Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa."

Transkriptio

1 Kuljettajan ohje Eksote -tilaukset Taksi Helsingin MTI-välitysjärjestelmässä Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Eksote -kyytien hinta lasketaan autopäätteen omalla softamittarilla. Auton omaa taksamittaria käytetään vain omavastuiden tai muiden maksujen veloittamiseen asiakkaalta, sekä näitä maksujen koskevien kuittien tulostamiseen. 1. Tilauksen vastaanotto Eksote -tilaukset hyväksytään samalla tavalla kuin muutkin tilaukset. Ajotarjouksen tullessa näet: Tilauksen tärkeimmät attribuutit. Kuinka pitkä ajomatka osoitteeseen on. Katuosoite ja Kaupunki Välitysalueen (ns. ruudun) numero ja nimi Auton ja ensimmäisen osoitteen sijainti, sekä ehdotettu ajoreitti kartalla. Hyväksymispainikkeen laskuri näyttää kuinka kauan sinulla on hyväksyä tilaus. Laite kertoo ajan kulumisen myös puhumalla, kunnes hyväksyt tilauksen.

2 2. Tilauksen tiedot Hyväksyttyäsi tilauksen, näet sen kaikki tiedot: Tilauksen numero Sovittu noutoaika Attribuutit: (Eläin mukana, henkilöauton tarve) Asiakaan nimi. Asiakkaan puhelinnumero Osoite Nimen edessä oleva numero kertoo, monesko tilauksen osoite on kyseessä. Numeron väri ja sen perässä oleva teksti osoittaa, onko kyseessä nouto vai kohde - osoite. Noudon väri vihreä, kohteen väri sininen. Tilauksen mahdolliset lisätiedot näet osoitteen alapuolella. Painamalla sinistä Nav -painiketta avautuu Google Maps -navigaattori, jossa kohteena on osoitteen sijainti. Tarkista aina oikea osoite tilauksen tiedoista, sillä navigaattori voi määrittää tarkan katuosoitteen väärin. Tarkistettuasi tilauksen tiedot aja ensimmäisen asiakkaan osoitteeseen, ja paina Paikalla, jotta pääset kuittaamaan asiakkaan kyytiin.

3 3. Asiakkaan kuittaaminen kyytiin Ilmoitettuasi olevasi paikalla asiakkaan osoitteessa, sinulla on mahdollisuus joko kuitata asiakas kyytiin, tai ilmoittaa että et löydä asiakasta (Hukka). Jos ilmoitat hukan, sinulta pyydetään vielä vahvistus asialle: Hukkatilauksen jälkeen näet seuraavan asiakkaan osoitteen. Jos seuraavaa asiakasta ei ole, kyyti päättyy. Kuitattuasi asiakkaan kyytiin, siirryt seuraavaan näyttöön tarkistamaan kyytiin tulevien matkustajien määrän ja kuittaamaan kyydin alkaneeksi.

4 4. Kyydin kuittaaminen alkaneeksi Tarkista tilauksen mukana tulleet tiedot asiakkaiden määrästä: Mukana voi olla myös asiakkaan ilmainen saattaja, sekä muita matkustajia. Yleisimmin kyytiin tulee yksi asiakas ja korkeintaan yksi saattaja. Jos kyytiin tulee eri määrä ihmisiä kuin tilauksessa lukee, korjaa tilauksen tiedot. Kun tiedot ovat oikein, vahvista ne painamalla Seuraava, jolloin pääset valitsemaan käytettävän taksan matkalle.

5 5. Taksan valinta Valitse asiakaslukua ja kellonaikaa vastaava taksa seuraavalle siirtymälle ja paina Kuittaa. Taksamittari alkaa laskea matkan hintaa.

6 6. Seuraavan asiakkaan nouto tai jättö Kun olet seuraavassa osoitteessa, ilmoita jälleen olevasi paikalla: Ruudun alareunassa näet taksamittarin laskeman summan. Jos kyseessä on uuden asiakkaan kyytiin ottaminen (kuten kuvassa), tee edellä kuvatut toimet uudelleen alkaen kohdasta 3. Jos kyseessä on asiakkaan pois jättäminen, siirryt automaattisesti seuraavaan kohtaan kirjaamaan lisämaksut.

7 7. Lisämaksut Ilmoitettuasi olevasi paikalla asiakkaan poisjääntiosoitteessa, esittää laite asiakkaalle sallitut lisämaksut (Avustamislisä, Porraslisä tai Paarilisä). Valitse listalta ne maksut, joiden perimiseen sinulla on oikeus. Paina Seuraava nähdäksesi kyydin omavastuut ja muut maksut.

8 8. Asiakkaalta perittävät maksut Näet asiakkaalta perittävät maksut, kuten Asiakkaan omavastuun, ja mahdollisilta muilta matkustajilta perittävät maksut. Asiakas maksaa nämä maksut joko käteisellä tai kortilla suoraan autoon. Voit muuttaa summia, jos esim. asiakas ei maksakaan omavastuuta. Jäljelle jäänyt summa lisämaksuineen lähetetään laskutukseen, kun painat Seuraava.

9 9. Kyydin yhteenveto Näet lopuksi yhteenvedon kyydin tiedoista, kuten kyydissä olleet asiakkaat ja perityt maksut. Kyydin kesto, eli mittarin päälläoloaika Kyydin tilausaika, ja ajettu matka Kyydin aloitusmaksu oli 5,90 Matka/aikataksaa kertyi 90 senttiä Kokonaishinta oli siis 6,80. Kolmannessa osoitteessa asiakas maksoi omavastuuta 3.30 euroa, ja seuraava asiakas maksoi 0.45 euroa. Laskutettavaksi jäi siis 3.05 euroa. Laskutus tapahtuu jälkikäteen, ja tässä yhteenvedossa olevat summat ovat kuljettajalle vain tiedoksi. Poistu näkymästä ja kyydin tiedoista painamalla nuoli vasemmalle -painiketta.

10 10. Paina Vapaa, kun olet valmis ottamaan vastaan uusia tilauksia. Laite on kyydin jälkeen Varattu -tilassa. Ilmoita itsesi vapaaksi, kun ole valmis ottamaan uusia tilauksia vastaan.

11 11. Vakiokyytien listaus Jos autolle on tulossa vakiotilaus, ts. autolle osoitettu tilaus, saa kuljettaja siitä viestin, kun tilaus tulee järjestelmään. Vuoron aloituksessa kuljettaja saa lisäksi yhteenvedon autolle tulossa olevista tilauksista: Viestin lähetysaika Tulossa olevat kyydit aikajärjestyksessä: Noutopäivä ja kellonaika, noutoalueen numero (183) -> Määränpääkaupunki ja alueen numero (181) Odottavat kyydit jaetaan autoon samaan aikaan kuin muutkin kyseisen välitysalueen tilaukset. Esim. Lappeenranta1 -alueella tuo aika on 20 minuuttia. Tilaus pitää hyväksyä normaaliin tapaan. Löydät yhteenvedon ja kaikki muutkin viestit myöhemminkin Viestit -sivulta. Voit valita alakansion Assigned Bookings nopeuttaaksesi vakiokyytiviestien löytämistä, jos muita viestejä on tullut paljon:

12 12. Ohjelmiston päivitys Kun MTI Driver App -ohjelmaan on saatavissa päivitys, saat siitä vuoron alussa ilmoituksen Sovelluksen uutta versiota ladataan. Sinua pyydetään asentamaan se, kun lataus on valmis. Paina OK. Kun päivitys on ladattu, tarjotaan sitä sinulle asennettavaksi. Voit peruuttaa asennuksen, jos tilanne on huono, esim. asiakas jo kyydissä. Päivitysikkuna jää tällöin taustalle, ja näet sen esim. lopettamalla vuoron. Muussa tapauksessa valitse alareunasta Asenna. Uusi ohjelmaversio asentuu, ja voit avata sen painamalla Avaa. Kirjaudu normaalisti sisään ohjelmaan omilla tunnuksillasi.

13 13. Taksamittari Driver App -ohjelmassa olevaa taksamittaria ei ole tarkoitus käyttää suoraan, vaan sitä ohjataan kuittaamalla asiakas kyytiin ja valitsemalla sitten taksa. Perillä asiakas kuitataan pois, jolloin taksamittari pysäytetään ja siitä saatavien tietojen perusteella ohjelma laskee mahdolliset omavastuut. Tämän jälkeen ohjelma lähettää laskutukseen tiedot kyydin taksamittarihinnasta ja valituista lisämaksuista sekä kyseistä tilausta koskevan alennusprosentin. Laskutusjärjestelmä laskee näiden perusteella kyydin kokonaishinnan, ja lähettää sen viestinä autoon. Lopullinen kyytihinta selviää siis vain tästä viestistä. Taksamittarilla ei siis Eksote-kyytiä voi lopettaa, vaan kyyti lopetetaan kuittaamalla matkustaja ulos. Kuljettajan ei tarvitse koskea taksamittariin peruskyydissä lainkaan. Taksamittari pitää avata suureksi vain, jos haluaa keskeyttää hinnan laskemisen hetkeksi, mikäli siihen on tarvetta. Myös taksaa voi vaihtaa, jos on jostain syystä asettanut väärän taksan, kun laite sitä kysyy. Jos olet suurentanut taksamittarin ruudun alareunasta kuten alla olevassa kuvassa, piilota se painamalla alareunasta Piilota taksamittari. Näet jälleen tilauksen tiedot.

14 14. Tilauksen tietojen näyttäminen Jos olet jostain syystä poistunut Tilauksen tiedoista esimerkiksi laitteen päänäkymään (kuva alla), paina Tilauksen tiedot nähdäksesi jälleen asiakkaat ja heidän nouto-osoitteensa, jotta voit kuitata heidät kyytiin ja pois kyydistä.

15 15. Tilauksen määränpää ajotarjouksessa Ajotarjouksessa ei tällä hetkellä näy kyydin tarkkaa kohde-osoitetta. Kohteesta on kuitenkin seuraavat tiedot esillä: a) sijaintikaupunki b) etäisyys lähtöpaikasta c) suunta kartalla suhteessa lähtöpaikkaan. Näet määränpään tiedot siirtämällä nouto-osoitetta sormella ylöspäin. Alla olevassa kuvassa nouto-osoite on Salpausselänkadulla. Kohdeosoite on Lappeenrannan alueella, sinne on nouto-osoitteesta linnuntietä 4,7 kilometriä ja suunta näkyy nouto-osoitteen vieressä olevasta nuolesta. (Määränpää on Lappeenrannan rautatieasema). Pyrimme saamaan myös tarkan kohdeosoitteen mukaan ajotarjoukseen, mutta tällä hetkellä kyseistä ominaisuuttaa ei järjestelmässä ole.

16 16. Ajotilanne Laitteen vakio-ominaisuus on Ajotilanne-näkymä, josta voit seurata eri alueiden auto- ja tilausmääriä. Huomioitava kuitenkin on, että Eksote-kyytejä ei jaeta jonojärjestyksessä alueelle ensimmäisenä ilmoittautuneelle, vaan alueen halvimmalle autolle ensin. Tässä mielessä aluekohtaisista automääristä tai auton paikasta jonossa ei voi suoraan päätellä, milloin tilaus olisi tulossa. Ajotilanne-näkymän sarakkeet ovat: Aut Til EnnA T7P K60 V60 =autoja kirjautuneena alueelle =Eksote-tilauksia avoinna alueelle =30 minuutin kuluessa alueella aukeamassa olevia Eksote-tilauksia =kuinka monta tilausta seuraavan tunnin aikana oli viime viikolla samaan aikaan. Eli jos on maanantai klo 10.15, näet, paljonko alueella oli tilauksia viime viikon maanantaina klo =kuinka monta käsipysty/kävelykyytiä alueella oli viimeisen tunnin aikana (ei merkitystä Eksotessa) = kuinka monta Eksote-tilausta alueella on välitetty viimeisen tunnin aikana.

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa.

Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Kuljettajan ohje Eksote -tilaukset Taksi Helsingin MTI-välitysjärjestelmässä Eksote-tilauksen ajaminen poikkeaa tavallisesta taksintilauksesta muutamin osin, jotka käydään läpi tässä ohjeessa. Eksote -kyytien

Lisätiedot

MTData-autopäätteiden ohjelmistopäivitys

MTData-autopäätteiden ohjelmistopäivitys Autoilija- ja kuljettajatiedote View this email in your browser MTData-autopäätteiden ohjelmistopäivitys MTData -autopäätteisiin asennetaan uusi ohjelmistopäivitys. Päivitykset lähetetään autoihin jaksoittain

Lisätiedot

Esimerkkejä KELA-ajoista

Esimerkkejä KELA-ajoista Esimerkkejä KELA-ajoista KELA-tilaus. Yhdensuuntainen matka, yksi matkustaja: Hyväksy ajotarjous Vector-9000 terminaalista. Halutessasi voit tulostaa KELA ajoselitteen Vectorin PRINT painikkeesta. Aja

Lisätiedot

Kuljettajan opas

Kuljettajan opas Kuljettajan opas 23.1.2019 Aloitusnäyttö Laitteen ja ohjelman käynnistäminen Yleiskatsaus välityspäätteeseen: Tablet-laitteen virtakytkin on sen yläreunassa vasemmalla puolella. Virtakytkimen vieressä

Lisätiedot

FROGNE - KULJETTAJAN PIKAOHJE

FROGNE - KULJETTAJAN PIKAOHJE FROGNE - KULJETTAJAN Sami Reinikainen FINN FROGNE A/S Versio 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1. Taksilaitteisto... 2 2. Laitteiston käynnistäminen ja kirjautuminen... 4 3. Perustoiminnot... 6 3.1. Kyytinäyttö...

Lisätiedot

Taksi Helsinki -sovellukseen mukaan nyt kiinteähintaiset kyydit

Taksi Helsinki -sovellukseen mukaan nyt kiinteähintaiset kyydit Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ Taksi Helsinki -sovellukseen mukaan nyt kiinteähintaiset kyydit Taksi Helsinki -sovelluksella voi

Lisätiedot

Kuljettajan opas

Kuljettajan opas Aloitusnäyttö Kuljettajan opas 18.10.2017 Laitteen ja ohjelman käynnistäminen Yleiskatsaus välityspäätteeseen: Laitteen virtakytkin on sen yläreunassa vasemmalla puolella. Virtakytkimen vieressä on äänenvoimakkuuden

Lisätiedot

Aiemmin lähetetyissä ohjeissa oli ensiapuna tiettyihin ongelmiin se, että sammuttaa tabletin. Tabletti on myös hyvä sammuttaa joka vuoron jälkeen.

Aiemmin lähetetyissä ohjeissa oli ensiapuna tiettyihin ongelmiin se, että sammuttaa tabletin. Tabletti on myös hyvä sammuttaa joka vuoron jälkeen. Autoilija- ja kuljettajakuukausikirje View this email in your browser Tabletin sammutus Aiemmin lähetetyissä ohjeissa oli ensiapuna tiettyihin ongelmiin se, että sammuttaa tabletin. Tabletti on myös hyvä

Lisätiedot

Kuljettajan opas

Kuljettajan opas Kuljettajan opas 29.5.2017 Sisällysluettelo Laitteen ja ohjelman käynnistäminen 3 Aloitusnäyttö 4 Kirjaudu 6 Kirjautumisen lisävaihtoehdot 7 Uusi tilaus 8 Tilauksen tiedot 9 Ajotilanne 10 Avoimet tilaukset

Lisätiedot

KELA-tilaus. Yhdensuuntainen matka, yksi matkustaja:

KELA-tilaus. Yhdensuuntainen matka, yksi matkustaja: KELA-tilaus. Yhdensuuntainen matka, yksi matkustaja: Hyväksy ajotarjous Vector 9000 terminaalista. Halutessasi voit tulostaa KELA ajoselitteen Vectorin PRINT painikkeesta. Aja nouto-osoitteeseen. Käynnistä

Lisätiedot

Movit. Driver app kuljettajan opas

Movit. Driver app kuljettajan opas Movit Driver app kuljettajan opas Kuljettajan pääte 27/06/2018 Movit by intoit Oy 2 Käyttöönotto / kirjaudu Movitiin Asennetaan android-laitteeseen Lataa play kaupasta Movit Driver Kirjaudu sisään tunnuksella:

Lisätiedot

Taksi Helsinki -sovellus

Taksi Helsinki -sovellus Taksi Helsinki -sovellus Taksi Helsinki mobiilisovellus on ollut asiakkaiden käytössä jo hyvän aikaa ja suosio kasvaa koko ajan. Matkamäärien kasvaessa on tärkeää, että tarjontaa on riittävästi. Jos sinulla

Lisätiedot

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu

HUOM! Latauskaapelia ei saa kytkeä laitteeseen ennen hyväksytyn maksuprosessin suorittamista! Kirjaudu Ecariot mobiili applikaatio-ohje 1 (6) Ecariot Oy:n operoimissa maksullisissa latauslaitteissa on mahdollista käynnistää sähköauton lataus mobiiliapplikaation kautta. Applikaatiota voivat käyttää vain

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ Uusi päivitys MTData-sovellukseen MTData -autopäätteisiin asennetaan uusi ohjelmistopäivitys. Päivitykset

Lisätiedot

Karttaepäselvyydet Mannerheimintiellä

Karttaepäselvyydet Mannerheimintiellä Autoilija- ja kuljettajakuukausikirje View this email in your browser Karttaepäselvyydet Mannerheimintiellä Etenkin Mannerheimintien osoitteissa on ollut heittoja joidenkin katunumeroiden sijainnin osalta.

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja SEMEL MC40 PDA

Käyttäjän käsikirja SEMEL MC40 PDA Käyttäjän käsikirja SEMEL MC40 PDA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Semel MC40 PDA tilausvälitys... 3 1.1 Taustaa... 3 2 Ajovälitystoiminto yleistä ja päätoiminnot... 3 2.1 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/5

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/5 Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/5 Uusi ohjelmaversio autopäätteisiin ensi viikolla Aloitamme maanantaina uuden Driver App -version

Lisätiedot

Mittariohje Semel TM6000

Mittariohje Semel TM6000 Mittariohje Semel TM6000 Yhdensuuntainen matka (yksi asiakas) 2. Aja nouto-osoitteeseen, laita taksamittari oikealle taksalle 3. Aja kyyti, ja laita perillä mittari KASSALLE painamalla K, odota Sagemin

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Suorakorvausohje Semel

Suorakorvausohje Semel Suorakorvausohje Semel Yhdensuuntainen matka 1. Aja kyyti mittarisääntöjen mukaan 2. Perillä mittari kassalle ja odota Sagemin piippaus 3. Valitse Sagemista F 4. Siirry nuolinäppäimellä kohtaan laskutus,

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki

Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki suorittaminen ja laskuttaminen 172018 alkaen Tässä esimerkissä on kolmen matkustajan yhdistetty kuljetus, jossa yksi

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä

Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä Päivitetty 16.8.2018 Sisältö 1. Johdanto 1 2. Kirjautuminen 1 3. Tietojen lisääminen, kuitti löytyy matkasta 2 4. Tietojen lisääminen, kuittia

Lisätiedot

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE

BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE BIRSSI.NET 2 - OHJEET KULJETTAJILLE Sivu 1 1. KUN TYÖVUORO ALKAA / OHJELMAN KÄYNNISTYS 1. Ohjelmat käynnistyvät klikkaamalla Start = Käynnistysvalikko 2. Käynnistä birssi.net klikkaamalla sen käynnistyskuvaketta

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/7

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/7 Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/7 Taksi Helsinki Seniori-asiointipalveluista Helsingin Sanomissa Olemme tänään julkaisseet lehdistötiedotteen

Lisätiedot

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä on kolmen matkustajan yhdistetty kuljetus,

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP

Käyttöohje Contact WP Käyttöohje Contact WP 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Semel Contact WP tilausvälitys...4 1.1 Taustaa...4 2 Ajovälitystoiminto yleistä ja päätoiminnot...4 2.1 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...4 2.2 Ajovälityssovelluksen

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus

Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä on kolmen matkustajan yhdistetty kuljetus, jossa

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia uudesta MTData-järjestelmästä ja autolaitteesta

Kysymyksiä ja vastauksia uudesta MTData-järjestelmästä ja autolaitteesta Kysymyksiä ja vastauksia uudesta MTData-järjestelmästä ja autolaitteesta Taksi Helsingin palvelupuhelimiin tulee paljon kysymyksiä koskien uutta MTData-autolaitetta ja välitysjärjestelmää. Toivomme, että

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/7

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/7 Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/7 Taksi Helsinki Seniori-asiointipalvelujen markkinointikampanja on alkanut tänään Markkinointikampanjan

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ Taksi Helsinki -kuittirullat Kuittirullat, joiden taustapuolella on Taksi Helsinki -logo ja puhelinnumerot,

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta Sibelius-tulostin Monistamossa on uusi tulostin nimeltään sibelius, joka korvaa vanhan topelius-tulostimen. Tällä uudella tulostimella on käytössä tulostusmäärien seuranta sekä henkilökohtainen tulostussaldo.

Lisätiedot

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Taksi Helsinki KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä on kolmen matkustajan yhdistetty kuljetus,

Lisätiedot

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite, KELA-kuljetus KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä on kolmen matkustajan yhdistetty kuljetus, jossa yksi

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAPALVELUKESKUS

HELSINGIN MATKAPALVELUKESKUS HELSINGIN MATKAPALVELUKESKUS Sisällysluettelo TILAUS... 2 HELSINGIN MATKAPALVELUN TILATESSA MEILTÄ KYYDIN... 2 YKSITTÄISEN KAUPUNKIKORTTIASIAKKAAN TILATESSA MEILTÄ KYYDIN... 2 MATKUSTAMINEN... 3 Palvelunumeroita

Lisätiedot

Semel M2 Premium auton järjestelmä, KELA-kuljetus kuljettajan ohje

Semel M2 Premium auton järjestelmä, KELA-kuljetus kuljettajan ohje Semel M2 Premium auton järjestelmä, KELA-kuljetus kuljettajan ohje Huom! Tässä ohjeessa on käsitelty KELA-kuljetus Semel M2 Premium laitekokoonpanolla: Semel M2 Touch Screen taksimittari, Semel Contact

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt Sivu 1 / 8 Mikä versio ipadissani on? Alkusyksyllä 2013 jaetuissa kaupungin luottamushenkilöiden ipadeissa käyttöjärjestelmän versio on

Lisätiedot

Contact Tablet käyttöohje Android Tablet-tietokoneeseen

Contact Tablet käyttöohje Android Tablet-tietokoneeseen Contact Tablet käyttöohje Android Tablet-tietokoneeseen Document ID 18843 FI Rev1.0 Semel Contact Tablet, käyttäjänohje 31.5.2017/ Semel Oy Sisällys 1. SEMEL AJOVÄLITYS... 3 1.1 TAUSTAA... 3 1.2 AJOVÄLITYSOHJELMAN

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Uusi järjestelmä on nyt ollut toiminnassa hetken aikaa, joten on aika pieneen tilannekatsaukseen.

Uusi järjestelmä on nyt ollut toiminnassa hetken aikaa, joten on aika pieneen tilannekatsaukseen. Yleistä liittyen uuteen järjestelmään Uusi järjestelmä on nyt ollut toiminnassa hetken aikaa, joten on aika pieneen tilannekatsaukseen. Pieniä toiminnallisia haasteita on ollut ja ratkomme niitä parhaillaan.

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Autoilija- ja kuljettajatiedote 27.6.2018 Linnanmäki Taksi Helsinki kuljettaa Linnanmäen asiakkaita ma 25.6. su 12.8. välisenä aikana Messukeskuksen

Lisätiedot

Käyttöohje Contact MC Ajonvälitys

Käyttöohje Contact MC Ajonvälitys Käyttöohje Contact MC Ajonvälitys 05.11.2014/ Semel Oy Sisällys 1. SEMEL AJOVÄLITYS... 3 1.1 TAUSTAA... 3 2. AJOVÄLITYSTOIMINTO YLEISTÄ JA PÄÄTOIMINNOT... 4 2.1 YLEISTÄ... 4 2.2 JÄRJESTELMÄN KÄYNNISTÄMINEN...

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe)

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe) 1(5) USEAN KORTIN TILAAMINEN Toiminto tilaa ja uusi kortteja löytyy etusivulta kohdasta Kortit. Tässä voit tilata Lounaskortteja henkilöille, jotka on jo luotu lounaskorttipalveluun, ja joilla ei tällä

Lisätiedot

1. Ceepos Mobiilimaksu... 3

1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 CEEPOS MOBIILIMAKSU 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi rekisteröityminen...

Lisätiedot

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus Sisällys 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen... 1 2. Päävalikko... 2 3. Työkartta-näkymä... 3 4. Liittyminen työryhmään... 4 5. Poistuminen työryhmästä...

Lisätiedot

Taksi Helsinki Seniori -palvelukonseptin esittely messuilla

Taksi Helsinki Seniori -palvelukonseptin esittely messuilla Autoilija- ja kuljettajatiedote View this email in your browser Taksi Helsinki Seniori -palvelukonseptin esittely messuilla Taksi Helsinki on mukana Hyvä Elämä -messutapahtumassa Wanhassa Satamassa lauantaina

Lisätiedot

Contact Mobile käyttöohje Android puhelimeen

Contact Mobile käyttöohje Android puhelimeen Contact Mobile käyttöohje Android puhelimeen Käyttöohje Contact WP 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Semel Contact Mobile ajovälityslaite... 4 1.1 Yleistä... 4 1.2 Ajovälitysohjelman käytössä huomioitavia asioita...

Lisätiedot

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/5

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä. Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/5 Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Autoilija- ja kuljettajatiedote $times tamp-j.n.y$ 1/5 Taksi Helsinki testaa ruuhkatilausten pistejärjestelmää Kokeilu alkaa maanantaina 4.12. ja päättyy

Lisätiedot

käyttäjänimi 653000 salasana ****** OHJE TILAUKSEN TEKEMISEEN, SERVEA OY

käyttäjänimi 653000 salasana ****** OHJE TILAUKSEN TEKEMISEEN, SERVEA OY OHJE TILAUKSEN TEKEMISEEN, SERVEA OY Tilausjärjestelmämme sijaitsee Internet osoitteessa www.kauppapalvelu.fi -> osoita Espoo Ikkunaan avautuu kirjautumissivu. Kirjautukaa Käyttäjänimellänne ja salasanallanne

Lisätiedot

KELA-tilaustunnuksella poikkeustilanteessa, Taksi Helsinki

KELA-tilaustunnuksella poikkeustilanteessa, Taksi Helsinki Semel M2 Touch Screen Taksimittari käyttöohjeen lisäliite KELA-tilaustunnuksella poikkeustilanteessa, Taksi Helsinki KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä matkustajan

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Autoilija- ja kuljettajakuukausikirje View this in your browser

Autoilija- ja kuljettajakuukausikirje View this  in your browser Autoilija- ja kuljettajakuukausikirje View this email in your browser OP-yhteistyö Taksi Helsinki aloittaa yhteistyön OP:n kanssa pilotoimalla OP Matka -kyytisovellusta tällä viikolla. Kun OP Matka -kyytisovelluksella

Lisätiedot

TILITYKSET JA TILAUKSET

TILITYKSET JA TILAUKSET TILITYKSET JA TILAUKSET SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Siirtykää osoitteeseen verkkopalvelu.loomis.fi. Kirjautukaa sisään saamillanne tunnuksilla. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteenne, salasanan olette saaneet

Lisätiedot

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu Lehden peittojakelun tilaaminen Kotisuora Premium palvelu Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Tilaamisen perus edellytykset sivu 3 Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen sivu 4

Lisätiedot

Käyttöohje palveluntuottajalle

Käyttöohje palveluntuottajalle Käyttöohje palveluntuottajalle Tarvikkeet Kortinlukija USB-johto Käyttöohje Asennus Kortinlukija kytketään tietokoneeseen USB-johdolla. Kytkennän voi tehdä sekä tietokoneen ollessa päällä että sammutettuna.

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

YRITYKSEN SÄHKÖINEN TUNTILAPPU- JA TOIMEKSIANTOJÄRJESTELMÄ

YRITYKSEN SÄHKÖINEN TUNTILAPPU- JA TOIMEKSIANTOJÄRJESTELMÄ YRITYKSEN SÄHKÖINEN TUNTILAPPU JA TOIMEKSIANTOJÄRJESTELMÄ Canvas.fi osoitteessa on yrityksen että työntekijän helppo päästä kuittaamaan vuoroja ja tuntilistoja. Yrityksillä on myös mahdollisuus päästä

Lisätiedot

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen

Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen Contact Mobile Poca käyttöohje Android puhelimeen 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä... 3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen... 3 3 Poca-sovelluksen aktivoiminen... 3 3.1 Toiminnon aktivoiminen:... 3

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite KELA-tilaustunnuksella poikkeustilanteessa, Taksi Helsinki

Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite KELA-tilaustunnuksella poikkeustilanteessa, Taksi Helsinki Semel TM6000 Taksimittari käyttöohjeen lisäliite KELA-tilaustunnuksella poikkeustilanteessa, Taksi Helsinki KELA-kuljetuksen suorittaminen ja laskuttaminen 1.7.2018 alkaen. Tässä esimerkissä matkustajan

Lisätiedot

Pikaohje Kouluväylään perustilauksen tekemistä varten. Luottamuksellinen

Pikaohje Kouluväylään perustilauksen tekemistä varten. Luottamuksellinen Pikaohje Kouluväylään perustilauksen tekemistä varten Luottamuksellinen Kirjaudu Kouluväylälle osoitteesta www.kirjavalitys.fi oikeasta yläkulmasta saamillasi tunnuksilla 2 Klikkaa kohtaa perustilaus.

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAPALVELUKESKUS

HELSINGIN MATKAPALVELUKESKUS HELSINGIN MATKAPALVELUKESKUS Sisältö TILAUS... 2 YKSITTÄISEN KAUPUNKIKORTTIASIAKKAAN TILATESSA MEILTÄ KYYDIN... 2 MATKUSTAMINEN... 3 Palvelunumeroita asiakkaille 24h:... 4 Ruotsinkieliset palvelut asiakkaille

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1

Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Vastaussarja Hallintakäyttöliittymä Käyttöohjeet v. 1.1 Elisa Oyj 2 (11) Hallintakäyttöliittymä ohjeet 1 Yleistä Yritysten ylläpitäjät Hallinnoivat tiettyjä yrityksen palvelunumeroita Hallinnoivat

Lisätiedot

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000.

1. Puhelimen käynnistys. Käynnistä puhelin sen käynnistyspainikkeesta. Ensin kysytään SIMkortin PIN-koodia. Uudessa JYU SIM-kortissa se on 0000. Android Puhelimen käyttöönotto. Lyhyesti: Ennen puhelimen käynnistämistä ensimmäistä kertaa, avaa sim-kortin kelkka puhelimen mukana toimitetulla työkalulla ja asenna SIM-kortti puhelimeen. Puhelimen mukanana

Lisätiedot

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017 1 BiiSafe Buddy Ohje Ohje 2 Tämä ohje kertoo, kuinka otat BiiSafe Buddyn käyttöösi, sekä kuvaa erilaisia käyttötapoja ja tuotteen ominaisuuksia. Varmista, että sinulla on: 1. BiiSafe Buddy -laite 2. Mobiililaite

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

erasmartcard-kortinlukijaohjelmiston käyttöohje

erasmartcard-kortinlukijaohjelmiston käyttöohje Sisällysluettelo ERASMARTCARD erasmartcard-kortinlukijaohjelmiston käyttöohje ERASMARTCARDIN PERUSTOIMINNOT Käyttäjän tunnistaminen Sähköinen allekirjoitus ERASMARTCARDIN ASETUSVALIKON TOIMINNOT erasmartcard-ohjelman

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas

Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas Sisällys 1 Kirjautuminen Sovelluskauppaan... 3 2 Laitteiden suojaaminen... 4 2.1 Mobiilitietoturvan asennus... 6 2.2 Tietokoneturvan

Lisätiedot

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu Lehden peittojakelun tilaaminen Kotisuora Premium palvelu Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Tilaamisen edellytykset sivu 3 Aloita lehden peittojakelun tilaaminen sivu 4 Lehden

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Mittariohje Semel TM6000

Mittariohje Semel TM6000 Mittariohje Semel TM6000 Yhden asiakkaan yhdensuuntainen matka 3. Aja kyyti, ja laita perillä mittari KASSALLE painamalla K, odota Sagemin piippausta 4. Lisää mahdollinen avustamislisä koodilla 37 (ainoastaan

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot