EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/2015 1 (22)"

Transkriptio

1 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika klo 18:00-19:36 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Anttila Mari jäsen Hiljanen Joni jäsen Hirvelä Kimmo puheenjoht. Poistui esteellisenä 14 ja 16 ajaksi. Julin Veikko jäsen Pj. 14 ja 16 Kallionsivu Terttu jäsen Kerola Marko jäsen Peltonen Virva jäsen Simula Pekka jäsen Poissa Moilanen Arja jäsen Koivisto Sarianna asiantuntija Muut saapuvilla olleet Eklund Taisto Henriksson Teija Koivunen Jouko Nuija Vesa Wahlqvist Sirpa khall:n edustaja asiantuntija esittelijä asiantuntija sihteeri Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Todettiin. Asiat :t Allekirjoitukset Kimmo Hirvelä puheenjohtaja Sirpa Wahlqvist pöytäkir janpitäjä Veikko Julin puheenjohtaja, 14 ja 16 Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mari Anttila ja Terttu Kallionsivu. Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty. Eura / 2015 Mari Anttila Terttu Kallionsivu

2 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Pöytäkirjan nähtävilläolo Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä tarkastusta seuraavana arkipäivänä Euran pääkirjastossa. Kirjastotoimenjohtaja Sarianna Koivisto

3 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Käsitellyt asiat Sivu 10 Kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden talouskatsaus Valtionavustuspäätös Euran kunnankirjaston toiminnan kehittämiseen 12 Honkilahden ja Hinnerjoen lähikirjastojen automatisointi laajennettua aukioloa varten 13 Valtionavustuspäätös Kauttuan tehtaitten museon valokuvakokoelman luettelointiin ja digitointiin Nuorisopalveluiden yleisavustukset nuorisoyhdistyksille v Liikuntapalveluiden yleisavustukset urheiluseuroille v Kulttuuripalveluiden kohdeavustukset kulttuuritoimintaa harjoittaville yhdistyksille v Kulttuuripalveluiden kohdeavustukset yksittäisille taiteenharjoittajille v Nuorten osallisuus Eurassa, nuorisovaltuuston perustaminen Ilmoitusasiat 21

4 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden talouskatsaus / /2015 Kuvala 10 Hallinto- ja talouspäällikkö Jouko Koivunen esittelee kokouksessa kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden osalta keskeisiä kulu- ja tuottoeriä ajalta Tulosalueen toimintakulujen toteutuma ulkoisten toimintakulujen osalta on 22,8 % ja henkilöstökulujen toteutuma on 23,0 %. Vastuualueiden vastaavat luvut ovat samalla tasolla. Tässä vaiheessa talous toteutuu hyväksytyn talousarvion mukaisesti. Valmistelu- ja lisätiedot: hallinto- ja talouspäällikkö Jouko Koivunen, puh Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta merkitsee tiedoksi talouskatsauksen Merkittiin tiedoksi.

5 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Valtionavustuspäätös Euran kunnankirjaston toiminnan kehittämiseen 1072/ /2014 Kuvala 11 Euran kirjasto haki syksyllä 2014 valtionavustusta kirjastotoiminnan kehittämiseen. Hankkeella Tablettikuuri: energiaa ja luovuutta kirjaston nuorisotyöhön avustusta haettiin projektihenkilön palkkaamiseen, tablettien hankkimiseen sekä mahdollisen luovan työn ohjaajan palkkioihin. Hankkeen tavoitteena on saada nuoret kirjastonkäyttäjiksi yhä tiiviimmässä yhteistyössä nuorisotoimen ja kulttuuripalveluitten kanssa sekä lisätä nuorten lukuharrastusta. Kyseessä on työpajatyyppinen toiminta. Yhtenä lähtökohtana voi olla erilaisten tekstien lukeminen, joiden pohjalta tehdään luova tuotos (teatteriesitys, faniteksti, maalaus parhaasta kohdasta, sarjakuva, video, runo, lehtijuttu). Tämä voidaan yhdistää myös luovan kirjoittamisen työpajaan tai improvisaatioteatteriporukalle. Työpajatoiminta voi olla myös kansainvälisyyskerho tai kädentaitoihin liittyvä kerho. Työpajat voivat toimia luovasti kirjaston tiloissa, nuorisotilassa tai Kännön koululla aiheen ja tarpeen mukaan. Nuoria pyritään tavoittamaan tablettikuurille ja kirjaston käyttäjiksi tiedottamista parantamalla ja käyttämällä koulun tiedotuskanavia, nuotti-toimintaa (nuoret vertaistiedottajina) sekä viidakkorumpua. Lounais-Suomen aluehallintovirasto (LSAVI/3235) on myöntänyt Euran kunnankirjastolle valtionavustusta euroa vinkkaustoiminnan kehittämiseen ja lukemisen edistämiseen Hankkeen toteutusaika on Valmistelu- ja lisätiedot: kirjastotoimenjohtaja Sarianna Koivisto, puh Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta merkitsee tiedoksi, että Euran kunnankirjasto on saanut Lounais-Suomen aluehallintovirastolta (LSAVI/3235) valtionavustusta euroa hankkeeseen Tablettikuuri: energiaa ja luovuutta kirjaston nuorisotyöhön. Merkittiin tiedoksi.

6 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Honkilahden ja Hinnerjoen lähikirjastojen automatisointi laajennettua aukioloa varten 182/ /2015 Kuvala 12 Honkilahden ja Hinnerjoen lähikirjastojen osa-aikainen kirjastovirkailija jää eläkkeelle vuoden 2015 syksyllä. Kirjastojen toiminnan jatkuvuuden mahdollistamiseksi varteenotettavana vaihtoehtona on kirjastojen automatisointi ja laajennetut aukiolopalvelut. Laajennettu aukiolo tarkoittaa sitä, että kirjasto voi olla auki silloinkin kun henkilökunta ei ole paikalla, vaikka ympäri vuorokauden. Näin kirjasto palvelee asiakkaitaan entistä paremmin, kun sinne voi mennä silloin kun itselle parhaiten sopii. Asiakas pääsee kirjautumaan sisään kirjastokortilla ja henkilökohtaisella salasanallaan. Toimitilan seuranta toteutetaan videovalvonnan avulla. Järjestelmän voi yhdistää myös toimitilan hälytysjärjestelmään, esim. Hinnerjoen kirjastossa. Honkilahdella hälytysjärjestelmää ei ole. Automatisointi tarkoittaa paitsi sisäänkirjautumisjärjestelmää myös itsepalveluautomaattia. Asiakas syöttää kirjastokortin viivakoodinlukijaan ja sen jälkeen luettaa lainattavien niteiden viivakoodit. Ohjelma huolehtii lainauskieltojen ja viestien näyttämisestä sekä lainaus-, varaus-, ja maksutapahtumista. Itsepalvelulainauksen työasemassa ei käytetä näppäimistöä eikä hiirtä ja näin estetään käyttäjän pääsy järjestelmän ohjelmiin tai kunnan verkkoon. Käyttöliittymää käytetään ainoastaan viivakoodinlukijalla. Kirjaston automatisointi ei tarkoita sitä, että henkilökuntaa ei tarvita. Vähintään kerran viikossa virkailijan on hyllytettävä palautettu aineisto ja toimitettava varattu aineisto eteenpäin. Tällaisina päivinä kirjasto pidetään auki muutaman tunnin asiakkaille, että esim. seniori-ikäiset pääsevät palvelujen äärelle itselleen sopivimmalla tavalla. Kirjaston automatisoinnilla voidaan siis parantaa asiakaspalvelua, kun työssäkävijät, koululuokat ja päiväkotiryhmät pääsevät sinne silloin kuin heille parhaiten sopii. Laajennetut aukiolot astuisivat voimaan Honkilahdella syksyllä 2015 ja Hinnerjoella vuoden 2016 alusta. Hinnerjoen kirjastoa hoidettaisiin pääkirjastosta käsin syksyn ajan. Yhden kirjaston automatisointi maksaa noin euroa. Tämänhetkiset henkilöstökulut ko kirjastoissa on euroa vuodessa. Automatisoinnin aiheuttama vuosikustannus kirjastoa kohti on noin euroa. Valmistelu- ja lisätiedot: kirjastotoimenjohtaja Sarianna Koivisto, puh Lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Hinnerjoen ja Honkilahden kirjastot automatisoidaan laajennettuja aukioloja varten kirjastopalvelujen säilyttämiseksi ja että toimenpiteitä varten varataan määräraha siten, että Honkilahden lähikirjasto automatisoitaisiin jo syksyllä 2015 ja Hinnerjoen vuoden 2016 alusta.

7 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) hyväksyttiin yksimielisesti.

8 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Valtionavustuspäätös Kauttuan tehtaitten museon valokuvakokoelman luettelointiin ja digitointiin 1072/ /2014 Kuvala 13 Kulttuuripalvelut on hakenut vuodelle 2015 Museovirastolta avustusta 6750 euroa Kauttuan tehtaitten museon valokuvakokoelman luettelointiin ja digitointiin. Museovirasto on myöntänyt tähän tarkoitukseen 5000 euroa. Valmistelu- ja lisätiedot: kulttuuritoimenjohtaja Sirpa Wahlqvist, puh Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta merkitsee tiedoksi Museoviraston myöntämän avustuksen. Merkittiin tiedoksi.

9 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Nuorisopalveluiden yleisavustukset nuorisoyhdistyksille v / /2015 Kuvala Nuorisopalvelut jakaa vuosittain kunnan alueella toimiville nuorisoyhdistyksille avustusta. Avustus on jaettu kahteen osaan. Yleisavustukset on jaettu kevään aikana, kohdeavustukset joulukuussa. Yleisavustuksia voi hakea mikä tahansa toimiva alueen nuorisoyhdistys. Yleisavustuksia jaettaessa huomioon otetaan mm. toiminnan tarkoitus, laatu ja laajuus, hakijan taloudellinen asema, avustuksen suunniteltu toimintatapa, hakijan muualta saatavissa oleva tuki sekä avustuksen saamisen tarve. Edellä mainittujen perusteiden ohella kiinnitetään huomiota yhdistyksen harjoittaman toiminnan merkitykseen nuorisopolitiikan ja -kasvatuksen kannalta. Avustusanomuksen liitteeksi yhdistyksen on toimitettava edellisen vuoden toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus sekä talousarvio ja toimintasuunnitelma nykyiselle vuodelle. Hinnerjoella toimiva nuorisotila Nurtsi toimii vapaaehtoisten valvojien vetämänä. Nuorisopalvelut on vuosittain myöntänyt Nurtsin toimikunnalle toiminta-avustusta avustusmäärärahoista. Avustuksen myöntäminen on edellyttänyt toimikunnalta avustusanomusta kevään yleisavustushaun yhteydessä. Vuonna 2015 avustuksiin on varattu euroa. Valmistelu- ja lisätiedot: hallinto- ja talouspäällikkö Jouko Koivunen, puh Kuvala 14 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta päättää julistaa nuorisopalveluiden yleisavustukset haettaviksi klo mennessä. hyväksyttiin yksimielisesti. Nuorisosihteeri: Nuorisopalvelujen yleisavustushaku päättyi Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli 15 kpl. Lautakunnalla on myönnettävänä nuorisoyhdistysten avustamiseen euroa. Avustusmäärärahoista jätetään nuorisotoimen kohdeavustuksiin 800 euroa. Liikunta- ja nuorisolautakunta on aiemmin päättänyt, että avustusta ei myönnetä vanhempainyhdistyksille. Lautakunta päättää myöntää yleisavustuksina euroa.

10 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Yleisavustuksia myönnetään seuraavasti: Euran 4H-yhdistys ry Euran nuorisoseura ry, Kalevan nuoret 100 Euran VPK:n nuoriso-osasto Hinnerjoen VPK:n nuoriso-osasto Kauttuan tehtaiden VPK:n nuoriso-osasto Kiukaisten VPK:n nuoriso-osasto Länsi-Euran VPK:n nuoriso-osasto 400 Panelian VPK:n nuoriso-osasto Kauttuan Tehtaiden Urheilukalastajat ry 100 Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Euran paikallisyhdistys 500 Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Hinnerjoen paikallisyhdistys 400 Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Honkilahden paikallisyhdistys 400 Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Kiukaisten paikallisyhdistys 300 Partiolippukunta Euran Peurat ry Kiukaisten koulun vanhempainyhdistys Kipinä ry - Yhteensä Myönnettyjä avustuksia ei makseta ennen kuin kaikki tarvittavat liitteet on toimitettu nuorisopalveluille. Valmistelu- ja lisätiedot: nuorisosihteeri Teija Henriksson, puh Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta päättää myöntää nuorisopalvelujen yleisavustukset nuorisosihteerin esittämällä tavalla. Kimmo Hirvelä poistui esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Puheenjohtajana tämän pykälän ajan toimi Veikko Julin. hyväksyttiin yksimielisesti.

11 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Liikuntapalveluiden yleisavustukset urheiluseuroille v / /2015 Kuvala Liikuntapalvelut myöntää vuosittain kunnan alueella liikuntatoimintaa järjestäville rekisteröidyille yhdistyksille avustusta. Avustus on jaettu kahteen osaan. Perusavustukset on jaettu kevään aikana, kohdeavustukset joulukuussa. Yhdenmukaisuuden vuoksi myös liikuntapalveluissa otetaan perusavustusten osalta käyttöön termi : yleisavustukset. Yleisavustuksia voi hakea mikä tahansa Euran kunnan alueella liikuntatoimintaa järjestävä yhdistys. Yleisavustuksia myönnettäessä huomioon otetaan mm. toiminnan tarkoitus, laatu ja laajuus, hakijan taloudellinen asema, avustuksen suunniteltu toimintatapa, hakijan muualta saatavissa oleva tuki sekä avustuksen saamisen tarve. Avustusanomuksen liitteeksi yhdistyksen on toimitettava edellisen vuoden toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus sekä talousarvio ja toimintasuunnitelma nykyiselle vuodelle. Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnalla on myönnettävänään kaikkiaan euroa liikuntatoimintaa järjestävien yhdistysten avustamiseen. Valmistelu- ja lisätiedot: liikuntatoimenjohtaja Vesa Nuija, puh Kuvala 15 Kulttuuri- ja vapa-ajan lautakunta päättää julistaa liikuntapalveluiden yleisavustukset haettaviksi klo mennessä. hyväksyttiin yksimielisesti. Liikuntatoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta on päättänyt myöntää Euran Työväen Urheilijat ry:lle ja Honkilahden Vesat ry:lle avustusta moottorikelkan hankintaan. Ko. avustusten viimeiset maksuerät maksettiin maaliskuussa Näin ollen kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnalla on myönnettävänään yleis- ja kohdeavustuksiin euroa. Liikuntapalveluiden yleisavustuksia haki yhteensä 29 yhdistystä. Yleisavustuksina myönnetään seuraavasti: Ala-Satakunnan Retkeilijät ry 350 Eteläsatakunnan Painimiehet ry 700 Eura Fight Brothers ry 400 Eura-Kauttuan Urheilijat ry 800 Eura Swimming Team ry 1.500

12 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Euran Eläkkeensaajat ry - Euran Kanoottiklubi ry 300 Euran Karateseura ry 800 Euran Keilailuliitto ry 300 Euran Naisvoimistelijat ry Euran Pallo ry Euran Raiku ry Euran Seudun Invalidit ry 300 Euran Shakkikerho ry 250 Euran Työväen Urheilijat ry 800 Euran Veivi ry Fudoshin Rauma ry 600 Honkilahden Vesat ry HuPa ry 300 Jele ry - Kiukaisten Kisailijat ry Kiukaisten Naisvoimistelijat ry Kiukaisten Urheilijat ry 500 Kiukaisten Veto ry 250 Panelian Raikas ry Peli-Weljet Panelia ry 400 Ratsastusseura Jazz T ry 200 Voimistelu- ja urheiluseura Hinnerjoen Yritys ry 800 Yong Taekwondo ry Yhteensä Kohdeavustuksina vuoden lopulla myönnettäväksi jätetään euroa. Valmistelu- ja lisätiedot: liikuntatoimenjohtaja Vesa Nuija, puh Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta päättää myöntää liikuntapalveluiden yleisavustukset liikuntatoimenjohtajan esittämällä tavalla. hyväksyttiin yksimielisesti.

13 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Kulttuuripalveluiden kohdeavustukset kulttuuritoimintaa harjoittaville yhdistyksille v / /2015 Kuvala 16 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta jakaa vuosittain kohdeavustuksia kulttuurityötä harjoittaville yhteisöille ja yhdistyksille sekä harkintansa mukaan yksittäisille taiteenharjoittajille. Avustukset maksetaan hakemusten perusteella ja kuitteja vastaan. Yksittäisten taiteenharjoittajien avustuksiin kohdistettavan määrärahan suuruus päätetään avustusten jaon yhteydessä. Yhteensä avustuksiin on varattu euroa. Kulttuurityötä tekevien yhteisöjen ja yhdistysten kohdeavustukset julistettiin haettaviksi yhdessä muiden vapaa-ajan palveluiden avustusten kanssa. Hakuaika päättyi klo Määräaikaan mennessä tuli 19 kulttuurityötä harjoittaville yhteisöille ja yhdistyksille tarkoitettua avustushakemusta, haettu yht Avustukset maksetaan kuitteja vastaan. Ehdotan, että lautakunta päättää jakaa kulttuuripalveluiden kohdeavustukset kulttuuritoimintaa harjoittaville yhdistyksille seuraavasti: Alasatakunnan Oppaat ry koulutukseen Euran Kansalaisopiston Opistolaisyhdistys ry työryhmä Kalevi Kantola/Risto Pohjalainen, euralaista musiikkielämää koskevan kirjan kirjoitus-, taitto- ja painatuskustannuksiin. Euran Soittokunta ja Pelimannit ry koulutukseen ja leireihin - nuotiston hankintaan - soittimien huoltoon ja korjaukseen - esiintymisasujen uusimiseen Euran Työväen Laulajat ry vierailevien ohjaajien palkkioihin - nuottitelineisiin - nuottihankintoihin, sis. sovituksen ja nuottien puhtaaksikirjoitukset Hinnerjoen Kotiseutuyhdistys ry Euran kunnan/hinnerjoen Kotiseutuyhdistyksen sopimuksen mukaan: - museaaliseen hoitoon, luettelointiin - museoviikonloppuun - käsityöperinneviikon näyttelyyn

14 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Hinnerjoen Nuorisoseura ry/jokisoinnut kuoronjohtajan matkakorvaukseen Kauttuan Mieslaulajat ry laulukurssin ja laululeirin kustannuksiin - sovituspalkkioihin, nuottien ostamiseen Kiukaisten Karjalaseura ry karjalaisten ruokien valmistuskursseihin, konserttien järjestämiseen, kulttuuritapahtumien järjestämiseen Kotiseutu- ja museoyhdistys Kiukaisten Kilta ry ilmoituksiin ja mainoksiin - sähköön, veteen - vakuutuksiin, jäsenmaksuihin, erityisnäyttelyyn, kokouskuluihin - puutarha, piha Musiikkiyhdistys KAMUT ry konsertti- ja kulttuuritapahtuman järjestämiseen - vahvistinlaitteiden hankintaan Pyhäjärvi-teatteriyhdistys ry teatterin kehittäminen/ohjaajan palkkio Saxofoniyhdistys Kvarsax ry saxofonileirin järjestelykuluihin - 10 v-juhlakonsertin/tanssien järjestelykuluihin Taideyhdistys Efra ry näyttelyihin - kaikille avoin taidekurssi (op. Tatsuo Hosika) - taidematka Ei rekisteröidyt Ala-Satakunnan kamerakerho valokuvausnäyttelyyn Euran kirjastossa, näyttelyn kuvista tehdyn valokuvakirjan painattamiseen Euran Harmonikat yhteislauluvihkojen tekemiseen Muut Harolan Kyläyhdistys ry - Kuva-Tähti Oy elokuvien erityiskorvauksiin Mannerheimin Lastensuojeluliiton Honkilahden yhdistys ry - Panelian rukoushuoneyhdistys 500 Kiukaisten perinnepuku, rokkileninkin mallinuken päälle ja vitriiniin

15 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) - lasi-/muovivitriini - mallinukke peruukille Yhteensä Valmistelu- ja lisätiedot: kulttuuritoimenjohtaja Sirpa Wahlqvist, puh Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta päättää myöntää kulttuuritoimintaa harjoittavien yhdistysten kohdeavustukset kulttuuritoimenjohtajan esittämällä tavalla. Kimmo Hirvelä ja Virva Peltonen poistuivat esteellisinä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Puheenjohtajana pykälää käsiteltäessä toimi Veikko Julin. hyväksyttiin yksimielisesti.

16 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Kulttuuripalveluiden kohdeavustukset yksittäisille taiteenharjoittajille v / /2015 Kuvala 17 Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta jakaa vuosittain kohdeavustuksia kulttuurityötä harjoittaville yhteisöille ja yhdistyksille sekä harkintansa mukaan yksittäisille taiteenharjoittajille. Avustukset maksetaan hakemusten perusteella ja kuitteja vastaan. Yksittäisten taiteenharjoittajien avustuksiin kohdistettavan määrärahan suuruus päätetään avustusten jaon yhteydessä. Yhteensä avustuksiin on varattu euroa. Kulttuurityötä tekevien yhteisöjen ja yhdistysten kohdeavustukset julistettiin haettaviksi yhdessä muiden vapaa-ajan palveluiden avustusten kanssa. Hakuaika päättyi klo Määräaikaan mennessä tuli 6 kpl yksittäisen taiteenharjoittajan kohdeavustusta koskevaa hakemusta, haettu Avustukset maksetaan kuitteja vastaan. Ehdotan, että lautakunta päättää jakaa kohdeavustukset yksittäisille taiteenharjoittajille seuraavasti: Kantola Kalevi Hyväntekeväisyysjuhlakonsertti urheilutalon vuokraan sekä lehti-ilmoituksiin 330 Kause Eija omien näyttelyiden pitämiseen Satakunnan alueella Lääti Sari kahden korutaidenäyttelyn järjestämiseen Peltonen Mika musiikkivideon ja singlen julkaisuun Rainesto Hannu maalausluonnosten loppuun saattamiseen näyttelykuntoon Soini Annaleena 330 työhuonekalusteisiin Yhteensä Valmistelu- ja lisätiedot: kulttuuritoimenjohtaja Sirpa Wahlqvist, puh Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta päättää myöntää yksittäisten taiteenharjoittajien kohdeavustukset kulttuuritoimenjohtajan esittämällä tavalla.

17 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) hyväksyttiin yksimielisesti.

18 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Nuorten osallisuus Eurassa, nuorisovaltuuston perustaminen 205/ /2015 Kuvala 18 Nuorten osallisuudella tarkoitetaan nuorten mahdollisuutta osallistua heitä kos ke vien asioiden suunnitteluun sekä toteutukseen. Osallisuuden toi min tamuo to ja ovat mm. oppilaskunnat, talotoimikunnat, erilaiset nettipalvelut, nuori so val tuus to sekä oppilaskuntien parlamentit/ lasten ja nuorten kuu le mis ti laisuu det. Uudessa voimaan astuvassa kuntalaissa todetaan seuraavaa: 26 Nuorisovaltuusto: Nuorten osallistumis- ja vai kut ta mis mah dol li suuk sien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava nuorisovaltuusto tai vas taava nuorten vaikuttajaryhmä (nuorisovaltuusto) ja huolehdittava sen toi min taedel ly tyk sis tä. Nuorisovaltuusto voi olla useamman kunnan yh tei nen. Nuorisovaltuustolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toi mi alojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seu ran taan asioissa, joilla on merkitystä kunnan asukkaiden hyvinvointiin, ter vey teen, opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen tai liikkumiseen sekä muis sa kin asioissa, joiden nuorisovaltuusto arvioi olevan lasten ja nuorten kan nal ta merkittävä. Nuorisovaltuusto tulee ottaa mukaan lasten ja nuor ten osallistumisen ja kuulemisen kehittämiseen kunnassa. Lasten ja nuor ten osallistumisesta ja kuulemisesta säädetään nuorisolain (72/2006) 8 :ssä. Nuorisolaissa (3 luku, 8 ) todetaan seuraavaa: Nuorille tulee järjestää mahdol li suus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä ja politiikkaa kos kevien asioiden käsittelyyn. Lisäksi nuoria on kuultava heitä koskevissa asioissa. Kuntalain tavoitteena on, että kunnanhallitus hyväksyy nuorisovaltuuston toimin ta sään nön, varaa toimintaan riittävät määrärahat sekä antaa riit tä väs ti tietoja ja varaa riittävät vaikuttamismahdollisuudet päätösten val mis te lus sa esim. myöntämällä nuorisovaltuustolle lautakuntiin läsnäolo- ja pu he oi keuden. Tavoitteena on myös, että nuorisovaltuuston aseman tulee ol la selkeä ja kaikkien kunnallisten toimijoiden tiedossa. Nuorisovaltuuston tärkein tehtävä on toimia oman alueensa nuorten edun valvo ja na ja äänenä. Tarkoituksena on myös tiedottaa nuoria kunnan päät tä jien toiminnasta sekä auttaa nuoria löytämään keinoja vaikuttaa hei tä koskeviin asioihin. Lisäksi se edistää vuoropuhelua nuorten ja päättäjien vä lil lä ja ottaa nuoret aidosti mukaan yhteiseen päätöksentekoprosessiin. Nuo ri so val tuus ton tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajan koh tai siin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Lisäksi se myös järjestää tapahtumia alueen nuorille yhdessä yh teis työ kump pa nei den kanssa. Suomessa tällä hetkellä noin 70 %:ssa kunnista on nuorisovaltuusto tai vastaa va nuorten ryhmä. Nuorisovaltuuston yleisin toimintakausi on kaksi vuot ta ja se on yleisimmin tarkoitettu vuotiaille nuorille. Kes ki mää räi nen vuosittainen toimintabudjetti on Eurassa, Säkylässä ja Köyliössä on toiminut Pyhäjärviseudun nuo ri so par lament ti, mikä lakkautettiin parlamentin omasta aloitteesta vuonna 2013 johtuen siitä, että toiminta-alue oli liian laaja ja nuoret eivät kokeneet asioi taan omikseen.

19 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Nuorisovaltuuston perustaminen Euraan Liitteenä on kunnan hallintopalveluiden, kasvatus- ja opetuspalveluiden se kä nuorisopalveluiden yhteistyössä laatima ehdotus nuorten osallisuuden to teutta mi ses ta Euran kunnassa. Ehdotukseen kuuluvat oppilaskunnat, ta lo toi mikun nat, nuorisovaltuusto ja kuulemistilaisuudet. Nuorisovaltuusto valitaan oppilaskuntien ja talotoimikuntien jäsenistä niin, et tä nuorisovaltuuston enimmäiskoko on 16 nuorta. Nuorisovaltuusto on tar koi tettu vuotiaille nuorille. Toimintakausi on kaksi vuotta. Nuo ri so val tuus to nimeää halukkaista kunnanvaltuuston edustajista itselleen kol me valtuustokummia. Heidän tehtävänään on auttaa ja ohjeistaa nuoria. Nuo ri soval tuus to tekee tiivistä yhteistyötä kunnan eri hallintokuntien sekä luot ta musor ga ni saa tion kanssa. Heille myönnetään läsnäolo- ja pu he oi keus lautakuntiin. Lisäksi nuorisovaltuusto järjestää euralaisille lapsille ja nuo ril le mielekästä toimintaa yhteistyökumppaneiden kanssa. Nuo ri so val tuus tol le nimetään vastaavaksi työntekijäksi nuorisosihteeri Teija Henriks son. Nuorisovaltuusto kokoontuu virallisesti maksimissaan 8 kertaa. Kokoukset pyri tään pitämään kunnan valtuustosalissa. Virallisista kokouksista mak se taan jäsenille matkakulut. Ryhmä valitsee joukostaan itselleen pu heen joh ta jan sekä sihteerin. Nuorisovaltuusto laatii yhdessä yhteyshenkilön kans sa itselleen säännöt, joissa määritellään mm. valtuuston tarkoitus, jä se net ja niiden valinta, poissaolot, jäsenen eroaminen, puheenjohtajan ja sih tee rin rooli sekä kokouskäytännöt. Säännöt vahvistaa kunnanhallitus. Nuorisovaltuusto laatii myös yhdessä yhteyshenkilön kanssa toi min ta suun nitel man, talousarvion sekä toimintakertomuksen. Lisäksi jokaiseen vi ral li seen kokoukseen laaditaan asialista sekä kokouksen jälkeen pöytäkirja. Asia kir jat ovat julkisia ja ovat kaikkien luettavissa netissä. Toimikauden alussa järjestetään myös jäsenten perehdytykset sekä kou lu tukset liittyen mm. nuorisovaltuuston tavoitteisiin, kunnan toimintatapoihin se kä kokoustekniikkaan. Kauden alussa nuorille järjestetään myös ryh mäy ty misilto ja. Näin taataan se, että nuoret oppivat tuntemaan toisensa ja luot ta maan toisiinsa. Nuorisovaltuuston käyttöön hankitaan puhelin sekä kan net ta va tietokone. Nuorisovaltuustolle myönnetään vuosittain toimintarahat. Toimintaa varten pe rus te taan oma kustannuspaikka. Vastuu rahankäytöstä on toiminnasta vas taa val la työntekijällä. Nuorisovaltuusto laatii itselleen suuntaa antavan talous ar vion. Nuorisovaltuuston kokonaiskustannukset tulevat olemaan korkein taan /vuosi. Toimintarahoilla katetaan kokouskulut, mat ka ku lut, koulutuskulut, atk- ja puhelinkulut sekä ryhmäytys- ja ta pah tu ma ku lut. Mahdolliset nuorisopalveluiden kanssa järjestettävät yhteiset ta pah tu mat katetaan pääasiassa nuorisopalveluiden määrärahoista. Valtuusto voi myös itse kerätä käyttöönsä rahaa eri tapahtumilla. Jäsenille maksetaan virallisten kokousten matkakulut. Kokouspalkkioita ei mak se ta. Oppilaskuntien parlamentit/ Kuulemistilaisuudet Kasvatus- ja opetuspalveluiden järjestämiä parlamentteja muutetaan niin, et tä myös nuorisovaltuustolla on mahdollisuus osallistua kysymysten aset te luun. Tilaisuudet jatkuvat vuosittaisina. Näin karsitaan mahdolliset kuu le mis ti laisuuk sien päällekkäisyydet.

20 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Nuortenideat.fi Euran kunnassa otetaan käyttöön nuortenideat.fi verkkokanava vuoden 2016 alusta. Sivuston käyttöönotolla parannetaan nuorten vai kut ta mis pal velui ta. Sivusto mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen, tukee nuor ten vaikutustaitojen kehittymistä sekä täyttää nuoriso- ja kuntalain edel lyt tä mät vaatimukset. Sivusto on kaikkien euralaisten lasten ja nuorten käy tös sä. Sivusto mahdollistaa myös esim. kunnan nuorille järjestämät ky se lyt. Sivusto on osa oikeusministeriön palveluja. Valmistelu- ja lisätiedot: nuorisosihteeri Teija Henriksson, puh Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta päättää ehdottaa kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus perustaa Euran kuntaan tulevan uuden kuntalain mukaisen nuorisovaltuuston edellä olevan selvityksen mukaisesti. Lisäksi jatketaan lasten ja nuorten kuulemistilaisuuksia sekä otetaan käyttöön nuortenideat.fi sivusto. hyväksyttiin yksimielisesti. Liitteet Liite 1 Nuorisovaltuuston perustaminen, kaavio

21 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Ilmoitusasiat Kuvala 19 1 Hallinto- ja talouspäällikön, kirjastotoimenjohtajan, kulttuuritoimenjohtajan, liikuntatoimenjohtajan ja nuorisosihteerin viranhaltijapäätökset ajalta Liikuntatoimenjohtaja selvittää palaneen urheilukeskusrakennuksen tilannetta. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

22 EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (22) EURAN KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta MUUTOKSENHAKU päivämäärä MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 mukaan oi kai suvaatimusta ei kun nallis valitusta eikä hallintovalitusta, koska päätös koskee vain val mis telua tai täytän töönpanoa. Pykälät: 10, 11, 12, 13, 18, 19 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kir jalli nen oi kaisuvaati mus, ei seuraavana kohdassa oikaisuvaati mus ohjeet mai nittuihin pää töksiin saa hakea muu tosta valit ta mal la. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu vaati mus vi rano mai nen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Euran kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta PL 22, EURA Pykälät: 145, 15, 16, 17 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen si sältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (8)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (8) EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 (8) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 03.03.2016 klo 18:00-19:00 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet et Hiljanen Joni Hirvelä Kimmo

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1 (14)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1 (14) EURAN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1 (14) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 24.02.2015 klo 18:00-19:20 Paikka Kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Anttila Mari Hiljanen Joni Julin Veikko

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/2014 1 (18)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/2014 1 (18) EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/2014 1 (18) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 08.05.2014 klo 18:00-19:30 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Anttila Mari jäsen

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (9)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (9) EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/2016 1 (9) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 20.09.2016 klo 17:05-17:47 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet et Anttila Mari Hirvelä Kimmo Julin

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (19)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (19) EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1 (19) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 21.04.2016 klo 18:00-19:15 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Anttila Mari Hiljanen

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (19)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (19) EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/2017 1 (19) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 04.05.2017 klo 17:00-19:25 Paikka Jokisauna, Ruukinpuisto Saapuvilla olleet jäsenet Anttila Mari jäsen Hirvelä Kimmo puheenjoht.

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 (6)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 (6) EURAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 05.08.2015 klo 15:30-15:40 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Arvola Hannu Junkkala Juho Ketola

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 1/ (16)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 1/ (16) EURAN KUNTA Pöytäkirja 1/2016 1 (16) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 21.01.2016 klo 18:00-19:30 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Hiljanen Joni Hirvelä

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (13)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/ (13) EURAN KUNTA Pöytäkirja 3/2015 1 (13) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 27.08.2015 klo 18:00-19:41 Paikka Jokisauna, Sepäntie 1, 27500 Kauttua Saapuvilla olleet jäsenet Hiljanen Joni Hirvelä Kimmo

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 6/ (10)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 6/ (10) EURAN KUNTA Pöytäkirja 6/2016 1 (10) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 19.10.2016 klo 17:00-18:30 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Anttila Mari jäsen

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Kehittämistoimikunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 18:00-19:30 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Riihikosken toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VAPLTK Vapaa-aikalautakunta on hyväksynyt voimassa olevan avus tus säännön kokouksessaan

VAPLTK Vapaa-aikalautakunta on hyväksynyt voimassa olevan avus tus säännön kokouksessaan Vapaa-aikalautakunta 14 11.05.2016 Vapaa-aikalautakunta 29 19.05.2016 Vapaa-aikalautakunnan yleisavustukset 2016 VAPLTK 14 11.5.2016 Vapaa-aikalautakunta on hyväksynyt voimassa olevan avus tus säännön

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (14)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/ (14) EURAN KUNTA Pöytäkirja 5/2015 1 (14) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 01.12.2015 klo 18:00-18:53 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Hiljanen Joni Jaakkola

Lisätiedot

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05.

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05. Nuorisolautakunta 3 5.03.07 Kunnanhallitus 5 7.03.07 Kunnanhallitus 55 0.05.07 Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 4/.05.00/07 Nuorisolautakunta 5.03.07 3 Kuntalaki (40/05) velvoittaa kuntia huolehtimaan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 08.03.2018 Sisällysluettelo Sivu 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta 2017 3 2 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan

Lisätiedot

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 21 Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Asianro 295/02.05.01/2015 Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Tiina Salon valmistelu 4.5.2015: Kulttuuripalveluiden talousarviossa

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (6)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/ (6) EURAN KUNTA Pöytäkirja 2/2015 1 (6) Kaavatoimikunta Aika 24.08.2015 klo 13:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Aaltonen Asta Kalli Timo Korhonen Esko Kyllöinen

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.10.2017 16:00-17:30 Paikka Ruoveden kunnantalon valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 56 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

NUORISOVALTUUSTOT Turvallisesti yhdessä

NUORISOVALTUUSTOT Turvallisesti yhdessä NUORISOVALTUUSTOT Turvallisesti yhdessä 1.11.2017 Mikä on nuorisovaltuusto? Nuorisovaltuustot ovat poliittisesti sitoutumattomia nuorten vaikuttajaryhmiä, jotka toimivat omissa kunnissaan ajamassa paikallisten

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 Aluejohtokunta Aika 15.12.2016 klo 17:35-17:55 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lipsanen Pentti 17:35-17:55 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 9/2015 1. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

NURMIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 9/2015 1. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus NURMIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 9/2015 1 Nuorisolautakunta AIKA 17.12.2015 klo 18:00 PAIKKA Flamingo Spa, Tasetie 8 Vantaa Käsiteltävät asiat Asia 47 48 49 50 51 Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 12.02.2015 Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 Valmistelija: Vapaa-aikapäällikkö Anne Koivisto Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

EURAN KUNTA Pöytäkirja 4/ (13)

EURAN KUNTA Pöytäkirja 4/ (13) EURAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1 (13) Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:00-19:10 Paikka Euran kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet et Anttila Mari Hiljanen Joni

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. VAPLTK, 21.5.2015 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. VAPLTK, 21.5.2015 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO VAPLTK, 21.5.2015 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 5 Nuorisoyhdistysten ja -ryhmien vuosiavustukset vuonna 2015... 2 6 Kulttuuriyhdistysten ja -ryhmien vuosiavustukset vuonna 2015...

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Nuorisolautakunta 3 5.03.07 Kunnanhallitus 5 7.03.07 Kunnanhallitus 55 0.05.07 Kunnanvaltuusto 56 9.05.07 Nuorisovaltuuston perustaminen 4/.05.00/07 Nuorisolautakunta 5.03.07 3 Kuntalaki (40/05) velvoittaa

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Kokouskutsu / Esityslista 3/ Markku Nevala Vapaa-aikakoordinaattori

Ulvilan kaupunki Kokouskutsu / Esityslista 3/ Markku Nevala Vapaa-aikakoordinaattori Ulvilan kaupunki Kokouskutsu / Esityslista 3/2017 1 Kokousaika 31.05.2017 klo 18:00 Kokouspaikka Laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kokoonkutsuja Kylmälahti Todetaan kokouksen

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan päätös

Kulttuurilautakunnan päätös IISALMEN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunnan päätös 20.1.2011 7 1. YLEISPERIAATTEET Kulttuurilautakunta esittää vuosittain kaupungin talousarvioon määrärahan käytettäväksi paikallisten

Lisätiedot

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen, Marko Törmälehto. Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä, Simo Saastamoinen, Marko Törmälehto. Jouko Savikoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 1/2010 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.1.2010 klo 14-14.40 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/2019 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 04.03.2019 15:00-15:55 Paikka Ruoveden kunnantalon valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Kulttuurilautakunta 27.01.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 2

Lisätiedot

VAPAA-AIKA- JA KULTTUURITOIMEN AVUS- TUSSÄÄNTÖ

VAPAA-AIKA- JA KULTTUURITOIMEN AVUS- TUSSÄÄNTÖ VAPAA-AIKA- JA KULTTUURITOIMEN AVUS- TUSSÄÄNTÖ Sivistyslautakunta 29.9.2011 37 SISÄLLYSLUETTELO Vapaa-aika- ja kulttuuritoimen avustusten muodot 1 Hakukelpoisuus avustukseen ja avustuksen määrä 1 Avustuksen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Sivistyslautakunta Aika 29.08.2018 17:02-17:51 Paikka Sivistystoimen neuvotteluhuone, Ruovedentie 32 Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00-20.07 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Timo Toivonen

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/2016 1 (9) Nuorisolautakunta. Aika 14.06.2016 klo 17:00-17:58. Paikka Kunnanvirasto, kokoushuone 206.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/2016 1 (9) Nuorisolautakunta. Aika 14.06.2016 klo 17:00-17:58. Paikka Kunnanvirasto, kokoushuone 206. Pöytäkirja 5/2016 1 (9) Nuorisolautakunta Aika 14.06.2016 klo 17:00-17:58 Paikka Kunnanvirasto, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Nuorisolautakunnan avustusmäärärahan käyttö 2016 3 14 Nuorisolautakunnan

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski. Simo Saastamoinen, jäsen, poistui klo 15.30, : n 4 aikana. Marko Törmälehto, kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Marika Niittykoski. Simo Saastamoinen, jäsen, poistui klo 15.30, : n 4 aikana. Marko Törmälehto, kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 1/2009 1 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.3.2009 klo 14-15.40 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37 Hyvinvointilautakunta 08.06.2015 AIKA 8.6.2015 klo 18:00 18.34 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE

KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE 0 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Nuorisolautakunta KAUNIAISLAISEN NUORISOTOIMINNAN AVUSTUSOHJE Nuorisolautakunnan 23.6.1999 31 vahvistama, päivitetty 16.2.2006 14 1 1. JOHDANTO... 2 2. NUORISOTOIMINTA, JOTA NUORISOLAUTAKUNTA

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 22 Suomi 100-juhlavuoden taidehankinta Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen vuoden 2018 talousarvion käyttösuunnitelma 4

Sisällysluettelo. 22 Suomi 100-juhlavuoden taidehankinta Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen vuoden 2018 talousarvion käyttösuunnitelma 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 07.12.2017 Sisällysluettelo Sivu 22 Suomi 100-juhlavuoden taidehankinta 3 23 Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen vuoden 2018 talousarvion

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12 Elämänlaatujaosto AIKA 12.04.2012 klo 17:00-18:25 PAIKKA Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 4 20.02.2013 Sivistyslautakunta 60 16.09.2015. Asiantuntijoiden läsnäolo-oikeus lautakunnan kokouksissa 29/00.

Sivistyslautakunta 4 20.02.2013 Sivistyslautakunta 60 16.09.2015. Asiantuntijoiden läsnäolo-oikeus lautakunnan kokouksissa 29/00. Sivistyslautakunta 4 20.02.2013 Sivistyslautakunta 60 16.09.2015 Asiantuntijoiden läsnäolo-oikeus lautakunnan kokouksissa 29/00.01/2013 SIVLK 4 Hallintosihteeri Kuntalain (365/1995) 57 :n 3 momentin mukaan

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2017 27 Vapaa-aikalautakunta Aika 31.05.2017 klo 17:55-18:40 Paikka Kylmälahti Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 16 Toiminta-avustusten myöntäminen paikalliseen nuorisotoimintaan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 11 Liikunta- ja nuorisoyhdistysten perusavustukset 3. 12 Liikunta- ja nuorisoyhdistysten kohdeavustukset 6

Sisällysluettelo. 11 Liikunta- ja nuorisoyhdistysten perusavustukset 3. 12 Liikunta- ja nuorisoyhdistysten kohdeavustukset 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 Vapaa-aikalautakunta 22.05.2014 Sisällysluettelo Sivu 11 Liikunta- ja nuorisoyhdistysten perusavustukset 3 12 Liikunta- ja nuorisoyhdistysten kohdeavustukset 6 13

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/922/00.02.10/2018 Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Nuorten vapaat toimintaryhmät: Ryhmä, jonka toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista vähintään 2/3 on alle 29-vuotiaita.

Nuorten vapaat toimintaryhmät: Ryhmä, jonka toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista vähintään 2/3 on alle 29-vuotiaita. VIHDIN KUNTA Nuorisolautakunta 15.1.2003 4 KULTTUURI- JA VAPAA-AIKA NUORISOPALVELUT NUORISOYHDISTYSTEN JA VAPAIDEN NUORTEN TOIMINTARYHMIEN VUOSIAVUSTUKSET 1. AVUSTUKSEEN OIKEUTETUT: Paikalliset nuorisoyhdistykset:

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 7/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 7/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 7/2018 1 Sivistyslautakunta Aika 25.07.2018 17:01-17:56 Paikka Sivistystoimen neuvotteluhuone, Ruovedentie 32 Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 52 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.09.2017 16:30-16:37 Paikka Ruoveden kunnantalon kahvihuone Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 42 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Lisätietoja tästä asiasta antaa hallituksen puheenjohtaja Elisa

Lisätietoja tästä asiasta antaa hallituksen puheenjohtaja Elisa Hallitus 24 25.02.2016 Hallitus 63 30.03.2016 Hallitus 72 26.04.2016 Valtuusto 19 12.05.2016 Kuntayhtymän johtajan virka 60/31.312/2016 Hallitus 25.02.2016 24 Hallituksen puheenjohtaja: Etelä-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2

Keskiviikko klo Kunnantalo, kokoushuone 2 Vapaa-aikalautakunta Keskiviikko 06.04.2016 klo 19.00 Kunnantalo, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Pekka Sinkkonen ja Minna Valtonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Pekka Sinkkonen ja Minna Valtonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 12 Vapaa-aikalautakunta Aika 13.04.2017 klo 18:00-18:25 Paikka Kunnantalo / alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 AIKA 20.04.2017 klo 16:00-16:21 PAIKKA Johtoryhmän kokoushuone, Pielisentie 3 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden YLIVIESKAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 Kirjasto- ja kulttuurilautakunta 28.04.2016 AIKA 28.04.2016 17:30-18:35 PAIKKA Ylivieskatalo Akustiikka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus, laillisuuden

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 33

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 33 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 33 Elämänlaatujaosto AIKA 26.06.2012 klo 17:00-18:30 PAIKKA Kaupungintalon kokoustilat, Kokoushuone KH KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Saatavien poisto 4. 3 Mainostilan myynti Maijamäen liikuntahalliin 5

Sisällysluettelo. 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Saatavien poisto 4. 3 Mainostilan myynti Maijamäen liikuntahalliin 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Vapaa-aikalautakunta 01.03.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta 2015 3 2 Saatavien poisto 4 3 Mainostilan myynti Maijamäen

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Kunnanhallitus Aika 19.03.2018 17:00-19:40 Paikka Osuuspankin kokoustila Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, pöytäkirjan

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2012

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2012 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2012 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantaina 28.5.2012 klo 19.30-21.22 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Jarmo Anttila

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2009 Sivistyslautakunta 24.03.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 24.03.2009 klo 18.00 18.50 Kunnanviraston kokoushuone Räsänen Jesse Jokioja

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti. Pöytäkirja 5/2019 1 (5) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 02.04.2019 klo 17:00-18:35 Paikka Otalammen koulu ja päiväkoti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Ruotsinkielisen opetuksen tuntijako 3 23 Ajankohtaiset

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 2/2012 Sivistyslautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 2/2012 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 03.04.2012 KOKOUSAIKA 03.04.2012 klo 18.00-19.20 KOKOUSPAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 11 VUODEN 2012 TOIMINTA-AVUSTUSTEN JAKO 2 12 KOULUTYÖNTEKIJÖIDEN LOMAUTTAMINEN 3 13

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 15 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 26

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 15 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 26 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 23 Hyvinvointilautakunta 24.05.2016 AIKA 24.5.2016 klo 18:07 20:02 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 15 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 27 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 44

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 27 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 44 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 41 Sivistyslautakunta 21.05.2019 AIKA 21.5.2019 klo 18.03-20.36 PAIKKA Kirjaston kokoushuone, Huhtatie 7 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 27 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivu 47. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Eskola Tanja Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki.

Sivistyslautakunta Sivu 47. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Eskola Tanja Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki. Viranomainen No 4/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 47 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.6.2014 17.00 17.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Yttilän

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot