Asemakaavan muutos kortteli 1052 osa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asemakaavan muutos kortteli 1052 osa"

Transkriptio

1 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAUNIAISTEN KAUPUNKI Asemakaavan muutos kortteli 1052 osa FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 126-P16630

2 ja mielipiteisiin 1 (15) Sisällysluettelo 1 Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Keski-Uudenmaan maakuntamuseo Helsingin seudun ympäristöpalvelut kuntayhtymä (HSY) Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos Kauniaisten kaupunki, rakennuslautakunta Asunto Oy Kauniaisten Linda (Ben Kalland, Jari Lehto) Tonttien 16, 20, 21 ja 22 omistajien puolesta Dahlgren Seppo Laakio Juha-Pekka, Szalai Kiti Salmivuori Jarno ja Norma [hallitsevat hallinnanjakosopimuksella tontin 14 osaa A ] Liukko Pasi ja Piia [hallitsevat hallinnanjakosopimuksella tontin 14 osaa B ] Kupias Virpi [hallitsee hallinnanjakosopimuksella tontin 14 osaa C ]... 15

3 2 (15) 1 Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1.1 Lausunnon pääkohta: Asemakaavassa tulee antaa selvä määräys rakennusten sijoittelusta niin, että melulle annetut ohjearvot alittuvat. Nykyinen määräys Asuin- ja talousrakennusten sijoittelussa tulee huomioida, että melutaso tontin leikki- ja oleskelualueilla ei ylitä päivisin 55 db(a) ja öisin 45 db(a) jättää asian myöhemmän suunnittelun varaan. Kaavassa ei ole selvitetty, onko se teknisesti, kaupunkikuvallisesti ja yleensäkin kokonaisuuden kannalta mahdollista. Kaavaluonnosvaiheen jälkeen on laadittu meluselvitys. Meluselvityksen mukaan kaikille tonteille, joille ollaan rakentamassa uusia asuinrakennuksia jää ulkoalueita, joilla päiväajan ohjearvo 55 db ja yöajan ohjearvo 50 db ei ylity. Jotta ohjearvot uusissa kiinteistöissä sisätiloissa (päivä 35 db, yö 30 db) eivät ylity, tulee tonteilla 13 ja 14 Vanhan Turuntien puoleisen seinän rakenteen olla ääneneristävyydeltään vähintään 30 dba. Kaavaehdotukseen on lisätty tarpeellinen kaavamerkintä ja -määräys tonteille 13 ja Lausunnon pääkohta: Koska liito-oravan papanahavaintoja on tehty ja samassa paikassa on kolopuitakin, on s-merkintää tarpeen täydentää niin, että se säilyttää liito-oravan kannalta tärkeän puuston. Nyt kaavamääräyksissä todetaan: Alueen osa, jolla olemassa oleva puusto säilytetään siten, että sallitaan vain maisemanhoidon kannalta tarpeelliset toimenpiteet. Määräys tulee tarkentaa muotoon: Alueen osa, jolla olemassa oleva puusto säilytetään siten, että ei vaaranneta liito-oravan elinympäristöä. Kaavaluonnosvaiheen jälkeen selvityksiä on täydennetty ja kaavaehdotuksessa s-1 alueen kaavamääräystä muokattu siten, että määräys on mahdollisimman yhdenmukainen Kauniaisissa käytettyjen määräysten kanssa: Alueen osa, jolla ei saa suorittaa sellaisia toimenpiteitä, että liito-oravan elinympäristö heikentyy tai häviää. Maisemaa muuttava rakennustyö, puiden kaato tai muu näihin verrattava toimenpide on luvanvaraista siten kuin MRL 128 :ssä säädetään.

4 3 (15) 2 Keski-Uudenmaan maakuntamuseo 2.1 Lausunnon pääkohta: Villa Helkavuori nimien huvilan sr-kaavamääräykseen tulisi lisätä: korjaus- ja muutossuunnitelmista tulee pyytää maakuntamuseon lausunto ennen rakennusluvan myöntämistä. Maakuntamuseolla ei ole muuta huomautettavaa asema. Kaavaehdotukseen kaavamääräystä on muokattu siten, että se on mahdollisimman yhdenmukainen Kauniaisissa käytettyjen määräysten kanssa: Kulttuurihistoriallisesti ja ympäristön kannalta arvokas rakennus. Rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa eikä siinä saa tehdä sellaisia korjaus-, muutos- tai lisärakentamistöitä, jotka heikentävät rakennuksen historiallisia arvoja. Korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen ominaispiirteet säilyvät. Rakennukseen kohdistuvista korjaus- ja muutostöistä on pyydettävä Keski-Uudenmaan maakuntamuseon lausunto.

5 4 (15) 3 Helsingin seudun ympäristöpalvelut kuntayhtymä (HSY) 3.1 Lausunnon pääkohta: Uusien, kaavamuutoksen myötä muodostuvien, tonttien vesihuoltojärjestelyille on useampi vaihtoehto, joiden vertailu edellyttäisi tarkempaa suunnittelua. Johtojen myöhemmän kunnossapidon ja vastuukysymysten selkeyden kannalta on kuitenkin parempi, että yleiset vesi- ja viemärijohdot sijoitetaan yleisille katu- ja puistoalueille mikäli se kohtuullisin kustannuksin on mahdollista sen sijaan, että ne sijoitettaisiin yksityisille alueille johtokujien ja rasitteiden avulla. Muodostuvien tonttien vesihuolto on mahdollista hoitaa esim. Venevalkamankujaa pitkin. Asia merkitty tiedoksi. Yleiset vesi- ja viemärijohdot pyritään sijoittamaan yleisille katuja puistoalueille. Suunnitelmaa on kaavaluonnoksen jälkeen tarkistettu ja uusia rakennuspaikkoja on kaavaehdotuksessa vähemmän. Muodostuvan tontin 34 uuden rakennuspaikan vesihuolto on mahdollista toteuttaa Venevalkamankujaa pitkin. Muilta osin uudisrakentaminen sijoittuu olemassa olevien rakennuspaikkojen yhteyteen. 3.2 Lausunnon pääkohta: Tontille nro 34 on ajantasakaavassa sekä tässä muutosehdotuksessa osoitettu johtokuja. Johtokujalla ei kulje yleistä vesijohtoa eikä yleisen vesijohdon rakentamisella ko. johtokujalle ole ilmeistä tarvetta. Johtokuja saattaa kuitenkin olla tarpeen ympäröivien tonttien tonttijohtojen vuoksi tai muiden kuin vesihuollon verkostojen vuoksi. Kyseinen johtokuja on poistettu kaavaehdotuksesta (tontin numero kaavaehdotuksessa on 37).

6 5 (15) 4 Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 4.1 Lausunnon pääkohta: Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella ei ole huomautettavaa kaavaehdotuksesta. Asia merkitty tiedoksi.

7 6 (15) 5 Kauniaisten kaupunki, rakennuslautakunta 5.1 Lausunnon pääkohta: Rakennuslautakunta ehdottaa, että kaavoitusvaiheessa tutkitaan tarkemmin maaston korkeuseroja, sitä miten uuden tien kääntöpaikka saadaan toimivaksi ja miten rakennukset ja niiden pihat pystytään suunnittelemaan jyrkkään rinteeseen. Jo kaavavaiheessa tulisi esittää alueleikkauksia. Kaavaluonnosvaiheen jälkeen suunnitelmaa on tarkistettu ja rinteeseen osoitettu rakennusalue on poistettu kaavaehdotuksesta. 5.2 Lausunnon pääkohta: Tontin 14 rakennusruutua ei tulisi viedä niin ylös rinteeseen kiinteistön eteläosassa. Kaavaehdotuksessa tontin 14 rakennusalan rajaa on siirretty hieman kauemmas tiestä.

8 7 (15) 6 Asunto Oy Kauniaisten Linda (Ben Kalland, Jari Lehto) 6.1 Mielipiteen pääkohta: Esitämme edelleen kahden erillistalon tai paritalon toteuttamista, kuten aiemmassa kaavaehdotuksessa on ollut nähtävillä. Oheisen piirroksen mukainen rakennusalueen pinta-ala sallisi kahden rakennuksen sijoittelun. Rakentamisen määrässä ja sijoittelussa on huomioitu ympäröivä kaupunkirakenne ja maanomistajien tasapuolinen kohtelu (vrt. tontti 14). Perustelluksi rakennusoikeuden lisäykseksi on katsottu kahden olemassa olevan asuinrakennuksen lisäksi yksi uusi asuinrakennus (asunto). Kaavaluonnosvaiheen jälkeen rakennusalueen rajausta on tarkistettu. 6.2 Mielipiteen pääkohta: Asema puuttuvat Venevalkamantie 3:n nelikerroksiset talot. Niistä eteläisin on sijoitettu noin 4,2 metrin päähän nykyisen tontin 15 rajasta ja lisäksi tulevat vielä parvekkeet, joten etäisyys rajasta parvekkeisiin jää lyhimmillään vajaaseen kolmeen metriin. Kaavaluonnosvaiheen jälkeen kartta-aineistoa on päivitetty ja suunnitteluratkaisua on tarkistettu. Kaavaehdotuksen rakennusala mahdollistaa rakennuksen sijoittamisen riittävälle etäisyydelle kerrostalosta. 6.3 Mielipiteen pääkohta: Esitämme, että rakennusalue olisi hyvä saada nostetuksi ylemmäs, toisin sanoen kaakon suunnassa ja levittää lounaaseen aina viemärilinjaan saakka ja koillisessa minimietäisyyteen rajasta. Tämä sallisi rakennusten helpomman sijoittelun edullisimpaan paikkaan. Silloin olisi mahdollista saada kalliopohjainen perustus ja mahdollinen kellari, puustoa voidaan jättää rakennusten ja kerrostalon väliin sekä valita energiataloudellisesti parempi sijainti. Kaavaluonnosvaiheen suunnitteluratkaisua ja rakennusalueen rajausta on tarkistettu. Tontin halki kulkeva rasitealue ei mahdollista rakennusalan viemistä niin ylös rinteeseen kuin mielipiteessä on esitetty. 6.4 Mielipiteen pääkohta: Tonttia on ehdotettu jaettavaksi. Esitämme, että tontin jaosta päättäminen voidaan tehdä mahdollisimman myöhään ja mahdollisesti kuulla rakennusalueen tulevaa omistajaa. Lisäksi ehdotamme, että luonnoksessa olevaa ehdotettua jakolinjaa voidaan siirtää kaakkoon päin laajempaa rakennusaluetta myötäillen.

9 8 (15) Kaavaluonnosvaiheen jälkeen suunnitelmaa on tarkistettu. Tonttia ei jaeta kaavamuutoksen yhteydessä. 6.5 Mielipiteen pääkohta: Kaavaluonnoksessa esitetään Venevalkamankujan päähän kääntöympyrää. Ehdotamme, että kääntöympyrä suunniteltaisiin mahdollisimman lähelle pohjoista rajaa, jotta rakennuspaikan valinta kävisi helpommaksi ja rakennusten sijoittelulle jäisi pelivaraa. Kääntöympyrää ei ehkä tarvita lainkaan. Kaavaluonnosvaiheen jälkeen kääntöpaikan mitoitusta on tarkistettu ja kääntöpaikan rajausta on tarkistettu.

10 9 (15) 7 Tonttien 16, 20, 21 ja 22 omistajien puolesta Dahlgren Seppo Liitekartta: ehdotussuunnitelma 7.1 Mielipiteen pääkohta: Pohjoisosaan muodostettaisi yksi oma tontti tonteista 16 ja 20, tontit 21 ja 22 jäisivät omiksi tonteiksi. Näin voitaisiin järjestää säännösten mukaisesti kulku- ja johtorasitteet yhden tontin kautta tontin 21 rakennuspaikalle ja kahden tontin kautta tontin 22 rakennuspaikalle. Ote mielipiteen liitteestä: Tavoitteiden tarkentuminen prosessin edetessä: Kaavaluonnoksen kuulemisvaiheessa jätetyn mielipiteen jälkeen tonttien 16, 20 ja 21 omistajat ovat tarkentaneet tavoitteitaan tonttien 16, 20 ja 21 osalta siten, että tonttien alarinteeseen ei osoitettaisi uudisrakentamista. Kaavaluonnosvaiheen jälkeen suunnitteluratkaisua on tarkistettu liito-orava kartoituksen ja maanomistajien tarkentuneiden tavoitteiden mukaisesti. 7.2 Mielipiteen pääkohta: Tontin 22 nykyinen rakennusoikeus halutaan säilyttää, vaikka päärakennus olisikin suojeltu. Ehdotamme, että säilytettävälle rakennukselle määritellään oma rakennusoikeus 160 ja sen suojelumerkintä. Jäävä rakennusoikeus 140 voitaisiin sijoittaa talon taakse. Se koskisi joko lisärakentamista nykyisen kylkeen tai mieluimmin erillistä rakennusta. Sivuasuntomahdollisuutta tulisi koskea määritelmä, että sen on

11 10 (15) arkkitehtonisesti sovelluttava päärakennukseen, joko sen tyylisenä tai siitä sopivasti poiketen. Rakennusoikeus voitaisiin määritellä yksikerroksisena tai että nykyisen talon 1. kerroksen tason alapuolelle voisi sijoittaa 1/3 kerrosalasta, kuten pohjoisosan uusissa rakennuspaikoissa. Kaavaluonnosvaiheen jälkeen on arvioitu mahdollisuutta lisärakentamisen osoittamiseksi kaavassa tontin yläosaan. Suunnitteluratkaisua on tarkistettu ja kaavaehdotuksessa osoitettu mahdollisuus lisärakentamiseen.

12 11 (15) 8 Laakio Juha-Pekka, Szalai Kiti 8.1 Mielipiteen pääkohta: Kaavassa ehdotetaan omistamamme rakennuksen suojelua. Emme vastusta rakennuksen suojelua, mutta emme hyväksy rakennusoikeuden vähentämistä tontilla. Tämä on yksityisomaisuuden arvon alentamista eikä näin ollen kaavamuutoksessa tavoitteena olleen tasapuolisuuden tavoite toteudu. Kaikissa muissa kaavamuutosta koskevissa tonteissa vallitsevassa asemakaavassa olevat rakennusoikeudet säilyvät sellaisenaan ja tämän lisäksi osoitetaan lisää rakennusoikutta kaikille tonteille saman verran. Tontissamme on nykyisessä kaavassa rakennusoikeutta 300 m 2, joka nyt kutistuisi 160 m 2 (+autokatos, joka ei edes rakennusoikeutta tarvitsisi) Kaavaluonnosvaiheen jälkeen on arvioitu mahdollisuutta lisärakentamisen osoittamiseksi kaavassa tontin yläosaan. Suunnitteluratkaisua on tarkistettu ja kaavaehdotuksessa osoitettu mahdollisuus lisärakentamiseen. 8.2 Mielipiteen pääkohta: Mielestämme rakennusoikeuden pienentäminen tontin yläosasta ei ole maanomistajalle kohtuullista. Tällä hetkellä kaavamuutosalueen kaikilla muilla omakotitonteilla on muutenkin jokaisella tontilla rakennusoikeutta 400 m 2 ja meidän tontillamme sitä on vain 300 m 2, vaikka tonttimme on suurin koko kaavamuutosalueessa (5280 m 2 ). Tässä ei yhdenmukaisuusperiaate myöskään toteudu. Maanomistajien yhdenvertaisuus on huomioitu alueen edellisessä kaavamuutoksessa, jossa silloisille maanomistajille on osoitettu kaksi asuinrakennuspaikkaa. Mielipiteen esittäjän tontti 22 on silloisen maanomistajan rakennuspaikoista toinen, toinen rakennuspaikka on tontti 26 (joka ei sisälly nyt laadittavana olevaan kaavamuutokseen). Kaavaluonnosvaiheen jälkeen on arvioitu mahdollisuutta lisärakentamisen osoittamiseksi kaavassa tontin yläosaan. Suunnitteluratkaisua on tarkistettu ja kaavaehdotuksessa osoitettu mahdollisuus lisärakentamiseen. 8.3 Mielipiteen pääkohta: Tasapuolisuuden ja kohtuullisuuden nimissä vaadimme entisen rakennusoikeuden säilyttämistä tontillamme ehdotuksemme mukaan (kuvaliite) sekä ehdotamme alaosaan lisärakennusoikeutta yhteisesti tonttien 16, 20, 21 kanssa yhdessä ehdottamallamme tavalla. Kaavaluonnoksen kuulemisvaiheessa jätetyn mielipiteen jälkeen tonttien 16, 20 ja 21 omistajat ovat tarkentaneet tavoitteitaan tonttien 16, 20 ja 21 osalta siten, että tonttien alarinteeseen ei osoitettaisi uudisrakentamista. Tämä vaikuttaa myös tontin 22 alarinteen suunnitteluun.

13 12 (15) Kaavaluonnosvaiheen jälkeen on arvioitu mahdollisuutta lisärakentamisen osoittamiseksi kaavassa tontin yläosaan. Suunnitteluratkaisua on tarkistettu ja kaavaehdotuksessa osoitettu mahdollisuus lisärakentamiseen. 8.4 Mielipiteen pääkohta: Kun rakennus suojellaan kaavassa, merkitsee se omistajilleen ennen kaikkea rasitetta. Tämä tulisi erityisesti huomioida ja kompensoida suojelun yhteydessä. Odotamme elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen yhteydenottoa, kuten laki määrää (Laki rakennusperinnön suojelemisesta; 1 luku, 1 ), jotta voimme osallistua asian valmisteluun. Odotamme myös Museoviraston lausuntoa sekä selvitystä valtion korvausvelvollisuudesta (3 luku, 13 ). Asia merkitty tiedoksi. 8.5 Mielipiteen pääkohta: Olemme pyytäneet tonttimme länsiosassa kulkevan kaavaan merkityn johdon poistamista mahdollisesti tarpeettomana. Mitään selitystä sille merkinnälle emme ole vielä saaneet. Johtokuja on todettu tarpeettomaksi ja se on poistettu kaavaehdotuksesta.

14 13 (15) 9 Salmivuori Jarno ja Norma [hallitsevat hallinnanjakosopimuksella tontin 14 osaa A ] 9.1 Mielipiteen pääkohta: Kun tonttia 14 tarkastelee tonteilla 13 ja 30 tapahtuvan voimakkaan kehityksen valossa, on mielestämme erittäin perusteltua todeta, että myös tontti 14 kuuluu tähän Venevalkamantien kokonaisuuteen. Tontti 14 on ikään kuin ison kerrostalon ja rivitalon puristuksessa. Tontille 14 tulee myöntää sama tehokkuusluku tasa-arvoisuusperiaatteen nimissä, kuin tontille 13, eli e=0,375. Täten syntyy ratkaisu, minkä pohjalta kolme osaomistajaa voivat jakaa lisääntyneen rakennusoikeuden rationaalisella tavalla keskenään yhteisymmärryksessä. Tontin tehokkuuteen vaikuttaa tontin käyttötarkoitus. Lähtökohdiltaan tontin 14 katsotaan kuuluvan kaupunkirakenteellisesti alueen muuhun pientalokokonaisuuteen. Tontti 13 kytkeytyy Venevalkamantien asuinkerrostalovaltaiseksi kehittyneeseen kokonaisuuteen. Tontti 14 rakennuksineen on selkeästi korkeammalla suhteessa tonttiin 13. Kaavasuunnittelussa tarkastellaan tonttia kokonaisuutena ja rakennusoikeuden määrää koko tontin osalta. Tontti on varsinainen maanomistuksen yksikkö, eikä maankäyttöä ole tarkoituksenmukaista tarkastella erillisen hallinnanjaon mukaan. 9.2 Mielipiteen pääkohta: Tontille 14 tulee myöntää oikeus rakentaa 2 uutta asuinrakennusta nykyisen kahden rakennuksen lisäksi. Näiden uusien rakennusten sijoittelun tontilla osakkaat pystyvät myös järkevällä tavalla jakamaan sen sijaan, että tontille myönnettäisiin oikeus rakentaa vain 1 uusi rakennus, mikä johtaisi osaomistajien kesken lähes mahdottomaan tilanteeseen löytää hyvä ratkaisu ja säilyttää kansalaisrauha. Samalla tehokkuusluvulla tontin 13 kanssa toteutuu erittäin tärkeä kaupunkilaisten tasavertaisuusperiaate. Kaavasuunnittelussa tarkastellaan tonttia kokonaisuutena ja rakennusoikeuden määrää koko tontin osalta. Maankäyttöä ei tarkastella tontinomistajien keskinäisen hallinnanjakosopimuksen mukaan.

15 14 (15) 10 Liukko Pasi ja Piia [hallitsevat hallinnanjakosopimuksella tontin 14 osaa B ] 10.1 Mielipiteen pääkohta Asumisviihtyvyyden ja arvonalennuksen muodossa katsomme, että tasavertaisuuden nimissä tuleva rakennusoikeus kohdistetaan ehdottomasti meidän omistus/hallintaalueelle, koska myös omistusosuutemme alueesta 14 on 50 %. Uudet kerrostalot Venevalkamantie 3:ssa ja mahdollinen rivitalo Venevalkamantie 1:ssa (alue 13) vaikuttavat selvästi eniten juuri meidän omistus- ja hallintaosuudelle alueen 13 vieressä. Asumisviihtyvyys nykyisellä tontilla 14 ei kärsi, vaikka siihen tasavertaisuuden nimissä myönnettäisiin lupa kahdelle uudelle talolle ja tehokkuuslukua nostettaisiin huomattavastikin nykyisestä kokonaistehokkuudesta 0,15 jopa tehokkuuslukuun 0,25. Vertailun vuoksi naapuritontin Venevalkamantie 1:n (alue 13) uusi esitetty tehokkuusluku on 0,375 joten tuo erotus on aika kohtuuton. Sinänsä tehokkuusluku 0,375 Venevalkamantie 1:n tontille on liian suuri tai ainakin ehdoton maksimi. Kaavasuunnittelussa tarkastellaan tonttia kokonaisuutena ja rakennusoikeuden määrää koko tontin osalta. Tontti on varsinainen maanomistuksen yksikkö, eikä maankäyttöä ole tarkoituksenmukaista tarkastella erillisen hallinnanjaon mukaan. Kaavaratkaisu mahdollistaa uudisrakennuksen sijoittumisen alueelle B. Prosessin edetessä yhdyskuntalautakunta on esittänyt tavoitteeksi kerrostaloratkaisun tutkimisen tontille 13. Kerrostaloratkaisu on todettu kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti tarkoituksenmukaiseksi ja mahdolliseksi ratkaisuksi tontille 13. Suunnitteluratkaisu on tarkistettu kerrostaloratkaisun mukaiseksi.

16 15 (15) 11 Kupias Virpi [hallitsee hallinnanjakosopimuksella tontin 14 osaa C ] 11.1 Mielipiteen pääkohta: Kaavaluonnoksen havainnekuvassa tontin 14 lisärakennusoikeudelle on osoitettu 2 vaihtoehtoista sijoituspaikkaa. Voimassa olevan tontin omistajien sisäisen hallinnanjakosopimuksen mukaisella kolmannella osalla ei tällä hetkellä ole rakennusoikeutta ollenkaan, joten olisi oikeudenmukaista, että lisärakennusoikeuden ensisijainen sijoituspaikka olisi tällä hallinta-alueella (alue C). Liitteenä olevassa tontinkäyttöluonnoksessa on tutkittu tontin osan soveltuvuus asuinrakennuksen sijoittamiseen sekä ajoyhteyden järjestäminen. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että alue C soveltuu hyvin asuinrakentamiselle tontin haasteellisuudesta huolimatta. Mielipiteen liitekartta: Kaavasuunnittelussa tarkastellaan tonttia kokonaisuutena ja rakennusoikeuden määrää koko tontin osalta. Tontti on varsinainen maanomistuksen yksikkö, eikä maankäyttöä ole tarkoituksenmukaista tarkastella erillisen hallinnanjaon mukaan. Uuden rakennuspaikan sijoittaminen tontille on haastavaa tontin jyrkkyyden ja Vanhan Turuntien melun vuoksi. Kaavaratkaisu mahdollistaa uudisrakennuksen sijoittumisen alueelle C.

Asemakaavan muutos 7. kaupunginosa, osa korttelia 1052

Asemakaavan muutos 7. kaupunginosa, osa korttelia 1052 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Asemakaavan muutos 7. kaupunginosa, osa korttelia 1052 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16630 annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin 1 Partanen Jussi Sisällysluettelo 1 Uudenmaan

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskien 7. kaupunginosan osaa korttelia 1052 (Venevalkamankuja)

Asemakaavamuutos koskien 7. kaupunginosan osaa korttelia 1052 (Venevalkamankuja) Yhdyskuntalautakunta 29 28.02.2012 Yhdyskuntalautakunta 42 05.03.2013 Kaupunginhallitus 80 13.03.2013 Yhdyskuntalautakunta 153 03.12.2013 Kaupunginhallitus 318 11.12.2013 Asemakaavamuutos koskien 7. kaupunginosan

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI. Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin sisältö

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI. Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin sisältö Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Kaavakartta nro 12459 1 (5) Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017, täydennetty 1.12.2017 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro

Lisätiedot

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2.

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2. 990:0M50 S 4 S4 6 3 9 S0 3 4 5 7 36 5 83.4 84.3 84.3 84.8 87.9 88.5 83.5 Satamakatu Koljonniemenkatu Minna Canthin katu 50 0 0 40 30 0 500 76500 yap/50 ap/00pm rto- ap/sr- saa- (--) (--) p sr-5 4500 ap

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

Lausunto. Yhteenveto sisältää mennessä jätetyt lausunnot ja muistutukset. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Palautteen antaja ja pvm

Lausunto. Yhteenveto sisältää mennessä jätetyt lausunnot ja muistutukset. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Palautteen antaja ja pvm Sivu 1 (6) Lausunnot Palautteen antaja ja pvm Uudenmaan ELY-keskus 30.1.2017 Yhteenveto sisältää 24.2.2017 mennessä jätetyt lausunnot ja muistutukset. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Lausunto Vastine

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset VIROLAHDEN KUNTA Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset lausuntojen ja muistutusten vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 707-P30712 kuuleminen / vastineet 1 (13) Auranen Maria Sisällysluettelo

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

Kaavakartta nro (5) Hankenro 0740_38 HEL

Kaavakartta nro (5) Hankenro 0740_38 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Kaavakartta nro 12484 1 (5) Hankenro 0740_38 HEL 2015-007191 13.10.2017 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Haagan alueen (Vaakatie 4 ja 6) asemakaavan muutos (nro 12484) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI YLEISTÄ Rakennusten sijoittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan siihen, että rakennusmassat rajaisivat oleskelupihaa, jolloin naapurin asuinrakennuksesta ei olisi suoraa

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO 17.1.2013 16.2.2013. Kaavaluonnoksesta saatu palaute vastineineen 28.2.2013 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Kaavakartta nro 12459 Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017 1 (11) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos 745/10.02.03/2016 ASRA 58 Nurmijärven kunta on tehnyt aloitteen Kirkonkylän keskustan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

1.02 Asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue.

1.02 Asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.02 Asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 5.03 6.011 Lähivirkistysalue,

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö ASEMAKAAVAN MUUTOS osa 7. kaupunginosan korttelista 1052 29.4.2011, tarkistettu 26.3.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE.

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1(3) 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. 3 KULTTUURI JA OPETUSTOIMINTAA PALVELEVIEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖKUVA

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI / 6 VASTINE

MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI / 6 VASTINE 1 / 6 VASTINE MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 180 Keskustan asemakaavan muutos, kortteli 180 on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 8.4. 7.5.2013 Mynämäen kunnassa. Luonnoksesta on

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS VATIALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LENKKITIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.10.2013 ASEMAKAAVAN NUMERO 727 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI KYLÄ VATIALA KORTTELIT 1350

Lisätiedot

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VIROLAHDEN KUNTA Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 Luonnosvaiheen vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24767 Luonnosvaiheen vastineet

Lisätiedot

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla 2.10.2013 Pispalan asemakaavojen uudistaminen, I-vaihe, kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 1(6) 22.10.2015 THUREVIKIN PAPPILA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Asemakaavan muutos koskee Tornion kaupungin 12. Palosaaren

Lisätiedot

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 )

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 ) Rakennuslautakunta 31 17.06.2015 Rakennuslautakunta 37 26.08.2015 Helsingin hallinto-oikeuden lausuntopyyntö rakennuslautakunnan päätöksestä 31, 17.6.2015 (5.kaupunginosan korttelin 57 tontti 15, Mäntymäentie

Lisätiedot

Hähniemi V098 Villähde Kortteli 6 tontit 24-28 Asemakaavan muutos

Hähniemi V098 Villähde Kortteli 6 tontit 24-28 Asemakaavan muutos Liite yleiskaavoittajan päätös 5.3.2015 2 Nastolan kunta Villähde Kortteli 6 tontit 24-28 Asemakaavan muutos Luonnosvaiheen vastineet mielipiteisiin ja lausuntoihin Arkyhtymä Oy Lahti Nastolan kunta Luonnosvaiheen

Lisätiedot

LIITE 12 OTTEET RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA SEKÄ KAAVAMERKINNÖISTÄ JA MÄÄRÄYKSISTÄ

LIITE 12 OTTEET RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA SEKÄ KAAVAMERKINNÖISTÄ JA MÄÄRÄYKSISTÄ LIITE 12 OTTEET RANTA-ASEMAKAAVAEHDOTUKSESTA SEKÄ KAAVAMERKINNÖISTÄ JA MÄÄRÄYKSISTÄ LIITE 13 HAVAINNEKUVA LIITE 14 ASEMAKAAVAN SEURANTALOMAKE LIITE 15 VASTINEET KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLOAIKANA SAATUIHIN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AKR AP AO AO-33 YL VL VL-7 ET W 0020500 Asuinkerros- ja rivitalojen korttelialue. 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0050033

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Kirje 1 (1) Ympäristökeskus

Helsingin kaupunki Kirje 1 (1) Ympäristökeskus Helsingin kaupunki Kirje 1 (1) Ympäristökeskus 24.5.2012 Helsingin kaupunki, kirjaamo Kaupunkisuunnitteluvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki Ympäristökeskuksen kannanotto Munkkiniemen tontin 30008/22,

Lisätiedot

Kaavoitettavan alueen alustava rajaus, kaavamuutoshakemus, asemapiirros ja ilmakuvaupotus ovat esityslistan liitteenä.

Kaavoitettavan alueen alustava rajaus, kaavamuutoshakemus, asemapiirros ja ilmakuvaupotus ovat esityslistan liitteenä. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 46 30.03.2016 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 95 08.06.2016 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 136 27.09.2016 Aatoksen ympäristön asemakaavan hyväksyminen YMPTEKLT 46

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi. Kuva muistokivestä ja sijaintikartta:

Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi. Kuva muistokivestä ja sijaintikartta: Rakennuslautakunta 38 01.08.2018 Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi 263/12.04.00/2018, 49/10.03.00.08/2017 Rakennuslautakunta 01.08.2018 38 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET - MATINMÄKI

ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET - MATINMÄKI ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET - MATINMÄKI Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 1.046 4.041 5.011 Erillispientalojen korttelialue. Asuinrakennuksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta IX KAUPUNGINOSAN KORTTELIN NO 144 TONTIN NO 66 ASEMAKAAVAN MUU TOSEHDOTUS. KARTTA NO 7264, JOTA EI TARVITSE ALISTAA YMPÄRISTÖMI NISTERIÖN VAHVISTETTAVAKSI. (SILTAKATU 17) Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Varesniemen ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 7.11. 7.12.2016. Kaavaluonnoksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana mielipiteitä.

Lisätiedot

Maankäyttösopimusten soveltamisohjeet

Maankäyttösopimusten soveltamisohjeet Maankäyttösopimusten soveltamisohjeet 1 Maankäyttösopimuksen tarpeellisuus Mikäli ensimmäinen asemakaava tai kaavamuutos laaditaan alueelle, jolla sijaitsee yksityisen omistamaa maata, tulee aina selvittää

Lisätiedot

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014 Kaupunginhallitus 328 03.11.2014 Kaupunginhallitus 344 17.11.2014 Kaupunginhallitus 7 19.01.2015 Kaupunginhallitus 49 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 10 09.03.2015 Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) HOTELLI MARSKI, ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12355 Hankenro 0888_3 HEL 2014-000888 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja asemakaavaluonnosaineisto nähtävillä

Lisätiedot

http://nurxcity/webmap/content/result.htm

http://nurxcity/webmap/content/result.htm Sivu 1/6 KIRKONKYLÄ, Krannila Määräysnumero Ulkoasu 2.000 2.001 3.000 5.001 8.000 10.000 selitys Asuinkerrostalojen korttelialue. Rakennusten ensimmäiseen kerrokseen saa sijoittaa liiketiloja ja julkisia

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 345 /2015 35 KERCA V (2301) ASEMAKAAVAN MUUTOS 20.5.2015/35 Kkj. 35 Asemakaavan muutosalue sijaitsee 9. Alikeravan kaupunginosassa, noin 3 km:n etäisyydellä kaupungin keskustasta etelään, Kercan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Korttelin 3325 puistoalueen asemakaavan muutos Klaukkalassa 464/10.02.03/2014 ASRA 57 Nurmijärven kunta aloittaa Klaukkalan korttelin 3325 puistoalueen asemakaavan

Lisätiedot

YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET DO :43

YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET DO :43 YLI-IIN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS RAKENTAMISTAPAOHJEET 31.1.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1 2 ALUEET... 2 3 TEOLLISUUSALUE... 6 4 LOPUKSI... 7 1 1 JOHDANTO Nämä rakentamistapaohjeet

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin

Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Kaava V 45 Koivissillan asemakaava ja asemakaavan muutos, vastineet kaavamuutosehdotuksesta annettuihin lausuntoihin ja muistutuksiin Koivissillan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ehdotus pidettiin

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus:

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus: 1 RAKENNUSTAPAOHJEET Muutoksen kuvaus: Asemakaavamuutoksessa on poistettu kaksi rivitalotonttia ja osoitettu niiden tilalle kolme pientalotonttia sekä virkistysaluetta. Alueen pohjoisosaan Pihakadun varrelle

Lisätiedot

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen 627/08/10/2010 TEK 147 AirIX Ympäristö Oy on laatinut 27.4.2011 päivätyn kaavaluonnoksen Hulhavanahon, Luokkavaaran

Lisätiedot

Mittakaava: 1: m. Laukaan kunta

Mittakaava: 1: m. Laukaan kunta Laukaan kunta Mittakaava: 1:2000 50 m Kataanmäen asemakaavamääräykset: Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.02 Asuinpientalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen korttelialue. Rakennussuunnittelussa on otettava

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI KAAVOITUS

RAUMAN KAUPUNKI KAAVOITUS M O N N A N U M M I R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T RAUMAN KAUPUNKI KAAVOITUS 8.10.2002 Lähtökohdat Monnanummen alue sijaitsee kaupunki- ja maalaismaiseman rajavyöhykkeellä. Se rajautuu pohjoisessa

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET:

TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET: KAAVA 02 SIVU 1/4 TEMMES KESKUSTA 1:2000 RAKENNUSKAAVAN MUUTOS KOSKEE KORTTELEITA 1-19, 21 JA 31 SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ RAKENNUSKAAVATIE-, LIIKENNE-, VIRKISTYS-, ERITYIS-, MAA- JA METSÄTALOUS- SEKÄ VESIALUEITA.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ euroa. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ euroa. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (6) 32 Laajasalossa sijaitsevan Deckerin huvilan asemakaavan (nro 12489) HEL 2013-016355 T 10 03 03 Hankenumero 5364_1 Päätös päätti hyväksyä 30.1.2018 päivätyn asemakaavan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) SUOMEN KANSALLISTEATTERIA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12027 Hankenro 0890_1 (Kslk dnro 2009-449) HEL 2012-004893 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.3.2016, PÄIVITETTY 2.9.2016 KIELOTIE 38-44 ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002314, EROTETTU OMAKSI TYÖKSEEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSESTA NRO 002299 Kaavamuutosalue sijaitsee

Lisätiedot

Kuvia suunnittelualueelta Liite 2

Kuvia suunnittelualueelta Liite 2 Kuvia suunnittelualueelta Liite 2 Vasemmalla katunäkymä Kaaritietä pohjoiseen ja oikealla Koivupolkua kaakkoon. Taustalla nähtävissä rakentamatonta tontin osaa. Vasemmalla näkymä Lehmuspolkua itään, Keskustien

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T :

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : 12:43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Kuva Selitys A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Yleisten rakennusten korttelialue, jolla

Lisätiedot

LIITE 2/ Kauppakatu ma-yp AKP ap/3as 1ap/80Km2 1ap/80Rm2 1ap/140Pm2 III (2-29-6) sr-13.

LIITE 2/ Kauppakatu ma-yp AKP ap/3as 1ap/80Km2 1ap/80Rm2 1ap/140Pm2 III (2-29-6) sr-13. Snellmaninkatu Vahtivuorenkatu Kauppakatu 8.0 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8.8 8.9 8. 8.9 8. 8.8 8. 8. 8.9 8.8 8. 8.9 8. 8. 8.8 8. 8. 8. 8. 8. 8. K/ 9 0 9 pp 000 +9.0 +9. IV III II +00.0/tt

Lisätiedot

AK-VIII. 2980.0 k-m 2. Asunto Oy Lappeenrannan Viipurin Vaneri 2 Myllymäenkatu 21 53100 LAPPEENRANTA

AK-VIII. 2980.0 k-m 2. Asunto Oy Lappeenrannan Viipurin Vaneri 2 Myllymäenkatu 21 53100 LAPPEENRANTA Rakennuslautakunta 10 05.02.2013 Lupa nro 2012-497 / Asunto Oy Lappeenrannan Viipurin Vaneri 2:n rakennuslupahakemus RAKLA 10 Rakennuslupa nro 2012-497 Rakennuspaikka: 405-4-64-2 Pinta-ala 0.0 Laivastokatu

Lisätiedot

ERITYISET MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVA-ALUEEN ULKOPUOLELLE SEKÄ RANTA-ALUEILLE RAKENNETTAESSA

ERITYISET MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVA-ALUEEN ULKOPUOLELLE SEKÄ RANTA-ALUEILLE RAKENNETTAESSA ERITYISET MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVA-ALUEEN ULKOPUOLELLE SEKÄ RANTA-ALUEILLE RAKENNETTAESSA 4 Suunnittelutarvealue Suunnittelutarvealuetta Hattulan kunnassa on maankäyttö- ja rakennuslain 16 :n 1 momentissa

Lisätiedot

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Osayleiskaavan muutos Mäntyharjun kunnan (507) Niinimäen kylän (419) tilan Antinmäki 1:66 osa-alueella. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti jarmo.makela@karttaako.fi

Lisätiedot

Kuvia suunnittelualueelta Liite 2

Kuvia suunnittelualueelta Liite 2 Kuvia suunnittelualueelta Liite 2 Vasemmalla katunäkymä Kaaritietä pohjoiseen ja oikealla Koivupolkua kaakkoon. Taustalla nähtävissä rakentamatonta tontin osaa. Vasemmalla näkymä Lehmuspolkua itään, Keskustien

Lisätiedot

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE

NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE KANGASALAN KAUPUNKI Kaavaselostus 1 (7) NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIERTOLANTIE 1. Perus- ja tunnistetiedot PÄIVÄYS 20.8.2018 ASEMAKAAVAN NUMERO 818 KAUPUNKI Kangasala OSA-ALUE Nattari/002 KORTTELI 1008

Lisätiedot

SUISTAMONKATU ASEMAKAAVA MUUTOS

SUISTAMONKATU ASEMAKAAVA MUUTOS SUISTAMONKATU ASEMAKAAVA MUUTOS Luonnos vaiheen yleisötilaisuus 6.3.2018 klo 18.00 Kimmo Kymäläinen SUOMALAINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUN JÄRJESTELMÄ TOTEUTUSSUUNNITTELU ASEMAKAAVA YLEISKAAVA/ OSAYLEISKAAVA

Lisätiedot

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus. Vaalan kunta

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus. Vaalan kunta Vaalan kunta Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus Vireilletulo: 16.9.2016 Nähtävilläolo: Kaavaluonnos 16.9. 30.9.2016 Kaavaehdotus Hyväksyminen: Kunnanhallitus Selostus koskee 16.1.2017

Lisätiedot

http://tkuwebmap/webmap/content/result.htm

http://tkuwebmap/webmap/content/result.htm Sivu 1/5 Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.0 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET:@@ 1.04 1.040 Erillispientalojen korttelialue. Alueella saa rakentaa korkeintaan yhden asunnon erillispientaloja. Asuinrakennuksissa

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

SILIKALLIO 11.10.2006 RAKENTAMISTAPAOHJEET

SILIKALLIO 11.10.2006 RAKENTAMISTAPAOHJEET 1 / 12 Ohjeet koskevat tontteja: 1562-1 1562-2 1562-3 1562-5 1562-6 1563-1 1563-2 1563-3 1564-1 1564-2 Näille tonteille saa rakentaa 1-1½ -kerroksisia rakennuksia, joissa on puiset, tiiliset tai rapatut

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA

LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA LÖYDÖN KARTANON RANTA-ASEMAKAAVA Mikkelin kaupunki (491) Vitsiälän kylä (564) Heikintila 1:114 Loma-Löytö 1:133 (osa) Löytö 1:145 (osa) Kartanonranta 1:177 Kaavaluonnos 22.3.2013 1: 2000 MRL 63 ja 62 :

Lisätiedot

http://opaskartta.turku.fi/ims/fi/map/print

http://opaskartta.turku.fi/ims/fi/map/print Turun karttapalvelu :: Tulostussivu http://opaskartta.turku.fi/ims/fi/map/print Sivu 1/1 6.3.2014 3200 m Kiinteistöliikelaitos KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE 6.3.2014 Rekisteriyksikkö 529-499-8-9 Dosentti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.3.2016 KIELOTIE 34-44 VVO & SUOJELU ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002299 Kaavamuutosalue sijaitsee Tikkurilan kaupunginosassa. Suunniteltavaan alueeseen kuuluu korttelin

Lisätiedot

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta

Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos. Vaalan kunta Vaalan kunta Vireilletulo: Nähtävilläolo: Kaavaluonnos xx.xx.2016 xx.xx.2016 Kaavaehdotus Hyväksyminen: Kunnanhallitus Martinlahden asemakaavan muutos korttelissa 7 Kaavaselostus / luonnos Selostus koskee

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

PEURANTIE asemakaavan muutos (nro 3547)

PEURANTIE asemakaavan muutos (nro 3547) n muutos (nro 3547) ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAADUT LAUSUNNOT SEKÄ NIIHIN LAADITUT VASTINEET 21.01.2015 Asemakaavan muutosluonnos on ollut MRA 30 :n mukaisesti nähtävillä 9.10. 10.11.2014. Kaavaluonnoksesta

Lisätiedot

Visatie 16-18 asemakaavamuutoksen (2304) luonnoksesta saatujen lausuntojen referaatit sekä niiden vastineet

Visatie 16-18 asemakaavamuutoksen (2304) luonnoksesta saatujen lausuntojen referaatit sekä niiden vastineet Visatie 16-18 asemakaavamuutoksen (2304) luonnoksesta saatujen lausuntojen referaatit sekä niiden vastineet Asemakaavamuutoksen luonnos on ollut nähtävillä MRA 30 mukaisesti 23.3. - 17.4.2015. Tiedoksi/Lausuntopyynnöt:

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus)

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Lupatunnus 17-0066-POI 12.12.2017 Sivu 1 Asia Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Hakemus on saapunut 3.11.2017 ja sitä on täydennetty 1.12.2017. Rakennuspaikka EDIS, 257-411-0001-0296

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Hyvinkään kaupunki, ympäristölautakunta PL 21 05801 Hyvinkää Keski-Uudenmaan maakuntamuseon lausunto Hyvinkään kaupungin rakennusjärjestysluonnoksesta HEL 2016-005241

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

1.04 Erillispientalojen korttelialue.

1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 5.021 Lähivirkistysalue, jolla puusto tulee säilyttää tai hoitaa siten,

Lisätiedot

A-26/s-2 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

A-26/s-2 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET A-26/s-2 Asuinrakennusten korttelialue. varasto-, huolto-, kerho-, sauna- yms. tiloja asuinrakennuksen kaikkiin kerroksiin, ullakolle tai piha-alueelle niille osoitetuille

Lisätiedot

Sallatunturin asemakaavan laajennus, Pyhäjärven alue, korttelit ja sekä asemakaavan muutos, Keselmäjärven alue, kortteli 150 tontti 3

Sallatunturin asemakaavan laajennus, Pyhäjärven alue, korttelit ja sekä asemakaavan muutos, Keselmäjärven alue, kortteli 150 tontti 3 SALLAN KUNTA Sallatunturin asemakaavan laajennus, Pyhäjärven alue, korttelit 381-383 ja 396-398 sekä asemakaavan muutos, Keselmäjärven alue, kortteli 150 tontti 3 24.4.2018 P31622 I (I) Sallatunturin asemakaavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunginhallitus Itä-Pasilan Allianssin tonttia 17023/2 ja tontin itäpuolista katu- ja puistoaluetta koskevasta asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12077) HEL

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1246-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL 2016-004225 10.5.2016 ANNALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

ASEMATIE 50 Ak 201 8. kaupunginosa Kortteli 104 tontti 3 Asemakaavan muutos

ASEMATIE 50 Ak 201 8. kaupunginosa Kortteli 104 tontti 3 Asemakaavan muutos 1 KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö 7.5.2013 ASEMATIE 50 Ak 201 8. kaupunginosa Kortteli 104 tontti 3 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 245 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

Rakennus on rakennettu asuinrakennuksena, mutta sen käyttötarkoitus on muutettu v päiväkodiksi.

Rakennus on rakennettu asuinrakennuksena, mutta sen käyttötarkoitus on muutettu v päiväkodiksi. Kiinteistö 3485/16, Kiikkaistenkuja 13, 01800 Klaukkala Tontti Tontti sijaitsee Klaukkalan asemakaava-alueella. Asemakaavamerkintä on AO2 ½I, erillispientalojen korttelialue. Tontin pinta-ala on 1 882

Lisätiedot

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18

MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18 MYYDÄÄN KASARMIRAKENNUS 18 RYKMENTINTIE HYRYLÄ MYYNTIKOHDE Kiinteistöllä 858-15-5727-1 sijaitseva kasarmirakennus osoitteessa Rykmentintie, Tuusula. Rakennus rakennusnumero br-ala m2 RO k-m2 toimistorakennus

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot