Menestyvän rakentajan opas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Menestyvän rakentajan opas 1. 2. 3."

Transkriptio

1 Menestyvän rakentajan opas

2 Keep it simple, kun haluat menestyä! + + = 1. Ole asiakaslähtöisempi. Keskity asiakkaallesi olennaiseen. Käytä voimavarat siihen, mikä on asiakkaallesi oikeasti merkityksellistä. Siihen, minkä hän kokee arvokkaaksi. 2. Ole edullisempi. Hyödynnä nykyteknologian ja automaation tuomat kilpailuedut täysimääräisesti. Vältä turhat omat investoinnit ja niiden opettelu käyttämällä alan tehokkainta kumppania. 3. Ole nopeampi. Lyhennä koko rakentamisaikaa suunnittelusta alkaen. Samalla parannat laatua minimoimalla riskitekijät. Teet jo seuraavaa kohdetta muiden ollessa lähtökuopissaan. Asiakkaasi saa juuri sitä, mitä haluaa, sovittuun hintaan ja luvatussa aikataulussa. Asiakkaasi yllättyy positiivisesti. Tyytyväinen asiakas on hyvä maksaja ja tuo lisää uusia hyviä ostajia.

3 Menestyksesi tiellä on vain 7 rakentamisen sudenkuoppaa jotka ohitat voittajana -ratkaisuilla.

4 Suunnittelu on helppoa, kun oikeat elementit ovat heti käsillä. 1. sudenkuoppa Suunnitellaan yksilöllistä miettimättä loppuhintaa, kokonaistaloudellisuutta, rakennettavuutta, myytävyyttä. Liian kalliisti suunniteltu ja kalliisti tehty on liian kallis myös loppuasiakkaalle. Myyntiaika pitenee. Kaupat jäävät syntymättä. -ratkaisu: Arkkitehdin on helppo suunnitella tarpeeseen sopiva rakennus LapWall-elementtivalikoimaa ja -tuoteosia hyödyntäen. Kun kustannusvaikutus on tiedossa, voi luovuutta käyttää oikein. LapWall tekee elementtikuvat, ja rakentaminen starttaa ja valmistuu nopeasti suunnitellulla tavalla ilman yllätyksiä.

5 Laadukkaita ja kestäviä rakennuksia on ilo tehdä ja myydä. 2. sudenkuoppa Rakennetaan uniikkeja rakennuksia uniikeilla ratkaisuilla ja rakenteilla. Valtavat riskit rakenteiden toimivuudessa. Onnistuminen on arpapeliä, joka riippuu saatavilla olevista ammattimiehistä. Kalliisiin takuukorjauksiin pitää varautua. Kustannukset karkaavat. -ratkaisu: LapWall-rakennus valmistuu tarkasti etukäteen suunnitelluista rakennusosista, joiden yhteensopivuus ja rakenteellinen toimivuus on testattu ja käytännössä koettu. Rakenteista tulee energiatiiviit ja ne säilyvät kuivina. Työmaalla ei tule aikaa vievää säätöä ja yllätyksiä, vaan asennus on nopeaa ja aina yhtä varmaa. Valmiiksi detaljoituja rakennusosia on runsas valikoima hyvinkin yksilöllisten rakennusten ja ideoiden nopeaan ja laadukkaaseen toteuttamiseen.

6 Minimoi kulut puolittamalla koko rakentamisaika. 3. sudenkuoppa Liian paljon muuttujia pitkäkestoisen työmaan aikana. Työmaata varten perustetaan suuri projekti monin päälliköin ja monin ammattilaisin. Työmaan läpimenoaika on pitkä ja pyrkii kasvamaan. Yllättävät lisälaskut syövät kannattavuuden, venyvä aikataulu sitoo pääomia. -ratkaisu: LapWall-rakentaminen on niin yksinkertaista, ettei sitä uskoisi todeksi. Suunnittelu ja elementtien tilaaminen on helppoa ja nopeaa. Elementit valmistuvat muutamassa päivässä. LapWall hoitaa asennuksen sokkelin päältä aina levyvalmiiksi asti. Aikaa säästyy huimasti perinteiseen rakentamiseen verrattuna. LapWall-ratkaisulla säästyy myös rahaa; palkkakulut minimissä, ei yllättäviä kalliita materiaalihankintoja, ei massiivisia suojauksia, minimaaliset jätemaksut, ja mikä stressin ja huolehtimisen säästö. Kohde saadaan ennätysajassa luovutukseen ja hyvällä voitolla kaupaksi.

7 Nopeat syövät hitaat. Kyllä. Ole nopea laadusta tinkimättä. 4. sudenkuoppa Ei ole aikaa tehdä hyvää vaikka haluaisi. Nopeuteen ja aikataulujen paikkaamiseen pyritään usein hinnalla millä hyvänsä. Hidasta rakentamista ei saa nopeaksi kelloa kääntämällä. Pitkästä tekeminen vie aikaa, ja betoni vaatii oman aikansa kuivua. -ratkaisu: Nopeus on tosiaan rahaa ja sitä voi tehdä ihan hyvillä mielin ja hosumatta. LapWall-rakentamisessa suuri osa rakennustyöstä tehdään pikavauhtia Euroopan moderneimmassa elementtitehtaassa. Paikan päällä elementtien asennus levyvalmiiksi käy hetkessä LapWall-asentajien toimesta. Lämmöt saadaan nopeasti päälle ja päästään sisustustöihin huolella ja aikataulun mukaan. Sisällä oleva lämpö nopeuttaa mahdollisten lattiavalujen turvallista kuivumista, johon siihenkin voidaan varata sen vaatima oikea aika. Mukava, kun on aikaa tehdä kunnon laatua, koska LapWall hoiti osuutensa niin nopeasti.

8 Varmista aukoton kuivaketju rakentamisessa - samaan hintaan. 5. sudenkuoppa Eristeet ja muut kuivana pidettävät rakennusmateriaalit kastuvat työmaalla. Rakennetaan liian paljon taivasalla säiden armoilla. Kosteus- ja homeriskit kasvavat. Epävarmat suojaukset hidastuttavat työtä ja niistä syntyy lisäkuluja, joka syö katetta. Kuiva rakennus -suunnitteluapu -ratkaisu: Kuiva elementtivalmistus Kuiva varastointi ja kuljetus Kuiva asennus sateelta suojaan LapWall-rakentamisen tinkimätöntä laatua on myös 100 prosenttinen kuivaketju suunnittelusta asennukseen. Se kuuluu automaattisesti mukaan jokaiseen elementtitoimitukseen. Jo elementtien suunnittelussa kiinnitetään huomiota ratkaisujen kosteuskestävyyteen niin, että kaikki saumat ja liittymät ovat vedenpitäviä ja että mahdollinen rakeenteellinen kosteus voi kuivua oikeaoppisesti vailla homehtumisriskiä. Elementit valmistetaan ja varastoidaan kuivissa sisätiloissa ja kuljetetaan tontille katetussa kapellirekassa. Asennusvaiheessakin elementit on hyvin suojattu ja ne saavat nopeasti oikean katon päälleen. LapWall-kattoelementeillä isonkin kohteen katto saadaan hetkessä valmiiksi ja rakennus säältä suojaan.

9 Löydä uusia mahdollisuuksia ylemmistä kerroksista. -ratkaisu: 6. sudenkuoppa Ajatellaan kuten aina ennenkin. Esimerkiksi, että betoni on ainoa oikea kerrostalojen rakennusmateriaali. Ei tarjota puurakentamisen hienoja etuja kuluttajille. Ei tiedetä, että uudet palomääräykset sallivat puukerrostalojen rakentamisen. LapWall nostaa katseesi aivan uudelle levelille, kerrostaloihin. Kyllä, ja nimenomaan puukerrostaloihin. Puukerrostalossa on paljon etuja perinteiseen betonirakentamiseen nähden. Puu on kotimainen, uusiutuva ja ympäristöystävällinen valinta. Puukerrostalot ovat hiljaisempia monikerrosrakenteensa ansiosta. Asukkaiden mielestä puukerrostalossa on lämmintä, hiljaista ja siellä on hyvä huoneilma. Puukerrostalo on jopa puolet nopeampi tehdä kuin perinteinen betonitalo. Puussa ei ole kuivumisaikoja eikä kosteudesta syntyviä ongelmia. LapWallilla on kattava valikoima puuelementtejä kerrostalojen ulkoseiniin, välipohjiin jne. Talon ulkoverhous voi olla muutakin kuin puuta.

10 Täytä asiakkaasi toiveet häntä kiinnostavasti ja menestyt. 7. sudenkuoppa Pelko budjetin karkaamisesta. Asiakasta kiinnostavien toiveiden täyttämiseen sisustamisessa ei ole innokkuutta, ei rahaa eikä aikaa. Pettyneet asiakkaat kääntyvät muualle. -ratkaisu: Kun rakentaminen sujuu hyvässä hallinnassa niin kustannusten kuin aikataulunkin suhteen, voidaan keskittyä asiakasta palvelevalla otteella myös sisustamiseen ja viimeistelytöihin. Voidaan luottaa siihen, että myös viimeistelyvaiheessa tallella on voimavaroja ja budjettia palvella ostavaa asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Monelle asiakkaalle yksilöllisten toiveiden täyttyminen juuri sisustamisessa onkin se kaikkein ratkaisevin asia. Asiakkaasi on mielissään ja saat kaupat kotiin.

11 LapWall on ratkaisu, jolla menestyt LapWall hoitaa yhdellä sopimuksella suurimman osan rakentamisen kokonaisuudesta aina laadukkaasti ja ajallaan. Mitä aikaisemmassa vaiheessa LapWall on hankkeessa mukana, sitä onnistuneempi rakentamisesta tulee. LapWall-kumppanina ratkaisun tilaaminen on entistäkin helpompaa. -ratkaisu Hankesuunnittelu LapWall-kumppanuuden tuoma hintatieto apuna hankesuunnittelussa. Luottamuksellista tiedonjakoa rakennettavista kohteista ja rakennuspaikoista. Yhteishankkeita. LapWall suunnittelee Rakennesuunnittelu Elementtisuunnittelu LapWall tarjoaa valmiit detaljoidut tuoteosat asiakkaan arkkitehti- ja rakennesuunnittelua varten. Hintatieto auttaa hankkeiden kokonaissuunnittelussa ja budjetoinnissa. LapWall valmistaa ja asentaa Elementoitujen rakennusosien valmistus, mm: - Ulkoseinäelementit - Kerrostalojen välipohjaelementit - Kattoelementit - Palokatkoelementit - Ulkorakennusten ja varastojen elementit - Kaiteiden, katosten, terassien elementit jne. Asennus sokkelin päältä levypinnalle asti ja vesikatto päälle Rakentaja johtaa, perustaa, sisustaa ja viimeistelee Rakennusliike johtaa projektia ja voi täydellisesti keskittyä omien vaiheidensa tekemiseen sekä kohteen markkinointiin.

12 LapWall-ratkaisulla rakennat tarpeen mukaiset asunnot Rivitalot Ryhmätalot Luhtitalot Puukerrostalot erilaisilla ulkoverhouksilla, helposti ja nopeasti varastoineen ja autokatoksineen

13 LapWall-ratkaisulla rakennat liiketoimintaan sopivat tilat Loma-asunnot Liiketilat Liikuntatilat Päiväkodit Hoivakodit

14 Mikä on LapWall? Suomalaista puurakentamista LapWall suunnittelee, valmistaa ja asentaa puurunkoisia suurelementtejä ja rakenneosia rakennusliikkeille, rautakauppaketjuille ja taloteollisuudelle ympäri maailmaa. Kohteina ovat rivi-, luhti- ja kerrostalot, hoiva- ja päiväkodit sekä liiketilat ja teollisuusrakennukset. Pyhännällä sijaitseva LapWall on kapasiteetiltaan ja valmistetuissa neliöissä mitattuna Suomen suurin puuelementtitehdas. Euroopan moderneimmassa puuelementtitehtaassa käytössä oleva nykyaikainen teknologia mahdollistaa tehokkaan toimitusketjun aina suunnittelusta asennukseen levyvalmiiksi saakka. LapWall kasvaa ja investoi voimakkaasti, vuodesta 2012 liikevaihto on lähes viisinkertaistunut. Voimakas kasvu perustuu LapWallin tarjoamaan ainutlaatuiseen palvelukonseptiin, jolla rakentamisen laadun, nopeuden ja edullisuuden parantaminen on tehty rakentajille äärimmäisen helpoksi. Ja kumppanuuteen, jolla rakentaja voi lisätä tuloksellisuuttaan entistäkin paremmaksi. LapWall on rakentajan paras ystävä.

15 Mitä etua LapWall-kumppanuus antaa? LapWall-kumppanuuden extra-edut rakennusliikkeille Täsmällisemmän suunnittelun edut: Entistäkin nopeampi ja helpompi suunnitteluprosessi, jonka perustana on aina uusin ja laajin valikoima valmiiksi detaljoituja puuelementtejä Edistykselliset 3D-mallinnokset helpottavat tilaamista edelleen Edullisemman kumppani-hinnoittelun edut: Helppo tilaaminen tutulta toimittajalta kiinteään yksikköhintaan Suuri ajansäästö, kun tarjouspyyntökierroksia ei tarvitse käydä Sovitut yksikköhinnat apuna sisäisessä ideoinnissa ja markkinoinnissa Nopeamman rakennusajan tuomat edut: Kumppani-asiakkaille järjestyy aina nopeaa kapasiteettia Työmaa etenee aina sovitusti nopeallakin aikataululla Menestyvämmän rakentajan edut Entistäkin enemmän tyytyväisiä asiakkaita, jotka ostavat uudelleen Ensimmäisenä kiinni uusissa aluevaltauksissa, esim. puukerrostalot Kehittynein teknologia ja prosessit käytössä ilman omia investointeja Lue lisää kumppanuus-eduista kotisivultamme lapwall.fi/kumppanuus.

16 Tule kumppaniksi! Pyydä tarjous soita! Tuomas Tuuli Teuvo Karppinen Pentti Perkaus Jarmo Pekkarinen Gunnar Puhakka Builder s Best Friend Ideasampo/OffsetTuovinen

KOHTI PAREMPAA RAKENTAMISTA LAPWALL LEKO -PUUELEMENTTIRATKAISUILLA

KOHTI PAREMPAA RAKENTAMISTA LAPWALL LEKO -PUUELEMENTTIRATKAISUILLA KOHTI PAREMPAA RAKENTAMISTA LAPWALL LEKO -PUUELEMENTTIRATKAISUILLA Uskalla ajatella toisin Mittatarkka ja nopea puuelementointi on aito vaihtoehto betonille. Betoni Puu Hidas Kallis Paljon muuttujia sisältävä

Lisätiedot

Tekninen rakentaminen, mitä tarkoittaa puusta rakentaminen LapWall Oy:n näkökulmasta.

Tekninen rakentaminen, mitä tarkoittaa puusta rakentaminen LapWall Oy:n näkökulmasta. Puutietoseminaari 1.6.2017 Tekninen rakentaminen, mitä tarkoittaa puusta rakentaminen LapWall Oy:n näkökulmasta. Tuotekehityspäällikkö Hermanni Nylander 1.6.2017 lapwall.fi 1 Puutietoseminaari 1.6.2017

Lisätiedot

PUUKERROSTALOJEN RAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDET SUOMESSA TERO VESANEN

PUUKERROSTALOJEN RAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDET SUOMESSA TERO VESANEN PUUKERROSTALOJEN RAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDET SUOMESSA TERO VESANEN Sitoutumista jo 45 vuotta! (Tilastotietoa ajalta 1968 2012) - Liikevaihto yli 1,2 mrd - Puunhankinta 12,0 M k-m3 tukkia - Sahaustuotanto

Lisätiedot

Pyhännän Rakennustuote Puuelementtirakentamista ammattilaisille

Pyhännän Rakennustuote Puuelementtirakentamista ammattilaisille Pyhännän Rakennustuote Puuelementtirakentamista ammattilaisille PRT-Forest Oy Suomalainen vuonna 1968 perustettu perheomisteinen konserni Yksi johtavista suomalaisista puurakentamisen toimijoista Toteuttanut

Lisätiedot

Pyhännän Rakennustuote Puuelementtirakentamista ammattilaisille

Pyhännän Rakennustuote Puuelementtirakentamista ammattilaisille Pyhännän Rakennustuote Puuelementtirakentamista ammattilaisille PRT-Forest Oy Suomalainen vuonna 1968 perustettu perheomisteinen konserni Yksi johtavista suomalaisista puurakentamisen toimijoista Toteuttanut

Lisätiedot

Finnforest Kerrostalojärjestelmä Olli Rojo, Metsäliiton Puutuoteteollisuus Lappeenranta, 5.5.2011

Finnforest Kerrostalojärjestelmä Olli Rojo, Metsäliiton Puutuoteteollisuus Lappeenranta, 5.5.2011 Olli Rojo, Metsäliiton Puutuoteteollisuus Lappeenranta, 5.5.2011 Metsäliiton Puutuoteteollisuus kuuluu Metsäliitto-konserniin Metsäliitto on 30 maassa toimiva metsäteollisuuskonserni Liikevaihto 5 miljardia

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN RAKENTAJA

TULEVAISUUDEN RAKENTAJA 1 Sikla Perustettu 2007 Liikevaihto 2017 toteutunut 58 M 2018 tavoite 105 M 2 Sikla Konsernissa Siklatalot Oy Pientalojen rakentaja Siklatilat Oy Kerrostalo-, rivitalo-, päiväkoti-, hoiva-, koulu- ja toimitilarakentaminen

Lisätiedot

Finnforest Kerrostalojärjestelmä Puukerrostalorakentamisen uudet ratkaisut Vaasa, 20.4.2011 Jari Viherkoski, Arkkitehtitoimisto HMV Oy

Finnforest Kerrostalojärjestelmä Puukerrostalorakentamisen uudet ratkaisut Vaasa, 20.4.2011 Jari Viherkoski, Arkkitehtitoimisto HMV Oy Puukerrostalorakentamisen uudet ratkaisut Vaasa, 20.4.2011 Jari Viherkoski, Arkkitehtitoimisto HMV Oy Metsäliiton Puutuoteteollisuus kuuluu Metsäliitto-konserniin Metsäliitto on 30 maassa toimiva metsäteollisuuskonserni

Lisätiedot

Puun tarjoamat mahdollisuudet suuriin rakennuksiin

Puun tarjoamat mahdollisuudet suuriin rakennuksiin Puun tarjoamat mahdollisuudet suuriin rakennuksiin Metsäliiton Puutuoteteollisuus 1 Sisältö Puukerrostalot Liike- ja teollisuusrakennukset Julkiset rakennukset Urheilurakentaminen Puu taipuu moneksi 2

Lisätiedot

PUUKERROSTALORAKENTAMISEN SEURANTASEMINAARI

PUUKERROSTALORAKENTAMISEN SEURANTASEMINAARI PUUKERROSTALORAKENTAMISEN SEURANTASEMINAARI SVP Mika Kallio, Metsäliiton Puutuoteteollisuus Finnforest 1 September 2011 M. Kallio Puukerrostalot osa puurakentamista Puukerrostalot (vain) osa puurakentamisen

Lisätiedot

C A S E S A T A M A K A T U

C A S E S A T A M A K A T U C A S E S A T A M A K A T U Kaksi lisäkerrosta 8-kerroksisen rakennuksen katolle PUUPÄIVÄ 26.11.2015 - Riina Savikko Mikä A-Insinöörit? Kuka Riina? WWW.AINS.FI CASE SATAMAKATU As Oy Tampereen Puolari 24

Lisätiedot

Suuria säästöjä elpo-elementeillä

Suuria säästöjä elpo-elementeillä Suuria säästöjä elpo-elementeillä Säästöä rakentamisajassa Säästöä asuinneliöissä Säästöä materiaalikuluissa Säästää myös ympäristöä Elpotek Oy talotekniikan innovaatioita Elpotek Oy on talotekniikkaelementtien

Lisätiedot

121,6 III! PUUKAUPUNKI VII! IV VII! KESKUSTA. u VI VI. n. +123,7. Vuoreksen puistokatu I-II 40% n. +126,0 I-II 40% VII! 7 000 500 kl 1 III!-IV!

121,6 III! PUUKAUPUNKI VII! IV VII! KESKUSTA. u VI VI. n. +123,7. Vuoreksen puistokatu I-II 40% n. +126,0 I-II 40% VII! 7 000 500 kl 1 III!-IV! 135 132,9 124,3 126 7 133,5 121 3 138 3 0 120 8 122,3 126 2 5 7 121,6 131,3 129 121,2 121,4 122 6 6 137 3 138 4 129,4 122,7 129 5 138 7 129 2! PUUKAUPUNK 122 8 122,3 120 9 - V 126 3 V! 126 4 V V! V 135

Lisätiedot

METSÄ WOOD KERROSTALO- JÄRJESTELMÄ

METSÄ WOOD KERROSTALO- JÄRJESTELMÄ METSÄ WOOD KERROSTALO- JÄRJESTELMÄ Tehokkaaseen kerrostalotuotantoon ja viihtyisään asumiseen Kiristyvien energiatehokkuusvaatimusten ja ilmastonmuutoksen aikana on tärkeää kiinnittää huomiota oikean rakennusmateriaalin

Lisätiedot

Tutkittua tietoa suomalaisten puukerrostalojen asukastyytyväisyydestä - puukerrostalossa asuu tyytyväinen perhe

Tutkittua tietoa suomalaisten puukerrostalojen asukastyytyväisyydestä - puukerrostalossa asuu tyytyväinen perhe Puupäivä Wanhassa Satamassa 27.11.2011 Tutkittua tietoa suomalaisten puukerrostalojen asukastyytyväisyydestä - puukerrostalossa asuu tyytyväinen perhe Professori Ralf Lindberg, Tampereen teknillinen yliopisto

Lisätiedot

Tutkittua tietoa - puukerrostalossa asuu tyytyväinen perhe. Professori Ralf Lindberg, Tampereen teknillinen yliopisto

Tutkittua tietoa - puukerrostalossa asuu tyytyväinen perhe. Professori Ralf Lindberg, Tampereen teknillinen yliopisto Puupäivä Wanhassa Satamassa 27.11.2011 Tutkittua tietoa - puukerrostalossa asuu tyytyväinen perhe Professori Ralf Lindberg, Tampereen teknillinen yliopisto 1. Taustaa 2. Kysely olemassa olevista puukerrostaloista

Lisätiedot

Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon. Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla

Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon. Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla Sääsuojaratkaisut Kampista kattoremonttiin, rautatiestä rivitaloon Talvi kesäksi ja myrsky poudaksi kunnon sääsuojilla KH-sääsuoja kevyt ja edustavan näköinen pulpetti- tai harjakatto yhteensopiva Allround-

Lisätiedot

Puu rakennusyhtiön arjessa. Projektipäällikkö Antti Aaltonen

Puu rakennusyhtiön arjessa. Projektipäällikkö Antti Aaltonen Puu rakennusyhtiön arjessa Projektipäällikkö Antti Aaltonen Antti Aaltonen: Kiinan kautta puurakentajaksi Rakennustekniikan DI, TTY 2010 Lemcon 2007-2010: työnjohtaja, projekti-insinööri SRV 2010-2012:

Lisätiedot

Puurakentamisen tulevaisuus on nyt! Päättäjien Metsäakatemia 7.5.2014, Matti Mikkola

Puurakentamisen tulevaisuus on nyt! Päättäjien Metsäakatemia 7.5.2014, Matti Mikkola Puurakentamisen tulevaisuus on nyt! Päättäjien Metsäakatemia 7.5.2014, Matti Mikkola Puu sopii omakotitalorakentamiseen mainiosti tunnelmallinen ja kustannustehokas materiaali 2 Puu palaa ja lahoaa urbaaniin

Lisätiedot

Kouvolan WoodInno yrityskeskus. Tulevaisuusseminaari 11.11.11. Ari Martonen. Woodfront.eu

Kouvolan WoodInno yrityskeskus. Tulevaisuusseminaari 11.11.11. Ari Martonen. Woodfront.eu Kouvolan WoodInno yrityskeskus Tulevaisuusseminaari 11.11.11 Ari Martonen Woodfront.eu Rakentamisen puuratkaisut suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen integraatio Suunnittelu& Projektointi Sourcing

Lisätiedot

Kylpyhuone- ja tekniikkamoduuli KYLPYHUONE-, KEITTIÖ- JA TEKNIIKKA MODUULI NOPEIN TAPA RAKENTAA

Kylpyhuone- ja tekniikkamoduuli KYLPYHUONE-, KEITTIÖ- JA TEKNIIKKA MODUULI NOPEIN TAPA RAKENTAA Kylpyhuone- ja tekniikkamoduuli KYLPYHUONE-, - JA TEKNIIKKA MODUULI NOPEIN TA RAKENTAA HETI VALMISTA Lapwall LEKO Bath -moduuli kytketään talotekniikkaan työmaalla, tila on heti käyttövalmis. NOPEIN TA

Lisätiedot

Puurakentamisen kilpailukyvyn haasteet

Puurakentamisen kilpailukyvyn haasteet Puurakentamisen kilpailukyvyn haasteet Maria Riala maria.riala@metla.fi Sisältö Tutkimuksen tausta Menetelmät ja aineistot Rakennusteollisuuden muutokset Puukerrostalorakentamisen kustannustehokkuus Puukerrostalorakentamisen

Lisätiedot

Kestävien arvojen koti

Kestävien arvojen koti Kestävien arvojen koti huolto ja siivous yhdellä soitolla yksilöllinen paikalla rakennettu korjaukset ja laajennukset verovähennyksillä Se tehdään kestämään sata vuotta Koralli Koti ei ole pelkkä talo,

Lisätiedot

Kuntavaalit Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa

Kuntavaalit Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa Kuntavaalit 2017 Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa Luodaan uusi kunta! #paikalliseteväät Työllisyys Sinä kaupunki- ja kuntapäättäjänä olet keskeisessä asemassa ja aivan uudenlaisessa roolissa.

Lisätiedot

Kuntavaalit Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa

Kuntavaalit Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa Kuntavaalit 2017 Paikallisin eväin kohti menestyvää kuntaa Luodaan uusi kunta! #paikalliseteväät Sinä kaupunki- ja kuntapäättäjänä olet keskeisessä asemassa ja aivan uudenlaisessa roolissa. Voit olla päättämässä

Lisätiedot

Piharakennukset. Varastot, käymälät ja saunat. Kestää sukupolvelta toiselle

Piharakennukset. Varastot, käymälät ja saunat. Kestää sukupolvelta toiselle Piharakennukset Varastot, käymälät ja saunat Kestää sukupolvelta toiselle Laadukasta puurakentamista 30 vuoden kokemuksella Kortesniemi on vuonna 985 perustettu eteläpohjalainen perheyritys. Yli 30 vuoden

Lisätiedot

RAKENTAMISEN RATKAISUT

RAKENTAMISEN RATKAISUT RAKENTAMISEN RATKAISUT Puuinfo roadshow May 5, 2011 1 Johdatus kerrosrakentamiseen Esityksen sisältö Stora Enso Puutuotteet tarjonta CLT-rakennusmateriaalina Keski-Euroopan CLT-järjestelmä kerrostalorakenteet

Lisätiedot

HSL-järjestelmäväliseinät.

HSL-järjestelmäväliseinät. HSL-järjestelmäväliseinät. Ylivoimainen muuntojoustavuus ja yksilöllinen design. Umpielementtiseinät Puulasiseinät Alumiinilasiseinät Täyslasiseinät OtsaelementiT muutospalvelu HSL Group HSL Group on järjestelmäväliseinien

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013

RAKENNUSVALVONTA. Krista Niemi 27.2.2013 Krista Niemi 27.2.2013 Kosteudenhallinnalla tarkoitetaan niitä toimenpiteitä, joilla pyritään estämään haitallisen kosteuden kertyminen rakennukseen Kosteudenhallinnan tavoitteena on Estää kosteusvaurioiden

Lisätiedot

Rakennusteollisuus LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO

Rakennusteollisuus LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO Rakennusteollisuus LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO SISÄLLYS 1. LAMELLIHIRSIEN TUOTANTO Lamellihirsien tuotanto...3 Edut...4 Esimerkit...4 Lamellihirsien tuotantolinjat...5 Yhteyshenkilö...7 2 Lamellihirsien tuotanto

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro 106

Kingspan-ohjekortti nro 106 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro 106 HÖYRYNSULKURATKAISUOHJE Kingspan Therma -eristeet höyrynsulkuratkaisuna Kingspan Therma -eristeet alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta

Lisätiedot

R a k e n t e e t, s u u n n i t t e l u ja r a k e n t a m i n e n. J a n n e T o l p p a n e n S U O M A L A I N E N P U U K E R R O S T A L O

R a k e n t e e t, s u u n n i t t e l u ja r a k e n t a m i n e n. J a n n e T o l p p a n e n S U O M A L A I N E N P U U K E R R O S T A L O S U O M A L A I N E N P U U K E R R O S T A L O R a k e n t e e t, s u u n n i t t e l u ja r a k e n t a m i n e n J a n n e T o l p p a n e n Markku Karjalainen, Tero Lahtela, Mikko Viljakainen 1 JOHDANTO

Lisätiedot

Puukerrostalojen rakennustekniset ongelmat ratkaistu, vai onko? Sami Pajunen Tampereen Teknillinen Yliopisto

Puukerrostalojen rakennustekniset ongelmat ratkaistu, vai onko? Sami Pajunen Tampereen Teknillinen Yliopisto Puukerrostalojen rakennustekniset ongelmat ratkaistu, vai onko? Sami Pajunen Tampereen Teknillinen Yliopisto Puun mahdollisuudet Materiaalin keveys isojen osien kuljetus työmaalle mahdollista korkea esivalmistusaste

Lisätiedot

KOKEMUKSIA KOSTEUDENHALLINTAMENETTELYISTÄ. Petri Mannonen

KOKEMUKSIA KOSTEUDENHALLINTAMENETTELYISTÄ. Petri Mannonen KOKEMUKSIA KOSTEUDENHALLINTAMENETTELYISTÄ Petri Mannonen MIKÄ ON JOSKUS MENNYT PIELEEN KOSTEUDENHALLINNASSA Päällysteet irtoilevat ja käryävät Huono sisäilma - hometta Ikkunat huurtuvat Saumat halkeilevat

Lisätiedot

MATERIAALI- TEHOKKUUS OMAKOTI- RAKENTAMISEN KANNALTA

MATERIAALI- TEHOKKUUS OMAKOTI- RAKENTAMISEN KANNALTA MATERIAALI- TEHOKKUUS OMAKOTI- RAKENTAMISEN KANNALTA MUISTILISTA AVUKSESI Kartoita tarve paljonko tilaa tarvitaan tilat tehokkaaseen käyttöön tilojen muutosmahdollisuus, tilat joustavat eri tarkoituksiin

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

Nopeasti, laadukkaasti ja terveellisesti puun tarjoamat mahdollisuudet julkisissa rakennushankkeissa

Nopeasti, laadukkaasti ja terveellisesti puun tarjoamat mahdollisuudet julkisissa rakennushankkeissa Nopeasti, laadukkaasti ja terveellisesti puun tarjoamat mahdollisuudet julkisissa rakennushankkeissa Mikko Viljakainen Toimitusjohtaja, Puuinfo Keskeinen sisältö 1. Monipuoliset käyttömahdollisuudet julkisissa

Lisätiedot

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN www.thermisol.fi VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN THERMISOL-ELEMENTIT KEVYT MUTTA KESTÄVÄ KOTIMAINEN ThermiSol on sandwich-elementtien uranuurtaja ja pohjolan ykkösosaaja. Kokenut ja vastuunsa kantava seinä-

Lisätiedot

NAUTINNOLLISIA TERASSIHETKIÄ ARJEN KESKELLÄ TERASSIKUVASTO

NAUTINNOLLISIA TERASSIHETKIÄ ARJEN KESKELLÄ TERASSIKUVASTO NAUTINNOLLISIA TERASSIHETKIÄ ARJEN KESKELLÄ TERASSIKUVASTO JAMAR TERASSIT - ASIAKKAAN EHDOILLA Terassin hankkiminen Jamarilta on ennenkuulumattoman helppoa ja turvallista. Toimitamme avo- ja lasiterassit

Lisätiedot

Rakennusmateriaalien hallinta rakennusprosessin aikana (Rakennustyömaiden kuivanapito suojaamalla)

Rakennusmateriaalien hallinta rakennusprosessin aikana (Rakennustyömaiden kuivanapito suojaamalla) Rakennusmateriaalien hallinta rakennusprosessin aikana (Rakennustyömaiden kuivanapito suojaamalla) Tuula Syrjänen DI, rakennusterveysasiantuntija 3 / 2 / 2015 Hyvän sisäilman osatekijät Estetään ulkoa

Lisätiedot

Elementtitehtaan mahdollisuudet rakennusosien suojauksessa

Elementtitehtaan mahdollisuudet rakennusosien suojauksessa Elementtitehtaan mahdollisuudet rakennusosien suojauksessa DI Parma Oy 9.10.2014 1 Elementtitehtaan mahdollisuudet rakennusosien suojauksessa Sisältö: Julkisivuelementtien suojauksesta SW- elementit Tehdasrapatut

Lisätiedot

Vettä ja lämpöä turvallista asumista

Vettä ja lämpöä turvallista asumista E R I S T E T Y T P U T K I S TOJÄ R J E S T E L M ÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista 01 2011 10001 Uponor Quattro neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin ja talon

Lisätiedot

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31.

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31. [1] Erittäin hiljaisia ja huippulaatuisia puhallinpattereita vaativiin kohteisiin. Pemco Oy on ottanut omia tuotteitaan täydentämään saksalaiset Roller puhallinpatterit. Niiden äänenpainetaso on alhaisimmillaan

Lisätiedot

"SÄÄLTÄ SUOJAAN" - TOIMITUSSISÄLTÖ

SÄÄLTÄ SUOJAAN - TOIMITUSSISÄLTÖ 5.1.2015 "SÄÄLTÄ SUOJAAN" - TOIMITUSSISÄLTÖ "SÄÄLTÄ SUOJAAN" -TOIMITUS SISÄLTÄÄ: -Ulkoseinäelementit: - sisäpuolen EK-kipsilevy 13 mm -ulkovuori pääosin asennettuna -ikkunavuorilaudat pääosin asennettuna

Lisätiedot

ENEMMÄN VAI FIKSUMMIN? - ÄLÄ TAPA UUSIA BISNESMAHDOLLISUUKSIA TEHOTTOMALLA TYÖLLÄ! Anssi Tikka, Business Unit Manager

ENEMMÄN VAI FIKSUMMIN? - ÄLÄ TAPA UUSIA BISNESMAHDOLLISUUKSIA TEHOTTOMALLA TYÖLLÄ! Anssi Tikka, Business Unit Manager ENEMMÄN VAI FIKSUMMIN? - ÄLÄ TAPA UUSIA BISNESMAHDOLLISUUKSIA TEHOTTOMALLA TYÖLLÄ! Anssi Tikka, Business Unit Manager Näin saat palvelun laadun, nopeuden ja kannattavuuden kohtaamaan varastoissa ja logistiikkakeskuksissa.

Lisätiedot

Mediq Kokonaisratkaisutoimittaja

Mediq Kokonaisratkaisutoimittaja Mediq Kokonaisratkaisutoimittaja Petteri Joenpolvir 21 Tammikuu 2014 Alustus Rakennushankkeissa kuluu erittäin paljon aikaa ja rahaa laitehankintojen suunnitteluun, kilpailutukseen ja toteutukseen. Eikä

Lisätiedot

Verkoston voima puurakentamisessa. Kirsti Sorama, KTT, yliopettaja SeAMK Liiketoiminta

Verkoston voima puurakentamisessa. Kirsti Sorama, KTT, yliopettaja SeAMK Liiketoiminta Verkoston voima puurakentamisessa Kirsti Sorama, KTT, yliopettaja SeAMK Liiketoiminta Puurakentamisen lyhyt historia 1990-luvun alkupuolella eri puolilla Eurooppaa esiteltiin ajatuksia monikerroksisista

Lisätiedot

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT?

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämmön asiakkaana

Lisätiedot

Miksi puukerrostalo? jouni.liimatainen@jwood.fi

Miksi puukerrostalo? jouni.liimatainen@jwood.fi Miksi puukerrostalo? jouni.liimatainen@jwood.fi 1 Suunnitteluttaminen ja kilpailuttaminen Seinäjoelle 6 kerrosta, 35 asuntoa, valmistunut 2013 Jyväskylään 8- kerrosta, 58 asuntoa, valmistuu 11/14 Rakenteilla

Lisätiedot

Elisa Oyj Prior Konsultointi Oy

Elisa Oyj Prior Konsultointi Oy 5G suomalaisten yritysten näkökulmasta Elisa Oyj Prior Konsultointi Oy 12.9.2019 Aineisto ja tiedonkeruu Yritystutkimuksen suunnittelusta, tiedonkeruusta, analyysista ja raportoinnista on vastannut Prior

Lisätiedot

Muovitehdas ABSO Oy. PL 1, Minkinkatu 2, 20760 PIISPANRISTI p. (02) 284 4700, f. (02) 242 5050. www.abso.fi abso@netti.fi

Muovitehdas ABSO Oy. PL 1, Minkinkatu 2, 20760 PIISPANRISTI p. (02) 284 4700, f. (02) 242 5050. www.abso.fi abso@netti.fi Muovitehdas ABSO Oy PL 1, Minkinkatu 2, 20760 PIISPANRISTI p. (02) 284 4700, f. (02) 242 5050 www.abso.fi abso@netti.fi ABSO-muovi Rakentamiskiinnikkeet ja muut tarvikkeet ABS Kestävää laatua sokkelista

Lisätiedot

Pitäsköhä näitä suojata jotenki?

Pitäsköhä näitä suojata jotenki? Pitäsköhä näitä suojata jotenki? Satuin kuulemaan otsikon mukaisen kysymyksen, jonka esitti pientalon rakentaja/rakennuttaja kuorma-autokuskille. Autokuski nosti villapaketit nättiin nippuun lähes tyhjälle

Lisätiedot

Tulevaisuuden puukerrostalo

Tulevaisuuden puukerrostalo Tulevaisuuden puukerrostalo Mika Airaksela 14.3.2013 www.rklreponen.com www.merainfo.fi Mera historia Rakennusliike Reponen Oy otti kokonaisvastuun kehittämisestä 2001 MeraReponen perustuu VTT:n tutkimuksiin

Lisätiedot

Miksi puukerrostalo?

Miksi puukerrostalo? Miksi puukerrostalo? Miksi puurakenne? Ekologinen Oleellisesti pienempi hiilijalanjälki korostuu mentäessä kohti nollaenergiataloja Energiatehokas Terveellinen Asuinkerrostalojen kehitys on jumittunut

Lisätiedot

rakentamisapu.fi! (tulossa myöhemmin)! OMAKOTITALON RAKENTAMISAPU PALVELU KYSY LISÄÄ: Marko Pakarinen - p e.

rakentamisapu.fi! (tulossa myöhemmin)! OMAKOTITALON RAKENTAMISAPU PALVELU KYSY LISÄÄ: Marko Pakarinen - p e. rakentamisapu.fi! (tulossa myöhemmin)! OMAKOTITALON RAKENTAMISAPU PALVELU rakentamisapu.fi! RAKENTAMISAPU PALVELU JA ONNISTUNUT TALONRAKENNUSPROJEKTI ETUJA: Omakotitalon rakennuttaminen on iso ja vaativa

Lisätiedot

HONKASUON EKOTEHOKAS KAUPUNKIKYLÄ

HONKASUON EKOTEHOKAS KAUPUNKIKYLÄ HONKASUON EKOTEHOKAS KAUPUNKIKYLÄ Puurakentamisen RoadShow 15.2.2012 Suvi Tyynilä Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, Kuninkaantammi-projekti VANTAA KUNINKAANTAMMI 5 000 asukasta PITKÄKOSKI MYYRMÄKI

Lisätiedot

PUU LISÄ- JA TÄYDENNYSRAKENTAMISESSA

PUU LISÄ- JA TÄYDENNYSRAKENTAMISESSA PUU LISÄ- JA TÄYDENNYSRAKENTAMISESSA Puupäivä 26.11.2015 Consti Yhtiöt Mari Mäkelä Hankekehityspäällikkö 0400 932 312 Kaikki korjausrakentamisen Constit www.consti.fi CONSTI YHTIÖT Suomen johtava korjausrakentamiseen

Lisätiedot

Ekopuutalot. Luotettavaa puunjalostusta vuodesta 1907.

Ekopuutalot. Luotettavaa puunjalostusta vuodesta 1907. Ekopuutalot Luotettavaa puunjalostusta vuodesta 1907. OMAAN KOTIIN. Oman kodin hankinta on yksi elämän tärkeimmistä asioista. Oma koti on investointi tulevaisuuteen, siksi sen tulee olla laadukas ja kestävä.

Lisätiedot

Asunto Oy Klaukkalanportti

Asunto Oy Klaukkalanportti Mukavaa asumista lähellä luontoa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Yrittäjäntie Alitilantie Järvihaantie Klaukkalanportti Ropakkotie Ropakkotie Klaukkalantie Peltohiirentie Läpsämäntie Klaukkala on nopeasti

Lisätiedot

Energiatehokkaassa pientalossa on hyvä sisäympäristö Sami Seuna, Motiva Oy Energiatehokas pientalo, Motiva Oy 1

Energiatehokkaassa pientalossa on hyvä sisäympäristö Sami Seuna, Motiva Oy Energiatehokas pientalo, Motiva Oy 1 Energiatehokkaassa pientalossa on hyvä sisäympäristö Sami Seuna, Motiva Oy 9.4.2017 Energiatehokas pientalo, Motiva Oy 1 Energiatehokkaassa pientalossa on hyvä sisäympäristö Sami Seuna, Motiva Oy 9.4.2017

Lisätiedot

Omasta kodista turvallisempi Uponor-radonratkaisuilla

Omasta kodista turvallisempi Uponor-radonratkaisuilla RADONJÄRJESTELMÄ Omasta kodista turvallisempi Uponor-radonratkaisuilla 12 2010 40001 Voiko radon olla vaarallista? Radon on terveydelle vaarallista ja sitä esiintyy suomalaisissa kodeissa rakennuspaikasta

Lisätiedot

20.5.2015 TERO VESANEN MODERNIT PUUKOULUT (TEM)

20.5.2015 TERO VESANEN MODERNIT PUUKOULUT (TEM) PÖLKKY OY KUUSAMO HIRSITALOT OY VVR WOOD OY PÖLKKY Perustettu 1968 Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja Liikevaihto yli 150M, vientiin n. 100M Sahaus n. 630 000m3, höylätavaraa 130 000m3, kyllästettyjä

Lisätiedot

RunkoPES 2.0 OSA 12: LIITTYMÄDETALJIKIRJASTO 31.12.2013

RunkoPES 2.0 OSA 12: LIITTYMÄDETALJIKIRJASTO 31.12.2013 RunkoPES 2.0 OSA 12: LIITTYMÄDETALJIKIRJASTO 31.12.2013 1.0 JOHDANTO Tämän liittymädetaljikirjaston tarkoituksena on ohjeistaa rakennusliikkeitä ja rakennuttajia sekä päärakennesuunnittelijaa seuraavalla

Lisätiedot

Tommi Riippa Energiakorjausneuvoja rakennusterveysasiantuntija 12.4.2014

Tommi Riippa Energiakorjausneuvoja rakennusterveysasiantuntija 12.4.2014 Miksi kodistaan kannattaa pitää huolta? Tommi Riippa Energiakorjausneuvoja rakennusterveysasiantuntija 12.4.2014 KOULURAKENNUKSET VETO-ONGELMIA 42 %:SSA RIITTÄMÄTÖN ILMANVAIHTO 40 %:SSA TUNKKAINEN ILMA

Lisätiedot

MAALIPINTA ANTAA MAHDOLLISUUKSIA S.

MAALIPINTA ANTAA MAHDOLLISUUKSIA S. MAALIPINTA ANTAA MAHDOLLISUUKSIA S. 16 Yhä kestävämpiä ja toiminnallisempia. Siihen tähtää maalipinnoitettujen teräslevyjen tuotekehitys. RUUKKI SIDOSRYHMÄLEHTI 01.08 Heathrow T5 kohtaa haasteet lue lisää

Lisätiedot

Hirsitaloteollisuus r.y.

Hirsitaloteollisuus r.y. Hirsitaloteollisuus r.y. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä hirsitaloteollisuutta harjoittavien yritysten kesken sekä edistää tehdasvalmisteisten hirsitalojen käytön, menekin ja tuotannon

Lisätiedot

Financial Statement Scorecard as a Tool for Small Business Management 1 LIIKEVAIHTO / TUOTTEIDEN ARVONLISÄVEROTON MYYNTI ASIAKASULOTTUVUUS

Financial Statement Scorecard as a Tool for Small Business Management 1 LIIKEVAIHTO / TUOTTEIDEN ARVONLISÄVEROTON MYYNTI ASIAKASULOTTUVUUS YRITYKSEN MAKSUKYKY JA STRATEGINEN JOHTAMINEN HELSINKI 29.1.2010 OTM, KTM MIKKO HAKOLA 1 TULOSLASKELMAPERUSTEINEN MITTARISTO JOHDON KONTROLLITYÖVÄLINEESTÄ Financial Statement Scorecard as a Tool for Small

Lisätiedot

KAIKEN MAAILMAN KIVIÄ

KAIKEN MAAILMAN KIVIÄ SISUSTUSKIVET RAKENNUSKIVET KAIKEN MAAILMAN KIVIÄ PIHAKIVET Lataa katalogi QR-koodilla: Sisustuskivet KIVI JOKA KODIN SISUSTAMISEEN Majakiven sisustuskivet ovat suunnitel tu jokaisen kodin pintojen päällystä

Lisätiedot

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA

OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN KÄÄNNÄ SIVUA OPAS KASVUYRITTÄJÄN HANKINTOIHIN OSTOT TUKEVAT KASVUA Kasvuyrittäjänä tiedät, että kasvu on ennen muuta tekemistä. Millaisia tekoja tarvitaan tuloksekkaaseen ostamiseen? Tässä Esan seitsemän steppiä, joilla

Lisätiedot

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat?

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut - Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Suurin osa kaikista uusista it-sovelluksista ja -ohjelmistoista toteutetaan pilvipalveluna.

Lisätiedot

Pekka Seppälä. Oulun rakennusvalvonnan johtaja. Tausta: TkL (talonrakennus), rakennusalan eri tehtävissä yli 35 v

Pekka Seppälä. Oulun rakennusvalvonnan johtaja. Tausta: TkL (talonrakennus), rakennusalan eri tehtävissä yli 35 v Pekka Seppälä Oulun rakennusvalvonnan johtaja Tausta: TkL (talonrakennus), rakennusalan eri tehtävissä yli 35 v Rakennusprosessin katkeamaton kuivaketju on edellytys hyvälle sisäilmalle Pekka Seppälä 3

Lisätiedot

Case Fira Oy. Firan Verstas. Anni Rouvinen Head of Sales and Marketing 27.11.2012 RIL Tehokkaan rakentamisen seminaari. Rakennamme kuin itsellemme.

Case Fira Oy. Firan Verstas. Anni Rouvinen Head of Sales and Marketing 27.11.2012 RIL Tehokkaan rakentamisen seminaari. Rakennamme kuin itsellemme. Case Fira Oy Firan Verstas Anni Rouvinen Head of Sales and Marketing 27.11.2012 RIL Tehokkaan rakentamisen seminaari Rakennamme kuin itsellemme. 3/18/09 1 Rakennusalan lähtökohtia Talouselämä 7.5.2010

Lisätiedot

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Unelmakoti historiallisella paikalla Tulevaisuus rakennetaan tänään Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Keskustan Portin tarina Keskustan Portin tarina ulottuu 1800-luvulle

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

Betonin kuivuminen. Rudus Betoniakatemia. Hannu Timonen-Nissi

Betonin kuivuminen. Rudus Betoniakatemia. Hannu Timonen-Nissi Betonin kuivuminen Rudus Betoniakatemia Hannu Timonen-Nissi 25.1.2019 Betonin kuivuminen Betoni kuivuu hitaasti Kastunut betoni kuivuu vielä hitaammin Betoni hakeutuu tasapainokosteuteen ympäristönsä kanssa

Lisätiedot

Puurakentamisen edistäminen Espoossa 20.5.2015

Puurakentamisen edistäminen Espoossa 20.5.2015 Puurakentamisen edistäminen Espoossa Puurakentamisen edistäminen Espoossa 20.5.2015 Espoon puurakentamisen edistämisohjelma vuosille 2014-2020 Espoon kaupungilla on puurakentamisen edistämisohjelma vuosille

Lisätiedot

HANKINTAHINTA, KORJAUS - PÄÄRYHMITTÄIN

HANKINTAHINTA, KORJAUS - PÄÄRYHMITTÄIN 26.2.2015 Sivu 1/2 Lauri Laukkanen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Hanke: 003 01/nykytila Karkkilan terveysasema Huhdintie 23-25 03600 Karkkila Vaihe: Paikkakunta: HANKINTAHINTA, KORJAUS - PÄÄRYHMITTÄIN

Lisätiedot

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUPOLITIIKKA Puutyöliike Pekka Väre Ky:n liiketoiminnan kehittyminen ja jatkuvuus varmistetaan koko henkilökunnan yhdessä omaksumien toimintaperiaatteiden ja yrityksessä

Lisätiedot

FcJazzC14 Mentaalisesti vahvana. kesän peleihin. Markku Gardin 1.4.2014

FcJazzC14 Mentaalisesti vahvana. kesän peleihin. Markku Gardin 1.4.2014 FcJazzC14 Mentaalisesti vahvana kesän peleihin Markku Gardin 1.4.2014 Mentaalitarinoita "Peliä edeltävänä iltana makaan vuoteessani ja kuvittelen mielessäni, kuinka teen maalin ja kuinka pelaan hyvin.

Lisätiedot

Stora Enso Effex an Eye for Wood

Stora Enso Effex an Eye for Wood EnsoEffex Stora g tu p l Stora Enso Effex an Eye for Wood Stora Enso Effex an Eye for Wood Lähtökohtana luonnonmukaisuus Effex toistaa luonnon muotokieltä. Effex on: Aitoa puuta Luonnon inspiroima Luonnollinen

Lisätiedot

RBM. Vesikiertoinen lattialämmitys

RBM. Vesikiertoinen lattialämmitys RBM Vesikiertoinen lattialämmitys Oikea lämmön jakautuminen Lämpöä asumiseen, työhön ja vapaa-aikaan. Lattialämmityksessä suuri lämmin lattiapinta-ala levittää lämmön tasaisesti koko huonetilaan. Lämmin

Lisätiedot

Hotellitekstiilipalvelut. rauhallisiin uniin

Hotellitekstiilipalvelut. rauhallisiin uniin Hotellitekstiilipalvelut rauhallisiin uniin Nauti mielenrauhasta Tehtävämme on varmistaa hyvät yöunet sinulle ja vieraillesi luotettavalla ja joustavalla tekstiilipalvelulla. Tekstiilipalvelumme ansiosta

Lisätiedot

Kysely maatalousyrittäjille Sarkamessuilla

Kysely maatalousyrittäjille Sarkamessuilla Kysely maatalousyrittäjille Sarkamessuilla 2012 1. JOHDANTO Tutkimus toteutettiin Palvelevat puuyritykset hankkeessa. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan metsäkeskus ja SeAMK Liiketoiminta.

Lisätiedot

Facade Concept VALMIS JULKISIVUKONSEPTI

Facade Concept VALMIS JULKISIVUKONSEPTI Facade Concept VALMIS JULKISIVUKONSEPTI Radiolinja, Espoo. Normek Fasad -julkisivukonsepti on toimisto-, liike- ja teollisuusrakentamiseen kehitetty palvelukokonaisuus, joka on käytettävissä myös asuin-

Lisätiedot

Cover lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille Cover-lasitusjärjestelmät parvekkeille ja terasseille - laajentaa parvekkeesi ja terassisi käyttömahdollisuuksia säästä riippumatta - suojaa melulta,

Lisätiedot

Jukka Kontulainen ProAgria Satakunta ry

Jukka Kontulainen ProAgria Satakunta ry Jukka Kontulainen ProAgria Satakunta ry ProAgria Farma ja Satakunta yhdistyvät 1.1.2013 Viljatilojen määrä on kasvanut Valtaosa kuivataan öljyllä Pannut ovat pääsääntöisesti 250-330 kw Kuivauksen investoinnit

Lisätiedot

ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT. Vettä ja lämpöä turvallista asumista. laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle.

ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT. Vettä ja lämpöä turvallista asumista. laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle. ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle. Uponor neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin

Lisätiedot

Rakennusteollisuus TALONRAKENNUS

Rakennusteollisuus TALONRAKENNUS Rakennusteollisuus TALONRAKENNUS SISÄLLYS 1. TALONRAKENNUS Talonrakennus...3 Edut...4 Ominaisuudet...4 Yhteyshenkilö...5 2 Talonrakennus esite - 15.08.2019 www.makron.com TALONRAKENNUS Makronin mobiilisovellus

Lisätiedot

Poistoilman lämmön talteenotto

Poistoilman lämmön talteenotto Poistoilman lämmön talteenotto Tehokas tapa pienentää lämmityskustannuksia kerrostalossa. Eikä lämpö mene harakoille! www.gebwell.fi 1 Mikä on PILP? Huoneilman koneellinen poisto aiheuttaa kerrostaloissa

Lisätiedot

Elementtien asennustyö Kuvat: Puuinfo Oy ellei toisin mainittu

Elementtien asennustyö Kuvat: Puuinfo Oy ellei toisin mainittu Elementtien asennustyö Kuvat: Puuinfo Oy ellei toisin mainittu Aikataulu Perinteinen rakentaminen 11 14 kuukautta ONGELMIA Suunnitelmia ei tehdä valmiiksi ajoissa Suunnittelu Osien valmistus Perustukset

Lisätiedot

THE POWER OF LESS KÄYTÄNNÖSSÄ

THE POWER OF LESS KÄYTÄNNÖSSÄ THE POWER OF LESS KÄYTÄNNÖSSÄ HUIPPULAATUA SEINÄN MOLEMMIN PUOLIN LAATURATKAISUJA SEINÄN SISÄ- JA ULKOPUOLELLA Kylpyhuonekalusteet Suihkutilakalusteet ja kylpyammeet Jokaisessa rakenteessa on omat muotoiluun,

Lisätiedot

Rakennusten energiahuollon ja lämmityksen uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Rakennusten energiahuollon ja lämmityksen uusia liiketoimintamahdollisuuksia Rakennusten energiahuollon ja lämmityksen uusia liiketoimintamahdollisuuksia Rakennusten energiaseminaari 8.10.2015 Raimo Lovio Aalto yliopiston kauppakorkeakoulu Esityksen sisältö Energiatehokkuuden parantaminen

Lisätiedot

TOIMITUSERITTELY SUUNNITELMAT ULKOSEINÄT TALOMALLI: Lapponia 88 MATERIAALIT JA PALVELUT X = KUULUU TOIMITUKSEEN

TOIMITUSERITTELY SUUNNITELMAT ULKOSEINÄT TALOMALLI: Lapponia 88 MATERIAALIT JA PALVELUT X = KUULUU TOIMITUKSEEN TOIMITUSERITTELY TALOMALLI: ULKOSEINÄT Lapponia 88 MATERIAALIT JA PALVELUT SUUNNITELMAT ARKKITEHTISUUNNITTELU Pre cut Runkoasennus Puuelementti ARKKITEHTISUUNNITTELU Pääpiirustukset ARKKITEHTISUUNNITTELU

Lisätiedot

Nelikerroksisen CLTpuukerrostalon. betonielementtitaloon. CLT-rakenteiden kilpailukykytekijät puukerrostalorakentamisessa Olli Teriö 23.2.

Nelikerroksisen CLTpuukerrostalon. betonielementtitaloon. CLT-rakenteiden kilpailukykytekijät puukerrostalorakentamisessa Olli Teriö 23.2. 1 -rakenteiden kilpailukykytekijät puukerrostalorakentamisessa Olli Teriö 23.2.2012 Nelikerroksisen puukerrostalon vertailu betonielementtitaloon Olli Teriö 28.2.2012 2 Laskentaesimerkit Fiktiivinen kohde

Lisätiedot

Massiivipuurakenteet työmaaolosuhteissa kosteuskäyttäytyminen ja siirtymät - Puupäivä 2018 Ville Mertanen

Massiivipuurakenteet työmaaolosuhteissa kosteuskäyttäytyminen ja siirtymät - Puupäivä 2018 Ville Mertanen 2 Massiivipuurakenteet työmaaolosuhteissa kosteuskäyttäytyminen ja siirtymät - Puupäivä 2018 Ville Mertanen Esityksen sisältö 3-1. Massiivipuurakenteiden kosteuskäyttäytyminen - Case Hukanhaudan päiväkoti

Lisätiedot

Olosuhdehallinta, erityiskysymykset Kuvat: Puuinfo Oy ellei toisin mainittu

Olosuhdehallinta, erityiskysymykset Kuvat: Puuinfo Oy ellei toisin mainittu Olosuhdehallinta, erityiskysymykset Kuvat: Puuinfo Oy ellei toisin mainittu Kosteudenhallinta Koskee kaikkea rakentamista Materiaalin vedensietokyky ei oikeuta rakenteen kasteluun Home kasvaa kaikkien

Lisätiedot

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES.

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES. SURF IDEA BOOK 2013 Arkkitehti: Ota yhteyttä saat 15 itunes App Store -lahjakortin käytettäväksi iphone ja ipad -applikaatioihin! Linkki sisällä 1 2 Vapaus keskittyä arkkitehtuurin suunnitteluun Puucomp

Lisätiedot

Parman hissikuilut. Turvallinen ja nopea asentaa

Parman hissikuilut. Turvallinen ja nopea asentaa Parman hissikuilut Turvallinen ja nopea asentaa Parman hissikuilu nostaa kerrostalo- ja toimitilarakentamisen uudelle tasolle Hissikuilumme on kehitetty yhteistyössä johtavien hissitoimittajien sekä suurimpien

Lisätiedot

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku

Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Kestävä, tyylikäs ja monipuolinen Keep it simple Komposiittipuu KINDWOOD Tyylikäs, kestävä ja helppohoitoinen terassilankku Ihanteellinen valinta ulkokäyttöön patioihin, terasseihin, laitureihin sekä moniin

Lisätiedot

Paras kumppani toimitilarakentamiseen. Helppoa ja turvall

Paras kumppani toimitilarakentamiseen. Helppoa ja turvall Paras kumppani toimitilarakentamiseen ista! Helppoa ja turvall elppoa ja h, a st to is ll a m a st Valitse valmii nopeaa! 2018 "Kiitän Lehtoa erittäin onnistuneesta projektista, meillä on nyt hienot tilat

Lisätiedot