BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET"

Transkriptio

1 BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET

2 2 Sisällysluettelo 1 REKISTERÖITYMINEN YRITYKSENÄ KIRJAUTUMINEN YRITYKSENÄ KOHDEHAKU HUUTOKAUPPAKOHTEEN TIEDOT JA TARJOUKSEN TEKEMINEN TUOTTEEN LISÄÄMINEN MYYNTIIN TUOTTEEN LISÄÄMINEN YRITYSMYYNTIIN TUOTTEEN LISÄÄMINEN KOTITALOUSMYYNTIIN OMAT KOHTEET OMAT KAUPPATAPAHTUMAT OMA PROFIILI OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN PALAUTE... 23

3 3 1 REKISTERÖITYMINEN YRITYKSENÄ Kuva 1. Rekisteröityminen Voit rekisteröityä bioenergiapörssin käyttäjäksi jos edustat yritystä ja aiot ostaa tai myydä puupolttoaineita. Voit rekisteröityä käyttäjäksi, vaikka et olisikaan juuri nyt ostamassa tai myymässä tuotteita. Rekisteröityminen on ilmaista, eikä se velvoita sinua tekemään kauppaa. Rekisteröityminen kuitenkin kannattaa, sillä vain rekisteröityneille käyttäjille voimme lähettää jatkossa tietoa kiinnostavista tuotteista ja tapahtumista. Valitse bioenergiapörssin etusivulta yrityksille välilehti, jonka jälkeen aukeaa yllä olevan mukainen näkymä. Seuraavaksi valitse sivun oikealla laidalla olevasta sisäänkirjautumisen laatikosta Rekisteröidy yrityksenä (Kuva 1).

4 4 Kuva 2. Yrityksen tiedot Seuraavassa vaiheessa ohjelma kysyy yrityksen tietoja (Kuva 2). Täytä kaikki kohdat huolellisesti, sillä ylläpitäjä tarkistaa tiedot ja hyväksyy rekisteröitymisen vasta sen jälkeen. Rekisteröidyttyäsi järjestelmä lähettää automaattisesti vahvistusviestin. Vahvistuksen jälkeen ylläpito tarkistaa

5 5 syöttämäsi tiedot. Vasta ylläpidon hyväksymisen jälkeen voit kirjautua sivustolle, katsella kohteita ja aloittaa kaupankäynnin. Ylläpito lähettää vielä hyväksymisestä erillisen ilmoituksen sähköpostiisi. Punaisella tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia tietoja. Huom! muista lukea käyttäjäehdot huolellisesti ennen rekisteröitymistä. Ylläpidolla on oikeus poistaa asiattomat käyttäjät, jos siihen ilmenee tarvetta. 2 KIRJAUTUMINEN YRITYKSENÄ Kuva 3. Kirjautuminen Saatuasi käyttäjätunnukset voit kirjautua sisään yrityspuolelle (Kuva 3). Älä luovuta käyttäjätunnusta ulkopuolisille henkilöille, sillä se voi vaarantaa tietoturvallisuutesi. Jos olet unohtanut salasanasi, voi tilata sen Unohtuiko salasana - linkistä. Uusi salasana lähetetään sähköpostiisi.

6 6 Etusivu Kuva 4. Etusivu Kirjautumisen jälkeen avautuu yllä oleva näkymä (Kuva 4). Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen on syytä käydä tarkistamassa omat tiedot oma profiili kuvakkeesta. Lisätietoja omien tietojen muokkaamisesta kerrotaan luvussa 8.1 Omien tietojen muokkaaminen.

7 7 3 KOHDEHAKU Kohdehaun avulla voit hakea myynnissä olevia pysty- tai käteiseräkohteita ja rajata hakuja kohdetyypistä riippuen tuotteen tyypin, sijainnin tai hakkuutavan mukaan. Haun jälkeen pääset tutustumaan kohteisiin ja tarjoamaan niihin halutessasi (Kuva 5). Kuva 5. Kohdehaku

8 8 Kohdehaun listauksesta näet helposti tuotteen sijainnin, lähtöhinnan, kyseisen hetken hinnan sekä kohteiden huutokauppojen päättymisajat. Voit rajata listauksessa näytettävien kohteiden määrän näytöllesi joko 10, 25 tai 50 kohteeseen. Voit käyttää hakukriteerinä myös kohdenumeroa, jos tiedät kohteen numeron. Kohteen tai tuotteen tarkemmat tiedot saat näkyville valitsemalla haluamasi rivin. 4 HUUTOKAUPPAKOHTEEN TIEDOT JA TARJOUKSEN TEKEMINEN Kuva 6. Huutokauppakohteen tiedot ja tarjouksen tekeminen

9 9 Kohteen tiedoista selviää: Tuotteen tyyppi, sijainti, tuotteen yksikkö, määrä, lähtöhinta, minimikorotus, huutokaupan päättymisaika, maksuehdot ja lisätiedot, johon on kirjoitettu kohteesta oleellisia tietoja. Kaikille huutokauppakohteille on asetettu minimikorotusmäärä, joka verran tarjousta tulee vähintään korottaa tarjousta tehtäessä (Kuva 6). Kohteen tiedoista näet kohteen minimikorotuksen. Lue kohteen tiedot hyvin ennen tarjoamista. Hinnan syöttämisen jälkeen sinun on hyväksyttävä Bioenergiapörssin käyttöehdot ennen tarjouksen lähettämistä. Muista, että jätetyt tarjoukset ovat aina sitovia. Kohdetietojen alapuolella näet kaikkien käyttäjien tekemien tarjousten korotukset ja tarjousten jättöajat. Saat sähköpostiisi viestin, jos toinen käyttäjä ylittää tarjouksesi kohteeseen johon olet tarjonnut. Toisen käyttäjän nimeä ei näytetä, ainoastaan aika ja yksikköhinta. 5 TUOTTEEN LISÄÄMINEN MYYNTIIN Kuva 7. Tuotteen lisääminen myyntiin

10 10 Valitsemalla Lisää kohde pääset lisäämään kohteen myyntiin kotitalouksille (Kuva 7). Kotitalouspuolen kauppapaikka toimii ilmoitusluonteisena markkinapaikkana, josta yksityiset ihmiset voivat nähdä myynnissä olevia tuotteita ja ostaa tuotteita tietojen perusteella. 5.1 Tuotteen lisääminen yritysmyyntiin Yrityspuolella kauppaa käydään yritysten välillä ja tuotteet myydään huutokauppatoiminnolla. Yrityspuolella käyttäjätunnuksellesi voidaan lisätä käteiserä- ja pystykohteita. Halutessasi tuotteen lisättäväksi yritysmyyntiin, ota yhteyttä Bioenergiapörssin ylläpitoon. Ylläpito tarvitsee seuraavat tiedot lisätäkseen käteiseräkohteen myyntiin: Tuotteen tyyppi (hake, kokopuu, metsähake, hakkuutähde, kannot, polttopuu, pelletti, briketti, karsittu ranka tai puujäte) Tuotteen mittayksikkö valikosta (i-m³ tai k-m³) Tuotteen määrä Tuotteen sijainti Maksuehdot (esim. maksu kuukauden kuluttua mittauksesta, 25% ennakkomaksu viikko kaupantekohetkestä, muu) Kuva tuotteesta (valinnainen) Vapaamuotoinen kuvaus tuotteesta tai oleellisista asioista, jotka koskevat myytävää tuotetta Voit ilmoittaa tuotteelle lähtöhinnan, joka on huutokaupan lähtöhinta Minimikorotus, jonka ostajan on vähintään tarjottava. Minimikorotus voi olla esimerkiksi 0,10e/k-m3/i-m3 Ilmoita kalenteri-aika, jolloin haluat käydä huutokauppaa esim. 1 kk tai 2kk (huutokaupan käynnin aloitus, sulkeutuminen ja tarjoamisen lukkiutuminen) Aseta tuotteelle hintavaraus. Ostajat eivät näe hintavarausta kohteen tiedoissa. Ostaja saa ainoastaan tiedon siitä, onko tarjous ylittänyt hintavarauksen vai ei. Hintavarauksella tarkoitetaan tuotteelle asetettua myyntirajaa, jonka alle kauppa ei synny. Huom! Jos huomaat jälkeenpäin, että kohteen tiedoissa on virhe, ota yhteyttä ylläpitoon. Ylläpito voi muokata tuotteen tietoja tai poistaa ne tarvittaessa. Ylläpidon yhteystiedot löydät - sivuston yhteystiedot - linkistä.

11 Tuotteen lisääminen kotitalousmyyntiin Kuva 8. Tuotteen lisääminen kotitalousmyyntiin Kotitalouspuolen kauppapaikka toimii ilmoitusluonteisena markkinapaikkana, josta yksityiset ihmiset voivat nähdä myynnissä olevia tuotteita ja ostaa tuotteita tietojen perusteella. Tuotteiden lisääminen tapahtuu Lisää kohde kautta (Kuva 8), josta avautuu näkymä tuotteiden lisäämiseksi (Kuva 9.). Tuotteet näkyvät myyntiin lisäämisen jälkeen Bioenergiapörssin sivustolla, kohdassa kotitalouksille - Myydään.

12 12 Kuva 9. Kohteen lisääminen kotitalousmyyntiin Kohteen lisääminen myyntiin kotitalouksille: (Kuva 9.) Kirjoita tuotteen nimi Kirjoita vapaamuotoinen kuvaus tuotteesta tai muista oleellisista asioista kuten esim. mahdollinen kotiinkuljetus Voit liittää tuotteesta kuvan selaa toiminnon kautta. Tiedostoina käyvät ainoastaan JPG ja JPGE tyyppiset kuvat. Kuvan voi poistaa valitsemalla poista kuva ja tallenna muutokset. Valitse listasta tuotteen tyyppi Valitse tuotteelle mittayksikkö (esim. irtokuutio, kiintokuutio, kilot)

13 13 Syötä tuotteen hinta (sis. ALV 24%) Aseta suurin toimituserä, jonka voit toimittaa (voit muuttaa omista asetuksista oletusta) Määritä toimitusaika Aseta voimassaoloaika sille, kuinka kauan tuote on myynnissä/näkyvillä kauppapaikalla Valitse onko tuote heti näkyvillä Internet sivustolla Määritä tuotteen sijainti. Oletuksena on yrityksen osoite. Tarkista vielä lopuksi, että tiedot ovat oikein. Tämän jälkeen voit lisätä tuotteen myyntiin. Huom. Jos huomaat myöhemmin tuotteesi tiedoissa virheen, pääset muokkaamaan tuotteen tietoja omien kohteiden kautta. 6 OMAT KOHTEET Kuva 10. Omat kohteet

14 14 Kuva 11. Omat myynnissä olevat kohteet Omia myynnissä olevia kohteita pääset tarkastelemaan Omat kohteet painikkeen kautta (Kuva 10). Omista kohteista näet kotitalouspuolen myynnissä olevat tuotteet ja niiden tilanteet (Kuva 11). Omista kohteista voit tarkastella myös yrityspuolen omia meneillään olevia huutokauppakohteita ja niiden tilannetta. Päättyneistä huutokauppakohteista pääset tarkastelemaan onko kohteillesi löytynyt ostajaa. Kauppa on syntynyt, jos päättyneen huutokauppakohteen tiedoissa on näkyvissä Avaa kauppakirja painike (Kuva 12).

15 15 Kuva 12. Kauppakirjan ja ostajan tietojen näyttäminen huutokauppakohteen tiedoista käsin Ohjelma luo automaattisesti kauppakirjan myyjän, ostajan ja myytävän kohteen tiedoista. Ollessasi kohteen myyjä pääset ainoastaan katsomaan kauppakirjaa ja tulostamaan sen (Kuva 13). Ostaja toimittaa postitse varsinaisen kauppakirjan allekirjoitettavaksi.

16 16 Kuva 13. Myyjälle aukeava kauppakirjanäkymä Ostajalle aukeaa samanlainen kauppakirja kuin myyjällekin, mutta ostajalla on mahdollisuus muokata osapuolten tietoja ja tarvittaessa lisätä tietoja. Mahdollisten muutosten jälkeen voi tulostaa varsinaisen kauppakirjan Avaa tulostettava versio - painikkeen kautta. (Kuva 14)

17 17 Kuva 14. Ostaja voi muokata kauppakirjan osapuolten tietoja ja lisätä tietoja Ostaja toimittaa myyjälle postitse allekirjoitettavaksi kauppakirjan, jonka myyjä myöhemmin palauttaa takaisin ostajalle. Mikäli myyjänä on perikunta, voi ostajalle palautettavaan kirjekuoreen laittaa mukaan myymiseen oikeuttavan valtakirjan perikunnalta.

18 18 Kuva 15. Omien kotitalouksille myynnissä olevien tuotteiden tietojen muokkaaminen Kotitalouspuolelle myyntiin laitettujen tuotteiden tietoja voi vapaasti muokata tai tuote voidaan poistaa myynnistä kokonaan. Tuotteen saa poistettua näkyvistä ottamalla valinta pois Tuote on näkyvillä valintaruudusta (Kuva 15).

19 19 7 OMAT KAUPPATAPAHTUMAT Kuva 16. Omat tarjoukset Omista tarjouksista voit nähdä kaikki ne kohteet, joihin olet tarjonnut sekä kohteet, joissa huutokaupankäynti on kesken. Merkki kohteen perässä tarkoittaa, että olet ko. hetkellä korkeimman tarjouksen tekijä. Näet myös kaikki ne kohteet päättyneistä huutokaupoista, joihin olet jättänyt tarjouksen (Kuvat 16 ja 17).

20 20 Kuva 17. Omat tarjoukset 8 OMA PROFIILI Kuva 18. Oma profiili

21 21 Kuva 19. Oman profiilin tiedot Valitsemalla Oma profiili ja sieltä Muokkaa tietoja pääset katsomaan ja muokkaamaan yrityksesi tietoja. (Kuvat 18 ja 19).

22 Omien tietojen muokkaaminen Kuva 20. Omien tietojen muokkaaminen

23 23 Voit muokata yrityksen kaikkia tietoja lukuun ottamatta yrityksen y-tunnusta. Voit lisätä yrityksellesi logon Selaa -toiminnon kautta. Tiedostoina käyvät ainoastaan JPG ja JPGE tyyppiset tiedostot. Olemalla yhteydessä ylläpitoon voimme vaihtaa y-tunnuksen, jos yrityksesi yritysmuoto on muuttunut. Profiilin sulkeminen tapahtuu ylläpidon kautta. Mikäli yrityksellänne on kauppa kesken Bioenergiapörssin kautta, muista kertoa ostajalle mahdollisista yrityksen tietojen muutoksesta kuten esim. yrityksen arvonlisäverovelvollisuuden muuttumisesta. Muutoksen jälkeen muista tallentaa tiedot ennen sivulta poistumista (Kuva 20). 9 PALAUTE Kuva 21. Palautteen lähettäminen Ylläpitoon voit olla yhteydessä Lähetä palautetta linkin kautta tai kiireellisimmissä tapauksissa voit soittaa henkilöstöllemme. Löydät myös henkilöstömme suorat yhteystiedot Bioenergiapörssin www-sivuilta. Voit lähettää palautetta ylläpidolle ohjelman toiminnallisuudesta, mahdollisesta järjestelmän viasta tai häirikkökäyttäjistä (Kuva 21). Virheen

24 selvittämistä nopeuttaa tuotteen kohdenumeron ilmoittaminen, mikäli se on tiedossa ja on vian luonteen huomioon ottaen tarpeellista. 24

BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET YRITYKSILLE

BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET YRITYKSILLE 1 BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET YRITYKSILLE 2 Sisältö: 1.0 YRITYSKÄYTTÄJÄT...3 1.1 Rekisteröityminen yrityksenä...4 1.2 Kirjautuminen yrityksenä..5 1.3 Kohdehaku..7 1.4 Huutokauppakohteen

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali

Laskun lähettäjän opas. 26.2.2014 v 0.1 Sivu 1 / 23. Laskuportaali Sivu 1 / 23 Laskun lähettäjän opas Laskuportaali Sisällysluettelo Sivu 2 / 23 1 Portaaliin rekisteröityminen... 3 2 Portaaliin kirjautuminen... 4 3 Etusivu... 5 4 Omien perustietojen muokkaus... 5 5 Hallitse

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...3 2 PERUSTIETOJA KATSO-TUNNISTEESTA JA TAMO-TARKISTUSPALVELUSTA...4 Katso-organisaatiotunniste...4 WebTaMo...5 3 HENKILÖLLISYYDEN VARMENTAMINEN

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE SIVU 1/30 POLKU SIVU 2/30 POLKU JÄSENREKISTERIN LYHYT KÄYTTÖOHJE Julkaisun tiedot: Toimittaja: Päivitys: Kuvittaja: Julkaisija: Laura Kalervo, Suunnittelutoimisto Omena Eero Tuomenoksa, Suomen Partiolaiset

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Ohjeita Moodlen käytön tueksi

Ohjeita Moodlen käytön tueksi Ohjeita Moodlen käytön tueksi SAMK 1 Sisällys Ohjeita Moodlen käytön tueksi Miten löydän oman verkko-oppimisympäristöni?... 3 Avain... 5 Istunnon lopettaminen... 5 Moodle-pohjan rakenne... 6 Moodle-pohjan

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com

Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com YLEISTÄ OMA TARINA YLEISNÄKYMÄT KIELTEN HALLINTA YHTEYSTIETOJEN HALLINTA SALASANAN VAIHTO MYYJÄN JA ASIAKKAAN VÄLINEN KOMMUNIKOINTI KAUPAN RAKENTAMINEN

Lisätiedot

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN johdanto ja raportti sosiaalisen median pikastarteista pk-yrityksille Facebook Google+ Instagram LinkedIn YouTube Twitter Sari Hanka ja Eveliina Toivonen ALUKSI

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

KauppiasExtranet -käyttöohje verkkokaupalle

KauppiasExtranet -käyttöohje verkkokaupalle KauppiasExtranet -käyttöohje verkkokaupalle Versio 1.7 Heinäkuu 2013 KauppiasExtranet 2(20) Sisältö 1 Yleistä KauppiasExtranet-palvelusta... 3 2 KauppiasExtranetin toiminnallisuudet... 3 2.1 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN HALLINTA JA TOIMINTOJEN MUOKKAAMINEN 7

VERKKOKAUPAN HALLINTA JA TOIMINTOJEN MUOKKAAMINEN 7 www.punomo.fi Voit ryhtyä Punomossa verkkokauppiaaksi, mainostajaksi tai ilmoittajaksi. Tutustu ennen palvelun valitsemista palvelujen sisältöön, tuotteisiin ja hintoihin: punomo.fi/media/tiedostot/tuotteet

Lisätiedot

VALVOJA. esim. Tiedote/Liite/Sopimus jne. käyttöohje 10.02.2015 10/02/15. Suomen Tilaajavastuu Oy Tarvonsalmenkatu 17 B 02600 Espoo

VALVOJA. esim. Tiedote/Liite/Sopimus jne. käyttöohje 10.02.2015 10/02/15. Suomen Tilaajavastuu Oy Tarvonsalmenkatu 17 B 02600 Espoo esim. Tiedote/Liite/Sopimus jne. VALVOJA käyttöohje 10.02.2015 Suomen Tilaajavastuu Oy Tarvonsalmenkatu 17 B 02600 Espoo Puh: 010 309 3589 Y-tunnus: 2327327-1 www.tilaajavastuu.fi Asiakaspalvelu Puh: 0600

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Tikon ostolaskujen käsittely

Tikon ostolaskujen käsittely Toukokuu 2012 1 (57) Käyttöohje 6.1.2 SP1 Copyright Aditro 2012 Toukokuu 2012 2 (57) Sisällysluettelo Johdanto... 4 1. Järjestelmävaatimukset... 5 1.1. Sovellusversion päivitys... 7 1.2. Internet Explorer

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot