Ryhmätoive- ja arvontatyökalu WebOodista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ryhmätoive- ja arvontatyökalu WebOodista"

Transkriptio

1 Helsingin yliopisto WebOodi 1/17 Ryhmätoive- ja arvontatyökalu WebOodista 1. Yleistä työkalusta Työkalun perusidea on, että opiskelijoiden ilmoittautumiset ovat tasa-arvoiset ilmoittautumisajankohdasta riippumatta. Opiskelijoiden valinta opetukseen ja opetusryhmiin tehdään opiskelijoiden antamien ryhmätoiveiden perusteella. Opiskelija, opettaja ja virkailijapalaute on ollut lähestulkoon pelkästään positiivista, sillä työkalu tuo joustoa ilmoittautumisiin liittyen. Työkalu auttaa muun muassa seuraavissa asioissa: Ilmoittautumisruuhkien välttäminen sekä opiskelijan että järjestelmän suorituskyvyn näkökulmasta Kurssipaikkojen tehokas jakaminen opiskelijoiden kesken Opiskelijan ryhmätoiveiden parempi huomioiminen Tiedekuntien ja laitosten on mahdollista jakaa kurssipaikat seuraavasti: Yhden kaksitasoisen opetustapahtumahierarkian (esim. opetuksen yleiset tiedot + harjoitusryhmät) ryhmäpaikkojen jako opiskelijoiden antamien ryhmätoiveiden perusteella. Yhden yksittäisen pääopetustapahtuman (opetus ilman ryhmiä) paikkojen jako arpomalla.

2 Helsingin yliopisto WebOodi 2/17 2. Pikaohjeet 2.1 Pikaohje - kuinka opetustapahtumahierarkia laitetaan ryhmätoiveopetukseksi 1. Kirjaudu sisään WebOodiin. 2. Klikkaa valikosta kohtaa Opetustapahtumat 3. Hae opetustapahtuma sopivalla hakuehdolla esim. oppaan tai tunnisteen avulla. 4. Siirry muokkaamaan opetustapahtuman perustietoja >> -napista.

3 Helsingin yliopisto WebOodi 3/17 5. Huomaathan, että ryhmätoivetyökalussa opetustapahtumahierarkia saa olla korkeintaan kaksitasoinen. 6. Siirry muokkaamaan ilmoittautumiseen liittyviä tietoja Ilmoittautuminen - toiminnosta. 7. Valitse kaikki opetustapahtumat klikkaamalla tätä. 8. Ryhmäpäivitystoiminnolla pääset muokkaamaan kaikkien valittujen opetustapahtumien tietoja kerralla.

4 Helsingin yliopisto WebOodi 4/17 9. >> -napilla pääsee muokkaamaan kaikkien opetustapahtumien tietoja kerralla. 13. Tallenna lopuksi tiedot levykekuvakkeella. 10. Sekä pää- että aliopetustapahtumilla tulee olla sama ilmoittautumisen alkamisja päättymispäivä ja -aika. 11. Aliopetustapahtumilla tulee olla ryhmäkoko, laita se kuntoon. 12. MinIlmMaar- ja SallIlmMaarkentillä kerrotaan, kuinka moneen aliopetustapahtumaan opiskelija saa/täytyy ilmoittautua. Jätetään tyhjäksi tässä vaiheessa.

5 Helsingin yliopisto WebOodi 5/ Palaa takaisin ja mene vielä päivittämään pääopetustapahtuman tietoja. 16. Paina vielä >> -nappia muokataksesi pääopetustapahtuman ilmoittautumistietoja. 15. Valitse ilmoittautumisten vahvistustavaksi ryhmätoiveet. Tallenna valinta klikkaamalla tallenna vahvistustapa. Opetustapahtumahierarkian voi laittaa priorisoinnin piiriin vain, jos ilmoittautuminen alkaa tulevaisuudessa. Kun ilmoittautuminen on alkanut, on valintalaatikot harmaannutettu.

6 Helsingin yliopisto WebOodi 6/ Poista pääopetustapahtumalta ryhmäkokorajoitus. Pakota opiskelijat ilmoittautumaan väh. yhteen ryhmään. Tallenna levyke-kuvalla. 18. Valmista!

7 Helsingin yliopisto WebOodi 7/ Pikaohje - kuinka opetustapahtuma laitetaan arvonnan piiriin 1. Kirjaudu sisään WebOodiin. 2. Klikkaa valikosta kohtaa Opetustapahtumat 3. Hae opetustapahtuma sopivalla hakuehdolla esim. oppaan tai tunnisteen avulla. 4. Siirry muokkaamaan opetustapahtuman perustietoja >> -napista.

8 Helsingin yliopisto WebOodi 8/17 5. Huomaathan, että käytettäessä arvontaa, pääopetustapahtuma ei saa sisältää hierarkiaa. 6. Siirry muokkaamaan ilmoittautumiseen liittyviä tietoja Ilmoittautuminen - toiminnosta. 7. Avaa ilmoittautumiseen liittyvät tiedot muokattavaksi >> - toiminnosta. 8. Lisää ilmoittautumisen alkamis- ja päättymisaika sekä ryhmäkoko. Muista tallentaa lopuksi.

9 Helsingin yliopisto WebOodi 9/17 9. Muuta ilmoittautumisten vahvistustavaksi arpominen. Tallenna vahvistustapa. 10. Valmista!

10 Helsingin yliopisto WebOodi 10/17 2 Ryhmätoivetyökalu 2.1 Yleisiä asioita ryhmätoivetyökalusta Toimii vain 2-tasoisilla hierarkioilla. Ryhmätoiveopetusta ja ryhmiä voi olla rajaton määrä. Ilmoittautumisaika sekä pää- että aliopetustapahtumille; kaikilla opetustapahtumilla pitää olla samat ilmoittautumisten alkamis- ja päättymisajat. Opiskelijalle näytetään ilmoittautumissivulla ryhmätoive-sarake. Opiskelija valitsee ne ryhmät, jotka hänelle sopivat ja priorisoi ne tärkeysjärjestykseen. Opiskelijoita kannattaa ohjeistaa ilmoittautumaan vain niihin ryhmiin, jotka hänelle sopivat. Tämä sen vuoksi, ettei hän vie paikkaa joltain toiselta opiskelijalta. Toisaalta mitä useammassa ryhmässä opiskelija on valmis hyväksymään paikan, sitä suurempi mahdollisuus hänellä on päästä kurssille. Kurssi-ilmoittautumisia ei vahvisteta ilmoittautumishetkellä vaan vasta ilmoittautumisajan päätyttyä erityisellä pääkäyttäjän toimesta ajettavalla sijoitteluajolla. Suurin haaste työkalun käyttöönotossa onkin opiskelijoiden ja opintoneuvontaa antavien tahojen tiedotus, jotteivät opiskelijat luule saaneensa ryhmäpaikkaa jo ilmoittautumishetkellä. Asiasta on syytä tiedottaa opinto-oppaissa sekä muilla tiedotuskanavilla. Kannattaa sopia yhteiset ja pysyvät käytännöt. Kielikeskuksen kolmen vuoden kokemusten perusteella on päädytty seuraavaan suositukseen: o Ilmoittautuminen kannattaa laittaa alkamaan n. kaksi viikkoa ennen opetuksen alkua klo Viikonpäivänä se viikonpäivä, jolloin muutkin ilmoittautumiset alkavat. Viikonpäivät on jaettu tiedekuntakohtaisesti. o Ilmoittautuminen kestää viikon ja päättyy klo Viikon ilmoittautumisaika on todettu riittäväksi, sillä opiskelija pystyy tekemään ilmoittautumisen WebOodin kautta mistä tahansa. o Järjestelmä tekee ryhmäjaon seuraavana aamuna automaattisesti sijoitteluajolla. Sijoittelua on lähestulkoon aina tarpeen muokata jonkin verran käsisäädöllä. Tiedotukseen, osallistumislistojen tulostukseen ym. jää aikaa loppuviikko ennen seuraavalla viikolla alkavaa opetusta. o Tiukalla aikataululla pyritään siihen, että opiskelijoiden ilmoittautumisen yhteydessä antamat ryhmätoiveet ja niiden aikataulutoiveet olisivat vielä ajantasaisia kun opetus alkaa.

11 Helsingin yliopisto WebOodi 11/ Opiskelijan näytöt Kuva 1 Opiskelijan ilmoittautumisnäyttö, 2-tasoinen opetustapahtumahierarkia ilmoittautumisen tallennuksen jälkeen.

12 Helsingin yliopisto WebOodi 12/17 Kuva 1 Opiskelijan ilmoittautumisnäyttö priorisointiajon jälkeen

13 Helsingin yliopisto WebOodi 13/17 Kuva 2 Omat ilmoittautumiset näyttö Mikäli opiskelija valitsee ryhmälle prioriteettivalintalistoista samoja arvoja, niin virheellisistä valinnoista annetaan käyttäjälle ilmoitus opiskelijan tallentaessa valintansa. Prioriteetin lisäksi järjestelmä tallentaa mahdollista tasatilannearvontaa varten satunnaisluvun. Satunnaisluku määrää opiskelijoiden järjestyksen, jos ryhmäpaikkajaossa ajaudutaan tilanteeseen, missä saman prioriteetin antaneiden kesken on jaossa rajoitettu määrä paikkoja. Opiskelija voi muuttaa prioriteettejaan ilmoittautumisaikana; kurssiprioriteettien osalta opiskelijan tulee ensin vapauttaa prioriteetti toisesta ilmoittautumisesta käyttääkseen sen uudelleen. Kaikkia ryhmätoiveita voi muuttaa ilmoittautumissivulla samalla kertaa. Virkailija ei voi muuttaa opiskelijan antamia prioriteetteja.

14 Helsingin yliopisto WebOodi 14/ Virkailijanäytöt Kuva 3. Virkailijan/opettajan Opetustapahtuman opiskelijat -näyttö ennen priorisointiajoa. Opiskelijan Kouki Satu-Sirkka ilmoittautuminen on virkailijan lisäämä. Jos virkailija lisää uuden ilmoittautumisen, virkailijan pitää laittaa opiskelijan ilmoittautumiseen myös prioriteetti. Näitä prioriteetteja virkailija voi myös myöhemmin muuttaa. Virkailija voi vahvistaa perustelluista syistä osan ilmoittautumisista ennen sijoitteluajoa (ks. luku 2.4). Sijoitteluajo ei muuta näitä vahvistuksia, mutta huomioi ne vähentämällä ajossa jaossa olevien paikkojen määrää. Opiskelijoita vahvistetaan vain ryhmärajoitusmäärään saakka. Priorisointi laitetaan päälle OpeOodista ilmoittautumistietojen hallintanäytöltä (ks. erillinen ohje alempana). Opetustapahtumahierarkian voi laittaa ryhmätoivetoiminnallisuuden piiriin vain, jos ilmoittautuminen alkaa tulevaisuudessa. Kun ilmoittautuminen on alkanut, on valintalaatikot harmaannutettu. Pääopetustapahtumalle SallIlmMaar tyhjä (eli opiskelija saa ilmoittautua kuinka moneen aliopetustapahtumaan tahansa) ja MinIlmMaar=1 (eli opiskelijan on ilmoittauduttava vähintään yhteen ryhmään). Aliopetustapahtumille kumpikin tyhjäksi. Ryhmäkokorajoitus tulee laittaa aliopetustapahtumille (ryhmiin), ei pääopetustapahtumalle. Ilmoittautumisille ei tule laittaa automaattista vahvistusta päälle. Ilmoittautumisiin liittyvää tarkistusta Ryhmäkoko täysi ei huomioida, mikäli opetustapahtumahierarkia on ryhmätoivejaon piirissä.

15 Helsingin yliopisto WebOodi 15/17 Kuva 2 Virkailijan/opettajan Opetustapahtuman opiskelijat -näyttö priorisointiajon jälkeen.

16 Helsingin yliopisto WebOodi 16/ Sijoitteluajo Opetus- ja ryhmäpaikkajako eli nk. priorisointiajo ajetaan automaattisesti ilmoittautumisajan päättymisen jälkeisenä yönä. Opiskelijoiden sijoittelu kurssille ja ryhmiin etenee seuraavasti: o Ajo käy läpi pääopetustapahtumat ja hyväksyy mahtuvat (kurssit). o Tämän jälkeen ajo alkaa käydä läpi aliopetustapahtumia (ryhmät). Ilmoittautumiset käydään läpi kaikille aliopetustapahtumille samanaikaisesti opiskelijoiden antamassa prioriteettijärjestyksessä: o Ensin kuhunkin ryhmään pääsevät 1/1 (kurssitoive/ryhmätoive) prioriteetin antaneet o Tämän jälkeen paikkoja saavat prioriteetit 1/2, 1/3, 1/4 jne. o Tämän jälkeen jatketaan järjestyksessä 2/1, 2/2, 2/3, 2/4 jne. o Jos opiskelijoilla on samat prioriteetit, mutta paikkoja ei riitä kaikille, järjestelmä arpoo paikan saajan. Priorisointiajo muuttaa kunkin ilmoittautumisen joko statukselle hyväksytty tai hylätty. Kaikilla WebOodin sekä opiskelijan että virkailijan näytöillä hylätyt ilmoittautumiset näytetään joko toisessa ryhmässä tai varasijalla tekstein. Toisessa ryhmässä -teksti näytetään, jos opiskelijalta löytyy vahvistettu ilmoittautuminen johonkin toiseen rinnakkaiseen opetustapahtumaan, muuten näytetään varasijalla -teksti. Toiminto kehitettiin, koska opiskelijat pitivät ilmoittautumisen statustietoa hylätty ilmoittautuminen liian kielteisenä ja vaikeasti ymmärrettävänä. Valitettavasti opiskelija näkee ryhmäjakotilanteen WebOodissa heti, kun priorisointiajo on ajettu. Usein opiskelijoita siirretään vielä käsin ryhmästä toiseen, jotta kaikille ilmoittautuneille saataisiin johonkin ryhmään sopiva paikka. Opiskelijoille on aiheuttanut hämmennystä se, että WebOodissa saatu paikka on vaihtunut johonkin toiseen. Tämän vuoksi käsintehtävä säätö kannattaa tehdä heti sijoitteluajoa seuraavana aamuna, mikäli vain mahdollista. Priorisointiajon jälkeen virkailija/opettaja voi hylätä peruuttaneita ja vahvistaa aiemmin hylättyjä. Järjestelmä lähettää automaattisesti kaikille ryhmätoivekurssille ilmoittautuneille opiskelijoille yhteenvedon paikkajaosta. Sähköposti lähetetään sijoitteluajoa seuraavana yönä, joten sähköpostin lähetys huomioi samana päivänä tehdyt ryhmäjakojen muutokset. Sähköpostilähetys ei kuitenkaan huomioi opiskelijoita, jotka eivät opetustapahtumaan alun perin ilmoittautuneet vaan ovat virkailijan lisäämiä. OpeOodissa saa ryhmätoiveisiin liittyviä excel-raportteja. Sijoitteluajon jälkeen pääopetustapahtuman osallistujat-sivulta voi käynnistää raportin, johon tulee kaikkien sijoittelussa mukana olleiden opetustapahtumien opiskelijoiden ilmoittautumistiedot prioriteetteineen. Tätä listaa käytetään yleensä avuksi käsintehtävässä ryhmätoiveiden muuttamisessa. Lisäksi OpeOodista voi käynnistää pääopetustapahtumalta raportin, johon tulee kys. yksittäisen opetustapahtumahierarkian (pää- ja aliopetustapahtumat) ilmoittautumiset ryhmätoiveineen. Lisäksi aliopetustapahtumalta saa raportin, johon tulee vain kys. aliopetustapahtuman ilmoittautumiset. Kys. listaa opettaja voi käyttää ryhmän jonotuslistana, sillä raportti sisältää myös varasijalla olevat sijoittelujärjestyksessä.

17 Helsingin yliopisto WebOodi 17/17 Kuva 3 Ryhmätoive-excel, jossa näkyvät ryhmittäin opiskelijoiden tiedot, prioriteetit ja ilmoittautumisen status

Opetustapahtumien erilaiset ilmoittautumistavat ja niiden edellyttämät opetustapahtumahierarkiat Oodissa

Opetustapahtumien erilaiset ilmoittautumistavat ja niiden edellyttämät opetustapahtumahierarkiat Oodissa Opetustapahtumien erilaiset ilmoittautumistavat ja niiden edellyttämät opetustapahtumahierarkiat Oodissa Sisällysluettelo Erilaiset ilmoittautumistavat ja niiden vaikutus opetustapahtuman rakenteeseen...

Lisätiedot

KURSSI-ILMOITTAUTUMISTEN PRIORISOINTIOHJE OPISKELIJOILLE 1.1 versio

KURSSI-ILMOITTAUTUMISTEN PRIORISOINTIOHJE OPISKELIJOILLE 1.1 versio KURSSI-ILMOITTAUTUMISTEN PRIORISOINTIOHJE OPISKELIJOILLE 1.1 versio Kielikeskuksen kurssi-ilmoittautumisissa käytetään priorisointia, opintojaksojen asettamista tärkeysjärjestykseen. Priorisoinnin tavoitteena

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS...2 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN...2 WEBOODIN OPINTO-OPAS...4 Opetus välilehti...5 Tentit -välilehti...6 Tutkintorakenteet -välilehti...6 Opintokokonaisuudet

Lisätiedot

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt)

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1 (7) Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Kun opiskelija ilmoittautuu opetustapahtumaan WebOodissa, järjestelmä tarkistaa

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Helsingin yliopisto Versio 2.7 1(25) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Oodin oppaiden kautta Tämän ohjeen sisältö: 1 Aluksi.2 2 Ikonien selitykset.3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta Helsingin yliopisto Versio 3.2 1(20) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus WebOodin oppaiden kautta 1 Aluksi 2 2 Ikonien selitykset 3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden opetustapahtuman luominen...

Lisätiedot

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus

Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus Helsingin yliopisto 1(23) Opetustapahtumien lisäys ja muokkaus 1 Aluksi 2 2 Ikonien selitykset 3 3 Opetustapahtuman lisäys ja muokkaus 4 3.1 Uuden opetustapahtuman luominen... 4 3.2 Opetustapahtuman kopioiminen...

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt)

Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Helsingin yliopisto WinOodi 1 Opetustapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä tehtävät tarkistukset (hylkäyksen syyt) Kun opiskelija ilmoittautuu opetustapahtumaan WebOodilla, järjestelmä tarkistaa opiskelijan

Lisätiedot

Opetustapahtumien erilaiset ilmoittautumistavat ja niiden edellyttämät opetustapahtumahierarkiat Oodissa

Opetustapahtumien erilaiset ilmoittautumistavat ja niiden edellyttämät opetustapahtumahierarkiat Oodissa Opetustapahtumien erilaiset ilmoittautumistavat ja niiden edellyttämät opetustapahtumahierarkiat Oodissa Sisällysluettelo Aluksi... 1 Erilaiset ilmoittautumistavat ja niiden vaikutus opetustapahtuman rakenteeseen...

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 2 Opetus-välilehti... 3 Tentit-välilehti... 3 Tutkintorakenteet-välilehti... 4 Opintojaksot-välilehti...

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Opetustapahtuman vastuuopettaja tai virkailija pääsee muokkaamaan opetustapahtuman tietoja. Tämä ohje neuvoo miten

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen Aloitus Homma alkaa osoitteesta www.helsinki.fi/weboodi. Jos et omista yliopiston atk-tunnuksia, voit hypätä kohdan 1. yli. Voit huoletta tutustua WebOodin saloihin ilman tunnuksiakin. WebOodin opinto-opas

Lisätiedot

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen

WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen WebOodin opinto-opas ja ilmoittautuminen ALOITUS... 1 WEBOODIN OPINTO-OPPAAN LÖYTÄMINEN... 1 WEBOODIN OPINTO-OPAS... 3 Opetus-välilehti... 3 Tentit välilehti... 4 Tutkintorakenteet välilehti... 4 Opintojaksot

Lisätiedot

WebOodin opetustapahtumat -ohje

WebOodin opetustapahtumat -ohje WebOodin opetustapahtumat -ohje versio 2.6 Sisältö Sisäänkirjautuminen... 1 Vinkkejä WebOodissa navigointiin... 1 Valikko... 1 Nuolikuvakkeet... 1 Opetustapahtumien lisäys... 2 Kurssitapahtuman lisääminen...

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi Weboodi Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi WebOodissa: Henkilötietojen ylläpito Henkilötietojen luovutusluvat ja niiden ylläpito Ilmoittautuminen opetukseen / tentteihin Virallinen suoritusrekisteri

Lisätiedot

OpeOodi Käyttöohje opettajalle 16.10.2015

OpeOodi Käyttöohje opettajalle 16.10.2015 OpeOodi Käyttöohje opettajalle 16.10.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 2 Omien opetustapahtumien löytäminen... 4 2.1 Oma opetus -välilehdet... 5 3. Opetustapahtumien

Lisätiedot

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011

WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 WebOodi Opetukseen ja tentteihin ilmoittautuminen 07.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen W e b O o d i O p e t u k s e e n j a t e n t t e i h i n i l m o i t t a u t u m i n e n 1 Opiskelijan näkökulmasta yksi

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Suoritusten arviointi WebOodissa: Opettajan ohje

Suoritusten arviointi WebOodissa: Opettajan ohje Suoritusten arviointi ssa: Opettajan ohje 1. Opiskelijoiden ilmoittautumisten vahvistaminen Opettajan suoritusten arviointinäytöllä on tarkoitus antaa arvosanoja vain kokonaisista opintojaksoista. Arvioinnin

Lisätiedot

Tämä ohjeistus on tarkoitettu sellaiseen tapaukseen, jossa: 2...mutta hän voi suorittaa Kasvikset -kurssilla jonkun seuraavista:

Tämä ohjeistus on tarkoitettu sellaiseen tapaukseen, jossa: 2...mutta hän voi suorittaa Kasvikset -kurssilla jonkun seuraavista: Tämä ohjeistus on tarkoitettu sellaiseen tapaukseen, jossa: 2...mutta hän voi suorittaa Kasvikset -kurssilla jonkun seuraavista: 1. Opiskelija osallistuu kurssille 0001 Kasvikset 0002 Porkkana 0001 Kasvikset

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/5 Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

WebOodin opetustapahtumat, Avoin yliopisto Mari Riihiaho

WebOodin opetustapahtumat, Avoin yliopisto Mari Riihiaho WebOodin opetustapahtumat, Avoin yliopisto 1.3.2011 Mari Riihiaho WebOodi sisäänkirjautuminen Kirjaudu HENKILÖKUNTA Kirjaudu sisään -linkin kautta. Kirjaudu Aalto University Weblogin-kirjautumisen kautta

Lisätiedot

Suoritusten arviointi WebOodissa: Opettajan ohje

Suoritusten arviointi WebOodissa: Opettajan ohje Suoritusten arviointi ssa: Opettajan ohje 1. Opiskelijoiden ilmoittautumisten vahvistaminen Opettajan suoritusten arviointinäytöllä on tarkoitus antaa arvosanoja vain kokonaisista opintojaksoista. Arvioinnin

Lisätiedot

Weboodi ja Noppa. Katri Laaksonen Opintohallinnon tietojärjestelmät

Weboodi ja Noppa. Katri Laaksonen Opintohallinnon tietojärjestelmät Weboodi ja Noppa Katri Laaksonen Opintohallinnon tietojärjestelmät oodi@aalto.fi noppa@aalto.fi Kirjautuminen Aallon käyttäjätunnuksella ja salasanalla osoite: https://oodi.aalto.fi Opiskelijatietojärjestelmä

Lisätiedot

OpeOodi Omien kurssien löytäminen ja palautteen katselu

OpeOodi Omien kurssien löytäminen ja palautteen katselu Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Omien kurssien löytäminen ja palautteen katselu Opettajilla on mahdollisuus käsitellä omia kurssejaan WebOodin kautta. Opettajan toimintoja WebOodissa voi käyttää

Lisätiedot

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE 29.2.2012 Tiedonsiirto mahdollistaa opiskelijaryhmän siirtämisen oodista optimaan. Optimaan siirtyy opiskelijaryhmä, joka liitetään Optimassa työtilaan. Tiedonsiirtotoiminnallisuus

Lisätiedot

LAY - WEBOODI 3.3 PIKAOHJE OPISKELIJOILLE. 1 WebOodin käyttäjätunnukset. 2 Opintojaksojen ja aikataulujen haku

LAY - WEBOODI 3.3 PIKAOHJE OPISKELIJOILLE. 1 WebOodin käyttäjätunnukset. 2 Opintojaksojen ja aikataulujen haku LAY - WEBOODI 3.3 PIKAOHJE OPISKELIJOILLE 1 WebOodin käyttäjätunnukset... 1 2 Opintojaksojen ja aikataulujen haku... 1 3 Henkilötiedot... 2 4 Opetukseen / tentteihin ilmoittautuminen... 3 5 Suoritusotteen

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WebOodissa: Opettajan ohje

Suoritusten kirjaaminen WebOodissa: Opettajan ohje Suoritusten kirjaaminen ssa: Opettajan ohje 1. Opiskelijoiden ilmoittautumisten vahvistaminen Opettajan suorituskirjausnäytöllä on tarkoitus antaa arvosanoja vain kokonaisista opintojaksoista. Kirjauksen

Lisätiedot

Tenttityökalu Yleinen tentti

Tenttityökalu Yleinen tentti Tenttityökalu Yleinen tentti Muutoksia Oodi-versioissa tai käytännöissä 27.10.2011 Päivitetty terminologia versio 3.3 Korjattu virhe, joka esti yleisen tentin kopioinnin mikäli opetustapahtumalla oli enemmän

Lisätiedot

Hierarkkinen opetustapahtuma

Hierarkkinen opetustapahtuma Hierarkkinen opetustapahtuma Muutoksia Oodin versioissa 3.0 Käyttäjän on muutettava opetustapahtuma julkiseksi, jotta se näkyy WebOodissa. Julkisuus-tieto riittää muuttaa pääopetustapahtumalle, järjestelmä

Lisätiedot

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016

WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WEBOODIN PIKAOHJE 29.4.2016 WebOodissa opiskelija voi tarkastaa omat henkilötietonsa, muuttaa tai lisätä yhteystietojaan, ilmoittautua opetukseen ja tentteihin, ilmoittautua yliopistoon, selata omia opintojaan

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Tiedonsiirrot Oodista Noppaan Päivitetty

Tiedonsiirrot Oodista Noppaan Päivitetty Noppa: noppa.oulu.fi WebOodi: weboodi.oulu.fi Tiedonsiirrot Oodista Noppaan Päivitetty 27.9.2012 Tämä ohje täydentää sekä Oodin että Noppa-opintoportaalin normaaleja henkilökunnan ohjeita ja on tarkoitettu

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Virkailijoille näkyvät muutokset

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Virkailijoille näkyvät muutokset Helsingin yliopisto WebOodi 1 Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Virkailijoille näkyvät muutokset OpasOodi ja opetustapahtumat... 1 OodiHOPS -muutokset... 2 Koko OodiHOPS -työkalua koskevat muutokset...

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

Opettaja kirjaa suoritukset WebOodissa, ohje opintoasiainsihteerille Versio ja 4.8

Opettaja kirjaa suoritukset WebOodissa, ohje opintoasiainsihteerille Versio ja 4.8 Opettaja kirjaa suoritukset WebOodissa, ohje opintoasiainsihteerille Versio 4.7.4 ja 4.8 4.12.2017 Opintoasiainsihteeri merkitsee opetustapahtumalle, että opettaja saa kirjata suorituksia Uuden toiminnon

Lisätiedot

OPETUSTAPAHTUMIEN KÄSITTELY PIKAOHJE Yksitasoinen opetustapahtuma. Uuden opetustapahtuman perustaminen

OPETUSTAPAHTUMIEN KÄSITTELY PIKAOHJE Yksitasoinen opetustapahtuma. Uuden opetustapahtuman perustaminen Muutoksia Oodin versioissa 3.0 Käyttäjän on muutettava opetustapahtuma julkiseksi, jotta se näkyy WebOodissa. Julkisuus-tieto riittää muuttaa pääopetustapahtumalle, järjestelmä muuttaa myös aliopetustapahtumille

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje Riku Kalinen

PAS-ilmo eli Xaltotun Käyttöohje Riku Kalinen PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje 11.11.2018 Riku Kalinen Sisällys Johdanto...2 Yleiskuva järjestelmästä...2 Käyttäjäryhmät...2 Käyttötapaukset...2 Käyttäjän ohje...2 Käynnistys...2 Käyttöliittymä...3

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Versiopäivitys 4.4., versiomuutoksia WebOodissa Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Kirjautumisen aikakatkaisu (30 min.): selaimen kysely ja muistutukset istunnon

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

OpeOodi Käyttöohje opettajalle

OpeOodi Käyttöohje opettajalle OpeOodi Käyttöohje opettajalle 27.11.2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 2. Omien opetustapahtumien löytäminen... 4 2.1 Oma opetus välilehdet... 5 3. Opetustapahtumien hallinta... 7 3.1 Opetustapahtumaan

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri WebOodi.

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri WebOodi. Helsingin yliopisto WebOodi 1 WebOodi www.helsinki.fi/weboodi WEBOODI OPISKELIJALLE 2 OSAJÄRJESTELMÄT 5 OPEOODI 5 OPASOODI 6 PALAUTEOODI 7 EHOPS 9 TENTTITYÖKALU 9 Helsingin yliopisto WebOodi 2 WebOodi

Lisätiedot

PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje Riku Kalinen

PAS-ilmo eli Xaltotun Käyttöohje Riku Kalinen PAS-ilmo eli "Xaltotun" Käyttöohje 23.1.2019 Riku Kalinen Sisällys Johdanto...2 Yleiskuva järjestelmästä...2 Käyttäjäryhmät...2 Käyttötapaukset...2 Käyttäjän ohje...2 Käynnistys...2 Käyttöliittymä...3

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Miten hyväksyn SoleOPSissa opiskelijat omalle opintojakson toteutukselle?

Miten hyväksyn SoleOPSissa opiskelijat omalle opintojakson toteutukselle? Miten hyväksyn SoleOPSissa opiskelijat omalle opintojakson toteutukselle? Syksystä 2014 lähtien uusien aloittavien vuosikurssien osalta opintojakson toteutukselle ilmoittautuneiden opiskelijoiden hyväksyminen

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Opetushenkilöstön KOVS-Sisu -työpajat

Opetushenkilöstön KOVS-Sisu -työpajat Opetushenkilöstön KOVS-Sisu -työpajat Syksy 2019 JYU. Since 1863. 28.8.2019 1 Järjestelmäkokonaisuus 2019-20 ROTI Opiskelija- ja opintorekisteri JYU. Since 1863. 28.8.2019 2 Johdanto KOVS: toteutuksen

Lisätiedot

OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE

OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE OHJEITA WEBOODIN KÄYTTÄJILLE Aloitus ja sähköisen opinto-oppaan löytäminen... 1 Sähköinen Opinto -opas... 3 Opetustiedot... 5 Ilmoittautuminen... 7 Ilmoittautumisen peruminen... 8 Johannes Tuovinen 2006

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU SAMK SoleOps uusintatenttijärjestelmä 1(8) Opettajan rooli Tässä ohjeessa on selostettu SoleOPSin uusintatenttijärjestelmässä opettajan tehtäviin kuuluvat toiminnot. Näitä ovat: 1. uusintatenttipäivämäärien

Lisätiedot

Courses in English -oppaan tekeminen

Courses in English -oppaan tekeminen 1 Courses in English -oppaan tekeminen Uuden opinto-oppaan tekeminen Valitse valikosta komento Opinto-oppaat. 2 Näkymään aukeaa oppaita kolmella välilehdellä. Ensimmäisenä näkyvät tulevat oppaat ja toisella

Lisätiedot

TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE

TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE TenttiWilho 2.0 UUSINTA- JA KOROTUSTENTTIJÄRJESTELMÄ OPISKELIJAN OHJE Virve Peltoniemi TAMK, 17.02.2012, Versio 2.0 (muokattu ohjeesta: Laurea-ammattikorkeakoulu/Jori Komulainen) 1 Yleistä 1.1 Uusintatenttikelpoisuus

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Oodin hops: Ryhmätyökalu

Oodin hops: Ryhmätyökalu 1 Oodin hops: Ryhmätyökalu Tämä ohje neuvoo, miten hyödynnät Oodin hopsin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda hops-ohjausryhmiä, asettaa niille ohjaajat sekä lisätä niihin opiskelijoita.

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille)

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) 2016 Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) Tämä ohjeistus sisältää seuraavat osiot: 1. Osoitteen muutos 2. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 3. Ilmoittautuminen toteutukselle (opinnolle) 4. HOPS / suoritusten

Lisätiedot

Tiedonsiirrot Oodista Noppaan

Tiedonsiirrot Oodista Noppaan Noppa: noppa.aalto.fi WebOodi: oodi.aalto.fi Tiedonsiirrot Oodista Noppaan Versio 2.1 06/2011 Tämä ohje täydentää sekä Oodin että Noppa-kurssiportaalin normaaleja henkilökunnan ohjeita ja on tarkoitettu

Lisätiedot

EXAM opiskelijan ohjeet

EXAM opiskelijan ohjeet 1 EXAM opiskelijan ohjeet Sisältö Ilmoittautuminen tenttiin ja tenttitilan varaaminen... 1 Ajankohdan vaihtaminen... 5 Tentti-ilmoittautumisen peruminen... 5 Tenttitilat... 5 Tenttiin tulo... 5 Tenttiminen...

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Opiskelijoille näkyvät muutokset

Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Opiskelijoille näkyvät muutokset Helsingin yliopisto WebOodi 1 Muutokset WebOodin versiossa 2.7 Opiskelijoille näkyvät muutokset Opinto-oppaat...1 Opetustapahtuman perustietosivu...1 Opintokohteen perustietosivu...2 Epävirallisen opintosuoritusotteen

Lisätiedot

Opetustapahtuman käsittely WebOodissa

Opetustapahtuman käsittely WebOodissa Opetustapahtuman käsittely WebOodissa Muutoksia Oodin versioissa 3.2 Poistettu käytöstä ylimääräiset hylkäyksen syyt Osanottorajoitus ja Hyväksytty toiseen ryhmään 3.1 Ei muutoksia 3.0 Käyttäjän on muutettava

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTON WEBOODIN KÄYTTÖOHJE AVOIMEN YLIOPISTON OPISKELIJOILLE

VAASAN YLIOPISTON WEBOODIN KÄYTTÖOHJE AVOIMEN YLIOPISTON OPISKELIJOILLE 1 VAASAN YLIOPISTON WEBOODIN KÄYTTÖOHJE AVOIMEN YLIOPISTON OPISKELIJOILLE Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 2 2. OPISKELIJOIDEN KÄYTTÄJÄTUNNUKSET WEBOODISSA... 2 3. WEBOODIN KÄYNNISTYS... 2 4. OPETUSTAPAHTUMIEN

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro suorittaa tarkistusajon,

Lisätiedot

Kauppatieteellisen alan OpasOodi ohje

Kauppatieteellisen alan OpasOodi ohje Sisällysluettelo WebOodi / Opinto opas... 2 Opintokohteen lisääminen / poistaminen oppaasta... 2 Tietojen muokkaus Opintokohteet näytön kautta... 4 Oppimateriaalin lisääminen / poistaminen /muokkaaminen...

Lisätiedot

Toteutukset ja toteutusten hallinnointi Sisussa

Toteutukset ja toteutusten hallinnointi Sisussa Toteutukset ja toteutusten hallinnointi Sisussa Työpajat opintohallinnolle, kevät 2019 JYU. Since 1863. 16.5.2019 1 KOVS SISU Toteutuksen julkaisu KOVS:ssa lähettää toteutuksen Sisuun KOVS: toteutuksen

Lisätiedot

Tenttityökalun Yleinen tentti -ohje

Tenttityökalun Yleinen tentti -ohje Tenttityökalun Yleinen tentti -ohje 14.2.2017 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Tenttipäivän luominen... 4 1.1. Uusi tenttipäivä... 4 1.2. Perustiedot välilehti... 4 1.3. Siirry Opintojaksojen valinta

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle

Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle Kursseja voi anoa yhdistyksessä yhdistyskäyttäjä, jolla on yhdistyksen sääntöjen mukainen oikeus anoa kursseja (esim nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö).

Lisätiedot

Opettajan SoleOps -ohje

Opettajan SoleOps -ohje Opettajan SoleOps -ohje Opettaja käyttää järjestelmää opintojaksoselosteidensa selaamiseen ja muokkaamiseen, työaikasuunnitelmiensa selaamiseen ja tulostamiseen, opintojaksojensa ilmoittautumisten hyväksymiseen

Lisätiedot

Oodi, versio 3.8; asennettu tuotantokantaan

Oodi, versio 3.8; asennettu tuotantokantaan Oodi, versio 3.8; asennettu tuotantokantaan 15.8.2014 Versiomuutoksia WinOodissa: 1. Lähitulevaisuutta varten Kansallista oppijanumeroa (OID) varten on lisätty kenttä Opiskelijan perustietojen käsittely

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Oulun yliopiston avoimen yliopiston ILPA-järjestelmä on osoitteessa https://oulu.ilpa.oodi.fi/ilpa/

Oulun yliopiston avoimen yliopiston ILPA-järjestelmä on osoitteessa https://oulu.ilpa.oodi.fi/ilpa/ Mikä ILPA on? ILPA on Oulun avoimen yliopiston sähköinen ilmoittautumis- ja maksujärjestelmä, jonka kautta on mahdollista ilmoittautua ja saada opinto-oikeus avoimen yliopiston opintoihin sekä maksaa avoimen

Lisätiedot

Vertaisopintoryhma Sivisverkossa

Vertaisopintoryhma Sivisverkossa Vertaisopintoryhma Sivisverkossa Ohje Sivisverkkoon kirjatumiseen Täytäthän suunnitelman kentät huolellisesti. Jos käytät Sivisverkon koulutuskalenteria vertaisopintoryhmäsi ilmoittautumisten keräämisessä

Lisätiedot

LAY - WEBOODI 3.3 KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE

LAY - WEBOODI 3.3 KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE LAY - WEBOODI 3.3 KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE 1 Yleistä... 2 2 WebOodin käyttäjätunnukset ja kirjautuminen... 2 3 Omat asetukset... 4 4 Opintojaksojen ja aikataulujen haku... 5 4.1 Hakutermeittäin hakeminen...

Lisätiedot

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi!

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! Seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kulmakivi Päätehtävämme on tuottaa urheilijoita sekä aktivoida liikkumaan. Miten tätä päätehtävää voidaan tukea? Sama tuska

Lisätiedot

Vertaisopintoryhma Sivisverkossa

Vertaisopintoryhma Sivisverkossa Vertaisopintoryhma Sivisverkossa Täytäthän suunnitelman kentät huolellisesti. Jos käytät Sivisverkon koulutuskalenteria vertaisopintoryhmäsi ilmoittautumisten keräämisessä ja markkinoinnissa, tiedot siirtyvät

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

ehopsin käyttöohje opiskelijalle

ehopsin käyttöohje opiskelijalle ehopsin käyttöohje opiskelijalle 2 12 2009 1. Kirjaudu Weboodiin omalla käyttäjätunnuksella. 2. Valitse vasemmasta valikosta HOPS toiminto, jolloin tulet Opinto oikeudet ja opintosuunnitelmat ikkunaan

Lisätiedot

Sisällys. Pikaohje demoympäristön käyttöön. 2 Aloittaminen. 2 Ominaisuudet jäsenesimerkissä. 3 Ominaisuudet seura/pääkäyttäjäesimerkissä

Sisällys. Pikaohje demoympäristön käyttöön. 2 Aloittaminen. 2 Ominaisuudet jäsenesimerkissä. 3 Ominaisuudet seura/pääkäyttäjäesimerkissä Sisällys sivu 2 Aloittaminen 2 Ominaisuudet jäsenesimerkissä 3 Ominaisuudet seura/pääkäyttäjäesimerkissä 4 Kausien hallinta 4 Liikuntaryhmien hallinta 4 Jäsenten ja käyttäjien hallinta 5 Tapahtumien hallinta

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

Kopioi Ikonia painamalla kopioit kyseisen tiedon uudeksi esiintymäksi Suurennuslasi Etsi Ikonia painamalla voit hakea tietoon liittyviä esiintymiä

Kopioi Ikonia painamalla kopioit kyseisen tiedon uudeksi esiintymäksi Suurennuslasi Etsi Ikonia painamalla voit hakea tietoon liittyviä esiintymiä OPEOODIN OHJEISTUS (WebOodin 3.0 versio) Opettaja hallinnoi omia kurssejaan WebOodin kautta seuraavasti: Opettaja voi etsiä ja selata kurssien kuvaustietoja vahvistaa opiskelijoiden ilmoittautumiset kurssille

Lisätiedot

Oulun yliopiston avoimen yliopiston ILPA-järjestelmä on osoitteessa https://oulu.ilpa.oodi.fi/ilpa/

Oulun yliopiston avoimen yliopiston ILPA-järjestelmä on osoitteessa https://oulu.ilpa.oodi.fi/ilpa/ Mikä ILPA on? ILPA on Oulun avoimen yliopiston sähköinen ilmoittautumis- ja maksujärjestelmä, jonka kautta on mahdollista ilmoittautua ja saada opinto-oikeus avoimen yliopiston opintoihin sekä maksaa avoimen

Lisätiedot