Valmistelu INSTALLATION INFORMATION

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valmistelu INSTALLATION INFORMATION"

Transkriptio

1 1 Valmistelu Pergo-lattian mukana toimitetaan kuvalliset ohjeet. Alla olevissa teksteissä on selitykset kuviin. Ohjeet on jaettu kolmeen eri osaalueeseen, jotka ovat valmistelu, asennus ja siivous. Suosittelemme, että luet nämä ohjeet huolellisesti kuvien tarkastelun yhteydessä. 2 Pergo-lattiamallistossa on erilaisin ominaisuuksin varustettuja lattioita. Lattian valinta tehdään käyttöympäristön mukaan. Varmista, että olet saanut jälleenmyyjältäsi riittävästi tietoa käyttöympäristön asettamista vaatimuksista. Toimituspakkauksessa ja mukana toimitetuissa ohjeissa käytetään erilaisia symboleja ja kerrotaan lattian ominaisuuksista. Lisätietoa näistä symboleista on Internet-sivuillamme ja tuotekuvastoissamme. Varmista ennen asennuksen aloittamista, että saamasi tuote on tilauksesi mukainen. Yhden pakkauksen päätyetiketti kannattaa säilyttää samassa paikassa kuitin kanssa. 3 Pakkaukset kannattaa säilyttää toimituksen jälkeen avaamattomina asennukseen saakka. Suosittelemme säilyttämään pakkauksia normaalissa huonelämpötilassa (vähintään 15 C) tilassa, jonka suhteellinen kosteus on %, vähintään 48 tunnin ajan ennen asennuksen aloittamista. 4 Pergo-lattioita on useita erityyppisiä. Ohjeissa esitettyjen kuvien lattiat eivät välttämättä vastaa omaasi, mutta samat periaatteet koskevat kaikkien mallien valmistelu-, asennus- ja siivousvaiheita.

2 5 Valmistelu Pergo -lattia voidaan asentaa puulattian ja ehjän vinyylimaton päälle. Aluslattian tulee olla kuiva, tasainen, puhdas ja joustamaton. Tekstiilimatot alusmateriaaleineen on poistettava ennen asennusta. 6 Alusta on tarkistettava huolellisesti ennen asennusta epätasaisuuksien varalta. Varmista metrin pituisella suorakulmalla, ettei alustassa ole yli 3 mm:n syvyisiä koloja. Varmista myös, ettei siinä ole yli 1,2 mm:n korkuisia kohoumia 250 mm:n säteellä. Poista mahdolliset kohoumat hiomalla tai tasoita pinta käyttämällä tasoitetta. Kysy tarvittaessa lisätietoja jälleenmyyjältäsi. 7 Kun olet varmistanut, että alusta on tasainen, imuroi se huolellisesti. Kiinnitä kaikki löystyneet lastulevyt, OSB-levyt, kuitulevyt, puulevyt jne. ruuveilla, jottei uusi lattia alkaisi narista. 8 Useimmissa Pergo-lattioissa käytetään patentoitua SoundBloc - äänieristystä. Jos lankun taustapuolella näkyy Pergo-logo, lankussa on SoundBloc -äänieristys. Tämä tarkoittaa sitä, että voit asentaa lattian suoraan puu- tai vinyylialustalle ilman erillistä alusmateriaalia, jolloin asennus sujuu nopeasti ja helposti. Jos haluat kuitenkin lisätä lattian alle erillisen aluskerroksen (> 30 kg/m3, 3 mm, CS (puristuslujuus) > 25kPa) lisä-äänenvaimennukseksi ja kävelymukavuuden parantamiseksi, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista: Pergo Foam, Pergo Smart Underlay, Pergo Acoustic Mat tai Pergo Whisperwalk. Kun asennat lattian betonilaattojen tai keraamisten tai vinyylisten laattojen päälle tai jos lattiassa on lattialämmitys, lattian alle on aina asennettava vähintään 0,2 mm:n paksuinen PEkalvo, jonka saumat on limitettävä vähintään 20 cm:n matkalta.

3 9 Valmistelu Älä asenna lattiaa märkään tilaan tai tilaan, jossa on lattiakaivo. 10 Pergo-lattia on asennettava uivana lattiapäällysteenä, sillä lattian on mahduttava laajenemaan ja kutistumaan muuttuvan lämpötilan ja kosteuden vaikutuksesta. Tästä syystä lattiaa ei saa koskaan kiinnittää alustaan pysyvästi esimerkiksi nauloilla tai ruuveilla, liimaamalla tai asentamalla se suoraan lattiapalkkeihin. 11 Erittäin raskaat kuormat saattavat estää lattiaa liikkumasta lämpötilan ja kosteuden muutosten seurauksena. Raskaita esineitä, kuten keittiösaarekkeita, joissa on keraaminen tai marmorinen työtaso, painavat säilytyshyllyt tms. ei tästä syystä saa asettaa suoraan lattian päälle. Katso vinkkejä tämänkaltaisten ongelmien ratkaisemiseksi tästä linkistä. Jos haluat asiasta lisätietoa, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen 12 Höyrynsulkua on käytettävä silloin, kun Pergo-lattia asennetaan kiviselle aluslattialle, kuten betonille, tasoitteen päälle jne. Kivisillä aluslattioilla ja lattialämmitetyissä tiloissa on aina käytettävä vähintään 0,2 mm:n paksuista PE-kalvoa huonekerroksesta tai rakennuksen iästä riippumatta. Pergon 2,5 mm:n Moisturbloc Extreme on käytettävä aina, jos huoneilman kosteus ylittää tai saattaa ylittää 75 % RH (4,5% CM betonilattialla ja 0,5 % anhydriitillä).

4 13 14 Valmistelu Pergo-lattia sopii käytettäväksi sähkö- ja vesitoimisen lattialämmityksen kanssa. Nykyisin on käytössä useita lattialämmitysjärjestelmiä. Halutessasi saat jälleenmyyjältäsi lisätietoa erilaisista järjestelmistä. Jos aiot käyttää Pergon omaa järjestelmää, Pergo quickheatiä, lue lämmitysmattojen mukana toimitetut ohjeet. Käytettävästä järjestelmästä riippumatta suosittelemme aina lisäämään alustaan 0,2 mm:n PE-kalvon ennen Pergo-laminaattilattian tai Pergo-vinyylilattian asentamista. Jos sähkölämmitysjärjestelmä on manuaalisesti säädettävä, lattiaan on aina sijoitettava termostaattiin yhteydessä oleva anturi, joka varmistaa, ettei Pergo-lattian lämpötila nouse yli 28 C:n. Älä aseta lämmitetylle lattialle painavia mattoja, patjoja, tyynyjä tai muita eristäviä esineitä, koska silloin osa lattiasta saattaa lämmetä liikaa ja suurin sallittu 28 C:n lämpötila saattaa ylittyä. Tällöin lattia vaurioituu, ja sen takuu raukeaa. Koska Pergo-lattia on valmistettu orgaanisista materiaaleista, se laajenee ja kutistuu luonnollisesti lämpötilan ja ilmankosteuden muutosten vaikutuksesta. Suositeltava sisäilman kosteus on % RH, jossa liikettä ei tapahdu juuri lainkaan. Pergo-lattia toimii erittäin hyvin, kun ilmankosteus on % RH, kunhan asennuksessa on noudatettu tiettyjä tärkeitä perusohjeita. Kun asennusympäristön ilmankosteus on pieni, lattian reunan ja seinien, kynnysten, putkien ja kiinteiden esineiden väliin on jätettävä 3 mm:n rako laajenemista varten. Jos ympäristön ilmankosteus on suurempi, lattian reunoille on jätettävä 8 mm:n levyinen rako. Rako varmistaa, että lattia pääsee liikkumaan ympäristöolosuhteiden mukaan. Rakoja ei saa tiivistää tiivisteaineella, silikonilla tai muulla sideaineella. Älä koskaan kiinnitä lattiaa ruuveilla, nauloilla, liimalla tai millään muullakaan tavoin.

5 15 16 Valmistelu Orgaanisten valmistusaineidensa vuoksi Pergo-lattia laajenee ja kutistuu luonnollisesti käyttöympäristön muutosten mukaan. Asennettu lattia liikkuu suunnilleen saman verran molempiin suuntiin. Lattian suositeltu enimmäiskoko on 10 x 10 m suorakaiteen muotoisessa huoneessa. Tätä suurempi koko edellyttää saumalistojen käyttöä. Jos huoneen lämpötila kuitenkin säilyy jatkuvasti tavanomaisen huonelämpötilan tasolla ja kosteus välillä %, lattian koko voi olla jopa 15 x 15 m. Saumalistoja tarvitaan oviaukoissa ja huoneissa, joissa on kulmia, pylväitä tms. Pergo-lattia voidaan asentaa myös suuremmille alueille, kun pitkissä sivuliitoksissa käytetään SafeSealia. Katso vinkkejä tästä linkistä. Jos lattian asennusalue ylittää suositellun koon (10 x 10 m) tai jos huoneessa on kulmia tms., tarvitaan saumalistoja. 4-in-1-monikäyttölistamme on erinomainen valinta tällaisessa tilanteessa. Sen avulla selvitään myös alustan tasoeroista (tasoerolista), ja sillä voidaan viimeistellä lattian reunat, jotka osuvat pystysuoriin pintoihin, kuten kynnyksiin, liukuovien reunoihin jne. (päätylista). Saumalistoja käytettäessä on tärkeää jättää laajenemisvara metallikiskon ja lattialankkujen väliin. Ympäristöissä, joissa ilmankosteus on pieni, suositellaan käytettäväksi 3 mm:n rakoa. Jos ilmankosteus on suurempi, suositellaan 8 mm:n rakoa. Älä koskaan liimaa listaa lattiaan. Yksityiskohtaiset asennusohjeet toimitetaan pakkauksen mukana.

6 17 Pergo-lattioiden asennus on helppoa, eikä asennuksessa tarvita kalliita erikoistyökaluja. Muutamien yleisten työkalujen (taittomitta, lyijykynä, vasara, käsisaha tai kuviosaha, suorakulma ja mahdollisesti porakone) lisäksi tarvitaan ainoastaan Pergo-asennussarja, jossa on mukana lyöntikapula, lyöntirauta ja välikiiloja. Varmista ennen asennuksen aloittamista, että käytettävissäsi on kaikki tarvittavat työkalut. 18 Pergo-lattiassa on erittäin kestävä laminaatti- tai vinyylipinta, joka saattaa kuluttaa terätyökaluja merkittävästi. Jotta murtumia ei syntyisi, käännä lankun päällyspuoli ylöspäin käyttäessäsi käsisahaa ja käännä se alaspäin käyttäessäsi kuviosahaa kuten kuvassa on esitetty. 19 Kaikki Pergo-lankut on tarkastettu ennen pakkaamista virheiden varalta käyttäen apuna sekä automaattisia laadukkaita videojärjestelmiä että visuaalisia tarkistuksia. Lankut voivat kuitenkin vaurioitua kuljetuksen aikana ja pakkauksia avattaessa. Tarkista ennen jokaisen lankun asennusta, ettei sen pinta, reuna tai liitoskohta ole vaurioitunut.

7 20 Mittaa ennen aloittamista huoneen pituus ja leveys huolellisesti, jotta pystyt suunnittelemaan lattian ulkoasun kokonaisuudessaan. Näin pystyt varmistamaan, ettei viimeisestä rivistä tule liian kapea. Tämä on olennaista etenkin suuria lankkuja käytettäessä, mutta myös tavallisia lankkumalleja käytettäessä. Pyri aina aloittamaan asennus siitä seinästä, jossa on eniten ovia tai aukkoja, sillä lattia on aina helpointa lopettaa seinään, jossa niitä ei ole. Mittaa aina aluksi huoneen leveys ja jaa se lankun päällyspinnan näkyvän osan leveydellä. Jos viimeisen rivin leveydeksi tulee alle 40 mm, asennus sujuu helpoiten, jos leikkaatkin ensimmäisen lankkurivin lankut viimeisen rivin sijaan. Jaa seuraavaksi huoneen pituus lankun päällyspinnan näkyvän osan pituudella. Jos viimeinen lankku tulee olemaan erityisen lyhyt, suosittelemme leikkaamaan ensimmäisestä lankusta muutaman kymmenen senttiä asennuksen helpottamiseksi. Porrasta päätyliitoksia 1/2 tai 1/3 lankun leveydestä, joka tapauksessa vähintään 300 mm. 21 Jos projektisi vaatii aluskerroksen ja/tai kosteussuojan asentamista, sen asentamisaika on nyt. Kun olet asentanut aluskerroksen ja/tai kosteussuojan, aloita Pergo-lattian asennus vasemmasta kulmasta seinää vasten katsottuna ja jatka työskentelyä edeten vasemmalta oikealle. Aseta lankku lattialle siten, että lankun lyhyen puolen joustava muovikieleke osoittaa oikealle. Jos sinun on merkittävä ja leikattava jokin ensimmäisen rivin lankuista, jotta se asettuu seinän muodon mukaisesti tai jotta viimeisestä rivistä ei tule liian kapeaa, varmista, että irrottamasi lankun osa on lankun sillä puolella, jossa kieleke on. Voit estää murtumien syntymistä leikkauksen aikana kääntämällä lankun päällyspuolen ylöspäin käyttäessäsi käsisahaa ja kääntämällä sen alaspäin käyttäessäsi kuviosahaa.

8 22 Patentoidun PerfectFold -asennusjärjestelmämme ansiosta lankkujen asentaminen on helppoa. Asenna pari ensimmäistä riviä erityisen huolellisesti, sillä niiden asennuksen onnistuminen on edellytys hyvälle lopputulokselle. Valmisteltuasi ensimmäisen lankun (katso kuvat 20-21) aseta se lattialle siten, että leikkausreuna osoittaa aloitusseinään päin ja ura huoneeseen päin. Käytä Pergo-asennussarjan (kuva 17) mukana toimitettuja välikiiloja sekä lyhyellä että pitkällä sivulla, jotta seinien ja lankun väliin jää tarvittava laajenemisvara (kuva 14). Kiinnitä seuraava lankku paikalleen työntämällä sitä kohti päätyliitosta kuvassa osoitetulla tavalla. Varmista, että lankut on kohdistettu oikein, ja lisää tarvittavat välikiilat lankun ja seinän väliin ennen seuraavan lankun asentamista. 23 Jatka asentamista ja kohdista kaikki ensimmäisen rivin lankut. Leikkaa viimeinen lankku sopivan pituiseksi ja muista jättää päähän tarvittava tila laajenemista varten. Säilytä lankusta yli jäänyt osa, sillä saatat tarvita sitä toisen rivin asentamisessa. Muista asettaa välikiilat seinien ja lankkujen väliin.

9 24 Aloita toinen rivi lyhennetyllä lankulla, jotta voit porrastaa päätyliitokset vähintään 300 mm:n matkalta. Suosittelemme porrastamaan joko 1/3 tai 1/2 lankun pituudesta lankkumallista riippuen. Yleensä tähän käyttötarkoitukseen voidaan käyttää ensimmäiseltä riviltä yli jäänyttä palaa. Jos limityksestä tulee kuitenkin näin liian lyhyt, voit leikata lankun sopivaan pituuteen tai säilyttää sen käyttääksesi sitä myöhemmin toisen rivin alussa ja leikata tämän rivin alkuun uuden lankkupalan. 25 Jos sinun on jostain syystä avattava päätyliitos, älä kuitenkaan koskaan nosta sitä ylös! Nostaminen rikkoo liitosmekanismin. Ainoa turvallinen tapa avata lankkujen päätyliitos on työntää lankut toisistaan erilleen. 26 Helpoin tapa liittää lankut pitkän sivuliitoksen kohdalta on asettaa liitettävä lankku tasaisesti lattialle ja työntää sitä kohti jo asennettua riviä, kunnes kieleke osuu uraan. Nosta sitten lankkua ylöspäin aina 30 asteen kulmaan asti ja työnnä kieleke uraan. Heiluta lankkua varovasti ylös ja alas ja työnnä sitä samalla uraan ja kohti alustaa. Kuulet pienen napsahduksen. Tarkista liitoksen tiiviys huolellisesti, ja varmista se tarvittaessa napauttamalla liitosta varovasti lyöntikapulalla.

10 27 Jos sinun on jostain syystä irrotettava lankku, nosta ja irrota ensin koko rivi (yhtenä kappaleena) pitkän sivuliitoksen edelliseltä riviltä. Työnnä sitten lankut yksitellen irti päätyliitoksesta kuvassa osoitetulla tavalla. Älä koskaan nosta päätyliitosta, sillä silloin se rikkoutuu! 28 PerfectFold -järjestelmämme ansiosta päätyliitoksen liittäminen on helppoa. Aseta liitettävä lankku tasaisesti lattialle, työnnä pitkää liitosta (kielekettä) kohti jo asennettua riviä kohti ja nosta sitä sen verran, että kieleke osuu uraan. Pidä lankkua noin 30 asteen kulmassa lattiaan nähden ja työnnä sitä varovasti vasemmalle, kunnes se osuu jo asennetun lankun päähän. Heiluta lankkua varovasti ylös ja alas ja työnnä sitä samalla varovasti jo asennetun rivin uraan ja kohti alustaa. Kun kieleke asettuu paikalleen oikein, kuulet napsahduksen. Päätyliitos lukittuu automaattisesti, mutta kireys ja tasaisuus on aina tarkistettava lankkukohtaisesti. Paina viimeisimpänä asennetun lankun päätä peukalolla ja työnnä sitä alaspäin, jotta se kiinnittyy tukevasti paikalleen. Kun olet asentanut muutaman ensimmäisen rivin, näet jo hyvin, miltä valmis lattia tulee näyttämään. Jos jatkat asennusta tästä eteenpäin, olet hyväksynyt tulevan lattian ulkonäön. 29 Jotta lattia näyttäisi hyvältä myös kynnyksen vierestä, suosittelemme lyhentämään ovenkarmia. Tee se näin: Käännä Pergo-lankku ylösalaisin ja aseta se karmia vasten. Aseta sitten käsisaha tasaisesti lankkua vasten ja lyhennä karmia kuvassa osoitetulla tavalla. Kun olet poistanut kaikki sahausjätteet ja roskat, voit työntää Pergo-lankun karmin alle asentaessasi lankkuja. Yleensä lankut asennetaan samansuuntaisesti huoneen pisimpien seinien kanssa. Jos jollakin näistä seinistä on ovi, asennus sujuu helpoiten, kun se aloitetaan oviseinältä.

11 30 Leikkaa lankut sopivaan leveyteen viimeisen rivin asentamista varten. Muista jättää sivuille tarvittava laajenemisvara ja huomioida seinän muodon asettamat vaatimukset. Jos tällä seinällä on ovi, työnnä lankku ensin lyhennetyn ovenkarmin alle ja työnnä sitä sitten kohti jo asennettua lankkua. Paina päätyliitosta alaspäin, jotta lankkujen päät lukittuvat yhteen. Käytä apuna Pergo-asennussarjan mukana toimitettua lyöntirautaa, jotta saat lukittua lankun pitkän sivun edelliseen riviin. Aseta lyöntirauta seinän ja lankun väliin ja naputa sitä sitten varovasti siirtäen sitä samalla sivuttain lankun pituussuunnassa. 31 Jos asennat Pergo-lattian putkien ympärille, mittaa jokaisen putken keskikohta huolellisesti ja merkitse se lankkuun. Poraa reikä jokaisen merkinnän kohdalle ja varmista, että reiän halkaisija on 10 mm putken halkaisijaa suurempi, kun lattia asennetaan kuivaan ympäristöön, ja 16 mm suurempi, kun asennusympäristön ilmankosteus on suurempaa. Jos reikä on porattava lankun pitkälle sivulle, leikkaa 45 asteen viilto jokaisesta reiästä lankun reunaan ja leikkaa myös reikien väli kuvassa osoitetulla tavalla. Jos reikä sijaitsee lankun päässä, leikkaa suoraan reikien keskikohtien läpi. Asenna lankku paikalleen. Lisää tavallista liimaa irti leikatun palan leikkausreunoihin ja liimaa pala paikalleen lankkuun kohtaan, johon se kuuluu. Varmista, ettei liimaa pursua leikatun palan ja alustan väliin. Putkien ympärille on jätettävä raot, jotta lattia mahtuu liikkumaan ympäristön muutosten mukaan. Rakoja ei saa tiivistää millään tiivisteaineella, silikonilla tai muulla sideaineella. Piilota patterin putkien ympärille jäävät raot Pergon putkimanseteilla.

12 32 Tarkista asennetun lattian pinta, poista kaikki välikiilat ja asenna Pergon lattiansävyiset jalkalistat niiden mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti.

13 Siivousohjeet Normaali siivous (myös asennuksen jälkeen). Poista lika tai pöly imuroimalla (ilman tamppaustoimintoa), kuivalla mopilla tai lakaisemalla. Pyyhi lattia ajoittain Pergo-mikrokuitumopilla, joka on kostutettu seoksella 2 ruokalusikallista Pergo Floor Cleaner -puhdistusainetta liuotettuna 7 litraan haaleaa vettä. Älä käytä puhdistusainetta liikaa. Pese moppiliina pesukoneessa 60 asteessa ilman pesuainetta tai huuhteluainetta katso pesuohje Toimistotuoleissa on oltava koville lattioille tarkoitetut pyörät Pergolattian liiallisen kulumisen välttämiseksi. Suosittelemme myös käyttämään huonekalujen jaloissa Pergon huopatassuja, jotta lattiapinta ei naarmuuntuisi.

domestic Elegance Valmistelut INSTALLATION INFORMATION

domestic Elegance Valmistelut INSTALLATION INFORMATION Valmistelut 1 Pergo Domestic Elegance -lattian mukana toimitetaan kuvalliset ohjeet. Alla olevissa teksteissä on selitykset kuviin. Ohjeet on jaettu kolmeen eri osa-alueeseen, jotka ovat valmistelu, asennus

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2016 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset WISE Asennusohjeet Valmistelu Aluslattian vaatimukset Tarkista päivänvalossa ettei asennettavissa tuotteissa ole mitään vaurioita tai vikoja. Tarkista myös että aluslattia täyttää kaikki vaatimukset mitä

Lisätiedot

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Amtico Click Smart on integroidulla askeläänenvaimennuskerroksella varustettu M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä

Lisätiedot

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Polyflor Camaro LOC on M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä kevyessä rasituksessa julkisissa tiloissa. Tuote on

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. "Floor in a box" ei sovellu kylpyhuoneisiin.

ASENNUSOHJEET. Käyttötarkoitus Lattianpäällyste, tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön asuinrakennuksissa. Floor in a box ei sovellu kylpyhuoneisiin. Jotta mitään tärkeää ei jäisi huomiotta ja jotta saisit täyden hyödyn lattiastasi vuosiksi eteenpäin, suosittelemme näiden asennusohjeiden lukemista huolellisesti. ASENNUSOHJEET KÄYTTÖ Käyttötarkoitus

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI ASENNUSOHJE ErgoFloor-kumilaatat sivu 1 / 5 VARASTOINTI Kumilaatat tulee säilyttää kuivassa tilassa, jonka lämpötila on yli +10C. Jos kumilaattoja säilytetään alle +10C lämpötilassa, tulee ne siirtää asennettavaan

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat

ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat ASENNUSOHJE Liimattavat Quick-Step Livyn vinyylilattiat BALANCE GLUE+ AMBIENTE GLUE+ PULSE GLUE+ Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto, säilytys, tasaannuttaminen...

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Työtaso, valinnainen HUOM. TUOTE ON KOOTTAVA AIKUISEN TOIMESTA PIENTEN OSIEN, TERÄVIEN KULMIEN JA TERÄVIEN REUNOJEN VUOKSI. Sivu 1 Osaluettelo Lue kaikki ohjeet ja

Lisätiedot

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

AMTICO CARPET TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 6 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus ja

Lisätiedot

optimum Valmistelu 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Valmistelu 1 INSTALLATION INFORMATION 1 Liimattavat Pergo Optimum -lattiamateriaalit toimitetaan kuvitettujen ohjeiden kera. Seuraavat tekstit tarjoavat selityksen kuville, ja ne jäsentyvät kolmeen eri osioon: valmistelu, asennus ja kunnossapito-ohjeet.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

Asennusohje. Puulattiat 8,5, 13, 14 mm

Asennusohje. Puulattiat 8,5, 13, 14 mm Asennusohje Puulattiat 8,5, 13, 14 mm 2013 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että puulattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

Asennusohje. Elegance. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse

Asennusohje. Elegance. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse Asennusohje Tuote no.. 000655 1(5) Lue asennusohjeet huolellisesti ennen kuin aloitat asennuksen. Liukuovet/-ikkunat Taul. 2, Elementit, jotka työnnetään kiinteän elementin tai seinän taakse Tavallinen

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -parketit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -parketit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11 ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE Quick-Step -parketit 11/11 Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi QUICK STEP PARKETIT Quick Step Uniclic Multifit -asennusohjeet YLEISTA Uniclic Multifit

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Moduleo MOODS Design vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. Moduleo MOODS Design vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE Moduleo MOODS Design vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet... 3 Aluslattian

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

optimum glue Valmistelu ASENNUSOHJEET Suosittelemme tilaamaan saman julkisen tilan lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti.

optimum glue Valmistelu ASENNUSOHJEET Suosittelemme tilaamaan saman julkisen tilan lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. Valmistelu Suosittelemme tilaamaan saman julkisen tilan lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. Varastoi ja kuljeta vinyylilattiaa huolellisesti estääksesi vääntymistä. Kuljeta ja varastoi pakkaukset

Lisätiedot

FIN Uniclic Multifit -parketin asennusohjeet YLEISTÄ ESIVALMISTELU

FIN Uniclic Multifit -parketin asennusohjeet YLEISTÄ ESIVALMISTELU FIN Uniclic Multifit -parketin asennusohjeet YLEISTÄ Uniclic Multifi t on käänteentekevä lautaparketin asennusmenetelmä. Nerokkaan uros- ja naarasponttirakenteen ansiosta laudat voidaan napsauttaa yhteen

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -laminaatit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11

ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE. Quick-Step -laminaatit. Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi 11/11 ASENNUSOHJEET ASENNUSOHJE Quick-Step -laminaatit 11/11 Ruukinkuja 2, 02330 Espoo puh. (09) 260 660 www.orientoccident.fi UNICLIC-PONTTISET LAMINAATIT ASENNUSOHJEET YLEISTÄ Uniclic on käänteentekevä liimaton

Lisätiedot

Asennusohje Uiva asennus. Puulattiat 8,5 mm 13 mm ja 14 mm 2015

Asennusohje Uiva asennus. Puulattiat 8,5 mm 13 mm ja 14 mm 2015 Asennusohje Uiva asennus Puulattiat 8,5 mm 13 mm ja 14 mm 2015 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että puulattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MASSIIVIPUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ

ASENNUSOHJE MASSIIVIPUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ ASENNUSOHJE MASSIIVIPUULATTIAT JA HEAVY DUTY YLEISTÄ Ennen kuin aloitat asennuksen lue asennusohje huolellisesti. Puu on elävä luonnonmateriaali ja jokainen lattialauta on oma yksilönsä. Massiivipuulattiat

Lisätiedot

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja Asennusohjeet Huvimajalle Katariina 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä 4

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Freestanding Asennusohjeet

Freestanding Asennusohjeet sennusohjeet sennusvinkkejä 224 mm korkean ratkaisun kokoamiseen tarvitaan avustaja. Huomaa, että kaikissa seinästä irrallaan käytetyissä ratkaisuissa on oltava jalat kummallakin puolella. Jos sinulla

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET Sivuprofiili Koontiprofiili Seinäprofiili (valinnainen) Klick!! Ennen kuin aloitat uuden lämpökaton asentamisen, tulee sinun tarkistaa, että olet vastaanottanut kaikki osat,

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Yearly RH % 30% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm

Yearly RH % 30% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm Quick-Step -parkettilattiamateriaalit toimitetaan kuvamuotoisten ohjeiden kanssa. Alla oleva teksti selittää näitä kuvia. Se on jaettu neljään alueeseen: valmistelu, asennus, viimeistely ja puhdistus.

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

1. VALMISTELU 2. ASENTAMINEN 3. VIIMEISTELY 4. HUOLTO

1. VALMISTELU 2. ASENTAMINEN 3. VIIMEISTELY 4. HUOLTO Seuraavassa tekstissä vinyylilattia(t) viittaa(vat) lattioihin Quick-Step Livyn -vinyylilattiamallistosta liimattavassa asennustavassa. Bränditarvikkeet viittaavat määrättyihin Quick-Step Livyn -tarvikkeisiin.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Quick Step Livyn lukkoponttivinyylit

ASENNUSOHJE Quick Step Livyn lukkoponttivinyylit ASENNUSOHJE Quick Step Livyn lukkoponttivinyylit AMBIENT CLICK / AMBIENT CLICK+ BALANCE CLICK / BALANCE CLICK+ PULSE CLICK / PULSE CLICK+ Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. COREtec-lattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. COREtec-lattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE COREtec-lattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 3 Asennusolosuhteet... 3 Aluslattian vaatimukset... 3 Tarvittavat työkalut...

Lisätiedot

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess Tak-ess-sisäkattolevyt B-94-01.2019 tak ess Tak-ess Inspiration - jännittäviä ja kestäviä ratkaisuja Rakennatpa uutta tai remontoit, voit toteuttaa unelmasi elegantista ja tyylikkäästä sisäkatosta Tak-ess

Lisätiedot

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Satulinna 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Teräskehäisten liukuovien asennusohje

Teräskehäisten liukuovien asennusohje Teräskehäisten liukuovien asennusohje Asenna yläliukukisko kuvan. osoittamalla tavalla varjoura näkyvään suuntaan päin Aseta alaliukukisko lattialle. Oikea kohta on mm yläliukukiskon etureunasta alaliukukiskon

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot asuintiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot asuintiloihin ..00 Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia ACO EG 0 -lattiakaivo on tarkoitettu asuintiloihin ja paikkoihin, joissa virtaama on korkeintaan, l/s. Kiinnitä kaivo paikoilleen levittämällä lapiollinen

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m Kattamisohjeet Katepal Oy PL 33, 37501 LEMPÄÄLÄ Palvelupuhelin (03) 375 9111 Fax (03) 375 0974 E-mail: katepal@katepal.fi www.katepal.fi Kuljetus ja varastointi Kuljetettava ja varastoitava pystyasennossa.

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet suorille parviportaille MSJ-Wood 15.5.2010 www.jussi-portaat.fi Teit erinomaisen valinnan ostaessasi JUSSI-portaan. Ohjeen sisältö: Sisällysluettelo

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! Tarvittavat työkalut Seinäkiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain x 2 Vasara Vatupassi Mitta Pora Poranterä Ø5 ja Ø9 *Lisävaruste *Lisävaruste *Lisävaruste Seinäprofiili

Lisätiedot

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille...

TacFast tarjoaa nopean ja mutkattoman tavan asentaa lattiapäällysteitä monenlaisille aluslattioille... TacFast on mullistava mekaaninen asennusjärjestelmä TacFast Systems International -yhtiöltä, jonka toiminta perustuu innovaatioihin ja jolla on salkussaan yli 300 patenttia. Modulaariset TacFast-polypropeenilaatat

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia 1 2 3 tulee vaakasuoraan. Lattiakaivossa on 40 mm:n teleskooppisäätö. Kaivon yläosa säädetään yleensä valmiin lattiapinnan tasoon. paikoillaan ja lattia voidaan

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

Asenna lattiasi C lämpötilassa. Käytä erikoisalusmateriaalia yli 45 C lämpötiloissa. Pidä sisätilan lämpötila yli 0 C:ssa.

Asenna lattiasi C lämpötilassa. Käytä erikoisalusmateriaalia yli 45 C lämpötiloissa. Pidä sisätilan lämpötila yli 0 C:ssa. 5 kultaista sääntöä Asenna lattiasi 18 30 C lämpötilassa. 48h Pergo-vinyylipaneelien on annettava asettua asennustilan 18-30 lämpötilaan vähintään 48 tunnin ajan ennen asennusta. Tätä lattian ja huoneen

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Nestekaasuputkistot LPG. Asennusohje. LPG-liitin teräsvahvistenauhojen 8.04.01 kiinnityksellä 04.08

Nestekaasuputkistot LPG. Asennusohje. LPG-liitin teräsvahvistenauhojen 8.04.01 kiinnityksellä 04.08 SISÄLTÖ 1.0 Johdanto 1.1 Yleisohjeita 1.2 Putkityypit 1.3 Liittimet 2.0 Putken pään valmistelu 2.1 Putken pään oikaisu 2.2 PE-vaipan poistaminen 2.3 Terässidosnauhan lyhentäminen 2.4 Kiristyslaipan asettaminen

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi

Lisätiedot

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET Sidoprofil Sideprofil Sivuprofiili Samleprofil Monteringsprofil Koontiprofiili Murprofil Seinäprofiili (tilvalg) (tillval) (valinnainen)!! Ennen kuin aloitat uuden lämpökaton

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! 10mm Aukkokorkeus Ovikorkeus 70mm Tarvittavat työkalut Kattokiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain13mm x 2 Mitta Pora Poranterä Ø5 mm ja 9mm * Ovessa valmiina Kisko

Lisätiedot

20 mm kivipuristelaatan asennustuet tekninen kuvasto

20 mm kivipuristelaatan asennustuet tekninen kuvasto 20 kivipuristelaatan asennustuet tekninen kuvasto Esipuhe Asennustuet ovat innovatiivinen, helppo ja käytännöllinen tapa asentaa FinnCeramic 20 paksuisia kivipuristelaattoja. Tukien avulla laatat voidaan

Lisätiedot

Ajattele julkisivu jonka kauneus on ikuista

Ajattele julkisivu jonka kauneus on ikuista Ajattele julkisivu jonka kauneus on ikuista Half Round Portsmouth Shake Puolipyöreät paanupaneelit Asennusohje Puolipyöreät Asennusohje Yleistä Varoitus: Muista, että paneelit laajenevat ja kutistuvat

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen kaulakoruun tarvitset: 40 cm makeanvedenhelminauha TAI vastaava/haluttu määrä irtohelmiä 2 m valmiiksi neuloitettu helmisilkki 0,6 0,65 mm TAI paksuutta, joka mahtuu kerran helmien läpi helmilukko,

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Teräspalo-luukkujen FQ HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Tämän luukun asennuksessa, käytössä ja kunnossapidossa tulee noudattaa useita varotoimia. Turvallisuussyistä kannattaa huomioida alla mainitut varoitukset

Lisätiedot

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1 Asennusohjeet Huvimajoille Paradise 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORX-ruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Metallioven karmin vastakappaleiden asennuksessa tulee noudattaa useita varotoimenpiteitä. Huomioi turvallisuussyistä alla esitetyt varoitukset

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

ECLISSE SINGLE ASENNUSOHJE

ECLISSE SINGLE ASENNUSOHJE ECLISSE SINGLE ASENNUSOHJE 1. Kehyksen kasaaminen 2. Kehyksen asentaminen väliseinärunkoon 3. Rakennuslevyjen kiinnittäminen 4. Oven asentaminen 5. Karmien asentaminen Noudata näitä asennusohjeita tarkasti

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen!

Kiitos, että valitsit laadukkaan LUXNEL -tuotteen! Asennusohje Toimitussisältö Luxnel valopaneeli koostuu valaisinelementistä, laminoidusta valokuvasta ja karkaistusta turvalasista. Valaisinelementin on IP44 suojattu Virtalähde 24VDC IP65, pistotulpalla

Lisätiedot

Karitma Collection Concept Floor -vinyylikorkkilattioiden asennusohjeet

Karitma Collection Concept Floor -vinyylikorkkilattioiden asennusohjeet Karitma Collection Concept Floor -vinyylikorkkilattioiden asennusohjeet Yleistä ennen asennusta Concept Floor -vinyylikorkki on säilytettävä asennuspaikalla vähintään 48 tuntia avaamattomissa pakkauksissa

Lisätiedot

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi

Vinyylilankut & vinyylilaatat. gerflor.fi Vinyylilankut & vinyylilaatat gerflor.fi Kauniita ja laadukkaita vinyylilattioita koteihin ja julkisiin tiloihin 2 TERVEYS & YMPÄRISTÖ 28 päivän jälkeen TERVEYS Ei formaldehydiä Lyijytön, ei raskasmetalleja

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Quick-Step laminaatit. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. Quick-Step laminaatit. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE Quick-Step laminaatit Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Asennustarvikkeet... 3 9 huomionarvoista seikkaa... 3 Huoneen valmistelu asennusta varten...

Lisätiedot

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30%

mm. 48h 25-85% RH 75% 50% x = 8 mm x = 10 mm x = 12 mm. Yearly RH % 30% Quick-Step-lattiamateriaalien mukana toimitetaan kuvalliset ohjeet. Seuraavat tekstit käsittävät uivaan asennukseen liittyvät kuvat, ja ne on jaettu neljään osaan: Valmistelu, Asennus, Viimeistely ja Puhdistus.

Lisätiedot

premium rigid click optimum rigid click

premium rigid click optimum rigid click Noudata kaikkia ohjeita huolellisesti varmistaaksesi parhaan lopputuloksen. www.pergo.com Valmistelu Säilytä ja kuljeta Pergo rigid -vinyylilattialankkuja aina huolellisesti estääksesi niitä vääntymästä.

Lisätiedot

KOSTEAN TILAN TUOTTEET - Vedeneristekynnykset - PW Erikoiskarmi sekä peitelistat kosteaan tilaan

KOSTEAN TILAN TUOTTEET - Vedeneristekynnykset - PW Erikoiskarmi sekä peitelistat kosteaan tilaan 1 KOSTEAN TILAN TUOTTEET - Vedeneristekynnykset - PW Erikoiskarmi sekä peitelistat kosteaan tilaan VEDENERISTEKYNNYKSET Vedeneristekynnykset ovat tarkoitettu tiloihin, joissa on lattiakaivo ja vesieristys.

Lisätiedot

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE PUOIPYÖREÄN SDEVESIJÄRJESTEMÄN SENNUSOHJE 1 6 5 8 7 10 3 11 14 9 2 4 12 13 11 14 17 Tuotelista Nro Tuote 1 Pisko kouru 2 Pisko ulkokulma 90 3 Pisko sisäkulma 90 4 Pisko tukkopää, oikea ja vasen 5 Pisko

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot