HEHE VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HEHE VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti"

Transkriptio

1 HEHE VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti LOMAPA IVA Heti aluksi lehden toimitus haluaa kiitta a avustavia toimittajia, joiden ansiosta toimituksen runollinen suoni on saanut leva ta koko pyha pa iva n, ja silti ta ma lehti on saatu ta yteen juttuja. Esita mme myo s oikaisun ja syvimma t pahoittelut lauantain lehden epa oikeudenmukaisuudesta kuvaajaamme Ottoa kohtaan - kylla ha n sielta kin ha nen kuviaan lo ytyi, vaikka nimi lopputeksteista ja ikin pois. Muistakaakin se! Tuulinen pa iva tarjosi mahdollisuuden surffiklupin va elle rentoutua oman lajinsa parissa.

2 LEIRILÄISEN KYNÄSTÄ POP-UP:ssa on mahdollisuus osallistua leirilehden tekoon - ta na a n HEHE sai kolme avustajaa jutun tekoon. Ta ssa pa iva n satoa! VERSOLEIRI 2015 Versoleiri ilman tekemista ei ole mahdollista edes unissa. Niinpa ta lla leirilla ei tekeminen lopu! Helpeen helista ja lla on tehty kaikenlaista hauskaa puuhaa! On surffaamista, rakentelua ja muuta hauskaa! Ei unohdeta tietenka a n leirin ja rjesta ma a rannalla olevaa kioskia, josta saa paljon erilaisia herkkuja! Leirilta lo ytyy myo s johtajakahvila, joka ei hirvea sti leirin tavallisesta kioskista. eroa Leirilta ja rjesteta a n rantapa iva t ja jopa rantabileet! Leiriin kuuluu myo s vaellus, jossa leirila iset pa a seva t tutustumaan saaren ympa risto o n. Leirila isilla on myo s rakennuskilpailu, jossa partiolaisten tarkoitus on tehda hienompi rakennelma, kun toinen puoli leirista. Saa na hda, mita on luvassa! Leirila iset ovat ottaneet toisista mittaa myo s kokkisodalla. Leirila isille annettiin eri tuotteita, joista rajoitetulla ajalla piti tehda mahdollisimman hieno, ja hyva lta maistuva ateria. Leirila iset ovat rakennelleet myo s ruokailukatoksia, joissa partiolaiset syo va t. Leirilla voi myo s takoa sormuksen. Leirin uimarannalla on myo s mahdollista uida, saunoa tai vaikka leikkia vesisotaa. Rannalla on mahdollista myo s surffata! Leirila iset ovat olleet innoissaan eri aktiviteeteista johon on kuulunut kaikenlaista hauskaa! POP-UP toimittaja Aaron Komulainen (Taifuuni)

3 LEIRILÄISEN KYNÄSTÄ POP-UP:ssa on mahdollisuus osallistua leirilehden tekoon - ta na a n HEHE sai kolme avustajaa jutun tekoon. Ta ssa pa iva n satoa! KETÄ MEITÄ TÄÄLLÄ ON? Teimme katugallupia leirialueella, ja haastateltavilta kysyttiin seuraavat kysymykset: 1. Lempiva ri 2. Lempiruoka 3. A idin nimi 4. Parasta leirilla 5. Horoskooppi 6. Ta rkein leiriva line 7. Vinkki muille leirila isille 8. Terveisia Elias, Taifuuni, huolto ja ohjelmatiimi 1. Sininen 2. Pizza 3. Teea 4. Porukka ta a lla 5. Neitsyt 6. Puukko 7. Pysyka a elossa! 8. Ei mita a n onnea kaikille! Jenni, Taifuuni, aivan huikea kioskin täti 1. Pinkki 2. En oikeesti tiia! 3. En paljasta 4. Kioski 5. Kaksonen 6. Ilmapatja 7. Kioskista saa superhyva a karkkii, sipsii ja ja a telo o. 8. Terveisia a itille, isille ja mummolle! POP-UP toimittaja Samu Huovinen POP-UP kuvaaja Julius Johansson Einari, Hurrikaani 1. Keltainen 2. Perunamuusi ja lihapulla 3. Hookoo 4. Myrskytuuli Huivi 7. Ottakaa kaikki leiriva lineet mukaan! 8. Leirille kannattaa tulla aina kun niita on. Ari, Hurrikaani, toimistosetä 1. Ultramariinin sininen 2. Pannukakku 3. Eeva 4. Olla ulkona 5. Jousimies 6. Puukkko 7. Kuivat vaatteet pa a lle, pysyka a la mpimina! 8. Terveisia kaikille! Miika, Hurrikaani 1. Sininen 2. Sushi on aivan mahtavaa 3. Hanna 4. Iltavesperit 5. Kaksonen 6. Puukko 7. Kannattaa ka ytta a persra tteja. Ta rkeinta on voittaa Taifuuni!

4 KOKKISOTA Urhea sotakirjeenvaihtajamme joutui keskelle kokkisodan kiivainta taistelua - ta ssa raportti. Aamupa iva lla alaleirit kohtasivat toisensa ja nnitta va ssa kokkisodassa, jossa vartioiden tehta va na oli kehitta a gurmee (tai garmee) ateria arvovaltaisten tuomareiden makunystyro ita kutittelemaan. Haasteeseen tartuttiin innolla ja molempien alaleirien vartioissa luovuus virtasi ja ruokaa valmistui. Puolen pa iva n ja lkeen alaleirit kokoontuivat esittelema a n mita mielikuvituksellisempia ateriakokonaisuuksiaan. Tuomaristo koostui tutusta kolmikosta, Erja Laitisesta, Jalli Auringonkukasta ja Olavi Virtasesta seka asiantuntijatuomareista Valtterista ja Sarasta. Tuomaristo johti puhuvapa a tuomari VP. Tuomariston mielesta ruoka maistui suolaiselta ja makealta. Erityisesti huomiota kiinnitettiin tason kovuuteen seka esillepanon monimuotoisuuteen. Tarkan ja kriittisen pohdinnan ja lkeen voittajaksi tiensa selvitti Sokeat Ka rpa set sineto iden na in Hurrikaani-alaleirin voiton kokkisodassa.

5 VINKKINURKKA Lukijan toive Toimitukseltamme on pyydetty artikkelia aiheesta kuinka ja rjesta a iltanuotio nolaamatta itseään. Toimituksemmehan noudattaa tiukkaa journalistien koodia, jonka mukaan toimittajan on aina pureuduttava tutkittavan ilmio n juurille. Ta ma n vuoksi toimittajamme soitti kansainva lisesti tunnetulle iltanuotioguru Laulu Leikille ja esitti kysymyksen ha nelle. Ah, ta ma on hyvin yleinen kysymys. Olen tutkinut partiolaisia jokaisessa maassa ja tutkimuksen lopputulos on kiistaton. Ennen kuin menemme tuloksiin, meida n on kuitenkin ma a - ritelta va la hto kohdat. Esitetyssa kysymyksessa tiedustellaan, kuinka va ltta a nolaamasta itsensa. Oma ammatillinen na kemykseni on, etta itsensa nolaaminen tapahtuu ainoastaan silloin, jos iltanuotion tarkoitus ei ta yty. Iltanuotion tarkoitushan on vietta a yhdessa iloinen hetki leikkien, laulaen, hauskoille esityksille ja kilpailuille nauraen ja nuotiotarinaa kuunnellen. Lopuksi kokoonnutaan sisaruspiiriin, joka vahvistaa yhteiso llisyytta. Ta ma n tavoitteen saavuttaminen edellytta a tutkimukseni mukaan seka osallistujilta, mutta ennen kaikkea ohjelman ohjaajilta seuraavien prinsiippien noudattamista: 1. Ja nnityksesta huolimatta ylitsevuotavaa heitta ytymista ja itsensa likoon laittamista. 2. Rakkauvella itselleen ja kaverille nauramista. Lisa ksi ohjelman veta miseen valmistauduttaessa voi olla hyo dyllista 1. Tutustua ja nimeta vatsassa lepattavat perhoset. 2. Suorittaa a a nenavaus kurlaamalla ka vyilla. 3. Nuolaista vasenta kyyna rpa a ta a n.

6 Muuta ajankohtaista ta lla hetkella... SUNNUNTAI Sunnuntain POP-UP pajat tarjosivat tekemista esimerkiksi ka dentaidoista golfaamiseen, jonglo o rauksesta kalastukseen ja tuliporasta myllynkivilla jauhamiseen. Leirila iset saivat valita itsea a n kiinnostavia pisteita, ja uhmasipa osa tuulta ja sadetta uinnillakin. Ta na a n otettiin ka ytto o n myo s upouusi vanerisauna, jonka lo ylyt kera siva t ka ytta jilta kehuja. Rakennus ja miljo o suunnittelukilpailu on ratkennut! Vaativa tuomaristo oli positiivisesti ylla ttynyt siita, miten paljon teltta-alueisiin on panostettu - ja muistuttivat, etta kirea teltta pita a paremmin vetta kuin lo ysa teltta Voittajat julistettiin alaleireitta in, ja Taifuunin rakennusmestarin tittelin sai Naalit, kun taas Hurrikaanin puolella yhteistyo ssa rakennettu Isopandojen ja Ilvesten pihapiiri voitti tuomarien a a net. Onnea voittajille! HAIKIT KÄYNNISTYVÄT!! Huomenna maanantaina hiljenee! Toivottavasti tosin vain va liaikaisesti silla Hurrikaani pakkailee rinkkansa, ja suuntaa kohti haikkia. Luvassa on Noh - ehka edelleen toistetaan samaa kuin ta ha nkin asti: jalkoihin tuskin rakkoja syntyy, mutta ka sien kuntoa ei taata. Odotamme raportteja matkalta. Haikkivalmistelut kuumimmillaan - ruokaa siella ainakin on luvassa. Ainakin haikkipa a lliko n on na hty noutavan ison kasan elintarvikkeita keittio lta. Ehka Totte syo ne kaikki itse? Ta ma nkin lehden kuvat on ottanut Suman Knuuttila, Otto Ketonen ja Ari Kastepohja.

HEHE VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti torstai 30.7.

HEHE VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti torstai 30.7. HEHE VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti torstai 30.7. SATAA, PAISTAA, SATAA, PAISTAA... Tä nä ä n voi todetä, että ilmässä on ollut väihtelevää pilvisyyttä - meidä n välmiuttämme on testättu 38 sekunnin

Lisätiedot

HEHE VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti keskiviikko 29.7.

HEHE VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti keskiviikko 29.7. HEHE VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti keskiviikko 29.7. ARKIPÄIVÄ LEIRILLÄ Mä en tienny, et tä ä llä on nä in mielenkiintoistä ohjelmää. Ohimennen bongättu kommentti, jokä summää värmään monen äjätukset.

Lisätiedot

GOLFLIIGA 2019 KILPAILUSÄÄNNÖT

GOLFLIIGA 2019 KILPAILUSÄÄNNÖT GOLFLIIGA 2019 KILPAILUSÄÄNNÖT OSALLISTUMISOIKEUS GOLF LIIGA 2019 (WAGC) on kaiken tasoisille mies- ja nais klubipelaajille suunnattu avoin golfkiertue. Kiertue koostuu ympa ri Suomen eri LIIGA paikkakunnilla

Lisätiedot

KuntoRitarit Oy Tietosuojaseloste

KuntoRitarit Oy Tietosuojaseloste KuntoRitarit Oy Tietosuojaseloste Ta ma tietosuojaseloste sisa lta a myo s henkilo tietolain (523/1999) 10 :n mukaisen rekisteriselosteen tiedot. Ta ssa tietosuojaselosteessa kerromme, minka laisia henkilo

Lisätiedot

Särkiniemen Sanomat Virallinen leirilehti

Särkiniemen Sanomat Virallinen leirilehti Pääkirjoitus Aarre on löydetty Särkiniemen Sanomat Virallinen leirilehti Nro.6 31.7.2011 Massiivinen iltanuotio jäi historiankirjoihin (ainakin e-hämyyn) yhtenä aikamme suurimmista partiotapahtumista.

Lisätiedot

LISÄÄ-NIMI-TÄHÄN VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti

LISÄÄ-NIMI-TÄHÄN VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti LISÄÄ-NIMI-TÄHÄN VERSO15 Helpeen helistäjän leirilehti lauantaina 25.7. VAKAVIA PUUTTEITA LEIRILEHDESSÄ! Kurjuuksien kurjuus on kohdannut meita - leirilehdella mme ei edelleenka a n ole nimea! Voit osallistua

Lisätiedot

Strategiapelit ja Nashin tasapaino. Esitta ja : Sebastian Siikavirta

Strategiapelit ja Nashin tasapaino. Esitta ja : Sebastian Siikavirta Strategiapelit ja Nashin tasapaino. Esitta ja : Sebastian Siikavirta Johdantoa peliteoriaan - ka ytetyt termit Peliteoria tutkii pelaajien toimintaa peleissa. Mika on peli? Mika on pelaaja? Peli tarkasti

Lisätiedot

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo

Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo Toivoa maailmalle! Paikallinen seurakunta on maailman toivo (Matt 16:18) Ja mina sanon sinulle: Sina olet Pietari, ja ta lle kalliolle mina rakennan seurakuntani, eiva tka tuonelan portit sita voita. (Matt

Lisätiedot

LUONTO24PALAUTE 5B-luokka

LUONTO24PALAUTE 5B-luokka LUONTO24PALAUTE 5B-luokka yök tyydyttävä kivaa superia Oliko leirillä kivaa 4 15 Tulisitko uudelleen 7 12 Oliko ohjaajat kivoja 4 8 7 Miten yöpyminen sujui 2 7 5 5 Mitä pidit luontopolkurasteista 1 9 9

Lisätiedot

Hammastekniikka tutuksi

Hammastekniikka tutuksi Hammastekniikka tutuksi Hammasteknikko on suun terveydenhuollon ammattilainen, joka suunnittelee ja valmistaa erilaisia hammasproteeseja ja -kojeita yhteistyössä hammaslääkärin kanssa. Hammasteknisessä

Lisätiedot

SISÄLTÖ. 1. Yleista s Lataus s Ka ytto s Lisa tietoja s Lakka Pihakivet GDL ohjeet

SISÄLTÖ. 1. Yleista s Lataus s Ka ytto s Lisa tietoja s Lakka Pihakivet GDL ohjeet SISÄLTÖ 1. Yleista s. 3 2. Lataus s. 3 3. Ka ytto s. 4 4. Lisa tietoja s. 7 2 Lakka Pihakivet GDL ohjeet 1. Yleistä Lakka Pihakivet GDL objekti toimii Archicad ohjelmistossa ja se on tehty helpottamaan

Lisätiedot

JALKAPALLOGOLF - Virallisemmat säännöt

JALKAPALLOGOLF - Virallisemmat säännöt JALKAPALLOGOLF - Virallisemmat säännöt Na ma sa a nno t on sovellettu kansainva lisen Jalkapallogolfyhdistyksen virallisista sa a nno ista. 1. Peli Yleista : Futisgolfissa ideana on potkaista pallo aloitusalueelta

Lisätiedot

Opas kuntouttavaan tyo toimintaan

Opas kuntouttavaan tyo toimintaan Opas kuntouttavaan tyo toimintaan Yleistä 2 Eurajoen kunta ja rjesta a kuntouttavaa tyo toimintaa pitkään työttömänä olleille ja sen tarkoituksena on parantaa asiakkaan ela ma nhallintaa, työelämävalmiuksia

Lisätiedot

1. Henkilötietojenkäsittely

1. Henkilötietojenkäsittely 1. Henkilötietojenkäsittely 1.1 Mitä henkilötietoja keräämme? Kera a mme na ita tietoja Nimi / yritys Puhelinnumero Sa hko postiosoite 1.2. Mistä henkilötietoja saamme? Henkilo tiedot saamme pa a asiassa

Lisätiedot

Kun lapsella on ikävä Sijaisperheissä asuvien lasten ajatuksia ikävästä

Kun lapsella on ikävä Sijaisperheissä asuvien lasten ajatuksia ikävästä Kun lapsella on ikävä Sijaisperheissä asuvien lasten ajatuksia ikävästä Laura Linnamaa #Munperheet-seminaari, Tampere, 10.4.2018 Sydämessä voi tuntuu ikävä, kun on yksinäistä Lapsen ikävä perhehoidossa

Lisätiedot

Kotitalous vl luokka. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet

Kotitalous vl luokka. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet Kotitalous vl.7-9 7.luokka Opetuksen tavoitteet Käytännön toimintataidot T1 ohjata oppilasta suunnittelemaan, organisoimaan ja arvioimaan tyo ta ja toimintaa T2 ohjata oppilasta harjoittelemaan kotitalouden

Lisätiedot

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Saapumislehti. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Saapumislehti Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leiripäällikön terveiset Vihdoinkin on tulla aika perinteisen pelastusalanliiton vuosittaisen koulutusleirin. Toivotankin

Lisätiedot

Kunta HYTE -hanke. Toteutusaika Pohjois-Karjalan kansanterveys ry

Kunta HYTE -hanke. Toteutusaika Pohjois-Karjalan kansanterveys ry Kunta HYTE -hanke Toteutusaika 1.2.2017-30.7.2019 Pohjois-Karjalan kansanterveys ry Sisä llys 1 Täustää... 3 2 Tävoitteet... 5 3 Toimintä vuonnä 2017... 5 4 Toimintä vuosinä 2018-2019... 7 5 Hänkkeen hyo

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

Maanantai Taipalsaari KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Maanantai Taipalsaari KASPELIn palokuntanuorten oma lehti TULI-SANOMAT Maanantai Taipalsaari 2.7.-8.7.2016 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Maanantain mietteitä Eilen päästiin viettämään leiriä aamulla lämpimästi (ja kosteasti ja nihkeästi) ja illalla hieman

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2006 2/2006

Mesikämmen 2/2006 2/2006 Mesikämmen 2/2006 2/2006 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2006 2 Mesikämmen 2/2006 Mesikämmen on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien virallinen tiedotuslehti. Päätoimittaja ja taitto:

Lisätiedot

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä

TAKU 1 AKU 2 NUMERO 2. Leirin avajaiset. Sää huomenna 14 [1] Lieskahdus. Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA. Pelastusjohtaja Harri Setälä Leirilehti 11.06.2015 NUMERO 2 Leirin avajaiset Pelastusjohtaja Harri Setälä Kävimme VESIHIIHTO- HARJOITUKSISSA TAKU 1 ILOISIA LEIRIKASVOJA AKU 2 Sää huomenna 14 RUOAKSI HUOMENNA: 7.30 aamupala: kaurapuuro,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 POLIITTISEN TOIMINNAN PAINOPISTEET JÄRJESTÖLLINEN TOIMINTA VIESTINTÄ JA JULKAISUT HALLINTO JA TALOUS Toimintasuunnitelma ma a rittelee Eurooppanuorten peruslinjat vuodeksi

Lisätiedot

Formula 18 Ranking 21.5., 28.5., Suomalainen Pursiseura ry ( SPS )

Formula 18 Ranking 21.5., 28.5., Suomalainen Pursiseura ry ( SPS ) Formula 18 Ranking 21.5., 28.5., 4.6.2015 Suomalainen Pursiseura ry ( SPS ) Purjehdusohje 1. Säännöt 1.1. Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusa a nno issa ma a riteltyja sa a nto ja. 1.2. Kielten

Lisätiedot

FINDRI REF- TECHNOLOGY. Findri Ref-Control. Lauhduttimien ja nesteja a hdyttimien puhaltimien seka pumppujen ohjauskeskus

FINDRI REF- TECHNOLOGY. Findri Ref-Control. Lauhduttimien ja nesteja a hdyttimien puhaltimien seka pumppujen ohjauskeskus Findri Ref-Control Lauhduttimien ja nesteja a hdyttimien puhaltimien seka pumppujen ohjauskeskus Kohteeseen kuin kohteeseen optimoitavat Findri Ref-Control -ohjauskeskukset Oy Yleiskylma -Findri tarjoaa

Lisätiedot

I L O S T U O Y T I E T O S U O J A S E L O S T E. Iida Kujanpää, Toimitusjohtaja ILOSTU, KOKKOKALLIONTIE 9 J 240, HELSINKI

I L O S T U O Y T I E T O S U O J A S E L O S T E. Iida Kujanpää, Toimitusjohtaja ILOSTU, KOKKOKALLIONTIE 9 J 240, HELSINKI I L O S T U O Y T I E T O S U O J A S E L O S T E Iida Kujanpää, Toimitusjohtaja ILOSTU, 2796272-8 KOKKOKALLIONTIE 9 J 240, 00370 HELSINKI PÄIVITETTY 25.5.2018 Sisa lto Yleista Rekisterinpita ja ja sen

Lisätiedot

RANKING KIERTUE

RANKING KIERTUE RANKING KIERTUE 2016-2017 Kiertueelle otetaan enintään 108 keilaajaa ja rjestyksessa seuraavalla tavalla: 1. 32 kauden 2015-2016 finaaliin selvinnytta keilaajaa 2. Naisten, miesten ja nuorten poikien maajoukkueryhma

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

KUVAkollaasi RJK NUMERO 5. Leirilehden toimitus [1] Lieskahdus. Leiriterveisiä DISCO

KUVAkollaasi RJK NUMERO 5. Leirilehden toimitus [1] Lieskahdus. Leiriterveisiä DISCO Leirilehti 14.06.2015 NUMERO 5 Leiriterveisiä KUVAkollaasi Leirilehden toimitus DISCO RJK Kiitos leiristä, ja turvallista kotimatkaa kaikille. Nähdään ensi vuonna! Lieskahdus [1] Leirimuistoja [2] Lieskahdus

Lisätiedot

Tuotantotalouden Kilta Prodeko ry. Talousohje- ja rahastosa a nno t

Tuotantotalouden Kilta Prodeko ry. Talousohje- ja rahastosa a nno t SIVU: 1 / 8 Tuotantotalouden Kilta Prodeko ry Talousohje- ja rahastosa a nno t SIVU: 2 / 8 Sisältö 1 Talousohjesääntö... 3 2 Rahastojen säännöt... 5 2.1 Sijoitusrahasto (Pysyväisrahasto)... 5 2.2 Skumpparahasto...

Lisätiedot

TAIDEKASVATUS YHTEISÖLLISYYDEN VAHVISTAJANA

TAIDEKASVATUS YHTEISÖLLISYYDEN VAHVISTAJANA TAIDEKASVATUS YHTEISÖLLISYYDEN VAHVISTAJANA Siellä sai olla yhdessä Sai tehdä porukassa erityisopettaja 1 TAIDEPAJALAISTEN POSITIIVISIA KOKEMUKSIA TAIDEPAJOISSA Yhdessä tekeminen oli kaikkein tärkein t

Lisätiedot

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON!

Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Tuutoriterveiset ONNEKSI OLKOON! Sinut on hyväksytty opiskelemaan Maantiede ja ympäristöpolitiikka hakukohteesta. Toivomme, että odotat innolla opiskelujen aloittamista yliopistossa sekä viihdyt valitsemallasi

Lisätiedot

ALPPIPERHONEN. Pleissin virallinen leirilehti // 2. numero //

ALPPIPERHONEN. Pleissin virallinen leirilehti // 2. numero // ALPPIPERHONEN Pleissin virallinen leirilehti // 2. numero // 28.7.2019 1 PÄÄKIRJOITUS Tämän leirilehden nimi on Alppiperhonen. Alppiperhonen on solmu, jonka avulla on helppo tehdä kiristymätön silmukka

Lisätiedot

EUROOPPANUORET RY. SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

EUROOPPANUORET RY. SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Eurooppanuoret ry, Unga Europeer rf. Kansainva lisissa yhteyksissa liitosta voidaan ka ytta a nimitysta JEF Finland. Na issa sa a nno

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

1. Yleistä. Vastuunrajoitus

1. Yleistä. Vastuunrajoitus 1. Yleistä Lakka Archicad projektipohja on tehty helpottamaan seka nopeuttamaan suunnittelijan tyo skentelya. Projektipohja sisa lta a yleisimma t Lakka seina tyypit, pilarit ja rappausva rit. Lakka seina

Lisätiedot

Vinkit lippukunnille KOULU- TAI PÄIVÄKOTIVIERAILUN

Vinkit lippukunnille KOULU- TAI PÄIVÄKOTIVIERAILUN Vinkit lippukunnille KOULU- TAI PÄIVÄKOTIVIERAILUN TEKEMISEKSI ESIKOULUJEN PARTIOVIIKKO & KOULULAISTEN PARTIOSEIKKAILU PA RT I O.F I/PA RT I O S E I K KA I L U PA RT I O.F I/E S I KO U L U T TOIMITTANUT:

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä.

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. 3. Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2. Kumpaan suuntaan sanomalehti repeää paremmin, alhaalta ylös vai sivulta sivulle? Laita rasti oikean

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Vapaaehtoiset palkattomat virkavapaat ja työlomat (5+2)

Vapaaehtoiset palkattomat virkavapaat ja työlomat (5+2) Yhteistyöryhmä 1 16.01.2013 Kunnanhallitus 71 04.02.2013 Yhteistyöryhmä 14 24.10.2013 Kunnanhallitus 289 02.12.2013 Vapaaehtoiset palkattomat virkavapaat ja työlomat (5+2) 26/01.01.03/2013 Yhteistyöryhmä

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia sosiaalialalle soveltuvaa korkeakoulututkintoa opiskelevien ammatillisena yhdistyksena ja siina tarkoituksessa

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia sosiaalialalle soveltuvaa korkeakoulututkintoa opiskelevien ammatillisena yhdistyksena ja siina tarkoituksessa SA A NNO T NIMI JA TOIMIALUE 1 Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksesta ka yteta a n na issa sa a nno issa nimitysta yhdistys. Yhdistys on Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattija rjesto Talentia ry Fackorganisationen

Lisätiedot

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin.

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. 3. 4. Mitä sanomalehteä luet? Etsi lehdestä seuraavat perustiedot: a) lehden nimi b) ilmestymisnumero c) irtonumeron hinta d) päätoimittaja e)

Lisätiedot

1/08 karah k a.partio- km v.fi

1/08 karah k a.partio- km v.fi KOUVOLAN METSÄVEIKKOJEN VIRALLINEN LIPPUKUNTALEHTI KA R A H K A SY K S Y 2008 1/08 karah k a.partio- km v.fi partio- km v.fi SIS Ä L M Y K S E T 1 Kansi 5 Järkäle 2 Sisälmykset + Toimitus 6 Pöperökorneri

Lisätiedot

Makor HaTikvah. Sisällys. Poikamme rukoilevat. Kirjoittaja: Graafinen suunnittelu:

Makor HaTikvah. Sisällys. Poikamme rukoilevat. Kirjoittaja: Graafinen suunnittelu: Makor HaTikvah Uutisia alkulähteeltä lokakuu 2014 6. vuosikerta, N:0 3 Sisällys Poikamme rukoilevat 1 Matkani Suomeen 2 Palautetta Suomesta 2 Kiitosraportti keinusta 3 Henkilökohtainen haaste sinulle Down

Lisätiedot

HINATTAVAN LAITTEEN/ KYLPYTYNNYRIN VUOKRASOPIMUSEHDOT

HINATTAVAN LAITTEEN/ KYLPYTYNNYRIN VUOKRASOPIMUSEHDOT Vuokra-aika HINATTAVAN LAITTEEN/ KYLPYTYNNYRIN VUOKRASOPIMUSEHDOT Vuokra-aika alkaa vuokrauksen kohteena olevan HINATTAVAN LAITTEEN eli kylpytynnyrin sovitulla luovutushetkella ja kesta a siihen saakka,

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

SAMPO WEBINAARI. Seikkailijaohjelmapäälikkö Turkka Salo & Seikkailijaohjelmamestari Ilona Leiman 2019

SAMPO WEBINAARI. Seikkailijaohjelmapäälikkö Turkka Salo & Seikkailijaohjelmamestari Ilona Leiman 2019 SAMPO WEBINAARI Seikkailijaohjelmapäälikkö Turkka Salo & Seikkailijaohjelmamestari Ilona Leiman 2019 OHJELMAN TUKEMINEN Leiriprojektin aikana lippukunnat saavat uusia ideoita toimintaansa tätä varten koottu

Lisätiedot

Miksi draamatarinoita?

Miksi draamatarinoita? Jouni Piekkari Metropolia AMK/ KAMU - kaveriohjausta maahanmuuttajille -hanke Miksi draamatarinoita? Draaman käytöstä kotoutumisen ja kohtauttamisen välineenä. KAMU-hankkeessa tutkitaan ja kokeillaan erityisesti

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

Kuuttiset. Tiistai. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Kuuttiset. Tiistai. Taipalsaari 28.6.-3.7.2015. KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kuuttiset Tiistai Taipalsaari 28.6.-3.7.2015 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Hiphei kaikki ihanat leiriläiset! Eilen saatiin leiri avattua leiri komeasti leiripäällikkö Marko Pousin ja kunnallisneuvos

Lisätiedot

Johtajuuden uusi aika miksi johtajuuden pita a muuttua?

Johtajuuden uusi aika miksi johtajuuden pita a muuttua? Johtajuuden uusi aika miksi johtajuuden pita a muuttua? Niina Andersin Hallituksen puheenjohtaja, johdon konsultti, valmentaja, coach Avidia Oy 1 Passion For Progress Alhaisen toimeenpanokyvyn tunnusmerkkejä

Lisätiedot

Seudullinen rakennusjärjestysmalli. Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Orivesi, Tampere, Ylöjärvi ja Vesilahti

Seudullinen rakennusjärjestysmalli. Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Orivesi, Tampere, Ylöjärvi ja Vesilahti Seudullinen rakennusjärjestysmalli Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Orivesi, Tampere, Ylöjärvi ja Vesilahti Tampereen kaupunkiseutuun kuuluu kahdeksan kuntaa: Kangasala, Lempäälä, Orivesi, Pirkkala,

Lisätiedot

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti 2 4. 1 1. 2 0 1 6 Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti Hanna Repo, Asiakkuusjohtaja Risto Laine, Myyntijohtaja Otavamedia OMA Autamme asiakkaitamme luomaan merkityksellistä vuorovaikutusta

Lisätiedot

Seuran kieli on suomi. Seuran toiminta-alueena on SLU:n Etela -Suomen Liikunta ja Urheilun alue.

Seuran kieli on suomi. Seuran toiminta-alueena on SLU:n Etela -Suomen Liikunta ja Urheilun alue. TOIMINTASA A NNO T 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Alppilan Salamat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Etela -Suomen la a nissa. Yhdistys on perustettu joulukuun

Lisätiedot

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina EDELLINEN PÄIVÄ: pitää syödä hyvin, että jaksaa. KARKIT JA NAPOSTELTAVA OLISI SYYTÄ JÄTTÄÄ POIS. Hyvä tapa varsinkin ennen pääkisoja, on aloittaa

Lisätiedot

Vain Pepaelämää. keskiviikkona 13. kesäkuuta nro 1/2018

Vain Pepaelämää. keskiviikkona 13. kesäkuuta nro 1/2018 Vain Pepaelämää keskiviikkona 13. kesäkuuta nro 1/2018 1 BigPepa 2018 on 19. Koivuniemen leirikeskuksessa järjestetty suurleiri. Tänä vuonna leiri kokoaa yhteen 79 mahtavaa leiriläistä, joista huolehtii

Lisätiedot

YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA

YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA YHDYSKUNTALAUTAKUNTA TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 TALOUSSUUNNITELMA 2018-2020 TOIMIALA 50 YHDYSKUNTAPALVELUT P A L V E L U 5 0 0 T E K N I S E N J A Y M P Ä R I S T Ö T O I M E N H A L L I N T O J A M A A S

Lisätiedot

Sudet ry talousohje. päivitetty

Sudet ry talousohje. päivitetty Sudet ry talousohje päivitetty 10.12.2018 Perusteet Seuran taloudellinen toiminta on kirjanpitolain alaista toimintaa. Lain mukaan kaikki rahaliikenne on kirjattava. Kaikki Sudet ry:n joukkueet kuuluvat

Lisätiedot

Alkeispelastuksen sa a nno t 2015 2015-01-13

Alkeispelastuksen sa a nno t 2015 2015-01-13 Alkeispelastuksen sa a nno t 2015 2015-01-13 Oleelliset muutokset vuoden 2014 sa a nto ihin: 1.5 Hidasteet osa on päivitetty. 2.3 Rakentaminen osa on pa ivitetty. Muita muutoksia ei ole. Johdanto Alue

Lisätiedot

Haukan Sanomat Saapumislehti

Haukan Sanomat Saapumislehti Haukan Sanomat Saapumislehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Tervetuloa kauan odotetulle palokuntanuorten

Lisätiedot

lehtipajaan! Esiopettajan aineisto

lehtipajaan! Esiopettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Esiopettajan aineisto Esiopettajalle Lehtipaja sopii osaksi esiopetuksen mediakasvatusta Menetelmä on alun perin tehty alakoululaisten l l käyttöön, tämä versio on muokattu siitä

Lisätiedot

Asunto-ohjesääntö (hyväksytty 8/2018)

Asunto-ohjesääntö (hyväksytty 8/2018) Asunto-ohjesääntö (hyväksytty 8/2018) 1 Asumisoikeuden myo nta misesta Keskisuomalaisen Osakunnan hallitsemiin asuntoihin seka ta ma n asumisoikeuden ka ytta misesta on voimassa olevien huoneenvuokralainsa

Lisätiedot

Quick Report. 1) Which DSC are you from? Text Responses. 2) Viestinta. Helsinki Finland Helsinki Helsinki Helsinki1 DSC

Quick Report. 1) Which DSC are you from? Text Responses. 2) Viestinta. Helsinki Finland Helsinki Helsinki Helsinki1 DSC Quick Report ) Which DSC are you from? Helsinki Finland Helsinki Helsinki Helsinki DSC ) Viestinta 5 Standard Deviation Responses Weighted Average DiEM5:n ja senet saatetaan tietoisiksi ajankohtaisista

Lisätiedot

REKISTERISELOSTEET POTILASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE. TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispa iva 1.1.

REKISTERISELOSTEET POTILASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE. TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Laatimispa iva 1.1. REKISTERISELOSTEET Koulutettu Osteopaatti/hieroja terveydenhuollon ammattilaisena ja yritta ja na, kera a asiakkaistaan hoidon ja asiakassuhteen kannalta olennaiset tiedot. Ammatinharjoittaja on vastuussa

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA KAARINAN SÄDETYTÖT RY:N SÄÄNNÖT

PARTIOLIPPUKUNTA KAARINAN SÄDETYTÖT RY:N SÄÄNNÖT PARTIOLIPPUKUNTA KAARINAN SÄDETYTÖT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on partiolippukunta Kaarinan Sa detytoẗ, josta voidaan kaÿtta ä epa virallista lyhennysta KST, kotipaikka Turku

Lisätiedot

Työsuojelun peruskurssi , Oulu

Työsuojelun peruskurssi , Oulu 20.04.2015-24.04.2015, Oulu Tavoite ja osallistujat Kurssin tavoitteena on antaa tyã suojelun perustiedot tyã suojelutoimikuntien jã senille, tyã njohdolle ja muulle esimieskunnalle. Sisà ltã Tyà n vaarojen

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Lapuan kaupunginhallituksen itsearviointi 2018

Lapuan kaupunginhallituksen itsearviointi 2018 Lapuan kaupunginhallituksen itsearviointi 2018 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Tulokset... 3 2.1 Kaupunginhallituksen onnistuminen tehtävässään... 3 2.2 Päätöksentekoprosessi... 2.3 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

KEKEPOLITAN. Vaatteet kierra tykseen! Katu kalluppi. Silma lasien tuunaus. Papruhelmet

KEKEPOLITAN. Vaatteet kierra tykseen! Katu kalluppi. Silma lasien tuunaus. Papruhelmet . KEKEPOLITAN Vaatteet kierra tykseen! Katu kalluppi Silma lasien tuunaus Ra pa tira lla a Papruhelmet Tässä numerossa 4 Pääkirjoitus 5 Oppilashaastattelut 6 Etappi kierrättää 7 Etappi kierrättää 8 Pyörä

Lisätiedot

1. Johdanto. ETELA& -SUOMEN JUDO ry TOIMINTAKERTOMUS 2017

1. Johdanto. ETELA& -SUOMEN JUDO ry TOIMINTAKERTOMUS 2017 ETELA& -SUOMEN JUDO ry 17.4.2018 TOIMINTAKERTOMUS 2017 1. Johdanto Judoliiton strategiassa (2013-2020) alueellinen yhteistyo on yksi kulmakivista matkalla kohti pa a tavoitetta - olympiakultaa. Tavoitteen

Lisätiedot

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana

Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon (touko-kesäkuu) Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy

Lisätiedot

Osallistujan palautelomake

Osallistujan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 45 Osallistujan palautelomake 1. Ikäni Kysymykseen vastanneet: 42 (ka: 4,9) (1.1) Alle 7 v 9,5% 4 (1.2) 7 v 14,3% 6 (1.3) 8 v 9,5% 4 (1.4) 9 v 9,5% 4 (1.5) 10 v 14,3% 6 (1.6) 11

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT. Tapahtumia: luistelu 2 liikunta 2 Metsäpaja 3 Laavuretki 3 syysloma 4 Mosaiikkia 7 Merimuseo 8

KAKKOS SANOMAT. Tapahtumia: luistelu 2 liikunta 2 Metsäpaja 3 Laavuretki 3 syysloma 4 Mosaiikkia 7 Merimuseo 8 Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 2# lokakuu 2010 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Tapahtumia: luistelu 2 liikunta 2 Metsäpaja 3 Laavuretki 3 syysloma 4 Mosaiikkia 7 Merimuseo 8 Koulumme 2 4lk:n oppilaista

Lisätiedot

Työsuojelun peruskurssi , Oulu

Työsuojelun peruskurssi , Oulu 24.03.2014-28.03.2014, Oulu Tavoite ja osallistujat: Kurssin tavoitteena on antaa tyã suojelun perustiedot tyã suojelutoimikuntien jã senille, tyã njohdolle ja muulle esimieskunnalle. Kurssin lopussa on

Lisätiedot

lehtipajaan! Opettajan aineisto

lehtipajaan! Opettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Opettajan aineisto Opettajalle Ennen kuin ryhdyt lehtipajaan lue myös oppilaan aineisto Lehtipaja on tarkoitettu tt 3.-6.-luokkalaisille l ill Voit käyttää aineistoa myös 1.-2.-luokkalaisille,

Lisätiedot

Lukijat kuvaajina ja kirjoittajina Santtu Parkkonen / Helsingin Sanomat

Lukijat kuvaajina ja kirjoittajina Santtu Parkkonen / Helsingin Sanomat Lukijat kuvaajina ja kirjoittajina Santtu Parkkonen / Helsingin Sanomat 2 Metron lukijakonsepti Vuodessa Metroa avustaa yli 30 000 lukijaa 3 Lukijat lähettävät toimitukseen yli 35 000 kuvaa, tuhansia juttuja

Lisätiedot

VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015

VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015 VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015 MATKAPÄIVÄKIRJA Suomen palloliitto järjestää vuosittain valioerotuomareille ja Veikkausliigan avustaville erotuomareille koulutus- ja harjoitusleirin. Tänä vuonna

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueleiri Fuerteventura (Playitas)

Nuorten maajoukkueleiri Fuerteventura (Playitas) Nuorten maajoukkueleiri 6.3-28.3 Fuerteventura (Playitas) Maanantaina 6.3 aamulla klo 6.30 lähdimme Helsinki-Vantaan lentokentältä Triathlonliiton järjestämälle nuorten maajoukkueleirille Fuerteventuralle.

Lisätiedot

LINNALA NEWS GALLUP: PARAS LAJI LIIKUNTATUNNEILLA UUTISIA LINNALASTA. Perjantaina 21.lokakuuta 2011. Sivu 2

LINNALA NEWS GALLUP: PARAS LAJI LIIKUNTATUNNEILLA UUTISIA LINNALASTA. Perjantaina 21.lokakuuta 2011. Sivu 2 LINNALA NEWS UUTISIA LINNALASTA GALLUP: PARAS LAJI LIIKUNTATUNNEILLA Sivu 2 Perjantaina 21. lokakuuta 2011 PÄÄKIRJOITUS OTA KANTAA Linnala News nettisivut on nyt avattu Kysely loi nettisivut Otso H., Casimir

Lisätiedot

3. Oppimiseni Vastaa asteikolla 1-3. Kolme on täysin samaa mieltä, yksi on täysin eri mieltä.

3. Oppimiseni Vastaa asteikolla 1-3. Kolme on täysin samaa mieltä, yksi on täysin eri mieltä. VIRVATULIKYSELY 7-8-VUOTIAILLE, kevät 2013 1. Monettako vuotta olet kuvataidekoulussa? 1. vuotta 32 % 9 2. vuotta 25 % 7 3. vuotta 11 % 3 4. vuotta 21 % 6 5. vuotta 11 % 3 2. Ilomittarit eli hymynaamat

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Me haastateltiin1a luokkaa, mikä on heidän lempitalviurheilulajinsa. Suosituin laji oli hiihto. Tekijät Kerttu,Iida,Veikka ja Bedran Haastattelimme apulaisrehtoria Katri

Lisätiedot

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2013 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 06 08 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 04 06 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Helka-neiti kylvyssä

Helka-neiti kylvyssä Helkanet kylvyssä Frtz Grunbaum suom. M. A. ummnen Solo Tenor???? m Fred Raymond sov. G. Ventur 2001 Tä män täs tä p Bass Uu m g Wow uu uu uu uu uu uu uu, uu p wow wow wow wow wow wow wow, wow uu wow Mart

Lisätiedot

Tiistai Taipalsaari KASPELIn palokuntanuorten oma lehti

Tiistai Taipalsaari KASPELIn palokuntanuorten oma lehti TULI-SANOMAT Tiistai Taipalsaari 2.7.-8.7.2016 KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Leirielämää Voiko ihanammin päivän enää alkaa Onko ihanampaa aamua kuin tää Silmäs kun sä aukaiset Kohta ulos vilkaiset

Lisätiedot

Miten minä voisin ansaita rahaa

Miten minä voisin ansaita rahaa Miten minä voisin ansaita rahaa Aloitetaan vaikka sillä että kerron mitä osaan ja harrastan. Harrastan uintia, pianonsoittoa, kuorolaulua, tanssia ja tykkään myös piirtää paljon. Osaan myös askarrella

Lisätiedot

Heinola Jääporat on valmistettu Suomessa ja Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt. oikeuden käyttää Avainlippu -tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä.

Heinola Jääporat on valmistettu Suomessa ja Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt. oikeuden käyttää Avainlippu -tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä. Heinola Jääporat on valmistettu Suomessa ja Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt oikeuden käyttää Avainlippu -tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä. Heinolan Jääporatehdas esittelee ylpeänä uuden, modernin

Lisätiedot

Ohjelma World Scout Jamboree 2011 Sweden

Ohjelma World Scout Jamboree 2011 Sweden Ohjelma World Scout Jamboree 2011 Sweden Ohjelmaryhmä Laura Kajala Ohjelmapäällikkö: Mika Kuusisto Nordic Co-operation, CPGS Varapäällikkö: JoRy-edustus leirillä, välittäjäyhteistyö, Suomi-pisteet Jaana

Lisätiedot

Meidän koulu -kysely. Isojoen Koulukolmio 6-9.lk Niko Halkola 8.lk

Meidän koulu -kysely. Isojoen Koulukolmio 6-9.lk Niko Halkola 8.lk Meidän koulu -kysely Isojoen Koulukolmio 6-9.lk Niko Halkola 8.lk Sisällysluettelo 1. Johdanto...3 2. Tulokset...4 2.1 Sukupuoli...4 2.2 Luokka...4 2.3 Silmien väri... 2.4 Koulumatkan pituus... 2. Horoskooppi...6

Lisätiedot

KÄTILÖTYÖN ERIKOISASIANTUNTIJA

KÄTILÖTYÖN ERIKOISASIANTUNTIJA KÄTILÖTYÖN ERIKOISASIANTUNTIJA 1. Tausta 2. Erikoisasiantuntija-alueet 2.1 Naisen terveyden erikoisasiantuntija seksuaaliterveyteen tai naistentauteihin liittyva ssa ka tilo tyo ssa 2.2 Ä itiyshuollon

Lisätiedot

Kalan hyppy tulevaisuuteen mistä lisa arvoa alihyo dynnetyille kaloille? Anu Hopia Turun yliopisto Blå bioekonomi Sininen biotalous 27.10.

Kalan hyppy tulevaisuuteen mistä lisa arvoa alihyo dynnetyille kaloille? Anu Hopia Turun yliopisto Blå bioekonomi Sininen biotalous 27.10. Kalan hyppy tulevaisuuteen mistä lisa arvoa alihyo dynnetyille kaloille? Anu Hopia Turun yliopisto Blå bioekonomi Sininen biotalous 27.10.2015, Vaasa JÄRKIKALAA ON JO TARJOLLA KEHITTYVÄ ELINTARVIKE 2/2014

Lisätiedot

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta D LEIRIKOULU.-.2.2012 Vuokatti Palaute osallistujilta Tässä esityksessä on viikolla Vuokatissa järjestetyn jääkiekon leirikoulun palauteyhteenveto Palaute on kerätty nettikyselyllä anonyymisti Palaute

Lisätiedot

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva

Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Avoin päiväkoti SoPeVa Laurintie 31 p. 044 7829247 (tiedustelut, ilmoittautumiset ja varaukset) Facebook -> Avoin päiväkoti Sopeva Syyskuun 2015 ohjelma Viikko 37 Maanantai 7.9 8.30 16.00 *Perhekerhoon

Lisätiedot

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan?

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Roolisi leirilippukunnanjohtajana (LLPKJ) tai leiriluotsina on äärimmäisen tärkeä Roihun onnistumisen kannalta. Näihin tärkeisiin rooleihin kohdistuu

Lisätiedot