Täydenkuun tanssit festivaalin vuoden 2013 kurssiohjelmisto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Täydenkuun tanssit festivaalin vuoden 2013 kurssiohjelmisto"

Transkriptio

1 Täydenkuun tanssit festivaalin vuoden 2013 kurssiohjelmisto Pyhäjärvellä Kuva teoksesta Taikuri Kuvaaja: Milla Moilanen Kuva: Joy lab, Brian Lanker

2 Täydenkuun tanssit festivaalin vuoden 2013 kurssit järjestetään Pyhäsalmen Tanssi ry:n ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteistyönä. Kaikkien kurssien hintaan sisältyy lattiamajoitus koululuokassa. Kursseille ilmoittaudutaan sähköisesti Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston nettisivuilla olevien koulutuskohtaisten ilmoittautumislinkkien kautta. Ilmoittautumiset kursseille ovat sitovia. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvista perumisista peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, peritään koko koulutuksen hinta. Kurssimaksuja ei palauteta. Mikäli koulutus toteutuu, lähetetään ilmoittautuneille kurssivahvistus. Jos et ole saanut kurssivahvistusta viikkoa ennen koulutusta, ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon. Myös koulutukseen peruuntumisesta ilmoitetaan osallistujille viimeisen ilmoittautumisajankohdan jälkeen. Täydenkuun tanssit festivaalin vuoden 2013 esitysohjelmisto julkaistaan toukokuun aikana. Klikkaa tiedot osoitteessa:

3 KURSSIT DANCEABILITY Ma-to , 12 tuntia, kellonaika tarkentuu myöhemmin Opettaja: Alito Alessi Hinta: 190 (alv 0%) Lisätiedot ja ilmoittautuminen: NYKYTANSSI KEHON AISTIMISESTA OMAAN TANSSIIN Ma-to , 8 tuntia, kellonaika tarkentuu myöhemmin Tanssin ammattilaiset ja ammattiin opiskelevat Opettaja: Ervi Sirén Hinta: 150 (alv 0%) Lisätiedot ja ilmoittautuminen: POST/QUEER/CONTACT (KONTAKTI-IMPROVISAATIOKURSSI) Ma-to , kellonaika tarkentuu myöhemmin Opettaja: Keith Hennessy Hinta: 190 (alv 0%) Lisätiedot ja ilmoittautuminen: TANSSIIN KUTSU TEHDÄÄN YHDESSÄ TANSSI! Ma-to klo Kaikki tanssista ja tanssin tekemisestä kiinnostuneet Opettaja: Riitta Pasanen-Willberg Hinta: 140 (alv0%) Lisätiedot ja ilmoittautuminen: URBAANIN TANSSIN KURSSI Su-ke klo vuotiaat tanssin harrastajat ja muut kiinnostuneet Opettajat: Sonya Lindfors ja Anniina Jääskeläinen Hinta: 120 (alv 0%) Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

4 DanceAbility Aika Paikka Kouluttaja Sisältö Ma-to , 12 tuntia, kellonajat tarkentuvat myöhemmin Pyhäjärvi, ilmoitetaan tarkemmin kutsukirjeessä Tanssija-koreografi Alito Alessi Alito Alessi on DanceAbility Internetional-järjestön taiteellinen johtaja ja menetelmän kehittäjä. Hän on toiminut nykytanssin alalla yli 30 vuotta, ja hänet tunnetaan uraauurtavana opettajana ja koreografina. DanceAbility on kontakti-improvisaatioon pohjautuva tanssimuoto, joka soveltuu tanssi-ilmaisun välineeksi kaikenlaisille ihmiskehoille huolimatta fyysisistä ja psyykkisistä rajoitteista. Metodi perustuu ajatukseen, että kuka tahansa voi tanssia ja kaikki keholla ilmaistut liikkeet ovat samanarvoisia. DanceAbilityn rikkaus ja mahdollisuudet perustuvat erilaisuuden hyväksymiseen; integroidussa tanssiryhmässä vammaiset ja vammattomat tanssijat voivat toimia tasavertaisina. DanceAbility kehittää yhteisöjä esteettömämpään, tasa-arvoisempaan ja suvaitsevampaan suuntaan. If you can breat, you can dance! Hinta 190 Ilmoittautuminen 7.6. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Pyhäjärven toimipaikkaan osoitteessa Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kuva: Joy lab, Gil Grosse

5 Nykytanssi kehon aistimisesta omaan tanssiin Aika Paikka Kohderyhmä Kouluttaja Sisältö Ma-to , 8 tuntia, kellonajat tarkentuvat myöhemmin Pyhäjärvi, ilmoitetaan tarkemmin kutsukirjeessä Tanssin ammattilaiset ja ammattiin opiskelevat Tanssitaitelija, koreografi Ervi Sirén Ervi Sirén edustaa nykytanssia, ja hän on vaikuttanut voimakkaasti suomalaiseen tanssiteiteeseen 1970-luvulta lähtien. Vuosina Sirén oli tanssijana tanssiteatteri Rollossa, jossa hän työskenteli monien tunnettujen koreografien kanssa. Sen jälkeen hän on toiminut vapaana freelancer-tanssitaiteilijana ja 1990-luvuilla hän työskenteli lisäksi Teatterikoulun tuntiopettajana sekä koulun tanssitaiteen ja liikunnan lehtorina. Vuosina hän oli korkeakoulun tanssitaiteen professori, opetusalanaan tanssijantyö. Vuosina hän toimi myös korkeakoulun tanssitaiteen laitoksen johtajana vuorotellen professori Marjo Kuuselan kanssa. Sirénin antama opetus on sisältänyt niin tanssitekniikkaa, tanssijantyön kokonaisuutta kuin koreografioiden luomista. Pitkäaikaisen opetustyönsa kautta hänellä on ollut merkittävä vaikutus suomalaisten tanssitaiteilijoiden koulutuksessa ja laajemminkin tanssitaiteeseen. Koko taitelijanuransa aikana Sirén on tutkinut je kehittänyt sekä omaa työskentelytapaansa että opetysajatteluaan, joissa korostuu liikettä hienovaraisesti mutta syvästi ymmärtävä ote. Kurssilla keskitytään -Oman kehon aistimiseen -Hengityksen ja liikkeen avulla kehon energioiden avaamiseen -Liikkeen sisäiseen tarkkuuteen ja vapauteen -Liiketeemojen kautta liikekehittelyyn -Vapaaseen assosiaatioon Hinta 150 Ilmoittautuminen 7.6. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Pyhäjärven toimipaikkaan osoitteessa aistimisesta_omaan_tanssiin/ Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

6 Post/Queer/Contact (kontakti-improvisaatiokurssi) Aika Paikka Kouluttaja Ma-to , kellonaika tarkentuu myöhemmin Pyhäjärvi, ilmoitetaan tarkemmin kutsukirjeessä Koreografi, opettaja Keith Hennessy Keith Hennessy on palkittu esiintyjä, koreografi ja opettaja, jonka työskentely on ainutlaatuinen sekoitus improvisaatiota, rituaalia ja yhteiskunnallisuutta. San Franciscon taideyhteisön voimahahmona tunnettu Hennessy ohjaa johtamansa Circo Zero ryhmän yhteisöllisiä (anti)spektaakkeleita ja kiertää esiintyjänä sekä opettajana ympäri maailmaa. Sisältö Keith Hennessyn taidelaboratoriossa tutkitaan kosketusta, aistimista, kamppailua, yhteistyötä, tukemista, vastustamista ja suhdetta toisiin. Työskentely keskittyy enemmän epäonnistumiseen kuin Flow hun, enemmän ponnistetelemiseen kuin helppouteen. Tavoitteena on laajentaa ja ravistaa kontakti-improvisaation keinoja ja mahdollisuuksia tuoda niihin asenne queeria. Parityöskentelyn kautta pohditaan dueettomuodon vaikutusta ja soolo-ja ryhmätanssiin sekä harjoitusmuotona että representaationa. Queer tarkoittaa outoa ja vierasta. Se on poliittisen solidaarisuuden termi niille, jotka eivät ole heteroseksuaaleja, yksiavioisia tai kuuliaisia. Queer on poliittinen ja esteettinen strategia kyseenalaistamiselle ja tottelemattomuudelle, mutta myös asenne kehoon, erityisesti sen sukupuoleen sekä tapaan noudattaa sosiaalisia normeja ja sääntöjä. Queer on viheliäisyyden, hirviömäisyyden, epämielisyyden, cyborgin, feminismin ja homoseksuaalisuuden häpeämätön kehollistaminen loukkausten ja herjausten, väkivallan ja torjunnan alkemistinen täyskäännös. Queer ottaa haltuun sosiaalisen häiritsemisen ja seksuaalisen vapautumisen, ei pelkästään teatterissa mutta myös kaduilla, perheissä, kouluissa ja yhteiskunnassa. Vaaralliseksi Queer muuttuu silloin, kun se ylittää etniset, rodulliset ja kansalliset rajat. Queer-esitys on utooppinen fantasia, joka epäonnistuu mutta se epäonnistuu upeasti.

7 Kontakti-improvisaatio on vaikuttanut länsimaiseen tanssin kehosuhteeseen, vertikaalisen kehon hierarkiaan ja parityöskentelyn sukupuolirooleihin enemmän kuin mikään muu tekniikka tai tyylilaji ja 70-lukujen kokeellinen tanssi vaikuttui pop-kulttuurista, nuorison kapinasta, hippiliikkeestä ja ajan poliittisesta aktivismista. Miten nämä vaikutteet näkyvät aikamme nykytanssissa? Miten me suhtaudumme kontakti-improvisaation hippi-identiteettiin ja pyrkimyksiin? Miten voimme kehollistaa queer-ajattelun, feministmin ja antirasismin näkökulmia? Hinta 190 Ilmoittautuminen 7.6. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Pyhäjärven toimipaikkaan osoitteessa urssi/ Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

8 Tanssiin kutsu tehdään tanssi yhdessä! Aika Ma-to , klo Paikka Kohderyhmä Kouluttaja Sisältö Pyhäjärvi, ilmoitetaan tarkemmin kutsukirjeessä Kaikki tanssista ja tanssin tekemisestä kiinnostuneet. Kurssille osallistumiselle ei vaadita aikaisempaa tanssitaustaa. Koreografi, Ph.D. Riitta Pasanen-Willberg Riitta Pasanen-Willberg on pitkän linjan tanssitaiteilija, joka kuuluu suomalaisen uuden tanssin kehittäjiin. Hän on luonut lukuisia koreografioita tanssin ammattilaisille ja tanssin opiskelijoille, joita ion esitetty Suomessa, Belgiassa, Hollannissa, Englannissa ja Venäjällä. Pasanen-Willberg valmistui vuonna 1993 tanssija-koreografiksi Amsterdamin teatterikorkeakoulun modernin tanssin osastolta (ny. SNDO) sekä tanssitaiteen tohtoriksi vuonna 2001 Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta aiheenaan vanhenevan tanssijan problematiikkaa. Nykyään hän työskentelee Teatterikorkeakoulussa sekä freelance tanssija-koreografina ja opettajana. Kurssilla tehtävien lempeiden liikkeiden avulla opit hallitsemaan omaa kehoasi, ilmaisemaan itseäsi sekä löytämään uusia puolia itsestäsi. Samalla vahvistat vuorovaikutus- ja esiintymistaitojasi löydät omat sisäiset voimavarasi. Opettajan ohjauksessa saat keinoja tuottaa omaa liikettä. Kurssilla lähdetään liikkeelle kunkin omasta tarinasta, jonka ympärille rakennetaan (pienimuotoisia) liikedemoja. Kurssin päätteeksi osallistujien niin halutessa voidaan järjestää pieni esitys. Hinta 140 Ilmoittautuminen 7.6. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Pyhäjärven toimipaikkaan osoitteessa daan_tanssi_yhdessa/ Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

9 Urbaanin tanssin kurssi Aika Su-ke , klo Paikka Kouluttaja Pyhäjärvi, ilmoitetaan tarkemmin kutsukirjeessä Taiteellinen johtaja, koreografi-tanssija Sonya Lindfors ja Taiteellinen johtaja, koreografi-tanssija Anniina Jääskeläinen Sonya Lindfors on monipuolinen koreografi, tanssija, tanssinopettaja ja esiintyjä. Hän on työllistänyt itsensä alan töillä vuodesta 2001 lähtien työskennellen samanaikaisesti taidetanssin, urbaanin tanssin ja showtanssin kentillä. Nykytanssin lisäksi Sonya on erikoistunut katutansseihin, ja on moninkertainen katutanssin sm-mitalisti. Lindfors on Murha-kollektiivin ja katutanssiryhmän Exhalen perustaja, UrpanApa -festivaalin perustaja, taiteellinen johtaja, projektipäällikkö ja päätuottaja, sekä Urbaanin taidetanssin tuki Ry:n pyheenjohtaja. Lisäksi Sonya kuuluu myös teatteri Nirvanbaan. Lindfors on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Teatterikorkeakoulusta keväällä 2009 ja opiskelee tällä hetkellä Teak:n koreografin maisteriohjelmassa. Maisteriksi hän valmistuu vuoden 2012 aikana. Parin viime vuoden aikana Lindfors on UrpanApa projektien lisäksi työskennellyt koreografina sekä teatterin parissa (Yökyöpelit, ohjaus Laura Ruohonen/HKT:n pieni näyttämö, Kaupunki Ketut, ohjaus Minna.../Kansallisteatterin Omapohja, Paratiisi Sini Pesonen/Teatteri Nirvana) että tehnyt omia taiteellisia töitä (mm. teokset Note2self, Quest!, Ainon kanssa, Betonitarha). Vuonna 2013 Sonyan teoksia nähdään mm. Kokkolan talvitansseilla, Pyhäjärven Täydenkuun Tansseilla sekä Zodiakin ja Jojon ohjelmistossä.) Anniina Jääskeläinen on monipuolinen tanssija, koreografi ja tanssinopettaja. Tanssitaiteen kandidaatin tutkinnon Anniina on hankkinut Tukholman Danxhögskolanista, ja hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi keväällä 2012 Teatterikorkeakoulusta. Nykytanssin lisäksi Anniina on erikoistunut katutanssilajeihin, joita hän on treenannut Helsingin lisäksi Tukholmassa, Osakassa, Lontoossa, New Yorkissa, Pariisissa, Tallinnassa ja Los Angelesissa. Anniina on moninkertainen katutanssin Suomen mestari ja on menestynyt kilpailuissa myös ulkomailla. Anniina on aktiivisesti mukana erilaisissa tanssia kehittävissä organisaatioissa. (FDO, Dance.fi, DCA) ja pyrkii edistämään suomalaista tanssikulttuuria mm. UrpanApa toisena taiteellisena johtajana. Anniina tekee myös aktiivisesti uraa tanssijana. Tänä vuonna hän on mm. keikkaillut teoksen True Blue Market (koreografit Sébastien Ramirezin ja HyunJung Wangin) tanssijana ympäri Eurooppaa.

10 Sisältö Urbaani tanssi on sateenvarjotermi, jonka alle lukeutuu monia eri tanssilajeja. Urbaanin tanssin kurssi on hauska ja dynaaminen sukellus näiden eri tanssi tyylien maailmaan. Kurssin aikana käydään läpi eri katutanssityylien perusaskelkuvioita, grooveja ja rytmejä, tehdään improvisaatio eli freestyle harjoituksia, sekä tuotetaan uutta koreografista materiaalia. Samalla myös tutustutaan Murha-kollektiivin (sonya Lindforsin ja Anniina Jääskeläsen) työtapoihin. Kurssin päätteeksi kurssilaiset pääsevät tekemään harjoitteita ja pieniä demoja kaupunkitilaan. Tarkoituksena on palata urbaanin tanssin juurille eri kaduille. Hinta 120 Ilmoittautuminen 7.6. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Pyhäjärven toimipaikkaan osoitteessa urssi/ Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

11 PYHÄJÄRVEN TOIMIPAIKKA PL 15 (Ollintie 26) Pyhäsalmi puh YLIVIESKAN TOIMIPAIKKA Valtakatu Ylivieska puh kesayo@ylivieska.fi

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO JA SENIORITOIMINTA kevät 2018

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO JA SENIORITOIMINTA kevät 2018 IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO JA SENIORITOIMINTA kevät 2018 Kuva Hannu Hautala MIKÄ ON IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO? Ikääntyvien yliopistotoiminnan taustana on 1970-luvun alkupuolelta lähtien eri puolille Eurooppaa

Lisätiedot

Tarinainstituutin. -koulutus

Tarinainstituutin. -koulutus Tarinainstituutin -koulutus Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa, sovellusalueina työnohjaus, terapia, kasvatus, koulutus, taide, seurakuntatyö tai muu yhteisöllinen työ. TERVETULOA Tarinainstituuttiin!

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (5) 94 Kehityshankkeet HEL 2013-001362 T 02 05 01 00 Päätös päätti hyväksyä Urbaanin taidetanssin tuki ry:n toteuttaman UrbanApan Stepping Stone -kehityshankkeen

Lisätiedot

Pilates Mestarien käsissä

Pilates Mestarien käsissä CASTREN & SNELLMAN KEHONAHALLINNAN Yhteistyössä METHOD TALVEN PUTKISTO TIETO- JA TAITOPÄIVÄT INSTITUUTTI 2014 Tarjoaa Method Putkisto 3D Luonnollinen kasvoklinikka näytetuntitapahtuman Marja Putkiston

Lisätiedot

PERFORMING ARTS IKM JA SM KARSINTA I 2018 TUOMARIT , Viikin normaalikoulu, Helsinki

PERFORMING ARTS IKM JA SM KARSINTA I 2018 TUOMARIT , Viikin normaalikoulu, Helsinki Marco Behal PERFORMING ARTS IKM JA SM KARSINTA I 2018 TUOMARIT 10.-11.2.2018, Viikin normaalikoulu, Helsinki I had been representing Czech Republic and later in Sweden on numerous international events

Lisätiedot

Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa.

Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa. Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa. ( Sovellusalueina mm. työnohjaus, kasvatus, koulutus, terapia, taide, seurakuntayö tai muu yhteisöllinen työ. ) TERVETULOA Tarinainstituuttiin! Tarinainstituutti

Lisätiedot

Tarinainstituutin. -koulutus

Tarinainstituutin. -koulutus Tarinainstituutin -koulutus Kuvaoriginaali: Linnunradan mittaaja, Juhani Tammenpää Sinulle, joka työskentelet ryhmien kanssa sovellusalueina työnohjaus, terapia, kasvatus, koulutus, taide, seurakuntatyö

Lisätiedot

UUSIA TUNTEJA LUKUVUOSI 2016 2017

UUSIA TUNTEJA LUKUVUOSI 2016 2017 Kuvat: Tekla Váli LUKUVUOSI 2016 2017 LUKUVUOSI 2016 2017 ALKAA 17.8.2016. LUKUVUOSI KESTÄÄ YHTEENSÄ 35 VIIKKOA (17 SYKSYLLÄ JA 18 KEVÄÄLLÄ). OPETUKSESSA EI PIDETÄ SYYSLOMATAUKOA. UUSIA TUNTEJA TEMPPUTANSSI

Lisätiedot

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU Kuopiossa 21.11.2015 Tapahtuman taustaa Polkuja- koreografiakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Järjestäjien suureksi yllätykseksi 33 koreografiaa ilmoittautui

Lisätiedot

Tanssinopetuksen tavoitteita ja sisältöjä syvennetään vuosiluokalta toiselle siirryttäessä.

Tanssinopetuksen tavoitteita ja sisältöjä syvennetään vuosiluokalta toiselle siirryttäessä. TANSSIN PAINOTUSOPETUS 7.-9. LUOKAT Oppiaineen tehtävä Tanssinopetuksen tehtävänä on tukea oppilaan kokonaisvaltaista kasvua. Yleisenä tavoitteena on, että oppilas oppii kuuntelemaan ja havainnoimaan omaa

Lisätiedot

Ansioluettelo. Merja Satulehto Hallituskatu 9 as OULU Finland

Ansioluettelo. Merja Satulehto Hallituskatu 9 as OULU Finland Ansioluettelo Merja Satulehto Hallituskatu 9 as 29 90100 OULU Finland + 358 40 575 5583 merja.satulehto@citydance.fi www.citydance.fi Koulutus Ylioppilas / Madetojan Musiikkilukio v. 1978 Mainospiirtäjä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (5) 88 Kehittämisavustukset 2014 HEL 2014-000453 T 02 05 01 00 Päätös päätti hyväksyä vuoden 2014 kehittämisavustukset seuraavasti: Hakija DanceAbility Finland ry

Lisätiedot

Tanssin yleinen ja laaja. oppimäärä. Eija Kauppinen, Opetushallitus

Tanssin yleinen ja laaja. oppimäärä. Eija Kauppinen, Opetushallitus Tanssin yleinen ja laaja oppimäärä Eija Kauppinen, Opetushallitus Aluehallintovirasto, Pohjois-Suomi Taiteen perusopetus ja uusi OPS Muhos, 20.10.2017 Tanssin laaja ja yleinen oppimäärä Perusteiden taiteenalakohtaisten

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTION KURSSIT JA TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu Joulukuu

STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTION KURSSIT JA TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu Joulukuu STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTION KURSSIT JA TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu Joulukuu KUUTIOKLUBI Studiovalokuvauksen perustaidot hallitseville harrastajille

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTIO Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa Studio Kuutio on oululaisten ammatti- ja harrastajavalokuvaajien yhdessä

Lisätiedot

Cross Move Company Tanssin opetussuunnitelma

Cross Move Company Tanssin opetussuunnitelma Cross Move Company Tanssin opetussuunnitelma 1 SISÄLTÖ 1 CMC Tanssinopetus 1.1 Toiminta-ajatus 1.2 Opetussuunnitelman laadinta 1.3 Opetuksen tehtävät ja yleistavoitteet 1.4 Arvot 2 Opetuksen toteuttaminen

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

Tanssitaiteen toiminta-avustukset 2015

Tanssitaiteen toiminta-avustukset 2015 Tanssitaiteen toiminta-avustukset 2015 Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt toiminta-avustuksen 18 yhteisölle, yhteensä 1 080 000. Hakijoita oli 31 kpl. As2wrists ry, HELSINKI, 25 000 Barker-teatteri yhdistys

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINTEATTERIN PILOTTISEMINAARI. 6.9.2010, Muistiinpanot

LAHDEN KAUPUNGINTEATTERIN PILOTTISEMINAARI. 6.9.2010, Muistiinpanot LAHDEN KAUPUNGINTEATTERIN PILOTTISEMINAARI 6.9.2010, Muistiinpanot Tampereen yliopisto Tutkivan teatterityön keskus Ylös Ammattiteattereiden yleisötyön kehittäminen Anna-Mari Tuovinen 24.11.2010 Lahden

Lisätiedot

Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu)

Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu) Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu) Huom! Muutokset mahdollisia. Uusimmat tiedot löydät osoitteesta www.haapop.fi MAALISKUU 2012 SUOMI TUTUKSI -VIIKONLOPPUKURSSI: KIRJALLISUUS 30. 31.3.2012

Lisätiedot

Taideteollisen korkeakoulun ja Aalto-yliopiston näkökulmia

Taideteollisen korkeakoulun ja Aalto-yliopiston näkökulmia Kansallinen Bologna-seurantaseminaari, Dipoli 25.5.2009 Opetussuunnitelmatyön haasteet ja mahdollisuudet yliopistolakiuudistuksen ja korkeakoulutuksen rakenteellisen kehittämisen yhteydessä Taideteollisen

Lisätiedot

LIITE 2. Keski-Uudenmaan tanssiopiston showtanssin opetussuunnitelma

LIITE 2. Keski-Uudenmaan tanssiopiston showtanssin opetussuunnitelma LIITE 2 Keski-Uudenmaan tanssiopiston showtanssin opetussuunnitelma 1 SISÄLTÖ 1 Showtanssin määritelmä...3 2 Showtanssitekniikka...4 3 Esiintyminen...4 4 Improvisaatio tie persoonalliseksi tanssijaksi...6

Lisätiedot

Primeakatemian infotiedote kaudelle 2014-2015

Primeakatemian infotiedote kaudelle 2014-2015 Primeakatemian infotiedote kaudelle 2014-2015 Mikä on Primeakatemia? Primeakatemia on Studio Moven kilpavalmennuksen koulutusohjelma, joka tarjoaa tanssijoille laadukkaat ja monipuoliset puitteet kehittyä

Lisätiedot

TANSSITUNNIT SYKSY 2019

TANSSITUNNIT SYKSY 2019 TANSSITUNNIT SYKSY 2019 antaa uusia tuulia Koskaan ei voi tanssia väärin eikä liikaa! Eri tyylien tanssitunteja kaiken ikäisille, kokoisille ja kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Panostamme

Lisätiedot

Tanssitaiteen laitos

Tanssitaiteen laitos Tanssitaiteen laitos Tanssitaiteen laitos Tanssin koulutusohjelman tutkintovaatimukset 2007-2010 Tanssijan ja koreografin maisteriohjelmien tutkintovaatimukset 2007-2009 Tanssitaiteen laitoksella koulutetaan

Lisätiedot

Eurooppalaiset koreografilupaukset Suomen kiertueella

Eurooppalaiset koreografilupaukset Suomen kiertueella Eurooppalaiset koreografilupaukset Suomen kiertueella Tanssiareena tuo Suomeen kolmatta kertaa kansainvälisen uransa aloittavia koreografilupauksia Euroopan nykytanssikentiltä. Kansainvälisen Aerowaves-verkoston

Lisätiedot

MAMU UUTISKIRJE. Uusia julkaisuja. Finn Lectura: Suomen mestari 1 CD. Näytekirjapyynnöt

MAMU UUTISKIRJE. Uusia julkaisuja. Finn Lectura: Suomen mestari 1 CD. Näytekirjapyynnöt MAMU UUTISKIRJE 25.5. 20 1 0 nu mero 3 Turun Opetuspalvelukeskus, Käsityöläiskatu 1, 20101, Turku Toimittaja: Edina Bálint-Pesonen Tässä numerossa Uusia julkaisuja 1 Koulutukset 2 Tapahtumat 4 Uusia julkaisuja

Lisätiedot

TANSSIJANTAITEEN MAISTERIOHJELMA (Tanssijan maisteriohjelma)

TANSSIJANTAITEEN MAISTERIOHJELMA (Tanssijan maisteriohjelma) Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinnat 2015 TANSSIJANTAITEEN MAISTERIOHJELMA (Tanssijan maisteriohjelma) Kaksivuotinen koulutus, 120 op Tanssijantaiteen maisteriohjelma koostuu kahden

Lisätiedot

Dance & Show - kilpailun säännöt

Dance & Show - kilpailun säännöt Dance & Show - kilpailun säännöt 1.1.2019-31.12.2019 Ikäluokat Minit 5-7v (UUSI!) Lapset 8-11v Juniorit 12v-15v Aikuiset 16v-30v Aikuiset2 31v + Poikkeukset: Duot ilmoittautuvat vanhemman parin iän mukaiseen

Lisätiedot

KOULUTUSVIIKONLOPPU ALUEEN TEATTERIHARRASTAJILLE. HAAPAVEDEN OPISTOLLA pe 9.10. la 10.10.2015

KOULUTUSVIIKONLOPPU ALUEEN TEATTERIHARRASTAJILLE. HAAPAVEDEN OPISTOLLA pe 9.10. la 10.10.2015 KOULUTUSVIIKONLOPPU ALUEEN TEATTERIHARRASTAJILLE HAAPAVEDEN OPISTOLLA pe 9.10. la 10.10.2015 (Huom: Stand up -kurssi to su 8. 11.10 tai pe su 9. 11.10!) Järjestäjät: Kajaanin Kaupunginteatteri -alueteatteri,

Lisätiedot

SHOWTANSSIKILPAILU SHOW DANCE COMPETITION

SHOWTANSSIKILPAILU SHOW DANCE COMPETITION SHOWTANSSIKILPAILU SHOW DANCE COMPETITION Tanssikilpailun historia ja arvopohja Helmi-tanssikilpailun idea lähti toiveesta ja tarpeesta saada Pääkaupunkiseudulle lisää hyväntahtoisia tanssikilpailuja nuorille

Lisätiedot

Haku mentorointiohjelmaan

Haku mentorointiohjelmaan Haku mentorointiohjelmaan Mentorointiohjelman taustalla on Tanssin talon vuonna 2013 toteuttama alan palvelutarpeita koskeva kartoitus, jonka mukaan tanssin ammattilaiset tarvitsevat urasuunnitteluapua,

Lisätiedot

Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi

Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi Kaikille avoin, maksullinen Turun yliopiston luovan kirjoittamisen kurssi 31.8. 15.12.13 Haluatko jättää elämästäsi pysyvän perinnön tuleville sukupolville

Lisätiedot

KANSAINVÄLISET MESSUT 2018 TANSSIN KENTÄN KV-KAHVIT

KANSAINVÄLISET MESSUT 2018 TANSSIN KENTÄN KV-KAHVIT KANSAINVÄLISET MESSUT 2018 TANSSIN KENTÄN KV-KAHVIT 16.1.2018 Tiedotuskeskuksen messuhankkeet vuonna 2018 TPAM Performing Arts Meeting in Yokohama 10-18.2.2018, Jokohama, Japani internationale tanzmesse

Lisätiedot

Tutkintovaatimukset 2015 2020

Tutkintovaatimukset 2015 2020 Tutkintovaatimukset 2015 2020 TANSSIJANTAITEEN MAISTERIOHJELMA (120 op) Tanssijantaiteen maisteriohjelma koostuu kahden lukuvuoden intensiivisistä opinnoista. Opinnot kehittävät opiskelijan esiintyjäntaitoa,

Lisätiedot

OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ

OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ PÄÄTTÖTYÖ Keväällä 2013 Vantaan Tanssiopistossa voi suorittaa syventävien opintojen päättötyön. Päättötyön voivat suorittaa

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Harjun koulu, Harjun ja Kalkun koulutalot. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Harjun koulu, Harjun ja Kalkun koulutalot. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Harjun koulu, Harjun ja Kalkun koulutalot lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017.

Lisätiedot

Suomessa julkaistuja tanssikirjoja vuodesta 1990

Suomessa julkaistuja tanssikirjoja vuodesta 1990 Suomessa julkaistuja tanssikirjoja vuodesta 1990 Historiaa teemoittain Rotta vai tarua - Tanssiteatteri Hurjaruuth Toim. Riina Maukola Like Kustannus Helsinki 2006 ISBN 952-471-717-4 Näytös vailla loppua

Lisätiedot

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Tunnista asiakaslähtöisen innovoinnin, avoimen datan ja joukkoistamisen tarjoamat mahdollisuudet tuote- ja palvelukehitykselle. 22.5.2012 klo 8:30-16:00 16.10.2012

Lisätiedot

Sinustako tulevaisuuden opettaja?

Sinustako tulevaisuuden opettaja? Sinustako tulevaisuuden opettaja? Esityksen sisältö Sinustako tulevaisuuden opettaja? Aineenopettajaksi Kielten aineenopettajaksi Opettajankoulutuksessa Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisessa

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Johanna Niemi. Oikeustieteellinen tiedekunta. Prosessioikeus

PROFESSORILUENTO. Professori Johanna Niemi. Oikeustieteellinen tiedekunta. Prosessioikeus PROFESSORILUENTO Professori Johanna Niemi Prosessioikeus Oikeustieteellinen tiedekunta 16.4.2014 Professori Johanna Niemi pitää professoriluentonsa Turun akatemiatalon juhlasalissa 16. huhtikuuta 2014

Lisätiedot

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 BALLET KAUKAMETSÄ Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 Kuvat: Natalia Hoskio, Anni Kääriäinen, Valeria Andreeva KAINUUN MUSIIKKIOPISTON BALLET KAUKAMETSÄ Ballet Kaukametsä antaa

Lisätiedot

Tanssitunnit syksy 2011

Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitunnit syksy 2011 Tanssitalo juulia antaa uusia tuulia Itämaista ja discoriental-tanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille naisille. Pojille omat tunnit.

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTA Kutsu kuulemaan niitä julkisia esitelmiä, jotka Oulun yliopiston nimitetyt professorit pitävät Linnanmaalla Yliopistokatu 9 (KTK122), 10. toukokuuta 2016 klo 12.15 alkaen.

Lisätiedot

ENGLANNIN OPPIAINEEN INFO

ENGLANNIN OPPIAINEEN INFO ENGLANNIN OPPIAINEEN INFO kaikille englannin opiskelijoille to 21.4.2016 klo 16.00 Paikalla englannin oppiaineen pääedustaja professori Paula Kalaja, yliopistonopettaja Jaana Toomar ja amanuenssi Anna-Maria

Lisätiedot

TILASTOTIETOJA KESÄYLIOPISTOJEN VUODEN 2011 TOIMINNASTA

TILASTOTIETOJA KESÄYLIOPISTOJEN VUODEN 2011 TOIMINNASTA TILASTOTIETOJA KESÄYLIOPISTOJEN VUODEN 2011 TOIMINNASTA Suomen kesäyliopistot r.y. Finlands sommaruniversitet r.f. The Association of Summer Universities in Finland Sisällysluettelo: Sivu 3 Kesäyliopiston

Lisätiedot

Kieliopinnot KTM-tutkinnossa Hanna Snellman/Opintoasiat Kielipalvelut-yksikkö

Kieliopinnot KTM-tutkinnossa Hanna Snellman/Opintoasiat Kielipalvelut-yksikkö Kieliopinnot KTM-tutkinnossa 4.9.2017 Hanna Snellman/Opintoasiat Kielipalvelut-yksikkö Kielipalvelut: kielten opetusta kaikille tiedekunnille suunnittelee ja toteuttaa tutkintoon vaadittavat kotimaisten

Lisätiedot

Opiskelijoiden taiteellinen toiminta TeaKin ulkopuolella 2010 (tiedot perustuvat henkilöiden omaan ilmoitukseen)

Opiskelijoiden taiteellinen toiminta TeaKin ulkopuolella 2010 (tiedot perustuvat henkilöiden omaan ilmoitukseen) Opiskelijoiden taiteellinen toiminta TeaKin ulkopuolella 2010 (tiedot perustuvat henkilöiden omaan ilmoitukseen) Nimi Koulutusohjelma Muut merkittävät taiteelliset työt TeaKin ulkopuolella Alastalo Marko

Lisätiedot

ARJA TIILI Bio ARJA TIILI DANCE COMPANY

ARJA TIILI Bio ARJA TIILI DANCE COMPANY ARJA TIILI DANCE COMPANY tuottaa laadukkaita, omalaatuisia, rohkeita sekä hauskoja teoksia ja työpajoja. Teosten taiteellisen henkilökunnan Arja Tiili hakee aina produktiokohtaisesti. Työryhmissä näkyvät

Lisätiedot

Jenni Kivelä. syntynyt Koulutus. Taideyliopisto (avoin) Taiteen johtaminen ja hallinto 15 op 2017

Jenni Kivelä. syntynyt Koulutus. Taideyliopisto (avoin) Taiteen johtaminen ja hallinto 15 op 2017 Jenni Kivelä syntynyt 1974 jenni.kivela@iki.fi www.jennikivela.com Koulutus Taideyliopisto (avoin) Taiteen johtaminen ja hallinto 15 op 2017 Teatterikorkeakoulu: Pedagogiset opinnot 60 op. /Tanssi 2013

Lisätiedot

Opettajajohtoinen opetus, yksilö- ja parityöskentely, ryhmätyöt, vierailut, harjoitusyritys.

Opettajajohtoinen opetus, yksilö- ja parityöskentely, ryhmätyöt, vierailut, harjoitusyritys. RYHMÄ B 8. luokkaa varten 2 x 2 jaksoa / aine, /vko EKONOMIA Taloustaito Tavoitteena on tarjota oppilaille mahdollisuus tutustua talouselämän eri osa-alueisiin. Samalla kaupallista alaa ammattina harkitseville

Lisätiedot

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia

Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Opiskele skandinavistiikkaa keskellä Ruotsia Tule opiskelemaan ruotsin kieltä ja kulttuuria Ruotsin Västeråsiin! Oletko kiinnostunut ruotsin kielen opiskelusta? Haluatko saada tietoa ruotsalaisesta yhteiskunnasta

Lisätiedot

V a m m a i s p a l v e l u t t y ö l l i s t y m i s e n t u k e n a S a n n a K a l m a r i, k u n t o u t u s s u u n n i t t e l i j a

V a m m a i s p a l v e l u t t y ö l l i s t y m i s e n t u k e n a S a n n a K a l m a r i, k u n t o u t u s s u u n n i t t e l i j a V a m m a i s p a l v e l u t t y ö l l i s t y m i s e n t u k e n a S a n n a K a l m a r i, k u n t o u t u s s u u n n i t t e l i j a Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Tanssinopetuksen tavoitteita ja sisältöjä syvennetään vuosiluokalta toiselle siirryttäessä.

Tanssinopetuksen tavoitteita ja sisältöjä syvennetään vuosiluokalta toiselle siirryttäessä. TANSSIN PAINOTUSOPETUS Oppiaineen tehtävä Tanssinopetuksen tehtävänä on tukea oppilaan kokonaisvaltaista kasvua. Yleisenä tavoitteena on, että oppilas oppii kuuntelemaan ja havainnoimaan omaa kehoaan ja

Lisätiedot

LAULUN KESÄAKATEMIA 2016

LAULUN KESÄAKATEMIA 2016 Kangasniemen Musiikkiviikot LAULUN KESÄAKATEMIA 2016 Taiteellinen johtaja Mikko Franck 1. Mestarikurssit laulajille 18. 24.7.2016 Opettajat: Irina Gavrilovici Camilla Nylund (20. 24.7.2016) Seppo Ruohonen

Lisätiedot

Varastettuja asioita, JoJo- Oulun Tanssin Keskus, Kiltit ihmiset, 2012

Varastettuja asioita, JoJo- Oulun Tanssin Keskus, Kiltit ihmiset, 2012 Jenni Kivelä s-posti: jenni.kivela@iki.fi www. jennikivela.com ANSIOLUETTELO syntynyt 15.12.1974 Koulutus Teatterikorkeakoulu: Pedagogiset opinnot 60 op 2011- Tanssitaiteen maisteri, koreografi 2002 Tanssitaiteen

Lisätiedot

Psykodraamaa ja toiminnallista työotetta koulutusta kohtaamiseen

Psykodraamaa ja toiminnallista työotetta koulutusta kohtaamiseen Psykodraamaa ja toiminnallista työotetta koulutusta kohtaamiseen Sininen Kolmio Oy järjestää psyko-ja sosiodraamamenetelmien koulutusta vuonna 2013-14. Koulutuskokonaisuus käsittää 1. Perusvalmiudet psyko-

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

Koulutus- ja psykoterapiapalvelut Aino Maija Rautkallio & Minna Koskinen järjestää 1-VUOTISEN KRIISI- JA TRAUMAKOULUTUKSEN

Koulutus- ja psykoterapiapalvelut Aino Maija Rautkallio & Minna Koskinen järjestää 1-VUOTISEN KRIISI- JA TRAUMAKOULUTUKSEN Koulutus- ja psykoterapiapalvelut Aino Maija Rautkallio & Minna Koskinen järjestää 1-VUOTISEN KRIISI- JA TRAUMAKOULUTUKSEN PARI- JA PERHETERAPEUTEILLE sekä PERHEIDEN KANSSA TYÖSKENTELEVILLE SOTE-AMMATTILAISILLE

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 4/13 Aika 10.4.2013 klo 17.30 Paikka Urheilukentän huoltorakennus Osallistujat Niina Kivinen (pj), Marke Paavola (si), Katri Paavola, Ari Kankkonen, Ari Pekkarinen, Pekka Nikula, Heli Sorvisto, Marjo Salminen,

Lisätiedot

Järjestöhautomo. Sosiaalipedagoginen näkökulma

Järjestöhautomo. Sosiaalipedagoginen näkökulma Järjestöhautomo Sosiaalipedagoginen näkökulma Marjo Raivio, 1100247 Metropolia Ammattikorkeakoulu Hyvinvointi ja toimintakyky Sosiaaliala Suullinen, kirjallinen ja verkkoviestintä XXXAC03-2284 Laaja kirjallinen

Lisätiedot

Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi

Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi Minustako hyvä henkilöhahmo? Omasta elämästä tarinoiksi Kaikille avoin, maksullinen Turun yliopiston luovan kirjoittamisen kurssi Haluatko jättää elämästäsi pysyvän perinnön tuleville sukupolville tai

Lisätiedot

Tanssitaiteen linja // Keski-Pohjanmaan Kansanopisto. Lukuvuosi

Tanssitaiteen linja // Keski-Pohjanmaan Kansanopisto. Lukuvuosi Tanssitaiteen linja // Keski-Pohjanmaan Kansanopisto Lukuvuosi 2017-2018 Linja on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita tanssista ammattina. Linja tarjoaa korkeatasoista opetusta ja mahdollistaa

Lisätiedot

Marja-Liisa Tenhunen PhD(Econ.)

Marja-Liisa Tenhunen PhD(Econ.) 1 Ammattikorkeakoulun rehtori (Kokkola) 1995-2012, 17 vuotta. Sen jälkeen vierailevana professorina 4 ulkomaisessa yliopistossa säännöllisin väliajoin. Havaintoja Kiinasta (Shanghai, Beijing) ja Pohjois-Meksikosta

Lisätiedot

PERFORMING ARTS IKM JA SM KARSINTA I 2019 TUOMARIT Areena Oulu

PERFORMING ARTS IKM JA SM KARSINTA I 2019 TUOMARIT Areena Oulu PERFORMING ARTS IKM JA SM KARSINTA I 2019 TUOMARIT 9.-10.2.2019 Areena Oulu Marco Behal I had been representing Czech Republic and later in Sweden on numerous international events organized by IDO and

Lisätiedot

2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO

2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO 2014-2015 WELLNESS & BALANCE, ESPOO Seasonal Yoga, Joogaopettaja koulutus Espoo 2014-2015 (Koulutus on pääasiassa englanninkielinen) Seasonal Yoga (SYTT) on kansainvälinen itsenäinen jooga koulu, joka

Lisätiedot

Tanssialan perustutkinto

Tanssialan perustutkinto Tanssialan perustutkinto Sisällys 2.1 Kaikille pakolliset tutkinnon osat... 3 2.1.1 Tanssijan työhön valmistautuminen, 40 osp... 3 2.1.2 Tanssijan työssä toimiminen, 50 osp... 5 2.2 Kaikille valinnaiset

Lisätiedot

Terve Tanssi! - yhteisötanssihanke

Terve Tanssi! - yhteisötanssihanke Terve Tanssi! - yhteisötanssihanke tanssihanke Tanssi vanhustyön n voimavarana Terve Kuopio/Tanssin aluekeskus Kuopio 2006-2008 Laura Pylkkänen/Anniina Aunola 2006 Mitä on yhteisötaide? taide? Yhteisötaiteen

Lisätiedot

On ilo tanssia yhdessä... TUOKIO KAIKENIKÄISILLE KATSOEN JA ITSE KOKIEN KALAJOKI POHJANKYLÄN KOULUN SALI KLO Lämpimästi tervetuloa!

On ilo tanssia yhdessä... TUOKIO KAIKENIKÄISILLE KATSOEN JA ITSE KOKIEN KALAJOKI POHJANKYLÄN KOULUN SALI KLO Lämpimästi tervetuloa! On ilo tanssia yhdessä... TUOKIO KAIKENIKÄISILLE KATSOEN JA ITSE KOKIEN KALAJOKI POHJANKYLÄN KOULUN SALI 1.4.2016 KLO 18.00 Laivoista Rauli Baddingin musiikissa ja purjeveneistä Marketan mielikuvissa kaikki

Lisätiedot

Suomen Kameraseurojen Liiton koulutukset syksyn 2014 aikana

Suomen Kameraseurojen Liiton koulutukset syksyn 2014 aikana Suomen Kameraseurojen Liiton koulutukset syksyn 2014 aikana VALOKUVAUS Valokuvauksen opettajana toimii pitkän linjan valokuvaaja ja kouluttaja Timo Ripatti. Kursseilla on mallit ja heidän kustannuksensa

Lisätiedot

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille 1. Tässä opintojaksossa painotetaan työelämätaitoja ja yrittäjyyttä. Lisäksi käsitellään lyhyesti oman talouden suunnittelua.

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Aleksanterin koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Aleksanterin koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Kemiönsaaren henkilöstöstrategia. Hyväksytty valtuustossa xx.xx.xxxx

Kemiönsaaren henkilöstöstrategia. Hyväksytty valtuustossa xx.xx.xxxx Kemiönsaaren henkilöstöstrategia Hyväksytty valtuustossa xx.xx.xxxx Sisältö 1. Lähtökohdat 2. Rekrytointi 3. Johtaminen ja alaistaidot 4. Työhyvinvointi 5. Osaaminen ja palkitseminen 6. Arviointi ja seuranta

Lisätiedot

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Vertaistuutoritapaaminen Kouvolassa 24.-25.4.2004 Vetoapua ja verkottumista VETURI I on Oped-Exo -hankkeen

Lisätiedot

Controllerin erikoistumisopinnot 30 op

Controllerin erikoistumisopinnot 30 op Controllerin erikoistumisopinnot 30 op Kohti yritystalouden asiantuntijuutta Controllerin rooli on muuttunut laskentatoimen asiantuntijasta aktiiviseksi liiketoiminnan kehittäjäksi. Controller toimii usein

Lisätiedot

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely:

14 17.02.2016. Seuraavien tehtävien osalta esitetään tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleen määrittely: Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto 14 17.02.2016 Tiedekunnassa vapautuneiden tehtävien tehtäväalan ja tehtävämäärityksen uudelleenmäärittelyn hyväksyminen Valmistelija hallintopäällikkö Kari Korhonen

Lisätiedot

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE

OTTIISIMOVES 11.-15.6.2014 TAMPERE TAMMERFORS TANSSIN RIEMUA DANS GLÄDJE SOTTIISIMOVES 2014 ILMOITTAUTUMISOHJEET Tapahtumaan ilmoittaudutaan nettilinkin kautta. http://ilmoittautuminen.sottiisi.net/ilmoittaudu/index Olemme koonneet tähän ohjeistusta ilmoittautumiseen liittyen.

Lisätiedot

Yhteystiedot: Rehtori Minna Palokangas , Tuottaja/toimistosihteeri Maria Tolonen

Yhteystiedot: Rehtori Minna Palokangas , Tuottaja/toimistosihteeri Maria Tolonen OPINTO-OPAS LUKUVUOSI 2017 2018 Kajaani Dancen 40. toimintavuosi Kajaani Dancen tanssikoulu antaa tanssin taiteen laajaa ja yleisen oppimäärän opetusta, ja avointa opetusta. Eri-ikäisille tanssijoille

Lisätiedot

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Case: Savonlinnan Oopperajuhlat Hele Kaunismäki / Kulttuurin ketju -hanke, Turku Touring 3.6.2011. Historiaa Ensimmäiset oopperajuhlat Olavinlinnassa pidettiin kesällä

Lisätiedot

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna

Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna Aseman koulun valinnaiset aineet lukuvuonna 2016-2017 Piirros Mika Kolehmainen Aseman koulun valinnaisuudesta info-tilaisuus 4.-5. lkn huoltajille ja oppilaille 6.4 klo 18 valinnat tehdään huoltajan WILMAssa

Lisätiedot

Torstai ja perjantai Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia osoitteessa Linnankatu 54, Turku.

Torstai ja perjantai Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia osoitteessa Linnankatu 54, Turku. Turun Ammattikorkeakoulu Erityistä tukea tarvitsevat oppijat taiteen perusopetuksessa - ammatillinen täydennyskoulutus perusopetuksen opettajille ja lastenkulttuurikeskusten ohjaustyötä tekeville Ajankohta

Lisätiedot

Täydenkuun Tanssit 24.-28.7.2011 (Pyhäjärvi) KURSSIT 24.-29.7.2011. Full Moon Dance Festival 24 th to 28. of July 2011

Täydenkuun Tanssit 24.-28.7.2011 (Pyhäjärvi) KURSSIT 24.-29.7.2011. Full Moon Dance Festival 24 th to 28. of July 2011 Full Moon Dance Festival 24 th to 28 th of July 2011 KOSEI SAKAMOTO TEKNIIKKA JA KOETANSSI Ma-pe 25.-29.7.2011 klo 10.00-13.00 Opettaja Kosei Sakamoto (Japani) Suomessa asuville ammattitanssijoille Opetuskieli:

Lisätiedot

2. Aika Perjantai, Tapahtuma ajoittuu lavakokeiluineen n välille. Lopullinen aikataulu julkaistaan mennessä.

2. Aika Perjantai, Tapahtuma ajoittuu lavakokeiluineen n välille. Lopullinen aikataulu julkaistaan mennessä. 1. Kilpailupaikka Ylöjärven urheilutalo, Koulutie 6 2. Aika Perjantai, 24.5.2019 Tapahtuma ajoittuu lavakokeiluineen n. 16.30-21.30 välille. Lopullinen aikataulu julkaistaan 15.3. mennessä. 3. Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Rehtorin päätös 68/25/2008 11.6.2008 Opetuksesta ja muista opetukseen liittyvistä tehtävistä maksettavat palkkiot

Rehtorin päätös 68/25/2008 11.6.2008 Opetuksesta ja muista opetukseen liittyvistä tehtävistä maksettavat palkkiot Rehtorin päätös 68/25/2008 11.6.2008 Opetuksesta ja muista opetukseen liittyvistä tehtävistä maksettavat palkkiot Teatterikorkeakoulu vahvistaa uudet sivutoimista tuntiopetusta, opintojen ohjausta, opinnäytteiden

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala. lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Pyynikin koulupolku. Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala. lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Pyynikin koulupolku Wivi Lönn/Aleksanteri - Pispala lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1.

Lisätiedot

KEOS2019 forum. Kasvatus- ja opetusalan suurtapahtuma

KEOS2019 forum. Kasvatus- ja opetusalan suurtapahtuma KEOS2019 forum Kasvatus- ja opetusalan suurtapahtuma Opetus- ja kasvatusalan suurtapahtuma KEOS järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 16.11.2019 Tapahtuma koostuu alan näyttelystä ja seminaareista Tapahtuman

Lisätiedot

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG

Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BIG BANDILLE BIG BANG Markus Ketola Ralf Nyqvist Antti Rissanen UUSIA SOVITUKSIA JUNIOR BANDILLE SUOMEN BAND -YHDISTYS RY A A SUOMEN BAND -YHDISTYS RY Big Bang Markus Ketola (s. 1968) Suomen big band -yhdistyksen projekti big

Lisätiedot

Parisalsan Tehoviikonloppu Jyväskylä

Parisalsan Tehoviikonloppu Jyväskylä Parisalsan Tehoviikonloppu Jyväskylä 26.-28.1.2018 Opettajana: Maria Ylönen Kurssipaikka: Kuokkalan Graniitin tanssisali Perjantai: 18.00 21.00 Parisalsa alkeet Lauantai: 13.30 15.00 Parisalsa alkeisjatko

Lisätiedot

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon.

Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Syksyllä 2015 paljon uutuuksia! Jumppaa vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Onko vaikea lähteä liikkeelle? Haluatko innostua uudesta harrastuksesta? Haluatko voida paremmin sekä henkisesti, että fyysisesti?

Lisätiedot

Äänitaiteen omat maailmat

Äänitaiteen omat maailmat Äänitaiteen omat maailmat Jyri Pulkkinen Julkaistu alun perin englanniksi Finnish Dance in Focus -lehdessä 2001. Äänisuunnittelusta on tullut yhä tärkeämpi osa suomalaisia tanssiteoksia. Sen merkitys on

Lisätiedot

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden 2014

Lisätiedot

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella

HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty punaisella Jyväskylän yliopisto 28.4.2016 Humanistinen tiedekunta 31.12.2016 asti Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 1.1.2017 alkaen HUOM! Tämä ohje korvaa 19.4.2016 päivätyn ohjeen. Muutokset on merkitty

Lisätiedot

Tutkintovaatimukset 2015 2020

Tutkintovaatimukset 2015 2020 Tutkintovaatimukset 2015 2020 TANSSIN KOULUTUSOHJELMA (180 op) Tanssin kandidaatin koulutusohjelma koostuu kolmen lukuvuoden intensiivisistä lähiopinnoista. Opinnot kehittävät opiskelijan itsenäistä ja

Lisätiedot

Voiko hiipiminen olla tanssia? - Esiripun noustessa. Ninni Heiniö ja Pia Puustelli

Voiko hiipiminen olla tanssia? - Esiripun noustessa. Ninni Heiniö ja Pia Puustelli Voiko hiipiminen olla tanssia? - Esiripun noustessa Ninni Heiniö ja Pia Puustelli Esiripun noustessa Sekä esiintyjillä että yleisöllä on aktiivinen rooli esitystapahtumassa -> vuorovaikutus Esitystilanteessa

Lisätiedot

Englannin kieli ja sen testaus Suomen korkeakouluissa

Englannin kieli ja sen testaus Suomen korkeakouluissa Englannin kieli ja sen testaus Suomen korkeakouluissa Seminaari 17.11.2010 Fulbright Center Anu Virkkunen-Fullenwider Helsingin yliopiston kielikeskus anu.virkkunen@helsinki.fi Esityksen sisältö - Ensin

Lisätiedot

TEATTERIKORKEAKOULUN OPISKELIJAVALINNAT 2010

TEATTERIKORKEAKOULUN OPISKELIJAVALINNAT 2010 TEATTERIKORKEAKOULUN OPISKELIJAVALINNAT 2010 Uudet opiskelijat Vuonna 2010 uusia opiskelijoita otetaan näyttelijäntyön, ohjauksen, dramaturgian, valo- ja äänisuunnittelun koulutusohjelmiin, teatteriopettajan

Lisätiedot

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen,

Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, Anu Hartikainen-Ahia Luonnontieteiden, erityisesti biologian ja maantieteen, pedagogiikan lehtori Soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto Filosofinen tiedekunta Itä-Suomen yliopisto Anu.hartikainen@uef.fi

Lisätiedot

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012

www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 www.kolumbus.fi/tanssitalojuulia Tanssitunnit syksy 2012 itämainen tanssi Itämaista tanssia, kuntotanssia ja kuntoliikuntaa sekä discorientaltanssia kaikenikäisille, -kokoisille ja kuntoisille lapsille,

Lisätiedot