CTR LKV 1000XT Adsorptiokuivaimet KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "CTR LKV 1000XT Adsorptiokuivaimet KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 CTR LKV 1000XT Adsorptiokuivaimet KÄYTTÖOHJE

2 Sisällys Käyttökohde... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 5 Miten valitaan oikea kuivaustekniikka... 5 Kuivaimen toimintaperiaate... 6 Yleiskuvaus, säätimet... 8 Kuljetus Kunnossapito ja huolto Lisävarusteet ja kulutustarvikkeet Vianetsintä Tekniset tiedot Corroventa Avfuktning AB (17)

3 Käyttöohje CTR LKV 1000XT Käyttökohde CTR LKV 1000XT on ilmajäähdytteisellä lauhduttimella varustettu adsorptiokuivain, joka on kehitetty ja suunniteltu rakennusten ja vesivahinkojen kuivaukseen. Sisäänrakennetun automaattisen pumpun ansiosta se on ihanteellinen päivystysvahinkojen ja rakennusten kuivaukseen sekä sellaisiin tapauksiin, jolloin tavallisen adsorptiokuivaimen märkää ilmaa on vaikea siirtää ulos. Adsorptioperiaatteen ansiosta CTR LKV 1000XT toimii myös alhaisissa lämpötiloissa ja märkäilmaa jäähdyttäessään se lämmittää huonetta n. 3 kw teholla. Muiden Corroventa-koneiden tavoin CTR LKV 1000XT on erittäin energiatehokas, kestävä ja pitkäikäinen. Kuivain on erittäin helppo käyttää ja huoltaa. Ominaisuudet: Energiatehokas Helppo huoltaa Suuri teho Aika- ja kwh-mittari Vahvatekoinen Valmistusdirektiivi Kuivain CTR LKV 1000XT on CE-merkitty. Vastuuvapautus Virheellinen asennus ja/tai virheellinen käyttö voivat aiheuttaa tapaturmia ja omaisuusvahinkoja. Valmistaja ei vastaa vahingoista, jotka johtuvat siitä, ettei näitä ohjeita noudatettu tai että konetta käytetään väärään käyttötarkoitukseen. Takuu ei kata näitä vaurioita. Takuu kattaa materiaali- tai valmistusvirheistä johtuvat vauriot, mutta ei korvaa seurannaisvahinkoja. Takuu ei kata kulutusosia eikä normaalista kulumisesta aiheutuvia vaurioita. Ostajan on tarkastettava tuote toimituksen yhteydessä ja varmistettava oikea toiminta käytön aikana käyttöohjeen ohjeiden mukaan. Koneeseen ei saa tehdä mitään muutoksia ilman Corroventa Avfuktning AB:n kirjallista lupaa. Tuotteita, teknisiä tietoja ja/tai asennus- ja käyttöohjeita voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Tämän käyttöohjeen sisältö on suojattu tekijänoikeuslailla. Mitään tämän asiakirjan osaa ei kopioida, tallentaa tietojärjestelmään tai siirtää missään muodossa tai millään tavalla ilman Corroventa Avfuktning AB:n kirjallista lupaa. Lähetä mahdolliset asiakirjan sisältöä koskevat kommentit osoitteeseen: Corroventa Avfuktning AB Puh Mekanikervägen 3 Faksi Bankeryd Sähköposti mail@corroventa.se Ruotsi Corroventa Avfuktning AB (17)

4 Turvallisuustiedot Tätä tuotetta eivät saa käyttää henkilöt, joilla on alentunut fyysinen/henkinen kapasiteetti tai joiden kokemukset ja taidot ovat puutteelliset, ellei heitä valvo tai opasta henkilö, joka on vastuussa heidän turvallisuudestaan. Lapset saavat käyttää konetta vain aikuisen valvonnassa, joka varmistaa, että konetta ei käytetä leluna. Kuivaimen asennuksen yhteydessä tehtävät sähköasennukset saa tehdä vain valtuutettu sähköasentaja paikallisten määräysten ja asetusten mukaisesti. Noudata lisäksi seuraavia ohjeita: 1. Kuivainta saa käyttää vain sisätiloissa. 2. Kuivainta ei saa kytkeä jännitteelliseksi ennen kuin asennus on suoritettu loppuun tämän ohjeen mukaisesti. 3. Kuivainta ei saa peittää käytön aikana: se voi aiheuttaa kuivaimen ylikuumenemisen ja palovaaran. 4. Kuivainta ei saa käyttää työpöytänä, työpukkina tai jakkarana. 5. Älä seiso tai kiipeä kuivaimen päälle. 6. Älä käytä kuivainta ilman suodatinta, koska se voi vahingoittaa kuivainta. Varmista, että suodatin on puhdas. Jos se on tukossa, kone voi ylikuumentua. 7. Varmista, että kuivain ei ime emäksisiä tai orgaanisia aineita, joilla on korkea kiehumispiste, kuten öljyä, rasvaa, liuotinaineita, boracolia tai vastaavia. Se voi tuhota roottorin. 8. Kuivainta ei saa käyttää tiloissa, joissa voi esiintyä räjähtäviä kaasuja. 9. Älä työnnä mitään esineitä imusäleikköön tai poistoaukkoihin, koska se voi vaurioittaa kuivainta ja aiheuttaa tapaturmavaaran. 10. Aseta kuivain tukevalle ja tasaiselle alustalle, jotta se ei voi kaatua. 11. Pidä lapset, eläimet ja sivulliset kaukana työpaikasta. 12. Ota yhteyttä kuivaimen toimittajaan, jos kuivain on rikki tai jos pistotulppa tai sähköjohto on vaurioitunut. Älä korjaa sitä itse, ellet ole suorittanut toimittajan koulutusta. 13. Varo vahingoittamasta sähköjohtoa. Varo vetämästä johtoa veden läpi tai terävien reunojen yli. 14. Älä kanna tai vedä kuivainta sähköjohdosta. 15. Älä käytä konetta erittäin kosteassa tai märässä ympäristössä, se voi olla vaarallista. Älä käytä kuivainta niin, että se seisoo vedessä. 16. Suosittelemme vikavirtasuojaimen käyttöä sähköiskuvaaran minimoimiseksi. 17. Varo, ettei sähkökomponentteihin pääse vettä. Kastuneet sähkökomponentit on kuivattava huolella ennen kuin kuivainta käytetään. 18. Irrota sähköjohto pistorasiasta ennen kuin avaat kuivaimen puhdistusta tai huoltoa varten. 19. Kuivaimen sähköjärjestelmän korjauksen ja huollon saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja. 20. Kuivainta ei saa käyttää muiden kuin tässä käyttöohjeessa mainittujen tai Corroventa Avfuktning AB:n hyväksymien lisävarusteiden kanssa. Ota yhteyttä kuivaimen toimittajaan, jos tarvitset lisää turvallisuusohjeita ja käyttöohjeita. Corroventa Avfuktning AB (17)

5 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin Kaikki ilma sisältää enemmän tai vähemmän kosteutta. Emme näe sitä paljaalla silmällä ennen kuin se tiivistyy pieniksi pisaroiksi esim. metalli- tai lasipinnalle. Kosteus aiheuttaa ongelmia jo ennen kuin se näkyy, sillä se vaikuttaa materiaaleihin ja valmistusprosesseihin, aiheuttaa korroosiota ja edistää mikrobikasvua. Ilman kosteus mitataan ja ilmoitetaan suhteellisena kosteutena (%RH). Se ilmaisee kuinka paljon ilmassa on vettä suhteessa siihen, miten paljon se voi enintään sisältää annetussa lämpötilassa ja paineessa. Mitä korkeampi lämpötila, sitä enemmän ilma voi sisältää vettä. Kuitenkin suhteellinen ilmankosteus on se arvo, joka lasketaan ja joka pitää tarkastaa, jos halutaan välttää korroosio tai homekasvu. Kun suhteellinen kosteus on 100 %, ilma on kylläistä, ilmassa on huurua ja kosteus tiivistyy pieninä vesipisaroina. Jo 60 % RH:ssa teräs ruostuu ja 70 % RH:ssa on olemassa homehtumisvaara. Peukalosääntönä pidetään, että 50 % RH on hyvä ilmasto useimmille materiaaleille. Miten valitaan oikea kuivaustekniikka Adsorptioperiaatteen etuna kondenssikuivaukseen nähden on se, että se ei ole yhtä paljon lämpötilasta riippuvainen. Adsorptio toimii kaukana jäätymispisteen alapuolella kun taas kondenssikuivaimen teho laskee nopeasti lämpötilan laskiessa, mikä ilmenee vasemmalla olevasta kaaviosta. CTR LKV 1000XT:n tapainen ilmajäähdytteisellä lauhduttimella varustettu adsorptiokuivain yhdistää nämä kaksi ja toimii suurella alueella ml kondenssikuivaimen pääasiallinen toimialue. Se on siis paras vaihtoehto, kun halutaan kuivata huoneita alhaisissa lämpötiloissa, ihanteellinen päivystysvahinkojen ja rakennusten kuivaukseen. Valittaessa oikeaa tekniikkaa annettuun kuivaustilanteeseen voidaan sanoa, että adsorptiokuivaus on ensisijainen valinta lämmittämättömien tilojen tai materiaalien kuivaukseen. Jälkimmäistä perusteellaan sillä, että adsorptiokuivaimet, esim. Corroventan 150, 300 ja 500XT, tuottavat kuivempaa ilmaa, ts. tuloilman ja poistoilman kosteusero on suurempi grammoina kuutiometriä kohti (ΔX), mikä näkyy oikealla olevasta kaaviosta ja joka on ratkaisevaa kuivausnopeuden kannalta. Kerrosrakenteiden imu- tai painekuivaukseen voidaan mieluusti käyttää kuivaimesta ja turbiinista koostuvaa yhdistelmää. Kuten yllä olevasta kaaviosta nähdään, kondenssikuivainta käytetään mieluiten lämpimissä ja kosteissa tiloissa kun tarvitaan huonekuivausta. Corroventa Avfuktning AB (17)

6 Kuivaimen toimintaperiaate CTR LKV 1000XT on ilmajäähdytteisellä lauhduttimella varustettu adsorptiokuivain, ympäristön jäähdytysilma puhalletaan sen läpi erillisellä puhaltimella. Sisäänrakennetussa adsorptiokuivaimessa käytetään piigeeliä; se on nopea kuivausaine, joka voidaan regeneroida käytännössä rajattomasti. Piigeeli on kide, jossa on valtava määrä mikroskooppisia huokosia, joiden vuoksi sen pinta-ala on erittäin suuri. Yhdessä grammassa piigeeliä kosteutta sitova ala on m 2, eli CTR LKV 1000XT:n kuivausaineen kokonaispinta-ala on n m 2. Piigeeli voi sitoa erittäin paljon kosteuta, jopa 40 % omasta painostaan. Kuivausaine ei ole vesiliukoista eikä se siten voi huuhtoutua pois eikä kulkeutua pois ilmavirtojen mukana. Kuivausprosessi Kuivausaine on asennettu roottoriin (1). Kuivattava ilma imetään tuloaukon (2) kautta puhaltimen (3) avulla. Ilma kulkee ensin suodattimen ja sitten kuivausroottorin läpi. Lopuksi kuiva ilma virtaa kuivailmalähdön (4) kautta kuivattavaan tilaan. Roottorissa on aksiaalisuuntaiset ilmakanavat ja se koostuu keraamiseen rakenteeseen sidotusta tehokkaasti kosteutta imevästä kuivausaineesta, piigeelistä. Roottorin aksiaalisuuntaiset ilmakanavat tuottavat laminaarisen virtauksen olemattomalla painehäviöllä. Roottoria pyöritetään käyttömoottorilla (5) ja käyttöhihnalla (6). Roottorin adsorboima kosteus poistetaan lämmittämällä pieni määrä ilmaa lämmittimellä (7), minkä jälkeen ilma virtaa pienen roottoriosan läpi, joka näin regeneroidaan ja puhdistetaan vastavirtausperiaatteella. Märkä ilma poistetaan poistoaukon (8) kautta ilmajäähdytteiseen lauhduttimeen, jossa ilma jäähdytetään ympäristön ilmalla ja syötetään sitten takaisin kuivaimeen osana uutta prosessiilmaa. Lauhduttimen kondenssivesi valuu säiliöön ja poistetaan sisäänrakennetulla pumpulla. Toimituksen tarkastus Corroventa Avfuktning AB (17)

7 CTR LKV 1000XT -kuivaimen pakkaus sisältää seuraavat osat: Kuivain CTR LKV 1000XT Prosessi-ilmansuodatin, valkoinen Jäähdytysilmasuodatin, musta Käyttöohje 1 kpl 2 kpl 1 kpl 1 kpl Corroventa Avfuktning AB (17)

8 Yleiskuvaus, säätimet Alla olevissa kuvissa on CTR LKV 1000XT kuivain ulkopuolisine osineen ja säätimineen. Merkkivalo sekä Man/Hygvalitsin Aika- ja kwhitt i Manuaalinen (jatkuva käynti) tai ohjaus kytketyllä hygrostaatilla (Hyg) Varoitusvalo, pumppuvika Liitäntä h t till Prosessi-ilman tt kk Jäähdytysilman tt kk Kuivailmaliitin, vasen Kuivailmaliitin, oikea Kondenssivesiletku Jäähdytysilman poistoaukko Corroventa Avfuktning AB (17)

9 Asennus CTR LKV 1000XT on erittäin helppo ja nopea asentaa, minkä ansiosta se soveltuu erinomaisesti päivystyskoneeksi, joka saadaan erittäin nopeasti paikalle vahingon tapahduttua. Se sijoitetaan kuivattavaan tilaan niin, että ilmankierto on mahdollisimman hyvä. Mitä paremmin tilan ilma saadaan liikkeeseen, sitä paremmin ja nopeammin tila kuivuu. Kuivain tuottaa 450 m 3 kuivailmaa tunnissa ja koska ilmanvaihdon tulisi olla 1,5-2 kertaa tunnissa, kone sopii tiloihin 300 m 3 saakka. Älä sijoita konetta alle 0,5-1,0 metrin etäisyydelle seinästä, jotta ilma voi virrata esteettä. Kuivailmaliittimiin voi liittää letkut useiden tilojen samanaikaista kuivausta ja kuivailman levittämistä varten. On tärkeää varmistaa, että kuivattava tila on hyvin suljettu ja rajattu. Huoneen ikkunoiden ja ovien on oltava kiinni; jos sellaiset puuttuvat, käytä mieluiten muovia tai muita väliaikaisia peitteitä. Jos tila on hyvin pieni, on tärkeä muistaa, että kone voi tuottaa jopa 3 kw lämmitystehon, joka voi tietyissä tilanteissa aiheuttaa lämpötilan voimakkaan nousun ja kuivaustehon voimakkaan laskun. Koneen suorituskyky on suurimmillaan alueella 0-25 C. Kun kuivataan puuta tai muissa tilanteissa, joissa kuivuminen saattaa olla liian nopeaa tai jatkua liian kauan, CTR LKV 1000XT voidaan kytkeä lisävarusteena saatavaan hygrostaattiin. Hygrostaatin avulla voidaan asettaa ilman suhteelliselle kosteudella kynnysarvo, jossa kone pysähtyy ja lopettaa kuivaamisen. Kone käynnistyy automaattisesti, kun kosteus nousee. Koneen kondenssivesiletku on johdettava viemäriin, lattiakaivoon, pesualtaaseen tai vastaavaan. Sisäänrakennetun pumpun nostokorkeus on 4 metriä, joten viemäri voi olla paljon korkeammalla kuin kone. Älä käytä konetta alle 0 C lämpötilassa, koska kondenssivesiletku voi jäätyä ja vahingoittaa sisäänrakennettua pumppua. Asennus lyhyesti (katso myös sivu 7, Yleiskuvaus, säätimet): Sijoita kuivain kuivattavaan tilaan niin, että ilmankierto on mahdollisimman hyvä. Älä sijoita konetta alle 0,5-1,0 metrin etäisyydelle seinästä, jotta ilma voi virrata esteettä. Levitä kuivailmaa tarvittaessa kuivailmaliittimiin liitetyillä letkuilla. Varmista, että kuivain seisoo tukevasti ja vakaasti niin, että se ei voi kaatua. Vedä kondenssivesiletku sopivaan viemäriin. Pumppumoduulin nostokorkeus on 4 metriä. Varmista, että letku ei ole puristuksissa ja että se on puhdas, jotta vesi poistuu esteettä. Kytke kone 1-vaihe, 230 V pistorasiaan, joka on suojattu 10 A tai maks. 16 A varokkeella. Aseta toimintatilavalitsin asentoon Man jatkuvaa käyttöä varten, varmista että se ei ole Hygasennossa. Kun kuivataan puuta tai muissa tilanteissa, joissa kuivuminen saattaa olla liian nopeaa tai jatkua liian kauan, aseta ohjauspaneelin valitsin Hyg-asentoon ja kytke sopiva hygrostaatti. Ennen kuin poistut kuivaimen luota varmista kuivailmaliittimen läpi kurkistamalla, että roottori pyörii, kokeile että molemmista kuivailmaliittimistä puhaltaa ilmaa ja että kuivailma tuntuu lämpimämmältä kuin ympäristö. Jälkimmäisen voi hyvin tarkistaa oikeasta Corroventa Avfuktning AB (17)

10 kuivailmaliittimestä, joka on lähinnä roottorin lämpösuojusta. Hygrostaattia käytettäessä asetusarvo on ehkä laskettava hetkeksi, jotta kuivaus käynnistyy muuten lämmitin ei toimi ja ilma ei lämpene. Töiden lopuksi noudata kuivaimen kahvan alla olevassa tarrassa olevia ohjeita, jotta kondenssivettä ei roisku lattialle tai autoon. Älä pysäytä kuivainta. Tartu varovasti koneen kahvaan ja kallista konetta ensin eteenpäin tukijalkojen päälle tai siten taaksepäin pyörien päälle. Tällä tavoin varmistat, että lauhduttimeen jäänyt kondenssivesi valuu pumppumoduuliin ja pumpataan ulos. Koska kone painaa 47 kg, ole varovainen äläkä kallista liikaa, koska se on raskas pidellä. Kuljetus Ennen kuljetusta, ts. ennen töiden lopetusta, tyhjennä kondenssivesi noudattamalla kahvan alla olevia ohjeita. Kuivain voidaan kuljettaa pystyssä tai vaaka-asennossa selkäpuoli alaspäin, ts. kahva alaspäin. Jos kuivainta ei tyhjennetty ennen pysäyttämistä, siitä voi tippua vettä kun se asetetaan vaaka-asentoon. Corroventa Avfuktning AB (17)

11 Kunnossapito ja huolto Suodattimen vaihto, prosessi-ilmansuodatin ja jäähdytysilmansuodatin Kuivaimen suorituskyvyn ylläpitämiseksi ja ylikuumenemisen välttämiseksi prosessi-ilmansuodatin ja jäähdytysilmansuodatin on vaihdettava säännöllisesti, mieluiten aina käytön jälkeen. Jos ilma on erittäin likaista, suodattimet pitää vaihtaa useammin. Jäähdytysilmasuodatin on pestävä, joten sen voi käyttää uudelleen. Suodattimet vaihdetaan kone pysäytettynä. Prosessi-ilmansuodatinta vaihdettaessa luukku avataan kiertämällä nuppia vastapäivään. Irrota vanha suodatin ja asenna uusi. Sulje luukku kiertämällä nuppia myötäpäivään. Suodatinluukun nuppi. Vedä jäähdytysilmansuodatin pitimestään ja puhdista tai vaihda suodatin. Asenna suodatin työntämällä se pitimeen. Jäähdytysilmansuoda tin Corroventa Avfuktning AB (17)

12 Suodattimen vaihto ja puhdistus, pumppumoduuli Tietyissä tilanteissa, normaalisti harvemmin kuin muiden suodattimien vaihto, pumppumoduuli on puhdistettava ja sen suodatin on vaihdettava. Tämä tapahtuu seuraavasti: Irrota kuivain pistorasiasta ennen pumppumoduulin vapautusta ja/tai irrotusta! 1. Katkaise kuivaimen jännitteensyöttö vetämällä pistotulppa pistorasiasta! Irrota neljä ruuvia, joilla pumppumoduuli on kiinnitetty. 2. Vedä pumppumoduuli ulos ja irrota pistoke. 3. Ota suodatin/sihti ulos ja huuhdo se puhtaaksi lämpimällä vedellä. Vaihda suodatin tarvittaessa. 4. Asenna pumppumoduuli päinvastaisessa järjestyksessä.. Corroventa Avfuktning AB (17)

13 Roottorin puhdistus Kuivaimen roottori on puhdistettava paineilmalla tarvittaessa, kerran vuodessa tai käytön jälkeen. Roottorin kanavat voivat muuten tukkeentua, jolloin ilman virtaus estyy ja kuivausteho huononee. Puhdista roottori seuraavasti. Irrota kuivain pistorasiasta ennen roottorin puhdistusta! Käytä aina hengityssuojainta roottoria puhdistaessasi ja suorita se ulkona. 1. Katkaise kuivaimen jännitteensyöttö vetämällä pistotulppa pistorasiasta! Irrota neljä ruuvia, joilla kuivaimen yläkansi on kiinnitetty. Nosta kansi pois. 2. Irrota märkäilmaletkun letkunkiristin roottorista ja irrota letku kotelon liittimestä. Irrota pikaliitin varoen. Huomaa, että pikaliittimessä on koukut, jotka pitävät sen paikallaan. Nosta roottori vetämällä se varovasti ylöspäin urastaan. Käsittele roottoria varoen, jotta roottorin sisäosat eivät vaurioidu. Irrota pikaliitin. Irrota märkäilmaletku kotelosta. Tartu roottoriin ja nosta. 3. Löysää käyttöhihna työntämällä jousikuormitettua käyttömoottoria eteenpäin urassaan, jolloin hihna löystyy. Tartu hihnaan ja ota se pois hihnapyörältä. Vetopyö Käyttömoo Corroventa Avfuktning AB (17)

14 4. Huomaa: Käytä hengityssuojainta ja suorita työ ulkona. Puhalla varovasti roottorin sisäosat puhtaaksi paineilmalla. Pidä suutin noin 15 cm irti roottorista ja puhalla lämpösuojuksen puolelta. Näin ilma virtaa vastakkaiseen suuntaan normaaliin ilmavirtaan nähden, mikä estää lian takertumisen. Kun myöhemmin puhallat ilmaa toisesta suunnasta, vältä puhaltamasta ilmaa lämpösuojukseen, muuten lika kertyy sen sisälle. Puhalla roottoria vain kun vastakkainen puoli on vapaa. 5. Kun roottori on puhdistettu, asenna osat päinvastaisessa järjestyksessä, ts: Asenna käyttöhihna. Laske roottori varoen uraansa. Kytke pikaliitin. Asenna märkäilmaletku paikalleen. Varmista, että jousikuormitettu kotelo on molemmin puolin tiiviisti roottoria vasten niin, että märkäilma ei vuoda kuivaimeen. Jos se ei ole tiivis tai on vain toisella puolelta, irrota märkäilmaletku, vedä sitä hieman ulos ja liitä se uudelleen. Tarkista, että kotelo on nyt tiiviisti roottoria vasten. Asenna kansi ja kiinnitä se neljällä ruuvilla. 6. Tarkasta toiminta seuraavasti: Kytke kuivaimen pistotulppa ja varmista, että se on Man-tilassa. Tarkasta kuivailmaliittimeen kurkistamalla, että roottori pyörii. Tunnustele toisella kädellä liittimestä, että kuivailma on haaleaa eli lämmitin toimii. Sen tuntee parhaiten oikeasta liittimestä, koska roottorin lämpösuojus on heti liittimen takana. Lämpösuoj Aloita puhaltamin en l Corroventa Avfuktning AB (17)

15 Lisävarusteet ja kulutustarvikkeet CTR LKV 1000XT -kuivaimeen on saatavana seuraavia lisävarusteita ja kulutustarvikkeita: Vianetsintä Tuotenumero Nimike Hygrostaatti, HR Suodatin, musta, jäähdytysilma Suodatin, valkoinen, prosessi-ilma Vesisuodatin (pumppulaatikossa) Vian oire Todennäköinen syy Toimenpide Kuivain on pysähtynyt, keltainen pumppuvian varoitusvalo palaa. Kuivain ei tyhjennä kondenssivettä. Varmista, että letku ei ole puristuksissa ja että se on puhdas, jotta vesi voi virrata esteettä. Ellei tämä auta, puhdista ja vaihda pumppumoduulin suodatin kohdan Huolto ja kunnossapito ohjeiden mukaan. Ellei ongelma poistu, pumppu on luultavasti vaurioitunut. Ota yhteyttä jälleenmyyjään. Kuivain käy ja puhaltaa ilmaa, mutta vettä ei tule. Pumppuvian varoitusvalo ei pala. Tilan ilman voi olla niin kuivaa, ettei kondenssivettä muodostu. Hygrostattia käytettäessä tilan suhteellinen kosteus voi olla alhaisempi kuin kuivauksen asetusarvo eikä kuivain siksi kuivaa ilmaa. Lämpötila ei ole kuivaimen optimialueella 0 25 C. Alle 0 C lämpötilassa kondenssivesi voi jäätyä ja rikkoa pumpun. Kuivaimessa voi olla puhallin-, lämmitin- tai roottorivika. Kun olet tarkastanut lämpötilan ja ilmankosteus on niin korkea, että kuivaimen tulisi tuottaa vettä, jatka vianetsintää seuraavassa järjestyksessä, kunnes vika löytyy/häviää: Tarkasta ja tarvittaessa vaihda/puhdista prosessi-ilmansuodatin ja jäähdytysilmansuodatin kohdan Huolto ja kunnossapito ohjeiden mukaan. Tarkasta, että puhaltimet toimivat oikein asettamalla käsi kuivailmaliittimien ja jäähdytysilman poistoaukon eteen. Molemmista on tultava ilmaa. Ellei jokin puhallin ei toimi, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. Tarkasta kuivailmaliittimeen kurkistamalla, että roottori pyörii myötäpäivään. Jos roottori ei pyöri, käyttöhihna on ehkä väärin asennettu. Korjaa se noudattamalla roottorin puhdistusohjeita. Jos käyttöhihna on oikein asennettu ja roottori ei pyöri tai pyörii vastapäivään, käyttömoottori on Corroventa Avfuktning AB (17)

16 Kun kuivain käynnistyy, ei tapahdu mitään muuta kuin virran merkkivalo syttyy ja roottori pyörii. Roottori pyörii vastapäivään (kuivailmalähdön läpi katsottuna) tai ei lainkaan. Kuivaimen ylikuumenemissuoja on lauennut vakavan vian vuoksi. Käyttömoottori tai sen kondensaattorit ovat viallisia. luultavasti viallinen. Ota yhteys jälleenmyyjään. Tarkista, että lämmitin toimii; mieluusti oikeasta kuivailmaliittimestä, joka on lähinnä roottorin lämpösuojusta. Ilman on oltava haaleaa. Jos ilma on kylmää, lämmitin ei toimi. Ota yhteys jälleenmyyjään. Puhdista roottori kohdan Huolto ja kunnossapito ohjeiden mukaan. Ota yhteys jälleenmyyjääsi kuivaimen korjausta varten. Ota yhteys jälleenmyyjääsi korjausta varten. Corroventa Avfuktning AB (17)

17 Tekniset tiedot Tyyppi LAF 50 LAF 50E LAF 50E2 LAF 100 LAF 100E LAF 150 LAF 150E Kuivailmamäärä (m 3 /h) 450 Jäähdytysilmamäärä (m 3 /h) 550 Kokonaisilmamäärä, m 3 /h) Kuivausteho arvoilla 20 C/60 % RH, litraa/vrk 20 Pumpun nostokorkeus, suurin korkeusero pumpun ja viemärin välillä (m) 4 Äänitaso, dba (3m) n, 66* Liitäntä 230 VAC / 50 Hz Kytkentäteho (W) Kulutus, normaali käyttö (W). n Korkeus x leveys x pituus sis. pyörät ja kahvan (mm) 930 x 560 x 470 Paino, kg 47 *Äänitaso vaihtelee asennuksesta riippuen. Corroventa Avfuktning AB (17)

18 ONKO SINULLA KYSYTTÄVÄÄ, TARVITSETKO APUA? Vieraile osoitteessa tai soita numeroon ja puhu asiantuntijan kanssa. Meillä on asiantuntemusta ja varusteet kuivata vahingot mahdollisimman tehokkaasti. Corroventa kehittää, valmistaa, myy ja vuokraa korkealaatuisia tuotteita vesivahinkojen, kosteuden, hajujen ja radonkaasun torjuntaan. Olemme alamme markkinajohtaja ja asiantuntija innovaatiossa. Tuotteemme ovat kompakteja, tehokkaita, ergonomisia ja energiapihejä. Hätätilanteissa ja tulvien yhteydessä Corroventan asiakkailla on käytössään Euroopan suurin vuokrakonetarjonta. Meillä on myyntikonttoreita ja konevarikkoja useissa paikoissa Euroopassa. Kaikki tuotteemme valmistetaan Ruotsissa, Bankerydissä. STRONG FINLAND OY Tiilitie 4, FI Vantaa Tel

Käyttöohje. ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla turbiinilla. CTR Kombi 100XT

Käyttöohje. ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla turbiinilla. CTR Kombi 100XT Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla turbiinilla CTR Kombi 100XT Corroventa Avfuktning AB 2017.10 1 (20) Sisällys Käyttökohde... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen

Lisätiedot

RADIAALIPUHALTIMET HP 2000XT KÄYTTÖOHJE

RADIAALIPUHALTIMET HP 2000XT KÄYTTÖOHJE RADIAALIPUHALTIMET HP 2000XT KÄYTTÖOHJE Sisällys Käyttöohje HP 2000XT... 3 Käyttötarkoitus... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Toimituksen tarkastus... 4 Tuotteen esittely... 5 Kuivausmenetelmä

Lisätiedot

A2 / A4 ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

A2 / A4 ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE A2 / A4 ADSORPTIOKUIVAIN KÄYTTÖOHJE Sisällys Käyttökohteet... 2 Toimituksen tarkastus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 5 Miten

Lisätiedot

CTR 500TT TEKNINEN KUVAUS RYÖMINTÄTILAN KUIVAIN. Tekniikkaa ja tuotteita radonin, kosteuden ja hajujen poistamiseen

CTR 500TT TEKNINEN KUVAUS RYÖMINTÄTILAN KUIVAIN. Tekniikkaa ja tuotteita radonin, kosteuden ja hajujen poistamiseen TEKNINEN KUVAUS CTR 500TT RYÖMINTÄTILAN KUIVAIN Tekniikkaa ja tuotteita radonin, kosteuden ja hajujen poistamiseen Asentaja Osoite: Yhteyshenkilö: 201711 Puh. Suunnitellut ja valmistanut Corroventa Avfuktning

Lisätiedot

KONDENSSIKUIVAIN K5 HP PX KÄYTTÖOHJE

KONDENSSIKUIVAIN K5 HP PX KÄYTTÖOHJE KONDENSSIKUIVAIN K5 HP PX KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttökohteet... 2 Toimituksen tarkastus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Näin kuivain toimii... 6 Säätimet... 7 Merkkivalot...

Lisätiedot

Ryömintätilakuivain CTR STD-TT Käyttöohje

Ryömintätilakuivain CTR STD-TT Käyttöohje Ryömintätilakuivain CTR STD-TT Käyttöohje Corroventa Avfuktning AB 2017.11 1 (18) Sisällys Käyttökohde... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 5 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin...

Lisätiedot

RYÖMINTÄTILAKUIVAIN CTR 300TT2 KÄYTTÖOHJE

RYÖMINTÄTILAKUIVAIN CTR 300TT2 KÄYTTÖOHJE RYÖMINTÄTILAKUIVAIN CTR 300TT2 KÄYTTÖOHJE Sisällys Käyttökohde... 3 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Suhteellinen kosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 5 Kuivaimen toimintaperiaate...

Lisätiedot

K3 B KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

K3 B KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE K3 B KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttökohteet... 2 Toimituksen tarkastus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Näin kuivain toimii... 5 Säätimet... 7 Merkkivalo... 7

Lisätiedot

K3 HP KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE

K3 HP KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE K3 HP KONDENSSIKUIVAIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttökohteet... 2 Toimituksen tarkastus... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 Kuivaimen toimintaperiaate... 5 Säätimet... 6 Merkkivalo...

Lisätiedot

WS4 ES VEDENEROTIN KÄYTTÖOHJE

WS4 ES VEDENEROTIN KÄYTTÖOHJE WS4 ES VEDENEROTIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Käyttökohde... 2 Valmistusdirektiivi... 3 Turvallisuustiedot... 4 WS4 ES -kuivaimen käyttö imukuivaukseen... 5 Toimintaperiaate, WS4 ES... 5 Toimituksen

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

ADSORPTIOKUIVAIN A50 TD 2 IHANTEELLINEN SUURIIN JA VAATIVIIN KUIVAUSTEHTÄVIIN JA RAKENTEIDEN KUIVAUKSEEN

ADSORPTIOKUIVAIN A50 TD 2 IHANTEELLINEN SUURIIN JA VAATIVIIN KUIVAUSTEHTÄVIIN JA RAKENTEIDEN KUIVAUKSEEN ADSORPTIOKUIVAIN A50 TD 2 IHANTEELLINEN SUURIIN JA VAATIVIIN KUIVAUSTEHTÄVIIN JA RAKENTEIDEN KUIVAUKSEEN TEHOKAS SIIRRETTÄVÄ ADSORPTIOKUIVAIN SUURIIN JA VAATIVIIN TOIMEKSIANTOIHIN A50 TD 2 on tehokas siirrettävä

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

VR 300 ECV/B (1000W/500W)

VR 300 ECV/B (1000W/500W) (1000W/500W) Ilmanvaihtokone FIN 10-05 Johdanto Asennus-, käyttö ja huoltokäsikirja koskee -ilmanvaihtokoneita, jotka on valmistanut Systemair AB. Se sisältää koneen rakennetta, asennusta, käyttöönottoa

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA E A Kun avaat koneen oven, turvakytkin (S) katkaisee virran. S VAROITUS Irrota tästä huolimatta koneen pistotulppa aina ennen koneen huoltotöiden aloittamista. Koneita on

Lisätiedot

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 150XT

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 150XT Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 150XT 1 Sisällysluettelo Käyttökohteet... 3 Valmistusdirektiivit... 3 Turvallisuusohjeet... 5 Suhteellinenkosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 6 Oikean kuivainlaitetekniikan

Lisätiedot

Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella.

Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella. JBL CristalProfi e701, e901, e1501 greenline Turvallisuusohjeet: Jos käytät jatkojohtoa, jatkojohdon pistorasian on oltava suodattimen verkkokytkennän yläpuolella. Laitteen magneettikenttä saattaa vaikuttaa

Lisätiedot

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV

TF 15HV TF 15 HV TF 15 HV Käyttöohje TF 15HV TF 15 HV E87 264 08 TF 15 HV Tuotenro: E87 264 08 Täydellinen ilmanjakajalla varustettu kone. Turvallisuuden varmistamiseksi on koneen mukana toimitetut turvaohjeet luettava. Lue käyttöohje,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 300XT

Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 300XT Käyttöohje ADSORPTIOKUIVAIN CTR 300XT 1 Sisällysluettelo Käyttökohteet... 3 Valmistusdirektiivit... 3 Turvallisuusohjeet... 5 Suhteellinenkosteus ja sen vaikutus materiaaleihin... 6 Oikean kuivainlaitetekniikan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 JOHDANTO Hyvä asiakas Kiitos siitä, että valitsit toimittajaksi Pullman-Ermatorin. Toivomme, että uusi teollisuusimurinne I 3000 toimii tyydyttävästi ja täyttää kaikki siihen asetetut

Lisätiedot

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W Kok 1,3 Water kettle Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. WK13W S.

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

Tuotekuvaus. Asennus. Purkaminen

Tuotekuvaus. Asennus. Purkaminen TF 50 HV-F E87 264 01 Käyttöohje TF 50 HV-F TF 50 HV-F Til.nro: E87 264 01 Lue kunkin koneen mukana toimitettavat turvallisuusohjeet parhaan käyttöturvallisuuden takaamiseksi. Lue käyttöohje, ennen kuin

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 FI F E G D B C A 3 SUOMI 08-10 4 HIUSTENKUIVAAJA HD 3700 Turvallisuus Ota huomioon seuraavat ohjeet laitetta käytettäessä. 7 Laite on suunniteltu vain kotitalouskäyttöön. 7 Älä

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO

Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO Käyttöohje CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250, CK 315 SUOMI VERSIO SUOMI Tämä käyttöohje käsittää seuraavat tuotteet: CK 100, CK 125, CK 150, CK 160, CK 200, CK 250 ja CK 315 KÄYTTÖ Puhallinta

Lisätiedot

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25 SE... 7... 9 GB... 11 NO FR... 13 RU... 15... 17 DE... 19 PL FI... 21 NL... 23 ES... 25 IT... 27 ELV3333, ELV3344, ELV5333, ELV6344 375 300 340 min 300 mm c-c 277 24 9 16 min 300 mm min 500 mm Fig. 1 10

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI

KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI TEKNISET TIEDOT Malli Nostovoima (Tonnia) Minimi korkeus Nostokorkeus Säätökorkeus Nettopaino (kg) T90204 2 181 116 48 2.9 T90304 3 194 118 60 3.6 T90404 4 194 118 60 3,6 T90504

Lisätiedot

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE CITATION SUB KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-subwoofer on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 110003091

KÄYTTÖOHJE 110003091 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 1 Käyttöönotto... 2 Huolto... 3 Häiriötilanteet... 4 Turvallisuus... 5 Takuuehdot... 6 Tekniset tiedot... 7 1. JOHDANTO Tämä vihkonen sisältää ne tiedot, jotka tarvitset

Lisätiedot

PullmanErmator. Rakennusimuri S13. Käyttöohjeet

PullmanErmator. Rakennusimuri S13. Käyttöohjeet PullmanErmator Rakennusimuri S13 Käyttöohjeet Sisällys 1 Huomio!... 3 2 Pakkauksen purkaminen... 3 3 Turvamääräykset... 3 3.1 Käsittely... 3 3.2 Huolto... 3 4 Toiminta... 4 5 Käyttö... 4 6 Suodattimen

Lisätiedot

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE WL 60-P-2F Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri 1. Tuotekuvaus 1. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimurilla voidaan imuroida sekä kuumaa että kylmää tuhkaa, tupakan tumppeja, kotiloita,

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja MOOTTORIVENTTIILI Käsikirja Tutustu käsikirjaan huolella ennen järjestelmän käyttöönottoa. Ainoastaan valtuutettu huoltohenkilökunta on oikeutettu suorittamaan säätöja korjaustoimenpiteitä. Korjauksessa

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

ÖLJYTÖN PAINEILMAKOMPRESSORI

ÖLJYTÖN PAINEILMAKOMPRESSORI ÖLJYTÖN PAINEILMAKOMPRESSORI KÄYTTÖOHJE ÖLJYTÖN PAINEILMAKOMPRESSORI 1. Hiljainen, energiatehokas, ympäristöystävällinen ja turvallinen paineilmakompressori soveltuu laajasti eri käyttötarkoituksiin, kuten

Lisätiedot

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI Aurinkolämmitin XP2 Käyttöopas FI ID-KOODI: M-1631.2013 ID-KOODI: M-1633.2013 Swim & Fun Scandinavia info@swim-fun.com www.swim-fun.com Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Turvallisuusohjeet 2 2. Laitteen toimintatapa

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02

DEUTSCH. Silent 40 Batt 8211-3453-02 DEUTSCH D Silent 40 Batt 8211-3453-02 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S A BC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on

Lisätiedot

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN.

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. PAKKAUKSEN MUKANA TULEVA SUODATIN ON ASENNETTAVA KYLMÄVESILIITÄNTÄÄN. KATSO SIVU 4, KUVA 1 (SUODATIN NRO 12) MAKSIMI PAINE ILMAN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla kondenssiyksiköllä LKV 1000XT

KÄYTTÖOHJE. ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla kondenssiyksiköllä LKV 1000XT KÄYTTÖOHJE ADSORPTIOKUIVAIN sisäänrakennetulla kondenssiyksiköllä LKV 1000XT 1 Sisällysluettelo Käyttökohteet... 3 Valmistusdirektiivit... 3 Turvallisuusohjeet... 5 Suhteellinenkosteus ja sen vaikutus

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet

TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet TurboSwing ja JPT-ilmanvaihtokaton Säätö-, puhdistus- ja huolto-ohjeet SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Tulo- ja poistoilmavirtojen mittaus 3 Sähkökytkentä 4 TurboSwing puhdistus

Lisätiedot

ADSORPTIO- KUIVAIN KORKEIMMAN LUOKAN TEHOLLA

ADSORPTIO- KUIVAIN KORKEIMMAN LUOKAN TEHOLLA ADSORPTIO- KUIVAIN KORKEIMMAN LUOKAN TEHOLLA KORKEALAATUISET KONEET AMMATTIMAISEEN KUIVAAMISEEN www.corroventa.fi 1 PERUSTEELLISEN TUNTEMUKSEN ANSIOSTA MYÖS SUURISTA VESIVAHINGOISTA TULEE VÄHÄN PIENEMPIÄ.

Lisätiedot

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 DA HU FI CS NO SV IT PT NL SL LT EL BG RU E F B D C A 3 DANSK 05-08 SUOMI 09-12 NORSK 13-16 SVENSKA 17-20 ITALIANO 21-24 PORTUGUÊS 25-28 NEDERLANDS 29-32 MAGYAR 33-36 ČESKY

Lisätiedot

TEHOKKAAT KYLMÄKUIVAIMET SUURIN KUIVAUSTEHO PIENIMMÄSSÄ KOOSSA

TEHOKKAAT KYLMÄKUIVAIMET SUURIN KUIVAUSTEHO PIENIMMÄSSÄ KOOSSA TEHOKKAAT KYLMÄKUIVAIMET SUURIN KUIVAUSTEHO PIENIMMÄSSÄ KOOSSA KORKEALAATUISET KONEET AMMATTIMAISEEN KUIVAAMISEEN www.corroventa.fi 1 PERUSTEELLISEN TUNTEMUKSEN ANSIOSTA MYÖS SUURISTA VESIVAHINGOISTA TULEE

Lisätiedot

Cosmetal ProStream käyttöohjeet

Cosmetal ProStream käyttöohjeet 19.1.2017 Cosmetal ProStream käyttöohjeet 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Perustiedot 1.1 Turvallisuusohjeet s. 3 1.2 Tekniset tiedot s. 3 2. Laitteen käyttö s. 4 2.1 Käyttöpaneeli s. 4 2.2 Virtakytkin ja energiansäästötila

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

ILMANKOSTUTIN MALLI: HA146 KÄYTTÖOHJE

ILMANKOSTUTIN MALLI: HA146 KÄYTTÖOHJE Pur Line ILMANKOSTUTIN MALLI: HA146 KÄYTTÖOHJE Kiitos, että olet valinnut PurLine ilmankostuttimen. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje turvallisessa

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power Plasma 50 Power Plasma 60 Power Plasma 80 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISYÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan

Lisätiedot

Timco PSJ kg:n soodapuhallin

Timco PSJ kg:n soodapuhallin Timco PSJ100 45 kg:n soodapuhallin Asennus- ja käyttöohje Lue käyttöohje ja turvaohjeet huolellisesti ennen laitteen asentamista ja käyttöä. Ohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen.

Lisätiedot

TALPET SL / C

TALPET SL / C TEKNINEN KÄSIKIRJA Kuivausrummut TALPET SL 100 1020 / C TALPET SL 100 1020 / C 1001020-1200 DOKUMENTIT Käyttöohje (1001020-1201) Asennusohje (1001020-1202) Luettelo tärkeimmistä varaosista (1001020-1203)

Lisätiedot

Nuorkami. Sähkösavustin 1100W

Nuorkami. Sähkösavustin 1100W Nuorkami Sähkösavustin 1100W TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA - Ennen laitteen käyttöönottoa, lue käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten. - Laitteen osat voivat olla teräviä, käytä

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST SUPER CUT 50 ESITTELY SUPER CUT-50 plasmaleikkureiden valmistuksessa käytetään nykyaikaisinta MOSFET invertteri tekniikka. Verkkojännitteen 50Hz taajuus muunnetaan korkeaksi taajuudeksi

Lisätiedot

Asennus ja huolto TX 650

Asennus ja huolto TX 650 Asennus ja huolto TX 650 Sivu 1 / 14 1.0.0 Sisältö 1.0.0 Sisältö... 2 2.0.0 Kaavio... 2 3.0.0 Järjestelmä... 3 3.1.0 Toimintaperiaatteet... 4 4.0.0 Tekniset tiedot... 5 5.0.0 Asennus... 6 5.1.0 Seinämalli...

Lisätiedot

KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET Malli: 004211 Pidätämme itsellämme oikeuden teknisiin muutoksiin. 1. Alahylly 1 2. Pyöränpuoleinen jalka 2 3. Jalka 2 4. Pyörä 2 5. Pyöränakseli 1 6. Sivutuki, vasen 1 7. Sivutuki,

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖLIESI OCE 40 OCE Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 UHDISTUS JA HOITO... 2

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t

KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE. Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t KÄYTTÖOHJEET HAKLIFT KETJUVIPUTALJOILLE Kapasiteetti: 0.8 t, 1.6 t, 3.2 t, 6.0 t, 9.0 t Huomio: Lue tämä käyttöohje ennen ketjuviputaljan käyttöönottoa. Sisällys 1. Esipuhe 2. Erittely 3. Turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel

Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel Ohje nro Versio Osa nro 8682246 1.0 Sähkötoiminen lohkolämmitin, diesel D4192T3/T4 G8703581 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000176 A0000212 G8703602 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje

Lisätiedot

DEUTSCH. Silent 33 8211-3413-04

DEUTSCH. Silent 33 8211-3413-04 DEUTSCH D Silent 33 8-33-0 S SVENSKA 3 = 0 mm 5 = 30 mm 3 = 0 mm = 50 mm 30 mm 60 mm 3 3 A C A C B B. 3 3 6 7 5 5 3.. SVENSKA S 30 V A BC. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 9 mm 0.. FI SUOMI SYMBOLIT Koneessa on seuraavat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450

KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 1 4.8.2006 12:27 KO HP 450.doc KÄYTTÖOHJE PURISTUSTYÖKALU HP 450 Maahantuonti: Hollolan Sähköautomatiikka Oy Höylääjänkatu 5 15520 LAHTI Puh. (03) 884 230 Fax (03) 884 2310 hsa@hsaoy.com www.hsaoy.com

Lisätiedot

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Oppaan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Oppaan osanumero: 405768-351 Toukokuu 2006 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen Muistimoduulin

Lisätiedot

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ TÄRKEÄT TURVAOHJEET 1. Lue kaikki ohjeet huolella. 2. Älä upota konetta veteen tai muihin nesteisiin. 3. Älä kosketa sähköpistoketta

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 41 Installation instructions, accessories Ohje nro 31310099 Versio 1.2 Osa nro 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310099 - V1.2 Sivu 1 / 41 Varuste IMG-242205 A0000162

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 TARKISTETTU VERSIO: 201402 ASIAKIRJA: 841617 SUOMI ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 MICROPROP MIG2 CAT M3XX, CAT 3XX SISÄLLYS 1. Turvallisuusmääräykset 4 1.1. Yleistä 4 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 4 2.

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power i_tig 201 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISTÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan pitkä ja ongelmaton toiminta edellytämme

Lisätiedot