Kalle Saarelan ja Juha Turkian valtuustoaloite sisäliikuntahallin rakentamisesta monipuolisempana ja sen rakentamiskustannukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kalle Saarelan ja Juha Turkian valtuustoaloite sisäliikuntahallin rakentamisesta monipuolisempana ja sen rakentamiskustannukset"

Transkriptio

1 Kalle Saarelan ja Juha Turkian valtuustoaloite sisäliikuntahallin rakentamisesta monipuolisempana ja sen rakentamiskustannukset Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1862/ /2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus 525 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: puh. Kaupunginsihteeri Juha Willberg Valtuustoaloite : Sisäliikuntahallin on mahdollista toimia myös ns. monitoimihallina, mikä ei palvele pelkästään liikuntaa ja urheilua vaan kaikkea erilaisista tapahtumista, messuista, koiranäyttelyistä, näyttely- ja kulttuuritapahtumista jne. lähtien. Riittävän laaja-alainen piha-alue lisää myös toiminnallisia mahdollisuuksia, jota liikuntahallin tilat tukevat. Nyt on tuotu esiin sisäliikuntahalli, mikä on "torso", sillä se ei mahdollista juurikaan minkäänlaista muuta toimintaa kuin joitakin urheiluun liittyviä lajitoimintoja. Jo nyt on tiedossa, että suunnitellun hallin tilat ja harjoitusajat eivät tule riittämään ja on tuotu esiin, että harjoitustiloja ja -aikoja tulee ostaa yksityisiltä palveluntarjoajilta ympäri maakuntaa. Monitoimisuus ja riittävyys on näin ollen erittäin kapeaa. Esimerkiksi Pajulahden urheiluhallissa (valmistui 2009, rakentaminen alle 10 milj.} suoritetut tulokset kelpaavat mm. yleisurheilun kansainvälisiin virallisiin tuloksiin ja hallin tilat mahdollistavat monipuolisen toiminnan. Kaikkea ei tarvitse suunnitella itse, vaan oppia voi ottaa niin suunnittelusta, rakentamisesta, sijainnista ja toiminnallisuudesta muualle Suomeen rakennetuista halleista ja soveltaa niistä Lappeenrantaan tarvittava halli. Sisäliikuntahallin merkitys ja sen monitoimisuus tulee korostumaan entisestään, jos ns. monitoimijäähalli ei syystä tai toisesta toteudu suunnitellusti.

2 LATO Oy:n lausunto 22.11: Monitoimiareenan ja sisäliikuntahallin tarve- ja hankesuunnittelun yhteydessä on selvitetty ja arvioitu kaupunginvaltuuston edellyttämällä tavalla, millaisille tiloille sisäliikunnassa eniten on Lappeenrannassa tarvetta ottaen huomioon se, millaisia tiloja on jo olemassa Lappeenrannassa ja mitä tiloja on rakentumassa koulujen yhteyteen lähitulevaisuudessa. Sisäliikunnalla (koripallo, salibandy, lentopallo, sulkapallo, ym. sisäliikunta) on kaupungissa jo olemassa kohtuullisen paljon hyviä tiloja verrattuna edellä mainittuihin lajeihin. Sisäliikuntatilat paranevat myös edelleen Lpr:n urheilutalon palloiluhallin peruskorjauksen ja uusien kouluhankkeiden myötä, kun niihin rakennetaan liikuntatiloja iltakäytön tarpeet huomioiden. Jalkapallon, pesäpallon ja yleisurheilun olosuhteet kesäisin Lappeennannassa ovat erinomaiset. Talvisin jalkapallolla on käytettävissään PePo ry:n lähinnä omaan tarpeeseensa toteuttama juniorijalkapallohalli Visma Areena Skinnarilassa, ammattikoulun lämmitettävä jalkapallokenttä ja myös Aviasport Areena Imatralla. Kultsu FC on toteuttanut oman harjoitustilan Joutsenossa urheilukeskuksen pieneen tennishalliin. Pesäpallo käyttää talvisin lähinnä Kourulan liikuntahallia, joka ei kovin hyvin lajia palvele. Lisäksi Pesä Ysit käyttää jonkin verran Imatran Aviasport Areenaa. Kaupungista puuttuu laaja yhtenäinen sisätila isoille messuille, näyttelyille, juhlille ja muille isoille tilaisuuksille, joissa ennen muuta tarvittaisiin laaja sisätila. Hankesuunnitelman mukainen sisäliikuntahalli tarjoaisi tällaista sisätilaa 12 m korkeana noin m², joka on noin 2,5 kertaa enemmän kuin esim. Kisapuiston jäähallin kaukalo tai urheilutalon iso palloiluhalli. Valtuustoaloitteessa mainittuun Pajulahti-halliin on Lappeenrannasta eri ryhmillä käyty vuosien mittaan tutustumassa, viimeisimmäksi Etelä-Karjalan liiton maakunta-areenaa koskevan esiselvitystyön yhteydessä. Myös mm. Kuopio-halliin, Vierumäelle, Aviasport Areenaan Imatralla, Seinäjoki Areenaan, Joensuun Areenaan, Lahden halleihin ja eräisiin muihin halleihin on Lappeenrannasta tehty vuosien mittaan tutustumiskäyntejä ja niistä on olemassa tarvittavaa tietoa. Monitoimiareenan ja sisäliikuntahallin hankesuunnittelun yhteydessä on kuultu jalkapallon, pesäpallon ja yleisurheilun seuroja ja lajiliittoja. Näiltä saadut kirjalliset lausunnot ovat myös olleet julkisesti nähtävillä. Seuroilta ja lajiliitoilta saaduista lausunnoista ilmenee, että suurista lajeista yleisurheilulla tilaongelmat Lappeenrannassa ovat selvästi suurimmat. Pesäpallo on toinen laji, jolla talviaikaiset olosuhteet ovat huonot Lappeenrannassa.

3 Jalkapallolla on kohtuullisen hyvät olosuhteet talviaikaiseen toimintaan edellä mainittujen olosuhteiden ansiosta. Kuitenkin jalkapallon olosuhteita parantaisi edelleen oleellisesti lämmitettävän jalkapallokentän peruskorjaus. Lisäksi jalkapallon ja pesäpallonkin olosuhteita edistäisi merkittävästi, jos kaupunki vuokraisi niille halliaikaa Visma Areenasta ja Imatran Aviasport Areenasta keskitalvella esim. marras-joulukuusta helmikuun loppuun. Tästä ehdotuksesta on seurojen kanssa alustavasti keskusteltu ja ne ovat ilmaisseet kirjallisestikin suostumuksensa asiaan. Periaate olisi siis samanlainen kuin jääajan vuokraaminen jääurheilulle Kisapuiston UK Areenasta tai salibandylle Huhtiniemen liikuntahallista. Edellä esitetty ja kaupungin yleinen tilatehokkuustavoite kaikissa hankkeissa huomioiden sisäliikuntahallin hankesuunnitelmassa päädyttiin konseptiin, jossa on 200 m:n 4 ratainen, nostettavilla ja laskettavilla kaarteilla oleva juoksurata sekä 60 m:n 6 ratainen juoksusuora yleisurheilun muine sisähallin lajivaatimusten mukaisine suorituspaikkoineen. Halli täyttäisi kuitenkin myös viralliset yleisurheilun sisäratahallin kilpatason vaatimukset ja kriteerit, jollaisissa noteerataan sisähalliratojen ennätykset. Tämän tyyppinen lajin vaatimusten mukainen sisäliikunta- /yleisurheiluhalli olisi ainoa laatuaan Suomessa ja sillä olisi aivan oma arvonsa myös valtakunnallisesti. LUM ry on lausunut, että sisäliikuntahallissa tulisi olla vähintään 200 m:n kiertävä juoksurata ja Suomen Urheiluliitto ry pitää hankesuunnitelman mukaista hallia juuri sellaisena, jollainen Suomesta puuttuu ja tarvittaisiin. Hankesuunnitelman mukainen sisäliikuntahalli soveltuu tekonurmimattojen avulla myös jalka- ja pesäpallon lajiharjoitteluun ja junioritason peleihin, kuten PePo:n Visma Areenakin, vaikkakaan tekonurmikenttä (noin 50 x 70 m) ei olekaan täysimittainen. Halli palvelee erittäin hyvin pesäpallon lyönti-, syöttö-, heitto- ja juoksulajiharjoittelua, sekä käytännössä kaikkien eri lajien harjoittelua juoksujen, loikkaharjoitusten ja voimaharjoitusten osalta. Suunniteltu sisäliikuntahalli voidaan varustaa koulujen ja seurojenkin sisäliikuntaan sopivaksi mm. salibandymattojen ja kaukaloiden sekä muiden välineiden avulla, kuten esim. Lpr:n urheilutalolla ja Joutsenon liikuntahallissa. Hallin sisätila jaetaan väliverhoilla hyvin moneen ja erilaiseen yhtäaikaiseen käyttöön, kuten muutkin isot hallit. Hankesuunnitelma sisältää myös kiipeilyseinän ja kuntosalialueen. Tämän tyyppinen iso halli soveltuu erinomaisesti tietysti myös erilaisiin suuriin näyttelyihin, messuihin ja muihin isoihin yleisötapahtumiin, joissa tarvitaan paljon vapaata tilaa. Sisäliikuntahallirakennuksen koko olisi 60 x 98 m ja vapaa sisäkorkeus tilassa olisi 12 m.

4 Sisäliikuntahallin hankesuunnittelussa on siis ollut tavoitteena mahdollisimman tilatehokas, kompakti ja silti hyvin toimiva sisäliikuntatila, joka täyttää täysin mm. yleisurheilun lajivaatimukset sisähalliolosuhteissa. Merkittävä hyöty sisäliikuntahallista ja lisätilojen vuokraamisesta yksityisistä olemassa olevista jalkapallohalleista olisi, että yleisurheilun, jalka- ja pesäpallon käyttötunteja vapautuisi nykyisistä kaupungin tiloista vapautuisi kaikkeen muuhun sisäliikunnan eri lajien tarpeisiin jopa noin 190 tuntia viikossa syksystä kevääseen. Tällä olisi erittäin oleellinen merkitys kaupungin tilatarjonnassa liikuntaan, urheiluun ja kunto- sekä terveysliikuntaan pitkälle tulevaisuuteen. Etelä-Karjalan liiton Maakunta-areenan esiselvityksessä, joka valmistui maaliskuussa 2018, on jo alustavasti tutkittu isomman sisäliikuntatilan kokoa ja kustannusarviota. Mallina olivat mm. Joensuun Areenan ja Pajulahti-hallin kokoiset areenat tiloineen. Esiselvitystyöryhmässä olivat mukana Lappeenrannan kaupungin poliittinen ja virkamiesedustus kaupunginhallituksen nimeäminä. Liiton selvityksen mukaan iso maakunta-areena maksaisi noin miljoonaa euroa sisältäen esim m:n 4-6 ratainen kiertävä yleisurheilurata, 100 m:n juoksusuora, muut yleisurheilun eri lajien suorituspaikat ja hallin keskellä täysimittainen tekonurmikenttä, esimerkiksi 3 täysimittaista salibandykenttää, sekä tarvittavat puku-, pesu-, huolto- ja varastotilat. Maakuntaareena toimisi tietysti myös isojen tilaisuuksien, konserttien, yms. tapahtumien erinomaisena isona sisätilana. Hankesuunnittelun ohessa ja myös jo aiemmin Etelä-Karjalan liiton esiselvitystyön yhteydessä, on tutkittu erästä viimeisintä isoa sisäliikuntahallihanketta, Mikkelin Saimaa Stadiumia, joka valmistui vuoden 2018 keväällä. Stadiumin rakentamiskustannukset olivat noin 18 miljoonaa euroa. Rakennus on kooltaan noin 64 x 139 m, bruttoala noin m². Saimaa Stadiumi on avattu yleisölle maaliskuussa Saimaa Stadiumissa on noin m²:n taraflex-pelialue hallin keskellä mm. salibandyyn, lento- ja koripalloon, sulkapalloon, ryhmäliikuntaan sekä muuhun yleisliikuntaan. Alue jakaantuu väliverhoin yhdeksään eri lohkoon. Varustukseen kuuluu kolme salibandykaukaloa maaleineen, välineet 7 lentopallokentälle, 11 sulkapallokentälle sekä futsal-maalit. Pelialuetta kiertää 225 metrin juoksurata (ei virallinen yu-rata) ilman nostettavia/laskettavia kaarteita. Juoksusuoralla on kuusi rataa ja kierroksella neljä rataa, lisäksi muut yleisurheilun suorituspaikat. Taitoharjoittelualueella on monipuoliset voimisteluvälineet eri tarpeisiin. Kiipeilyseinä on 12 m korkea ja lähes 30 m leveä, lisäksi hallissa on noin m²:n

5 Esittelijän ehdotus aktiiviteettipuisto, kuntosali ja suora kulkuyhteys vieressä olevasta jäähallista. Tilat muodostavat joustavasti oheisharjoittelutilaa myös jäähallin käyttäjille. Saimaa Stadiumin rahoitusosuudet: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu 5,0 milj., Mikkelin kaupunki 3,0 milj., Suomen Nuoriso-opisto, Paukkula 0,5 milj. sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionapu 0,75 milj.. Lisäksi suunnatulla osakeannilla kaupunki ostaa 15 vuodessa osakkeita niin, että kaupunki on tämän jälkeen pääosakas, osuus euroa vuodessa. Loput ammattikorkeakoulun takaamaa lainaa, noin 9 milj. euroa. Edellä mainittu Etelä-Karjalan liiton esiselvitys ja esimerkiksi Mikkelin Saimaa Stadiumi hanke antavat kaupungille kohtuullisen hyvin hintatietoa siitä, minkä verran sisäliikunnan suurhallit voisivat maksaa. Sisäliikuntahallin koko ja toiminnallinen konsepti riippuu siitä, miten hanke päätetään rahoittaa, löytyykö hankkeelle yksityinen yhteistyökumppani liikuntapalvelutilojen tuottajaksi ja voisiko yhteistyökumppanilla olla oma ehdotuksensa rahoittamansa sisäliikuntahallin kokoon, tiloihin ja toimintaan liittyen sekä onko sijoittajan tarjoama kokonaisuus kaupungille sellainen, että siihen olisi toiminnallisesti ja taloudellisesti kannattavaa sitoutua. Päätöksenteko hallin kokoon ja kustannuksiin sekä operointiin liittyen on edelleenkin lopulta kaupunginvaltuuston päätettävissä. LATO Oy:n hallituksessa äänestettiin em. lausunnon jättämisestä pöydälle lisäselvityksiä varten, mutta puheenjohtajan äänen ratkaistessa hallitus päätti jatkaa asian käsittely ja hyväksyi edellä olevan lausunnon. Äänestysluettelo on nähtävänä kokouksessa. Toimitilatoimikunta on käsitellyt valtuustoaloitetta kokouksessaan ja päättänyt antaa saman sisältöisen lausunnon kuin LATO Oy:n edellä oleva lausunto. Kaupunginhallitus merkitsee aloitteen ja siihen annetut lausunnot tiedoksi. Asia saatetaan tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Päätös Hyväksyttiin. Täytäntöönpano kaupunginvaltuusto

6 Tämän kokouksen käsittely: Valmistelija/lisätiedot: puh. Kaupunginsihteeri Juha Willberg Kaupunginhallituksen ehdotus Merkitään tiedoksi. Päätös Hyväksyttiin.

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio Pöytäkirjan tarkastaja. Härkönen Juha. Kukkonen Päivi Munnukka Riitta. Puolakka Helena Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio Pöytäkirjan tarkastaja. Härkönen Juha. Kukkonen Päivi Munnukka Riitta. Puolakka Helena Jäsen Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 42/2018 1 AIKA 3.12.2018 klo 15:00-16:08 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Arola Tapio Pöytäkirjan tarkastaja Hänninen Jyri

Lisätiedot

MAAKUNTA-AREENAN ESISELVITYS YLEISÖKYSELYN TULOKSIA

MAAKUNTA-AREENAN ESISELVITYS YLEISÖKYSELYN TULOKSIA MAAKUNTA-AREENAN ESISELVITYS YLEISÖKYSELYN TULOKSIA 07.02.2017 Kauppakatu 40 D, 53100 Lappeenranta Tel +358 (5) 6163 100 etunimi.sukunimi@ekarjala.fi kirjaamo@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 07.02.2017 1 1.

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 16/2018 1 AIKA 13.12.2018 klo 17:00-18:12 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/532/ /2018 Jäähallityöryhmä: monitoimijäähallin sijoituspaikkaselvitys

Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/532/ /2018 Jäähallityöryhmä: monitoimijäähallin sijoituspaikkaselvitys Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan lausunto monitoimijäähallin sijaintipaikkavaihtoehdoista Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/532/00.00.01.06/2018 Jäähallityöryhmä: monitoimijäähallin sijoituspaikkaselvitys

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 15/2018 1 AIKA 22.11.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 20 16.08.2017 Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan lausunto kaupungin jäähallityöryhmän raportista ja Etelä-Karjalan liiton teettämästä Maakunta-Areenan esiselvityksestä 83/00.00.01.12/2017

Lisätiedot

Konsernihallinnon tehtäväjärjestelyt strategia- ja rahoitusjohtajan vastuualueella. Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo

Konsernihallinnon tehtäväjärjestelyt strategia- ja rahoitusjohtajan vastuualueella. Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo Konsernihallinnon tehtäväjärjestelyt strategia- ja rahoitusjohtajan vastuualueella Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/961/01.01.00.02/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 146 3.4.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 5/2019 1 AIKA 2.5.2019 klo 17:00-18:10 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen sali Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

26 16.06.2014. Lappeenrannan kaupunkikonsernin markkinointiyhteistyösopimukset kaudelle 2014 2015

26 16.06.2014. Lappeenrannan kaupunkikonsernin markkinointiyhteistyösopimukset kaudelle 2014 2015 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 26 16.06. Lappeenrannan kaupunkikonsernin markkinointiyhteistyösopimukset kaudelle 2015 591/02.05.01.05/ KONSJA 26 Valmistelija/lisätiedot: Apulaiskaupunginjohtaja Kari

Lisätiedot

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön 405-408-1-30 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1749/10.00.03.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta 204 5.9.2018 Aiempi käsittely: Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Jäähallityöryhmän raportti ja Etelä-Karjalan liiton teettämä Maakunta-areenan esiselvitys

Jäähallityöryhmän raportti ja Etelä-Karjalan liiton teettämä Maakunta-areenan esiselvitys Kaupunginhallitus 446 11.09.2017 Kaupunginhallitus 456 18.09.2017 Jäähallityöryhmän raportti ja Etelä-Karjalan liiton teettämä Maakunta-areenan esiselvitys 83/00.00.01.12/2017 KH 446 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTA-AREENA

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTA-AREENA ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTA-AREENA ESISELVITYS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTA-AREENA ESISELVITYS 31.03.2017 SISÄLTÖ Tiivistelmä... 3 1. Työn taustaa ja lähtökohdat... 4 2. Esiselvitysprosessin kuvaus... 5 3. Nykytilanteen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2012 1 (5) 385 V Lainan myöntäminen Tapanilan Urheilutalosäätiölle HEL 2011-010486 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Konsernihallinnon lakimies Alatalo

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Konsernihallinnon lakimies Alatalo Omistajaohjauksen antaminen Lappeenrannan Energia Oy:lle yhteisyrityksen perustamista ja sähkönmyyntiliiketoimintojen kauppaa koskevassa asiassa sekä asiaan liittyvän vakuusjärjestelyn käsitteleminen Liittyy

Lisätiedot

Kuntien ympäristönsuojelutehtävien järjestäminen maakuntauudistuksen toteutumisen yhteydessä. Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo

Kuntien ympäristönsuojelutehtävien järjestäminen maakuntauudistuksen toteutumisen yhteydessä. Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo Kuntien ympäristönsuojelutehtävien järjestäminen maakuntauudistuksen toteutumisen yhteydessä Liittyy asiahallinnan asiaan: 333/00.04.01/2017 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo 05 616 2001 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Hallintosäännön täydentäminen osa-aikaisen puheenjohtajan palkkaa ja muita ehtoja sekä kaupunkikehityslautakunnan toimivaltaa koskevilla lisäyksillä

Hallintosäännön täydentäminen osa-aikaisen puheenjohtajan palkkaa ja muita ehtoja sekä kaupunkikehityslautakunnan toimivaltaa koskevilla lisäyksillä Hallintosäännön täydentäminen osa-aikaisen puheenjohtajan palkkaa ja muita ehtoja sekä kaupunkikehityslautakunnan toimivaltaa koskevilla lisäyksillä Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/867/00.01.01.00/2018

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014 LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO Nuoriso- ja liikuntalautakunta 3.12. 2 SISÄLLYSLUETTELO Vuokrauksen yleiset perusteet... 3 Kisapuiston urheilukeskus... 5 Vanha kenttä ja Kisapuiston hiekkatekonurmi... 6 Kimpisen,

Lisätiedot

Jäähallityöryhmän raportti ja Etelä-Karjalan liiton teettämä Maakunta-areenan esiselvitys

Jäähallityöryhmän raportti ja Etelä-Karjalan liiton teettämä Maakunta-areenan esiselvitys Kaupunginhallitus 446 11.09.2017 Kaupunginhallitus 456 18.09.2017 Kaupunginvaltuusto 113 16.10.2017 Jäähallityöryhmän raportti ja Etelä-Karjalan liiton teettämä Maakunta-areenan esiselvitys 83/00.00.01.12/2017

Lisätiedot

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille

Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille ja optiona tilivuosille Tilintarkastuspalvelujen hankinta tilivuosille 2018 2021 ja optiona tilivuosille 2022 2023 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/169/02.08.00.02/2018 Kaupunkikonsernin tilintarkastuspalveluiden hankinta vuosille

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen

Esittelijä: Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lappeenrannan ympäristönsuojelumääräykset Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/631/11.00.01/2018 Käsittelyhistoria Lupalautakunta 107 4.12.2018 Kaupunginhallitus 537 10.12.2018 Aiempi käsittely: Lupalautakunta

Lisätiedot

TOHOLAMMIN URHEILUHALLIN PERUSKORJAUS/LAAJENNUS VAI KOKONAAN UUSI URHEILUHALLI

TOHOLAMMIN URHEILUHALLIN PERUSKORJAUS/LAAJENNUS VAI KOKONAAN UUSI URHEILUHALLI TOHOLAMMIN URHEILUHALLIN PERUSKORJAUS/LAAJENNUS VAI KOKONAAN UUSI URHEILUHALLI Urheiluhallin suunnittelu aloitettu 2010 Maaliskuussa 2010 valmistui ensimmäinen Ins Tsto Juha Kärkimaa Oy:n laatima kuntoarvio

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 2/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:04-18:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Hooman

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta)

Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta) Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä 26.11.2018 513 (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta) Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1988/00.04.02.00/2018 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja Kimmo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7605/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7605/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/2016 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 98 22.11.2016 401 Asianro 7605/12.04.01.00/2016 Kuopion kaupungin osallistuminen yksityiseen jäähallihankkeeseen Päätöshistoria

Lisätiedot

AKTIVAN LIIKUNTAHALLIN KÄYTTÖSUUNNITELMA, TEKNINEN KUNTO JA VUOSIKORJAUSTARPEET SEKÄ MUUT NÄKÖKOHDAT

AKTIVAN LIIKUNTAHALLIN KÄYTTÖSUUNNITELMA, TEKNINEN KUNTO JA VUOSIKORJAUSTARPEET SEKÄ MUUT NÄKÖKOHDAT Nuoriso- ja liikuntalautakunta 57 20.08.2012 AKTIVAN LIIKUNTAHALLIN KÄYTTÖSUUNNITELMA, TEKNINEN KUNTO JA VUOSIKORJAUSTARPEET SEKÄ MUUT NÄKÖKOHDAT NUOLI 57 Liikuntatoimen selvitys hallin käyttötarpeesta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (5) 378 V 19.4.2017, Kunnan asukkaan aloite vesivoimistelualtaan ja liikuntatilojen rakentaminen Koskelan alueelle Käsittely esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Lisätiedot

Lappeenrannan liikuntayhdistyskysely 2015 - Päätulokset / Muut yhdistykset

Lappeenrannan liikuntayhdistyskysely 2015 - Päätulokset / Muut yhdistykset Lappeenrannan liikuntayhdistyskysely 5 - Päätulokset / Muut yhdistykset KYSELYN YLEISIÄ TAUSTATIETOJA Kyselyn tavoitteena on ollut selvittää Lappeenrannan liikuntayhdistysten näkemyksiä Lappeenrannan liikuntaolosuhteiden

Lisätiedot

Kirjallinen selvitys Lappeenrannan kaupunginhallitukselle selvityspyynnön (KH ) mukaisesti

Kirjallinen selvitys Lappeenrannan kaupunginhallitukselle selvityspyynnön (KH ) mukaisesti Kirjallinen selvitys Lappeenrannan kaupunginhallitukselle selvityspyynnön (KH 18.12.2017 14) mukaisesti Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/9/00.04.01/2018 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo 05

Lisätiedot

TERVETULOA SALOHALLIIN! Ohjeita Salohallin käyttäjille

TERVETULOA SALOHALLIIN! Ohjeita Salohallin käyttäjille TERVETULOA SALOHALLIIN! Ohjeita Salohallin käyttäjille TERVETULOA SALOHALLIIN! TEKNISET TIEDOT Palloiluhalli Koko 52x32 m, yhteensä 1.664 m 2. Vapaa korkeus 12,5 m. Tila jaettavissa väliverhoin kolmeen

Lisätiedot

Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2

Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Keskiviikko 15.10.2014 klo 17.30 Kunnantalo, kokoushuone 2 HUOM: kokouksen aluksi kokoonnutaan klo 17.30 kunnantalon paikoitusalueelle, josta käsin lähdetään tekemään katselmuskäynti

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen. Ruotsalainen Ulla Kokoussihteeri Papinniemi Markku Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen. Ruotsalainen Ulla Kokoussihteeri Papinniemi Markku Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy:n hallituspöytäkirja 1/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:04-18:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen Arminen

Lisätiedot

keskipisteessä Ouluhalli Energia-Areena Raatin Stadion

keskipisteessä Ouluhalli Energia-Areena Raatin Stadion Tapahtumien keskipisteessä Ouluhalli Energia-Areena Raatin Stadion Oulussa tapahtuu Oulu on vilkas tapahtumakaupunki. Kaupungilla on tarjota monia eri tilavaihtoehtoja tapahtumajärjestäjille tilaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 7605/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 7605/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (1) 98 Asianro 7605/12.04.01.00/2016 Kuopion kaupungin osallistuminen yksityiseen jäähallihankkeeseen Hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen Tuplajäät Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) Kaupunginhallitus Kj/2 02.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) Kaupunginhallitus Kj/2 02.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 349 V Lainan ja takauksen myöntäminen Urheiluhallit Oy:lle päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa: Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN URHEILUAREENAN SIJOITTAMIS- JA TOTEUTUSESITYS

LAPPEENRANNAN URHEILUAREENAN SIJOITTAMIS- JA TOTEUTUSESITYS 20.1.2012 LAPPEENRANNAN URHEILUAREENAN SIJOITTAMIS- JA TOTEUTUSESITYS Tausta Maakuntahallityöryhmä vuonna 2008 Vuoden 2008 kaupungin talousarvion perusteluissa edellytetyllä tavalla kaupunginjohtajan asettama

Lisätiedot

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta Kaupunginhallitus 181 25.03.2013 Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta 14/10.03.02.01/2013 KH 181 Aloite 7.1.2013: Valmistelija/lisätietoja: EU-asiamies Krista Huovila, puh.

Lisätiedot

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Konsernihallinnon lakimies Alatalo

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Konsernihallinnon lakimies Alatalo Omistajaohjauksen antaminen Lappeenrannan Energia Oy:lle yhteisyrityksen perustamista ja sähkönmyyntiliiketoimintojen kauppaa koskevassa asiassa sekä asiaan liittyvän vakuusjärjestelyn käsitteleminen Liittyy

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen / /2017 KH 524

Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen / /2017 KH 524 Kaupunginhallitus 524 30.10.2017 Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen 6.12.2017 896/07.02.02.04.00.00/2017 KH 524 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot: Tapahtumatoiminnan

Lisätiedot

Historian havinaa. Monitoimitalo 30 vuotta

Historian havinaa. Monitoimitalo 30 vuotta Historian havinaa Monitoimitalo 30 vuotta Päätöksiä monitoimitalosta Kaupunginhallitus 11.8.1975 1909: Hippoksen palloiluhallin luonnospiirustukset ja huonetilaohjelma hyväksytään alustavasti. Piirustukset

Lisätiedot

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto

TA 2018 Talousar- Yhteensä viomuutos Tulot Menot Netto Kiinteistöjen myynnit Tulot 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Menot 0 0 0 Netto 3 285 000-1 285 000 2 000 000 Kiinteistöomaisuuden myyntitulot, toteutuneita kauppoja 5. UUDISRAKENTAMINEN Nilsiän terveys- ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (7) 112 Lainan ja takauksen myöntäminen Urheiluhallit Oy:lle Käsittely päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti, kumoten 29.2.2012 54 tekemänsä päätöksen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (6) 89 Alueen varaaminen Jätkäsaaren liikuntapuistosta jalkapallohallin suunnittelua varten HEL 2018-009492 T 10 01 01 00 Esitys varasi 20. kaupunginosaan (Länsisatama)

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja. Kaijansinkko Leena Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja. Kaijansinkko Leena Jäsen Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 1/2019 1 AIKA 16.1.2019 klo 17:00-18:21 PAIKKA Ravintola Nautilus, Ainonkatu 35 Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 42 19.05.2015. 42 Asianro 2978/12.04.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 42 19.05.2015. 42 Asianro 2978/12.04.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 47 29.4.2014 42 Asianro 2978/12.04.01/2014 Kuopion kaupungin sisäliikuntatilasuunnitelma ja Lippumäen jäähallin muutossuunnitelma Päätöshistoria 29.4.2014 47 Hyvinvoinnin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 37 08.06.2015. 37 Asianro 2978/12.04.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 37 08.06.2015. 37 Asianro 2978/12.04.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 47 29.4.2014 Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 42 19.5.2015 Kaupunginhallitus 184 1.6.2015 37 Asianro 2978/12.04.01/2014 Kuopion

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN RAHOITUSSUUNNITELMA

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN RAHOITUSSUUNNITELMA LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN RAHOITUSSUUNNITELMA 2015-2018 RAHOITUSSUUNNITELMAN KAUTTA VALTIONAVUSTUSHANKKEEKSI RAHOITUSSUUNNITELMAT Liikunnan koulutuskeskukset joulukuu Kunnalliset ja yksityiset hankkeet

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako, 201 Putkinotko, kortteli 206 (Joutsenon entisen osuuspankin kortteli)

Asemakaavan muutos ja tonttijako, 201 Putkinotko, kortteli 206 (Joutsenon entisen osuuspankin kortteli) Asemakaavan muutos ja tonttijako, 201 Putkinotko, kortteli 206 (Joutsenon entisen osuuspankin kortteli) Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/632/10.02.03.00/2018 Joutsenon entisen Osuuspankin korttelin asemakaavan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2018 1 AIKA 19.9.2018 klo 17:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7605/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7605/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 98 22.11.2016 401 19.12.2016 Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 11 14.2.2017 65 Asianro 7605/12.04.01.00/2016 Kuopion kaupungin

Lisätiedot

LEPOLAN LIIKUNTAHALLI JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI TONTINKÄYTTÖSUUNNITELMA 2010 ARKKITEHTITOIMISTO JUKKA TURTIAINEN OY

LEPOLAN LIIKUNTAHALLI JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI TONTINKÄYTTÖSUUNNITELMA 2010 ARKKITEHTITOIMISTO JUKKA TURTIAINEN OY LEPOLAN LIIKUNTAHALLI JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI TONTINKÄYTTÖSUUNNITELMA 2010 ARKKITEHTITOIMISTO JUKKA TURTIAINEN OY 47 50 47 ATU 5 43.9 44.2 6 9 44.0 43.9 43.8 43.9 44.0 44.1 kt 44.1 44.0 44.1 44.0 44.0 44.1

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 7605/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 7605/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 98 22.11.2016 Kaupunginhallitus 401 19.12.2016 11 Asianro 7605/12.04.01.00/2016 Kuopion kaupungin ja Tuplajäät Oy välinen aiesopimus Päätöshistoria 22.11.2016 98

Lisätiedot

Monitoimihalli yleishyödyllisenä investointihankkeena

Monitoimihalli yleishyödyllisenä investointihankkeena Taustaa: Ely-keskuksesta on haettavissa rahoitusta ns. yleishyödylliselle investointihankkeelle Investoinnin hyödyn on ohjauduttava alueen asukkaille ja muille toimijoille ja investoinnin tulee olla pääsääntöisesti

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen /

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen / Kaupunginhallitus 524 30.10.2017 Kaupunginhallitus 537 06.11.2017 Itsenäisyyspäivän tilaisuuksien järjestäminen 6.12.2017 896/07.02.02.04.00.00/2017 KH 524 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Palloiluhalli, käsipallo-, futsal- ja salibandykenttä 20x40 (poikittain 2 kpl harjoituskenttä

Palloiluhalli, käsipallo-, futsal- ja salibandykenttä 20x40 (poikittain 2 kpl harjoituskenttä Sjundeå Allaktivitetshall Sjundeå Siuntion Monitoimihalli Oy - Sjundeå Allaktivitetshall Ab Kustannusarvio: 4 278 000 Haettu avustus: 750 000 2015/ 750 000 Palloiluhalli, käsipallo-, futsal- ja salibandykenttä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Liikuntalautakunta LJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Liikuntalautakunta LJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (7) 61 Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Arcadahallenliikuntarakennuksen lainahakemuksesta Lausunto antoi kaupunginhallitukselle seuraavan lausunnon

Lisätiedot

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista

Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Valtuustoaloite sisäilmaongelmatilanteen päivittämiseksi ja investointiohjelman uudelleen arvioinnista Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1039/00.02.10/2017 Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo (Kaupunginjohtaja)

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2013

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2013 1 LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2013 Nuoriso- ja liikuntalautakunta 10.12.2012 2 Klikkaa valitsemaasi kohdetta, niin hinnasto aukeaa suoraan haluamallesi sivulle. SISÄLLYSLUETTELO Vuokrauksen yleiset perusteet...

Lisätiedot

Kerko Group Oy 1.1.2013. www.kerkosport.com info@kerkosport.com 2

Kerko Group Oy 1.1.2013. www.kerkosport.com info@kerkosport.com 2 Kerko Sport Oy 2013 Kerko Group Oy 1.1.2013 www.kerkosport.com info@kerkosport.com 2 Kerko Sport Oy yritysfaktat Perustettu 1916 Kuuluu Kerko Group -konserniin Toimipisteet: Porvoo, Tampere, Oulainen,

Lisätiedot

Yhteyshenkilö Satu Sikanen Hankinnan kohteena on Etelä-Karjalan maakunta-areenaa koskeva esiselvitys.

Yhteyshenkilö Satu Sikanen Hankinnan kohteena on Etelä-Karjalan maakunta-areenaa koskeva esiselvitys. TARJOUSPYYNTÖ 1. HANKINTAYKSIKKÖ Etelä-Karjalan liitto Kauppakatu 40 D 53100 Lappeenranta ekarjala.fi/liitto Yhteyshenkilö Satu Sikanen satu.sikanen@ekarjala.fi 0400 661318 2. HANKINTAMENETTELY Kyseessä

Lisätiedot

Lausunto Keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloitteeseen Lappeenrannan kaupungin teiden ja katujen kunnossapidon laadun parantamiseksi

Lausunto Keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloitteeseen Lappeenrannan kaupungin teiden ja katujen kunnossapidon laadun parantamiseksi Lausunto Keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloitteeseen Lappeenrannan kaupungin teiden ja katujen kunnossapidon laadun parantamiseksi Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/924/00.02.10/2018 Käsittelyhistoria

Lisätiedot

SUOMALAISET LIIKUNTA- JA URHEILUSEURAT MUUTOKSESSA

SUOMALAISET LIIKUNTA- JA URHEILUSEURAT MUUTOKSESSA SUOMALAISET LIIKUNTA- JA URHEILUSEURAT MUUTOKSESSA 1986 2016 Pasi Mäenpää Turun yliopisto Tähtiseuraseminaari 7.10.2018, Helsinki Muutokset yleisympäristössä Liikuntakulttuurin muutokset Liikunta- ja urheiluseurat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 90. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 31.03.2014 Sivu 1 / 1 1234/02.05.06/2014 90 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Espoon Kiekkoilun Tuki ry:lle Vermo Areenan rakentamiseen otettavalle lainalle (Kv-asia) Valmistelijat

Lisätiedot

Kauhavan Monitoimihalli

Kauhavan Monitoimihalli Kauhavan Monitoimihalli Hankenumero 18597 Kauhavan Monitoimihalli Oy Sisällys Kauhavan Monitoimihalli Oy... 1 1. Toteuttajan nimi... 3 2. Hankkeen nimi ja hanketunnus... 3 3. Yhteenveto hankkeesta... 3

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014

SINETTISEURATOIMINNAN POHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA 21.8.2014 SINETTISEURATIMINNAN PHDINTAA Sinettiseurakriteerien vertaaminen lasten ja nuorten urheilun selvitystöihin Sinettiauditoinnit tarkastelussa Lajiliittojen ja Valon

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

Valtuusto 15.02.2010 LISTAN ASIANRO 7 7 Asianro 7297 / 213 / 2009

Valtuusto 15.02.2010 LISTAN ASIANRO 7 7 Asianro 7297 / 213 / 2009 Sivu 1/5 Valtuusto 15.02.2010 LISTAN ASIANRO 7 7 Asianro 7297 / 213 / 2009 Liitteet Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Tapiolan Honka ry:n omistamalle Kiinteistö Oy Honkahallille Valmistelija

Lisätiedot

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Tapahtumakumppanuusmalli Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/2317/00.04.02.00/2018 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva 05 616 2001 Valmistelija/lisätiedot: puh. II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu

Lisätiedot

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Vuoden 2019 talousarvion 2. käsittely Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1734/02.02.00.00/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 490 19.11.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus 490 Esittelijä: puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (5) 189 Takauksen myöntäminen Kiinteistö Oy Myllypuron kampukselle HEL 2017-002224 T 02 05 03 01 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti myöntää

Lisätiedot

Kokoomuksen valtuustoryhmän aloite koskien kaupungin roolia yhdistysten ja järjestöjen yhteistyökumppanina

Kokoomuksen valtuustoryhmän aloite koskien kaupungin roolia yhdistysten ja järjestöjen yhteistyökumppanina Kokoomuksen valtuustoryhmän aloite koskien kaupungin roolia yhdistysten ja järjestöjen yhteistyökumppanina Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/922/00.02.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 262 28.5.2018

Lisätiedot

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT Liikunta- ja nuorisopalvelut LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % KENTÄT NURMIKENTÄT Aikuiset A-jun ja nuoremmat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 7605/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 7605/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2018 1 (1) 98 22.11.2016 Kaupunginhallitus 401 19.12.2016 11 14.2.2017 Kaupunginhallitus 65 20.2.2017 42 Asianro 7605/12.04.01.00/2016 Kuopion kaupungin ja Tuplajäät Oy välinen

Lisätiedot

6f0 io^aooi/ Rahoitus LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PL 11 53101 LAPPEENRANTA 1/2. Hankekuvaus

6f0 io^aooi/ Rahoitus LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PL 11 53101 LAPPEENRANTA 1/2. Hankekuvaus 6f0 io^aooi/ PL 11 53101 LAPPEENRANTA 1/2 Hankekuvaus Lappeenrantalainen yritys Aviasport Areena Oy aikoo rakentaa monitoimihallin palvelutiloineen Lappeenrantaan Lentokentäntien ja 6-tien väliselle alueelle,

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja

Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen. OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY KOKOUSTIEDOT PÖYTÄKIRJA NRO 4/2018 1 Aika Torstai klo 17:00 19:53 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja

Lisätiedot

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT Liikunta- ja nuorisopalvelut LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % KENTÄT NURMIKENTÄT A-jun ja nuoremmat ½ kenttä

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Vammaisneuvosto 15.10.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 17 Rajamäen uimahallin esittely ja tutustuminen 4 18 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 5 19 Valtakunnalliset

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI 2016-2019

LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI 2016-2019 LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI - Opetus-ja kulttuuriministeriö Nuoriso-ja liikuntapolitiikan osasto 27.11.2015 OPETUS- JA KULTTUURIMIN1STER1Ö Liikuntapaikkojen ja niihin

Lisätiedot

Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi

Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi Vastaus Vihreiden valtuustoryhmän aloitteeseen joukkoliikenteen rahoituksen lisäämiseksi Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/2049/00.02.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta 24 23.1.2019 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Lasten ja nuorten seuratoiminta

Lasten ja nuorten seuratoiminta Seuratoiminnan aamukahvit Lasten ja nuorten seuratoiminta Elokuu 2019 13.8.2019 2 Ajankohtaiset: Jatkossa Liikuntaleikkikoulun yhteyshenkilönä toimii Marianna Tarhala "Lajiliikkareiden" kehittämistä jatketaan

Lisätiedot

Hiidenvesi Areena. - Kotikenttää rakentamassa! Tarja Omenainen

Hiidenvesi Areena. - Kotikenttää rakentamassa! Tarja Omenainen Hiidenvesi Areena - Kotikenttää rakentamassa! Tarja Omenainen Lähtökohta 25 vuoden investoinnin (n. 5milj. ) lainanhoitokustannuksilla vain koulukäyttöön tehtysalimaksaa päivätunteihin muutettuna n. 160

Lisätiedot

LOHJAN LIIKUNTAPAIKKOJEN VAKIOVUOROJEN JAKOSÄÄNTÖ

LOHJAN LIIKUNTAPAIKKOJEN VAKIOVUOROJEN JAKOSÄÄNTÖ 1 LOHJAN LIIKUNTAPAIKKOJEN VAKIOVUOROJEN JAKOSÄÄNTÖ 1. YLEISET VAKIOVUORON MYÖNTÄMISTÄ OHJAAVAT TEKIJÄT 1.1. Lajiprofilointi - Liikuntapaikan vakiokäyttövuorojen myöntämistä ohjaa ensisijaisesti lajiprofilointi

Lisätiedot

LIIKUNTATILOJEN JA ALUEIDEN VUOKRAUKSEN YLEISET PERUSTEET JA KÄYT TÖMAKSUT 1.5.2006 30.4.2007...2 VUOKRAUKSEN YLEISET PERUSTEET...

LIIKUNTATILOJEN JA ALUEIDEN VUOKRAUKSEN YLEISET PERUSTEET JA KÄYT TÖMAKSUT 1.5.2006 30.4.2007...2 VUOKRAUKSEN YLEISET PERUSTEET... 2 SISÄLTÖ LIIKUNTATILOJEN JA ALUEIDEN VUOKRAUKSEN YLEISET PERUSTEET JA KÄYT TÖMAKSUT 1.5.2006 30.4.2007...2 VUOKRAUKSEN YLEISET PERUSTEET...2 MAKSUTON TOIMINTA...2 MAKSULLINEN TOIMINTA...2 KÄYTTÖMAKSUJEN

Lisätiedot

fjlriu\^ iv.\ Opetus-ja kulttuuriministeri Sah.hi Grahn-La^sonen

fjlriu\^ iv.\ Opetus-ja kulttuuriministeri Sah.hi Grahn-La^sonen OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIO Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelma vuosille 2017-2020 Opetus-ja kulttuuriministeriö on opetus-ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI. 19-20 Orimattilan Jymy/uintijaosto Uinti Matti Kaasalainen matti.kaasalainen@phnet.fi 040-5308051 18.8.-31.5.

ORIMATTILAN KAUPUNKI. 19-20 Orimattilan Jymy/uintijaosto Uinti Matti Kaasalainen matti.kaasalainen@phnet.fi 040-5308051 18.8.-31.5. Urheilutalo: Uimahalli Kuntouintiallas Klo Varaaja Käyttötarkoitus Yhteyshenkilö Sposti Puh. Aikaväli Ma 15-15.45 Kaupunki vesijumppa Anne Rajaniemi anne.rajaniemi@orimattila.fi 040-8375095 1.9.-24.4.

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 13/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

Rahoitussuunnitelma on pohjana opetus- ja kulttuuriministeriön myöntäessä valtionavustuksia liikuntapaikkojen perustamishankkeisiin vuonna 2018.

Rahoitussuunnitelma on pohjana opetus- ja kulttuuriministeriön myöntäessä valtionavustuksia liikuntapaikkojen perustamishankkeisiin vuonna 2018. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelma vuosille - Opetus-ja kulttuuriministeriä on opetus-ja kulttuuritoimen rahoituksesta

Lisätiedot

TESC Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

TESC Tampereen Messu- ja Urheilukeskus tuhansia tilaisuuksia TESC Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC)...2 Hallit... 3 Kokous-, VIP- ja seminaaritilat... 4 Sijainti kartalla... 5 Fouga / Tuisku / Viima...

Lisätiedot

Lappeenrannan Korvenkylän rautatiealueiden asemakaava, asemakaavan muutos, asemakaavan kumoaminen ja tonttijako

Lappeenrannan Korvenkylän rautatiealueiden asemakaava, asemakaavan muutos, asemakaavan kumoaminen ja tonttijako Lappeenrannan Korvenkylän rautatiealueiden asemakaava, asemakaavan muutos, asemakaavan kumoaminen ja tonttijako Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1071/10.02.03.00/2017 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi Markku Jäsen Lappeenranta Free Zone Oy Ltd:n hallitus Pöytäkirja 9/2018 1 AIKA 16.10.2018 klo 17:00-19:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Pulkkinen Tiina Jäsen Papinniemi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19 01.02.2016 Sivu 1 / 1 5339/2015 10.03.01 146 14.12.2015 19 Tapiolan urheilupuiston kehittämisen tavoitteet jalkapalloilun osalta Valmistelijat / lisätiedot: Olli Isotalo, puh. 050 593 3359 Antti Mäkinen,

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS MEHTIMÄKI AREENAN / PALLOILUHALLIN

YHTEISTYÖSOPIMUS MEHTIMÄKI AREENAN / PALLOILUHALLIN YHTEISTYÖSOPIMUS MEHTIMÄKI AREENAN / PALLOILUHALLIN RAKENNUTTAMISESTA SOPIMUKSEN TAUSTA Joensuun kaupungissa on todettu palloilua ja muuta liikuntaa harrastavien nuorten osalta harjoitustilojen puutteen

Lisätiedot

NOSTETAAN RIMA KORKEAMMALLE. Seivästalli ry 2014 www.seivastalli.fi

NOSTETAAN RIMA KORKEAMMALLE. Seivästalli ry 2014 www.seivastalli.fi NOSTETAAN RIMA KORKEAMMALLE Seivästalli ry:n visio ja missio kehittää seiväshypyn valmennus- ja kilpailutoimintaa, suoritus- ja harjoituspaikkoja ja lajikulttuuria sekä vaalia perinteitä tarkoitustaan

Lisätiedot

tuhansia tilaisuuksia

tuhansia tilaisuuksia tuhansia tilaisuuksia TESC Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (TESC)...2 Hallit... 4 Uusi E-halli... 6 Kokous- ja seminaaritilat... 8 Sijainti kartalla... 9 Fouga / Tuisku

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA klo 14:00 15:00 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset

NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY Tulokset NURMIJÄRVEN LIIKUNTASEURAKYSELY 07 Tulokset TAUSTATIEDOT Kyselyyn vastanneet seurat Seuratyyppi Klaukkalan Kiri Ry Klaukkalan NMKY ry Kurra Hockey ry Nurmijärven Hiihtoseura ry Nurmijärven Jalkapalloseura

Lisätiedot

Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3., 1.5. ja 1.6.2015 voimaantulevat taksat.

Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3., 1.5. ja 1.6.2015 voimaantulevat taksat. KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 1/2015 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 Kotka puh. 234 5414 fax 234 5424 15.1.2015 Urheiluseurat TAKSALUETTELO Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3., 1.5. ja 1.6.2015

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Asianro 680/ /

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Asianro 680/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 127 31.3.2014 Asianro 680/12.04.02/2013 41 Vastaus valtuutettu Suvi Heiniolan ym. valtuutettujen aloitteeseen Raision jäähallin hukkalämmön talteenottamiseksi

Lisätiedot