LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU Suomen Salibandyliitto & SSBL Salibandy Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. 2009-2012 Suomen Salibandyliitto & SSBL Salibandy Oy"

Transkriptio

1 LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU Suomen Salibandyliitto & SSBL Salibandy Oy

2 2 KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN JA ESIVALMISTELUT Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SSBL:n seurapalvelusivuston kautta osoitteessa Tilastointiohjelma tukee IE ja Firefox selaimia. Jos selaimesi ilmoittaa sivulla olevan varmenneongelma, ohita se, sillä sivusto on täysin turvallinen. Kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tunnus on joukkuekohtainen ja on voimassa kaikkiin ko. joukkueen otteluihin sarjatasosta riippumatta. Valitse sovellus -vetovalikosta Joukkuesivusto ja kirjoita käyttäjätunnus sekä salasana ja klikkaa Sisään >> -painiketta. Kirjautumisen jälkeen olet joukkuekohtaisessa valikossa. Valikossa näkyy oletuksena joukkueen perustiedot sekä kokoonpano, jotka on hyvä täyttää ennen tilastointia. Tietyt linkit näkyvät vain ottelupäivänä. Siirry tilastointiin klikkaamalla linkkiä Reaaliaikaisen tulospalvelun teko. Ohita mahdollinen varmennevirhe.

3 3 Aloitusnäkymä on alla olevan kaltainen. Ohjelmassa liikutaan käyttämällä oikean puoleista vetovalikkoa, jossa teksti Tulospalvelu. Ennen kuin varsinaiseen tilastointiin voidaan siirtyä, annetaan tilastoinnista vastaavan henkilön tiedot ja painetaan TALLENNA. Tietoja EI saa jättää tyhjäksi! Tilastoijan tulee olla tavoitettavissa 30 min ennen ja jälkeen ottelun. Kun yhteystiedot on tallennettu, voidaan vetovalikosta valita Ottelu: kokoonpano. OTTELUN KOKOONPANO Otteluun valitaan Koti- ja Vierasjoukkueen pelaajat, erotuomarit ja toimitsijat. Kohde-kentän vetovalikosta liikutaan näiden kolmen listauksen välillä.

4 4 Kokoonpanonäkymä on jaettu kahteen osaan: Vasen puoli = lähde (sarjan kokooonpano tai henkilölista). Oikea puoli = kohde (ottelun kokoonpano / ottelun henkilöt). Lisätään ensin ottelun erotuomarit ja toimitsijat. Tämä tapahtuu Kohdekentän vetovalikosta Ottelun tuomarit ja toimihenkilöt, jonka jälkeen vasemman kentän Sanahakuun syöttämällä sukunimen ja painamalla Hae -painiketta voit valita oikean tuomarin otteluun. Vinkki: Käytä vain Hae -painiketta hiirellä klikaten, sillä Entterin painaminen ei anna lainkaan hakutuloksia. Toimitsijat lisätään tuomareiden jälkeen painamalla Lisää rekisteröimätön henkilö painiketta. Avautuvaan valikkoon kirjoitetaan toimitsijan nimi (Sukunimi Etunimi) ja valitaan vetovalikosta tehtävä. Lopuksi painetaan tallenna. Alla on demonstroitu tuomareiden ja toimitsijoiden valinta otteluun: 1. Siirrytään erotuomareiden valintaan: Etsi erotuomari nimellä, rastita oikea henkilö ja paina Lisää. Toista sama toiselle erotuomarille. 2. Lisätään erotuomareiden jälkeen ottelun toimitsijat (max. 5kpl).

5 5 3. Kirjoitetaan toimitsijoiden nimet ja valitaan tehtävät. 3. Valmis erotuomari- / toimihenkilökokoonpano pitäisi näyttää tältä: Tärkeää! Ottelun erotuomareita ei saa lisätä rekisteröimättöminä henkilöinä! Seuraavaksi lisätään joukkueiden pelaajat. Otteluun valittavat pelaajat siirretään vasemmalta ( Henkilölista ) oikealle ( Ottelun henkilöt ). Tämä tapahtuu rastittamalla halutut pelaajat ja klikkaamalla sen jälkeen Lisää >> -painiketta. Vaihtoehtoisesti voi valita kaikki pelaajat klikkaamalla Kaikki >> -painiketta. Ottelun kokoonpanossa on tarkistettava pelaajien numerot sekä annettava kentällisten numerot. Muussa tapauksessa arvot näkyvät punaisella. HUOM! Ilman pelipaikkaa olevaa pelaajaa ei voi lisätä, vaan pelipaikka tulee ensin merkitä joukkueen omalla tunnuksella (kirjautumissivulla linkki nro 2, joukkueen kokoonpano ). Punaisella näkyvät arvot ottelun henkilöt listauksessa tarkoittavat virhettä/puutetta. Esim. Arvo muuttuu punaiseksi, jos pelipaidan numero ( Paita ) on pelaajilla sama, tai sitten arvo puuttuu kentällisestä ( Ken ). Kentällisarvon voi jättää myös tyhjäksi. Vinkki: Pelaajan tyyppi (pelipaikka) voidaan muuttaa ottelussa toiseksi painamalla oikeanpuolen otteluhenkilön sportti-id numeroa, jolloin aukeaa henkilön ottelukohtaiset tiedot. Vinkki: Ottelukohtaisen pelipaitanumeroinnin ja kentällisarvon voi muuttaa kirjoittamalla uuden arvon suoraan Paita, Ken kenttiin. Muista aina tallentaa muutokset painamalla näkymän lopussa olevaa TALLENNA MUUTOKSET painiketta!

6 6 Joukkueiden toimihenkilöiden (valmentajat, huoltajat, jne.) lisääminen tapahtuu valitsemalla Kohde valikosta Ottelun tuomarit ja toimihenkilöt. Avautuva toimihenkilölista perustuu siihen, mitä joukkueet ovat itse ilmoittaneet (omilla tunnuksillaan ennen peliä). Seuraavassa on demonstroitu joukkueiden toimihenkilöiden valinta: 1. Valitse Kohde valikosta Ottelun tuomarit ja toimihenkilöt 2. Valitse Lähde valikosta Muut toimihenkilöt 3. Valitse joko koti- tai vierasjoukkue 4. Avautuvasta listasta rastitetaan toimihenkilöt ja klikataan Lisää. Toista kokoonpanovalinnat (pelaajat + toimihenkilöt) myös vierasjoukkueelle valitsemalla Kohde-kentän vetovalikosta vierasjoukkueen listauksen!

7 7 Vinkki: Pelaajien kokoonpanoissa kannattaa vaihtaa listauksen järjestystä painamalla kentän otsikkojen nimiä. Tämä nopeuttaa tarkistamista. Kun ottelun kokoonpano on tehty, voi pöytäkirjan tulostaa tilastointi - ruudun oikeasta yläkulmasta kohdasta OPK. Lisäksi OPK linkki löytyy myös suoraan -sivuilta ko. ottelun kohdalta, mikäli toiminto on aktivoitu sarjavastaavan toimesta. Jos ottelussa käytetään vain sähköistä pöytäkirjaa (esim. Miesten liiga) toimitaan seuraavasti: 1) Tulosta* pöytäkirja kokoonpanojen tallennuksen jälkeen ja käytä sitä apupaperina + varmistuksena mikäli sähköinen tulospalvelu kaatuu. Huom! Paperista varmistusta on käytettävä! 2) Ottelun päätyttyä pyri päättämään tilastointi mahdollisimman nopeasti, mutta ole kuitenkin huolellinen, että kaikki tiedot on kirjattu. Vinkki: Plus/miinukset kannattaa syöttää ottelun lopettamisen ja allekirjoitusten ottamisen jälkeen. Huomaa kuitenkin, ettei välissä voi kirjautua ulos! 3) Tulosta* ottelun jälkeen lopullinen pöytäkirja ja hae siihen joukkueenjohtajien ja erotuomarien allekirjoitukset. Älä odotuta otteluosapuolia turhaan! 4) Ota tarvittavat kopiot erotuomareille ja vastustajalle. Kopio myös otteluvalvojalle hänen sitä pyytäessä. Kotijoukkue säilyttää alkuperäisen pöytäkirjan. * Huomaa, että pöytäkirjan tulostamiseksi tarvitaan Adobe Reader tai vastaava ohjelma (tiedostomuoto.pdf) Mikäli pöytäkirjaan jäi virhe ottelun päättämisen jälkeen, ilmoita siitä erikseen sähköpostitse sarjan tulospalveluvastaavalle!

8 8 OTTELUN TILASTOINTI Tärkeä tietää: Ottelu pitää tilastoida aina tapahtumajärjestyksessä! Myös silloin kuin tilastointi tehdään vasta ottelun päätyttyä! Jokainen erä pitää siis aloittaa ja päättää kuin tilastoisi meneillään olevaa ottelua. Tilastointi aloitetaan valitsemalla Ottelu: tilastointi. Tilastointi on jaettu kolmeen perusryhmään, jotka ovat MAALIT, RANGAISTUKSET & MV-JAKSOT. Yläpuoli on kotijoukkueen tapahtumien puoli ja alapuoli on vierasjoukkueen tapahtumien puoli. Ottelukohtaiset perustoiminnot on oikean puolen Toiminnot: näkymän sisällä. Ottelun tilanne on Tilanne: näkymän sisällä, informatiivinen näkymä ottelun tilanteesta erittäin. Ottelun kello on vasemman puolen Toiminnot: näkymän sisällä.

9 9 Ottelua tilastoitaessa on aina hyvä pitää auki myös pöytäkirjanäkymää esim. toisessa selaimessa. Pöytäkirjanäkymään pääset oikeassa yläreunassa olevasta RAP painikkeesta, joka avaa uuteen ikkunaan tulospalvelusivun. Valitse Otteluohjelma ja sen jälkeen haluamasi ottelu.

10 10 Julkisesti näkyvä pöytäkirjanäkymä näyttää tältä: Ottelun tilastointi aloitetaan ALOITA OTTELU painikkeella, jolloin sisäinen tarkistus tekee tarkistuksia ja varoittaa niistä tarvittaessa. Ottelua ei esimerkiksi voida aloittaa jos tuomareita ei ole valittu tai sarjan asetukset eivät ole kunnossa. Erä aloitetaan ALOITA ERÄ painikkeella. Tämän jälkeen mm. pelikello ja muutama muu painike aktivoituu käyntiin. Talleta ottelun aloittavat maalivahdit. Huomaa, että joukkueella voi olla useampi maalivahti, jotka näkyvät kaikki vetovalikossa. Valitse oikea henkilö! Tallennettuasi aloittavat maalivahdit, voit alkaa tilastoimaan ottelua.

11 11 OTTELUTAPAHTUMAT Ottelun tapahtuma lisätään oman ruutunsa alapuolella olevasta LISÄÄ - painikkeesta, jolloin ruutu muuttuu ja valintakenttiä tulee näkymälle. Vasemmassa ylänurkassa näkyvään pelikelloon tulee asettaa oikea tapahtuma-aika ennen kuin merkintä (maali tai jäähy) voidaan kirjata. Kellon minuutit ja sekunnit voidaan maalata ja sen jälkeen niiden päälle voi syöttää uuden arvon. Myös + ja painikkeista voi lisätä aikaa sekunti kerrallaan. Huom! Tilastoi pelitapahtumat aina tapahtumajärjestyksessä! Maalin kirjaaminen: Ennen kuin kirjaat maalin, varmista, että kellossa on oikea tapahtuma-aika. Paina sen jälkeen joko kotijoukkueen tai vierasjoukkueen maalisarakkeessa LISÄÄ -painiketta. Voit aina peruuttaa valinnan TAKAISIN painikkeesta. Tallennus: Tapahtumien tallennus suoritetaan näkymän TALLENNA - painiketta painamalla. Takaisin: Tapahtuman peruuttaminen takaisin perusnäkymään suoritetaan TAKAISIN - painiketta painamalla. Poista: Tapahtuman poistaminen suoritetaan POISTA - painiketta painamalla, joka näkyy vain tapahtuman muokkaustilassa. Järjestelmä osaa antaa automaattisesti YV- tai AV-merkinnän mikäli jäähyllä on pelaajia. RL/SR jne. koodeista täytyy tilastoijan huolehtia. Mikäli kyseessä oli YV-maali, järjestelmä kysyy pääseekö rangaistu pelaaja nyt pois. Vastaa OK mikäli näin on asian laita. Epäonnistunut rangaistuslaukaus merkitään kuten normaali maali, mutta Tyyppi -valikosta valitaan RL0 (RL nolla).

12 12 Lisättyjen tapahtumien muuttaminen: Lisättyjen tapahtumien muuttaminen tai poisto suoritetaan aina nro - kentän arvoa painamalla. Nro - kentän painikkeen painamisen jälkeen näkymään avautuu ruutu, jossa on tapahtuman tiedot valmiina muutoksille. Käyttäjä voi muuttaa arvoja joko pudotusvalikoilla tai kirjoittamalla arvot suoraan kenttiin. Jos maali halutaan poistaa kokonaan, painetaan POISTA. Tehdyt muutokset sen sijaan tallennetaan painamalla TALLENNA painiketta.

13 13 Rangaistuksen kirjaaminen: Rangaistukset tallennetaan järjestelmään täysin samalla logiikalla kuin maalitkin. HUOM! Ole tarkkana rangaistusten tallentamisessa, että syykoodit tulevat oikein kunkin rangaistuksen osalta. Tarkista myös henkilökohtaisten rangaistusten merkinnät, jotta ne tilastoituvat oikein. Mikäli rangaistu pelaaja on maalivahti, pitää antaa myös rangaistuksen kärsivän pelaajan nimi. Muista tallentaa rangaistus. Rangaistusmerkintää voidaan muuttaa jälkeenpäin samalla tavalla kuin maalimerkintöjäkin. Vinkki: 2+2 minuutin rangaistus samalle pelaajalle, samassa ajassa: Molemmat rangaistukset kirjataan normaalisti, mutta jälkimmäisen rangaistuksen mahdollinen tyyppikoodi tulee poistaa. Ottelun kello: Ottelun kello voidaan pysäyttää tai käynnistää kellon alapuolella olevasta painikkeesta. + ja painikkeilla lisätään tai vähennetään kellon sekuntimäärää. Käyttäjä voi myös itse kirjoittaa minuutti- tai sekuntiarvon kelloon (maalaamalla minuutti/sekuntiluvun ja kirjoittamalla uuden arvon). Huom: Jos asetuksissa on määritetty eräpituus esim. 20 minuuttia, niin silloin kellon ollessa 20:00 tai isompana arvona, erä päättyy automaattisesti.

14 14 Maalivahtien torjunnat ja poissaolo: Lopetettuasi erän, avautuu mv-jaksot kenttään valikko, johon voit syöttää torjunnat. Jos ottelussa käytetään reaaliaikaista laukaisukarttaa, (esim. Miesten Salibandyliiga) siirtyvät maalivahtien torjunnat automaattisesti laukaisukarttaa tekevän toimitsijan koneelta tulospalvelukoneelle. Tällöin tulospalvelua hoitavan toimitsijan tehtäväksi jää ainoastaan tallentaa torjuntatiedot. Kaikissa muissa sarjoissa torjunnat merkitään manuaalisesti, jokaisesta erästä! Tarkemmat määräykset antaa tarvittaessa sarjavastaava. Painamalla Tallenna tiedot tallentuvat kyseisen maalivahdin kohdalle. Voit muokata virheellistä tietoa klikkaamalla kyseisen jakson maalivahdin numeroa, jolloin muokkausvalikko avautuu. Jos maalivahti vaihdetaan joko toiseen maalivahtiin tai kenttäpelaajaan, toimitaan seuraavasti: pysäytä pelikello siihen aikaan, jolloin mv vaihdettiin ja paina MV-Jaksot kentän Lisää painiketta. Silloin avautuu seuraavanlainen valikko: Kohdassa Maalivahti olevasta pudotusvalikosta voidaan nyt valita tilalle tuleva maalivahti, tai listan ylimpänä oleva (viiva), joka tarkoittaa mv:n korvaamista kenttäpelaajalla. Jokaisessa erässä on maalivahtitiedoissa oltava yhtenäinen aikajana erän alusta loppuun saakka. Jos mv on osan erästä vaihdettuna kenttäpelaajaan, on tämä jakso tallennettava tyhjänä olevaksi, eli vaikka maalivahti olisi poissa , on ajalle tallennettava maali tyhjä jakso! Seuraavalla sivulla on annettu esimerkkejä erilaisista mvtilanteista.

15 15 Esimerkki 1: Maalivahti numero 30 vaihdetaan kenttäpelaajaan ajassa 58.44, eikä hän enää palaa erän aikana maalilleen. Esimerkki 2: Maalivahti nro 35 vaihdetaan kenttäpelaajaan ajaksi ja palaa maalille ajaksi Katso alla oleva torjuntoja koskeva lisäohje. HUOM! Tallenna torjunnat vain sellaiseen jaksoon, jolloin maalivahti on ollut kentällä. Kaikki yhden maalivahdin saman erän aikana tekemät torjunnat voi laittaa yhteen jaksoon, eli ei tarvitse laskea, kuinka monta torjuntaa oli milloinkin. Tarkasta kirjurilta, että ajat ovat oikein. Voit muokata niitä klikkaamalla kyseisen jakson kohdalta saraketta mv joko maalivahdin pelinumeroa tai tyhjää ruutua. Muista korjata vastaavasti edeltävä/seuraava jakson aikaa, jotta yhtenäinen aikajana erään muodostuu. Ottelun päätyttyä et voi enää lisätä jaksoja, joten on tärkeää tallentaa jaksot ajallaan, sillä aikoja voi muokata myöhemminkin, lisätä ei. Kolmannen erän päättäminen ja mahdollinen jatkoaika: Kolmas erä päätetään normaalisti peliaikaan 60:00. Mikäli seuraa jatkoaika, järjestelmä tiedustelee Pelataanko seuraavaksi jatkoaika? Vastaa OK. Tämän jälkeen paina toiminnot palkissa olevaa ALOITA JAT. painiketta ja sen jälkeen tallenna jatkoaikaa pelaavat maalivahdit. Mikäli jatkoajalla tulee ns. sudden death osuma, niin maali merkitään normaalisti.

16 16 Jatkoaika päätetään toiminnot palkin LOPETA JAT painikkeesta. Ennen tätä järjestelmä saattaa vaatia pelikellon siirtämisen aikaan 65:00 (tai 70:00) ennen kuin peli saadaan tallennettua. Toimi näin, sillä tieto ei kirjaudu mihinkään, vaan lopetushetkenä näkyy maalin syntyaika. Muista tallentaa lopuksi mv-tiedot. Mahdollinen RL-kilpailu jatkoajan jälkeen: Playoff-otteluissa eteen voi tulla tilanne, jossa maalittoman jatkoajan jälkeen voittaja pitää ratkaista RL-kilpailulla. Tällöin ohjelma kysyy Pelataanko seuraavaksi RL-kilpailu? Vastaa Ok. Tämän jälkeen ylälaitaan aktivoituu painike Aloita RLK. Painikkeen painamisen jälkeen avautuu RL-näkymä. Yllä olevassa kuvassa on ympyröity joukkue-linkit. Oletuksena aukeaa kotijoukkueen laukaisut. Jos kilpailuun on arvottu aloittavaksi vierasjoukkueen laukoja, niin voit vaihtaa järjestyksen klikkaamalla vierasjoukkueen linkkiä. Takaisin normaaliin tilastointinäkymään pääset Tilastointi linkistä, joka yllä olevassa kuvassa on ympyröity.

17 17 RL-kilpailun tilastointi etenee näin: - valitse oikea joukkue - valitse oikea laukoja - valitse oikea maalivahti, joka laukausta on torjumassa Jos laukauksen tulos on maali, laita rasti Maali boksiin. Muista aina tallettaa laukaisu Lisää painikkeesta. Tämän jälkeen laukaisu siirtyy seurantalistaan alapuolelle. Seuraavan joukkueen pelaajavalikko aktivoituu. Toista tätä niin monta kertaa, molemmille joukkueille, kunnes RL-kilpailuun on löytynyt voittaja.

18 18 Lopuksi pitää tallentaa ns. voittava maali: Rastita se RL-maali, mikä oli voittava. Ole tarkkana, kysy tarvittaessa erotuomareilta tai toimitsijaesimieheltä! (Yllä olevassa kuvassa voittava maali oli ensimmäinen laukaus.) Klikkaa valinnan jälkeen Tallenna voittava maali painiketta. Päätä tämän jälkeen RL-kilpailu klikkaamalla ylälaidan Lopeta RLK painiketta. Järjestelmä kysyy tämän jälkeen Haluatko lopettaa?. Vastaa Ok. Tämän jälkeen ottelu lopetetaan normaalisti (kts. ohjeistus s. 20).

19 19 Plus-miinus tilasto Tämä tilasto on käytössä ainoastaan Miesten ja Naisten Salibandyliigoissa sekä M1 divisioonassa. Plus/miinus -tilastointi voidaan tehdä reaaliaikaisena tai välittömästi erän päättymisen jälkeen sarjavastaavan lisäohjeistuksen mukaan. Vinkki: Plus/miinukset voidaan syöttää myös sen jälkeen kun ottelu on lopetettu (kunhan ohjelmasta ei kirjaudu ulos). Näin tiedot voidaan kirjata kaikessa rauhassa, esim. ottelupöytäkirjan tulostamisen jälkeen. Plussat ja miinukset merkitään alla olevan kuvan oikeassa reunassa olevien Plus pisteet ja miinus pisteet painikkeiden kautta. Maalintekijä ja mahdollinen syöttäjä on automaattisesti plussien saajana. Plussien ja miinuksien muut saajat klikataan alla olevan kuvan mukaisesti aktiiviseksi ja nämä tallennetaan. Vaihtoehtona yllä olevalle tavalle on kirjoittaa pelaajien pelinumerot suoraan keltaisella värillä reunustettuihin + ja kenttiin. Pelinumerot tulee erottaa toisistaan yhdellä välilyönnillä. Plus-miinus tilastoa ylläpidetään kaikissa maaleissa, myös erikoistilannemaaleissa! Tärkeää! Mikäli ottelussa käytetään peliajan seuranta -sovellusta (tällä hetkellä käytössä vain sarjajärjestäjän erillisestä määräyksestä), kaikki plus/miinus merkinnät siirtyvät automaattisesti peliajan seurantaa tekevien toimitsijoiden koneilta tulospalvelun koneelle. Peliajan seurannasta on annettu erilliset ohjeet.

20 20 OTTELUN TIEDOT JA TILASTOINNIN PÄÄTTÄMINEN Ennen kuin ottelun tilastoiminen voidaan lopettaa, tulee antaa ottelun perustiedot. TIEDOT - painikkeesta avautuu ottelutiedot: näkymä, johon syötetään aikalisät, yleisömäärät, yms. Muistiinpanoja kentän sisältö on suoraan ottelupöytäkirjan Huomautuksia: kohta, johon ei tee kukaan muu merkintöjä kuin ottelun tuomaristo, eli kirjoitat siihen vain sen, mitä virallisessa allekirjoitetussa ottelupöytäkirjassa ko. kohdassa lukee tai tulee lukemaan. Tähän kenttään kirjoitetaan kuitenkin aina mahdollisen otteluvalvojan nimi muodossa Otteluvalvoja: Etunimi Sukunimi. LAUKAISUT - painikkeesta avautuu Laukaukset: näkymä. Tätä toimintoa ei tule käyttää ellei sarjavastaava erikseen määrää. HUOM! Laukauksia tilastoidaan vain Miesten Salibandyliigassa. Tiedot (laukaisut + torjunnat) siirtyvät automaattisesti laukaisukarttaa tekevän toimitsijan koneelta tulospalvelun koneelle. Laukaisukarttaan on annettu erilliset ohjeet.

21 21 Mikäli laukaisutietoja pitää jostain syystä muuttaa, tämä tapahtuu Nro - kentän arvoa klikkaamalla, jolloin näkymä avautuu muokkaustilaan, josta tietoa voidaan muokata tai poistaa. RAPORTIT - painikkeesta avautuu raportti-ikkuna, jossa on tilastoitava sarja valmiiksi valittu. Tässä näkymässä ei ole taso eikä sarja valintoja. Huom: Raporttinäkymä on sama, mikä on linkitetty liiton/liigan sivuille. Ottelu lopetetaan painamalla LOPETA OTTELU painiketta, jolloin osa painikkeista menee disabled - tilaan. Ottelun päättämisen jälkeen voidaan tilastoida vielä parhaat pelaajat, mikäli näin on sarjajärjestäjän taholta määrätty (esim. Miesten liiga). Ottelun lopettamisen jälkeen aktivoituu Palkitse painike, jota kautta tiedot ilmoitetaan. Mikäli kyseessä on sarjataso, jossa ottelu on tilastoitu vain sähköisesti (esim. Miesten liiga), tulee viimeiseksi tulostaa ottelun lopullinen paperinen pöytäkirja painamalla OPK painiketta. Lisäohje sivulla 7.? ONGELMATILANTEISSA yhteys siihen Salibandyliiton tai Salibandyliigan sarjavastaavaan, jonka alaisuuteen kyseinen ottelu kuuluu. Seuraavilla sivuilla vastauksia yleisimpiin ongelmatilanteisiin.?

22 22 YLEISIMPIÄ ONGELMIA / KYSYMYKSIÄ Kirjautuminen joukkuetunnuksilla ei onnistu. Nettiselain ilmoittaa: Tämän sivuston varmenteessa on ongelma! -> Tulospalvelusivusto on varmennevirheestä huolimatta luotettava sivusto. Siirry eteenpäin painamalla Jatka tähän sivustoon (Internet Explorer) tai Ymmärrän riskit (Firefox) linkkiä. Lisää mahdollinen varmennepoikkeus! Huom! Etenkin IE-selain voi herjata varmenteesta vielä kun ottelua tilastoidaan. Pienissä, ohjelman sisällä aukeavissa selainikkunoissa, esim. tiedot, ei välttämättä jatka tähän sivustoon linkki mahdu ruutuun, jolloin kannattaa hetkeksi pienentää näytön kokoa (selainikkunan oikeassa alakulmassa on suurennuslasin kuva) Kirjautuminen ei onnistu. Käytän XYXYX -merkkistä (tms.) nettiselainta! -> Tulospalvelusivusto tukee ainoastaan Internet Explorer ja Firefox selaimia! Kirjautuminen järjestelmään ei onnistu (IE tai Firefox selaimella). Mitään virheilmoitusta ei tule kun annan tunnuksen ja salasanan! -> Varmista vielä, että kirjaudut oikeaan osioon = vetovalikosta valittu Joukkuesivusto. Varmista myös tunnuksen ja salasanan oikeellisuus, ja yritä uudelleen. Tarkista myös, ettei ISOT KIRJAIMET ole käytössä kun kirjoitat salasanaa. Mikäli tämäkään ei auta, on todennäköistä, että tunnukset ovat väärät tai ne eivät ole enää voimassa. Jos mikään muu ei auta, ota yhteyttä sarjavastaavaan. Kaikkia pelaajia ei löydy / pelaajaa ei voi lisätä ottelun kokoonpanoon! -> Ole heti yhteydessä sarjavastaavaan. Farmi-/rinnakkaisedustus-/ tms. pelaajat eivät välttämättä näy luetteloissa. Myöskään ne pelaajat, joiden kuluvan kauden lisenssi ei ole voimassa, eivät välttämättä näy kokoonpanossa. Vain liiton tai liigan henkilökunta voi lisätä puuttuvan pelaajan kokoonpanoon. Seuran tulee hyvissä ajoin (viim. ottelua edeltävänä arkipäivänä) huolehtia kokoonpanon oikeellisuudesta tulospalvelussa. Puuttuneiden pelaajien tehopisteet tilastoitiin tämän vuoksi väärille henkilöille! -> Tee sarjavastaavalle tarkka kirjallinen selvitys asiasta (sähköposti) ja huolehdi, että paperinen ottelupöytäkirja on oikein täytetty. Pisteet ja muut merkinnät voidaan korjata jälkikäteen sarjavastaavan toimesta. Järjestelmä on täysin kaatunut tai siihen ei yrityksistä huolimatta päästä kirjautumaan! -> Tilastoidaan ottelu paperiselle ottelupöytäkirjalle. Laukaisukartat (Miesten liiga) tehdään paperiselle lomakkeelle, jonka voi ladata liigan extranetistä. Tiedot tulee syöttää järjestelmään jälkikäteen heti kun vika on korjattu. Järjestelmän täydellinen kaatuminen on harvinaista ja vika saadaan yleensä korjattua nopeasti. Yritä siis hetken kuluttua uudelleen. Informoi järjestelmän ongelmista myös sarjavastaavaa. Järjestelmän hetkellinen kaatuminen ei ole syy jättää tulospalvelua tekemättä. Järjestelmän tila voidaan selvittää sarjavastaavan toimesta jälkikäteen. Jos ottelu tilastoidaan jälkikäteen, muista, että tiedot pitää syöttää silti tapahtumajärjestyksessä erä erältä. Tilastointikone tilttasi kesken tilastoinnin! -> Tiedot eivät katoa. Käynnistä kone uudelleen tai vaihda konetta. Kirjaudu järjestelmään uudelleen ja siirry suoraan ottelun tilastointiin. Järjestelmä (LeSport) tilttasi kesken tilastoinnin! -> Palaa tilastointiin normaaliin tapaan heti kun järjestelmä on jälleen toimintavalmis (kts. edellinen kysymys). Kirjaa käyttökatkon aikana sattuneet tapahtumat paperiversion tietojen perusteella. Muista tapahtumajärjestys.

23 Suomen Salibandyliitto & SSBL Salibandy Oy 23 Ottelua ei voi päättää, järjestelmä herjaa väärästä lopetusajasta! -> Tarkista, että kellossa on varmasti oikea lopetusaika, esim. 60:00 ja että lopetusaika yms. tiedot on kirjattu Tiedot painikkeesta. Huomaa, että jatkoajalla järjestelmä saattaa vaatia kellon siirtämisen aikaan 65:00. Kts. seuraava kysymys. Mikäli päättäminen ei kaikesta huolimatta onnistu, ota yhteyttä sarjavastaavaan, joka voi päättää ottelun manuaalisesti. Voitto-osuma syntyi jatkoajalla aikaan 63:15 mutta järjestelmä ei anna päättää ottelua, vaan herjaa väärästä lopetusajasta. -> Sudden death maalin jälkeen pelikello voidaan asettaa järjestelmän haluamaan aikaan, esim. 65:00 vaikka maali olisi todellisuudessa syntynyt muussa ajassa. Tämä tieto ei kirjaannu mihinkään, vaan voitto-osuma näkyy tulospalvelussa normaalisti siihen aikaan kuin se tapahtui. Tietääkö järjestelmä, että ottelussa pelataan jatkoaika ja lopuksi mahdollinen RLkilpailu? -> Kyllä. Asetukset on talletettu sarjavastaavan toimesta ennen sarjan alkua. Miten ihmeessä joukkueiden toimihenkilöt lisätään? -> Katso ohjeiden sivulta 6. Erotuomareiden nimet eivät näy otteluseurannan sivulla, vaikka heidät on lisätty kokoonpanoihin! -> Erotuomarit on todennäköisesti lisätty rekisteröimättöminä henkilöinä samaan tapaan kuin toimitsijat. Tämä on väärä tapa. Katso oikea menettely ohjeiden sivulta 4 (kuvasarjassa demonstroitu tuomareiden lisäys). Järjestelmästä ei löydy erotuomaria, joten sitä ei voi lisätä kokoonpanoon! -> Järjestelmä vaatii että vähintään yksi erotuomari on nimetty. Mikäli järjestelmästä löytyy vai toinen erotuomari, lisää se kokoonpanoon, ja ilmoita liiton sarjavastaavalle sähköpostitse puuttuvan erotuomarin nimi, jolloin tieto lisätään järjestelmään myöhemmin. Mikäli järjestelmästä ei löydy kumpaakaan erotuomaria, niin lisää kokoonpanoon kuka tahansa erotuomari, esim. edellisestä ottelusta, ja ilmoita liittoon ketkä ottelussa oikeasti tuomitsivat. Milloin käytetään laukaisukarttaa? Entä peliajan seurantaa? -> Laukaisukartta on käytössä kaudella vain miesten liigassa. Laukaisukartasta siirtyy automaattisesti mv-torjunnat tulospalvelun koneelle. Peliajan seuranta on kaudella vain testikäytössä. Sitä voidaan käyttää esim. miesten liigafinaaleissa. Huomattava, että tällöin peliajan seurannasta siirtyy automaattisesti plussat ja miinukset tulospalvelun koneelle. Tuleeko maalivahtien torjunnat merkitä myös M2div-sarjassa? -> Ellei toisin ole sarjavastaavan toimesta ilmoitettu, pitää mv-torjunnat laskea ja merkitä tulospalveluun eräkohtaisesti. Ottelu on päätetty, mutta kun painaa Tiedot tai Palkitse painikkeita, aukeaa varmennevirheestä kertova pop-up ikkuna. Tästä ei pääse eteenpäin! -> Tätä ongelmaa esiintyy vain IE-selaimessa. Normaalisti eteenpäin pääsee klikkaamalla Jatka tähän sivustoon linkkiä, mutta tässä tapauksessa se ei mahdu auenneeseen pop-up ikkunaan. Pääset kuitenkin eteenpäin kun pienennät hetkeksi tekstikoon esim. 75%:iin. Tämä tapahtuu klikkaamalla selaimen oikeassa alareunassa näkyvää suurennuslasia, missä teksti 100%. Lisäsin pelaajat ottelun kokoonpanoon, mutta jotkut katosivat kokonaan. Mihin? -> Todennäköisesti pelaajien tiedoista puuttui pelipaikka. Tällöin pelaajat menevät joukkueen toimihenkilöiden joukkoon. Etsi pelaajat ja poista ne toimihenkilöistä. Tämän jälkeen pelaajien pelipaikat tulee korjata (tarvittaessa joukkueen omilla tunnuksilla -> joukkueen kokoonpano).

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU 2010-11

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU 2010-11 LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU 2010-11 2009-2010 Suomen Salibandyliitto & SSBL Salibandy Oy 2 KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN JA ESIVALMISTELUT Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SSBL:n seurapalvelusivuston

Lisätiedot

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. Versio 2.x SA-TU 1. Kirjautuminen järjestelmään Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SJL:n seurapalvelusivuston kautta osoitteessa www.finhockey.fi/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU.

LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. LESPORT REAALIAIKAINEN TULOSPALVELU. Versio 2.x SA-TU 1. Kirjautuminen järjestelmään Kirjautuminen järjestelmään suoritetaan SJL:n seurapalvelusivuston kautta osoitteessa www.finhockey.fi/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje

Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje 1 Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje Laukauksia tilastoidaan M-liigassa & erikseen ilmoitettavissa otteluissa. KIRJAUTUMINEN Kirjautuminen laukaisukartan tekoon tapahtuu osoitteessa: www.salibandy.net/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

Tulospalvelun pikaohje

Tulospalvelun pikaohje Tulospalvelun pikaohje http://gameresultsonline.com Turnauksen kotisivut: http://www.gameresultsonline.com/jyki/kevatturnaus 2017/ Kirjaudu tulospalveluun saamillasi tunnuksilla, http://gameresultsonline.com/login

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3. TILASTOINTI Näkymän muokkaus Kokoonpanot Pelaajien vaihtaminen Maali Rangaistukset Poista -toiminto

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 1.5. PÄIVITETTY 20.11.2013. Joukkuesivusto KOKOONPANOT

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 1.5. PÄIVITETTY 20.11.2013. Joukkuesivusto KOKOONPANOT sivu 1 Joukkuesivusto KOKOONPANOT KOKOONPANON LUOMINEN JA YLLÄPITO PALVELUSIVUSTOLLA Huom! Myös VIERASJOUKKUE ilmoittaa omilla joukkue-tunnuksillaan oman ottelukokoonpanonsa. Kokoonpano tulee ilmoittaa

Lisätiedot

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Pelaajien hallinta tulospalvelussa Pelaajien hallinta tulospalvelussa Joukkueen tietoja (kaikki joukkueet) sekä Live Scorea (naisten ja miesten SM) hallitaan tulospalvelussa: tulospalvelu.finnhandball.net. Pääset joukkueesi tietoihin yläpalkin

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.4. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.4. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT sivu 1 joukkuesivusto KOKOONPANOT KOKOONPANON LUOMINEN JA YLLÄPITO PALVELUSIVUSTOLLA Molemmat joukkueet (koti/vieras) ilmoittavat omalla joukkuetunnuksellaan päivän ottelukokoonpanon. Kokoonpano voidaan

Lisätiedot

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA

OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ ENNEN OTTELUA JA OTTELUN AIKANA SUOMEN PALLOLIITTO TASO-tulospalveluohje 2018 / FUTSAL 10/2018 OHJEET TASO-TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Palloliiton kauden 2018 futsalsarjojen tulospalveluissa käytetään Taso-järjestelmää. Ottelun

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Hockeyliitto -Torneopal

Hockeyliitto -Torneopal Päivitetty 26.5.2017 Hockeyliitto -Torneopal Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen sarjataulukot, otteluohjelmat ja

Lisätiedot

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Koulutus seuratoimitsijoille 11.10.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 JOUKKUEENJOHTAJA JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Kirjaudu joukkuetunnuksilla Palvelusivustolle

Lisätiedot

Hockeyliitto - Torneopal

Hockeyliitto - Torneopal Hockeyliitto - Torneopal 2018_2019 Hockeyliiton sähköinen tulospalvelujärjestelmä löytyy osoitteesta www.hockey.torneopal.fi tai sisäkaudella www.indoorhockey.torneopal.fi Sivulta löydät kaikkien sarjojen

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.2. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

SUOMEN SALIBANDYLIITTO JOUKKUESIVUSTON OHJE VERSIO 2.2. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT sivu 1 joukkuesivusto KOKOONPANOT KOKOONPANON LUOMINEN JA YLLÄPITO PALVELUSIVUSTOLLA Molemmat joukkueet (koti/vieras) ilmoittavat omalla joukkuetunnuksellaan päivän ottelukokoonpanon. Kokoonpano voidaan

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

TiTu / KIRJURI

TiTu / KIRJURI TiTu / KIRJURI 19.9.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Hämeen alueen toimitsijakouluttaja Raimo Komu 0400 490 276 raimo.komu@kolumbus.fi Suomen Jääkiekkoliitto 2 Lue SJL:n tulospalveluohjeet,

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset ovat joukkuekohtaisia

Lisätiedot

OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE Suomen Jääkiekkoliitto 1

OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE Suomen Jääkiekkoliitto 1 OHJEITA JOUKKUEENJOHTAJALLE 26.09.2017 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net Suomen Jääkiekkoliitto 2 TOIMENPITEET

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Muuttuneet toimintatavat Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Toimitsijakoulutus Seurojen toimitsijakouluttajat kouluttavat oman seuran ottelutoimitsijat! Seurojen kouluttajat löytyvät

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Keski-Pohjanmaa

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-POHJANMAAN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Keski-Pohjanmaa OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Keski-Pohjanmaa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Keski-Pohjanmaan piirin niissä sarjoissa, joissa tehdään LIVE otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO

SUOMEN PALLOLIITTO TURUN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO OTTELUPÖYTÄKIRJAOHJE TASO Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Turun piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 30.6.2011 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN LÖYTYY SIVUN ALAREUNASTA TUNNUSTEN TILAAMINEN: JOTTA PÄÄSEE KIRJAUTUMAAN JÄRJESTELMÄÄN TULOSPALVELUVASTAAVANA, PITÄÄ OLLA TUNNUKSET

Lisätiedot

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Internet Explorerin vanhojen versioiden kanssa on todettu ongelmia, joten suosittelemme käyttämään Firefoxia viimeisimmillä päivityksillä. 1. Kirjaudu

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Koripallon Live Score

Koripallon Live Score Koripallon Live Score Tässä ohjeessa neuvotaan TorneoPal Live Scoren käyttäminen koripalloturnauksissa. Kirjautuminen Kirjaudu järjestelmään osoitteessa https://extranet.torneopal.fi Järjestelmä kysyy

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo

Lisätiedot

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla

Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Kokoonpanon luominen ja ylläpito Palvelusivustolla Internet Explorerin vanhojen versioiden kanssa on todettu ongelmia, joten suosittelemme käyttämään Firefoxia viimeisimmillä päivityksillä. 1. Kirjaudu

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO TULOSPALVELUN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY 12.8.2015 sivu 1. T i T u TULOSPALVELUN OHJE

SUOMEN SALIBANDYLIITTO TULOSPALVELUN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY 12.8.2015 sivu 1. T i T u TULOSPALVELUN OHJE SUOMEN SALIBANDYLIITTO TULOSPALVELUN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY 12.8.2015 sivu 1 T i T u TULOSPALVELUN OHJE Tämän ohjeen päivityshistoria on kerrottu viimeisellä sivulla. TILASTOINNIN ETUKÄTEISVALMISTELUT

Lisätiedot

Pelaajien hallinta tulospalvelussa

Pelaajien hallinta tulospalvelussa Pelaajien hallinta tulospalvelussa Joukkueen tietoja (kaikki joukkueet) sekä Live Scorea (naisten ja miesten SM) hallitaan tulospalvelussa: tulospalvelu.finnhandball.net. Pääset joukkueesi tietoihin yläpalkin

Lisätiedot

Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje

Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje Tilastointi- ja Tulospalveluohjelman käyttöohje ( Versio 1.01: 19.1.2016) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 12.12.2012 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN TILAA TUNNUKSET SEURASI PÄÄKÄYTTÄJÄLTÄ. KIRJAUTUMINEN PALLOVERKKOON POLKU KIRJAUTUMISEEEN PALLOLIITON ETUSIVULTA : SEURAPALVELUT-

Lisätiedot

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma

Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Tilastointi- ja tulospalveluohjelma Koulutus seuratoimitsijoille 27.11.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 JOUKKUEENJOHTAJA JOUKKUEEN PERUSKOKOONPANO Kirjaudu joukkuetunnuksilla Palvelusivustolle

Lisätiedot

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 24.0

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 24.0 Pikaohje TiTu ( Versio 0.8: 25.9.2013) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo

Lisätiedot

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa.

Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 25.4.2016) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO

SUOMEN PALLOLIITTO KESKI-SUOMEN PIIRI OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Keski-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen

Lisätiedot

ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA 2.1 Ohjelman perusnäkymä 2.2 Asetussivu 3. TILASTOINTI 3.1 Aloitustilastointi 3.2 Laukaustilastointi

Lisätiedot

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 25.0

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 25.0 Pikaohje TiTu ( Versio 0.92: 15.11.2013) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

Tulospalvelu liiton sarjoissa 2015. Ohje erotuomareille

Tulospalvelu liiton sarjoissa 2015. Ohje erotuomareille Tulospalvelu liiton sarjoissa 2015 Ohje erotuomareille Uusi tulospalvelujärjestelmä Palloliitto siirtyy uuteen tulospalvelujärjestelmään. PalloVerkko poistuu käytöstä Järjestelmän nimi on Taso Käytössä

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO KOKOONPANOJEN OHJE VERSIO 2.5. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT

SUOMEN SALIBANDYLIITTO KOKOONPANOJEN OHJE VERSIO 2.5. PÄIVITETTY joukkuesivusto KOKOONPANOT sivu 1 joukkuesivusto KOKOONPANOT KOKOONPANOJEN LUOMINEN JA YLLÄPITO PALVELUSIVUSTOLLA Molemmat joukkueet (koti/vieras) ilmoittavat omalla joukkuetunnuksellaan päivän otteluiden kokoonpanot.. Kokoonpano

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO TULOSPALVELUN OHJE VERSIO 2.2. PÄIVITETTY sivu 1. T i T u TULOSPALVELUN OHJE

SUOMEN SALIBANDYLIITTO TULOSPALVELUN OHJE VERSIO 2.2. PÄIVITETTY sivu 1. T i T u TULOSPALVELUN OHJE SUOMEN SALIBANDYLIITTO TULOSPALVELUN OHJE VERSIO 2.2. PÄIVITETTY 19.9.2016 sivu 1 T i T u TULOSPALVELUN OHJE Tämän ohjeen päivityshistoria on kerrottu viimeisellä sivulla. TILASTOINNIN ETUKÄTEISVALMISTELUT

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa- LIVE otteluseuranta Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa tehdään live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

ResultCode-ohje. Henkilöiden lisääminen joukkueeseen

ResultCode-ohje. Henkilöiden lisääminen joukkueeseen ResultCode-ohje Henkilöiden lisääminen joukkueeseen 1. Kirjaudu ResultCodeen osoitteessa www.resultcode.fi (jalkapallo / SPL Turku). Kirjauduttuasi tarkista, että olet kirjautuneena (nimesi lukee yläpalkissa).

Lisätiedot

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje

Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Sähköinen pöytäkirja FUTSAL joukkueen ohje Kirjaudu ResultCodeen, valitse sarja jota pelaatte ja sarjataulukosta oma joukkueesi Valitse JOUKKUE valikon alta OTTELUT Valitse ottelu jonka tietoja haluat

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 11.9.2018 Pöytäkirjasovelluksen testaus https://lentopallo.torneopal.fi/taso/laskuridev.php Ylläoleva osoite avaa näkymän, johon syötetään ottelunumero

Lisätiedot

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 9.3.2018) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa lasketaan sarjataulukot eikä otteluissa tehdä live

Lisätiedot

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Uusimaa Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Uudenmaan piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen ja sivusta

Lisätiedot

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT Pikaohje TiTu ( Versio 0.99: 4.9.2014) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

TOIMET ENNEN OTTELUA. Kotijoukkue tekee otteluilmoituksen väh. 7 päivää ennen ottelua, vierasjoukkueelle ja erotuomaristolle.

TOIMET ENNEN OTTELUA. Kotijoukkue tekee otteluilmoituksen väh. 7 päivää ennen ottelua, vierasjoukkueelle ja erotuomaristolle. OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 25.4.2016) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa tehdään live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä

Lisätiedot

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA

TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA TULOSPALVELUN OTTELUSEURANTA TULOSPALVELU https://taso.palloliitto.fi/taso/login.php YLEISTÄ - Tilastointi tapahtuu TASO-järjestelmässä - Kirjautuminen TASO-järjestelmään tapahtuu kotijoukkueen omilla

Lisätiedot

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA

TOIMENPITEET ENNEN OTTELUA TASO-OHJEET: OTTELUPÖYTÄKIRJA SPL Helsingin piiri Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Helsingin piirin sarjoissa. Otteluissa ei käytetä LIVE-otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä järjestelmässä jo etukäteen

Lisätiedot

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT

1. ETUKÄTEISVALMISTELUT Pikaohje TiTu ( Versio 0.990: 9.9.2014) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO LAUKAISUKARTAN OHJE VERSIO 1.1. PÄIVITETTY T i T u LAUKAUSTEN JA ALOITUSTEN TILASTOINTI

SUOMEN SALIBANDYLIITTO LAUKAISUKARTAN OHJE VERSIO 1.1. PÄIVITETTY T i T u LAUKAUSTEN JA ALOITUSTEN TILASTOINTI sivu 1 T i T u LAUKAUSTEN JA ALOITUSTEN TILASTOINTI Tämän ohjeen päivityshistoria on kerrottu viimeisellä sivulla. Suomen Salibandyliitto 2018 ETUKÄTEISVALMISTELUT Laukaisukartan tekemiseen pätevät samat

Lisätiedot

JOUKKUETOIMITSIJAT. Pekka Artukka

JOUKKUETOIMITSIJAT. Pekka Artukka JOUKKUETOIMITSIJAT Pekka Artukka JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVIÄ Sarjoissa, joissa on käytössä SaTu Kirjaudu nettiin www.finhockey.fi/palvelut/palvelusivusto Kirjaudu palvelun joukkue- osioon omilla tunnuksillaan

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 26.0

Firefoxista, niin avaa sivun, jossa tarkistaa päivitykset. Firefoxin uusin versio on: 26.0 Pikaohje TiTu ( Versio 0.95: 4.2.2014) Tarkasta aina TiTun avauduttua sen versionumero alareunasta ja jos ei täsmää yllä olevaan, niin hae päivitetty ohje: http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/tulospalvelun_ohjeet/

Lisätiedot

KESKIMAAN TULOSPALVELUOHJE

KESKIMAAN TULOSPALVELUOHJE KESKIMAAN TULOSPALVELUOHJE Alueella tilastoitavia sarjoja ovat: -Miesten II- ja III-divisioonan sarjat - A III -divisioonat - B I-div aluekarsintasarja - B2 I-divisioonat - B II- ja III-div karsintasarja

Lisätiedot

Taso Pöytäkirja: LIVE-seuranta https://taso.palloliitto.fi/taso/login.php YLEISTÄ - Tilastointi tapahtuu TASO-järjestelmässä - Kirjautuminen TASO-järjestelmään tapahtuu käyttäjän omilla tunnuksilla (PalloID

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY 31.5.2016 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO - ohje pelaajasiirron tekemiseen. Tässä ohjeessa ei opasteta mistä seuran tunnuksen ja salasanan Palvelusivustolle

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 26.9.2018 Demovaiheesta tuotantovaiheeseen 26.9. päivitys: Ensimmäisessä sovelluksen näkymässä Aloita erä-painike muutettu kokoonpanot painikkeeksi

Lisätiedot

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY

KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY KOTISIVUJEN KÄYTTÖOHJE ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY 2 Päivämäärä Versio Tekijä Muutos 30.11.2016 1.1. Mari Timgren 3.3.2018 1.2. Mari Timgren Päivitetty ulkoasu ja käyttäjätunnusten tekijä 19.1.2019 1.3. Mari

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

SEURATOIMITSIJOIDEN KURSSI JOUKKUEENJOHTAJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA

SEURATOIMITSIJOIDEN KURSSI JOUKKUEENJOHTAJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA SEURATOIMITSIJOIDEN KURSSI JOUKKUEENJOHTAJA LÄNSIRANNIKKO / PEKKA ARTUKKA Kouluttajana tänään Länsirannikon alueen toimitsijakouluttaja Pekka Artukka 0400 823307 pekka@artukka.net www.artukka.net/lataa

Lisätiedot

ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE ALOITUS- JA LAUKAUSTILASTOINTIOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA 2.1 Ohjelman perusnäkymä 2.2 Asetussivu 3. TILASTOINTI 3.1 Aloitustilastointi 3.2 Laukaustilastointi

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Tulospalvelu liiton sarjoissa Ohje erotuomareille

Tulospalvelu liiton sarjoissa Ohje erotuomareille Tulospalvelu liiton sarjoissa 2015 Ohje erotuomareille Uusi tulospalvelujärjestelmä Palloliitto siirtyy uuteen tulospalvelujärjestelmään. PalloVerkko poistuu käytöstä Järjestelmän nimi on Taso Käytössä

Lisätiedot

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2017-18 1 Yleistä Tulospalvelumääräyksistä 1.1. Nämä ovat Suomen Salibandyliitto ry:n Tulospalvelumääräykset (TulospM) pelikaudelle 2017 18. Näitä

Lisätiedot

PalloVerkko. Sähköinen pöytäkirja. Erotuomarin ohje. Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen

PalloVerkko. Sähköinen pöytäkirja. Erotuomarin ohje. Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen PalloVerkko Sähköinen pöytäkirja Erotuomarin ohje Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen Ennen ottelua Joukkueet täyttävät kokoonpanonsa PalloVerkkoon ennen ottelua ja tulostavat

Lisätiedot

Goalkeeper Game Statistics (v12) käyttöohjeet

Goalkeeper Game Statistics (v12) käyttöohjeet 1 Goalkeeper Game Statistics (v12) käyttöohjeet Oikeudet Goalkeeper game statistics v12 ohjelman tekijänoikeudet ovat pysyvästi tekijällä (Markku Aalto, Vantaa, markku.aalto@finhockey.fi), ellei niitä

Lisätiedot

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti

1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se kohdan 7.1. Yleisinfo - pelipaikka mukaisesti OTTELUOHJELMAN PÄIVITTÄMINEN Kirjaudu sisään tunnuksilla: http://fba.baskethotel.com/login/ Toimintajärjestys otteluohjelman päivittämisessä 1) jos joukkueella on vakiopelipaikka, käy päivittämässä se

Lisätiedot

TOIMET ENNEN OTTELUA

TOIMET ENNEN OTTELUA OHJE TASO SPL Kaakkois-Suomi (päivitetty 25.4.2016) Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Kaakkois-Suomen piirin niissä sarjoissa, joissa ei lasketa sarjataulukoita. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille) Resultcoden sähköinen pöytäkirja, ohje erotuomareille ResultCoden sähköistä pöytäkirjaa käytetään Kolmosessa Nelosessa Etelä-Länsi liigoissa A- ja B-nuorten Kakkosessa (kirjaudutaan Turun piirin sivuille)

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja

Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja Ohjeita seuratoimitsijoille Rangaistusaition valvojat Ajanottaja Kuuluttaja 8.9.2019 Rangaistusaition hoitajat (2) RANGAISTUSAITION HOITAJA (2kpl) Rangaistusaition hoitajien tehtävänä on huolehtia siitä,

Lisätiedot

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20?

tuomari tuomitsee samalle pelaajalle toisen käytösrangaistuksen. Mitä merkitään pelaajalle #16 pöytäkirjaan ajassa 41:20? Suomen Jääkiekkoliitto ry Toimitsijoiden kesäkysymykset 07 Nimi: Kerho: Alue: Kuinka monta kautta olet toiminut erotuomarikortillisena toimitsijana? Kuinka monta toimitsijatehtävää sinulla oli kaudella

Lisätiedot

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan

Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan SUOMEN SALIBANDYLIITTO SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ OHJEEN VERSIO 1.4. (s. 1) Sähköinen ilmoittautuminen Salibandyliiton tapahtumaan Seuraavilla sivuilla opastamme tekemään ilmoittautumisen liiton

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

SUOMEN SALIBANDYLIITTO PALVELUSIVUSTO SARJAAN ILMOITTAMISEN OHJE VERSIO 1.8. PÄIV sivu 1. Palvelusivusto SARJAAN ILMOITTAMINEN

SUOMEN SALIBANDYLIITTO PALVELUSIVUSTO SARJAAN ILMOITTAMISEN OHJE VERSIO 1.8. PÄIV sivu 1. Palvelusivusto SARJAAN ILMOITTAMINEN SUOMEN SALIBANDYLIITTO PALVELUSIVUSTO SARJAAN ILMOITTAMISEN OHJE VERSIO 1.8. PÄIV. 2.5.2017 sivu 1 Palvelusivusto SARJAAN ILMOITTAMINEN 1. VALMISTELUT ENNEN ILMOITTAMISEN TEKEMISTÄ 1.1. Salibandyliiton

Lisätiedot

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1 KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018 Kurra Hockey Ry 1 Kirjautuminen ylläpitoon https://www.kurra.fi/jasen Kirjaudu sisään saamillasi tunnuksilla Kurra Hockey Ry 2 Päivitä

Lisätiedot

Taso Ottelut: Joukkueen ottelutietojen hallinnointi

Taso Ottelut: Joukkueen ottelutietojen hallinnointi Taso Ottelut: Joukkueen ottelutietojen hallinnointi Joukkueen ottelut listalla näytetään joukkueen tulevat ottelut + pelatut ottelut aktiivisista kilpailuista tätä kautta hallinnoidaan myös yksittäisten

Lisätiedot

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen

Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin turnaukseen ! Mitä aiot tehdä? Valitse! Luettelo ilmoittautuneista Tästä ruudusta löytyy joukkueiden yhteystiedot, puh.nro + e-mail! Pelaajien syöttö Tässä ruudussa syötetään etukäteen pelaajien nimet ja numerot kuhunkin

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

TOIMITSIJAMÄÄRÄYKSET (ToimM) KAUDELLE 2014-15 voimassa 1.6.2014-30.4.2015

TOIMITSIJAMÄÄRÄYKSET (ToimM) KAUDELLE 2014-15 voimassa 1.6.2014-30.4.2015 Suomen Salibandyliitto TOIMITSIJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA 2014 15 I YLEISTÄ 1 Nämä ovat Suomen Salibandyliitto ry:n Toimitsijamääräykset (ToimM) pelikaudelle 2014 15. Näitä toimitsijamääräyksiä noudatetaan

Lisätiedot

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1 Järjestelmään

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Palvelusivusto SARJAAN ILMOITTAMINEN

Palvelusivusto SARJAAN ILMOITTAMINEN SUOMEN SALIBANDYLIITTO PALVELUSIVUSTO SARJAAN ILMOITTAMISEN OHJE VERSIO 2.0. PÄIV. 1.5.2018 sivu 1 Palvelusivusto SARJAAN ILMOITTAMINEN UUTTA KAUDELLA 2018-2019: Nyt myös seuralle täytyy lisätä yhteyshenkilö

Lisätiedot