OIKEIN VAI VÄÄRIN? TOSIASIOITA JÄLKIURITUKSESTA JA PINNOITUKSESTA. RETREAD = Pinnoitettu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OIKEIN VAI VÄÄRIN? TOSIASIOITA JÄLKIURITUKSESTA JA PINNOITUKSESTA. RETREAD = Pinnoitettu"

Transkriptio

1 OIKEIN VAI VÄÄRIN? TOSIASIOITA JÄLKIURITUKSESTA JA PINNOITUKSESTA RETREAD = Pinnoitettu

2 JÄLKIURITUS, PINNOITUS? SINÄ PÄÄTÄT!

3 Kuljetusalan ammattilaisille kilpailukyky, turvallisuus ja ympäristön huomioiminen ovat tärkeitä kysymyksiä. Kaikki yritysten kannattavuutta ja käyttökustannuksia pienentävät ratkaisut ovat siis tervetulleita! Oikealla rengashallinnalla on tärkeä rooli yrityksen menestymisen kannalta. Renkaiden hallinta käsittää tuotteiden huolellisen valinnan lisäksi renkaiden jälkiurituksen ja pinnoituksen, jotka pidentävät niiden käyttöikää. Jokainen liikennöitsijä suunnittelee «usean elämän konseptin» renkailleen omien tarpeittensa mukaan saadakseen niistä parhaan hyödyn. Milloin kannattaa harkita jälkiuritusta tai uudelleenpinnoitusta? Missä vaiheessa? Missä olosuhteissa? Tämä opas pyrkii vastaamaan selkeästi näihin kysymyksiin. Seuraavaksi siis: kaikki mitä olet aina halunnut tietää «usean elämän konseptista» - hyviä lukuhetkiä! Ja pitkää ikää renkaillesi!

4 JÄLKIURITETTU RENGAS ON TURVALLINEN.

5 OIKEIN JÄLKIURITETUILLA RENKAILLA VOI AJAA TÄYSIN TURVALLISESTI KAHDELLA EDELLYTYKSELLÄ: Renkaat on valmiiksi suunniteltu jälkiuritettaviksi Jälkiurituksen saa suorittaa ainoastaan koulutettu ammattilainen Kuorma-autonrenkaiden jälkiuritus on tieliikenneasetuksen hyväksymä ja ETRTO:n (European Tyre and Rim Technical Organisation) suosittelema toimenpide. Jälkiurituksen jälkeen kuviopalojen reunat ovat teräviä ja kuviosyvyys 6-8 mm, mikä parantaa renkaan kilometritulosta ja lisää turvallisuutta. Jälkiurituksen ansiosta renkaan sivuttaispito ja vetoteho paranevat noin 10 % (1). Tiettyjen valmistajien renkaissa on riittävän paksu ja syvä välikumikerros, jonka ansiosta renkaat voidaan jälkiurittaa niiden kestävyydestä tai turvallisuudesta tinkimättä. Näiden premium-renkaiden kulutuspinta jälkiuritetaan yleensä, kun alkuperäistä kuviota on jäljellä 2-4 mm. Jälkiuritusta ei suositella, mikäli renkaan kulutuspinnassa on merkkejä vakavista vaurioista (viiltoja, repeytymiä, näkyvissä olevia vyökudoksia). MICHELIN ei missään tapauksessa suosittele jälkiuritusta, mikäli rengasta on käytetty kuluttavissa olosuhteissa, esimerkiksi maastoajossa. (1) Verrattuna vastaaviin, kuluneisiin renkaisiin. Michelin-referenssi -testi kiillotetulla betonilla.

6 JÄLKIURITUS TUO SÄÄSTÖÄ

7 OIKEIN OIKEAN RENGASVALINNAN JA HUOLELLISEN KÄYTÖN ANSIOSTA SAAVUTETAAN SELVÄÄ KUSTANNUSSÄÄSTÖÄ! Valmistajan ohjeiden mukaisesti suoritettu jälkiuritus Antaa jopa 25 % lisää kilometritulosta Säästää polttoainetta jopa 2 litraa / 100 km Säästää 70 kg raaka-aineita neljää jälkiuritettua rengasta kohti, mikä vastaa yhtä uutta rengasta (1) Saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta jälkiuritettu rengas tuo säästöä. Se kuluu hitaammin ja auttaa säästämään polttoainetta ja ympäristöä. Jälkiuritus suoritetaan, kun renkaan vierinvastus on alhaisimmillaan. Renkaan kuviopalat ovat matalammat ja siten jäykemmät kuin uudessa renkaassa. Tukevat kuviopalat vähentävät ajoalustan kitkaa ja hidastavat renkaiden kulumista, mikä alentaa polttoaineenkulutusta. (1) Michelinin sisäiset viitteet: markkinoiden 4 standardikoon keskimääräiset painot (315/80 R 22.5 ; 315/70 R 22.5 ; 385/65 R 22.5 ; 13 R 22.5).

8 MIKSI JÄLKIURITUS? TURVALLISEMPAA AJOA 10 % PAREMPI sivuttaispito ja vetoteho (1) KUSTANNUSSÄÄSTÖÄ Jopa 25% ENEMMÄN ajokilometrejä 2L polttoainesäästöä / 100 km (1) Verrattuna vastaaviin, kuluneisiin renkaisiin. Michelin-referenssi - Testi kiillotetulla betonilla. (2) Esimerkki ajoneuvoyhdistelmästä, jolla ajetaan km vuodessa ja jossa jälkiuritettujen renkaiden osuus on 25%. (3) Michelinin sisäiset viitteet: Markkinoiden 4 standardikoon keskimääräiset painot (315/80 R 22.5 ; 315/70 R 22.5 ; 385/65 R 22.5 ; 13 R 22.5).

9 AMMATTILAISEN SUORITTAMA JÄLKIURITUS TUO KOLME ETUA RASKAILLE AJONEU- VOILLE: YMPÄRISTÖN SUOJELUA 1,6 TONNIA vähemmän CO 2 -päästöjä (2) ajoneuvoyhdistelmää kohti vuodessa 70 kg vähemmän raaka-aineita 4 jälkiuritettua rengasta kohti (3) MIKÄ VASTAA UUTTA RENGASTA AMMATTILAISEN SUORITTAMALLA JÄLKIURITUKSELLA EI OLE VAIKUTUSTA SIIHEN, HY- VÄKSYTÄÄNKÖ RUNKO UUDELLEENPINNOITUKSEEN Lisätietoa osoitteessa:

10 AJONEUVON KAIKKI RENKAAT VOIDAAN PINNOITTAA

11 OIKEIN, PAITSI. KAIKKI RENKAAT EIVÄT SOVELLU PINNOITETTAVIKSI. NIIDEN ON TÄYTETTÄVÄ KAKSI EHTOA: Renkaiden pitää olla alun perin suunniteltu pinnoitettaviksi. Pinnoitettaviksi soveltuvat vain lujan rengasrungon omaavat renkaat, jotka kestävät monta elämää. Käyttö- ja huolto-olosuhteita on noudatettava säännöllisesti ja ammattimaisesti. Eräät rengasvalmistajat kehittävät jatkuvasti runkojensa potentiaalia. Näin myös Michelin, joka on uudelleenpinnoituksen asiantuntija jo 60 vuoden ajan. Michelinin rungoista yli 80 % hyväksytäänkin uudelleenpinnoitukseen!

12 KAIKKI PINNOITUSPROSESSIT TARJOAVAT SAMAT EDUT

13 VÄÄRIN PINNOITUKSESSA VOIDAAN KÄYTTÄÄ KAHTA ERI MENETELMÄÄ: MUOTTIPINNOITUS Karhennettuun rengasrunkoon (pinta ja sivut) levitetään raakakumikerros. Runko asetetaan muottiin, jossa olevat matriisit antavat sille sen lopullisen muodon. Rengas vulkanoidaan kuumennetussa muotissa noin 160 C lämpötilassa noin tunnin ajan täsmälleen samalla tavoin kuin uusi rengas. Edut: Rengasvalmistajan itse suorittaman pinnoitusmenetelmän ansiosta alkuperäisen rungon suorituskyky voidaan hyödyntää täysin. Kuluminen on tasaisempaa riippumatta käytetystä rengasrungosta. Lopputulos on täysin uuden renkaan veroinen. Uudet sivut ja rengasmerkinnät parantavat ajoneuvon ulkonäköä. EV-PINNOITUS Valmiiksi esivulkanoitu kulutuspinta kiinnitetään rengasrunkoon. Rengas vulkanoidaan painekammiossa 115 C lämpötilassa noin kolmen tunnin ajan, jolloin komponentit vulkanoituvat yhteen. Edut: Pinnoitettujen renkaiden palautukset nopeutuvat. Enemmän mahdollisuuksia vaihtaa kulutuspinnaltaan erilaisia malleja. Pinnoitusprosessin tarkkuus ja huolellisuus vaikuttaa ratkaisevasti lopputuotteen laatuun. Michelinin pinnoitustehtailla esimerkiksi tarkastetaan vuosittain kaksi miljoonaa runkoa viimeisintä teknologiaa hyödyntäen! Pinnoitusprosessin onnistumisen takaa erittäin ammattitaitoisten työntekijöiden tarjoama pitkä kokemus ja vankka osaaminen. He vastaavat renkaiden tarkastuksesta ja valmistelusta pienimmänkin yksityiskohdan huomioon ottaen.

