============================================================================

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "============================================================================"

Transkriptio

1 matolääkityksestä Lähettäjä pekka :19 Kuinkahan usein olisi viisasta madottaa koira jonka suuhun tuntuu pikkuotuksia juoksevan tämän tästä? Ja eiköskään olekin niin ettei vieläkään ole keksitty matolääkettä joka toimisi ennalta ehkäisevästi? Lähettäjä Kira :57 kaksi kertaa vuodessa on suositeltu määrä; kun maa jäätyy ja kun maa sulaa :) jotkut sanovat, että myös ennen rokotuksia yksi kuuri on paikallaan. koira (kuten ihminenkin) tulee helposti lääkkeille immuuneiksi. jos vaikuttaa siltä, että koiralla on usein loisia, kannattaa pitää silmällä mitä se suuhunsa pistää (raakaa kalaa? toisten koirien jätö hiiriä jne) ja pyytää eläinlääkäriä analysoimaan koiran jätökset, jotta saataisiin juuri oikea lääke ja annostelu koiralle annetuksi, et näitä turhia lääkityksiä. ja aivan oikein, ns. ennaltaehkäisevää lääkitystä ei vielä ole keksittykäään, matolääkitys poistaa vain tällä hetkellä suolistossa ole ja koira voi saada uuden tartunnan vaikka seuraavana päivänä. superhygieenistä ei koiran tekemisistä koskaan tietenkään saa, mie en niinkään välitä, jos koira syö järven jäällä pilkkijöiltä raaka metsästää päästäisen, pääasia, että koiralla on kivaa ;D Lähettäjä Kira :19 Koirasta käsittääkseni näkee päälle päin melko pian, jos sillä on loisia (turkin laatu, ryhti, ruokailutavat, ulosteet) on niitäkin tapauksia ollut, jolloin koira on ollut ns. terve, mutta kuitenkin kantanut loisia. muutaman vuoden olen itse vetänyt tällä "jos matoja tulee niin madotetaan" -tyylillä ja nykyään madotan kerran vuodessa, yleensä keväällä, koska talvisin koira tykkää syödä jäällä pilkkijöiden jättämiä "jätekaloja" pantse kyllä oikeassa tuossa, ja immuuniksitulosta minä viestissäni mainitsinkin :) pekka sensijaan kysyi, mitä tehdä tilanteessa, jossa koiralla on usein loisia ja annoin neuvoni ulosteiden analyysiin :) Lähettäjä pantse :56 Henk.koht. en kannata rutiinimadotusta. Tästä saattaa tulla nyt lunta tupaan, mutta antaa tulla vaan :) Minusta rutiinimadotus on vähän sama asia kuin syöttäisi koiralle (tai ihmiselle) kaiken varalta antibioottikuurin siksi, että "voihan se olla juuri nyt sairas". Jos haluaa madottaa rutiinisti, niin itse madottaisin syksyllä maan jäädyttyä. Eri asia on sitten spesiaalitilanteet esim. kantavan nartun, pentujen ja rokotusten yhteydessä, jolloin kannattaa noudattaa ohjeita ja suosituksia. Koirasta käsittääkseni näkee päälle päin melko pian, jos sillä on loisia (turkin laatu, ryhti, ruokailutavat, ulosteet) ja silloin tietysti p antaa sopivat kuurit ohjeiden mukaisesti.

2 Lähettäjä pantse :39 Kira kirjoitti: pekka sensijaan kysyi, mitä tehdä tilanteessa, jossa koiralla on usein loisia Ai? En sellaista kyllä ymmärtänyt, ainakaan nyt näkyvillä olevasta Pekan alkuperäisestä kysymyksestä. No, Pekka osannee itse sanoa, mitä tarkoitti :) Raakojen kotimaisten järvikalojen kanssa tosiaan kannattaa olla tarkkana, jos muutti popsii sellaisia. Ehkäpä se kevätmadotus on silloin kiva juttu. Lähettäjä pekka :13 Juu osaan kyllä. Kiitos. Tarkoitin juuri varmuuden vuoksi madottamista. Tuon vanhan suosituksen olin toki kuullut aiemminkin, mutta kun kaverini sanoi että kissoille suositellaan madottamista tuplasti useammin kuin koirille, niin aloin miettiä että oliskohan järkevää madottaa koiraakin useammin jos se kerran hiirulaisia ja muita oravia syö. Oikeastaan olisin halunnut tietää, että kuinkahan nopeasti suolistoloiset lisääntyy haitaksi asti siitä hetkestä kun koiran sisuksiin pääsee. Luultavasti läheskään joka madonmuna ei selviä lisääntymään ilman lääkkeitäkään, muutenhan ongelman täytyisi olla is Mielipidekysymys tai uskon asia tämä madotus tuntuu olevan, käsittääkseni ortodoksibarffarit eivät madota koiriaan ollenkaan. Lähettäjä Kira :06 ahaa, käsitin "pikkuotukset" loisiksi tossa alkuperäsessä :woohoo: mietinkin vähän tätä "juoksemista" että onpas jännä vertauskuva :woohoo: mutta niin, tietääkseni ja muistaakseni loisen "kehitysvaihe" on noin kaksi viikkoa tartunnan saamisesta, eli vaikka jos koira on syönyt hiiren. Naarasloinen munii kutakuinkin munaa päivässä, josta suurimman osan koira ulostaa ympäristöönsä ja vielä osa kuolee suolistoon. Murto-osa kehittyy aikuiseksi loiseksi. Mutta voihan tietysti olla niinkin, ettei koira saa esim. hiiren syötyään mitään tartuntaa, jolloin matokuuri on tietenkin tarpeeton. Siispä suosittelisin koiran tarkkailua ja tätä ulosteanalyysia. Tanskassahan matolääkkeitä ei myydä kuin reseptilääkkeinä, jotta vältyttäisiin juuri tältä immuuniksitulolta. Lähettäjä pekka :12 Juu, taidan olla samaa mieltä. Lähettäjä Jenni Lautakatto :33 Tämä nyt ei liity suoraan kysymykseen, mutta aiheeseen kylläkin...

3 Kuulin eräältä tutulta eläinhomeopaatilta, että valkosipuli olisi luonnonmukainen matolääke...en tosin tiedä, häätääkö se loisia, va torjuuko vain. Enkä ole kylläkään kokeillut koskaan, vaikka itse olenkin suuri kynsilaukan ystävä.. :huh: Lähettäjä Kira :31 Jenni Lautakatto kirjoitti: En tosin tiedä, häätääkö se loisia, vai torjuuko vain. veikkaan, että tämä uskomus nojaa siihen, että valkosipulia syöttämällä pienennetään riskiä saada loisia. itse en ainakaan usko, varsinaisesti torjuisi saati häätäisi :) Lähettäjä JPM :06 Tutkimusten mukaan lähes kaikilla koirilla on sisäloisia. Yleensä ne ovat terveellä ja hyväkuntoisella ns. lepovaiheessa, eli lihaksessa koteloituneena, eli niitä ei ole suolistossa, eikä niitä näin ollen löydy ulosteista. Loiset aktivoituvat, jos koiran yleiskunto laskee ja tiineellä nartulla. Terveen, hyvä kuntoisen koiran madottaminen varsinkaan useita kertoja vuodessa ei ole valttämättä tarpeellista. Sensijaan tiineen nartun ja pentujen madottaminen on elintärkeää. Kovinkaan pitkäksi aikaa ennalta ehkäiseviä matolääkkeitä ei tietääkseni ole saatavilla. Muistaakseni ivermektiini, selamektiini ja moksidektiini vaikuttavat vajaan kuukauden. Kun antaa matolääkityksen kannattaa antaa mielummin hieman yli ohjeen, kuin ali. Silloin loiset varmasti kuolevat, eikä immuniteetin muodostumista tarvitse pelätä. Ali lääkitessä "vahvimmat" loiset saattavat selvitä ja uusi kanta voi olla entistä vastustuskykyisempi. Itse uskon, että valkosipulin teho loishäädössä kuuluu saman sarjan uskomuksiin, kuin valkosipulin teho vampyyreiden häädössä Lisäksi valkosipulia ei saa antaa kovassa rasituksessa oleville koirille, koska se voi aiheuttaa siinä tilanteessa anemiaa. Lähettäjä pekka :18 Oletko siis sitä mieltä, että ne pari kertaa vuodessakin tapahtuvat madotukset ovat turhia? Jos koira on terveen oloinen, eikä tiineenä. Lähettäjä JPM :25 Niin...kai toi yleinen suositus 2 kertaa vuodessa johonkin perustuu, en vaan tiedä mihin. Olen kiikuttanut ulostenäytteitä vuoden madottamatta olleilta koirilta EELA:an, eikä mitään ole löytynyt. Sitten on kuitenkin itseltä jossain vaiheessa "hermo pettänyt" ja on tullut annettua jonkinlainen loislääkitys.

4 Lähettäjä pantse :43 JPM kirjoitti: Itse uskon, että valkosipulin teho loishäädössä kuuluu saman sarjan uskomuksiin, kuin valkosipulin teho vampyyreiden häädössä Niin, mutta valkosipulihan tehoaa vampyyreihin! Silloinhan se tehoaa myös loisten karkoitukseen. :woohoo: Vakavammin, kuuntelin männä syksynä erään eläinten luontaishoitajan luentoa ja kyllä siellä mainittiin valkosipuli loishäädön yhteydessä. En nyt vaan muista, miten se vaikutti ja mihin. (<--- Tosi tarkkaavainen oppilas.) Lähettäjä AKK :04 Suomen kennelliiton ohjeissa, jotka koskevat TM-merkintöjä, rokotuksia, typistyksiä ja tarttuvia tauteja sanotaan: "Ulko- ja sisäloistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira saa osallistua näyttelyihin, kokeisiin tai kilpailuihin." Käytännössä loishäätöjä ei varmaan kukaan valvo muuta kuin ulkomaan matkojen yhteydessä, mutta silti tulee muistaa, että ohje mukaan koira tulee olla hoidettu asianmukaisesti. Ja kuten edellä jo mainittiin, tutkimusten mukaan lähes kaikilla koirilla on sisäloisia, joten voisi ajatella että näyttelyissä, kokeissa ja kilpailuissa käytettäviä koiria tulee madottaa säännöllisesti. Meillä koirat madotetaan säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa koska talossa on ajoittain myös pentuja. Emä ja pennut madotetaan ohjeen mukaan. Vaihdamme merkkiä välillä, kuten oma eläinlääkärimme on neuvonut. * * * * * "Miten kaavas mopolla piäsöö, piäsöökö taevaaseen?" -Halavatun Papat- Lähettäjä -Riitta :56 Meillä koirat ovat saaneet ivermektiinia jonkun kerran, kaikki ovat voineet hyvin eikä mitään oireiluja ole ollut.eläinlääkärimme mukaan ivermektiini olisi haitallinen vain collie- sukuisille roduille? Lähettäjä isotassu :13 Pekka: "Koiran suuhun juoksevat pikkuotukset" eivat suinkaan ole koirien matojen lahde. Ns. normaali tapa, jos niin voi sanoa, on etta koira nuolee madon munat maasta tai turkistaan, jotkut madot infectoivat koirat toukkavaiheessan, jolloin toukat tunkeutuvat ihon lapi koiran kapalissa tai mahassa kun se makaa maassa, flea tapeworm tulee koiraan koiran nielaiseman kirpun mukana (kirpussa kystia missa madon poikasia), ja hydated tapeworm (heisimato???) kun koira syo infectoituneen elaimen sisaelimia missa kystia, esim. lammas, hirvi, peura yms. Ja pennut voi saada roundworms (Toxocara canis) suoraan emolta kohdussa. Matojen lifecycle on noin 2 viikosta seitsemaan kuukauteen lajista riippuen.

5 Mikaan "matolaake" ei korvaa puhtautta. Koiran papanat on korjattava paivittain, kennel on pidettava puhtaana ja mahdollisimman kuivana, matojen toukat ja/tai munat voivat elaa kosteassa, varjoisassa paikassa useita kuukausia. Koirapuistot yms. paikat on tietysti eri asia ja sielta tartuntoja on vaikea estaa. Pennut on tietysti madotettava (kasvattajan pitaisi tehda se normaalisti kolmesti ennenkuin pennut lahtee) mutta aikuisten madottaminen lienee hyvin paljon ns. uskon asia. Luulen etta itse olen tehnyt sen viimesen yli 20 vuoden aikana kolmesti. Sana mato "laake" on jo sinansa harhaanjohtava. "Matolaake" on pesticide joka on suunniteltu tappamaan pienet oliot mutta ei isoja (niinkun esim. koira)joten niitten liiallinen antaminen ei liene koirien edun mukaista. JPM mainitsit ivermektiinin. Se on laajaspectrinen anti-paracitic agenssi ja on koirille hengenvaarallisen myrkyllinen. Turha lienee edes mainita etta en ole sita koirilleni koskaan antanut. Lähettäjä JPM :41 Isotassu on oikeassa siinä, että hyvää kennelhygieniaa ei lääkkeillä korvata. Hiukan täsmennystä pyytäisin väitteeseen ivermektiinin myrkyllisyydestä. Sen teho ei perustu siihen, että minkä kokoinen on isäntäeläin tai pois häädettävä loinen. Makrosyklisten laktonien turvallisuusmarginaali on erittäin hyvä kohde-eläinlajeilla. Sitä ei o varsinaisesti rekisteröity koirille, koska se voi aiheuttaa reaktioita collie rotuisille, mutta tämän varmaan kaikki tietävätkin. Sitä voidaan kuitenkin käyttää esim. ihmisille perustelluista syistä. Saman ryhmän lääkevalmistetta Selamektiiniä voidaan antaa myös collie sukuisille. Periaatteessa sama aine, kuin Ivermektiini, mutta molekyylikaava käännetty peilikuvaksi. Tiedän varmuudella Ivermektiiniä annetun 1 mg ivermektiiniä / ep.kg annostuksella Siperianhuskyrotuisille koirille ilman mitään havaittavaa sivuvaikutusta. Normaali annostus on 0,2 mg / kg. Pelkästään täällä Lapinläänin alueella sitä on annettu vuosien var tuhansille rekikoirille. Nykyisin tosin suositummaksi on noussut Moksidektiini. Se kuuluu kuitenkin lääkeaineena samaan ryhmään. Viestiketjun alkuperäisessä aiheessa puhuttiin sisäloisista. Nämä 3 viestissäni mainitsemaa lääkeainetta eivät toki ole ykkösvaihtoehto sisäloisten häätämiseen. Nämä kannattaa mielestäni "säästää" verta imeville ulkoloisille. Otin ne esiin ainoastaa kun kysyttiin, että onko mitään pitempi vaikutteisia "loislääkkeitä" markkinoilla. terv. Joonas Lähettäjä salosi :10 salosi kirjoitti: Eräällä meidän tuntemallamme rekikoirayrittäjällä on käytetty ko. Ivomek-nimistä lääkettä ja hänen koirillaan esiintyy erittäin paljo ongelmia. Me olemme ko. syystä jättäneet kyseisen lääkkeen kokonaan käyttämättä vaikka meille sitä postitse lähetettiin koirillemme annettavaksi (ko.henkilö lähetti sen). Myös eräällä toisella tutullamme jolla on vähän toistakymmentä koiraa on ollut vastaavanlaisia ongelmia ja hän myös käyttää ko. eikö Joonas ole törmännyt mihinkään jalkojen luusto-ongelmiin?? edes kuullut kenekään koirilla olevan?? Lähettäjä JPM :54

6 Luusto ongelmiin olen toki törmännyt. (varsinkin oman kroppani kanssa) En ole aikaisemmin kuitenkaan kuullut / lukenut ko. lääkeaineen sellaisia aiheuttaneen. Täytyypä kuitenkin kysellä, josko sellaisia kokemuksia löytyisi. Tässä on kuitenkin yksi syy, miksi mielestäni ns. varmuuden vuoksi madottaminen on kyseenalaista. Koskaan ei voi olla 100 % varma, kun puhutaan lääkkeiden turvallisuudesta. Vielä näyttää myös tuo nitroskanaatti valmiste löytyvän apteekin hyllyltä, vai riskit on varmasti tiedossa. Periaate näyttää olevan, että tietty määrä "epäonnistuneita" hoitoja sallitaan. Itsekkin vedin monta pakkaa erästä tulehduskipulääkettä ja kohta oli isot otsikot, että se aiheuttaa maksavaurioita. Kuitenkin, jos loisia selvästi on, niin kyllä silloin kannattaa asia varmasti hoitaa. Tavalla tai toisella. Pienen koiramäärän omistajalla on suuri joukko erinlaisia tuotteita, joista vapaasti valita. Kun puhutaan isosta laumasta ja sen lääkitsemisestä, niin kustannukset alkavat näyttelemään olennaista osaa. Suurinosa kaupan olevista valmisteista on täysin ulottumattomissa. terv. Joonas Lähettäjä salosi :15 Ko. tuttavamme on myynyt meille osan koiristaan ja hänellä on itsellään samoista yhdistelmistä koiria joilla esiintyy erittäin usein luusto-ongelmia (mm. murtumia, jalkojen "pettämistä" ymm) ko.koirat ovat pennusta saakka saaneet ko piikkejä ja aika usein kaiken lisäksi ja muutenkin hänen koirillaan esiintyy aika paljon luustoissa ongelmia, kuitenkin ruokinnan pitäisi olla kunnossa (mm kalkin saanti) ja olemme aikoinaan asiaa kysyneet parilta lääkäriltä jotka sanoivat että ko. lääke luultavasti saattaa olla ainakin osa syynä mainittuihin vaivoihin. Itse emme koskaan ole uskaltaneet ko. valmistetta käyttää emmekä aio edes kokeilla. Matolääkkeet ostamme suoraan eläinlääkäriltä (viimeksi kolmisen kymmentä pakettia Axiluria ja 10kg Nematvet jauhetta). madotamme 2-3krt/vuosi ja aina ennen rokotuksia, kantavat nartut madotamme 42vrk kohdalla noin 10vrk kuurilla ja pentujen synnyttyä emo ja pennut kolme kertaa ennen luovutusta. Lähettäjä MKH :07 Tässäpä taas mielenkiintoinen aihe... Jos nyt matolääkkeistä ruvetaan keskustelemaan niin haluaisin muistuttaa että Lopatol merkkisellä lääkkeellä ei kannattane koiriaan madottaa, voipi aiheuttaa mm. maksavaurioita. Se ketä asia enemmin kiinnostaa, niin aiheesta löytyy Alma lehdessä 1/02. Lähettäjä Kira :59 mikähän mahtoi olla merkiltään se matolääke, josta jossain kirjassa tms mainittiin, että nimenomaan malamuuteille ei saa sitä antaa. samassa varoiteltiin elävän rokotteen antamisesta. en kirveelläkään muista, mikä oli tietolähde, mutta jos joku sattuisi näis avuista tietämään, mitä tarkoitan :D Lähettäjä pantse :03 Kira kirjoitti:

7 mikähän mahtoi olla merkiltään se matolääke, josta jossain kirjassa tms mainittiin, että nimenomaan malamuuteille ei saa sitä antaa. Ainakin em. Lopatolista on sanottu, että malamuuteille sitä ei kannattaisi antaa. En vaan itsekään muista lähdettä tai sen luotettavuutta. Itsekin kyllä madotin useana vuotena Lopatolilla siihen saakka, että luin Alma-lehdestä tuon järkkystoorin, mitä lääke voi saada aikaan. Tehokas lääkehän se sinänsä on ja tappaa varmasti kaikki oravaa pienemmät elimistöstä.

NEMAVET jauhe koirille

NEMAVET jauhe koirille NEMAVET jauhe koirille Koiran suolistomatojen torjunta Etusijalla eläinten hyvinvointi Sisäloishäätö on osa koiran ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa Koiran suolistossa ja muualla elimistössä majailevat

Lisätiedot

HEVOSEN MADOTUS 01/01/2016

HEVOSEN MADOTUS 01/01/2016 HEVOSEN MADOTUS 01/01/2016 (Dewormig and parasite control in horses) Ota ulostenäytteet kaikista hevosista ja madota vain ne, joilla on matoja. Muiden madottaminen on turhaa ja lisää lääkeresistenssiä.

Lisätiedot

Onko malamuuteilla turkin lisäksi NAHKA myös muita koirarotuja huomattavasti paksumpi (tai eskimompi).

Onko malamuuteilla turkin lisäksi NAHKA myös muita koirarotuja huomattavasti paksumpi (tai eskimompi). Pienten kysymysten ketju Lähettäjä Kira - 04.01.10 00:35 Voisi olla ihan viisasta avata tällainen, johon voitte kaikki osallistua halutessanne. Miulla ainakin tulee vähän väliä kaikkea small talk -tyylisiä

Lisätiedot

Onko koirallani matoja?

Onko koirallani matoja? Onko koirallani matoja? Koirien sisäloiset eli madot Lähestulkoon kaikki koirat saavat jossain elämänsä vaiheessa matotartunnan. Suomessa koirien yleisimmät sisäloiset kuuluvat pyörö- ja heisimatojen ryhmään.

Lisätiedot

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI STRONGHOLD 15 mg paikallisvaleluliuos STRONGHOLD 30 mg paikallisvaleluliuos STRONGHOLD 45 mg paikallisvaleluliuos STRONGHOLD 60 mg paikallisvaleluliuos STRONGHOLD 120 mg paikallisvaleluliuos

Lisätiedot

0,9 mg/ml butyylihydroksitolueenia (E321; hapettumisenestoaineena) 0,7 mg/ml sorbiinihappoa (E200; säilöntäaineena)

0,9 mg/ml butyylihydroksitolueenia (E321; hapettumisenestoaineena) 0,7 mg/ml sorbiinihappoa (E200; säilöntäaineena) 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Procox 0,9 mg/ml + 18 mg/ml oraalisuspensio koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttavat aineet: Procox sisältää 0,9 mg/ml emodepsidiä ja 18 mg/ml toltratsuriilia.

Lisätiedot

Naudan loiset. Ulkoloiset. Sisäloiset. Juoksutusmahamadot Ohutsuolimadot Kokkidit Maksamadot Keuhkomadot. Väiveet Täit Sikaripunkki Chorioptes- punkki

Naudan loiset. Ulkoloiset. Sisäloiset. Juoksutusmahamadot Ohutsuolimadot Kokkidit Maksamadot Keuhkomadot. Väiveet Täit Sikaripunkki Chorioptes- punkki 6. Loiset Naudan loiset Sisäloiset Juoksutusmahamadot Ohutsuolimadot Kokkidit Maksamadot Keuhkomadot Ulkoloiset Väiveet Täit Sikaripunkki Chorioptes- punkki Ulkoloiset Väiveet Erittäin yleisiä (yli 80

Lisätiedot

============================================================================

============================================================================ Muuttien murkinaa Lähettäjä jaakko - 10.01.06 14:06 Nutra Nuggetsin homemuonan tilalle täytyisi löytää hyvä ravinne - kertookaapa muut muutinruokkijat kokemuksia eri merkeistä. Lähettäjä MKH - 10.01.06

Lisätiedot

Exspot permetriini 744 mg/ml

Exspot permetriini 744 mg/ml Exspot permetriini 744 mg/ml Exspot - permetriini 744 mg/ml Eläinlääkevalmiste Paikallisvaleluliuos koiralle Vaikuttava-aine permetriini 744 mg/ml Kantoaine Dowanol, uudistunut 2005 Vaikutus on täysin

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

============================================================================

============================================================================ Koira.Net Lähettäjä Virve K. - 15.06.05 19:32 Kennelliitto on viimeinkin saanut julkaistua kauan odotetun koiratietojärjestelmänsä. Systeemiä voi käydä ihastelemassa Kennelliiton sivuilla osoitteessa http://jalostus.kennelliitto.fi/

Lisätiedot

Pevisa ymm... Lähettäjä salosi - 14.09.11 18:13

Pevisa ymm... Lähettäjä salosi - 14.09.11 18:13 Pevisa ymm... Lähettäjä salosi - 14.09.11 18:13 Uuden Alma-lehden tupsahdettua postilaatikkoon ja sitä luettuani nousi esiin/mieleen erinäisiä asioita.. Meidän kennelissä on tunnetusti se ensimmäinen EJ-pentue

Lisätiedot

FRONTLINE ON MAILMAN ENITEN KÄYTETTY ULKOLOISLÄÄKE PUUTIAISIA, KIRPPUJA, TÄITÄ JA VÄIVEITÄ VASTAAN KOIRILLE JA KISSOILLE

FRONTLINE ON MAILMAN ENITEN KÄYTETTY ULKOLOISLÄÄKE PUUTIAISIA, KIRPPUJA, TÄITÄ JA VÄIVEITÄ VASTAAN KOIRILLE JA KISSOILLE FRONTLINE ON MAILMAN ENITEN KÄYTETTY ULKOLOISLÄÄKE PUUTIAISIA, KIRPPUJA, TÄITÄ JA VÄIVEITÄ VASTAAN KOIRILLE JA KISSOILLE Fiproniili tappaa puutiaiset, kirput ja väiveet (S)-Metopreeni estää munien, toukkien

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

LIITE I VALMISTEYHTEENVEDOT

LIITE I VALMISTEYHTEENVEDOT LIITE I VALMISTEYHTEENVEDOT 1/76 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Advocate paikallisvaleluliuos pienille kissoille Advocate paikallisvaleluliuos suurille kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttavat

Lisätiedot

Teabepäeva korraldamist toetab Euroopa Liit Eesti riikliku mesindusprogrammi 2013 2016 raames

Teabepäeva korraldamist toetab Euroopa Liit Eesti riikliku mesindusprogrammi 2013 2016 raames Teabepäeva korraldamist toetab Euroopa Liit Eesti riikliku mesindusprogrammi 2013 2016 raames Eesti mesinike suvine teabepäev Koht ja aeg: Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli ruumides, 11.07.2015.a.

Lisätiedot

Yskäinen koira ja taudin levittely ympäriinsä Lähettäjä pantse - 06.02.09 09:44

Yskäinen koira ja taudin levittely ympäriinsä Lähettäjä pantse - 06.02.09 09:44 Yskäinen koira ja taudin levittely ympäriinsä Lähettäjä pantse - 06.02.09 09:44 Kirjoitanpa asiasta tänne, kun pahimmasta..tuksesta on jo selvitty. Luulen, että aiheeseen tulee kipakkaa kommenttia muiltakin.

Lisätiedot

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO LIITE I VALMISTEYHTEENVETO 1 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Stronghold 15 mg paikallisvaleluliuos, kissoille ja koirille alle 2,5 kg Stronghold 30 mg paikallisvaleluliuos, koirille 2,6 5,0 kg Stronghold 45 mg paikallisvaleluliuos,

Lisätiedot

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi Omevio Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen UUTUUS iholle ja turkille Mitä välttämättömät rasvahapot ovat? Välttämättömät rasvahapot ovat koirien ja kissojen ihon terveyttä

Lisätiedot

Spray Bark Controll Collar

Spray Bark Controll Collar Spray Bark Controll Collar Sitruunapannan käyttöohjeet JOHDANTO Haukkuminen on koiran normaalia käyttäytymistä. Joskus kuitenkin haukkuminen on ongelma omistajalle. Vastuuntuntoinen omistaja ei voi antaa

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Valmistetta käytetään seuraavien loisten häätämiseen naudalla, porolla ja sialla:

VALMISTEYHTEENVETO. Valmistetta käytetään seuraavien loisten häätämiseen naudalla, porolla ja sialla: VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Bimectin vet 10 mg/ml injektioneste, liuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttava aine: 1 ml sisältää: ivermektiiniä 10 mg Täydellinen apuaineluettelo,

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Koirahotelli Pikkujalo Kytötie 36 B 03100 NUMMELA HOITOSOPIMUS

Koirahotelli Pikkujalo Kytötie 36 B 03100 NUMMELA HOITOSOPIMUS 03100 NUMMELA HOITOSOPIMUS Koiran omistaja/haltija Henkilötunnus Lähiosoite Postinro ja toimipaikka Puhelin 1 Puhelin 2 Koira (jos koiria on enemmän, lisätään muut koirat lisälehdille) Hoitojakso Alkaa..200

Lisätiedot

Veikkauksia oli useita satoja; taisivat olla perhoskoiraomistajia iso osa koska pääosa painonarvauksista meni alle 20kg :)

Veikkauksia oli useita satoja; taisivat olla perhoskoiraomistajia iso osa koska pääosa painonarvauksista meni alle 20kg :) Erämessukoira Dash lopputulos Lähettäjä Susiraja - 21.06.10 21:56 Kolin erämessujen www.eramessutkolilla.com messukoira-dashin (muuttipentu 5kk,3vk) painonarvauskilpailun voitti Petri Lahanne. Hänen veikkauksensa

Lisätiedot

============================================================================

============================================================================ ALMAn TALVIPÄIVÄT Lähettäjä salosi - 01.01.07 17:21 Hyvää Uutta Vuotta kaikille :) Muistuttaisin teitä siitä että Alman talvipäiväilmoittautumiset ovat käynnissä ja olenkin saanut tietooni että jotkut

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

NOBIVAC RABIES VET. Adjuvantti: Alumiinifosfaatti (2 %) 0,15 ml (vastaten alumiinifosfaattia 3 mg)

NOBIVAC RABIES VET. Adjuvantti: Alumiinifosfaatti (2 %) 0,15 ml (vastaten alumiinifosfaattia 3 mg) VALMISTEYHTEENVETO 1 ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Nobivac RABIES Vet 2 LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Per annos (1 ml): Vaikuttava aine: BHK-21-soluviljelmässä kasvatettua ja beeta-propionilaktonilla inaktivoitua

Lisätiedot

Jokainen haastattelija muotoilee pyynnön omaan suuhunsa sopivaksi sisällön pysyessä kuitenkin samana.

Jokainen haastattelija muotoilee pyynnön omaan suuhunsa sopivaksi sisällön pysyessä kuitenkin samana. Muistatko? hanke Kysymykset yksilöhaastatteluun Alkulämmittelynä toimivat jokaisen haastattelun alussa täytettävän perustietolomakkeen kysymykset (nimi, syntymäaika ja paikka, osoite jne.). Haastattelun

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dolpac vet tabletit keskikokoisille koirille (3 30 kg) 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Dolpac vet tabletit keskikokoisille koirille (3 30 kg) 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Dolpac vet tabletit keskikokoisille koirille (3 30 kg) 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1 tabletti sisältää Vaikuttavat aineet: Oksanteeli Pyranteeli Pratsikvanteli

Lisätiedot

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet 1. Kysy Asiakkaalta: Tunnista elämästäsi jokin toistuva malli, jota et ole onnistunut muuttamaan tai jokin ei-haluttu käyttäytymismalli tai tunne, tai joku epämiellyttävä

Lisätiedot

Oraalipasta Valkoinen, sakea pasta. Hevonen

Oraalipasta Valkoinen, sakea pasta. Hevonen 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI ERAQUELL 18.7 mg/g oraalipasta (AT, BE, DE, EL, FI, FR, IT, IR, LU, NL, UK) ERAQUELL vet. 18.7 mg/g Oral Paste (NO, SE) EQUIMEL 18.7 mg/g Oral Paste (ES, PT) VIRBALAN vet. 18.7 mg/g

Lisätiedot

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä

7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä 7 keinoa lisätä kirjasi myyntiä montako tietokirjaa pitää myydä, että olisit suomessa bestseller? Bestseller-listalle Suomessa tietokirjalla on päässyt vuonna 2014 jos on myynyt yli 13500 kappaletta tai

Lisätiedot

KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.8.2015. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006.

KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.8.2015. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.8.2015 1. KASVATTAJAKOLLEGION TARKOITUS Edistää kromforländerien jalostuksellista

Lisätiedot

Tärkeimmät sisäloiset

Tärkeimmät sisäloiset Lampaan sisäloiset Tärkeimmät sisäloiset Meillä? Muualla? Teladorsagia circumcinta (ent. Oestertagia) Trichostrongylus vitrinus Haemonchus cntortus Nematodirus battus = maha ja suolistomadot Kuva: Teara/US

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Kooste vuoden 2013 pentuepalautteista 27.2.2016 jalostustoimikunta kuvat Eila Pöysä

Kooste vuoden 2013 pentuepalautteista 27.2.2016 jalostustoimikunta kuvat Eila Pöysä Kooste vuoden 2013 pentuepalautteista 27.2.2016 jalostustoimikunta kuvat Eila Pöysä Yleistä Pentuepalautteiden avulla kerätään tietoa shetlanninlammaskoirien lisääntymisterveydestä. Tietoa käytetään mm.

Lisätiedot

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto

KESKUSTELUJA KELASSA. Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto KESKUSTELUJA KELASSA Kansalaisopistot kotouttamisen tukena hanke/opetushallitus 2007 2008 Kuopion kansalaisopisto Materiaalin tekijät: Teksti: Mirja Manninen Ulkoasu/muokkaus: Sari Pajarinen Piirroskuvat:

Lisätiedot

============================================================================

============================================================================ Apua tarvitaan! Lähettäjä nuki - 08.01.06 10:43 Elikkäs tämmöinen ongelma on meillä ilmaantunut :angry: : Nuorempi koiramme (5kk) on ruvennut syömään ulosteita. Mistä moinen voisi johtua? Ja tänään kun

Lisätiedot

Kasvit, eläimet, terveys - miten käytän luontoa apunani -

Kasvit, eläimet, terveys - miten käytän luontoa apunani - Kasvit, eläimet, terveys - miten käytän luontoa apunani - Tiina Harrinkari MMM, agr Maisematie 643, 39120 Mahnala Sposti: tiina.harrinkari @ netti.fi p. 040 700 1597 Luennon aihealueet 1. Syy: miksi ruokinta

Lisätiedot

Pärnu kodutute loomade VARJUPAIK Löytöeläintarha

Pärnu kodutute loomade VARJUPAIK Löytöeläintarha Pärnu kodutute loomade VARJUPAIK Löytöeläintarha 24.3.-4.4.2014 Kissoja n. 40-50 Koiria n. 15 Koiria ja kissoja löydetään kadulta, metsästä, roskiksista, jätelavoilta... Kissoja pyydystettiin loukkujen

Lisätiedot

Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta

Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta Hevosten ruokinta: Kantavan tamman ruokinta Tiineyden loppuvaiheen ruokinta Imetyskauden ruokinta Vieroitetun varsan ruokinta Agriristeily 8.2.2013 Heikki Kankainen

Lisätiedot

- Tietoja koirapuistoista ja aitauksista Vantaalla löydät osoitteesta http://kartta.vantaa.fi/fin -- vapaa-aika -- koirapuistot

- Tietoja koirapuistoista ja aitauksista Vantaalla löydät osoitteesta http://kartta.vantaa.fi/fin -- vapaa-aika -- koirapuistot VANTAAN PALVELUSKOIRAYHDISTYS ry VPY Koirienkoulutusalueiden säännöt: Yleistä: Nämä säännöt koskevat seuraavia VANTAAN PALVELUSKOIRAYHDISTYS ry:n VPY hallinnoimia koulutusalueita: Itä-Vantaa: Saviontien

Lisätiedot

Puutiaisesta ei päivääkään. Koiran ulkoiset asukkaat Apteekkikoulutus 2006

Puutiaisesta ei päivääkään. Koiran ulkoiset asukkaat Apteekkikoulutus 2006 Puutiaisesta ei päivääkään Koiran ulkoiset asukkaat Apteekkikoulutus 2006 Ulkoloiset ovat yleisiä Ruotsalaisen tilaston mukaan 25 % eläinlääkärin potilaista on iho-ongelmaisia, joilla tavallisin syy on

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Perhepäivähoidon hygieniaohjeet

Perhepäivähoidon hygieniaohjeet Perhepäivähoidon hygieniaohjeet Hygienia ja puhtaus Hygienia on aikuisen ja lasten henkilökohtaista hygieniaa sekä työympäristön-, lelujen ja elintarvikkeiden puhtautta. Hygienian tehostaminen päivähoidossa

Lisätiedot

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO LIITE I VALMISTEYHTEENVETO 1 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Procox 0,9 mg/ml + 18 mg/ml oraalisuspensio koiralle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttavat aineet: Procox sisältää 0,9 mg/ml emodepsidiä

Lisätiedot

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! - Elikkä tässä ohjeessa näet kuinka voit tehdä peda.net palveluun koti/etätehtäviä tai vaikka kokeitten tekoa, tapoja on rajattomasti.

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

www.vomoghundemat.fi

www.vomoghundemat.fi www.vomoghundemat.fi Vom og Hundemat on norjalainen koirien tuoreruokatuote. Se valmistetaan norjalaisista eläinperäisistä raaka-aineista, kuten broileri, naudan sisäelimet, pötsi, lohi, naudan maksa ja

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

LONKKAKIPUTUTKIMUS / 08-09 Alkukysely 1 (Lähetetty kotiin tai imuroitu verkosta, marras- joulukuu 2008)

LONKKAKIPUTUTKIMUS / 08-09 Alkukysely 1 (Lähetetty kotiin tai imuroitu verkosta, marras- joulukuu 2008) LONKKAKIPUTUTKIMUS / 08-09 Alkukysely 1 (Lähetetty kotiin tai imuroitu verkosta, marras- joulukuu 2008) Kiitos, että olette päättänyt osallistua tutkimukseen, jossa selvitetään nivelrikkovaivaisten koirien

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

SELVITYS SIITÄ MITEN ERÄÄT PERINNÖLLISET SAIRAUDET (KUTEN GPRA JA FUCOSIDOSIS) PERIYTYVÄT ENGLANNINSPRINGERSPANIELEISSA

SELVITYS SIITÄ MITEN ERÄÄT PERINNÖLLISET SAIRAUDET (KUTEN GPRA JA FUCOSIDOSIS) PERIYTYVÄT ENGLANNINSPRINGERSPANIELEISSA SELVITYS SIITÄ MITEN ERÄÄT PERINNÖLLISET SAIRAUDET (KUTEN GPRA JA FUCOSIDOSIS) PERIYTYVÄT ENGLANNINSPRINGERSPANIELEISSA Kaikki koiran perimät geenit sisältyvät 39 erilliseen kromosomipariin. Geenejä arvellaan

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Activyl Tick Plus 75 mg + 240 mg paikallisvaleluliuos hyvin pienille koirille Activyl Tick Plus 150 mg + 480 mg paikallisvaleluliuos pienille koirille Activyl Tick Plus 300 mg + 960

Lisätiedot

KASVATTAJAKYSELY PARSONRUSSELLTERRIERI KASVATTAJILLE

KASVATTAJAKYSELY PARSONRUSSELLTERRIERI KASVATTAJILLE Parsonrussellinterrierit ry / Jalostustoimikunta KASVATTAJAKYSELY PARSONRUSSELLTERRIERI KASVATTAJILLE Kysely on syytä palauttaa allekirjoituksella varustettuna, sillä vastanneiden nimet julkaistaan Parsonlehdessä.

Lisätiedot

Ajankohtaista luomukanojen terveydestä 8.6.2011

Ajankohtaista luomukanojen terveydestä 8.6.2011 Ajankohtaista luomukanojen terveydestä 8.6.2011 Laila Rossow Siipikarjan taudit Tarttuvien tautien erikoiseläinlääkäri EVIRA Siipikarjan terveydentila on Suomessa ollut jo vuosikausia erittäin hyvä Vaarallisia

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää 230 mg pyranteeliembonaattia ja 20 mg pratsikvanteelia

VALMISTEYHTEENVETO. Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää 230 mg pyranteeliembonaattia ja 20 mg pratsikvanteelia 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI VALMISTEYHTEENVETO Cazitel 230/20 mg kalvopäällysteinen tabletti kissalle 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää 230 mg pyranteeliembonaattia

Lisätiedot

KUVIA MAISASTA V. 2012-2013 PENTUKUVAT

KUVIA MAISASTA V. 2012-2013 PENTUKUVAT SIVUSTO Etusivu Jorsakin kenneli Koiramme Pentuboxi Kasvatit Koiratietoa Linkit KUVIA MAISASTA V. 2012-2013 Uusimmat kuvat ovat sivun alalaidassa PENTUKUVAT L-PENNUT 0 VRK PIKALINKIT Maisan sivu Pentukuvat

Lisätiedot

lehtipajaan! Oppilaan aineisto

lehtipajaan! Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO. Milbactor 2,5 mg/25 mg tabletit pienille koirille ja koiranpennuille, jotka painavat vähintään 0,5 kg

VALMISTEYHTEENVETO. Milbactor 2,5 mg/25 mg tabletit pienille koirille ja koiranpennuille, jotka painavat vähintään 0,5 kg VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Milbactor 2,5 mg/25 mg tabletit pienille koirille ja koiranpennuille, jotka painavat vähintään 0,5 kg 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Yksi tabletti sisältää:

Lisätiedot

Ryhmätyöt OPETUSAINEISTO USKO, TOIVO, RAKKAUS. Merimiestatuoinnit. Linnéa de Laval, Ruotsin merimuseon museolehtori www.sjohistoriska.

Ryhmätyöt OPETUSAINEISTO USKO, TOIVO, RAKKAUS. Merimiestatuoinnit. Linnéa de Laval, Ruotsin merimuseon museolehtori www.sjohistoriska. Ryhmätyöt Merimiestatuoinnit OPETUSAINEISTO USKO, TOIVO, RAKKAUS Linnéa de Laval, Ruotsin merimuseon museolehtori 1 Ryhmä 1 Olette saaneet käteenne noin 10 tatuointikuvaa. Tatuointikuvat ovat kuvia, joita

Lisätiedot

TERVEYSKORTTI KAIKKI MITÄ LEMMIKILLESI TARVITSET

TERVEYSKORTTI KAIKKI MITÄ LEMMIKILLESI TARVITSET TERVEYSKORTTI KAIKKI MITÄ LEMMIKILLESI TARVITSET ELÄINTOHTORI KIVUTON PALVELEE Akuutit sairastapaukset ja ensiapu o oksentelu o ripulointi o pissaamattomuus o vierasesine-epäilyt o synnyttävät nartut o

Lisätiedot

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Cazitel tabletit suurille koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää:

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Cazitel tabletit suurille koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS. Yksi tabletti sisältää: 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Cazitel tabletit suurille koirille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Yksi tabletti sisältää: Vaikuttavat aineet: Pratsikvanteli 175 mg Pyranteeli 175 mg (vastaten 504 mg pyranteeliembonaattia)

Lisätiedot

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty.

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty. Nä-mä jo o-saam-me. Kir-joi-ta sa-nat so-pi-van ku-van al-le. Li-sää puut-tu-vat ta-vut. Piir-rä ju-tus-ta ku-va. Kek-si pen-nuil-le ni-met.... 8 9 Kirjoita ku-vaan: Piir-rä ku-vaan: Lu-mi-u-kol-le hat-tu

Lisätiedot

Lemmikkieläinten tyypillisimmät lääkehaitat. ELL Karoliina Laine Fimea Eläinlääkevalvonta -yksikkö

Lemmikkieläinten tyypillisimmät lääkehaitat. ELL Karoliina Laine Fimea Eläinlääkevalvonta -yksikkö Lemmikkieläinten tyypillisimmät lääkehaitat ELL Karoliina Laine Fimea Eläinlääkevalvonta -yksikkö Eläinlääkkeiden haittavaikutukset ja niiden seuranta Haittavaikutuksella tarkoitetaan haitallista tai tahatonta

Lisätiedot

Suuret koe-eläimet biologia, hoito ja toimenpiteet

Suuret koe-eläimet biologia, hoito ja toimenpiteet Suuret koe-eläimet biologia, hoito ja toimenpiteet Eläinkokeiden ABC 5.10.-14.12.2012 Koe-eläinkeskus / Anna Meller / Suuret koe-eläimet biologia, hoito ja toimenpiteet 19.10.2012 1 Suuret eläimet koe-eläiminä

Lisätiedot

LUOVASTI TÖISSÄ 12.6.2015. Kirjastopäivät 10.-12.6. Seinäjoella. Juha T Hakala

LUOVASTI TÖISSÄ 12.6.2015. Kirjastopäivät 10.-12.6. Seinäjoella. Juha T Hakala LUOVASTI TÖISSÄ 12.6.2015 Kirjastopäivät 10.-12.6. Seinäjoella Kuka 2 Veikko Huovinen 3 Jotta näkee, tarvitsee haukan siivet ja etäisyyttä! Tietotyöllä on puolensa 4 Saan sata sähköpostia päivässä. Ok,

Lisätiedot

KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.5.2015. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006.

KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.5.2015. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.1.2001. Muutos 9.1.2005. Muutos 28.1.2006. KASVATTAJAKOLLEGION SÄÄNNÖT Voimaan 1.5.2015 1. KASVATTAJAKOLLEGION TARKOITUS Edistää kromforländerien jalostuksellista

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

Rokottaminen - käytännön ohjeita pulmatilanteisiin

Rokottaminen - käytännön ohjeita pulmatilanteisiin Rokottaminen - käytännön ohjeita pulmatilanteisiin Th Nina Strömberg Rokotusohjelmayksikkö THL 5.4.2016 1 Rokottamisen muistisäännöt Rokottamisessa ja rokotussarjojen aikatauluttamisessa on tietyt lainalaisuudet,

Lisätiedot

OHJE SELÄN MUUTOSTEN RÖNTGENKUVAUKSISTA JA LUOKITUKSESTA (Selkäohje)

OHJE SELÄN MUUTOSTEN RÖNTGENKUVAUKSISTA JA LUOKITUKSESTA (Selkäohje) OHJE SELÄN MUUTOSTEN RÖNTGENKUVAUKSISTA JA LUOKITUKSESTA (Selkäohje) Kennelliiton hallituksen 7.2.2013 hyväksymä, voimassa 1.6.2013 alkaen. Päivitetty hallituksen kokouksissa 22.8.2013 ja 28.8.2014. Tämä

Lisätiedot

PAKKAUSSELOSTE ProMeris paikallisvaleluliuos kissoille

PAKKAUSSELOSTE ProMeris paikallisvaleluliuos kissoille PAKKAUSSELOSTE ProMeris paikallisvaleluliuos kissoille 1. MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI Myyntiluvan

Lisätiedot

KUTSUMUS TAUSTATIETOA KUTSUMUKSESTA

KUTSUMUS TAUSTATIETOA KUTSUMUKSESTA Andreas-raamatturyhmämateriaali I/03 Kansan Raamattuseuran nuorisotyö Kaisaniemenkatu 8, III krs 00170 HELSINKI nuorisotyö@karas-sana.fi 09/681 55 830 KUTSUMUS Tämän materiaalin sisältö tarkastelee kutsumusta

Lisätiedot

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO

LIITE I VALMISTEYHTEENVETO LIITE I VALMISTEYHTEENVETO 1 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI STRONGHOLD 15 mg paikallisvaleluliuos STRONGHOLD 30 mg paikallisvaleluliuos STRONGHOLD 45 mg paikallisvaleluliuos STRONGHOLD 60 mg paikallisvaleluliuos

Lisätiedot

============================================================================

============================================================================ Ilmoitus maaseudun tulevaisuudessa 24.3.2010 Lähettäjä Finnrock - 24.03.10 13:53 Olisikohan toivoa että tämä on vitsi? Myydään eläimiä: "HARVINAISUUS! Malaga-risteytyskoira. Alaskanmalamuutti-kaukasianpaimenkoira.

Lisätiedot

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Noromectin Pour-on vet 5 mg/ml, kertavaleluliuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Noromectin Pour-on vet 5 mg/ml, kertavaleluliuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS VALMISTEYHTEENVETO 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Noromectin Pour-on vet 5 mg/ml, kertavaleluliuos 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttava aine: 1 ml sisältää: Ivermektiiniä 5 mg Apuaineet: Täydellinen

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Hippomectin 12 mg/g oraaligeeli hevosille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS

1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI. Hippomectin 12 mg/g oraaligeeli hevosille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Hippomectin 12 mg/g oraaligeeli hevosille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttava aine: Grammaa kohden: Ivermektiini 12 mg Apuaineet: Täydellinen apuaineluettelo, katso

Lisätiedot

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat Maittavan lihaisat Jahti&Vahti -koiranruoat Täysravinto paljon liikkuville koirille 32% Premium-luokan ruokaa koirallesi Suositut, nyt koostumukseltaan entistäkin lihaisemmat, Jahti&Vahti -koiranruoat

Lisätiedot

Päiväkoti monikielisen kehityksen ympäristönä Varsinais-Suomen varhaiskasvattaja 2014 Jaana Toomar, Johanna Sallinen & Karita Mård-Miettinen

Päiväkoti monikielisen kehityksen ympäristönä Varsinais-Suomen varhaiskasvattaja 2014 Jaana Toomar, Johanna Sallinen & Karita Mård-Miettinen Päiväkoti monikielisen kehityksen ympäristönä Varsinais-Suomen varhaiskasvattaja 2014 Jaana Toomar, Johanna Sallinen & Karita Mård-Miettinen Näkökulmia monikielisyyteen Yksikielinen näkökulma: monikielinen=yksikielinen+yksikielinen+jne.

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Suomen Ajokoirajärjestön jalostusneuvojan toimintaohje

Suomen Ajokoirajärjestön jalostusneuvojan toimintaohje Suomen Ajokoirajärjestön jalostusneuvojan toimintaohje 1. Velvoitteet Ottaessaan vastaan SAJ - FSK:n jalostusneuvojan tehtävät asianomainen sitoutuu noudattamaan rotujärjestön jalostustoimikunnan johtosääntöä

Lisätiedot

PERHEINTERVENTIOIDEN SOVELTAMINEN LASTEN JA NUORTEN VASTAANOTOLLA

PERHEINTERVENTIOIDEN SOVELTAMINEN LASTEN JA NUORTEN VASTAANOTOLLA PERHEINTERVENTIOIDEN SOVELTAMINEN LASTEN JA NUORTEN VASTAANOTOLLA Mielenterveyskeskus Lasten ja nuorten vastaanotto 0-20 v. lasten ja nuorten tunne-el elämään, käyttäytymiseen ytymiseen ja kehitykseen

Lisätiedot

Minulleko lemmikkilintu?

Minulleko lemmikkilintu? Minulleko lemmikkilintu? Hyvin hoidettuna lintu sopii vastuuntuntoisen ihmisen lemmikiksi. Sen tulee kuitenkin saada elää linnun elämää kotona, eikä kyseessä ole ensisijaisesti sylilemmikki. Ennen oman

Lisätiedot

- 3.2 Voisiko pentueen määritellä samoin kuin sijoitussopimuksen osalta?

- 3.2 Voisiko pentueen määritellä samoin kuin sijoitussopimuksen osalta? Kysymykset: 1) Kauppasopimus: - Onko Kennelliiton vanhassa kauppasopimuksessa (1.2.1995) jotain sellaista, jonka vuoksi sopimus oli pakko uudistaa (toki huomioiden sopimuksessa virhevastuulle asetettu

Lisätiedot

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011 Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja llä 11 Vanhempien palautteet Marja Leena Nurmela Tukeva/Rovaseutu Tietoa lasten eroryhmästä Lasten eroryhmät kokoontuivat 7

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia PIKAOPAS Kysymyksiä ja vastauksia K: Mikä ja mihin käyttötarkoitukseen Acetium on? V: Acetium on tarkoitettu karsinogeenisen asetaldehydin sitomiseen paikallisesti mahasta ihmisillä, jotka kuuluvat asetaldehydialtistuksen

Lisätiedot

============================================================================

============================================================================ Mielipiteitä kriteereistä ja infoista Lähettäjä Jennimaria Holopainen - 24.07.13 10:51 Hei, Jalostustoimikunta pyytää nyt mielipiteitä kasvattajilta ja harrastajilta, kuinka voisimme saada vielä enemmän

Lisätiedot

Itsemurhasta on turvallista puhua

Itsemurhasta on turvallista puhua Itsemurhasta on turvallista puhua Vaikuttaako joku lähelläsi masentuneelta? Voisiko hän miettiä itsemurhaa? AINOA tapa tietää on kysyä asiasta suoraan. Usein ajatellaan: Ettei itsemurhia oikeasti tehdä.

Lisätiedot

Emodepsidi Pratsikvanteeli Profender tabletti pienelle koiralle 3 mg 15 mg Profender tabletti keskikokoiselle 10 mg 50 mg

Emodepsidi Pratsikvanteeli Profender tabletti pienelle koiralle 3 mg 15 mg Profender tabletti keskikokoiselle 10 mg 50 mg 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Profender 15 mg/3 mg depottabletti pienelle koiralle Profender 50 mg/10 mg depottabletti keskikokoiselle koiralle Profender 150 mg/30 mg depottabletti suurelle koiralle 2. LAADULLINEN

Lisätiedot

TERVEYSRISKILASKURI v. 2014

TERVEYSRISKILASKURI v. 2014 TERVEYSRISKILASKURI v. 2014 Perinnölliset sairaudet Hannes Lohi: Koirilla esiintyy heti ihmisen jälkeen lajeista eniten erilaisia perinnöllisiä sairauksia. Yli 400 erilaista perinnöllistä sairautta on

Lisätiedot

Tässä osassa on tietoa kivunlievityksestä lääkkein nielurisaleikkauksen jälkeen. Voit laskea oikean kipulääkeannoksen lapsellesi.

Tässä osassa on tietoa kivunlievityksestä lääkkein nielurisaleikkauksen jälkeen. Voit laskea oikean kipulääkeannoksen lapsellesi. Kivunlievitys Tässä osassa on tietoa kivunlievityksestä lääkkein nielurisaleikkauksen jälkeen. Voit laskea oikean kipulääkeannoksen lapsellesi. Huomaa, että tämä kivunlievitysohje pätee vain, jos lapsella

Lisätiedot

Lääkäreille ja apteekkihenkilökunnalle lähetettävät tiedot Bupropion Sandoz 150 mg ja 300 mg säädellysti vapauttavista tableteista

Lääkäreille ja apteekkihenkilökunnalle lähetettävät tiedot Bupropion Sandoz 150 mg ja 300 mg säädellysti vapauttavista tableteista Lääkäreille ja apteekkihenkilökunnalle lähetettävät tiedot Bupropion Sandoz 150 mg ja 300 mg säädellysti vapauttavista tableteista Valmisteyhteenveto on luettava huolellisesti ennen Bupropion Sandoz -valmisteen

Lisätiedot

Yksi ihmisen karmeimmista loismadoista on katoamassa maailmasta

Yksi ihmisen karmeimmista loismadoista on katoamassa maailmasta Tiede Yksi ihmisen karmeimmista loismadoista on katoamassa maailmasta Guineanmato on kuuluisa karmeudestaan. Toukat pääsevät elimistöön juomaveden kautta. Naaraat kasvavat jopa metrisiksi. Kun on aika

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Mitä kuluttaja tuumii luomusta?

Mitä kuluttaja tuumii luomusta? Tervetuloa Mitä kuluttaja tuumii luomusta? Ohjelma klo 9.30 Luomubrunch klo 0.00 Luomun kuluttajabarometrin 203 tulokset, toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila/Pro Luomu ry klo 0.30 Luomun rooli suomalaisessa

Lisätiedot

Kissoille tarkoitetut Advocate-valmisteet sisältävät 100 mg/ml imidaklopridia ja 10 mg/ml moksidektiinia

Kissoille tarkoitetut Advocate-valmisteet sisältävät 100 mg/ml imidaklopridia ja 10 mg/ml moksidektiinia 1. ELÄINLÄÄKKEEN NIMI Advocate paikallisvaleluliuos pienille kissoille ja freteille. Advocate paikallisvaleluliuos suurille kissoille 2. LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN KOOSTUMUS Vaikuttavat aineet: Kissoille

Lisätiedot