LEIRIKOULUOHJEISTUS. Leirikoulusopimus. Leirikouluun liittyviä periaatteita:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEIRIKOULUOHJEISTUS. Leirikoulusopimus. Leirikouluun liittyviä periaatteita:"

Transkriptio

1 LEIRIKOULUOHJEISTUS Leirikoulusopimus Leirikouluun liittyviä periaatteita: o Leirikoulu on koulua. Leirikoulu vain toteutetaan normaalista koulutyöstä poiketen koulun ulkopuolella. o Leirikoulu merkitään koulun opetussuunnitelmaan perustuvaan vuosisuunnitelmaan ja vuosisuunnitelman osana se on koulun toimintaa. o Leirikoulu alkaa siitä kun lähdetään koulun pihasta ja se kestää siihen asti kun palataan koulun pihaan. o Leirikoulussa ja sen aikana sovelletaan kaikkia koulussakin noudatettavia säännöksiä, määräyksiä ja menettelytapoja ottaen kuitenkin huomioon olosuhteet. o Koulun järjestyssäännöt ovat voimassa myös leirikoulun aikana. Koko leirikouluaika on koulunkäyntiä, joten leirikoulussa ei ole sellaista vapaa-aikaa, jonka aikana säännöistä poikettaisiin. Alkoholin, tupakan ja huumaavien aineiden käyttö ja hallussapito on kielletty. Majoitustiloista ei saa poistua ilman lupaa eikä majoitustiloihin saa viedä vieraita. Mukana olevat opettajat ovat leirikoulussakin opettajina kaikkine oikeuksineen ja velvollisuuksineen. Heillä on samat oikeudet kuin koulussakin ryhtyä toimenpiteisiin turvallisen opiskeluympäristön takaamiseksi ja oppilaiden ojentamiseksi. Oppilaat ovat velvollisia noudattamaan kaikkia opettajien antamia ohjeita koko leirikoulun ajan, vuorokauden ympäri. Leirikoulussa mukana olevat vanhemmat ovat avustamassa ja seuraamassa leirikoulua, tarvittaessa esimerkiksi ryhmänjohtajina ja majoitustilojen valvontatehtävissä. Heillä ei ole opettajalle kuuluvia oikeuksia, vaan heidän on ongelmatapauksissa pyydettävä mukana olevien opettajien ohjeita ja apua. Vanhemmilla ei ole oikeutta järjestää leirikoulun aikana lapsilleen omaa ohjelmaa, vaan leirikoulu toteutetaan leirikoulusuunnitelman ja opettajan päättämällä tavalla. Menettelytavat ja seuraamukset sääntöjen rikkomisen jälkeen Oppilas on velvollinen noudattamaan opettajien sekä kuljetuksesta vastaavien ohjeita ja määräyksiä. Erityisen raskauttavaa on toiminta tai laiminlyönnit, jotka saattavat vaarantaa leirikouluun osallistuvien turvallisuuden tai leirikoulun ohjelman mukaisen etenemisen. Sääntöjen rikkomisen takia opettajalla on oikeus lähettää oppilas kotiin kesken leirikoulun. Ennen kotiin lähettämistä opettajan on tiedotettava asiasta oppilaan huoltajille. Oppilaat sitoutuvat allekirjoituksellaan noudattamaan edellä kirjoitettuja sääntöjä ja hyväksyvät menettelytavat ja seuraamukset. Oppilaiden huoltajat sitoutuvat allekirjoittamallaan leirikoulusitoumuksella leirikoulun sääntöihin sekä vastaamaan kaikista niistä ylimääräisistä kuluista laadusta riippumatta, jotka aiheutuvat siitä, että heidän lapsensa joudutaan lähettämään kotiin kesken leirikoulun.

2 Leirikoulusitoumus Oppilaalle Olen saanut tiedon leirikoulun käyttäytymissäännöistä, menettelystä sääntöjen rikkomistapauksissa sekä seuraamuksista. Sitoudun noudattamaan leirikoulun sääntöjä, opettajien antamia ohjeita sekä huolehtimaan omalta osaltani siitä, ettei kenenkään leirikouluun osallistuvan turvallisuus minun käyttäytymiseni tai laiminlyöntini johdosta vaarannu. Samoin lupaan, että omalta osaltani teen voitavani leirikoulun onnistumisen puolesta. Olen tietoinen ja hyväksyn menettelytavat, jotka edellä on kirjoitettu. oppilaan nimi ja luokka päivänä kuuta 20 oppilaan allekirjoitus Oppilaan huoltajalle Olen saanut tiedon leirikoulun käyttäytymissäännöistä, menettelystä sääntöjen rikkomistapauksissa sekä seuraamuksista. Sitoudun selvittämään lapselleni leirikoulun sääntöjen ja opettajien antamia ohjeiden noudattamisen merkitystä leirikouluun osallistuvien turvallisuudelle ja leirikoulun onnistumiselle. Sovin, että olen tavoitettavissa puhelinnumerosta leirikoulun aikana. Olen tarvittaessa valmis noutamaan viipymättä lapseni (tai järjestämään noudon) omalla kustannuksellani, mikäli oppilas lähetetään kotiin leirikoulun sääntöjen rikkomisen takia. Olen tietoinen ja hyväksyn menettelytavat, jotka edellä on kirjoitettu. päivänä kuuta 20 huoltajan allekirjoitus ja nimenselvennys

3 Ohjeet ja vihjeet opettajalle: 1. PYKÄLÄT: a) Ilman opettajaa ei voi olla koulun toimintaa leirikoulua. Leirikoulussa opetus, vapaa-ajan vietto, majoitus ja ruokailu järjestetään ympärivuorokautisena toimintana koulun ulkopuolella. b) Opettaja asettaa leirikoulun tavoitteet OPS:n mukaisesti c) Opettaja on leirikoulun johtaja ja hänellä on ainoana jakamaton vastuu. Opettaja tekee päätökset. Vanhemmat eivät voi äänestää enemmistöpäätöksiä. Vanhemmat ovat leirikoulun avustajia. Opettaja tekee yhteistyötä vanhempien kanssa ja osaa delegoida tehtäviä, mutta on aina viime kädessä vastuussa toiminnasta ja päätöksistä. d) Merkitään leirikoulu koulun työsuunnitelmaan lukuvuoden alussa. e) Anomus lautakuntaan leirikoulun hyväksymiseksi osana koulun työsuunnitelmaa. (Huomioi lautakunnan kokouksien aikataulu.) 2. VAKUUTUKSET: a) Tarkista kunnan vakuutusehdot tapaturmavakuutus on b) Tarvitaanko leirikoulua varten (maksullista) lisävakuutusta - Sairastapuksien kuljetusta varten tarvitaan koulun vakuutusyhtiöstä erillinen vakuutus (n.7 /opp/5pv) c) Onko leirikoulukohteella omia vakuutuksia? 3. OPETTAJALLE TULEVAT KORVAUKSET: a) Muista anoa päivärahat POPULUKSEN kautta 4. KOKEMUKSET (kerää etukäteistietoa, hyvät/huonot käytänteet): a) Arvioi omat ja oppilaittesi taidot ja voimat realistisesti. b) Leirikoulun kesto tarkoituksenmukainen - opettaja päättää! c) Tee sopimukset kirjallisesti d) Tee sopimukset peruuttamisen varalta tai sen varalta, jos joku ei syystä tai toisesta voi osallistua e) Oppilaan varusteet leirikoulussa? kännykät? kamerat? viihde-elektroniikka? omat rahat? omat liikuntavälineet/sukset/mailat? karkit ja sipsit karkkipäivänä? Opettaja päättää varusteet. Koulu ei ole vastuussa oppilaiden kadonneista tai rikkoontuneista varusteista. 5. OPETTAJA KUTSUU LUOKAN LEIRIKOULUKOKOUKSEN a) Opettaja laatii kokouksen kutsun ja asialistan. b) Ensimmäisessä kokouksessa: Opettaja kertoo, että leirikoulu on koulun toimintaa ja opettajan työtä.

4 c) Kaikki sitoutuvat leirikouluun, jonka tavoitteet opettaja laatii. (Opettajan tavoitteena tulee olla sitoutuminen siihen, että kaikki oppilaat pääsevät mukaan. Jos jollain oppilaalla ei ole varaa maksaa leirikoulun hintaa, niin hänen kulut maksetaan yhteisestä kassasta. ) d) Vanhemmat sitoutuvat rahankeräämiseen. Rahankeräyksessä kaikki talkootyö on yhteistä rahaa ja vain käteisenä annettu raha voidaan palauttaa sille oppilaalle, joka muuttaa luokasta pois (M. Poutala, OAJ:n lakimies). Kaikki muut rahat jaetaan tasan/oppilas. e) Mukaan tarvittavat huoltajat tarvitaan opettajan avuksi, opettaja valitsee itselleen sopivat avustajat: vähintään yksi aikuinen/alkavaa 10 oppilasta kohti, molempia sukupuolia. Muista kysyä myös varamiehiä. f) Valitaan leirikoulutoimikunta, esim. 4 huoltajaa, jotka kokoontuvat opettajan kutsusta ja suunnittelevat leirikoulun valmisteluun liittyvän käytännön toiminnan. Toimikunnassa sovitaan tehtävänjako, mutta opettaja toimii puheenjohtajana ja tiedottajana kodin ja koulun välillä. 6. TIEDOTUS a) Tiedota kaikille vanhemmille suunnittelun vaiheista ja päätöksistä kirjallisesti. b) Kaikki tiedotteet kulkevat opettajan kautta. (Opettajan ei tarvitse kirjoittaa tiedotteita itse, vaan hän voi tarvittaessa monistaa toimikunnan viestit, jotka hän varmentaa allekirjoituksellaan ja samalla osoittaa, että on asiasta tietoinen ja hyväksyy toiminnan.) c) Muista myös huomioida sponsorit ja muut sidosryhmät. Leirikoulun toteuduttua postikortin lähettäminen leirikoulusta tai muu sopivalla tavalla osoitettu kiitos on paikallaan. 7. LEIRIKOULUOHJELMA: a) Tavoite selvä opettajalla tavoite selvä kaikilla. b) Leirikoulussa on koulun säännöt ja opettajalla on kasvatusvelvollisuus ja -vastuu c) Kaikki leirikouluaika on valvottua, myös vapaa-aika d) Varaudu ohjelmassa joustavuuteen - opettajan harkinnan mukaan ( Äkillinen tilanne voi muuttaa ohjelmaa) e) Huomioi etukäteen erityiset riskikohdat leirikoulussa ja tarvittaessa suunnittele vaihtoehtoinen toiminta. Kirjaa se toimintasuunnitelmaan. f) Kirjallinen suostumus ja sitoumus vanhemmilta ja oppilailta leirikouluun ja sen sääntöihin. 8. RAHANKERÄYS: a) Sitoutuminen leirikouluun, oppilaat ja vanhemmat b) Valitse rahastonhoitaja c) Säilytä rahat tilillä, ei koululla d) Luokalla on yhteinen kassa, johon ei lasketa erikseen talkootyön hintaa/oppilas. e) Tee sopimukset kirjallisesti f) Tee sopimukset peruuttamisen varalta tai sen varalta, jos joku ei syystä tai toisesta voi osallistua. g) Suunnittele ylijääneiden rahojen käyttö.

5 Leirikoulusopimus koulunkäynninohjaajan kanssa Täyttöohjeita: Lomake täytetään leirikouluohjelman (liitä liitteeksi) perusteella. Harmaalla pohjalla oleva osuus täytetään leirikoulun jälkeen toteutuneiden tuntien mukaan. Suunnitelmasta voi poiketa perustellusta syystä (kerro syy kohdassa Muuta). Työaika korvataan vapaa-aikana, joka tulee sijoittaa koulun lomien aikaan. Korvattavan työajan määrä lasketaan seuraavasti: LISÄTYÖ: täyden työajan (38h 15 min/vko) ja normaalityöajan välinen erotus o lisätyö korvataan tunti tunnista vuorokautinen YLITYÖ 50 %: ensimmäiset kaksi ylityötuntia vuorokautinen YLITYÖ 100 %: seuraavat ylityötunnit viikoittainen YLITYÖ 50 %: ensimmäiset viisi ylityötuntia viikoittainen YLITYÖ 100 %: seuraavat ylityötunnit. Vuorokautista ylityötä sovelletaan ensin. Huomattavaa: Päivittäisen ylityön raja on 9 tuntia, viikoittaisen 38 h 15 min Jos ohjaaja määrätään olemaan paikalla ja läsnä samoissa tiloissa leiriläisten kanssa jatkuvasti sidottuna työhönsä, on yövuoro suunniteltava työajaksi. Tällöin on huomioitava vuorokautinen keskeytymätön lepoaika (Työaikalaki 29 ), joka on vähintään 11 tuntia tai sopimuksesta vähintään 9 tuntia. Yleensä ei ole tarvetta määrätä enempää kuin yksi henkilö yövuoroon. Leiriolosuhteista riippuen voi yöajan suunnitella myös varallaoloajaksi, josta korvaus on 30 % korottamasta tuntipalkasta tai vastaava vapaa-aika. Varallaoloaikaa ei lasketa työajaksi.

6 Koulunkäynninohjaajan nimi Koulu Leirikoulukohde ja ajankohta Luokka ja opettaja Avustettavat oppilaat Kohde: Aika: Normaali työaika: h/vko päivä työaika tunteja yhteensä - normaali työaika erikseen korvattavat joista lisätyötä ylityötä 50 % (2 h) ylityötä 100 % iltatyötä 9 min/h Korvattavaa työaikaa kertyy yhteensä: lisätyöt h + ylityöt x 1,5 = h + ylityöt x 2 h = h + iltatyöt x 9 min = h == h Työaika korvataan vapaa-aikana, joka tulee sijoittaa koulun lomien aikaan. Pvm: Suunnitelman laativat: Muuta: koulunkäynninohjaaja Pvm: opettaja Annan oheisen suunnitelman mukaisen työmääräyksen. rehtori koulunkäynninohjaaja opettaja Liitteenä leirikoulun ohjelma

7 KANGASALA KUNTA OPINTOSUUNNITELMA koulun ulkopuolella annettava opetusta varten LEIRIKOULU/LUOKKARETKI 1. Leirikoulun opetussuunnitelmalliset tavoitteet oppilas tutustuu itseensä ja luokkatovereihinsa uudessa, turvallisessa ja virkistävässä ympäristössä oppilas oppii ottamaan vastuuta omista ja yhteisistä asioista ja tavaroista oppilas tutustuu saariston monipuoliseen luontoon ja kulttuuriin oppilas oppii henkilökohtaisia taitoja, kuten onkiminen, turvallisesti vesillä olo, askartelu, monet kädentaidot, jne.. 2. Osallistujat oppilaat: vanhemmat: leirikouluohjaajat: 3. Ohjelma 4. Valvonta vanhemmat avustavat valvonnassa yhteydenpito oppilaisiin keskellä päivää vain ryhmänvetäjien kautta kännykät käyttöön vasta illalla 5. Muutokset koulun työjärjestykseen 6. Ensiapu Koulusta otetaan mukaan ensiapulaukku ensiapuvastaavat on tarvittavat yhteystiedot on kerätty oppilailta kaikki ottavat KELA -kortin mukaan 7. Vakuutukset kunnalla on tapaturmavakuutus leirin ajaksi oppilaita varten vanhempien vakuutus? -> matkavakuutukset kuntoon! oppilaat vastaavat omista tavaroistaan opettajat vakuutettu kunnan kautta 8. Rahoitus Oppilaat maksavat matkan itse rahaa kerätty kaksi vuotta vanhempainyhdistys tukee leirikoulua 2100e:lla vanhempainyhdistys tukee perhettä tarvittaessa, anomus osoitetaan rehtorille, eikä se tule kenenkään muun tietoon 9. Yhteistyö huoltajien kanssa Kangasalla. Matti Meikäläinen rehtori LIITEET: varustelista

8 OAJ ohjeet / Turvallisen retken huoneentaulu 1 Vastuu Opettajan vastuu oppilaistaan on jakamaton. 2 Koulun toimintaa Retken tai leirikoulun on oltava koulun toimintaa. Tämä edellyttää, että ne on merkitty vuosisuunnitelmaan. 3 Kohde Kohde on valittava siten, että se on oppilaat ja heidän käyttäymisensä huomioon ottaen turvallinen. Vältä kohteita, joissa vaara on ilmeinen ja valvonta vaikeaa, esim. kylpylöitä. 4 Pelisäännöt Sovi hyvissä ajoin käyttäytymissäännöt selviksi yhdessä oppilaiden kanssa. Tiedota pelisäännöistä myös vanhemmille. 5 Suunnittelu Hyvä suunnittelu estää vahinkoja. Suunnittele siis retki ajoissa ja huolellisesti. Tiedosta riskit ennalta, jotta voit hallita ne. 6 Vanhemmat Vanhempien mukanaolo on tärkeää, mutta heidän mukanaolonsa ei vähennä opettajan vastuuta._kaikkien vanhempien on oltava selvillä retken yksityiskohdista, ja heiltä on saatava kirjallinen suostumus siitä, että heidän lapsensa voi osallistua retkelle. 7 Vakuutukset Vakuutukset kuntoon. Onko koulu vakuuttanut oppilaat myös luokkaretken ajaksi? Ellei ole, tarvitaan erillinen vakuutus. Ota mukaan vakuutusyhtiön ympärivuorokautinen yhteysnumero, josta saat neuvoja oikeista toimintatavoista. 8 Raha Valitettavasti retkien ja leirikoulun toteuttaminen vaatii itse hankittua rahaa. Opettajilla ei ole velvollisuutta osallistua rahan hankintaan eikä vastuuta retkikassasta. Johtajan ja opettajan täytyy kuitenkin olla selvillä vastuuhenkilöistä ja rahanhankinnasta. 9 Toteutus Huolellisen valmistelun ohella suunnitelman mukainen toteutus on paras tae siitä, että retkestä tulee onnistunut ja turvallinen. Valvonta on aukotonta ja vahingoittumisvaara vähäinen. Vaikka opettaja on varmasti tehnyt voitavansa, vahinkoja voi sattua, mutta sattuuhan niitä luokkahuoneessakin. 10 Viikonloppuretket ja retket koulun loma-aikoina_vuosisuunnitelmaan kuulumattomat retket eivät ole koulun toimintaa. Nämä retket eivät ole opettajan työtä, vaan opettaja osallistuu niihin yksityishenkilönä. Hän vastaa vahingoista joukon johtajana, mutta vahingon tapahtuessa korvausvelvollisuus ei kuulu työnantajalle. 11 Vapaaehtoisuus Opettajaa ei voi velvoittaa järjestämään retkeä tai leirikoulua. Nämä ovat vain yksi vaihtoehto koulun toiminnassa. Opettaja voi pelkästään vastuuseen ja turvallisuusuhkiin vedoten todeta, ettei retkeä tai leirikoulua voida järjestää. Tätä mielipidettä on kunnioitettava ja yhdessä etsittävä muita toimintavaihtoehtoja. 12 Korvaukset Vuosisuunnitelmaan merkitty retki tai leirikoulu on opettajalle virkamatka, josta maksetaan virkaehtosopimuksen mukaiset korvaukset

9 LEIRIKOULUTIEDOTEMALLI PERHEISIIN HUOLTAJALLE 5c-luokkalaiset lähtevät leirikouluun Hauhon Ilorantaan. Lähtö: klo 9.30 (koululla klo 9.00) Paluu: noin klo 15 koululle Yhteystiedot leirikoulun aikana hätätilanteessa: Opettaja xxx- xxx xxxx Iloranta Leirikoulumaksu xxx maksettava 10.9 mennessä tilille tilinumero Leikkaa alaosa irti ja palauta opettajalle 5.9. mennessä oppilaan nimi Olen tutustunut varusteluetteloon, turvallisuustekijöihin ja viihtyvyyssääntöihin sekä keskustellut niistä lapseni kanssa. Oppilaan allekirjoitus Huoltajan allekirjoitus Huoltaja(t) on/ovat tavoitettavissa leirikoulun aikana päivällä puh. ja illalla puh. päivällä puh. ja illalla puh.. Tiedot, jotka haluan ohjaajien tietävän (ruoka-aineallergiat, lääkitys, jne):

10 YHTEISET VIIHTYVYYSSÄÄNNÖT Noudattamalla sovittuja sääntöjä osallistun omalta osaltani leirikoulun sujumiseen kaikkia tyydyttävällä tavalla. SIIS 1. Noudatan annettuja ohjeita, vaikka ne eivät minusta aina tuntuisikaan tärkeiltä. 2. Käyttäydyn hyvien tapojen mukaisesti kaikissa tilanteissa. 3. Olen täsmällinen, myös heräämis- ja hiljaisuusaikojen suhteen. 4. Yritän parhaani mukaan sopeutua enkä purnaa turhista. 5. En poistu ilmoittamatta ryhmästä, en edes lähelle tai vähäksi aikaa. 6. Pidän huolta omista tavaroistani sekä yleisestä siisteydestä. 7. Jätän pelikoneet ja muut elektroniset laitteet kotiin, en ota mukaan muita pelejä kuin tavalliset pelikortit. 8. Kännykkäni on opettajan hallussa päivät ja yöt, puhelintunti on joka päivä (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin). 9. Otan huomioon toistenkin mielipiteet jokapäiväisissä toimissa, sillä omat toimintatapani eivät välttämättä ole ainoat oikeat. 10. Yritän näyttää itsestäni parhaat puoleni ja pyrin olemaan toisille ystävällinen. 11. Olen itse vastuussa leirikoulun onnistumisesta omalta osaltani. 12. Uimapaikalle menen vain opettajan luvalla. Uimaan menen vain silloin kun uimapaikalla on paikalla aikuinen valvoja, joka vastaa uinnista.

11 TURVALLISUUSTEKIJÖITÄ Sivistyslautakunta on hyväksynyt leirikoulun työsuunnitelmaan. Kuitenkin jokaisen oppilaan vanhemman on täytynyt antaa kirjallinen suostumus retkeen. Opettajalla on leirikoulussa jakamaton vastuu, vanhemmat ja muut aikuiset leirikoulussa avustavat toiminnassa ja valvonnassa. Yhteiset sopimukset ja niiden rikkominen Tarvittaessa oppilas voidaan lähettää pois retkeltä ja määrätä osallistumaan jonkin toisen luokan opetukseen koululla. Vakuutusturva Koska koulumme johtokunta on hyväksynyt leirikoulun, koulun vakuutusturva kattaa kaikki mukaan lähtevät oppilaat. Vahingonkorvaus- ja rikosoikeudellinen vastuu Kaikki vastaavat omista vahingonteoistaan. Jos tavaroita tms. rikotaan tahallaan, on oppilas korvausvelvollinen. Vahingonkorvausvelvollisuus Jokainen oppilas vastaa omaisuudestaan. Koulu ei korvaa hukkaan menneitä / särkyneitä tavaroita.

12 VARUSTELUETTELO VAATETUS tuulipuku / verryttelypuku lenkkikengät kumisaappaat sadevarusteet pitkähihaisia paitoja (ja villapaita) lyhythihainen paita pitkät kalsarit alusvaatteita sukkia lippis / huivi / pipo yöpuku uimapuku PESYTYMISTARVIKKEET shampoo saippua hammasharja ja tahna pyyhe kampa ENSIAPUTARVIKKEET henkilökohtaiset lääkkeet, sekä ohjeet niiden käyttöön YÖPYMISTARVIKKEET Tyynyliina, makuupussi tai lakanat hieman taskurahaa, enintään 10 euroa MUUTA Juomapullo taskulamppu rannekello, jos on nimikoi kännykkäsi ja kamerasi, ota mukaan kirjoitusvälineet

13 Vielä kerran muistilistaa: - leirikoulu työsuunnitelmassa, jonka lautakunta hyväksyy - varmista vakuutusten voimassaolo - muista hakea kunnalta ruokaraha ( tällä hetkellä 7 /opp./vrk ) - tee sopimus kko:n kanssa ennen leirikoulua - mieti tarkkaan, miten toimia säätöjen rikkomistilanteissa ja tiedota siitä ennakkoon huoltajille -> maitojunalla kotiin vai mitä.? Toivottavasti tämä ohjeistus helpottaa leirikoulun suunnittelussa ja toteuttamisessa. ONNISTUNEITA LEIRIKOULUJA..!

Kouluretket ja leirikoulut

Kouluretket ja leirikoulut Kouluretket ja leirikoulut Perusopetuksen maksuttomuuden lainsäädännöllinen perusta Suomen perustuslain (731/1999) 16 :n mukaan jokaisella on oikeus maksuttomaan perusopetukseen. Perusopetuksen maksuttomuudessa

Lisätiedot

Lintuvaaran 6M leirikoulu

Lintuvaaran 6M leirikoulu Lintuvaaran 6M leirikoulu ti 29.8- pe 1.9.2017 TOIMINTASUUNNITELMA Leirikoulun paikka: Lomakeskus Pukkila, Virrat LEIRIKOULUN LUONNE Lomakeskus Pukkilan leirikoulut on erä- ja luonto painotteisia. Leirikoulussa

Lisätiedot

PIELISJOEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITTEET

PIELISJOEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITTEET PIELISJOEN KOULUN OPETUSSUUNNITELMAN LIITTEET 2014 2015 LIITE 1 Joensuun koulutustoimen yleissivistävien oppilaitosten järjestyssäännöt Koulutuslautakunta 15.6.2006, 66 Joensuun kaupungin perusasteen opetussuunnitelma

Lisätiedot

LEIRIKOULUN JÄRJESTÄMINEN

LEIRIKOULUN JÄRJESTÄMINEN Sivistyslautakunta 20.2.2008 10 /2/2008 LEIRIKOULUN JÄRJESTÄMINEN Leirikoulut ja yleensäkin retket sekä muu koulun ulkopuolella järjestettävä toiminta ovat tärkeitä opetuksen muotoja. Leirikoulujen avulla

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

Leirikoulun suunnittelun ja toteutuksen ABC

Leirikoulun suunnittelun ja toteutuksen ABC Leirikoulun suunnittelun ja toteutuksen ABC Lintuvaaran koulun vanhempainyhdistys / EP Ehdotus koulun johtokunnan käsittelyä varten 29/1 2014 Leirikoulun suunnittelu ja toteutus Tämän tietopaketin tarkoitus

Lisätiedot

Ohje koulun ulkopuolella tapahtuvaan opetukseen

Ohje koulun ulkopuolella tapahtuvaan opetukseen OPETUSPALVELUT 9.10.2018 Ohje koulun ulkopuolella tapahtuvaan opetukseen KOULUN ULKOPUOLELLA TAPAHTUVA OPETUS Opetusta säätelevä lainsäädäntö, opetussuunnitelma ja Opetushallituksen linjaukset mahdollistavat

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

04.09.2014. Lukuvuonna 2014-2015 2-luokkalaisten uimaopettajana toimii Pia Salonen, p. 050 3800489 ja sähköposti pia.salonen@kotka.

04.09.2014. Lukuvuonna 2014-2015 2-luokkalaisten uimaopettajana toimii Pia Salonen, p. 050 3800489 ja sähköposti pia.salonen@kotka. 2- LUOKKALAISTEN UIMAOPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN KOTKASSA 2014-2015 YLEISTÄ Kukin toisen luokan oppilas saa uimaopettajan antamaa uinnin opetusta yhteensä kymmenen tuntia. Opetus tapahtuu mahdollisuuksien

Lisätiedot

Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012

Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012 Työskentelyn ja käyttäytymisen arvioinnin kriteerit Kouluilta kerätyistä kriteeristöistä parastettuja malleja päivitettynä Hämeenlinnan perusopetuksen arviointiohjeita vastaaviksi /RH 2010-2012 Työskentelyn

Lisätiedot

KIRJE LEIRILÄISEN KOTIIN 9.6.2015

KIRJE LEIRILÄISEN KOTIIN 9.6.2015 KIRJE LEIRILÄISEN KOTIIN 9.6.2015 Hei jalkapalloleiriläinen ja leiriläisen vanhempi! Tervetuloa jalkapalloleirille 1. - 3.7. Leirille on ilmoittautunut yli neljäkymmentä innokasta jalkapalloilijaa. Tässä

Lisätiedot

Toimintaohjeet Eurooppa-koulujen esikoulujen ja ala-asteiden järjestämiä retkiä ja oleskeluja varten

Toimintaohjeet Eurooppa-koulujen esikoulujen ja ala-asteiden järjestämiä retkiä ja oleskeluja varten Viite: 2002-D-54 Alkup.: FR Versio: FI Toimintaohjeet Eurooppa-koulujen esikoulujen ja ala-asteiden järjestämiä retkiä Eurooppa-koulujen johtokunta 22. - 23. toukokuuta Nizzassa pidettävä kokous Johdanto

Lisätiedot

Koulut tilaavat itse tarvitsemansa kuljetukset.

Koulut tilaavat itse tarvitsemansa kuljetukset. UIMAOPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN KOTKASSA LUKUVUOSI 2017-2018, päivitetty 24.10.2017 YLEISTÄ Kukin toisen luokan oppilas saa uimaopettajan antamaa uinnin opetusta yhteensä kahdeksan tuntia ja kolmasluokkalaiset

Lisätiedot

Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa.

Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa. Suunnitelma kasvatus ja kurinpitokeinojen käyttämisestä Harjavallan kaupungin peruskouluissa. Suunnitelma koskee kaikkia koulun järjestämää toimintaa ja siihen siirtymistä Oppilas on kohtuullisessa määrin

Lisätiedot

LEIRIKOULUUN OIVANKIIN 24.-27.5.2011

LEIRIKOULUUN OIVANKIIN 24.-27.5.2011 LEIRIKOULUUN OIVANKIIN 24.-27.5.2011 KUSTANNUSLASKELMA Kyydit 3000 Majoitus ja ruuat Oivangissa 6789 (oppilaat) - - 652 (aikuiset) Ruokailut matkalla (meno/paluu) 966 (483x2) Meno (Pudasjärvi)? Paluu (ABC

Lisätiedot

KIRJOLAN KOULUN KERHO-OHJE Soveltuvin osin käytössä myös Saaren koululla

KIRJOLAN KOULUN KERHO-OHJE Soveltuvin osin käytössä myös Saaren koululla KIRJOLAN KOULUN KERHO-OHJE Soveltuvin osin käytössä myös Saaren koululla Koulun kerhotoiminta on säännöllistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista. Kerhoissa toimitaan turvallisesti ja hyviä käytöstapoja

Lisätiedot

Lopen kunta Perusopetus. OPPIMAAN KOULUN ULKOPUOLELLE Kouluretki- ja leirikouluohjeet

Lopen kunta Perusopetus. OPPIMAAN KOULUN ULKOPUOLELLE Kouluretki- ja leirikouluohjeet Lopen kunta Perusopetus OPPIMAAN KOULUN ULKOPUOLELLE Kouluretki- ja leirikouluohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Koulun ulkopuolinen opetus 1.1. Osapäivän tai koko päivän retki 1.2. Yön yli kestävä retki 2. Suunnittelu

Lisätiedot

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat!

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! Olette ilmoittaneet nuorenne rippikouluun. Rippikoulun osana on leirijakso, jonka pitopaikkoina ovat pääasiassa seurakuntayhtymän omat leirikeskukset Heinänokka

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

Kokous todettaneen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettaneen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todetaan laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Koulumestarin koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja Aika 12.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Koulumestarin koulu henkilökunnan kahvitila 2.krs Lauri Mähönen (pj), Sari Kuurne, Mari Koskela, Matti Toivio,

Lisätiedot

6.30 Lähtö Siilinlahden koulun pihasta, OLE AJOISSA PAIKALLA! Ole paikalla jo klo 6.15 Viikarin edessä katoksessa.

6.30 Lähtö Siilinlahden koulun pihasta, OLE AJOISSA PAIKALLA! Ole paikalla jo klo 6.15 Viikarin edessä katoksessa. 6A:N JA 6C:N-LUOKKIEN OPINTORETKI HELSINKIIN TIISTAI 23.5.2017 6.30 Lähtö Siilinlahden koulun pihasta, OLE AJOISSA PAIKALLA! Ole paikalla jo klo 6.15 Viikarin edessä katoksessa. Pysähdymme matkan aikana

Lisätiedot

Ilmoitetaan huoltajalle sähköisen yhteydenpitovälineen kautta.

Ilmoitetaan huoltajalle sähköisen yhteydenpitovälineen kautta. Kasvatuskeskustelut ja kurinpidollisten keinojen käyttö LIITE 18 KOLA 11.4.2017 Kurinpitomenettely Toimintatapa ja kuuleminen Ilmoittaminen Kirjaaminen Toimivalta ja muuta Kasvatuskeskustelu PoL 35 a (Kurinpitotoimet)

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri

Tampereen Kotkien kesäleiri Sudenpentuleiri Tampereen Kotkien kesäleiri 26.7-2.8.2018 Sudenpentuleiri 26.7.-29.7.2018 Kuva: CC BY 2.0 Ville Vuorisalmi LEIRIKIRJE Tervetuloa Kotkien kesäleirille Niinisaareen Ruovedelle. Tässä kirjeessä on paljon

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1. Sivu 4 6A-luokan (nyt 5A) leirikoulu 4 5 6B-luokan (nyt 5B) leirikoulu 5 6 6C-luokan (nyt 5C) leirikoulu 6

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1. Sivu 4 6A-luokan (nyt 5A) leirikoulu 4 5 6B-luokan (nyt 5B) leirikoulu 5 6 6C-luokan (nyt 5C) leirikoulu 6 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Maaniitun koulun johtokunta 20.05.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 4 6A-luokan (nyt 5A) leirikoulu 4 5 6B-luokan (nyt 5B) leirikoulu 5 6 6C-luokan (nyt 5C) leirikoulu 6

Lisätiedot

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS

Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Hyvä rehtori, luokanvalvoja tai oppilaanohjaaja sekä oppilaat ja huoltajat VUOKATTI-RUKA URHEILUAKATEMIAN VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean

Lisätiedot

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje

Ambulo 2015. Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin. Toinen leirikirje Ambulo 2015 Partiolippukunta Jeanne d Arcin kesäleirin Toinen leirikirje Kuljetusten aikataulu Lähtö : Bussi lähtee maanantaina 27.7.2015 kello 12.00 Konalan kirkolta (kyntäjäntie 4, 00390 Helsinki). Olethan

Lisätiedot

Kivistön koulun hyvä fiilis

Kivistön koulun hyvä fiilis Kivistön koulun hyvä fiilis Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä. Yhdessä yhteistyöllä-toimintamalli Välittävä toimintakulttuuri - hyvinvoiva kasvuyhteisö Suunnitelma

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

LAPSEN ESIOPETUKSEN SUUNNITELMA

LAPSEN ESIOPETUKSEN SUUNNITELMA 1 LAPSEN ESIOPETUKSEN SUUNNITELMA Oma kuvani Nimi: Lukuvuosi: Esiopetuspaikka: 2 LAPSEN TIEDOT Lapsen nimi Henkilötunnus Kotiosoite Kotipuhelinnumero Äiti/puoliso Isä/puoliso Puhelinnumero Puhelinnumero

Lisätiedot

SYK Vanhempainraa1 13.9.2010

SYK Vanhempainraa1 13.9.2010 SYK Vanhempainraa1 13.9.2010 Jukka Tanska 10/12/10 1 OPINTOKÄYNTI OPINTOKÄYNTI on enintään koulupäivän mi6ainen vierailu pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa kohteessa. Ope6ajat järjestävät useimmat opintokäynnit

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

NURMIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus NURMIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 2/201 1 Maaniitun koulun johtokunta AIKA 20.0.201 klo 18:00 PAIKKA Maaniitun koulun yläkerran opettajahuone Käsiteltävät asiat Asia 6 Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Iso tapahtuma! 850 joukkuetta, 6538 passia 300 pelikenttää, n. 5000 peliä 100 000

Lisätiedot

Yhteisiä asioita

Yhteisiä asioita Yhteisiä asioita 3.9.2014 Koulun järjestyssäännöt ja muut yhteiset sopimukset (mm. ruokailu, liikuntakäytänteet, mobiililaitteiden käyttö) Pihan yhteiskäyttö ja pihasta huolehtiminen Liikennekäyttäytyminen

Lisätiedot

Yhteenveto Paloheinän ala-asteen luokkien käymistä leirikouluista v. 2009-2012. Tina Vikström päivitetty: 11/2012

Yhteenveto Paloheinän ala-asteen luokkien käymistä leirikouluista v. 2009-2012. Tina Vikström päivitetty: 11/2012 Yhteenveto Paloheinän ala-asteen luokkien käymistä leirikouluista v. 2009-2012 Tina Vikström päivitetty: 11/2012 1 Leirikouluyhteenveto - sisältö Tämä dokumentti sisältää yhteenvedon Paloheinän ala-asteen

Lisätiedot

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja

Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v ja v Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Perusopetuksen laatukriteerit v. 2011, v. 2013 ja v. 2014 18.11.2014 Jouni Kurkela Sivistysjohtaja Opetusministeriö on 1.3.2010 myöntänyt 10 000 ja 29.12.2011 8000 Tyrnävän kunnalle opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia.

Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia. LIITE 1 (5) 18.10.2013 OAJ:N ESITYS SÄÄNNÖSMUUTOKSIKSI PYKÄLÄMUODOSSA Tässä esityksessä on kustakin pykälästä esillä vain ne momentit, joihin esitetään muutoksia. 4 a Erikoissairaanhoidossa olevan oppivelvollisen

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ

KODIN JA KOULUN PÄIVÄ IDEAT TALTEEN KODIN JA KOULUN PÄIVÄ LÄHDE MUKAAN Kodin ja Koulun Päivä on valtakunnallinen tapahtuma, jota vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina. Koulut voivat kuitenkin sijoittaa tapahtuman

Lisätiedot

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa 1 (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.10.2015 KONTIOLAHDEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tehtävänä on luoda perusta koulutyön kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Siv.ltk 24.5.2011 PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

Siv.ltk 24.5.2011 PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 0 Siv.ltk 24.5.2011 PERUSOPETUKSEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Wiitaunioni Sivistystoimi 2011 1 1 Toiminta-ajatus ja tavoitteet Ai- toiminta tarjoaa lapselle tutun ja turvallisen aikuisen

Lisätiedot

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen

OSALLISUUS. Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen OSALLISUUS Opetussuunnitelma 2016 Yksi tavoitteista on oppilaiden ja huoltajien osallisuuden vahvistaminen Monipuoliset yhteistyökokemukset Oppilaiden osallistuminen suunnitteluun Oppilaskunta yhteistyön

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

Wilman käyttöohjeet. 1. Kirjaantuminen ja turvallisuus

Wilman käyttöohjeet. 1. Kirjaantuminen ja turvallisuus Wilman käyttöohjeet 1 Yleistä Wilma on Kodin ja Koulun väline yhteydenpitoväline ja se on käytössä Kempeleessä kaikilla kouluilla ja lähes kaikilla oppilailla. Wilma otetaan käyttöön jo ensimmäisellä luokalla

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Voimassa 14.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia niitä huoneistoja, kenttiä ym., joilla

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Voimaan 28.8.2014 sisältävät opiskelijan tai harjoittelijan oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia määräyksiä, joiden lähtökohtana ovat ammatillisesta

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Muutokset ja lisäykset voimassa 01.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia

Lisätiedot

OHJE KERÄYKSEN VASTUUHENKILÖLLE. Luethan ennen keräystä!

OHJE KERÄYKSEN VASTUUHENKILÖLLE. Luethan ennen keräystä! OHJE KERÄYKSEN VASTUUHENKILÖLLE Luethan ennen keräystä! Sisältö 4 5 SEURANTALOMAKKEEN PALAUTTAMINEN 5 Keräyskohde Eväät elämään on suomalaisen lähetysjärjestö Fidan vuosittainen keräys maailman köyhimpien

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN YHTEISKOULU Työelämään tutustumisjakso TET lukuvuonna luokat OPPILAAN NIMI JA LUOKKA

HÄMEENKYRÖN YHTEISKOULU Työelämään tutustumisjakso TET lukuvuonna luokat OPPILAAN NIMI JA LUOKKA HÄMEENKYRÖN YHTEISKOULU Työelämään tutustumisjakso TET lukuvuonna 2018-2019 9. luokat OPPILAAN NIMI JA LUOKKA TIEDOTE HUOLTAJILLE JA TYÖNANTAJALLE Lukuvuoden 2018-2019 työelämään tutustumisjaksot Hämeenkyrön

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Asuntolan järjestyssäännöt

Asuntolan järjestyssäännöt Asuntolan järjestyssäännöt Koulutuksen järjestäjä on päättänyt näistä järjestyssäännöistä 26.1.2016 ja ne ovat voimassa 1.2.2016 alkaen toistaiseksi. Järjestyssääntöjen valmisteluvaiheessa on kuultu sekä

Lisätiedot

Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017. Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31

Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017. Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31 Liite LEMIN KUNNAN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA LUKUVUODEKSI 2016-2017 Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.5.2016 31 2 (5) 1. TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET Aamu- ja iltapäivätoiminta on perusopetuslain

Lisätiedot

* Pirkko Nurminen, pastori. * Marika Pasanen, nuorisotyönohjaaja

* Pirkko Nurminen, pastori. * Marika Pasanen, nuorisotyönohjaaja 20.-27.2.2016 Pirkko Nurminen, pastori P. 040 567 44 20, pirkko.nurminen@evl.fi Marika Pasanen, nuorisotyönohjaaja P. 0504672570, marika.pasanen@evl.fi Lauri Savonen, kausityöntekijä Paula Huju, kanttori

Lisätiedot

Koulukuljetus- vanhempainilta

Koulukuljetus- vanhempainilta Koulukuljetus- vanhempainilta 31.08.2016 Keinoja, jolla voidaan edistää koulukuljetuksen onnistumista: Eri osapuolet osallistuvat koulukuljetusvanhempainiltaan Liikennöitsijät / kuljettajat, koulukuljetuksen

Lisätiedot

Koeajotilaisuuden voi järjestää SML:n jäsenkerho

Koeajotilaisuuden voi järjestää SML:n jäsenkerho SML:n koeajoilmoitus ja vakuutus 2015 Tämä ohje on laadittu koeajotilaisuuksia varten, joissa jäsenkerho käyttää koeajoon osallistuville henkilöille kertaluontoisen tapaturmavakuutuksen koeajon aikana

Lisätiedot

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! oppilaan huoltajille. Huoltajalle tulee varata mahdollisuus

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! oppilaan huoltajille. Huoltajalle tulee varata mahdollisuus PUUTTUMINEN JA OJENTAMINEN PERUSOPETUKSESSA (LIITE POL 29 JA 35-36 ) PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! HÄIRITSEE OPETUSTA TAI MUUTOIN oppilaan huoltajille koulun opettaja

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

European Mobility työssäoppimissopimus Sopimus koskien oppisopimuskoulutusta suomalaisessa yrityksessä

European Mobility työssäoppimissopimus Sopimus koskien oppisopimuskoulutusta suomalaisessa yrityksessä European Mobility työssäoppimissopimus Sopimus koskien oppisopimuskoulutusta suomalaisessa yrityksessä Johdanto Työssäoppiminen on pääasiallisin osa oppisopimuskoulutusta. Se on tutkintojen perusteiden

Lisätiedot

KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU

KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU KARSTULAN PERUSKOULUN KASVATUSOHJEISTUS JA SEURAAMUSPOLKU JOHDANTO Hyvä koulu syntyy, kun jokainen koulussa toimiva huolehtii omasta ja muiden turvallisuudesta ja viihtymisestä noudattamalla järjestyssääntöjä

Lisätiedot

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana.

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana. Lasten ja nuorten lautakunta 25 04.04.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 32 30.05.2017 PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lasten ja nuorten lautakunta 04.04.2017

Lisätiedot

RETKET NOSTALGIA PROJEKTI. Huomioitavaa retkelle lähtiessä s. 105. Kotiseuturetki taksilla s. 107. Liitteet

RETKET NOSTALGIA PROJEKTI. Huomioitavaa retkelle lähtiessä s. 105. Kotiseuturetki taksilla s. 107. Liitteet NOSTALGIA PROJEKTI RETKET Huomioitavaa retkelle lähtiessä s. 105 Kotiseuturetki taksilla s. 107 Liitteet NOSTALGIA PROJEKTI Huomioitavaa retkelle lähtiessä tee retkestä kirjallinen tiedote, jossa on retken

Lisätiedot

Pitkäjärvi leirimatkatiedote leiri #3

Pitkäjärvi leirimatkatiedote leiri #3 MATKATIEDOTE 27.8.2013 Pitkäjärvi leirimatkatiedote leiri #3 Aloitussanat Hyvät pelaajat, pelaajien vanhemmat ja toimihenkilöt, tiedote valmistelee pelaajat ja pelaajien vanhemmat onnistuneen tapahtuman

Lisätiedot

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki

Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Tietotekniikan palvelualan TES vs. laki Palkat Minimipalkkalakia ei ole! Tehtäväryhmän ja vaativuuden mukaiset vähimmäispalkat. 2 Säännöllinen työaika Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998)

Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998) Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty perusopetuslaissa (628/1998) Siksi, että... - oppilas oppisi mahdollisimman paljon - oppivelvollisuus täyttyisi ja oppilas saisi hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin

Lisätiedot

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA Lapsen kuva Lapsen nimi Kun on oikein pieni voi lentää linnun untuvalla, nukkua orvokinlehden alla, kun on oikein pieni. Kun on oikein pieni voi istua lumihiutaleelle,

Lisätiedot

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM!

PUUTTUMISKEINO KUULEMINEN ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOM! 1 (6) PUUTTUMINEN JA OJENTAMINEN PERUSOPETUKSESSA Kasvatuskeskustelu ensisijaisena toimena, kun oppilas häiritsee opetusta tai muuten rikkoo koulun järjestystä, menettelee vilpillisesti tai kohtelee muita

Lisätiedot

Haukan Sanomat Ennakkolehti

Haukan Sanomat Ennakkolehti Haukan Sanomat Ennakkolehti KASPELIn palokuntanuorten oma lehti Kaakkois-Suomen pelastusalanliiton palokuntanuorten koulutusleiri 30.6 5.7.2013, Utin leirikenttä, Kouvola Pianhan se leiri taas koittaa!

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Maanantai 18.04.2016 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Koulurauhaasiakirja. Rehtorikokoukset 13.1.2014 ja 12.3.2014 Opetus- ja varhaiskasvatusltk 27.3.2014

Koulurauhaasiakirja. Rehtorikokoukset 13.1.2014 ja 12.3.2014 Opetus- ja varhaiskasvatusltk 27.3.2014 Koulurauhaasiakirja Rehtorikokoukset 13.1.2014 ja 12.3.2014 Opetus- ja varhaiskasvatusltk 27.3.2014 Seuraavassa lain täsmennyksiä 1.1.14 alk. 35 a Kasvatuskeskustelu Oppilas, joka häiritsee opetusta tai

Lisätiedot

Yleinen leirimatkatiedote leirit #1 ja #2

Yleinen leirimatkatiedote leirit #1 ja #2 MATKATIEDOTE 26.6.2013 Yleinen leirimatkatiedote leirit #1 ja #2 Aloitussanat Hyvät pelaajat, pelaajien vanhemmat ja toimihenkilöt, tiedote valmistelee pelaajat ja pelaajien vanhemmat onnistuneen tapahtuman

Lisätiedot

Kurinpitosuunnitelma Oulaisten perusopetus

Kurinpitosuunnitelma Oulaisten perusopetus TOIMENPIDE OSALLISUUS ILMOITTAMINEN KIRJAAMINEN TOIMIVALTA HUOMIOITAVA OPPILASHUOLTO MUUTA Yhteydenotto huoltajaan Kirjalliset Wilmassa, ei sähköpostina opettaja kirjataan puhelun aihe Kasvatuskeskustelu

Lisätiedot

Kouluvuoden teemana on edelleen turvallinen kouluyhteisö, joka sisältää niin hyvät tavat kuin fyysisen turvallisuuden. Juha Alaraatikka vs.

Kouluvuoden teemana on edelleen turvallinen kouluyhteisö, joka sisältää niin hyvät tavat kuin fyysisen turvallisuuden. Juha Alaraatikka vs. Syystervehdys! Syksy on kohta jo loppupuolella ja koulukiireet ovat jo rutiinia. Syksy alkoi todella vauhdikkaasti tempaisten minut yllättäen rehtorin tehtäviin. Kiirettä on pitänyt ja siksi pahoittelenkin,

Lisätiedot

KOULUMESTARIN VUOROVAIKUTUSSOPIMUS

KOULUMESTARIN VUOROVAIKUTUSSOPIMUS AMMATILLISUUS KOULUMESTARIN VUOROVAIKUTUSSOPIMUS Aikuinen aikuinen vuorovaikutus Keskustele työasioista avoimesti ja sovi yhteiset käytänteet tiimeissä Vaali vuorovaikutustaitoja kuuntele ja keskustele

Lisätiedot

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Järjestyssääntöjä sovelletaan Jyväskylän ammattiopistossa (Laki ammatillisesta koulutuksesta 630/1998/35 ), johon kuuluvana pidetään opetuksen käytössä olevia

Lisätiedot

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA Lapsen kuva Lapsen nimi Kun on oikein pieni voi lentää linnun untuvalla, nukkua orvokinlehden alla, kun on oikein pieni. Kun on oikein pieni voi istua lumihiutaleelle,

Lisätiedot

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntö 1 (4) Sisällysluettelo 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 2 2 Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet... 2 Oppilaiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Tulonivel osasto-opetus

Tulonivel osasto-opetus Osasto-opetus 1. Tulonivel 2. Koulunkäynti 3. Paluunivel 4. Seuranta 5. Yhteistyö huoltajien kanssa 6. Päättöarviointi 7. Siirtyminen toiselle asteelle Tulonivel osasto-opetus Kalliomaa Kalliomaan luokanvalvoja

Lisätiedot

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta Asuntolatoiminta SISÄLLYSLUETTELO 1. Lähtökohdat... 3 2. Asuntolatoiminnan toimintasuunnitelma / vuosikello... 3 3. Asukasvalinnat... 3 4. Asuntolatoiminnan kehittäminen... 4 5. PKKY:n asuntoloiden toimintaohjeet...

Lisätiedot

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja

Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla tämän käytösaapisen

Lisätiedot

Tässä nipussa ohjeita sekä kaksi paperia, jotka palautat opolle: Tet-muistiinpanolomake: oma työskentely ja ammatin esittely (kaksipuolinen paperi)

Tässä nipussa ohjeita sekä kaksi paperia, jotka palautat opolle: Tet-muistiinpanolomake: oma työskentely ja ammatin esittely (kaksipuolinen paperi) Oppilaan nimi Luokka: Ohjeet tet-jaksolle Tässä nipussa ohjeita sekä kaksi paperia, jotka palautat opolle: Tiedote sinulle ja huoltajalle: ei tarvitse palauttaa kenellekään. Tet-muistiinpanolomake: oma

Lisätiedot

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen..

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. Syystervehdys! Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. No niin on uusi lukuvuosi taas lähtenyt liikkeelle. Uudet oppilaat ja ohjaajat ovat kotiutuneet kouluumme. Oppilaita on nyt 22, joten hieman

Lisätiedot

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus

Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015. Oppilasmäärä lukuvuoden päättyessä. Luokalle jääneiden lukumäärä. Työnantajan järjestämä koulutus Eurajoen kunta / koulutoimi PERUSKOULUN TOIMINTAKERTOMUS Koulun nimi lukuvuosi 2014-2015 Rikantilan koulu A. TILASTOLLISET ASIAT 1. Peruskoulun oppilaiden lukumäärä kevätlukukauden 2014 päättyessä Oppilasmäärä

Lisätiedot

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Hallitus 3.5.2015 64 1 1 Järjestyssäännön tarkoitus Järjestyssääntö luo edellytykset opiskelun kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden saavuttamiselle

Lisätiedot

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT HÄMEENKYRÖN KUNTA F.E. Sillanpään lukio Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen...

Lisätiedot

Hallituksen tehtävät ja vastuut. AYY:n yhdistyskoulutus 3.12.2014 @ Design Factory Otto Palonen

Hallituksen tehtävät ja vastuut. AYY:n yhdistyskoulutus 3.12.2014 @ Design Factory Otto Palonen Hallituksen tehtävät ja vastuut AYY:n yhdistyskoulutus 3.12.2014 @ Design Factory Otto Palonen Agenda Hallituksen asema Hallituksen tehtävät Mitä hallitus ei saa tehdä Vastuu Pelisäännöt Toimintaohjeita

Lisätiedot

OMPELUSEURAT KOULUISSA

OMPELUSEURAT KOULUISSA OMPELUSEURAT KOULUISSA HETKI ON KÄSILLÄ MARTTOJEN OMPELUSEURAT KOULUISSA 2017 Kohderyhmä: Alakoulut 7-11 vuotiaat, tai 7 8 vuotiaat, joiden opetussuunnitelmaan napin ompelu kuuluu Toteutus: Kädentaitotunnilla

Lisätiedot

HAKEMUS NORJA-AKTIOON

HAKEMUS NORJA-AKTIOON HAKEMUS NORJA-AKTIOON 17-2272018 Vastaathan jokaiseen kysymykseen huolellisesti Jokaisen perheenjäsenen on täytettävä oma hakemuksensa Jos tarvitset lisätilaa vastauksellesi, täytä lomakkeen toiselle puolelle

Lisätiedot

Suutarinkylän koulun päihdetoimintamalli

Suutarinkylän koulun päihdetoimintamalli 2018 Suutarinkylän koulun päihdetoimintamalli 2018-2019 YHTEISÖLLINEN HYVINVOINTIRYHMÄ TUPAKKATUOTTEET 1. Oppilas käyttää tupakkatuotteita koulun alueella Tupakkatuotteiden käyttö ja hallussapito ovat

Lisätiedot

Arviointi ja kehittäminen

Arviointi ja kehittäminen Tulostettu: 29.9.2016 16.13 Arviointi ja kehittäminen Kopio: Valkonen, Jouko 1/7 Tulostettu: 29.9.2016 16.13 Sisällysluettelo Kopio: Valkonen, Jouko 2/7 Tulostettu: 29.9.2016 16.13 1. Toiminnan arviointi

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot