Määräys ID (14)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Määräys ID (14)"

Transkriptio

1 Määräys ID (14) POL Voimassaoloaika Säädösperuste Poliisilaki (872/2011) 10 Sisäministeriön asetus poliisin virkapuvusta (1106/2013) Laki poliisin hallinnosta (110/1992) 4 Muuttaa/Kumoaa Kohderyhmät Poliisi Poliisin virkapuku Tämä määräys koskee poliisimiehen ja poliisiyksikön palveluksessa olevan vartijan virkapuvun käyttöä ja hankintaa. Määräyksessä vartijalla tarkoitetaan myös ylivartijaa. 1. Virkapuku Poliisimiehen ja vartijan virkapukuun kuuluvien virkavaatteiden ja asusteiden, sekä niissä käytettävien merkkien ja tunnusten on oltava sisäministeriön poliisin virkapuvusta antaman asetuksen mukaiset. 2. Virkapukuvelvollisuus Poliisimiesten ja vartijoiden oikeudesta ja velvollisuudesta käyttää virkapukua säädetään poliisilain (872/2011) 1:10 :ssä sekä poliisin virkapukua koskevan asetuksen 1 :ssä. Poliisilain 1:10 :n 1 momentin mukaan poliisimiehen sekä ylivartijan ja vartijan on käytettävä virkatehtävissään virkapukua, kun virkatehtävän laatu tai luonne sitä edellyttää. 1:10 :n 2. momentin mukaan virkapukua voidaan käyttää myös virkatehtävään liittyvän matkan aikana ja edustettaessa poliisia. Virkapuvun käytöstä muissa yhteyksissä päättää asianomaisen yksikön päällikkö. Poliisilaki 1:10 :n 3 mom. mukaan muu kuin poliisimies ei saa käyttää poliisin virkapukua tai virka-asustetta. Muun kuin poliisimiehen oikeudesta käyttää poliisin virkapukua säädetään Poliisilain 10 :n 4 momentissa. Poliisiammattikorkeakoulun rehtori taikka hänen määräämänsä henkilöt antavat oppilaitoksen oppilaille ohjeet virkavaatteiden käytöstä oppitunneilla ja harjoituksissa sekä muissa oppilaitoksen toimintaan liittyvissä tilanteissa. Poliisiammattikorkeakoulussa opiskelevilla voi olla käytössä Poliisiammattikorkeakoulun hyväksymiä opiskelija-asemaa osoittavia tunnuksia. POLIISIHALLITUS Asemapäällikönkatu 14, PL 22, HELSINKI kirjaamo.poliisihallitus@poliisi.fi Puh , Faksi poliisi.fi

2 Määräys ID (14) 3. Virkavaatteista huolehtiminen ja niiden käyttö Jokaiseen poliisiyksikköön tulee nimetä päällystöön kuuluva virkavaatevastaava, jonka tehtäviin kuuluu mm. omalta osaltaan valvoa virkapukumääräyksen noudattamista, koordinoida hankintoja ja toimia yhdyshenkilönä virkavaateasioissa omassa yksikössään. Virkavaatteiden käyttäjä on vastuussa virkavaatteiden asianmukaisesta kunnosta ja puhtaudesta sekä virkavaatteiden ja muiden varusteiden määräysten ja ohjeiden mukaisesta käytöstä. Poliisiyksikön tulee järjestää kenttävaatteiden huoltoa ja puhtaana pitoa varten huoltotilat asianmukaisine laitteineen tai sovittava vaatehuollosta ulkopuolisen sopimustoimittajan kanssa. Virkapuvun käyttäjän on pukeuduttava virkatehtävissään siististi ja asiallisesti. Virkapukua käyttävien on oltava mahdollisuuksien mukaan yhtenäisesti pukeutuneita huomioon ottaen kuitenkin virkatehtävän luonne. Ulkona virkapuvussa käytetään virkavaatetukseen kuuluvaa päähinettä lukuun ottamatta ajoneuvossa olemista sekä tilapäisiä ja äkillisiä tilanteita. Virkavaatteiden käyttö siviiliasusteiden kanssa on pääsääntöisesti kielletty, mutta tilapäisesti voidaan käyttää siviilivaatteita peittämään virkapukua. Siviilivaatetuksen kanssa voidaan tarvittaessa käyttää Poliisihallituksen hyväksymiä poliisin tunniste- tai heijastinliiviä poliisiksi tunnistautumista varten. Virkavaatteita ei saa käyttää vapaa-aikana ilman poliisiyksikön päällikön antamaa lupaa. Virkavaatteissa ja niiden kanssa käytettävissä asusteissa ei saa olla näkyviä valmistajan tuotemerkkejä. Vierailu- ja juhlavaatetusta saa käyttää juhlatilaisuuksissa kuten esimerkiksi itsenäisyyspäivän tilaisuuksissa, puolustusvoimain lippujuhlapäivänä, häissä ja poliisikuoron esiintymisasuna. Hautajaistilaisuuksien pukeutumisessa tulee noudattaa Poliisihallituksen ohjetta "Ohje hautajaisissa osoitettavista kunnianosoituksista" POL Poliisihallinnon palveluksesta eläkkeelle jäänyt poliisimies tai poliisin tehtävästä virkavapaalla oleva poliisimies saa käyttää vierailu- ja juhlavaatetusta edellä mainituissa juhlatilaisuuksissa vain silloin, kun tilaisuuden pitopaikan poliisilaitoksen päällikkö on myöntänyt siihen Poliisilaki 10 :n 4 momentissa tarkoitetun luvan. Poliisiyksikön päällikkö, hänen määräämänsä henkilö tai hätäkeskuksen päällikkö määräävät tarvittaessa mitä virkavaatetusta heidän alaisinaan toimivien poliisimiesten on käytettävä. Esimiesten tulee valvoa, että virkapukua käytetään asianmukaisesti ja annettuja ohjeita noudattaen. 4. Virkapukumuodot Poliisin ja vartijan virkapukumuotoja ovat: kenttävaatetus (pääasiassa ulkokäyttöön)

3 Määräys ID (14) palvelusvaatetus (sisäkäyttöön ja myös ulkona käytettäväksi niissä virkatehtävissä, joissa vaaditaan kenttävaatetusta enemmän edustavuutta) vierailuvaatetus (edustustilaisuuksiin) juhlavaatetus (juhlatilaisuuksiin) suojavaatetus (suojaamaan ulkoisilta tekijöiltä) erityisvaatetus (erityistehtävissä toimiville) Lisäksi käytetään virkapukumuotoja täydentäviä asusteita. Eri virkapukumuotojen kokoonpano ja niiden yhteydessä käytettävät asusteet sekä tarkemmat ohjeet ovat liitteessä 1, sekä Sisäministeriön poliisin virkapuvusta antaman asetuksen 4 :ssä mainittuihin erityisvaatteisiin kuuluvat asusteet liitteessä Virkapuvun käyttö ulkomailla Virkapuvun käytöstä ulkomailla määrää poliisiyksikön päällikkö. Poliisin virkapukua voidaan käyttää ulkomailla tilaisuuksissa, joissa asianomaisen maan poliisin edustajat esiintyvät virkapuvussa. Lisäksi kyseisen kohdemaan poliisiviranomaiselta tulee mahdollisuuksien mukaan hankkia suostumus suomalaisen poliisin virkapuvun käytölle. 6. Ulkomaalaisen poliisin virkapuvun käyttö Suomessa Ulkomaalaisen poliisin virkapuvun käytöstä Suomessa päättää sen poliisiyksikön päällikkö, jossa ko. henkilö vierailee tai työskentelee. 7. Virkapuvun käyttäminen kansainvälisten järjestöjen tehtävissä Kansainvälisissä tehtävissä toimiva poliisimies on velvollinen käyttämään virkapukua siten kuin siitä erikseen säädetään Kriisinhallintatehtävät Kansainvälinen järjestö (operaatio) antaa suositukset ja ohjeet poliisimiehen perusvaatetuksesta erikseen kunkin kohdemaan paikalliset olosuhteet huomioon ottaen. Tehtävässä käytettävä virkapuku siihen liittyvine tunnuksineen ja merkkeineen voivat tällöin poiketa poliisin kansallisesta virkapuvusta. Poliisihallitus hyväksyy Kriisinhallintakeskuksen esityksestä kussakin kohdemaassa käytettävän perusvaatetuksen Muut kansainväliset poliisitehtävät Kansainvälisissä tehtävissä toimiva poliisimies voi kohdemaan olosuhteet ja sieltä tulleet toiveet huomioiden harkintansa mukaan pitää virkapukua vapaa-aikanaan määrätyssä tilaisuudessa tai tehtävässä.

4 Määräys ID (14) Sekä kriisihallintatehtävissä että kansainvälisissä poliisitehtävissä tulee noudattaa soveltuvin osin sitä, mitä virkapuvun käytöstä tässä määräyksessä tai muutoin on säädetty. 8. Virkapuvun hankinta kansainväliseen tehtävään Kriisihallintakeskus hankkii kansainvälisissä siviilikriisihallinnan poliisitehtävissä tarvittavat poliisin virkapuvut ja vastaa hankinnasta aiheutuvista kustannuksista. 9. Tunniste- ja muut merkit 9.1. Tunnistemerkkien käyttö Virkapuvuissa saa käyttää ainoastaan Poliisihallituksen hyväksymiä tunniste- tai muita merkkejä Nimilaatan käyttö Virkapuvussa esiintyvän on käytettävä nimilaattaa lukuun ottamatta niitä tilanteita, joissa käytetään vierailutakkia tai juhlapukua. Nimilaatassa tulee olla ainakin henkilön sukunimi. Nimilaatassa voi olla sukunimen lisäksi myös muita tietoja, kuten esimerkiksi etunimi tai sen alkukirjain sekä virkaasema. Lisäksi nimilaatassa voi olla joko Suomen lipun kuva tai poliisin tunnuskuva pienoiskoossa. Brodeeratun nimilaatan väri määräytyy vaatteen muiden tunnistemerkkien mukaisesti. Erityistilanteissa nimilaatan, numerolaatan tai muun poliisimiehen yksilöivän tunnuksen käytöstä päättää tilanteen johtaja 9.3. Poliisin tunnuskuvassa ja olkaleijonassa olevan leijonan katseen suunta Virkavaatteessa käytettävissä tunnisteissa leijonat katsovat aina eteenpäin Erityisryhmien tunnisteet Tunnistemerkkien lisäksi virkapuvussa saa käyttää ainoastaan seuraavia Poliisihallituksen hyväksymiä muita merkkejä. Merkkien käyttö on ohjeistettu hyväksymispäätöksissä: TEPO; Dnro SM /Tu-116, Koiranohjaaja; 2020/2011/1561 Ratsastava poliisi; 2020/2011/1716 Valmiusyksikkö; 2020/2013/ Käyttö muissa tuotteissa Tunnistemerkkien käyttö muissa asusteissa tai tuotteissa ei ole sallittua ilman Poliisihallituksen myöntämää lupaa.

5 Määräys ID (14) 10. Virkavaatteiden sekä erityis- ja suojavaatteiden hankinta Sisäministeriön poliisin virkapuvusta antaman asetuksen 3 :ssä lueteltujen virkapukuun kuuluvien virkavaatteiden, sekä 4 :ssä mainittujen erityis- ja suojavaatteiden sekä niihin kuuluvien merkkien ja tunnusten hankinta ja uusiminen perustuvat tarveharkintaan siten, että niitä hankitaan ja uusitaan vain perustellun tarpeen mukaan. Poliisiyksikön päällikkö vastaa siitä, että tarveharkinta on oikeudenmukaista sekä työnantajan että työntekijän kannalta. Sisäministeriön poliisin virkapuvusta antaman asetuksen 3 :ssä luetellut kenttä- ja palvelusvaatetukseen kuuluvat virkavaatteet ja niihin kuuluvat merkit ja tunnukset sekä 4 :ssä mainitut erityis- ja suojavaatteet hankitaan poliisiyksikön kustannuksella liitteessä 2 mainitun virkavaateluokituksen sekä liitteessä 3 mainitun Hankintamenettely -perusteiden mukaisesti. Poliisiyksikkö voi hankkia henkilöstölleen muitakin asusteita kuin mitä kyseiselle henkilölle virkavaateluokituksen mukaan kuuluisi, mikäli asusteet ovat virkatehtävien hoidon kannalta tarpeellisia. Voimassa olevan Valtion virka- ja työehtosopimuksen mukaan työnantaja vastaa palveluksessaan olevalle henkilöstölle hankittavien virkapukujen hankintakustannuksista täysimääräisesti. Sopimusta sovellettaessa tulee huomioida seuraavaa: - virkavaatteiden hankinnan tarveharkinta säilyy poliisiyksikössä - jalkineiden osalta työnantaja vastaa virkapukuun kuuluvien turvallisien kenttätoimintaan soveltuvien jalkineiden hankkimisesta aiheutuvista kustannuksista - niissä tapauksissa, joissa virkavaatteiden uusimistarve perustuu huolimattomaan tai tahalliseen huonoon käsittelyyn tai huoltoon, henkilön korvausvastuu määräytyy seuraavasti (korvausvaatimuksen tekee yksikkö): Uushankinta (huolimaton käsittely tai huolto) 50 % käyttäjä 50 % poliisiyksikkö Uushankinta (tahallinen huono käsittely tai huolto) 100 % käyttäjä Poliisiyksikkö vastaa virassa olevan poliisimiehen juhlapuvun vuokraamisen kustannuksista silloin, kun pukua tarvitaan työtehtävissä tai edustettaessa poliisia. Muuhun käyttöön puvun vuokraamisen tai ostamisen kustannuksista vastaa käyttäjä. Pukurahan maksuperusteissa sovelletaan voimassa olevaa Poliisihallituksen päätöstä (POL , ). Virkavaatetilaukset ja -toimitukset tallentuvat tilausjärjestelmän tilaushistoriaan, josta hankintoja voidaan seurata henkilöittäin.

6 Määräys ID (14) 11. Virkavaatteiden palauttaminen ja hävittäminen Jos poliisin perustutkintoa suorittamassa oleva opiskelija keskeyttää opiskelunsa, tai hän eroaa, taikka hänet erotetaan koulutuksesta, hänen on palautettava saamansa poliisin virkavaatteet Poliisiammattikorkeakoululle. Kun poliisin virkapukua käyttävä irtisanoutuu, irtisanotaan, jää eläkkeelle tai hänen määräaikainen virkasuhteensa poliisihallinnossa päättyy, hänen on palautettava työnantajan kustannuksella hankitut poliisin virkavaatteet siihen poliisiyksikköön, missä viimeksi on palvellut. Poliisiyksikkö ohjeistaa käyttökelpoisen virkavaatteen luovutuksen toiselle sen käyttöön oikeutetulle poliisimiehelle. Käytöstä poistettavat virkavaatteet hävitetään valtakunnallisen jälkikäsittelijän toimesta voimassa olevan materiaalin hävityspalvelu -sopimuksen (POL ) mukaisesti. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisijohtaja Timo Saarinen Asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu asianhallintajärjestelmässä. Poliisi klo 09:36. Allekirjoituksen oikeellisuuden voi todentaa kirjaamosta. Liitteet 1. Taulukko virkapukumuodoista 2. Erityisvaatteet 3. Virkavaateluokat Jakelu Poliisihallituksen yksiköt Poliisilaitokset Keskusrikospoliisi Poliisiammattikorkeakoulu Sisäministeriö, poliisiosasto Suojelupoliisi Hätäkeskuslaitos Tiedoksi Ålands polismyndighet Kriisinhallintakeskus

7 Määräys ID (14) LIITE 1 Kenttävaatetus Palvelusvaatetus Vierailuvaatetus Juhlavaatetus Päähine Lippalakki, kesämalli Lippalakki, talvimalli Palveluslakki Lippalakki, kesämalli Lippalakki, talvimalli Palveluslakki Virkalakki Turkislakki Juhlalakki Virkalakki 1) Turkislakki Turkislakki Kenttäpipo Turkislakki Haalarit Kenttähaalari 14) Kesäkenttähaalari Kenttähaalari 2010 ja siihen kuuluvat puserot (Kenttälämpöpusero 2010 ja kenttäkuoripusero 2010) Takki tai Pusero Kenttäpusero Toppatakki Virkatakki 14) Virkapusero Päällystakki (irtovuori) Puolipitkä päällystakki (irtovuori) Kenttäpusero Toppatakki Vierailutakki Päällystakki (irtovuori) Puolipitkä päällystakki (irtovuori) Juhlatakki Vierailutakki 1) Päällystakki (irtovuori) Paita Housut Virkapaita/PH Virkapaita/LH 4) Pikeepaita/PH 5) Pikeepaita/LH 5) Villapusero + kauluri 6) Kenttähousut Kesäkenttähousut Toppahousut, korkea ja matala malli Virkapaita/PH Virkapaita/LH 4) Pikeepaita/PH 5) Pikeepaita/LH 5) Villapusero + kauluri 6) Valkoinen kauluspaita PH Virkapaita valkoinen PH 13) Valkoinen kauluspaita PH Virkahousut Virkahousut Juhlahousut Virkahousut 1) Hame Jalkineet Käsineet Solmio Solmukeliina/ Naiset Mustat, nauhalliset, koristeettomat Varsikengät Mustat nahkasormikkaat Työkäsineet Sininen solmio/ Solmukeliina 7) Virkahame, lyhyt ja pitkä 3) Mustat, nauhalliset, koristeettomat Mustat nahkasormikkaat Sininen solmio/ Solmukeliina Virkahame, lyhyt Juhlahame 3) ja pitkä 3) Virkahame, lyhyt 1, 3) ja pitkä Mustat, nauhalliset, koristeettomat Sininen solmio/ Solmukeliina Mustat nauhalliset puolikengät, koristeettomat Valkoiset sormikkaat Mustat nahkasormikkaat Juhlasolmukeliina 8) Sininen solmio/

8 Määräys ID (14) Nimilaatta Kankainen Muovinen/Kankainen Kunniamerkit Suojavaatetus Tunnisteliivi Heijastinliivi Sadetakki ja -housut Huomiotakki ja - housut Maastotakki ja - housut Lumitakki ja -housut Erityisvaatetus Liite 2 Sadetakki Solmukeliina Kaulaliina Kirkkaansininen 9) Kirkkaansininen Kirkkaansininen 10) Valkoinen Liivi/Naiset Virkaliivi 11) Raskausajan vaatetus Äitiysvirkaliivi ja housut Äitiysvirkaliivi ja housut Vyöt Punokset Musta nahkavyö Varustevyö Musta nahkavyö Musta nahkavyö Juhlavyö Olkapunos 12) Sukat Mustat Mustat Mustat Mustat Sukkahousut Ruskeat Ruskeat Ruskeat 3) Kunniamerkkinauha Isot kunniamerkit Taulukkoa täydentäviä määräyksiä: 1) vaihtoehtoisena poliisin juhlavaatetuksena juhlapuvun ohella voidaan käyttää myös vierailutakista, virkahousuista, naisilla virkahameesta, valkoisesta paidasta, virkalakista ja juhlavyöstä koostuvaa juhlavaatetusta. 2) kenttähousuja ja kenttähaalaria voidaan käyttää myös sisätiloissa erittäin likaisissa työolosuhteissa. 3) virkahameen ja juhlahameen kanssa käytetään mustia koristeettomia avokkaita. 4) lyhythihaista (LH) virkapaitaa voidaan käyttää lämpimänä vuodenaikana myös ilman solmiota, silloin kun virkapaita on päällimmäisenä asusteena. Jos virkapaidan päälle laitetaan muu virkavaate, niin tällöin on käytettävä solmiota. 5) pikeepaitaa voidaan käyttää virkahousujen kanssa sisäpalveluksessa. Ei virkapuseron kanssa. 6) villapuseroa voidaan käyttää lämpimänä vuodenaikana myös ulkokäytössä ilman takkia. Villapuseron alla käytetään virkapaitaa ja solmiota/solmukeliinaa tai pikeepaitaa 7) naisilla solmukeliina. 8) juhlasolmukeliina sekä miehillä että naisilla. 9) kenttäasun kanssa vaihtoehtoisena käytetään kauluria.

9 Määräys ID (14) 10) hautajaisissa käytetään päällystakin kanssa valkoista kaulaliinaa. 11) virkaliiviä käytetään vain sisäpalveluksessa virkapaitojen kanssa. 12) miehistöllä ja alipäällystöllä olkapunos kirkkaansininen, päällystöllä hopeanharmaa. 13) valkoista virkapaitaa saa käyttää ainoastaan vierailutakin kanssa 14) tuotetta ei enää pysty uutena hankkimaan, mutta voi edelleen käyttää

10 Määräys ID (14) LIITE 2 a) moottoripyörä- skootteri- ja maastoajoneuvopoliisin vaatteet valkoinen kypärä (ilman koristeita) sininen kankaasta tai nahasta valmistettu ajopuku + heijastava olkahihna tai moottoripyöräpoliisin sininen tunnisteliivi musta nahkapuku, jonka kanssa käytetään moottoripyöräpoliisin sinistä tunnisteliiviä mustat, siniset tai mustavalkoiset ajokäsineet (ilman koristeita) mustat ajosaappaat b) moottorikelkkapoliisin vaatteet valkoinen kypärä (ilman koristeita) sininen kankaasta valmistettu ajopuku mustat tai siniset ajokäsineet (ilman koristeita) mustat tai tummansiniset ajosaappaat c) venepoliisin vaatteet kelluntatakki tai pelastusliivi/paukkuliivi virkashortsit varusteliivi valkoiset, yksiväriset nilkkasukat (ilman koristeita) mustat tai tummansiniset, nauhalliset, kansityöskentelyyn soveltuvat jalkineet d) ratsupoliisin vaatteet musta ratsastuskypärä (ilman koristeita) musta tai tummansininen öljykangastakki musta tai sininen sadetakki ratsastushousut (ja toppahousut ja JTV -haalari) mustat ratsastussaappaat (ilman koristeita) varusteliivi e) polkupyöräpoliisin vaatteet tummansininen tai valkoinen pyöräilykypärä (ilman koristeita) kirkkaansininen tuulitakki varusteliivi virkashortsit valkoiset, yksiväriset nilkkasukat (ilman koristeita) mustat nauhalliset ajokengät g) muut erityisasut TEPO -haalari JTV -haalari ja -liivi (JOUHA, TEPO JA VATI) VATI -maastohaalari ja -maastoliivi VATI- toppatakki ja -toppahousut TEPO-, JOUHA- ja VATI -käyttöön tarkoitettuja tuotteita voidaan käyttää vain kyseisessä tehtävässä tai tähän toimintaan liittyvässä harjoituksessa. Näiden asusteiden käyttö normaalissa päivittäisessä partiokäytössä on kielletty.

11 Määräys ID (14) Erityisvaatetukseen kuuluvien asusteiden ja varusteiden väristä ja niihin kuuluvien tunnistemerkkien käytöstä voidaan poiketa vain Poliisihallituksen antamalla päätöksellä. LIITE 3

12 Määräys ID (14) Virkavaateluokat ovat hankintoja ohjaavia luetteloita. Tuotteita voidaan hankkia poliisiyksikön tarveharkinnan mukaan. Virkavaateluokka 1 Hälytystehtäviä ja kenttävalvontaa tekevät virkapukua käyttävät poliisimiehet kenttäpusero ja -housut kesäkenttähaalari kenttähaalari 2010 ja siihen kuuluvat puserot kenttähousut, kesämalli kenttäpipo turkislakki lippalakki, talvimalli lippalakki, kesämalli palveluslakki pikeepaita, lyhyt- ja pitkähihainen villapusero ja kauluri virkapaita, lyhyt- ja pitkähihainen ja siihen kuuluva solmio/solmukeliina virkahousut virkahame naisten virkaliivi toppatakki toppahousut sadeasu / huomiovaate kenttätoimintaan soveltuvat jalkineet työkäsineet Virkavaateluokka 2 Muut virkapukua käyttävät poliisimiehet, jotka tekevät satunnaisesti kenttätyötä kenttäpusero ja -housut kenttähaalari 2010 ja siihen kuuluvat puserot kenttähousut, kesämalli kenttäpipo turkislakki lippalakki, talvimalli lippalakki, kesämalli palveluslakki pikeepaita, lyhyt- ja pitkähihainen villapusero ja kauluri virkapaita, lyhyt- ja pitkähihainen ja siihen kuuluva solmio/solmukeliina virkahousut virkahame naisten virkaliivi toppatakki toppahousut

13 Määräys ID (14) kenttätoimintaan soveltuvat jalkineet työkäsineet Virkavaateluokka 3 Päällystöön kuuluvat ja muut poliisimiehet, jotka käyttävät yli 50 % työajasta virkapukua kenttäpusero ja -housut kenttähousut, kesämalli kenttähaalari 2010 ja siihen kuuluvat puserot kenttäpipo turkislakki lippalakki, talvimalli lippalakki, kesämalli palveluslakki pikeepaita, lyhyt- ja pitkähihainen villapusero ja kauluri virkapaita, lyhyt- ja pitkähihainen ja siihen kuuluva solmio/solmukeliina virkapusero virkahousut virkahame naisten virkaliivi toppatakki toppahousut sadeasu työkäsineet Virkavaateluokka 4 Peruskoulutuksessa olevat opiskelijat, joiden virkavaatehankinnat kustantaa Poliisiammattikorkeakoulu kenttähaalari 2010 ja siihen kuuluva lämpöpusero kesäkenttähaalari kenttäpipo turkislakki lippalakki, kesämalli pikeepaita, lyhyt- ja pitkähihainen villapusero ja kauluri virkapaita, lyhyt- ja pitkähihainen ja siihen kuuluva solmio/solmukeliina virkahousut virkahame naisten virkaliivi toppatakki toppahousut sadeasu kenttätoimintaan soveltuvat jalkineet työkäsineet

14 Määräys ID (14) Virkavaateluokka 5 Vartijat kenttäpusero ja -housut kesäkenttähaalari kenttähaalari 2010 kenttähousut, kesämalli kenttäpipo turkislakki lippalakki, talvimalli lippalakki, kesämalli palveluslakki pikeepaita, lyhyt- ja pitkähihainen villapusero ja kauluri virkapaita, lyhyt- ja pitkähihainen ja siihen kuuluva solmio/solmukeliina virkahousut virkahame naisten virkaliivi toppatakki toppahousut tehtävään soveltuvat jalkineet työkäsineet

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä joulukuuta /2013 Sisäministeriön asetus. poliisin virkapuvusta

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä joulukuuta /2013 Sisäministeriön asetus. poliisin virkapuvusta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 27 päivänä joulukuuta 2013 1106/2013 Sisäministeriön asetus poliisin virkapuvusta Annettu Helsingissä 19 päivänä joulukuuta 2013 Sisäasiainministeriön päätöksen

Lisätiedot

MAAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT

MAAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT MAAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT PUKINE Maavoimien kevyt palveluspuku Päähine Maavoimien kesälakki m/39 Maavoimien kenttälakki m/36 1) Maavoimien turkislakki m/39 Baretti Maavoimien lippalakki m/49

Lisätiedot

ILMAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT

ILMAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT ILMAVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT Ilmavoimien Esikunta antaa yksityiskohtaisemmat ohjeet ilmavoimien lentopalveluksessa palvelevan henkilöstön maastosuojavaatetuksen, suojavaatetuksen ja erikoisvaatetuksen

Lisätiedot

Maastosuojavaatetusten m/05 ja m/91 yleisimmät pukineet: PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine

Maastosuojavaatetusten m/05 ja m/91 yleisimmät pukineet: PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT Maastosuojavaatetusten m/05 ja m/91 yleisimmät pukineet: PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine Kesälakki m/05, lippa (maastolippalakki

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 167. Sisäasiainministeriön asetus. poliisin virkapuvusta annetun sisäasiainministeriön asetuksen muuttamisesta

SISÄLLYS. N:o 167. Sisäasiainministeriön asetus. poliisin virkapuvusta annetun sisäasiainministeriön asetuksen muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2007 Julkaistu Helsingissä 19 päivänä helmikuuta 2007 N:o 167 168 SISÄLLYS N:o Sivu 167 Sisäasiainministeriön asetus poliisin virkapuvusta annetun sisäasiainministeriön asetuksen

Lisätiedot

MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT

MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT MERIVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KOKOONPANOT Laivapalveluspuku, meritaisteluasu m/95: Meritaisteluasu muodostetaan soveltuvin osin maastosuojavaatetuksesta, suojavaatetuksesta, erikoissuojavaatetuksesta ja merivoimien

Lisätiedot

PUOLUSTUSVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET LIITE 1. PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine

PUOLUSTUSVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET LIITE 1. PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine PUOLUSTUSVOIMIEN SOTILASPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET LIITE 1 Maastosuojavaatetusten m/05 ja m/91 yleisimmät pukineet: PUKINE Maastosuojavaatetus m/05 Maastosuojavaatetus m/91 Päähine Kesälakki m/05, lippa

Lisätiedot

m/2007 asun käytöstä noudatetaan ohjetta pelastustoimen virkapuvusta. Lippalakki Tummansininen.

m/2007 asun käytöstä noudatetaan ohjetta pelastustoimen virkapuvusta. Lippalakki Tummansininen. PALOKUNTAPUKEUTUMINEN Juhlapuku m/2007 asun käytöstä noudatetaan ohjetta pelastustoimen virkapuvusta. Asuste Kuvaus asusteesta Käyttö Lippalakki Päällystöllä emaloitu järjestö- (lääni-, liitto-, kunta-)

Lisätiedot

Satavarmaa turvallisuutta lähellä sinua

Satavarmaa turvallisuutta lähellä sinua LAUSUNTO 1 (6) 17.2.2017 Sisäministeriö Pelastusosasto 415/2017 HELSINKI Viite SMDno-2016-1593 ASETUS PELASTUSTOIMEN VIRKAPUVUSTA SEKÄ PELASTUS- VIRANOMAISEN HENKILÖKORTISTA Yleistä Sisäministeriön on

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 20 päivänä toukokuuta 2011. 507/2011 Sisäasiainministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 20 päivänä toukokuuta 2011. 507/2011 Sisäasiainministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 20 päivänä toukokuuta 2011 507/2011 Sisäasiainministeriön asetus pelastustoimen virkapuvusta sekä pelastusviranomaisen henkilökortista Annettu Helsingissä 10

Lisätiedot

Sisäministeriön asetus vartijan ja järjestyksenvalvojan asusta ja järjestyksenvalvojan tunnuksista

Sisäministeriön asetus vartijan ja järjestyksenvalvojan asusta ja järjestyksenvalvojan tunnuksista 1 LUONNOS Sisäministeriön asetus vartijan ja järjestyksenvalvojan asusta ja järjestyksenvalvojan tunnuksista Sisäasiainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään yksityisistä turvallisuuspalveluista päivänä

Lisätiedot

Poliisihallitus Ohje ID-1551993091 1 (8) 17.12.2013 2020/2013/4590. Poliisin tekemäksi epäillyn rikoksen tutkinta. 1. Yleistä

Poliisihallitus Ohje ID-1551993091 1 (8) 17.12.2013 2020/2013/4590. Poliisin tekemäksi epäillyn rikoksen tutkinta. 1. Yleistä Poliisihallitus Ohje ID-1551993091 1 (8) 17.12.2013 2020/2013/4590 Voimassaoloaika 1.1.2014-31.12.2018 Säädösperuste Laki poliisin hallinnosta 4 Muuttaa/Kumoaa Poliisin tekemäksi epäillyn rikoksen esitutkinta,

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 10 päivänä marraskuuta 2003 N:o Valtioneuvoston asetus. N:o 903

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 10 päivänä marraskuuta 2003 N:o Valtioneuvoston asetus. N:o 903 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2003 Julkaistu Helsingissä 10 päivänä marraskuuta 2003 N:o 903 906 SISÄLLYS N:o Sivu 903 Valtioneuvoston asetus maidon kuljetusavustuksista vuonna 2003... 3279 904 Valtioneuvoston

Lisätiedot

LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS

LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS LINJA-AUTONKULJETTAJIEN TYÖVAATEOHJEISTUS TURKU KAARINA RAISIO NAANTALI LIETO RUSKO PUKEUTUMINEN ON VIESTI Asiakaspalvelussa pukeutuminen on viesti. Siisti ja huoliteltu pukeutuminen kertoo asiakkaalle,

Lisätiedot

Pääesikunta Määräys 1 (6) Logistiikkaosasto HELSINKI HK906 3.12.2014 PVHSM HPALV 003 - PELOGOS- PUOLUSTUSVOIMIEN VIRKAPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET

Pääesikunta Määräys 1 (6) Logistiikkaosasto HELSINKI HK906 3.12.2014 PVHSM HPALV 003 - PELOGOS- PUOLUSTUSVOIMIEN VIRKAPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET Pääesikunta Määräys 1 (6) 3.12.2014 PVHSM HPALV 003 - PELOGOS- PUOLUSTUSVOIMIEN VIRKAPUKUJEN KÄYTTÖMÄÄRÄYKSET Normikokoelman lyhenne PVHSMK-PE Peruste Voimassaoloaika Laatija Lisätietoja antaa Kumoaa Säilytys

Lisätiedot

Oppaita palokuntalaisille. Palokuntalaisen pukuohje

Oppaita palokuntalaisille. Palokuntalaisen pukuohje 3 Oppaita palokuntalaisille Palokuntalaisen pukuohje 3 Oppaita palokuntalaisille Oppaita palokuntalaisille -sarjassa julkaistaan käytännönläheisiä materiaaleja palokuntakulttuurin eri osa-alueilta. Tätä

Lisätiedot

Lausunto ID (5)

Lausunto ID (5) Lausunto ID-1747544 1 (5) 28.02.2017 POL-2017-1318 Sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyyntö STM015:00/2015, 19.1.2017 Poliisihallituksen lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi sosiaali- ja

Lisätiedot

Ohje ID (5)

Ohje ID (5) Ohje ID-1635406 1 (5) 09.12.2016 POL-2016-17842 Voimassaoloaika 1.1.2017 alkaen toistaiseksi Säädösperuste Säädösperuste Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain muuttamisesta (12.8.2016/652)

Lisätiedot

Pelastustoimen virkapukuohje 2016

Pelastustoimen virkapukuohje 2016 Pelastustoimen virkapukuohje 2016 SISÄMINISTERIÖN JULKAISU 31/2016 Pelastusosasto Sarjanimi ja numero 31/2016 Pelastustoimen virkapukuohje 2016 Sisäministeriö, Helsinki 2016 Sisäministeriö ISBN: 978-952-324-111-4

Lisätiedot

Poliisiasetus 8.9.1995/1112

Poliisiasetus 8.9.1995/1112 Poliisiasetus 8.9.1995/1112 Sisäasiainministerin esittelystä säädetään 7 päivänä huhtikuuta 1995 annetun poliisilain (493/95) 6, 33 ja 54 :n sekä poliisin hallinnosta 14 päivänä helmikuuta 1992 annetun

Lisätiedot

Lausunto ID (5)

Lausunto ID (5) Lausunto ID-1566011726 1 (5) 18.08.2016 POL-2016-8436 Veli-Pekka Hautamäki Sisäministeriö Lausuntopyyntö hanketunnus SM009:00/2016 Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi laeiksi Pelastusopistosta

Lisätiedot

POSTI- JA TELEHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA

POSTI- JA TELEHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA POSTI- JA TELEHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELMA 1983 Nro 8 Nro 8 Kiertokirje virkapukineiden tilaaminen ja hinnat vuonna 1983 Posti- ja telehallitus on tehnyt Valtion Pukutehtaan ja Kestilä Production Oy:

Lisätiedot

Ohje ID (8)

Ohje ID (8) Ohje ID-1566448255 1 (8) 13.01.2017 2020/2013/4590 Voimassaoloaika 1.2.2017-31.1.2022 Säädösperuste Laki poliisin hallinnosta (110/1992) 4 Muuttaa/Kumoaa Poliisin tekemäksi epäillyn rikoksen tutkinta,

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 571. Laki. aravalain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 1999

SISÄLLYS. N:o 571. Laki. aravalain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 30 päivänä huhtikuuta 1999 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1999 Julkaistu Helsingissä 10 päivänä toukokuuta 1999 N:o 571 576 SISÄLLYS N:o Sivu 571 Laki aravalain muuttamisesta... 1393 572 Laki vuokra-asuntolainojen korkotuesta annetun lain

Lisätiedot

KIERTOKIRJEKOKOELM A

KIERTOKIRJEKOKOELM A POSTI- JA TELEHALLITUKSEN KIERTOKIRJEKOKOELM A 1986 Nro 100 Nro 100 Kiertokirje virkapukineiden tilaaminen ja hinnat vuonna 1987 Posti- ja telehallitus on tehnyt Valtion Pukutehtaan kanssa hankintasopimuksen

Lisätiedot

Survive. Vaatetus - Deerhunter. 5242 Survive takki Koot S-4XL Värikoodi 68-camo 71. 4242 Survive liivi Koot 50-60 Värikoodi 68-camo 71

Survive. Vaatetus - Deerhunter. 5242 Survive takki Koot S-4XL Värikoodi 68-camo 71. 4242 Survive liivi Koot 50-60 Värikoodi 68-camo 71 Survive 5242 Survive takki Koot S-4XL Värikoodi 68-camo 71 4242 Survive liivi Koot 50-60 Värikoodi 68-camo 71 6243 Survive lippalakki Värikoodi 68-camo 14 679-820 C-YOU lippalakki Värikoodi 69-orange 9

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2001 Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2001 N:o 475 482. Laki. N:o 475. kansanedustajain eläkelain muuttamisesta

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2001 Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2001 N:o 475 482. Laki. N:o 475. kansanedustajain eläkelain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2001 Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2001 N:o 475 482 SISÄLLYS N:o Sivu 475 Laki kansanedustajain eläkelain muuttamisesta... 1305 476 Laki tieliikennelain 48 :n muuttamisesta...

Lisätiedot

SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite Lainsäädäntöneuvos 13.2.2015 SM066:00/2011

SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite Lainsäädäntöneuvos 13.2.2015 SM066:00/2011 SISÄMINISTERIÖN ASETUS VARTIJAN JA JÄRJESTYKSENVALVOJAN ASUSTA JA JÄRJESTYKSENVALVOJAN TUNNUKSISTA 1. Yleistä Ehdotus liittyy hallituksen esitykseen HE 22/2014 eduskunnalle laiksi yksityisistä turvallisuuspalveluista

Lisätiedot

Määräys ID (7)

Määräys ID (7) Määräys ID-175730 1 (7) 22.02.2017 POL-2017-579 Voimassaoloaika 1.3.2017 lukien toistaiseksi Säädösperuste Laki yksityisistä turvallisuuspalveluista (1085/2015) 111, Sisäministeriön asetus (878/2016) vartijan

Lisätiedot

Ohje ID (7) Sakkokäsikirja ja rangaistuksen määrääminen sakon ja rikesakon määräämisestä annetun lain mukaisessa sakkomenettelyssä

Ohje ID (7) Sakkokäsikirja ja rangaistuksen määrääminen sakon ja rikesakon määräämisestä annetun lain mukaisessa sakkomenettelyssä Ohje ID-1963443 1 (7) 09.08.2019 POL-2019-13145 Voimassaoloaika 1.9.2019 31.8.2024 Säädösperuste Laki poliisin hallinnosta (110/1992) 4 Muuttaa/Kumoaa Kohderyhmät Poliisi Sakkokäsikirja ja rangaistuksen

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 318. Tasavallan presidentin asetus

SISÄLLYS. N:o 318. Tasavallan presidentin asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2008 Julkaistu Helsingissä 21 päivänä toukokuuta 2008 N:o 318 322 SISÄLLYS N:o Sivu 318 Tasavallan presidentin asetus Kazakstanin kanssa sijoitusten edistämisestä ja vastavuoroisesta

Lisätiedot

Kansanhuoltoministerien päätös vaatetuskortin pistekuponkien ohella vaatetustarvikkeita ja jalkineita luovutettaessa

Kansanhuoltoministerien päätös vaatetuskortin pistekuponkien ohella vaatetustarvikkeita ja jalkineita luovutettaessa Kansanhuoltoministerien päätös vaatetuskortin pistekuponkien ohella vaatetustarvikkeita ja jalkineita luovutettaessa vaadittavista erikoiskupongeista. Annettu Helsingissä 30 päivänä maaliskuuta 1943. Kansanhuoltoministeriö

Lisätiedot

Sisä-Suomen poliisilaitos

Sisä-Suomen poliisilaitos Sisä-Suomen poliisilaitos 23.1.2019 SPR- koulutustilaisuus Tampere, Kepalo komisario Ismo Nykopp 1 Poliisin tehtävät Poliisilaki 1:1 1mom.: "Poliisin tehtävänä on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen,

Lisätiedot

Päätös ID (6) Viite: Poliisiammattikorkeakoulun hakemus päätöksen SM /Tu-44 päivittämiseksi,

Päätös ID (6) Viite: Poliisiammattikorkeakoulun hakemus päätöksen SM /Tu-44 päivittämiseksi, Päätös ID-1634548 1 (6) 13.02.2017 POL-2015-14542 Viite: Poliisiammattikorkeakoulun hakemus päätöksen SM-2008-1652/Tu-44 päivittämiseksi, 3.11.2015 Poliisin valtakunnallisten henkilörekisterien tietojen

Lisätiedot

Pääesikunta Määräys 1 (7) Logistiikkaosasto HELSINKI HK PVM HPALV PELOGOS- SOTILAS- JA VIRKAPUVUT PUOLUSTUSVOIMISSA

Pääesikunta Määräys 1 (7) Logistiikkaosasto HELSINKI HK PVM HPALV PELOGOS- SOTILAS- JA VIRKAPUVUT PUOLUSTUSVOIMISSA Pääesikunta Määräys 1 (7) 4.12.2014 PVM HPALV 001 - PELOGOS- SOTILAS- JA VIRKAPUVUT PUOLUSTUSVOIMISSA Normikokoelman lyhenne PVMK-PE Peruste Laki puolustusvoimista (551/2007) 45 Asevelvollisuuslaki (1438/2007)

Lisätiedot

Annettu Helsingissä 25 päivänä maaliskuuta Sisäasiainministeriön asetus poliisin tiedonhankinnan järjestämisestä ja valvonnasta

Annettu Helsingissä 25 päivänä maaliskuuta Sisäasiainministeriön asetus poliisin tiedonhankinnan järjestämisestä ja valvonnasta 1 / 7 18.3.2011 19:49 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2008» 174/2008 174/2008 Annettu Helsingissä 25 päivänä maaliskuuta 2008 Sisäasiainministeriön asetus poliisin tiedonhankinnan järjestämisestä

Lisätiedot

I osa. Silvio Hjelt, Ilkka Horelli, Petri Jaatinen, Isto Kujala ja Tommi Virtanen

I osa. Silvio Hjelt, Ilkka Horelli, Petri Jaatinen, Isto Kujala ja Tommi Virtanen I osa Silvio Hjelt, Ilkka Horelli, Petri Jaatinen, Isto Kujala ja Tommi Virtanen Suositus vapaaehtoispalokuntien ja niiden järjestöjen tunnuksista Tunnuksien osalta tämä suositus korvaa vuoden 1964 Palokuntien

Lisätiedot

POLIISIN ORGANISAATIO JA TEHTÄVÄT

POLIISIN ORGANISAATIO JA TEHTÄVÄT POLIISIN ORGANISAATIO JA TEHTÄVÄT Poliisin täytyy olla puolueeton ja asiallinen, kun hän valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Poliisi myös haluaa estää rikokset, häiriöt ja onnettomuudet etukäteen.

Lisätiedot

Ohje ID (5)

Ohje ID (5) Ohje ID-1563437696 1 (5) 11.04.2016 POL-2016-3257 Voimassaoloaika 15.4.2016-14.4.2021 Säädösperuste Laki poliisin hallinnosta (110/1992) 4 Ajokorttilaki (386/2011) Muuttaa/Kumoaa Kohderyhmät Poliisi Päihderiippuvuus

Lisätiedot

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki

Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki Kuinka olla oman osaamisen uskottava käyntikortti. 17.2.2016 Balderin Sali, Helsinki NAISET - Toimiva puvusto Jakkupuku hameella ja housuilla. Tummat farkut, jotka istuvat hyvin. Kahdet yksiväriset pitkät

Lisätiedot

Lausunto ID (5)

Lausunto ID (5) Lausunto ID-1877653 1 (5) 13.02.2018 POL-2018-2769 Jakelussa mainituille SMDno-2017-1466 Poliisihallituksen lausunto Turvatoimet Maahanmuuttovirastossa Poliisihallituksen lausuntoon on hallituksen esityksestä

Lisätiedot

Laki. poliisilain muuttamisesta

Laki. poliisilain muuttamisesta Laki poliisilain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan poliisilain (872/2011) 2 luvun 17 :n 4 momentti ja 9 luvun 10 :n 1 momentin 4 kohta, sellaisena kuin niistä on 2 luvun 17 :n 4 momentti

Lisätiedot

PRODCOM-luettelo 2014 / A. Tuotteet

PRODCOM-luettelo 2014 / A. Tuotteet 1 / 7 ' Tilastokeskus PRODCOM-luettelo 2014 / A. Tuotteet Toimiala 14 Vaatteiden valmistus Sarake 'Tuotannon tyyppi' kertoo, mitä tietoja nimikkeestä tiedustellaan: S = myyty tuotanto, T = myyty tuotanto

Lisätiedot

Sormikkaat, pipo ja huivi, polyesteri - fleece, musta, royal sininen, punainen.

Sormikkaat, pipo ja huivi, polyesteri - fleece, musta, royal sininen, punainen. PÄÄHINEET, HUIVIT, HANSIKKAAT: Pipo, 100 % akryyli, navy sininen/royal sininen, musta/punainen, musta/harmaa. Pääpanta, musta. Korvat lämpimäksi. Huivi ja sormikkaat, polyesteri fleeceä, 180*23 cm, punainen,

Lisätiedot

Pukeutumisohjeita. Promootio 2017

Pukeutumisohjeita. Promootio 2017 Pukeutumisohjeita Promootio 2017 Promootiossa noudatetaan akateemisiin perinteisiin pohjautuvia pukeutumissääntöjä! http://www.oulu.fi/promo otio/pukeutuminen Miekanhiojaiset Promootioakti Promootioillallinen

Lisätiedot

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta Tiedote 1 (7) Logistiikkaosasto TAMPERE BL / /2015

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunta Tiedote 1 (7) Logistiikkaosasto TAMPERE BL / /2015 esikunta Tiedote 1 (7) TAMPERE 1.12.2015 5595/01.06.04/2015 Pv joukko-osastot 1. PVSOP 792/2013 2. PELOGOS:n ak AJ22778/12.11.2013 3. MAAVMATLEHOS:n ak BK31/3.1.2014 4. PELOGOS:n ak AK7844/16.4.2014 5.

Lisätiedot

Hämäläis-Osakunnan nauha- ja merkkiohjesääntö

Hämäläis-Osakunnan nauha- ja merkkiohjesääntö Hämäläis-Osakunnan nauha- ja merkkiohjesääntö (s. 1/6) Hämäläis-Osakunnan nauha- ja merkkiohjesääntö I YLEISTÄ 1 Tässä ohjesäännössä määrätään osakuntanauhasta, osakunnan myöntämistä merkeistä ja osakunnan

Lisätiedot

7 Poliisin henkilötietolaki 50

7 Poliisin henkilötietolaki 50 7 Poliisin henkilötietolaki 50 Eduskunnan oikeusasiamiehen lausunnon mukaan hallituksen esityksessä (202/2017 vp) ehdotetun poliisilain 5a luvun 44 :n (Siviilitiedustelussa saadun tiedon luovuttaminen

Lisätiedot

Ohje ID (8)

Ohje ID (8) Ohje ID-18344242 1 (8) 4.3.2019 POL-2018-49982 Voimassaoloaika 1.4.2019-31.12.2023 Säädösperuste Laki poliisin hallinnosta (110/1992) 4 Muuttaa/Kumoaa 2020/2013/3177 Kohderyhmät Poliisi Poliisin ja vapaaehtoisjärjestöjen

Lisätiedot

3 Tupsulakkiin tehtävät lisäykset

3 Tupsulakkiin tehtävät lisäykset 1/7 1 Soveltamisala Tällä tunnusohjesäännöllä annetaan tarkempia määräyksiä Oulun Teekkariyhdistys ry:n, jäljempänä yhdistys, sääntöjen 28 :ssä tarkoitetuista yhdistyksen tunnuksista ja niiden käytöstä.

Lisätiedot

Vitja -hankkeen toimikausi on

Vitja -hankkeen toimikausi on AsettamispäätösAsetta mispäätös ID-17260790 1 (7) 23.10.2017 POL-2017-31347 VITJA_hankkeen_asettaminen_2017_syksy 1 Asettaminen Tällä päätöksellä Poliisihallitus asettaa uudelleen poliisin toiminnanohjausjärjestelmän

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus esitutkinnasta, pakkokeinoista ja salaisesta tiedonhankinnasta annetun valtioneuvoston asetuksen 3 luvun muuttamisesta

Valtioneuvoston asetus esitutkinnasta, pakkokeinoista ja salaisesta tiedonhankinnasta annetun valtioneuvoston asetuksen 3 luvun muuttamisesta luonnos 23.1.2018 Valtioneuvoston asetus esitutkinnasta, pakkokeinoista ja salaisesta tiedonhankinnasta annetun valtioneuvoston asetuksen 3 luvun muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan

Lisätiedot

PVM HPALV 001 - PELOGOS SOTILAS- JA VIRKAPUVUT PUOLUSTUSVOIMISSA

PVM HPALV 001 - PELOGOS SOTILAS- JA VIRKAPUVUT PUOLUSTUSVOIMISSA PVM HPALV 001 - PELOGOS SOTILAS- JA VIRKAPUVUT PUOLUSTUSVOIMISSA Sisällysluettelo 1 JOHDANTO 2 KÄSITTEET 2.1 Sotilaspuku ja virkapuku 2.2 Sotilaspukine ja virkapukine 2.3 Sotilas- ja virkapuvussa kannettavat

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 682. Tasavallan presidentin asetus. pyörillä varustettujen ajoneuvojen määräajoin toistettavien katsastusten yhdenmukaisten

SISÄLLYS. N:o 682. Tasavallan presidentin asetus. pyörillä varustettujen ajoneuvojen määräajoin toistettavien katsastusten yhdenmukaisten SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2007 Julkaistu Helsingissä 20 päivänä kesäkuuta 2007 N:o 682 688 SISÄLLYS N:o Sivu 682 Tasavallan presidentin asetus pyörillä varustettujen ajoneuvojen määräajoin toistettavien katsastusten

Lisätiedot

1. Yksiköiden toimintakyvyn varmistamiseksi on koottu seuraava luettelo tavaroista, joita suositellaan operatiiviseksi vähimmäisvarustukseksi.

1. Yksiköiden toimintakyvyn varmistamiseksi on koottu seuraava luettelo tavaroista, joita suositellaan operatiiviseksi vähimmäisvarustukseksi. 25/217 5 Liitteen A lisäys 1 SOTILAAN VARUSTUS OPERAATIOKOHTAISET VAATIMUKSET 1. Yksiköiden toimintakyvyn varmistamiseksi on koottu seuraava luettelo tavaroista, joita suositellaan operatiiviseksi vähimmäisvarustukseksi.

Lisätiedot

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Järjestyssääntöjä sovelletaan Jyväskylän ammattiopistossa (Laki ammatillisesta koulutuksesta 630/1998/35 ), johon kuuluvana pidetään opetuksen käytössä olevia

Lisätiedot

SUOSITUS VAPAAEHTOISPALOKUNTIEN JA NIIDEN JÄRJESTÖJEN TUNNUKSISTA

SUOSITUS VAPAAEHTOISPALOKUNTIEN JA NIIDEN JÄRJESTÖJEN TUNNUKSISTA SUOSITUS VAPAAEHTOISPALOKUNTIEN JA NIIDEN JÄRJESTÖJEN TUNNUKSISTA Tunnuksien osalta tämä suositus kumoaa vuoden 1964 Palokuntien Virkapukuohjeen. Ohje suositellaan otettavaksi kaikissa Suomen palokuntayhteisöjen

Lisätiedot

Kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen liittyvät lainsäädännön tarkistustarpeet. Helsinki Tapio Puurunen. SM:n hallinnonalalla

Kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen liittyvät lainsäädännön tarkistustarpeet. Helsinki Tapio Puurunen. SM:n hallinnonalalla Kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen liittyvät lainsäädännön tarkistustarpeet Helsinki 21.4.2016 Tapio Puurunen SM:n hallinnonalalla Yleistä Sisäministeriö on tarkistanut oman hallinnonalansa

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU)

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 22.10.2013 Euroopan unionin virallinen lehti L 280/3 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 1011/2013, annettu 21 päivänä lokakuuta 2013, Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Keski-Amerikan välisen

Lisätiedot

TES 302121 PL: 01, 05 MTT:n (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus)

TES 302121 PL: 01, 05 MTT:n (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) TES 302121 PL: 01, 05 MTT:n (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) ja Tekniikan ja Tiedon Toimihenkilöt TTT ry:n välinen työehtosopimus 1 1 Soveltamisala Tätä työehtosopimusta sovelletaan MTT:n (Maa-

Lisätiedot

61 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, NEULOSTA. c) ortopediset välineet, kirurgiset vyöt, kohjuvyöt ja niiden kaltaiset esineet (nimike 9021).

61 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, NEULOSTA. c) ortopediset välineet, kirurgiset vyöt, kohjuvyöt ja niiden kaltaiset esineet (nimike 9021). 61 RYHMÄ VAATTEET JA VAATETUSTARVIKKEET, NEULOSTA Huomautuksia 1. Tähän ryhmään kuuluvat ainoastaan sovitetut neuletuotteet. 2. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 6212 tavarat; b) nimikkeen 6309 käytetyt

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA LAHJA- JA MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ

PYHTÄÄN KUNTA LAHJA- JA MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ PYHTÄÄN KUNTA LAHJA- JA MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ 1 LUOTTAMUSHENKILÖT 1..1 Luokitus Luottamushenkilöt jaetaan tätä lahja- ja merkkipäiväsääntöä sovellettaessa kolmeen luokkaan seuraavasti: I II III kunnanvaltuuston

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

ATEX työvaatteiden ovh hinnasto ALV 0%

ATEX työvaatteiden ovh hinnasto ALV 0% ATEX työvaatteiden ovh hinnasto ALV 0% 15.5.2012 ATEX - AVOHAALARIT väri kangas euro alv 0% 1000 Riipputaskuhaalari ATEX sininen pes/co 48,90 1101 Riipputaskuhaalari ATEX sininen/vihreä pes/co 71,40 1102

Lisätiedot

Poliisihallitus OHJE 1 (7)

Poliisihallitus OHJE 1 (7) Poliisihallitus OHJE 1 (7) Päivämäärä Nro 10.1.2012 2020/2011/4569 Voimassaoloaika 15.1.2012-31.12.2016 Säädösperuste Laki poliisin hallinnosta (119/1992) 4 Kohderyhmät Poliisi POLIISIN TEKEMÄKSI EPÄILLYN

Lisätiedot

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus.

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus. SUOMN TANSSIURHILULIITON KILPAILUSÄÄNNÖT LIIT 2: PUKUSÄÄNNÖT 1.8.2013 1 Yleistä Miehen kilpailupuvussa saa olla korkeintaan kolme mainosta. Naisen kilpailupuvussa saa olla ainoastaan yksi mainos. Rock'n'rollissa

Lisätiedot

poliisin hallinnosta annetun lain muuttamisesta

poliisin hallinnosta annetun lain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 77/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi poliisin hallinnosta annetun lain muuttamisesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus.

Kilpailuasujen tulee olla boogie woogien tyyliin sopivat ja parin tulee muodostaa sopusointuinen kokonaisuus. SUOMN TANSSIURHILULIITON KILPAILUSÄÄNNÖT LIIT 2: PUKUSÄÄNNÖT 1.8.2008 1 Yleistä Kilpailuasussa saa olla korkeintaan kahden sponsorin mainos. Rock'n'rollissa kilpailuasun mainostila sijaitsee kilpailuasun

Lisätiedot

'f5;i)jcqj Robin Lardot. Poliisihallitus Hallintoyksikkö 1 (1) /2011/2368. Sisäasiainministeriö Poliisiosasto

'f5;i)jcqj Robin Lardot. Poliisihallitus Hallintoyksikkö 1 (1) /2011/2368. Sisäasiainministeriö Poliisiosasto Poliisihallitus Hallintoyksikkö 1 (1) 26.7.2011 2020/2011/2368 Sisäasiainministeriö Poliisiosasto Lausuntopyyntö 20.6.2011 SM046:00/2011 LAUSUNTO POLIISIN HALLINNOSTA ANNETUN ASETUKSEN 16 :N MUUTTAMISESTA

Lisätiedot

VARTIJAN TAI JÄRJESTYKSENVALVOJAN VOIMANKÄYTTÖVÄLINEIDEN KERTAUS- KOULUTUS

VARTIJAN TAI JÄRJESTYKSENVALVOJAN VOIMANKÄYTTÖVÄLINEIDEN KERTAUS- KOULUTUS Liite 11 1 (5) VARTIJAN TAI JÄRJESTYKSENVALVOJAN VOIMANKÄYTTÖVÄLINEIDEN KERTAUS- KOULUTUS Koulutuksen pituus on vähintään 8 oppituntia (oppitunnin on pituus 45 minuuttia ja tauon pituus on 15 minuuttia).

Lisätiedot

Vastaus Oikeusministeriön lausuntopyyntöön maahantulokiellon kriminalisointia koskevasta hallituksen esityksestä rikostorjunnan näkökulmasta

Vastaus Oikeusministeriön lausuntopyyntöön maahantulokiellon kriminalisointia koskevasta hallituksen esityksestä rikostorjunnan näkökulmasta Lausunto ID-1791956 1 (5) 05.05.2017 POL-2017-5972 Oikeusministeriö Vastaus Oikeusministeriön lausuntopyyntöön maahantulokiellon kriminalisointia koskevasta hallituksen esityksestä rikostorjunnan näkökulmasta

Lisätiedot

Promotio doctoralis Facultatis veterinariae MMVIII

Promotio doctoralis Facultatis veterinariae MMVIII Hyvä tohtoripromovendi, olet ilmoittautunut Eläinlääketieteellisen tiedekunnan tohtoripromootioon 22.- 24.5.2008. Tästä kirjeestä löydät promootion tarkat aikataulut sekä pukeutumisohjeet. Huomaa, että

Lisätiedot

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö

Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Niihaman Saukkojen puku ja merkki ohjesääntö Lippukunnallamme on muutamia tapahtumia vuodessa (esim. paraati, joulujuhla, lipunlasku ja nosto), joissa kaikkien tulisi olla pukeutuneita "virallisiin" eli

Lisätiedot

YMPÄRISTÖ- JA LUONNONTIETO JA KÄSITYÖ 1-6 luokat Teemana ovat kotiseudun luonnonolot ja käytetyt materiaalit.

YMPÄRISTÖ- JA LUONNONTIETO JA KÄSITYÖ 1-6 luokat Teemana ovat kotiseudun luonnonolot ja käytetyt materiaalit. YMPÄRISTÖ- JA LUONNONTIETO JA KÄSITYÖ 1-6 luokat Teemana ovat kotiseudun luonnonolot ja käytetyt materiaalit. Tutki vaatteiden materiaaleja Mistä kankaista ja langoista 1900-luvun alun vaatteet ommeltiin?

Lisätiedot

POLIISIN KENTTÄVAATTEEN MATERIAALI- JA MALLIVALINNAT 1990-LUVULTA TÄHÄN PÄIVÄÄN

POLIISIN KENTTÄVAATTEEN MATERIAALI- JA MALLIVALINNAT 1990-LUVULTA TÄHÄN PÄIVÄÄN POLIISIN KENTTÄVAATTEEN MATERIAALI- JA MALLIVALINNAT 1990-LUVULTA TÄHÄN PÄIVÄÄN LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Tekstiili- ja vaatetustekniikka Opinnäytetyö 2006 Asta Tissari Lahden ammattikorkeakoulu Tekstiili-

Lisätiedot

Poliisin yhdyshenkilötoiminnan sisäinen laillisuusvalvonta

Poliisin yhdyshenkilötoiminnan sisäinen laillisuusvalvonta PÄÄTÖS 04.06.2013 Dnro OKV/19/50/2010 Poliisihallitus Poliisiylijohtaja PL 302 00101 Helsinki 1/6 ASIA Poliisin yhdyshenkilötoiminnan sisäinen laillisuusvalvonta ASIAN VIREILLETULO Suomen Tallinnan suurlähetystöön

Lisätiedot

20-29 vuotta 7,9% 7,6% 9,2% 5% 16,3% 25% 14,8% 11,1% 10,8% vuotta 26,7% 27,4% 42,1% 28,1% 38,8% 30% 31,5% 36,1% 30,3%

20-29 vuotta 7,9% 7,6% 9,2% 5% 16,3% 25% 14,8% 11,1% 10,8% vuotta 26,7% 27,4% 42,1% 28,1% 38,8% 30% 31,5% 36,1% 30,3% LannenMedia2016 1. Ikäluokka Vastaajien määrä: 2479 Mitä tta äänestitte edellisissä eduskuntavaaleissa? (N=378) (N=602) (N=585) (N=121) (N=36) 20-29 vuotta 7,9% 7,6% 9,2% 5% 16,3% 25% 14,8% 11,1% 10,8%

Lisätiedot

Pääesikunta Ohje 1 (5) Logistiikkaosasto HELSINKI AM

Pääesikunta Ohje 1 (5) Logistiikkaosasto HELSINKI AM Pääesikunta Ohje 1 (5) 28.12.2016 1. PELOGOS:n päätös AM15434/6.9.2016 2. PELOGOS:n päätös AM18359/7.10.2016 3. PELOGOS:n päätös AK5290/14.3.2014 4. JÄRJK:n ohje BM18006/7.12.2016 OMIEN MAASTOPUKUJEN M05

Lisätiedot

Lausunto ID (5)

Lausunto ID (5) Lausunto ID-1554630527 1 (5) 30.10.2014 POL-2014-13501 Sisäministeriö Poliisiosasto SMDno-2014-2152 Poliisihallituksen lausunto muutosehdotukseen koskien lakia vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä

Lisätiedot

Toimivaltuudet on määritelty Lapuan kaupungin hallintosäännössä.

Toimivaltuudet on määritelty Lapuan kaupungin hallintosäännössä. Johtajasopimus Tällä Lapuan kaupungin ja Satu Kankareen (8.2.1966) välisellä johtajasopimuksella sovitaan kaupunginjohtajan työn painopisteistä ja tavoitteista sekä palvelussuhteen ehdoista. 1 Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

Laki. rajavartiolaitoksen hallinnosta annetun lain muuttamisesta

Laki. rajavartiolaitoksen hallinnosta annetun lain muuttamisesta Laki rajavartiolaitoksen hallinnosta annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan rajavartiolaitoksen hallinnosta annetun lain (577/2005) 25 e, 25 f, 26 a ja 27, 28 :n 1 momentin

Lisätiedot

TURUN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY LIPPU-, NAUHA- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ

TURUN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY LIPPU-, NAUHA- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ TURUN KAUPPATIETEIDEN YLIOPPILAAT RY LIPPU-, NAUHA- JA MERKKIOHJESÄÄNTÖ Lippu-, nauha- ja merkkiohjesäännössä on lueteltu yhdistyksen tunnukset ja huomionosoitukset sekä määrätään niiden myöntämisestä

Lisätiedot

Tampereen Pallo-Veikot Ikäkausijoukkueet Peli-, harjoitus- ja seuraasut kaudella Jouni Kaikuranta & Jaakko Sundquist 29.9.

Tampereen Pallo-Veikot Ikäkausijoukkueet Peli-, harjoitus- ja seuraasut kaudella Jouni Kaikuranta & Jaakko Sundquist 29.9. Tampereen Pallo-Veikot Ikäkausijoukkueet Peli-, harjoitus- ja seuraasut kaudella 2017 Jouni Kaikuranta & Jaakko Sundquist 29.9.2016 Yleisiä ohjeita Vahva seurabrändi on yhteinen etumme. Vahva seurabrändi

Lisätiedot

TAUSTA, TARKOITUS JA LIIKETOIMINTA

TAUSTA, TARKOITUS JA LIIKETOIMINTA TAUSTA, TARKOITUS JA LIIKETOIMINTA Volvo Asusteet -sivuston lähtökohtana on ollut luoda asustekokonaisuus Volvo Personal Service (VPS) -konseptia toteuttaville korjaamoille, mutta sivusto sisältää myös

Lisätiedot

Poliisihallitus. Sisäasianministeriön poliisiosasto. 24 poliisilaitosta KRP LP SUPO PTK POLAMK

Poliisihallitus. Sisäasianministeriön poliisiosasto. 24 poliisilaitosta KRP LP SUPO PTK POLAMK Lapin poliisilaitos Poliisihallinto Poliisihallitus - Poliisiylijohtaja Sisäasianministeriön poliisiosasto 24 poliisilaitosta KRP LP SUPO PTK POLAMK 24 poliisilaitosta Lapin poliisilaitos 1/5 poliisin

Lisätiedot

SUOSITUS TOIMITUSPALKKIOISTA

SUOSITUS TOIMITUSPALKKIOISTA 1 Soveltamisala 1 mom. Suosituksen tarkoitus Kirkon työmarkkinalaitos sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry. ja Kirkon alat ry suosittavat, että seurakunnat maksavat toimituspalkkiota

Lisätiedot

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö

Hallintosääntö. Kokous- ja palkkiosääntö Hallintosääntö Kokous- ja palkkiosääntö 1 KOKOUS- JA PALKKIOSÄÄNTÖ Yhtymävaltuusto hyväksynyt 5.6.2013 1 Soveltamisala Luottamushenkilöille suoritetaan palkkiota luottamustoimen hoitamisesta, korvausta

Lisätiedot

Päätös. Laki. Belgian kuningaskunnan, Saksan liittotasavallan, Espanjan kuningaskunnan, Ranskan tasavallan,

Päätös. Laki. Belgian kuningaskunnan, Saksan liittotasavallan, Espanjan kuningaskunnan, Ranskan tasavallan, EDUSKUNNAN VASTAUS 301/2006 vp Hallituksen esitys rajat ylittävän yhteistyön tehostamisesta erityisesti terrorismin, rajat ylittävän rikollisuuden ja laittoman muuttoliikkeen torjumiseksi tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Lausunto ID (5) Poliisihallituksen lausunto hallituksen esityksestä laiksi Rajavartiolaitoksen hallinnosta 10 ja 26

Lausunto ID (5) Poliisihallituksen lausunto hallituksen esityksestä laiksi Rajavartiolaitoksen hallinnosta 10 ja 26 Lausunto ID-18141859 1 (5) 04.04.2018 POL-2018-9911 Sisäministeriö, rajavartio-osasto rajavartiolaitos@raja.fi Viite RVLDno-2017-516 Poliisihallituksen lausunto hallituksen esityksestä laiksi Rajavartiolaitoksen

Lisätiedot

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET

BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET BISNESPUKEUTUMISEN UUDET TUULET Hei, Kiitos osallistumisestasi Tuija K:n esitykseen. Toivon, että siitä jäi idea itämään ja toivon, että viihdyit. Tässä yhteenvedossa tärkeimmät asiat tiivistettynä sekä

Lisätiedot

Työehtosopimuspöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Valtion ja erityispalvelujen

Työehtosopimuspöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Valtion ja erityispalvelujen TES 270105 Työehtosopimuspöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n välillä 1.9.2003 alkaen noudatettavista eräistä työehtosopimusmääräyksistä

Lisätiedot

SISÄASIAINMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos 19.12.2013 Katriina Laitinen

SISÄASIAINMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos 19.12.2013 Katriina Laitinen SISÄASIAINMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos 19.12.2013 Katriina Laitinen VALTIONEUVOSTON ASETUS POLIISISTA Yleistä Poliisiasetuksessa (1112/1995) säädetään muun muassa päällystöön, alipäällystöön

Lisätiedot

Laki. rajavartiolain muuttamisesta

Laki. rajavartiolain muuttamisesta Laki rajavartiolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan rajavartiolain (578/2005) 1 :n 3 momentti, 4, 12 :n 2 momentti, 15 c, 28 :n 1 momentin 3 ja 4 kohta, 33, 77 :n otsikko sekä 2

Lisätiedot

YLEISET KOKOUKSET. - Kokoontumislaki

YLEISET KOKOUKSET. - Kokoontumislaki YLEISÖTILAISUUDET JA YLEISET KOKOUKSET - Kokoontumislaki KOKOONTUMISLAKI Lain tarkoituksena perustuslaissa säädetyn kokoontumisvapauden turvaaminen Lakia sovelletaan sekä yleisötilaisuuksiin että yleisiin

Lisätiedot

silverjungle tuotekuvasto syksy talvi 2015 16

silverjungle tuotekuvasto syksy talvi 2015 16 silverjungle tuotekuvasto syksy talvi 2015 16 ekologinen ja eettinen vaatteiden ja asusteiden viidakko Suomalainen silverjungle-merkki tarjoaa korkealaatuisia lasten ja naisten vaatteita & asusteita, jotka

Lisätiedot

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi

KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS. www.käppäräpartio.fi KÄPYNEN PUKU- JA MERKKIOPAS www.käppäräpartio.fi 1 Sisällysluettelo o Partiopuku yhdistää............. 2 o Lippukunnan perinteet............. 2 o Helpotusta ahdingon sijaan............. 2 o Sudenpennun

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 236/2004 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 236/2004 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 236/2004 vp Hallituksen esitys laiksi poliisikoulutuksesta sekä laeiksi poliisin hallinnosta annetun lain ja poliisilain 7 :n muuttamisesta Asia Hallitus on vuoden 2003 valtiopäivillä

Lisätiedot