BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET YRITYKSILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET YRITYKSILLE"

Transkriptio

1 1 BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET YRITYKSILLE

2 2 Sisältö: 1.0 YRITYSKÄYTTÄJÄT Rekisteröityminen yrityksenä Kirjautuminen yrityksenä Kohdehaku Huutokauppakohteen tiedot ja tarjouksen tekeminen Tuotteen lisääminen myyntiin Tuotteen lisääminen yritysmyyntiin Tuotteen lisääminen kotitalousmyyntiin Omat kohteet Myynnissä olevien tuotteiden tietojen lisääminen Omat kauppatapahtumat Oma profiili Omien tietojen muokkaaminen Palaute 27 Yhteystiedot

3 3 1. YRITYSKÄYTTÄJÄT 1.1 Rekisteröityminen yrityksenä Kuva 1: Rekisteröityminen Voit rekisteröityä bioenergiapörssin käyttäjäksi jos olet yritys ja aiot ostaa tai myydä puupolttoaineita. Voit rekisteröityä käyttäjäksi, vaikka et olisi juuri nyt ostamassa tai myymässä tuotteita. Rekisteröityminen on ilmaista, eikä se velvoita sinua tekemään kauppaa. Rekisteröityminen kuitenkin kannatta, sillä vain rekisteröityneille käyttäjille voimme lähettää jatkossa tietoa heitä kiinnostavista tuotteista ja tapahtumista. Valitse bioenergiapörssin etusivulta välilehti yrityksille. Sen jälkeen aukeaa jotakuinkin yllä oleva näkymä. Seuraavaksi valitse rekisteröidy yrityksenä sivun oikealla laidalla olevasta kirjaudu sisään laatikosta (Kuva 1).

4 4 REKISTERÖITYMINEN YRITYKSENÄ Kuva 2: Yrityksen tiedot Seuraavassa vaiheessa ohjelma kysyy yrityksen tietoja (Kuva 2). Täytä kaikki kohdat huolellisesti sillä ylläpitäjä tarkistaa tiedot ja hyväksyy rekisteröitymisen jälkeen. Järjestelmä lähettää automaattisesti sähköpostiisi vahvistusviestin rekisteröitymisen jälkeen. Vahvistuksen jälkeen ylläpito

5 5 tarkistaa syöttämäsi tiedot. Vasta ylläpidon hyväksymisen jälkeen voit kirjautua sivustolle, katsella kohteita ja aloittaa kaupankäynnin. Ylläpito lähettää vielä hyväksymisestä erillisen ilmoituksen sähköpostiisi. Punaisella nuolella olevat kohdat ovat pakollisia tietoja. Huom! muista lukea käyttäjäehdot huolellisesti ennen rekisteröitymistä. Ylläpidolla on oikeus poistaa asiattomat käyttäjät, jos siihen tarvetta ilmenee. 1.2 Kirjautuminen yrityksenä Kuva 3: Kirjautuminen Saatuasi käyttäjätunnukset voit kirjautua yrityspuolelle sisään(kuva 3). Älä luovuta käyttäjätunnusta ulkopuolisille henkilöille, sillä se voi vaararantaa tietoturvallisuutesi. Jos olet unohtanut salasanasi, niin voi tilata sen unohtuiko salasana linkistä. Uusi salsana lähetetään sähköpostiisi.

6 6 Etusivu Kuva 4: Etusivu Kirjautumisen jälkeen avautuu yllä oleva näkymä (Kuva 4). Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen on syytä käydä tarkistamassa omat tiedot oma profiili kuvakkeesta. Lisätietoja omien tietojen muokkaamisesta kerrotaan kohdassa Omien tietojen muokkaaminen

7 Kohdehaku Kohdehaun avulla voit hakea helposti myynnissä olevia kohteita erilaisilla rajausarvoilla, kuten pystykohteen, käteiserän, tuotteen tyypin, paikkakunnan, hakkuutavan mukaan tai erikseen kohdenumerolla. Kuva 5: Kohdehaku

8 8 Kohdehaun avulla voit hakea myynnissä olevia kohteita erilaisilla rajausarvoilla, kuten pystykohteen, käteiserän, tuotteen tyypin, sijainnin tai hakkuutavan mukaan. Haun jälkeen pääset tutustumaan kohteisiin ja tarjoamaan niihin halutessasi (Kuva 5). Kohdehaun listauksesta näet helposti tuotteen sijainnin, lähtöhinnan, tämän hetken hinnan ja kohteiden huutokauppojen päättymisajat. Voit rajata listauksessa näytettävien kohteiden määrän näytöllesi joko 10, 25 tai 50 kohdetta. Lisäksi voit hakea kohteita kohdenumerolla, jos tiedät kohteen numeron. Kohteen tai tuotteen tarkemmat tiedot saat näkyville valitsemalla haluamasi rivin.

9 9 1.4 Huutokauppakohteen tiedot ja tarjouksen tekeminen Kuva 6: Huutokauppakohteen tiedot ja tarjouksen tekeminen Kohteen tiedoista selviää: Tuotteen tyyppi, sijainti, tuotteen yksikkö, määrä, lähtöhinta, minimikorotus, huutokaupan päättymisaika, maksuehdot ja lisätiedot, johon on kirjoitettu kohteesta oleellisia tietoja. Kaikille huutokauppakohteille on asetettu minimikorotusmäärä, joka vähintään täytyy korottaa tarjousta tehtäessä (Kuva 6). Kohteen tiedoista näet kohteen minimikorotuksen. Lue kohteen tiedot hyvin ennen tarjoamista. Hinnan

10 10 syöttämisen jälkeen sinun on hyväksyttävä bioenergiapörssin käyttöehdot ennen tarjouksen lähettämistä. Muista, että jätetyt tarjoukset ovat aina sitovia. Kohteen tietojen jälkeen näet kaikkien käyttäjien tarjousten korotukset ja tarjouksen jättöajat. Saat sähköpostiisi viestin, jos toinen käyttäjä ylittää tarjouksesi kohteeseen johon olet tarjonnut. Toisen käyttäjän nimeä ei näytetä, ainoastaan aika ja yksikköhinta Tuotteen lisääminen myyntiin Kuva 7: Tuotteen lisääminen myyntiin Valitsemalla lisää kohde pääset lisäämään kohteen myyntiin joko yritysmyyntiin tai kotitalousmyyntiin(kuva 7). Yrityspuolella kauppaa käydään yritysten välillä ja tuotteet myydään huutokauppa toiminnolla. Kotitalouspuolen kauppapaikka toimii ilmoitusluonteisena markkinapaikkana, josta yksityiset ihmiset voivat nähdä myynnissä olevia tuotteita ja ostaa tuotteita tietojen perusteella.

11 Tuotteen lisääminen yritysmyyntiin Kuva 8: Lisää käteiserä yrityspuolelle Yrityspuolella kauppaa voit käydä mm seuraavilla tuotteilla: hake, kokopuu, metsähake, kannot, hakkuutähde, briketti, pelletti, karsittu ranka ja polttopuu. Yrityspuolella kauppaa käydään yritysten välillä ja tuotteet myydään huutokauppa toiminnolla (Kuva 8). Käyttäjätunnuksellesi voidaan myös lisätä pystykohteita. Pystykohteiden lisääminen myyntiin tapahtuu metsäneuvojiemme kautta, koska leimikkotietojen syöttämiseen tarvitaan ammatillista osaamista.

12 12 Kuva 9: Kohteen lisääminen yritysmyyntiin huutokaupattavaksi Kohteen lisääminen yritysmyyntiin: (Kuva 9) Valitse haluamasi tuotteen tyyppi listasta Valitse tuotteen mittayksikkö valikosta Kirjoita tuotteen määrä Valitse tuotteen sijainti listasta Valitse tuotteen maksuehdot listasta Voit liittää tuotteesta kuvan selaa toiminnon kautta. Tiedostoina käyvät ainoastaan JPG ja JPGE tyyppiset kuvat. Kuvan voi poistaa valitsemalla poista kuva ja tallenna muutokset.

13 13 Kirjoita vapaamuotoisesti kuvaus tuotteesta tai oleellisista asioista, jotka koskevat myytävää tuotetta Voit asettaa tuotteelle lähtöhinnan, joka on huutokaupan lähtöhinta Aseta tuotteelle minimikorotus, jonka ostajan on vähintään tarjottava. Minimikorotus voi olla esimerkiksi 0,10e/k-m3/i-m3 Valitse kalenterista aika jolloin huutokauppa sulkeutuu ja tarjoaminen lukkiutuu. Lopuksi voi asettaa tuotteelle hintavarauksen, jota ostajat eivät näe kohteen tiedoissa. Ainoastaan ostajalle tulee tieto, että onko tarjous ylittänyt hintavarauksen vai ei(kuva 9). Hintavarauksella tarkoitetaan tuotteelle asetettua rajaa, jonka alle kauppa ei synny. Tämän jälkeen voit lisätä tuotteen myyntiin. Ohjelma kysyy vielä varmistusta kohteen lisäämisestä. Tarkista vielä, että kohteen tiedot ovat oikein. Kohde lisätään Bioenergiapörssiin vasta kun olet hyväksynyt sen klikkaamalla sivun lopusta "Hyväksy kohde" painiketta. Huom!, jos huomaat jälkeenpäin, että kohteen tiedoissa on virhe. Pääset vielä muokkaamaan tuotteen tietoja omien kohteiden kautta, jos kohteesta ei ole tehty tarjouksia. Jos kohteeseen on tullut tarjouksia, voit lisätä ainoastaan tekstimuotoista tietoa. Muutoin teidän pitää olla yhteydessä ylläpitoon, josta tuotteen tietoja voidaan muokata tai poistaa tarvittaessa. Ylläpidon yhteystiedot löydät ohjeen lopusta tai Bioenergiapörssi wwwsivuston yhteystiedot linkistä.

14 Tuotteen lisääminen kotitalousmyyntiin Kuva 10: Lisää tuote kotitalousmyyntiin Kotitalouspuolen kauppapaikka toimii ilmoitusluonteisena markkinapaikkana, josta yksityiset ihmiset voivat nähdä myynnissä olevia tuotteita ja ostaa tuotteita tietojen perusteella. Tuotteet näkyvät myyntiin lisäämisen jälkeen Bioenergiapörssin Internet sivustolla, kohdassa kotitalouksille> myydään.

15 15 Kuva 11: Kohteen lisääminen kotitalousmyyntiin Kohteen lisääminen kotitalouksille myyntiin: (Kuva 11) Kirjoita tuotteen nimi Kirjoita vapaamuotoisesti kuvaus tuotteesta tai muista oleellisista asioista kuten mahdollinen kotiinkuljetus Voit liittää tuotteesta kuvan selaa toiminnon kautta. Tiedostoina käyvät ainoastaan JPG ja JPGE tyyppiset kuvat. Kuvan voi poistaa valitsemalla poista kuva ja tallenna muutokset.

16 16 Valitse tuotteen tyyppi listasta Syötä tuotteen mittayksikkö valikosta(irtokuutio, kiintokuutio, kilot) Syötä tuotteen hinta(sis. ALV 23%) Aseta suurin toimituserä, jonka voit toimittaa(voit muuttaa omista asetuksista oletusta) Määritä toimitusaika Aseta tuotteen voimassaoloaika kuinka kauan tuote on myynnissä/näkyvillä kauppapaikalla Valitse onko tuote heti näkyvillä Internet sivustolla Määritä tuotteen sijainti. Oletuksena on yrityksen osoite. Lopuksi tarkista vielä, että tiedot ovat oikein. Tämän jälkeen voit lisätä tuotteen myyntiin. Huom, jos huomaat myöhemmin, että tuotteesi tiedoissa on virhe. Pääset vielä muokkaamaan tuotteen tietoja tarvittaessa omien kohteiden kautta. 1.6 Omat kohteet Kuva 12: Omat kohteet

17 17 Kuva 13: Omat myynnissä olevat kohteet Omista kohteista näet kotitalouspuolen myynnissä olevat tuotteet ja niiden tilanteet(kuva 13). Omista kohteista voit tarkastella myös yrityspuolen omia meneillään olevia huutokauppakohteita ja niiden tilannetta. Päättyneistä huutokauppakohteista pääset tarkastelemaan onko kohteillesi löytynyt ostajaa. Kauppa on syntynyt, jos päättyneen huutokauppakohteen tiedoissa on avaa kauppakirja linkki(kuva 14).

18 18 Kuva 14: Kohteen tiedoista pääsee kauppakirjalle ja näkemään ostajan tiedot Ohjelma luo automaattisesti kauppakirjan myyjän, ostajan ja myytävän kohteen tiedoista. Ollessasi kohteen myyjä pääset ainoastaan katsomaan kauppakirjaa ja tulostamaan sen (Kuva 15). Ostaja toimittaa postitse varsinaisen kauppakirjan allekirjoitettavaksi.

19 19 Kuva 15: Myyjälle aukeava kauppakirjan näkymä Ostajalle aukeaa samanlainen kauppakirja, mutta ostajalla on mahdollisuus muokata osapuolten tietoja ja tarvittaessa lisätä tietoja. Mahdollisten muutosten jälkeen pystyt tulostamaan varsinaisen kauppakirjan (Kuva 16).

20 20 Kuva 16: Ostaja voi muokata kauppakirjalla osapuolten tietoja ja lisätä tietoa tarvittaessa Ostaja toimittaa postitse kauppakirjan myyjälle allekirjoitettavaksi, jonka palauttaa myöhemmin takaisin ostajalle. Samaan kirjekuoreen, jonka myyjä palauttaa ostajalle voi laittaa vaikka perikunnan valtakirjan mukaan, jos myyjänä on perikunta.

21 Omien myynnissä olevien tuotteiden tietojen lisääminen Kuva 17: Omien yrityksille myynnissä olevien huutokauppakohteiden tietojen lisääminen Tarvittaessa pääset lisäämään tietoa jälkeenpäin kohteesta, jos huomaat jotain oleellista puuttuvan kohteen tiedoista.(kuva 17). Jos huomaat, että kohteen tietoihin on tullut suurempi virhe, niin sinun täytyy olla yhteydessä ylläpitoon, josta voidaan muokata kohdetta tai poistaa.

22 22 Ylläpitoon voit olla yhteydessä lähetä palautetta linkin kautta tai kiireellisimmissä tapauksissa voit soittaa henkilöstöllemme. Ilmoittamalla kohdenumero ylläpidolle saadaan virhe korjattua nopeasti. Yhteystiedot ylläpitöön löytyvät Bioenergiapörssin www-sivuilta tai tämän ohjeen lopusta. Kuva 18: Omien kotitalouksille myynnissä olevien tuotteiden tietojen muokkaaminen

23 23 Tuotteet, jotka on laitettu myyntiin kotitalouspuolelle voi muokata vapaasti tai laittaa pois näkyviltä ottamalla ruksi pois tuote on näkyvillä kohdasta (Kuva 18). 1.7 Omat tarjoukset Kuva 19: Omat tarjoukset Omista tarjouksista voit nähdä kaikki ne kohteet, joihin olet tarjonnut ja niistä joissa on huutokauppa kesken. Merkki kohteen perässä tarkoittaa, että olet tällä hetkellä korkeimman tarjouksen tekijä. Näet myös kaikki kohteet päättyneistä huutokaupoista, joihin olet jättänyt tarjouksen (Kuvat 19 ja 20).

24 24 Kuva 20: Omat tarjoukset 1.8 Oman profiili Kuva 21: Oma Profiili

25 25 Kuva 22: Oman profiilin tiedot Valitsemalla oma profiili ja sieltä muokkaa omia tietoja pääset katsomaan ja muokkaamaan yrityksesi tietoja. (Kuvat 21 ja 22).

26 Omien tietojen muokkaaminen Kuva 23: Omien tietojen muokkaaminen Voit muokata yrityksen kaikkia tietoja lukuun ottamatta yrityksen y-tunnusta. Voit lisätä yrityksellesi logon selaa toiminnon kautta. Tiedostoina käyvät

27 27 ainoastaan JPG ja JPGE tyyppiset tiedostot. Olemalla yhteydessä ylläpitoon voimme vaihtaa y-tunnuksen, jos yrityksesi yritysmuoto on muuttunut. Profiilin sulkeminen tapahtuu ylläpidon kautta. Mikäli yrityksellänne on kauppa kesken Bioenergiapörssin kautta, muista kertoa ostajalle mahdollisista yrityksen tietojen muutoksesta. Esimerkiksi yrityksen arvonlisäverovelvollisuuden muuttumisesta. Muutoksen jälkeen muista tallentaa tiedot ennen sivulta poistumista (Kuva 23.) 1.9 Palaute Kuva 25: Palautteen lähettäminen Voit lähettää palautetta ylläpidolle ohjelman toiminnallisuudesta ja mahdollisesta järjestelmän viasta tai häirikkökäyttäjistä (Kuva 25). Löydät myös henkilöstömme suorat yhteystiedot Bioenergiapörssin www-sivuilta tai tämän ohjeen lopusta.

28 28 Yhteystiedot Bioenergiapörssi Piisilta Micropolis Ii Projektipäällikkö Tero Paananen Puh Sähköposti: Metsäneuvoja Juha Koski Puh Sähköposti: Metsäneuvoja Tero Hänninen Puh Sähköposti: Marja-Liisa Junes Projektityöntekijä Puh Sähköposti:

29 29

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...3 2 PERUSTIETOJA KATSO-TUNNISTEESTA JA TAMO-TARKISTUSPALVELUSTA...4 Katso-organisaatiotunniste...4 WebTaMo...5 3 HENKILÖLLISYYDEN VARMENTAMINEN

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN johdanto ja raportti sosiaalisen median pikastarteista pk-yrityksille Facebook Google+ Instagram LinkedIn YouTube Twitter Sari Hanka ja Eveliina Toivonen ALUKSI

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013 Vanajaveden opisto, Hämeenlinna Viestintä Luottamushenkilökoulutus 4.4.2013 Vanajaveden opisto Verkatehdas 1 Sylvi-extranet paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN HALLINTA JA TOIMINTOJEN MUOKKAAMINEN 7

VERKKOKAUPAN HALLINTA JA TOIMINTOJEN MUOKKAAMINEN 7 www.punomo.fi Voit ryhtyä Punomossa verkkokauppiaaksi, mainostajaksi tai ilmoittajaksi. Tutustu ennen palvelun valitsemista palvelujen sisältöön, tuotteisiin ja hintoihin: punomo.fi/media/tiedostot/tuotteet

Lisätiedot

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje

Visma Approval 1.50 Käsikirja. Ohje Visma Approval 1.50 Käsikirja Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 3 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 3 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 3 2.1.1 Lisenssinumero... 3 2.1.2 Salasana...

Lisätiedot

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Usein kysyttyjä kysymyksiä Usein kysyttyjä kysymyksiä Sisällysluettelo Peruskäyttäjät...3 Pääkäyttäjät...7 Tuntinetin käyttö ja perusasetukset...7 Tuntinetin maksullisten lisäominaisuuksien hallinta...8 Käyttäjien ja yksiköiden

Lisätiedot

KauppiasExtranet -käyttöohje verkkokaupalle

KauppiasExtranet -käyttöohje verkkokaupalle KauppiasExtranet -käyttöohje verkkokaupalle Versio 1.7 Heinäkuu 2013 KauppiasExtranet 2(20) Sisältö 1 Yleistä KauppiasExtranet-palvelusta... 3 2 KauppiasExtranetin toiminnallisuudet... 3 2.1 Kirjautuminen...

Lisätiedot