IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. URAKKAOHJELMA Asfalttipäällystystöiden urakkaohjelma 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "IISALMEN KAUPUNKI Tekninen keskus Pohjolankatu IISALMI. URAKKAOHJELMA Asfalttipäällystystöiden urakkaohjelma 2017"

Transkriptio

1 Pohjolankatu IISALMI URAKKAOHJELMA Asfalttipäällystystöiden urakkaohjelma 2017

2 URAKKAOHJELMA 2017 IISALMEN KAUPUNKI 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 RAKENNUTTAJA 1.2 TILAAJA Rakennuttaja on Iisalmen kaupungin tekninen keskus. Tilaajana toimii Iisalmen kaupungin tekninen keskus. 1.3 RAKENNUSKOHDE Rakennuskohteina ovat eri puolilla Iisalmen taajama-aluetta sijaitsevat, yleisellä liikenteellä olevat kadut ja tiet sekä muut liikenne- ja yleiset alueet. 2 URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS 2.1 URAKKAMUOTO 2.2 MAKSUPERUSTE Urakka on yksikköhintainen kokonaisurakka. Maksuperusteena on urakkasopimuksen perusteella määräytyvät yksikköhinnat ja tässä urakkaohjelmassa esitetyllä tavalla mitatut työmäärät. 2.3 URAKKASUHTEET Urakoitsija toimii tässä urakassa pääurakoitsijana. Urakoitsija voi antaa osan töistä tilaajan hyväksymille aliurakoitsijoille. 3 URAKOITSIJAN SUORITUSVELVOLLISUUS 3.1 PÄÄSUORITUSVELVOLLISUUS Urakkaan kuuluvat työt ja hankinnat Urakkaan kuuluvat liitteessä 1, Asfalttityökohteet 2017, lueteltujen kohteiden päällystys- ja jyrsintätyöt tässä urakkaohjelmassa esitetyssä laajuudessa. Kohdeluettelossa ilmoitetut pinta-alat, tonnimäärät yms. ovat likimääräisiä, eivätkä sido tilaajaa. Päällystetyypistä riippumatta urakoitsija laatii tai laadituttaa ehdotuksen suhteutuksesta eli rakeisuudesta sekä sideaine- ja täytejauhepitoisuudesta (mahdolliset lisäaineet mukaan lukien) sen mukaan, mitä tarjouspyyntöasiakirjoissa sanotaan. Suhteutusehdotus tulee hyväksyttää tilaajalla. 2(17)

3 URAKKAOHJELMA 2017 Tilaaja pidättää itsellään oikeuden supistaa, lisätä tai muuttaa työn laajuutta tai kohteita vielä urakan aikana. Urakkaan kuuluu tämän urakkaohjelman kohdassa 5.1 B esitettyjen asiakirjojen mukaan tehtyinä seuraavat työt. Yhteiset työt Asfalttipäällystetyöt Yhteisiin töihin kuuluu työselityksessä esitetyt työmaan hallintoon, toiminnan järjestelyyn ja työmaan huoltoon liittyvät työt. Urakoitsija vastaa työnaikaisista liikennejärjestelyistä osapuolten sopimalla tavalla (Yleisohje: Suomen kuntatekniikan yhdistys julkaisu 19/99 Tilapäiset liikennejärjestelyt katualueilla ). Urakoitsijan tulee hyväksyttää liikennejärjestelysuunnitelmat tien ja kadun ylläpitäjällä sekä ilmoittaa liikennejärjestelyistä poliisi- ja paloviranomaisille. Tarvittaessa tilaaja toteuttaa kustannuksellaan tavanomaista suuremmat liikennejärjestelyt (esim. kiertotiet, bussireittien järjestelyt, sulkemiset, yksisuuntaistamiset). Jokainen massakuorma punnitaan urakoitsijan toimesta ja kustannuksella. Jos tilaajan asfalttirouhetta tai vanhan asfaltin murskauksessa saatua asfalttimursketta käytetään asfalttimassan valmistukseen siitä otetaan urakoitsijan toimesta ja kustannuksella satunnaisnäytteitä ennen massan valmistukseen ryhtymistä. Porareikien täytön tekee näytteiden ottaja. Näistä töistä ei suoriteta erillistä korvausta, vaan niiden kustannukset on sisällytettävä annettuihin päällystys- ja muiden töiden yksikköhintoihin. Päällysteiden yksikköhintoihin kuuluu massan valmistus kaikkine raakaainehankintoineen, kuljetus työmaalle ja levitystyö täysin valmiiksi päällysteeksi sekä käytettyjen materiaalien ja työtuloksen laadun toteamiseksi tarvittavat mittaukset ja kokeet. Päällysteiden yksikköhintoihin on sisällytettävä mm. seuraavat aputyöt: sidotun alustan puhdistus ja kuivaus lukuun ottamatta koneellista alkupuhdistusta, mahdollisten paljaiden sideainepintojen hiekoitus, valmiin sauman liuostus, työaikaiset suunnitelmat. 3(17)

4 URAKKAOHJELMA 2017 IISALMEN KAUPUNKI Uusioasfalttipäällystetyöt Uusioasfaltointitöiden yksikköhintoihin on sisällytettävä samat osatekijät kuin asfaltointitöihin. Hinnat annetaan arvolle RC50 (vanhan asfaltin osuus massasta 50 %). Urakoitsija on velvollinen vastaanottamaan antamallaan hyvitys- / veloitushinnalla koneasemalleen tilaajan toimittaman vanhan asfaltin palat ja jyrsintärouheen. Tilaaja on kustannuksellaan selvittänyt toimittamansa materiaalin laadun.. Tilaaja teettää vähintään niin suuren osan asfaltointitöistä uusioasfaltilla, että sen toimittama vanha asfaltti voidaan niihin käyttää. Tästä osasta uusioasfaltointitöitä maksetaan urakoitsijan tarjouksen mukainen hinta, kuitenkin enintään vastaavan asfaltointityön hinta. Vuoden 2017 asfaltointiurakkaan ei sisälly uusioasfalttipäällystetöitä. Sirotepintaus (SIP) 4(17) Sirotepintauksen yksikköhintoihin on sisällytettävä seuraavat työt: sidotun alustan liimaus ja tasaus yksikköhintaluettelossa mainituilla hinnoilla alustan puhdistus tasauksen jälkeen sideaineen levitys kiviaineksen levitys ja tiivistys Vuoden 2017 asfaltointiurakkaan ei sisälly sirotepintausta. Sorakadun pintaus (SOP) Alusta- ja esityöt Sitomaton alusta Sorakadun pintauksen yksikköhintoihin on sisällytettävä seuraavat työt: alustan muotoilu tasausmurskeella ja sen tiivistys (tasaukseen käytettävän kiviaineksen määrä ja raekoko on sovittava tapauskohtaisesti) sideaineen levitys kiviaineksen levitys ja tiivistys Vuoden 2017 asfaltointiurakkaan ei sisälly sorakadun pintausta. Seuraavat työt, jotka eivät sisälly päällysteen yksikköhintoihin, suoritetaan erikseen sovituilla yksikköhinnoilla. Tilaaja suorittaa kantavan kerroksen rakentamisen täysin valmiiksi ja suorittaa kaivon kansien ja sulkujen säädön murskepinnan tasoon sekä lähtösaumojen leikkauksen.

5 URAKKAOHJELMA 2017 Sidottu alusta Muut työt Urakkarajat Urakkaan kuuluu sidotun alustan liimaus-, tasaus- ja jyrsintätyöt. Jyrsintätöissä rouheen kuormaus ja poisajo, liikennettä haittaavien jyrsintäsaumojen loivennus sekä työaikarajoituksista johtuvat kustannukset tulee sisällyttää jyrsinnän yksikköhintoihin. Kaivojen ja kansistojen laskemisesta jyrsintätyön ajaksi ja nostamisesta ja ympäryksen paikkauksesta maksetaan sopimuksen mukainen yksikköhinta. Jyrsintä ja päällystystyöt on ajoitettava siten, että jyrsitty alue on päällystetty yhden viikon kuluessa jyrsinnän suorittamisesta. Jos lähtösaumat on loivennettu, päällystystyö on tehtävä kolmen viikon kuluessa. Urakoitsijalle kuuluu mahdollisten puhjenneiden kohtien paikkaus ennen päällystystyötä. Jos näkymättömissä oleva kansirakenne rikkoo urakoitsijan kalustoa eikä tilaaja ole tiedottanut kannesta urakoitsijalle, on tilaaja korvausvelvollinen vahingosta. Jos taas kannen sijainti on urakoitsijan tiedossa ja vahinkoja syntyy jyrsinnän vuoksi, urakoitsija on näistä korvausvelvollinen. Urakkaan kuuluu seuraavien valmistelu- ja erikoistöiden suoritus, joista maksetaan sopimuksen mukainen yksikköhinta: - kansistojen korkeudensäätötyöt (kaivot ja sulut) päällystettävällä alueella Suoritettaessa kansistojen vaihto- tai nostotöitä kohteessa, jossa on useampia päällystekerroksia tehdään työ kahdessa vaiheessa. Kummastakin työvaiheesta maksetaan sopimuksen mukainen yksikköhinta. Paikkaustyössä, jonka kustannuksista sovitaan ennen työn alkua, kansisto nostetaan tulevan kulutuskerroksen alapintaan. Korkeussovitus lopulliseen tasoon suoritetaan kulutuskerrostyön yhteydessä, syntyvistä kustannuksista sovitaan ennen työhön ryhtymistä ellei tästä ole muuta sanottu. Kansistojen nostossa mahdollisesti tarvittavat korotusrenkaat on noudettavissa tilaajan osoittamasta paikasta veloituksetta. Mikäli urakassa käytetään massan valmistukseen tilaajan raaka-aineita, ei urakoitsija saa käyttää niitä muille tilaajille tehtäviin töihin Urakkaan kuulumattomat työt ja hankinnat Tilaaja tekee työkohteissa asfalttipohjatyöt murskepohjille sekä pintauskohteissa irrottaa kaivonkannet ja venttiilihatut etukäteen. 5(17)

6 URAKKAOHJELMA 2017 IISALMEN KAUPUNKI 3.2 SIVUVELVOLLISUUDET Tilaaja suorittaa työmäärien mittauksen urakoitsijan edustajan kanssa. Kaikista mittaustoimituksista on pidettävä mittauspöytäkirjaa. Tilaajan hankkii tarvittaessa kohdekohtaiset työluvat arkisin klo välisenä aikana tehtäviä töitä varten. Muina aikoina tehtäville töille luvat hankkii urakoitsija Urakoitsijan työnantaja-asemasta johtuvat velvollisuudet (YSE 2, kohta 1 j) Urakoitsijan tulee esittää tilaajalle mahdollisten aliurakoitsijoiden vastaavat selvitykset verojäämistä ja työnantajamaksujen suorittamisesta, mitkä siltä itseltään on vaadittu. Määräys tästä on sisällytettävä aliurakoita koskeviin tarjouspyyntöihin. Tilaajalla on oikeus hylätä sellainen urakoitsija, aliurakoitsija tai näiden alihankkija, joka ei ole toimittanut vaadittuja selvityksiä. Urakan kestäessä yli 6 kk on urakoitsijan esitettävä verovelkatodistus ja ilmoitus eläkevakuutusmaksuvelvoitteiden täyttämisestä 6 kuukauden välein. Maksujen laiminlyöminen on urakkasopimuksen purkuperuste. 3.3 TYÖMAAPALVELUT Tilaaja luovuttaa korvauksetta urakoitsijan käyttöön työkohteissa niiden toteuttamiseksi välittömästi tarvittavat alueet ja hankkii tarvittavat viranomaisluvat. Alueesta ja alueen käytöstä on sovittava etukäteen tilaajan kanssa. Urakoitsijan tulee noudattaa lupaehtoja. Vastuu työkohteesta ja sen ylläpidosta siirtyy urakoitsijalle työn alkaessa tai sovitusta työn alkamisajankohdasta ja päättyy, kun tilaaja on työsuorituksen hyväksynyt. Urakoitsijan tulee hankkia muiden tarvitsemiensa alueiden käyttöoikeudet. 3.4 TYÖMAAN JOHTOVELVOLLISUUDET Urakoitsija toimii tässä urakassa pääurakoitsijana ja lainsäädännön tarkoittamana päätoteuttajana työkohteissa, joilla ei samanaikaisesti työskentele tilaajan omajohtoista työvoimaa tai tilaajan sopimussuhteessa oleva urakoitsija, jolle kuuluu työmaan johtovelvollisuudet. Urakoitsija toimii aina päätoteuttajana käyttämiinsä aliurakoitsijoihin nähden. 4 TILAAJAN SUORITUSVELVOLLISUUS 6(17)

7 URAKKAOHJELMA 2017 Tilaaja hoitaa ympäristön suojelua koskevat lupa- ja ilmoitusasiat niiden asemapaikkojen osalta, jotka se luovuttaa urakoitsijan käyttöön. Osapuolten on noudatettava lupaehtoja. Tilaaja tai tilaajan toimeksi antamana urakoitsija tarkastaa etukäteen viemäri- ja muiden kaivojen sekä palopostien ja sulkuventtiilien kannet, luetteloi ne ja hankkii uudet kansistot huonokuntoisten tai korkeussäätöön kelpaamattomien tilalle (kansistoon kuuluu varsinainen kansi + kehys + korotusrenkaat yms. apulaitteet). Tilaaja tekee sirotepintauksen ja sorakadunpintauksen jälkiharjauksen, ellei toisin sovita. Tilaaja puhdistaa tarvittaessa valmiin päällysteen ennen tilaamiaan tasaisuusmittauksia. Tilaaja suorittaa tarvittaessa kustannuksellaan pysäköityjen ajoneuvojen siirron päällystettävältä katualueelta ja siirtoon liittyvien betonijalustaisten informaatiotaulujen pystytyksen ja poiston (yksi kerta/kohde). Tilaaja suorittaa rakennuskohteissa urakka-aikana seuraavia töitä: vanhan päällysteen koneellisen puhdistuksen korkeus- ja sijaintimerkinnät sitomattoman alustan viimeistely- ja tasaustöitä reunakivien ja päällystekivien asennustöitä tilaaja suorittaa pääsääntöisesti kantavan kerroksen sitomattoman osan rakentamisen ja viimeistelyn 5 URAKASSA NOUDATETTAVAT ASIAKIRJAT 5.1 SOPIMUSASIAKIRJAT Sopimusasiakirjat ja niiden keskinäinen pätevyysjärjestys on seuraava: A KAUPALLISET ASIAKIRJAT a) urakkasopimus tai tilaus ja tilausvahvistus b) urakkaneuvottelupöytäkirja c) Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998 d) tarjouspyyntö ja ennen tarjouksen antamista annetut kirjalliset lisäselvitykset e) urakkaohjelma f) turvallisuusasiakirja g) Asfalttiurakan asiakirjat 2005, arvonmuutosperusteet (PANK ry, Suomen Kuntaliitto) h) määrämittausohje Infra RYL 2006 i) tarjous liitteineen B TEKNISET ASIAKIRJAT 7(17)

8 URAKKAOHJELMA 2017 IISALMEN KAUPUNKI j) päällystystöiden työkohtainen työselostus ja laatuvaatimukset k) Asfalttiurakan asiakirjat 2005, yleinen työselostus (PANK ry, Suomen Kuntaliitto ry) l) Voimassa olevat Asfalttinormit m) Yleiset laatuvaatimukset, Infra RYL 2010 ja työselostukset n) Suomen kuntatekniikan yhdistys julkaisu 19/99 Tilapäiset liikennejärjestelyt katu-alueilla o) piirustukset Ennen tarjouksen jättämistä annetut kirjalliset lisäselvitykset ovat pätevyysjärjestyksessä tarjouspyyntökirjeen edellä. Viimeisenä annettu lisäselvitys on pätevyydessä ensimmäisenä. 6 URAKKA-AIKA 6.1 SUORITUSAIKA Töiden aloitus Urakoitsijalla on oikeus aloittaa työt Työkohteet on suoritettava työkohdeluettelon mukaisessa aikataulussa. Urakoitsijan on aloitettava työt yhden viikon kuluessa siitä, kun työkohde on osoitettu ja suoritettava ne yhtäjaksoisesti valmiiksi. Ainoastaan erikseen sovittaessa saadaan töitä suorittaa muulloin kuin arkisin klo välisenä aikana Töiden valmistuminen Välitavoitteet Urakan on oltava valmiina viimeistään Työt on suoritettava tilaajan antamaa työjärjestystä noudattaen. 6.2 VIIVÄSTYSSAKKO Viivästyssakko on kultakin työpäivältä, jonka urakka myöhästyy urakkasopimuksessa mainitusta valmistumisesta 0,05 % arvonlisäverottomasta urakkahinnasta. Viivästyssakko lasketaan enintään 50 työpäivältä ja välitavoitteineen enintään 75 työpäivältä Yksittäisen kohteen viivästyssakko 8(17)

9 URAKKAOHJELMA 2017 Yksittäisen työkohteen viivästyssakolle ei aseteta ylärajaa, eikä sen osalta peritty sakko vähennä koko urakan osalta perittävää viivästyssakkoa. Jos töiden aloitus siirtyy sovitusta alkamisajankohdasta urakoitsijasta johtuvasta syystä, tilaajalla on oikeus periä korvaus ylimääräisestä valvonta- ja kunnossapitokuluista. Vastaavasti urakoitsijalla on ylimääräisten kulujensa perimisoikeus tilaajalta, jos aloitus viivästyy tilaajasta johtuvasta syystä. Töiden aloitukseksi katsotaan se ajankohta, jolloin massan levitystyö on alkanut normaalilla teholla. Yksittäisen työkohteen valmistumisen viivästyessä työmaakokouksessa tai alkukatselmuksessa sovitusta valmistusajasta urakoitsijasta johtuvasta syystä peritään viivästyssakkoa kultakin alkavalta myöhästymisviikolta ,0 % kohteen arvonlisäverottomasta urakkahinnasta. Mikäli jyrsittyä aluetta ei ole päällystetty urakoitsijasta johtuvasta syystä yhden viikon tai työmaakokouksessa sovitun ajan kuluessa jyrsintätyön valmistumisesta, peritään viivästyssakkoa kultakin alkavalta myöhästymisviikolta ,0 % päällystämättömän alueen arvonlisäverottomasta urakkahinnasta jyrsintyön hinta mukaan lukien. Tässä tarkoitettu jyrsintätyö ei koske hienojyrsintäkohteita. 7 VAKUUDET JA VAKUUTUKSET 7.1 URAKOITSIJAN VAKUUDET Rakennusajan vakuus Rakennusajan vakuus on 10 % arvonlisäverottomasta urakkahinnasta. Rakennusajan vakuuden on oltava voimassa: a) urakkasopimuksen kaikinpuolisesta täyttämisestä b) viivästyssakon suorittamisesta c) niiden vahinkojen korvaamiseksi, jotka johtuvat urakoitsijan korvausvelvollisuudesta kolmannelle osapuolelle, jolle rakennuttaja saattaa joutua vastuuseen. Rakennusaikainen vakuus palautetaan urakoitsijalle heti, kun urakka on kokonaisuudessaan otettu vastaan, kun vastaanottotarkastuspöytäkirja on allekirjoitettu, kun takuuajan vakuus on asetettu, kun mahdolliset korvaukset on suoritettu kolmannelle henkilölle, jolle rakennuttaja saattaa joutua vastuuseen sekä kun rakennuttajan esittämät urakkasopimukseen perustuvat vaatimukset on suoritettu tai erillinen vakuus niiden selvittämiseksi ja suorittamiseksi on asetettu. 9(17)

10 URAKKAOHJELMA 2017 IISALMEN KAUPUNKI Takuuaika ja takuuajan vakuus Takuuaika on kaksi vuotta (YSE ). Takuuajan vakuus on 2 % arvonlisäverottomasta urakkahinnasta (YSE ). Sorakadun sirotepintauksen takuuaika on yksi vuosi. Pintauksen laatu arvostellaan vastaanottotarkastuksen yhteydessä, kun irtonainen kiviaines on harjattu pois. Pintauksen takuuaika ei koske kuitenkaan risteysalueita, jyrkkiä mäkiä eikä muita sellaisia kohtia, joissa raskaan liikenteen aiheuttama pistekuormitus on aiheuttanut pintaukseen vaurioita. Urakoitsija on velvollinen huolehtimaan siitä, etteivät takuun antaja vapaudu velvollisuuksistaan ennen kuin sopimuspuolten keskeiset suhteet ovat täysin selvät siinäkään tapauksessa, että sopimus puretaan YSE :n perusteella. 7.2 TILAAJAN VAKUUDET Maksuvelvollisuutensa täyttämisestä tilaaja ei esitä selvitystä eikä aseta vakuutta. 7.3 VAKUUTUKSET Rakennuskohteen vakuuttaminen Urakoitsijan tulee ottaa rakennuskohteelle YSE 38 :n mukaiset vakuutukset. 8 TILAAJAN MAKSUVELVOLLISUUS 8.1 URAKKAHINNAN MUODOSTUMINEN 10(17) Urakkahinta muodostuu mitattujen suoritemäärien ja sopimuksenmukaisten yksikköhintojen perusteella. Urakka on kolmivuotinen yksikköhintainen kokonaisurakka, joka perustuu v tarjottuihin kiinteisiin yksikköhintoihin. Sideaineen hintaa seurataan bitumi-indeksillä kuukausittain. Urakka-aikaa on mahdollista jatkaa yhteisellä päätöksellä ja tarjotuilla v.2017 yksikköhinnoilla yhteensä kahdella optiovuodella, joista kummastakin päätetään erikseen. 8.2 URAKKAHINNAN MAKSAMINEN Ennakko Ennakkomaksua ei suoriteta Maksusuoritukset

11 URAKKAOHJELMA 2017 Korvaus työstä suoritetaan maksu- ja mittausperusteiden määräämällä tavalla mitattujen määrien sekä massa- ja yksikköhintaluettelossa esitettyjen yksikköhintojen perusteella. Laskut on lähettävä jokaisesta työkohteesta erikseen ja niissä on mainittava mittauksen suorittajat, päivämäärät sekä aika, milloin työ on tehty ja työkohteen tarkka sijainti, nimi ja asfalttipäällysteen laatu. Laskujen maksuaika on 14 vrk siitä, kun maksukelpoinen lasku on esitetty tilaajalle. Yliajalta urakoitsijalla on oikeus periä korkolain mukainen viivästyskorko Pidätykset Ellei muutoin ole sovittu, tilaaja pidättää urakan viimeisistä, erikseen sovittavista maksueristä 10 % suuruisen erän laskettuna arvonlisäverottomasta urakkahinnasta. Pidätetty summa maksetaan urakoitsijalle heti, kun urakka on tilaajan puolelta hyväksytysti vastaanotettu ja taloudellinen loppuselvitys tehty. Viivästyskorkoa ei em. laskuista makseta (poikkeus YSE ). 8.3 HINTASIDONNAISUUDET Valtiovallan lainsäädännöllisten toimenpiteiden katsotaan tulleen asianosaisten tietoon, kun ne on julkaistu Suomen Säädöskokoelmassa Kustannusindeksi Urakkahintaa ei sidota indeksiin Yksikköhintojen muunnokset / muutokset Neliömetrihinta ( /m 2 ) muunnetaan tonnihinnaksi ( /t) teoreettisen massamenekin mukaisesti. Sideaineen, täytejauheen tai massassa käytettävien lisäaineiden määrien, laadun tai määrän muuttuessa tarjouspyynnön mukaisista ohjearvoista tarkistetaan vastaavaa yksikköhintaa tarjouksen mukaisilla muutoshinnoilla. Sideaineen hinnanmuutos otetaan huomioon siten, että vertailukohtana on bitumi-indeksi 2010=100, elokuun 2016 indeksi. Muutosten suuruus lasketaan bitumi-indeksin avulla. Päällysteiden yksikköhintojen muutokset lasketaan teoreettisen massamenekin tai liima-aine menekin ja työselityksen mukaisen sideainepitoisuuden mukaisesti. 11(17)

12 URAKKAOHJELMA 2017 IISALMEN KAUPUNKI Poikkeavan työajan korotus Mikäli työkohde tilaajan vaatimuksesta sovitaan tehtäväksi kokonaan tai osittain yötyönä (arkisin klo ) tai pyhätyönä (la klo ma klo 07.00) maksetaan ko. työn osalta korotus. Korotuksen suuruus on 40 %. Korotus ei koske jyrsintöjä. 8.4 TYÖMÄÄRIEN MITTAUS Työkohteen valmistuttua suoritetaan siinä käyttöönottotarkastus ja määrämittaus. Massajätteet ja muut jätteet on poistettava ja työalue siivottava ennen mittauksen suorittamista. Määrämittaus on suoritettava mahdollisimman pian työn valmistumisen jälkeen, kuitenkin viimeistään viikon kuluessa käyttöönottotarkastuksesta. Tilaaja suorittaa työmäärien mittauksen urakoitsijan edustajan kanssa. Kaikista mittaustoimituksista on pidettävä mittauspöytäkirjaa. Päällysteen pinta-alaa laskettaessa mitataan päällystetyn osan pituus keskiviivaa pitkin ja leveydeksi lasketaan todellinen, mutta kuitenkin enintään tilattu tai sovittu päällysteleveys. Lopullinen pinta-ala pyöristetään täysiksi neliömetreiksi. 8.5 SUUNNITELMA- JA HINTAMUUTOKSET Kaikista muutos- ja lisätöistä sekä niissä soveltuvista yksikköhinnoista on kirjallisesti sovittava tilaajan kanssa ennen ko. työhön ryhtymistä. Urakan työmäärien pieneneminen tai suureneminen yksikköhintaluettelossa annetuista arvioiduista työmääristä ei oikeuta muuttamaan urakan yksikköhintoja (poikkeus YSE ). Tarjoukseen sisältyvän muutos- ja lisätöissä käytettävän yksikköhintaluettelon yksikköhintojen tulee tarkoittaa täysin valmista työtä yleis- ym. kustannuksineen ja olla sovellettavissa sekä lisäyksiä että vähennyksiä laskettaessa. Urakoitsijan tulee tarjousta laatiessaan lisätä muutos- ja lisätöiden yksikköhintaluetteloon ne lähetetystä luettelosta mahdollisesti puuttuvat yksikköhinnat, joita hänen käyttämänsä työmenetelmän yhteydessä voi esiintyä, sekä täydentää luetteloa muutenkin niiltä osin kuin havaitsee siinä puutteellisuuksia. Tarjouksessa esitetyn yksikköhinnan tulee olla oikeassa suhteessa työosan vaatimiin kustannuksiin nähden. Tilaajalla on oikeus hylätä tarjous, jos epäsuhde on ilmeinen. 12(17)

13 URAKKAOHJELMA ORGANISAATIOT 9.1 TILAAJAN ORGANISAATIO/EDUSTAJAT Aloituskokouksessa nimetään urakan vastuuhenkilöt ja valvontaorganisaatio. 9.2 URAKOITSIJAN ORGANISAATIO/EDUSTAJAT Urakoitsijan on nimettävä tätä urakkaa varten toimivaltainen edustaja ja vastaava työnjohtaja sekä työn työturvallisuudesta vastuussa oleva henkilö. Urakoitsijalla on oltava aiempaa kokemusta vastaavista asfaltointitöistä. Urakoitsijan työpäälliköllä on oltava joko 5 vuoden valmistumisen jälkeinen työkokemus asfalttialalta ja vähintään AMK insinöörin tutkinto tai 10 vuoden valmistumisen jälkeinen työkokemus asfalttialalta ja vähintään rakennusmestarin koulutus ja vastuullisella työnjohtajalla ja hänen varamiehellään viiden vuoden valmistumisen jälkeinen työkokemus asfalttialalta ja vähintään rakennusmestarin koulutus, lisäksi heidän tulee olla suorassa työ- /sopimussuhteessa urakoitsijaan. Vastuulliselta työnjohtajalta, työnjohdolta sekä urakoitsijan hankkeeseen osallistuvilta muilta avainhenkilöiltä edellytetään hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, tarvittaessa on esitettävä kielitodistus sekä työntekijöiltä suomen kielen suullista taitoa. Tilaaja pidättää itselleen perustellusta syystä oikeuden hylätä urakoitsijan esittämä työnjohto. 10 YHTEISET TOIMITUKSET 10.1 KATSELMUKSET Tilaajan luovuttamat työalueet täsmennetään yhteisissä katselmuksissa ennen työkohteen luovuttamista urakoitsijan käyttöön. Alustan luovuttamistapa sovitaan urakan alkukokouksessa. Jos sitomattoman alustan muotoilu ja muu viimeistely kuuluvat tilaajan tehtäviin, urakoitsijan on ennen päällystystöiden alkua esitettävä huomautuksensa alustan kaltevuus-, kantavuus-, tms. puutteista, jotka se haluaa jättää tilaajan vastuulle. Huomautukset tulee merkitä työmaapäiväkirjaan TYÖMAAKOKOUKSET 13(17)

14 URAKKAOHJELMA 2017 IISALMEN KAUPUNKI Urakan toteuttamisen aikana pidetään säännöllisin välein työmaakokouksia TYÖMAAPÄIVÄKIRJA Urakoitsijan tulee pitää päivittäistä työmaapäiväkirjaa (YSE ) KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS Työkohteen valmistuttua suoritetaan sopijapuolten läsnäollessa työn silmämääräinen tarkastus ja sovitaan mahdollisesti tarvittavista korjaustoimenpiteistä sekä työkohteen tilaajan käyttöön luovuttamisen aiheuttamista liikenne- ja muista järjestelyistä VASTAANOTTOTARKASTUS Koko urakkaa koskeva vastaanottotarkastus ja taloudellinen loppuselvitys pidetään urakka-ajan päätyttyä. Vastaanottotarkastuksessa sovitaan seuraavana keväänä pidettävässä jälkitarkastuksessa suoritettavat tarkastustoimenpiteet TAKUUTARKASTUS Takuutarkastus pidetään YSE :n mukaisesti. 11 LAADUNVARMISTUS 11.1 LAATUVAATIMUKSET JA ARVONMUUTOSPERUSTEET Päällystystöiden laatu arvostellaan urakka-asiakirjojen mukaisesti. Arvonmuutokset määräytyvät tämän julkaisun liiteasiakirjan "Arvonmuutosperusteet" mukaisesti. Asfalttimassojen ohjearvot ja laatuvaatimusluokat on esitetty asiakirjoissa. Massan valmistukseen käytetään sopimusasiakirjoissa määriteltyjä ja laatuvaatimukset täyttäviä, CE-merkityjä sideaineita, kiviaineksia ja lisäaineita. Tilaajan suostumuksella voidaan käyttää myös tavanomaisesta poikkeavia, normaalit laatuvaatimukset täyttämättömiä raaka-aineita, jos niiden ominaisuudet ja vaikutukset päällysteen laatuun ja kestävyyteen tunnetaan riittävän hyvin ja ko. ainesten käyttö on taloudellisesti edullista tai kokeilutarkoitukses- 14(17)

15 URAKKAOHJELMA 2017 sa muutoin perusteltua. Tällöin on toiminnallinen ennakkosuhteutus yleensä välttämätön TILAAJAN LAADUNVARMISTUS Tilaajalla on oikeus ottaa ja tutkia kustannuksellaan sideaine-, täytejauheja tartukenäytteet. Tarvittaessa tilaaja tekee murskaustyön aikaisia määrityksiä täydentäviä tutkimuksia päällystekiviaineksesta sekä sirote- pintausja sorakadunpintaustöiden sideaineen levitykseen liittyviä tarkistuksia (kg/m 2 ) URAKOITSIJAN LAADUNVARMISTUS Laatusuunnitelma Urakoitsijan on laadittava tätä urakkaa koskeva laatusuunnitelma toimintansa ohjaamiseksi ja laadun varmistamiseksi. Vastaava laatusuunnitelma on oltava myös mahdollisilla aliurakoitsijoilla ja näiden alihankkijoilla. Urakoitsijan tulee esittää tätä urakkaa koskeva laatusuunnitelma ennen urakkasopimuksen allekirjoitusta Ennakkokokeet Urakoitsijan tulee toimittaa tilaajalle ennen työn alkua hankkimiensa kiviainesten tutkimusselostukset, joista ilmenee kiviainesten kelpoisuus päällysteen raaka-aineeksi. Urakoitsijan tulee tehdä ehdotus kunkin massaseoksen suhteutukseksi (kokemusperäinen suhteutus) käyttötarkoitus huomioon ottaen Työnaikainen laadun seuranta Näytteiden otossa noudatetaan menetelmää SFS-EN Menetelmässä on annettu ohjeet massanäytteiden otosta kuormasta, sekoittimen alta, ajoradalle levitetystä massasta, pintauksista, valuasfaltinkeittimestä, asfalttirouheesta sekä poranäytteiden otosta. Urakkasopimusasiakirjoissa määrätään mitä näytteitä otetaan ja mitkä ominaisuudet niistä tutkitaan. Urakoitsija huolehtii kustannuksellaan laadunohjaukseen, laadunvarmistukseen ja laadunarvosteluun kuuluvasta näytteenotosta ja tutkimuksesta. Laadun arvostelussa otetaan huomioon vain sellaiset näytteet, joiden otosta ja näytteenottopaikasta on sovittu tilaajan edustajan kanssa ja jotka on tutkittu yhteisesti sovitussa laboratoriossa. Sopimusosapuolten on viipymättä toimitettava suorittamiensa laadunvalvontatutkimusten ja -mittausten tulokset toisilleen tiedoksi. Kaikki massanäytteet ottaa ja tutkii (tutkituttaa) urakoitsija yhteisesti sovitussa laboratoriossa omalla kustannuksellaan ellei toisin sovita. 15(17)

16 URAKKAOHJELMA 2017 IISALMEN KAUPUNKI Valmiin päällysteen tutkiminen Asfalttimassan koostumus tutkitaan ja arvostellaan massanäytteiden ja poranäytteiden perusteella. Asfalttinormien mukaisten näytemäärien lisäksi voi kumpi tahansa osapuoli tutkituttaa omalla kustannuksellaan lisäporanäytteitä esim. lajittumien tutkimiseksi mahdollisesti epäilyttävistä kohdista. Nämä tulokset otetaan laadun arvostelussa huomioon samanarvoisina kuin muutkin näytteet, jos ottopaikoista on sovittu toisen osapuolen kanssa. Massamäärän, tyhjätilan ja mahdollisesti massan koostumuksen selvittämiseksi urakoitsija ottaa poranäytteet, paikkaa näytteenottoreiät ja toimittaa ne yhteisesti sovittuun laboratorioon. Näytteiden otossa noudatetaan menetelmää SFS-EN Varsinaisista laboratoriotutkimuskustannuksista vastaa urakoitsija. Ellei urakka-asiakirjoissa ole toisin mainittu, voidaan erikoistapauksissa ja erikseen sovittaessa poranäytteistä tutkia myös kulumiskestävyys sivurullakokeella, PANK 4209 (EN ) tai ohuissa hienorakeisissa päällysteissä muilla hyväksytyillä menetelmillä esim. Prall-menetelmällä ja deformaatiokestävyys jaksoittaisella virumiskokeella, PANK 4208 (pren ). Pyöräurituskoe PANK 4205 (SFS-EN ) edellyttää päällysteestä sahattuja suurempia laattoja. Näytteet ottaa ja toimittaa urakoitsija omalla kustannuksellaan yhteisesti sovittuun laboratorioon. Päällysteen lajittumat ja muut työvirheet arvostellaan seuraavana keväänä pidettävässä jälkitarkastuksessa. Urakan lopulliset arvonmuutokset tältä osin määrätään jälkitarkastuksessa todettujen seikkojen perusteella. 12 RIITAISUUKSIEN RATKAISEMINEN Ellei urakkasopimuksessa ole toisin määrätty riita-asiat, joista sopijaosapuolet eivät voi keskenään sopia ratkaistaan ensiasteen tuomioistuimena Suomen lain mukaan tilaajan käräjäoikeudessa (YSE ). 13 MUUT SOPIMUSASIAT / ERITYISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ 13.1 OMISTUSOIKEUS IRROTETTAVIIN AINEKSIIN Omistusoikeus urakka-alueelta irrotettaviin urakkasuorituksessa tarpeettomiin aineksiin kuuluu urakoitsijalle lukuun ottamatta seuraavia materiaaleja: - kaivonkansistot, luonnonreunakivet, nupu- ja noppakivet, jyrsintärouhe Materiaalit toimitetaan tilaajan osoittamaan varastoon, os. Kaupungin keskusvarikko, Teollisuuskatu ILMOITUKSET VIRANOMAISILLE 16(17)

17 URAKKAOHJELMA 2017 Tilaaja pidättää itsellään oikeuden ilmoittaa tarvittaville viranomaisille Iisalmen kaupungin kanssa urakkasopimuksen tehneiden urakoitsijoiden nimet ja urakkasummat. Urakoitsijan on ilmoitettava vaaditut tiedot veroviranomaiselle OPTIO URAKAN JATKAMISESTA Tilaajalla on oikeus ilman uutta tarjouskilpailua jatkaa urakkaa tarjotuilla yksikköhinnoilla valitun urakoitsijan kanssa kaksi lisävuotta 2020 ja 2021, jos tilaaja ja urakoitsija yhdessä niin päättävät. Kunkin optiovuoden käyttöönotosta sovitaan sopijapuolten kesken erikseen. Iisalmen kaupunki, tekninen keskus Juha Rönkkö Juha Rönkkö Liitteet - Työkohdeluettelo Asfalttipäällystystöiden turvallisuusasiakirja (17)

Virtain kaupunki Tekninen toimi. URAKKAOHJELMA Päällysteurakka 2018

Virtain kaupunki Tekninen toimi. URAKKAOHJELMA Päällysteurakka 2018 1 Virtain kaupunki Tekninen toimi URAKKAOHJELMA Päällysteurakka 2018 2 SISÄLTÖ 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja 4 1.2 Tilaaja 4 1.3 Rakennuskohde 4 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA

KAUHAVAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA KAUHAVAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA PÄÄLLYSTYSTYÖT 2016 URAKKAOHJELMA 2 URAKKAOHJELMA SISÄLLYSLUETTELO 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUTTAJA... 4 1.2 TILAAJA... 4 1.3 RAKENNUSKOHDE... 4

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULA KAUPUNKI Tekninen palvelukeskus. URAKKAOHJELMA Päällysteurakan urakkaohjelma 2017

MÄNTTÄ-VILPPULA KAUPUNKI Tekninen palvelukeskus. URAKKAOHJELMA Päällysteurakan urakkaohjelma 2017 MÄNTTÄ-VILPPULA KAUPUNKI Tekninen palvelukeskus URAKKAOHJELMA Päällysteurakan urakkaohjelma 2017 URAKKAOHJELMA MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI SISÄLTÖ 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...4 1.1 Rakennuttaja...4 1.2

Lisätiedot

Rakennuttajan edustajana ja tilaajana toimii Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus/rakentamispalvelut

Rakennuttajan edustajana ja tilaajana toimii Järvenpään kaupungin Tekninen palvelukeskus/rakentamispalvelut KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISKOHTEET 2013 2015 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET JA SOPIMUKSEN KOHDE 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Toimittaja Rakennuttaja on Järvenpään kaupunki Rakennuttajan edustajana ja tilaajana

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET.

SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET. SOPIMUS(luonnos) KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-30.9.2020. Urakkakohde Urakkakohteina Nurmijärven

Lisätiedot

PORVOON KAUPUNKI Kuntatekniikka URAKKAOHJELMA LOUHINTATYÖT

PORVOON KAUPUNKI Kuntatekniikka URAKKAOHJELMA LOUHINTATYÖT Kuntatekniikka URAKKAOHJELMA LOUHINTATYÖT TOUKOVUORI 2012 KATU OSASTO URAKKAOHJELMA SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Rakennuskohde 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA 1(8) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA A. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt

URAKKAOHJELMA 1(8) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA A. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 1(8) LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA A Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 2(8) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 3 1.1 RAKENNUTTAJA... 3 1.2 TILAAJA... 3 1.3 RAKENNUSKOHDE... 4 2. ARVONLISÄVERO... 4 3. URAKOITSIJAN

Lisätiedot

Jäteaseman rakentaminen

Jäteaseman rakentaminen Lumijoen kunta Jäteaseman rakentaminen 9.5.2019 Lumijoen kunta 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja 1.2 Konsultit ja asiantuntijat 1.3 Rakennuskohde 2. URAKKAMUOTO JA

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTAVIRASTO VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ

HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTAVIRASTO VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ HELSINGIN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA HEL 2015-010163 Tekninen yksikkö VHA 18.9.2015 HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ URAKKAOHJELMA 18.9.2015 HELSINGIN

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA URHEILUTIEN SILLAN. rakentaminen kokonaisurakkana URAKKAOHJELMA

KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA URHEILUTIEN SILLAN. rakentaminen kokonaisurakkana URAKKAOHJELMA KAUHAJOEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA URHEILUTIEN SILLAN rakentaminen kokonaisurakkana Kauhajoen kaupunki 2 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja 4 1.2 Tilaaja 4 1.3 Rakennuskohde

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA Päällysteurakan urakkaohjelma

URAKKAOHJELMA Päällysteurakan urakkaohjelma LIITEASIAKIRJA Hyvinkään kaupunki Tekninen keskus,kuntatekniikka Päällysteurakan urakkaohjelma SISÄLTÖ 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...4 1.1 Rakennuttaja...4 1.2 Tilaaja...4 1.3 Rakennuskohde...4 2. URAKKAMUOTO

Lisätiedot

ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE URAKKAOHJELMA

ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE URAKKAOHJELMA ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Rakennuskohde 2 URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS 2.1

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma Liite 4 Tekninen palvelukeskus 20.3.2014 PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT. Urakkaohjelma

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma Liite 4 Tekninen palvelukeskus 20.3.2014 PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT. Urakkaohjelma JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma Liite 4 PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT Urakkaohjelma JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma Liite 4 Sisällysluettelo 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 1 1.1 Rakennuttaja... 1 1.2 Tilaaja...

Lisätiedot

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA.

SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA. SOPIMUS(luonnos) KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKKA KLAUKKALAN JA LEPSÄMÄN ALUEURAKAN SOPIMUS 1.10.2017 1.10.2020 Hanke Nurmijärven kunnan Klaukkalan ja Lepsämän alueurakka 1.10.2017-1.10.2020. Kunnossapitokohde

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS 12.9.2017 Sisällys 2(5) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 SUUNNITTELIJAT... 3 KATSELMUKSET... 3 URAKKAMUOTO JA URAKOITSIJAN VELVOLLISUUDET... 3 TILAAJAN VELVOLLISUUDET... 3 SOPIMUSASIAKIRJAT...

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma LIITE 8 14.1.2015 PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015. Urakkaohjelma

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma LIITE 8 14.1.2015 PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015. Urakkaohjelma JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma LIITE 8 14.1.2015 PÄÄLLYSTYSTYÖT 2015 Urakkaohjelma JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Urakkaohjelma LIITE 8 14.1.2015 Sisällysluettelo 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 1 1.1 Rakennuttaja...

Lisätiedot

SVEITSINPUISTON LASKEUTUSALTAAN RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA

SVEITSINPUISTON LASKEUTUSALTAAN RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA SVEITSINPUISTON LASKEUTUSALTAAN RAKENTAMISURAKKA HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (9) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja... 4 1.2 Tilaaja... 4 1.3 Rakennuskohde... 4 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÄÄLLYSTYSURAKKA 2017 URAKKAOHJELMA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÄÄLLYSTYSURAKKA 2017 URAKKAOHJELMA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÄÄLLYSTYSURAKKA 2017 URAKKAOHJELMA SISÄLLYSLUETTELO 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUTTAJA... 4 1.2 TILAAJA... 4 1.3 RAKENNUSKOHDE... 4 2 URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS...

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA 1(19) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA B. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt

URAKKAOHJELMA 1(19) TEKNINEN TOIMI LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA B. Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 1(19) LAITILAN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA B Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 2(19) 1. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS... 4 1.1 URAKKAMUOTO... 4 1.2 MAKSUPERUSTE... 4 1.3 URAKKASUHTEET... 4 2.... 4 3.

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. Asfaltointityöt HANKE KEMIJÄRVEN KAUPUNKI. Kemijärven kaupungin asfaltointityöt vuonna 2019 URAKKAOHJELMA. 7.3.

URAKKAOHJELMA. Asfaltointityöt HANKE KEMIJÄRVEN KAUPUNKI. Kemijärven kaupungin asfaltointityöt vuonna 2019 URAKKAOHJELMA. 7.3. 7.3.2019 Sivu 1/24 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI HANKE Kemijärven kaupungin asfaltointityöt vuonna 2019 Asfaltointityöt Sivu 2/24 SISÄLTÖ 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 RAKENNUTTAJA 4 1.2 TILAAJA 4 1.3 RAKENNUSKOHDE

Lisätiedot

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998.

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. 1 Urakkasopimus YSE 1998 RT 80260 RT 80260 1(5) URAKKASOPIMUS YSE 1998 Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. Hanke Numero Rakennuskohde Urakkasopimus PÄÄURAKKA 1

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÄÄLLYSTYSURAKKA 2015 URAKKAOHJELMA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÄÄLLYSTYSURAKKA 2015 URAKKAOHJELMA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÄÄLLYSTYSURAKKA 2015 URAKKAOHJELMA Mäntsälän kunta Urakkaohjelma 2 (19) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUTTAJA... 4 1.2 TILAAJA... 4 1.3 RAKENNUSKOHDE... 4

Lisätiedot

TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ URAKKAOHJELMA

TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ URAKKAOHJELMA TALIN LIIKUNTAPUISTO TEKONURMIKENTÄN PERUSKORJAUSTYÖ URAKKAOHJELMA 12.7.2016 HELSINGIN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 5 1.1 Rakennuttaja 5 1.2 Tilaaja 5 1.3 Rakennuskohde

Lisätiedot

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017

8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 Sivu 1 Tuusulan kunta 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS- JA HIEKOITUSURAKKA 2013 2017 URAKKASOPIMUS LUONNOS Sivu 2 Rakennuttaja Tilaaja Tuusulan kunta Tekninen toimi Urakoitsija Kohde 8 MATTILA-MAHLAMÄKI AURAUS-

Lisätiedot

PÄÄLLYSTYSURAKKA 2014 URAKKAOHJELMA

PÄÄLLYSTYSURAKKA 2014 URAKKAOHJELMA 29.1.2014 LIITE 1 ESPOON KAUPUNKI Päällysteet ja merkinnät PL 6400 00270 ESPOON KAUPUNKI PÄÄLLYSTYSURAKKA 2014 Päällysteet ja merkinnät 29.1.2014 2(19) Sisältö 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 RAKENNUTTAJA

Lisätiedot

VÄRIMESTARIN PUISTON PUISTOVÄYLÄ (TEHTAANSUON KESKUSPUISTO) URAKKAOHJELMA

VÄRIMESTARIN PUISTON PUISTOVÄYLÄ (TEHTAANSUON KESKUSPUISTO) URAKKAOHJELMA VÄRIMESTARIN PUISTON PUISTOVÄYLÄ (TEHTAANSUON KESKUSPUISTO) HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (10) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja... 4 1.2 Tilaaja... 4 1.3 Rakennuskohde... 4 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki kuntatekniikkaliikelaitoksen (Mestar) asfaltointityöt URAKKAOHJELMA

Kuopion kaupunki kuntatekniikkaliikelaitoksen (Mestar) asfaltointityöt URAKKAOHJELMA Kuopion kaupunki kuntatekniikkaliikelaitoksen (Mestar) asfaltointityöt 2017-2018 2(29) SISÄLTÖ 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 5 1.1 Rakennuttaja... 5 1.2 Rakennuskohde... 5 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA

YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA 23.3.2016 Sivu 1/24 Tilaaja: Janakkalan kunta Juttilantie 1 14200 Turenki Hanke: YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA Sivu 2/24 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 Tilaaja ja rakennuttaja...

Lisätiedot

PÄÄLLYSTYSURAKKA 2012 URAKKAOHJELMA

PÄÄLLYSTYSURAKKA 2012 URAKKAOHJELMA 14.2.2012 ESPOON KAUPUNKI Katutuotanto PL 6400 00270 ESPOON KAUPUNKI PÄÄLLYSTYSURAKKA 2012 Katutuotanto 14.2.2012 2(16) Sisältö 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 RAKENNUTTAJA 4 1.2 TILAAJA 4 1.3 RAKENNUSKOHDE

Lisätiedot

Kalaasin alueen kunnallistekniikka

Kalaasin alueen kunnallistekniikka Mäntsälän Kunta Mäntsälän Vesi Kalaasin alueen kunnallistekniikka Urakkaohjelma 2.7.2010 Tarkistanut Kirjoittanut Pekka Savolainen Asko Määttänen Mäntsälän kunta Heikinkuja 4 FI-04600 MÄNTSÄLÄ Finland

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN PÄÄLLYSTYSTYÖT

HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN PÄÄLLYSTYSTYÖT 1/6 URAKKAOHJELMA NAKKILA HARJAVALTA 3.2.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN 2017 2018 PÄÄLLYSTYSTYÖT 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Osoite: keskustie

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA. Ajoratamerkintäurakan urakkaohjelma 2013-2015

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA. Ajoratamerkintäurakan urakkaohjelma 2013-2015 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Ajoratamerkintäurakan urakkaohjelma 2013-2015 2 (19) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 5 1.1 RAKENNUTTAJA... 5 1.2 TILAAJA... 5 1.3 RAKENNUSKOHDE, URAKKAMUOTO, URAKAN LAAJUUS

Lisätiedot

LUONNOS RT 80260 URAKKASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. toukokuu 1998

LUONNOS RT 80260 URAKKASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. toukokuu 1998 toukokuu 1998 1 (10) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 URAKKAOHJELMA

PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 URAKKAOHJELMA 31.1.2013 ESPOON KAUPUNKI Päällysteet ja merkinnät PL 6400 00270 ESPOON KAUPUNKI PÄÄLLYSTYSURAKKA 2013 Päällysteet ja merkinnät 31.1.2013 2(17) Sisältö 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 RAKENNUTTAJA

Lisätiedot

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka. HARJAVALLAN KAUPUNKI Tekniset palvelut Keskustie 5b Päiväys Dnro 29200 HARJAVALTA 8.7.2013 URAKKAOHJELMA MULLINMÄENTIE,POROLANOJAN SILLAN RAKENTAMINEN 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Osoite: Harjavallan

Lisätiedot

KOIVISSILLAN TYÖPAIKKA-ALUEEN RAKENTAMINEN URAKKAOHJELMA

KOIVISSILLAN TYÖPAIKKA-ALUEEN RAKENTAMINEN URAKKAOHJELMA 1 (13) Vihdin kunta Tekninen ja ympäristötoimi Kunnallistekniikka KOIVISSILLAN TYÖPAIKKA-ALUEEN RAKENTAMINEN URAKKAOHJELMA 2 (13) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 RAKENNUTTAJA 4 1.2 TILAAJA 4 1.3 SUUNNITTELIJA

Lisätiedot

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi

LUONNOS. Ylöjärven kaupunki / Yhdyskuntatekniikka Räikäntie 3 / PL 22 33471 Ylöjärvi toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

Hyyppärä Veikkari pääviemäri osa plv ( ) URAKKAOHJELMA

Hyyppärä Veikkari pääviemäri osa plv ( ) URAKKAOHJELMA Hyyppärä Veikkari pääviemäri osa plv.0-162 (1479.5-1636.5) HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (10) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja... 4 1.2 Tilaaja... 4 1.3 Rakennuskohde... 4 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN

Lisätiedot

URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Tarjouksen antajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa lähetettyjen lisäselvitysten vastaanottamisesta.

URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Tarjouksen antajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa lähetettyjen lisäselvitysten vastaanottamisesta. INARIN KUNTA Inarin kunta, tekninen osasto Piiskuntie 2 99800 IVALO URAKKATARJOUSPYYNTÖ Sairaalantien kevyenliikenteenväylän parantaminen. Inarin kunta pyytää Teiltä urakkatarjoustanne oheisten urakka-asiakirjojen

Lisätiedot

PUITESOPIMUS - puitejärjestely

PUITESOPIMUS - puitejärjestely PUITESOPIMUS, LUONNOS 1(9) PUITESOPIMUS - puitejärjestely Hanke Viite Asianumero 1756/02.08.00/2012 Puitesopimus Työkohdekohtainen tilaus Urakkakohde Tähän puitesopimukseen sopijaosapuolet ovat kirjanneet

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ

YLÖJÄRVEN KAUPUNKI Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 1 Tekninen osasto Yhdyskuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 2 26.3.2015 Räikäntie 3. 33470 Ylöjärvi TARJOUSPYYNTÖ Työn nimi Päällystysurakka 2015 Tarjouspyynnön kohde Ylöjärven kaupunki pyytää teiltä tarjousta

Lisätiedot

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET VIHDIN KUNNAN PÄÄLLYSTYSURAKKA 2016-2018 (+MAHD. OPTIO V. 2019) HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt 30.6.2016 2(9) Yleistä Nämä määrämittausperusteet noudattavat Infra 2015 Rakennusosa-

Lisätiedot

16.3.2010. Hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kansallisenkynnysarvon.

16.3.2010. Hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kansallisenkynnysarvon. TARJOUSPYYNTÖ 1 (7) 16.3.2010 PÄÄLLYSTEPAIKKAUSTYÖT 2010 Järvenpään kaupungin tekninen toimi pyytää tarjoustanne kaupunkitekniikan vastuualueen teettämistä paikkaustöistä yksikköhintaisena kokonaisurakkana

Lisätiedot

1 (5) Hyvinkään kaupunki Tekninen keskus, kuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ

1 (5) Hyvinkään kaupunki Tekninen keskus, kuntatekniikka TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Hyvinkään kaupunki TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ 2 (5) TARJOUSPYYNTÖ Työn nimi Päällystysurakka 2016 Tarjouspyynnön kohde Hyvinkään kaupunki pyytää teiltä tarjousta vuoden 2016 päällystystöistä yksikköhintaisena

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfalttipäällystystyöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfalttipäällystystyöt 14.2. Asfalttipäällystystyöt - 2019 PL 10/Pohjolankatu 14 74101 Iisalmi 14.2. Työn nimi Iisalmen kaupungin asfalttipäällystystyöt - 2019 Urakka on kolmivuotinen yksikköhintainen kokonaisurakka, joka perustuu

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNINEN KESKUS GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT V. 2016, HYVINKÄÄ URAKKAOHJELMA

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNINEN KESKUS GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT V. 2016, HYVINKÄÄ URAKKAOHJELMA HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNINEN KESKUS GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT V. 2016, HYVINKÄÄ HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja 4 1.2 Tilaaja 4 1.3 Rakennuskohde

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Liite 3 Kuntatekniikka TIEMERKINTÄTYÖT MASSALLA/MAALILLA VUONNA 2017

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Liite 3 Kuntatekniikka TIEMERKINTÄTYÖT MASSALLA/MAALILLA VUONNA 2017 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Liite 3 Kuntatekniikka 17.3.2017 TIEMERKINTÄTYÖT MASSALLA/MAALILLA VUONNA 2017 URAKKAOHJELMA KAUNIAISTEN KAUPUNKI Urakkaohjelma 2(11) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. /2018 / Päällystystyöt 2018 (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan)

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO. /2018 / Päällystystyöt 2018 (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/5 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO /2018 / Päällystystyöt 2018 (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 7 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 7 Päällystystyöt Asfaltti YIT Infra AH

Lisätiedot

Hanke Katuylläpidon kunnostustyöurakka

Hanke Katuylläpidon kunnostustyöurakka PUITESOPIMUS, LUONNOS 1(9) PUITESOPIMUS - puitejärjestely Hanke Katuylläpidon kunnostustyöurakka 2013-2015 Viite Asianumero Puitesopimus Työkohdekohtainen tilaus Urakkakohde Tähän puitesopimukseen sopijaosapuolet

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS TARJOUSPYYNTÖ

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS TARJOUSPYYNTÖ MÄNTTÄVILPPULAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS MÄNTTÄVILPPULAN KAUPUNKI Päivämäärä 20.3.2017 Työn nimi Päällystysurakka 2017 Tarjouspyynnön kohde MänttäVilppulan kaupunki pyytää teiltä katujen ja muiden

Lisätiedot

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL Työselostus ja laatuvaatimukset Staran pienlouhintatyöt ajalla 1.1. 31.12.2017 HEL 2016-011768 TYÖSELOSTUS JA 2(5) 1. TYÖN SUORITUS Urakka käsittää kallion porauksen ja irrotuksen. Porattaessa on käytettävä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI/ JYVÄSKYLÄN ENERGIA OY URAKKAOHJELMA. Päällystysurakan urakkaohjelma 2012-2013

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI/ JYVÄSKYLÄN ENERGIA OY URAKKAOHJELMA. Päällystysurakan urakkaohjelma 2012-2013 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI/ JYVÄSKYLÄN ENERGIA OY URAKKAOHJELMA Päällystysurakan urakkaohjelma 2012-2013 2(30) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 5 1.1 RAKENNUTTAJA... 5 1.2 TILAAJA... 5 1.3 RAKENNUSKOHDE, URAKKAMUOTO,

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA

YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA 29.6.2017 Sivu 1/23 Tilaaja: Janakkalan kunta Juttilantie 1 14200 Turenki Hanke: YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA Sivu 2/23 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 Tilaaja ja rakennuttaja...

Lisätiedot

URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Tarjouksen antajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa lähetettyjen lisäselvitysten vastaanottamisesta.

URAKKATARJOUSPYYNTÖ. Tarjouksen antajan tulee tarjouksessaan ilmoittaa lähetettyjen lisäselvitysten vastaanottamisesta. INARIN KUNTA URAKKATARJOUSPYYNTÖ Inarin kunta, tekninen osasto Piiskuntie 2 99800 IVALO Puh: 016-687111 Fax: 016-662 628 24.1.2018 Ivalon tulvasuojelu, tulvapenkereiden korotus (tulvapenger 2 ja 5) Inarin

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA

YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA 5.4.2019 Sivu 1/23 Tilaaja: Janakkalan kunta Juttilantie 1 14200 Turenki Hanke: YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA Sivu 2/23 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 Tilaaja ja rakennuttaja...

Lisätiedot

YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA

YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA 24.2.2017 Sivu 1/23 Tilaaja: Janakkalan kunta Juttilantie 1 14200 Turenki Hanke: YKSIKKÖHINTAINEN KOKONAISURAKKA Sivu 2/23 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 Tilaaja ja rakennuttaja...

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. Siuntion kunta / Tekninen toimisto Krouvintie 1 02580 SIUNTIO SUNNANVIKIN ALUEEN KATUJEN JA KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISURAKKA

URAKKAOHJELMA. Siuntion kunta / Tekninen toimisto Krouvintie 1 02580 SIUNTIO SUNNANVIKIN ALUEEN KATUJEN JA KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISURAKKA s. 1/12 Siuntion kunta / Tekninen toimisto Krouvintie 1 02580 SIUNTIO SUNNANVIKIN ALUEEN KATUJEN JA KUNNALLISTEKNIIKAN RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA TEKNLTK 536/2011 5.10.2011 s. 2/12 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA

Lisätiedot

U R A K K A S O P I M U S L U O N N O S

U R A K K A S O P I M U S L U O N N O S U R A K K A S O P I M U S L U O N N O S Tilaaja KEMPELEEN KUNTA y-tunnus: 0186002-9 Urakoitsija Urakka PÄÄLLYSTYSURAKKA 2017-2019; KEMPELEEN KUNTA URAKKASOPIMUSLUONNOS 2 (13) SISÄLLYSLUETTELO 1 URAKAN

Lisätiedot

AC Päällysteet Oy. Asfalttihuolto AH Oy

AC Päällysteet Oy. Asfalttihuolto AH Oy 1/6 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 60/10.03.01/2019 / Päällystystyöt 2019 (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 6 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 6 Päällystystyöt Ncc Industry

Lisätiedot

HANGONSILLAN ALUEEN ORSIVESIEN KUIVATUS, VAIHE 1 RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA

HANGONSILLAN ALUEEN ORSIVESIEN KUIVATUS, VAIHE 1 RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA HANGONSILLAN ALUEEN ORSIVESIEN KUIVATUS, VAIHE 1 RAKENTAMISURAKKA HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (10) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja... 4 1.2 Tilaaja... 4 1.3 Rakennuskohde ja yleiskuvaus rakennustyöstä...

Lisätiedot

Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Liite 1 Urakkaohjelma Sivu 1/8

Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Liite 1 Urakkaohjelma Sivu 1/8 Katuvalaistuksen ohjausjärjestelmä Liite 1 Urakkaohjelma Sivu 1/8 KATUVALAISTUKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ URAKKAOHJELMA 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Tilaaja: Jalasjärven kunta Tekniset palvelut Kirkkotie

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LIUKUVALUTEKNIIKALLA TEHTÄVÄT BETONIREUNATUET 2010, RAKENNUSURAKKA

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LIUKUVALUTEKNIIKALLA TEHTÄVÄT BETONIREUNATUET 2010, RAKENNUSURAKKA JYVÄSKYLÄN KAUPUNGIN LIUKUVALUTEKNIIKALLA TEHTÄVÄT BETONIREUNATUET 2010, RAKENNUSURAKKA Pyydämme yksikköhintaista urakkatarjoustanne liukuvalettavien reunatukien rakentamisesta Jyväskylän kaupungin kadunrakennuskohteissa

Lisätiedot

Hyyppäräntie Hyvinkää. Sillan leventäminen ja Hyyppäräntien sekä ulkoilureitin rakentaminen URAKKAOHJELMA

Hyyppäräntie Hyvinkää. Sillan leventäminen ja Hyyppäräntien sekä ulkoilureitin rakentaminen URAKKAOHJELMA Hyyppäräntie Hyvinkää Sillan leventäminen ja Hyyppäräntien sekä ulkoilureitin rakentaminen HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja 4 1.2 Tilaaja 4 1.3

Lisätiedot

AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi

AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi URAKKAOHJELMA Salaoja- ja sadevesijärjestelmän uusiminen Urakkaohjelma 2 RAKENNUSHANKE Rakennushanke käsittää As Oy Rovaniemen Tuohitie 4. Salaoja-

Lisätiedot

Keskustien perusparannus. Puumala, Kirkonkylä PUUMALA. Tilaajan edustajat Sopimusasioissa Työsuoritukseen liittyvissä asioissa

Keskustien perusparannus. Puumala, Kirkonkylä PUUMALA. Tilaajan edustajat Sopimusasioissa Työsuoritukseen liittyvissä asioissa Kunnanhallitus 14.8.2017 142 liite nro 1 URAKKASOPIMUS 8.8.2017 1(6) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS Laatija Rauno Huuki Urakkaohjelma Pvm. 14.11.2014 Sivu 1(9) Projekti nimi, Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Projekti nro Projekti 1649V01 Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Kittilä

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkikehitys / Aluepalvelut. Tervasaaren Rampsinkarin vieraslaituri. rakentaminen kokonaisurakkana URAKKAOHJELMA

HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkikehitys / Aluepalvelut. Tervasaaren Rampsinkarin vieraslaituri. rakentaminen kokonaisurakkana URAKKAOHJELMA HAMINAN KAUPUNKI Kaupunkikehitys / Aluepalvelut Tervasaaren Rampsinkarin vieraslaituri rakentaminen kokonaisurakkana URAKKAOHJELMA URAKKAOHJELMA 2 Sisällysluettelo HAMINAN KAUPUNKI... 1 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI/ JYVÄSKYLÄN ENERGIA OY TARJOUSPYYNTÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI/ JYVÄSKYLÄN ENERGIA OY TARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI/ JYVÄSKYLÄN ENERGIA OY TARJOUSPYYNTÖ 2(7) 1. Työn nimi Päällystystyöt 2012-2013 2. Ilmoitus ja hankintamenettely Hankinnassa käytetään avointa menettelyä. Tarjouspyyntöasiakirjat on

Lisätiedot

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka

LUONNOS. Pyhäjoen kunta,aatosvainion alueen kunnallistekniikan maanrakennusurakka toukokuu 1998 1 (11) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT V. 2018, HYVINKÄÄ URAKKAOHJELMA

GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT V. 2018, HYVINKÄÄ URAKKAOHJELMA HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNINEN KESKUS GRANIITTI- JA BETONIKIVITYÖT V. 2018, HYVINKÄÄ HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (13) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja 4 1.2 Tilaaja 4 1.3 Rakennuskohde

Lisätiedot

PUUTTEENPUISTO VESIHUOLTO SANEERAUS RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA

PUUTTEENPUISTO VESIHUOLTO SANEERAUS RAKENTAMISURAKKA URAKKAOHJELMA PUUTTEENPUISTO VESIHUOLTO SANEERAUS RAKENTAMISURAKKA HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (12) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1. RAKENNUTTAJA... 4 1.2. TILAAJA... 4 1.3. RAKENNUSKOHDE... 4 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN

Lisätiedot

TIEMERKINTÄTYÖT MASSALLA VUONNA

TIEMERKINTÄTYÖT MASSALLA VUONNA 1.3.2012 Katutuotanto VUONNA 2012 2013 URAKKAOHJELMA 1.3.2012 2(15) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUTTAJA...4 1.2 TILAAJA...4 1.3 TYÖKOHDE...4 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN

Lisätiedot

Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus PL 70 84101 YLIVIESKA URAKKAOHJELMA VIEMÄREIDEN SANEERAUS YLIVIESKA 2015-2016

Ylivieskan kaupunki Tekninen palvelukeskus PL 70 84101 YLIVIESKA URAKKAOHJELMA VIEMÄREIDEN SANEERAUS YLIVIESKA 2015-2016 Tekninen palvelukeskus PL 70 84101 YLIVIESKA VIEMÄREIDEN SANEERAUS YLIVIESKA 2015-2016 2(14) SISÄLLYSLUETTELO 84101 YLIVIESKA... 1 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUTTAJA... 4 1.2 TILAAJA...

Lisätiedot

RAKENNUSURAKKASOPIMUS

RAKENNUSURAKKASOPIMUS Kiinteistö Oy Mallisoppari 00100 HELSINKI RAKENNUSURAKKASOPIMUS Hanke Rakennuskohde Urakan kohteena on Vuokra Oy:n omistaman Kiinteistö Oy Mallisopparin (, 00100 Helsinki) pihan kunnostustyöt. Kiinteistö

Lisätiedot

Liite 4. Urakkaohjelma. Honkasuon pilaristabilointi 2015 HEL 2015 003997

Liite 4. Urakkaohjelma. Honkasuon pilaristabilointi 2015 HEL 2015 003997 Liite 4 Urakkaohjelma Honkasuon pilaristabilointi 2015 HEL 2015 003997 HELSINGIN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Sivu 2/14 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 Rakennuttaja...

Lisätiedot

NUMMISILLANKADUN VESIHUOLTOLINJAN RAKEN- TAMISURAKKA URAKKAOHJELMA

NUMMISILLANKADUN VESIHUOLTOLINJAN RAKEN- TAMISURAKKA URAKKAOHJELMA NUMMISILLANKADUN VESIHUOLTOLINJAN RAKEN- TAMISURAKKA HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (11) 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja 4 1.2 Tilaaja 4 1.3 Rakennuskohde ja yleiskuva rakennustyöstä 4 2 URAKKAMUOTO

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMISTO

KOKEMÄEN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMISTO KOKEMÄEN KAUPUNKI KÄRÄJÄTIEN PARANTAMINEN RAKENTAMALLA KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄ rakentaminen kokonaisurakkana 14.6.2012 Työ n:o 9067 KOKEMÄEN KAUPUNKI 2(12) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET

URAKKAOHJELMA KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET URAKKAOHJELMA KÄSIN ASENNETTAVAT PÄÄLLYSRAKENTEET www.nurmijarvi.fi 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 RAKENNUTTAJA Rakennuttaja on Nurmijärven kunta. 1.2 TILAAJA Rakennuttajan edustajana, tilaajana toimii

Lisätiedot

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET

MÄÄRÄMITTAUSPERUSTEET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET HANKEKOHTAISET TÄYDENNYKSET Asfaltointi- ja tiemerkintätyöt (MALLIASIAKIRJA) 2(9) YLEISTÄ Nämä määrämittausperusteet noudattavat Infra 2015 Rakennusosa- ja hankenimikkeistöä ja Infraryl 2010 Osa 1 Väylät

Lisätiedot

Paineviemärin saneeraus ja varavesijohdon rakentaminen URAKKAOHJELMA

Paineviemärin saneeraus ja varavesijohdon rakentaminen URAKKAOHJELMA Paineviemärin saneeraus ja varavesijohdon rakentaminen URAKKAOHJELMA 12.3.2018 2 SISÄLTÖ 1 TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Tilaaja 4 1.2 Rakennuskohde 4 1.3 Tutustuminen rakennuspaikkaan 4 2 URAKKAMUOTO

Lisätiedot

LÄNTINEN YHDYSTIE VÄLI MANTELIPUISTO - ASTREANKATU KATUSUUNNITELMAN MUUTOS URAKKAOHJELMA

LÄNTINEN YHDYSTIE VÄLI MANTELIPUISTO - ASTREANKATU KATUSUUNNITELMAN MUUTOS URAKKAOHJELMA LÄNTINEN YHDYSTIE VÄLI MANTELIPUISTO - ASTREANKATU KATUSUUNNITELMAN MUUTOS HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (12) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 4 1.1 Rakennuttaja... 4 1.2 Tilaaja... 4 1.3 Rakennuskohde... 4 2. URAKKAMUOTO

Lisätiedot

PENTTILÄNKADUN VESIHUOLTO- JA KATU SANEERAUS RAKENTAMISURAKKA

PENTTILÄNKADUN VESIHUOLTO- JA KATU SANEERAUS RAKENTAMISURAKKA PENTTILÄNKADUN VESIHUOLTO- JA KATU SANEERAUS RAKENTAMISURAKKA HYVINKÄÄN KAUPUNKI 2 (12) 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1. RAKENNUTTAJA... 4 1.2. TILAAJA... 4 1.3. RAKENNUSKOHDE... 4 2. URAKKAMUOTO

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt Keskuskatu 29 A 31600 Jokioinen HANKE Jokioisten kunnan asfaltointityöt vuonna 2018 optio(-2019) Asfaltointityöt 2(6) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2018 optio(-2019) HANKINTAMENETTELY Kyseessä on Jokioisten

Lisätiedot

Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie Oitti. Hanke: Lehtimajojen bitumi vesikatteen uusiminen KOKONAISURAKKA. 1.3.

Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie Oitti. Hanke: Lehtimajojen bitumi vesikatteen uusiminen KOKONAISURAKKA. 1.3. LUONNOS 1.3.2019 Sivu 1/8 Tilaaja: Hausjärven kunta/ tekninen toimiala Keskustie 2-4 12100 Oitti Urakoitsija: Hanke: Lehtimajojen bitumi vesikatteen uusiminen KOKONAISURAKKA Lehtimajojen vesikatteen uusiminen:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka PIENET KADUNRAKENNUSKOHTEET 2010/2 URAKKAOHJELMA. Päiväys 20.5.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka PIENET KADUNRAKENNUSKOHTEET 2010/2 URAKKAOHJELMA. Päiväys 20.5. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka PIENET KADUNRAKENNUSKOHTEET 2010/2 URAKKAOHJELMA Päiväys 20.5.2010 P.M. URAKKAOHJELMAN SISÄLLYSLUETTELO URAKKAOHJELMA... 1

Lisätiedot

URAKKASOPIMUKSET Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998

URAKKASOPIMUKSET Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998 URAKKASOPIMUKSET Rakennusurakan yleiset sopimusehdot YSE 1998 Antero Oksanen Ville Laine Kim Kaskiaro CC LAKIMIESLIITON KUSTANNUS 2010 Helsingin Kamari Oy ja tekijät ISBN 978-952-246-015-8 Kannen suunnittelu:

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA. Riihipuisto

URAKKAOHJELMA. Riihipuisto URAKKAOHJELMA Urakkaohjelma Sivu 2 / 10 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIEDOT RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUSKOHDE... 4 1.2 RAKENNUSKOHTEEN LAAJUUS... 4 1.3 RAKENNUTTAJA... 4 1.4 PÄÄSUUNNITTELIJA... 4 2. URAKKAMUOTO...

Lisätiedot

Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos P. Heiskanen URAKKAOHJELMA. Irtilouhinnat

Espoo Kaupunkitekniikka -liikelaitos P. Heiskanen URAKKAOHJELMA. Irtilouhinnat P. Heiskanen URAKKAOHJELMA Irtilouhinnat 2014-2015 30.9.2013 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1 RAKENNUTTAJA... 4 1.2 TILAAJA... 4 1.3 RAKENNUSKOHDE... 4 2. URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN

Lisätiedot

LOUHEEN MURSKAUS POIKKITIEN YRITYSALUEELLA

LOUHEEN MURSKAUS POIKKITIEN YRITYSALUEELLA 1 (15) LOUHEEN MURSKAUS POIKKITIEN YRITYSALUEELLA URAKKAOHJELMA Järvenpään kaupunki Hallintokatu 2, PL 41, 04401 Järvenpää Vaihde (09) 27 191 www.jarvenpaa.fi 2 (15) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...

Lisätiedot

URAKKASOPIMUSLUONNOS

URAKKASOPIMUSLUONNOS 27.6.2018 Sivu 1/8 Tilaaja Kemijärven Kaupunki / Tekniset palvelut Vapaudenkatu 8 B 98100 Kemijärvi Urakoitsija Rakennuskohde Vesikaton saneeraus Pöyliöjärventie 2-8 98120 Kemijärvi Sivu 2/8 Me allekirjoittaneet

Lisätiedot

TUPALANTIEN VESIHUOLLON RAKENTAMINEN URAKKAOHJELMA 26.8.2015

TUPALANTIEN VESIHUOLLON RAKENTAMINEN URAKKAOHJELMA 26.8.2015 URAKKAOHJELMA 1 (15) TUPALANTIEN VESIHUOLLON RAKENTAMINEN URAKKAOHJELMA 26.8.2015 URAKKAOHJELMA 2 (15) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1. Rakennuttaja ja tilaaja... 4 1.2. Rakennuskohde...

Lisätiedot

LVIA-URAKKA URAKKASOPIMUSLUONNOS. (Jakeluosoite) OULUN KAUPUNKI. XX.X.2015 Sivu 1/8 Projektinumero: ja

LVIA-URAKKA URAKKASOPIMUSLUONNOS. (Jakeluosoite) OULUN KAUPUNKI. XX.X.2015 Sivu 1/8 Projektinumero: ja XX.X.2015 Sivu 1/8 Projektinumero: 601252 ja 601253 Tilaaja: Liikelaitos Oulun Tilakeskus PL 30 90015 OULUN KAUPUNKI Urakoitsija: (Urakoitsijayritys) (Jakeluosoite) Hanke: Monitilatoimistomuutokset 2015-16

Lisätiedot

TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Viherrakennushankkeen urakkasopimus

TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Viherrakennushankkeen urakkasopimus sivu 1 / 7 TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Käyttöohje Tilaaja voi käyttää tätä malliasiakirjaa pohjana, kun hän laatii urakkasopimusta viherrakennusurakasta. Tätä malliasiakirjaa voi käyttää joko sellaisenaan

Lisätiedot

SARKIONAUKION RAKENTAMINEN URAKKAOHJELMA 15.4.2014

SARKIONAUKION RAKENTAMINEN URAKKAOHJELMA 15.4.2014 URAKKAOHJELMA 1 (16) SARKIONAUKION RAKENTAMINEN URAKKAOHJELMA 15.4.2014 URAKKAOHJELMA 2 (16) SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1. Rakennuttaja ja tilaaja... 4 1.2. Rakennuskohde...

Lisätiedot

TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Viheralueiden kunnossapidon urakkasopimus

TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Viheralueiden kunnossapidon urakkasopimus sivu 1 / 6 TILAAMISEN KESY-ASIAKIRJA: Käyttöohje Tilaaja voi käyttää tätä malliasiakirjaa pohjana, kun hän laatii urakkasopimusta viheralueiden kunnossapitourakasta. Tätä malliasiakirjaa voi käyttää joko

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN, YLIKYLÄN JA SOPALAN KAAVA- ALUEET

KIRKONSEUDUN, YLIKYLÄN JA SOPALAN KAAVA- ALUEET SOTKAMON KUNTA URAKKAOHJELMA 1 (13) KIRKONSEUDUN, YLIKYLÄN JA SOPALAN KAAVA- ALUEET ASUTUSKADUN, KOULUKADUN, PIRTTIKUJAN, RANTA- KUJAN JA SARAKADUN PERUSPARANNUS SILTAPOLUN KLV:N PARANTAMINEN SOPALANTIEN

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt YLÖJÄRVEN KAUPUNKI HANKE YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN asfaltointityöt vuonna 2016-2018 Asfaltointityöt 2(5) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2016-2018 HANKINTAMENETTELY Kyseessä on julkinen kansallisen kynnysarvon ylittävä

Lisätiedot

ASUINRIVITALON ULKOMAALAUS

ASUINRIVITALON ULKOMAALAUS 1/8 URAKKATARJOUSPYYNTÖ Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti. Tarjous tehdään alla mainitulla tavalla eriteltynä. Tarjous laaditaan urakkatarjouslomakkeelle.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Ajoratamerkintätyöt 2013-2015, tarjouspyyntö 2(6) 1. Työn nimi Ajoratamerkintätyöt 2013-2015 2. Ilmoitus ja hankintamenettely Hankinnassa käytetään avointa menettelyä.

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA

MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA 1 Sisältö MYRSKYLÄN KUNTA... 0 TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS... 0 URAKKAOHJELMA... 0 SISÄLTÖ... 1 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT... 3 0.1 RAKENNUTTAJA,

Lisätiedot