Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus"

Transkriptio

1 Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Versio 1.0 Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto

2 TALLENNUSPAIKKA: MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 1.0 Essi Laakso Lisätty ohjeeseen uudet tiedostoennakkoilmoitustiedot. Päivitetty ohjeeseen Trafi-muutokset Essi Koskikallio Päivitetty ohjetta Essi Koskikallio Ensimmäinen versio Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 2 (11)

3 Sisällysluettelo 1. Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Ennakkoilmoitustiedosto Ennakkoilmoituksen paluutiedosto Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 3 (11)

4 1. Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus kertoo mitä ajoneuvon teknisiä tietoja ja yksilöintitietoja käytetään tiedostomuotoisessa ennakkoilmoituksessa sekä tietojen järjestyksen CSVtiedostossa. Ennakkoilmoituksessa ajoneuvo ennakkoilmoitetaan Trafin Ajoneuvotyyppihyväksyntäjärjestelmässä (TYYTI) olevilla version tiedoilla. Versio tarkoittaa samaa kuin hyväksyntänumero-variantti-versio -yhdistelmä. LTJ:stä konvertoiduista kansallisesti hyväksytyissä versioissa versionimi on tyyppikoodi. Jos hyväksyntänumero-variantti-versio -yhdistelmä ei ole ollut yksikäsitteinen LTJ:ssä, konvertoiduissa EY-hyväksytyissä versioissa versionimenä on tyyppikoodi ja hyväksyntänumero sekä variantti -kentät ovat aina tyhjiä. Tiedostomuotoisessa ennakkoilmoituksessa ilmoitetaan tietyt ajoneuvon tekniset tiedot ja yksilöintitiedot. Ennakkoilmoituksen tiedostomuotona käytetään CSV-tiedostoa, eli tiedoston on oltava.csv -päätteinen. CSV-tiedostossa on yhdellä rivillä ainoastaan yhden ajoneuvon tiedot. Yhden ajoneuvon yksittäiset tiedot on erotettu toisistaan puolipistein ( ; ). Tietojen on oltava aina sovitussa järjestyksessä. Jokaisella rivillä tulee olla oikea määrä puolipisteitä. Yhdessä tiedostossa voidaan ilmoittaa enintään 2000 ajoneuvoa. Koska jokaista ajoneuvoa vastaa yksi rivi, tulee tiedostoon enintään 2000 riviä. Ennakkoilmoitustiedosto nimetään Trafin nimeämisohjeen mukaisesti. Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 4 (11)

5 2. Ennakkoilmoitustiedosto Tässä kappaleessa kuvataan mitä ajoneuvon teknisiä tietoja ja yksilöintitietoja CSV-tiedosto sisältää. Tieto ennakkoilmoitetaan, jos tieto on valinnainen (esim. turvavarusteet) tai jos tiedolla on monta vaihtoehtoa (esim. monta kaupallista nimeä). Jos tieto on yksiselitteinen, niin tieto jätetään ennakkoilmoituksessa tyhjäksi. Siinä tapauksessa, että ajoneuvolla ei ole valinnaisia tai vaihtoehtoisia tietoja, ennakkoilmoitetaan vain ajoneuvon yksilöintitiedot sekä M1 ja N1 luokilla väri ja mahdollinen lisäväri. Tietojen järjestys CSV-tiedostossa on: A. Valmistenumero - Tieto täytetään aina - Käytettävä isoja kirjaimia B. Tyyppihyväksyntänumero - Tieto täytetään aina, mikäli tyyppihyväksyntänumero on olemassa - EY-tyyppihyväksytyissä ATJ:ssa tehdyissä hyväksynnän tallennuksissa tieto on muotoa: e-kirjain pienellä + maatunnus, direktiivin nro, järjestysnumero ja laajennus, kukin näistä osista * (tähdellä) erotettuna. Esim. e1*2007/46*0123*01 - Kansallinen hyväksyntänumero on ATJ:ssa tehdyissä hyväksynnöissä muotoa: FIN suurin kirjaimin, VVKKPP, järjestysnumero ja laajennus, kukin näistä osista * (tähdellä) erotettuna. Esim. FIN*100919*0567*01 - Tieto löytyy version tiedoista C. Variantti - Tieto täytetään aina, mikäli varianttitieto on olemassa D. Versio - Tieto täytetään aina, mikäli versiotieto on olemassa E. Ajoneuvoluokka - Tieto täytetään aina - Tieto on koodiarvoinen (KdTyytiAjoneuvoluokka) F. Ennakkoilmoittajan tunnus - Tieto täytetään aina Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 5 (11)

6 - Tiedolla tarkoitetaan ennakkoilmoittajan y-tunnusta G. Moottorin numero - Vapaaehtoinen tieto - Käytössä muilla paitsi O-luokan ajoneuvoilla - Käytettävä isoja kirjaimia H. Merkki - Mikäli versiolla on useampia merkkejä, tulee ennakkoilmoituksessa yksilöidä ennakkoilmoitettavan ajoneuvon merkki - Tieto on koodiarvoinen (KdTyytiAjoneuvonMerkki) I. Kaupallinen nimi - Mikäli versiolla on useampia kaupallisia nimiä, tulee ennakkoilmoituksessa yksilöidä ennakkoilmoitettavan ajoneuvon kaupallinen nimi J. Väri - Pakollinen ajoneuvoluokilla M1 ja N1 - Käytössä ajoneuvoluokilla N ja L - Tieto on koodiarvoinen (KdTyytiVari) K. Lisäväri - Vapaaehtoinen tieto - Käytössä ajoneuvoluokilla M1, N ja L - Tieto on koodiarvoinen (KdTyytiLisavari) L. Istumapaikat kuljettajan vieressä - Ilmoitetaan mikäli versiolla on vaihtoehtoja - Jos ilmoitetaan, on samalla ilmoitettava tieto M. Istumapaikat - Käytössä ajoneuvoluokilla M, N, L, MA, T, MTK, C - Lukumäärä ilmoitettava numerona M. Istumapaikat - Ilmoitetaan mikäli versiolla on vaihtoehtoja - Jos ilmoitetaan, on samalla ilmoitettava tieto L. Istumapaikat kuljettajan vieressä - Käytössä ajoneuvoluokilla M, N, L, MA, T, MTK, C Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 6 (11)

7 - Lukumäärä ilmoitettava numerona N. Tulliton - Ilmoitetaan mikäli versiolla on tietona Ei tiedossa - Sallitut arvot: K = kyllä E = ei O. Rekisterikilven malli - Ilmoitetaan mikäli versiolla on version tiedoissa tietona Valinnainen - Käytössä ajoneuvoluokilla M ja N - Koodiarvoinen, mahdolliset arvot ovat: 01 = matala 02 = korkea P. Ovien lukumäärä - Ilmoitetaan mikäli versiolla on vaihtoehtoja - Jos ilmoitetaan, on samalla ilmoitettava tieto Q. Ovien sijainti - Käytössä ajoneuvoluokilla M, N, L, MA, T, MTK, C - Lukumäärä ilmoitettava numerona ilman etunollia Q. Ovien sijainti - Ilmoitetaan mikäli versiolla on vaihtoehtoja - Jos ilmoitetaan, on samalla ilmoitettava tieto P. Ovien lukumäärä - Käytössä ajoneuvoluokilla M, N, L, MA, T, MTK, C - Tieto on koodiarvoinen (KdTyytiOvienSijainti) R. Turvavarusteet - Turvavarusteista ennakkoilmoitetaan vain valinnaisesti asennettavat turvavarusteet - Käytössä ajoneuvoluokilla M ja N - Tieto muodostuu turvavarusteen pakollisuuskoodista, turvavarusteen koodista, istuinrivin numero-koodista ja sijainnin koodista - Turvavarusteet erotetaan toisistaan välilyönnillä - Pakollisuus, koodiarvo: 2 = valinnaiset asennetut Turvavaruste, mahdolliset koodiarvot: et = etuturvatyyny st = sivuturvatyyny vk = turvavyönkiristin an = aktiivinen niskatuki Penkkirivi, mahdolliset koodiarvot: 1 = ensimmäinen rivi 2 = toinen rivi 3 = kolmas rivi Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 7 (11)

8 Sijainti, mahdolliset koodiarvot: 1 = vasen 2 = keskellä 3 = oikea Esimerkki turvavarusteiden ennakkoilmoittamisesta: 2st11 2st13 2st21 2st23 = valinnaisesti asennettu sivuturvatyyny 1. rivillä vasemmalla valinnaisesti asennettu sivuturvatyyny 1. rivillä oikealla valinnaisesti asennettu sivuturvatyyny 2. rivillä vasemmalla valinnaisesti asennettu sivuturvatyyny 2. rivillä oikealla S. Aktiivinen ajonhallintajärjestelmä (Ajovakaudenhallinta) - Ilmoitetaan mikäli versiolla on tietona Valinnainen - Käytössä ajoneuvoluokilla M, N, O2-O4, L3-L5, L3e-L7e. - Tieto on koodiarvoinen (KdTyytiAktiivinenAjonhallinta) - Sallitut arvot: K = kyllä E = ei - Tieto löytyy version tiedoista (Jarrut-ikkuna) T. Lukkiutumattomat jarrut (Jarrujen lisätieto) - Ilmoitetaan mikäli versiolla on tietona Valinnainen - Tieto on koodiarvoinen (KdTyytiLukkiutumattomatJarrut) - Sallitut arvot: K = kyllä E = ei - Tieto löytyy version tiedoista (Jarrut-ikkuna) U. CO 2 - Ajoneuvon CO 2 -tieto - Käytössä ja pakollinen ajoneuvoluokilla M1 ja N1. - Käytössä ajoneuvoluokilla M2, M3, N2, N3 - Tieto on annettava M1 ja N1 -luokilla tiedostoennakkoilmoituksessa. - Jos tietoa ei yksilöidä ennakkoilmoitustiedostossa, tallentuu ajoneuvolle versiolle merkitty tieto (M2, M3, N2 ja N3 -luokat) - Tieto löytyy version tiedoista (Päästöt ja kulutus -ikkuna) V. Omamassa - Käytössä ja pakollinen ajoneuvoluokilla M1 ja N1 - Käytössä ajoneuvoluokilla M2, M3, N2, N3, O, L, MA, T, MTK ja C - Tieto on annettava M1 ja N1 -luokilla tiedostoennakkoilmoituksessa. - Jos versiolla on vain toinen arvoista pienin tai suurin tallennettu, tallentuu kyseinen tieto ajoneuvolle ellei tietoa muuteta ennakkoilmoituksessa (M2, M3, N2, N3, L, MA, T, MTK ja C -luokat) Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 8 (11)

9 - Tieto löytyy version tiedoista (Massat-ikkuna) W. Akseliväli, akselit Ilmoitetaan mikäli versiolla on vaihtoehtoja - Akselivälin voi ilmoittaa akseleille 1-4. Tiedostossa on varattu paikka neljän akselin akseliväleille. Yli 4-akselisten ennakkoilmoitus tehtävä selaimella. Akselin akseliväli jätetään tyhjäksi, jos tiettyä akselia ei ajoneuvolla ole. - Tieto löytyy version tiedoista (Mitat-ikkuna) X. Raideväli, akselit Käytössä ja pakollinen ajoneuvoluokilla M1 - Käytössä ajoneuvoluokilla M2, M3, N, O, L, MA, T, MTK ja C - Raidevälin voi ilmoittaa akseleille 1-4. Tiedostossa on varattu paikka neljän akselin raideväleille. Yli 4-akselisten ennakkoilmoitus tehtävä selaimella. Akselin raideväli jätetään tyhjäksi, jos tiettyä akselia ei ajoneuvolla ole. - Tieto on annettava M1-luokalla tiedostoennakkoilmoituksessa. - Muilla ajoneuvoluokilla tieto voidaan ilmoittaa, jos tarkka raideväli on tiedossa - Tieto löytyy version tiedoista (Mitat-ikkuna) Y. Tasonsäätö - Ilmoitetaan mikäli versiolla on tietona Valinnainen - Käytössä ajoneuvoluokilla M ja N - Tieto on koodiarvoinen (KdTyytiTasonsaato) - Sallitut arvot: K = kyllä E = ei - Tieto löytyy version tiedoista (Pyöräntuenta ja ohjaus -ikkuna) Z. Etusuojajärjestelmä - Ilmoitetaan mikäli versiolla on tietona Valinnainen - Käytössä ajoneuvoluokilla M1 ja N1 - Tieto on koodiarvoinen (KdTyytiEtusuojajarjestelma) - Sallitut arvot: K = kyllä E = ei Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 9 (11)

10 Esimerkkirivi ennakkoilmoitusrivistä: valmistenumero ; hyväksyntänumero ; variantti ; versio ; ajoneuvoluokka ; ennakkoilmoittajan tunnus ; moottorin numero ; merkki ; kaupallinen nimi ; väri ; lisäväri ; istumapaikat kuljettajan vieressä ; istumapaikat ; tulliton ; rekisterikilven malli ; ovien lukumäärä ; ovien sijainti ; turvavarusteet ; aktiivinen ajonhallintajärjestelmä ; lukkiutumattomat jarrut ; co2 ; omamassa ; akseliväli akselit 1-2 ; akseliväli akselit 2-3 ; akseliväli akselit 3-4 ; raideväli akseli 1; raideväli akseli 2 ; raideväli akseli 3 ; raideväli akseli 4 ; tasonsäätö ; etusuojajärjestelmä VALMISTENUMERO001;e1*01/116*0123*00;ABC41;GFH52;M1; ;;;;0;c;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; VALMISTENUMERO002;e3*2007/46*0345*01;KLM42;PRS53;M1; ;G4FC6U068499;762;ED;1;c;;;;01;;;;;K;K;150;1745;;;;1635;1645;;;; Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 10 (11)

11 3. Ennakkoilmoituksen paluutiedosto Ennakkoilmoittaja saa välityspalvelusta tiedoston onnistuneista ja epäonnistuneista ennakkoilmoituksista. Tiedosto on CSV-muodossa. Tiedostoon tulee jokaiselle riville tiedot yhdestä ilmoitetusta ajoneuvosta. Tietojen järjestys paluutiedostossa on: A. Valmistenumero B. Rekisteritunnus (voi puuttua, jos ennakkoilmoittajalla ei ole kilpivarastoa) C. Tyyppihyväksyntänumero D. Variantti E. Versio F. Ajoneuvoluokka G. Merkki H. Mallimerkintä I. Ennakkoilmoittajan tunnus J. Ennakkoilmoituspäivä K. Lisätietokoodi L. Lisätietokoodia vastaava selväkielinen lisätietoteksti M. Virhekoodi N. Virhekoodia vastaava selväkielinen tekstit Esimerkki paluutiedoston rivistä: VALMISTENUMERO001;IIK-137; e1*01/116*0123*00;abc41;gfh52;m1;762;ed Monikäyttöajoneuvo (AF) 5ov 1591cm3 Käsivalintainen; ; ; ;Tunnus on tilattu VALMISTENUMERO002;;e3*2007/46*0345*01;KLM42;PRS53;M1;762;ED Monikäyttöajoneuvo (AF) 5ov 1591cm3 Käsivalintainen; ; ;; Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto 11 (11)

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus 16.2.2012 Versio 1.2 Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto TALLENNUSPAIKKA: MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 1.2 16.2.2012 Ville Korhonen

Lisätiedot

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Liite 6 Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Asiakas - välityspalvelu tiedostojen kuvaus Versio 2.0 Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto MUUTOSHISTORIA Versio

Lisätiedot

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus

Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Liite 6 Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus Asiakas - välityspalvelu tiedostojen kuvaus Versio 2.1 Copyright Liikenteen turvallisuusvirasto MUUTOSHISTORIA Versio

Lisätiedot

LIITE 2 Versio 1.9. Ennakkoilmoitusohje

LIITE 2 Versio 1.9. Ennakkoilmoitusohje LIITE 2 Versio 1.9 Ennakkoilmoitusohje Tässä ennakkoilmoitussopimuksen liitteessä kuvataan Ennakkoilmoittajan liittymistä Ennakkoilmoittajaksi, ennakkoilmoituksen tekemistä internet-selaimella, ennakkoilmoituksen

Lisätiedot

Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton ikään nähden.

Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton ikään nähden. Dirica.fi Hae auton tiedot AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton

Lisätiedot

Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot

Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot Huom. Liikenteestä poisto (alkaen 06.08.2015) Tietoja ajoneuvosta Ajoneuvo: Audi A4 LIMOUSINE Sedan (AA) 4ov 1968cm3 Ajoneuvolaji: Henkilöauto Väri: Harmaa Istumapaikkojen

Lisätiedot

Ajoneuvoveron käyttövoimaveroa kannetaan henkilö-, paketti- ja kuorma-autoista, jotka käyttävät polttoaineena muuta kuin moottoribensiiniä.

Ajoneuvoveron käyttövoimaveroa kannetaan henkilö-, paketti- ja kuorma-autoista, jotka käyttävät polttoaineena muuta kuin moottoribensiiniä. 1 (5) Ajoneuvon tiedot SJY-512 Henkilöauto Toyota Prius Lähde: Liikenneasioiden rekisteri 23.10.2018 11:13 Verotiedot Käyttövoima Bensiini/Sähkö Veron peruste Päästöt (g/km) 104 Perusvero /päivä 0.457

Lisätiedot

Ajoneuvon tiedot. IAZ-277 Henkilöauto Honda Cr-v. Lähde: Liikenneasioiden rekisteri :26. Rajoitukset ja huomautukset

Ajoneuvon tiedot. IAZ-277 Henkilöauto Honda Cr-v. Lähde: Liikenneasioiden rekisteri :26. Rajoitukset ja huomautukset 1 (5) Ajoneuvon tiedot IAZ-277 Henkilöauto Honda Cr-v Lähde: Liikenneasioiden rekisteri 18.9.2018 19:26 Rajoitukset ja huomautukset Ajoneuvo on ajo- tai käyttökiellossa Ajoneuvovero erääntynyt Verotiedot

Lisätiedot

Rekisterissä M1 / Henkilöauto VNG-217 ZFA e3*98/14*0089*05 CXH1B. Liikennevakuutus

Rekisterissä M1 / Henkilöauto VNG-217 ZFA e3*98/14*0089*05 CXH1B. Liikennevakuutus 1 (5) Ajoneuvon tiedot VNG-217 Henkilöauto Fiat Stilo Lähde: Liikenneasioiden rekisteri 12.8.2019 16:56 Rajoitukset ja huomautukset Ajoneuvo on ajo- tai käyttökiellossa Määräaikaiskatsastus suorittamatta/hyväksymättä

Lisätiedot

LIITE 2 Versio 1.7. Ennakkoilmoitusohje. 1. Yleistä. 2. Ennakkoilmoittajaksi ryhtyminen ja ennakkoilmoitustavan valinta

LIITE 2 Versio 1.7. Ennakkoilmoitusohje. 1. Yleistä. 2. Ennakkoilmoittajaksi ryhtyminen ja ennakkoilmoitustavan valinta LIITE 2 Versio 1.7 Ennakkoilmoitusohje Tässä ennakkoilmoitussopimuksen liitteessä kuvataan Ennakkoilmoittajan liittymistä Ennakkoilmoittajaksi, ennakkoilmoituksen tekemistä internet-selaimella, ennakkoilmoituksen

Lisätiedot

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Vetotapa: Etuveto

Lisätiedot

Ajoneuvon tiedot. FIP-450 Pakettiauto Toyota Hilux-4x4. Lähde: Ajoneuvoliikennerekisteri :18. Rajoitukset ja huomautukset

Ajoneuvon tiedot. FIP-450 Pakettiauto Toyota Hilux-4x4. Lähde: Ajoneuvoliikennerekisteri :18. Rajoitukset ja huomautukset 1 (5) Ajoneuvon tiedot FIP-450 Pakettiauto Toyota Hilux-4x4 Lähde: Ajoneuvoliikennerekisteri 27.6.2018 22:18 Rajoitukset ja huomautukset Ajoneuvo on ajo- tai käyttökiellossa Ajoneuvovero erääntynyt Määräaikaiskatsastus

Lisätiedot

Rekisteröintikatsastus. L-luokan ajoneuvo

Rekisteröintikatsastus. L-luokan ajoneuvo Rekisteröintikatsastus L-luokan ajoneuvo Kirjautuminen / katsastuksen päävalikko L3-luokan rekisteröintikatsastus variantti- ja versiotietojen pohjalta Käytettynä maahantuotu Ahtimen jälkiasennus Kirjaudu

Lisätiedot

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus O1 ja O2-luokan ajoneuvolle

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus O1 ja O2-luokan ajoneuvolle EY-TALLENNUSHAKEMUKSEN IKKUNANKUVAT 1(33) 2.2.2010 TYYTI tallennushakemus O1 ja O2 TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus O1 ja O2-luokan ajoneuvolle Yleistä TYYTI-järjestelmästä TYYTI-järjestelmän

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Komponenttiluettelo ikkuna yleistä Täytetään KATSAssa yksittäishyväksynnän yhteydessä Ikkunalle pääsee siirtymään Navigointi-, Perustiedot - ja Katsastustapahtuma

Lisätiedot

Liite 1 Luovutettavat tiedot tietotasolla

Liite 1 Luovutettavat tiedot tietotasolla 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 A B C D Liite 1 Luovutettavat tiedot tietotasolla Tietoryhmä Tietonimi Kuvaus ajovakaudenhallinta Kyllä/ei tieto siitä, onko ajoneuvolla ajonvakausjärjestelmä.

Lisätiedot

TYYTI-järjestelmällä tehtävä hyväksyntähakemus N3-luokan ajoneuvolle

TYYTI-järjestelmällä tehtävä hyväksyntähakemus N3-luokan ajoneuvolle KANSALLISEN TYYPPIHYVÄKSYNTÄHAKEMUKSEN IKKUNANKUVAT 1(44) 18.6.2007 TYYTI hyväksyntähakemus N3 TYYTI-järjestelmällä tehtävä hyväksyntähakemus N3-luokan ajoneuvolle Yleistä TYYTI-järjestelmästä TYYTI-järjestelmän

Lisätiedot

Yksittäishyväksynnän prosessiohje 26.9.2011 1.1

Yksittäishyväksynnän prosessiohje 26.9.2011 1.1 Yksittäishyväksynnän prosessiohje 26.9.2011 1.1 Erik Asplund TALLENNUSPAIKKA: ATJ:/Prosessikuvaukset/Ajoneuvoprosessit/Katsastus MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 0.1 11.8.2001

Lisätiedot

Ajoneuvoveron käyttövoimaveroa kannetaan henkilö-, paketti- ja kuorma-autoista, jotka käyttävät polttoaineena muuta kuin moottoribensiiniä.

Ajoneuvoveron käyttövoimaveroa kannetaan henkilö-, paketti- ja kuorma-autoista, jotka käyttävät polttoaineena muuta kuin moottoribensiiniä. 1 (6) Ajoneuvon tiedot HIN-913 Kuorma-auto Scania Lähde: Ajoneuvoliikennerekisteri 27.6.2018 22:23 Rajoitukset ja huomautukset Ajoneuvo on ajo- tai käyttökiellossa Ajoneuvovero erääntynyt Määräaikaiskatsastus

Lisätiedot

Määräaikaiskatsastussuoritteen avaaminen ikkunalle (KATSA010) on lisätty

Määräaikaiskatsastussuoritteen avaaminen ikkunalle (KATSA010) on lisätty Tiedote katsastajille 1/2011 13.1.2011 ATJ:ssä käyttökatko 16.1.2011 kello 08.00 16.00 Ajoneuvoliikenteen tietojärjestelmään (ATJ) tehdään uuden version käyttöönotto 16.1.2011. ATJ ei ole tuotantokäytössä

Lisätiedot

TYYTI-järjestelmällä tehtävä hyväksyntä maastoajoneuvolle

TYYTI-järjestelmällä tehtävä hyväksyntä maastoajoneuvolle KANSALLISEN TYYPPIHYVÄKSYNTÄHAKEMUKSEN IKKUNANKUVAT 1(33) 18.6.2007 TYYTI hyväksyntähakemus - MA TYYTI-järjestelmällä tehtävä hyväksyntä maastoajoneuvolle Yleistä TYYTI-järjestelmästä TYYTI-järjestelmän

Lisätiedot

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus L-luokan ajoneuvolle

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus L-luokan ajoneuvolle EY-TALLENNUSHAKEMUKSEN IKKUNANKUVAT 1(40) 10.6.2010 TYYTI tallennushakemus L TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus L-luokan ajoneuvolle Yleistä TYYTI-järjestelmästä TYYTI-järjestelmän vakiopainikkeita

Lisätiedot

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus M1-luokan ajoneuvolle käyttäen WVTA-hakua

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus M1-luokan ajoneuvolle käyttäen WVTA-hakua EY-TALLENNUSHAKEMUKSEN IKKUNANKUVAT 1(47) 2.2.2010 TYYTI tallennushakemus WVTA-haulla M1 TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus M1-luokan ajoneuvolle käyttäen WVTA-hakua Yleistä TYYTI-järjestelmästä

Lisätiedot

Rekisterissä. M1 / Henkilöauto ZIO-922 W0L0TGF35Y Yksityinen. Liikennevakuutus. Omistusaika Nimi ja osoite Omistajuustyyppi

Rekisterissä. M1 / Henkilöauto ZIO-922 W0L0TGF35Y Yksityinen. Liikennevakuutus. Omistusaika Nimi ja osoite Omistajuustyyppi 1 (7) Ajoneuvon tiedot ZIO-922 Henkilöauto Opel Astra-g-caravan Lähde: Ajoneuvoliikennerekisteri 14.02.2018 15:37 Huomautukset Määräaikaiskatsastus suorittamatta Perustiedot Ajoneuvon tila Ajoneuvoluokka

Lisätiedot

M-, N- ja O-luokan ajoneuvon valmistajan kilpi ja kokonaismassan määrääminen

M-, N- ja O-luokan ajoneuvon valmistajan kilpi ja kokonaismassan määrääminen Ohje 1 (5) Antopäivä: 27.5.2011 Voimaantulopäivä: 27.5.2011 Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 863/2009 Voimassa: toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa ohjeen 759/208/2009, 26.6.2009 Soveltamisala:

Lisätiedot

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus T1-, T2-, tai T3 luokan ajoneuvolle

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus T1-, T2-, tai T3 luokan ajoneuvolle EY-TALLENNUSHAKEMUKSEN IKKUNANKUVAT 1(34) 13.6.2007 TYYTI tallennushakemus T1, T2, T3 TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus T1-, T2-, tai T3 luokan ajoneuvolle Yleistä TYYTI-järjestelmästä TYYTI-järjestelmän

Lisätiedot

Ajoneuvoveron käyttövoimaveroa kannetaan henkilö-, paketti- ja kuorma-autoista, jotka käyttävät polttoaineena muuta kuin moottoribensiiniä.

Ajoneuvoveron käyttövoimaveroa kannetaan henkilö-, paketti- ja kuorma-autoista, jotka käyttävät polttoaineena muuta kuin moottoribensiiniä. 1 (6) Ajoneuvon tiedot ZII-890 Kuorma-auto Sisu Lähde: Liikenneasioiden rekisteri 1.10.2018 15:15 Verotiedot Käyttövoima Dieselöljy Veron peruste kokonaismassa (kg) 26000 Perusvero /päivä 0.0 Henkilö-

Lisätiedot

Valmistajan edustajan prosessit. AKE-MP seminaari Björn Ziessler

Valmistajan edustajan prosessit. AKE-MP seminaari Björn Ziessler Valmistajan edustajan prosessit AKE-MP seminaari 6.9.2005 Björn Ziessler 9.9.2005 2 Tarve prosessien kuvauksille Valmistajan edustajan tyyppirekisteriotteella rekisteröidyt ja ennakkoilmoittamat ajoneuvot

Lisätiedot

N3 Kuorma-auto XOG-923 GBL-934 YV2F4B2C3TA Yksityinen

N3 Kuorma-auto XOG-923 GBL-934 YV2F4B2C3TA Yksityinen 1 (5) Ajoneuvon tiedot XOG-923 Kuorma-auto Volvo Lähde: Liikenneasioiden rekisteri 04.02.2019 12:39 Huomautukset Määräaikaiskatsastus suorittamatta/hyväksymättä Perustiedot Ajoneuvoluokka Rekisteritunnus

Lisätiedot

Lisäohje katsastusalan työtehtävistä

Lisäohje katsastusalan työtehtävistä Lisäohje katsastusalan työtehtävistä Ohje ATJ-oikeuksien hallintaan 16.11.2009 1.3 TALLENNUSPAIKKA: ATJ:/Järjestelmäkirjat/Muut yhteiset järjestelmät/sopimuskumppanihallinta/7 Käyttäjän ja käytön ohjeet

Lisätiedot

REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN

REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN, RAJOITUSTIEDOT, KATSASTUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKAMINEN REKISTERÖINTIKATSASTUKSEN ALOITTAMINEN... 2 KATSASTUKSEN PÄÄVALIKKO... 2 AJONEUVON HAKU (REKISTERÖINTIKATSASTUS)...

Lisätiedot

Ennakkoilmoittajat

Ennakkoilmoittajat Ennakkoilmoittajat 16.12.2004 20.12.2004 2 Ennakkoilmoittaminen ATJ aikana ylitarkastaja Björn Ziessler Tietojenluovutuspäätös ja sopimus lakimies Johanna Lähde Ensirekisteröintitiedot palvelun sisältö

Lisätiedot

TYYTI-järjestelmällä tehtävä hyväksyntähakemus O-luokan ajoneuvolle

TYYTI-järjestelmällä tehtävä hyväksyntähakemus O-luokan ajoneuvolle KANSALLISEN TYYPPIHYVÄKSYNTÄHAKEMUKSEN IKKUNANKUVAT 1(40) 18.6.2007 TYYTI hyväksyntähakemus O TYYTI-järjestelmällä tehtävä hyväksyntähakemus O-luokan ajoneuvolle Yleistä TYYTI-järjestelmästä TYYTI-järjestelmän

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi

Voimassa: Toistaiseksi 1 (7) Antopäivä: 17.06.2015 Voimaantulopäivä: 01.07.2015 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 863/2009 Muutostiedot: Soveltamisala: O-luokan ajoneuvot Sisällysluettelo

Lisätiedot

Päivityspalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (5) Päivityspalvelu. Julkinen - Public

Päivityspalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (5) Päivityspalvelu. Julkinen - Public Tietuekuvaus 1 (5) Tietuekuvaus Tietuekuvaus 2 (5) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Yleiset vaatimukset... 2 3 Huollettavat tiedot (yritys => Posti)... 2 4 Huolletut tiedot (Posti => yritys)... 3 1 Johdanto

Lisätiedot

Ajoneuvon tiedot. ZJS-840 Kuorma-auto Volvo Fe 280 6x2. Lähde: Liikenneasioiden rekisteri :38. Rajoitukset ja huomautukset

Ajoneuvon tiedot. ZJS-840 Kuorma-auto Volvo Fe 280 6x2. Lähde: Liikenneasioiden rekisteri :38. Rajoitukset ja huomautukset 1 (5) Ajoneuvon tiedot ZJS-840 uorma-auto Volvo Fe 280 6x2 Lähde: Liikenneasioiden rekisteri 15.8.2018 12:38 Rajoitukset ja huomautukset Ajoneuvo on ajo- tai käyttökiellossa Ajoneuvovero erääntynyt Määräaikaiskatsastus

Lisätiedot

Tervetuloa M1-luokan tyyppitietojen tallentamista koskevaan seminaariin! sivu 2. Ajankohtaista PALKO-asioista (Ziessler) sivu 6

Tervetuloa M1-luokan tyyppitietojen tallentamista koskevaan seminaariin! sivu 2. Ajankohtaista PALKO-asioista (Ziessler) sivu 6 Sisällys Tervetuloa M1-luokan tyyppitietojen tallentamista koskevaan seminaariin! sivu 2 Ajankohtaista PALKO-asioista (Ziessler) sivu 6 Edellytykset tallennusasiakkaalle (Suomela) sivu 14 Valmistajan edustajan

Lisätiedot

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus T-luokan ajoneuvolle

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus T-luokan ajoneuvolle EY-TALLENNUSHAKEMUSOHJE 1(40) 5.2.2013 TYYTI tallennushakemus T TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus T-luokan ajoneuvolle Sisällys TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus T-luokan

Lisätiedot

PALKKA-AINEISTON SIIRTOTIEDOSTO

PALKKA-AINEISTON SIIRTOTIEDOSTO Sivu 1(6) PALKKA-AINEISTON SIIRTOTIEDOSTO Erittelytason palkka-aineiston siirtotiedostolla tuodaan Procountorin palkanlaskentaan tiedot maksettavista palkoista ja niihin liittyvistä dimensioinneista. Siirtotiedosto

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia ATJ-aikaisesta ennakkoilmoittamisesta

Kysymyksiä ja vastauksia ATJ-aikaisesta ennakkoilmoittamisesta Valmistajat ja valmistajien edustajat ATJ-käyttöönotto Kysymys vastaus-luettelo Kysymyksiä ja vastauksia ATJ-aikaisesta ennakkoilmoittamisesta Nro Kysymys / Vastaus Vastaaja Vastauspvm 1 Saako ennakkoilmoitustiedostossa

Lisätiedot

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus O1 ja O2-luokan ajoneuvolle

TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus O1 ja O2-luokan ajoneuvolle EY-TALLENNUSHAKEMUSOHJE 1(39) 28.2.2013 TYYTI tallennushakemus O1 ja O2 TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus O1 ja O2-luokan ajoneuvolle Sisällys TYYTI-järjestelmällä tehtävä EY-tallennushakemus

Lisätiedot

KUUKAUSI-ILMOITUSTEKNIIKAN TIETUEKUVAUS

KUUKAUSI-ILMOITUSTEKNIIKAN TIETUEKUVAUS KUUKAUSI-ILMOITUSTEKNIIKAN TIETUEKUVAUS Ohje sähköisen kuukausi-ilmoituksen tekemiseen Versio 2.0-1.1.2012 (päivitetty 2015) Porkkalankatu 1, 00018 Ilmarinen Puh. 010 195 000 www.ilmarinen.fi TAUSTAA Tämä

Lisätiedot

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Dnro Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta 1. Sopijapuolet Liikenteen turvallisuusvirasto (jäljempänä Trafi) PL 320, 00101 Helsinki, ja [yritys] (jäljempänä Ennakkoilmoittaja), Y-tunnus [Y-tunnus]

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus ATJtiedostoennakkoilmoittajille

Tiedotustilaisuus ATJtiedostoennakkoilmoittajille Tiedotustilaisuus ATJtiedostoennakkoilmoittajille 16.6.2005 - Aikataulu ja projektit (s. 2 9) - Ajoneuvojärjestelmien tietojärjestelmäarkkitehtuuri (s. 10 16) - Tiedostomuotoinen ennakkoilmoitus ATJ:ssä

Lisätiedot

Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset

Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset 17.09.2007 Sivu 1(7) Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset... 1 Tarjouspyyntöaineiston kuvaus... 1 Otsikkotiedot... 2 Otsikkotietojen tietuekuvaus... 2 Nimiketiedot... 3 Nimiketietojen

Lisätiedot

Kyselyjälleenmyyjäkumppanien koulutus Selvennykseksi

Kyselyjälleenmyyjäkumppanien koulutus Selvennykseksi Kyselyjälleenmyyjäkumppanien koulutus 6.9.2007 Tietosisällöstä ja muutokset LTJ-> ATJ Rekisteröintilainsäädönnön muutokset Marja Koskinen Selvennykseksi Ajoneuvoluokka = N3/Kuorma-auto, M1/Henkilöauto

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUSTEKNIIKAN TIETUEKUVAUS Ohje sähköisen työsuhde- ja vuosi-ilmoituksen tekemiseen

VUOSI-ILMOITUSTEKNIIKAN TIETUEKUVAUS Ohje sähköisen työsuhde- ja vuosi-ilmoituksen tekemiseen VUOSI-ILMOITUSTEKNIIKAN TIETUEKUVAUS Ohje sähköisen työsuhde- ja vuosi-ilmoituksen tekemiseen Versio 3.0-1.1.2012 (päivitetty 2015) Porkkalankatu 1, 00018 Ilmarinen Puh. 010 195 000 www.ilmarinen.fi TAUSTAA

Lisätiedot

Ohjeita Volvo -kuorma-autojen jarrutarkastuksen suorittamiseen

Ohjeita Volvo -kuorma-autojen jarrutarkastuksen suorittamiseen Ohjeita Volvo -kuorma-autojen jarrutarkastuksen suorittamiseen Mittauspisteiden sijainti ALB-kilven sijainti Laskentapaineet Yleisesti jarruhidastuvuusmittauksissa käytettävät laskentapaineet ovat VOLVO

Lisätiedot

TyEL-ansiotietojen sähköinen ilmoittaminen

TyEL-ansiotietojen sähköinen ilmoittaminen OHJE 1 (5) TyEL-ansiotietojen sähköinen ilmoittaminen Kuukausi-ilmoitustekniikka 1.1.2012 OHJE 2 (5) 1 TAUSTAA Tämä kuvaus määrittelee säännöt, joiden mukaan Eläke-Fennian asiakkaat voivat tehdä ansioilmoitukset

Lisätiedot

Ajoneuvon tiedot. BIA-530 Kuorma-auto Volvo. Lähde: Ajoneuvoliikennerekisteri :44. Huomautukset. Liikenteestä poisto

Ajoneuvon tiedot. BIA-530 Kuorma-auto Volvo. Lähde: Ajoneuvoliikennerekisteri :44. Huomautukset. Liikenteestä poisto 1 (6) Ajoneuvon tiedot BIA-530 Kuorma-auto Volvo Lähde: Ajoneuvoliikennerekisteri 03.01.2018 10:44 Huomautukset Liikenteestä poisto Määräaikaiskatsastus suorittamatta Viretieto Perustiedot Ajoneuvon tila

Lisätiedot

VeRan laboratoriotietojen siirtoformaatti

VeRan laboratoriotietojen siirtoformaatti FCG Finnish Consulting Group Oy VERA TOIMINTAOHJEET Rev./pvm 1.03 Hyväksytty 30.4.2010 Sisältö Käyttö Vastuuhenkilö VeRan tiedonsiirtoformaatti Laboratoriot, jotka toimittavat tulokset suoraan VeRaan.

Lisätiedot

Toinen harjoitustyö. ASCII-grafiikkaa 2017

Toinen harjoitustyö. ASCII-grafiikkaa 2017 Toinen harjoitustyö ASCII-grafiikkaa 2017 Yleistä Tehtävä: tee Javalla ASCII-merkkeinä esitettyä grafiikkaa käsittelevä ASCIIArt17-ohjelma omia operaatioita ja taulukoita käyttäen. Työ tehdään pääosin

Lisätiedot

Rajapintakuvaus Liikenneluvat

Rajapintakuvaus Liikenneluvat Rajapintakuvaus Liikenneluvat MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 0.1 Tapio Oikarainen Ensimmäinen versio 2(7) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 4 1.1. Yleistä... 4 1.2. Rajaus...

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

TyEL-työsuhde- ja vuosi-ilmoitustietojen sähköinen ilmoittaminen

TyEL-työsuhde- ja vuosi-ilmoitustietojen sähköinen ilmoittaminen Ohje 1 (8) TyEL-työsuhde- ja vuosi-ilmoitustietojen sähköinen ilmoittaminen Vuosi-ilmoitustekniikka 1.1.2012 Ohje 2 (8) 1 TAUSTAA 1.1 Ilmoitusten aikataulu 1.2 Lisätietoja Tämä kuvaus määrittelee säännöt,

Lisätiedot

Käyttäjienhallintatyökalu

Käyttäjienhallintatyökalu Käyttäjienhallintatyökalu 2 Käyttäjienhallinta-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Käyttäjienhallintatyökalusta... 3 1.1 Excel-taulukko csv-tiedoston luomisessa...4 2 Käyttäjien luominen... 4 2.1 Käyttäjien

Lisätiedot

SOPIMUSTYÖNANTAJAN TYEL-VUOSI-ILMOITUKSET TIEDOSTONA

SOPIMUSTYÖNANTAJAN TYEL-VUOSI-ILMOITUKSET TIEDOSTONA 1 (7) SOPIMUSTYÖNANTAJAN TYEL-VUOSI-ILMOITUKSET TIEDOSTONA Eteran sopimustyönantaja voi tehdä TyEL-työsuhde- ja vuosi-ilmoituksen tiedostomuodossa. Kuvauksen mukaisen tiedoston voi lähettää Eteran vakuutuspalvelussa

Lisätiedot

Kaikki minusta -visualisointikilpailun data-aineisto

Kaikki minusta -visualisointikilpailun data-aineisto Kaikki minusta -visualisointikilpailun data-aineisto Kaikki minusta -kilpailussa haetaan uudenlaista, innovatiivista esitystapaa kansalaisen omien rekisteritietojen katseluun. Kilpailutyössä tulee käyttää

Lisätiedot

Liite 3 INDEKSOINTI. 1. Digitoitavat kirjatyypit

Liite 3 INDEKSOINTI. 1. Digitoitavat kirjatyypit 1 Liite 3 INDEKSOINTI 1. Digitoitavat kirjatyypit Kirkon yhteisen jäsentietojärjestelmän DIGI-järjestelmään tullaan digitoimaan erityyppisiä kirjoja, joiden metatietoja järjestelmään tullaan tallentamaan.

Lisätiedot

Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen

Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen Sisällys Ajoneuvon ensirekisteröinnin edellytyksistä 2.4.2006 jälkeen ja sopimuksista Tullin kanssa (Ziessler) sivu 2 Rekisteröity autoverovelvollinen

Lisätiedot

7) = VAIHTEISTO 10) = VÄRI

7) = VAIHTEISTO 10) = VÄRI ) = AUTON TUNNUSNUMERO (EEC) MAVERICK ) = VAIHTEISTO ) = VETOPYÖRÄSTÖN VÄLITYSSUHTEET ) = ISTUIN/VERHOILU ) = VÄRI on kiinnitetty kuljettajanpuoleiseen ovenpieleen lukitussalvan ) = AUTON TUNNUSNUMERO

Lisätiedot

Rekisteröinnin tapahtumatilasto (RERA 057) Käyttäjän ohje

Rekisteröinnin tapahtumatilasto (RERA 057) Käyttäjän ohje Rekisteröinnin tapahtumatilasto (RERA 057) Käyttäjän ohje 1(6) 1. Rekisteröinnin tapahtumatilasto käyttäjän ohje Rekisteröinnin tapahtumatilasto ajetaan ajastetusti kerran kuukaudessa. Tilasto on Excel-muodossa

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

HE-luonnos ajoneuvolain ja tieliikennelain muuttamisesta

HE-luonnos ajoneuvolain ja tieliikennelain muuttamisesta HE-luonnos ajoneuvolain ja tieliikennelain muuttamisesta Keskustelutilaisuus 7.5.2015 Aikataulua Lausuntovaihe päättyy 8.5.2015 Lausuntoyhteenveto ja mahdolliset tarkistukset säädöksiin toukokuu Käännättäminen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Tapahtumien raportointi Käyttäjäohje Versio 1.1 10.11.2014

Suomen Lions-liitto ry Tapahtumien raportointi Käyttäjäohje Versio 1.1 10.11.2014 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Tapahtumien raportointi Käyttäjäohje Versio 1.1 10.11.2014 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti

Lisätiedot

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeet TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Rajauksia... 2 2 VOIMASSAOLO... 3 3 TUNNUS-TIETO LUETTELO...

Lisätiedot

LUETTELO ELINKEINOYHTYMÄN JA LIIKKEEN- TAI AMMATINHARJOITTAJAN OMISTAMISTA ARVOPAPEREISTA JA ARVO-OSUUKSISTA (8B)

LUETTELO ELINKEINOYHTYMÄN JA LIIKKEEN- TAI AMMATINHARJOITTAJAN OMISTAMISTA ARVOPAPEREISTA JA ARVO-OSUUKSISTA (8B) LUETTELO ELINKEINOYHTYMÄN JA LIIKKEEN- TAI AMMATINHARJOITTAJAN OMISTAMISTA ARVOPAPEREISTA JA ARVO-OSUUKSISTA (8B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu: Ohje CSV-tiedostojen käsittelyyn

Yksityisen sektorin palkkatiedustelu: Ohje CSV-tiedostojen käsittelyyn Yksityisen sektorin palkkatiedustelu: Ohje CSV-tiedostojen käsittelyyn Yksityisen sektorin palkkatiedustelu! Tämän ohjeen sisältö: " 1. CSV-tiedostojen luonti ja siirto tiedusteluun " 2. Palkkatietolomakkeen

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

Vesikulkuneuvon rekisteröinti

Vesikulkuneuvon rekisteröinti 1 (5) Antopäivä: 23.8.2016 Voimaantulopäivä: 26.8.2016 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki vesikulkuneuvorekisteristä (424/2014): 8 :n 3 momentti, 11 :n 1 momentti, 12 :n 1 momentti, 13 :n 5 momentti,

Lisätiedot

Toteumatietojen tiedostolataus sisäiseen laskentaan Käsikirja

Toteumatietojen tiedostolataus sisäiseen laskentaan Käsikirja Valtiokonttori Käsikirja 1 (13) 3.1.2017 Toteumatietojen tiedostolataus sisäiseen laskentaan Käsikirja Valtiokonttori Käsikirja 2 (12) Asiakirjan muutoshistoria versio päiväys tekijä Muutoshistoria 0.1

Lisätiedot

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO. Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle 2017

RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO. Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle 2017 VEROHALLINTO 15.8.2016 Henkilöverotuksen ohjausja kehittämisyksikkö A103/200/2016 versio 1.0 RAJOITETUSTI VEROVELVOLLISTEN ELÄKKEENSAAJIEN ENNAKONPIDÄTYSTIETOJEN SUORASIIRTO Tietuekuvaus ennakkoperintävuodelle

Lisätiedot

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla.

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Sisältö Lähetykset Tee lähetys: Luo uusi lähetys............ Lähetä tilaus: Tänne tallennetut lähetykset saapuvat odottamaan

Lisätiedot

KATSAn selaustoiminnot, katsastusten korjaukset ja mitätöinti

KATSAn selaustoiminnot, katsastusten korjaukset ja mitätöinti KATSAn selaustoiminnot, katsastusten korjaukset ja mitätöinti Koulutus 15.11.2006 Heini Lehtonen järjestelmäasiantuntija Ajoneuvon teknisten tietojen selaus Ajoneuvon teknisten tietojen selauksessa voidaan

Lisätiedot

VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi

VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi VA-järjestelmän käyttöohje https://imdg.portofhelsinki.fi VA-järjestelmän käyttöohje Käyttäjän kirjauduttua Va-järjestelmään palvelun etusivulla näkyy oman yrityksen ilmoitukset 14 vuorokauden ajalta.

Lisätiedot

Teknisen hyväksynnän ATJ - prosessiohjeet

Teknisen hyväksynnän ATJ - prosessiohjeet TEKHY Teknisen hyväksynnän ATJ - prsessihjeet 27.3.2009 1.5 Hyväksytty Puurunen Juhani Teknisen hyväksynnän ATJ -prsessihjeet Sinerkari Mark TALLENNUSPAIKKA: ATJ:/Prsessikuvaukset/Ajneuvprsessit/Tekninen

Lisätiedot

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 13.06.2017 A137/200/2017 1.2 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Komission asetus

LIITTEET. asiakirjaan. Komission asetus EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 3.4.2019 C(2019) 2327 final ANNEXES 1 to 2 LIITTEET asiakirjaan Komission asetus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 661/2009 liitteen IV sekä Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Sisällysluettelo HOITO- JA LÄÄKITYSILMOITUKSEN TÄYTTÖOHJE

Sisällysluettelo HOITO- JA LÄÄKITYSILMOITUKSEN TÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Lyhyesti... 2 Yleisimmät kysymykset... 3 Hoitoilmoituksen tekeminen yksittäisille eläimille... 4 Eläimen valinta... 4 Hoitotiedot... 5 Hoitopäivä... 5 Hoidon syy... 5 Hoitokerta... 5 Lisätietoja...

Lisätiedot

PIKAOHJE USEIDEN VASTAANOTTAJIEN LISÄÄMISEEN YHTIÖN JAKELULISTOILLE

PIKAOHJE USEIDEN VASTAANOTTAJIEN LISÄÄMISEEN YHTIÖN JAKELULISTOILLE PIKAOHJE USEIDEN VASTAANOTTAJIEN LISÄÄMISEEN YHTIÖN JAKELULISTOILLE JOHDANTO Tämä pikaohje on suunniteltu auttamaan useiden vastaanottajien lisäämisessä yhtiön jakelulistoille GlobeNewswire-järjestelmässä

Lisätiedot

Katsastajien prosessiohjeet KATSA

Katsastajien prosessiohjeet KATSA Katsastajien prosessiohjeet KATSA 5.6.2009 0.5 Milla Palmroos TALLENNUSPAIKKA: ATJ:/Prosessikuvaukset/Ajoneuvoprosessit/Katsastus MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus / hyväksyjä 0.5

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28 Webforum Version 15.1 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2015-03-28 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Uudet versiot dokumenttien katseluohjelmista ipadille... 5 Dokumenttien

Lisätiedot

Oikaisuja Suomen Säädöskokoelmaan

Oikaisuja Suomen Säädöskokoelmaan Oikaisuja Suomen Säädöskokoelmaan Suomen säädöskokoelmaan nro 1248/2002 (Liikenne- ja viestintäministeriön asetus autojen ja perävaunujen rakenteesta ja varusteista) Sivulla 5102 liitteessä 1 olevan I

Lisätiedot

Työnantajan perustiedot ja työntekijätiedot

Työnantajan perustiedot ja työntekijätiedot U-H Rakennus Oy Työnantajan perustiedot ja työntekijätiedot Ohje Excel-tiedoston täyttöön Sisällys 1 Yleistä... 1 1.1 Työnantajan perustiedot... 1 1.2 Työntekijätiedot... 4 1 Yleistä Rakennustyömaan päätoteuttajana

Lisätiedot

Myyntitilausrivin kuvaus

Myyntitilausrivin kuvaus Myyntitilausrivin kuvaus Konekielinen myyntitilaustiedosto sisältää omina tietueinaan myyntitilausotsikon, toimituserän ja tilausrivin tiedot. Yksi myyntitilaus voi sisältää useita toimituseriä ja toimituserä

Lisätiedot

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

Excel -sisäänlukutaulukko. Haahtela RES -järjestelmän huoltokohteiden - vienti/tuontitoimintojen käyttöohje

Excel -sisäänlukutaulukko. Haahtela RES -järjestelmän huoltokohteiden - vienti/tuontitoimintojen käyttöohje Excel -sisäänlukutaulukko Haahtela RES -järjestelmän huoltokohteiden - vienti/tuontitoimintojen käyttöohje 1. Sisäänlukupohjan hakeminen 1.1. Tyhjä sisäänlukupohja Tyhjään sisäänlukupohjaan voidaan kirjata

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Vertti. Verituotteiden tilaus. Versio 2.1

Vertti. Verituotteiden tilaus. Versio 2.1 Vertti Verituotteiden tilaus Versio 2.1 Mylab Oy Hatanpään valtatie 26, 33100 Tampere puhelin (03) 316 5165, telekopio (03) 316 5166 Tulostettu: 11.1.2010 10:17 Versio Päivämäärä Tekijä Lisätietoja 0.1

Lisätiedot

Liikekumppaniaineiston siirtotiedosto

Liikekumppaniaineiston siirtotiedosto Sivu 1(9) Liikekumppaniaineiston siirtotiedosto Liikekumppaniaineiston siirtotiedostolla voidaan liikekumppanirekisteriä täydentää tai muuttaa olemassa olevien liikekumppanien tietoja. Kohdistus liikekumppanirekisteriin

Lisätiedot

Miten edunvalvoja rekisteröidään?

Miten edunvalvoja rekisteröidään? Miten edunvalvoja rekisteröidään? Rekisteröintimenettely: konsultti- ja lakiasiaintoimistot, jotka harjoittavat edunvalvontaa EU:n toimielimissä 1. Esittely Rekisteröinti aloitetaan valitsemalla kotisivun

Lisätiedot

Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot

Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Tullihallitus Päivitys 17.9.2012 Tullihallitus Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot 1/8 Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Järjestelmäkohtaiset

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 1.11.2014 L 315/3 KOMISSION ASETUS (EU) N:o 1171/2014, annettu 31 päivänä lokakuuta 2014, puitteiden luomisesta moottoriajoneuvojen ja niiden perävaunujen sekä tällaisiin ajoneuvoihin tarkoitettujen järjestelmien,

Lisätiedot

Ohje 1 (7) TYEL-TYÖSUHDE- JA VUOSI-ILMOITUSTIETOJEN SÄHKÖINEN ILMOITTAMINEN. Vuosi-ilmoitustekniikka. Versio

Ohje 1 (7) TYEL-TYÖSUHDE- JA VUOSI-ILMOITUSTIETOJEN SÄHKÖINEN ILMOITTAMINEN. Vuosi-ilmoitustekniikka. Versio Ohje 1 (7) TYEL-TYÖSUHDE- JA VUOSI-ILMOITUSTIETOJEN SÄHKÖINEN ILMOITTAMINEN 1 TAUSTAA 1.1 Ilmoitusten aikataulu 1.2 Lisätietoja Tämä kuvaus määrittelee säännöt, joiden mukaan Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö

Lisätiedot

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 käyttöohje 2014 1 (1) Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 1 2 Laskuttajailmoituksen lähetys... 1 3 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 1 4 Laskuttajailmoitusohjelman

Lisätiedot

KATSASTUSASIAKIRJOJEN ARKISTOINTI JA LÄHETTÄMINEN DIGITOI- TAVAKSI

KATSASTUSASIAKIRJOJEN ARKISTOINTI JA LÄHETTÄMINEN DIGITOI- TAVAKSI 1 (6) Antopäivä: 05.05.2013 Säädösperusta: Voimaantulopäivä: 05.05.2013 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: Muutostiedot: Kumoaa/muuttaa määräyksen/ohjeen AKEn ohje 618/208/2008;

Lisätiedot

Ajoneuvolainsäädäntö 2011 Tuotannon vaatimustenmukaisuuden valvonta (HAP) Jarmo Hirvonen Trafi. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia.

Ajoneuvolainsäädäntö 2011 Tuotannon vaatimustenmukaisuuden valvonta (HAP) Jarmo Hirvonen Trafi. Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Ajoneuvolainsäädäntö 2011 Tuotannon vaatimustenmukaisuuden valvonta (HAP) Jarmo Hirvonen Trafi Vastuullinen liikenne. Yhteinen asia. Näkökulma Esityksen näkökulma lähes puhtaasti viranomaisnäkökulma, viranomaisvaatimukset

Lisätiedot

Syötteen ainoalla rivillä on yksi positiivinen kokonaisluku, joka on alle 1000000000000 = 10 12. Luvussa ei esiinny missään kohtaa numeroa 0.

Syötteen ainoalla rivillä on yksi positiivinen kokonaisluku, joka on alle 1000000000000 = 10 12. Luvussa ei esiinny missään kohtaa numeroa 0. A Alkulukuosat Tehtävänä on laskea annetusta kokonaisluvusta niiden osajonojen määrä, joita vastaavat luvut ovat alkulukuja. Esimerkiksi luvun 123 kaikki osajonot ovat 1, 2, 3, 12, 23 ja 123. Näistä alkulukuja

Lisätiedot