Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä!"

Transkriptio

1 Sivu 1 / 13 Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Äänisuunnittelu Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. 1. Tehtävä: Essee Tarkastele oheista Diego Velázquezin maalausta Hovineidot (Las Meninas, 1656). Kirjoita asiatyylinen essee, jossa pohdit maalaukseen sisältöä ja sen tapaa käsitellä aihettaan. Otsikoi essee. Voit käyttää apuna lähteitä. Tee lähteistä erillinen luettelo sivun loppuun. Merkitse luetteloon enintään kolme tärkeintä lähdettäsi. Tarkempi kuva maalauksesta löytyy osoitteesta Esseen enimmäispituus otsikoineen on 2000 merkkiä ilman välilyöntejä. Merkkimäärärajoitus ei koske lähdeluetteloa. Esseen rivivälin tulee olla vähintään 1,5. Lähdeluettelo voidaan kirjoittaa myös rivivälillä 1. Esseen tulee lähdeluetteloineen mahtua yhdelle A4 -liuskalle. Arviointiperusteet: Kyky hankkia tietoa, kyky arvioida kuvan sisältöä ja merkityksiä, kyky ilmaista ja perustella omia ajatuksiaan, esseemuodon ja asiatyylin hallinta, tekstin selkeys, johdonmukaisuus ja oikeakielisyys Tehtävä hylätään, mikäli arviointiperusteissa mainituissa asioissa on merkittäviä puutteita, teksti ei ole ohjeiden mukainen tai se osoittautuu plagioiduksi.

2 Sivu 2 / Tehtävä: CV Laadi itsestäsi CV (curriculum vitae). Mainitse kaikki tekemäsi työt, harrastukset, vastuutehtävät, koulutus ja muu toiminta. Toteutustapa: kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Times New Roman 12p, riviväli 1. Pituus enintään kaksi A4-liuskaa. Arviointiperusteet: jäsentelyn taito, äänellinen konkretia suhteessa hakijan omaan ajatteluun, vaivannäkö suhteessa tuotettavaan tehtävään, ideointi- ja kehittelykyky, motivaatio, koulutettavuus ja soveltuvuus alalle. 3. Tehtävä: Äänimaisema Laadi yhden minuutin mittainen äänimaisema, jossa kuvailet yllä olevan kuvan sinussa herättämiä tuntoja ja tunnelmia. Siirrä kooste samalle Audio-CD:lle 4. tehtävän kanssa ja liitä CD ennakkotehtäviisi. Arviointiperusteet: jäsentelyn taito, äänellinen konkretia suhteessa hakijan omaan ajatteluun, vaivannäkö suhteessa tuotettavaan tehtävään, ideointi- ja kehittelykyky, motivaatio, koulutettavuus ja soveltuvuus alalle.

3 Sivu 3 / Tehtävä: Draamallinen tunnelma Laadi äänitehosteita ja musiikkia käyttäen yllä olevaan kuvaan minuutin mittainen ääniraita, jossa pyrit ilmaisemaan kuvan draamallista tunnelmaa. Kerro huomioitasi kuvasta, ja miten pyrit niitä äänellisesti tulkitsemaan. Kirjoita tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Times New Roman 12p, riviväli 1. Pituus enintään ½ A4 Siirrä kooste samalle Audio-CD:lle 3. tehtävän kanssa ja liitä CD ennakkotehtäviisi. Arviointiperusteet: jäsentelyn taito, äänellinen konkretia suhteessa hakijan omaan ajatteluun, vaivannäkö suhteessa tuotettavaan tehtävään, ideointi- ja kehittelykyky, motivaatio, koulutettavuus ja soveltuvuus alalle.

4 Sivu 4 / Tehtävä: Opiskeluni lähtökohdat Tutustu ensin Metropolian opinto-oppaaseen, elokuva- ja televisiotuotannon opetussuunnitelmaan Kirjoita kolme tärkeintä syytä, miksi haluat tulla opiskelemaan elokuvan ääntä. Miten toimintasi tähän mennessä tukee päämäärääsi? Miten opetussuunnitelma tukee motivaatiotasi? Toteutustapa: kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Times New Roman 12p, riviväli 1. Pituus enintään yksi A4. Arviointiperusteet: jäsentelyn taito, motivaatio, koulutettavuus ja soveltuvuus alalle. 1. Tee jokainen tehtävä omalle paperilleen ja merkitse tehtävän numero. 2. Noudata annettuja ohjepituuksia. 3. Lisää jokaisen tehtäväpaperin etupuolelle oikeaan yläkulmaan sekä CD-levyyn perustietolomakkeesta saamasi EL-alkuinen hakijatunniste. 4. Kirjoita jokaisen tehtäväpaperin taakse nimesi. Mahdollinen kutsu valintakokeeseen postitetaan kaksi viikkoa ennen kokeita. Ennakkotehtäviä ei palauteta, eikä niistä anneta palautetta. Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Käsikirjoitus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. 1. Tehtävä: Essee Tarkastele oheista Diego Velázquezin maalausta Hovineidot (Las Meninas, 1656).

5 Sivu 5 / 13 Kirjoita asiatyylinen essee, jossa pohdit maalaukseen sisältöä ja sen tapaa käsitellä aihettaan. Otsikoi essee. Voit käyttää apuna lähteitä. Tee lähteistä erillinen luettelo sivun loppuun. Merkitse luetteloon enintään kolme tärkeintä lähdettäsi. Tarkempi kuva maalauksesta löytyy osoitteesta Esseen enimmäispituus otsikoineen on 2000 merkkiä ilman välilyöntejä. Merkkimäärärajoitus ei koske lähdeluetteloa. Esseen rivivälin tulee olla vähintään 1,5. Lähdeluettelo voidaan kirjoittaa myös rivivälillä 1. Esseen tulee lähdeluetteloineen mahtua yhdelle A4 -liuskalle. Arviointiperusteet: Kyky hankkia tietoa, kyky arvioida kuvan sisältöä ja merkityksiä, kyky ilmaista ja perustella omia ajatuksiaan, esseemuodon ja asiatyylin hallinta, tekstin selkeys, johdonmukaisuus ja oikeakielisyys Tehtävä hylätään, mikäli arviointiperusteissa mainituissa asioissa on merkittäviä puutteita, teksti ei ole ohjeiden mukainen tai se osoittautuu plagioiduksi. 2. Tehtävä: Ekoterroristi Kirjoita tästä yhteiskunnallisesta aiheesta fiktiivinen tarina. Toteutustapa: kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Arial, koko 12 ja riviväli 1, korkeintaan 8 rivin kappaleita, sen jälkeen tyhjä rivi väliin. Pituus enintään yksi A4. Arviointiperusteet: Havainnointikyky olemassa olevasta tilanteesta tai ilmiöstä ja sen soveltaminen, moniulotteisten henkilöhahmojen rakentaminen, mielenkiintoisen konfliktin kehittäminen ja yllätyksellisyys.

6 Sivu 6 / Tehtävä: Sen suudelman muistan aina Kirjoita tästä omaelämäkerrallisesta tilanteesta tai tapahtumaketjusta. Toteutustapa: kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Arial, koko 12 ja riviväli 1, korkeintaan 8 rivin kappaleita, sen jälkeen tyhjä rivi väliin. Pituus enintään yksi A4. Arviointiperusteet: Kyky välittää subjektiivinen kokemus, koskettavuus ja kiinnostavuus. 4. Tehtävä: Lumipalloefekti Kirjoita aiheesta omasta mielestäsi hauska tarina. Toteutustapa: kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Arial, koko 12 ja riviväli 1, korkeintaan 8 rivin kappaleita, sen jälkeen tyhjä rivi väliin. Pituus enintään yksi A4. Arviointiperusteet: Mielikuvitus, uskottavuus, tarinan koossa pysyminen, samastuttavuus ja koomisuus. 5. Tehtävä: Opiskeluni lähtökohdat Tutustu ensin Metropolian opinto-oppaaseen, elokuva- ja televisiotuotannon opetussuunnitelmaan Kirjoita miten opetussuunnitelma tukee motivaatiotasi. Pohdi miten aiot järjestää ajankäyttösi opiskelun, mahdollisen ansiotyön ja vapaa-ajan välillä, koska opiskelu on kokopäivätoimista ja henkisesti vaativaa. Kerro kolme tärkeintä syytä, miksi haluat tulla opiskelemaan Elokuvan ja television tutkinto-ohjelmaan käsikirjoittamisen opintoihin fiktiota, dokumenttia ja tosi-televisiota. Toteutustapa: kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Arial, koko 12 ja riviväli 1, korkeintaan 8 rivin kappaleita, sen jälkeen tyhjä rivi väliin. Pituus enintään yksi A4. Arviointiperusteet: motivaatio, koulutettavuus ja soveltuvuus alalle. 1. Tee jokainen tehtävä omalle paperilleen ja merkitse tehtävän numero. 2. Noudata annettuja ohjepituuksia. 3. Lisää jokaisen tehtäväpaperin etupuolelle oikeaan yläkulmaan perustietolomakkeesta saamasi EL-alkuinen hakijatunniste. 4. Kirjoita jokaisen tehtäväpaperin taakse nimesi. Mahdollinen kutsu valintakokeeseen postitetaan kaksi viikkoa ennen kokeita. Ennakkotehtäviä ei palauteta, eikä niistä anneta palautetta.

7 Sivu 7 / 13 Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Kuva ja leikkaus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. 1. Tehtävä: Essee Tarkastele oheista Diego Velázquezin maalausta Hovineidot (Las Meninas, 1656). Kirjoita asiatyylinen essee, jossa pohdit maalaukseen sisältöä ja sen tapaa käsitellä aihettaan. Otsikoi essee. Voit käyttää apuna lähteitä. Tee lähteistä erillinen luettelo sivun loppuun. Merkitse luetteloon enintään kolme tärkeintä lähdettäsi. Tarkempi kuva maalauksesta löytyy osoitteesta Esseen enimmäispituus otsikoineen on 2000 merkkiä ilman välilyöntejä. Merkkimäärärajoitus ei koske lähdeluetteloa. Esseen rivivälin tulee olla vähintään 1,5. Lähdeluettelo voidaan kirjoittaa myös rivivälillä 1. Esseen tulee lähdeluetteloineen mahtua yhdelle A4 -liuskalle. Arviointiperusteet: Kyky hankkia tietoa, kyky arvioida kuvan sisältöä ja merkityksiä, kyky ilmaista ja perustella omia ajatuksiaan, esseemuodon ja asiatyylin hallinta, tekstin selkeys, johdonmukaisuus ja oikeakielisyys. Tehtävä hylätään, mikäli arviointiperusteissa mainituissa asioissa on merkittäviä puutteita, teksti ei ole ohjeiden mukainen tai se osoittautuu plagioiduksi.

8 Sivu 8 / Tehtävä: CV Laadi itsestäsi CV (curriculum vitae). Mainitse kaikki tekemäsi työt, harrastukset, vastuutehtävät, koulutus ja muu toiminta. Kirjoita kolme tärkeintä syytä, miksi haluat tulla Metropoliaan opiskelemaan kuvaa ja leikkausta. Kerro miten opetussuunnitelma tukee pyrkimyksiäsi. Ota itsestäsi kuva, jonka avulla kerrot itsestäsi jotain oleellista. Tekstin pituus enintään yksi A4 niin, että saat yhdistettyä ottamasi kuvan samalle sivulle. Arviointiperusteet: ammatilliset valmiudet ja/tai ammatillinen osaaminen, keskeisen tiivistäminen, soveltuminen alalle ja korkeakouluopintoihin sekä ohjeistuksen noudattaminen. 3. Tehtävä: Kuuden kuvan kohtaus Esitä kuudella kuvalla yhteen paikkaan sijoittuva kohtaus, jossa mies tai nainen huomaa tulleensa petetyksi. Toteuta nämä kuvat niin kuin ne olisivat elokuvassa nähtävät kohtauksen kuusi kuvaa. Kolmeen näistä kuudesta kuvasta voit liittää puhetta tai jotain muuta ääntä. Toteuta tehtävä kahdelle A4-arkille niin, että molemmille arkeille tulee numerojärjestyksessä kolme kuvaa. Kuvien toteutus lyijykynällä. Kirjoita mahdollinen puhe/ääni kyseisen kuvan viereen. Arviointiperusteet: kyky kertoa tarina kuvilla, informatiivisuus, selkeys, mielikuvitus, yllätyksellisyys, koskettavuus, huumori. 4. Tehtävä: Video Tee aiheesta Pieniä iloja enintään yhden minuutin mittainen video yhdellä tai useammalla otoksella toteutettuna. Videossa saa olla ääntä ja muita elementtejä, kuten grafiikkaa. Voit leikata videota parhaaksi katsomallasi tavalla. Kameran tekninen laatu ei ole arviointiperuste. Siirrä kuvaamasi materiaali DVD-levylle niin, että sitä voidaan toistaa DVD-soittimella. Käytä tässä videossa ainoastaan tänä keväänä ja tätä tehtävää varten itse kuvaamaasi materiaalia. Arviointiperusteet: ilmaisun omaleimaisuus, kerronnallisuuden tulkittavuus ja kokonaisuuden hallinta 5. Tehtävä: Dokumentaarinen valokuvasarja Kuvaa viiden dokumentaarisen valokuvan sarja aiheesta, josta haluaisit tehdä koskettavan dokumenttielokuvan. Numeroi kuvat ja sijoita ne paperikopioina yhdelle A3-arkille. Kirjoita lyhyesti paperin taakse mitä halusit kuvillasi kertoa ja miksi. Kuvien täytyy olla tänä keväänä ja tätä tehtävää varten kuvattuja. Arviointiperusteet: kyky kertoa kuvilla, visuaalisuus, aiheen käsittely.

9 Sivu 9 / Tee jokainen tehtävä omalle paperilleen ja merkitse tehtävän numero. 2. Noudata annettuja ohjepituuksia. 3. Lisää jokaisen tehtäväpaperin etupuolelle oikeaan yläkulmaan sekä DVD:hen perustietolomakkeesta saamasi EL-alkuinen hakijatunniste. 4. Kirjoita jokaisen tehtäväpaperin taakse nimesi. Mahdollinen kutsu valintakokeeseen postitetaan kaksi viikkoa ennen kokeita. Ennakkotehtäviä ei palauteta, eikä niistä anneta palautetta. Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Tuotanto Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. 1. Tehtävä: Essee Tarkastele oheista Diego Velázquezin maalausta Hovineidot (Las Meninas, 1656). Kirjoita asiatyylinen essee, jossa pohdit maalaukseen sisältöä ja sen tapaa käsitellä aihettaan. Otsikoi essee.

10 Sivu 10 / 13 Voit käyttää apuna lähteitä. Tee lähteistä erillinen luettelo sivun loppuun. Merkitse luetteloon enintään kolme tärkeintä lähdettäsi. Tarkempi kuva maalauksesta löytyy osoitteesta Esseen enimmäispituus otsikoineen on 2000 merkkiä ilman välilyöntejä. Merkkimäärärajoitus ei koske lähdeluetteloa. Esseen rivivälin tulee olla vähintään 1,5. Lähdeluettelo voidaan kirjoittaa myös rivivälillä 1. Esseen tulee lähdeluetteloineen mahtua yhdelle A4 -liuskalle. Arviointiperusteet: Kyky hankkia tietoa, kyky arvioida kuvan sisältöä ja merkityksiä, kyky ilmaista ja perustella omia ajatuksiaan, esseemuodon ja asiatyylin hallinta, tekstin selkeys, johdonmukaisuus ja oikeakielisyys Tehtävä hylätään, mikäli arviointiperusteissa mainituissa asioissa on merkittäviä puutteita, teksti ei ole ohjeiden mukainen tai se osoittautuu plagioiduksi. 2. Tehtävä: CV Kirjoita CV (curriculum vitae). Tiivistä alkuun enintään kolmella virkkeellä luonnehdinta omista taidoistasi, tiedoistasi, harrastuksistasi, saavutuksistasi ja tavoitteistasi suhteessa elokuva- ja televisiotuotannon alaan. Toteutustapa: kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Arial, koko 12 ja riviväli 1,5. Pituus enintään kaksi A4-liuskaa. Arviointiperusteet: kyky tiivistää olennainen, tekstin asettelu (lay out). 3. Elokuva ja tv-alan tulevaisuus Miten elokuva ja tv-ala tulee muuttumaan seuraavan 10 vuoden aikana ja miten sinä olet siinä mukana? Otsikoi vastauksesi itse. Toteutustapa: kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Arial, koko 12 ja riviväli 1,5. Pituus enintään yksi A4 Arviointiperusteet: kyky ilmaista ja perustella omia ajatuksiaan, kyky hankkia tietoa, kyky visioida, tekstin selkeys, johdonmukaisuus ja oikeakielisyys. 4. Opiskeluni lähtökohdat Tutustu ensin Metropolian opinto-oppaaseen, elokuva- ja televisiotuotannon opetussuunnitelmaan Miksi haluat opiskelemaan elokuva- ja televisiotuotantoa? Miten opintosuunnitelma vastaa pyrkimyksiisi? Toteutustapa: kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Arial, koko 12 ja riviväli 1,5. Pituus enintään yksi A4.

11 Arviointiperusteet: kyky ilmaista ja perustella omia ajatuksiaan, kyky hankkia tietoa, kyky visioida, tekstin selkeys, johdonmukaisuus ja oikeakielisyys. Sivu 11 / Tee jokainen tehtävä omalle paperilleen ja merkitse tehtävän numero. 2. Noudata annettuja ohjepituuksia. 3. Lisää jokaisen tehtäväpaperin etupuolelle oikeaan yläkulmaan perustietolomakkeesta saamasi EL-alkuinen hakijatunniste. 4. Kirjoita jokaisen tehtäväpaperin taakse nimesi. Mahdollinen kutsu valintakokeeseen postitetaan kaksi viikkoa ennen kokeita. Ennakkotehtäviä ei palauteta, eikä niistä anneta palautetta. Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten ja aikuisten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Televisio- ja radiotuotanto Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. 1. Tehtävä: Essee Tarkastele oheista Diego Velázquezin maalausta Hovineidot (Las Meninas, 1656).

12 Sivu 12 / 13 Kirjoita asiatyylinen essee, jossa pohdit maalaukseen sisältöä ja sen tapaa käsitellä aihettaan. Otsikoi essee. Voit käyttää apuna lähteitä. Tee lähteistä erillinen luettelo sivun loppuun. Merkitse luetteloon enintään kolme tärkeintä lähdettäsi. Tarkempi kuva maalauksesta löytyy osoitteesta Esseen enimmäispituus otsikoineen on 2000 merkkiä ilman välilyöntejä. Merkkimäärärajoitus ei koske lähdeluetteloa. Esseen rivivälin tulee olla vähintään 1,5. Lähdeluettelo voidaan kirjoittaa myös rivivälillä 1. Esseen tulee lähdeluetteloineen mahtua yhdelle A4 -liuskalle. Arviointiperusteet: Kyky hankkia tietoa, kyky arvioida kuvan sisältöä ja merkityksiä, kyky ilmaista ja perustella omia ajatuksiaan, esseemuodon ja asiatyylin hallinta, tekstin selkeys, johdonmukaisuus ja oikeakielisyys Tehtävä hylätään, mikäli arviointiperusteissa mainituissa asioissa on merkittäviä puutteita, teksti ei ole ohjeiden mukainen tai se osoittautuu plagioiduksi. 2. Tehtävä: Uutisreportaasi Tee kolmen kuvan kuvareportaasi ja kirjoita uutinen aiheesta Suomi tänään. Kuvaa itse valokuvat. Otsikoi uutisreportaasi ja kirjoita kuviin liittyvä lyhyt uutinen. Käytä korkeintaan 80 sanaa. Kuvista tulee välittyä jokin tunne. Teetä valokuvat tai tulosta ne. Liimaa kukin kuva A4-arkille. Numeroi arkit suunnittelemaasi järjestykseen (1-3). Tulosta uutisteksti erilliselle paperille. Arviointiperusteet: näkökulman oivaltava valinta, persoonallinen kuvailmaisu, kuvien koskettavuus ja sommittelu, kuvien ja tekstin muodostama kokonaisuus, oikeakielisyys. HUOM: valokuvan tekninen laatu EI ole arviointiperuste, kuvien manipulointi on ehdottomasti kielletty. 3. Tehtävä: Suunnittele ohjelma Olet toimittaja ja suunnittelet ohjelmakokonaisuutta teemasta Aktivismi sosiaalisessa mediassa. Ohjelman pituus on kaksikymmentä minuuttia. Sisällön päätät itse, samoin ohjelman muodon ja julkaisukanavan. Voit hyödyntää useampaa kuin yhtä julkaisu- tai osallistumiskanavaa. Valitse ohjelmallesi oma näkökulma. Laadi ohjelmastasi kirjallinen suunnitelma, johon sisällytät seuraavat asiat (tässä järjestyksessä). 1. Ohjelman/jakson otsikko, josta ilmenee tarkemmin valittu aihe ja näkökulma. Lisäksi lyhyt perustelu miksi valitsit juuri tämän aiheen ja näkökulman. 2. Mitkä ovat viisi tärkeintä kysymystä, joihin haluat ohjelmassasi vastaukset? 3. Mitkä ovat kolme tärkeintä tietolähdettäsi? 4. Ketkä kaksi henkilöä valitset haastateltaviksi ohjelmaasi, ja mikä on heidän suhteensa käsiteltävään asiaan?

13 Sivu 13 / Laadi ohjelmastasi 3-5 lauseen mittainen tiedoteteksti, jonka avulla ohjelmaasi voi mainostaa esim. netissä tai sanomalehdessä. Pituus enintään yksi A4. Arviointiperusteet: toimivan kokonaisuuden rakentaminen, haastateltavien ja näkökulman oivaltava valinta, taustamateriaalin löytäminen, toteutettavuus 4. Tehtävä: CV Laadi itsestäsi CV (Curriculum Vitae). Pituus enintään yksi A4. Arviointiperusteet: ammatilliset valmiudet ja/tai ammatillinen osaaminen. Keskeisen tiivistäminen. Soveltuminen alalle ja korkeakouluopintoihin sekä ohjeistuksen noudattaminen. 5. Tehtävä: Opiskeluni lähtökohdat Tutustu ensin Metropolian opinto-oppaaseen, elokuva- ja televisiotuotannon opetussuunnitelmaan Kerro kuka olet ja miksi sinut tulisi valita tv- ja radiotuotannon opiskelijaksi. Kerro kolme tärkeintä syytä, miksi haluat tulla opiskelemaan tätä alaa. Kirjoita miten opetussuunnitelma tukee motivaatiotasi. Pohdi miten aiot järjestää ajankäyttösi opiskelun, mahdollisen ansiotyön, harrastusten ja vapaa-ajan välillä, koska opiskelu on kokopäivätoimista ja henkisesti vaativaa. Pituus enintään yksi A4. Arviointiperusteet: motivaatio, koulutettavuus ja soveltuvuus alalle. 1. Tee jokainen tehtävä omalle paperilleen ja merkitse tehtävän numero. 2. Noudata annettuja ohjepituuksia. 3. Lisää jokaisen tehtäväpaperin etupuolelle oikeaan yläkulmaan perustietolomakkeesta saamasi EL-alkuinen hakijatunniste. 4. Kirjoita jokaisen tehtäväpaperin taakse nimesi. Mahdollinen kutsu valintakokeeseen postitetaan kaksi viikkoa ennen kokeita. Ennakkotehtäviä ei palauteta, eikä niistä anneta palautetta.

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television koulutusohjelman hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. Kuva ja leikkaus

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus 1 ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television koulutusohjelman hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. Kuvaus ja leikkaus

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT 2009 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin osoitteessa http://www.metropolia.fi/hakeminen HUOM! Nämä

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2016

ELOKUVAN JA TELEVISION ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2016 1 / 5 Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2016 ELOKUVAN JA TELEVISION ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2016 Äänisuunnittelu Päivätoteutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin.

Lisätiedot

Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun animaation hakukohteeseen kuuluu neljä ennakkotehtävää. Animaation hakukohteeseen hakevan tulee palauttaa

Lisätiedot

Medianomi (AMK), elokuva, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), elokuva, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), elokuva, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun elokuvan hakukohteeseen kuuluu viisi ennakkotehtävää: Ensimmäinen tehtävä on kaikille hakijoille pakollinen.

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Vaatetusmuotoilu Teollinen muotoilu Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi

Lisätiedot

Työhakemus ja CV: - CV kertoo historiasta

Työhakemus ja CV: - CV kertoo historiasta Tampere 12.2.2014 Työhakemus ja CV: - Työhakemuksen tarkoitus on myydä à Myydä osaamistasi ja taitojasi - Kyse on mielikuvien luomisesta à Mitkä ovat tärkeimmät myyntivalttini, joilla vakuutan työnantajan

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006.

TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006. AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2007 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006. Digitaalisen kulttuurin

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Vaatetusmuotoilu Koru- ja jalometallimuotoilu Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi

Lisätiedot

Ohje tutkielman tekemiseen

Ohje tutkielman tekemiseen Sauvon koulukeskus 2011 Ohje tutkielman tekemiseen Aiheen valinta Etsi materiaalia Valitse itseäsi kiinnostava aihe. Sovi opettajan kanssa aiheen rajaus. Pyydä opettajalta tutkielmapassiin merkintä aiheen

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävät Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi aikuisen kanssa minkä tehtävän teet mistäkin lukemastasi kirjasta.

Lisätiedot

TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE

TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE TAMPEREEN YLIOPISTO TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE 12.6.2006 Tiedotusopin valintakoe koostuu neljästä tehtäväkokonaisuudesta. Valintakokeesta voi saada yhteensä 60 pistettä. Kokeen eri osat tuottavat pisteitä

Lisätiedot

Esitystapa: Piirrä suunnitelma lyijykynällä, kuulakärkikynällä ja/tai puuväreillä yhdelle vaakasuuntaiselle A3-paperille.

Esitystapa: Piirrä suunnitelma lyijykynällä, kuulakärkikynällä ja/tai puuväreillä yhdelle vaakasuuntaiselle A3-paperille. tehtävä 1. ideointi Suomen kesä tarjoaa useita festivaalitapahtumia moneen makuun. Tällä kertaa vaihtoehtoinasi ovat metallimusiikkiin keskittyvä Tuska, musiikki- ja kaupunkikulttuurifestivaali Flow tai

Lisätiedot

Urakirja opiskelijoille ja valmistuneille. Osa II. 8 askelta urapolullani

Urakirja opiskelijoille ja valmistuneille. Osa II. 8 askelta urapolullani This tool was created by Urakirja opiskelijoille ja valmistuneille Osa II 8 askelta urapolullani Yhteystiedot Nimi: Osoite: Puhelin: Matkapuh: Email: Tuutorini / Ohjaajani: Osoite: Puhelin: Matkapuh: Email:

Lisätiedot

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin.

Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. Ma Tänään tutustumme sanomalehteen ja sen eri osastoihin. 3. 4. Mitä sanomalehteä luet? Etsi lehdestä seuraavat perustiedot: a) lehden nimi b) ilmestymisnumero c) irtonumeron hinta d) päätoimittaja e)

Lisätiedot

Opinnäytteen nimi ja mahdollinen alaotsikko (tämä pohja toimii parhaiten Word2010-versiolla)

Opinnäytteen nimi ja mahdollinen alaotsikko (tämä pohja toimii parhaiten Word2010-versiolla) T A M P E R E E N Y L I O P I S T O Opinnäytteen nimi ja mahdollinen alaotsikko (tämä pohja toimii parhaiten Word2010-versiolla) Kasvatustieteiden yksikkö Kasvatustieteiden pro gradu -tutkielma NIMI NIMINEN

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävävihko Tämän vihkon omistaa: Luokka: Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi opettajan kanssa minkä tehtävän

Lisätiedot

Kulttuurituotannon koulutuksen valintakoeohje ja etukäteistehtävä 2017 monimuotototeutuksen yhteishaku

Kulttuurituotannon koulutuksen valintakoeohje ja etukäteistehtävä 2017 monimuotototeutuksen yhteishaku YHTEISHAKU 15.3. 5.4.2017 KULTTUURITUOTTAJA (AMK), MONIMUOTOTOTEUTUS Valintakoeohje Etukäteistehtävä Kulttuurituotannon koulutuksen valintakoeohje ja etukäteistehtävä 2017 monimuotototeutuksen yhteishaku

Lisätiedot

Used with permission of Microsoft. Kulttuurihistoria Syyskuu 2015

Used with permission of Microsoft. Kulttuurihistoria Syyskuu 2015 MUOTOSEIKKOJA Mitä asetuksia käytän? Tyypillisimpiä fontteja ovat Times New Roman (fonttikoko 12) tai Arial (fonttikoko 11). Käytä riviväliä 1,5, jotta asettelu on selkeä ja teksti on myös tältä osin helppolukuista.

Lisätiedot

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun mainonnan suunnittelun hakukohteeseen kuuluu neljä ennakkotehtävää (Tehtävä 1, Tehtävä 2,

Lisätiedot

Tehtävä 1 Maanantai

Tehtävä 1 Maanantai Tehtävä 1 Maanantai 9.30 12.30 Typografia tekee kirjoitetusta tekstistä näkyvää ja muotoilee sen ulkoasun. Millä tavalla typografia vaikuttaa kulttuurissamme ja elämässämme? Poimi esimerkkejä omien kokemustesi

Lisätiedot

Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma

Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2016 Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Tehtävän materiaalit Lyhytelokuva

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Teollinen muotoilu Koru- ja jalometallimuotoilu Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi

Lisätiedot

1 Opinnäytetyön graafiset ohjeet. 2 Sivun asetukset. 3 Sivunumerointi. 4 Otsikot

1 Opinnäytetyön graafiset ohjeet. 2 Sivun asetukset. 3 Sivunumerointi. 4 Otsikot 1 1 Opinnäytetyön graafiset ohjeet Metropolia Ammattikorkeakoulun opinnäytetöissä noudatetaan seuraavia graafisia ohjeita. Graafiset ohjeet on tehty Metropolian opinnäytetyöryhmässä. Näiden graafisten

Lisätiedot

9.-luokkalaisen kulttuurikansio

9.-luokkalaisen kulttuurikansio 9.-luokkalaisen kulttuurikansio Kokoa kulttuurikansioon puolen vuoden ajan kulttuurielämyksiäsi. Kulttuurikansio palautetaan opettajalle 31.3. 2009. Liimaa pääsyliput kansioon! Pakolliset sivut Huom! -

Lisätiedot

Verkkokirjoittaminen. Verkkolukeminen

Verkkokirjoittaminen. Verkkolukeminen 0 Nopeaa silmäilyä: Pääotsikot, kuvat, kuvatekstit, väliotsikot, linkit, luettelot, korostukset. 0 Hitaampaa kuin paperilla olevan tekstin lukeminen 0 F-tyyppinen lukeminen Verkkolukeminen Verkkokirjoittaminen

Lisätiedot

TV-sarja jäi vain muutaman jakson mittaiseksi katsojapulan vuoksi. Nykyisin keskustelu Mikkosten maailmankatsomuksesta jatkuu netissä.

TV-sarja jäi vain muutaman jakson mittaiseksi katsojapulan vuoksi. Nykyisin keskustelu Mikkosten maailmankatsomuksesta jatkuu netissä. Tehtävä 1 Aika: Maanantai 8.6.2009 klo 9.00-13.00 MIKKOSTEN MAAILMASTA PUOLESTA JA VASTAAN Mikkosten Maailma oli Nelosella suurella kohulla pyörinyt TV-sarja, jossa pitkän linjan toimittaja Timo T.A. Mikkonen

Lisätiedot

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2018

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2018 Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2018 Turun ammattikorkeakoulun mainonnan suunnittelun hakukohteeseen kuuluu kolme ennakkotehtävää (Tehtävä 1, Tehtävä 2

Lisätiedot

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius Verkkokirjoittaminen Anna Perttilä Tarja Chydenius 1 Suosi lyhyttä tekstiä 2 Kenelle kirjoitat 3 Helpota lukijan työtä; lajittele tekstisi 3.1 Otsikot 3.2 Johdanto 3.3 Väliotsikot 3.4 Pääteksti 4 Linkit:

Lisätiedot

Elävä kuva oppimisympäristönä. Käsikirjoitus

Elävä kuva oppimisympäristönä. Käsikirjoitus Elävä kuva oppimisympäristönä Käsikirjoitus Mihin käsikirjoitusta tarvitaan? Elokuva (lyhyt, täyspitkä, dokumentti)- ja tv -tuotannot Mainokset Musiikkivideot Nettisivut Trailerit Kirjat Kuunnelmat Mikä

Lisätiedot

Tehtävä 1. Valintakoe 2014 Graafisen suunnittelun koulutusohjelma, Lapin yliopisto, TTK Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00

Tehtävä 1. Valintakoe 2014 Graafisen suunnittelun koulutusohjelma, Lapin yliopisto, TTK Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00 Tehtävä 1. Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00 Kirjallinen tehtävä Ennakkoon luettava materiaali: Typografia Kieltä vai visuaalisuutta (sivut 81 156). Kirjoita essee, jossa pohdit kysymystä siitä, millaisia

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy Tuen tarpeen tunnistaminen Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi toinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen-

Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Elämän kartat -3. koulutustapaaminen- Käydään läpi kotitehtävä Mieti lomakkeen avulla asioita jotka toimivat hyvin elämässäsi joihin toivoisit muutosta. Asioita, joita haluaisit muuttaa elämässäsi voidaan

Lisätiedot

Lapset Hittivideon tekijöinä - menetelmä musiikkivideoiden tekemiseen koululuokassa

Lapset Hittivideon tekijöinä - menetelmä musiikkivideoiden tekemiseen koululuokassa Lapset Hittivideon tekijöinä - menetelmä musiikkivideoiden tekemiseen koululuokassa Antti Haaranen, Valveen elokuvakoulu 18.11.2010 GRAFIIKKA: HENNA TOPPI Hittivideo lyhyesti - Elokuva- ja mediakasvatuksen

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä.

Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. 3. Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on? 2. Kumpaan suuntaan sanomalehti repeää paremmin, alhaalta ylös vai sivulta sivulle? Laita rasti oikean

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Vaatetusmuotoilu Teollinen muotoilu Koru- ja jalometallimuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi kolmiulotteista

Lisätiedot

1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua.

1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua. 1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua. 2. Kenestä kirjan henkilöstä et pitänyt tai pidit vähiten. Miksi? 3. Kirjoita kirjan päähenkilön TOP10-lista. 4. Tee kuvin ja

Lisätiedot

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille.

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan (PWR1) Valitaan

Lisätiedot

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon paketti laajennetulle työssäoppijoille 1. Tässä opintojaksossa painotetaan työelämätaitoja ja yrittäjyyttä. Lisäksi käsitellään lyhyesti oman talouden suunnittelua.

Lisätiedot

1 TUTKIELMAN TEON VAIHEET

1 TUTKIELMAN TEON VAIHEET Tutkielman teko-ohjeet, Rautavaaran lukio 2016 1 TUTKIELMAN TEON VAIHEET 1.1 Aiheen valinta 1.2 Tutustuminen Kokoa, mitä tiedät ennestään ( piirrä, kirjoita... ) Listaa ylös kysymyksiä aiheesta Lue aiheesta

Lisätiedot

Arviointiperusteet: Otsikointi, kuvauksen selkeys, argumentoinnin ja perustelujen havainnollisuus ja johdonmukaisuus, oikeakielisyys.

Arviointiperusteet: Otsikointi, kuvauksen selkeys, argumentoinnin ja perustelujen havainnollisuus ja johdonmukaisuus, oikeakielisyys. ENNAKKOTEHTÄVÄT AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2010 Tehtävä 1. Tehtävän määrittely: MINUN SUHTEENI SOSIAALISEEN MEDIAAN. Määrittele ja perustele henkilökohtainen suhteesi

Lisätiedot

Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu. Kirsi Nousiainen 27.5.2005

Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu. Kirsi Nousiainen 27.5.2005 Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu Kirsi Nousiainen 27.5.2005 Visuaalinen suunnittelu Ei ole koristelua Visuaalinen ilme vaikuttaa vastaanottokykyyn rauhallista jaksaa katsoa pitempään ja keskittyä

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. -luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään katsomme ja kuuntelemme sanomalehteä. 1. Paljonko sanomalehti

Lisätiedot

TYÖPAIKKAHAKEMUKSISTA

TYÖPAIKKAHAKEMUKSISTA TYÖPAIKKAHAKEMUKSISTA Kun haet työpaikkaa kirjallisella hakemuksella, on hyvä käyttää asiakirjastandardia (ohje löytyy blogistani äidinkielen ensimmäisen ospin alta). Asiakirjastandardi on uusittu vuonna

Lisätiedot

ARKKITEHTIHAKUKOHTEIDEN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2015

ARKKITEHTIHAKUKOHTEIDEN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2015 Tehtävä 1: Lumirakennelma Arkkitehtiylioppilaat toteuttivat hiihtokilpailua varten tasaiselle peltoaukealle kolmeen lumesta rakennettuun tilaan perustuvan kilparadan. Apunaan heillä oli noin 1,4m x 1,4m

Lisätiedot

Hyvä CV ja hakemus. Janne Loikkanen

Hyvä CV ja hakemus. Janne Loikkanen Hyvä CV ja hakemus Janne Loikkanen 16.1.2018 Oman osaamisen ja omien vahvuuksien tunnistaminen Osaamisesta ja vahvuuksista kertominen Työn hakeminen Työnhaku vaatii valmistautumista ja aikaa Kohdentaminen

Lisätiedot

Näyttötutkinnon suorittaminen, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Näyttötutkinnon suorittaminen 2008

Näyttötutkinnon suorittaminen, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Näyttötutkinnon suorittaminen 2008 , sosiaali- ja terveysalan perustutkinto 1 1 Aikuisten ammatilliset näyttötutkinnot Sinä voit osoittaa eli näyttää ammattitaitosi, kun teet näyttötutkinnon. Näyttötutkinnon jälkeen voit saada tutkintotodistuksen,

Lisätiedot

portfolion ohjeet ja arviointi

portfolion ohjeet ja arviointi 2015 portfolion ohjeet ja arviointi EIJA ARVOLA (5.10.2015) 2 Sisällysluettelo 1. TYÖPORTFOLIO (ei palauteta opettajalle)... 3 2. NÄYTEPORTFOLIO (palautetaan opettajalle)... 3 3. NÄYTEPORTFOLION SISÄLLÖN

Lisätiedot

Visuaalisen suunnittelun suuntautumisvaihtoehto. Visuaalisen suunnittelun valintakoe 2018, Vaihe 1 TEHTÄVÄ 1. Tehtävä: Pakopiste

Visuaalisen suunnittelun suuntautumisvaihtoehto. Visuaalisen suunnittelun valintakoe 2018, Vaihe 1 TEHTÄVÄ 1. Tehtävä: Pakopiste Visuaalisen suunnittelun valintakoe 2018, Vaihe 1 TEHTÄVÄ 1 Tehtävä: Pakopiste Tehtävänäsi on piirtää pakopiste. Paperin koko A3, toteutusvälineenä lyijykynä. Kirjoita paperin kääntöpuolelle: Maksimissaan

Lisätiedot

Hakukohteen nimi: Sosiaalitieteiden kandiohjelma

Hakukohteen nimi: Sosiaalitieteiden kandiohjelma Teknisiä merkintöjä: SOS Sivu: 1 (26) Nimi: Henkilötunnus: Hakukohteen nimi: Sosiaalitieteiden kandiohjelma Kokeen päivämäärä ja aika: 3.5.2019 klo 10.00 15.00 Kirjoita henkilö- ja yhteystietosi tekstaamalla.

Lisätiedot

TYÖNHAUN LÄHTÖKOHTIA. mitä haluat. mitä osaat. millä ehdoilla

TYÖNHAUN LÄHTÖKOHTIA. mitä haluat. mitä osaat. millä ehdoilla TYÖNHAUN LÄHTÖKOHTIA - Oulun yliopiston Ohjaus- ja työelämäpalvelujen koulutusmateriaalia - mitä haluat mitä osaat millä ehdoilla TYÖNHAUN SUUNNITELMA Tavoite saavutettu? Haastattelu Aloita tästä: Mitä

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu. Kulttuuriala hakukohteena

Metropolia Ammattikorkeakoulu. Kulttuuriala hakukohteena Metropolia Ammattikorkeakoulu Kulttuuriala hakukohteena Kulttuuriala Tutkinto-ohjelma AMK-tutkinnot Elokuva ja televisio Medianomi (AMK) Esitys- ja teatteritekniikka Medianomi (AMK) Esittävä taide* Teatteri-ilmaisun

Lisätiedot

Kenguru 2010 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 5

Kenguru 2010 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 5 Kenguru 2010 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 5 NIMI LUOKKA/RYHMÄ Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto.

Lisätiedot

TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ. Kuvittele itsesi teoksen sisään noin 5 cm:n pituisena ja piirrä eteesi aukeava näkymä. Pystysuuntaiselle A3-arkille piirtämällä.

TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ. Kuvittele itsesi teoksen sisään noin 5 cm:n pituisena ja piirrä eteesi aukeava näkymä. Pystysuuntaiselle A3-arkille piirtämällä. PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 7.6.2010 KLO 10.00-12.00 1 TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ Oheinen kuva esittää Richard Longin veistosta A Line in Scotland

Lisätiedot

Lasten toiminnan dokumentointi varhaiskasvatuksessa. Mikko Mäkelä Maisteriharjoittelija VKK-Metro

Lasten toiminnan dokumentointi varhaiskasvatuksessa. Mikko Mäkelä Maisteriharjoittelija VKK-Metro Lasten toiminnan dokumentointi varhaiskasvatuksessa Mikko Mäkelä Maisteriharjoittelija VKK-Metro Dokumentointi Dokumentointi on todellisen tapahtuman, ilmiön, idean tai rakenteen tarkkaa kuvaamista, joka

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b.

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2: tiistai 13 17 Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2 a OMENA ESINEENÄ Omenan voi syödä, mutta miten muuten sitä voisi

Lisätiedot

Mediataitojen lukiodiplomin sisältöä

Mediataitojen lukiodiplomin sisältöä Lukiodiplomi Mediataidot 2009 2010 Mediataitojen lukiodiplomin sisältöä Yleistä 3 Opiskelun tavoitteet 3 Lukiodiplomin rakentuminen 3 Lukiodiplomityö 3 Lukiodiplomin arviointi 4 Arvioinnin kohteet 4 A

Lisätiedot

Urapalvelut. CHEM & ENG Susanna Saarinen, koordinaattori career-tech@aalto.fi. into.aalto.fi/careerweb

Urapalvelut. CHEM & ENG Susanna Saarinen, koordinaattori career-tech@aalto.fi. into.aalto.fi/careerweb Urapalvelut CHEM & ENG Susanna Saarinen, koordinaattori career-tech@aalto.fi into.aalto.fi/careerweb Apua työnhakuun - Aalto CareerWeb Työpaikkaportaali CareerWeb Job Channel Työnhaun opas Linkkejä työpaikkasivustoille

Lisätiedot

Kuvataiteilija (AMK) Turun Ammattikorkeakoulu. Koulutusohjelma Kuvataiteen koulutus (monimuoto) Koulutustyyppi Monimuotototeutus

Kuvataiteilija (AMK) Turun Ammattikorkeakoulu. Koulutusohjelma Kuvataiteen koulutus (monimuoto) Koulutustyyppi Monimuotototeutus Turun Ammattikorkeakoulu Kuvataiteilija (AMK) Koulutusohjelma Kuvataiteen koulutus (monimuoto) Koulutustyyppi Monimuotototeutus Hakijat/aloituspaikat -/8 (v. 2019), 75/5 (v. 2015) Tutkintonimike Kuvataiteilija

Lisätiedot

Haastateltavan nimi: Ajankohta: Tehtävä: Valmistaudu haastatteluun ja varmista, että sinulla on selkeä näkemys/vastaus seuraaviin kysymyksiin?

Haastateltavan nimi: Ajankohta: Tehtävä: Valmistaudu haastatteluun ja varmista, että sinulla on selkeä näkemys/vastaus seuraaviin kysymyksiin? TYÖPAIKKAHAASTATTELU Voit käyttää tätä työpaikkahaastattelun käsikirjoitusta apuna haastattelutilanteessa. Tulosta käsikirjoitus ja tee omia merkintöjä ennen haastattelua, sen kuluessa ja haastattelun

Lisätiedot

Nimi: Syntymäaika: Kotikunta: Sähköpostiosoite: Toisen vaiheen tehtävien maksimipisteet (älä tee merkintöjä taulukkoon)

Nimi: Syntymäaika: Kotikunta: Sähköpostiosoite: Toisen vaiheen tehtävien maksimipisteet (älä tee merkintöjä taulukkoon) Täytä selkeällä käsialalla: Nimi: Syntymäaika: Kotikunta: Sähköpostiosoite: @ Tarkista, että sinulla on neljä erikseen nidottua tehtävää (tehtävät 1 4, 9 sivua), kaksi liitettä sekä konseptipaperi. Mikäli

Lisätiedot

YHDISTYKSEN VIESTINTÄ

YHDISTYKSEN VIESTINTÄ YHDISTYKSEN VIESTINTÄ Sisäinen viestintä - eri yhdistyksissä eri apuvälineitä, kuitenkin yleensä: Henkilökohtainen vuorovaikutus: puhelin, yhteiset kokoontumispaikat Jäsenkirje, sähköinen tai fyysinen

Lisätiedot

TEKSTINKÄSITTELY Aloitusharjoitus

TEKSTINKÄSITTELY Aloitusharjoitus TEKSTINKÄSITTELY Aloitusharjoitus Kirjoita teksti, jossa kerrot lyhyesti, max. ½ sivua, mitä kaikkea olet tietokoneiden kanssa tähän mennessä puuhastellut. Mitä jo osaat ja mitä tarvitsisi vielä oppia?

Lisätiedot

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 IKÄ % 18 24 9 25-34 35-44 26 45-54 30 55-60 13 Yli 60 7 ASEMA % Työntekijä 23 Alempi toimihenkilö 13 Ylempi toimihenkilö 31 Johtava asema 6 Opiskelija 9 Perhe-/opinto-/vuorotteluvapaalla

Lisätiedot

Vastaa kysymyksiin: Kuka teki / kenelle tapahtui? Mitä tapahtui? Missä tapahtui? Milloin tapahtui? Mahdollisesti myös: Miten? Miksi?

Vastaa kysymyksiin: Kuka teki / kenelle tapahtui? Mitä tapahtui? Missä tapahtui? Milloin tapahtui? Mahdollisesti myös: Miten? Miksi? Uutinen Vastaa kysymyksiin: Kuka teki / kenelle tapahtui? Mitä tapahtui? Missä tapahtui? Milloin tapahtui? Mahdollisesti myös: Miten? Miksi? 16.3.2013 Copyright Thorleif Johansson 2 Myyntimalli Kuva myy

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. Sanomalehtiviikon 2014 tehtäväehdotuksia

Sanomalehtiviikko. Sanomalehtiviikon 2014 tehtäväehdotuksia Sanomalehtiviikko Sanomalehtiviikon 2014 tehtäväehdotuksia Esiopetukseen, 3. 7.2.2014 ala- ja yläkouluun sekä lukioon ja ammatilliseen oppilaitokseen Sanomalehtiviikko: esiopetus Vastatkaa vuoronperään

Lisätiedot

12.6.2014 AHOTOINTI TERVEYSPALVELUT-TUTKINTOKOKONAISUUDEN YAMK-TUTKINNOISSA

12.6.2014 AHOTOINTI TERVEYSPALVELUT-TUTKINTOKOKONAISUUDEN YAMK-TUTKINNOISSA [ASIAKIRJAN NIMI] [nro] 1(5) [Nimen täydenne] AHOTOINTI TERVEYSPALVELUT-TUTKINTOKOKONAISUUDEN YAMK-TUTKINNOISSA AHOT tarkoittaa aiemmin hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista. Tutkintoon johtavan

Lisätiedot

TIEDEPOSTERI. - Viestinnän välineenä. Marisa Rakennuskoski

TIEDEPOSTERI. - Viestinnän välineenä. Marisa Rakennuskoski TIEDEPOSTERI - Viestinnän välineenä Marisa Rakennuskoski POSTERILAJIT Mainosposteri(pääpaino kuvilla ja visuaalisuudella) Ammatillinenposteri(vapaamuotoinen, esim. jonkin projektin tapahtumia kuvaava,

Lisätiedot

Valintakoekuvaus, YAMK Musiikki 2016

Valintakoekuvaus, YAMK Musiikki 2016 Valintakoekuvaus, YAMK Musiikki 2016 Valintakoe järjestetään 7.-9.6.2016. Valintakokeessa on kolme osaa: 1. Opinnäytetyön alustava suunnitelma 2. Haastattelu 3. Musiikillinen työnäyte. Valintakokeeseen

Lisätiedot

Käsityön taiteen perusopetus UUDET RYHMÄT ALKAVAT SYKSYLLÄ 2017 SYVENTÄVÄT OPINNOT, E172514

Käsityön taiteen perusopetus UUDET RYHMÄT ALKAVAT SYKSYLLÄ 2017 SYVENTÄVÄT OPINNOT, E172514 Haku Käsityön taiteen syventäviin opintoihin Sivu 1 / 9 Käsityön taiteen perusopetus UUDET RYHMÄT ALKAVAT SYKSYLLÄ 2017 SYVENTÄVÄT OPINNOT, E172514 Opetus perustuu Opetushallituksen visuaalisten taiteiden

Lisätiedot

Opinnäytetyön mallipohjan ohje

Opinnäytetyön mallipohjan ohje Opinnäytetyön mallipohjan ohje Sisällys 1 Johdanto 1 2 Mallin käyttöönotto 1 3 Otsikot 2 3.1 Luvun otsikko 3 3.2 Alalukujen otsikot 5 4 Tekstikappaleet 5 5 Kuvat ja kuviot 6 6 Taulukot 6 7 Lainaus 7 8

Lisätiedot

Kohti duunia: työnhaun opas nuorille

Kohti duunia: työnhaun opas nuorille Kohti duunia: työnhaun opas nuorille Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto 1 2013 Uudenmaan TE-toimisto/ Marina Misukka Perusohjeita työnhakuun - Kaiken perusta on oma aktiivisuutesi. Kyse on Sinun työnhaustasi,

Lisätiedot

Käsityön lukiodiplomi. Uudistunut käsityön lukiodiplomi 30.10.2009 Heljä Järnefelt ja Jaana Marttila

Käsityön lukiodiplomi. Uudistunut käsityön lukiodiplomi 30.10.2009 Heljä Järnefelt ja Jaana Marttila Käsityön lukiodiplomi Uudistunut käsityön lukiodiplomi 30.10.2009 Heljä Järnefelt ja Jaana Marttila Uudistustyön lähtökohtia Lukiodiplomeja suoritettu vuodesta 1995 Aika muuttuu lukio muuttuu Miten lukiodiplomi

Lisätiedot

Ohjaa oppilaat tekemään oma ansioluettelo. Tästä löydät vastaukset tehtäviin.

Ohjaa oppilaat tekemään oma ansioluettelo. Tästä löydät vastaukset tehtäviin. VASTAUKSET OPETTAJALLE Ohjaa oppilaat tekemään oma ansioluettelo. Tästä löydät vastaukset tehtäviin. Ennen CV:n, eli ansioluettelon tekoa, pohdi mitä voisit siihen laittaa. Miksi CV tehdään? Miksi työnantaja

Lisätiedot

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3 Web-editori 2 Optima Web-editori -ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Web-editorista... 3 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3 2 Pikatoimintopainikkeet... 3 2.1 Tallenna... 3 2.2 Peru / Tee uudelleen...

Lisätiedot

VALINTAKOEOHJE, syksy LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Insinööri (ylempi AMK), kestävä kaupunkiympäristö

VALINTAKOEOHJE, syksy LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Insinööri (ylempi AMK), kestävä kaupunkiympäristö VALINTAKOEOHJE, syksy 2018 LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Insinööri (ylempi AMK), kestävä kaupunkiympäristö 1 SISÄLLYS YLEISTÄ VALINTAKOKEESTA... 2 Valintakokeen rakenne... 2 Valintakokeen osa A. Työelämälähtöisen

Lisätiedot

Käyttöliittymä ja tuotantokäsikirjoitus. Heini Puuska

Käyttöliittymä ja tuotantokäsikirjoitus. Heini Puuska Käyttöliittymä ja tuotantokäsikirjoitus Heini Puuska Sisältö 1 Käyttöliittymä... 1 2 Tuotantokäsikirjoitus... 2 2.1 Kurssin esittely... 2 2.2 Oppimistehtävä 1... 2 2.3 Oppimistehtävä 2... 2 2.4 Reflektio

Lisätiedot

Alustava liiketoimintasuunnitelma. Miksi alustava LTS? Ajattele vaikkapa näin. Hyvin suunniteltu on jo melkein puoleksi perustettu

Alustava liiketoimintasuunnitelma. Miksi alustava LTS? Ajattele vaikkapa näin. Hyvin suunniteltu on jo melkein puoleksi perustettu Alustava liiketoimintasuunnitelma Hyvin suunniteltu on jo melkein puoleksi perustettu 15.1.2013/LTPT1013 22.4.2013/EO1213 HM Miksi alustava LTS? Jäsennetään ja selvennetään aiotun yritystoiminnan kannattavuutta

Lisätiedot

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4.

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4. qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj klöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwerty uiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxc vbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåa Selkosanakirja

Lisätiedot

MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme.

MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme. MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme. Etsi lehdestä vastaukset seuraaviin kysymyksiin: a) Mikä on lehden nimi? b) Mikä on lehden ilmestymisnumero? c) Kuka on lehden päätoimittaja? d)

Lisätiedot

Yritysvierailut: verkostoitumista ja tietoa nuorille

Yritysvierailut: verkostoitumista ja tietoa nuorille Yritysvierailut: verkostoitumista ja tietoa nuorille Nuorten työelämätaidot ja syrjimätön työelämä koulutus 9.11.2012 Yritysvierailut eri tarkoituksiin Kysy pois! Tutustutaan yrityksen kokonaisvaltaiseen

Lisätiedot

Kamerakynän pedagogiikka

Kamerakynän pedagogiikka Kamerakynän pedagogiikka Kamera pedagogisena työvälineenä: tutkiminen, havainnointi, arviointi ja vertaisoppiminen. Pauliina Venho 2018 Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kuva ei kerro, se näyttää.

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. UUTINEN KERTOO TARINAN Tehtäväpaketti 5. 6.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. UUTINEN KERTOO TARINAN Tehtäväpaketti 5. 6.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko UUTINEN KERTOO TARINAN Tehtäväpaketti 5. 6.-luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään etsimme sanomalehdestä tarinoita. 1. Etsi lehdestäsi mielenkiintoinen

Lisätiedot

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT Ideoita opettajille Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Piirrä kuva kirjan päähenkilöstä. Kirjoita henkilöstä luonnekuvaus. 2. Tee ja kirjoita postikortti jollekin kirjan henkilölle.

Lisätiedot

Dokumenttielokuva Kesto n. 60 min

Dokumenttielokuva Kesto n. 60 min PAKKO HOITAA? Dokumenttielokuva Kesto n. 60 min Käsikirjoitus ja ohjaus: Antti Okkonen Tuottajat: Mika ja Niko Ritalahti Silva Mysterium Oy ANTTI OKKONEN KOULUTUS: Sairaanhoitaja ( Mikkelin ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

PERUSLASKUJA. Kirjoita muuten sama, mutta ota välilyönti 4:n jälkeen 3/4 +5^2

PERUSLASKUJA. Kirjoita muuten sama, mutta ota välilyönti 4:n jälkeen 3/4 +5^2 PERUSLASKUJA Matemaattisten lausekkeiden syöttäminen: Kirjoita ilman välilyöntejä /+^2 Kirjoita muuten sama, mutta ota välilyönti :n jälkeen / +^2 Kopioi molemmat matematiikka-alueet ja liiku alueen sisällä

Lisätiedot

Tarina-tehtävän ratkaisu

Tarina-tehtävän ratkaisu - tämä on esimerkki siitä, kuinka Pähkinä-lehdessä julkaistavia Tarina-tehtäviä ratkaistaan - tarkoitus ei ole esittää kaikkein nokkelinta ratkaisua, vaan vain tapa, jolla tehtävä ratkeaa Tehtävä: Pääsiäiskortit

Lisätiedot

TYÖNHAUN DOKUMENTIT OTTY RY:N SPARRAUSAAMU 23.11.2010 INSINÖÖRIT JA EKONOMIT TALO, SEMINAARILUOKKA

TYÖNHAUN DOKUMENTIT OTTY RY:N SPARRAUSAAMU 23.11.2010 INSINÖÖRIT JA EKONOMIT TALO, SEMINAARILUOKKA TYÖNHAUN DOKUMENTIT OTTY RY:N SPARRAUSAAMU INSINÖÖRIT JA EKONOMIT TALO, SEMINAARILUOKKA TYÖNHAUSSA TEHOKKAAT CV JA TYÖHAKEMUS Opit tunnistamaan osaamistasi ja kohdentamaan työnhakuasi Ura- ja rekryasiamiehet

Lisätiedot

julkaiseminen verkossa

julkaiseminen verkossa julkaiseminen verkossa SuPerin webmastereiden koulutuspäivä Viestintä-Piritta Piritta Seppälä Vuosi 2015 www.viestintapiritta.fi viestintä-pirittan piritta @piritta Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija

Lisätiedot

PORIN TAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT

PORIN TAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT PORIN TAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT Syventävissä opinnoissa oppilaat valitsevat itseään kiinnostavan työpajan vähintään vuodeksi kerrallaan. Työpajoissa työskennellään pitkäjänteisesti syventyen yhden taidemuodon

Lisätiedot

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi:

TOIMINTA PEVA PASSI. nimi: PEVA TOIMINTA nimi: PASSI Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti: 1. Opiskelutaidot

Lisätiedot

Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Sisällys Dokumentaarinen elokuva... 2 Elokuva- ja tv-käsikirjoitus... 2 Elokuvaleikkaus... 3 Elokuvaus... 4 Elokuvaohjaus...

Lisätiedot

HOPS-työkalun lisäksi SoleOPSiin on kytketty vuotuisia kehityskeskusteluja varten kyselypohjat.

HOPS-työkalun lisäksi SoleOPSiin on kytketty vuotuisia kehityskeskusteluja varten kyselypohjat. SoleHops:n ohjeita opiskelijalle Miten muokkaan omaa HOPS:ani? 1 Yleistä 1.8.2014 ja sen jälkeen opintonsa aloittaneet opiskelijat suunnittelevat opiskelunsa SoleOPSissa olevan HOPS-työkalun avulla. Opiskelijan

Lisätiedot