ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu"

Transkriptio

1 Pöytäkirja 3/ (6) Aika ma klo 8.15 Paikka ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Lahti Mari, jäsen Niemelä Jari, jäsen Ratilainen Niina, varapuheenjohtaja Salenius-Ranki Marja, jäsen Sundman Pekka, jäsen Taatila Vesa, rehtori-toimitusjohtaja, Turun ammattikorkeakoulu Oy, esittelijä Lakka Ulla-Maija, talousjohtaja, Turun ammattikorkeakoulu Oy Savolainen Sami, palvelujohtaja, Turun ammattikorkeakoulu Oy, sihteeri Este Pyykkö Riitta, jäsen Kantola Ilkka, jäsen Soini Juhani, vararehtori, Turun ammattikorkeakoulu Oy 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 Vuoden 2018 alustava tilinpäätös ja Q4 raportti Talousjohtaja Ulla-Maija Lakka: Turun ammattikorkeakoulu laatii viidennen osakeyhtiöaikaisen tilinpäätöksen tilikaudelta Tilinpäätöstä tehdään yhteistyössä Kunnan Taitoa Oy:n kanssa. Tilinpäätöskokonaisuus on vielä kesken, joskin suuria muutoksia ei lukuihin ole enää tulossa. Alustava tuloslaskelma osoittaa tässä vaiheessa voittoa 319t (367t 2017). Yhtiön liikevaihto on 68,0 milj. (65,8 milj. 2017), kun budjetoitu liikevaihtotavoite oli 68,9 milj.. Liikevaihtoa nostaa etenkin AMK:n erinomainen menestys Osaamisannissa, jonka tuotot on rahastoitu taseeseen. Liiketoiminnan muut tuotot, lähinnä vuokratuotot, ovat 706t (839t 2017) ja ylittävät näin budjetoidun tavoitteen 393t. Rahoitustuotot olivat 364t (345t 2017). Yhteensä vuoden 2018 tuotot (sis. varainhankinnan) ovat tässä vaiheessa 69,1 milj. (67,0 milj. 2017), kun budjetoitu tulotavoite oli 69,4 milj.. Vastaavasti vuoden 2018 menot, yhteensä 68,8 milj. (66,6 milj. 2017), johon sisältyy tuloksesta rahastoitu varainhankinnan tuotto 1,8 milj., alittavat hieman budjetoidun 69,4 milj..

2 Pöytäkirja 3/ (6) Vuoden lopussa raportoidut toiminnan mittarit ovat huomattavan positiivisia. Merkittävimmät rahoitusmittarit (päivä-, monimuoto- ja YAMK -tutkinnot, 55 op) ja julkaisumäärä ylittävät viimevuotisen tason huomattavasti ja tutkintomäärissä saavutettiin yhtiöaikainen ennätys tutkintoa (1 788 vuonna 2017). Myös avoimen pisteissä noustiin reilusti viime vuoden tasosta pisteeseen (+45%). Ulkoisen TKI-rahoituksen määrä jatkoa kasvua 7,5 milj. euroon (7 milj. 2017) samalla kun keskimääräinen omarahoitusosuus laski edelleen 24 % -yksikköön (32 % 2017). TKI-kokonaisrahoitus oli 10,0 milj. (10,4 milj. 2017). Palveluliiketoiminnan liikevaihto 1,7 milj. euroa tuotti positiivisen tuloksen 192t. Turun ammattikorkeakoulu Oy hankki omistukseensa osake-enemmistön Koneteknologiakeskus Turku Oy:n osakekannasta keväällä Näin ollen Turun Amk Oy konsernin tilinpäätös tulee kolmatta kertaa laadittavaksi tilikaudelta Lopullinen ammattikorkeakoulun tilinpäätös ja konsernitilinpäätös tuodaan hallitukselle käsittelyyn maaliskuussa. Liite 1 Turun AMK Oy:n alustava tuloslaskelma 2018 Liite 2 Turun AMK Oy:n Q4 toiminnan ja talouden mittarit Hallitus käy keskustelun ja päättää merkitä alustavan tuloslaskelman vuodelta 2018 ja Q4 toiminnan ja talouden mittarit tiedoksi Terveyden ja hyvinvoinnin sektorin harjoittelumaksut vuodelle 2019 on budjetoitu puoleksi vuodeksi, sillä odotuksella, että kansallinen SOTE ratkaisu muuttaa vuoden 2019 aikana käytäntöjä korkeakoulujen eduksi. Jos näin ei tapahdu, tullaan Terhyn budjettia korjaamaan tulopuolelta. 4 Vuonna 2020 alkavan tutkintokoulutuksen tarjontasuunnitelma Palvelupäällikkö, opiskelijapalvelut Ismo Kantola: Ammattikorkeakoululain (932/2014,16 ) nojalla ammattikorkeakoulun hallitus päättää ammattikorkeakouluun valittavien opiskelijoiden määrästä. Turun ammattikorkeakoulun hallitus päätti ( 4) vuoden 2019 koulutustarjonnasta. Tarjontasuunnitelmassa on otettu huomioon yhteishaun aloituspaikkojen lisäksi avoimen ammattikorkeakoulun opintojen perusteella erillisvalinnassa (avoin AMK väylä) valittavien aloituspaikat. Koulutustarjonta on esitetty ISCED-tilastoluokituksen mukaisesti. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen on yhteishaun kautta tarjolla yhteensä 2019 aloituspaikkaa ja avoimen ammattikorkeakoulun väylän kautta 318 paikkaa, jolloin kokonaistarjonta on 2337 aloituspaikkaa. Avoimen ammattikorkeakoulun väylän osuus kokonaistarjonnasta vajaa 14 %. Näiden lisäksi AMK-tutkintokoulutukseen on tarjolla 45 aloituspaikkaa muissa erillishaussa sekä 146 aloituspaikkaa siirtohaussa. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon on yhteishaussa 515 aloituspaikkaa ja avoimen ammattikorkeakoulun väylän kautta 175 paikkaa, jolloin kokonaistarjonta on 690 aloituspaikkaa. Näiden lisäksi on tarjolla YAMK-tutkimusryhmäopintojen erillishaussa 80 paikkaa.

3 Pöytäkirja 3/ (6) Tarjontasuunnitelma perustuu opetuksen sektoreiden valmisteluun. Esitys on käsitelty koulutusjohtajien kanssa. Koulutustarjontapäätös joudutaan tekemään huomattavasti aikaisemmin kuin suunnitellut koulutukset tulevat hakuun. Myöhemmin ilmeneviin koulutustarpeisiin ja kysyntämuutoksiin vastaamista helpottaisi, mikäli rehtori-toimitusjohtaja voisi tehdä vähäisiä muutoksia koulutustarjontaan tarkentavilla päätöksillä. Liite 1 Alakohtaiset aloituspaikat tutkintoon johtavassa koulutuksessa vuonna 2020 päättää tutkintokoulutuksen tarjonnasta vuodelle 2020 liitteen 1 esityksen mukaisesti sekä valtuuttaa rehtori-toimitusjohtajan tekemään muutoksia, jotka ovat enintään +/ - 5 % kokonaistarjonnan laajuudesta. 5 Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjaukseen liittyviä asioita Kuluvalla hallituskaudella on toteutettu opetus- ja kulttuuriministerin johdolla ensin Visio 2030 projekti korkeakoulutuksen pitkän tähtäimen tavoitteen määrittelyksi ja sitten sen pohjalta tiekartta konkreettisille toimenpiteille. Tiekarttatyön lopputuloksena määriteltiin korkeakoululakeihin muutoksia, jotka tulivat voimaan alkaen sekä rahoitusasetuksiin muutoksia, jotka tulevat voimaan alkaen. Lisäksi tiekarttatyön loppuvaiheessa määriteltiin viisi koko korkeakoulusektorille kohdistettua toimenpideohjelmaa, joiden suunnittelu ja toteutus käynnistetään kuluvan vuoden aikana. Ammattikorkeakoululain suurin muutos oli tuoda jatkuva oppiminen ammattikorkeakoulujen neljänneksi perustehtäväksi. Tämän muutoksen tavoitteena on vahvistaa suomalaisten korkeakoulutettujen elinikäistä oppimissykliä sekä vähentää painetta useiden päällekkäisten tutkintojen suorittamiselta. Muita muutoksia olivat seuraavat: Korkeakoulututkintoon johtavaan tilauskoulutukseen voivat jatkossa osallistua myös EU- ja ETA-maiden kansalaiset. Opiskelijalta ei voi periä maksuja, vaan koulutuksen tilaaja maksaa kustannukset. Korkeakoulutukseen pääsyä helpotetaan. Korkeakoulut voivat halutessaan valita sisäiset siirto-opiskelijat erillään muista siirto-opiskelijoista. Erillisvalintojen käyttöalaa täsmennetään, ja niissä voi käyttää joustavaa valintaa ympäri vuoden. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon pääsy helpottuu. Kansainvälisenä yhteistyönä järjestettävässä ylempään tutkintoon johtavassa koulutuksessa korkeakoulu voi päättää tutkinnon laajuuden joustavasti. Korkeakouluille myönnettävät hankerahoitukset siirretään valtionavustuslain piiristä yliopistolain ja ammattikorkeakoululain mukaiseen rahoitusjärjestelmään.

4 Pöytäkirja 3/ (6) Rahoitusasetukseen tehtiin näitä tavoitteita tukevia merkittäviä muutoksia. Keskeiset muutokset olivat: 55 opintopisteen käyttö rahoitusmittarina poistuu. Tutkintojen rahoitusosuutta korotetaan 56:een prosenttiin. Tutkintojen laskentaan tulee käyttöön niistä saatavaan rahoitukseen vaikuttavia kertoimia: o Alakohtaiset tutkintokorit (3 eri tasoa) o Opintoaika suhteessa tavoiteaikaan o Aiemmin suoritettu tutkinto pienentää rahoitusta. Kansainvälisen vaihdon mittarit poistuvat rahoitusmallista Jatkuvan oppimisen rahoitusosuus kasvaa merkittävästi 9:ään prosenttiin Avoimeen julkaisuun kannustetaan laittamalla rangaistuskerroin ei-avoimille julkaisuille. Työllisyysmittarin osuutta kasvatetaan, mutta se jaetaan puoliksi työllistyneiden määrään perustuvaksi ja puoliksi 5-vuotta aiemmin valmistuneiden uraseurantakyselyyn perustuvaksi. Strategiarahan jaetaan korkeakoulujen omien strategisten tavoitteiden ja OKM:n yhteisesti määrittelemien tavoitteiden kesken suhteessa 2/3 ja 1/3. Tällä käytännössä siirretään korkeakoulujen perusrahoitusta kansallisten kehittämishankkeiden tekemiseen. Ammattikorkeakoulujen osalta summa on yhteensä n. 13 M /a. Rahoitusosuus kasvaa TKI-rahoituksessa ja YAMK-tutkinnoissa. Mahdollisiin rahoitusvähennyksiin tulee 3:n prosentin vuosijarru vuosille 2021 ja 2022, eli yksikään korkeakoulu ei voi menettää enempää kuin 3 % edellisen vuoden rahoituksesta. Laki- ja rahoitusmuutokset ovat Turun ammattikorkeakoulun strategian mukaisia. Olemme jo lisänneet jatkuvan oppimisen tarjontaamme merkittävästi ja tulemme julkaisemaan kevään kuluessa laajan ilmaisen jatkuvan oppimisen paketin vapaasti käytettäväksi. Rahoitusmallissa olemme lievästi voittajien puolella, mutta 3:n prosentin jarrusta aiheutuva kompensaatio tulee vaikuttamaan rahoitukseemme lievästi negatiivisesti. Tiekarttatyön lopussa julkistettiin lista viidestä kansallisesta kehittämisohjelmasta, joiden valmistelu on aloitettu. Liitteessä 1 tarkemmin esiteltävät ohjelmat ovat: Osaavimman työvoiman kotimaaksi Uudistuva korkeakoulutus ja digitaalinen palveluympäristö Yhteistyö ja avoimuus tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan voimavaraksi Korkeakoulut Suomen parhaiksi työpaikoiksi Korkeakouluyhteisön osaamisella maailman parasta oppimista ja oppimisympäristöjä. Turun ammattikorkeakoulu pyrkii olemaan aktiivisesti mukana kehittämisohjelmien toteutuksessa. Liite 1 OKM:n kansalliset kehittämisohjelmat Hallitus merkitsee muutokset ja kehittämisohjelmat tiedoksi.

5 Pöytäkirja 3/ (6) 6 Salainen asia 7 Tiedoksi: Apulaisoikeuskanslerin ja eduskunnan oikeusasiamiehen selvityspyynnöt Turun AMK:n taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen: Apulaisoikeuskanslerin selvityspyyntö Apulaisoikeuskansleri on jättänyt Turun ammattikorkeakoululle selvityspyynnön kanteluun liittyen. Opiskelija on kokenut tulleensa kiusatuksi ja kohdelluksi epäasiallisesti. Selvitystä pyydetään asian käsittelyprosessin etenemisestä, Turun AMK:n turvallisuuspoikkeamailmoituskäytänteistä viranomaisten kanssa ja niihin liittyvistä julkisuuslain mukaisista tietojen luovutukseen liittyvistä periaatteista. Selvitys tulee jättää mennessä. Eduskunnan oikeusasiamiehen selvityspyyntö Eduskunnan oikeusasiamies on jättänyt Turun ammattikorkeakoululle selvitys- ja lausuntopyynnön kanteluun liittyen. Yhteisvalintaan osallistunut hakija vaatii takaisin valintaan liittyviä karsivia etukäteistehtäviä. Hakuohjeissa on mainittu, että tehtäviä ei palauteta. Turun AMK ei ole luovuttanut tehtäviä hakijalle. Selvitys tulee jättää mennessä. Hallitus päättää merkitä tiedoksi. 8 Yli :n TKI-hankesitoumukset ja hankinnat Vararehtori Juhani Soini: Vuoden 2018 alusta voimaan tulleen ohjesäännön perusteella rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila tiedottaa hallitukselle allekirjoittamistaan taloudellisista sitoumuksista, merkittävien yli :n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan hankkeiden ja hankintojen osalta. Yli :n hankkeille ja hankinnoille haetaan hallituksen hyväksyntä. Liite mennessä tehdyt yli :n hankesitoumukset. Hallitus merkitsee tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan hankesitoumukset tiedokseen ja hyväksyy liitteen 1 mukaisesti.

6 Pöytäkirja 3/ (6) 9 Muut asiat Hallitus kuuli rehtorin suullisen katsauksen asioihin Taideakatemiassa. Huomenna allekirjoitetaan esisopimus Turun Teknologiakiinteistöjen kanssa. 10 Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Niko Aaltonen puheenjohtaja Sami Savolainen sihteeri

ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu

ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu Pöytäkirja 2/2019 1 (5) Aika ma klo 8.15 Paikka ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu Jäsenet Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, jäsen Lahti Mari, jäsen Niemelä Jari, jäsen

Lisätiedot

ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu

ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu Pöytäkirja 10/2018 1 (6) Aika ma klo 8.15 Paikka ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka, jäsen

Lisätiedot

Pöytäkirja 11/ (5) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika klo 8.15

Pöytäkirja 11/ (5) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika klo 8.15 Pöytäkirja 11/2016 1 (5) Aika klo 8.15 Paikka ICT-City, Joukahaisenkatu 3 A, neuvotteluhuone Siilo, 2. krs. Jäsenet Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja Linjama Eero, jäsen Niemelä

Lisätiedot

Päätös: kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi

Päätös: kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi Pöytäkirja 5/2018 1 (7) Aika ma klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, C-siipi, 5. krs. NH C5079 Aitta Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Rytkölä Ilkka, jäsen Savolainen Sami, palvelujohtaja, Turun ammattikorkeakoulu Oy

Rytkölä Ilkka, jäsen Savolainen Sami, palvelujohtaja, Turun ammattikorkeakoulu Oy Pöytäkirja 6/2017 1 (5) Aika klo 8.15 Paikka HUMAK, Logomo Byrå, TKI-keskus Meri Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Lahti Mari,

Lisätiedot

Pöytäkirja 3/ (5) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika klo Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo.

Pöytäkirja 3/ (5) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika klo Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo. Pöytäkirja 3/2017 1 (5) Aika klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Lahti

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 3 Terveys ja hyvinvointi -sektorin ajankohtaiskatsaus ja tutustuminen Medisiina D:n tiloihin

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 3 Terveys ja hyvinvointi -sektorin ajankohtaiskatsaus ja tutustuminen Medisiina D:n tiloihin Pöytäkirja 9/2018 1 (5) Aika ma klo 8.15 Paikka Medisiina D, Kiinamyllynkatu 10, 8.krs, nh Meioosi (D8062) Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka, jäsen

Lisätiedot

Päätös: Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Yliopettaja Mari Lahti esittelee Terveyden edistäminen -tutkimusryhmän toimintaa.

Päätös: Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Yliopettaja Mari Lahti esittelee Terveyden edistäminen -tutkimusryhmän toimintaa. Pöytäkirja 10/2017 1 (5) Aika ti klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen.

Puheenjohtaja avasi kokouksen. Pöytäkirja 3/2018 1 (5) Aika ma klo 9.00 Paikka Salon IoT Campus, Joensuunkatu 7, Salo, kokoustila Visitor 1-2 Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka,

Lisätiedot

Pöytäkirja 2/ (8) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika ma klo Turun AMK, ICT-City, C-siipi, 5. krs.

Pöytäkirja 2/ (8) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika ma klo Turun AMK, ICT-City, C-siipi, 5. krs. Pöytäkirja 2/2018 1 (8) Aika ma klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, C-siipi, 5. krs. NH C5079 Aitta Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu

ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu Pöytäkirja 11/2018 1 (6) Aika ma klo 8.15 Paikka ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Lahti Mari, jäsen

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen.

Puheenjohtaja avasi kokouksen. Pöytäkirja 7/2018 1 (7) Aika ma klo 18.30 Paikka Villa Marjaniemi, Marjaniementie 50 Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, jäsen Lahti Mari, jäsen Niemelä Jari, jäsen Pyykkö

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja avasi kokouksen. Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Varapuheenjohtaja avasi kokouksen. Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirja 1/2018 1 (5) Aika ma klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, C-siipi, 5. krs. NH C5079 Aitta Jäsenet Muut osallistujat Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja Lahti Mari, jäsen Niemelä

Lisätiedot

ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu

ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu Pöytäkirja 6/2019 1 (7) Aika ma klo 8.15 Paikka ICT-City, Joukahaisenkatu 3, B. porras, 4. krs. B4044 Sisu Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka, jäsen

Lisätiedot

Paikka Turun AMK, Taideakatemia, Linnankatu 54-60, neuvotteluhuone 310

Paikka Turun AMK, Taideakatemia, Linnankatu 54-60, neuvotteluhuone 310 Pöytäkirja 8/2018 1 (5) Aika ma klo 8.15 Paikka Turun AMK, Taideakatemia, Linnankatu 54-60, neuvotteluhuone 310 Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka,

Lisätiedot

Pöytäkirja 6/ (5) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika ma klo Turun AMK, ICT-City, C-siipi, 5. krs.

Pöytäkirja 6/ (5) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika ma klo Turun AMK, ICT-City, C-siipi, 5. krs. Pöytäkirja 6/2018 1 (5) Aika ma klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, C-siipi, 5. krs. NH C5079 Aitta Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Korkeakoulutuksen visio, tutkintoon johtavan ja tutkinnon jälkeisen koulutuksen kehittäminen ja osaamisella soteen -hanke

Korkeakoulutuksen visio, tutkintoon johtavan ja tutkinnon jälkeisen koulutuksen kehittäminen ja osaamisella soteen -hanke VALOPE 2018 Helsinki Korkeakoulutuksen visio, tutkintoon johtavan ja tutkinnon jälkeisen koulutuksen kehittäminen ja osaamisella soteen -hanke Opetusneuvos Sanna Hirsivaara Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo Jäsenet Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Lahti Mari, jäsen Niemelä

Lisätiedot

TOIMINTOKOHTAISTEN TALOUSTIETOJEN KÄYTTÖ KORKEAKOULUJEN OHJAUKSESSA

TOIMINTOKOHTAISTEN TALOUSTIETOJEN KÄYTTÖ KORKEAKOULUJEN OHJAUKSESSA TOIMINTOKOHTAISTEN TALOUSTIETOJEN KÄYTTÖ KORKEAKOULUJEN OHJAUKSESSA ULLA MÄKELÄINEN & JUKKA HAAPAMÄKI 4.6.2018 Toimintokohtainen erittely Korkeakoulujen tulee laatia toimintokohtainen erittely, joka täsmää

Lisätiedot

Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi yliopistolain ja ammattikorkeakoululain muuttamisesta, OKM/35/010/2018

Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi yliopistolain ja ammattikorkeakoululain muuttamisesta, OKM/35/010/2018 LAUSUNTO 1 (5) Opetus- ja Kulttuuriministeriö Lausuntopyyntö 10.07.2018 Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi yliopistolain ja ammattikorkeakoululain muuttamisesta, OKM/35/010/2018

Lisätiedot

Päätös: puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi

Päätös: puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi Pöytäkirja 4/2017 1 (6) Aika klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Lahti

Lisätiedot

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE

5 1 kpl TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2016 SEKÄ TALOUSARVIO VUOSILLE Aika Tiistai 3.11.2015 klo 18.00 19.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Yliopistolakiuudistuksen arviointi. Immo Aakkula Hallitusneuvos, OKM Sivistysvaliokunta

Yliopistolakiuudistuksen arviointi. Immo Aakkula Hallitusneuvos, OKM Sivistysvaliokunta Yliopistolakiuudistuksen arviointi Immo Aakkula Hallitusneuvos, OKM Sivistysvaliokunta 8.12.2017 Keskeiset kysymykset Yliopistokollegion aseman kehittäminen Nykylain mahdollisuudet Hallituksen valintaprosessi

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen.

Puheenjohtaja avasi kokouksen. Pöytäkirja 9/2017 1 (6) Aika ma klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

9 SAVONIAN VASTINE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN TUTKINTOTAVOITE-EHDOTUKSEEN

9 SAVONIAN VASTINE OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN TUTKINTOTAVOITE-EHDOTUKSEEN Aika Maanantai 23.5.2016 klo 9.00 12.30 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Anna Hartikainen (pj.) Matti Notko (vpj.) Kari Rajamäki Jere Räisänen, Zoom-tietoliikenneyhteyden kautta Jukka Savolainen Tuula Väätäinen

Anna Hartikainen (pj.) Matti Notko (vpj.) Kari Rajamäki Jere Räisänen, Zoom-tietoliikenneyhteyden kautta Jukka Savolainen Tuula Väätäinen Aika Perjantai 16.11.2018 klo 10.00 12.14 Paikka Microkadun kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2008 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Puheenjohtaja avasi kokouksen. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Aika klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Lahti

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Oulun yliopiston hallitus Kokouskutsu/esityslista

Oulun yliopiston hallitus Kokouskutsu/esityslista Oulun yliopiston hallituksen kokous 21.-22.5.2019 Kokous: 6/2019 Oulun yliopiston hallitus Kokouskutsu/esityslista Aika: Tiistai 21.5.2019 klo 17.00-19.00 Keskiviikko 22.5.2019 klo 09.00-10.00 ja klo 13.00-14.00

Lisätiedot

5 1 kpl SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N VUODEN 2018 TILINPÄÄTÖS 7 SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN KANSAINVÄLINEN HAKU

5 1 kpl SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N VUODEN 2018 TILINPÄÄTÖS 7 SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN KANSAINVÄLINEN HAKU Aika Tiistai 26.2.2019 klo 15.00-17.10 Paikka Microkadun kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2008 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

LÄNSIMETRO OY Hallitus 25.2.2015 KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN. Espoossa 9. päivänä maaliskuuta 2015 Länsimetro Oy Hallitus

LÄNSIMETRO OY Hallitus 25.2.2015 KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN. Espoossa 9. päivänä maaliskuuta 2015 Länsimetro Oy Hallitus LÄNSIMETRO OY, VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 31.3.2015 LÄNSIMETRO OY Hallitus 25.2.2015 KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Länsimetro Oy:n osakkaat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Muuntamo kesäkahvila, Seuratalonrinne 1, Kokemäki

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Muuntamo kesäkahvila, Seuratalonrinne 1, Kokemäki Yhtymähallitus 25.8.2016 1 AIKA Torstai 25.8.2016 klo 17.00-18.15 PAIKKA Muuntamo kesäkahvila, Seuratalonrinne 1, Kokemäki PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs)

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 20.3.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.3.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) 9 Kuntayhtymän

Lisätiedot

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 1/ ASIALISTA 1

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 1/ ASIALISTA 1 ASIALISTA N HALLITUKSEN KOKOUS 1/2019 28.1.2018 ASIALISTA 1 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. LUC2020-kehittämisohjelman tilannekatsaus 3. Yliopistojen rahoitusmalli 20121 2024 4. Talouden

Lisätiedot

Läsnäolo- ja/tai puheoikeutetut Päivi Diov, hallinto- ja henkilöstöjohtaja / pöytäkirjanpitäjä Mervi Vidgrén, toimitusjohtaja/rehtori

Läsnäolo- ja/tai puheoikeutetut Päivi Diov, hallinto- ja henkilöstöjohtaja / pöytäkirjanpitäjä Mervi Vidgrén, toimitusjohtaja/rehtori Aika Keskiviikko 1.4.2015 klo 16.17 16.32 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 id150488 1(7) KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU OY:N HALLITUKSEN KOKOUS AIKA ke klo 8.00-9.56 PAIKKA Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Metsolan kampus, neuvottelutila C2010 Pääskysentie 1

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Uudistuva korkeakoulutukseen hakeutuminen. Ilmari Hyvönen 7.5.2013

Uudistuva korkeakoulutukseen hakeutuminen. Ilmari Hyvönen 7.5.2013 Uudistuva korkeakoulutukseen hakeutuminen Ilmari Hyvönen 7.5.2013 Opiskelijavalintojen uudistaminen Hallitusohjelma Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2011-2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO AVOIMEN AMMATTIKORKEAKOULUN STRATEGIA

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO AVOIMEN AMMATTIKORKEAKOULUN STRATEGIA AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 15.5.2018 AVOIMEN AMMATTIKORKEAKOULUN STRATEGIA 2018 2021 1. Johdanto 2. Toimintakentän muutokset 3. Strategiset lähtökohdat 4. Avoimen AMK:n arvot, toiminta-ajatus

Lisätiedot

Master-tutkinnot Turun AMK:ssa

Master-tutkinnot Turun AMK:ssa Master-tutkinnot Turun AMK:ssa Nimi ja pvm Suomen korkeakoulujärjestelmä perustuu duaalimalliin Yliopistot Tohtori Lisensiaatti Ylemmät korkeakoulututkinnot Maisteri 120 op Ammattikorkeakoulut Ylemmät

Lisätiedot

Ajankohtaista - korkeakoulutus. Maija Innola

Ajankohtaista - korkeakoulutus. Maija Innola Ajankohtaista - korkeakoulutus Maija Innola 11.6.2018 Click to edit Master title style Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio 2030 SIVISTYS, OSAAMINEN, TIEDE JA TEKNOLOGIA IHMISEN JA YHTEISKUNNAN HYVÄKSI

Lisätiedot

Arenen lausunto ammattikorkeakoululain muuttamisesta

Arenen lausunto ammattikorkeakoululain muuttamisesta LAUSUNTO Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry Pohjoinen Makasiinikatu 7 A 2 00130 HELSINKI www.arene.fi 31.8.2018 OKM/35/010/2018 Arenen lausunto ammattikorkeakoululain muuttamisesta Tiivistelmä:

Lisätiedot

Läsnäolo- ja/tai puheoikeutetut Päivi Diov, hallinto- ja henkilöstöjohtaja / pöytäkirjanpitäjä Mervi Vidgrén, toimitusjohtaja/rehtori

Läsnäolo- ja/tai puheoikeutetut Päivi Diov, hallinto- ja henkilöstöjohtaja / pöytäkirjanpitäjä Mervi Vidgrén, toimitusjohtaja/rehtori Aika Maanantai 4.4.2016 klo 9.00 11.35 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

5 1 kpl KUOPION KAUPUNGIN KONSERNIOHJEEN KÄSITTELY TYTÄRYHTEISÖISSÄ 7 PANKKITILIN AVAAMINEN JA TILINKÄYTTÖVALTUUKSIEN MYÖNTÄMINEN

5 1 kpl KUOPION KAUPUNGIN KONSERNIOHJEEN KÄSITTELY TYTÄRYHTEISÖISSÄ 7 PANKKITILIN AVAAMINEN JA TILINKÄYTTÖVALTUUKSIEN MYÖNTÄMINEN Aika Tiistai 15.5.2018 klo 12.30 13.59 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Torstai klo Muuntamo kesäkahvila, Seuratalonrinne 1, Kokemäki

KOKOUSAIKA Torstai klo Muuntamo kesäkahvila, Seuratalonrinne 1, Kokemäki KOKOUSKUTSU 6 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 18.8.2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 25.8.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Muuntamo kesäkahvila, Seuratalonrinne 1, Kokemäki 40

Lisätiedot

Hallitus 4/2018. Torstai klo

Hallitus 4/2018. Torstai klo KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 4/2018 KOKOUSTIEDOT ASIAT Aika Paikka Torstai 26.4.2018 klo 15.15 16.40 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Opinahjon yksikkö Opinahjontie 1,

Lisätiedot

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut

Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Tilinpäätöksen rekisteröinti Registrering av bokslut Kaupparekisteri Handelsregistret Verohallinnosta saapuneet tiedot Uppgifter inkomna från

Lisätiedot

Paikka Kajaanin AMK, Taito 1; Kuntokatu 5, ja kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot, 3. krs. 8 Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy:n arviointitapaaminen

Paikka Kajaanin AMK, Taito 1; Kuntokatu 5, ja kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot, 3. krs. 8 Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy:n arviointitapaaminen Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika 15.02.2018, klo 16:29-19:03 Paikka Kajaanin AMK, Taito 1; Kuntokatu 5, ja kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot, 3. krs. Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pöytäkirja 10/ (5) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika klo 8.15

Pöytäkirja 10/ (5) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika klo 8.15 Pöytäkirja 10/2016 1 (5) Aika klo 8.15 Paikka ICT-City, Joukahaisenkatu 3 A, neuvotteluhuone Siilo, 2. krs. Jäsenet Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja Linjama Eero, jäsen Niemelä

Lisätiedot

Yliopistokoulutuksen kokonaisuuden johtaminen. Avoimien yliopistojen neuvottelupäivät Hannu Sirén

Yliopistokoulutuksen kokonaisuuden johtaminen. Avoimien yliopistojen neuvottelupäivät Hannu Sirén Yliopistokoulutuksen kokonaisuuden johtaminen Avoimien yliopistojen neuvottelupäivät Hannu Sirén 29.9.2010 Yliopistouudistus Hallinto Johtaminen Rahoitusmalli Muu ohjaus Yliopistolaki - Aiempaa vahvemmin

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Turun kaupungin lausunto opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta

Turun kaupungin lausunto opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta 1 (2) 18.9.2013 9356-2013 (033, 50) Opetus- ja kulttuuriministeriö OKM/25/010/2013 Turun kaupungin lausunto opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Turun

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 2/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:04-18:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Hooman

Lisätiedot

Pöytäkirja 14/ (10)

Pöytäkirja 14/ (10) Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 14:00-15:55 Paikka Kasarmiravintolan kabinetti, Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

5 1 kpl SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS

5 1 kpl SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OY:N VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS Aika Maanantai 15.2.2016 klo 9.00 12.45 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016 AIKA Torstai 22.9.2016 kello 16.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 2. kerroksen kokoustila B2031 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Virkistysuimala Neidonkeitaan kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. Johanna Repola sihteeri

Virkistysuimala Neidonkeitaan kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. Johanna Repola sihteeri PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Lohjan Liikuntahallit Oy:n hallitus 19.03.2019 AIKA 19.03.2019 klo 15:00-15:39 PAIKKA Virkistysuimala Neidonkeitaan kokoushuone, Runokatu 1, 08100 Lohja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Pajuoja Matti

Lisätiedot

Oulun yliopiston hallitus Pöytäkirja

Oulun yliopiston hallitus Pöytäkirja Oulun yliopiston hallituksen kokous 21.-22.5.2019 Kokous: 6/2019 Oulun yliopiston hallitus Pöytäkirja Aika: Tiistai 21.5.2019 klo 17.00-19.00 Keskiviikko 22.5.2019 klo 09.00-10.00 ja klo 13.00-14.00 Paikka:

Lisätiedot

Ajankohtaista opiskelijavalintojen uudistamisesta. Ilmari Hyvönen

Ajankohtaista opiskelijavalintojen uudistamisesta. Ilmari Hyvönen Ajankohtaista opiskelijavalintojen uudistamisesta Ilmari Hyvönen 21.5.2013 Opiskelijavalintojen uudistaminen Hallitusohjelma Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2011-2016: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 02/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS

PÖYTÄKIRJA 02/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS Aika Maanantai 20.2.2017 klo 9.00 10.48 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Aika Tiistai klo Opistotien kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2089 (käyntiosoite: Opistotie 2, Kuopio)

Aika Tiistai klo Opistotien kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2089 (käyntiosoite: Opistotie 2, Kuopio) Aika Tiistai 9.10.2018 klo 15.00 16.35 Paikka Opistotien kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2089 (käyntiosoite: Opistotie 2, 70200 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet Niklas Baarman

Lisätiedot

22 Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen valtionosuuksien selvityspyynnön tilanne.

22 Opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen valtionosuuksien selvityspyynnön tilanne. Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (15) Aika 14.12.2017, klo 16:59-18:27 Paikka Ravintola August, Jääkärinkatu 6-8, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

AMK-opiskelijaliikkeen vaalitavoitteet 2019

AMK-opiskelijaliikkeen vaalitavoitteet 2019 AMK-opiskelijaliikkeen vaalitavoitteet 2019 Sukupolvipolitiikka, osaaminen ja sivistys tulevaisuuden kivijalaksi. 12.10.2018 Vaalien tärkeät kysymykset 2 Miten kehitämme korkeakoulutusta vastaamaan tulevaisuuden

Lisätiedot

Videokokous: Mikkelin kampus, neuvottelutila H208 - Kotkan kampus rehtorin työhuone B1014

Videokokous: Mikkelin kampus, neuvottelutila H208 - Kotkan kampus rehtorin työhuone B1014 6/2017 1 (15) Johtoryhmä Aika klo 13:00-14:33 Paikka Videokokous: Mikkelin kampus, neuvottelutila H208 - Kotkan kampus rehtorin työhuone B1014 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 66 Kokouksen avaaminen 3 67

Lisätiedot

Click to edit Master title style. Click to edit Master text styles Second level Third level

Click to edit Master title style. Click to edit Master text styles Second level Third level Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Second level Click to edit Master title style Globaalit trendit ja muutostekijät Second level Työn globaali murros Osaaminen, tutkimus ja verkostoituminen keskiössä globaalien

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Pöytäkirja 2/ (7) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika klo Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo.

Pöytäkirja 2/ (7) Ammattikorkeakoulun hallitus Aika klo Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo. Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika klo 8.15 Paikka Turun AMK, ICT-City, 2. krs. A-siipi, nh Siilo Jäsenet Muut osallistujat Aaltonen Niko, puheenjohtaja Kantola Ilkka, varapuheenjohtaja Haapala Tero, jäsen Lahti

Lisätiedot

Korkeakoulutus kuuluu kaikille!

Korkeakoulutus kuuluu kaikille! Korkeakoulutus kuuluu kaikille! Siltoja saavutettavuuteen -seminaari 4.4.2017, Verkatehdas, Hämeenlinna Birgitta Vuorinen opetusneuvos, yksikön päällikkö KORKEAKOULUTUS KUULUU KAIKILLE 2 Korkeakoulutukseen

Lisätiedot

DIGIPEDAVALMENNUS JA OSAAMISMERKIT

DIGIPEDAVALMENNUS JA OSAAMISMERKIT DIGIPEDAVALMENNUS JA OSAAMISMERKIT Haaga-Helia 8.2.2019 Hannu Ikonen 12.2.2019 A M M A T T I K O R K E A K O U L U 2 0 3 0? Visio2030 DIGI AMK UUSI OSAAMISEN JÄRJESTELMÄ JO PROFILOI- TUNUT, HYBRIDINEN

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika, klo 17:30-20:56 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 5 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen ja OKM

Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen ja OKM Erityisavustus korkeakouluille korkeakoulutuksen kehittämiseen 2017-2019 ja 2018-2020 OKM 22.8.2017 Erityisavustukset korkeakoulutuksen kehittämishankkeisiin 2017-2019 Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti

Lisätiedot

Maahanmuuttajat korkeakouluissa

Maahanmuuttajat korkeakouluissa Maahanmuuttajat korkeakouluissa Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen 21.5.2019 INTEGRA-hankkeen seminaari 22.5.2019 1 Korkeakouluvision tiekartta: osaavimman työvoiman kotimaaksi Korkeakoulututkinto puolelle

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, auditorio, Yhdystie

Sataedu Ulvila, auditorio, Yhdystie KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 21.11.2014 1 KOKOUSAIKA Torstai 27.11.2014 klo 15.30 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, auditorio, Yhdystie 42 Koulutusjohtaja

Lisätiedot

#korkeakouluvisio # korkeakoulutus2030 #tutkimus2030

#korkeakouluvisio # korkeakoulutus2030 #tutkimus2030 #korkeakouluvisio # korkeakoulutus2030 #tutkimus2030 Ehdotus Suomelle: Suomi 100+ SIVISTYS, OSAAMINEN, TIEDE JA TEKNOLOGIA IHMISEN JA YHTEISKUNNAN HYVÄKSI Yli puolelle nuorista korkeakoulututkinto Korkeakoulutusta

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen. Ruotsalainen Ulla Kokoussihteeri Papinniemi Markku Pöytäkirjan tarkastaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen. Ruotsalainen Ulla Kokoussihteeri Papinniemi Markku Pöytäkirjan tarkastaja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy:n hallituspöytäkirja 1/2019 1 AIKA 21.2.2019 klo 17:04-18:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Hooman Ari Jäsen Arminen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 07/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS

PÖYTÄKIRJA 07/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 18.26 Paikka Spa Hotel Runni, Kabinetti (käyntiosoite: Runnintie 407, 74595 Runni) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet Anna Hartikainen Matti Kartano Matti Notko Sari

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Ammattikorkeakoulujen rahoitus Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Hallitusohjelma Korkeakoulutuksen laatua, tehokkuutta, vaikuttavuutta ja kansainvälistymistä

Lisätiedot

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä

Anita Johansson KSHJ. Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä KSHJ Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti kirjeessään (Dnro 116/040/2010) hankkeen korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän kehittämiseksi.

Lisätiedot

Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy JOHTOSÄÄNTÖ (1/6) Hyväksytty Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa 26.11.2014 YLEISTÄ.

Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy JOHTOSÄÄNTÖ (1/6) Hyväksytty Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa 26.11.2014 YLEISTÄ. Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy JOHTOSÄÄNTÖ (1/6) Hyväksytty Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa 26.11.2014 YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

- VTT:n Digitalon neuvotteluhuone AP314, Vuorimiehentie 3, Otaniemi - Linnanmaa, neuvotteluhuone YY197. A 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

- VTT:n Digitalon neuvotteluhuone AP314, Vuorimiehentie 3, Otaniemi - Linnanmaa, neuvotteluhuone YY197. A 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus HALLITUS Aihe HALLITUKSEN KOKOUS nro 2/2010 Aika Tiistai 9.3.2010 kello 11.00 Paikka Asialistat - VTT:n Digitalon neuvotteluhuone AP314, Vuorimiehentie 3, Otaniemi - Linnanmaa, neuvotteluhuone YY197 Hallintojohtaja

Lisätiedot

V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi , klo 18.00

V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi , klo 18.00 Tarinagolf Oy V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi 13.5.2019, klo 18.00 Läsnä: Ääniluettelon mukaisesti 5 osakkeenomistajaa edustaen: 98 A osaketta ja 1960 ääntä 0 B osaketta

Lisätiedot

Porin kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 9) Kaupunginhallitus

Porin kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 9) Kaupunginhallitus Porin kaupunki Pöytäkirja 8/2019 1 ( 9) Aika 29.03.2019, klo 08:08-10:33 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Hallituskatu 12 Käsitellyt asiat 150 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Päätös. Laki. lukiolain muuttamisesta

Päätös. Laki. lukiolain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 170/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi lukiolain sekä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

Kansainvälistymisen kehittämisohjelma Tampereen yliopistossa

Kansainvälistymisen kehittämisohjelma Tampereen yliopistossa Kansainvälistymisen kehittämisohjelma Tampereen yliopistossa Kaisa Kurki, kansainvälisten asioiden päällikkö Tampereen yliopisto, strateginen kansainvälinen kehittäminen Sessio: Miten ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Lukuvuosimaksut korkeakoulujen kansainvälisen toiminnan näkökulmasta ja taustoitus apurahoja koskeviin linjauksiin

Lukuvuosimaksut korkeakoulujen kansainvälisen toiminnan näkökulmasta ja taustoitus apurahoja koskeviin linjauksiin Lukuvuosimaksut korkeakoulujen kansainvälisen toiminnan näkökulmasta ja taustoitus apurahoja koskeviin linjauksiin Nina Björn Jyväskylän ammattikorkeakoulu Kansainvälistymispalvelut Kv-kevätpäivät 2016,

Lisätiedot

Ei PAIKOILLANNE vaan VALMIIT, HEP!

Ei PAIKOILLANNE vaan VALMIIT, HEP! Ei PAIKOILLANNE vaan VALMIIT, HEP! Anita Lehikoinen Koulutukseen siirtymistä ja tutkinnon suorittamisen nopeuttamista pohtivan työryhmän puheenjohtaja Nopeuttamisryhmän n toimeksianto Työryhmä ja ohjausryhmä

Lisätiedot

LAUSUNTO 20.1.2016 VIITE; LAUSUNTOPYYNTÖ OKM 077:00/2014 11.12.2015

LAUSUNTO 20.1.2016 VIITE; LAUSUNTOPYYNTÖ OKM 077:00/2014 11.12.2015 LAUSUNTO Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry Pohjoinen Makasiinikatu 7 A 2 00130 HELSINKI www.arene.fi 20.1.2016 VIITE; LAUSUNTOPYYNTÖ OKM 077:00/2014 11.12.2015 ASIA: LAUSUNTOPYYNTÖ OPETUS-

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 03/2019 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS

PÖYTÄKIRJA 03/2019 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS Aika Tiistai 16.4.2019 klo 15.00 17.12 Paikka Microkadun kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2008 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, Turku. Hallituksen kokous 6/2016

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, Turku. Hallituksen kokous 6/2016 Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdensmusikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku PÖYTÄKIRJA Hallituksen kokous 6/2016 Aika: Torstaina 15.12.2016 klo 17.00. Paikka:

Lisätiedot

Virkistysuimala Neidonkeitaan kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. Kuitunen Päivi Makkonen Hannu jäsen Savolainen Pirjo jäsen

Virkistysuimala Neidonkeitaan kokoushuone, Runokatu 1, Lohja. Kuitunen Päivi Makkonen Hannu jäsen Savolainen Pirjo jäsen PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 Lohjan Liikuntakeskus Oy:n hallitus 19.03.2019 AIKA 19.03.2019 klo 17:30-18:42 PAIKKA Virkistysuimala Neidonkeitaan kokoushuone, Runokatu 1, 08100 Lohja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Saarinen

Lisätiedot

Tutkintorakenteen uudistaminen. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén

Tutkintorakenteen uudistaminen. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén Tutkintorakenteen uudistaminen Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Hallitusohjelma Koulutustarjonta mitoitetaan kansakunnan sivistystarpeiden ja työmarkkinoiden

Lisätiedot

Pöytäkirja 3/2016 1 (11)

Pöytäkirja 3/2016 1 (11) Pöytäkirja 3/2016 1 (11) 16.02.2016 Aika 16.02.2016 klo 09:00-09:55 Paikka Mikkeli, H-rakennuksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja järjestäytyminen 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kutsu/asialista 1/ (6) VARSINAINEN KEVÄTYHTIÖKOKOUS. Aika Maanantaina klo 11.30

Kutsu/asialista 1/ (6) VARSINAINEN KEVÄTYHTIÖKOKOUS. Aika Maanantaina klo 11.30 8.4.2019 1 (6) VARSINAINEN KEVÄTYHTIÖKOKOUS Aika Maanantaina 8.4.2019 klo 11.30 Paikka Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, Ruokasalin kabinetti Läsnäolijat Lappeenrannan kaupunki, edustaen

Lisätiedot

https://www.webropolsurveys.com/answer/surveyparticipation.aspx?sdid=fin

https://www.webropolsurveys.com/answer/surveyparticipation.aspx?sdid=fin Sivu 1/6 Lausuntopyyntölomake: Ehdotus ammattikorkeakoulujen rahoitusmallin tarkistamiseksi vuodesta 2017 alkaen Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti 1.9.2014 työryhmän, jonka tavoitteeksi asetettiin

Lisätiedot

Pöytäkirja 10/ (14) Johtoryhmä Aika klo 09:03-12:07. Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014.

Pöytäkirja 10/ (14) Johtoryhmä Aika klo 09:03-12:07. Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014. Pöytäkirja 10/2016 1 (14) Johtoryhmä 19.10.2016 Aika 19.10.2016 klo 09:03-12:07 Paikka Kotkan kampus, rehtorin työhuone B1014 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 133 Kokouksen avaus ja esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

ASPOCOMP GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

ASPOCOMP GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS ASPOCOMP GROUP OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 16.3.2018 klo 10.00 10.50 Paikka: Läsnä: Keilaranta 1, 1 krs., Auditorio, Espoo Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta

Lisätiedot