SML:N JÄSENKERHOJEN C-TOIMITSIJAKOULUTUS 1/09

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SML:N JÄSENKERHOJEN C-TOIMITSIJAKOULUTUS 1/09"

Transkriptio

1 SML:N JÄSENKERHOJEN C-TOIMITSIJAKOULUTUS 1/09 DIA KÄSIKIRJOITUS C-TOIMITSIJAKOULUTUKSIA PITÄVILLE KOULUTTAJILLE (Käsikirjoitus on tarkoitettu kouluttajan avuksi). Arvoisa kouluttaja Tämä diakäsikirjoitus ja siihen liittyvä Powerpoint -materiaali on tehty tukemaan kerhojen A-toimitsijalisenssin omaavien kouluttajien pitämiä C-toimitsijakoulutuksia. Tässä käsikirjoituksessa mainitaan diakohtaisesti perustavoitteet, joista koulutustilaisuuden yhteydessä on tärkeää keskustella. C-materiaalin tavoitteena on antaa perustietoa SML:n toiminnasta ja nimenomaan toimitsijoita koskevista tärkeistä asioista. C-kurssi antaa perustietoa toimitsijatoiminnasta kiinnostuneille henkilöille ja tarjoaa lähtötiedot B- ja A-kursseja silmällä pitäen. Varsinaista C-toimitsijalisenssiä ei enää tarvitse hakea erikseen SML:n toimistolta, eikä C- lisenssistä peritä maksua. Kerhot ovat velvollisia pitämään listaa jäseniensä toimitsijalisensseistä. C-toimitsijakelpoisuus on voimassa siitä lähtien, kun kouluttaja on toimittanut pidetyn koulutuksen tiedot ja osallistujalistan oikein täytettynä SML:n toimistolle. Lopusta löydätte koulutuksen tieto- ja osallistujalistan pohjan, joka tulee toimittaa SML:n toimistolle. Mikäli kerho haluaa tilata C-toimitsijakortit kurssin käyneille henkilöille, pitää asiasta mainita erikseen toimistolle toimitettavassa osallistujalistassa. Koulutus voidaan järjestää yhteistyössä alueen kerhojen kanssa ja kerhot voivat itse päättää miten koulutuksen järjestävät (pitopaikka, kulut osallistujille ym.). Koulutusmateriaalin lisäksi osallistujille on hyvä jakaa oman kerhon säännöt sekä toimintasuunnitelma. Lisätietoja C-materiaalista ja siihen liittyvästä koulutuksesta saatte tarvittaessa SML:n toimistolta. Hyvää koulutustilaisuutta SML:n toimiston ja kouluttajien puolesta! Ville Salonen SML Kerhotoiminnan kehittäjä S-posti: puh:

2 DIA 1: Aloitus DIA 2: Ohjeita kerholle ja kouluttajille Sivulla kerrotaan C-toimitsijamateriaalin toteuttamisesta SML:n jäsenkerhoissa. Sivun 1 ohjeet on tarkoitettu koulutuksen vetävälle A-toimitsijalla sekä kerhojen luottamushenkilöille, jotka järjestävät koulutusta kerhojäsenistölle. Materiaalin tavoitteena on tarjota työkaluja kerhon omatoimisen toiminnan tueksi. Lisätietoja koulutuksen toteuttamisesta ja sen sijoittumisesta SML:n koulutusjärjestelmään saa SML toimistolta (Yhteystiedot viimeisessä diassa) Kouluttajat HUOM!!: Muistakaa toimittaa nimet ja osallistujan kerhotiedot sisältävä osallistujalista SML:n toimistolle. Tiedot kirjataan SML:n rekisteriin ja suoritettu C-kurssi on edellytys B-kurssille osallistumiselle. Myös palautteen kerääminen koulutuksen sisällöstä on tärkeää tulevaisuuden kehitystyötä ajatellen ja toimittakaa se ystävällisesti osallistujalistan yhteydessä SML:n toimistolle, niin pääsemme kehittämään materiaalia oikeaan suuntaan. DIA 3: Päätöksenteko SML:n organisaatiossa Tavoitteena on kertoa pääasioita SML:n toiminnasta, organisaatioista ja kansainvälisistä liitoista, joissa SML on jäsenenä. Koko SML:n toiminta pohjautuu FIM:n ja UEM:n säännöstöihin sekä SML:n omiin sääntökirjoihin, joita SML:n toiminnan tulee kansallisella tasolla noudattaa. Kouluttajan tavoitteena on avata karkea kokonaiskuva osallistujille, jotta koulutettavat osaavat tulevaisuudessa sijoittaa eri kansainväliset liitot ja säännöstöt oikeaan järjestykseen SML:n urheilusäännöstöön ja lajisääntöihin nähden. Organisaation osalta on hyvä käydä päälisin puolin läpi SML:n päätöksen tekoon liittyvät tahot ja miten jäsenkerhot voivat vaikuttaa lajiliiton toimintaan. DIA 4: Organisaatiokaavio Kaavio on kouluttajan apuna hahmottamassa SML:n työryhmiä ja päätöksentekoa. Organisaation toimintaa ei ole tarkoitus käydä yksityiskohtaisesti läpi, vaan alustuksen tavoitteena on antaa yleiskuvaa siitä, mitä erilaisia työryhmiä ja tahoja liittyy Suomen Moottoriliiton organisaatioon. Kouluttaja voi itse määritellä dian yhteydessä käytävien asioiden laajuuden riippuen koulutettavien pohjatiedoista. Toimitusjohtaja koordinoi toimiston tehtäviä sekä luottamusryhmien toimintaa. Liittohallituksen asettaman erityistyöryhmät käsittelevät tilanteen mukaan ajankohtaisia asioita. Toimisto toimii toteuttavana, eli operatiivisena tahona, joka toteuttaa jokapäiväisiä rutiineja tehtyjen päätösten pohjalta. Luottamusryhmät (esim. lajiryhmät) tekevät oman lajin kilpailu, koulutus ja valmennustoiminnan kehitystyötä. Jäsenkerhoilla on oikeus esittää päteviä henkilöitä luottamustehtäviin ja näin vaikuttaa oman lajin sääntöihin ja kehitystoimintaan.

3 Korkein päättävä elin on vuosittain kokoontuva SML:n liittokokous, johon osallistuvat jäsenkerhojen nimeämät edustajat. DIA 5: Päätöksenteko moottorikerhossa Kouluttaja voi päättää miten haluaa käydä läpi oman kerhon päätöksentekoa ja voi tarvittaessa valmistella Dian oman kerhon mallin mukaiseksi. Tavoitteena antaa osallistujille ohjeita toiminnasta omassa moottorikerhossa. DIA 6: SML:n toimintaan liittyvät toteuttavat toimitsijat Diaan on listattu SML:n toimintaan liittyvät toteuttavat toimitsijat. Valvovat toimitsijat on mainittu kohdassa yksi, mutta valvovat toimitsijat käydään läpi myöhemmin. Asia käydään perustasolla läpi, eikä varsinaisiin yksittäisiin tehtäviin kiinnitetä liikaa huomiota. Tavoitteena on antaa kuva siitä, minkälaisia toimitsijoita kilpailutapahtumissa on toiminnassa mukana ja antaa osallistujille käsitys siitä, minkälaisia konkreettisia tehtäviä toimitsijat tulevat kilpailutapahtumissa hoitamaan = Vastaus kysymykseen minkälaisissa tehtävissä toimitsija tulevat toimimaan? DIA 7: Toimitsijaluvat ja täydennykset Dian aiheena on toimitsijatasojen esittely Toimitsijalisenssien ohella järjestelmään kuuluvat erilaiset lisenssien täydennysosat. Kouluttajan tavoitteena on selvittää osallistujille eri toimitsijalisenssitasot ja mitä tasot merkitsevät (urheilusäännöstössä on mainittu lisenssivaatimukset eri tehtäviin kilpailussa). Vaatimuksia ei tarvitse C-tasolla käydä läpi sääntökirjan laajuudessa. Lisäksi kouluttaja selvittää mitä täydennysosat ovat ja mitä ajanotto- tai katsastustoiminta kilpailutilanteessa ovat. Tavoite ei ole perehtyä yksityiskohtiin, vaan käydä läpi perusasiat, jotta tulevaisuudessa eri toimitsijoiden yksityiskohtaiset tehtävän kuvaukset on helpompi omaksua. Käydään läpi myös luokittelut nopeus-, rata-, ja reittilajeihin (=mikä laji kuuluu mihinkin). DIA 8: Turvallisuus Turvallisuus on tärkein velvollisuus, josta kilpailun järjestäjän tulee huolehtia. Velvollisuus koskee näin ollen myös kaikkia toimitsijoita, jotka hoitavat tehtäviään tapahtuman aikana. Tavoitteena on käydä keskustelua kilpailun turvallisuudesta, siihen liittyvistä tahoista (yleisö, toimitsijat, kilpailijat) ja minkälaisista tilanteista käytännössä voi olla kyse. Millaisia yleisimmät vaaratilanteet ovat SML lajien parissa.

4 Käydään läpi myös SML:n kilpailulupa ja mitä se tarkoittaa (mistä haetaan ja milloin). Kilpailuluvan laiminlyönti johtaa niin sanottuun luvattomaan kilpailutoimintaan SML:n UEM:n ja FIM:n näkökulmasta tarkasteltuna. DIA 9: Päätösvalta ja vastuut kilpailuissa Dian tavoitteena on selvittää kilpailun johtajan ja tuomariston asemaa kilpailun vastuuhenkilöinä. Koulutuksen yhteydessä voidaan perustasolla käydä läpi tuomariston ja kilpailun johtajan vastuualueita. Perusajatuksena on kilpailun johtajan vastuu toteuttavasta organisaatiosta ja valvojan vastuusta tuomariston puheenjohtajana. Kouluttajan tavoitteena on antaa perustieto siitä, ketkä toimivat kilpailutapahtuman vastuutehtävissä. KILPAILUN JOHTAJA VASTAA KAIKISTA JÄRJESTELYIHIN JA TAPAHTUMAAN LIITTYVISTÄ TOIMISTA. KILPAILUN JOHTAJA VOI JAKAA TEHTÄVIÄ MUTTA VASTAA KAIKKIEN TOIMITSIJOIDEN TOIMINNASTA. DIA 10: Päätösvalta ja vastuut kilpailuissa Sivu 9 on jatkoa sivulle 8 ja aiheena valvovat toimitsijat ja miten tehtävät eroavat toteuttavista toimitsijoista. DIA 11: Toimitsijalupien ja täydennysten voimassaolo SML:n säännöt määrittelevät toimitsijalisensseille ja täydennyksille voimassaoloajat. Kurssilla käydään läpi toimitsijalupien hakemiseen liittyviä asioita ja määräyksiä. Tavoitteena on antaa kuva kurssille osallistuville henkilöille siitä, miten lupien anominen hoidetaan ja miten luvat voidaan uusia voimassaoloajan umpeuduttua. DIA 12: Oman kerhon yhteistoiminta alueen kerhojen kanssa. Sivun 11 asiat on tarkoitettu kouluttajan oman harkinnan mukaan toteutettavaksi. Kerhojen alueellinen yhteistyö kilpailujen järjestämisessä määrittelee kouluttajan laatiman sisällön. Tavoitteena on käydä läpi oman kerhon yhteistyötä kilpailun järjestämisessä muiden kerhojen kanssa ja miten esim. toimitsijayhteistyö on alueellisesti toteutunut. DIA 13: Jatkotehtäviä Kotitehtävien tavoitteena on ohjata kurssilaiset oikeiden säännösten pariin ja antaa mahdollisuus hankkia lisätietoa mahdollista B-ja A-kurssia varten. Kotitehtävien jakaminen on kouluttajan arvioitavissa osallistujista riippuen. DIA 14: Tiedonhankinta Ohjeita lisätietoa haluaville.

5 DIA 15: Yhteystiedot SML toimiston yhteystiedot lisätietoja ja yhteydenottoja varten. SUOMEN MOOTTORILIITTO, ( Osoite: Radiokatu 20, SLU Puh: S-postit: Toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist (09) Valmennus- ja projektipäällikkö Tomi Konttinen (09) Urheilusihteeri Sirpa Räsänen (09) Kerhotoiminnan kehittäjä Ville Salonen (09) Toimistosihteeri Christine Perjala (09) Tiedotusassistentti Johanna Pennala (09)

6 C-TOIMITSIJAKURSSIN TIETOLOMAKE JA OSALLISTUJALISTA Järjestävä kerho: Kouluttajan nimi: Aika ja paikka: Osallistujalista (Lista tulee toimittaa osoitteeseen: Suomen Moottoriliitto, Radiokatu 20, SLU TAI Nimi: Kerho: Syntymäaika (liitetään lisenssiin)

7 Nimi: Kerho: Syntymäaika (liitetään lisenssiin)

SML C-toimitsijoiden Koulutusmateriaali moottorikerhoille

SML C-toimitsijoiden Koulutusmateriaali moottorikerhoille SML C-toimitsijoiden Koulutusmateriaali moottorikerhoille C-toimitsijamateriaali kerhojen toteuttaman koulutuksen tueksi: Kouluttajalle Tämä koulutusmateriaali on tarkoitettu SML jäsenkerhojen itse toteuttaman

Lisätiedot

Suomen Moottoriliitto ry. KILPAILULUPA

Suomen Moottoriliitto ry. KILPAILULUPA Suomen Moottoriliitto ry. KILPAILULUPA Sisällysluettelo: 1. SUOMEN MOOTTORILIITTO ry (SML) 2. LIITON JÄSENYYS MUISSA YHTEISÖISSÄ 3. SML:N ORGANISAATION KUVAUS 4. SML:N EDUSTAMAT LAJIT 5. KILPAILULUPA,

Lisätiedot

Esittelyt o esittele itsesi o ja anna jokaisen esitellä itsensä ja kertoa mitä he ovat tehneet autourheilussa

Esittelyt o esittele itsesi o ja anna jokaisen esitellä itsensä ja kertoa mitä he ovat tehneet autourheilussa Kouluttajan ohjeistusta Tässä muutama vinkki mitä kouluttaja voi kertoa näyttämänsä dian kohdalla. Kaikista kohdista voi kertoa hyviä esimerkkejä ja myös niitä huonompiakin käytännön kokemuksien ja tapahtumien

Lisätiedot

Koeajotilaisuuden voi järjestää SML:n jäsenkerho

Koeajotilaisuuden voi järjestää SML:n jäsenkerho SML:n koeajoilmoitus ja vakuutus 2015 Tämä ohje on laadittu koeajotilaisuuksia varten, joissa jäsenkerho käyttää koeajoon osallistuville henkilöille kertaluontoisen tapaturmavakuutuksen koeajon aikana

Lisätiedot

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA SML:N ANTIDOPINGOHJELMA Sisällysluettelo: ANTIDOPINGOHJELMA 1 SML:N ANTIDOPINGTYÖN ARVOPERUSTA 2 ANTIDOPINGTYÖ JA -VALVONTA 3 DOPINGRIKKOMUKSET (LÄHDE ADT) 4 TAVOITTEET 5 TOIMENPITEET 5.1 Säännöt, ohjeistukset

Lisätiedot

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus

Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Nopeuden Perustoimitsijakoulutus Autourheilun säännöt www.autourheilu.fi/saannot Säännöt Autokilpailujen kansalliset määräykset suomessa Nopeuskilpailujen säännöt Ko. lajin kilpailusäännöt (sarjasäännöt)

Lisätiedot

Toimitsijalisenssiuudistus

Toimitsijalisenssiuudistus Toimitsijalisenssiuudistus» Toimitsijalisensseissä siirryttiin kolmiportaiseen toimitsijapätevyys- ja lisenssirakenteeseen vuoden 2018 alusta alkaen. Siirtymävaihe ja voimassaolo» Siirtymävaiheessa voimassa

Lisätiedot

SML YMPÄRISTÖOHJELMA 1.0

SML YMPÄRISTÖOHJELMA 1.0 SML YMPÄRISTÖOHJELMA 1.0 Sisällysluettelo: SML:N YMPÄRISTÖOHJELMA 1. YMPÄRISTÖSTRATEGIA JA SML:N ARVOMAAILMA 2. YMPÄRISTÖVISIO 3. STRATEGISET TAVOITTEET 4. AVAIN TOIMENPITEET SML:N YMPÄRISTÖOHJELMA Moottoriajoneuvoilla

Lisätiedot

Perustoimitsijakoulutus toimintaympäristö

Perustoimitsijakoulutus toimintaympäristö Perustoimitsijakoulutus toimintaympäristö Perustoimitsijakoulutus Perustoimitsijakoulutuksen tavoite luoda yleiskuva kansallisesta autourheilutoiminnasta seura- ja liittotasolla Koulutus toimii pohjana

Lisätiedot

LIIKESARJATUOMARIEN LUOKITUKSET SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 6.9.2010

LIIKESARJATUOMARIEN LUOKITUKSET SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 6.9.2010 LIIKESARJATUOMARIEN LUOKITUKSET SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 6.9.2010 1. TUOMARIOIKEUDET Suomen Taekwondoliitossa on kolme kansallisten liikesarjatuomarioikeuksien luokkaa: C, B ja A, joista C on alin ja A

Lisätiedot

Toimitsijalisenssiohjeet ja hakemus

Toimitsijalisenssiohjeet ja hakemus Toimitsijalisenssiohjeet ja hakemus Toimitsijalisenssin ikärajat Nuorisolisenssiä voivat hakea 12 15 -vuotiaat, perustoimitsijalisenssin saamiseksi edellytetään vähintään 16 vuoden ikää ja päätoimitsijalisenssin

Lisätiedot

TOIMITSIJALISENSSIOHJEET

TOIMITSIJALISENSSIOHJEET TOIMITSIJALISENSSIOHJEET Nuorisotoimitsija Nuorisolisenssi on 12-15-vuotiaille tarkoitettu lisenssi, joka sisältää saman tapaturmavakuutuksen kuin toimitsijalisenssi. Seurat voivat hakea nuorisotoimitsijoille

Lisätiedot

SML tiedottaa 4 / 09. Helsinki 29.5.2009 1. 2009 LIITTOKOKOUS

SML tiedottaa 4 / 09. Helsinki 29.5.2009 1. 2009 LIITTOKOKOUS Helsinki 29.5.2009 SML tiedottaa 4 / 09 1. 2009 LIITTOKOKOUS Helsingissä pidettiin 26.4.2009 liittokokous, jonka päätöksistä mainittakoon seuraavat asiat; liiton 1. varaksi valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi

Lisätiedot

Muistutuksena liittokokouksen tärkeistä päivämääristä seuraavaa:

Muistutuksena liittokokouksen tärkeistä päivämääristä seuraavaa: Helsinki 6.2.2009 SML tiedottaa 1 / 09 1. VUODEN 2009 LIITTOKOKOUS Vuoden 2009 liittokokous pidetään Cumulus Airportissa Vantaalla 26.04.2009. Tarkempi aikataulu ja virallinen kutsu lähetetään myöhemmin.

Lisätiedot

MK-lajipäivä Rovaniemi Yhteenveto

MK-lajipäivä Rovaniemi Yhteenveto MK-lajipäivä 11.5.2019 Rovaniemi Yhteenveto MK-lajipäivä Rovaniemi 11.5.2019 Yhteenveto Yhteenveto MK-lajipäivänä käsitellyistä aiheista SML:n verkkosivuille on avattu palautelomake, jonka kautta osallistujat

Lisätiedot

79. Toimitsijoiden luokittelu ja lisenssit

79. Toimitsijoiden luokittelu ja lisenssit Määritellä kilpailulle tärkeät mediat ja huolehtia tiedottamisesta näille sekä ennakkoon, kilpailun aikana että sen jälkeen. Järjestää kilpailuun liittyvät mahdolliset lehdistötilaisuudet Järjestää median

Lisätiedot

ilmoittautumiset MX-Liiga Lappeenranta Laji / laajuus /MX/16 Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry Osoite / postitoimipaikka

ilmoittautumiset MX-Liiga Lappeenranta Laji / laajuus /MX/16 Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry Osoite / postitoimipaikka ilmoittautumiset KILPAILUKUTSU / LISÄMÄÄRÄYS Kilpailun nimi MX-Liiga Lappeenranta Laji / laajuus Motocross / Kansallinen Kilpailuluoka päivä I: MX65, MXC/C, MXC/B, MXC/A päivä II: MX125, MXB, MXD, MXH

Lisätiedot

15.3.2016 Suomen Taekwondoliitto ry. Ohje seurakäyttäjille WTF:n kilpailuilmoittautumisjärjestelmän (WTF Event Registration system) käytöstä

15.3.2016 Suomen Taekwondoliitto ry. Ohje seurakäyttäjille WTF:n kilpailuilmoittautumisjärjestelmän (WTF Event Registration system) käytöstä Ohje seurakäyttäjille WTF:n kilpailuilmoittautumisjärjestelmän (WTF Event Registration system) käytöstä Mikä WTF Event Registration system? WTF ja ETU ottivat vuoden 2016 alusta käyttöön G-rankingturnausten

Lisätiedot

OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 1.1.2016

OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 1.1.2016 OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 1.1.2016 TUOMARIOIKEUDET Suomen Taekwondoliitossa on neljä kansallisen ottelutuomarioikeuksien luokkaa ja yksi kansainvälinen

Lisätiedot

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kerhon nimi: Kangasalan Moottorikerho Ry (Yhdistysnumero 93.425) Osoite: c/o Nallekarhuntie 2 36100 Kangasala Kangasalan Moottorikerho (myöhemmin kerho tai

Lisätiedot

AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015)

AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015) AKK-Motorsport ry, Seuraamusasteikko (13.11.2015) Seuraamusasteikko on tarkoitettu sääntörikkomuksista johtuvien sanktioiden määrittämiseen työkaluksi tuomaristoille, lajiryhmille ja hallitukselle yhtenäisen

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Toimintasuunnitelma 2016 Varsinainen toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää sulkapallon harrastus- ja kilpailutoimintaa Pohjanmaan alueella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi

Lisätiedot

SUOMEN MOOTTORILIITTO ry TOIMINTASUUNNITELMA

SUOMEN MOOTTORILIITTO ry TOIMINTASUUNNITELMA SUOMEN MOOTTORILIITTO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014 SISÄLLYSLUETTELO: 1. SUOMEN MOOTTORILIITTO ry (SML)... 3 1.2 SML:n edustamat moottoriurheilulajit... 3 2. TOIMINTASUUNNITELMAN PÄÄKOHDAT... 4 3. SML:N

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AUTOURHEILUKILPAILUT TURVALLISESTI AKK-MOTORSPORT RY / ITÄ-SUOMI

POHJOIS-KARJALAN AUTOURHEILUKILPAILUT TURVALLISESTI AKK-MOTORSPORT RY / ITÄ-SUOMI POHJOIS-KARJALAN AUTOURHEILUKILPAILUT TURVALLISESTI AKK-MOTORSPORT RY / ITÄ-SUOMI 1 Autourheiluorganisaatio Fia Kansainvälinen autourheilu liitto Säännöt Turvallisuusnormit AKK-Motorsport ry AKK - Kansallinen

Lisätiedot

KOULUTUSTARJOTIN 1 (11) Ryhmäkoko Hinta (alv 24 %) Koulutuskuvaukset Tavoite Kesto. Kokonaisvaltainen riskienhallinta

KOULUTUSTARJOTIN 1 (11) Ryhmäkoko Hinta (alv 24 %) Koulutuskuvaukset Tavoite Kesto. Kokonaisvaltainen riskienhallinta KOULUTUSTARJOTIN 1 (11) Kokonaisvaltainen riskienhallinta Osallistuja tiedostaa kokonaisvaltaisen riskienhallinnan periaatteet. Osallistuja ymmärtää eri tahojen laatimien riskianalyysien ja uhkamallien

Lisätiedot

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 2015 1.0

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 2015 1.0 SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 2015 1.0 1 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 01 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 02 VALTUUKSIEN TUNNUSTAMINEN 03 KANSALLISEN SÄÄNNÖSTÖN TULKINTA 04 KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN 05 MUUTOKSET URHEILU- JA LAJISÄÄNNÖSTÖIHIN

Lisätiedot

Historic Tekniikkapäivä Mobilia, Kangasala

Historic Tekniikkapäivä Mobilia, Kangasala Historic Tekniikkapäivä 13.4.2019 Mobilia, Kangasala Mikä on AKK?» 300 jäsenseuraa, n. 27 000 henkilöjäsentä» Autourheilua harrastavien ja edistävien yhdistysten liitto» Suomalaisen autourheilun edunvalvoja»

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

Tekniikan päätoimitsijakoulutus

Tekniikan päätoimitsijakoulutus Tekniikan päätoimitsijakoulutus Koulutuksen tarkoitus Antaa koulutukseen osallistuvalle kokonaiskuva kilpailuiden järjestämisen vaatimuksista, tuloksena: Hyvin järjestettyjä kilpailuja Turvallisia kilpailuja

Lisätiedot

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2011 ASIA HAKIJA Tieksin pengerrysyhtiö nimisen järjestely-yhtiön sääntöjen vahvistaminen Ilmajoen kunnassa

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS

Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry, Finlands Paddling och Roddförbund rf KILPAILUSÄÄNNÖT BOATERCROSS Vahvistettu 24.2.2016 2 Sisältö 1. YLEISET MÄÄRÄYKSET... 3 2 KILPAILUSARJAT... 3 3 KILPAILUNAIKAINEN

Lisätiedot

Hallituksen kokous 1 / 2015

Hallituksen kokous 1 / 2015 Hallituksen kokous 1 / 2015 Pöytäkirja Aika: torstai 15.1.2015, klo 20.00 Paikka: Skype puhelinkokous Kokoukset 2015 1/15 Romppanen Juha, pj - Salminen Kaisu, vpj Haliseva Markku - Halme Ville - Hatunen

Lisätiedot

RR-ajajatutkinto. Suomen Moottoriliitto 24.04.2009

RR-ajajatutkinto. Suomen Moottoriliitto 24.04.2009 RR-ajajatutkinto Suomen Moottoriliitto =SML Moottoripyörä- ja moottorikelkkaurheilun lajiliitto. Jäsenenä FIM:ssä ja UEM:ssä, jotka ovat luovuttaneet SML:lle moottoripyörä- ja moottorikelkkaurheilun kilpailutoimintojen

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Suomen Ringetteliitto ry SISÄLLYSLUETTELO SUOMEN RINGETTELIITON PÄÄMÄÄRÄT VUOTEEN 2010 3 SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2010 3 SUOMEN RINGETTELIITON ORGANISAATIO

Lisätiedot

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu

Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -juliste -kutsu kilpailuun -ohjelma -kokouskutsu Valtakunnallinen kuurojen emäntien tietoja taitokilpailu -ilmoittautuminen -kilpailusäännöt 17.10.2015 Peltolan koulu, Lummetie 27 b Tikkurila, Vantaa emantakisat@gmail.com

Lisätiedot

XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00

XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00 XCO Suomenmestaruuskilpailut Hollolan Messilässä 21.7 2013 klo 8.00-17.00 PELASTUS- JA TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1. Turvallisuudesta vastaavat henkilöt ja varahenkilöt Mika Tervala Turvallisuusvastaava puh

Lisätiedot

Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi alkaen > Ovet-valmennus

Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi alkaen > Ovet-valmennus Sopimusomaishoitajien valmennus kuntien tehtäväksi 1.1.2018 alkaen > Ovet-valmennus Ovet-valmennusta omaishoitajille Omaishoitolan muutos 1.7.2016; valmennus kuntien tehtäväksi 1.1.2018 alkaen Ovet-valmennus

Lisätiedot

Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle

Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle Kursseja voi anoa yhdistyksessä yhdistyskäyttäjä, jolla on yhdistyksen sääntöjen mukainen oikeus anoa kursseja (esim nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö).

Lisätiedot

Tämä päivätty koulutusohjelma korvaa koulutusohjelman 9.10.2005. Siihen kuuluu:

Tämä päivätty koulutusohjelma korvaa koulutusohjelman 9.10.2005. Siihen kuuluu: SUOMEN ILMAILULIITTO RY Helsinki-Malmin lentoasema 00700 HELSINKI OHJE KOULUTUSOHJELMA I 1. Yleistä Tämä päivätty koulutusohjelma korvaa koulutusohjelman 9.10.2005. Siihen kuuluu: a) tämä ohje, b) koulutusohjelma

Lisätiedot

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA 2008 - työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO RESERVILÄISLIITTO RY 1 PÄIVÄKIRJAN TÄYTTÖOHJE Yleistä Toiminnan raportoinnissa käytetty kaavake uusiutui vuoden 2005 alusta

Lisätiedot

Seuratuki- hankkeet

Seuratuki- hankkeet Seuratukihankkeet 2013-2018 Espoon Akilles Seuran nimi: Espoon Akilles ry / Suunnistajat Perustamisvuosi: Espoon Akilles ry 1946 Jäsenmäärä: koko seura n. 650; suunnistus 450 Lajit: Suunnistus, koripallo

Lisätiedot

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2014 Kymenlaakson Yleisurheilu ry keskittyy uudistetun yleisurheilustrategian painopisteiden mukaisesti alueen ja piirin kilpailujen

Lisätiedot

- Pikkujoulut - Jäärata-ajot - Jäsenmaksut - Ainaisjäsenet - Endurosarja 2009 - Hiihtokilpailut - Koulutus - SML tiedottaa - Vuosikokouskutsu -

- Pikkujoulut - Jäärata-ajot - Jäsenmaksut - Ainaisjäsenet - Endurosarja 2009 - Hiihtokilpailut - Koulutus - SML tiedottaa - Vuosikokouskutsu - - Pikkujoulut - Jäärata-ajot - Jäsenmaksut - Ainaisjäsenet - Endurosarja 2009 - Hiihtokilpailut - Koulutus - SML tiedottaa - Vuosikokouskutsu - Ympäristölupa - Yleistä Pikkujoulut Viime vuoden pikkujoulua

Lisätiedot

Kurssin tarkoitus on perehdyttää A-tason valvoja- ja tuomaristotehtäviin. SUOMEN MOOTTORILIITTO - FINLANDS MOTORFÖRBUND ry

Kurssin tarkoitus on perehdyttää A-tason valvoja- ja tuomaristotehtäviin. SUOMEN MOOTTORILIITTO - FINLANDS MOTORFÖRBUND ry 01.11.2003 Kurssin tarkoitus on perehdyttää A-tason valvoja- ja tuomaristotehtäviin. SUOMEN MOOTTORILIITTO - FINLANDS MOTORFÖRBUND ry Valvoja- ja tuomaristokoulutus 2 SISÄLTÖ Tuomaristo 3 Tuomariston puheenjohtaja

Lisätiedot

SML:N ALKOMETRITESTAUKSEN OHJE

SML:N ALKOMETRITESTAUKSEN OHJE SML:N ALKOMETRITESTAUKSEN OHJE Sisällysluettelo 1. Ohjeen tavoite ja tarkoitus 2. Testaukseen liittyvien tahojen vastuut ja tehtävät 2.1 Vastuuhenkilön tehtävänä on: 2.2 Avustajan tehtävät 2.3 Ajajan vastuut

Lisätiedot

Sukeltajaliittoa tarvitaan, jotta

Sukeltajaliittoa tarvitaan, jotta Sukeltajaliittoa tarvitaan, jotta - Suomessa on taho, joka edustaa sukellusta valtakunnallisesti - saadaan sukeltajien ääntä kattavasti kuuluville aina kun se on tarpeen - pystytään järjestelmällisesti

Lisätiedot

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä)

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä) KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua

Lisätiedot

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri esitys HALLINTO syysparlamentti Johtokunta PJ Asiantuntija Sihteeri Työntekijä Olosuhde Valmennus ja koulutus Talous ja markkinointi Kilpa- ja harrastetoiminnan Seuratoimin nan organisointi Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Road Racing sarjasäännöt 1.3

Road Racing sarjasäännöt 1.3 Road Racing sarjasäännöt 2019 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Kilpailun johto ja valvonta... 3 3. SM-sarjan kilpailut... 3 4. SM-sarjan ajettavat kilpailuluokat... 4 5. Sarjaan ilmoittautuminen...

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Mistä löydän ryhmäni tiedot? 1) Valitse ylävalikosta Ryhmät. Hakukentän alla näet ryhmiesi tiedot. Klikkaamalla ryhmän nimeä pääset ryhmän tietoihin.

Lisätiedot

SUOMI100-MESSUJEN VALMISTELUTUNNIT

SUOMI100-MESSUJEN VALMISTELUTUNNIT SUOMI100-MESSUJEN VALMISTELUTUNNIT 1. ENSIMMÄINEN TUNTI: tiistai 19.9. klo 11.00 11.45 Kaikille 9.luokkalaisille yhtä aikaa luokassa X! n. klo 11.00, n. 15 20 min LÄMMITTELY/VIRITTÄYTYMINEN AIHEESEEN MINDMAP

Lisätiedot

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi

12.5.2015. Osoite, johon tarjoukset tai osallistumispyynnöt on lähetettävä: info@mestar.fi TARJOUSPYYNTÖ Koulutus 1. Hankintayksikön perustiedot Yhteystiedot: Mestar Varikkokatu 2 70620 Kuopio www.mestar.fi Osoite, josta saa lisätietoja: Katso edellä hankintayksikön yhteystiedot Osoite, johon

Lisätiedot

Ohjeistus kouluttajille

Ohjeistus kouluttajille Ohjeistus kouluttajille Käytyäsi Tajua mut! -toimintamallin kouluttajakoulutuksen olet valmis perehdyttämään kollegoitasi ja oman työyhteisösi jäseniä Tajua mut! -toimintamallin käyttöön. Jos toimipaikkasi

Lisätiedot

Sääntöseminaari 2016 Tuomarin urapolku. Tervetuloa

Sääntöseminaari 2016 Tuomarin urapolku. Tervetuloa Tuomarin urapolku Tervetuloa Tuomarin urapolku KTR:n ja tuomariklubin yhteisprojekti Tarkoituksena kuvata tuomarin polun eri mahdollisuuksia ja avata eri vaiheet sekä lisätä läpinäkyvyyttä Julkaistu netissä

Lisätiedot

Kun käyttäjä kirjautuu Virkkuun hän näkee etusivun kuten kaikki käyttäjät.

Kun käyttäjä kirjautuu Virkkuun hän näkee etusivun kuten kaikki käyttäjät. Virkku.net Kun käyttäjä kirjautuu Virkkuun hän näkee etusivun kuten kaikki käyttäjät. Etusivun toiminteet: Kokeet ja kilpailut- osiossa voi hakea tulevia kokeita kaikista lajeista. Testit- osiosta löytyy

Lisätiedot

Enduron lajiparlamentti

Enduron lajiparlamentti 1 / 6 Enduron lajiparlamentti Aika: 21.11.2009 klo 10 15 Paikka: Aulangon Lomakylä & Kultaperho Oy, Hämeenlinna Läsnä: Lajiryhmän jäsenistä Jarkko Valtonen, Allan Jaatinen, Heikki Kaartinen, Kimmo Ahvenainen,

Lisätiedot

KIRJOLAN KOULUN KERHO-OHJE Soveltuvin osin käytössä myös Saaren koululla

KIRJOLAN KOULUN KERHO-OHJE Soveltuvin osin käytössä myös Saaren koululla KIRJOLAN KOULUN KERHO-OHJE Soveltuvin osin käytössä myös Saaren koululla Koulun kerhotoiminta on säännöllistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista. Kerhoissa toimitaan turvallisesti ja hyviä käytöstapoja

Lisätiedot

Suomen Käsipalloliiton toimintaa suuntaavat arvot rakentuvat Valon kanssa laaditun Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin.

Suomen Käsipalloliiton toimintaa suuntaavat arvot rakentuvat Valon kanssa laaditun Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin. Antidopingohjelma 2015 SUOMEN KÄSIPALLOLIITTO 1. Ohjelman arvoperusta Suomen Käsipalloliiton toimintaa suuntaavat arvot rakentuvat Valon kanssa laaditun Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin. Käsipalloliiton

Lisätiedot

VAPAAPUDOTUSKOULUTTAJAKOULUTUS JA -KELPOISUUS

VAPAAPUDOTUSKOULUTTAJAKOULUTUS JA -KELPOISUUS SUOMEN ILMAILULIITTO RY KOULUTUSOHJELMA Helsinki-Malmin lentoasema 00700 HELSINKI 9.4.2015 VAPAAPUDOTUSKOULUTTAJAKOULUTUS JA -KELPOISUUS KOULUTTAJAKURSSI 1 Koulutuksen yleisjärjestelyt Kouluttajakurssin

Lisätiedot

KAIVOSALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN. ProMainari

KAIVOSALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN. ProMainari KAIVOSALAN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN ProMainari MIKÄ? Selvitys kaivosalan ammattityöntekijöiden koulutuksen: nykytilasta tason kehittämisestä ja yhtenäistämisestä koordinointitarpeesta laadusta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006 ASIA HAKIJA Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo Iskalan pengerrysyhtiö

Lisätiedot

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Kaukalopalloseurat ja yksittäiset joukkueet Liiton alueet:, Oulu, Etelä- Suomi, Keski- Suomi, Itä- Suomi, Etelä- Karjala, Pohjois- Suomi Uusi liikuntalaki * Valtakunnallisuuden

Lisätiedot

SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2016

SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2016 SUOMEN RINGETTELIITTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Suomen Ringetteliitolla on 30-vuotisjuhlavuosi sekä lisäksi laji täyttää 50 vuotta. Juhlavuosi alkaa tammikuussa 30-vuotis sarjapeleillä ja päättyy 30-vuotisjuhlaan

Lisätiedot

Retro Superbike luokkasääntö , Retro Superbike luokkasääntö 1.0

Retro Superbike luokkasääntö , Retro Superbike luokkasääntö 1.0 021.11.15 Retro Superbike luokkasääntö 2018 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1.0 Soveltamisala... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Kilpailut... 3 1.3 Numerolaatat ja numerot... 3 2.0 Ajajat... 3 2.1 Ajajatutkinto... 3 2.2 Kuljettajan

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Tähtiseurakahvit. Elokuu

Tähtiseurakahvit. Elokuu Tähtiseurakahvit Elokuu Tervetuloa Tähtiseurakahville! Ohjelma Tilannekatsaus syksyyn Työkaluja Tähtiseurojen verkkopalveluun Huippu-urheilun ja aikuisliikunnan Tähtiseuratoiminnan klinikat Tähtiseura-päivät

Lisätiedot

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT

034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT 034 MOTOCROSSIN KERHOJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT 034.1 MÄÄRITELMÄ 034.2 MOOTTORIPYÖRÄT, KILPAILULUOKAT JA NUMEROKILVET 034.2.1 Moottoripyörät ja kilpailuluokat 034.3 AJAJAT 034.3.1 Ajajan ikä 034.3.2 Kilpailuun

Lisätiedot

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 2018 1.0 1 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 01 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 7 02 VALTUUKSIEN TUNNUSTAMINEN 7 03 KANSALLISEN SÄÄNNÖSTÖN TULKINTA 7 04 KILPAILUJEN JÄRJESTÄMINEN 7 05 MUUTOKSET URHEILU- JA LAJISÄÄNNÖSTÖIHIN

Lisätiedot

Jäsenmaksut/osoitteet. Palkitut 2009

Jäsenmaksut/osoitteet. Palkitut 2009 Sisältö: - Jäsenmaksut/osoitteet - Palkitut 2009 - Propaganda-ajot - Kinkunsulatusajot - Hiihtokilpailut - Jäärata-ajot 2010 - Vuosikokouskutsu - Ohkolan rata - Ainaisjäsenet - Enduro talvisarja - SML

Lisätiedot

XXXXXXXXXXXXSEMINAARI XX. XX.5.20XX

XXXXXXXXXXXXSEMINAARI XX. XX.5.20XX XXXXXXXXXXXXSEMINAARI XX. XX.5.20XX Xxxxxxxxxxxx ry. on saanut järjestettäväkseen Etelä-Hämeen Kennelpiirin huippulaadukkaan tottelevaisuusseminaarin, joka on tarkoitettu kaikille tottelevaisuudesta kiinnostuneille

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio vuodelle 2012 Valtakirja SRL-HÄME ratsastusjaosto Tervetuloa

Lisätiedot

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITTO RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 1.4.1995 kevätkokouksessa Lappeenrannassa muutettu 31.10.1998 syyskokouksessa Helsingissä muutettu 3.4.2009 kevätkokouksessa Helsingissä muutettu

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Liiton toimintamalli 31.12.2014 mennessä Vuoden 2014 aikana puretaan molemmat kilpailutoiminnasta vastaavat lajiliitot, ja siirretään koko toiminta 31.12.2014 mennessä SKRL ry:n

Lisätiedot

TOIMINTALINJA RATSUTEAM

TOIMINTALINJA RATSUTEAM TOIMINTALINJA RATSUTEAM 3. joulukuuta 2014 SISÄLLYSLUETTELO RATSASTUSSEURAN VISIO... 1 Ratsastusseuran arvot ja eettiset linjaukset... 1 Ratsastusseuratoiminnan tavoitteet... 2 Käytännön toiminta ja periaatteet...

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

Liiton strategia Liiton asettamat strategiset tavoitteet nähtiin kokonaisuutena tärkeiksi. Jäsenmäärä tavoitteen realismia kyseenalaistettiin.

Liiton strategia Liiton asettamat strategiset tavoitteet nähtiin kokonaisuutena tärkeiksi. Jäsenmäärä tavoitteen realismia kyseenalaistettiin. KERHOKYSELYN TULOKSIA Kysely toteutettiin kerhoille 21.3-30.6.2018 välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 31 jäsenkerhoa 55 viidestä, vastausprosentti oli 56,4 prosenttia. Kysely toteutettiin sähköisellä Webropol-kyselyohjelmalla.

Lisätiedot

15 Opetussuunnitelma. pisteet. Koodi: LIO39XX Päätös: UOPI C12/2015

15 Opetussuunnitelma. pisteet. Koodi: LIO39XX Päätös: UOPI C12/2015 Ammaattiosaamisen näyttö Näytön kuvaus Opiskelija tai tutkinnon suorittaja osoittaa ammattitaitonsa omassa valmennus- ja kilpailutoiminnassaan. Hän osallistuu Lapin Urheiluakatemian ja edustamansa seuransa

Lisätiedot

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTINTÄ Sanomien lähettämistä ja vastaanottamista Yhteisöjen välistä monimuotoista

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki. Suomen Motoristit ry Kuusimäenkatu 21 33560 TAMPERE 1 (6) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Suomen Motoristit ry Kotipaikka: Forssa Osoite: Kuusimäenkatu 21 33560 Tampere Rekisterinumero: 151.543 Merkitty rekisteriin:

Lisätiedot

Toimintasuunnitelmat Jyväskylän Hiihtoseura r.y.

Toimintasuunnitelmat Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Toimintasuunnitelmat 2005-2006 Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Emoseuran toimintasuunnitelma kaudelle 2005-2006 2 1. Yleistä Jyväskylän Hiihtoseura on perustettu Jyväskylään 21.10.1945

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

SYL:n toiminnan suunnittelun ja kuvaamisen uudistaminen

SYL:n toiminnan suunnittelun ja kuvaamisen uudistaminen Hyvä ylioppilaskuntatoimija, Liittokokousmateriaaleista järjestettiin lausuntokierros 21.9. 12.10. Lausunnot liittokokousmateriaaleista saatiin 15 jäsenyhteisöltä. Lausuntojen pohjalta liiton hallitus

Lisätiedot

Cloudia-koulutuksemme monipuolistuu

Cloudia-koulutuksemme monipuolistuu Cloudia-koulutuksemme monipuolistuu Nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa yhteistyössä Cloudia Oy:n kanssa toteutettava Cloudia-sertifikaatti, jolla voit osoittaa taitavasi Cloudia Kilpailutusjärjestelmän

Lisätiedot

1. LIITTOKOKOUS JA KERHOJEN EDUSTAJIEN SEMINAARI 26.4.2009

1. LIITTOKOKOUS JA KERHOJEN EDUSTAJIEN SEMINAARI 26.4.2009 Helsinki 8.4.2009 SML tiedottaa 3/ 09 1. LIITTOKOKOUS JA KERHOJEN EDUSTAJIEN SEMINAARI 26.4.2009 Liittokokous 26.4.09 Suomen Moottoriliitto ry:n hallitus kutsuu jäsenkerhot / -seurat vuoden 2009 viralliseen

Lisätiedot

Central FinlandVISIT FINLAND AKATEMIA. 14/01/2019 First name Last name 1

Central FinlandVISIT FINLAND AKATEMIA. 14/01/2019 First name Last name 1 Central FinlandVISIT FINLAND AKATEMIA 14/01/2019 First name Last name 1 Mikä Visit Finland Akatemia on? Mikä? Matkailutuotteiden kehittämisvalmennus, jonka tavoitteena on tarjota kv-markkinoille valmiille

Lisätiedot

Sulkemistoimet ja aikataulut Ohjelmakausi 2007-2013

Sulkemistoimet ja aikataulut Ohjelmakausi 2007-2013 Sulkemistoimet ja aikataulut Ohjelmakausi 2007-2013 17.12.2012 Jori Sinisalmi Satakunnan ELY-keskus 19.12.2012 Sulkemistoimien työnjako Toteuttajan tehtävät - Tarvittavien asiakirjojen toimittaminen ja

Lisätiedot

EUROKOODI 2013 SEMINAARI. Siirtyminen eurokoodeihin pienemmän suunnittelutoimiston näkökulma toimitusjohtaja Pauli Oksman, Insinööritoimisto SRT Oy

EUROKOODI 2013 SEMINAARI. Siirtyminen eurokoodeihin pienemmän suunnittelutoimiston näkökulma toimitusjohtaja Pauli Oksman, Insinööritoimisto SRT Oy EUROKOODI 2013 SEMINAARI Siirtyminen eurokoodeihin pienemmän suunnittelutoimiston näkökulma toimitusjohtaja Pauli Oksman, Insinööritoimisto SRT Oy Insinööritoimisto SRT Oy Insinööritoimisto SRT Oy on perustettu

Lisätiedot

Sporttirekisteriin kirjautuminen:

Sporttirekisteriin kirjautuminen: 1 Sporttirekisteriin kirjautuminen: sporttirekisteri.fi (helppo muistaa) tai vaihtoehtoisesti: rekisteri.sportti.fi/sso Seurakäyttäjätunnus on toimitettu seuran yhteyshenkilölle (yhteyshenkilön sportti-id

Lisätiedot

PALKITSEMISSÄÄNNÖT. Sukeltajaliitto ry 8.9.2013

PALKITSEMISSÄÄNNÖT. Sukeltajaliitto ry 8.9.2013 PALKITSEMISSÄÄNNÖT Sukeltajaliitto ry 8.9.2013 PALKITSEMISSÄÄNNÖT 1. YLEISPERIAATTEET JA YLEISET SÄÄNNÖT 1.1. Mistä palkitaan Sukeltajaliitto ry:n varsinaiselle tai yhteisöjäsenelle, yhteistyökumppanille

Lisätiedot

OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 4.5.2011

OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 4.5.2011 OTTELUTUOMARIOIKEUDET JA OTTELUTUOMAREIDEN KOULUTUS SUOMEN TAEKWONDOLIITOSSA 4.5.2011 Tuomarioikeuksia ja koulutusta koskevat määräykset 3(7) 1. TUOMARIOIKEUDET Suomen Taekwondoliitossa on kolme kansallisten

Lisätiedot

tehdä itsensä tunnetuksi aktiivisena, jäsenistään huolehtivana ja vastuunsa kantavana järjestönä.

tehdä itsensä tunnetuksi aktiivisena, jäsenistään huolehtivana ja vastuunsa kantavana järjestönä. MAOL TIEDOTTAA Liiton tavoitteena on sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen avulla tehdä itsensä tunnetuksi aktiivisena, jäsenistään huolehtivana ja vastuunsa kantavana järjestönä. Liiton eri tiedotuskanavat

Lisätiedot

Valmennusjärjestelmässä mukana huippuosaajien-, WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics - valmennus

Valmennusjärjestelmässä mukana huippuosaajien-, WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics - valmennus Ammatillisen koulutuksen järjestäjät SKILLS-HUIPPUVALMENNUSYKSIKKÖ HAKU 2015 2017 SKILLS-LAJIPÄÄLLIKÖIDEN JA -VALMENTAJIEN NIMEÄMINEN Skills Finland hakee huippuvalmennusyksiköitä, lajipäälliköitä ja valmentajia

Lisätiedot

HARJOITUS 1 SUUNNITTELUMALLI

HARJOITUS 1 SUUNNITTELUMALLI HARJOITUS 1 SUUNNITTELUMALLI Dia 1... 1 Suunnittelumallin luominen... 1 Suunnittelumallin tallennus... 2 Suunnittelumallin käyttö... 2 Esityksen rakentaminen... 3 Dia 3... 4 Dia 4... 5 Oman tekstin lisääminen...

Lisätiedot

Nopeuden Perusteet Koulutustyöryhmä 2018

Nopeuden Perusteet Koulutustyöryhmä 2018 Koulutustyöryhmä 2018 Nopeuden lajit Rata-ajot Jäärata-ajot Endurance eli kestävyysajot Autoslalom Jokamiehenluokka Rallisprint Rallicross Crosskart 2 Nopeuden säännöt www.autourheilu.fi/saannot Säännöt

Lisätiedot

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ Edellistä versiosta 1.1 muuttuneet kohdat:

SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ Edellistä versiosta 1.1 muuttuneet kohdat: SML URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 2019 1.2 29.4.2019 Edellistä versiosta 1.1 muuttuneet kohdat: 07.7.2 011.3 012 1 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 01 URHEILUSÄÄNNÖSTÖ 7 02 VALTUUKSIEN TUNNUSTAMINEN 7 03 KANSALLISEN SÄÄNNÖSTÖN TULKINTA

Lisätiedot

Suunnistajaa suoritusta. Tausta 1/2. Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu suunnistajaa suoritusta

Suunnistajaa suoritusta. Tausta 1/2. Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu suunnistajaa suoritusta Suomen liitto ry Suomen liitto Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu 2010 2015 Tausta 1/2 2020 15 000 kilpailijaa (lisenssi) 12 000 Kilpailijaa 60 000 Suunnistajaa suunnistajat 50 000 suunnistajaa 400

Lisätiedot

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Kisatiimin tarkoitus Viedä ratsastajia tallin ulkopuolisiin kilpailuihin Kaikilla on mahdollisuus osallistua Kisatiimiin saa liittyä kuka vaan. Luhtajoen Ratsutila

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. APTEEKKIEN TYÖNANTAJALIITON SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2

Lisätiedot