Kaupunginhallitus Liite 1 96

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallitus Liite 1 96"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Liite 1 96 Mikkelin kaupungin elinkeinojen hyvinvointiohjelma, työllisyysohjelman seuranta 2017 Työllisyysohjelman toteutumista ja tilastointia Tiedotus Kaupungilla on kattava ja selkeä tiedottaminen. Työllistämiseen liittyvää tiedottamista kootaan erikseen Miksein ja oppilaitosten sivuille. osittain. Työllisyyden hoitoon liittyy ykkösasiana yrittäjyys. Joten tiedotusta tulee kehittää myös Mikkelin kaupungin www-sivuilla. Kaupungin nettisivuilta pääsee näihin tietoihin käsiksi etusivun palveluvalikosta palveluopas/elinkeinot sekä etusivua rullaamalla palvelut/yrittäjät. Hyvinhän se ei silloin toimi, jos ei helposti löydy. Sivujen logiikkaa voisi kyllä parantaa nykyisestä. Miksei käy läpi sivustopolut kaupungin viestinnän kanssa. Monella kaupungilla on jo etusivulla suora linkki yritystoimintaan. Esim. Seinäjoen kaupungin etusivu on erittäin yksinkertainen ja selkeä. Se on myös asiakasystävällinen. Seinäjoki Sosiaali ja terveys Varhaiskasvatus ja koulutus Kulttuuri ja liikunta Asuminen ja ympäristö Työ ja yrittäminen Seinäjoen kaupunki Sähköinen asiointi Investoinnit Kaupungin investointien kilpailutuksissa ja niiden toteuttamisessa huomioidaan työllisyysvaikutukset. Työllisyyttä lisääviä hankkeita ovat esimerkiksi yritystonttien esivalmistelutyöt, 1 milj. e katurakentaminen, 2,5 milj. e uima- ja venerannat (liittyy mm. Visit Saimaa hankkeeseen), e matkailua tukevat virkistys- ja liikunta-alueet mm. lohijokien perkaus (suunnitelma ja arvio) koulujen ja muiden kaupungin kiinteistöjen peruskorjausten aikaistaminen (suunnitelma ja arvio) sisääntuloteiden ja valtatien varren maisemallinen perkaus, joka tukee mm. uusia viitostiehankkeet Kokonaistilastointia ei ole vielä saatavissa. Sisääntuloteiden maisemallista perkausta on tehty valtatie 13 osalta (Ristiina), Otavantien osalta sekä Anttolantien osalta. Toimintaa on tehty mm. työllisyyspalveluista työllisyyshankkeena. Hankinnat Kaupungin työvoimavaltaisten hankintojen kilpailutuksissa otetaan huomioon alueen työllisyyden hoidon näkökulmat. Hankinnat pilkotaan tarvittaessa pienempiin osiin siten, kun se lainsäädännöllisesti on mahdollista.

2 Kokonaistilastoa ei ole vielä saatavissa. Kilpailutuksissa on otettu huomioon työllisyysnäkökulmat sopimuksen mukaisesti. Palkkatukityöllistäminen ja velvoitetyöllistettävät Palkataan palkkatuella vähintään n. 80 henkilöä vuosittain. Lisäksi palkataan tarvittaessa n. 10 henkilöä ilman TE-toimiston palkkatukea kaupungin omalla palkkatukimäärärahalla. Osa määrärahasta käytetään oppilaitoksista valmistuviin. Kaupungin palkkatuesta on velvoitetyöllistämiseen kohdistuva osa koko ajan kasvanut. Velvoitetyöllistämisellä tarkoitetaan lakisääteistä kunnan velvollisuutta palkata työiän loppupuolella olevia työttömiä niin, etteivät he joudu työmarkkinatuelle ennen vanhuuseläkettä. Velvoitetyöllistettäviä on ollut aikaisemmin vuositasolla n henkilöä oli palkkatuella, 3 ilman palkkatukea ja velvoitetyöllistettyjä palkkatuella oli 56 henkilöä. Vuonna 2016 oli palkkatuella palkattuna 46 henkilöä ja velvoitetyöllistettyjä 54 henkilöä. Velvoitetyöllistettyjen kasvuprosentti on n. 50 %. Velvoite- ja palkkatuella työllistettyjen palkkauskustannukset katetaan työllistettyjen kustannuspaikalta työllistetyt. Palkkatukityöllistämiseen vaikuttaa valtion määrärahat ja mitä niistä suunnataan Etelä-Savon alueelle ja Mikkelin kaupunkiin. Palkkatukityöllistäminen on useampana vuonna ollut vuositasolla alkuvuosipainotteista. Työllisyyspalvelujen yritysyhteistyö Yrityskontaktointia on tehty kaupungin työllisyyspalveluiden ja siellä hallinnoitujen ESR hankkeiden toimesta. Yrityskontakteja on vuositasolla n. 150, työntekijäehdokkaiden esittelyjä n. 150 ja yritysten ja niiden verkostojen yhteistapaamisia n. 10. Vuosittain järjestetään yrityksille viikon rekrytointitapahtuma (RekryOn). Tiedottaminen hoidetaan www-sivujen sekä erilaisten tiedotteiden kautta. Kuntakokeilumalli toimi hyvin. Jatkuva yrityskontaktointi (käynnit yrityksissä). Saadut toimeksiannot/ehdokashaut toimivat. Yrittäjätapaamiset/-tapahtumat/te lat toteutettiin ja tiedottaminen/markkinointi yrityksiin eri kanavien kautta on onnistunut. RekryOn toteutettiin keväällä Yritysrajapinnassa toimijoiden kanssa yhteistyö toteutui Miksei Oy, Mikke ry, Te-palvelut, Ely-keskus, yrittäjäjärjestöt ja eri toimijoiden hankkeet /2017 Toimeksiannot työnantajilta Työpaikat/työtehtävät Hakijaesittelyt Työllistynyt Työnantajakäynnit/yrityskäynnit Vuoden 2017 luvuissa näkyy työllisyyspalveluiden resurssien merkittävä väheneminen hankkeiden päätyttyä ja vakinaisen henkilökunnan siirryttyä uusiin hankkeisiin. Sijaisia ei ole palkattu. Vuoden 2017 aikana yritystoimintaa on tehty yhden henkilön resurssilla.

3 TYP-Reitti ja aikuissosiaalipalvelut (ESSOTE) Typ-lain mukaisesti kaupungissa toimii työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP Reitti) yhteistyössä alueen kuntien (Mikkeli, Hirvensalmi, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala), Essoten. TE-toimiston ja Kelan kanssa. TYP-Reitin toimintaa ohjaa ja organisoi TYP Reitin johtoryhmä, TYP Reitin palvelukoordinaattori, ESSOTEn aikuissosiaalityö ja kaupungin hallintopalvelujen työllisyyspalvelut. TYP Reitin asiakkaat ovat pidempään työttömänä olleita henkilöitä, joiden työllistymisen edistäminen ei onnistu pelkästään TE-toimiston palveluilla ja tuella. TYP Reitin asiakasmäärä Mikkelissä on n. 500 asiakasta, työntekijäresurssit Essotelta 6,5 koko Typ-alueelle. Kaupungin osalta tavoite asiakasmäärän vähentämiseksi on noin 80 henkilöllä vuosittain erilaisiin työllistämistoimenpiteisiin. TYPissä on aloittanut 97 uutta asiakasta. Asiakkuuksia on päättynyt 128, joista n. 48 % ei tarvitse TYP:n arvion mukaan monialaisia palveluja, n. 21 % on siirtynyt eläkkeelle tai pitkäaikaisen sairauden hoitoon ja n. 10 % on työllistynyt tai aloittanut koulutuksen. Työllistämistoimenpiteissä ( TYP Reitin järjestämä kuntouttava työtoiminta, TE-hallinnon työkokeilu tai palkkatukityö) on ollut n. 200 asiakasta, joka on osaltaan vähentänyt työmarkkinatuen maksuosuutta. Oppisopimus Kaupunki hoitaa työllisyyttä myös oppisopimuksilla. Koulutus tukee myös nuorten ammattitutkintoja. Oppisopimus korvaa pitkäaikaisempana sijaistarvetta ja lyhyitä palkkatukipalvelussuhteita. Oppisopimuskoulutus ei aina tarvitse palkkatukea. Oppisopimusta kohdistetaan ensisijaisesti ammatteihin, joissa on esim. rekrytointipulaa. Kaupungin oppisopimuksesta on tehty prosessikuvaus. Paikkamäärä vaihtelee hlön välillä vuosittain. Oppisopimusopiskelijoiden teoriapäivät ovat palkallisia ja Esedu maksaa koulutuskorvausta työnantajalle. Oppisopimus aloitetaan n. 3 kuukauden työkokeilulla, jonka perusteella tehdään arviointi oppisopimuksen mahdollisesta jatkosta. Oppisopimusopiskelijoita kaupungilla oli 14 hlöä. Tammikuussa 2018 vapautuu 8 paikkaa ja 3 paikkaa keväällä Essoten kanssa on sovittu, että siellä aloittaa 3 oppisopimuslaista. Kaupunki hoitaa rekrytoinnin ja maksaa yhden vuoden palkkakustannukset vuoden 2018 aikana yhteistyökumppaneille. Huom. kaupunki/työllisyyspalvelut on mukana ESSOTEn oppisopimusrekrytoinnissa. Toiminnalla taataan, että ko. alalle hakeutuvat työttömät/työttömyysuhanalaiset saavat oppisopimuspaikan. v aikana päätetyt, aloitetut ja toteutetut oppisopimukset: 9 hlöä ESSOTE 5 hlöä Sivistystoimi (kirjasto, liikunta, päiväkoti, koulut) 1 hlö tekninen toimi 2 hlöä Ruoka- ja puhtauspalvelut 1 hlö Mikkelin Toimintakeskus ry Työpajatoiminta Mikkelin kaupungin nuorten työpajan (Taitola) asiakkaat ovat pääsääntöisesti nuoria vuotiaita ja Pellosniemen Tarina-paja palvelee lähinnä aikuisia Ristiinan ja Pellosniemen alueella.

4 Työpajoilla oli 123 valmennuksen asiakasta. Mikkelin nuorten pajalla oli kuntouttavassa työtoiminnassa 90 henkilöä ja tai sosiaalihuoltolain mukaisessa työtoiminnassa sekä vajaakuntoisen henkilön valmennuksessa 34 henkilöä. Lisäksi pajoilla oli henkilöitä (mm. maahanmuuttajanuoria vapaaehtoistyössä) sekä oppilaitosharjoittelijoita eri aloilta. Lisäksi toteutimme yhteistyössä Ohjaamo Olkkarin kanssa matalan kynnyksen sosiaalisen kuntoutuksen. Tatu-valmennusta tehtiin nuorille. Mukana valmennuksessa oli 7 10 nuorta. Kesätyö Kaupunki palkkaa n kesätyöntekijää vuosittain. Kesätyön fokus on kaupungin nuorten ammatinvalintaan, syrjäytymiseen ehkäisyyn ja oppilaitosyhteistyöhön. Kesätyöntekijät toteuttavat kaupungin palvelutuotantoa. Seurannasta kesätyö puuttuu. Vuoden 2017 kesätyöprosessi toteutui ajalla Tilastointi tehdään talousarvion 2018 käsittelyyn. Kehittämiskumppanuussopimus Mikkelin Toimintakeskus ry:n ja kaupungin välillä Mikkelin kaupungin ja Mikkelin Toimintakeskus ry:n välillä on tehty kehityskumppanuussopimus. Yhdistyksen toimintaan kuuluu osittain myös liiketaloudellista kierrätystoimintaa. Yhdistyksen toiminta tukee kaupungin työllisyydenhoidon tavoitteita mm. sosiaalisen kuntoutuksen, kuntouttavan työtoiminnan ja pitkäaikaistyöttömien toimintojen järjestämisessä. Kumppanuussopimukseen kuuluvat Etelä-Savon Liikunta ry., Mikkelin Työttömät ry., Mikkelin Seudun Invalidit ry. Karjalatietokantasäätiö on projektoitu XAMK:iin. Kehittämiskumppanuussopimuksen päivittäminen käsitellään kaupunginhallituksessa erikseen. Kehittämiskumppanuussopimuksen tavoitteita vahvistetaan. Kumppanuuteen kuuluvien yhdistysten ohjaus- ja tilatarpeet katsotaan yhtenä kokonaisuutena. Ilmenee oheismateriaalista. Kehittämiskumppanuussopimus on toteuttanut tavoitteen siltä osin kun se palkkatukimäärärahan puitteissa on ollut mahdollista. Yhdistysten ohjaus- ja tilatarpeet ovat toteutuneet. Kunnan työmarkkinatuen kuntaosuus Kunnan osarahoittamaa työmarkkinatukea maksetaan työttömyyden hoitoon yhteisvastuullisesti valtion eli Kelan kanssa. Kunnat maksavat prosenttiosuuksia siitä työmarkkinatuesta, jota myönnetään niille työttömille, jotka ovat saaneet , tai yli 1000 päivää työmarkkinatukea. Kunnan ja valtion maksuvelvollisuus lakkaa kun työtön on työllistynyt tai TE-viranomaisen päätöksellä työllistymistä edistävässä toimenpiteessä. Kustannusarvio vuositasolla on ollut 3,9-4,2 milj. euroa. Vuoden 2017 talousarvioraami kattaa tästä 3,0 milj. euroa. Seuranta tehdään kuukausittain. Pitkäaikaistyöttömien työllistäminen lisää tuloja myös ostovoimana, verotuloina ja elämänlaatuna. ja toteutunut 3,0 milj. euroon ei toteudu. Alkuvuoden vastaavalla toiminnalla työmarkkinatuen kustannus vuonna 2017 olisi n. 3,6 milj. e. Työmarkkinatuen kuntaosuus euroa/kk (lähde: Kelan laskutus, Kelasto) Mikkeli muutos tammikuu

5 helmikuu maaliskuu huhtikuu toukokuu kesäkuu heinäkuu yhteensä Kuntouttava työtoiminta Essoten aikuissosiaalityö järjestää työttömille palvelutarpeen mukaisesti kuntouttavaa työtoimintaa. Kuntouttavaa työtoimintaa ostetaan ulkopuolisilta tahoilta, mutta sitä järjestetään myös kaupungin sisäisenä toimintana. Kuntouttavan työtoiminnan palveluissa on ollut yhteensä 379 asiakasta, joista 173 kehittämiskumppanuussopimuksen kautta järjestetyissä palveluissa. Työtoimintapäiviä on kertynyt yhteensä pv, joista 7358 pv kehittämiskumppanuussopimuksen kautta järjestetyissä palveluissa. Kuntouttavien lukumäärä vuonna 2017 tulenee kasvamaan n. 30 %. Vertailu: Vuonna 2016 kuntouttavaa työtoimintaa järjestettiin yhteensä 424 eri henkilölle ja työtoimintapäiviä kertyi koko vuonna yhteensä pv. Sosiaalinen kuntoutus Sosiaalinen kuntoutus on kuntien työllisyydenhoidon yksi toimintamuoto. Työelämään ohjaavan valmennuksen toteuttaminen vaikeutuu, jos siihen ei sisällytetä työelämän toimintatapoja. Sosiaalinen kuntoutus mahdollistaa matalamman kynnyksen ohjattua toimintaa. Toiminta tukee asiakasohjausta työmarkkinoille ja muuhun toimintaan. Sosiaalisen kuntoutuksen palveluja ja niihin liittyvää asiakasohjausta on kehitetty Mikkelin toimintakeskus ry:n hallinnoiman, 5/2016 alkaneen Muuntamo-hankkeen sekä Essoten aikuissosiaalityön välisenä yhteistyönä. Sosiaalista kuntoutusta on toteutettu hankkeessa hyvinvointiryhminä sekä ryhmämuotoisena kuntouttavana työtoimintana. Asiakkaita on ohjautunut näihin toimintoihin ajalla 5/2016-5/2017 yhteensä 69 henkilöä. Työttömien terveystarkastukset Työttömien terveystarkastukset toteutetaan osana Essoten palveluna. Terveystarkastus on TYP-laissa määritelty kartoitusjakson osa. Määrä on vuositasolla n ja kustannukset 2017 Työttömien terveystarkastuksia toteutetaan vähintään se määrä, mitä TYPissä toteutettavat kartoitus-jaksot vaativat. Tällä hetkellä ei ole vielä tilastointia. Tilastointi valmistuu vuoden 2017 loppuun. Työttömien työkyvynarviointi TYP-toiminnan yhteydessä osa työvoimasta todetaan työkyvyn aleneman johdosta nykyiseen työelämään kykenemättömäksi. Tästä käynnistyy eläkkeelle hakeutumisprosessi johon kuuluvat asiantuntijalääkäreiden lausunnot, työkyvyn osoittaminen käytännössä (esim. työkokeilu ja kuntouttava työtoiminta) ja tästä kokonaisuudesta, sekä asiakkaan terveyshistoriasta, koottu hakemus. Toimintaan on varattu erillinen määräraha hallintopalveluihin. Vuositasolla eläkeselvittelyprosesseja tehdään n. 60, joista myönteisiä päätöksiä oli 11 vuonna 2016.

6 Eläköitymisselvittely kestää 1-3 vuotta. Eläkeselvitysprosessia hoitaa yhteistyössä TYP Reitin terveydenhoitaja, Essoten aikuissosiaalityön sosiaaliohjaaja ja koordinointivastuu on TYP Reitin palvelukoordinaattorilla. Työkyvyn arviointeja on meneillään n. 60 asiakkaan kohdalla. Ostopalvelujen kautta työkyvyn arvioon on ohjattu 70 asiakasta, rahaa on käytetty n Päättyneitä prosesseja 28, joista 8 päättynyt eläkkeeseen, 6 eläkehylkyyn ja asiantuntija-arvion perusteella eläkeperusteita ei ole todettu 14 asiakkaalla. Ostopalveluiden kautta myönteisiä eläkepäätöksiä on tullut 4. Jos eläkeperusteita ei ole, on asiakkaille tarjottu kuntouttavaa työtoimintaa tai sosiaalista kuntoutusta työkyvyn jatkoselvittämisen tueksi. Työllisyysprojektit Mikkelin kaupungilla on yhteinen Tartu-hanke Pieksämäen ja Savonlinnan kaupunkien sekä Kangasniemen kunnan kanssa. Tartu-hankkeen henkilömäärät Mikkeli 3 Savonlinna 1,5 Pieksämäki 1 Kangasniemi 0,5 Projektin fokus on toteuttaa velvoitetta arvioida työttömän työllistymissuunnitelman toteutumista 3 kuukauden välein. Asiakastavoite 750 asiakasta hankkeen aikana (alkupainotteinen asiakassisäänotto) Mikkeli 375, Savonlinna 188, Pieksämäki 125, Kangasniemi 63. Hanke hyödyntää olemassa olevia TE- ja kunnan palveluja avoimille työmarkkinoille palauttamiseen/ kiinnittämiseen. Kuntien ja järjestöjen työllistäminen toimii välineenä, ei tavoitteena. Hanke varmistaa tiiviimmän asiakaskontaktoinnin. Esim. asiakastietojen parempi paikkansapitävyys, helpottaa palveluihin ohjaamista ja tehostaa työnvälitystä. Hankkeen tavoite on edistää hyvien käytäntöjen leviämistä maakunnassa, yhteistyökehittämistä, benchmarkkausta ja vuoden 2019 uudistukseen valmistautumista. Hanke lisää elinvoimaa edistävien kuntien roolia työllisyydenhoidossa. Muuta Isona tavoitteena on rakenteiden kehittämiseen toimenpidesuositukset konsulttityönä ja maakuntauudistuksen onnistumisen edistäminen työllisyydenhoidossa. Työllisyydenhoidon rakenteiden kehittäminen on aloitettu mm. Mikko Kesä Oy:n (Tampere) kanssa. Yhtiö tuntee Mikkelin kaupungin. Toiminnassa on mukana maakuntauudistuksen valmistelu ja kasvupalvelulaki. Yhteistyökumppaneina ovat mm. Ely-keskus ja Etelä-Savon Maakuntaliitto ja keskeisimmät kumppanit ja palveluntuottajat. Vertailukohtana on useat muut kaupungit.

Kaupunginhallitus Liite 1 193

Kaupunginhallitus Liite 1 193 Kaupunginhallitus 27.11.2017 Liite 1 193 Mikkelin kaupungin elinkeinojen hyvinvointiohjelma, työllisyysohjelma Työllisyysohjelmassa kuvataan ohjelman perustavoite, toteutumista ja tilastointia ajalta 1.1.-30.9.2017

Lisätiedot

Työllistämisen mahdollistaminen, aktivointi ja edunvalvonta julkishallinnossa

Työllistämisen mahdollistaminen, aktivointi ja edunvalvonta julkishallinnossa Mikkelin kaupungin elinkeino- ja työllisyysohjelma Työllisyysosion kärkitavoitteet v. 2017 Yleistä Työvoima-, elinkeino- ja yrityspalveluilla on jatkossa entistä suurempi merkitys Mikkelin kaupungille.

Lisätiedot

Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain. Tähän kuuluu myös luonnollinen väestökehitys (kuolleet ja syntyneet) sekä maahanmuutto.

Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain. Tähän kuuluu myös luonnollinen väestökehitys (kuolleet ja syntyneet) sekä maahanmuutto. Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, työnhakijoiden lukumäärät sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin kuukausittain. Lisäksi seuraamme työmarkkinatukea isoihin kaupunkeihin

Lisätiedot

Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain. Tähän kuuluu myös luonnollinen väestökehitys (kuolleet ja syntyneet) sekä maahanmuutto.

Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain. Tähän kuuluu myös luonnollinen väestökehitys (kuolleet ja syntyneet) sekä maahanmuutto. Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, työnhakijoiden lukumäärät sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin kuukausittain. Lisäksi seuraamme työmarkkinatukea isoihin kaupunkeihin

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin asukasluvut, työttömyysprosentit, työnhakijoiden lukumäärät sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin kuukausittain

Mikkelin kaupungin asukasluvut, työttömyysprosentit, työnhakijoiden lukumäärät sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin kuukausittain Saimaan rannalla. Mikkelin kaupungin asukasluvut, työttömyysprosentit, työnhakijoiden lukumäärät sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin kuukausittain Syyskuu 2017, hallintopalvelut Tilastot syyskuu

Lisätiedot

Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain. Tähän kuuluu myös luonnollinen väestökehitys (kuolleet ja syntyneet) sekä maahanmuutto.

Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain. Tähän kuuluu myös luonnollinen väestökehitys (kuolleet ja syntyneet) sekä maahanmuutto. Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, työnhakijoiden lukumäärät sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin kuukausittain. Lisäksi seuraamme työmarkkinatukea isoihin kaupunkeihin

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNGIN KESKEISET TYÖTTÖMYYSPROSENTIT 15 KUUKAUDEN AIKAJANALLA

MIKKELIN KAUPUNGIN KESKEISET TYÖTTÖMYYSPROSENTIT 15 KUUKAUDEN AIKAJANALLA Kaupunginhallitus 18.1.2016 Liite 1 10 MIKKELIN KAUPUNGIN KESKEISET TYÖTTÖMYYSPROSENTIT 15 KUUKAUDEN AIKAJANALLA Kaupungin työttömyysprosentit kuvataan tässä esityksessä suhteessa koko maahan ja Etelä-Savoon.

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017 Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017 Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain.

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017 Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017 Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain.

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017 Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2017 Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain.

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016 Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016 Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain.

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016 Kaupunginhallitus 30.5.2016 Liite 4 201 Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016 Seuraamme kaupungin

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016 Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016 Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain.

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016

Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016 Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Hallintopalvelut 2016 Seuraamme kaupungin väestön määrän kehitystä kuukausittain.

Lisätiedot

Työllisyysohjelman toimintakausi on valtuustokausi. Sitä tarkistetaan vuosittain kaupungin talousarviokäsittelyssä.

Työllisyysohjelman toimintakausi on valtuustokausi. Sitä tarkistetaan vuosittain kaupungin talousarviokäsittelyssä. Kaupunginhallitus 17.12.2018 Liite 1 463 Mikkelin kaupungin elinvoimaohjelma, työllisyysohjelma Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut vastaa kaupungin työllisyydenhoidosta. Tehtävänä on edistää nuorten

Lisätiedot

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari

Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari Kajaanin kaupunginvaltuuston seminaari 20.9.2017 Työllisyys Anne Huotari Työllisyysasiantuntija/TYP-johtaja Kajaanin ja Kainuun työttömyysaste 2015-7/2017 20 18 16 18,2 17,4 14 12 13,4 10 8 6 Kajaani Kainuu

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT

JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT JOENSUUN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSYKSIKKÖ JA TYÖLLISYYSPALVELUT 15.042015 Pohjois-Karjalan työllisyystoimijoiden kehittämispäivä Tarja Husso Työllisyyspäällikkö Joensuun kaupunki MIKSI TYÖLLISYYSYKSIKKÖ PERUSTETTU

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot. II Ohjaamo-päivät , Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot. II Ohjaamo-päivät , Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) ja Ohjaamot II Ohjaamo-päivät 24.3.2015, Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz Työllisyydenhoidon kokonaisuus ELINKEINO- POLITIIKKA TYÖPOLITIIKKA

Lisätiedot

Työllisyydenhoidon kehittämiskumppanuussopimus Mikkelin kaupungin ja Mikkelin Toimintakeskus ry:n välille

Työllisyydenhoidon kehittämiskumppanuussopimus Mikkelin kaupungin ja Mikkelin Toimintakeskus ry:n välille Kaupunginhallitus 27.11.2017 Liite 1 192 MIKKELIN KAUPUNKI Työllisyydenhoidon kehittämiskumppanuussopimus Mikkelin kaupungin ja Mikkelin Toimintakeskus ry:n välille 1.1.2018-31.12.2019 Puhelin 015 1941,

Lisätiedot

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä

TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Anna-Liisa Lämsä TYP-toiminta sekä alueiden kehittämisen ja kasvupalvelujen vaikutukset työllistämiseen Mikä TYP on? TYP eli työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu on toimintamalli, jossa TE-toimisto, kunta

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömyys lisääntyi kesäkuussa vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00

Etelä-Savossa työttömyys lisääntyi kesäkuussa vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömyys lisääntyi kesäkuussa vähemmän kuin koko maassa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2013 23.7.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna kysely

Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna kysely Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon vuonna 2017 -kysely Tietoa ja alustavia tuloksia Kuntaliiton toteuttamasta kyselystä Matti Sahlberg, Reijo Vuorento 26.3.2019 Kuntien panostukset työllisyydenhoitoon

Lisätiedot

Aktiivisen työvoimapolitiikan meneillään olevat askeleet työvoimapolitiikan maakunnallistaminen/kunnallistaminen

Aktiivisen työvoimapolitiikan meneillään olevat askeleet työvoimapolitiikan maakunnallistaminen/kunnallistaminen Aktiivisen työvoimapolitiikan meneillään olevat askeleet työvoimapolitiikan maakunnallistaminen/kunnallistaminen 14.2.2017 Paasitorni Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Lähde: KEHA-keskus 2 14.2.2017 Kuntien

Lisätiedot

Työllisyys kunnan elinvoimatekijänä

Työllisyys kunnan elinvoimatekijänä Työllisyys kunnan elinvoimatekijänä Kunnan työllisyydenhoidon kokonaisuuden hallinta ja kehittäminen Riitta Hakala 22.2.2018 Kemin kaupungin työllisyyspalvelut -yksikkö Kaupunki- ja elinkeinostrategia

Lisätiedot

Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9:00

Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ ELOKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Nuorten aktivointiaste Etelä-Savossa heinäkuussa koko maan toiseksi korkein Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2013 20.8.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0!

työllisyysyksikkö , ,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0, , ,0 #JAKO/0! Työllisyysyksikkö Valtuustoon nähden sitovat tavoitteet: työllisyysyksikkö 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! Toimintatulot 0,0 935 940,0 778 020,0 #JAKO/0! työllisyysyksikkö 2 831 200,0 2 692 110,0 #JAKO/0!

Lisätiedot

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA

KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA KAUPUNGIN JA JÄRJESTÖJEN YHTEISTYÖ TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA 10.042015 Yhdistysten tulevaisuus työllisyystoimijoina - tilaisuus Tarja Husso Työllisyyspäällikkö TYÖTTÖMÄT TYÖNHAKIJAT JOENSUUSSA 2009-2015 (suluissa

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2015: Turengin omakotiyhdistys ry, 200 /kk, 12 kuukautta Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kuukautta

Kuntalisät yhdistyksille v. 2015: Turengin omakotiyhdistys ry, 200 /kk, 12 kuukautta Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kuukautta Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1 TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1.1. 31.8.2018 Naantalin työllisyystilanne 31.8.2018 ELY -keskuksen julkaiseman 08/2018 kuukausikatsauksen mukaan Naantalin työvoima oli elokuun lopussa 8 950 henkilöä,

Lisätiedot

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00

Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, tammikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HELMIIKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Nuorten miesten työttömyys on lisääntynyt syksystä selvästi Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, tammikuu 2013 26.2.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP

Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP Monialaisen yhteispalvelun järjestäminen Kainuussa Anne Huotari Työllisyysasiantuntija, TYP-johtaja Kajaanin kaupunki, Kainuun TYP Työttömyys Kainuussa Asukkaita Kainuussa 75 415 Työvoima 33 822 Työttömien

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin elinkeino- ja työvoimapoliittinen ohjelmaluonnos

Mikkelin kaupungin elinkeino- ja työvoimapoliittinen ohjelmaluonnos Kaupunginhallitus 30.5.2016 Liite 1 203 Mikkelin kaupungin elinkeino- ja työvoimapoliittinen ohjelmaluonnos Yleistä Työvoima-, elinkeino- ja yrityspalvelut tulevat jatkossa keskittymään nykyistä selvemmin

Lisätiedot

Etelä-Savon nuorten työttömien aktivointiaste toukokuussa 45 % Suomen kolmanneksi paras. Työllisyyskatsaus, toukokuu

Etelä-Savon nuorten työttömien aktivointiaste toukokuussa 45 % Suomen kolmanneksi paras. Työllisyyskatsaus, toukokuu NÄKYMIÄ KESÄKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savon nuorten työttömien aktivointiaste toukokuussa 45 % Suomen kolmanneksi paras Työllisyyskatsaus, toukokuu 2013 25.6.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

TE-hallinnon toimenpiteiden vaikutus Etelä-Savon työttömyysasteeseen on yli 5 prosenttiyksikköä

TE-hallinnon toimenpiteiden vaikutus Etelä-Savon työttömyysasteeseen on yli 5 prosenttiyksikköä NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS TE-hallinnon toimenpiteiden vaikutus Etelä-Savon työttömyysasteeseen on yli 5 prosenttiyksikköä Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2012 24.4.2012 klo 9:00 Työttömät

Lisätiedot

Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00

Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömien määrä kasvoi Etelä-Savossa vuodentakaisesta 7 % ja koko maassa 17 % Työllisyyskatsaus, huhtikuu 2013 21.5.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1 TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1.1. 31.12.2018 Naantalin työllisyystilanne 31.12.2018 ELY -keskuksen julkaiseman 12/2018 kuukausikatsauksen mukaan Naantalin työvoima oli joulukuun lopussa 8 950 henkilöä,

Lisätiedot

Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja

Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja Työllisyyden hoito elinkeinopolitiikkaa vai sosiaalipolitiikkaa? 2014 Pirkko Hynynen Työikäisten palvelulinjajohtaja Käsitteistä Sosiaalinen kuntoutus Kuvaa toimintaa, joka edistää ihmisen toimintamahdollisuuksia.

Lisätiedot

Työllisyysraportti vuosi 2017

Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyysraportti vuosi 2017 Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila 7.3.2018 Työllisyystoimikunta 26.3.2018 1 Janakkalan kunnan työllistämisen tulosalueen tehtävät Kuntastrategia 2017: Valtuustokauden

Lisätiedot

Työttömyys kasvoi Etelä-Savossa heinäkuussa. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9.00

Työttömyys kasvoi Etelä-Savossa heinäkuussa. Työllisyyskatsaus, heinäkuu klo 9.00 NÄKYMIÄ ELOKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömyys kasvoi Etelä-Savossa heinäkuussa Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2015 25.8.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli heinäkuun lopussa työttömänä

Lisätiedot

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9.

Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta. Työllisyyskatsaus, marraskuu klo 9. NÄKYMIÄ JOULUKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Palkkatuella työllistettyjen määrä lähes puolittunut Etelä-Savossa vuodentakaisesta Työllisyyskatsaus, marraskuu 2015 22.12.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko

Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Häme työllisyyskatsaus v. 2015: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Työttömien osuus työvoimasta 10,5 % 10,6 % 10,3 % 10,0 % 9,7 % Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut)

Lisätiedot

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1 TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1.1. 30.4.2018 Naantalin työllisyystilanne 30.4.2018 ELY -keskuksen julkaiseman 04/2018 kuukausikatsauksen mukaan Naantalin työvoima oli huhtikuun lopussa 8 950 henkilöä,

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömyys lisääntynyt vuodentakaisesta vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, syyskuu

Etelä-Savossa työttömyys lisääntynyt vuodentakaisesta vähemmän kuin koko maassa. Työllisyyskatsaus, syyskuu NÄKYMIÄ LOKAKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömyys lisääntynyt vuodentakaisesta vähemmän kuin koko maassa Työllisyyskatsaus, syyskuu 2013 22.10.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi

Työllisyyssetelillä työllistyneet ja kuntalisät yhdistyksille v (FPM ) Myönnetyt työllisyyssetelit/kuukausi Häme työllisyyskatsaus v. 2017: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Etelä-Savossa elokuun työttömyysluvut pahimmat sitten vuoden Työllisyyskatsaus, elokuu klo 9:00

Etelä-Savossa elokuun työttömyysluvut pahimmat sitten vuoden Työllisyyskatsaus, elokuu klo 9:00 NÄKYMIÄ SYYSKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa elokuun työttömyysluvut pahimmat sitten vuoden 2005 Työllisyyskatsaus, elokuu 2013 24.9.2013 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli elokuun

Lisätiedot

Petra-projekti Nuorten työllistymisen tukeminen. Työllisyyspalvelut, Vantaan kaupunki Hankevastaava Annukka Jamisto 14.5.2014

Petra-projekti Nuorten työllistymisen tukeminen. Työllisyyspalvelut, Vantaan kaupunki Hankevastaava Annukka Jamisto 14.5.2014 Petra-projekti Nuorten työllistymisen tukeminen Työllisyyspalvelut, Vantaan kaupunki Hankevastaava Annukka Jamisto 14.5.2014 Petra-projektit Petra Nuoret työhön ja kouluun: 1.3.2010-31.10.2013 Petra Nuoret

Lisätiedot

Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän. Työllisyyskatsaus, maaliskuu klo 9.00

Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän. Työllisyyskatsaus, maaliskuu klo 9.00 NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Kausivaihtelu pienensi maaliskuussa työttömyyslukuja vain vähän Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2015 23.4.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä

Kuntalisät yhdistyksille v. 2017: tilanne Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 12 kk Sotainvalidien veljesliitto, 300 /kk, 1 kk Yhteensä Häme työllisyyskatsaus v. 2016: Janakkala tilanne kuukauden lopussa Työttömien osuus työvoimasta Työttömät työnhakijat (ml. lomautetut) Alle 25-vuotiaiden työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta

Lisätiedot

Taantuma kaksinkertaisti yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien määrän Etelä-Savossa

Taantuma kaksinkertaisti yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien määrän Etelä-Savossa NÄKYMIÄ KESÄKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Taantuma kaksinkertaisti yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien määrän Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, toukokuu 2012 26.6.2012 klo 9:00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Työvoimapalvelut maakuntauudistuksessa

Työvoimapalvelut maakuntauudistuksessa Työvoimapalvelut maakuntauudistuksessa Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan avoin kuuleminen Eduskunnan Pikkuparlamentin auditorio 1.3.2017 Varatoimitusjohtaja Timo Reina Nyt näyttää vahvasti siltä, että:

Lisätiedot

Työttömien määrä laskee kesää kohti viime vuoden tapaan. Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9.00

Työttömien määrä laskee kesää kohti viime vuoden tapaan. Työllisyyskatsaus, huhtikuu klo 9.00 NÄKYMIÄ TOUKOKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömien määrä laskee kesää kohti viime vuoden tapaan Työllisyyskatsaus, huhtikuu 2015 27.5.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli huhtikuun

Lisätiedot

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja

Vantaan työllisyyspalveluiden esittely. Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Vantaan työllisyyspalveluiden esittely Timo Saari Työllisyyspalveluiden johtaja Työttömyys Vantaalla 16 000 14 000 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 Työttömyys Vantaa 2006-2017 0 2017 2016 2015 2014

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin väkiluvun kehitys 15 kuukauden aikajanalla

Mikkelin kaupungin väkiluvun kehitys 15 kuukauden aikajanalla Mikkelin kaupungin keskeiset asukasluvut, työttömyysprosentit, avoimet työpaikat sekä työmarkkinatuen vertailu 11 kaupunkiin Elinvoima- ja kilpailukykypalvelut (Ekk) 2015 Lisätietoja: kehityspäällikkö

Lisätiedot

TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä

TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä NÄKYMIÄ HUHTIKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS TE-toimiston aktivointipalvelut alensivat maaliskuussa työttömyysastetta Etelä-Savossa yli 6 prosenttiyksikköä Työllisyyskatsaus, maaliskuu 2014 24.4.2014 klo

Lisätiedot

TYÖHÖNKUNTOUTUKSEN YKSIKÖISTÄ

TYÖHÖNKUNTOUTUKSEN YKSIKÖISTÄ TYÖHÖNKUNTOUTUKSEN YKSIKÖISTÄ VERKOSTOPÄIVÄ 8.4.2014 Työhönkuntoutuksen päällikkö Maarit Laitinen 1 SOSIAALIPALVELUT Sosiaalipalvelujen päällikkö Leila Kankainen AIKUISSOSIAALITYÖ Aikuissosiaalityön päällikkö

Lisätiedot

Etelä-Savon välityömarkkinat ja työllisyyden hoidon haasteet 2015

Etelä-Savon välityömarkkinat ja työllisyyden hoidon haasteet 2015 Etelä-Savon välityömarkkinat ja työllisyyden hoidon haasteet 2015 Verkostoja hyödyntäen järjestöjen kautta aitoon työllistymiseen 15.10.2014 1 17.10.2014 Etelä-Savon TE-toimisto/ Rakennepoliittinen ohjelman

Lisätiedot

Etelä-Savossa TE-toimiston aktivointipalveluissa 350 henkilöä edellisvuoden lokakuuta vähemmän. Työllisyyskatsaus, lokakuu klo 9.

Etelä-Savossa TE-toimiston aktivointipalveluissa 350 henkilöä edellisvuoden lokakuuta vähemmän. Työllisyyskatsaus, lokakuu klo 9. NÄKYMIÄ MARRASKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa TE-toimiston aktivointipalveluissa 350 henkilöä edellisvuoden lokakuuta vähemmän Työllisyyskatsaus, lokakuu 2015 24.11.2015 klo 9.00 Työttömät

Lisätiedot

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1 TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1.1. 31.12.2017 Naantalin työllisyystilanne 31.12.2017 ELY -keskuksen julkaiseman 12/2017 kuukausikatsauksen mukaan Naantalin työvoima oli joulukuun lopussa 8 921 henkilöä,

Lisätiedot

Työkyvyn arviointi osana työllisyyspalveluiden asiakasprosessia Jyväskylässä

Työkyvyn arviointi osana työllisyyspalveluiden asiakasprosessia Jyväskylässä Työkyvyn arviointi osana työllisyyspalveluiden asiakasprosessia Jyväskylässä Työkykykoordinaattori Suvi Kaipainen, Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelut 13.6.2017 Työkyvyn arvioinnin tiimi Työkykykoordinaattori

Lisätiedot

Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, helmikuu klo 9:00

Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa. Työllisyyskatsaus, helmikuu klo 9:00 NÄKYMIÄ MAALISKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Työttömyys helpottui vain hieman tammikuusta helmikuuhun Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, helmikuu 2014 25.3.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Työllisyystoimikunnan vuosikertomus 2016 Työllisyysohjelman 2016 toteuma

Työllisyystoimikunnan vuosikertomus 2016 Työllisyysohjelman 2016 toteuma Työllisyystoimikunnan vuosikertomus 2016 Työllisyysohjelman 2016 toteuma Työllisyystoimikunta 10.5.2017 Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila Henkilöstöjohtaja Maija Nivala Sisältö: Kunnan työllisyydenhoitoon

Lisätiedot

Kumppaniksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Kumppaniksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Kumppaniksi ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Toiminta- ajatus Kajaanin kaupunki sekä Ristijärven ja Sotkamon kunnat järjestävät Kumppaniksi ry:n toimesta työhön ja koulutukseen tähtäävää valmennusta

Lisätiedot

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00

Yli työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa. Työllisyyskatsaus, kesäkuu klo 9:00 NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Yli 9 000 työtöntä Etelä-Savossa kesäkuun lopussa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2014 22.7.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli kesäkuun lopussa

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömien määrä lisääntynyt vuodentakaisesta eniten rakennus- ja kuljetustyössä. Työllisyyskatsaus, heinäkuu

Etelä-Savossa työttömien määrä lisääntynyt vuodentakaisesta eniten rakennus- ja kuljetustyössä. Työllisyyskatsaus, heinäkuu NÄKYMIÄ ELOKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömien määrä lisääntynyt vuodentakaisesta eniten rakennus- ja kuljetustyössä Työllisyyskatsaus, heinäkuu 2014 26.8.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

PARTY Parempaa työ- ja toimintakykyä hanke

PARTY Parempaa työ- ja toimintakykyä hanke PARTY Parempaa työ- ja toimintakykyä hanke 1.4.2015-31.3.2018 RAHOITUS ESR, Sosiaali- ja terveysministeriö HANKKEEN KOKONAISBUDJETTI n. 4,6 milj., josta ESR osallistuu 80 %, omarahoitus 20 % HALLINNOI

Lisätiedot

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1 TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1.1. 31.8.2017 Naantalin työllisyystilanne 31.8.2017 ELY -keskuksen julkaiseman 08/2017 kuukausikatsauksen mukaan Naantalin työvoima oli elokuun lopussa 8 921 henkilöä,

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN JA TE-TOIMISTON TYÖLLISYYDENHOIDON OHJELMAN RAPORTTI 1-12/2011. Espoon alueen työllisyystilanteen kehitys

ESPOON KAUPUNGIN JA TE-TOIMISTON TYÖLLISYYDENHOIDON OHJELMAN RAPORTTI 1-12/2011. Espoon alueen työllisyystilanteen kehitys 1 ESPOON KAUPUNGIN JA TE-TOIMISTON TYÖLLISYYDENHOIDON OHJELMAN RAPORTTI 1-12/2011 Espoon alueen työllisyystilanteen kehitys TE-toimiston alueella oli joulukuun 2011 lopussa työttömiä työnhakijoita kaikkiaan

Lisätiedot

Mitä TYPissä tapahtuu?

Mitä TYPissä tapahtuu? Mitä TYPissä tapahtuu? 16.5.2017 Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP Case: Keski-UudenmaanTYP Hyvinkää + Nurmijärvi Järvenpää + Tuusula, Kerava Kartoitusjakso 3kk Mäntsälä- Pornainen

Lisätiedot

Etelä-Savossa työpaikkoja avoinna työnvälityksessä 14 % edellisvuoden tammikuuta enemmän. Työllisyyskatsaus, tammikuu

Etelä-Savossa työpaikkoja avoinna työnvälityksessä 14 % edellisvuoden tammikuuta enemmän. Työllisyyskatsaus, tammikuu NÄKYMIÄ HELMIKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työpaikkoja avoinna työnvälityksessä 14 % edellisvuoden tammikuuta enemmän Työllisyyskatsaus, tammikuu 2014 25.2.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat

Lisätiedot

Nuorisotakuun toteuttaminen

Nuorisotakuun toteuttaminen Nuorisotakuun toteuttaminen Hyvinvointi- ja turvallisuuspalveluja sekä nuorisotakuun toteutumista koskeva kehittämisneuvottelu 4.8.2013 Saariselkä Lapin ELY-keskus Tiina Keränen 11.9.2013 Nuorisotakuu

Lisätiedot

Monialainen yhteispalvelu (TYP) ja työllisyyden kokeilut missä mennään?

Monialainen yhteispalvelu (TYP) ja työllisyyden kokeilut missä mennään? Monialainen yhteispalvelu (TYP) ja työllisyyden kokeilut missä mennään? TEM:n ajankohtaisiltapäivä Ohjaamoille 15.3.2016 Helsinki Ylitarkastaja Hanna Liski-Wallentowitz, TEM TYP-lain toimeenpanon etappeja

Lisätiedot

Sosiaalisen luoton laajentaminen ja työllisyyskatsaus

Sosiaalisen luoton laajentaminen ja työllisyyskatsaus Sosiaalisen luoton laajentaminen ja työllisyyskatsaus Työvaliokunta 15.8. Mika Forsberg.3.2016 Tekijän nimi/yksikkö Taustaa: Sosiaalihuoltolaki 1301/20 ja laki sosiaalisesta luototuksesta 1133/2002 Luoton

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömyys on lisääntynyt vuodentakaisesta tilanteesta koko maata vähemmän kaikissa ammattiryhmissä

Etelä-Savossa työttömyys on lisääntynyt vuodentakaisesta tilanteesta koko maata vähemmän kaikissa ammattiryhmissä NÄKYMIÄ MARRASKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömyys on lisääntynyt vuodentakaisesta tilanteesta koko maata vähemmän kaikissa ammattiryhmissä Työllisyyskatsaus, lokakuu 2013 26.11.2013

Lisätiedot

Etelä-Savossa työttömiä yhtä paljon viimeksi tammi-helmikuussa Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9:00

Etelä-Savossa työttömiä yhtä paljon viimeksi tammi-helmikuussa Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9:00 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savossa työttömiä yhtä paljon viimeksi tammi-helmikuussa 2006 Työllisyyskatsaus, joulukuu 2013 21.1.2014 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa

Lisätiedot

Työllisyyspalvelut sosiaalityössä

Työllisyyspalvelut sosiaalityössä Työllisyyspalvelut sosiaalityössä Taustaa Kuntouttava työtoiminta 1-4 päivää viikossa 4 tuntia kerrallaan - sopimus asiakkaan kanssa min. 3 kk (Laki kuntouttavasta työtoiminnasta). Aktivointisuunnitelman

Lisätiedot

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1)

Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Lomautusten taloudelliset vaikutukset (1) Kelan työmarkkinatukikustannukset kaupungille Kelan sakkomaksut 2015 tulevat olemaan 2,8 M johtuen laajentumisesta 300-499 p. tukea saaneisiin sekä yli 1000 p.

Lisätiedot

Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö. Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut

Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö. Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut 18.5.2018 Yritys- ja työllisyyspalveluista kasvupalveluja ELY-keskusten ja TE-toimistojen yritys- ja työllisyyspalvelut

Lisätiedot

Työllisyyskatsaus 3/2019

Työllisyyskatsaus 3/2019 Työllisyyskatsaus 3/2019 Työttömyys Joensuussa Työvoima Työttömät % työvoimasta Yhteensä hlö Alle 25- vuotiaat Pitkäaikaistyöttömät Avoimet työpaikat 2/2018 35 419 15,5 5479 883 1978 993 2/2019 Päivittyy

Lisätiedot

Toimijoiden rooli TYP -toiminnassa

Toimijoiden rooli TYP -toiminnassa Toimijoiden rooli TYP -toiminnassa Kuntien rooli on muuttunut ja muuttumassa Toiminnassa on suuria kuntakohtaisia eroja paikallisten olosuhteiden ja tarpeiden mukaan Kunnat tarvitsevat vastuulliseen työllisyydenhoitoon

Lisätiedot

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI

TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1 TYÖLLISTÄMISTOIMINNAN RAPORTTI 1.1. 30.4.2017 Naantalin työllisyystilanne 31.3.2017 (huhtikuun tilasto julkaistaan vasta 24.5.) ELY -keskuksen julkaiseman 03/2017 kuukausikatsauksen mukaan Naantalin

Lisätiedot

Kuntouttava työtoiminta ja rajapinnat työllisyyspalveluihin ja sosiaaliseen kuntoutukseen

Kuntouttava työtoiminta ja rajapinnat työllisyyspalveluihin ja sosiaaliseen kuntoutukseen Kuntouttava työtoiminta ja rajapinnat työllisyyspalveluihin ja sosiaaliseen kuntoutukseen Aikuissosiaalityön päivät 25.1.2017 Lahti Palvelupäällikkö Tuula Kähäri ja sosiaaliohjaaja Henna Nousiainen (Eksote)

Lisätiedot

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00

Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun. Työllisyyskatsaus, joulukuu klo 9.00 NÄKYMIÄ TAMMIKUU 2015 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Etelä-Savon työttömyys pahimmillaan sitten vuoden 2005 joulukuun Työllisyyskatsaus, joulukuu 2014 20.1.2015 klo 9.00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Työllisyystoimikunnan toimintakertomus 2017 Työllisyysohjelman seuranta

Työllisyystoimikunnan toimintakertomus 2017 Työllisyysohjelman seuranta Työllisyystoimikunnan toimintakertomus 2017 Työllisyysohjelman 2017-2018 seuranta Työllisyystoimikunta 16.5.2018 Työllisyyskoordinaattori Mervi Anttila Henkilöstöjohtaja Maija Nivala Sisältö: Työllisyysohjelman

Lisätiedot

KAIKU. Joensuun kaupunki, Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Sanna Saastamoinen

KAIKU. Joensuun kaupunki, Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Sanna Saastamoinen KAIKU Joensuun kaupunki, Henkilöstö- ja työllisyysjaosto 22.3.2016 Sanna Saastamoinen Kenelle? 1. Joensuulaisille, jotka tarvitsevat työ- ja toimintakyvyn parantumiseen tukea tarvitsevat sosiaalisen osallisuuden

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNNAN TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Heinäveden kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa tukea ja ohjausta työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

Miesten työttömyysaste marraskuussa Etelä-Savossa lähes 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin naisten

Miesten työttömyysaste marraskuussa Etelä-Savossa lähes 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin naisten NÄKYMIÄ JOULUKUU 2013 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Miesten työttömyysaste marraskuussa Etelä-Savossa lähes 5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin naisten Työllisyyskatsaus, marraskuu 2013 20.12.2013 klo 9:00 Työttömät

Lisätiedot

Työelämäkokeilu. Porissa Jenni Ketonen, TYP-päällikkö

Työelämäkokeilu. Porissa Jenni Ketonen, TYP-päällikkö Työelämäkokeilu Porissa 1.8.17-31.12.18 Jenni Ketonen, TYP-päällikkö Työelämäkokeilun kohderyhmä Projektin kohderyhmä eri kuin työelämäkokeilun kohderyhmä. Työelämäkokeilua järjestetään kuntouttavan työtoiminnan

Lisätiedot

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti

Työllistymisen toimenpidesuunnitelma Ruokolahti Työllistymisen toimenpidesuunnitelma 2017-2018 Ruokolahti 2(7) Aluksi Työllistymisen toimenpidesuunnitelma on kunnan ja työllistymistä edistävän monialainen yhteispalvelun (TYP) välinen suunnitelma rakennetyöttömyyden

Lisätiedot

1. KUNNAN TYÖLLISYYSTILANNE JA TYÖLLISYYSPALVELUJEN TEHTÄVÄ

1. KUNNAN TYÖLLISYYSTILANNE JA TYÖLLISYYSPALVELUJEN TEHTÄVÄ 1. KUNNAN TYÖLLISYYSTILANNE JA TYÖLLISYYSPALVELUJEN TEHTÄVÄ Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa syyskuun 2018 lopussa edelleen maan korkein, 12,4 %. Kontiolahden työttömyysprosentti

Lisätiedot

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs.

Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille. Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Vantaan kaupunki työllistämisen tukena yrityksille Anu Tirkkonen työllisyyspalveluiden johtaja vs. Kauppakamarin Hankintainfo Vantaa 6.3.2015 Työttömyys Vantaalla tammikuussa 2015 1/2015 1/2014 Muutos

Lisätiedot

Työttömien työkyvyn arviointi Jyväskylässä Prosessin kuvaus ja esite palvelusta asiakastyön tueksi

Työttömien työkyvyn arviointi Jyväskylässä Prosessin kuvaus ja esite palvelusta asiakastyön tueksi Työttömien työkyvyn arviointi Jyväskylässä Prosessin kuvaus ja esite palvelusta asiakastyön tueksi Työkykykoordinaattori Suvi Kaipainen, Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelut 29.9.2016 Työkyvyn arvioinnin

Lisätiedot

TYP-toiminnan perusteet. Jenni Ketonen,TYP-päällikkö

TYP-toiminnan perusteet. Jenni Ketonen,TYP-päällikkö TYP-toiminnan perusteet Jenni Ketonen,TYP-päällikkö 29.5.2017 1 Satakunnan TYP Satakunnan TYP toimii Porin, Euran, Harjavallan, Honkajoen, Huittisten, Jämijärven, Kankaanpään, Karvian, Kokemäen, Merikarvian,

Lisätiedot

Nuorisotakuun seuranta TEM:ssä maaliskuu 2016

Nuorisotakuun seuranta TEM:ssä maaliskuu 2016 Nuorisotakuun seuranta TEM:ssä maaliskuu 2016 Työttömät työnhakijat alle 25 v. ja 25-29 v. vastavalmistuneet (TEM/työnvälitystilasto 1220) Alle 25 v. 2015 2016 Muutos % Maaliskuun lopussa 44 037 44 722

Lisätiedot

Palvelu- ja myyntityön työpaikkoja tänä vuonna työnvälityksessä selvästi viime vuosia vähemmän. Työllisyyskatsaus, syyskuu

Palvelu- ja myyntityön työpaikkoja tänä vuonna työnvälityksessä selvästi viime vuosia vähemmän. Työllisyyskatsaus, syyskuu NÄKYMIÄ LOKAKUU 2014 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Palvelu- ja myyntityön työpaikkoja tänä vuonna työnvälityksessä selvästi viime vuosia vähemmän Työllisyyskatsaus, syyskuu 2014 21.10.2014 klo 9:00 Työttömät

Lisätiedot

KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA MUUTTUVASSA TILANTEESSA

KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA MUUTTUVASSA TILANTEESSA KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA MUUTTUVASSA TILANTEESSA Peppi Saikku Kuntouttava työtoiminta tie osallisuuteen vai pakkotyötä? 20.10.2016 SSOS Kuntien lakisääteisiä palveluita ja muita velvoitteita työllisyydenhoidossa

Lisätiedot

Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta

Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta NÄKYMIÄ HEINÄKUU 2012 ETELÄ-SAVON ELY-KESKUS Koulujen päättyminen nosti naisten työttömyysastetta Etelä-Savossa Työllisyyskatsaus, kesäkuu 2012 24.7.2012 klo 9:00 Työttömät työnhakijat Etelä-Savossa oli

Lisätiedot

Verkostot ja niiden merkitys nuorisotakuussa

Verkostot ja niiden merkitys nuorisotakuussa Verkostot ja niiden merkitys nuorisotakuussa Toimivat monialaiset verkostot 6.2.2015 Hotelli Santa Claus Tiina Keränen, yksikön päällikkö 9.2.2015 Verkostoyhteistyö on mahdollisuus Yhteistyö vaatii avoimuutta,

Lisätiedot

Kuntaliitto yhteistyön tukena

Kuntaliitto yhteistyön tukena Kuntaliitto yhteistyön tukena Rakenteellisen työttömyyden haasteet Hämeessä yhteistyöseminaari Pääsihteeri Erja Lindberg Tehtäväjako Nykyisen lakisääteisen tehtäväjaon puitteissa TE-toimistot vastaavat

Lisätiedot

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto

Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Palkkatuen ja työkokeilun mahdollisuudet välityömarkkinoilla 22.5.2017 Katja Pietilä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto 1 20.9.2017 Palkkatuki Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi

Lisätiedot