OmaLahti -tilaisuus Mukkulan asukkaille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OmaLahti -tilaisuus Mukkulan asukkaille"

Transkriptio

1 OmaLahti -tilaisuus Mukkulan asukkaille Kooste tilaisuudesta

2 Tietoa tilaisuudesta Ajankohta ja paikka klo , Mukkulan kirjasto Osallistujat Paikalla oli noin osallistujaa: alueen asukkaita, Painovoima ry, alueen aluekummit, osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto sekä kaupungin asiantuntijoita. Mitä teimme Mukkulan OmaLahti -tilaisuudessa asukkaat pääsivät vaikuttamaan mm. kaupungin strategiaan ja Mukkula-Kilpiäinen-aluetta koskevaan kehittämiseen. Illan aikana eri työpajapisteillä kehitettiin tulevaisuuden Lahtea. Kaupungin päättäjät ja asiantuntijat saivat arvokasta tietoa asukkailta. Idean tilaisuudesta laittoivat alulle kaupunginhallituksen osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto sekä kaupungin työntekijät. Ensimmäinen OmaLahti -tilaisuus tarjosi myös ainutlaatuista Painovoima Bitesin Mukkula-kahvia.

3 Kaupungin ensimmäinen OmaLahti -tilaisuus järjestettiin Mukkulan kirjastossa.

4 Kolme tärkeintä huomiota 1 Ympäristön hoito ja virkistysalueiden kehittäminen Asukkaat näkivät tärkeänä ympäristöasiat: viheralueiden hoitamisen, kulkuväylien ja reittien huolehtimisen ja virkistysalueiden kehittämisen. 2 Osallisuuden edistäminen Tärkeänä pidettiin, että asukkaat pääsevät mukaan kaupungin kehittämiseen. 3 Yhteisöllinen toiminta ja kohtaamispaikat Yhteisöllisyyttä toivottiin vahvistettavan eri toimenpitein, kuten kohtaamispaikoilla ja tapahtumilla.

5 Tuloksia OmaLahti-työpajapisteiltä

6 Strategiatyön työpajapiste Ympäristöjohtaja Saara Vauramo Asukkaat kirjasivat karttapohjaan ideoita, toiveita ja kehittämisen kohteita erityisesti Mukkulan aluetta koskien. Tietoa hyödynnetään mm. kaupungin strategiavalmistelussa. Saatu aineisto tallennetaan kaupungin paikkatietojärjestelmään. Viihtyisiksi paikoiksi Mukkulan alueella koettiin ranta-alueet ja luontopolut. Epäsiisteinä kohteina mainittiin harvennetut metsiköt ja ostoskeskuksen takana oleva alue. Kehitysideoina esille nousivat mm. kävelypolkuja reittiyhteyksien hoitaminen ja kehittäminen alueen pohjoispuolella sekä rannassa. Rannalle toivottiin myös taidepolkua. Mukkulan voidaan todeta olevan poikkeuksellisen hieno kulttuuri- ja luontoalue. Viheralueet ja luontoreitit ovatkin asukkaiden aktiivisessa käytössä. Asukkailta tuli toiveita, että ne pidettäisiin hyvässä kunnossa ja virkistyskäytössä. Asukkaat kokivat tärkeänä, että kaupunki järjestää mahdollisuuksia osallistua oman asuinalueen sekä kaupungin kehittämiseen. Kaupungin ensimmäinen OmaLahti -tilaisuus järjestettiin Mukkulan kirjastossa, joka koettiin myös hyvänä kohtaamispaikkana. Mukkulan monitoimitalo on tulevaisuuden mahdollisuuksien kohtaamispaikka, muistutti Mukkulan koulun rehtori Esko Keränen.

7 Joukkoliikenne-työpajapiste Joukkoliikennesuunnittelija Katja Suhonen Yleisesti ottaen Mukkulan alueen reitteihin ja aikatauluihin oltiin tyytyväisiä. Monet toivoivat kuitenkin myös bussiyhteyttä Holman Prismalle. Aikatauluissa keskustelua ja palautetta nousi siitä, että vuorot kulkevat liian peräkkäin Mukkulan suuntaan. Lisäksi keskusteltiin muista joukkoliikenteen asioista, jotka eivät koske pelkästään Mukkulan aluetta, kuten seniorialennuksesta ja kaupunginsairaalan saavutettavuudesta.

8 KAKE-hankkeen työpajapiste Projektipäällikkö Timo Taulo, Eteläisen Päijät-Hämeen maaseudun kehittämisyhdistys Etpähä ry KAKE-pisteellä (kansalaistoimintalähtöinen kaupunkikehittämishanke) keskeisin aihe oli asukkaiden yhteinen järjestäytynyt toiminta eli huonossa hapessa olevan Mukkula-seuran tai vastaavan asukasyhdistyksen kehittäminen. Sille voisi jotain tehdäkin, kun Mukkula-seura on alun perin keskittynyt alueen kulttuurihistoriallisiin yms. aiheisiin. Uusi yhteisö voisi toimia KAKE-yhdistyksenä aktivoiden ja osallistuen.

9 Vihertyön työpajapiste 1/3 Ylläpitohortonomi Seija Nurkkala ja kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala Vihertyön työpajapisteelle esille nousi seuraavia aiheita: Metsät Raivausten jälkeen poluilla risuja. Raivausten jälkityöt - siivoukset tehty huonosti. Metsäalueilla myös roskia ja jätteitä esim. Pilkotunmäenkatu 5 kohdalla. Lehtiojanpuisto kaipaa raivausta - paljon polkuja ja alueella paljon käyttöä. Kaislarannankadun ja Karjusaarenkadun kulmaukseen on jätetty paljon raivausjätettä. Timonkatu 3 b kohdalla kaupungin puolella metsäalueella kaatunut puu myrskyssä juurineen. Luvattu puun poisto kantoineen. Runko on poistettu, mutta kanto on jäänyt näkymää haittaamaan.

10 Vihertyön työpajapiste 2/3 Ylläpitohortonomi Seija Nurkkala ja kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala Viljelypalstat Paikoitusaluetarve Ajoesteitä kaivataan Alueen käytön sääntöjä kaivataan Alueen kunnostustoive Lehtiojan palvelutaloa vastapäätä oleva viheralue tulisi kunnostaa. (Vihertoimelta pyytänyt suunnitelmaa alueelle) Puuistutustoive, alue hoidetummaksi, raivattiin kerran, mutta nyt on risuttunut uudestaan. Alueen raivaus/kunnostustoive ja penkkitoive Tanssimäenkadun ja Lippokadun välissä. Kaislikon raivaustarve Kilpiäistenpohjan rannassa. Hanhiongelma tulisi saada kuriin Mukkulan kartanon uimarannalla. Mukkulan kartanon uimaranta Hulevesiongelma rannan käytävä tulvii pukusuojien kohdalla

11 Vihertyön työpajapiste 3/3 Ylläpitohortonomi Seija Nurkkala ja kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala Penkkiasiat Frisbeegolfalueelle toivottiin penkkejä läpikulkukäytävän varrelle (ns. penkkiketjuja). Evakkolastenpuistoon lisää penkkejä. Betonijalkainen penkkimalli on hyvä. Lehtiojan palvelutalon läheisyydestä puuttuu penkit. Palstaviljelyalueen päähän toivottiin penkkiä. /penkkejä Merrasojanpuiston penkkien sijoittelua tarkistettava - esim. yksi penkki käyttämättömänä pensaassa. Voisi lisätä myös yksittäisiä istuimia, ei aina penkkejä. Mukkulan kartanonpuiston rantaan toivottiin penkkejä. Muut asiat Koirankakkapusseja/telineitä kaivataan puistojen sisääntuloväylien varsille (Reppurinpuisto). Merrasojanpuiston leikkialue toimivampi tällä hetkellä kuin aiemmin. Ladun tekemättä frisbeegolfalueella. Toiveena lumenaurausta Pussikadun molemmilla puolilla jalkakäytävillä.

12 Tunnelmia Mukkulan OmaLahti-tilaisuudesta.

13 Ilmastonmuutoksen varautumisohjelma -työpajapiste Kestävän kehityksen koordinaattori Eira Rosberg-Airaksinen Ilmastonmuutoksen varautumispisteellä keskusteltiin paitsi ilmastonmuutoksesta myös muista ympäristöasioista, kuten hanhista ja jättipalsamiesiintymistä. Ilmastonmuutokseen varautuminen Ilmastonmuutokseen varautumisen kannalta tärkeiksi nousivat Merrasojan perkaaminen risuista ja kaatuneista puista, jotta vetäisi vettä paremmin. Luontoalueet ja luonnon monimuotoisuuskohteet ovat todella tärkeitä. Ulkoilureittejä kiiteltiin, mutta tällä hetkellä ainakin viljelypalstojen kohdalla vesi noussut jo kävelytiellekin. Nollan tienoilla sahaavassa lämpötilassa ulkoilureittien hoito (liukkaus) nähtiin tärkeäksi, ja etenkin kävelyreittien, koska kaikki eivät halua hiihtää ja tulevaisuudessa hiihtokelit tulevat vielä arvaamattomammiksi. Lisäksi asfaltin tilalla voisi esim. koulun pihassa olla hiekkaa (eli läpäisevää pintaa).

14 Ilmastonmuutoksen varautumisohjelma -työpajapiste Kestävän kehityksen koordinaattori Eira Rosberg-Airaksinen Ilmastonmuutoksen torjunta Ilmastonmuutoksen torjunnasta esiin nousivat valkoiset katot ja aurinkopaneeleja koulujen ja kampuksen katoille sekä luontoalueiden säilyttäminen rakentamiselta.

15 Ilmastonmuutostyöpajapiste

16 Osallistu ja vaikuta sivusto/ Lahti -Piste Asiakaspalvelupäällikkö Laura Packalén-Vehko Lahti-Pisteellä keskusteltiin seuraavista aiheista: Kadunhoito /lumenauraus /hiekkojen poisto ja parkkipaikkojen puute tästä syystä pysäköinti kadunvarteen (kohteena tässä eritoten Timonkatu) Kilpiäistentien alikulkutunnelin kunto aiheutti myös huolta. Mukkulan ostoskeskuksen läntisen päädyn mahdollinen kaavamuutos ja kerrostalon rakentaminen. Hiihtolatujen tilanne Mukkulassa, Merrasjärvi-Takkula reitti kuuluu vaativuusluokituksessa vaativaan luokkaan ja ei näin ollen ole kaikille hiihtäjille sopiva reitti. Aiemmin tasainen ja kaikille hiihtäjille soveltuva hiihtolatu on kulkenut Merrasjoen vartta, Jousiampumaradan vierustaa liittyen lopulta Vesijärven jään latuihin. Tätä kaivataan kovasti takaisin ja myös Golf-kentän ladut tulisi saada hyvään kuntoon, sillä sitä käyttävät aktiivisesti myös koululaiset ja päiväkotien lapset.

17 Osallistu ja vaikuta sivusto/ Lahti -Piste Asiakaspalvelupäällikkö Laura Packalén-Vehko Vapaaehtoistoiminnasta ja sen mahdollisuuksista nousi keskustelua sekä Mukkula Seura-toiminnan uudelleen aktivoimisesta. Tähän saatiin myös jo ajatuksia viedä asiaa eteenpäin. Lisäksi kävin keskustelua Lahti-Pisteen palveluista ja ennen kaikkea markkinoin paikkaa ohjaus- ja neuvontapalveluiden näkökulmasta, tule Lahti-Pisteelle asiasi kanssa, me palvelemme ja autamme. Kehittämisehdotuksia ja palautetta voi tuoda myös suoraan tuoda Lahti-Pisteelle, josta se lähtee eteenpäin selvitettäväksi kaupungin yksiköihin. Kerroin myös yhteistyöstä järjestö- ja yhdistyskentän kanssa ja tämän sektorin palveluiden ja toimintojen esittelystä Lahti-Pisteellä. Lahti-Piste toimii yhden luukun periaatteella kaupunkilaisten asioiden hoidossa ja me olemme matalan kynnyksen palvelupiste. Nämä tiedot on vapaaehtoistoimintaa lukuun ottamatta kirjattu epalaute-järjestelmän kautta oikeille kaupungin tahoille eteenpäin.

18 Muut palautteet Mukkulan kirjasto ja ostoskeskus tärkeitä. Yhteisöllistä kukkien istuttamista sekä kukka-asetelmien laittamista Mukkulan ostarin ympäristöön viihtyisyyttä lisäämään. Ostoskeskuksen viihtyisyyteen ja saavutettavuuteen etenkin vanhusväestön kannalta tulisi kiinnittää huomiota. Nuokun ja olotilan tiloja voisi käyttää aamupäivällä vanhusten erilaisiin kerhotoimintoihin. Lapsille ja ikäihmisille kaikkea. Aikuisillekin kaivataan kohtaamispaikka. Herättäkää Mukkula-seura henkiin. Nuoria vetäjiä tarvitaan. Toivotaan K-Kauppaa ja terveydenhuollon päivystävää sairaanhoitajaa tai lääkäriä Mukkulaan. Mukkulaan elävä virkeä kesätori ja tapahtumia ostoskeskukseen. Hyvä vuorovaikutustapa. Voisiko jäätelöauto liikkua alueella. Sirkusnäytöksiä kesällä, liikkuva elokuvabussi, suunnistuspäiviä, joissa tutustuttaisiin ympäristöön. Ranta-alue asukkaille viihtyisäksi penkkejä ja vuokraveneitä Toivotaan kävelyreittikartasto sekä penkkejä lenkkipolkujen varsille. Toivotaan omat reitistöt maastopyöräilijöille metsäalueilla, jottei tule konflikteja kävelijöiden ja pyöräilijöiden kanssa.

19 Muut palautteet Joukkoliikenne Mukkulasta Holman Prismaan. Toivotaan parempaa hiekoitusta kävely- ja pyöräilyväylillä. Mukkulankadun ylityssilta kuntoon. Mukkulan- ja Kilpiäistentien asfaltti kuntoon. Lehtiojan vanhuksilla ei ole lämpöisiä ulkoiluvaatteita, jotta vapaaehtoistoimijat voisivat viedä heitä ulos Asuntoja yli 65 vuotiaille (ei palvelutaloja, mihin vaaditaan lääkärinlausuntoja). Yhteisöllistä senioriasumista tarvittaisiin lähelle Mukkulan ostaria (esim. alakerrassa yhteiset ruokailutilat jne.) Vammaiset ja invalidit tarvitsisivat uimavuoroja, joissa voisi olla eri sukupuolta oleva avustaja mukana puku- ja pesutiloissa Vammaispalveluiden kautta saatu henkilökohtainen avustaja ei jostain syystä voi olla apuna koulupäivän aikana

20 Miten työ jatkuu? Asukkailta saaduista tiedoista ja palautteista tehty koonti sekä muut materiaalit ovat kaupungin asiantuntijoiden käytettävissä. Niitä hyödynnetään kaupungin kehittämisessä. Tietoa mahdollisuuksista osallistua kaupungin kehittämiseen löytyy verkkosivuilta Lisäksi somessa voi seurata tägillä #OmaLahti ja #kaupunkistrategia2030. Kaupunki tulee järjestämään erilaisia OmaLahti -asukastilaisuuksia tulevaisuudessa. Seuraa tiedottamista kaupungin verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavilta.

21 OmaLahti -tilaisuus Mukkulan asukkaille Kiitos mukana olleille, Facebookissa live-nauhoitusta seuranneille, aluekummeille sekä päättäjille, asiantuntijoille ja yhteistyökumppaneille. Henrik Saari, vuorovaikutussuunnittelija P Tia Mäkinen, aluekoordinaattori p Facebook.com/lahdenkaupunki Twitter.com/LahdenKaupunki #OmaLahti #Kaupunkistrategia2030

Kaupunki tutuksi - tilaisuus eteläisen Lahden asukkaille

Kaupunki tutuksi - tilaisuus eteläisen Lahden asukkaille 14.6.2018 Kaupunki tutuksi - tilaisuus eteläisen Lahden asukkaille Kooste tilaisuudesta Tietoa tilaisuudesta Ajankohta ja paikka 5.6.2018 klo 17.30 19.30, Ravikeskus Jokimaa, Hippodrom -ravintola Osallistujat

Lisätiedot

Keskustailta. Kooste tilaisuuden osallistumispisteistä

Keskustailta. Kooste tilaisuuden osallistumispisteistä 12.6.2019 Keskustailta Kooste tilaisuuden osallistumispisteistä Keskustailta Ajankohta ja paikka 12.6.2019 klo 17.30 19.30 Salpauksen tilat, Svinhufvudinkatu 4 A Osallistujat Paikalla oli noin 50 henkeä:

Lisätiedot

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja 7.8.2019 Kuukausimarkkinoilla 7.8.2019 asukkaiden esittämiä kommentteja Kuukausimarkkinoiden pisteestä Lahden kaupunkisuunnittelu oli mukana kuukausimarkkinoilla 7.8.2019. Kysyimme asukkailta, minkälaista

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Kooste mielipiteistä: Virkistys Karperönjärvi on virkistyksen kannalta

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely kysely 2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely 2010 Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston

Lisätiedot

Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Pohjois-Savossa

Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Pohjois-Savossa Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Pohjois-Savossa Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus (ATH) ja keskustelu Iisalmen ikäihmistenneuvoston kanssa 22.9.2014 Sisäisen turvallisuuden

Lisätiedot

Kerro Pois! -tilaisuus Nastolan asukkaille

Kerro Pois! -tilaisuus Nastolan asukkaille 15.3.2018 Kerro Pois! -tilaisuus Nastolan asukkaille Kooste tilaisuudesta Tietoa tilaisuudesta Ajankohta ja paikka 08.03.2018 klo 16.00 18.00, Rakokiven K-Supermarketin liiketilassa Osallistujat Paikalla

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Tikkakosken asukkaiden mielipiteitä ja näkemyksiä Jyväskylän kaupungin katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista

Lisätiedot

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerrokartallakyselyssä on annettu palautetta

Lisätiedot

Aluelautakuntien järjestämistehtävä. Työseminaari Sirpa Salminen

Aluelautakuntien järjestämistehtävä. Työseminaari Sirpa Salminen Aluelautakuntien järjestämistehtävä Työseminaari 13.2.2013 Sirpa Salminen Palvelujen järjestäminen Aluelautakunta tilaajana vastaa palvelujen järjestämisestä, määrittelee määrän ja laadun, noudattaa valtuuston

Lisätiedot

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet

Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Uurainen 17. Uuraisten työkohteet Työnsuunnittelija Erkki Kupari on laatinut loppuraportit Uuraisten työkohteista. Loppuraporttien henkilötyöpäiviin on merkitty työntekijöiden henkilötyöpäivät. Uuraisten

Lisätiedot

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n.

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n. Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä Vastauksia 72 kpl Toive Kiinnostuneita %-vastanneista 64 88,9 % 59 81,9 % 52 72,2 % Vene- kanoottilaituri 45 62,5 % 45 62,5 % 31

Lisätiedot

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA Katujen kunnossapidon osalta tulevaisuudessa tulisi panostaa eniten kevytväylien auraukseen ja hiekoitukseen, ajoratojen auraukseen ja hiekoitukseen sekä asfaltin

Lisätiedot

OmaStadi Raksa Itäisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet

OmaStadi Raksa Itäisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet Itäisen suurpiirin OmaStadi pöytäryhmät ja aihekokonaisuudet 1. Kadut, tiet ja liikenne (6) Valaistus (4) Pyöräily (2) Fasilitoija: Jarkko 4. Puistot, pihat ja viheralueet (5) Leikkipuistot ja koulujen

Lisätiedot

Nuorten mielipiteet tulevaisuustyöryhmän aihealueesta (yhdyskuntarakenne ja elinvoima) ja miten ne on otettu huomioon loppuraportissa?

Nuorten mielipiteet tulevaisuustyöryhmän aihealueesta (yhdyskuntarakenne ja elinvoima) ja miten ne on otettu huomioon loppuraportissa? Hollola, Hämeenkoski, Iitti, Kärkölä, Lahti ja Nastola Nuorten mielipiteet tulevaisuustyöryhmän aihealueesta (yhdyskuntarakenne ja elinvoima) ja miten ne on otettu huomioon loppuraportissa? Saara Vauramo,

Lisätiedot

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO KOOSTE ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO TILAISUUS URHEILUSEUROJEN JA LÄHIALUEEN KOULUJEN EDUSTAJILLE 19.3.2019 kello 17:30 19:30 TAPAHTUMAT TOIMINTA LAPSET JA NUORET LIIKKUVAT ALUEELLA Koulu-/päiväkotipäivän

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

Erätauko-keskustelu yhteistyöstä ja osallisuudesta Nastolassa

Erätauko-keskustelu yhteistyöstä ja osallisuudesta Nastolassa 26.9.2018 Erätauko-keskustelu yhteistyöstä ja osallisuudesta Nastolassa Yhteenveto keskustelusta Taustatietoa keskustelusta Aihe, ajankohta ja paikka Erätauko-keskustelu yhteistyöstä ja osallisuudesta

Lisätiedot

Winter is an attitude. Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen

Winter is an attitude. Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen Winter is an attitude Elävä kaupunkikeskusta Juhlakonferenssi 29.8.2012 Tuottaja Saara Saarteinen Winter is an attitude: Projektin tavoite 1) Winter is attitude projektin avulla halutaan elävöittää

Lisätiedot

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Haastattelukysely 12.9.2011 Lanun aukiolla SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS VERSO 11. marraskuuta 2011 Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta

Lisätiedot

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1 RYHMÄ 1 Tänne uutta asumista Tänne uutta asumista Säilytettävä luonnonmetsä Monitoimipuisto Säilytettävä ympärivuotinen kenttä Ostari uusitaan (nykyinen on ruma, levoton, pelottava) Korotetaan 3-kerroksisia

Lisätiedot

Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Etelä-Savossa

Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Etelä-Savossa Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Etelä-Savossa Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus (ATH) ja keskustelu Pieksämäen vanhusneuvoston kanssa 9.9.2014 Sisäisen turvallisuuden teematilaisuus

Lisätiedot

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki 18.10.2018 MEILLE SYNTYY UUSI LAPPI Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta. UUSI LAPPI -kuntakierroksella kuunneltiin asukkaiden ja henkilöstön ajatuksia

Lisätiedot

Kiilopäällä 4/2018. Anne Rautiainen LAUSUNTO ENNEN LAUSUNNON KIRJOITTAMISTA

Kiilopäällä 4/2018. Anne Rautiainen LAUSUNTO ENNEN LAUSUNNON KIRJOITTAMISTA Kiilopäällä 4/2018 Anne Rautiainen ENNEN LAUSUNNON KIRJOITTAMISTA - Tunnista asia, joka vaikuttaa paikallisesti ulkoiluun. o Se voi olla ulkoilua haittaava, ulkoiluolosuhteita heikentävä tai o se voi olla

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman yhteissuunnittelu Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat ry

Kauppi-Niihaman yhteissuunnittelu Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat ry Kauppi-Niihaman yhteissuunnittelu 2018 Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat ry Aluksi: alueen käyttökaudet Ei-hiihtokausi: Kevät, kesä, syksy Hiihtokausi: Talvi (kun on lunta) On huomattava, että alueen käyttö

Lisätiedot

Kylämaiseman ja kulttuuriympäristön hoito. Auli Hirvonen Maisemasuunnittelija ProAgria Häme/ Maa- ja kotitalousnaiset

Kylämaiseman ja kulttuuriympäristön hoito. Auli Hirvonen Maisemasuunnittelija ProAgria Häme/ Maa- ja kotitalousnaiset Kylämaiseman ja kulttuuriympäristön hoito Auli Hirvonen Maisemasuunnittelija ProAgria Häme/ Maa- ja kotitalousnaiset Kulttuuriympäristö on ihmisen muokkaamaa luonnonympäristöä ja ihmisten jokapäiväinen

Lisätiedot

OMA LAHTI. Mitä haluat säilyttää? Mitä. uutta haluat luoda. Mitä. haluat muuttaa -KAUPUNKILAISTEN NÄKEMYKSIÄ TULEVAISUUDEN LAHDESTA KEVÄT 2014

OMA LAHTI. Mitä haluat säilyttää? Mitä. uutta haluat luoda. Mitä. haluat muuttaa -KAUPUNKILAISTEN NÄKEMYKSIÄ TULEVAISUUDEN LAHDESTA KEVÄT 2014 Mitä uutta haluat luoda? Mitä haluat muuttaa? Mitä haluat säilyttää? OMA LAHTI Tekijät: Marika Ågren, Sanna Vahto -KAUPUNKILAISTEN NÄKEMYKSIÄ TULEVAISUUDEN LAHDESTA KEVÄT 2014 NELJÄ OMA LAHTI -ILTAA KEVÄÄLLÄ

Lisätiedot

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta

Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta Mikä tekee Malminkartanosta ainutlaatuisen asua, työskennellä ja virkistäytyä? Avokysymys, 182 vastausta - Hyvät liikenneyhteydet - Keskustaan 15 min, lentokentän suuntaan, Myyrmäkeen - Hyvät pyöräily-yhteydet

Lisätiedot

TYÖPAJATILAISUUS. Kooste työpajasta Ravintola Savonia

TYÖPAJATILAISUUS. Kooste työpajasta Ravintola Savonia TYÖPAJATILAISUUS Kooste työpajasta Ravintola Savonia 22.11.2018 TYÖPAJATYÖSKENTELY Osallistujia oli ilmoittautunut etukäteen 56 hlö Osallistujat jaettiin teemojen mukaisesti kuuteen ryhmään Ryhmien teemat

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin ja Härmälän asuinalueilla.

Lisätiedot

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki 18.10.2018 MEILLE SYNTYY UUSI LAPPI Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta. UUSI LAPPI -kuntakierroksella kuunneltiin asukkaiden ja henkilöstön ajatuksia

Lisätiedot

Yhdessä Kotikulmilla -hankkeen esittely Kotka. Jukka Murto suunnittelija-koordinaattori Ikäinstituutti

Yhdessä Kotikulmilla -hankkeen esittely Kotka. Jukka Murto suunnittelija-koordinaattori Ikäinstituutti Yhdessä Kotikulmilla -hankkeen esittely 9.2.2018 Kotka Jukka Murto suunnittelija-koordinaattori Ikäinstituutti Al Yhdessä kotikulmilla -hanke (2017-2019) Tuo toimintaa ja iloa taloyhtiön arkeen, lisää

Lisätiedot

Satamaraitin kaavailta

Satamaraitin kaavailta 15.8.2019 Satamaraitin kaavailta Kooste tilaisuudessa osallistujien esittämistä kommenteista Satamaraitin kaavailta Ajankohta ja paikka 15.8.2019 klo 17.30 19.30 Ravintola Teivaan Lokki, Jalkarannantie

Lisätiedot

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät Lasten Parlamentti Tesoma-kävely 13.11.2012 PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät MITÄ MUUTTAISIT, MITÄ UUTTA? paikkoja, reittejä,

Lisätiedot

KYSELYTUTKIMUS HELSINGIN KATU- JA VIHERALUEIDEN KÄYTTÄJILLE. Kirjekysely ja verkkokysely 2011

KYSELYTUTKIMUS HELSINGIN KATU- JA VIHERALUEIDEN KÄYTTÄJILLE. Kirjekysely ja verkkokysely 2011 KYSELYTUTKIMUS HELSINGIN KATU- JA VIHERALUEIDEN KÄYTTÄJILLE Kirjekysely ja verkkokysely 2011 Kesä 2011 JOHDANTO Tässä raportissa on tulokset helsinkiläisille kohdistetusta kyselytutkimuksesta, jonka katu-

Lisätiedot

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä. Klaukkalan koulu 30.1.

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä. Klaukkalan koulu 30.1. Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020 Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä Klaukkalan koulu 30.1.2014 Vaihe 1A. Osallistujia pyydettiin kertomaan, millaiset olisivat

Lisätiedot

Kosken Tl kunta on teettänyt kuntalaisilla kyselyn hyvinvointipalveluista

Kosken Tl kunta on teettänyt kuntalaisilla kyselyn hyvinvointipalveluista Kosken Tl kunta on teettänyt kuntalaisilla kyselyn hyvinvointipalveluista Tavoitteena on ollut kerätä tietoa ihmisten hyvinvoinnista ja palveluiden toimivuudesta sekä kehittämistarpeista. Kysely toteutettiin

Lisätiedot

Kauppi-Niihama vertaissuunnittelu Kauppi-Niihama latuverkon saavutettavuuden parantaminen Kaupin hiihtäjät Heikki Hankela 13.2.

Kauppi-Niihama vertaissuunnittelu Kauppi-Niihama latuverkon saavutettavuuden parantaminen Kaupin hiihtäjät Heikki Hankela 13.2. Kauppi-Niihama vertaissuunnittelu Kauppi-Niihama latuverkon saavutettavuuden parantaminen Kaupin hiihtäjät Heikki Hankela 13.2.2019 Kauppi-Niihama vertaissuunnittelu Kauppi-Niihama latuverkon saavutettavuuden

Lisätiedot

Annamari Ruonakoski. KÄVELLEN KAUPPAAN, POSTIIN JA PYSÄKILLE Toimintamalli asiointiliikkumisen olosuhteiden parantamiseksi

Annamari Ruonakoski. KÄVELLEN KAUPPAAN, POSTIIN JA PYSÄKILLE Toimintamalli asiointiliikkumisen olosuhteiden parantamiseksi KÄVELLEN KAUPPAAN, POSTIIN JA PYSÄKILLE Toimintamalli asiointiliikkumisen olosuhteiden parantamiseksi KÄVELLEN KAUPPAAN -HANKE Motivan koordinoima liikkumisen ohjauksen t&k ohjelma, jota rahoittivat liikennevirasto,

Lisätiedot

Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys 17.2.2011

Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys 17.2.2011 LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET 2015 - päivitys Asukasyhdistyksemme hallituksen kannanotto eri kohteisiin: 3. Kourulan liikekeskuksen ja ympäristön kunnostus Toimintakeskus: Ikkunakorjausten loppuun saattaminen.

Lisätiedot

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ANALYYSI JA KEHITTÄMISSUUNNITELMA 20.10.2011 Suunnittelualueen sijainti / maiseman historia Jokilaakso oli pitkään metsäselänteiden reunustamaa avointa maisemaa, peltoja ja

Lisätiedot

Tule mukaan suunnittelemaan kotipaikkaasi! Tulevaisuuden Höyhtyä, suunnittelutapahtuma 3 Karjasillan koululla keskiviikkona 11.9.2013 klo 17.30 20.

Tule mukaan suunnittelemaan kotipaikkaasi! Tulevaisuuden Höyhtyä, suunnittelutapahtuma 3 Karjasillan koululla keskiviikkona 11.9.2013 klo 17.30 20. Tule mukaan suunnittelemaan kotipaikkaasi! Tulevaisuuden Höyhtyä, suunnittelutapahtuma 3 Karjasillan koululla keskiviikkona 11.9.2013 klo 17.30 20.00 Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut järjestää

Lisätiedot

#visitkauppi. Työryhmä Risto Vainio, Pasi Kaarne, Laura Lehtinen 2019

#visitkauppi. Työryhmä Risto Vainio, Pasi Kaarne, Laura Lehtinen 2019 #visitkauppi Työryhmä Risto Vainio, Pasi Kaarne, Laura Lehtinen 2019 Olemme tehneet yhteistyötä muiden ryhmien, kuten Koilliskulkijat, kanssa. Kaupin kehittäminen vertaissuunnittelussa on mielestämme arvopohjaltaan

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN FOORUMI 22.5.2014 Palvelukeskus Sarahovi, Laukaantie 6

IKÄIHMISTEN FOORUMI 22.5.2014 Palvelukeskus Sarahovi, Laukaantie 6 IKÄIHMISTEN FOORUMI 22.5.2014 Palvelukeskus Sarahovi, Laukaantie 6 Kuinka ikäihmiset voivat itse tukea kotona asumistaan Laukaassa järjestettiin ensimmäinen ikäihmisten foorumi. Tilaisuuteen oli kutsuttu

Lisätiedot

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä

KEHITTÄMISOHJELMA Kylä: Enon kirkonkylä Teema: Pienet investoinnit Uiminen: uimapaikkojen kartoittaminen KESÄ: Niskan rantaan satamaalueen lähelle kunnostaminen (historia) Kotirannan uimarannan kunnostaminen TALVI: Kotirannan uima-allas käyttöön

Lisätiedot

Asukastyöpajan. purku

Asukastyöpajan. purku Asukastyöpajan purku 28.4.2016 Työpajan ohjelma 17.30 Tervetuloa - Päiväkodin suunnittelun tilanne - Kadun suunnitteluhanke 18.00 Piilopolun yhteissuunnittelu - Piilopolku tänään mikä toimii, mikä ei?

Lisätiedot

A Yhdyskuntasuunnittelun perusteet VULE 1

A Yhdyskuntasuunnittelun perusteet VULE 1 A-3.12 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet VULE 1 Selostus Lähtökohtana suunnitelmalmme oli uuden asuinalueen avulla muodostaa stä eheä kokonaisuus, jossa sairaala-alue yhdistyy joen länsipuoliseen rakennuskantaan.

Lisätiedot

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi!

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! ASUKASKYSELY 2016 2 Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! 1. MITEN TÄRKEINÄ PIDÄT ALLA MAINITTUJA HYVINVOINTIIN

Lisätiedot

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja HALLINNON MUUTTUVA ROOLI JA UUDET TOIMINTATAVAT TULEVAISUUDEN KUNTA INNOSTAA TOIMIMAAN Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja www.vaala.fi

Lisätiedot

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma 13.5.2015 Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma Tarkastelualue Tarkastelualue sijaitsee Espoon Haukilahdessa. Alue on pääosaltaan asemakaavan Toppelundinpuistoa, ranta-alueen nimi on Toppelundinranta.

Lisätiedot

Palveluja pyörillä - Mallu-auto

Palveluja pyörillä - Mallu-auto Palveluja pyörillä - Mallu-auto 22.5.2014 Marika Wikström-Koikkalainen, koordinaattori Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Me olemme Eksote Vastaamme alueemme sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudesta

Lisätiedot

ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA. REILA-hanke Rovaniemellä

ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA. REILA-hanke Rovaniemellä ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA REILA-hanke Rovaniemellä 12.5.2016 SUOMEN LATU Ulkoilun keskusjärjestö 80 000 jäsentä 200 jäsenyhdistyksessä Tavoitteena liikuttaa Suomessa asuvia

Lisätiedot

Palokan koulukeskuskysely

Palokan koulukeskuskysely - Palokan koulukeskuskyselyssä kysyttiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, millaiseksi koulukeskus voisi muodostua - Kysely toteutettiin hankkeen suunnittelussa mukana olevien osapuolten yhteistyönä - Käyttäjien

Lisätiedot

KOONTI JÄRJESTETYSTÄ KUMPPANUUSFOORUMISTA

KOONTI JÄRJESTETYSTÄ KUMPPANUUSFOORUMISTA KOONTI 8.11.2018 JÄRJESTETYSTÄ KUMPPANUUSFOORUMISTA NEUVOLA JA PÄIVÄHOITO Keskusteltu neuvoloiden aukioloajoista ja influessarokotteiden loppumisesta Palokassa (myös pitkät jonotusajat puhututtaneet)

Lisätiedot

Mahdollisten Green Care - toimijoiden lähtökohdat ja kiinnostus toimialan kehittämiseen Etelä- Pohjanmaalla

Mahdollisten Green Care - toimijoiden lähtökohdat ja kiinnostus toimialan kehittämiseen Etelä- Pohjanmaalla Mahdollisten Green Care - toimijoiden lähtökohdat ja kiinnostus toimialan kehittämiseen Etelä- Pohjanmaalla MMM Maria Suomela, Seinäjoen ammattikorkeakoulu Green Care-toiminnasta terveyttä, hyvinvointia

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Kulttuuriala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Pekka Mannermaa. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Kulttuuriala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Pekka Mannermaa. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2019 Palauteraportti Kulttuuriala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Pekka Mannermaa Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 2 Johdanto 3 Palautteiden

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2019 1 Laatimispvm 5.9.2019 Aika 13.09.2019 klo 09:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Osanottajat Nimi Laatunen Kirsti Sikkilä Sari Heikkilä Emma Henttonen Raimo

Lisätiedot

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012 Ryhmätyöt Ryhmä 1 Kulkusiltoja Ylöjärven puolelle Nykyinen kadunvarsipysäköinti on liian ahdas Runkokadun mutkassa Pysäköintilaitos parantaa

Lisätiedot

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista Kevytkooste 29.5.2017 Lahden kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue Maankäyttö ja aluehankkeet Lahtelaiset kartoittivat keskustaa Lahden keskustan

Lisätiedot

Virtaa vapaaehtoistoimintaan

Virtaa vapaaehtoistoimintaan Virtaa vapaaehtoistoimintaan Miten tehdä yhdistyksen vapaaehtoistoimintaa tunnetummaksi ja kiinnostavammaksi? Miten kertoa toiminnasta, niin, että siihen innostuisi mukaan uusia henkilöitä? Heli Laurikainen

Lisätiedot

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018 Sopiva paikka asuinrakentamiselle Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) Yleiskaavakyselyn tuloksia 2 (13) Sopiva paikka asuinrakentamiselle Vastaajien lukumäärä Yleiskaavakyselyn tuloksia 3 (13) Sopiva paikka

Lisätiedot

Kyläkyselyn tuloksia. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi. www.salo.fi

Kyläkyselyn tuloksia. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi. www.salo.fi Kyläkyselyn tuloksia Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Vastaajat Vastaajia yhteensä 15. Miehiä kuusi ja naisia yhdeksän. Ikäjakauma: eniten 50 64-vuotiaita. Nuorin vastaaja 25-vuotias ja vanhin 88-vuotias

Lisätiedot

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt LessonApp - nopea kokeilu Tampereen ammattikorkeakoulussa Kokeilun kuvaus Kokeilu alkoi TAMKissa 4.4.2019 pidetyllä työpajalla. Osallistujia oli TAMKissa 11 ja

Lisätiedot

Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Päätösseminaari

Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Päätösseminaari Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen Päätösseminaari DI Noora Airaksinen, Sito Oy Kahden vuoden aikana on kokeiltu lukuisia toimenpiteitä toimivia ja vähemmän toimivia Yhteistyöverkosto on laajentunut ja tiivistynyt.

Lisätiedot

PIENET INVESTOINNIT ja vähän isommatkin

PIENET INVESTOINNIT ja vähän isommatkin yhtenäiset postilaatikot kylille kuntosalilaitteet ja nettinurkkaus kylätalolle laajakaista kunnan rajalle asti valaistus ja nopeusrajoitukset risteysalueelle uimarannan kunnostus ja parkkipaikka Halijärvelle

Lisätiedot

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä. Valtuustosali 5.2.2014

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä. Valtuustosali 5.2.2014 Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020 Asukastyöpaja II: palvelut ja osallisuus Nurmijärvellä Valtuustosali 5.2.2014 Vaihe 1A. Osallistujia pyydettiin kertomaan, millaiset olisivat Nurmijärven hyvät lasten

Lisätiedot

Teemakysely: Liikenneväylät, puistot, yleiset alueet ja liikuntapaikat, 2019

Teemakysely: Liikenneväylät, puistot, yleiset alueet ja liikuntapaikat, 2019 Teemakysely: Liikenneväylät, puistot, yleiset alueet ja liikuntapaikat, 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 128 1. Vastaajan ikä alle 20 2 1,56% 20-30 22 17,19% 30-40 30 23,44% 40-50 33 25,78% 50-60 23 17,97%

Lisätiedot

Kunnat ja yhdistykset yhdessä kuntalaisen asialla

Kunnat ja yhdistykset yhdessä kuntalaisen asialla Kunnat ja yhdistykset yhdessä kuntalaisen asialla Yhdistystoiminnan tulevaisuus uudessa Päijät-Hämeessä 24.4.2018 Merja Olenius, kunnanjohtaja 24.4.2018 Kunnan toiminta ja yhteistyö yhdistysten kanssa

Lisätiedot

KAITAAN KAUPUNKIRAKENTEELLINEN TARKASTELU , tarkistettu Sanna Jauhiainen

KAITAAN KAUPUNKIRAKENTEELLINEN TARKASTELU , tarkistettu Sanna Jauhiainen KAITAAN KAUPUNKIRAKENTEELLINEN TARKASTELU 15.5.2015, tarkistettu 10.6.2015 Sanna Jauhiainen 2 KAITAA NYKYISIN 1. Kaitaan keskus (Iivisniemi), metron tuleva pääsisäänkäynti 2. Iivisniemen nykyinen keskusta

Lisätiedot

Suunnittelutapahtuma Tulevaisuuden Kaukovainio Keskiviikkona Avaus, Kaukovainion suuralueen yhteistyöryhmän pj.

Suunnittelutapahtuma Tulevaisuuden Kaukovainio Keskiviikkona Avaus, Kaukovainion suuralueen yhteistyöryhmän pj. Suunnittelutapahtuma Tulevaisuuden Kaukovainio Keskiviikkona 2.3.2011 Ohjelma 17.00 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu (Kahvitarjoilu jatkuu klo 20.30 saakka) 17.40 Avaus, Kaukovainion suuralueen yhteistyöryhmän

Lisätiedot

Kesä yhdessä Salossa 2016

Kesä yhdessä Salossa 2016 Kesä yhdessä Salossa 2016 Kuvia ja arviointia 21.9.2016 Kyläasiamies Henrik Hausen, Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke 2016-2018 To 2.6.2016 ja to 18.8. Kylät torilla kaupungin teltalla. Keltainen

Lisätiedot

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40.

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40. Lähiötoimikunta 6 23.04.2015 Kevään asukastilaisuuksien vahvistetut ajat ja aiheet LÄHIÖTMK 6 Valmistelija/lisätiedot: Kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 5811 998 Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana,

Lisätiedot

Lapsi- ja nuorisoneuvoston jäseniltä pyydettiin edellisen kokouksen päätöksen mukaisesti:

Lapsi- ja nuorisoneuvoston jäseniltä pyydettiin edellisen kokouksen päätöksen mukaisesti: Lapsi- ja nuorisoneuvosto 8 05.05.2015 Lapsi- ja nuorisoneuvosto 9 12.04.2016 Lapsi- ja nuorisoneuvosto 20 01.11.2016 Lapsi- ja nuorisoneuvosto 10 04.04.2017 Lapsi- ja nuorisoneuvoston jäsenten palautteiden

Lisätiedot

Karakallion kehittäminen. Asukastyöpaja Yhteenveto

Karakallion kehittäminen. Asukastyöpaja Yhteenveto Karakallion kehittäminen Asukastyöpaja 13.2.2017 Yhteenveto Asukastyöpaja 13.2.2017 Asukastyöpajailta järjestettiin osana Karakallion täydennysrakentamista visioivaa työtä. Karakallion koulun ruokalan

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KYLIEN KUULUMISIA

POLVIJÄRVEN KYLIEN KUULUMISIA POLVIJÄRVEN KYLIEN KUULUMISIA Seuraavat ideat, kommentit, toiveet ja ehdotukset on kerätty 10.12 järjestetyssä Polvijärven kylien illassa. Iltaan oli kutsuttu asukkaita. Läsnä oli kunnan edustaja, sekä

Lisätiedot

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä.

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä. Vastaajat Yhteensä 351 vastaajaa. vähintään. Vierailut Laajavuodessa viimeisen vuoden aikana Vastaajat 24 % 8 % 1 % 41 % Jyväskyläläinen Muu Jyväskylän seudun asukas (Laukaa, Muurame, Uurainen, Petäjävesi,

Lisätiedot

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA Yhdistykset

PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA Yhdistykset PALAUTE KYLÄAVUSTAJA- TOIMINNASTA Yhdistykset Vastaajan taustaorganisaatio 35% 12% 53% Muu kylä- tai asukasyhdistys Kyläavustajan työllistänyt yhdistys Muu yhdistys Kyläavustajatoiminnan tunnettavuus 9%

Lisätiedot

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / 27.9.2016 ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY SIJAINTI kartta.hel.fi Fonecta NYKYTILANNE Rastilan liikekeskus sijaitsee Rastilan metroaseman

Lisätiedot

Kooste yleisötilaisuudesta

Kooste yleisötilaisuudesta Kunnantalon alueen asemakaavamuutos Kaavahankkeen esittely ja avoin ideointitilaisuus 23. 8. 2018 Kooste yleisötilaisuudesta 1. Yleisötilaisuuden kooste Kunnantalon alue 1 Suunnittelualue Suunnittelu koskee

Lisätiedot

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely

Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Mun paikka! lasten ja nuorten osallistamiskysely Pihla Sillanpää/ Espoon yleiskaavayksikkö PILOTTIKYSELY: MUN PAIKKA! -ESPOONLAHTI 30.8.2018 2 TAUSTAA Kasvava Espoo, metro ja hyvinvointi seminaari 13.4.2016

Lisätiedot

POHJOIS-HAAGAN LIIKENNERYHMÄN TOIMINTA

POHJOIS-HAAGAN LIIKENNERYHMÄN TOIMINTA POHJOIS-HAAGAN LIIKENNERYHMÄN TOIMINTA Pohjois-Haaga seuran kevätkokous 20.3.2013 20.3.2013 Liikenneryhmän saavutuksia 2011 2012 Tunnistettu kuusi kävelyn ja pyöräilyn pääreittiä ja koottu niiden osalta

Lisätiedot

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät. #lastensuojelupäivät2018 #tasavertainenarki

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät. #lastensuojelupäivät2018 #tasavertainenarki Valtakunnalliset lastensuojelupäivät #lastensuojelupäivät2018 #tasavertainenarki ErinOmainen-hanke Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kuulit sä meitä? - Erityislapsiperheiden moninaiset

Lisätiedot

Yhdessä Yli-Iissä Yli-Iin yhteisen olohuoneen suunnittelua, kokopäivän tapahtuma kaikenikäisille

Yhdessä Yli-Iissä Yli-Iin yhteisen olohuoneen suunnittelua, kokopäivän tapahtuma kaikenikäisille Yhdessä Yli-Iissä Yli-Iin yhteisen olohuoneen suunnittelua, kokopäivän tapahtuma kaikenikäisille 18.9.2018 Yhteenveto keskustelutilaisuudesta (demokratiakahvila) ja Walk in -työpajasta Oulun kaupunginkirjaston

Lisätiedot

Osallisuus 3 työpaja: Kehittämis- ja muistelukävelyt Suomen Setlementtiliitto ry / Uusi paikallisuus hanke Anne Majaneva, projektipäällikkö

Osallisuus 3 työpaja: Kehittämis- ja muistelukävelyt Suomen Setlementtiliitto ry / Uusi paikallisuus hanke Anne Majaneva, projektipäällikkö 18.10.2013 Osallisuus 3 työpaja: Kehittämis- ja muistelukävelyt Suomen Setlementtiliitto ry / Uusi paikallisuus hanke Anne Majaneva, projektipäällikkö Kehittämis- ja muistelukävelyt Työpajan sisältö Uusi

Lisätiedot

SOUKKA-VISIO TÄYDENNYSRAKENTAMINEN SOUKASSA

SOUKKA-VISIO TÄYDENNYSRAKENTAMINEN SOUKASSA SOUKKA-VISIO TÄYDENNYSRAKENTAMINEN SOUKASSA ILLAN AIKATAULU 17:00 17:30 Ovet auki ja kahvit tarjolla Yhteiset alustukset Hankkeen ja hankkeen tavoitteiden yleisesittely (Espoon kaupunki) Yleistä täydennysrakentamisesta

Lisätiedot

ESPOONLAHDEN URHEILUPUISTON KÄYTTÄJÄVISION TEKEMINEN KOOSTE YLEISÖTILAISUUDESTA

ESPOONLAHDEN URHEILUPUISTON KÄYTTÄJÄVISION TEKEMINEN KOOSTE YLEISÖTILAISUUDESTA ESPOONLAHDEN URHEILUPUISTON KÄYTTÄJÄVISION TEKEMINEN KOOSTE YLEISÖTILAISUUDESTA 23.4.2019 YLEISÖTILAISUUS OSANA KÄYTTÄJÄVISION TEKEMISTÄ Kaikille avoimeen yleisötilaisuuteen 23.4.2019 Espoonlahden koululla

Lisätiedot

Kuntapalvelut Torniossa vuonna 2013 8.4.2013 HM

Kuntapalvelut Torniossa vuonna 2013 8.4.2013 HM 8.4.213 HM Sisällys Johdanto 1 Torit ja torikauppa 42 1. Kokonaisarvosana 2 Urheilu ja pelikentät 43 2. Tyytyväisyys asuinkuntaan: Laaja asuinkuntaindeksi 3 Sisäliikuntatilat 44 3. Tyytyväisyys asuinkuntaan:

Lisätiedot

Järjestöjen rooli sote-uudistuksessa , Uudenmaan järjestöt ja sote-uudistus -seminaari Erityisasiantuntija Ulla Kiuru, SOSTE

Järjestöjen rooli sote-uudistuksessa , Uudenmaan järjestöt ja sote-uudistus -seminaari Erityisasiantuntija Ulla Kiuru, SOSTE Järjestöjen rooli sote-uudistuksessa 17.4.2018, Uudenmaan järjestöt ja sote-uudistus -seminaari Erityisasiantuntija Ulla Kiuru, SOSTE Esityksen rakenne Sote-järjestöjen toimintaympäristön muutos Järjestöjen

Lisätiedot

KUOPION NUORI -KYSELY

KUOPION NUORI -KYSELY KUOPION NUORI -KYSELY Nuorten Palvelu ry / Kauppakeskusten nuoret -hanke YHTEENVETO VASTAUKSISTA Kyselyn tausta Kuopion nuori -kysely oli Kuopion keskustassa asioiville ja aikaansa viettäville nuorille

Lisätiedot

Tourism Service Development Luotsi Projekti

Tourism Service Development Luotsi Projekti Tourism Service Development Luotsi Projekti Järvenpää-talon teatteri Julia Lindholm, Tina Tran, Elisa Vanajas, Tu Linh Do www.laurea.fi Sisältö Projektin esittely ja tavoitteet Tutkimustulokset 1. Markkinointi

Lisätiedot

Kokemustiedon kerääminen järjestöiltä hyvinvointikertomukseen

Kokemustiedon kerääminen järjestöiltä hyvinvointikertomukseen Kokemustiedon kerääminen järjestöiltä hyvinvointikertomukseen Terve Kunta verkostopäivä 29.9.2017 Erityisasiantuntija Marjo Riitta Tervonen, SOSTE, Oulun työpiste vastuualueena järjestö-kuntayhteistyö,

Lisätiedot

Saarela Marjo Johanna

Saarela Marjo Johanna Saarela Marjo Johanna Hilkka Virtanen Lähetetty: 9. maaliskuuta 207 4:4 Pyhällön puisto suunnitelma Oranssi luokka Hei, hyvä oli suunnitelma, mutta onko unohdettu seniorit, joita

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta Metsähallituksen luontopalveluiden strategioissa

Vapaaehtoistoiminta Metsähallituksen luontopalveluiden strategioissa Vapaaehtoistoiminta Metsähallituksen luontopalveluiden strategioissa Kehitysjohtaja Arto Ahokumpu Vapaaehtoistoiminnan tulevaisuus seminaari Vanha ylioppilastalo 28.11.2012 1 Esityksen sisältö Mikä on

Lisätiedot

Perustiedot

Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Miten kehittäisit sivistystoimen palveluita (86 vastausta)

Lisätiedot

Oulun keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteet

Oulun keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteet Oulun keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteet yhteenveto verkkokyselyn 9.-23.11.2018 vastauksista vastauksia 478 kpl keskustan korkean rakentamisen laatuperiaatteiden verkkosivut: https://www.ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/korkea-rakentaminen

Lisätiedot

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa.

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. Sipoon Jokilaakso Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa Sijoita kasvavaan Sipooseen! www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakson etuja ovat sijainti, luonto ja palvelut Sipoon Jokilaakso 2 Nikkilän keskustassa

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät

KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015. EK-Kylät KYSELYTULOKSET 19.3. - 1.4.2015 EK-Kylät Jotta ohjelman sisältö vastaisi myös kylien/asuinalueiden ajatuksia ja toiveita, haluaisimme sinunkin mielipiteesi maakuntamme kylätoiminnan kehittämisestä. Mitkä

Lisätiedot