Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5672/ /2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 87 03.09.2015. 87 Asianro 5672/11.01.00/2015"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) 87 Asianro 5672/ /2015 Lausunto Itä-Suomen aluehallintovirastolle eläinsuojan ympäristölupahakemuksesta, Savon Vasikka Oy, Puutosmäki 7:68, Tammijoentie 236, Räsälä, Kuopio Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen tukipalvelut Lausunto Itä-Suomen aluehallintovirastolle Savon Vasikka Oy:n eläinsuojan ympäristölupahakemuksesta (Dnro ISAVI/2148/2015). Lausunnossa on huomautettu toiminnan jätehuollosta ja öljy- ja kemikaalivarastoista. Luvan myöntämiselle ei ole estettä, kun toimitaan hakemuksen mukaisesti. Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue on pyytänyt Kuopion ympäristön- ja terveydensuojeluviranomaisen lausuntoa Savon Vasikka Oy:n eläinsuojan ympäristölupahakemuksesta (Dnro ISAVI/2148/2015), joka koskee uutta toimintaa. Lausunto pyydetään toimittamaan ensisijaisesti sähköisesti kirjaamoon kirjaamo.ita(at)avi.fi mennessä. Ympäristölupahakemus koskee eläinsuojaa, jonka toimintana on vasikoiden välikasvatus. Eläinsuoja tulee sijaitsemaan Puutosmäen kylässä määräalalla tilasta Pitkälahti Toiminta on tarkoitus aloittaa joulukuussa Kuopion kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta toimii sekä ympäristönsuojelu- että terveydensuojeluviranomaisena. Lausunto on laadittu yhdessä ympäristönsuojelun ja ympäristöterveydenhuollon kanssa. Kuvaus toiminnasta Uudessa vasikkakasvattamossa tulee olemaan paikat 1224 alle puolivuotiaalle vasikalle. Vasikkakasvattamossa on paikat 184 lehmävasikalle sekä 1040 sonnivasikalle. Juotto- ja teinivasikoille tulee olemaan erilliset rakennukset. Kokonaiseläinyksikkömäärä kyseisillä eläinmäärillä tulee olemaan 2080,8 (YSL 527/2014,liite 3). Tilalle rakennetaan uusien eläinsuojien lisäksi lanta- ja rehuvarastoja. Uuden vasikkakasvattamon tuotanto tulee olemaan noin 2800 välikasvatettua vasikkaa. Tilan lannasta käsitellään puolet lietelantana ja puolet kuivikelantana. Vasikat ovat osakuivike/ritiläpohjalla, jonka ritiläosuus on kussakin karsinassa 50 prosenttia. Lietelantana käsitellään 92 lehmävasikan ja 520 sonnivasikan lanta. Kuivikelantana käsitellään 92 lehmävasikan ja 520 sonnivasikan lanta. Kuivikemateriaalina käytetään olkea ja turvetta. Osakuivikkeen pinta-ala on 1520 m 2 ja kuivikkeen paksuus 50 cm. Kuivikepohja tyhjennetään 6 kertaa vuodessa kuivalantalaan. Lietesäiliötilavuutta tullaan rakentamaan tilalle 3250 m 3. Lietekuilujen tilavuus on 135 m 3, jolloin lietetilavuutta on yhteensä 3385 m 3. Lietesäiliö on kattamaton. Lietesäiliö täytetään altapäin valutusmenetelmällä. Kuivalantalan pinta-ala on 936 m 2 ja lantalan reunojen korkeus 275 cm. Kuivalantalan rakennusmateriaalina käytetään betonia, puuta, vaneria sekä peltiä. Lantala on katettu. Lantalan eteen rakennetaan kuormauslaatta, jonka materiaalina käytetään betonia tai asfalttia. Ajoluiskan korkeus on 20 cm. Lantala tilavuus on 3548 m 3.

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (2) Eläinsuojassa muodostuu vuosittain noin 150 m 3 jätevettä. Jätevedet johdetaan lietesäiliöön. Eläinsuojan WC-vedet johdetaan umpikaivoon. Säilörehua tehdään esikuivattuna 1500 tonnia vuosittain. Rehu säilötään pyöröpaaleissa, eikä puristenestettä muodostu. Mikäli säilörehu tullaan jatkossa tekemään esikuivattuna laakasiiloon, johdetaan puristeneste, noin 50 m 3 vuosittain, lietesäiliöön ja käytetään lannoitteena pellolla. Tilakeskus sijaitsee Tammijoentien varrella noin 30 kilometrin päässä kuntakeskuksesta. Eläimiä tuodaan tilalle noin viikon välein kahdella rekalla. Rehutoimituksia tehdään tilalle noin kaksi kertaa kuukaudessa. Muu liikenne on maatalouteen liittyvää tilan sisäistä liikennettä. Suurin osa traktoriliikenteestä tapahtuu tilakeskuksesta suoraan ympäröiville pelloille. Kauempana oleville lohkoille joudutaan ajamaan keskimäärin kaksi kilometriä yleisiä teitä pitkin. Lantaa ajetaan noin 500 kuormaa vuosittain traktorilla. Säilörehupaalit siirretään traktorilla. Lisäksi henkilöliikennettä on päivittäin noin neljän henkilöauton verran. Tila saa käyttövetensä Pohjois-Soisalon vesiosuuskunnan liittymästä. Tilalla on yksi 3000 litran polttoainesäiliö, joka on varusteltu suoja-altaalla, lukituksella ja lapon estolaitteella. Muita öljytuotteita säilytetään enintään 200 litraa varastossa betonilattialla, jossa ei ole viemäriä. Pesu- ja desinfiointiaineet säilytetään erillisessä huoneessa ohjeiden mukaan. Ympäristökuormitus Melu Hajuhaitat Päästöt Tilalla on käytettävissään lannan levitykseen noin 170 hehtaaria. Lannan levitykseen käytettävää pinta-alaa on ilmoituksen mukaan käytettävissä noin 170 hehtaaria, josta vuokrapeltoa on 46 hehtaaria ja sopimuspeltoa 124 hehtaaria. Ilmoitetun eläinmäärän mukaan lietelannan varastointitarve 12 kuukaudelle on noin 3315 m3, jossa on huomioitu pesuvedet 150 m 3, sadanta 340 m 3 sekä mahdollinen puristeneste 50 m 3. Ilmoitetun eläinmäärän mukaan kuivikelannan varastointitarve 12 kuukaudelle on noin 4250 m 3. Eläinsuojan toiminnasta ei aiheudu normaalista poikkeavaa melua. Lietesäiliö täytetään altapäin, jolloin pinta kuorettuessaan estää hajuhaitat. Lietteen sekoituksen ja kuivalantalan täytön sekä lietteen ja kuivalannan ajon yhteydessä syntyy hajuja, jotka eivät poikkea normaaleista lannanlevitysajan hajuista. Kasvattamon ilmanvaihto vie sisätiloista tulevat hajut riittävän ylös. Ilmanvaihdossa käytetään sopivinta järkevää tekniikkaa. Kaikki eläinsuojan jätevedet johdetaan lietesäiliöön ja WC- jätevedet umpisäiliöön. Lannan levityksessä noudatetaan huolellisuutta ja ympäristötukisitoumuksen määräyksiä. Päästöjä vesistöihin ei synny. Lietesäiliö ja lantala rakennetaan määräysten mukaan riittävän isoiksi. Lannan ajossa noudatetaan hyvää hygieniaa ja huolellisuutta. Lannanlevityskaluston kunnosta huolehditaan. Piha-alueet pidetään kunnossa. Lannan ajon yhteydessä syntyy pieniä määriä typpipäästöjä. Normaali toiminta ei aiheuta päästöjä ilmaan.

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (3) Riskit, onnettomuudet ja häiriötilanteet Toimintaan liittyviksi riskeiksi on arvioitu eläintaudit sekä tulipalo. Eläintautien suhteen toimitaan ennaltaehkäisevästi, vierailuja rajoitetaan ja vierailijoilta vaaditaan suojavaatetus. Hygieniasta huolehditaan. Mahdollisen tautiepäilyn kohdalla otetaan yhteyttä eläinlääkäriin. Tulipalon varalta rakennustyömaalla ja valmiissa rakennuksissa pidetään asianmukaista sammutuskalustoa. Työntekijöille annetaan tarpeelliset ohjeet ja edellytetään huolellisuutta. Sähkökatkosten ei katsota aiheuttavan ympäristöriskiä. Mahdollisissa ongelmatilanteissa otetaan yhteyttä asianmukaiseen viranomaiseen. Yhtiölle tehdään pelastussuunnitelma. Jätteet Tilalla syntyy lietelannan ja kuivalannan lisäksi 10 tonnia pilaantunutta rehua, joka sekoitetaan kuivalantaan ja käytetään pellolla lannoitteena. Kuolleet eläimet (noin 60 kpl vuodessa) toimitetaan Honkajoki Oy:n keräykseen. Tilalla muodostuvat vaaralliset jätteet, jäteöljyt, akut, yms., toimitetaan Ekokem Oy:n keräykseen. Muovit, noin 2600 kg, toimitetaan kunnalliseen muovikeräykseen/jätehuoltoon. Arvio parhaan käyttökelpoisen tekniikan soveltamisesta Tuotannossa tullaan käyttämään parasta järkevää käyttökelpoista tekniikkaa. Vaikutusten arviointi Esitys Toiminnalla on positiivinen vaikutus alueen maatalouselinkeinoihin ja työllisyyteen. Lautakunta ilmoittaa lausuntonaan hakemuksesta seuraavaa: Eläinsuoja sijaitsee Soisalon länsiosien ja Vuorisalon osayleiskaava-alueella. Alue on merkitty maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi (M), vahvistetussa kaavassa. Osa pelloista sijaitsee Kuopion kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä määritetyllä rantavyöhykkeellä, eli 100 m sisällä keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta. Tilan lannanlevityspellot eivät sijaitse pohjavesialueella. Toiminta voidaan sijoittaa alueelle. Lanta käsitellään sekä lietelantana että kuivikelantana. Vasikat ovat osakuivike/ritiläpohjalla, jossa lietelannan ja kuivalannan osuus on 50 prosenttia. Tilakeskukseen tullaan rakentamaan tilavuudeltaan 3250 m 3 lietesäiliö sekä pinta-alaltaan 936 m2 kokoinen kuivalantala, jonka lantatilavuus on 3548 m 3. Lisäksi varastointitilavuudeksi voidaan laskea kuivikepohjan varastointitilavuus. Kuivikepohjan pinta-ala on 1520 m2 ja kuivikepohjan paksuus on 0,5 m, joten kuivikepohjan varastointikapasiteetti on 750 m 3. Toiminnan lantalakapasiteetin katsotaan olevan riittävä. Hakemuksessa ei ole eritelty toiminnassa syntyviä jätteitä niiden varastointia eikä käsittelyä. Hakijan on esitettävä tiedot toiminnassa syntyvistä jätteitä (YSA 3 kohta 7). Lisäksi toiminnanharjoittajalla on jätteiden seuranta ja tarkkailuvelvollisuus sekä jätteiden kirjanpitovelvollisuus (JL 120 ). Hakemuksessa ei ole esitetty kemikaali- ja öljyvarastoja eikä niiden suojausta. Umpikaivoliete on toimitettava jätevedenpuhdistamolle puhdistettavaksi. Mikäli lietettä käytetään peltolannoitteena, se on stabiloitava.

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (4) Häiriötilanteista, jotka saattavat aiheuttaa ympäristöhaittaa, on ilmoitettava välittömästi Kuopion kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Lannan käsittelyssä ja varastoinnissa on noudatettava valtioneuvoston asetusta maa- ja puutarhataloudessa syntyvien päästöjen rajoittamisesta (VNA 1250/2014). Luvan myöntämiselle ei ole estettä, kun toimitaan hakemuksessa esitetyllä tavalla ja noudatetaan hyvää maatalouskäytäntöä. Viiteaineisto * 5672/2015 Sijaintikartta Valmistelija Pirkko Nevalainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Lautakunta hyväksyy edellä mainitun esityksen. Päätös Lautakunta yksimielisesti hyväksyi ympäristöjohtaja päätösehdotuksen.

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (5)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 22 12.02.2015. 22 Asianro 8573/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 22 12.02.2015. 22 Asianro 8573/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 22 Asianro 8573/11.01.00/2014 Lausunto aluehallintovirastolle eläinsuojan ympäristölupahakemuksesta, Lohilahti 7:99, Riistavesi Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueellinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6843/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6843/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 106 Asianro 6843/11.01.00/2013 Lausunto Itä-Suomen aluehallintovirastolle / eläinsuojan ympäristölupahakemus, Suonenjoki / Markkanen Anni, Markkanen Mika, Vainikainen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Vaikutusten arviointi

Vaikutusten arviointi Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 50 Asianro 2213/11.01.00/2017 Ympäristölupapäätös eläinsuojalle, tila Anttila, 297-440-0001-0036-F, Mäentie 40, Vartiala Ympäristöjohtaja Tanja Leppänen Ympäristö-

Lisätiedot

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle

1/2018 Lupajaosto Loimijoentie 74. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon toiminnalle LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1/2018 Lupajaosto 27.02.2018 Loimijoentie 74 Lupajaosto Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 23.2.2018 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus nautakasvattamon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4649/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4649/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 85 Asianro 4649/11.01.00/2016 Päätös ympäristölupahakemuksesta / Rouhiala, 297-511-4-61, Nilsiä Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen

Lisätiedot

28 25.06.2015. Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa elinsuojalle Iin kunnassa

28 25.06.2015. Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa elinsuojalle Iin kunnassa Oulunkaaren ympäristölautakunta 28 25.06.2015 Ilkka Pakosen ympäristölupa eläinsuojalle, Iin kunnassa OULYMP 28 ASIA LUVAN HAKIJA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa elinsuojalle Iin kunnassa

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44 Ympäristölautakunta 3 27.01.2015 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS MARKUS KIVELÄ OY, VASIKKAKASVATTAMO, ALATALO RN:O 13:44 Ymp 3 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh 040 848 8243 Markus Kivelä Oy hakee ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015

Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015 Teknisten palveluiden lautakunta 2.12.2015 liite nro 1 1 (7) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 121 Annettu julkipanon jälkeen 8.12.2015 HAKIJA Haaja-Maito Oy Niemeläntie 338 69100 Kannus KIINTEISTÖ Alavainio 217-403-3-25

Lisätiedot

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Rakennus- ja ympäristölautakunta 319 17.10.2012 Päätös / Ympäristölupa / Maitofarmi Mamis Ay - Eläinsuoja / Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 575/11/01/00/2010 RYL 319 Asiakirjat Asiakirjat ovat

Lisätiedot

`Nautojen ja hevosten paikkamäärä eri eläinsuojarakennuksissa (tuleva tilanne) Liite 7.1 Haudat ja hevoset

`Nautojen ja hevosten paikkamäärä eri eläinsuojarakennuksissa (tuleva tilanne) Liite 7.1 Haudat ja hevoset `Nautojen ja hevosten paikkamäärä eri eläinsuojarakennuksissa (tuleva tilanne) Liite 7.1 Haudat ja hevoset Eläinsuoja (nimeä rakennus) Eläinsuoja (nimeä rakennus) Eläinsuoja (nimeä rakennus) Eläinsuoja

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta nykyinen toiminta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 105 10.10.2013. 105 Asianro 6169/11.01.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 105 10.10.2013. 105 Asianro 6169/11.01.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 105 Asianro 6169/11.01.00/2013 Päätös ympäristölupahakemuksesta eläinsuojalle/ Hartikainen Antti/Lastukoskentie 99/ Nilsiä, Vuotjärvi, Sikako 81:2 Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2015 Ympla 29.04.2015 42 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 4.5.2015 ASIA HAKIJA Loimaan kaupungin ympäristölautakunnalle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (1) 14 Asianro 1217/11.01.00/2012 Lausunto ympäristölupahakemuksesta / Ekokem-Palvelut Oy, teollisuusjätteen käsittelykeskus, Sorsasalo Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE Viranomainen täyttää Viranomaisen yhteystiedot Diaarimerkintä Hakemus on tullut vireille 1 HAKIJAN YHTEYSTIEDOT Nimi tai toiminimi Kotipaikka Puhelin / Faksi Lähiosoite

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 26 20.02.2014. 26 Asianro 577/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 26 20.02.2014. 26 Asianro 577/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 26 Asianro 577/11.01.00/2014 Lausunto Itä-Suomen aluehallintovirastolle / Ympäristöluvan tarkistaminen / Eläinsuoja, Mertanen Ismo ja Heljä, tila 297-482-21-63

Lisätiedot

YMPJAOST 19.04.2016 16 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa eläinsuojalle Sastamalan kaupungissa

YMPJAOST 19.04.2016 16 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa eläinsuojalle Sastamalan kaupungissa Ympäristöjaosto 16 19.04.2016 Ympäristöluvan myöntäminen Pauli Krapin eläinsuojalle 152/11.01.00/2016 YMPJAOST 19.04.2016 16 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen ympäristölupa eläinsuojalle Sastamalan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 82/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 82/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) 62 Asianro 82/00.02.03/2015 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2015 Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelujen tukipalvelut Itä-Suomen aluehallintovirasto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84 Ympäristölautakunta 33 14.07.2015 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / MÄKELÄ JARKKO JA ELSE, LYPSYKARJAPIHATTO, LEHTOLA 24:84 Ymp 33 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh. 040 848 8243 tai jyri.harju@perho.com.

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

Karjarakennus sijaitsee Liperin kunnan Komperon kylän tilalla Kallio RN:o 8:30.

Karjarakennus sijaitsee Liperin kunnan Komperon kylän tilalla Kallio RN:o 8:30. LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 5 / 2014 Tekninen lautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen 20.10.2014 ASIA HAKIJA Lypsykarjanavetan laajentaminen Ari Hyttinen Kaarnalammentie 10 a 83400 VIINIJÄRVI

Lisätiedot

Uuteen tilojen rajalle rakennettavaan eläinsuojaan tulee 259 lypsylehmää ja 41 alle 6 kk:n ikäistä vasikkaa, 1786 eläinyksikköä.

Uuteen tilojen rajalle rakennettavaan eläinsuojaan tulee 259 lypsylehmää ja 41 alle 6 kk:n ikäistä vasikkaa, 1786 eläinyksikköä. PÄÄTÖS Nro 81/2013/1 Dnro ISAVI/100/04.08/2012 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 30.8.2013 ASIA HAKIJAT Eläinsuojan ympäristölupa, Kuopio. Voutilainen Janne Lohilahdentie 49 71160 Riistavesi Voutilainen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta nykyinen toiminta

Lisätiedot

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus)

1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen ilmoitus) VALVONTAILMOITUS Porin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle 1) poikkeamisesta karjanlannan varastoinnille edellytetystä varastointitilavuudesta (Nitraattiasetuksen (931/2000) 4 :n 2 mom. mukainen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (30) Ympäristö- ja rakennuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (30) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (30) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 15:00 16:50 Paikka Ympäristöterveydenhuolto, Tietoteknia, Savilahdentie 6 B, 2.krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

ympäristölupa sijoituslupa/sijoituspaikkalupa ympäristönsuojelulainsäädännön voimaanpanosta annetun lain mukainen luvan hakemista koskeva ratkaisu

ympäristölupa sijoituslupa/sijoituspaikkalupa ympäristönsuojelulainsäädännön voimaanpanosta annetun lain mukainen luvan hakemista koskeva ratkaisu YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta Kyseessä on uusi tai

Lisätiedot

Hakemuksen tausta, käsittely sekä hakemuksesta annettujen huomautusten ja lausuntojen sisältö ilmenevät päätösluonnoksesta.

Hakemuksen tausta, käsittely sekä hakemuksesta annettujen huomautusten ja lausuntojen sisältö ilmenevät päätösluonnoksesta. Ympäristölautakunta 47 12.11.2013 Ympäristölautakunta 33 14.06.2017 YMPÄRISTÖLUPAEHTOJEN TARKISTAMINEN / VILLE JA ANETTE KANANEN, LYPSYKARJANAVETTA, SIIRTOLA 4:38 Ymp 47 Valmistelija Tapio Alanko puh.

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä: 20.5.2014 Lupanro: 2014-2 Dnro: 536/14 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5929/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 5929/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 98 Asianro 5929/11.01.00/2016 Päätös ympäristölupahakemuksesta / Maitomutka Oy, eläinsuoja / 297-505-8-250 / Litjutie, 73830 Siikajärvi Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / VEIKKO JA TANJA VIKMAN, NAUTAKASVATTAMO, KOKKONEVA 313:0 JA KOKKO 17:11 (MÄÄRÄALA)

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / VEIKKO JA TANJA VIKMAN, NAUTAKASVATTAMO, KOKKONEVA 313:0 JA KOKKO 17:11 (MÄÄRÄALA) Ympäristölautakunta 35 28.10.2014 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS / VEIKKO JA TANJA VIKMAN, NAUTAKASVATTAMO, KOKKONEVA 313:0 JA KOKKO 17:11 (MÄÄRÄALA) Ymp 35 Valmistelija vs. rakennustarkastaja Jyri Harju, puh 040

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 21 12.02.2015. 21 Asianro 7127/11.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 21 12.02.2015. 21 Asianro 7127/11.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 21 Asianro 7127/11.01.00/2014 Päätös ympäristölupahakemuksesta eläinsuojalle, Simo Räty, Kiekkalantie 56, 70870 Hiltulanlahti, Kiekkalanniemi 9:22 Ympäristöjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 16.10.2012, kello 17.30 19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2569/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2569/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 44 9.4.2015 Ympäristö- ja rakennuslautakunta 7.5.2015 Kaupunginhallitus 179 1.6.2015 53 Asianro 2569/00.01.02/2015 Muutosehdotus

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, Ilmajoki. Hakija Antti ja Niina Yli-Ojanperä, Homesojankuja 21, ILMAJOKI

Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, Ilmajoki. Hakija Antti ja Niina Yli-Ojanperä, Homesojankuja 21, ILMAJOKI Dnro LSSAVI/988/2018 Länsi- ja Sisä-Suomi Ympäristölupavastuualue 21.11.2018 Kuulutus Ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, Ilmajoki Hakija Antti ja Niina Yli-Ojanperä, Homesojankuja 21,

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta 94 08.06.2016. Eläinsuojan ympäristölupa, Pasi Korhonen

Ympäristö- ja tekninen lautakunta 94 08.06.2016. Eläinsuojan ympäristölupa, Pasi Korhonen Ympäristö- ja tekninen lautakunta 94 08.06.2016 Eläinsuojan ympäristölupa, Pasi Korhonen YMPTEKLT 94 86/11 01 00/2016 Ympäristötarkastaja ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, naudanlihantuotanto HAKIJA Pasi

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokouspäivämäärä Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä:

TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokouspäivämäärä Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä: JOUTSAN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokouspäivämäärä 30.11.2017 Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä:12.12.2017 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 39 :n mukaisesta Henri Könkkölän lihanautakasvattamoa

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 39 :n mukaisesta Henri Könkkölän lihanautakasvattamoa JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä: 26.4.2016 Lupanro: 2016-1 Dnro: 237/11.01.00.01/2016 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3644/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3644/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) 40 Asianro 3644/11.03.00/2016 Kuopion ja Suonenjoen kasvihuonekaasupäästöt: Vuoden 2014 vahvistetut päästöt ja ennakkotieto vuodelta 2015 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) 59 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut Kuopion

Lisätiedot

Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut

Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut Ympäristönsuojelumääräykset 19 / lannoitteiden levittäminen ja perustelut 190/32.320/2015 Ympäristölautakunta 14.04.2015 46 Ympäristönsuojelumääräykset 19, ehdotus Kuopion hallinto-oikeus on päätöksellään

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 461/11010000/11.6.2015 25.8.2015

Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 461/11010000/11.6.2015 25.8.2015 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 461/11010000/11.6.2015 Pvm 19.8.2015 Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2015 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Karjasuoja sijaitsee Liperin kunnan Ristin kylän tilalla Alanko RN:o 36:0.

Karjasuoja sijaitsee Liperin kunnan Ristin kylän tilalla Alanko RN:o 36:0. LIPERIN KUNTA Ympäristölupapäätös 2 / 2014 Tekninen lautakunta / lupajaos Annettu julkipanon jälkeen 7.4.2014 ASIA ASIANOSAISET Uuden lypsykarjapihaton rakentaminen Jari ja Tiina Nupponen Neitsytniementie

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta / Jukka ja Elina Vellingin eläinsuoja, Villinpolku 12 b, Orimattila

ASIA Päätös ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta / Jukka ja Elina Vellingin eläinsuoja, Villinpolku 12 b, Orimattila ORIMATTILAN KAUPUNKI Ympäristölupapäätös Ympäristölautakunta Antopäivä 18.8.2015 Dnro 90/2015 Ympltk 12.8.2015 93, LIITE 1 ASIA Päätös ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta / Jukka ja Elina Vellingin

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 109 Tekninen lautakunta 12/2011 Kokousaika Torstai 29.09.2011 klo 18.30 19.05 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Tuomo Hautala, LAITOKSEN TOIMINTA JA SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE

LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Tuomo Hautala, LAITOKSEN TOIMINTA JA SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Ympäristölupahakemus / Tuomo Hautala Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: ASIA Tuomo Hautala hakee ympäristönsuojelulain 27 :n mukaista ympäristölupaa. LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ Tuomo

Lisätiedot

Erkki ja Seija Hietaojan eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen ja nykyisen toiminnan laajentaminen

Erkki ja Seija Hietaojan eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen ja nykyisen toiminnan laajentaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 37 24.09.2015 Erkki ja Seija Hietaojan eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen ja nykyisen toiminnan laajentaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 37 Valmistelija:

Lisätiedot

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 28.5.2014. Multiantie 1 Dnro 80/11.01.00/2014

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 28.5.2014. Multiantie 1 Dnro 80/11.01.00/2014 KEURUUN KAUPUNKI PÄÄTÖS Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 28.5.2014 Multiantie 1 Dnro 80/11.01.00/2014 42700 KEURUU ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Mänttä-Vilppula

Lisätiedot

Tomi ja Päivi Saineen eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen ja nykyisen toiminnan laajentaminen

Tomi ja Päivi Saineen eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen ja nykyisen toiminnan laajentaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 36 24.09.2015 Tomi ja Päivi Saineen eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen ja nykyisen toiminnan laajentaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 36 Valmistelija:

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA JOLLE LUPAA HAETAAN Lypsykarjanavetta Kyseessä on uusi toiminta

Lisätiedot

1 Hakija 1.1 Luvan hakija Saku ja Nelli Oravainen Y-tunnus 2034682-6 Väliharjuntie 210 71820 Pöljä. Yhteyshenkilö Saku Oravainen, puh.

1 Hakija 1.1 Luvan hakija Saku ja Nelli Oravainen Y-tunnus 2034682-6 Väliharjuntie 210 71820 Pöljä. Yhteyshenkilö Saku Oravainen, puh. 1 Ymp.ltk 24.3.2010 10 liite 2 1 Hakija 1.1 Luvan hakija Saku ja Nelli Oravainen Y-tunnus 2034682-6 Väliharjuntie 210 71820 Pöljä Yhteyshenkilö Saku Oravainen, puh. 044 362 3067 1.2 Eläinsuojan sijaintipaikka

Lisätiedot

Rakennus ja ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) /11.01.

Rakennus ja ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) /11.01. JOENSUUN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta Kokouspäivämäärä 19.04.2017 35 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Antopäivä Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 21.04.2017

Lisätiedot

Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Pekka Puputti

Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ. Yhteyshenkilö Pekka Puputti Ympäristölupahakemus / Pekka Puputti Ympäristöinsinööri tekee asiassa seuraavan päätöksen: ASIA Pekka Puputti hakee ympäristönsuojelulain 27 :n mukaista ympäristölupaa. LUVAN HAKIJA JA YHTEYSHENKILÖ Pekka

Lisätiedot

Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle eläinsuojatoiminnan laajentamista koskevan ympäristölupahakemuksen johdosta (Sirkjärven kylä, Ylämaa)

Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle eläinsuojatoiminnan laajentamista koskevan ympäristölupahakemuksen johdosta (Sirkjärven kylä, Ylämaa) Kaupunginhallitus 568 19.12.2016 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle eläinsuojatoiminnan laajentamista koskevan ympäristölupahakemuksen johdosta (Sirkjärven kylä, Ylämaa) 1109/11.01.00.01/2016

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 25.01.2017 Ympäristölupahakemus, Kaarlo Peltomaa Rakennus- ja ympäristölautakunta 11 Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee kiinteistölle 608-406-11-5,

Lisätiedot

HAKEMUS. Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi.

HAKEMUS. Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi. 26.07.2018 26.07.2018 2(6) Sisällysluettelo 1. Hakija...3 1.1. Yrityksen perustiedot...3 1.2. Yrityksen yhteystiedot...3 1.3. Laskutustiedot...4 1.4. Yhteyshenkilöt...4 2. Tiivistelmä...4 2.1. Hakijan

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 83 21.05.2014. Ympäristölupa eläinsuojan toiminnalle, Heikki Turtiainen 235/58/585/2014 RAKYL 83

Rakennus- ja ympäristölautakunta 83 21.05.2014. Ympäristölupa eläinsuojan toiminnalle, Heikki Turtiainen 235/58/585/2014 RAKYL 83 Rakennus- ja ympäristölautakunta 83 21.05.2014 Ympäristölupa eläinsuojan toiminnalle, Heikki Turtiainen 235/58/585/2014 RAKYL 83 Selostus: Heikki Turtiainen on hakenut ympäristölupaa toiminnassa ole val

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 9/ 2015 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. YMPÄRISTÖLUPA / NIKULAINEN TERO JA JAANA Antopäivä 07.09.2015 Päätöksessä

Lisätiedot

KAUSTISEN KUNTA Ympäristölautakunta PÄÄTÖS 1/2015 Ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisessa asiassa.

KAUSTISEN KUNTA Ympäristölautakunta PÄÄTÖS 1/2015 Ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisessa asiassa. 1 KAUSTISEN KUNTA Ympäristölautakunta PÄÄTÖS 1/2015 Ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisessa asiassa. LIITE 2 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2015. Dnro 56/5.57.576/2014 ASIA HAKIJA Eläinsuojan toimintaa

Lisätiedot

Lannan käsittely ja varastointi. Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto

Lannan käsittely ja varastointi. Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto Lannan käsittely ja varastointi Hannu Miettinen, Kokkolan kaupunki EU-tukikoulutus, Kälviän opisto 19.4.2017 Säädökset Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus on tullut vireille 25.6.2012 Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Ympäristölupahakemus on tullut vireille 25.6.2012 Itä-Suomen aluehallintovirastossa. PÄÄTÖS Nro 3/2013/1 Dnro ISAVI/59/04.08/2012 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan muutos, Suonenjoki. Jäntti Kari ja Jäntti Timo Tapiolantie 53 77800 SUONENJOKI

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristötarkastaja Elina Seppälä

Valmistelija: ympäristötarkastaja Elina Seppälä Ympäristö- ja terveyslautakunta 22 27.04.2017 Teemu Tuuliniemen eläinsuojan ympäristölupa, Karvia Ympäristö- ja terveyslautakunta 27.04.2017 22 Valmistelija: ympäristötarkastaja Elina Seppälä Hakija Teemu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6690/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 6690/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (1) 135 Asianro 6690/14.05.00.02/2014 Lausunto / Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Luomutuotannossa olevan lypsykarjatilan toiminnan laajentaminen. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA

Luomutuotannossa olevan lypsykarjatilan toiminnan laajentaminen. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA 1 RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS Y1/2016/Juva Ympäristölautakunta ympäristösuojelulain mukai- Poikkitie 2 sessa lupa-asiassa. 58900 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2016 ASIA Luomutuotannossa olevan

Lisätiedot

4. Asian vireille tulo Lupahakemus on leimattu saapuneeksi ympäristötoimeen

4. Asian vireille tulo Lupahakemus on leimattu saapuneeksi ympäristötoimeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS ympäristöluvan Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta muuttamisesta Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Annetaan julkipanon jälkeen 17.8.2016 1(8) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 8 / 2016 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. Antopäivä 20.6.2016 Päätöksessä on liitteineen 10 sivua. YMPÄRISTÖLUPA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 116 14.11.2013. 116 Asianro 6799/11.01.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 116 14.11.2013. 116 Asianro 6799/11.01.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) 116 Asianro 6799/11.01.00/2013 Päätös ympäristölupahakemuksesta eläinsuojalle/ Jukka ja Niina Miettinen / Repopellontie 210 / Enonlahden kylä, Arvila 10:0 (297-456-10-0)

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ MAATALOUSYHTYMÄ AHO MARKO JA PETRI/ LYPSYKARJATILA, HAUSKANIEMI 11:130

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ MAATALOUSYHTYMÄ AHO MARKO JA PETRI/ LYPSYKARJATILA, HAUSKANIEMI 11:130 Ympäristölautakunta 24 26.04.2017 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ MAATALOUSYHTYMÄ AHO MARKO JA PETRI/ LYPSYKARJATILA, HAUSKANIEMI 11:130 Ymp 24 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh. 040 848 8243 tai jyri.harju@perho.com.

Lisätiedot

Valmistelija: terveystarkastaja Elina Seppälä. Laitos Eläinsuoja Nykyisen toiminnan laajentaminen

Valmistelija: terveystarkastaja Elina Seppälä. Laitos Eläinsuoja Nykyisen toiminnan laajentaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 22 09.10.2014 Timo Mäkelän eläinsuojan ympäristölupa Ympäristö- ja terveyslautakunta 22 Valmistelija: terveystarkastaja Elina Seppälä Hakija Timo Mäkelä Löytöperäntie 121

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016

MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016 MIKKELIN KAUPUNKI PÄÄTÖS 1 / 2016 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Ympäristönsuojelulain PL 33, 50101 MIKKELI (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. YMPÄRISTÖLUPA / KUUSENHAKO JARKKO JA KAISU Antopäivä 4.2.2016

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 1/2009 1 Kokousaika Keskiviikko 07.01.2009 klo 18.30 19.25 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 210 lihasian eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 210 lihasian eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 3/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 Antopäivä 4.10.2005 41801 KORPILAHTI ASIA Kari Ilmosen ympäristölupahakemus (YSL 35 ) 500

Lisätiedot

Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto

Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Y4/2018 Lupajaosto 27.03.2018 27 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 3.4.2018 ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan myöntäminen. HAKIJA

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Ympäristölupayksikkö Miljötillståndsenheten PL 77, Torikatu 40 B, 67101 KOKKOLA PB 77, Torggatan 40 B, 67101 KARLEBY Puh/Tfn: 06 367 5211, faksi/fax 06 367 5610 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

REIJO JA SARI KORKATIN ELÄINSUOJAN YMPÄRISTÖLUPA KIINTEISTÖLLÄ 851-416-5-10, TORNIO

REIJO JA SARI KORKATIN ELÄINSUOJAN YMPÄRISTÖLUPA KIINTEISTÖLLÄ 851-416-5-10, TORNIO Meri-Lapin ympäristölautakunta Suensaarenkatu 4 95400 Tornio Annetaan julkipanon jälkeen 29.9.2015 4/2015 dnro 410/11.01.00/2015 REIJO JA SARI KORKATIN ELÄINSUOJAN YMPÄRISTÖLUPA KIINTEISTÖLLÄ 851-416-5-10,

Lisätiedot

Eläinsuojan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Tuusniemi

Eläinsuojan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Tuusniemi PÄÄTÖS Nro 11/2014/1 Dnro ISAVI/66/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 14.2.2014 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Tuusniemi Lyytinen Timo Suurijärventie

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE LIPERIN KUNTA

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE LIPERIN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE LIPERIN KUNTA (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. HAKIJAN YHTEYSTIEDOT Hakijan nimi tai toiminimi, kotipaikka

Lisätiedot

Päätös Nro 81/2010/1 Dnro LSSAVI/277/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

Päätös Nro 81/2010/1 Dnro LSSAVI/277/04.08/2010. Länsi- ja Sisä-Suomi. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 81/2010/1 Dnro LSSAVI/277/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.7.2010 ASIA Eläinsuojan laajentamista koskeva ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus.

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 ASIA Eläinsuojan toiminnan olennaista muuttamista koskeva ympäristölupa, Ii LUVAN HAKIJA Koillis-Vasikka Oy Ristipalontie

Lisätiedot

ARK. Emolehmäpihatto, Anne-Marie Rosenlew. Kansi. Kartanonkuja 100, SIURO Nokia. Päiväys Muutos Tunnus

ARK. Emolehmäpihatto, Anne-Marie Rosenlew. Kansi. Kartanonkuja 100, SIURO Nokia. Päiväys Muutos Tunnus 16.1.29 13:44:56 LAAJENNUS ja PERUSKORJAUS Pääpiirustus Kansi FarmiMalli Oy, Mäkipirtinkatu 18, 782 KUOPIO urpo.manninen at farmimalli.fi 45745957 A2 16.1.29 13:44:56 Asemapiirros 1 : 5 Naapuriin ~2 m

Lisätiedot

LIITE 4 1. Eläinsuojan toimintaa ja laajennusta koskeva ympäristölupapäätös.

LIITE 4 1. Eläinsuojan toimintaa ja laajennusta koskeva ympäristölupapäätös. 1 KAUSTISEN KUNTA Ympäristölautakunta Dnro 5/5.57.576/2016 ASIA HAKIJA Eläinsuojan toimintaa ja laajennusta koskeva ympäristölupapäätös. MTY Nikula Sami, Nikula Alpo, Nikula Terttu, Luoma-Nikula Johanna

Lisätiedot

Tilalla on nyt 50 lypsylehmää, 38 hiehoa, 30 lihanautaa, seitsemän emolehmää ja 12 alle kuuden kuukauden ikäistä vasikkaa, yhteensä 520 eläinyksikköä.

Tilalla on nyt 50 lypsylehmää, 38 hiehoa, 30 lihanautaa, seitsemän emolehmää ja 12 alle kuuden kuukauden ikäistä vasikkaa, yhteensä 520 eläinyksikköä. PÄÄTÖS Nro 10/2014/1 Dnro ISAVI/74/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 19.2.2014 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristölupa, Kuopio Voutilainen Juuso Hakoniementie 67 71160 RIISTAVESI LUVAN HAKEMISEN

Lisätiedot

LIITE 1 1. Eläinsuojan toimintaa ja laajennusta koskeva ympäristölupapäätös.

LIITE 1 1. Eläinsuojan toimintaa ja laajennusta koskeva ympäristölupapäätös. 1 KAUSTISEN KUNTA Ympäristölautakunta Dnro 4/5.57.576/2016 ASIA HAKIJA Eläinsuojan toimintaa ja laajennusta koskeva ympäristölupapäätös. Peltola Matti ja Mari Tastulantie 266 69600 Kaustinen TOIMINTA JA

Lisätiedot

Päivi ja Pasi Tammiston eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen. Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski

Päivi ja Pasi Tammiston eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen. Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski Ympäristö- ja terveyslautakunta 30 11.06.2015 Päivi ja Pasi Tammiston eläinsuojan ympäristölupamääräysten tarkistaminen Ympäristö- ja terveyslautakunta 30 Valmistelija: ympäristötarkastaja Jaana Jyräkoski

Lisätiedot

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Toiminnalla on Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen myöntämä ympäristölupa.

TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Toiminnalla on Sotkamon kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen myöntämä ympäristölupa. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 115 06.06.2013 Ympäristölupapäätös, Ahti Hyvönen 98/11.01/2013 YMPTEKLT 115 Valmistelija, ympäristötarkastaja puh. 044-750 2179 ASIA Eläinsuojan ympäristöluvan muutos

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA VIRANOMAISEN TOIMIVALTA 1 RANTASALMEN KUNTA PÄÄTÖS Y1/2017/Rantasalmi Ympäristölautakunta ympäristösuojelulain mukai- Poikkitie 2 sessa lupa-asiassa. 58900 RANTASALMI Annettu julkipanon jälkeen XX.XX.2017 ASIA Eläintila. Lihakarjatilan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ELÄINSUOJALLE (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta Nautakarjatuotannon

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS NIKO, LEA JA ESA AUVISEN ELÄINSUOJILLE

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS NIKO, LEA JA ESA AUVISEN ELÄINSUOJILLE YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Dnro PSA-2007-Y-18-113 Annettu julkipanon jälkeen 23.5.2007 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS NIKO, LEA JA ESA AUVISEN ELÄINSUOJILLE 1 ASIA Ympäristönsuojelulain 28 :n mukainen ympäristölupa Kiuruveden

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Ympäristölupahakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 106/2011/1 Dnro ISAVI/66/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2011 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, Rantasalmi HAKIJA Maatalousyhtymä Viljakainen Anna-Liisa

Lisätiedot

ILMOITUKSEN VIREILLETULO, ILMOITUKSEN TEKEMISEN PERUSTE JA TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN

ILMOITUKSEN VIREILLETULO, ILMOITUKSEN TEKEMISEN PERUSTE JA TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 32/10/1 Dnro ISAVI/154/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 13.4.2010 HAKIJA ASIA Metsäsairila Oy Porrassalmenkatu 1A 50100 Mikkeli Ympäristönsuojelulain 61

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee eläinsuojan laajentamista.

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee eläinsuojan laajentamista. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä: 3.12.2013 Lupanro: 2013-4 Dnro: 1185/13 ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukaisesta

Lisätiedot

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 1 66

Mikkelin seudun ympäristölautakunta Liite 1 66 Mikkelin seudun ympäristölautakunta 8.6.2017 Liite 1 66 MIKKELIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PL 33, 50101 MIKKELI PÄÄTÖS 16/ 2017 Ympäristönsuojelulain (527/2014) 27 :n mukaisessa lupa-asiassa. Antopäivä

Lisätiedot