A2 / A4 ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "A2 / A4 ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 A2 / A4 ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

2

3 Sisällys Käyttökohteet... 2 Toimituksen tarkastus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 5 Miten valitaan tilanteeseen sopiva oikea kuivaustekniikka... 5 Näin kuivain toimii... 6 Kuivausprosessi... 6 Tuotekatsaus... 7 Kuivausmenetelmät... 8 Yleiskuivaus, huonekuivaus... 8 Lattioiden ja palkistojen kuivaus... 9 Imukuivaus Painekuivaus Asennus Kunnossapito ja huolto Suodattimien vaihto Roottorin puhdistus Lisävarusteet ja kulutustarvikkeet Vianetsintä Tekniset tiedot Corroventa Avfuktning AB (17)

4 Käyttöohje CTR A Käyttökohteet CTR A -sarjan adsorptiokuivaimet on kehitetty ja tarkoitettu rakennuskuivaukseen ja vesivahinkojen kuivaukseen. CTR A -kuivaimessa on tehokas analoginen ohjausjärjestelmä, jossa on vähemmän toimintoja kuin ES-sarjan sisarkoneissa. Kuivaimessa on taitettava kahva, jossa on pidin virtajohdolle. Keveytensä ansiosta kone on kevyt siirtää ja asentaa. Kestävät ja joustavat tukijalat suojaavat lattiapintoja ja mahdollistavat koneiden pinoamisen. Kuivain on vahvatekoinen ja pitkäikäinen. Adsorptioperiaatteen ansiosta kuivain ei ole yhtä riippuvainen lämpötilasta kuin kondenssikuivain, vaan toimii hyvin jäätymispisteen alapuolella. Adsorptiokuivain pystyy tuottamaan kuivempaa ilmaa ja tuloilman ja poistoilman vesipitoisuuden ero on suurempi kuin kondenssikuivaimella. Kuivaimia voidaan käyttää huoneiden kuivaukseen tai yhdessä turbiinien kanssa esim. kerrosrakenteiden kuivaukseen. Viimeksi mainitut voidaan kuivata imu- ja painekuivausmenetelmällä. Ominaisuudet: Energiatehokas Helppo huoltaa Suuri teho Aika- ja kwh-mittari Vahvatekoinen Erittäin hiljainen Toimituksen tarkastus CTR A: n pakkaus sisältää seuraavat: CTR A -kuivain Lisäilmansuodatin kuivaimen suodattimen lisäksi Käyttöohje 1 kpl 2 kpl 1 kpl Corroventa Avfuktning AB (17)

5 Valmistusdirektiivi CTR A -sarjan koneet ovat CE-hyväksyttyjä. Vastuun rajoitus Virheellinen asennus ja/tai virheellinen käyttö voivat aiheuttaa tapaturmia ja omaisuusvahinkoja. Valmistaja ei vastaa omaisuus- ja henkilövahingoista, jotka johtuvat siitä, ettei näitä ohjeita noudatettu, siitä, että konetta käytetään määräysten vastaiseen tarkoitukseen tai siitä, ettei näitä varoituksia noudateta. Tuotetakuu ei kata sellaisia vaurioita, henkilövahinkoja tms. Tuotetakuu ei kata kulutusosia eikä normaalia kulumista. Ostaja vastaa siitä, että tuote tarkastetaan toimituksen yhteydessä ja ennen käyttöä sen varmistamiseksi, että se on hyvässä kunnossa. Tuotetakuu ei kata vaurioita, jotka aiheutuvat viallisten tuotteiden käytöstä. Koneeseen ei saa tehdä mitään muutoksia ilman Corroventa Avfuktning AB:n kirjallista lupaa. Tuotteita, teknisiä tietoja ja/tai asennus- ja käyttöohjeita voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Tämän käyttöohjeen sisältö on suojattu tekijänoikeuslailla. Mitään tämän asiakirjan osaa ei saa kopioida, tallentaa tietojärjestelmään tai siirtää missään muodossa tai millään tavalla ilman Corroventa Avfuktning AB:n kirjallista lupaa. Lähetä mahdolliset asiakirjan sisältöä koskevat kommentit osoitteeseen: Corroventa Avfuktning AB Puh. +46 (0) Mekanikervägen 3 Faksi +46 (0) Bankeryd Sähköposti mail@corroventa.se RUOTSI Corroventa Avfuktning AB (17)

6 Turvallisuustiedot Tätä tuotetta eivät saa käyttää henkilöt, joilla on alentunut fyysinen/henkinen kapasiteetti tai joiden kokemukset ja taidot ovat puutteelliset, ellei heitä valvo tai opasta henkilö, joka on vastuussa heidän turvallisuudestaan. Lapset saavat käyttää konetta vain aikuisen valvonnassa, joka varmistaa, että konetta ei käytetä leluna. Kuivaimen asennuksen yhteydessä tehtävät sähköasennukset saa tehdä vain valtuutettu sähköasentaja paikallisten määräysten ja asetusten mukaisesti. Seuraavat varoitukset ja määräykset on luettava ja niitä on noudatettava: 1. Kuivainta saa käyttää vain sisätiloissa. 2. Kuivainta ei kytkeä jännitteelliseksi ennen kuin asennus on suoritettu loppuun tämän ohjeen mukaisesti. 3. Kuivainta ei saa peittää käytön aikana: se voi aiheuttaa kuivaimen ylikuumenemisen ja palovaaran. 4. Kuivainta ei saa käyttää työpöytänä, työpukkina tai jakkarana. 5. Älä seiso tai kiipeä kuivaimen päälle. 6. Älä käytä kuivainta ilman suodatinta, koska se voi vahingoittaa kuivainta. Varmista, että suodatin on puhdas. Jos se on tukossa, kone voi ylikuumentua. 7. Varmista, että kuivain ei ime emäksisiä tai orgaanisia aineita, joilla on korkea kiehumispiste, kuten öljyä, rasvaa, liuotinaineita, boracolia tai vastaavia. Se voi tuhota roottorin. 8. Kuivainta ei saa käyttää tiloissa, joissa voi esiintyä räjähtäviä kaasuja. 9. Älä työnnä mitään esineitä imusäleikköön tai poistoaukkoihin, koska se voi vaurioittaa kuivainta ja aiheuttaa tapaturmavaaran. 10. Aseta kuivain tukevalle ja tasaiselle alustalle, jotta se ei voi kaatua. 11. Pidä lapset, eläimet ja sivulliset kaukana työpaikasta. 12. Ota yhteyttä kuivaimen toimittajaan, jos kuivain on rikki tai jos pistotulppa tai sähköjohto on vaurioitunut. Älä korjaa sitä itse, ellet ole suorittanut toimittajan koulutusta. 13. Varo vahingoittamasta sähköjohtoa. Varo vetämästä johtoa veden läpi tai terävien reunojen yli. 14. Älä kanna tai vedä kuivainta sähköjohdosta. 15. Älä käytä kuivainta erittäin kosteassa tai märässä ympäristössä. Älä käytä kuivainta niin, että se seisoo vedessä. 16. Kuivaimen saa kytkeä vain maadoitettuun pistorasiaan, jonka jännite vastaa tyyppikilven tietoja. 17. Suosittelemme vikavirtasuojaimen käyttöä sähköiskuvaaran minimoimiseksi. 18. Varo, ettei sähkökomponentteihin pääse vettä. Kastuneet sähkökomponentit on kuivattava huolella ennen kuin kuivainta käytetään. 19. Irrota sähköjohto pistorasiasta ennen kuin avaat kuivaimen puhdistusta tai huoltoa varten. 20. Kuivaimen sähköjärjestelmän korjauksen ja huollon saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja. 21. Märkäilmaletkun/putken on oltava korroosiokestävä ja sen pitää kestää 80 C lämpötila. 22. Kuivainta ei saa käyttää muiden kuin tässä käyttöohjeessa mainittujen tai Corroventa Avfuktning AB:n hyväksymien lisävarusteiden kanssa. Ota yhteyttä kuivaimen toimittajaan, jos tarvitset lisää turvallisuusohjeita ja käyttöohjeita. Corroventa Avfuktning AB (17)

7 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin Kaikki ilma sisältää enemmän tai vähemmän kosteutta. Emme näe sitä paljaalla silmällä ennen kuin se tiivistyy pieniksi pisaroiksi esim. metalli- tai lasipinnalle. Kosteus aiheuttaa ongelmia jo ennen kuin se näkyy, sillä se vaikuttaa materiaaleihin ja valmistusprosesseihin, aiheuttaa korroosiota ja edistää mikrobikasvua. Ilman kosteus mitataan ja ilmoitetaan suhteellisena kosteutena (%RH). Se ilmaisee kuinka paljon ilmassa on vettä suhteessa siihen, miten paljon se voi enintään sisältää annetussa lämpötilassa ja paineessa. Mitä korkeampi lämpötila, sitä enemmän ilma voi sisältää vettä. Kuitenkin suhteellinen ilmankosteus on se arvo, joka lasketaan ja joka pitää tarkastaa, jos halutaan välttää korroosio tai homekasvu. Kun suhteellinen kosteus on 100 %, ilma on kylläistä, ilmassa on huurua ja kosteus tiivistyy pieninä vesipisaroina. Jo 60 % RH:ssa teräs ruostuu ja 70 % RH:ssa on olemassa homehtumisvaara. Peukalosääntönä pidetään, että 50 % RH on hyvä ilmasto useimmille materiaaleille. Miten valitaan tilanteeseen sopiva oikea kuivaustekniikka Adsorptioperiaatteen etuna kondenssikuivaukseen nähden on se, että se ei ole yhtä paljon lämpötilasta riippuvainen. Adsorptio toimii kaukana jäätymispisteen alapuolella kun taas kondenssikuivaimen teho laskee nopeasti lämpötilan laskiessa, mikä ilmenee vasemmalla olevasta kaaviosta. Valittaessa oikeaa tekniikkaa annettuun kuivaustilanteeseen voidaan sanoa, että adsorptiokuivaus on ensisijainen valinta lämmittämättömien tilojen tai materiaalien kuivaukseen. Jälkimmäistä perusteellaan sillä, että adsorptiokuivain tuottaa kuivempaa ilmaa, ts. tuloilman ja poistoilman kosteusero on suurempi grammoina kuutiometriä kohti (ΔX), mikä näkyy oikealla olevasta kaaviosta ja joka on ratkaisevaa kuivausnopeuden kannalta. Kerrosrakenteiden imu- tai painekuivaukseen voidaan mieluusti käyttää kuivaimesta ja turbiinista koostuvaa yhdistelmää. YLIMENOALUE KONDENSSIKUIVAIN Ylivertainen tekniikka sinisellä alueella voidaan käyttää keltaisella alueella toimii huonosti tai ei lainkaan punaisella alueella. Kuiva ilma RH Kuiva ilma 20 C Kondenssikuivain Adsorptiokuivain ADSORPTIOKUIVAIN Ylivertainen tekniikka punaisella alueella toimii myös keltaisella ja sinisellä alueella ADSORPTIOKUIVAIN LAUHDUTTIMELLA Kuivain yhdistettynä ilmajäähdytteiseen lauhduttimeen (LKV) toimii viivoitetulla alueella. Prosessi-ilma RH Kuten yllä olevasta kaaviosta nähdään, kondenssikuivainta käytetään mieluiten lämpimissä ja kosteissa tiloissa kun tarvitaan huonekuivausta. Corroventa Avfuktning AB (17)

8 Näin kuivain toimii CTR A -kuivaimessa käytetty kuivausaine on piigeeliä, joka voidaan regeneroida käytännössä rajattomasti. Piigeeli on kide, jossa on valtava määrä mikroskooppisia huokosia, joiden vuoksi sen pinta-ala on erittäin suuri. Yhden piigeeligramman kosteutta sitova ala on m 2. Piigeeli on erittäin tehokas ja voi sitoa kosteutta jopa 40 % omasta painostaan. Kuivausaine ei ole vesiliukoista eikä se siten voi huuhtoutua pois eikä kulkeutua pois ilmavirtojen mukana. Kuivausprosessi Kuivausaine on asennettu roottoriin (1). Kuivattava ilma imetään tuloaukon (2) kautta puhaltimen (3) avulla. Ilma kulkee ensin suodattimen ja sitten kuivausroottorin läpi. Lopuksi kuiva ilma virtaa kuivailmalähdön (4) kautta kuivattavaan tilaan. Roottorissa on aksiaalisuuntaiset ilmakanavat ja se koostuu keraamiseen rakenteeseen sidotusta tehokkaasti kosteutta imevästä kuivausaineesta, piigeelistä. Roottorin aksiaalisuuntaiset ilmakanavat tuottavat laminaarisen virtauksen olemattomalla painehäviöllä. Roottoria pyöritetään käyttömoottorilla (5) ja käyttöhihnalla (6). Roottorin adsorboima kosteus poistetaan lämmittämällä pieni määrä ilmaa lämmittimellä (7), minkä jälkeen ilma virtaa pienen roottoriosan läpi, joka näin regeneroidaan ja puhdistetaan vastavirtausperiaatteella. Märkä ilma poistetaan poistoaukon (8) kautta ympäristöön. Corroventa Avfuktning AB (17)

9 Tuotekatsaus Alla olevissa kuvissa on CTR A4 -kuivain ulkopuolisine osineen ja säätimineen. CTR A2 on lyhyempi ja siinä on vähemmän kuivailmalähtöjä, mutta sillä on muuten samat ominaisuudet. Ohjauspaneeli Taitettava kantokahva sisäänrakennetulla kaapelikelalla Tuloilma-aukko, jossa luukku ja suodatin Kuivailmalähtö pellillä 1 x 100 mm 2 x 50 mm Tukijalat kulutusta kestävää uretaanimuovia Märkäilmalähtö Aika- ja kwh-mittari ON/OFF Man/Hyg painike/valitsin Manuaalinen (jatkuva käynti) tai ohjaus kytketyllä hygrostaatilla (Hyg). Liitäntä ulkoiselle hygrostaatille High/low Puhaltimen suuri tai pieni nopeus Corroventa Avfuktning AB (17)

10 Kuivausmenetelmät Seuraavassa selostetaan CTR A:lla ja tietyissä tapauksissa Corroventan tuotevalikoimaan kuuluvilla täydentävillä varusteilla käytettävien eri kuivausmenetelmien perusteet. Kuvaukset ovat yleisluontoisia. Jos olet epävarma miten tilanne tulisi hoitaa, keskustele asiasta kokeneen kuivausteknikon kanssa. Yleiskuivaus, huonekuivaus CTR A:n kaltainen adsorptiokuivain tuottaa niin kuivaa ilmaa, että huoneilman vaihto 1 2 kertaa tunnissa riittää. Kondenssikuivaimella huoneilman tulisi vaihtua 3 4 kertaa tunnissa. Noin 300 m 3 /h riittää hyvin 50 60m 2 huoneeseen, jos kattokorkeus on 2,5 metriä. Kaiken kuivauksen yhteydessä, tyypistä ja mallista riippumatta, kuivattavan tilan on oltava hyvin suljettu, jotta kuivaus tapahtuisi mahdollisimman nopeasti ja energiatehokkaasti. Huoneen ikkunoiden ja ovien on oltava kiinni; jos sellaiset puuttuvat, käytä mieluiten muovia tai muita väliaikaisia peitteitä. Jos vaurion laajuus on rajoitettu, voit peittää sen muovilla ja puhaltaa kuivaa ilma letkulla muovin alle. Jätä reunoille aukkoja, joista ilma voi virrata ulos. Näin prosessi nopeutuu ja energiaa kuluu vähemmän. Paikallisen muovitetun vahingon kuivaus kuivauksen nopeuttamiseksi ja energiankulutuksen pienentämiseksi. Corroventa Avfuktning AB (17)

11 Lattioiden ja palkistojen kuivaus Helposti kuivuvalla eristeellä, esim. lasivillalla eristettyjen palkistojen ja lattioiden kuivaukseen voidaan käyttää CTR A -kuivaimen ja suurpainepuhaltimen yhdistelmää, esim. HP2000 alla olevassa kaaviokuvassa. Huomaa, että puhaltimen kapasiteetti ylittää reilusti kuivaimen kapasiteetin ja anna puhaltimen siksi imeä vuotoilmaa. Alla olevassa kaaviossa tämä on toteutettu niin, että kuivaimesta tulevaa oikeaa kuivailmaletkua ei ole liitetty puhaltimeen vaan se on sijoitettu sen viereen. Tällä tavoin puhallin voi imeä riittävästi ilmaa ilman, että se imee liikaa ilmaa kuivaimen läpi ja heikentää siten sen toimintaa ja hyötysuhdetta. Palkiston kuivaus puhaltimen avulla. Huomaa, että oikeanpuoleista kuivainta ei ole liitetty suoraan puhaltimeen, van kuivailmaletku on vain sijoitettu puhaltimen läheisyyteen. Corroventa Avfuktning AB (17)

12 Imukuivaus Kerrosrakenteiden imukuivauksessa CTR A -kuivainta käytetään yhdessä turbiinin kanssa alla olevan kaaviokuvan tavoin. Turbiini tai turbiinit asennetaan niin, että ne imevät ilmaa letkun vedenerottimen ja suodattimen kautta kerrosrakenteista ja puhaltavat sen letkun kautta ulkoilmaan. Kuivain sijoitetaan huoneeseen ja märkäilmaletku vedetään ulos huoneesta tavalliseen tapaan. Turbiini imee nyt kuivaa ilmaa kerrosrakenteeseen ja tästä menetelmä on saanutkin nimensä. Järjestelmässä on ehdottomasti käytettävä vedenerotinta, jotta vettä ei imetä turbiiniin, jolloin moottori vaurioituisi. Imukuivaus. Kuivain kuivaa huoneilman ja turbiini imee ilmaa kerrosrakenteesta, jolloin kuivaa ilmaa imetään sen läpi. Corroventa Avfuktning AB (17)

13 Painekuivaus Painekuivauksessa CTR A -kuivainta käytetään yhdessä turbiinin kanssa alla olevan kaaviokuvan tavoin. Painekuivaus on neljä kertaa nopeampi menetelmä kuin imukuivaus ja siksi ensisijainen valinta kerrosrakenteissa, ellei sen käytölle ole esteitä. Painekuivaus. Kuivain syöttää kuivaa ilmaa turbiinille, joka puhaltaa sen kerrosrakenteen läpi. Painekuivauksessa CTR A -kuivaimen tuottama kuiva ilma johdetaan turbiiniin, joka puhaltaa sen sitten kerrosrakenteeseen. Tällä tavoin lämmin ja kuiva ilma puhalletaan rakenteeseen, jolloin materiaalien lämpötila nousee ja kuivausprosessi nopeutuu. Kostea ja kylmä ilma vuotaa huoneeseen lattian ja seinän välisten rakojen tai porattujen tarkastusreikien kautta, jolloin se imetään kuivaimeen prosessi-ilmana. Ennen painekuivausta rakenteista poistetaan imukuivauksella kaikki vapaa vesi, jotta sitä ei paineta rakenteen muihin osiin. On myös tärkeää tasapainottaa turbiinin ja kuivaimen kapasiteetti, jotta kuivaimen läpi ei imetä liikaa ilmaa, mikä heikentäisi sen toimintaa ja hyötysuhdetta. Painekuivaus voi irrottaa kerrosrakenteista kuituja/hiukkasia, jotka vapautuvat huoneilmaan. Jos tämä voi tuottaa ongelmia, on käytettävä toista menetelmää. Corroventa Avfuktning AB (17)

14 Asennus CTR A asennetaan tasaiselle alustalle niin, että se ei voi kaatua ja vahingoittaa konetta, ihmisiä tai omaisuutta. Märkäilmaliitäntään liitetään letku, jolla kostea ilma johdetaan pois kuivattavasta tilasta. Märkäilmaletkun pitää olla sisältä sileä ja mahdollisimman lyhyt, mieluusti alle 5 metriä parhaan toiminnan ja suurimman kapasiteetin varmistamiseksi. Pitempää märkäilmaletkua tarvittaessa koneeseen voi sen korkean staattisen paineen ansiosta liittää jopa 10 metrin letku, mutta silloin kuivailmaa pitää kuristaa. Se voidaan tehdä ilman työkaluja ja mittareita mutta kuitenkin riittävällä tarkkuudella seuraavasti: 1. Liitä 5 metriä pitkä letku ja puhalla märkäilmaa kasvoille, jotta saat käsityksen virtauksesta. 2. Liitä nyt pitempi, jopa 10 metrin pituinen letku ja kurista kuivailmaa pellillä, kunnes virtaus tuntuu kasvoilla yhtä voimakkaalta kuin lyhyellä letkulla. Jos märkäilmaletkussa esiintyy kondensoitumista, märkäilmaletkua voidaan lyhentää tai ongelmaa voidaan lieventää kuristamalla kuivailmaa, jolloin märkäilman virtausmäärä kasvaa. Kuivausteho laskee silloin hieman, joten tämä harkinta täytyy tehdä tapauskohtaisesti. Toinen vaihtoehto on tehdä reikä letkuun ja valuttaa kondenssivesi astiaan. Asennus lyhyesti (katso myös sivu 7, Yleiskuvaus, säätimet): Märkäilma on aina johdettava letkun kautta pois kuivattavasta tilasta. Kuvassa näytetään huonekuivaus. 1. Sijoita kuivain niin, että märkäilmaletku ulottuu suunniteltuun poistopisteeseen. Varmista, että kuivain seisoo tukevasti ja vakaasti niin, että se ei voi kaatua. 2. Kytke kone 1-vaihe, 230 V pistorasiaan, joka on suojattu 10 A tai maks. 16 A varokkeella. Koska kuivainta käytetään tavallisesti kosteissa tiloissa, suosittelemme vikavirtasuojakytkimen käyttöä. 3. Aseta kone käsinkäyttötilaan (Man) ohjauspaneelin vasemmalla painikkeella. Tarkasta, että puhallin käynnistyy ja kone puhaltaa ilmaa. Katso märkäilmaliitäntään ja varmista, että roottori pyörii vastapäivään. Laita käsi märkäilmaliitännän eteen ja varmista, että märkäilma on haaleaa. Huomaa, että koneen on käytävä muutama minuutti ennen kuin tämä on helposti todettavissa. 4. Liitä märkäilmaletku ja vedä se suunniteltuun poistopisteeseen (reikä seinässä, ikkuna tms.). Varmista, että letku on vapaana eikä ole puristuksissa. 5. Liitä kuivailmaletkut, turbiini tms. Huone- ja imukuivaus tehdään tavallisesti 100 mm kuivailmaliitäntä auki ja 50 mm liitännät kiinni. Jälkimmäisiä voidaan käyttää kuivailman johtamiseen erilliseen tilaan. Painekuivauksessa T200:n kanssa se liitetään 50 mm liitäntään. Toinen 50 mm liitäntä jätetään auki, mutta 100 mm liitäntä suljetaan. Varmista painekuivauksessa, että turbiinin/turbiinien kokonaiskapasiteetti (m 3 /h) ei ylitä kuivaimen kapasiteettia. Käyttötavasta riippumatta kuivailmaliitännät eivät saa olla kiinni samanaikaisesti. 6. Kosteusmittaria käytettäessä kytke se ohjauspaneelin kosteusmittariliitäntään ja aseta haluttu asetusarvo. Punaisen Man/Hyg-valitsimen pitää olla asennossa Hyg. Varmista, että puhaltimen katkaisin on asennossa ON ellei sen pidä jostakin erityisestä syystä olla muussa asennossa. Jos se on OFF-asennossa, puhallin pyörii ainoastaan kuivauksen aikana. Toisaalta tämä vähentää melua mutta ilma ei kierrä jatkuvasti, mikä voi heikentää kuivaustehoa. 7. Tarkasta asennus. Jos kaikki on kunnossa, kytke pistotulppa pistorasiaan. Corroventa Avfuktning AB (17)

15 Kunnossapito ja huolto Suodattimien vaihto Kuivaimen suodatin on vaihdettava säännöllisesti, mieluiten jokaisen käytön jälkeen, energiatehokkuuden säilyttämiseksi ja ylikuumenemisen välttämiseksi. Jos ilma on erittäin likaista, suodatin pitää vaihtaa useammin. 1. Irrota johto pistorasiasta. 2. Kierrä suodatinluukun nuppia vastapäivään ja avaa luukku. Vedä likaantunut suodatin ulos ja asenna uusi. Sulje luukku ja lukitse kiertämällä nuppia myötäpäivään. 3. Kytke kuivain pistorasiaan. Kierrä vastapäivään suodatinluukun avaamiseksi. Corroventa Avfuktning AB (17)

16 Roottorin puhdistus Kuivaimen roottori on puhdistettava paineilmalla tarvittaessa, kerran vuodessa tai käytön jälkeen. Roottorin kanavat voivat muuten tukkeentua, jolloin ilman virtaus estyy ja kuivausteho huononee. Puhdista roottori seuraavasti. Irrota kuivain pistorasiasta ennen roottorin puhdistusta! Käytä aina hengityssuojainta roottoria puhdistaessasi ja suorita se ulkona. 1. Irrota kone pistorasiasta. Irrota koneen yläkannen neljä ruuvia. 2. Nosta kantta varovasti niin, että koneen etupuolen kaapeliliittimiin pääsee käsiksi. Irrota liittimet. 3. Malleissa A2 ja A4 sinun on työnnettävä kätesi puhaltimen ja roottorin väliin ja vedettävä sisäinen märkäilmaletku irti liittimestä. Vedä koko roottoriyksikköä ylöspäin ja nosta se pois koneesta. Varo vaurioittamasta roottoria. Mallissa A2 puhallinkonsolin irrottaminen on helpompaa. Irrota puhallinkonsolin kaksi kiinnitysruuvia. Ne ovat koneen jalkojen välissä. Irrota ruuvit, vedä puhallinkonsolia ylöspäin ja ota se pois. Corroventa Avfuktning AB (17)

17 4. Paina kiristyspyörää takaisin roottoriyksikössä ja irrota hihna pyörältä, jotta roottori voi pyöriä vapaasti. 5. Huom! Käytä sopivaa hengityssuojainta ja puhdista roottori ulkona. Puhalla varovasti roottorin sisäosat puhtaaksi paineilmalla. Pidä suutin noin 15 cm irti roottorista ja puhalla lämpösuojuksen puolelta. Näin ilma virtaa roottorin läpi vastakkaiseen suuntaan. Tällä estetään lian tarttuminen roottorin sisälle. Kun myöhemmin puhallat ilmaa toisesta suunnasta, vältä puhaltamasta ilmaa lämpösuojukseen, muuten lika kertyy sen sisälle. Puhalla roottoria vain kun vastakkainen puoli on vapaa. 6. Kokoa kuivain päinvastaisessa järjestyksessä: Asenna hihna. Laske roottoriyksikkö varovasti koneeseen. Asenna märkäilmaletku. Asenna konsoli malliin A2ES ja liitä letku roottoriyksikön lämpösuojukseen. Kun kansi on paikallaan ja asennat sen neljää ruuvia, muista asentaa hammasaluslevyt, yksi koneen kumpaankin päätyyn. Corroventa Avfuktning AB (17)

18 Lisävarusteet ja kulutustarvikkeet CTR A -kuivaimeen on saatavana seuraavia lisävarusteita ja kulutustarvikkeita: Tuotenumero Nimi Hygrostaatti, HR Prosessi-ilmasuodatin Vianetsintä Vian oire Todennäköinen syy Toimenpide Tilaa ei kuivata/huono kuivausteho. Tilanteesta riippuen syynä voi olla virheellinen asennus, tukkeentunut märkäilmaletku, tukkeentunut suodatin, virheelliset asetukset tai konevika. Suorita seuraava vianetsintä, kunnes syy on löytynyt. Tarkasta asennus tarkista, että märkäilmaletku ei ole puristuksissa, että kuivailmapelti on oikeassa asennossa ja kuivailmapuolen letku ei ole puristuneena tai tukossa. Tarkasta, että ilmavirta on oikea. Jos ilmavirta on heikko, tarkasta ilmansuodatin ja vaihda tarvittaessa. Kuivain ei käynnisty. Katkaisin on asennossa Hyg mutta hygrostaattia ei ole kytketty. Kytke hygrostaatti tai vaihda Man-tilaan. Roottori pyörii vastapäivään (kuivailmalähdön läpi katsottuna) tai ei lainkaan. Ei ilmavirtausta tai heikko ilmavirtaus. Vika roottorin moottorissa tai moottorin kondensaattorissa. Vika puhaltimessa tai puhaltimen kondensaattorissa. Ota yhteys jälleenmyyjään, jos tarvitaan korjausta. Ota yhteys jälleenmyyjään, jos tarvitaan korjausta. Corroventa Avfuktning AB (17)

19 Tekniset tiedot CTR A2 Kuivailmamäärä (m 3 /h) 220/170 Kuivausteho arvoilla 20 C, 60 % RH, MAX-tila (litraa/vrk) 16/12 Ø kuivailmalähtö (mm) 1 x 100, 2 x 50 Ø märkäilmalähtö (mm) 80 Melutaso, normaali käyttö dba (3 m) n * Jännite 230 VAC/50 Hz Nimellisteho (W) 1250 Korkeus x leveys x pituus (mm) 430 x 295 x 415 Paino, kg 16 *Melutaso vaihtelee asennuksesta riippuen. CTR A4 Kuivailmamäärä (m 3 /h) 330/210 Kuivausteho arvoilla 20 C, 60 % RH, MAX-tila (litraa/vrk) 25/17 Ø kuivailmalähtö (mm) 2 x 100, 2 x 50 Ø märkäilmalähtö (mm) 80 Melutaso, normaali käyttö dba (3 m) n * Jännite 230 VAC/50 Hz Nimellisteho (W) 1550 Korkeus x leveys x pituus (mm) 430 x 295 x 475 Paino, kg 18 *Melutaso vaihtelee asennuksesta riippuen. Corroventa Avfuktning AB (17)

20 HAR DU FRÅGOR ELLER BEHÖVER HJÄLP? Besök oss på eller ring och tala med en expert. Vi har kunskapen och utrustningen att lösa dina problem så effektivt som möjligt. Corroventa utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut produkter av högsta kvalitet förvattenskador, fukt, lukt och radon. Vi är marknadsledande och specialiserar oss på innovationer inom vår bransch. Våra produkter är kompakta, effektiva, ergonomiska och energisnåla. Vid akuta situationer och översvämningar har Corroventaskunder tillgång till en av de största hyrparkerna i Europa. Vi har säljkontor och maskindepåer på flera platser i Europa. All tillverkning sker i Bankeryd, Småland. CORROVENTA AVFUKTNING AB Mekanikervägen 3, SE Bankeryd Tel +46 (0)

Käyttöohje. ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla turbiinilla. CTR Kombi 100XT

Käyttöohje. ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla turbiinilla. CTR Kombi 100XT Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla turbiinilla CTR Kombi 100XT Corroventa Avfuktning AB 2017.10 1 (20) Sisällys Käyttökohde... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen

Lisätiedot

RADIAALIPUHALTIMET HP 2000XT KÄYTTÖOHJE

RADIAALIPUHALTIMET HP 2000XT KÄYTTÖOHJE RADIAALIPUHALTIMET HP 2000XT KÄYTTÖOHJE Sisällys Käyttöohje HP 2000XT... 3 Käyttötarkoitus... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Toimituksen tarkastus... 4 Tuotteen esittely... 5 Kuivausmenetelmä

Lisätiedot

CTR LKV 1000XT Adsorptiokuivaimet KÄYTTÖOHJE

CTR LKV 1000XT Adsorptiokuivaimet KÄYTTÖOHJE CTR LKV 1000XT Adsorptiokuivaimet KÄYTTÖOHJE Sisällys Käyttökohde... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 5 Miten valitaan oikea kuivaustekniikka...

Lisätiedot

K3 B KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

K3 B KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE K3 B KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttökohteet... 2 Toimituksen tarkastus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Näin kuivain toimii... 5 Säätimet... 7 Merkkivalo... 7

Lisätiedot

K3 HP KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

K3 HP KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE K3 HP KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttökohteet... 2 Toimituksen tarkastus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Kuivaimen toimintaperiaate... 5 Säätimet... 6 Merkkivalo...

Lisätiedot

WS4 ES VEDENEROTIN KÄYTTÖOHJE

WS4 ES VEDENEROTIN KÄYTTÖOHJE WS4 ES VEDENEROTIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttökohde... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 WS4 ES -kuivaimen käyttö imukuivaukseen... 5 Toimintaperiaate, WS4 ES... 5 Toimituksen

Lisätiedot

CTR 500TT TEKNINEN KUVAUS RYÖMINTÄTILAN KUIVAIN. Tekniikkaa ja tuotteita radonin, kosteuden ja hajujen poistamiseen

CTR 500TT TEKNINEN KUVAUS RYÖMINTÄTILAN KUIVAIN. Tekniikkaa ja tuotteita radonin, kosteuden ja hajujen poistamiseen TEKNINEN KUVAUS CTR 500TT RYÖMINTÄTILAN KUIVAIN Tekniikkaa ja tuotteita radonin, kosteuden ja hajujen poistamiseen Asentaja Osoite: Yhteyshenkilö: 201711 Puh. Suunnitellut ja valmistanut Corroventa Avfuktning

Lisätiedot

Ryömintätilakuivain CTR STD-TT Käyttöohje

Ryömintätilakuivain CTR STD-TT Käyttöohje Ryömintätilakuivain CTR STD-TT Käyttöohje Corroventa Avfuktning AB 2017.11 1 (18) Sisällys Käyttökohde... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 5 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin...

Lisätiedot

RYÖMINTÄTILAKUIVAIN CTR 300TT2 KÄYTTÖOHJE

RYÖMINTÄTILAKUIVAIN CTR 300TT2 KÄYTTÖOHJE RYÖMINTÄTILAKUIVAIN CTR 300TT2 KÄYTTÖOHJE Sisällys Käyttökohde... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 5 Kuivaimen toimintaperiaate...

Lisätiedot

KONDENSSIKUIVAIN K5 HP PX KÄYTTÖOHJE

KONDENSSIKUIVAIN K5 HP PX KÄYTTÖOHJE KONDENSSIKUIVAIN K5 HP PX KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttökohteet... 2 Toimituksen tarkastus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Näin kuivain toimii... 6 Säätimet... 7 Merkkivalot...

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

VR 300 ECV/B (1000W/500W)

VR 300 ECV/B (1000W/500W) (1000W/500W) Ilmanvaihtokone FIN 10-05 Johdanto Asennus-, käyttö ja huoltokäsikirja koskee -ilmanvaihtokoneita, jotka on valmistanut Systemair AB. Se sisältää koneen rakennetta, asennusta, käyttöönottoa

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE WL 60-P-2F Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri 1. Tuotekuvaus 1. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimurilla voidaan imuroida sekä kuumaa että kylmää tuhkaa, tupakan tumppeja, kotiloita,

Lisätiedot

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV Käyttöohje TF 15HV TF 15 HV E87 264 08 TF 15 HV Tuotenro: E87 264 08 Täydellinen ilmanjakajalla varustettu kone. Turvallisuuden varmistamiseksi on koneen mukana toimitetut turvaohjeet luettava. Lue käyttöohje,

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 150XT

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 150XT Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 150XT 1 Sisällysluettelo Käyttökohteet... 3 Valmistusdirektiivit... 3 Turvallisuusohjeet... 5 Suhteellinenkosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 6 Oikean kuivainlaitetekniikan

Lisätiedot

T2 ES/T4 ES TURBIINI KÄYTTÖOHJE

T2 ES/T4 ES TURBIINI KÄYTTÖOHJE T2 ES/T4 ES TURBIINI KÄYTTÖOHJE HAR DU FRÅGOR ELLER BEHÖVER HJÄLP? Besök oss på www.corroventa.se eller ring 036-37 12 00 och tala med en expert. Vi har kunskapen och utrustningen att lösa dina problem

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

GRINDEX- IMUVAUNU Käyttöohjeet

GRINDEX- IMUVAUNU Käyttöohjeet GRINDEX- IMUVAUNU Käyttöohjeet 1. Toiminta...2 2. Tarkistukset ennen käyttöä ja kokoaminen...2 3. Käyttö ja rajoitukset...2 4. Tekniset tiedot...3 5. Asennus...5 6. Huolto...5 7. Johtimet...6 8. Merkinnät

Lisätiedot

Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa

Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa VAROITUKSIA Lue käyttö- ja turvallisuusohjeet ennen käyttöä! Tämä imuri ei sovellu nesteiden tai terveydelle haitallisen tai räjähdysalttiin pölyn imuroimiseen.

Lisätiedot

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja MOOTTORIVENTTIILI Käsikirja Tutustu käsikirjaan huolella ennen järjestelmän käyttöönottoa. Ainoastaan valtuutettu huoltohenkilökunta on oikeutettu suorittamaan säätöja korjaustoimenpiteitä. Korjauksessa

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 300XT

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 300XT Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 300XT 1 Sisällysluettelo Käyttökohteet... 3 Valmistusdirektiivit... 3 Turvallisuusohjeet... 5 Suhteellinenkosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 6 Oikean kuivainlaitetekniikan

Lisätiedot

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 FI F E G D B C A 3 SUOMI 08-10 4 HIUSTENKUIVAAJA HD 3700 Turvallisuus Ota huomioon seuraavat ohjeet laitetta käytettäessä. 7 Laite on suunniteltu vain kotitalouskäyttöön. 7 Älä

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Tulo- ja poistoilmavirtojen mittaus 3 Sähkökytkentä 4 TurboSwing puhdistus

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 JOHDANTO Hyvä asiakas Kiitos siitä, että valitsit toimittajaksi Pullman-Ermatorin. Toivomme, että uusi teollisuusimurinne I 3000 toimii tyydyttävästi ja täyttää kaikki siihen asetetut

Lisätiedot

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA E A Kun avaat koneen oven, turvakytkin (S) katkaisee virran. S VAROITUS Irrota tästä huolimatta koneen pistotulppa aina ennen koneen huoltotöiden aloittamista. Koneita on

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25 SE... 7... 9 GB... 11 NO FR... 13 RU... 15... 17 DE... 19 PL FI... 21 NL... 23 ES... 25 IT... 27 ELV3333, ELV3344, ELV5333, ELV6344 375 300 340 min 300 mm c-c 277 24 9 16 min 300 mm min 500 mm Fig. 1 10

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 408724-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen

EXTOR 2300A asbesti-imuri alipaineistukseen KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjeeseen huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300A asbesti-imuria. Näitä ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300A asbesti-imuri

Lisätiedot

A2 ES/ A4 ES/ A4 ESX ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

A2 ES/ A4 ES/ A4 ESX ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE A2 ES/ A4 ES/ A4 ESX ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttötarkoitus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutukset aineisiin... 5 Kuivaintyypin

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 405768-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MICROPROP DC2

KÄYTTÖOHJE MICROPROP DC2 VERSIO: 201302 ASIAKIRJA: 841701 SUOMI KÄYTTÖOHJE MICROPROP DC2 ALKUPERÄINEN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYS 1. Turvallisuusmääräykset 8 1.1. Yleistä 8 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 8 2. Käyttö 10 2.1. Symbolit

Lisätiedot

TALPET SL / C

TALPET SL / C TEKNINEN KÄSIKIRJA Kuivausrummut TALPET SL 100 1020 / C TALPET SL 100 1020 / C 1001020-1200 DOKUMENTIT Käyttöohje (1001020-1201) Asennusohje (1001020-1202) Luettelo tärkeimmistä varaosista (1001020-1203)

Lisätiedot

DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT

DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT AF21/AG21 Sähkömoottorit KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTO AF21/AG21 - IS - 10530-3 - FI TURVALLISUUSOHJEET - KONEET : sähkö-, paineilma-, bensiini- tai dieselkäyttöiset. - SYMBOLIT

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250

Kuluttajaimurit Performer All-in-1 150/250 Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit ostaa kaikki osat myös erikseen. Nilfisk Performer All-in-1

Lisätiedot

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Tulo- ja poistoilmavirtojen mittaus 3 Sähkökytkentä 4 TurboSwing puhdistus

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Käyttöohje AirQlean High kattoon asennettava suodatinjärjestelmä

Käyttöohje AirQlean High kattoon asennettava suodatinjärjestelmä Käyttöohje AirQlean High kattoon asennettava suodatinjärjestelmä .. Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 LUKU 1 Turvallisuusohjeet 1.1. Johdanto Tämä kappale sisältää tärkeitä turvallisuusohjeita. irqlean

Lisätiedot

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote.

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. KnapSack reppuimuri Turvallisuusohjeet Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. Toivottavasti koneesta on sinulle paljon iloa. Jos sinulla on kommentteja

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE www.scanoffice.fi CZ12037 PB1 ComfortZone CE50 Installation Sisällys Sisällys 0 Yleistä 1 Käsittely 2 Huolto 2 Asennus 3 Asetukset 7 Suunnittelu 8 Sähkökaavio

Lisätiedot

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1.

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1. AT 3 kw FI AT A min 300 mm B 0 A B 3 355 55 76 5 355 55 76 9 405 35 335 min 300 mm min,8 m Minimum distance in a permanent assembly Fig. AT Technical data Type E-nr (SE) EL-nr (O) Output [kw] 3 87 03 49

Lisätiedot

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE CITATION SUB KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-subwoofer on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009

Käyttöohjeet. Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Huippunopea radio-ohjattava pikavene RC FT009 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Huippunopea RC FT009 pikavene on peli jonka kanssa ei tarvitse pidätellä! Jopa 30 km/h nopeuteen kiihtyvä

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN.

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. PAKKAUKSEN MUKANA TULEVA SUODATIN ON ASENNETTAVA KYLMÄVESILIITÄNTÄÄN. KATSO SIVU 4, KUVA 1 (SUODATIN NRO 12) MAKSIMI PAINE ILMAN

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 VERSIO: 201401 ASIAKIRJA: 841608 SUOMI ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 ROTOTILTIN OHJAUS HALLINTAVIPUEMULOINNILLA SISÄLLYS 1. Turvallisuusmääräykset 5 1.1. Yleistä 5 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 5 2. Toimituksen

Lisätiedot

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 DA HU FI CS NO SV IT PT NL SL LT EL BG RU E F B D C A 3 DANSK 05-08 SUOMI 09-12 NORSK 13-16 SVENSKA 17-20 ITALIANO 21-24 PORTUGUÊS 25-28 NEDERLANDS 29-32 MAGYAR 33-36 ČESKY

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 110003091

KÄYTTÖOHJE 110003091 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 1 Käyttöönotto... 2 Huolto... 3 Häiriötilanteet... 4 Turvallisuus... 5 Takuuehdot... 6 Tekniset tiedot... 7 1. JOHDANTO Tämä vihkonen sisältää ne tiedot, jotka tarvitset

Lisätiedot

Keskuspölynimurit - Puhdas ilma, alhainen äänitaso, huippuimuteho

Keskuspölynimurit - Puhdas ilma, alhainen äänitaso, huippuimuteho 150/250/LCD Jotta keskuspölynimurin asennus olisi mahdollisimman helppoa, All-in-1 paketit on suunniteltu vastaamaan normaalin asennuksen tarpeita. Toki voit myös ostaa kaikki osat erikseen. Nilfisk Supreme

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖLIESI OCE 40 OCE Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 UHDISTUS JA HOITO... 2

Lisätiedot

Savukone RTA 80/90 Käyttöohje

Savukone RTA 80/90 Käyttöohje Savukone RTA 80/90 Käyttöohje Savukone on kompakti, kestävä ja kevyt, alumiinista valmistettu laite. Savukone tuottaa savunesteestä savua, joka puhalletaan ulos tietyin aikavälein. Paine aikaansaadaan

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

Cosmetal ProStream käyttöohjeet

Cosmetal ProStream käyttöohjeet 19.1.2017 Cosmetal ProStream käyttöohjeet 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Perustiedot 1.1 Turvallisuusohjeet s. 3 1.2 Tekniset tiedot s. 3 2. Laitteen käyttö s. 4 2.1 Käyttöpaneeli s. 4 2.2 Virtakytkin ja energiansäästötila

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W Kok 1,3 Water kettle Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. WK13W S.

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

ORAMIX. deutsch... 4 english... 6 français... 8 nederlands suomi svenska dansk norsk eesti... 20

ORAMIX. deutsch... 4 english... 6 français... 8 nederlands suomi svenska dansk norsk eesti... 20 ORAMIX deutsch... 4 english... 6 français... 8 nederlands... 10 suomi... 12 svenska... 14 dansk... 16 norsk... 18 eesti... 20 ðóññêèé 22 polski... 24 150±23 mm 1. 150±3 mm 40 G 3/4 2. 44 G 3/4 160mm 3.

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST SUPER CUT 50 ESITTELY SUPER CUT-50 plasmaleikkureiden valmistuksessa käytetään nykyaikaisinta MOSFET invertteri tekniikka. Verkkojännitteen 50Hz taajuus muunnetaan korkeaksi taajuudeksi

Lisätiedot

A2 ES/ A4 ES/ A4 ESX ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

A2 ES/ A4 ES/ A4 ESX ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE A2 ES/ A4 ES/ A4 ESX ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttötarkoitus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutukset aineisiin... 5 Kuivaintyypin

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC

Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Installation instructions, accessories Ohje nro 31285391 Versio 1.2 Osa nro 31285376, 31339014 Navigointijärjestelmä, kannettava, Asennussarja TMC Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, kannettava,

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE 1 Keskipakoispuhallin C-sarja Näiden ohjeiden tulee aina olla puhallinta käyttävän henkilöstön saatavilla. Ennen asennusta ja kytkemistä tulee seuraavat ohjeet

Lisätiedot

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel Ohje nro Versio Osa nro 8682246 1.0 Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel D4192T3/T4 G8703581 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000176 A0000212 G8703602 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje

Lisätiedot