Nordea Pankki Suomi Oyj 18/2004 YhdistelmäObligaatio 125

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nordea Pankki Suomi Oyj 18/2004 YhdistelmäObligaatio 125"

Transkriptio

1 Nordea Pankki Suomi Oyj 18/2004 YhdistelmäObligaatio 125 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n päivätyn joukkovelkakirjaohjelman yleisten ehtojen kanssa tämän lainan ehdot. Yleisiä ehtoja sovelletaan, mikäli näissä lainakohtaisissa ehdoissa ei ole toisin määrätty. Liikkeeseenlaskija: Nordea Pankki Suomi Oyj Lainan pääoma: Enintään EUR Lainan liikkeeseenlaskutapa: Lainan etuoikeusasema Velkakirjojen yksikkökoko: Arvo-osuusmuotoinen Sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla euroa Lainan numero: 18/2004 Liikkeeseenlaskupäivä: Takaisinmaksupäivä: Lainan efektiivinen tuotto: Lainan efektiivinen tuotto määräytyy velkakirjan pääomalle maksettavasta Vuotuisesta Indeksihyvityksestä ja takaisinmaksettavan pääoman määrästä ja on siten riippuvainen laina-aikana tapahtuvien Luottovastuutapahtumien määrästä ja ajoituksesta. Lainan efektiivinen tuotto voi olla enimmillään 6.0 % ja vähimmillään -2.1 %. Efektiivinen tuotto kuvaa laskennallista vuotuista tuottoprosenttia sijoitukselle, kun kaikki velkakirjan pääomalle maksettavat Vuotuiset Indeksihyvitykset lisätään takaisinmaksettavaan pääomaan. Mikäli koko laina-aikana ei tapahdu yhtään Luottovastuutapahtumaa, on lainan efektiivinen tuotto 6.0%. Sitä vastoin, mikäli taas laina-ajan ensimmäiseen Määrityspäivään mennessä tapahtuneiden Luottovastuutapahtumien määrä on neljä tai enemmän, on lainan efektiivinen tuotto 2.1 %. Takaisinmaksumäärä: Takaisinmaksettavan pääoman määrä riippuu Luottovastuutapahtumien määrästä ja on % lainan pääoman nimellisarvosta. Mikäli Liikkeeseenlaskupäivästä lukien yhtään Luottovastuutapahtumaa ei ole tapahtunut, Eräpäivänä takaisinmaksettava pääoma on 100 % lainan pääoman nimellisarvosta. Vastaavasti, mikäli Liikkeeseenlaskupäivästä lukien Luottovastuutapahtumia on tapahtunut neljä tai enemmän, Eräpäivänä takaisinmaksettava pääoma on 90 % lainan pääoman nimellisarvosta. Takaisinmaksettava pääoma määräytyy jäljempänä kohdassa Pääoman takaisinmaksu Takaisinmaksupäivänä esitetyllä tavalla.

2 Merkintäpaikka: Merkinnän maksu: Tuoton määräytyminen: Nordea Pankki Suomi Oyj:n omaisuuspalvelukonttorit, Yksityispankit, Nordea Private Wealth Management, Asiakaspalvelu Solo-tunnuksilla puh (pvm) ma-pe 8-20 Solo Internetissä Maksetaan merkittäessä Tuotto muodostuu Viitekorin viidestä Vuotuisesta Indeksihyvityksestä. Tuotonmaksupäivänä maksettava indeksihyvitys määräytyy jäljempänä kohdassa Indeksihyvityksen määräytyminen esitetyllä tavalla. Vuotuista Indeksihyvitystä määriteltäessä otetaan huomioon Liikkeesenlaskupäivästä lukien kuhunkin Määrityspäivään (klo 24.00) mennessä tapahtuneet Luottovastuutapahtumat. Indeksihyvitys: Vuotuinen Indeksihyvitys. Vuotuinen enimmäisindeksihyvitys on 6 % lainan nimellispääomasta. Enimmäisindeksihyvitys voidaan saavuttaa vain, mikäli Liikkeeseenlaskupäivästä lukien yhtään Luottovastuutapahtumaa ei ole sattunut kyseiseen Määrityspäivään mennessä. Vastaavasti, vuotuinen vähimmäisindeksihyvitys 0 % lainan nimellispääomasta toteutuu, mikäli Liikkeeseenlaskupäivästä lukien Luottovastuutapahtumia on tapahtunut neljä tai enemmän. Velkakirjojen pääomalle kertyvä Vuotuinen Indeksihyvitys määräytyy toteutuneiden Luottovastuutapahtumien ja niiden ajankohdan mukaisesti, siten että Vuotuinen Indeksihyvitys lasketaan jokaiselle vuodelle erikseen. Vuotuista Indeksihyvitystä määriteltäessä otetaan huomioon aina Liikkeeseenlaskupäivästä lukien kyseessä olevaan Määrityspäivään (klo 24.00) mennessä tapahtuneet Luottovastuutapahtumat. Mahdollinen indeksihyvitys maksetaan vuosittain jälkikäteen. Ensimmäisen kerran indeksihyvitys maksetaan ajalta ja viimeisen kerran Indeksihyvityksen laskennasta tarkemmin kohdassa Vuotuinen Indeksihyvitys. Liikkeeseenlaskijan oikeus ennenaikaiseen takaisinmaksuun: Velkojan oikeus vaatia ennenaikaista takaisinmaksua: Ei Ei Indeksihyvityksen ja pääoman maksutapa: Yleiset ehdot, kohta 8.

3 Tiedot joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskusta Päätökset ja valtuudet, joiden nojalla laina lasketaan liikkeeseen: Nordea Pankki Suomi Oyj:n hallituksen antaman valtuutuksen nojalla Liikkeeseenlaskun luonne: Merkintäoikeudet: Ns. yksittäinen laina Merkintäoikeutta ei ole rajattu. Merkintäaika: Velkakirjojen luovutus: Arvo-osuudet rekisteröidään merkitsijän ilmoittamalle arvoosuustilille viimeistään kolmantena pankkipäivänä merkintäajan päättymisestä arvo-osuusjärjestelmästä ja arvo-osuustileistä annettujen lakien ja APK:n sääntöjen ja määräysten mukaisesti. Arvo-osuudet eivät ole vapaasti luovutettavissa ennen merkintäajan päättymistä. Emissiokurssi: vaihtuva, n.100 % Merkintäsitoumukset: Vakuus Pörssilistaus: Ei Ei Kyllä Arvio pörssilistauksen alkamisesta: Joulukuu 2004 Lainan ISIN-koodi: FI Lähdevero v % Liikkeeseenlaskijan oikeus peruuttaa liikkeeseenlasku: Liikkeeseenlaskijalla on oikeus peruuttaa liikkeeseenlasku perustuen muuttuneeseen markkinatilanteeseen, merkintävilkkauden jäädessä alhaiseksi tai jos tapahtuu jotain sellaista, joka Liikkeeseenlaskijan harkinnan mukaan voi vaarantaa järjestelyn onnistumisen, jossa tapauksessa merkintäsumma palautetaan merkitsijälle kahden (2) viikon kuluessa merkintäajan päätyttyä ja palautettavalle summalle maksetaan 4 % vuosittaista korkoa merkintäajankohdasta palautusajankohtaan. Arvio lainan liikkeeseenlaskijalle kertyvästä pääomasta sekä suunniteltu käyttötapa: Enintään n. EUR , josta n. 0,1 % on liikkeeseenlaskukustannuksia. Laina on osa liikkeeseenlaskijan varainhankintaa.

4 Merkittävät tiedot liikkeeseenlaskijan liiketoiminnan kehityksestä viimeisen tilikauden päättymisen tai osavuosikatsauksen jälkeiseltä ajalta: - Nordea Pankki Suomi Oyj:n julkaisee osavuosikatsauksensa tammi-kesäkuulta Nordea Pankki Suomi Oyj:n hallituksen tiedossa ei ole muita liikkeeseenlaskettavan joukkovelkakirjalainan arvoon olennaisesti vaikuttavia seikkoja pankin tuloksen muodostumisessa tai varallisuusasemassa, joita ei ole selvitetty tässä esitteessä. Helsingissä Nordea Pankki Suomi Oyj

5 VUOTUINEN INDEKSIHYVITYS Kullekin velkakirjan pääomalle vuosittain Tuotonmaksupäivinä maksettavan Vuotuisen Indeksihyvityksen määrä määritellään sen mukaan, kuinka monta Luottovastuutapahtumaa on alkaen Määrityspäivään mennessä sattunut alla olevan taulukon mukaisesti. Mikäli Luottovastuutapahtumia on ollut 0, on Vuotuinen Indeksihyvitys 6.00 %. Indeksihyvityksen määräytyminen Luottovastuutapahtumien määrä alkaen Määrityspäivään Vuotuinen (klo Suomen aikaa mennessä) Indeksihyvitys % % % % 4 tai enemmän 0.00% Velkakirjojen pääomalle maksetaan Vuotuinen Indeksihyvitys, joka ilmenee yllä olevasta taulukosta Indeksihyvityksen määräytyminen. Mahdollinen Vuotuinen Indeksihyvitys maksetaan vuosittain Tuotonmaksupäivinä jokaisen velkakirjan nimellispääomalle. Määrityspäivä on kunkin Vuotuisen Indeksihyvityksen osalta kymmenes Tuotonmaksupäivää edeltävä päivä. Ensimmäinen Määrityspäivä on Tuotonmaksupäivät ovat , , , sekä Vuotuisen Indeksihyvityksen Tuotonmaksupäivän ollessa muu kuin Pankkipäivä Indeksihyvityksen maksaminen siirtyy lähinnä seuraavaan Pankkipäivään. Indeksihyvityksen maksamisen siirtyminen ei oikeuta lisäsuoritukseen. Pankkipäivä tarkoittaa päivää, jolloin sekä Euroopan Keskuspankin TARGET -järjestelmä on toiminnassa ja jolloin pankit ovat Helsingissä yleisesti avoinna. Valuuttakurssimuutokset eivät vaikuta hyvityksen määrään. Pääoman takaisinmaksu Takaisinmaksupäivänä. Lainan Takaisinmaksupäivänä takaisinmaksettavan nimellispääoman määrä riippuu Luottovastuutapahtumien määrästä. Mikäli Liikkeeseenlaskupäivästä lukien viimeiseen Määrityspäivään klo (Suomen aikaa) mennessä ei ole ollut yhtään Luottovastuutapahtumaa, maksetaan lainan nimellispääoma kokonaisuudessaan takaisin. Mikäli Luottovastuutapahtumia on laina-aikana neljä (4) tai enemmän, maksetaan pääomasta takaisin aina vähintään 90 %. Alla olevassa Pääoman takaisinmaksu taulukossa on määritelty takaisinmaksettavan nimellispääoman määrä suhteessa Luottovastuutapahtumien määrään.

6 Pääoman takaisinmaksu Luottovastuutapahtumien määrä Liikkeeseenlaskupäivästä alkaen Eräpäivänä takaisin- Määrityspäivään (klo Suomen aikaa) mennessä maksettava pääoma % % % % 4 tai enemmän 90.0% Viitekori tarkoittaa Laskenta-asiamiehen Liikkeeseenlaskupäivänä vahvistamaa Viiteyhtiöiden joukkoa. Suuntaa-antavaa viitekori on liitteessä 1. Mikäli Liikkeeseenlaskupäivän ja Merkintäajan päättymisen välisenä ajanjaksona Viiteyhtiössä tapahtuu Luottovastuutapahtuma, poistaa Liikkeeseenlaskija Viiteyhtiön Viitekorista. Lisäksi, mikäli Laskenta-asiamies päättää lisätä tai poistaa Viiteyhtiön sen mukaan mitä on sanottu Korvaavasta Viiteyhtiöstä, muokataan Viitekoria. Viiteyhtiöllä tarkoitetaan jokaista yhtiötä (mukaan lukien Korvaava Viiteyhtiö), joka kuuluu määriteltyyn Viitekoriin. Korvaava Viiteyhtiö Mikäli, Laskenta-asiamiehen käsityksen mukaan, kaikki tai suurin osa yhden Viiteyhtiön Velkasitoumuksista, suoraan tai epäsuorasti siirtyvät toiselle yhtiölle tai yhtiöille yhdistymisen, jakautumisen (joko vapaaehtoisen Velkasitoumusten vaihdon tai muuten tapahtuvan siirron kautta), yhdistämisen, fuusion, luovutuksen tai vastaavan lakiin tai sopimukseen perustuvan seikan takia, on tämä tai ovat nämä yritykset Korvaavia Viiteyhtiöitä ja ne sisällytetään mukaan Viitekoriin. Edellä mainittujen perusteiden mukaan voi Laskenta-asiamies päättää, että Viiteyhtiö poistetaan Viitekorista. Korvaava Viiteyhtiö voi olla aiemmin Viiteyhtiö esimerkiksi fuusiotilanteessa. Jos Korvaava Viiteyhtiö on Viiteyhtiö, siihen mahdollisesti kohdistuva Luottovastuutapahtuma lasketaan kahdeksi Luottovastuutapahtumaksi. Mikäli Nordea Pankki Suomi Oyj olisi sellainen Korvaava Viiteyhtiö yllämainittujen sääntöjen mukaan, tulee Laskenta-asiamiehen valita toinen yhtiö Nordea Pankki Suomi Oyj:n tilalle. Luottovastuutapahtuma tarkoittaa tapahtumaa, jossa Laskenta-asiamiehen arvion mukaan kyse on Viiteyhtiön Vakavasta Maksuhäiriöstä, Velkojen Uudelleenjärjestelystä tai Konkurssista, joka on tapahtunut Liikkeeseenlaskupäivästä alkaen viimeiseen Määrityspäivään mennessä. Laskenta-asiamies perustaa arvionsa International Swaps and Derivatives Associationin julkaisemiin englanninkielisiin ISDA Credit Derivatives Definitions -määritelmiin sekä yleisesti hyväksyttyyn ja noudatettuun kansainväliseen käytäntöön. Alla olevien kuvausten on tarkoitus kuvata edellä mainittuja tapahtumia sekä kansallisesti että, kansainvälisesti. Liikkeeseenlaskija tiedottaa Luottovastuutapahtumasta kohtuullisen ajan kuluessa Liikkeeseenlaskijan Internet-kotisivulla ( Vakava Maksuhäiriö tarkoittaa että Viiteyhtiö on laiminlyönyt suorittaa yhden tai useamman Velkasitoumuksen ehtojen mukaisen erääntyneen maksun ja erääntyneen tai erääntyneiden maksusuoritusten yhteismäärä on vähintään USD (tai sen vasta-arvo muussa valuutassa) Vakavan Maksuhäiriön tapahtuessa.

7 Velkojen Uudelleenjärjestely (a) Velkojen Uudelleenjärjestelyllä tarkoitetaan sitä, että yhdestä tai useammasta kohdassa (i)-(v) mainitusta toimenpiteestä sovitaan joko Viiteyhtiön tai viranomaisen ja sellaisten Velkasitoumuksen velkojien kesken, joiden päätös sitoo myös muita kyseisen Velkasitoumuksen velkojia tai Viiteyhtiö tai viranomainen ilmoittaa tai määrää yhden tai useamman edellä mainitun toimenpiteen kaikkia Velkasitoumuksen velkojia sitovalla tavalla. Lisäksi edellytetään että tässä kohdassa (i)-(v) mainitun toimenpiteen tai toimenpiteiden kohteena oleva Velkasitoumus tai Velkasitoumukset ovat määrältään yhteensä vähintään USD (tai sen vasta-arvo muussa valuutassa) Luottovastuutapahtuman tapahtuessa. (i) korkoprosentin tai maksuun erääntyneen korkomäärän tai kertyneen korkosumman pienentäminen; (ii) pääomasumman tai eräpäivänä maksuun lankeavan preemion tai sopimuksenmukaisen lunastuksen pienentäminen; (iii) maksupäivän tai maksupäivien myöhentäminen tai muu lykkääminen joko (A) maksettavan koron tai koron kerryttämisen tai (B) maksettavan pääoman tai preemion osalta, (iv) Velkasitoumuksen etuoikeusjärjestyksen muuttaminen siten, että Velkasitoumus saa huonomman etuoikeuden mihin tahansa muuhun Velkasitoumukseen nähden, tai (v) koron tai pääoman maksun valuutta tai kokoonpano vaihdetaan muuhun kuin seuraavaan valuuttaan: (A) G7-maan (mukaan lukien tulevat G7-maat, jos G7 ryhmään otetaan uusia jäseniä) lailliseen maksuvälineeseen, tai (B) sellaisen maan lailliseen maksuvälineeseen, joka kyseisen vaihdon ajankohtana on OECD-jäsen ja jonka kotivaluutan pitkäaikainen luottoluokitus on joko vähintään AAA The McGrawHill Companies:n kuuluvan Standard & Poor s:n tai tämän sijaan tulleen luottoluokitustoimintaa harjoittavan yhteisön mukaan, vähintään Aaa Moody s Investor Service, Inc:n tai tämän sijaan tulleen luottoluokitustoimintaa harjoittavan yhteisön mukaan tai vähintään AAA Fitch Ratings tai tämän sijaan tulleen luottoluokitustoimintaa harjoittavan yhteisön mukaan. (b) Yllämainitu ista kohdasta (a) huolimatta mitään seuraavista tapahtumista ei katsota Velkojen Uudelleenjärjestelyksi: (i) Euroopan unionin jäsenvaltion kansallisessa valuutassa olevan Velkasitoumuksen koron tai pääoman maksaminen euroissa, kun mainittu jäsenvaltio on liittynyt tai liittyy Euroopan talousyhteisön perustamissopimuksen mukaisesti yhteiseen valuuttaan, (ii) kun edellä kohdissa (a) (i)-(v) mainittu toimenpide aiheutuu, sovitaan tai ilmoitetaan normaalin liiketoiminnan puitteissa tehdyn hallinnollisen, kirjanpidollisen, verotuksellisen tai muun teknisen oikaisun tai tarkistuksen johdosta, (iii) jos joku (a) (i)-(v) mainituista tapahtumista toteutuu, sovitaan tai tiedoksiannetaan sellaisissa olosuhteissa, joissa tällaista tapahtumaa ei suoraan tai epäsuoraan tehdä seurauksena Viiteyrityksen luottokelpoisuuden tai taloudellisen aseman heikkenemisestä.

8 (c) Edellä kohdissa (a) ja (b) Velkasitoumuksella tarkoitetaan myös niitä sitoumuksia, joista Viiteyhtiö on antanut näiden ehtojen kohdassa Velkasitoumus mainitun takauksen, jolloin Viiteyhtiöllä tarkoitetaan kohdassa (a) taattavan sitoumuksen velallista ja kohdassa (b) Viiteyhtiötä. Konkurssilla tarkoitetaan, että Viiteyhtiö; (a) puretaan (muuten kuin konsolidoinnin, fuusion tai yhdistämisen kautta) (b) tulee maksukyvyttömäksi tai ei kykene maksamaan velkojaan tai ei täytä velvoitteitaan tai myöntää kirjallisesti oikeudenkäyntimenettelyssä, hallinnollisessa menettelyssä tai viranomaismenettelyssä tai haasteessa olevansa yleisesti kyvytön maksamaan velkojaan niiden erääntyessä; (c) tekee yleisen liiketoiminnan luovutuksen, velkasovittelun, yrityksen uudelleenjärjestelyn, tai velkasaneerauksen velkojiensa kanssa tai näiden hyväksi; (d) panee tai sitä vastaan on pantu vireille menettely, jonka tavoitteena on maksukyvyttömyyttä koskeva tuomio tai konkurssituomio tai muu konkurssi-, maksukyvyttömyyslainsäädäntöön tai muuhun vastaavaan lainsäädäntöön perustuva velkojien vahingoksi tehty päätös tai hakemus Viiteyhtiön purkamiseksi tai selvitystilaan asettamiseksi on jätetty ja tällaisen menettely tai hakemus (i) johtaa maksukyvyttömyys- tai konkurssituomioon, velkojien vahingoksi tehtyyn päätökseen, päätökseen purkamisesta tai selvitystilaan asettamisesta (ii) ei peruunnu, hylkäydy tai keskeydy tai sitä koskeva juttu jää sillensä kolmenkymmenen päivän kuluessa menettelyn aloittamisesta tai hakemuksen jättämisestä (e) purkamisesta, virallishallintoon asettamisesta tai selvitystilaan asettamisesta annetaan päätös (muuten kuin konsolidoinnin, fuusion tai yhdistämisen johdosta); (f) hakee tai sille määrätään tai sen koko omaisuudelle tai olennaiselle osalle sitä nimitetään pesänselvittäjä, selvitysmies, väliaikainen konkurssipesänhoitaja toimitsijamies, uskottu mies tai muu vastaava toimenhaltija; (g) antaa vakuudenhaltijan haltuun Viiteyhtiön koko omaisuuden tai olennaisen osan siitä tai vakuudenhaltijalla on vireillä Viiteyhtiön koko omaisuutta tai olennaista osaa siitä koskeva ulosmittaus, pakkotäytäntöönpano, takavarikko, myymis- tai hukkaamiskielto tai muu ulosmittaus tai pakkotäytäntöönpano tai kanne ja tällainen vakuudenhaltija säilyttää vakuuden hallinnan eikä tällaista menettelyä tai sitä koskevaa hakemusta hylätä, peruuteta, anneta keskeytysmääräystä tai jätetä sillensä kolmenkymmenen päivän kuluessa tai (h) aiheuttaa tai siihen kohdistuu tapahtuma, jolla jonkin Viiteyhtiöön sovellettavan lain mukaan on vastaava vaikutus kuin kohdissa (a) - (g) mainitulla tapahtumalla tai tapahtumilla. Velkasitoumus tarkoittaa kunkin Viiteyhtiön jokaista nykyistä, tulevaa, ehdollista tai muunlaista (a) lainanottoon liittyvää velkasitoumusta, joka voi olla muun muassa joukkovelkakirjalaina, luotto-, rahoituslimiitti- tai vastaava sopimus, talletus tai remburssiin liittyvä maksuvelvoite sekä (b) takausta tai muuta kirjallista sitoumusta, jonka Viiteyhtiö on antanut tai antaa jonkun muun lainanottoon liittyvästä sitoumuksesta. Laskenta-asiamies on Nordea Pankki Suomi Oyj. Laskenta-asiamiehen arvio Luottovastuutapahtumasta on Nordea Pankki Suomi Oyj:tä ja velkakirjojen haltijoita sitova.

9 Luottoluokitus Luottoluokituksella tarkoitetaan luottokelpoisuuden arviointiin erikoituneiden laitosten, kuten Moody s Investor Service Inc. ja The McGrawHill Companies:n kuuluvan Standard & Poor s:n, julkaisemia luokituksia luottoriskistä. Luottoluokitus kuvaa sitä, kuinka hyvin yrityksen arvioidaan selviytyvän tulevista velvoitteistaan joutumatta vakavaan maksuhäiriötilaan. Edellä mainittujen laitosten luottoluokitusasteikossa on yhteensä noin 20 eri luokitusta. Paras luokitus on erinomaisen luottokelpoisuuden taso Aaa(Moody s)/aaa(s&p). Tämän jälkeen seuraavat kahden ja yhden A:n tasot, kolmen, kahden ja yhden B:n tasot jne. Molempien laitosten riskikohteen tunnus on C. Huonoin taso on D, jolloin velallinen on jo maksuhäiriötilassa.. Markkinoilla tehdään toisinaan karkea jako yrityksiin, jotka ovat saaneet luottokelpoisuudekseen tietyn arvosanan (Baa3/BBB-) ylittävän arvon, jota kutsutaan nimellä Investment Grade. Yrityksiä, jotka eivät kuulu tähän ryhmään kutsutaan Non Investment Grade. Laitosten käyttämät arvosanat poikkeavat toisistaan jonkin verran. Tarkempia tietoja luottoluokituksista on saatavissa muun muassa edellä mainituista laitoksista. Jälkimarkkinat Nordea Pankki Suomi Oyj antaa lainalle pyydettäessä takaisinostohinnan. Takaisinostohinta voi olla yli tai alle lainan nimellisarvon riippuen vallitsevasta markkinatilanteesta. Verotus Voimassa olevan lain mukaan Suomessa liikkeeseen lasketulle joukkovelkakirjalainalle maksettava indeksihyvitys on kotimaassa yleisesti verovelvolliselle luonnolliselle henkilölle ja kuolinpesälle korkotulon lähdeverosta säädetyn lain mukaista tuloa. Edellä mainitulle lainan pääoma ei ole veronalaista omaisuutta.

10 Liite 1 Nordea Pankki Suomi Oyj 18/2004 YhdistelmäObligaatio 125:n suuntaa antava viitekori Yhtiöiden luottoluokitustietojen päiväys Yhtiö Moody's / S&P Toimiala Maa 1 Accor SA NA / BBB Hotelli Ranska 2 Akzo Nobel NV A3 / A- Kemianteollisuus Hollanti 3 Alcoa, Inc A2 / A- Metalli USA 4 Allianz AG Aa3 / AA- Vakuutus Saksa 5 Allied Domecq Plc Baa1 / BBB+ Panimoteollisuus Iso-Britannia 6 Ambac Financial Group, Inc Aa2 / AA Vakuutus USA 7 Anglo American Plc A3 / A- Kaivosteollisuus Iso-Britannia 8 Arcelor SA NA / BBB Kaivosteollisuus Luxemburg 9 BAE Systems Plc Baa1 / BBB Lentokoneet Iso-Britannia 10 Banca Popolare di Milano SCRL A3 / A- Pankki Italia 11 Banco Comercial Portugues SA A1 / A- Pankki Portugali 12 Baxter International, Inc Baa1 / A- Terveys USA 13 Bayer AG A3 / A Kemianteollisuus Saksa 14 Bayerische Hypo-und Vereinsbank AG A3 / A- Pankki Saksa 15 Bayerische Motoren Werke AG A1 / NA Autoteollisuus Saksa 16 Bear Stearns Companies, Inc A1 / A Arvopaperikauppa USA 17 BellSouth Corporation A1 / A+ Telekommunikaatio USA 18 Bertelsmann AG Baa1 / BBB+ Media Saksa 19 Boeing Company (The) A3 / A Lentokoneet USA 20 Boots Group Plc A3 / A- Kauppa Iso-Britannia 21 British American Tobacco Plc Baa1 / BBB+ Tupakka Iso-Britannia 22 BT Group Plc Baa1 / A- Telekommunikaatio Iso-Britannia 23 Cadbury Schweppes Plc Baa2 / BBB Juomat Iso-Britannia 24 Capitalia SpA A3 / NA Pankki Italia 25 Carlton Communications Plc Baa2 / BBB- Media Iso-Britannia 26 Casino Guichard Perrachon et Cie NA / BBB Kauppa Ranska 27 Caterpillar, Inc A2 / A Koneteollisuus USA 28 Chubb Corp A2 / A Vakuutus USA 29 CIT Group, Inc A2 / A Rahoituspalvelu USA 30 Coca Cola Enterprises, Inc A2 / A Juomat USA 31 Comcast Cable Communications, Inc Baa3 / BBB Media USA 32 Commerzbank AG A2 / A- Pankki Saksa 33 Compagnie de Saint-Gobain A2 / A- Rakennusmateriaalit Ranska 34 Compagnie Financiere Michelin Baa1 / BBB+ Rengasteollisuus Sveitsi 35 Continental AG Baa2 / BBB+ Rengasteollisuus Saksa 36 Countrywide Home Loans, Inc A3 / A Rahoituspalvelu USA 37 DaimlerChrysler AG A3 / BBB Autoteollisuus Saksa 38 Deere and Company A3 / A- Koneteollisuus USA 39 Deutsche Lufthansa Baa2 / BBB Lentoyhtiö Saksa 40 Deutsche Telekom AG Baa2 / BBB+ Telekommunikaatio Saksa 41 Dixons Group Plc Baa1 / NA Kauppa so-britannia 42 Dow Chemical Company (The) A3 / A- Kemianteollisuus USA 43 Duke Capital LLC Baa3 / BBB Sähkö USA 44 E.ON AG Aa3 / AA- Sähkö Saksa 45 Eastman Chemical Company Baa2 / BBB Kemianteollisuus USA 46 Electricidade de Portugal SA A3 / A Sähkö Portugali 47 Electricite de France Aa3 / AA- Sähkö Ranska 48 Electrolux AB Baa1 / BBB+ Kodinkoneet Ruotsi 49 Endesa SA Baa1 / A Sähkö Espanja 50 Enel SpA A1 / A+ Sähkö Italia 51 Energie Baden-Wuerttemberg AG A3 / A- Sähkö Saksa 52 European Aeronautic Defence & Space Co EADS A3 / A Lentokoneet Hollanti 53 Finmeccanica SpA Baa2 / BBB Lentokoneet Italia 54 Ford Motor Company Baa1 / BBB- Autoteollisuus USA 55 Fortis NV Aa3 / A+ Pankki Hollanti 56 France Telecom Baa2 / BBB+ Telekommunikaatio Ranska 57 Gallaher Group Plc Baa3 / BBB Tupakka Iso-Britannia 58 General Electric Company Aaa / AAA Sähkö USA 59 General Motors Acceptance Corp A3 / BBB Auto / rahoitus USA 60 Goldman Sachs Group, Inc (The) Aa3 / A+ Rahoitus SA 61 GUS Plc Baa1 / BBB+ Kauppa Iso-Britannia 62 Hanson Plc Baa1 / BBB+ Rakentaminen Iso-Britannia 63 Hewlett-Packard Co A3 / A- Tietokoneet USA 64 Hilton Group Finance Plc Baa2 / BBB Hotelli Iso-Britannia 65 Hutchison Whampoa Ltd A3 / A- Telekommunikaatio Hong Kong 66 Iberdrola SA A2 / A+ Sähkö Espanja

11 67 Imperial Tobacco Group Plc Baa3 / BBB Tupakka Iso-Britannia 68 International Business Machines Corporation A1 / A+ Tietokoneet USA 69 International Paper Co Baa2 / BBB Paperiteollisuus USA 70 J Sainsbury Plc Baa1 / BBB+ Kauppa Iso-Britannia 71 Koninklijke Philips Electronics NV Baa1 / BBB+ Kulutuselektroniikka Hollanti 72 Kraft Foods, Inc A3 / A- Elintarviketeollisuus USA 73 Lafarge SA Baa2 / BBB Rakennusmateriaalit Ranska 74 Liberty Media Corp Baa3 / BBB- Media USA 75 LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA NA / BBB+ Luksustavarat Ranska 76 McDonalds Corporation A2 / A Ravintolat USA 77 Merrill Lynch & Co Inc Aa3 / A+ Rahoitus USA 78 Metro AG Baa1 / BBB Kauppa Saksa 79 mm02 Plc Baa2 / BBB Telekommunikaatio Iso-Britannia 80 Motorola, Inc Baa3 / BBB Telekommunikaatio USA 81 National Grid Co Plc A2 / A Sähkö Iso-Britannia 82 Nokia Oyj A1 / A Telekommunikaatio Suomi 83 Organismos Telepikoinonion Tis Ellados A.E. Helle Baa1 / A- Telekommunikaatio Kreikka 84 Pearson Plc Baa1 / BBB+ Julkaisu/kustantamo Iso-Britannia 85 Peugeot SA NA / A- Autoteollisuus Ranska 86 Pinault-Printemps-Redoute NA / BBB- Kauppa Ranska 87 Portugal Telecom SGPS SA A3 / A- Telekommunikaatio Portugali 88 Reed Elsevier Plc A3 / A- Julkaisu/kustantamo Iso-Britannia 89 Renault SA Baa2 / BBB Autoteollisuus Ranska 90 Repsol YPF SA Baa2 / BBB+ Öljy/kaasuteollisuus Espanja 91 Reuters Group Plc A3 / A Julkaisu/kustantamo Iso-Britannia 92 Rolls Royce Group Plc Baa1 / BBB Lentokoneet Iso-Britannia 93 Royal KPN NV Baa1 / A- Telekommunikaatio Hollanti 94 RWE AG A1 / A+ Sähkö Saksa 95 Safeway, Inc Baa2 / BBB Kauppa USA 96 SBC Communications, Inc A1 / A+ Telekommunikaatio USA 97 Scottish Power UK plc A3 / A- Sähkö Iso-Britannia 98 Securitas AB Baa2 / BBB+ Turvallisuuspalvelut Ruotsi 99 Siemens AG Aa3 / AA- Elektroniikka Saksa 100 Sodexho Alliance SA NA / BBB+ Kiinteistöpalvelut Ranska 101 Sprint Corp Baa3 / BBB- Telekommunikaatio USA 102 Statoil ASA A1 / A Öljy/kaasuteollisuus Norja 103 STMicroelectronics NV A3 / A- Elektroniikka Sveitsi 104 Stora Enso Oyj Baa1 / BBB+ Metsäteollisuus Suomi 105 Suez SA A2 / A- Ympäristöpalvelut Ranska 106 Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA A3 / A- Paperiteollisuus Ruotsi 107 TDC A/S Baa1 / BBB+ Telekommunikaatio Tanska 108 Technip SA NA / BBB+ Rakentaminen Ranska 109 Telecom Italia SpA Baa2 / BBB+ Telekommunikaatio Italia 110 Telefonica SA A3 / A Telekommunikaatio Espanja 111 Telenor ASA A2 / A- Telekommunikaatio Norja 112 TeliaSonera AB A2 / A Telekommunikaatio Ruotsi 113 Thomson SA A3 / BBB+ onialateollisuus Ranska 114 Time Warner, Inc Baa1 / BBB+ Julkaisu/kustantamo USA 115 United Business Media Plc Baa2 / BBB Julkaisu/kustantamo Iso-Britannia 116 UPM-Kymmene Oyj Baa1 / BBB Paperiteollisuus Suomi 117 Veolia Environnement SA Baa1 / BBB+ Ympäristöpalvelu Ranska 118 Verizon Global Funding Corp A2 / A+ Telekommunikaatio USA 119 VNU NV Baa1 / BBB+ ulkaisu/kustantamo Hollanti 120 Vodafone Group Plc A2 / A Telekommunikaatio Iso-Britannia 121 Volkswagen AG A2 / A- Autoteollisuus Saksa 122 Walt Disney Company Baa1 / BBB+ Media USA 123 Wolters Kluwer NV Baa1 / BBB+ Julkaisu/kustantamo Hollanti 124 WPP Group Plc Baa2 / BBB+ Mainonta Iso-Britannia 125 XL Capital Ltd A2 / A Vakuutus Bermuda 1) Viitekorin yhtiöiden nimet saattavat olla kirjoitetut muussa muodossa kuin miten ne on kussakin tapauksessa yhtiöiden kotimaassa rekisteröity. Laskenta-asiamiehellä on oikeus tulkita nimiä yleisen markkinakäytännön mukaisesti mm. luottovastuutapahtuman toteamiseksi. 2) Viitekorin kuvauksessa olevat luottoluokitukset perustuvat Moody s:n ja Standard & Poor s:n tietokannoista tehtyihin havaintoihin Luokitukset voivat perustua mm velallisten kotimaan valuutassa liikkeeseen lasketun/laskettavan velan luokituksiin tai muussa valuutassa tapahtuneen/mahdollisesti tapahtuvan lainanoton luokituksiin, ja voivat myös olla luottokelpoisuusarvioita yrityksistä, joilla ei ole ollut nimenomaisesti luokiteltuja velkaeriä taseessaan. Luokituksia etsittäessä tietokannoista on pyritty noudattamaan suurta huolellisuutta. Esitteessä ja lainaehdoissa mainitut luokitukset ovat siitä huolimatta indikatiivisia. Nordea ei vastaa siitä, että luokituksia etsittäessä ja listattaessa olisi tapahtunut jokin inhimillinen virhe, tai että luokituslaitosten tietokannat eivät olisi olleet ajan tasalla.

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 15/2003 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 10/2004 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 8.3.2004 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 40/2005 Korkoputki Ekstra

Nordea Pankki Suomi Oyj 40/2005 Korkoputki Ekstra Nordea Pankki Suomi Oyj 40/2005 Korkoputki Ekstra Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 34/2005 Euro/TRY

Nordea Pankki Suomi Oyj 34/2005 Euro/TRY Nordea Pankki Suomi Oyj 34/2005 Euro/TRY Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005 päivätyn

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 11/2005 EuroTaala

Nordea Pankki Suomi Oyj 11/2005 EuroTaala Nordea Pankki Suomi Oyj 11/2005 EuroTaala Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005 päivätyn

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 21/2003 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 22/2003 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Ålandsbanken suorittaa automaattisen nettoarvontilityksen.

Ålandsbanken suorittaa automaattisen nettoarvontilityksen. 1 ÅLANDSBANKEN LUOTTORISKISERTIFIKAATIN SUOMI YRITYKSET LOPULLISET EHDOT Liikkeeseenlasku ÅLANDSBANKEN JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN ja WARRANTTI- JA SERTIFIKAATTIOHJELMAN 2012 alla Nämä lopulliset ehdot muodostavat

Lisätiedot

sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla Nordea Pankki Suomi Oyj:n Structured Products -yksikkö

sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla Nordea Pankki Suomi Oyj:n Structured Products -yksikkö Lainakohtaiset ehdot Nordea Pankki Suomi Oyj 11/2003 Erillisjoukkovelkakirjalaina Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea

Lisätiedot

OKON KERTYVÄ KORKO V/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON KERTYVÄ KORKO V/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON KERTYVÄ KORKO V/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä :n 24.5.2005 päivätyn ja 6.9.2005 päivitetyn joukkovelkakirjaohjelman (Ohjelmaesite) Yleisten lainaehtojen kanssa

Lisätiedot

METSÄLIITTO OSUUSKUNNAN JOUKKOVELKAKIRJALAINA I/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT

METSÄLIITTO OSUUSKUNNAN JOUKKOVELKAKIRJALAINA I/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT METSÄLIITTO OSUUSKUNNAN JOUKKOVELKAKIRJALAINA I/2006 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.5.2006 päivättyyn ohjelmaesitteeseen sisältyvien Metsäliitto Osuuskunnan joukkovelkakirjojen

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 19/2005 Käänteisvelkakirjalaina Nokia

Nordea Pankki Suomi Oyj 19/2005 Käänteisvelkakirjalaina Nokia Nordea Pankki Suomi Oyj 19/2005 Käänteisvelkakirjalaina Nokia Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot. Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi

Lisätiedot

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja.

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. LOPULLISET EHDOT laina nro 4584 Yrityskorilaina Suomi laskettu

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 4/2003 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

OKON KORKO 13 III/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON KORKO 13 III/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON KORKO 13 III/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä :n 24.5.2005 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman (Ohjelmaesite) Yleisten lainaehtojen kanssa tämän Lainan ehdot.

Lisätiedot

OKON KORKO 12 VI/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON KORKO 12 VI/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON KORKO 12 VI/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Op-joukkovelkakirjaohjelman 6.5.2004 listalleottoesitteen yleisten ehtojen kanssa tämän lainan ehdot. Yleisiä ehtoja

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012 ja 5.11.2012 täydennettyyn ohjelmaesitteeseen

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 5/2005 YhdistelmäObligaatio Eurooppa

Nordea Pankki Suomi Oyj 5/2005 YhdistelmäObligaatio Eurooppa Nordea Pankki Suomi Oyj 5/2005 YhdistelmäObligaatio Eurooppa Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n

Lisätiedot

Liikkeeseenlaskijaa ja lainaa koskevat tiedot ilmenevät Ohjelmaesitteestä, viitatuista asiakirjoista ja näistä lainakohtaisista ehdoista.

Liikkeeseenlaskijaa ja lainaa koskevat tiedot ilmenevät Ohjelmaesitteestä, viitatuista asiakirjoista ja näistä lainakohtaisista ehdoista. SUOMEN HYPOTEEKKIYHDISTYKSEN JOUKKOVELKAKIRJALAINA 1/2008 LAINAKOHTAISET EHDOT 1. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 17.11.2008 päivättyyn Ohjelmaesitteeseen sisältyvien Suomen

Lisätiedot

Liikkeeseenlaskijaa ja tarjottavaa lainaa koskevat tiedot ilmenevät ohjelmaesitteestä ja näistä lainakohtaisista ehdoista.

Liikkeeseenlaskijaa ja tarjottavaa lainaa koskevat tiedot ilmenevät ohjelmaesitteestä ja näistä lainakohtaisista ehdoista. MANDATUM NOTUS INDEKSILAINA 3/2006 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 25.4.2006 päivättyyn ohjelmaesitteeseen sisältyvien Sampo Pankin joukkovelkakirjojen yleisten lainaehtojen

Lisätiedot

OSA A SOPIMUSEHDOT. 1. Liikkeeseenlaskija: Nordea Pankki Suomi Oyj

OSA A SOPIMUSEHDOT. 1. Liikkeeseenlaskija: Nordea Pankki Suomi Oyj NORDEA PANKKI SUOMI OYJ 35.000.000 euron Liikkeeseenlasku Nordea Pankki Suomi Oyj 14/2006 Indeksilaina Kehittyvät Valuutat Perus Laskettu liikkeeseen osana 5.000.000.000 euron joukkovelkakirjaohjelmaa

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 25/2004 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 8.3.2004 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Enintään 20.000.000 euroa (jäljempänä lainan pääoma ) Sama kuin pankin muilla vakuudettomilla sitoumuksilla

Enintään 20.000.000 euroa (jäljempänä lainan pääoma ) Sama kuin pankin muilla vakuudettomilla sitoumuksilla Danske Bank A/S DDBO 2820: Metsä Luottokori Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot liitteineen muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012, 5.11.2012 ja 13.2.2013 täydennettyyn

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1603: KORKOKAULURI IX Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.11.2011 päivättyyn sekä 16.12.2011, 22.12.2011 ja 10.2.2012 täydennettyyn

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 5/2003 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

OKON OP-PRIVATE KORKOKÄYRÄ I/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT

OKON OP-PRIVATE KORKOKÄYRÄ I/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT OKON OP-PRIVATE KORKOKÄYRÄ I/2004 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Op-joukkovelkakirjaohjelman 6.5.2004 Listalleottoesitteen yleisten ehtojen kanssa tämän lainan ehdot.

Lisätiedot

DANSKE BANK DDBO FC32: Luottokorilaina Eurooppa Kerryttävä - Tilannekatsaus ISIN: FI

DANSKE BANK DDBO FC32: Luottokorilaina Eurooppa Kerryttävä - Tilannekatsaus ISIN: FI Tuotteen yleiset ehdot Sijoitusstrategia Danske Bank Luottokorilaina Eurooppa Kerryttävä on hajautetusti 75 eurooppalaisen high yield-yrityksen luottoriskiin sidottu tuote. Pääoman takaisinmaksu Kohde-etuus

Lisätiedot

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja.

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. LOPULLISET EHDOT laina nro 4610 Yrityskorilaina Eurooppa laskettu

Lisätiedot

EVLI PANKKI OYJ. Evli Korkotodistus Eurooppa LAINAEHDOT 25.8.2014. Merkintäaika: 26.8.2014-5.9.2014 Sijoitusaika: 19.9.2014 9.10.

EVLI PANKKI OYJ. Evli Korkotodistus Eurooppa LAINAEHDOT 25.8.2014. Merkintäaika: 26.8.2014-5.9.2014 Sijoitusaika: 19.9.2014 9.10. LAINAEHDOT 25.8.2014 EVLI PANKKI OYJ Evli Korkotodistus Eurooppa Merkintäaika: 26.8.2014-5.9.2014 Sijoitusaika: 19.9.2014 9.10.2021 Liikkeeseenlaskija Evli Pankki Oyj Järjestäjä: Evli Pankki Oyj Emissiokurssi:

Lisätiedot

MANDATUM ARES -INDEKSILAINA 3/2005 Lainakohtaiset ehdot

MANDATUM ARES -INDEKSILAINA 3/2005 Lainakohtaiset ehdot MANDATUM ARES -INDEKSILAINA 3/2005 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 0.5.2005 päivättyyn ohjelmaesitteeseen sisältyvien Sampo Pankin joukkovelkakirjojen yleisten lainaehtojen

Lisätiedot

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja.

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. LOPULLISET EHDOT laina nro 4719 Luottotodistus High Yield

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1601: KORKOKAULURI VII Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 30.11.2010 päivättyyn ja 18.2.2011, 12.5.2011, 20.5.2011, 10.8.2011

Lisätiedot

SEB Paperiteollisuus 3

SEB Paperiteollisuus 3 SEB:n liikkeeseenlaskema luottoriskilaina Noin viisivuotinen pääomaturvaamaton luottoriskilaina Tuotto perustuu Stora Enson ja UPM-Kymmenen säilymiseen maksukykyisinä* Alustava vuosittainen tuotto on 6,25

Lisätiedot

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja.

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. LOPULLISET EHDOT laina nro 4626 Yrityskorilaina Eurooppa II

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE)

Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE) LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE) Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 21.11.2005 Kuntarahoitus Oyj:n 24.3.2005 päivitetyn Kotimaisen Velkaohjelman EUR 500.000.000

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 39/2005 EEH sertifikaatti

Nordea Pankki Suomi Oyj 39/2005 EEH sertifikaatti Nordea Pankki Suomi Oyj 39/2005 EEH sertifikaatti Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK RAHASTO-OBLIGAATIO 1400: Kehittyvä Korko III Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.11.2011 päivättyyn sekä 16.12.2011, 22.12.2011 ja 10.2.2012

Lisätiedot

Ålandsbanken suorittaa automaattisen nettoarvontilityksen.

Ålandsbanken suorittaa automaattisen nettoarvontilityksen. 1 LUOTTORISKISERTIFIKAATIN EUROPE HIGH YIELD PRO LOPULLISET EHDOT Liikkeeseenlasku ÅLANDSBANKEN JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN JA WARRANTTI- JA SERTIFIKAATTIOHJELMAN 2012 alla Nämä lopulliset ehdot muodostavat

Lisätiedot

Luottosertifikaatti Eurooppa 2012 Vaihtoehto Maltillinen

Luottosertifikaatti Eurooppa 2012 Vaihtoehto Maltillinen 1 LUOTTOSERTIFIKAATIN EUROOPPA 2012 VAIHTOEHTO MALTILLINEN VAHVISTETUT LOPULLISET EHDOT Liikkeeseenlasku ÅLANDSBANKEN JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN JA WARRANTTI- JA SERTIFIKAATTIOHJELMAN 2012 alla Nämä lopulliset

Lisätiedot

NORDEA PANKKI SUOMI OYJ

NORDEA PANKKI SUOMI OYJ NORDEA PANKKI SUOMI OYJ 35.000.000 euron Liikkeeseenlasku Nordea Pankki Suomi Oyj 19/2006 All Stars Aasia Ekstra Laskettu liikkeeseen osana 5.000.000.000 euron joukkovelkakirjaohjelmaa OSA A SOPIMUSEHDOT

Lisätiedot

Danske Bank Osakebooster 1807: Vientiyhtiöt Ylituotto. Sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla

Danske Bank Osakebooster 1807: Vientiyhtiöt Ylituotto. Sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla DANSKE BANK OSAKEBOOSTER 1807: VIENTIYHTIÖT YLITUOTTO Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012, 5.11.2012 ja 13.2.2013 täydennettyyn

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1038A: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI III MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1038B: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI III TUOTTOHAKUINEN Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 4/2005 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 8.3.2004 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

ÅLANDSBANKEN KORKO-OBLIGAATION INFLAATIOSUOJA LOPULLISET EHDOT liikkeeseenlasku ÅLANDSBANKEN JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN 2011 alla

ÅLANDSBANKEN KORKO-OBLIGAATION INFLAATIOSUOJA LOPULLISET EHDOT liikkeeseenlasku ÅLANDSBANKEN JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN 2011 alla ÅLANDSBANKEN KORKO-OBLIGAATION INFLAATIOSUOJA LOPULLISET EHDOT liikkeeseenlasku ÅLANDSBANKEN JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN 2011 alla Nämä lopulliset ehdot muodostavat yhdessä :n 18. toukokuuta 2011 päivätyn

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 12/2004 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 8.3.2004 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1000: OSAKEOBLIGAATIO SKANDINAVIA Lainakohtaiset ehdot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1000: OSAKEOBLIGAATIO SKANDINAVIA Lainakohtaiset ehdot DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1000: OSAKEOBLIGAATIO SKANDINAVIA Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 20.11.2008 päivättyyn ohjelmaesitteeseen sisältyvien Danske

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 15/2005 Pohjoismaat Ekstra

Nordea Pankki Suomi Oyj 15/2005 Pohjoismaat Ekstra Nordea Pankki Suomi Oyj 15/2005 Pohjoismaat Ekstra Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1033: OSAKEOBLIGAATIO ENERGIA Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.11.2011 päivättyyn sekä 16.12.2011, 22.12.2011 ja 10.2.2012

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 2014: OSAKEOBLIGAATIO KUPONKIPORTAAT

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 2014: OSAKEOBLIGAATIO KUPONKIPORTAAT DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 2014: OSAKEOBLIGAATIO KUPONKIPORTAAT Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.11.2011 päivättyyn sekä 16.12.2011, 22.12.2011, 10.2.2012,

Lisätiedot

POHJOLA FORTUM AUTOCALL 11/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT

POHJOLA FORTUM AUTOCALL 11/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT POHJOLA FORTUM AUTOCALL 11/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Pohjola Pankki Oyj:n 28.5.2012 päivätyn ja julkaistun sekä 31.5.2012 ja 1.8.2012 täydennetyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 2/2004 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 4.3.2003 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

SEB Suomi Luottokori. Sijoita suomalaisten yhtiöiden tulevaisuuteen. Noin viisivuotinen pääomaturvaamaton luottokorilaina

SEB Suomi Luottokori. Sijoita suomalaisten yhtiöiden tulevaisuuteen. Noin viisivuotinen pääomaturvaamaton luottokorilaina SEB:n liikkeeseenlaskema luottokorilaina Noin viisivuotinen pääomaturvaamaton luottokorilaina Tuotto perustuu Stora Enson, UPM-Kymmenen ja Metson säilymiseen maksukykyisenä* Alustava vuosittainen tuotto

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1600: KORKOKAULURI VI Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 30.11.2010 päivättyyn ja 18.2.2011, 12.5.2011, 20.5.2011 ja 10.8.2011

Lisätiedot

TÄYDENNYS 4, POHJOLA PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2014 ( EUROA)

TÄYDENNYS 4, POHJOLA PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2014 ( EUROA) OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 4, 10.10.2014 TÄYDENNYS 4, 10.10.2014 POHJOLA PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2014 (2.000.000.000 EUROA) Tämä asiakirja ("Täydennysasiakirja") on täydennys 28.5.2014 päivättyyn

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1023A: OSAKEOBLIGAATIO USA MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1023B: OSAKEOBLIGAATIO USA TUOTTOHAKUINEN

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1023A: OSAKEOBLIGAATIO USA MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1023B: OSAKEOBLIGAATIO USA TUOTTOHAKUINEN DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1023A: OSAKEOBLIGAATIO USA MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1023B: OSAKEOBLIGAATIO USA TUOTTOHAKUINEN Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot

Lisätiedot

Sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla. Lainan pääoman nimellisarvo maksetaan takaisin lainan eräpäivänä.

Sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla. Lainan pääoman nimellisarvo maksetaan takaisin lainan eräpäivänä. Lainakohtaiset ehdot Nordea Pankki Suomi Oyj 20/2004 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 8.3.2004

Lisätiedot

Handelsbanken Osakeindeksiobligaatio Suomi Top 6. Lainakohtaiset ehdot

Handelsbanken Osakeindeksiobligaatio Suomi Top 6. Lainakohtaiset ehdot 1(5) Handelsbanken Osakeindeksiobligaatio Suomi Top 6 Lainakohtaiset ehdot Handelsbanken 2(5) Jäljempänä esitetty on käännös Lainan ruotsinkielisistä lainakohtaisista ehdoista. Käännöksen ja alkuperäisten

Lisätiedot

SVENSKA HANDELSBANKEN AB (JULK), SUOMEN SIVUKONTTORITOIMINTA LAINAKOHTAISET EHDOT JOUKKOVELKAKIRJALAINA 14

SVENSKA HANDELSBANKEN AB (JULK), SUOMEN SIVUKONTTORITOIMINTA LAINAKOHTAISET EHDOT JOUKKOVELKAKIRJALAINA 14 Jäljempänä esitetty on käännös Lainan ruotsinkielisistä lainakohtaisista ehdoista. Käännöksen ja alkuperäisten lainakohtaisten ehtojen mahdollisten ristiriitaisuuksien osalta alkuperäinen ruotsinkielinen

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1051: OSAKEOBLIGAATIO POHJOISMAAT VI

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1051: OSAKEOBLIGAATIO POHJOISMAAT VI DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1051: OSAKEOBLIGAATIO POHJOISMAAT VI Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012, 5.11.2012 ja 13.2.2013

Lisätiedot

Danske Bank A/S DDBO 2811: Luottokorilaina Eurooppa

Danske Bank A/S DDBO 2811: Luottokorilaina Eurooppa Danske Bank A/S DDBO 2811: Luottokorilaina Eurooppa High Yield Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot liitteineen muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012, 5.11.2012

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 18/2005 Long Short Index 1

Nordea Pankki Suomi Oyj 18/2005 Long Short Index 1 Nordea Pankki Suomi Oyj 18/2005 Long Short Index 1 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005

Lisätiedot

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja.

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. LOPULLISET EHDOT laina nro 4747 Luottotodistus High Yield

Lisätiedot

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 2/2010 JA 3/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 2/2010 JA 3/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT 1(7) EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 2/2010 JA 3/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI KIINA+ PRIVATE PLACEMENT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina III/2011

Kuntaobligaatiolaina III/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina III/2011 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 18.5.2011 Kuntarahoitus Oyj:n 7.4.2011 laadittu Kotimaisen Velkaohjelman EUR 800.000.000 Ohjelmaesite on saatavissa Kuntarahoituksen

Lisätiedot

SEB Paperiteollisuus 8

SEB Paperiteollisuus 8 SEB Paperiteollisuus 8 Luottoriskilaina Sijoita suomalaisten yhtiöiden tulevaisuuteen Vientiriippuvaisen Suomen talous reagoi herkästi yleisen epävarmuuden lisääntyessä, kun ulkomaiset sijoittajat vetäytyvät

Lisätiedot

UPM Kymmene CLN

UPM Kymmene CLN UPM Kymmene CLN 30.1.2014 UPM Kymmene Credit Linked Note, Market Recovery Danske Bankin liikkeeseenlaskema Credit Linked Note tarjoaa mahdollisuuden hyötyä UPM Kymmenen ja Danske Bankin luottoriskihinnoittelusta

Lisätiedot

Danske Bank A/S DDBO 2812: Luottokorilaina Eurooppa High Yield 1/2018

Danske Bank A/S DDBO 2812: Luottokorilaina Eurooppa High Yield 1/2018 Danske Bank A/S DDBO 2812: Luottokorilaina Eurooppa High Yield 1/2018 Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot liitteineen muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012 ja

Lisätiedot

Luottoriskilaina SEB Eurooppa High Yield

Luottoriskilaina SEB Eurooppa High Yield Luottoriskilaina SEB Eurooppa High Yield SEB:n liikkeeseenlaskema luottoriskilaina Noin viisivuotinen pääomaturvaamaton luottoriskilaina Tuotteen tuotto perustuu 50 eurooppalaisen yhtiön säilymiseen maksukykyisenä*

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1004A: OSAKEOBLIGAATIO EUROOPPA MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1004B: OSAKEOBLIGAATIO EUROOPPA TUOTTOHAKUINEN

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1004A: OSAKEOBLIGAATIO EUROOPPA MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1004B: OSAKEOBLIGAATIO EUROOPPA TUOTTOHAKUINEN DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1004A: OSAKEOBLIGAATIO EUROOPPA MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1004B: OSAKEOBLIGAATIO EUROOPPA TUOTTOHAKUINEN Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK INDEKSIOBLIGAATIO 1027: INDEKSIOBLIGAATIO BRIC III Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 30.11.2010 päivättyyn ja 18.2.2011, 12.5.2011, 20.5.2011

Lisätiedot

100 % nimellisarvosta sekä liitteessä Tuotonmuodostus määritelty mahdollinen tuotto. Takaisinmaksumäärät laskee Laskenta-asiamies.

100 % nimellisarvosta sekä liitteessä Tuotonmuodostus määritelty mahdollinen tuotto. Takaisinmaksumäärät laskee Laskenta-asiamies. 1(8) EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 3/2011 ja 4/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI FRONTIER MARKETS II Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Evli Pankki Oyj:n

Lisätiedot

SEB Pohjois-Amerikka High Yield

SEB Pohjois-Amerikka High Yield SEB Pohjois-Amerikka High Yield SEB:n liikkeeseenlaskema luottoriskilaina Noin viisivuotinen pääomaturvaamaton luottoriskilaina Lainan tuotto perustuu sadan pohjoisamerikkalaisen yhtiön säilymiseen maksukykyisenä*

Lisätiedot

SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV

SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Danske Bank Oyj, www.danskebank.fi SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Tietoa lainasta: Lainan liikkeeseenlaskija: Danske Bank Oyj Lainan ISIN-koodi: FI4000050000 KORKOKAULURI XV Viiden

Lisätiedot

Lainan nimi: Danske Bank A/S DDBO 2818: Luottokori Eurooppa 3. Enintään 20.000.000 euroa* (jäljempänä lainan pääoma )

Lainan nimi: Danske Bank A/S DDBO 2818: Luottokori Eurooppa 3. Enintään 20.000.000 euroa* (jäljempänä lainan pääoma ) Danske Bank A/S DDBO 2818: Luottokori Eurooppa 3 Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot liitteineen muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012, 5.11.2012 ja 13.2.2013

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 36/2005 All Stars Ekstra

Nordea Pankki Suomi Oyj 36/2005 All Stars Ekstra Nordea Pankki Suomi Oyj 36/2005 All Stars Ekstra Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 10.3.2005

Lisätiedot

MANDATUM HERA OSAKEINDEKSILAINA 2/2003 Lainakohtaiset ehdot

MANDATUM HERA OSAKEINDEKSILAINA 2/2003 Lainakohtaiset ehdot MANDATUM HERA OSAKEINDEKSILAINA 2/2003 Lainakohtaiset ehdot Lainan liikkeeseenlaskija on Sampo Pankki Oyj. Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 16.4.2003 päivätyn listalleottoesitteen perusosaan

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 32/2005 First-to-Default Credit-Linked Notes

Nordea Pankki Suomi Oyj 32/2005 First-to-Default Credit-Linked Notes Nordea Pankki Suomi Oyj 32/2005 First-to-Default Credit-Linked Notes Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1001A: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1001B: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI TUOTTOHAKUINEN

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1001A: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1001B: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI TUOTTOHAKUINEN DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1001A: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1001B: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI TUOTTOHAKUINEN Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset

Lisätiedot

ÅLANDSBANKEN OSAKEINDEKSIOBLIGAATIO SHIPPING KORKO LOPULLISET EHDOT

ÅLANDSBANKEN OSAKEINDEKSIOBLIGAATIO SHIPPING KORKO LOPULLISET EHDOT ÅLANDSBANKEN OSAKEINDEKSIOBLIGAATIO SHIPPING KORKO LOPULLISET EHDOT Ålandsbanken Osakeindeksiobligaation Shipping Korko (ISIN-tunnus: FI4000013586) lopulliset ehdot on 9. kesäkuuta 2010 vahvistettu seuraavasti:

Lisätiedot

ÅLANDSBANKEN KORKO-OBLIGAATIO ERIKOISKORKO 1/2011 LOPULLISET EHDOT

ÅLANDSBANKEN KORKO-OBLIGAATIO ERIKOISKORKO 1/2011 LOPULLISET EHDOT ÅLANDSBANKEN KORKO-OBLIGAATIO ERIKOISKORKO 1/2011 LOPULLISET EHDOT Ålandsbanken Korko-obligaation Erikoiskorko 1/2011 (FI4000020391) lopulliset ehdot on 15. helmikuuta 2011 vahvistettu seuraavasti: - Lattia

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina X/2005

Kuntaobligaatiolaina X/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina X/2005 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 24.10.2005 Kuntarahoitus Oyj:n 24.3.2005 päivitetyn Kotimaisen Velkaohjelman EUR 500.000.000 ohjelmaesite on saatavissa

Lisätiedot

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 6/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI ENERGIA II PRIVATE PLACEMENT

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 6/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI ENERGIA II PRIVATE PLACEMENT 1(7) EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 6/2010 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT EVLI ENERGIA II PRIVATE PLACEMENT Nämä Lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1045: OSAKEOBLIGAATIO SUOMI IV Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012 ja 5.11.2012 täydennettyyn

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1031: OSAKEOBLIGAATIO USA II Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 29.11.2011 päivättyyn sekä 16.12.2011 ja 22.12.2011 täydennettyyn

Lisätiedot

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja.

Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. Tämä on käännös alkuperäisestä ruotsinkielisestä tekstistä. Mahdollisessa ristiriitatilanteessa sovelletaan ruotsinkielisiä lopullisia ehtoja. LOPULLISET EHDOT laina nro 4627 High Yield Luottokori IV laskettu

Lisätiedot

SEB Eurooppa Pitkä Korko

SEB Eurooppa Pitkä Korko SEB Eurooppa Pitkä Korko Luottoriskilaina Nousevista koroista tuottoa SEB Eurooppa Pitkä Korko -luottoriskilaina on vaihtoehto sijoittajalle, joka tavoittelee hyvää yrityskorkotuottoa osallistumalla samanaikaisesti

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1002A: OSAKEOBLIGAATIO MAAILMA MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1002B: OSAKEOBLIGAATIO MAAILMA TUOTTOHAKUINEN

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1002A: OSAKEOBLIGAATIO MAAILMA MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1002B: OSAKEOBLIGAATIO MAAILMA TUOTTOHAKUINEN DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1002A: OSAKEOBLIGAATIO MAAILMA MALTILLINEN ja DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1002B: OSAKEOBLIGAATIO MAAILMA TUOTTOHAKUINEN Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset

Lisätiedot

High yield -yrityslainoissa on yhä tuottopotentiaalia

High yield -yrityslainoissa on yhä tuottopotentiaalia SEB High Yield Short Duration indeksilaina High yield -yrityslainoissa on yhä tuottopotentiaalia Yrityslainamarkkinat ovat tarjonneet erinomaisia tuottoja viime vuosien aikana, kun yrityslainojen riskilisät

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina VI/2010

Kuntaobligaatiolaina VI/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina VI/2010 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 11.8.2010 Kuntarahoitus Oyj:n 7.4.2010 laadittu Kotimaisen Velkaohjelman EUR 800.000.000 Ohjelmaesite on saatavissa Kuntarahoituksen

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj

Nordea Pankki Suomi Oyj Nordea Pankki Suomi Oyj 16/2004 Nordea Pankki Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Pankki Suomi Oyj:n 8.3.2004 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

ÅLANDSBANKEN KORKO-OBLIGAATIO YMPÄRISTÖ LOPULLISET EHDOT

ÅLANDSBANKEN KORKO-OBLIGAATIO YMPÄRISTÖ LOPULLISET EHDOT ÅLANDSBANKEN KORKO-OBLIGAATIO YMPÄRISTÖ LOPULLISET EHDOT Ålandsbanken Korko-obligaation Ympäristö lopulliset ehdot on 15. joulukuuta 2010 vahvistettu seuraavasti: - Ehdollinen korko 11 % Vaihtoehto Varovainen

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina I/2012

Kuntaobligaatiolaina I/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina I/2012 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 13.1.2012 Kuntarahoitus Oyj:n 7.4.2011 laadittu Kotimaisen Velkaohjelman EUR 800.000.000 Ohjelmaesite ja 24.8.2011 laadittu

Lisätiedot

Sampo Pankki Oyj. Sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla

Sampo Pankki Oyj. Sama kuin liikkeeseenlaskijan muilla vakuudettomilla sitoumuksilla DANSKE BANK INDEKSIBOOSTER 1802: RDX Booster Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn ja 8.8.2012 täydennettyyn ohjelmaesitteeseen sisältyvien

Lisätiedot

Nordea Pankki Suomi Oyj 29/2005 Tuotto

Nordea Pankki Suomi Oyj 29/2005 Tuotto Nordea Suomi Oyj 29/2005 Tuotto Nordea Suomi Oyj:n joukkovelkakirjaohjelman lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä Nordea Suomi Oyj:n 10.3.2005 päivätyn joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

MANDATUM APOLLO -INDEKSILAINA 1/2005 Lainakohtaiset ehdot

MANDATUM APOLLO -INDEKSILAINA 1/2005 Lainakohtaiset ehdot MANDATUM APOLLO -INDEKSILAINA 1/2005 Lainakohtaiset ehdot Lainan liikkeeseenlaskija on. Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 14.4.2004 päivätyn listalleottoesitteen perusosaan sisältyvien :n joukkovelkakirjaohjelman

Lisätiedot

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1041: OSAKEOBLIGAATIO ITÄ-EUROOPPA

DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1041: OSAKEOBLIGAATIO ITÄ-EUROOPPA DANSKE BANK OSAKEOBLIGAATIO 1041: OSAKEOBLIGAATIO ITÄ-EUROOPPA Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012 täydennettyyn ohjelmaesitteeseen

Lisätiedot

UPM Kymmene, Metsä-Board, Stena Luottokorilaina. Lokakuu 2014

UPM Kymmene, Metsä-Board, Stena Luottokorilaina. Lokakuu 2014 UPM Kymmene, Metsä-Board, Stena Luottokorilaina Lokakuu 2014 Luottokori laina Danske Bankin liikkeeseenlaskema Credit Linked Note tarjoaa mahdollisuuden hyötyä Suomalaisten/Pohjoismaisten yhtiöiden ja

Lisätiedot

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN.

VAIKKA LAINAN TAKAISIN MAKSETTAVA MÄÄRÄ ON SEN NIMELLISARVO, SIJOITTAJA VOI MENETTÄÄ OSAN MERKINTÄHINNASTA, JOS LAINA ON MERKITTY YLIKURSSIIN. DANSKE BANK A/S DDBO 2020: GLOBAALIT OSAKKEET Lainakohtaiset ehdot A. Sopimusehdot Nämä lainakohtaiset ehdot muodostavat yhdessä 28.6.2012 päivättyyn sekä 8.8.2012, 5.11.2012, 13.2.2013 ja 7.5.2013 täydennettyyn

Lisätiedot

Luottotodistus Eurooppa IG 2/2014 Luottoriskisidonnainen ei pääomaturvattu erillislaina

Luottotodistus Eurooppa IG 2/2014 Luottoriskisidonnainen ei pääomaturvattu erillislaina ALUSTAVA Luottotodistus Eurooppa IG 2/2014 Luottoriskisidonnainen ei pääomaturvattu erillislaina Liikkeeseenlaskija SG Issuer, takaaja Société Générale ISIN koodi [ilmoitetaan myöhemmin] Viimeinen merkintäpäivä

Lisätiedot

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 6/2009 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT

EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 6/2009 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT 1(1) EVLI PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAN MUKAISEN JOUKKOVELKAKIRJAN 6/29 PRIVATE PLACEMENT LAINAKOHTAISET EHDOT INDEKSILAINA EVLI POHJOISMAAT OPTIMIAJOITUS 214 PRIVATE PLACEMENT Nämä Lainakohtaiset

Lisätiedot