14 KÄYTETYT RENKAAT EDISTÄVÄT UUSIEN RENKAIDEN TUOTEKEHITYSTÄ

15 OIKEIN KÄYTETTYJEN RENKAIDEN PERINPOHJAINEN TUNTEMUS OHJAA TULEVAISUUDEN RENKAIDEN TUOTEKEHITYSTÄ Eräät johtavat rengasvalmistajat pinnoittavat renkaitaan itse. Renkaat tarkastetaan heti niiden saavuttua pinnoitustehtaalle, ja runkotarkastusten avulla selvitetään kulumisen vaikutuksia renkaisiin. Tietoja kerätään ja analysoidaan usean vuoden ajan, ja niitä täydennetään laboratoriossa ja radalla suoritetuilla testeillä. Saadut tulokset tarjoavat rengasvalmistajille äärimmäisen arvokasta tietoa tulevaisuuden renkaiden kehitystyötä silmällä pitäen. Renkaitten saavuttua pinnoitustehtaalle ne tarkastetaan läpikotaisin (esimerkiksi Michelin tarkastaa 86 kohtaa). Tarkastukset antavat arvokasta tietoa renkaista, ja tietoja hyödynnetään tulevaisuuden renkaiden kehittämistyössä.

16 UUDET JA PINNOITETUT RENKAAT OVAT SUORITUSKYVYLTÄÄN SAMANLAISIA

17 OIKEIN... JOS PINNOITETULLA RENKAALLA VOIDAAN SAAVUTTAA UUDEN RENKAAN VEROINEN SUORITUSKYKY EDELLYTTÄEN ETTÄ: Alkuperäinen runko on hyvälaatuinen, luja ja kestävä (1). Käytetyt materiaalit, pinnoittajan ammattitaito ja prosessissa käytetty teknologia ovat ensiluokkaiset. Nämä ovat laadukkaan uudelleenpinnoituksen ehdottomat edellytykset. Eräät rengasvalmistajat ja pinnoittajat, esimerkiksi MICHELIN, käyttävät samoja patentoituja kumiseoksia ja kulutuspintakuvioita kuin uusissa renkaissaan. Tällä tavoin renkaan alkuperäinen rakenne luodaan uudelleen: Uudelleenpinnoitetun renkaan ominaisuudet ja suorituskyky ovat yhtä hyvät kuin uudella renkaalla Uudelleenpinnoitetulla renkaalla saavutetaan myös polttoainesäästöjä, sillä pinnoitetut Michelin Remix -renkaat voidaan jälkiurittaa. (1)Sisäiset testit suoritettu v MICHELIN Remix -renkailla: mitattu suorituskyky = 97 % uuden, samankokoisen MICHELIN-renkaan suorituskyvystä.

18 UUDELLEENPINNOITUS SÄÄSTÄÄ RENGASKUSTANNUKSISSA

19 OIKEIN RENKAIDEN PINNOITUS VÄHENTÄÄ RENGASKUSTANNUKSIA TURVALLISUUDESTA TINKIMÄTTÄ Uudelleenpinnoitettu rengas on 40 % edullisempi uuteen renkaaseen verrattuna samalla rungolla (1). 100 % enemmän ajokilometrejä: asiantuntijan suorittama hyväkuntoisen rengasrungon pinnoittaminen kaksinkertaistaa renkaiden käyttöiän pienemmin kustannuksin. Mahdollisuus useampaan pinnoitukseen: rungon kestävyydestä riippuen rengas voidaan pinnoittaa useampaan kertaan (2), mikä pidentää renkaan käyttöikää entisestään! ALKUPERÄINEN RENGASRUNKO VOIDAAN PINNOITTAA USEAMMAN KERRAN! Renkaiden pinnoituskelpoisuus riippuu ajoneuvon ja renkaiden ylläpidon laadusta. Kuljetusalan yrittäjä voi käyttää renkaitaan useamman kerran, jos renkaista pidetään hyvää huolta ja niiden turhaan kulumiseen pyritään vaikuttamaan: Renkaiden ominaisuudet (rungon kestävyys, kumiseostyyppi, kumin paksuus, pintamalli) Renkaiden ilmanpaineet Akselipainot Ajoneuvon mekaniikka (akselistojen suuntaus, ohjausgeometria) Ajotapa (1) Sisäiset hintatiedot 2014 sekä ulkoisen organisaation suorittama Internet-hintatutkimus (2) Kaupunki-, kauko- tai työmaaliikenteessä Michelin-renkaat voidaan uudelleenpinnoittaa... vähintään kahdesti.

20 RENKAILLA ON MYÖS VAIKUTUSTA LIIKETOIMINNAN JOUSTAVUUTEEN

21 OIKEIN VOIT VALITA RENGASRATKAISUT YRITYKSESI TARPEITTEN MUKAAN Optimaalista varastonhallintaa varten sinulla on useita vaihtoehtoja pinnoitettujen renkaiden asentamiseksi ajoneuvoon. Pinnoituksen jälkeen rengas voidaan asentaa muulle kuin alkuperäiselle akselille (1). Rengasvalmistaja ja pinnoitusyritys auttavat sinua mielellään. (2). Rengasvarustusta voi sopeuttaa ajoneuvojen ja liiketoiminnan vaihtelujen mukaan esimerkiksi vaihtamalla pintamallia käyttötarkoituksen mukaan. Noudata aina rengasvalmistajan suositusta koskien renkaan soveltuvuutta eri käyttökohteisiin (1) MICHELIN Remix -renkaat on suunniteltu ja valmistettu käytettäviksi veto- ja perävaunuakselilla. MICHELIN Remix -renkaita ei suositella etuakselikäyttöön. (2) MICHELIN Remix tarjoaa 350 eri yhdistelmää alkuperäiselle ja pinnoitetulle kulutuspinnalle.

22 PINNOITETTU REMIX-RENGAS ON AINA OMA RETREAD = regummerat

23 VÄÄRIN SUOMESSA KÄYTETÄÄN KAHTA PALVELUA: Runkopankki. Asiakas voi lähettää runkonsa runkopankkiin ja tehdä tarvittaessa pinnoitustilauksen, mikä helpottaa varastokäsittelyä ja kausisuunnittelua. Rungon vaihto: nopea ratkaisu, jossa asiakas saa pinnoitetun renkaan jättämänsä rungon tilalle. Kumpikaan yllämainituista ohjelmista ei takaa, että pinnoitus on tehty asiakkaan omalle rungolle Michelin-renkaissa olevan yksilöllisen numerosarjan ansiosta renkaat ovat jäljitettävissä koko niiden elinkaaren ajan. Sarjanumeroiden täydennyksenä ja uusien valmistussarjojen myötä Michelin-renkaisiin asennettavien RFID-sirujen (1) ansiosta renkaat voidaan tunnistaa ja jäljittää automaattisesti. (1) Radio Frequency Identification: radiotaajuinen etätunnistus.

24 UUDELLEENPINNOITETUN RENKAAN VOI ASENTAA SAMALLA TAVALLA KUIN UUDEN RENKAAN RETREAD = Pinnoitettu

25 OIKEIN UUDELLEENPINNOITETTU RENGAS VOI KORVATA UUDEN RENKAAN TIETYIN EDELLYTYKSIN : Mikäli samalla akselilla on pinnoitetut renkaat, niillä on oltava samat ominaisuudet (katso alla). Mikäli samalla akselilla on sekä uudet että pinnoitetut renkaat, molemmilla renkailla on oltava samat ominaisuudet (katso alla). MICHELIN ei suosittele uuden ja pinnoitetun renkaan seka-asennusta. Tämä seikka on huomioitava, mikäli renkaaseen tulee vaurio, joka edellyttää renkaan vaihtoa. SAMALLE AKSELILLE ASENNETTAVILLLA RENKAILLA ON OLTAVA SAMAT OMINAISUUDET: Sama tuotemerkki koskien pinnoitettuja ja uusia renkaita (2). Sama rengaskoko. Samat käyttöolosuhteet (tieajoon tarkoitetut renkaat, erityiskäyttöön tarkoitetut renkaat, M+S -merkityt talvirenkaat). Käyttöolosuhteet ovat tärkeimmät, ei pintakuvio. Sama rakenne (radiaali tai diagonaali). Sama nopeusluokka. Sama kuormitustunnus. (1) MICHELIN Remix -renkaat on suunniteltu ja valmistettu käytettäviksi veto- ja perävaunuakselilla. MICHELIN Remix -renkaita ei suositella etuakselikäyttöön. (2) Paikallisen lainsäädännön mukaan.

26 MIKSI UUDELLEENPINNOITUS? KUSANNUSSÄÄSTÖ JOUSTAVUUS 2 + ajokilometrejä (1) enemmän ota kaikki hyöty irti 40 % säästöä verrattuna uuden renkaan ostohintaan ja mahdollisuus pinnoittaa useampaan kertaan (2) PINNOITETUISTA RENKAIS- TASI Valitse useista asennusvaihtoehdoista optimoidaksesi varastonhallintasi MICHELIN JA JÄLLEENMYYJÄSI AUTTA- VAT SINUA MIELELLÄÄN (1) Sisäiset testit MICHELIN REMIX renkaan käyttöikä= 97% uuden, samankokoisen renkaan käyttöiästä. (2) Euroopan keskimääräiset sisäiset hintatiedot 2014 sekä ulkoisen organisaation suorittama Internet-hintatutkimus (3) 350 pinnoitus/uusi rengas yhdistelmää saatavilla MICHELIN Remix -pinnoituksen ansiosta. (4) MICHELIN Remix pinnoitukseen tarvitaan keskimäärin vain 20kg raaka-aineita, mikä merkitsee 70% säästöä uuden renkaan ostohintaan verrattuna.

27 KUSTANNUSSÄÄSTÖILLÄ ON TÄRKEÄ ROOLI KESTÄVILLÄ KULJETUSMARKKINOILLA JA NE TEKEVÄT RENKAIDEN KÄYTÖSTÄ JOUSTAVAMPAA YMPÄRISTÖN HUOMIOI- MINEN valitse pintakuvio Uudelleenpinnoitus TUPLAA RENKAASI KÄYTTÖIÄN (1) ja säästää luonnonvaroja KÄYTTÖTARPEITTESI MUKAAN 350 eri yhdistelmää saatavilla alkuperäiselle ja pinnoitetulle kulutuspinnalle (3) Pinnoitettu rengas -70 % = vähemmän raaka-aineita kuin uusi rengas! (4) Lisätietoa osoitteessa:

28 JÄLKIURITUS JA PINNOITUS SÄÄSTÄVÄT YMPÄRISTÖÄ

29 OIKEIN JÄLKIURITUS JA UUDELLEENPINNOITUS SÄÄSTÄVÄT LUONNONVAROJA JA YMPÄRISTÖÄ. Jälkiuritus ja uudelleenpinnoitus lisäävät renkaiden käyttöikää, mikä vastaa 17 miljoonaa tonnia vuosittain kaikkialla maailmassa (1). JÄLKIURITUKSEN YMPÄRISTÖHYÖDYT: Pienemmät CO 2 -päästöt -> säästöä 1,6 tonnia vuodessa. Jälkiuritus auttaa alentamaan ajoneuvon polttoaineenkulutusta ja vähentämään CO 2 -päästöjä (2). Vähemmän raaka-ainetta>- 100 kiloa vähemmän raaka-aineita 5 jälkiuritettua rengasta kohti Vähemmän hävitettävää jätettä -> kiloa vähemmän käytettyjä renkaita 4 jälkiuritusta kohti (3) UUDELLEENPINNOITUKSEN YMPÄRISTÖHYÖDYT : Pienemmät CO 2 -päästöt ->jokaista 100 uudelleenpinnoitettua rengasta kohti säästyy 5 tonnia raaka-ainetta ja 6 tonnia CO 2 -päästöjä Vähemmän raaka-ainetta -> yksi pinnoitus säästää 50 kiloa raaka-ainetta. Runkoon käytettävä raaka-aine painaa keskimäärin vain 20 kiloa: mikä tarkoittaa 70 % säästöä uuteen renkaaseen verrattuna! Vähemmän hävitettävää jätettä -> -300 kiloa kolmiakselisen perävaunun kohdalla. 6 renkaan uudelleenpinnoitus kolmiakselisella perävaunulla merkitsee 6 käytettyä rengasta vähemmän. PUHTAAMMAN MAAPALLON JA KIERRÄTYSTALOUDEN PUOLESTA. (1) Lähde: Ranskan ympäristö- ja energiavirasto (Agence de l Environnement et de la Maîtrise de l Énergie), (2) Esimerkiksi ajoneuvoyhdistelmä, jolla ajetaan km vuodessa ja jonka jälkiuritetuilla renkailla voidaan ajaa 25 % enemmän. (3) Michelinin sisäiset viitteet: markkinoiden 4 standardikoon keskimääräiset painot (315/80 R 22.5; 315/70 R 22.5; 385/65 R 22.5; 13 R 22.5). (4) Direktiivissä 1999/31/EY kielletään käytettyjen renkaiden sijoittaminen kaatopaikoille. Euroopassa kaikki renkaat kierrätetään (4). Käytettyjä renkaita hyötykäytetään moniin eri kohteisiin: leikkikenttien ja keinonurmien pintarakenteisiin, kengänpohjallisiin, lattiamattoihin, pyöriin, ym. MICHELIN on esimerkiksi rakentanut ensimmäisenä maailmassa 400 metriä pitkän, 6-rataisen juoksuradan, jonka valmistamiseen käytettiin rengasta! Uusia kierrätyskäyttöjä kehitetään jatkuvasti.

30 DESIGNED FOR MORE (1) PÄÄMÄÄRÄNÄ SAAVUTTAA KUSTANNUSSÄÄSTÖJÄ, EDISTÄÄ KESTÄVÄÄ KULJETUSTA JA TEHDÄ RENKAIDEN KÄYTÖSTÄ JOUSTAVAMPAA JOIHINKIN RENKAISIIN VOIDAAN SUORITTAA JÄLKIURITUS UUDELLEENPINNOITUS * Jopa 25% 100% enemmän ajokilometrejä Jopa enemmän ajokilometrejä...ja jopa 200% enemmän silloin, kun rengas on pinnoitettu kaksi kertaa KOSKA HALUAT JÄRKEISTÄÄ RENGASBUDJETTIASI, VOIT VALITA KALUSTOLLESI PARHAITEN SOVELTUVAT RATKAISUT PIDENTÄÄKSESI RENKAITTESI KÄYTTÖIKÄÄ * Selon référence TINKIMÄTTÄ TURVALLISUUDESTA

31 MIKSI JÄLKIURITUS? Ammmattilaisen suorittama ja valmistajan suositusten mukaisesti tehty jälkiuritus = MIKSI UUDELLEENPINNOITUS? Valmistajan suositusten mukaisesti tehty uudelleenpinnoitus = +10% parempi pito (2) Jopa 2L/ 100 km polttoainesäästöä Kustannussäästöt 4 1 JÄLKIURITETTUA RENGASTA UUSI RENGAS 70 kg vähemmän raaka-aineita (3) Kuorma-autonrenkaiden jälkiuritus on tieliikenneasetuksen hyväksymä ja ETRTO:n (European Tyre and Rim Technical Organisation) suosittelema toimenpide. 100% UUSI RENGAS UUSI RENGAS 30% PINNOITETTU RENGAS PINNOITETTU RENGAS 2 + ENEMMÄN AJOKILOMETREJÄ (4) 40% SÄÄSTÖ OSTOHINNASSA (5) Raaka-aineiden kulutuksen vertailu (6) Kierrätettävät jätteet 50 kg vähemmän jätettä kierrätettävänä uudelleenpinnoitettua rengasta kohti TALOUDELLISUUS - YMPÄRISTÖN HUOMIOIMINEN TURVALLISUUS Renkaiden käyttöiän ja suorituskyvyn pidentäminen ja samanaikaisesti luonnonvarojen ja rengaskustannusten vähentäminen on todellakin mahdollista! Renkaiden ammattimaisella ja huolellisella ylläpidolla kustannustehokkuus ja joustavuus voidaan maksimoida täysin turvallisesti! (1) Suunniteltu kestämään kauemmin. (2) Verrattuna vastaaviin, kuluneisiin renkaisiin. Michelin-referenssi -testi kiillotetulla betonilla. (3) Michelinin sisäiset viitteet: markkinoiden 4 standardikoon keskimääräiset painot (315/80 R 22.5 ; 315/70 R 22.5 ; 385/65 R 22.5 ; 13 R 22.5). (4) Sisäiset testit suoritettu v MICHELIN Remix -renkailla: mitattu suorituskyky = 97 % uuden, samankokoisen uuden MICHELIN-renkaan suorituskyvystä. (5) Euroopan keskimääräiset sisäiset hintatiedot 2014 sekä ulkoisen organisaation suorittama Internet-hintatutkimus (6) MICHELIN Remix pinnoitukseen tarvitaan vain keskimäärin 20 kg raaka-aineita, mikä tarkoittaa 70 % säästöä uuden renkaan valmistamiseen verrattuna.

32 Lue lisää Michelinin «Usean elämän konseptista» Designed for more -sarjasta osoitteessa MIchelin Nordic AB, Årstaängsvägen 11, Stockholm

MULTIWAY D M+S XDE2 LT M+S XDE2+ MT M+S (2) / XDE2+ M+S (1) VETO VETO ERINOMAINEN KILOMETRITULOS ERINOMAINEN VETO- JA PITOKYKY PITO-/VETO-OMINAISUUDET

MULTIWAY D M+S XDE2 LT M+S XDE2+ MT M+S (2) / XDE2+ M+S (1) VETO VETO ERINOMAINEN KILOMETRITULOS ERINOMAINEN VETO- JA PITOKYKY PITO-/VETO-OMINAISUUDET MAANTIEKULJETUKSET MULTIWAY D M+S KAIKKIIN OLOSUHTEISIIN ERINOMAINEN - JA PITOKYKY MICHELIN-pintamalli yksinoikeudella. Renkaan poikkeuksellinen suorituskyky säilyy sen koko käyttöiän ajan MICHELINin patentoiman

Lisätiedot

KUORMA- JA LINJA- AUTON RENKAAT. Hinnasto 1.3.2015. www.nokiantyres.com/heavy

KUORMA- JA LINJA- AUTON RENKAAT. Hinnasto 1.3.2015. www.nokiantyres.com/heavy KUORMA- JA LINJA- AUTON RENKAAT Hinnasto 1.3.2015 www.nokiantyres.com/heavy 19 Eturenkaat Nokian Hakkapeliitta Truck F 295/80 R 22.5 152/148M Nokian Hakkapeliitta Truck F x x D C 74 )) 860, 1 066, T675020

Lisätiedot

MAASTO JA TYÖMAALIIKENNE

MAASTO JA TYÖMAALIIKENNE MAASTO JA TYÖMAALIIKENNE VETO XDY4 M+S ERINOMAINEN Pintakuvion keskellä olevien limittäisten ja massiivisten kuviopalojen sekä olka-alueen kulmittaisten kuviopalojen ansiosta rengas kestää erittäin hyvin

Lisätiedot

MAASTOON JA MAANTEILLE

MAASTOON JA MAANTEILLE MAASTOON JA MAANTEILLE VETO XDY4 M+S ERINOMAINEN Pintakuvion keskellä olevien limittäisten ja massiivisten kuviopalojen sekä olka-alueen kulmittaisten kuviopalojen ansiosta rengas kestää erittäin hyvin

Lisätiedot

Nokian E-Truck. Luotettavat All Season -renkaat keskipitkään ja alueelliseen kuljetukseen

Nokian E-Truck. Luotettavat All Season -renkaat keskipitkään ja alueelliseen kuljetukseen Nokian E-Truck Luotettavat All Season -renkaat keskipitkään ja alueelliseen kuljetukseen Teiden tarinoita GERARD LEUSHUIS, HOLLANTI Lähden sunnuntaina ja palaan lauantaina, turvallisesti. Gerard Leushuis

Lisätiedot

Pinnoitushinnasto Maansiirto- ja teollisuusrenkaat Retreading price list Earthmoving and industrial tyres Alv.

Pinnoitushinnasto Maansiirto- ja teollisuusrenkaat Retreading price list Earthmoving and industrial tyres Alv. Pinnoitushinnasto Maansiirto- ja teollisuusrenkaat Retreading price list Earthmoving and industrial tyres 1.5.2012 Alv. Tax 0 % Ovh Alv. Tax 0 % Pinnoitushinnasto MS WorkTyre hinnasto Retreading price

Lisätiedot

Valitse voittajarengas

Valitse voittajarengas Valitse voittajarengas Monipuolisuus on nyt tärkeämpää kuin koskaan Nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa yksi parhaista kuljetus- ja kalustotoimintojen optimointitavoista on hyödyntää jokaista kuorma-autoa

Lisätiedot

GOODYEAR DUNLOP RETREADING

GOODYEAR DUNLOP RETREADING GOODYEAR DUNLOP RETREADING Sisällysluettelo Kolme syytä kuljetuskaluston renkaiden uudelleenpinnoitukselle... 3 SYY 1: Uudelleenpinnoitetut Goodyear Dunlop -renkaat käyttäytyvät uusien renkaiden tavoin:

Lisätiedot

YLEISIMMÄT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET:

YLEISIMMÄT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET: YLEISIMMÄT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET: Michelinin tekninen asiantuntija Bernt Wahlberg on työskennellyt Michelin Nordic Ab:lla 32 vuotta. Bernt vastaa seuraavassa yleisimpiin Porschen renkaita koskeviin

Lisätiedot

AL02 Ohjaaville ja vapaasti pyöriville akseleille. Lyhyet ja keskipitkät matkat

AL02 Ohjaaville ja vapaasti pyöriville akseleille. Lyhyet ja keskipitkät matkat hankook.fi HANKOOK Kuorma-auto rengashinnasto KESÄ 2015 www.hankook.fi KM-RRR YHTIÖT OY Virkamaankatu 7 95420 Tornio, Suomi puh. 040-5868199 tai 016-431066 info@kmrrr.fi tilaukset@kmrrr.fi DM09 Uusi vetorengas

Lisätiedot

TRAKTOREIDEN VYÖRENKAAT

TRAKTOREIDEN VYÖRENKAAT TRAKTOREIDEN VYÖRENKAAT MEILTÄ PITOA. SINULLE SATOA. SUORITUSKYKYISET TRAKTORIN RENKAAT PARANTAVAT TUOTTAVUUTTASI Tilastothan me tunnemme. Maailman väestön odotetaan kasvavan 9 miljardiin vuoteen 2050

Lisätiedot

Linja-auton renkaiden energiatehokkuus

Linja-auton renkaiden energiatehokkuus Linja-auton renkaiden energiatehokkuus Renkaan tehtävät Kuorman kantaminen Ohjaaminen Kulun pehmentäminen Vieriminen Voimien välittäminen Kulutuksen kestäminen Renkaiden kehityssuuntia Matalampi ja leveämpi

Lisätiedot

MICHELIN PRISLISTA KUORMA- JA LINJA- AUTON RENKAAT 1.1.2015. www.michelintransport.com

MICHELIN PRISLISTA KUORMA- JA LINJA- AUTON RENKAAT 1.1.2015. www.michelintransport.com MICHELIN PRISLISTA KUORMA- JA LINJA- AUTON RENKAAT 1.1.2015 www.michelintransport.com X LINE TÜV SÜDin testaama! MICHELIN X LINE ENERGY -renkaat kuluttavat keskimäärin 1,2 litraa vähemmän polttoainetta

Lisätiedot

Lue Kaikki Renkaista. KAIKKI RENKAIDEN KOKOLUOKISTA. Rengaskokomerkintä:

Lue Kaikki Renkaista. KAIKKI RENKAIDEN KOKOLUOKISTA. Rengaskokomerkintä: Lue Kaikki Renkaista Pirellin Rengastietous Yli satavuotisen rengastekniikan kokemuksensa ansiosta Pirelli on pystynyt yhdistämään tuotteissaan mahdollisimman hyvin turvallisuuden, pitkäikäisyyden, ajomukavuuden

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa

LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa Yhteystiedot: Hindrek Pikk Commercial Marketing Manager Nordic +372 565 5880 hindrek_pikk@goodyear.com LEHDISTÖTIEDOTE Goodyearin linja-autonrenkaat saatavilla Suomessa Goodyearin uusimpien polttoainetehokkaiden

Lisätiedot

Valitse voittajarengas

Valitse voittajarengas Valitse voittajarengas Monipuolisuus Bridgestonen uuden sukupolven renkaat keskipitkille matkoille Todella monipuoliset, aidosti monikäyttöiset Bridgestonen keskipitkän matkan ajoon tarkoitetut uuden sukupolven

Lisätiedot

FUELMAX-mallisto. Aja pitemmälle vähemmällä polttoaineella. Jopa 10 % pienempi vierintävastus edeltäjään verrattuna*

FUELMAX-mallisto. Aja pitemmälle vähemmällä polttoaineella. Jopa 10 % pienempi vierintävastus edeltäjään verrattuna* FUELMAX-mallisto. Aja pitemmälle vähemmällä polttoaineella. Jopa 10 % pienempi vierintävastus edeltäjään verrattuna* * Goodyearin Luxemburgin innovaatiokeskuksen rengaskoolla 15/70R22.5 tekemät vertailutestit

Lisätiedot

Yleistietoja polttoaineenkulutuksesta. Yhteenveto PGRT

Yleistietoja polttoaineenkulutuksesta. Yhteenveto PGRT Yhteenveto Yhteenveto Tässä asiakirjassa esitellään ja selitetään lyhyesti ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat tekijät. Ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat useat eri tekijät: Renkaat

Lisätiedot

KUORMA-AUTON RENKAAT HINNASTO, voimassa lähtien

KUORMA-AUTON RENKAAT HINNASTO, voimassa lähtien KUORMA-AUTON RENKAAT 2019 HINNASTO, voimassa 1.2.2019 lähtien BANDAG & BRIDGESTONE PINNOITUKSET Maantieajo M749 R109 BDL2 HT HD BTR-SA BANDAG & BRIDGESTONE PINNOITUKSET - MAANTIEAJO HINNASTO Rengaskoko/Dimension

Lisätiedot

RASKAAN KALUSTON RENKAAT JA LEVYPYÖRÄT 2011

RASKAAN KALUSTON RENKAAT JA LEVYPYÖRÄT 2011 Ryhmä 18-08 1118-785 05/11 RASKAAN KALUSTON RENKAAT JA LEVYPYÖRÄT 2011 AL10 AL15 AM15 DL10 TL10 1 Raskaan kaluston Hankook-renkaiden tyyppimerkinnät AH11 Akseli Käyttö Sarjanumero Akseli Pitkän matkan

Lisätiedot

KUORMA- JA LINJA-AUTON HINNASTO 1.3.2016. www.nokiantyres.com/heavy

KUORMA- JA LINJA-AUTON HINNASTO 1.3.2016. www.nokiantyres.com/heavy KUORMA- JA LINJA-AUTON RENKAAT HINNASTO 1.3.2016 www.nokiantyres.com/heavy 19 Eturenkaat Nokian Hakkapeliitta Truck F 295/80 R 22.5 152/148M Nokian Hakkapeliitta Truck F x x D C 74 )) 860, 1 066, T675020

Lisätiedot

Nokian Hakkapeliitta Truck F2. Eturengas talven ammattilaisille

Nokian Hakkapeliitta Truck F2. Eturengas talven ammattilaisille Nokian Hakkapeliitta Truck F2 Eturengas talven ammattilaisille Suunnittelulla on syynsä Nokian Hakkapeliitta Truck F2 on uusi referenssiluokan eturengas vaativaan talvikäyttöön. Sen monien huippuunsa hiottujen

Lisätiedot

KUMIKORJAAMO ELEKTRA ELEKTRA JATKOKSETTOMATKULUTUSPINNAT

KUMIKORJAAMO ELEKTRA ELEKTRA JATKOKSETTOMATKULUTUSPINNAT ELEKTRA JATKOKSETTOMATKULUTUSPINNAT Koko rengas vulkanoidaan yhdellä kertaa. Paahtolämpö pysyy automaattisesti tasaisena muotin kaikilla osilla, niin että ylikuumennuksen tai raaaksi jäämisen mahdollisuutta

Lisätiedot

Raskaan kaluston renkaat 2014

Raskaan kaluston renkaat 2014 Helsinki 0214 Raskaan kaluston renkaat 2014 koivunen.fi hankooktire.com Raskaan kaluston Hankook-renkaiden tyyppimerkinnät AH22+ Hankook-renkaiden käyttösuositukset kuorma- ja linja-autoille sekä perävaunuille

Lisätiedot

maailmaa Renkaat pyörittävät

maailmaa Renkaat pyörittävät Sinun Juuri nyt maailmassa rullaa miljardeja renkaita Joka päivä valmistetaan satoja tuhansia uusia renkaita renkaanjälkesi Millaisen renkaanjäljen sinä jätät? Renkaat pyörittävät maailmaa Kaikki ympärilläsi

Lisätiedot

Valmiina kaikkeen. Uusi On/Off-mallisto kuorma-autoille

Valmiina kaikkeen. Uusi On/Off-mallisto kuorma-autoille Valmiina kaikkeen Uusi On/Off-mallisto kuorma-autoille Kestävä kumppani kaikenlaisiin työoloihin Pitkä käyttömatka Pienet käyttökulut Äärimmäinen kestävyys Pidempi renkaan käyttöikä * Bridgestonen uusin

Lisätiedot

Uusi Michelin mallisto kaikenlaiseen rakennusurakointiin

Uusi Michelin mallisto kaikenlaiseen rakennusurakointiin Uusi Michelin mallisto kaikenlaiseen rakennusurakointiin X WORKS Z-, D- ja T -renkaat Kun renkaita käytetään pääosin tieajossa ja työmaakuljetuksissa X WORKS HD Z-, D- ja XZY3 -renkaat Autoilijoille, jotka

Lisätiedot

eurovulk oy Västanbyntie 5 FIN Tammisaari Puh

eurovulk oy Västanbyntie 5 FIN Tammisaari Puh TIEDOTE 31.03.2017 tiedote: Alkaen 31.3.2017 on sopinut Duraturn kuorma-auton renkaiden jälleenmyynnistä. Palvelevana rengasalan erikoisliikkeenä olemme laajentaneet valikoimiamme myös kuorma-autojen renkaisiin.

Lisätiedot

Move For The Better Life, KUMHO TYRE KUMHO KESÄRENGASKUVASTO henkilöauto, SUV, maastoauto, pakettiauto KH17 on kestävä, hiljainen rengas ja vaivaton ajettaessa. Optimaalinen vierintävastus. KH27 on edullinen

Lisätiedot

Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat

Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat Hinnasto 18.8.2014 Talvirenkaat 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 18.8.2014 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta FIA:n Make Cars Green kampanjan tavoite on vähentää autojen ympäristövaikutuksia ja auttaa kuljettajia valitsemaan ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot autoilussaan. 10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta

Lisätiedot

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus Yhteenveto Yhteenveto Tässä asiakirjassa esitellään ja selitetään lyhyesti ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat tekijät. Voimanotto on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa siihen, kuinka

Lisätiedot

KMAX-mallisto. Aja pitemmälle vuoden ympäri...

KMAX-mallisto. Aja pitemmälle vuoden ympäri... KMAX-mallisto. Aja pitemmälle vuoden ympäri... Jopa 5 % pitempi ajomatka edeltäjäänsä verrattuna. 1 1 Goodyearin Luxemburgin innovaatiokeskuksen koolla 15/80R22.5 heinäkuun 2011 ja kesäkuun 201 välisenä

Lisätiedot

Alcoan taotut alumiinivanteet. Asiaa ja numerotietoja

Alcoan taotut alumiinivanteet. Asiaa ja numerotietoja Alcoan taotut alumiinivanteet Asiaa ja numerotietoja Tiesitkö tämän? Alcoa-vanteet ovat kestävimmät Jokainen vanne saa alkunsa yhdestä kappaleesta, joka on erittäin kestävää, ruostumatonta alumiiniseosta.

Lisätiedot

TRAKTORI MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Erinomainen työrengas: ehkäisee maan pakkautumista ja tehostaa työskentelyä.

TRAKTORI MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. Erinomainen työrengas: ehkäisee maan pakkautumista ja tehostaa työskentelyä. RENGASVALIKOIMA MAATALOUSVYÖRENKAAT 2016 TRAKTORI MAXI TRACTION IF Erinomainen työrengas: ehkäisee maan pakkautumista ja tehostaa työskentelyä. Jopa 20 % suuremmat kuormat. Erinomainen ajomukavuus suurissakin

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

Tosiasioita kuorma-auton renkaista ja polttoainesäästöistä

Tosiasioita kuorma-auton renkaista ja polttoainesäästöistä www.prinfohobro.dk 130092 FI Oikein vai väärin? Tosiasioita kuorma-auton renkaista ja polttoainesäästöistä Manufacture Française des Pneumatiques Michelin, 23 place des Carmes, 63000 Clermont-Ferrand,

Lisätiedot

TALVIRENKAAT KXS10 Ohjaava rengas ympärivuotiseen käyttöön UUTUUS! ALV 0% ALV 24% 5XS /80 R 22.5 M+S 156/150L D B 2 73 db 551,90 684,35 3PMSF

TALVIRENKAAT KXS10 Ohjaava rengas ympärivuotiseen käyttöön UUTUUS! ALV 0% ALV 24% 5XS /80 R 22.5 M+S 156/150L D B 2 73 db 551,90 684,35 3PMSF Raskaan kaluston RENGASHINNASTO 2017 kuorma-autot linja-autot rekat TALVIRENKAAT KXS10 Ohjaava rengas ympärivuotiseen käyttöön UUTUUS! ALV 0% ALV 24% 5XS18031 315/80 R 22.5 M+S 156/150L D B 2 73 db 551,90

Lisätiedot

K E S Ä RENKAAT

K E S Ä RENKAAT KESÄRENKAAT 18.2.2019 2 RENKAAT KESÄRENKAAT SISÄLTÖ HENKILÖAUTON RENKAAT 3 HAKKA BLACK 2 4 HAKKA BLUE 2 5 HAKKA GREEN 2 6 NORDMAN SZ 6 NORDMAN SX2 SUV 4X4 RENKAAT 7 HAKKA BLACK 2 SUV 8 HAKKA BLUE 2 SUV

Lisätiedot

Tailor-made Transportation Solutions FIN

Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions FIN Tailor-made Transportation Solutions Tyllis Oy Ab on erikoistunut suunnittelemaan ja valmistamaan räätälöityjä rakenneratkaisuja kuljetusalalle. Yritys suunnittelee

Lisätiedot

Polttoainesäästöjä kilometri kilometriltä

Polttoainesäästöjä kilometri kilometriltä Polttoainesäästöjä kilometri kilometriltä Bridgestone, kumppanisi vastuullisessa suhteessa ympäristöön Liikkuvuuden parissa toimivana yhtiönä Bridgestone tekee työtä CO 2 -päästöjen vähentämiseksi ja luonnonsuojelun

Lisätiedot

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN KAIKKI HYÖDYT YHDESTÄ LÄHTEESTÄ Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki - järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

Nokian Renkaat Hinnasto. Hinnasto 1.6.2013 Talvirenkaat

Nokian Renkaat Hinnasto. Hinnasto 1.6.2013 Talvirenkaat 1 Renkaat Hinnasto Hinnasto 1.6.2013 Talvirenkaat 2 Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2013 Koko Koodi alv 0 % alv 24 % Hakkapeliitta 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava

Lisätiedot

Tuotekuvasto. Suomi Bandag- ja Bridgestone-pinnoitukset 04.2011

Tuotekuvasto. Suomi Bandag- ja Bridgestone-pinnoitukset 04.2011 Tuotekuvasto Suomi Bandag- ja Bridgestone-pinnoitukset 04.2011 Bandag- ja Bridgestone-pinnoitukset, joita yksinomaan Bandag-pinnoittajaverkosto tuottaa Bandag on tuotemerkki, jonka omistaa Bridgestone

Lisätiedot

YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ

YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO. CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ TEOLLISUUSNOSTURIT YDINVOIMALANOSTURIT SATAMANOSTURIT RASKAAT HAARUKKATRUKIT KUNNOSSAPITO TYÖSTÖKONEHUOLTO TYÖPISTENOSTURIT CLX-ketjunostin INNOVATIIVISTA KUORMANKÄSITTELYÄ Konecranes CLX-ketjunostin UUDISTA

Lisätiedot

LAADUKAS TALVIRENGASMALLISTO KUORMA- JA LINJA-AUTOT

LAADUKAS TALVIRENGASMALLISTO KUORMA- JA LINJA-AUTOT AAUAS TAVIRNGASAISTO 2017 2018 UORA- A INA-AUTOT BRIGSTONN AAUAS UORA- A INA-AUTON TAVIRNGASAISTO Talvirengasmerkinnät iksi valitsisit Bridgestonen Bridgestonen laajasta talvirenkaiden ja pinnoitettujen

Lisätiedot

Uusi ULTRA GRIP MAX -valikoima pitää sinut liikkeellä läpi koko talven.

Uusi ULTRA GRIP MAX -valikoima pitää sinut liikkeellä läpi koko talven. Uusi ULTRA GRIP MAX -valikoima pitää sinut liikkeellä läpi koko talven. Jopa 40 % parempi pito lumella verrattuna edeltäjiinsä, kun renkaat ovat puoliksi kuluneet* * Goodyear GIC*L:n tekemät vertailutestit

Lisätiedot

is KUMHO. 758 KH11

is KUMHO. 758 KH11 KUMHO KESÄRENGASOPAS henkilöauto SUV maastoauto pakettiauto 2017 www.kumho.fi is KUMHO. 758 KH11 www.kumho.fi H E N K I L Ö A U T O 10-15 10 13 14 KOODI KOKO MALLI NL LI 1758004 145/80 R10 758 T 69 0 0

Lisätiedot

Talvirenkaat. Hinnasto Nokian Renkaat Talvirenkaat

Talvirenkaat. Hinnasto Nokian Renkaat Talvirenkaat Talvirenkaat Hinnasto 11.9.2017 1 Nokian Renkaat Talvirenkaat TALVIRENKAAT HINNASTO 11.9.2017 SISÄLLYS HENKILÖAUTON RENKAAT Uutuus! 3 Nokian Hakkapeliitta 9 4 Nokian Hakkapeliitta 8 6 Nokian Hakkapeliitta

Lisätiedot

I OSA AUTOJA JA PERÄVAUNUJA SEKÄ JÄRJESTELMIÄ, OSIA JA ERILLISIÄ TEK- NISIÄ YKSIKÖITÄ KOSKEVAT VAATIMUKSET

I OSA AUTOJA JA PERÄVAUNUJA SEKÄ JÄRJESTELMIÄ, OSIA JA ERILLISIÄ TEK- NISIÄ YKSIKÖITÄ KOSKEVAT VAATIMUKSET 1030 Liite 1 I OSA AUTOJA JA PERÄVAUNUJA SEKÄ JÄRJESTELMIÄ, OSIA JA ERILLISIÄ TEK- NISIÄ YKSIKÖITÄ KOSKEVAT VAATIMUKSET - 89/491/ETY 38 1.1.1997 11. Dieselmoottorin 72/306/ETY 24 M, N savutus - 97/20/EY

Lisätiedot

TALVIRENKAAT HINNASTO

TALVIRENKAAT HINNASTO TALVIRENKAAT HINNASTO 2.5.2018 2 RENKAAT TALVIRENKAAT SISÄLLYS 3 HAKKAPELIITTA 9 4 HAKKAPELIITTA 8 5 HAKKAPELIITTA R3 7 HAKKAPELIITTA 9 SUV 9 HAKKAPELIITTA 8 SUV 10 HAKKAPELIITTA R3 SUV 11 HAKKAPELIITTA

Lisätiedot

INDUSTRIAL HYÖDYLLISTÄ TIETOA. Tutustu Firestonen etuihin. DURAFORCE-UTILITY R8000 UTILITY

INDUSTRIAL HYÖDYLLISTÄ TIETOA. Tutustu Firestonen etuihin. DURAFORCE-UTILITY R8000 UTILITY RENGASVALIKOIMA MAATALOUSVYÖRENKAAT 2015 HYÖDYLLISTÄ TIETOA Tutustu Firestonen etuihin. Italiassa suunnitellut ja Espanjassa valmistetut Firestonen eurooppalaiset maataloustuotteet vastaavat eurooppalaisten

Lisätiedot

TERVETULOA RENGASFOORUMIIN

TERVETULOA RENGASFOORUMIIN TERVETULOA RENGASFOORUMIIN, Michelin Rengasvalmistajat ry:n puheenjohtaja Rengasfoorumi vuosien varrella Rengasala on järjestänyt Rengasfoorumin jo 14 kertaa. Vuonna 2002 foorumi sai virallisen nimensä,

Lisätiedot

Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120

Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120 Handy Tube -liukurulla, mallit 100, 110, 120 Käyttöohje Suomi 7FI160188-02 Handy Tube -liukurulla pitkä Handy Tube -liukurulla lyhyt Handy Tube -liukurulla leveä Tuotekuvaus Tuote Malli Tuotenumero Koko

Lisätiedot

Sisäpiirijuttu. The Inside Story

Sisäpiirijuttu. The Inside Story Sisäpiirijuttu The Inside Story Cat -suodattimet Fuel, Oil, and polttoaineelle, Transmission öljylle Filtersja vaihteistolle Näkyvästi parempi Cat -suodattimet Polttoaineelle, Öljylle ja Vaihteistolle

Lisätiedot

Rataspakka. Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE

Rataspakka. Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE (Finnish) DM-CS0003-08 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Rataspakka CS-M9000 CS-M9001 CS-M8000 CS-HG500-10 CS-HG400-9 CS-HG300-9 CS-HG200-9 CS-HG200-8

Lisätiedot

Kesärenkaat Hinnasto 1.2.2011

Kesärenkaat Hinnasto 1.2.2011 Kesärenkaat Hinnasto 1.2.2011 Hakka-turva. Mielenrauhaa pohjoisille teille. Nokian Hakka -renkaat on tehty pohjoisiin oloihin, huolehtimaan turvallisesta matkanteosta kaikissa sää- ja tieolosuhteissa.

Lisätiedot

Käyttö ja velvollisuudet

Käyttö ja velvollisuudet Käyttötarkoitus Käyttötarkoitus Kohderyhmä Scanian päällirakennetiedot on pääosin tarkoitettu päällirakentajille ja ne koskevat kaikkia Scanian kuorma-autoalustoihin ja valmiisiin kuorma-autoihin tehtyjä

Lisätiedot

REFERENSSIT Laserhitsatut levyt - ainutlaatuisia ratkaisuja

REFERENSSIT Laserhitsatut levyt - ainutlaatuisia ratkaisuja REFERENSSIT Laserhitsatut levyt - ainutlaatuisia ratkaisuja www.ruukki.fi 1 Laserhitsauksen monipuoliset mahdollisuudet Ruukin laserhitsausprosessin avulla voidaan tuottaa ohuita ja erittäin leveitä levyjä,

Lisätiedot

BRIDGESTONEN KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOJEN RENGASMALLISTO 2017

BRIDGESTONEN KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOJEN RENGASMALLISTO 2017 BRIDGESTONEN KUORMA-, LINJA- JA PAKETTIAUTOJEN RENGASMALLISTO 2017 Sisällysluettelo Käyttökohdekaavio Total Tyre Life Bandag Retread Käyttökohdekaavio... 4 Rengasvalikoima... 28 EU:n rengasmerkintäasetus...

Lisätiedot

Teollisuustason 3D tulostusta. Jyväskylä Toni Järvitalo

Teollisuustason 3D tulostusta. Jyväskylä Toni Järvitalo Teollisuustason 3D tulostusta Jyväskylä 21.11.2017 Toni Järvitalo 3D Formtech Oy 3D Formtech tarjoaa 3D-tulostusta ja suunnittelua Toimitilamme sijaitsevat Jyväskylässä 3D Formtech on perustettu vuoden

Lisätiedot

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio

MODERNISAATIO. Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa. 2010 Konecranes. Kaikki oikeudet pidätetään. 11.5.2011 1 Modernisaatio MODERNISAAIO Edullinen tapa maksimoida suorituskyky ja säästää luontoa 11.5.2011 1 Modernisaatio 11.5.2011 2 Modernisaatio MODERNISAAIO ON AVAIN OPIMOINIIN urvallinen ja luotettava nosturi on häiriöttömän

Lisätiedot

Vetolaitteet. Yleistä vetolaitteista PGRT

Vetolaitteet. Yleistä vetolaitteista PGRT Yleistä vetolaitteista Yleistä vetolaitteista Vetolaite on yhteinen nimi yhdelle tai monelle komponentille, jo(t)ka ajoneuvoon on asennettava, ennen kuin se voi vetää perävaunua. Vetolaitteen tarkoituksena

Lisätiedot

EU-RENGASMERKINTÄ RENGASVALINTOJEN TUEKSI

EU-RENGASMERKINTÄ RENGASVALINTOJEN TUEKSI EU-RENGASMERKINTÄ RENGASVALINTOJEN TUEKSI, tekninen päällikkö Bridgestone Finland Oy Rengasvalmistajat ry EU-RENGASMERKINNÄN TARKOITUS JA TAVOITTEET EU-rengasmerkinnän tarkoituksena on lisätä tieliikenteen

Lisätiedot

Henkilöstölogistiikka suurtapahtumassa LAMK

Henkilöstölogistiikka suurtapahtumassa LAMK Henkilöstölogistiikka suurtapahtumassa Teemu Koistinen LAMK Henkilöstölogistiikka MM-kisat 2017 Lahti Yksityisautoilun vähentäminen kaupunkialueella Fokus: Lahden ulkopuolelta autolla tulevien kisaturistien

Lisätiedot

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Lyömätön kaukoliikenneauto Polttoaineesta puhuttaessa kyse ei ole pelkästään säästöjen suuruudesta vaan myös siitä, miten

Lisätiedot

Rengas. pidemmälle. , jolla pääset SISÄLTÖ TUOTTEET JA HINNAT KESÄRENKAAT 2015 HENKILÖAUTON, SUV-/4X4- JA JAKELUAUTON RENKAAT

Rengas. pidemmälle. , jolla pääset SISÄLTÖ TUOTTEET JA HINNAT KESÄRENKAAT 2015 HENKILÖAUTON, SUV-/4X4- JA JAKELUAUTON RENKAAT Rengas, jolla pääset pidemmälle N 7 44 E 98 46 TUOTTEET JA HINNAT KESÄRENKAAT 2015 HENKILÖAUTON, SUV-/4X4- JA JAKELUAUTON RENKAAT SISÄLTÖ HENKILÖAUTON RENKAAT SIVU 27 SUV-/4X4-RENKAAT SIVU 28 JAKELUAUTON

Lisätiedot

ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET YLEISKATSAUS VALIKOIMAAN

ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET YLEISKATSAUS VALIKOIMAAN ALKUPERÄISET LISÄVARUSTEET YLEISKATSAUS VALIKOIMAAN VALTRAN SUUNNITTE- LEMAT, JÄLLEENMYYJÄN ASENTAMAT LISÄVARUSTEET Valtran alkuperäiset lisävarusteet on suunniteltu jatkuvaa käyttöä varten Pohjolan äärimmäisen

Lisätiedot

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015

PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS. Yritysesittely 2015 PAREMPI TERÄS PAREMPI TULEVAISUUS Yritysesittely 2015 Saanko esitellä: Ovako Kehittää teknologisesti korkeatasoisia koneenrakennusteräksiä Asiakkaina maailmanlaajuisesti johtavia laakeri-, konepaja- ja

Lisätiedot

Turussa Scason Oy:n kehittämä ja valmistama XT-Turbine-nasta on suunniteltu Kumhon WI31-renkaalle. XT-Turbine-nasta on suurempi. Se lisää kulutuskestä

Turussa Scason Oy:n kehittämä ja valmistama XT-Turbine-nasta on suunniteltu Kumhon WI31-renkaalle. XT-Turbine-nasta on suurempi. Se lisää kulutuskestä KUMHO2017-18 TALVIRENGASOPAS henkilöauto SUV maastoauto pakettiauto Turussa Scason Oy:n kehittämä ja valmistama XT-Turbine-nasta on suunniteltu Kumhon WI31-renkaalle. XT-Turbine-nasta on suurempi. Se lisää

Lisätiedot

Kuorma-auton rengashinnasto

Kuorma-auton rengashinnasto hankook.fi shop.kmrrr.fi Kuorma-auton rengashinnasto KM-RRR YHTIÖT OY Virkamaankatu 7 95420 Tornio, Suomi KESÄ 2017 www.hankook.fi puh. 040-5868199 016-431066 shop.kmrrr.fi info@kmrrr.fi tilaukset@kmrrr.fi

Lisätiedot

MICHELIN HINNasto KUORMA- JA LINJA- AUTON RENKAAT 1.1.2014. www.michelintransport.com

MICHELIN HINNasto KUORMA- JA LINJA- AUTON RENKAAT 1.1.2014. www.michelintransport.com MICHELIN HINNasto KUORMA- JA LINJA- AUTON RENKAAT 1.1.2014 www.michelintransport.com MICHELIN X LINE ENERGY Polttoainesäästöjä viimeiseen millimetriin asti MICHELIN X Line Energy - uusi referenssi alhaisimpiin

Lisätiedot

Kiertotalous, cleantech ja yritysvastuu yrityksen näkökulmasta

Kiertotalous, cleantech ja yritysvastuu yrityksen näkökulmasta Kiertotalous, cleantech ja yritysvastuu yrityksen näkökulmasta Ammattilaisen kädenjälki 9.11.2016 Mia Nores 1 Cleantech eli puhdas teknologia Tuotteet, palvelut, prosessit ja teknologiat, jotka edistävät

Lisätiedot

Nostureita on monenlaisia, akseleista puhumattakaan. Uddeholmin teräkset akseleihin

Nostureita on monenlaisia, akseleista puhumattakaan. Uddeholmin teräkset akseleihin Nostureita on monenlaisia, akseleista puhumattakaan. Uddeholmin teräkset akseleihin Uddeholmin teräkset kestävät kaikenlaista kuormaa Akselit ovat tärkeitä koneenosia varsinkin nostureissa. Akseleiden

Lisätiedot

Yliajokoemenetelmäkuvauksen tarkentava liite

Yliajokoemenetelmäkuvauksen tarkentava liite Versio 1.0 Antopäivä: 3.4.2014 Voimaantulopäivä: 12.5.2014 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Liikenne- ja viestintäministeriön asetus ajoneuvon renkaiden nastoista 408/2003 (viimeisin muutos 466/2009)

Lisätiedot

Eri rengastyypit ja niiden merkitys tiivistymisen ehkäisyssä, miten lukea rengasmerkintöjä? Jari Aspelund

Eri rengastyypit ja niiden merkitys tiivistymisen ehkäisyssä, miten lukea rengasmerkintöjä? Jari Aspelund Eri rengastyypit ja niiden merkitys tiivistymisen ehkäisyssä, miten lukea rengasmerkintöjä? 13.12.2017 Jari Aspelund Rengasmerkinnät Renkaan rakenne Vyö Ristikudos Vyörenkaan kosketuspinta-ala +30% verrattuna

Lisätiedot

AUTOMAN. Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv)

AUTOMAN. Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv) AUTOMAN Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv) AH-SUORAVETOSARJA: PIENI, NÄPPÄRÄ JA ÖLJYTÖN AH-sarjan öljyttömät kompressorit on suunniteltu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Niiden kunnossapitotarve

Lisätiedot

HESE. -puskulevystä tiehöylään

HESE. -puskulevystä tiehöylään HESE -puskulevystä tiehöylään Hese-työkone on teiden ja piha-alueiden kunnossapitoon tarkoitettu yleistyökone. Monipuolisuudessaan Hese on täysin ylivoimainen, samalla koneella tehdään kaikki teiden sekä

Lisätiedot

Nostin- ja kuljetinkettingit

Nostin- ja kuljetinkettingit Nostin- ja kuljetinkettingit 212 WWW.ERLATEK.FI RUD Nostinkettingit RUD on EN818-7 mukaisten nostinkettinkien suurin valmistaja maailmassa. Kettingit sopivat niin moottoroituihin nostimiin kuin käsitaljoihinkin.

Lisätiedot

DM-MECS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka CS-HG201-9

DM-MECS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka CS-HG201-9 (Finnish) DM-MECS001-00 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Rataspakka CS-HG201-9 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3 TURVALLISUUSOHJEITA... 4 TARVITTAVAT

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

DM-RBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka CS-HG400-9 CS-HG50-8

DM-RBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka CS-HG400-9 CS-HG50-8 (Finnish) DM-RBCS001-02 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Rataspakka CS-HG400-9 CS-HG50-8 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3 TURVALLISUUSOHJEITA...

Lisätiedot

WISA -Spruce monitoimivaneri

WISA -Spruce monitoimivaneri WISA -Spruce monitoimivaneri Enemmän kuin rakennevaneri. Pohjoisen hitaasti kasvanut kuusipuu antaa WISA -Spruce vanerille erinomaiset ominaisuudet; mainion yhdistelmän esteettisesti miellyttävää ulkonäköä

Lisätiedot

DM-MBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka SLX CS-M CS-HG500-10

DM-MBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka SLX CS-M CS-HG500-10 (Finnish) DM-MBCS001-01 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Rataspakka SLX CS-M7000-11 CS-HG500-10 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3 TURVALLISUUSOHJEITA...

Lisätiedot

YLEISKUVAUS. Paalivaunu

YLEISKUVAUS. Paalivaunu YLEISKUVAUS 30.10.2008 Page 1 (6) YLEISKUVAUS Paalivaunu YLEISKUVAUS 30.10.2008 Page 2 (6) Sisällysluettelo: 1. LAITTEEN YLEISKUVAUS...3 1.1. Koneen yleiskuva ja pääkomponentit...3 1.2. Koneen yksilöinti-,

Lisätiedot

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011

EkoAuton julkistustilaisuus 22.2.2011 EkoAuton julkistustilaisuus Katja Lohko Trafi Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Trafi 2 Sisältö Trafin Ekoautoilusivusto ja henkilöauton hankintaohje Turvallinen auto Ympäristöä vähemmän kuormittava

Lisätiedot

Ammattilaisen valinta on Shell Helix Ultra *

Ammattilaisen valinta on Shell Helix Ultra * Ammattilaisen valinta on Shell Helix Ultra * Shell Lubricants Macro Distributor Jungent Finland Oy Nuijamiestentie 5 B00400 Helsinki, Suomi Puh. +358 40 5668850 myynti@jungent.fi shell.jungent.fi www.shell.com/pureplus

Lisätiedot

Rengastyypin ja ilmanpaineen merkitys maantiivistymisen ehkäisyssä

Rengastyypin ja ilmanpaineen merkitys maantiivistymisen ehkäisyssä 11.4.2018 Rengastyypin ja ilmanpaineen merkitys maantiivistymisen ehkäisyssä Rengasmerkinnät Renkaan rakenne Vyö Ristikudos Vyörenkaan kosketuspinta-ala +30% verrattuna vastaavan kokoiseen ristikudosrenkaaseen

Lisätiedot

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin.

Geberit urinaalijärjestelmät. Sopii kaikkiin tarpeisiin. Geberit urinaalijärjestelmät Sopii kaikkiin tarpeisiin. Kaikki hyödyt yhdestä lähteestä. Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

RASKAAN KALUSTON RENKAIDEN HINNASTO Kuorma-autot Linja-autot Rekat

RASKAAN KALUSTON RENKAIDEN HINNASTO Kuorma-autot Linja-autot Rekat RASKAAN KALUSTON RENKAIDEN HINNASTO 2019 Kuorma-autot Linja-autot Rekat Cordiantin laadukkaasta valikoimasta löytyy raskaita renkaita kuorma-autoille, perävaunuille ja busseille. Cordiant kuuluu Itä-Euroopan

Lisätiedot

Hitsin hyvä jo yli 4o vuotta

Hitsin hyvä jo yli 4o vuotta Hitsin hyvä jo yli 4o vuotta Kuluminen aiheuttaa huomattavan kustannuserän teollisuuden käyttökustannuksista. Pintojen kuluminen vaatii säännöllistä kunnossapitoa laitoksen käytön varmistamiseksi. Uusien

Lisätiedot

The New Generation in Limetec Design

The New Generation in Limetec Design The New Generation in Limetec Design The New Generation in Limetec Design Limetecin uusi muotoilu - pelkistetyn linjakas ja moderni rakenne Limetec Next - uuden sukupolven muotoilu täysin tiiviillä sandwich-lattiarakenteella

Lisätiedot

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset Kohderyhmä Scanian päällirakennetiedot on pääosin tarkoitettu päällirakentajille ja ne koskevat kaikkia Scanian kuorma-autoalustoihin ja valmiisiin kuorma-autoihin tehtyjä päällirakenteita ja muutostöitä.

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen

MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen (Finnish) DM-HB0003-04 Jälleenmyyjän opas MAANTIE Etunapa / Vapaanapa, 11-vaihteinen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 TÄRKEÄ TIEDOTE Tämä jälleenmyyjän opas on tarkoitettu ensisijaisesti

Lisätiedot

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas

RENGASKONE. Käsikäyttöinen rengaskone. Käyttöopas RENGASKONE Käsikäyttöinen rengaskone Käyttöopas PIDÄ KÄYTTÖOPAS TURVALLISESSA PAIKASSA. Käyttöopas antaa tietoja tuotteen kokoamisesta, käytöstä, turvallisuudesta ja osista. KOKOAMISOHJEET 1. Etsi ja

Lisätiedot

Saat luonnolta enemmän tänään... ja huomenna. Uusi VT-TRACTOR. Pieni kulutus. Pakkaa maata vähemmän. Vetää ja pitää

Saat luonnolta enemmän tänään... ja huomenna. Uusi VT-TRACTOR. Pieni kulutus. Pakkaa maata vähemmän. Vetää ja pitää Saat luonnolta enemmän tänään... ja huomenna Uusi VT-TRACTOR Pieni kulutus Vetää ja pitää Pakkaa maata vähemmän Nykyään ovat maanviljelijät nopeasti muuttuvan maailman etulinjassa. Nopeutuva väestönkasvu,

Lisätiedot

Koko Koodi alv 0 % alv 24 %

Koko Koodi alv 0 % alv 24 % HINNASTO 1.6.2016 TALVIRENKAAT 2 Nokian Renkaat Talvirenkaat, hinnasto 1.6.2016 HAKKAPELIITTA 8 Ennenkokematonta pitoa Vakaa ja tarkka ohjaustuntuma, luotettava talvipito Ympäristöystävällinen: pienempi

Lisätiedot

KISASÄÄNNÖT JA PROJEKTI 5.-9. LK

KISASÄÄNNÖT JA PROJEKTI 5.-9. LK KISASÄÄNNÖT JA PROJEKTI 5.-9. LK Sisällys 1. InnoGP CO 2 Dragsters muotoiluprojekti... 3 2. InnoGP kisakonsepti, CO 2 Dragsterit teknologiakasvatuksessa... 3 3. CO 2 Dragsterit muotoiluprojekti... 4 4.

Lisätiedot

EHDOTUS TALVIKAUDEN RENGASVAATIMUKSIKSI RASKAILLE AJONEUVOILLE

EHDOTUS TALVIKAUDEN RENGASVAATIMUKSIKSI RASKAILLE AJONEUVOILLE EHDOTUS TALVIKAUDEN RENGASVAATIMUKSIKSI RASKAILLE AJONEUVOILLE Rengasalan tekninen foorumi, myyntipäällikkö/ka-renkaat Oy Suomen Michelin Ab/Michelin Nordic TEKNINEN FOORUMI Rengasalan tekninen foorumi

Lisätiedot