Kymenlaakson Osakunnan yhdenvertaisuussuunnitelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kymenlaakson Osakunnan yhdenvertaisuussuunnitelma"

Transkriptio

1 Kymenlaakson Osakunnan yhdenvertaisuussuunnitelma Yhdenvertaisuussuunnitelman toimeenpano Yhdenvertaisuussuunnitelman toteutumisesta vastaa kollektiivisesti kurinpitovaliokunta. Valiokunnan tehtävänä on valvoa yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden toteutumista Osakunnassa sekä puuttua heti mahdollisiin kiusaamistapauksiin. Valiokunta myös ennaltaehkäisee syrjintää kannustamalla kaikkia osallistumaan ja muistuttamalla kaikkien osallistumisen tärkeydestä. Avoimuus ja vaikuttamismahdollisuudet Noin kerran kuussa järjestetään Osakunnan kokous. Siinä jokaisella jäsenellä on yhtäläinen ääni- ja puheoikeus. Kaikki suuremmat taloudelliset päätökset tehdään Osakunnan kokouksessa. Kokouksista ilmoitetaan hyvissä ajoin sähköpostilistalla. Myös hallituksen kokoukset ovat avoimia hallituksen ulkopuolisille jäsenille. Hallitukseen pyritään valitsemaan sekä vanhempia osakuntalaisia että fukseja. Näin jatkuvuus taataan parhaiten. Samalla myös eri elämäntilanteissa olevien osakuntalaisten ääni pääsee kuuluviin Osakunnan toimintaa suunniteltaessa. Osakunnassa toimivat asuntovaliokunta, kurinpitovaliokunta, rekrytointivaliokunta, talousvaliokunta, maakuntavaliokunta ja toimintavaliokunta. Valiokunnat ovat avoimia osakunnan jäsenille, ja niitä usein täydennetään myös kesken vuoden. Valiokuntien tehtävänä on toimia kustakin osa-alueesta vastaavan virkailijan tukena ja ilmaista mielipiteensä toiminnasta.

2 Jäsenyys Osakunnan jäseniksi ovat tervetulleita kaikki Helsingin yliopiston sekä muiden pääkaupunkiseudun korkeakoulujen perustutkinto-opiskelijat. Jäseneksi voidaan hyväksyä korkeakouluopiskelijoita myös muualta Suomesta. Vaikka vaalimme kymenlaaksolaista maakuntahenkeä, mitään kotipaikkaan tahi etnisyyteen perustuvaa syrjintää ei Osakunnassa suvaita. Useimmista osakunnista poiketen Kymenlaakson Osakunnalla ei ole käytössä ulkojäsenyyttä, vaan kaikki opiskelijat ovat Osakunnan varsinaisia jäseniä. Näin ollen Kymenlaakson Osakunnassa kaikki virat ovat avoinna myös muille kuin Helsingin yliopiston opiskelijoille. Ikä 1 Fuksit Fuksien kotoutumista Osakuntaan tuetaan erillisillä fuksitapahtumilla kuten fuksisitseillä ja fuksiaisilla (yhdessä Karjalaisen ja Wiipurilaisen Osakunnan kanssa). Vuoden aikana järjestetään myös kolme uusien iltaa, kaksi syksyllä ja yksi keväällä. Fukseja kannustetaan osallistumaan Osakunnan tapahtumiin ja kokouksiin sekä ottamaan osakuntavirkoja. Osakunta on järjestö, jossa jokaisella on mahdollisuus kehittyä ja saada vastuuta halujensa mukaan. Uusien opiskelijoiden tukeminen onkin yksi Osakunnan tärkeimmistä tehtävistä. Pyrimme tuomaan maakuntaidentiteettiä hyvällä tavalla esiin, niin ettei kukaan tunne itseään ulkopuoliseksi pääkaupungissa. 2 Senioroituvat jäsenet Osakunta-aktiivisuus kestää useimmiten valmistumiseen asti. Senioroituville jäsenille mahdollistetaan luonteva siirtymä seniorijärjestöömme Kymenlaakson Osakunnan seniorit ry:n toimintaan. Seniorijäsenillä on oikeus osallistua Osakunnan kokouksiin ja tapahtumiin.

3 Seniorien kanssa pyritään järjestämään ainakin yksi virallinen yhteistapahtuma vuosittain. Lisäksi osakuntalaisia ja senioreja kutsutaan toistensa tilaisuuksiin. Sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen Osakunta ei syrji ketään sukupuolen mukaan. Virkoihin on ollut päteviä molempia sukupuolia edustavia hakijoita niin, ettei sukupuolikiintiöitä ole tarvinnut ottaa käyttöön. Suositamme myös vahvasti miesten osallistumista emännistöön ja naisten osallistumista isännistöön. Saunailloissa järjestetään aina miestenvuoro, naistenvuoro ja sekavuoro. Syksyisin miehet järjestävät naisille sitsit eli böunarit ja vastaavasti naiset keväällä miehille herrikset. Vaikka tapahtumat ovat sukupuolijakoisia järjestämme ne niin että molemmilla sukupuolilla on hauskaa. Jos kolmansien sukupuolten edustajia tai eriäviä mielipiteitä ilmenee, perinnettä ollaan valmiita harkitsemaan uudelleen. Sama pätee lähinnä böunari- ja herrisjärjestelyiden tiimoilta kokoontuviin naisten Kapiokerhoon ja miestenkerho Kansalaisiin. Seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuta Osakunnassa toimimiseen. Kukin saa ilmentää haluamaansa identiteettiä, ja Osakunta osaltaan tukee häntä siinä. Mielipiteet Osakunta hyväksyy lähtökohtaisesti kaikkien mielipiteet sekä Osakunnasta että maailmasta yleensä, ja niistä voidaan hyvässä hengessä keskustella sekä vapaamuotoisesti että Osakunnan kokouksissa. Osakunnalla on myös keskustelukerho Kymen inttäjät, jonka tarkoituksena on mielipiteiden vaihto. Hyväksytty Osakunnan kokouksessa

4 Karjalaisen Osakunnan, Kymenlaakson Osakunnan ja Wiipurilaisen Osakunnan yhteinen ympäristöstrategia Johdanto: Jokaisen tulee huolehtia ympäristön hyvinvoinnista kaikessa toiminnassaan. Siksi Domus Gaudiumin kolme osakuntaa pyrkivät tämän ympäristöstrategian mukaisesti vähentämään ympäristön kuormittamista ja ottamaan muutenkin vastuuta ympäröivästä maailmasta ja muista ihmisistä. Osakuntalaisia kannustetaan toimimaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti myös yksityiselämässään. Osakunnalla ympäristö pyritään huomioimaan käytännössä jätteitä lajittelemalla, jätemäärää ja energiankulutusta vähentämällä sekä hankkimalla osakunnalle vain tarpeellisia ja laadukkaita tarvikkeita, eli turhaa kulutusta vähentämällä. Tämän ympäristöstrategian tarkoituksena on määritellä Domus Gaudiumin osakuntien ympäristönsuojelutavoitteet ja toimet, joilla osakunnat ottavat ympäristön huomioon. Strategia toimii osakuntatoiminnassa noudatettavana ohjeena kaikille osakuntalaisille ja erityisesti osakuntien virkailijoille siitä, miten osakuntatoiminnassa ympäristöä säästetään.

5 Jätteiden lajittelu ja kierrätys: Osakunnalla lajitellaan erikseen: - biojäte (keittiö) - pahvi ja kartonki (keittiö) - lasi (keittiö ja isännistön koppi) - metalli (keittiö ja isännistön koppi) - energiajae (keittiö ja isännistön koppi) - ongelmajäte (keittiö) - toimistopaperi (toimisto) - muu paperi (lehtihuone) - sekajäte ( keittiö) Jätteiden lajitteluohjeet löytyvät huoneistotoimikunnan ilmoitustaululta, keittiön kaappien ovista sekä muualla kuin keittiössä olevien jäteastioiden yhteydestä. Jätteiden lajittelusta ovat vastuussa kaikki osakuntalaiset ja erityisesti virkailijat. Erityisesti mainittakoon, että bileissä käytössä olevat kertakäyttömukit kerätään energiajakeeseen. Domus Gaudiumin jätevarastossa on tyhjennysastiat kaikille muille kerättäville jätteille paitsi ongelmajätteelle. Päivystäjät huolehtivat jätteiden toimittamisesta keräysastioihin klubi-isännän laatiman suunnitelman mukaisesti. Ongelmajäte viedään johonkin YTV:n ilmoittamaan ongelmajätteen keräyspisteistä, joista löytyy lista keittiön kaapin ovesta. Ongelmajätteen viemisestä keräysastiaan huolehtii ympäristövastaava aina tarpeen tullen.

6 Jätteiden synnyn vähentäminen ja energiansäästö: Osakunta pyrkii paitsi lajittelemaan jätteensä, myös vähentämään jätteiden syntyä. Kokouksissa ja juhlissa käytetään oikeita astioita, ja kertakäyttöastioiden käytttöä pyritään välttämään mahdollisuuksien mukaan. Kaupassa käydessä pyritään käyttämään vanhoja muovikasseja tai kestäviä kauppakasseja. Pyritään siihen, ettei käyttökelpoisia elintarvikkeita heitetä pois. Osakunnalla ei käytetä jokapäiväisessä toiminnassa kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä, vaan käsienpesualtaiden yhteydessä on kangaspyyhkeitä, jotka osakunnan siivooja vaihtaa ja pesee. Selvitetään isännistön mahdollisuutta siirtyä kertakäyttöisistä kestomuovisiin tuoppeihin ja mukeihin. Jokainen osakuntalainen huolehtii siitä, että valot ja laitteet sammutetaan aina silloin, kun niitä ei käytetä. Turhan lämmityksen välttämiseksi ovet pyritään pitämään talvisin kiinni. Osakunnalla käytetään energiansäästölamppuja. Osakuntien lehdet painetaan ympäristömerkitylle paperille, eikä niitä postiteta automaattisesti kaikille osakuntalaisille vaan vain osakuntalaisten pyynnöstä. Näin säästetään paperia. Vastuulliset hankinnat: Hankinnoissa suositaan erityisesti ympäristömerkittyjä tuotteita, luomua sekä vastuullisesti tuotettuja tuotteita. Hankinnoissa pyritään suosimaan tuotteita, jotka on pakattu mahdollisimman yksinkertaisesti ja jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.

7 Kestotarvikkeita ostettaessa pyritään ostamaan laadukas, pitkäikäinen tuote, ja muistetaan, että kallis, kestävä tavara on parempi hankinta kuin halpa kertakäyttötuote. Laitehankinnoissa kiinnitetään huomiota laitteen energiankulutukseen. Uusien hankintojen tekemistä harkitaan tarkoin, ja turhia hankintoja ei tehdä. Toteuttaminen ja seuranta: Ympäristöstrategian toteuttaminen on kaikkien osakuntalaisten ja erityisesti osakuntien virkailijoiden vastuulla. Tapahtumien järjestäjät ovat erityisesti vastuussa siitä, että tapahtumassa otetaan huomioon ympäristöasiat. Virkoja siirrettäessä seuraavalle on tähdennettävä ympäristöstrategian huomioon ottamista ja annettava ohjeet kierrätyksestä. Huoneistotoimikunnan ympäristövastaava seuraa ympäristöstrategian toteutumista ja ajanmukaisuutta ja ehdottaa siihen tarvittaessa muutoksia. Ympäristövastaava myös pitää osakuntalaiset ajan tasalla ympäristönsuojeluohjeita koskevista muutoksista. Ympäristöstrategia tarkistetaan jokaisen vuoden alussa ympäristövastaavan johdolla ja se tulee hyväksyä kussakin osakunnassa. Tapahtumat ja tiedottaminen Osakunta järjestää monipuolista toimintaa. Tapahtumista tiedotetaan sähköpostilistalla, Osakunnan Internet-sivuilla, Facebookissa sekä Osakunnan kokouksissa. Alkoholittomia tapahtumia ovat esim. kulttuuriekskursiot, liikuntatapahtumat, kokoukset ja viikoittaiset keskiviikkokahvit. Myös sitseillä on aina alkoholiton vaihtoehto, ja sen valitseminen on myös aidosti mahdollista. Jokaisella on mahdollisuus, esim. toimintavaliokunnan kautta, järjestää itseään kiinnostavaa toimintaa. Uuden kokeileminen on Osakunnan henki. Vaikka 80 vuoden

8 aikana syntyneet traditiot luovat ennustettavuutta ja tuttuutta osakuntatoimintaan, niitä myös hiljakseen uudistetaan. Hyväksytty Osakunnan kokouksessa

KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTAKALENTERI 2015

KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTAKALENTERI 2015 KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTAKALENTERI 2015 Jokaviikkoiset DGO:n (Domus Gaudiumin osakunnat) yhteiset tapahtumat: Maanantaisin osakuntakuoro WiOL:n harjoitukset osakuntatiloissa 18.00 21.15. Keskiviikkoisin

Lisätiedot

Ympäristökartoituksen tarkastuslista Lomake opiskelijoille

Ympäristökartoituksen tarkastuslista Lomake opiskelijoille Fiksu Ammattilainen YLEINEN YMPÄRISTÖTIETOUS Ympäristökartoituksen tarkastuslista Lomake opiskelijoille Ryhmän jäsenet: Kartoituspäivämäärä ja aika: Täytä lomake jokaisessa kohteessa kun saat tiedot selville.

Lisätiedot

CONDUS RY:N YMPÄRISTÖOHJELMA

CONDUS RY:N YMPÄRISTÖOHJELMA CONDUS RY:N YMPÄRISTÖOHJELMA Tämän ympäristöohjelman tarkoituksena on auttaa Condus ry:tä huomioimaan ympäristönäkökulmat kaikessa toiminnassaan ja vähentämään näin omalta osaltaan ympäristön kuormitusta.

Lisätiedot

80. vuosijuhla. kutsu. Kymenlaakson Osakunnan. juhlan tukena

80. vuosijuhla. kutsu. Kymenlaakson Osakunnan. juhlan tukena Arvoisa osakuntalainen Olet lämpimästi tervetullut viettämään kanssamme Kymenlaakson Osakunnan a Torstaina 21. päivä laskemme helmikuun kokouksen jälkeen seppeleen Osakunnan ensimmäisen inspehtorin Erik

Lisätiedot

KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS 2015 Sisällysluettelo

KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS 2015 Sisällysluettelo KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS 2015 Sisällysluettelo I YLEISTÄ... 4 Kymenlaakson Osakunta 2 II TOIMINNAN PUITTEET... 4 1. Jäsenet... 4 2. Tilat... 4 3. Talous... 4 4. Virkailijat... 4 4.1. Inspehtori...

Lisätiedot

Ravintola-alan ympäristöasiat

Ravintola-alan ympäristöasiat Ravintola-alan ympäristöasiat Helsingin ympäristökeskus 03.11.2008 Ympäristökouluttaja Erja Mähönen Miljöönääri Oy Erja.mahonen@miljoonaari.fi Miksi? Laki vaatii - esim. jätelaki Hyvä yrityskansalaisuus

Lisätiedot

Osakunnan hallitus kokoontuu kaksi kertaa kuussa tai tarpeen mukaan. Hallituksen kutsuu koolle hallituksen puheenjohtaja.

Osakunnan hallitus kokoontuu kaksi kertaa kuussa tai tarpeen mukaan. Hallituksen kutsuu koolle hallituksen puheenjohtaja. Kymenlaakson Osakunnan toimintasuunnitelma 2013 Osakunnan tarkoitus Kymenlaakson Osakunta (KyO) on perustettu vuonna 1933. Kymenlaakson Osakunnan tarkoituksena on yhdistää kymenlaaksolaisia ylioppilaita

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta

Kymenlaakson Osakunta OSAKUNNAN KOKOUS I/2017 PÖYTÄKIRJA Aika 19.1.2017 kello 18:30 Paikka DGO Läsnä 15 osakuntalaista sekä inspehtori Jari Lavonen Kokousvirkailijat: Kuraattori Ester Pentti Sihteeri Olli Ahola Pöytäkirjantarkastaja

Lisätiedot

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Rauman musiikkiopisto

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Rauman musiikkiopisto Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Rauman musiikkiopisto Sivistysvaliokunta, kesäkuu 2018 SISÄLTÖ 1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoitus. 3 2. Tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvä

Lisätiedot

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Tervon yhtenäiskoulu

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Tervon yhtenäiskoulu Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2017-2019 Tervon yhtenäiskoulu Sisällys 1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman laadintavelvoite... 2 2. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tavoite...

Lisätiedot

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Kiertokapula Oy 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Jätehuolto Jätehuollon järjestäminen Jätteiden käsittely Jätteiden hyödyntämisen edistäminen

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta. Kymenlaakson Osakunnan virkailijaohjesääntö. 1 Yleissäännöt

Kymenlaakson Osakunta. Kymenlaakson Osakunnan virkailijaohjesääntö. 1 Yleissäännöt Kymenlaakson Osakunnan virkailijaohjesääntö 1 Yleissäännöt Jokaisen osakunnan virkailijan tehtävänä on: 1) hoitaa säännöissä ja kokouksissa hänelle määrätyt tehtävät tunnollisesti. 2) hoitaa kuraattorin,

Lisätiedot

KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Kymenlaakson Osakunta 1 KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Kymenlaakson Osakunta 2 Sisällys 1. Osakunta... 2 2. Vuoden 2017 tavoitteet... 3 3. Kokoukset... 3 4. Viikoittaiset tapahtumat...

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta

Kymenlaakson Osakunta Osakunnan kokous 6/16 Pöytäkirja Aika: 15.9.2016 klo 18.30 Paikka: Domus Gaudium Läsnä: 13 1. Kokouksen avaus - Kokous avattiin klo 18.39. 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus - Kokous todettiin

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta 2

Kymenlaakson Osakunta 2 KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS 2014 Kymenlaakson Osakunta 2 Sisällysluettelo I YLEISTÄ... 4 II TOIMINNAN PUITTEET... 4 1. Jäsenet... 4 2. Tilat... 4 3. Talous... 4 4. Virkailijat... 4 4.1. Inspehtori...

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta

Kymenlaakson Osakunta Kymenlaakson Osakunnan toimintakertomus 2016 I YLEISTÄ Kymenlaakson Osakunta perustettiin vuonna 1933 yhdistämään Helsingin yliopistossa opiskelevia kymenlaaksolaisia, tukemaan heidän henkisiä ja fyysisiä

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunnan toimintakertomus

Kymenlaakson Osakunnan toimintakertomus Kymenlaakson Osakunnan toimintakertomus 2011 1 Sisällysluettelo KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS...1 2011... 1 YLEISTÄ... 3 TOIMINNAN PUITTEET... 3 JÄSENET...3 TILAT...3 TALOUS...3 VIRKAILIJAT...3

Lisätiedot

Konstruktio ry. Toimintasuunnitelma 2017

Konstruktio ry. Toimintasuunnitelma 2017 Konstruktio ry Toimintasuunnitelma 2017 Yleistä Vuonna 2017 yliopiston koulutusuudistusten myötä perustettu uusi sosiaalitieteiden ainejärjestö Konstruktio ry (tästä eteenpäin Konstruktio) keskittyy uuden

Lisätiedot

KASAKKAMÄEN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA-ARVOSUUNNITELMA. Vuosille

KASAKKAMÄEN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA-ARVOSUUNNITELMA. Vuosille KASAKKAMÄEN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA-ARVOSUUNNITELMA Vuosille 2017-18 1 KASAKKAMÄEN KOULUN YHDENVERTAISUUS- JA TASA-ARVOSUUNNITELMA Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Tasa-arvolaki koulussa 3. Yhdenvertaisuuden

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta

Kymenlaakson Osakunta Osakunnan kokous 7/16 Pöytäkirja Aika: 13.10.2016 klo 18.30 Paikka: Domus Gaudium Läsnä: Kuraattori Ester Pentti Sihteeri Esa-Pekka Helanne 15 muuta osakuntalaista 1. Kokouksen avaus - Kokous avattiin

Lisätiedot

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012

LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 LASSILA & TIKANOJA OY Suomalaisten kierrätysasenteet ja jätteiden lajitteluhalukkuus 2012 I N N O L I N K R E S E A R C H O Y T A M P E L L A N E S P L A N A D I 2, 4. k r s, 3 3 1 0 0 T A M P E R E F

Lisätiedot

Toiminnan arvoperiaatteet

Toiminnan arvoperiaatteet Sivu 1/5 1 Yleistä Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksen arvoperustana on luovuttamaton yleismaailmallinen ihmisarvo ja kaiken elämän arvokkuus itsessään. Yhdistys sitoutuu toiminnassaan yhdenvertaisuuteen,

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta LXXXII annii

Kymenlaakson Osakunta LXXXII annii Vuosijuhlakutsu Arvoisa osakuntalainen Kymenlaakson Osakunta Olet lämpimästi tervetullut viettämään kanssamme Kymenlaakson Osakunnan 82. Torstaina 19. päivä laskemme helmikuun kokouksen jälkeen seppeleen

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta 2. Sisällysluettelo

Kymenlaakson Osakunta 2. Sisällysluettelo KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kymenlaakson Osakunta 2 Sisällysluettelo 1. Osakunnan tarkoitus... 2 2. Kokoukset... 3 3. Viikoittaiset tapahtumat... 3 4. Kerhot... 3 5. Kulttuuri... 4

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN YMPÄRIS- TÖOHJELMA 2010 2011

ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN YMPÄRIS- TÖOHJELMA 2010 2011 YMPÄRISTÖOHJELMA ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN YMPÄRIS- TÖOHJELMA 2010 2011 Suvantokatu 6, 80100 JOENSUU 050 341 6346 PL 1627 (Yliopistonranta 3), 70211 KUOPIO 044 576 8419 PL 86 (Kuninkaankartanonkatu

Lisätiedot

LEIRITOIMINNAN YMPÄRISTÖKÄSIKIRJA YMPÄRISTÖTOIMINTOJEN KARTOITUSLOMAKE. Järjestävä taho Leirin nimi Vierailun ajankohta 1. LEIRIN PERUSTIEDOT

LEIRITOIMINNAN YMPÄRISTÖKÄSIKIRJA YMPÄRISTÖTOIMINTOJEN KARTOITUSLOMAKE. Järjestävä taho Leirin nimi Vierailun ajankohta 1. LEIRIN PERUSTIEDOT LEIRITOIMINNAN YMPÄRISTÖKÄSIKIRJA YMPÄRISTÖTOIMINTOJEN KARTOITUSLOMAKE Järjestävä taho Leirin nimi Vierailun ajankohta 1. LEIRIN PERUSTIEDOT Osallistujamäärä alle 20 Leirialue nimi (leiriläiset) 2050 koko

Lisätiedot

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELU EDISTÄMINEN

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELU EDISTÄMINEN TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELU EDISTÄMINEN 11.9.2015 Satu Valtere @satuvaltere 2 MIKÄ TASA-ARVO? TASA-ARVO Tasa-arvolla viitataan useissa yhteyksissä miesten ja naisten väliseen tasa-arvoon.

Lisätiedot

KYMENLAAKSON OSAKUNTA

KYMENLAAKSON OSAKUNTA OSAKUNNAN KOKOUS 7/2012 PÖYTÄKIRJA Aika: to 18.10.2012 klo 18:30 Paikka: Domus Gaudiumin osakuntatilat. Paikalla: 14 osakuntalaista. 1. Kokouksen avaus Kokous avattiin klo 18.40. 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Opiskelijan palveluksessa

Opiskelijan palveluksessa 1 Opiskelijan palveluksessa Ylioppilaskunnan yritystoimintaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta hoitaa liiketoimintaansa HYY Yhtymän kautta. 2 Yhtymän tehtävänä on: - tuottaa voittoa omistajalleen jotta

Lisätiedot

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Puumalan yhtenäiskoulu

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Puumalan yhtenäiskoulu Hyvinvointilautakunta 20.3.2017 19 LIITE NRO 1 Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2017-2019 Puumalan yhtenäiskoulu Sisällys 1 Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma... 3 1.1 Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin leikkipuistojen jätehuollon alkukartoituskysely

Helsingin leikkipuistojen jätehuollon alkukartoituskysely touko kesäkuu 2010 Helsingin sosiaalivirasto ja 4V-hanke Touko kesäkuussa kaikille Helsingin leikkipuistoille lähetettiin jätehuollon alkukartoituskyselyt, joiden tarkoituksena oli kartoittaa leikkipuistojen

Lisätiedot

[Tiedoston alaotsikko]

[Tiedoston alaotsikko] [Tiedoston alaotsikko] YMPÄRISTÖSUUNNITELMA 1 Sisällysluettelo Lämmönkulutus... 3 Sähkönkulutus... 3 Veden kulutus... 4 Hankinnat... 4 Materiaalikulutus... 5 Jätteet... 6 Kuljetukset ja liikenne... 8 Ympäristösuunnitelman

Lisätiedot

Hankinnoissa huomioidaan ympäristönäkökohdat: 30 % hankinnoista sisältää ympäristövaatimuksia v. 2015, 50 % v. 2020.

Hankinnoissa huomioidaan ympäristönäkökohdat: 30 % hankinnoista sisältää ympäristövaatimuksia v. 2015, 50 % v. 2020. 1 (6) NUORISOPALVELUIDEN YMPÄRISTÖOHJELMA SIPOON KUNTA Versio 1 1.11.2010 PÄÄMÄÄRÄ: MATERIAALIEN JA LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄ KULUTUS. Tavoite 1: Hankinnoissa huomioidaan ympäristönäkökohdat: 30 % hankinnoista

Lisätiedot

5. Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi Pasi Pykälistö ja Ester Pentti.

5. Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi Pasi Pykälistö ja Ester Pentti. OSAKUNNAN KOKOUS 1/2013 PÖYTÄKIRJA Aika 24.1.2013 klo 18:30 Paikka: Domus Gaudium Paikalla: 16 osakuntalaista sekä inspehtori. Lisäksi yksi osakuntalainen saapui n. 19:25. 1. Kokouksen avaus Kokous avattiin

Lisätiedot

EKOTUKITOIMINNAN ALKUKARTOITUS

EKOTUKITOIMINNAN ALKUKARTOITUS EKOTUKITOIMINNAN ALKUKARTOITUS Hyvä ekotukihenkilö, Käsissäsi on ekotukitoiminnan alkukartoituslomake. Sen avulla saatte helposti kuvan oman työyhteisönne energian- ja vedenkulutuksesta, lajittelusta ja

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON ETELÄSUOMALAISEN OSAKUNNAN VIRKAILIJA- JA TOIMIKUNTAOHJESÄÄNTÖ. I luku KURAATTORI

HELSINGIN YLIOPISTON ETELÄSUOMALAISEN OSAKUNNAN VIRKAILIJA- JA TOIMIKUNTAOHJESÄÄNTÖ. I luku KURAATTORI HELSINGIN YLIOPISTON ETELÄSUOMALAISEN OSAKUNNAN VIRKAILIJA- JA TOIMIKUNTAOHJESÄÄNTÖ I luku KURAATTORI 1 Kuraattorin tehtävänä on, sen lisäksi mitä osakunnan säännöissä ja muissa ohjesäännöissä on määrätty:

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

Tämä dokumentti on hyväksytty Suomen Psykologian Opiskelijain Liiton yhdistyksen kokouksessa YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

Tämä dokumentti on hyväksytty Suomen Psykologian Opiskelijain Liiton yhdistyksen kokouksessa YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto ry Yhdenvertaisuussuunnitelma Tämä dokumentti on hyväksytty Suomen Psykologian Opiskelijain Liiton yhdistyksen kokouksessa 10.4.2018 YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA 1.

Lisätiedot

KYMENLAAKSON OSAKUNTA

KYMENLAAKSON OSAKUNTA OSAKUNNAN KOKOUS 7/2011 PÖYTÄKIRJA Aika to 20.10.2011 klo 18.30 Paikka osakuntahuoneisto Läsnä Maria Rämö, kuraattori. 14 osakuntalaista. 1. Kokouksen avaus Kokous avattiin klo 18.40. 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Jäteselviytyjät 2013. Tietokilpailu. Koulun nimi. Paikkakunta. Luokka. Joukkue (jokaisen osallistujan etu- ja sukunimi) pisteet yhteensä / 90 pistettä

Jäteselviytyjät 2013. Tietokilpailu. Koulun nimi. Paikkakunta. Luokka. Joukkue (jokaisen osallistujan etu- ja sukunimi) pisteet yhteensä / 90 pistettä Jäteselviytyjät 2013 Tietokilpailu Koulun nimi Paikkakunta Luokka Joukkue (jokaisen osallistujan etu- ja sukunimi) 1. 2. 3. pisteet yhteensä / 90 pistettä 1. Ympyröi YKSI oikea vaihtoehto. 1. Miksi jätteitä

Lisätiedot

Ympäristökoulutus. Jaana Romppainen Ympäristövastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

Ympäristökoulutus. Jaana Romppainen Ympäristövastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Ympäristökoulutus Jaana Romppainen Ympäristövastaava Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Sisältö JYYn ympäristösektori Ympäristövaliokunta Jätteiden lajittelu Kierrättäminen Ympäristöopas Ympäristökilpailu

Lisätiedot

Varsinaissuomalaisen osakunnan ympäristöohjelma 2007

Varsinaissuomalaisen osakunnan ympäristöohjelma 2007 Varsinaissuomalaisen osakunnan ympäristöohjelma 2007 hyväksytty osakunnan varsinaisessa kokouksessa 25. huhtikuuta 2007 I TAVOITTEET JA PERIAATTEET Varsinaissuomalaisen osakunnan säännöissä (1 ) määritellään

Lisätiedot

Savolaisen osakunnan vuksiopus. Apua osakuntaelämän alkutaipaleelle.

Savolaisen osakunnan vuksiopus. Apua osakuntaelämän alkutaipaleelle. VUKSI- SUSJ Savolaisen osakunnan vuksiopus. Apua osakuntaelämän alkutaipaleelle. Sisältö 2 Vuksimajurin tervehdys 4 Kuraattorin tervehdys 5 Jäsenedut 5 Osakuntaan liittyminen 6 Vuksitoimikunta esittäytyy

Lisätiedot

Lead Facility Services Globally. ISS Palvelut ottaa vastuuta ympäristöstä yhdessä asiakkaan kanssa

Lead Facility Services Globally. ISS Palvelut ottaa vastuuta ympäristöstä yhdessä asiakkaan kanssa ISS Palvelut ottaa vastuuta ympäristöstä yhdessä asiakkaan kanssa TOIMINNALLASI ON ISO VAIKUTUS YMPÄRISTÖÖN Suurin osa ympäristövaikutuksista syntyy kiinteistöjen käytönaikaisista päivittäisistä toiminnoista,

Lisätiedot

Karjalaisen Osakunnan

Karjalaisen Osakunnan Karjalaisen Osakunnan FUKSIPUUKELLO 2011 HELSINGIN YLIOPISTON KARJALAISEN OSAKUNNAN ÄÄNENKANNATTAJA VUODESTA 1916 Ota! i s a t osis vu u l e pisk o i t r i ilo Tervehdys sinulle uusi korkeakouluopiskelija!

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- ja YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- ja YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TASA-ARVO- ja YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Hyväksytty hallituksessa 30.05.2013 43 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 TASA-ARVOSUUNNITELMAN TARKOITUS JA TAVOITE... 3 3 TASA-ARVOKYSELYN

Lisätiedot

Miksi oppilaitoksen tulee edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta?

Miksi oppilaitoksen tulee edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta? Miksi oppilaitoksen tulee edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta? Mitä on se suunnitelmallinen tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävä työ, jota oppilaitosten odotetaan tekevän? Miko Lempinen, ylitarkastaja

Lisätiedot

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa.

Kokoukselle valitaan kolme (3) puheenjohtajaa, kolme (3) sihteeriä sekä kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa. Kokouksen järjestyssääntö Edustajakokouksen esityslistan 4. kohdassa tehdyn päätöksen mukaisesti kokouksessa noudatetaan järjestäytymismuotojen ja menettelytapojen osalta seuraavaa järjestyssääntöä: 1

Lisätiedot

Väittämä Jos jätteet lajitellaan oikein, niitä voidaan käyttää uusien tuotteiden valmistamiseen.

Väittämä Jos jätteet lajitellaan oikein, niitä voidaan käyttää uusien tuotteiden valmistamiseen. Väittämä Jos jätteet lajitellaan oikein, niitä voidaan käyttää uusien tuotteiden valmistamiseen. Voisin kuvitella ostavani tavaroita tai vaatteita kirpputorilta. Jos tarvitsen jonkin tavaran jota käytän

Lisätiedot

1. Lainsäädäntö ja ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyö Yhdenvertaisuuden edistämisen toimialueet 4

1. Lainsäädäntö ja ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyö Yhdenvertaisuuden edistämisen toimialueet 4 Sisällysluettelo 1. Lainsäädäntö ja ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyö 3 2. Yhdenvertaisuuden edistämisen toimialueet 4 2.1. Alkuperä, etnisyys, kansalaisuus & kieli 4 2.2. Uskonto, elämänkatsomus ja

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta

Kymenlaakson Osakunta HALLITUKSEN KOKOUS 1/2014 PÖYTÄKIRJA Aika 13.1.2014 klo 18:00 Paikka Patolassa, Sinin kotona Läsnä 9 hallituksen jäsentä ja 1 osakuntalainen Jenni-Maria Käki, hallituksen pj Joonas Ollila, kuraattori Tiina

Lisätiedot

EKOTUKITOIMINNAN ALKUKARTOITUS

EKOTUKITOIMINNAN ALKUKARTOITUS EKOTUKITOIMINNAN ALKUKARTOITUS Hyvä ekotukihenkilö, Käsissäsi on ekotukitoiminnan alkukartoituslomake. Sen avulla saatte helposti kuvan oman työyhteisönne energian- ja vedenkulutuksesta, lajittelusta ja

Lisätiedot

Biojätteen erilliskeräyksen tehostaminen ja ruokahävikin vähentäminen vuokraasuntokiinteistöissä. Biotalouspäivät Aino Kainulainen, HSY

Biojätteen erilliskeräyksen tehostaminen ja ruokahävikin vähentäminen vuokraasuntokiinteistöissä. Biotalouspäivät Aino Kainulainen, HSY BIORENT Biojätteen erilliskeräyksen tehostaminen ja ruokahävikin vähentäminen vuokraasuntokiinteistöissä Biotalouspäivät 7.11.2018 Aino Kainulainen, HSY BIORENT pähkinänkuoressa Hanke pyrkii tehostamaan

Lisätiedot

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla.

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. VISIO Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. MISSIO (TOIMINTA-AJATUS) Nuorten Suomi on palvelujärjestö, joka edistää nuorten toimijuutta

Lisätiedot

Jäteselviytyjät 2014. Tietokilpailu OIKEAT VASTAUKSET

Jäteselviytyjät 2014. Tietokilpailu OIKEAT VASTAUKSET Jäteselviytyjät 2014 Tietokilpailu OIKEAT VASTAUKSET 1. Ympyröi YKSI oikea vaihtoehto. 1. Jätteiden lajittelu = a) laitetaan kaikki jätteet samaan astiaan b) laitetaan jokainen jäte omaan jäteastiaansa

Lisätiedot

KOTOUTTAMISTYÖN PERIAATTEET

KOTOUTTAMISTYÖN PERIAATTEET KOTOUTTAMISLAKI KOTOUTTAMISTYÖN PERIAATTEET mahdollisuus päästä yhteiskunnan jäseneksi oikeus kaikkiin peruspalveluihin, kuten terveydenhoito, koulutus, eläke, työttömyysturva, työllistyminen KOTOUTTAMISTYÖN

Lisätiedot

Pidä Lappi Siistinä ry:n hiilijalanjälki

Pidä Lappi Siistinä ry:n hiilijalanjälki Pidä Lappi Siistinä ry:n hiilijalanjälki Järjestökoordinaattori Paula Tarkka 6.10.2014 Johdanto Ihmisten toiminnan aiheuttamat t voimistavat ilmastonmuutosta. Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa

Lisätiedot

Raportointi >> Perusraportti Tasa arvovaalikone

Raportointi >> Perusraportti Tasa arvovaalikone heli.kiemunki (Lapin ammattiopisto), olet kirjautuneena sisään. 10. maaliskuuta 2011 10:16:23 Your boss is {0} Kirjaudu ulos Etusivu Kyselyt Raportointi Asetukset Käyttäjätiedot Ota yhteyttä Oppaat Help

Lisätiedot

SUOMEN LUKIOLAISTEN LIITON KESTÄVÄN KEHITYKSEN SUUNNITELMA

SUOMEN LUKIOLAISTEN LIITON KESTÄVÄN KEHITYKSEN SUUNNITELMA SUOMEN LUKIOLAISTEN LIITON KESTÄVÄN KEHITYKSEN SUUNNITELMA 2019 2021 Johdanto Kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti tapahtuvaa jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta,

Lisätiedot

Itä-Suomen Yliopiston Ylioppilaskunta

Itä-Suomen Yliopiston Ylioppilaskunta Itä-Suomen Yliopiston Ylioppilaskunta Ympäristöohjelma 2015 Itä-Suomen Yliopiston Ylioppilaskunta ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN YMPÄRISTÖOHJELMA 1. YLEISTÄ 2. OHJELMAN TOTEUTTAMINEN JA RAPORTOINTI

Lisätiedot

Ympäristö ja terveys. Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä

Ympäristö ja terveys. Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä Ympäristö ja terveys Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä 13.11.2009 Eija Enberg 2 13.11.2009 Eija Enberg 3 Ympäristötyön ohjaus Työ aloitettu 1998, ISO 14001 pohjana Ympäristökäsikirja Ympäristötyöryhmä

Lisätiedot

Kerättävät jätelajit Taloyhtiössä kerätään nyt myös muovijätettä jolle löytyy oma säiliö. Kaikki jätteet kerätään nyt syväkeräyssäiliöistä:

Kerättävät jätelajit Taloyhtiössä kerätään nyt myös muovijätettä jolle löytyy oma säiliö. Kaikki jätteet kerätään nyt syväkeräyssäiliöistä: freddis As Oy Porintie 2 Jäteaseman asennustyöt valmiit Jäteaseman asennustyöt ovat viimeistelyjä vaille valmiit ja kaikkia säiliöitä voi käyttää. Syväkeräyssäiliöiden edusta asfaltoidaan samassa yhteydessä

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta. Aika: klo Paikka: DGO Läsnä: 7 (Leon Hirvelä ja Olli Ahola eivät olleet läsnä)

Kymenlaakson Osakunta. Aika: klo Paikka: DGO Läsnä: 7 (Leon Hirvelä ja Olli Ahola eivät olleet läsnä) HALLITUKSEN KOKOUS XI/2016 Pöytäkirja Aika: 30.8.2016 klo 18.30 Paikka: DGO Läsnä: 7 (Leon Hirvelä ja Olli Ahola eivät olleet läsnä) 1. Kokouksen avaus - Kokous avattiin klo 18.27. 2. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Kymenlaakson Osakunta 2

Sisällysluettelo. Kymenlaakson Osakunta 2 KYMENLAAKSON OSAKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS 2013 Kymenlaakson Osakunta 2 Sisällysluettelo I YLEISTÄ... 4 II TOIMINNAN PUITTEET... 4 1. Jäsenet... 4 2. Tilat... 4 3. Talous... 4 4. Virkailijat... 4 4.1. Inspehtori...

Lisätiedot

VAO Ympäristöohjelma SAKUstars Vaasa 1.-3.4 2014

VAO Ympäristöohjelma SAKUstars Vaasa 1.-3.4 2014 VAO Ympäristöohjelma SAKUstars Vaasa 1.-3.4 2014 1. Tausta 1.1 Kestävä kehitys Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tyydyttää omat

Lisätiedot

TYYN STRATEGIA PERUSTEHTÄVÄ

TYYN STRATEGIA PERUSTEHTÄVÄ TYYN STRATEGIA PERUSTEHTÄVÄ TYY tekee Turun yliopistosta parhaan mahdollisen paikan opiskella, opiskelijoista hyvinvoivia ja opiskeluajasta ikimuistoisen. VISIO Ihanteiden TYY on opiskelijoiden avoin ja

Lisätiedot

Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015

Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015 Kierrätys ja kompostointi 21.11.2015 Anne Silver Jäteneuvoja Porin kaupungin ympäristövirasto Jätehuollon etusijajärjestys (kuluttajalle) Vähennä syntyvän jätteen määrää ja haitallisuutta Korjaa, tuunaa,

Lisätiedot

Mustialan navetan jäteopas

Mustialan navetan jäteopas Mustialan navetan jäteopas Hämeen ammattikorkeakoulussa pyritään toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Näitä periaatteita sovelletaan myös navetan toimintoihin. Pääperiaate on ottaa huomioon

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON KARJALAISEN OSAKUNNAN ÄÄNENKANNATTAJA VUODESTA 1916. Karjalaisen Osakunnan. Fuksi Puukello 2012

HELSINGIN YLIOPISTON KARJALAISEN OSAKUNNAN ÄÄNENKANNATTAJA VUODESTA 1916. Karjalaisen Osakunnan. Fuksi Puukello 2012 HELSINGIN YLIOPISTON KARJALAISEN OSAKUNNAN ÄÄNENKANNATTAJA VUODESTA 1916 Karjalaisen Osakunnan Fuksi Puukello 2012 Fuksipuukello 3 Heipä hei, uusi fuksi! 5 Fuksin syksy 7 Arvokkaita pöytäjuhlia ja muuta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Sähkönsäästökampanja kouluissa kevät 2011. Kauniaisten kaupunki Pirjo Korpinen

Sähkönsäästökampanja kouluissa kevät 2011. Kauniaisten kaupunki Pirjo Korpinen Sähkönsäästökampanja kouluissa kevät 2011 Keskuskeittiö Villa Bredan keittiö Kaupungintalon keittiö Puhdistuspalvelut - 24 kiinteistön puhdistuspalvelut, 43298 m 2-87 % tuotetaan ostopalveluna Biojätteen

Lisätiedot

KESKISUOMALAISEN OSAKUNNAN ASUNTO-OHJESÄÄNTÖ

KESKISUOMALAISEN OSAKUNNAN ASUNTO-OHJESÄÄNTÖ 1 KESKISUOMALAISEN OSAKUNNAN ASUNTO-OHJESÄÄNTÖ 1 Asumisoikeuden myöntämisestä Keskisuomalaisen Osakunnan hallitsemiin asuntoihin sekä tämän asumisoikeuden käyttämisestä on voimassa olevien huoneenvuokralainsäädännön

Lisätiedot

TASA- ARVOSUUNNITELMA

TASA- ARVOSUUNNITELMA TASA- ARVOSUUNNITELMA Kaupunginhallituksen 2.10.2012 165 hyväksymä Haapajärven kaupungin tasa-arvosuunnitelma Tasa-arvolain 6a.n mukaan tasa-arvosuunnitelma on selvitys työpaikan tasaarvotilanteesta ja

Lisätiedot

Äänestä ehdokasta, joka

Äänestä ehdokasta, joka Yhtäkään lasta ei jätetä kuntavaaleissa 2017 Sinä voit kuntalaisena vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin! Ovatko kuntapäättäjät aidosti lasten ja lapsiperheiden asialla? Varmista, että ehdokkaasi

Lisätiedot

OPAsTUsTA EKOILUUN. tehtävävihko lapsille

OPAsTUsTA EKOILUUN. tehtävävihko lapsille OPAsTUsTA EKOILUUN tehtävävihko lapsille Pähkinä purtavaksi Tämä vihko on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille, jotka haluavat tietoa jätteistä ja niiden kierrättämisestä. Vihko sisältää monen tasoisia

Lisätiedot

Kestävä kulutus ja kierrätys. Avainsanat: kestävä kulutus, kierrätys, jätteiden lajittelu

Kestävä kulutus ja kierrätys. Avainsanat: kestävä kulutus, kierrätys, jätteiden lajittelu Kestävä kulutus ja kierrätys Avainsanat: kestävä kulutus, kierrätys, jätteiden lajittelu Kulutus Suomessa Suomalainen: Käyttää luonnonvaroja kaksi kertaa enemmän kuin eurooppalainen keskimäärin Tuottaa

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta

Kymenlaakson Osakunta HALLITUKSEN KOKOUS 7/2014 PÖYTÄKIRJA Aika 11.4.2014 klo 19.00 Paikka Kokoushuone Seppele, Domus Gaudium Läsnä 7 hallituksen jäsentä, 1 osakuntalainen ja 1 vierailija Jenni-Maria Käki, hallituksen puheenjohtaja

Lisätiedot

YMPÄRISTÖASIOIDEN SUUNNITTELU JA KEHITTÄMINEN

YMPÄRISTÖASIOIDEN SUUNNITTELU JA KEHITTÄMINEN NUORISOKESKUS ANJALAN YMPÄRISTÖOHJELMA YMPÄRISTÖASIOIDEN SUUNNITTELU JA KEHITTÄMINEN 1. Ympäristötavoite: Ympäristöasioita hoitoa ja ylläpitoa seurataan ja arvioidaan tietyin väliajoin. Vuosittain tehdyn

Lisätiedot

ÄÄNESTYS- JA VAALIJÄRJESTYS

ÄÄNESTYS- JA VAALIJÄRJESTYS RILin hallituksen hyväksymä 13.3.2014 Sivu 1 (6) ÄÄNESTYS- JA VAALIJÄRJESTYS I Yleisiä määräyksiä 1 Sen lisäksi mitä Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n (jäljempänä Liitto) säännöissä hallituksen

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

KYMENLAAKSON OSAKUNTA

KYMENLAAKSON OSAKUNTA OSAKUNNAN KOKOUS 2/2012 PÖYTÄKIRJA Aika to 23.2.2012 klo 18:30 Paikka Domus Gaudium 1. Kokouksen avaus Kokous avattiin klo 18.35. 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi

Lisätiedot

1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoitus

1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoitus Sisällysluettelo 1. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoitus... 3 2. Tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvä lainsäädäntö... 4 2.1 Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta (609/1986)

Lisätiedot

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA VIEREMÄN KUNNAN PERUSOPETUS JA VIEREMÄN LUKIO

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA VIEREMÄN KUNNAN PERUSOPETUS JA VIEREMÄN LUKIO TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA 2017-2019 VIEREMÄN KUNNAN PERUSOPETUS JA VIEREMÄN LUKIO 1 LÄHTÖKOHDAT Tämä suunnitelma on osa Vieremän kunnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Tasa-arvoa

Lisätiedot

KYMENLAAKSON OSAKUNTA

KYMENLAAKSON OSAKUNTA OSAKUNNAN KOKOUS 8/2012 PÖYTÄKIRJA Aika: 8.11.2012 klo 18.30. Paikka: Domus Gaudium Paikalla: 12 osakuntalaista. 1. Kokouksen avaus Kokous avattiin klo 18.31. 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt

Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt (s. 1/6) Osakuntien Yhteisvaltuuskunnan säännöt I 1 Yhdistyksen nimi on Osakuntien Yhteisvaltuuskunta Nationernas Samdelegation ry, ja sen tarkoituksena on toimia

Lisätiedot

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA 2012 2016 Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Lähtökohdat ennen: liikunnan kilpailutoimintaa ja kulttuurikisat

Lisätiedot

SAKU-strategia

SAKU-strategia 1 (6) SAKU-strategia 2012 2016 Sisältö: 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TOIMINTAPERIAATTEET 3. VISIO 3.1 Visio 2016 3.2 Vision mukaiset päämäärät 3.3 Tavoitteet ja menestystekijät 1. TOIMINTA-AJATUS SAKU ry edistää

Lisätiedot

Ilmastoasiat kunnassa toimeenpanoa ja yhteistyötä. Satakunnan ympäristötietoisuus ja -kasvatusverkosto 12.4.2013 Outi Aalto

Ilmastoasiat kunnassa toimeenpanoa ja yhteistyötä. Satakunnan ympäristötietoisuus ja -kasvatusverkosto 12.4.2013 Outi Aalto Ilmastoasiat kunnassa toimeenpanoa ja yhteistyötä Satakunnan ympäristötietoisuus ja -kasvatusverkosto 12.4.2013 Outi Aalto Esityksen sisältö Taustaa Hankkeen rahoitus Mitä hankkeessa tehdään? Hankkeen

Lisätiedot

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT

RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1(6) RAUDANMAAN MAA- JA KOTITALOUSNAISTEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Raudanmaan maa- ja kotitalousnaiset, joka toimii rekisteröimättömänä yleishyödyllisenä yhdistyksenä osana valtakunnallista

Lisätiedot

Osakunnan kanta-alue käsittää Haminan, Kotkan ja Kouvolan kaupungit sekä Iitin, Miehikkälän, Pyhtään, Ruotsinpyhtään ja Virolahden kunnat.

Osakunnan kanta-alue käsittää Haminan, Kotkan ja Kouvolan kaupungit sekä Iitin, Miehikkälän, Pyhtään, Ruotsinpyhtään ja Virolahden kunnat. HELSINGIN YLIOPISTON KYMENLAAKSON OSAKUNNAN SÄÄNNÖT I LUKU OSAKUNNAN TARKOITUS 1 Osakunnan tarkoitus Helsingin yliopiston Kymenlaakson Osakunnan (myöhemmin osakunta) tarkoituksena on yhdistää kymenlaaksolaiset

Lisätiedot

NYT SAA LUUKUTTAA - ASUKASTIEDOTUSTILAISUUS

NYT SAA LUUKUTTAA - ASUKASTIEDOTUSTILAISUUS NYT SAA LUUKUTTAA - ASUKASTIEDOTUSTILAISUUS 25.1.2017 2 Taustaa Kaupunginvaltuusto päätti 2013, että Kruunuvuorenrannan uudelle asuinalueelle toteutetaan alueellinen jätteen putkikeräysjärjestelmä Kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Minna Rauhala Laura Grönlund Meilahden anestesia- ja leikkausosasto

Minna Rauhala Laura Grönlund Meilahden anestesia- ja leikkausosasto Minna Rauhala Laura Grönlund Meilahden anestesia- ja leikkausosasto Olemme anestesiasairaanhoitajia Teemme kolmivuorotyötä varallaoloineen kuten kaikki muutkin sairaanhoitajat osastollamme Toimimme kaikkien

Lisätiedot

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design.

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design. Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry Hallituksen työjärjestys I luku Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala. Sen lisäksi, mitä Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry (TOKYO ry) säännöissä

Lisätiedot

KOKOEKO-SEMINAARI 14.02.2012

KOKOEKO-SEMINAARI 14.02.2012 KOKOEKO-SEMINAARI 14.02.2012 Kiinteistöomistajan näkökulma toimiva jätelogistiikka ja tilaratkaisut Avainasiakaspäällikkö Jukka Turunen, Technopolis Oyj MENESTYKSESI TUKENA TECHNOPOLIS OYJ Voimakkaasti

Lisätiedot

3 Osakunnan kanta-alueita ovat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat.

3 Osakunnan kanta-alueita ovat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat. OULUN ETELÄ- JA KESKIPOHJALAINEN OSAKUNTA RY:n SÄÄNNÖT I LUKU YHDISTYKSEN KOTIPAIKKA, TARKOITUS JA ALUE 1 Yhdistyksen, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä osakunta, nimi on Oulun Etelä- ja Keskipohjalainen

Lisätiedot

LAITILAN LUKION TOIMINNALLINEN TASA- ARVOSUUNNITELMA JA YHDENVERTAISUUDEN EDISTÄMISSUUNNITELMA

LAITILAN LUKION TOIMINNALLINEN TASA- ARVOSUUNNITELMA JA YHDENVERTAISUUDEN EDISTÄMISSUUNNITELMA LIITE 7 LAITILAN LUKION OPETUSSUUNNITELMA LAITILAN LUKION TOIMINNALLINEN TASA- ARVOSUUNNITELMA JA YHDENVERTAISUUDEN EDISTÄMISSUUNNITELMA 2016-2018 Laadittu 26112015/mnh Hyväksytty 18042016 sivistyslautakunta

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

Kymenlaakson Osakunta

Kymenlaakson Osakunta HALLITUKSEN KOKOUS I/2017 PÖYTÄKIRJA Aika 12.1.2017 kello 18:00 Paikka DGO Läsnä: 9 hallituksen jäsentä Kokousvirkailijat: Hallituksen puheenjohtaja Esa-Pekka Helanne Sihteeri Olli Ahola 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot