Samankaltaiset tiedostot
PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

Tulospalvelun pikaohje

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA

SUOMEN SALIBANDYLIITTO LAUKAISUKARTAN OHJE VERSIO 1.1. PÄIVITETTY T i T u LAUKAUSTEN JA ALOITUSTEN TILASTOINTI

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

Hockeyliitto - Torneopal

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.4. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

Epooqin perusominaisuudet

Hockeyliitto -Torneopal

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE Suomen Jääkiekkoliitto 1

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 1.5. PÄIVITETTY Joukkuesivusto KOKOONPANOT

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Tuomarit. 1. Järjestelmään kirjautuminen

SUOMEN SALIBANDYLIITTO TULOSPALVELUN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY sivu 1. T i T u TULOSPALVELUN OHJE

Goalkeeper Game Statistics (v12) käyttöohjeet

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU Suomen Salibandyliitto & SSBL Salibandy Oy

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Keski-Pohjanmaa

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Netsor Webmailin käyttöohje

Kirjausohjelman käyttöohje 3.01

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 25.0

Wilman pikaopas huoltajille

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy AtFlow Oy, +358 (0)

OTTELUN TILASTOINTI AIKUISTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT (LIVE)

SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

Metron. nettikauppaohjeet

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

Joukkuesivujen päivittäminen

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT

Tulospalvelu liiton sarjoissa Ohje erotuomareille

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

TÄRKEITÄ VAIHEITA OTTELUTILASTOINNISSA Aikuisten valtakunnalliset sarjat 1. OTTELUN ALUSTAMINEN. 1a. Alkuvalinnat

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

PalloVerkko. Sähköinen pöytäkirja. Erotuomarin ohje. Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen

PALLOVERKON OHJEET PELIPASSIEN OSTOA VARTEN

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti

Transkriptio:

1 Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje Laukauksia tilastoidaan M-liigassa & erikseen ilmoitettavissa otteluissa. KIRJAUTUMINEN Kirjautuminen laukaisukartan tekoon tapahtuu osoitteessa: www.salibandy.net/seurapalvelusivusto Kirjautumiseen käytetään kotijoukkueen tunnusta ja salasanaa. Kirjautumisen jälkeen valitaan linkki Reaaliaikaisen laukaisukartan teko. Huomaa, että sivulla saattaa olla linkkejä enemmänkin kuin alla olevassa esimerkkikuvassa. Linkin painamisen jälkeen avautuu uusi selainikkuna. Mikäli ruudulle tulee suojausvaroitus, valitse Ei.

2 TILASTOINNIN ALOITTAMINEN Mikäli* ohjelma tiedustelee alussa yhteystietoja, tulee laukaisukartan tekijän ilmoittaa nimensä, sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa. Karttaa tekevän henkilön tulee olla tavoitettavissa koko ottelun ajan. Lopuksi painetaan Tallenna. (* toiminto saattaa olla kytkettynä pois) Yhteystietojen antamisen jälkeen ohjelma siirtyy automaattisesti pelipäivän laukaisukarttaan. Tarkista, että Vaihda puolia erittäin ja Autom. tallennus kohdat on rastitettu. Paina lopuksi oikeasta alalaidasta Aloita tilastointi.

3 Mikäli ohjelma varmistaa kysymällä Haluatko aloittaa tilastoinnin?, vastaa Kyllä. Tämän jälkeen kaikki on valmista laukauksien kirjaamiseen. Erittäin tärkeää! Ensimmäinen erä on heti valittu alkavaksi. Älä siis enää paina ruudun alaosassa olevaa Erä alkaa painiketta. Tarvitset sitä vasta kun ensimmäinen erä on päättynyt. Voit tarkistaa asian logista (kts. lisäohje sivulla 9 -> Korjaaminen tapahtuu poistamalla logissa merkinnän Erä 2.)

4 LAUKAUKSIEN KIRJAAMINEN Laukaisukartta-ohjelmassa on alekkain kolme päävalikkoa (välilehteä): 1) Asetukset 2) Laukauksien tilastointi 3) Tapahtumaloki (merkitty punaisilla numeroilla alla olevaan esimerkkikuvaan)

5 Asetuksista löytyvät kokoonpanot ja erikoisasetukset. Perusasetus Vaihda puolia erittäin tulee olla käytössä. Myös Automaattinen tallennus on hyvä pitää päällä, jotta tiedot eivät katoa mikäli esim. tilastointikone tilttaa kesken kaiken. Pääset takaisin laukaisukartalle Laukauksien tilastointi välilehdeltä. Laukaisukartta pitäisi olla ruudulla samoin kuin ottelua pelataan tilastoijan edessä. Jos siis kotijoukkue aloittaa 1.erän vasemmalta kenttäpuoliskolta (lehtereiltä katsottuna), kotijoukkueen valikko tulisi olla ruudussa vasemmalla. Joukkueiden pelipäätyjä voi ruudulla vaihtaa alasvetovalikoista, joissa joukkueiden nimet lukee. Samasta kohtaa voi vaihtaa myös maalivahdit. Oletuksena näkyy kokoonpanossa aloittavaksi maalivahdiksi merkitty henkilö.

6 Joukkueen nimi näkyy punaisella pohjalla kun hiiren kohdistin on joukkueen hyökkäysalueella. Ohjelma siis vaihtaa joukkueita automaattisesti sen mukaan kummalla puolella kohdistin on. Laukauksen kirjaaminen tapahtuu siirtämällä hiiren kohdistin siihen kohtaan, josta laukaus on suoritettu. Klikkaa hiiren vasenta nappia, jolloin avautuu lista laukoneen joukkueen pelaajista. (esimerkkikuva alla)

7 Valikosta valitaan: - laukauksen suorittanut pelaaja - laukauksen lopputulos (Maali / Ohilaukaus / MV torjunta / Pelaaja torjunut) Valikosta näkyy vielä kenttäkuva ja musta pallo merkkinä valitusta laukauspaikasta. Kun sekä laukoja, lopputulos että mahdollisen torjunnan tehnyt henkilö on valittu, voidaan laukaus tallentaa painamalla alalaidassa olevaa Tallenna nappia. Huomaa, että mikäli MV torjui laukauksen, lisävalikossa tulee olla oikean maalivahdin nimi. (oletuksena kokoonpanoon aloittavaksi merkitty mv) Jos laukaus on johtanut maaliin, avautuu lisävalikko, johon hiiren vasemmalla napilla valitaan tarkka osumakohta. (näytetty alla olevassa esimerkkikuvassa)

8 Esimerkkikuva yläpuolella: IC-Akatemian #11 on laukonut maalin. Pallo osui maalin oikeaan yläkulmaan. (Kirjaa näin: Valitse pelaajista nro 11, oikeasta valikosta Maali ja vie hiiren kohdistin avautuvan lisävalikon (maalin kuva suoraan edestä katsottuna) siihen kohtaan, johon laukaus päätyi.) Muista aina tallentaa laukaus alalaidan painikkeesta! Hyvä muistaa: Jos laukaus suoritetaan omasta kenttäpäädystä, se tilastoidaan ohjelmaan lähteneeksi keskiviivan jälkeen.

9 Muokkaaminen / virheiden korjaaminen: Jos halutaan tarkistaa kirjatut laukaukset, tai laukauksen tallentamisen jälkeen huomataan virhe, tulee mennä Tapahtumalokiin (alimmainen välilehti). Salibandyssa ei kirjata laukauksiin kellonaikaa, mutta tapahtumajärjestys muodostetaan. On siis hyvä, että laukaukset pidetään siinä järjestyksessä, kuin ne pelissä on suoritettu. Mikäli näin ei ole, järjestystä voi muuttaa Ylös / Alas painikkeista. Jos laukaus pitää poistaa kokonaan, tehdään se valitsemalla haluttu merkintä ja painamalla sen jälkeen Poista painiketta. (kts. esimerkkikuva 1) Myös kaikkia muitakin tapahtumia, myös vahingossa aloitettu erä, voidaan muuttaa klikkaamalla kahdesti tapahtumaa loki-valikossa. Tällöin avautuu erillinen muokkausikkuna (kts. esimerkkikuva 2) Esimerkkikuva 1 yläpuolella: IC-Akatemian #2:n laukaus poistetaan. Huom! Laukaus poistuu heti kun Poista painiketta painetaan! Muista myös tallentaa muutokset alalaidan Tallenna painikkeesta. Tämän jälkeen voidaan siirtyä takaisin Laukauksien tilastointi välilehdelle.

10 Esimerkkikuva 2 yläpuolella: Loki-valikossa on klikattu tapahtumaa kahdesti, jolloin on avautunut muokkausikkuna. Muokkausikkunassa voidaan vaihtaa laukojaa, laukauksen lopputulosta (maali, ohi, mv-torjunta, pelaajan torjuma), laukauksen torjunutta maalivahtia ja laukauksen suorituspaikkaa. Suorituspaikka vaihdetaan klikkaamalla Muokkaa painikkeen yläpuolella näkyvästä kaukalon kuvasta uusi paikka (musta ympyrä). Muista lopuksi tallentaa painamalla Muokkaa painiketta. Muussa tapauksessa paina Peruuta. Tämän jälkeen voidaan siirtyä takaisin Laukauksien tilastointi välilehdelle.

11 Erän vaihtuminen: Kun uusi erä alkaa, paina Laukauksien tilastointi välilehdeltä löytyvää Erä alkaa painiketta. Järjestelmä varmistaa asian kysymällä Haluatko aloittaa erän (2)?. Vastaa Kyllä. Ruudulla vaihtuu tämän jälkeen joukkueiden hyökkäyssuunnat. Muista, että voit vaihtaa ne aina myös manuaalisesti (joukkuevalikoista). Tämän jälkeen 2. ja 3. erä tilastoidaan samoin kuin 1. erä. Erittäin tärkeää! Kun aloitetaan tilastoimaan uutta erää, on syytä varmistaa, että maalivahdit ovat tilastointiohjelmassa oikein! Ohjelma saattaa itsekseen vaihtaa pienemmän pelinumeron omaavan maalivahdin aina erän vaihtumisen myötä. Jos torjuntoja on tilastoitu väärälle mv:lle, voit korjata tilanteen loki-valikossa (kts. sivu 10).

12 Yhteys reaaliaikaiseen tulospalveluun: Kaikki kirjatut laukaukset ja maalivahtien torjunnat siirtyvät automaattisesti 30 sekunnin välein tulospalvelujärjestelmään. Henkilö, joka tilastoi reaaliaikaista tulospalvelua, saa torjunnat erän päätyttyä automaattisesti ruudulleen, mvjaksoihin. Laukaisukartta on siis kaiken aikaa yhteydessä tulospalveluun. Reaaliaikaista tulospalvelua tekevä henkilö vain tallentaa maalivahdin ja määrät. (esimerkkikuva alla) Esimerkkikuva yläpuolella: Maalivahtien torjunnat siirtyvät Reaaliaikaiseen tulospalveluun automaattisesti heti kun Lopeta erä painiketta on painettu. Torjuntamäärät päivittyvät tarpeen mukaan myöhemmin. Tulospalvelua tilastoiva henkilö hyväksyy torjunnat Tallenna painikkeista.

13 Kun ottelu päättyy, klikkaa oikeasta alalaidasta Lopeta ottelu. Sulje tämän jälkeen laukaisukartan selainikkuna. Muista vielä kirjautua lopullisesti ulos painamalla Lopeta linkkiä sovellusvalinta-sivulla (esimerkkikuva alla).

14 LAUKAISUKARTTOJEN TULOSTAMINEN Laukaisukartat saa näkyville ottelukohtaiselta seurantasivulta. Valitse linkki Laukaukset. Laukauksia voi tarkastella ruudulla tai ne voi tallentaa/tulostaa valitsemalla pdftiedoston. Eräkohtaisen laukaisukartan saa valitsemalla ensin halutun erän ruudulle ja sitten Lataa pdf. Tuloksena on valitun erän kartta A4-kokoisena.