1 SOVELTAMISALA JÄNNITEKATKO... 4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 SOVELTAMISALA... 3 4 JÄNNITEKATKO... 4"

Transkriptio

1

2 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (8) Sisällysluettelo 1 SOVELTAMISALA TASORISTEYKSEN KÄYTÖN VASTUUHENKILÖT ERIKOISTOIMENPITEET TASORISTEYKSESSÄ JA RAUTATIELIIKENTEEN KESKEYTTÄMINEN Erikoiskuljetuksen vaatimat erikoistoimenpiteet tasoristeyksessä Edellytykset rautatieliikenteen keskeyttämiselle JÄNNITEKATKO TOIMENPITEET YLITETTÄESSÄ RAUTATIEN TASORISTEYS Kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön ennakkotietojen selvitysvastuu Ennakkotiedot rautatieliikenteenohjaukselle Rautatieliikenteen keskeyttäminen ja ylityslupa Jännitekatko ja lupa ratatyöhön NOSTETTAVAT AJOJOHTIMET Yleistä Rataosa Seinäjoki Vaasa Ykspihlajan liikennepaikka LISÄTIETOJA... 8 LIITTEET Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Tasoristeys Murto, Seinäjoki, kartta Tasoristeys Yrittäjänkatu, Vaasa, kartta Tasoristeys Pikiruukki, Vaasa, kartta Tasoristeys Outokummuntie, Kokkola, kartta

3 LIIKENNEVIRASTO OHJE 3 (8) 1 Soveltamisala Tämä ohje koskee maantieliikenteen erikoiskuljetusta, jolle Pirkanmaan Elinkeino-, Liikenne- ja Ympäristökeskus (ELY) on myöntänyt erikoiskuljetusluvan. Tasoristeyksen käyttö erikoiskuljetukseen muulla kuin tässä ohjeessa mainitulla tavalla on kielletty. Ohjeesta poikkeamien voi tapahtua vain Liikenneviraston Väylätekniikkaosaston myöntämällä luvalla. 2 Tasoristeyksen käytön vastuuhenkilöt Tasoristeyksen turvallisesta ylittämisestä vastaa kuljetusluvan saaja tai hänen valtuuttamansa henkilö, joka pyytää rautatieliikenteen keskeyttämisen ja ylitysluvan rautatieliikenteenohjauksesta. 3 Erikoistoimenpiteet tasoristeyksessä ja rautatieliikenteen keskeyttäminen 3.1 Erikoiskuljetuksen vaatimat erikoistoimenpiteet tasoristeyksessä Jos tasoristeyksen ylittäminen vaatii erikoistoimenpiteitä, kuten - tasoristeyksen rakenteiden muuttamista, - varoituslaitoksen poiskytkennän, - sähköradan jännitekatkoa (ks. kohta 4) tai - sähköratarakenteiden siirtämistä on kyseessä ratatyö, jolle on nimettävä ratatyöstä vastaava ja sähköradan osalta sähköturvallisuushenkilö. Tarkemmat tiedot ratatyö- ja jännitekatkomenettelyistä ovat Liikenneviraston ohjeissa Radanpidon turvallisuusohjeet (Liikenneviraston ohjeita 1/2012) ja Sähkörataohjeet (RHK B22). Kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön on sovittava erikoistoimenpidetarpeesta erikoiskuljetuksen suunnitteluvaiheessa rautatieliikenteen liikennesuunnittelun kanssa viimeistään 14 vuorokautta ennen suunniteltua kuljetusta. Rautatieliikenteen liikennesuunnittelija selvittää sopivat kellonajat toimenpiteille ja tasoristeyksen käyttämiselle ja antaa rautatieliikenteenohjauksen yhteystiedot. Rataverkko on jaettu liikennesuunnittelualueisiin, joiden tiedot ovat saatavissa Liikenneviraston internetsivuilta polusta Ammattiliikenne Rataverkolla liikennöinti Liikennesuunnittelu Liikennesuunnittelualueet. Rataosan Seinäjoki Vaasa tasoristeyksissä, joissa on nostettava ajojohdin (ks. kohta 6.2), ei kuljetus tarvitse lupaa ratatyöhön eikä siitä tarvitse sopia rautatieliikenteen liikennesuunnittelun kanssa, jos erikoiskuljetus ei vaadi muita erityistoimenpiteitä kuin ajojohtimen nostamisen.

4 LIIKENNEVIRASTO OHJE 4 (8) 3.2 Edellytykset rautatieliikenteen keskeyttämiselle Rautatieliikenne on keskeytettävä jos erikoiskuljetus ei muuten voi turvallisesti ylittää tasoristeystä. Rautatieliikenne on keskeytettävä jos: - tasoristeyksen ylittäminen vaatii erikoistoimenpiteitä (ks. kohta 3.1) - tasoristeyksen ylitys voi kestää yli 20 sekuntia - tasoristeyksen näkemäolosuhteet ja/tai tien tasaus (odotustasanteet) ovat puutteelliset - erikoiskuljetuksen muoto on sellainen, että - sen muu osa kuin pyörät voivat koskettaa kiskoja tai tasoristeyksen kantta - sen osa voi ajautua pois tasoristeyksen kannen päältä ja/tai koskettaa ratarakenteita - ajojohdin on nostettuna kauko-ohjattuna Rautatieliikenteen keskeytyksen tekee ja tasoristeyksen ylitysluvan antaa rautatieliikenteenohjaus. Yhteydenpidon rautatieliikenteenohjaukseen tulee ensisijaisesti tapahtua Railipuhelinnumeron kautta. Yhteydenpitoon ei kuitenkaan tarvita Raili-puhelinta, vaan puhelu voidaan soittaa tavallisella matkapuhelimella. 4 Jännitekatko Sähköradalle on tehtävä jännitekatko jos: - erikoiskuljetuksen korkein kohta on yli 4,5 m korkeudella kiskon pinnasta mitattuna. - On huomioitava, että pitkä kuljetettava esine saattaa nousta yli 4,5 m korkeuteen ylityksen aikana, jos tien kaltevuus tasoristeyksen kohdalla on suuri. - arvioidaan, että sähköradan suojaetäisyydet alittuvat Suojaetäisyydet sähköradan jännitteisistä osista ovat Sähkörataohjeessa. Jännitekatko on tilattava etukäteen ja se on toteutettava Sähkörataohjeessa mainitulla tavalla. Jännitekatkon tekee sähköradan käyttökeskus. Ratajohto on myös työmaadoitettava. On huomioitava, että rautatieliikenteen keskeyttäminen ja jännitekatko ovat erillisiä toimenpiteitä, joista on sovittava erikseen. 5 Toimenpiteet ylitettäessä rautatien tasoristeys 5.1 Kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön ennakkotietojen selvitysvastuu Jos tasoristeys voidaan ylittää turvallisesti ilman rautatieliikenteen keskeyttämistä tai jännitekatkoa, toimitaan kuten normaalissa tieliikenteessä. Jos ylitystä ei voida suorittaa normaalisti, tulee kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön tulee selvittää: - tasoristeyksen nimi ja sijainti (vähintään ratakilometri ja rataosa) - kyseisen rataosan rautatieliikenteenohjauksen yhteystiedot (Raili-puhelinnumero) - tieto tarvitaanko rautatieliikenteen keskeyttämistä (ks. kohta 3.2)

5 LIIKENNEVIRASTO OHJE 5 (8) - tieto tarvitaanko tasoristeyksessä erikoistoimenpiteitä ja lupa ratatyöhön ja/tai jännitekatko (ks. kohta 3.1) - ratatyöstä vastaavan yhteystiedot - sähköturvallisuushenkilön yhteystiedot Ennakkotiedot kuljetusluvan saajalle tai hänen valtuuttamalleen henkilölle Saavuttaessa rautatien tasoristeykseen kuljetusluvan saajalla tai hänen valtuuttamallaan henkilöllä tulee olla tiedossa: - tasoristeyksen nimi ja sijainti (vähintään ratakilometri ja rataosa) - kyseisen rataosan rautatieliikenteenohjauksen yhteystiedot (Raili-puhelinnumero) - tieto tarvitaanko rautatieliikenteen keskeyttämistä (ks. kohta 3.2) - tieto tarvitaanko tasoristeyksessä erikoistoimenpiteitä ja lupa ratatyöhön ja/tai jännitekatko (ks. kohta 3.1) - ratatyöstä vastaavan yhteystiedot - sähköturvallisuushenkilön yhteystiedot 5.2 Ennakkotiedot rautatieliikenteenohjaukselle Jos rautatieliikenne on keskeytettävä tasoristeyksen ylityksen ajaksi, on erikoiskuljetuksesta annettava rautatieliikenteenohjaukselle seuraavat tiedot vähintään vuorokautta aikaisemmin: - kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön nimi ja yhteystiedot - tasoristeyksen nimi ja sijainti (vähintään ratakilometri ja rataosa) - tasoristeyksen ylityksen arvioitu päivämäärä ja kellonaika - tasoristeyksen ylityksen arvioitu kesto Jännitekatkoa koskevat tiedot on toimitettava Sähkörataohjeessa mainitulla tavalla. 5.3 Rautatieliikenteen keskeyttäminen ja ylityslupa Jos tasoristeyksen ylittäminen ei vaadi erikoistoimenpiteitä, kuten tasoristeyksen rakenteiden muuttamista, varoituslaitoksen poiskytkentää, sähköradan jännitekatkoa tai sähköratarakenteiden siirtämistä, voidaan ylitys tehdä erikoiskuljetuksen kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön rautatieliikenteenohjauksesta pyytämällä ylitysluvalla seuraavasti: - Kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön on ilmoitettava erikoiskuljetuksesta rautatien liikenteenohjaukselle viimeistään tuntia ennen kuljetuksen saapumista tasoristeykseen ja varmistettava ylityksen tarkempi ajankohta. - Ennen erikoiskuljetuksen ajamista tasoristeykseen on kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön pyydettävä rautatieliikenteen keskeyttämistä ja ylityslupaa rautatien liikenteenohjaukselta. Ylitysluvanpyyntö on pyrittävä ajoittamaan niin, ettei kuljetuksen tarvitse pysähtyä. Erikoiskuljetus voi ylittää tasoristeyksen vasta kun rautatien liikenteenohjaus on erikseen antanut luvan ylitykseen. - Erikoiskuljetuksen kokonaisuudessaan ylitettyä tasoristeyksen ja tasoristeyksen ollessa kunnossa tulee kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön ilmoittaa siitä välittömästi rautatieliikenteenohjaukseen. Mikäli em. ilmoitus jää tekemättä, kuljetusluvan saajalta tai hänen valtuuttamaltaan henkilöltä tullaan perimään selvitystoimenpiteiden kustannukset ja mahdolliset junaliikenteen myöhästymisestä aiheutuvat kustannukset täysimääräisenä. - Ylityksen jälkeen on tasoristeys silmämääräisesti tarkastettava.

6 LIIKENNEVIRASTO OHJE 6 (8) - Jos tasoristeykseen tai ratarakenteisiin syntyy vaurioita, on kuljetusluvan saajan tai hänen valtuuttamansa henkilön ilmoitettava vaurioista rautatieliikenteenohjaukselle. 5.4 Jännitekatko ja lupa ratatyöhön Jos tasoristeyksen ylittäminen vaatii erikoistoimenpiteitä, kuten tasoristeyksen rakenteiden muuttamista, varoituslaitoksen poiskytkentää, sähköradan jännitekatkoa tai sähköratarakenteiden siirtämistä, on kyseessä ratatyö, jolle on nimettävä ratatyöstä vastaava ja tarvittaessa sähköradan osalta sähköturvallisuushenkilö. - Ennen ylittämistä erikoiskuljetuksen kuljetusluvan saaja tai hänen valtuuttamansa henkilö ottaa yhteyttä ratatyöstä vastaavaan ja sopii tehtävät toimenpiteet ennen tasoristeyksen ylittämistä. Ratatyöstä vastaava huolehtii, että - rautatieliikenne on keskeytetty (lupa ratatyöhön) ja - jännitekatko on tehty - Erikoiskuljetukselle tasoristeyksen ylitysluvan antaa ratatyöstä vastaava, joka huolehtii yhteydenpidosta rautatieliikenteenohjaukseen, sähköradan käyttökeskukseen ja sähköturvallisuushenkilöön. - Kun ratatyöstä vastaava on antanut ylitysluvan, erikoiskuljetus voi ylittää tasoristeyksen. - Ylityksen jälkeen tasoristeys on palautettava normaaliin käyttötilaan ja tarkastettava silmämääräisesti. - Tasoristeyksen ollessa kunnossa ratatyöstä vastaava ilmoittaa rautatieliikenteenohjaajalle ylityksen päättyneen ja tasoristeyksen olevan vapaa. - Jos tasoristeykseen tai ratarakenteisiin syntyy vaurioita, ratatyöstä vastaavan on ilmoitettava niistä rautatieliikenteenohjaukselle.

7 LIIKENNEVIRASTO OHJE 7 (8) 6 Nostettavat ajojohtimet 6.1 Yleistä Suomen rataverkolla on nostettavia ajojohtimia neljässä tasoristeyksessä. Ne esitellään kohdissa 6.2 ja 6.3. Korkein kuorma, joka saa ylittää tasoristeyksen nostettavan ajojohtimen alla on 6,0 metriä kiskon pinnasta mitattuna silloin, kun johdin on ala-asennossa (normaalissa korkeudessa). Mikäli kuorma on tätä korkeampi, tulee ylitykseen saada rautatieliikenteenohjaukselta ylityslupa. 6.2 Rataosa Seinäjoki Vaasa Rataosalla Seinäjoki Vaasa on kolme tasoristeystä varustettu nostettavilla ajojohtimilla. Tasoristeykset ovat: Murto Seinäjoki, mt (Vaasantie) välillä Puhdistamonkatu Heikkiläntie km (koordinaatit: N E ) Yrittäjänkatu Vaasa, Yrittäjänkatu välillä Vanhan Vaasan katu Postikatu km (koordinaatit: N E ) Pikiruukki Vaasa, Strömberginkatu välillä Rantamaantie Dynamotie km (koordinaatit: N E ) Kartat tasoristeyksistä ovat liitteinä. (koordinaatit ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatteja) Näissä tasoristeyksissä ajojohdin on jännitteetön. Tämä mahdollistaa korkeudeltaan 6,0 metriä tai alle olevien korkeiden kuljetusten tasoristeyksen ylityksen ilman sähkörataa koskevia erikoistoimenpiteitä. Kuitenkin kohdassa 3 mainittuja rautatieliikenteen keskeyttämistä koskevia ehtoja on noudatettava. Jos kuljetus on korkeudeltaan yli 6,0 metriä, mutta alle 7,0 metriä on rautatieliikenne keskeytettävä ja ajolanka nostettava ennen erikoiskuljetuksen tasoristeyksen ylitystä. Ajojohtimen nostaminen em. tasoristeyksissä olevalla laitteistolla ei ole ratatyötä. Ylitys voidaan tehdä kohtien 5.2 ja 5.3 mukaisesti pyytämällä ylityslupa. Yli 7 m korkeiden kuormien osalta toimitaan kohdan 5.4 mukaisesti.

8 LIIKENNEVIRASTO OHJE 8 (8) 6.3 Ykspihlajan liikennepaikka 7 Lisätietoja Ykspihlajan liikennepaikalla on nostettava ajojohdin tasoristeyksessä: Outokummuntie Kokkola, välillä Hopeakivenlahdentie - Kemirantie km koordinaatit: N E ) (ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit) Tässä tasoristeyksessä ajojohdin on jännitteellinen. Yli 4,5 metriä korkean erikoiskuljetuksen tasoristeyksen ylittäminen on kielletty ilman jännitekatkoa. Ajojohtimen nostaminen em. tasoristeyksessä olevalla laitteistolla on ratatyötä ja erikoistoimenpiteet on tehtävä kohdan 3.1 mukaisesti. Tasoristeyksen ylitys tulee tehdä kohdan 5.4 mukaisesti. Lisätietoja tasoristeysten käytöstä ja rautatieturvallisuudesta antavat: Liikennevirasto - Kunnossapidon aluepäälliköt ja alueisännöitsijät - Etelä-Suomi - Länsi-Suomi - Itä-Suomi - Pohjois-Suomi - Liikennesuunnittelijat (Finrail Oy) - Sähkörata-asiat - Ylitarkastaja Janne Nieminen, Ylitarkastaja Pekka Rautoja, Kunnossapitopäällikkö Markku Granlund, Rautatieturvallisuusasiat - Turvallisuuspäällikkö Marko Tuominen, Pirkanmaan ELY-keskus/Erikoiskuljetukset

9 LIITE 1 Murto, km Seinäjoki, mt17494 (Vaasantie) koord. N E (ETRS-TM35FIN) Nostettavilla ajojohtimilla varustettu rautatien tasoristeys m Karttakeskus, L4356

10 LIITE 2 Yrittäjänkatu, km Vaasa, Yrittäjänkatu koord. N E (ETRS-TM35FIN) Nostettavilla ajojohtimilla varustettu rautatien tasoristeys m Karttakeskus, L4356

11 LIITE 3 Pikiruukki, km Vaasa, Strömberginkatu koord. N E (ETRS-TM35FIN) Nostettavilla ajojohtimilla varustettu rautatien tasoristeys m Karttakeskus, L4356

12 LIITE 4 Outokummuntie, km Kokkola, Outokummuntie koord. N E (ETRS-TM35FIN) Nostettavilla ajojohtimilla varustettu rautatien tasoristeys m Karttakeskus, L4356

Erikoiskuljetukset rautatien tasoristeyksissä

Erikoiskuljetukset rautatien tasoristeyksissä OHJE 1 (11) Vastaanottaja Säädösperusta Kohdistuvuus Erikoiskuljetukset, ELY-keskukset, Liikennevirasto Korvaa/muuttaa Erikoiskuljetukset rautatien tasoristeyksessä 21.3.2013 (Liikennevirasto Dnro 2879/065/2012)

Lisätiedot

Dnro 4821/065/ YLEISTÄ MÄÄRITELMÄT TOIMINTA SÄHKÖRADALLA... 4

Dnro 4821/065/ YLEISTÄ MÄÄRITELMÄT TOIMINTA SÄHKÖRADALLA... 4 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (9) Sisältö 1 YLEISTÄ... 3 2 MÄÄRITELMÄT... 4 3 TOIMINTA SÄHKÖRADALLA... 4 4 KIIREELLINEN ERITYISTYÖ RAUTATIEALUEELLA... 6 4.1 Paikantaminen... 6 4.2 Rautatieliikenteen keskeyttäminen...

Lisätiedot

Korvaa voimaan tulleen HaminaKotka Satama Oy:n Rataverkon vaihtotyön ja ratatyön turvallisuusohjeen.

Korvaa voimaan tulleen HaminaKotka Satama Oy:n Rataverkon vaihtotyön ja ratatyön turvallisuusohjeen. 1/7 VERKKOSELOSTUS Korvaa 1.9.2016 voimaan tulleen HaminaKotka Satama Oy:n Rataverkon vaihtotyön ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN...

Lisätiedot

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa Sivu 1 / 7 FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2019 Muuttunut asia on kohdassa 7, rataverkon käyttösopimuksen laatiminen aikataulukausittain. Muutos 12.6.2018. Kohdan 9

Lisätiedot

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3

1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 Ohjeet rautatieliikenteessä annettavien lupien dokumentoinnista 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 JUNAPÄIVÄKIRJAMALLIT... 3 3 TAVALLISEN JUNAPÄIVÄKIRJAN SISÄLTÖ JA MERKINNÄT... 3 3.1 "Asemalla" -kenttä...

Lisätiedot

RATATYÖILMOITUKSEN JA LIIKENTEEN RAJOITE ILMOITUKSEN LAADINTA

RATATYÖILMOITUKSEN JA LIIKENTEEN RAJOITE ILMOITUKSEN LAADINTA Ohje 1(10) Dnro 2042/1000/2010 RATATYÖILMOITUKSEN JA LIIKENTEEN RAJOITE ILMOITUKSEN LAADINTA on uudistanut Ratatyöilmoituksen (Rt-ilmoitus) ja eriyttänyt siitä Liikenteen rajoite -ilmoituksen (Lr-ilmoitus).

Lisätiedot

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa

FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa Sivu 1 / 7 FGG FINNGAS GMBH Sivuliike Suomessa VERKKOSELOSTUS Korvaa 15.10.2016 voimaan tulleen Finngasin rataverkon vaihto- ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN...

Lisätiedot

Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018

Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018 1 Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018 Päivitetty 1.8.2017. Korvaa Kokkolan Sataman 1.6.2016 antamat turvallisuusohjeet vaihto- ja ratatyöstä 1.6.2017 alkaen. Julkaistu 1.8.2017 2 Sisältö

Lisätiedot

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY 1. Soveltamisala ja määritelmät Ohjetta noudatetaan Pietarsaaren Satama Oy:n hallinnoimalla rataverkolla varmistamaan vaihto- ja ratatyön turvallisuus.

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUKSET. 1. Yleistä

ERIKOISKULJETUKSET. 1. Yleistä Liite 4 ERIKOISKULJETUKSET 1. Yleistä 1.1. Ulottumamitat ylittävien, ylimassaisten tai -mittaisten kuormien sekä suurkuormausvaunuissa kuljetettavien kuormien (jäljempänä erikoiskuljetusten ja suurkuormausvaunussa

Lisätiedot

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen.

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. 1 VERKKOSELOSTUS Korvaa 1.6.2016 voimaan tulleen :n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 1.1 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2

Lisätiedot

Oulun Satama Oy Muuttuneet asiat: Voimassaoloaika. Lisätty tasoristeyksen huomiolaitteen toimintaperiaatteen kuvaus Liite 1.

Oulun Satama Oy Muuttuneet asiat: Voimassaoloaika. Lisätty tasoristeyksen huomiolaitteen toimintaperiaatteen kuvaus Liite 1. VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2020 1 Muuttuneet asiat: Voimassaoloaika. Lisätty tasoristeyksen huomiolaitteen toimintaperiaatteen kuvaus Liite 1. (Linkki englanninkieliseen versioon) Sisältö 1 VOIMASSAOLO

Lisätiedot

Oulun Satama Oy

Oulun Satama Oy VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2019 1 (Linkki englanninkieliseen versioon) Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 1.1 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO... 2 2.1 RATAVERKON

Lisätiedot

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen.

Oulun Satama Oy Korvaa voimaan tulleen Oulun Satama Oy:n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. 1 VERKKOSELOSTUS (Linkki ruotsin- tai englanninkieliseen versioon) Korvaa 1.6.2016 voimaan tulleen :n rataverkon liikennöinnin ja ratatyön turvallisuusohjeen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN...

Lisätiedot

Rautateiden infrastruktuuriosajärjestelmä

Rautateiden infrastruktuuriosajärjestelmä 1 (7) Antopäivä: 18.12.2014 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia ja erityistapauksia määräys koskee: Komission

Lisätiedot

Hangon Satama Oy. VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle Muuttunut asia kohdassa 7, rataverkon käyttösopimuksen laatiminen. Sisältö.

Hangon Satama Oy. VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle Muuttunut asia kohdassa 7, rataverkon käyttösopimuksen laatiminen. Sisältö. VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2019 Muuttunut asia kohdassa 7, rataverkon käyttösopimuksen laatiminen. Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO...

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TURVALLISUUSPOIKKEAMISTA ILMOITTAMINEN Tarkempi selvitys turvallisuuspoikkeamasta... 4

1 YLEISTÄ TURVALLISUUSPOIKKEAMISTA ILMOITTAMINEN Tarkempi selvitys turvallisuuspoikkeamasta... 4 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (5) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2 TURVALLISUUSPOIKKEAMISTA ILMOITTAMINEN... 3 2.1 Tarkempi selvitys turvallisuuspoikkeamasta... 4 3 POIKKEAMAN JÄLKEINEN TOIMINTA... 5 4 LIITTEET...

Lisätiedot

Turvallinen työskentely sähköistetyllä radalla

Turvallinen työskentely sähköistetyllä radalla Turvallinen työskentely sähköistetyllä radalla Johdanto Turvallinen työskentely sähköistetyllä radalla -opas on tarkoitettu turvallisuuskoulutuksen tueksi ja muistin virkistykseksi sähköistetyllä radalla

Lisätiedot

Naantalin Satama Oy RATAVERKON VERKKOSELOSTUS. Sisältö. Julkaistu , Jukka Kylmäoja, tekninen päällikkö

Naantalin Satama Oy RATAVERKON VERKKOSELOSTUS. Sisältö. Julkaistu , Jukka Kylmäoja, tekninen päällikkö RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO... 2 RATAVERKON KUVAUS, LAATU JA LAAJUUS... 2 RATAVERKON KÄYTTÄMISEN EDELLYTYKSET...

Lisätiedot

Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuistojen

Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuistojen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAJAKIIRI OY Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuistojen logistiikkaselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 24386 Raportti Miettinen Tuomas Sisällysluettelo

Lisätiedot

Rataverkkoselostus, Raahen satama, Lapaluodon satamanosa

Rataverkkoselostus, Raahen satama, Lapaluodon satamanosa Rataverkkoselostus, Raahen satama, Lapaluodon satamanosa Raahen Satama Oy Port of Raahe Ltd Raahen Satama Oy Sivu 1 / 10 VERKKOSELOSTUS aikataulukaudelle 2020 Muuttunut asia: Voimassaoloaika ja Raahen

Lisätiedot

VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN RATAVERKKO RATAVERKON VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE... 3

VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN RATAVERKKO RATAVERKON VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE... 3 1/10 VERKKOSELOSTUS AIKATAULUKAUDELLE 2019 Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO... 2 RATAVERKON KUVAUS, LAATU JA LAAJUUS... 2 RATAVERKON KÄYTTÄMISEN

Lisätiedot

Erikoiskuljetusten toimintamalli moottoritieosuuden Sutela Heinlahti liikenteelle otosta 30.9.2013 alkaen

Erikoiskuljetusten toimintamalli moottoritieosuuden Sutela Heinlahti liikenteelle otosta 30.9.2013 alkaen Toimintamalli alkaen 1 (5) Erikoiskuljetusten toimintamalli moottoritieosuuden Sutela Heinlahti liikenteelle otosta alkaen Ehdot erikoiskuljetuksille käyttää E18 moottoritietä välillä Heinlahti Sutela

Lisätiedot

LIVI/8880/ /2017 VT-065

LIVI/8880/ /2017 VT-065 LIVI/8880/04.02.01/2017 VT-065 LIIKENNEVIRASTON JA TAMPEREEN KAUPUNGIN VÄLINEN SOPIMUS KOSKIEN SANTALAHDEN MELUSEINÄN SUUNNITTELUA, RAKENTAMISTA, OMISTAMISTA, KUNNOSSA- JA PUHTAANAPITOA SEKÄ MAANKÄYTTÖÄ

Lisätiedot

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (4) 14.6.2013 Dnro 3061/065/2013 1 SOVELTAMISALA... 3 2 RATAOSAN TIEDOT... 3

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (4) 14.6.2013 Dnro 3061/065/2013 1 SOVELTAMISALA... 3 2 RATAOSAN TIEDOT... 3 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (4) 14.6.2013 Dnro 3061/065/2013 Sisällysluettelo 1 SOVELTAMISALA... 3 2 RATAOSAN TIEDOT... 3 3 LIIKENNÖINTI JA RATATYÖ RATAOSALLA... 3 4 MUUT LIIKENNÖINNISSÄ NOUDATETTAVAT SÄÄDÖKSET

Lisätiedot

HAAPAMÄEN MUSEOVARIKON RAITEISTON KUVAUS

HAAPAMÄEN MUSEOVARIKON RAITEISTON KUVAUS RAITEISTON KUVAUS Voimassa alkaen toistaiseksi HAAPAMÄEN MUSEOVARIKON RAITEISTON KUVAUS Muutoshistoria: Muutos Päivämäärä Hyväksyjä Hyväksytty käyttöön 1.1.2013 Ratapäällikkö Päivitys Turvallisuusjohtaja

Lisätiedot

Jonkkunen Manta tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Masku. Maskun Yleisötilaisuus

Jonkkunen Manta tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Masku. Maskun Yleisötilaisuus Jonkkunen Manta tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Masku Maskun Yleisötilaisuus 8.1.2019 Yleisötilaisuuden ohjelma -Väylävirasto ja virastouudistus -Ratasuunnitelma -Suunnittelualue

Lisätiedot

KEMIN SATAMA OY VERKKOSELOSTUS 2019

KEMIN SATAMA OY VERKKOSELOSTUS 2019 KEMIN SATAMA OY VERKKOSELOSTUS 2019 Sisällysluettelo 1.JOHDANTO...3 2.YLEISTIETOA...3 2.1 Vastuut ja yhteystiedot...3 2.2 Julkaiseminen...4 3.RATAVERKOLLE PÄÄSY...4 3.1Rataverkon käyttö...4 3.2 Liikennöintiä

Lisätiedot

Kertauskoekysymykset

Kertauskoekysymykset Voimassa: 01.01.2013 alkaen Kertauskoekysymykset Kertauskokeessa tästä kysymyssarjasta kysytään: - 5 kysymystä opastimista - 5 kysymystä merkeistä - 10 kysymystä liikennöintimääräyksistä Teoriakokeen hyväksytyn

Lisätiedot

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS AIKATAULUKAUDELLE Sisältö. Julkaistu , HaminaKotka Satama Oy, liikennejohtaja 1/9

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS AIKATAULUKAUDELLE Sisältö. Julkaistu , HaminaKotka Satama Oy, liikennejohtaja 1/9 1/9 RATAVERKON VERKKOSELOSTUS AIKATAULUKAUDELLE 2020 Sisältö 1 VOIMASSAOLO JA MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN... 2 2 RATAVERKKO... 2 RATAVERKON KUVAUS, LAATU JA LAAJUUS... 2 RATAVERKON

Lisätiedot

Turvallisuusohjeita sähköradalle

Turvallisuusohjeita sähköradalle 2008 Turvallisuusohjeita sähköradalle Sisällysluettelo 1. Suurjännite... 3 2. Sähköistysjärjestelmät... 4 3. Sähköradan käyttökeskusalueet... 6 4. Työskentely sähköistetyllä radalla... 7 4.1 Sähkörata...

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUSLUVAN LUPAEHDOT 1/2013. Voimassa 15.1.2013 alkaen 1(7) Nämä lupaehdot on pidettävä kuljetuksen mukana.

ERIKOISKULJETUSLUVAN LUPAEHDOT 1/2013. Voimassa 15.1.2013 alkaen 1(7) Nämä lupaehdot on pidettävä kuljetuksen mukana. LUPAEHDOT 1/201 Voimassa 15.1.201 alkaen 1(7) Ehdot sisältävät keskeisimmät osat erikoiskuljetuksia koskevista säädöksistä ja erikoiskuljetukselle asetetuista muista ehdoista. Ennen 15.1.201 myönnetyssä

Lisätiedot

Vaihtotyöllä tarkoitetaan luvanvaraista junaliikennettä tukevaa rautatiejärjestelmässä tehtävää kalustoyksiköiden siirtotyötä.

Vaihtotyöllä tarkoitetaan luvanvaraista junaliikennettä tukevaa rautatiejärjestelmässä tehtävää kalustoyksiköiden siirtotyötä. Sivu 1/5 Raahen Satama Oy Vaihto- ja ratatyön turvallisuusohje Ohje hyväksytty: 21.10.2015, Kaarlo Heikkinen, satamajohtaja Ohjeesta vastaa: Raahen Satama Oy 1. Soveltamisala ja määritelmät Ohjetta noudatetaan

Lisätiedot

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ

VIESTINTÄ RAUTATIEJÄRJESTELMÄSSÄ 1(6) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 28.12.2009. RVI/1090/412/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Rautatieviraston rautatiejärjestelmän

Lisätiedot

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY

VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE VAIHTO- JA RATATYÖN TURVALLISUUSOHJE - PIETARSAAREN SATAMA OY 1. Soveltamisala ja määritelmät Ohjetta noudatetaan Pietarsaaren Satama Oy:n yksityisraiteilla ja hallinnoimalla

Lisätiedot

Rautateiden verkkoselostus 2018

Rautateiden verkkoselostus 2018 Verkkoselostus 1 (5) Haminan terminaali Rautateiden verkkoselostus 2018 Neste Oyj, Haminan terminaali Verkkoselostus 2 (5) Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Oikeudellinen merkitys... 3 1.2 Vastuut ja yhteystiedot...

Lisätiedot

EU:hun saapuvan tavaran AREX-ilmoitusten varamenettelyohje

EU:hun saapuvan tavaran AREX-ilmoitusten varamenettelyohje AREX asiakasohje 7 Varamenettelyohje saapuva liikenne www.tulli.fi 27.3.2013 EU:hun saapuvan tavaran AREX-ilmoitusten varamenettelyohje 1 Soveltamisala Tätä ohjetta sovelletaan EU:hun saapuvasta tavarasta

Lisätiedot

Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Lohjan Yleisötilaisuus

Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Lohjan Yleisötilaisuus Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Lohjan Yleisötilaisuus 22.11.2018 Anna Miettinen Trafikverket / Liikennevirasto Yleisötilaisuuden ohjelma 18.00

Lisätiedot

1 YLEISTÄ... 3 3 TYÖMAASUUNNITELMA... 8

1 YLEISTÄ... 3 3 TYÖMAASUUNNITELMA... 8 RHK Turvallisuussuunnitelmien laadinta 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 TURVALLISUUSSUUNNITELMA... 4 2.1 Yleistä... 4 2.2 Junaturvallisuusasiat turvallisuussuunnitelmassa... 6 2.3 Rakentamista koskeva turvallisuussuunnitelma...

Lisätiedot

RADAN RAKENTEET JA KUNNOSSAPITO

RADAN RAKENTEET JA KUNNOSSAPITO 1(20) MÄÄRÄYS Antopäivä Diaaritunniste 30.12.2009. RVI/902/431/2009 Voimassaoloaika 31.12.2009 alkaen, toistaiseksi. Säädösperuste Rautatielaki (555/2006) 28 2 momentti. Kumoaa Yleiset perusteet, RAMO

Lisätiedot

1 TAMPEREEN AUTONKUORMAUSRAITEEN PERIAATTEET... 2 2 AUTONKUORMAUSRAITEEN RYHMITYSKAAVIO... 3

1 TAMPEREEN AUTONKUORMAUSRAITEEN PERIAATTEET... 2 2 AUTONKUORMAUSRAITEEN RYHMITYSKAAVIO... 3 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TAMPEREEN AUTONKUORMAUSRAITEEN PERIAATTEET... 2 2 AUTONKUORMAUSRAITEEN RYHMITYSKAAVIO... 3 3 SÄHKÖRATAMÄÄRÄYKSIÄ... 4 3.1 Jännitteiset rakenteet... 4 3.2 Työskentelyalue... 4 3.3 Sähköturvallisuuden

Lisätiedot

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus

Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Loviisan Satama Oy:n verkkoselostus Sisällysluettelo 1 Yleistä 1.1 Johdanto ja tarkoitus 1.2 Oikeudellinen merkitys 2 Rataverkolle pääsy 2.1 Rataverkolle pääsyn edellytykset 2.1.2 Yleiset rataverkolle

Lisätiedot

Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma. Vihdin yleisötilaisuus

Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma. Vihdin yleisötilaisuus Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Vihdin yleisötilaisuus 6.11.2018 Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeykset, yleisötilaisuus, Hyvinkää Kokouksen

Lisätiedot

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä Lupaviranomainen) Yliopistonkatu 38 PL 376 33101 TAMPERE

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä Lupaviranomainen) Yliopistonkatu 38 PL 376 33101 TAMPERE SOPIMUS 1 (9) Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Jämsän katuverkolle 1 Sopimuksen toimijat 1.1 Sopijaosapuolet Jämsän kaupunki (jäljempänä Kunta) Seppolantie 10 42100 JÄMSÄ y-tunnus 0175622-1 Keski-Suomen

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2015 Voimaantulopäivä: 1.1.2016 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 :n kohta 1 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia määräys koskee: Komission asetus (EU)

Lisätiedot

RATAKISKOJEN KÄSITTELY TYÖMAALLA

RATAKISKOJEN KÄSITTELY TYÖMAALLA Ratakiskojen käsittely 1 (9) 4.7.1998 111/71/98 Ratahallintokeskuksen työmaat Työmaavastaavat Työpäälliköt Urakoitsijat Kunnossapitäjät RATAKISKOJEN KÄSITTELY TYÖMAALLA Kiskot ovat hankalasti käsiteltävästä

Lisätiedot

Rataliikenneaineistojen tietosisällön kuvaus

Rataliikenneaineistojen tietosisällön kuvaus Päivityspäivämäärä Versio Päivityskohde 1.7.2016 1.0 Dokumentti julkaistu 15.9.2016 1.1 Lisätty IRROTUS_PVM kentät Rataverkko RAIDE_TEXT ALKU_M LOPPU_M LENGTH LEN_CALIB KM_TUNNUS RAIDE_NUM OMAISUUS START_KM

Lisätiedot

1 YLEISTÄ MÄÄRITELMÄT JA LYHENTEET NOPEUSRAJOITUKSEN MUUTOS... 4

1 YLEISTÄ MÄÄRITELMÄT JA LYHENTEET NOPEUSRAJOITUKSEN MUUTOS... 4 Nopeusmuutosten menettelyohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 MÄÄRITELMÄT JA LYHENTEET... 3 3 NOPEUSRAJOITUKSEN MUUTOS... 4 4 PYSYVÄN NOPEUSRAJOITUKSEN ASETTAMISPROSESSI... 4 4.1 Muutostarve... 4 4.2

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA

ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA Katutyökoulutus 11.3.2019 Jyväskylä Katuinsinööri Marko Korpela 10.3.2019 1 Mikä on erikoiskuljetus? Määritelmä Mittoja ja massoja Lupamäärät Lupaviranomainen 10.3.2019

Lisätiedot

Tornion kaupunki (jäljempänä kunta) Suensaarenkatu TORNIO Y-tunnus

Tornion kaupunki (jäljempänä kunta) Suensaarenkatu TORNIO Y-tunnus SOPIMUS 1 (8) Erikoiskuljetuslupien myöntäminen Tornion katuverkolle 1 Sopimuksen toimijat 1.1 Sopijaosapuolet Tornion kaupunki (jäljempänä kunta) Suensaarenkatu 4 95400 TORNIO Y-tunnus 0193524-6 Lapin

Lisätiedot

Ohje varautumisesta rautatieonnettomuuksiin (OVRO)

Ohje varautumisesta rautatieonnettomuuksiin (OVRO) Ei voimassa 1.6.2016 alkaen 16 2011 LIIKENNEVIRASTON OHJEITA Ohje varautumisesta rautatieonnettomuuksiin (OVRO) Ohje varautumisesta rautatieonnettomuuksiin (OVRO) Liikenneviraston ohjeita 16/2011 Liikennevirasto

Lisätiedot

Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab:n rataverkkoselostus

Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab:n rataverkkoselostus Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab:n rataverkkoselostus 1 2 Rataverkkoselostus, Oy Kaskisten Satama Kaskö Hamn Ab Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Esittely... 3 1.2 Yhteystiedot... 3 1.3 Julkaiseminen...

Lisätiedot

Rataverkon haltijuus. Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti

Rataverkon haltijuus. Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti Rataverkon haltijuus Suomen Satamaliitto 2.2.2012 Taisto Tontti Rataverkon haltijuuden pääelementit Haltijuuden toteuttamisen vaihtoehdot Raiteiden kunnossapito Raidesopimukset Liikenteenohjaus Raiteen

Lisätiedot

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä

Käyttötoiminta ja liikenteenhallinta rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 30.6.2015 Voimaantulopäivä: 1.7.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 :n kohta 1 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia määräys koskee: Komission asetus (EU) 2015/995

Lisätiedot

Valtion ja kuntien yhteistyön periaatteet ja kustannusvastuu liikenne hankkeissa SININEN KIRJA. Ulla Hurmeranta, lakimies Kuntaliitto

Valtion ja kuntien yhteistyön periaatteet ja kustannusvastuu liikenne hankkeissa SININEN KIRJA. Ulla Hurmeranta, lakimies Kuntaliitto Valtion ja kuntien yhteistyön periaatteet ja kustannusvastuu liikenne hankkeissa SININEN KIRJA Ulla Hurmeranta, lakimies Kuntaliitto KUMA 2011 16.9.20 2 Suositus kunnan ja valtion kustannusvastuun periaatteet

Lisätiedot

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS

RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Vaasan kaupunki 1 RATAVERKON VERKKOSELOSTUS Asiakirjan versiohallinta Versio Pvm Sisältö/muutos 1.0 20.1.2017 Vaasan kaupungin rataverkon verkkoselostus 2018 2.0 19.12.2017 Vaasan kaupungin rataverkon

Lisätiedot

Kiukainen-Kauttua-Säkylä

Kiukainen-Kauttua-Säkylä Kiukainen-Kauttua-Säkylä Ratasuunnitelma rataosan lakkauttamiseksi, yleisötilaisuus 1.3.2017 Suomen liikennehallinto LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Liikennevirasto Liikenteen turvallisuusvirasto 9 ELY-keskusta

Lisätiedot

Natura-2000 ohjelman huomioon ottaminen erilaisissa hankkeissa ja kaavoituksessa. Esko Gustafsson

Natura-2000 ohjelman huomioon ottaminen erilaisissa hankkeissa ja kaavoituksessa. Esko Gustafsson Natura-2000 ohjelman huomioon ottaminen erilaisissa hankkeissa ja kaavoituksessa Esko Gustafsson Natura 2000 ohjelma Taustalla luontodirektiivin määräykset Kohteet luontodirektiivin mukaisia (erityisten

Lisätiedot

Olli Porvoo integraatiovaroituslaitosten käyttöönottoajankohdasta

Olli Porvoo integraatiovaroituslaitosten käyttöönottoajankohdasta PÄÄTÖS Väylänpito / Ratatekninen yksikkö Olli Porvoo integraatiovaroituslaitosten käyttöönottoajankohdasta on päättänyt ottaa käyttöön Olli Porvoo-rataosalla 7.6.2017 neljä (4 kpl) integraatiovaroituslaitosta

Lisätiedot

ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA MERKITYS, HAASTEET JA RATKAISUT KAISU LAITINEN, RAMBOLL MARKO KORPELA, TAMPEREEN KAUPUNKI

ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA MERKITYS, HAASTEET JA RATKAISUT KAISU LAITINEN, RAMBOLL MARKO KORPELA, TAMPEREEN KAUPUNKI ERIKOISKULJETUKSET KATUVERKOLLA MERKITYS, HAASTEET JA RATKAISUT KAISU LAITINEN, RAMBOLL MARKO KORPELA, TAMPEREEN KAUPUNKI KEHTO-foorumi 28.3.2019 ESITYKSEN SISÄLTÖ Merkitys: Mitä erikoiskuljetukset ovat

Lisätiedot

Julkinen Mobiililaserkeilaukset rataverkolla

Julkinen Mobiililaserkeilaukset rataverkolla Julkinen Tero Savolainen & Tommi Turkka 19.9.2018 Julkinen Tero Savolainen 2011 VR Track Oy Ratatekniikka DI, konetekniikka ABB Drive, mekaniikkasuunnittelu Pöyry Civil, teräsrakennesuunnittelu 2009 Infra

Lisätiedot

Kasvillisuuden poistaminen rautateiden suoja-alueelta

Kasvillisuuden poistaminen rautateiden suoja-alueelta Kasvillisuuden poistaminen rautateiden suoja-alueelta Liikennevirasto radanpitäjänä Liikenneviraston tehtävänä on mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset. Liikennevirasto

Lisätiedot

RATAVERKKOSELOSTUS PIETARSAAREN SATAMA. (LJ-C56, , versio 1)

RATAVERKKOSELOSTUS PIETARSAAREN SATAMA. (LJ-C56, , versio 1) PIETARSAAREN SATAMA (LJ-C56, 09.12.2016, versio 1) SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 1.1. Esittely 1.2. Yhteystiedot 1.3. Julkaiseminen 1.4. Rataverkon välinen yhteistyö 2. RATAVERKOLLE PÄÄSY 2.1. Yleiset edellytykset

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

Rataturvallisuudesta oppia katurakentamiseen. Jussi Takamaa

Rataturvallisuudesta oppia katurakentamiseen. Jussi Takamaa Rataturvallisuudesta oppia katurakentamiseen Jussi Takamaa Rautatieympäristö Junan nopeus max 220 km/h Jännite 25 000 volttia Juna liikkuu lähes äänettömästi Vaarallista? Rautatieympäristö Junaliikenne

Lisätiedot

Järnvägstrafikens förutsättningar att utvecklas i regionen

Järnvägstrafikens förutsättningar att utvecklas i regionen Järnvägstrafikens förutsättningar att utvecklas i regionen Arja Aalto Banförvaltningscentralen Trafiksystemavdelningen STRÅKRÅDET E12 MÖTE 4 JUNI 2009 I VASA Arja Aalto 1 Ratahallintokeskus vastaa Suomen

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 1.6.2019 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4 Yhteystiedot...

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 2.12.2016 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4

Lisätiedot

Turvallinen työskentely sähköistetyllä radalla

Turvallinen työskentely sähköistetyllä radalla Turvallinen työskentely sähköistetyllä radalla 1 2 Johdanto Turvallinen työskentely sähköistetyllä radalla -opas on tarkoitettu turvallisuuskoulutuksen tueksi ja muistin virkistykseksi sähköistetyllä radalla

Lisätiedot

RUMA -järjestelmä. Ratatöiden mobiilialusta

RUMA -järjestelmä. Ratatöiden mobiilialusta RUMA -järjestelmä Ratatöiden mobiilialusta RATA 2018 Turku 24.1.2018 Jari-Pekka Kitinoja Tavoitteita Kehittää ratatöiden turvallisuutta Digitalisoida ratatöihin liittyvää tiedonvaihtoa ja käytössä olevia

Lisätiedot

Radanpidon turvallisuusohjeet

Radanpidon turvallisuusohjeet Radanpidon turvallisuusohjeet - keskeiset muutokset ja niiden taustat Juha Vuorinen Asiantuntija, rautatieturvallisuus ja riskienhallinta Radanpidon turvallisuusohjeet muuttuvat 16.4. RHK:n julkaisu B24

Lisätiedot

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Gyproc-tuotteet Myyntijohtaja: Jan Rokama, puh: 0400 534 357 Myyntipäällikkö: Markku Itänen, puh: 040 754 2794 Aluemyyntipäälliköt: Etelä-Suomi: Marko Alho, puh: 044 735

Lisätiedot

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus

Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy:n satama-alueen rataverkon verkkoselostus Turun Satama Oy 8.12.2017 1 (4) Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Voimassaoloaika ja päivittäminen... 2 1.3 Julkaiseminen... 2 1.4

Lisätiedot

Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018

Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018 1 (5) Kokkolan Satama Oy Rautateiden verkkoselostus 2018 Julkaistu 9.12.2016 2 (5) Sisällysluettelo Yleistietoa... 3 Esittely... 3 Johdanto... 3 Tarkoitus... 3 Oikeudellinen merkitys... 3 Vastuut ja yhteystiedot...

Lisätiedot

Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Jämsän katuverkolle. Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle

Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Jämsän katuverkolle. Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle SOPIMUKSEN LIITE 2 (5) Sopimus: Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Jämsän katuverkolle Liite 2: Luvan myöntämisen perusteet ja tavoitemittaluokat katuverkolle Lupaviranomaisella on oikeus myöntää erikoiskuljetuslupa

Lisätiedot

Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa

Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa Toiminnanharjoittajan vastuut vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa Arto Taskinen Pelastuspäällikkö VR-Yhtymä Oy 31.1.2018 Osapuolet ja velvollisuudet vaarallisten aineiden rautatiekuljetuksissa

Lisätiedot

UUDET MYÖHÄSTYMISTEN SYYKOODIT JA HÄIRIÖKIRJAUSPROSESSIN KEHITTÄMINEN

UUDET MYÖHÄSTYMISTEN SYYKOODIT JA HÄIRIÖKIRJAUSPROSESSIN KEHITTÄMINEN UUDET MYÖHÄSTYMISTEN SYYKOODIT JA HÄIRIÖKIRJAUSPROSESSIN KEHITTÄMINEN Aki Mankki, Ramboll Finland Oy Miika Koivisto, Finrail Oy SISÄLTÖ Uudistuksen tausta ja tavoitteet Mitä muuttui Uusi häiriökirjausprosessi

Lisätiedot

OHJE Dnro 654/741/2009 25.3.2009

OHJE Dnro 654/741/2009 25.3.2009 OHJE Dnro 654/741/2009 2 (14) Sisältö Yleistä... 4 Välilehti 1: Rataosakohtaiset Linja- ja Ratapiharadioyhteydet... 4 Paikka /rataosa... 4 Liikenteenohjauksen kutsu/nimi... 5 Alue... 5 Ratapihakanava...

Lisätiedot

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu,

Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, HAKIJA Ikaalisten kaupunki, Tekniset palvelut Kolmen Airon katu 3 39500 IKAALINEN KIINTEISTÖ Ikaalisten kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 143-1-13-4 osoitteessa Pärkonkatu, Ikaalinen VIREILLETULOPERUSTE

Lisätiedot

Junaliikenteen täsmällisyys. Tilannekatsaus

Junaliikenteen täsmällisyys. Tilannekatsaus Junaliikenteen täsmällisyys Tilannekatsaus 1.11.2017 Taustaa junaliikenteen täsmällisyydestä ja sen seurannasta Rautatiejärjestelmän toimivuuden kannalta on tärkeää, että junaliikenne kulkee aikataulun

Lisätiedot

LOHJAN SATAMARADAN LAKKAUTTAMINEN. Ratasuunnitelma Yleisötilaisuus

LOHJAN SATAMARADAN LAKKAUTTAMINEN. Ratasuunnitelma Yleisötilaisuus LOHJAN SATAMARADAN LAKKAUTTAMINEN Ratasuunnitelma Yleisötilaisuus 23.8.2018 Lohjan satamaradan lakkauttaminen, Yleisötilaisuus Liikenneviraston rooli ja tehtävät Rautatien lakkauttaminen Ratasuunnitelma

Lisätiedot

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle 1 OHJE 1 (4) Tekniikka ja ympäristö -osasto Vastaanottaja - Säädösperusta Korvaa - Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle LIVI/3315/07.01.00/2016 (1.6.2016) Kohdistuvuus Vaihtotyö valtion

Lisätiedot

Radan merkkien ja merkintöjen selitykset. Liikenneviraston ohjeita 19/2016

Radan merkkien ja merkintöjen selitykset. Liikenneviraston ohjeita 19/2016 Liikenneviraston ohjeita 19/2016 Radan merkkien ja merkintöjen selitykset Liikenneviraston ohjeita 19/2016 Liikennevirasto Helsinki 2016 Kannen kuva: Kalle Renfeldt Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi)

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 1 (7) Taltionumero 355

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 1 (7) Taltionumero 355 KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 1 (7) 21.2.2005 Taltionumero 355 Diaarinumero 406/1/04 Asia Valittaja Moottorikelkkailureittisuunnitelman hyväksymistä koskeva valitus Suonenjoen kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (8) 17.3.2016 LIVI/1686/07.01.00/2016 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 4

Sisältö. LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (8) 17.3.2016 LIVI/1686/07.01.00/2016 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 4 LIIKENNEVIRASTO Ohje 2 (8) Sisältö 1 MÄÄRITELMIÄ... 3 2 SOVELTAMISALA... 4 3 VIESTIN ANTAMINEN... 4 3.2 Viestinnässä käytettävät nimet ja tunnukset... 5 3.3 Lähtölupien antaminen/vastaanottaminen tekstiviesteinä...

Lisätiedot

Rautatieohjeet uudistuvat

Rautatieohjeet uudistuvat Rautatieohjeet uudistuvat Rata 2018 Rautatieohjeet uudistuvat Markku Nummelin Tekniikka- ja ympäristö -osasto Liikenneviraston ohjeryhmän puheenjohtaja VR1982-1995, RHK 1995-2009, Liikennevirasto 2010-

Lisätiedot

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu

Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu HAKIJA Akaan kaupunki PL 34 37801 AKAA KIINTEISTÖ Akaan kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 20-444-1-90 osoitteessa Kirkkokatu 14, 37830 AKAA Kiinteistön omistaa Viialan VPK VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle

Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle 1 OHJE 1 (4) Tekniikka ja ympäristö -osasto Vastaanottaja - Säädösperusta Korvaa - Ratakapasiteetin hakeminen ja myöntäminen vaihtotyölle LIVI/3315/07.01.00/2016 (1.1.2017) Kohdistuvuus Vaihtotyö valtion

Lisätiedot

TOIMI TARKKAAVAISESTI TASORISTEYKSESSÄ

TOIMI TARKKAAVAISESTI TASORISTEYKSESSÄ Tuntisuunnitelma 4 TOIMI TARKKAAVAISESTI TASORISTEYKSESSÄ TOIMI TARKKAAVAISESTI TASORISTEYKSESSÄ (Suositellaan toteutettavaksi kaksoistuntina 3. Tasoristeys on merkillinen paikka -tunnin kanssa) Taso:

Lisätiedot

110 kv JOHTOKADUT JA RAKENTAMINEN NIIDEN LÄHEISYYDESSÄ

110 kv JOHTOKADUT JA RAKENTAMINEN NIIDEN LÄHEISYYDESSÄ 110 kv JOHTOKADUT JA RAKENTAMINEN NIIDEN LÄHEISYYDESSÄ Tällä ohjeella määritetään ulkopuolisille toimijoille erilaisten kaavoitus- ja rakentamishankkeiden yhteydessä Turku Energia Sähköverkot Oy:n (TESV)

Lisätiedot

LIIKENNEVIRASTON OHJEITA. Radanpidon turvallisuusohjeet (TURO)

LIIKENNEVIRASTON OHJEITA. Radanpidon turvallisuusohjeet (TURO) 6 2015 LIIKENNEVIRASTON OHJEITA Radanpidon turvallisuusohjeet (TURO) Liikenneviraston ohjeita 6/2015 Liikennevirasto Helsinki 2015 Kannen kuva: Simo Toikkanen Verkkojulkaisu pdf (www.liikennevirasto.fi)

Lisätiedot

Kuva 10-16-5. Ilmakuva poroerotusalueelta

Kuva 10-16-5. Ilmakuva poroerotusalueelta Kuva 10-16-5. Ilmakuva poroerotusalueelta 359 10.17 Rautateiden käytön nykytila Rautarikaste kuljetetaan Rautuvaaran alueelta rautateitse johonkin seuraavista satamavaihtoehdoista Kemi, Raahe tai Kokkola.

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H HAKIJA As. Oy Kyläsepänkatu 9 Kyläsepänkatu 9 33270 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-207-1124-12-H VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA 10.5.2010

Lisätiedot

Kouvolan laskumäen käyttöohje

Kouvolan laskumäen käyttöohje OHJE 1 (5) Korvaa/muuttaa Järjestelyopastimien käyttö laskumäessä Dnro 2338/741/2008 Kouvolan laskumäen käyttöohje 0400 109 E 111 LIVI/1685/06.04.01/2015 (soveltuvin osin) Kohdistuvuus Asiasanat Voimassa

Lisätiedot

Heikentämiskielto ja ilmoitusvelvollisuus ja toimintamallin esittely

Heikentämiskielto ja ilmoitusvelvollisuus ja toimintamallin esittely Heikentämiskielto ja ilmoitusvelvollisuus ja toimintamallin esittely Varsinais-Suomen ELY-keskus Luonnonsuojeluyksikkö, ylitarkastaja Olli Mattila Lsl 64 a Heikentämiskielto Natura 2000 -verkostoon kuuluvan

Lisätiedot

Virroitinvalvontakameroiden huoltotöiden työturvallisuusohje

Virroitinvalvontakameroiden huoltotöiden työturvallisuusohje 26 2014 LIIKENNEVIRASTON ohjeita Virroitinvalvontakameroiden huoltotöiden työturvallisuusohje Virroitinvalvontakameroiden huoltotöiden työturvallisuusohje Liikenneviraston ohjeita 26/2014 Liikennevirasto

Lisätiedot

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (9) 31.10.2011 Dnro 4254/065/2011 1 YLEISTÄ... 3

Sisällysluettelo LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (9) 31.10.2011 Dnro 4254/065/2011 1 YLEISTÄ... 3 LIIKENNEVIRASTO OHJE 2 (9) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 2 TURVALLISUUSSUUNNITELMA... 4 2.1 Suunnitelman keskeinen sisältö... 4 2.2 Suunnitelman käsittely... 5 2.3 Rautatieturvallisuutta koskeva suunnitelma...

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

Rautateiden liikenteenohjaus ratatöiden aikana

Rautateiden liikenteenohjaus ratatöiden aikana Rautateiden liikenteenohjaus ratatöiden aikana Marja-Leena Haavisto, Kaarin Ruuhilehto, Pia Oedewald Seminaari VR-koulutuskeskus, 10.2.2010 2 Tutkimuksen lähtökohta Suurissa rataverkon kehittämishankkeissa,

Lisätiedot

Siltojen kosketussuojarakenteet. Kosketussuojien kunnossapito-ohje

Siltojen kosketussuojarakenteet. Kosketussuojien kunnossapito-ohje Siltojen kosketussuojarakenteet Kosketussuojien kunnossapito-ohje Siltojen kosketussuojarakenteet Kosketussuojien kunnossapito-ohje Toteuttamisvaiheen ohjaus Tiehallinto Helsinki 2007 ISBN 951-803-725-X

Lisätiedot