ATK yrittäjän työvälineenä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ATK yrittäjän työvälineenä"

Transkriptio

1 ATK yrittäjän työvälineenä Internet viestintä- ja kauppakanavana Kouluttaja Timo Laapotti / F4U Foto For You f4u@f4u.fi

2 Esityksen sisältö Tietoverkko Internet Historia, toimintaperiaate, kytkeytyminen, palvelut A-ajokortti: Internet Yrityksen sivut verkkoon Sähköpostimarkkinointi Verkkokauppa Muut markkinointikeinot netissä

3 Tietoverkko Tietoverkossa on yhteen kytkettyjä tietokoneita. Tietoverkon käyttäjät voivat esim. käyttää yhteisiä oheislaitteita, ohjelmia ja tietokantoja sekä välittää viestejä. Tietoverkot vähentävät ihmisten ja materiaalin kuljetuksen tarvetta sekä tehostavat ajankäyttöä.

4 Internet Internet = maailmanlaajuinen tietoliikenneverkko (tiedonsiirtoverkko). Se on muodostettu liittämällä lukuisia aliverkkoja toisiinsa. Internetin historiaa: 1970-luvun alussa USA:n puolustusministeriö halusi rakentaa toimintavarman tietoverkon esim. pommitusten varalle -> ARPAnet-verkko

5 Internetin historiaa ARPAnet toimi pakettivälityksen periaatteella. Tieto pilkottiin paketteihin, jotka sisälsivät lähettäjän ja vastaanottajan osoitteet. Paketti haki verkossa reittinsä vastaanottajalle. Yliopistoilla oli omat vastaavat järjestelmänsä.

6 Internetin historiaa 1970-luvulla Ethernet-lähiverkko NSF eli Yhdysvaltain kansallinen tiedesäätiö rakensi viisi supertietokonekeskusta ja yhdisti ne tietoverkon avulla toisiinsa. Yliopistojen tietoverkot yhdistettiin tähän verkkoon, jolloin Internet alkoi kasvaa luvulla verkossa kymmeniä koneita, luvulla tuhat, 1990-luvun puolivälissä ja kesällä konetta verkossa. Tällä hetkellä Internetin käyttäjiä on laskettu olevan n. 1,7 miljardia.

7 Internetin toimintaperiaate Internetin rungon muodostavat palvelinkoneet. Ne sisältävät ja välittävät käyttäjille tarkoitetut palvelut ja etsittävän tiedon. Jokaisella Internetiin kytketyllä tietokoneella on oma IP-osoite (esim: ). Sille voidaan määritellä myös selväkielinen nimi (esim:

8 Internetin toimintaperiaate Tiedonsiirto Internetissä tapahtuu TCP/IPprotokollan avulla. Protokolla kertoo, miten koneiden tulee keskustella keskenään. Tieto liikkuu verkossa paketteina, joiden mukana kulkee lähettäjä- ja vastaanottajatieto. Verkkoon voidaan kytkeä millainen kone tahansa. Internetiä ei hallinnoi kukaan.

9 Internetiin kytkeytyminen Internet-operaattorit tarjoavat erilaisia kytkentämahdollisuuksia Internetiin Puhelinmodeemiyhteys ISDN-yhteys Kaapelimodeemi ADSL-yhteys Mobiililaajakaista GRPS-yhteys Kiinteä yhteys Langaton yhteys

10 Internetin palvelut World Wide Web (www) on hypertekstiin pohjautuva informaatiojärjestelmä. Www-dokumentti voi sisältää tekstin lisäksi multimediaelementtejä. Hyperteksti tarkoittaa toisiinsa linkitettyjä sivuja. Www-sivunkuvauskieli on html (Hypertext Markup Language). Erikoistoimintoja sisältävät sivut voivat sisältää muitakin tekniikoita esim. Java- ja Flashtoteutuksia

11 Internetin palvelut Www-sivut siirtyvät palvelimelta asiakaskoneelle käyttäen HTTP-protokollaa. Www-dokumentit yksilöidään URL-osoitteiden avulla. URL koostuu kolmesta osasta: protokollasta (esim. http), koneen nimestä (esim. f4u.fi), hakemistopolusta (esim. galleria) ja tiedoston nimestä (esim. sampo.html). HTTPS on salattu protokolla.

12 Internetin palvelut Www-sivuja voidaan esittää selainohjelman avulla. Selainohjelmia ovat esim. Internet Explorer ja Mozilla Firefox. Muita protokollia: FTP-tiedostonsiirto, SMTPsähköposti, Telnet tekstipohjainen pääteyhteys ja SSH salattu tekstipohjainen pääteyhteys. Uutis- eli keskusteluryhmät, IRC (Internet Relay Chat), Internet-puhelut (esim. Skype, Messenger), vertaisverkot (P2P eli peer to peer).

13 Palveluiden käyttäminen Rekisteröityminen: tietojen syöttäminen, käyttäjätunnus ja salasana. Pankkipalvelut Verkkokaupat Hakukoneet Sähköposti Lisätietoa internetiin liittyen esimerkiksi:

14 A-ajokortti: Internet A-ajokorttikokokeen vaatimukset (Tieke): WWW-sivun löytäminen URL-osoitteen perusteella URL-osoitteen kopioiminen Tietoturva virustorjunta, haittaohjelmat palomuurin merkitys evästeet Selaimen asetukset aloitussivun määrittäminen ponnahdusikkunat välimuistin ja sivuhistorian tyhjentäminen

15 A-ajokortti: Internet A-ajokorttikokokeen vaatimukset (Tieke) jatkoa... Netiketti Kopioiminen ja/tai tallentaminen tiedostoksi wwwsivuilta Tulostaminen sivun ja valinnan tulostaminen tulostusasetukset ja esikatselu Suosikit / kirjanmerkit Etsi-toiminto Ohje-toiminto

16 A-ajokortti: Internet A-ajokorttikokokeen vaatimukset (Tieke) jatkoa... Sähköpostiviestit vastaanottaja, kopio, piilokopio rakenne: otsikko tai aihe, viestiosa, allekirjoitus viestin vastaanottaminen ja lähettäminen viestiin vastaaminen tai välittäminen viestin tulostaminen Sähköpostin liitetiedostot lähettäminen ja vastaanottaminen tallentaminentiedostojen pakkaaminen ja pakkauksen purkaminen koko, tyyppi ja muut ominaisuudet tiedostojen tarkistaminen virusten varalta

17 A-ajokortti: Internet A-ajokorttikokokeen vaatimukset (Tieke) jatkoa... Sähköpostiviestien hallinta kansioiden luominen ja nimeäminen viestien siirtäminen kansioihin viestien lajitteleminen etsi-toiminto Osoitteisto yksittäinen osoite, jakelulista tai ryhmä Tekijänoikeudet lähteiden käyttö plagiointi

18 A-ajokortti: Internet A-ajokorttikokokeen vaatimukset (Tieke) jatkoa... Tiedonhaku hakukanavat (hakukoneet, tietokannat, sanastot) hakutulosten arvioiminen Verkkopalveluiden käyttö rekisteröityminen palveluiden käyttäjäksi julkishallinnon asiointipalvelut tietokantapalvelut pankkipalvelut verkkokauppa-asioinnin perusteet

19 Yrityksen sivut verkkoon Verkkosivujen rakentaminen alkaa palveluntarjoajan valinnalla. Sivut tulee saada Internetiin kytketylle palvelinkoneelle. Tarjolla on useita ns. Webhotellipalveluita. Webhotellit tarjoavat esim. nimipalvelua, kotisivutilaa, sähköpostiosoitteita, tiedonsiirtokaistaa, domain-nimiä ja erilaisia palveluita.

20 Yrityksen sivut verkkoon Kun palvelintilaa on tarjolla, voidaan sivut rakentaa esim. verkkosivueditorilla (mm. Microsoft Frontpage ja ilmainen NVU) ja siirtää palvelimelle. Tiedonsiirto palvelinkoneelle esim. FTP:llä tai SSH:lla. Verkossa voit myös rakentaa ja julkaista sivut vaikka saman tien. Silloin et yleensä saa hyvää domain-nimeä. Esim. Google Page Creator.

21 Hakukonemarkkinointi Tilastojen mukaan yli 80 sivuston ensikävijöistä tulee hakukoneiden kautta. Tehokkain Internetin markkinointikeino Hakukoneoptimointi Optimoidaan verkkosivusto niin, että asiakkaat löytävät sen helposti hakukoneilla. Hakukonemainonta Ostetaan hakukoneeseen sponsoroitu linkki.

22 Hakukonemainonta Hakukoneyhtiölle maksetaan siitä, että saadaan omille kotisivuille osoittava linkki näkyville. Palveluja on monilla eri maksutavoilla. Esimerkiksi näkyvyys yrityshakemistoissa voi tulla kalliiksi. CPC (cost per click): Kun käyttäjä klikkaa sponsoroitua linkkiä, maksaa yritys hakukoneyhtiölle siitä. Mainoksen näytöstä ei makseta. Esim. Googlen AdWords.

23 Hakukoneoptimointi Hakukoneoptimointi tarkoittaa pyrkimystä saada verkkosivut sijoittumaan hakukonetuloksissa korkealle. Linkitys Mitä enemmän sivulle on linkkejä muilta sivuilta, sen korkeammalle päästään hakutuloksissa. Linkkien tulee olla laadukkailta sivuilta, ei esimerkiksi linkkihakemistoista. Lisäksi sivujen sisäinen linkitys tulee olla kunnossa. Klikkaa tästä ei ole hyvä linkki.

24 Hakukoneoptimointi Sisältö Hakusanat, joilla sivuston halutaan löytyvän hakukoneella, tulee olla sivustolla. Tärkeitä hakusanoja kannattaa luontevasti toistaa sivuilla. Otsikkotekstit luokitellaan leipätekstiä tärkeämmiksi. Title-elementti ja metatieto on tärkeää. Kun sisällön tekee käyttäjän kannalta miellyttäväksi, on se sitä oletettavasti myös hakukoneen näkökulmasta.

25 Hakukoneoptimointi Muista ilmoittaa uusi sivusto hakukoneelle. Esim. Google: Tilastoja siitä, miten hakukoneet luokittelevat sivustoja: Listoille tulisi päästä useilla toimintaan liittyvillä hakusanoilla. Kävijöiden tulisi olla motivoituneita, jotta saadaan myös tilauksia. Kävijöiden seuranta: Esim. Google Analytics Lisää tietoa:

26 Sähköpostimarkkinointi Sähköinen suoramarkkinointi. Toimii vastaavasti kuin normaali mainosjakelu, mutta jakelukanavana on sähköinen media. Esimerkiksi sähköposti ja tekstiviesti. Newsletter on sähköpostilla lähetetty uutiskirje. Se on useimmiten lähetetty markkinointitarkoituksessa. Muista kysyä asiakkaalta aina lupa sähköpostin lähettämiseen. Lähetä vain asiakasta kiinnostavia viestejä. Kohdista markkinointisi.

27 Sähköpostimarkkinointi Suoramarkkinointilaki: Asiakkaalta kysyttävä aina lupa suoramarkkinointiin. Poikkeuksena ammattihenkilö tai yritys, jonka toimenkuvaan kaupattava tuote/palvelu kuuluu. Späm eli roskaposti on sähköpostitse tapahtuvaa massapostitusta, johon ei ole etukäteen saatu vastaanottajan lupaa. Yleensä näin lähetetty suoramarkkinointiviesti on heikosti kohdennettu.

28 Sähköpostimarkkinointi Miten kerätä asiakastietoja? Kaikki mahdolliset tilanteet, joissa asiakkaalla on tietokone tai kynä ja paperia käytettävissä. Erilaiset kilpailut Lomake kotisivuilla Kohdennettuja asiakasrekisterejä myös myydään (esim. Fonecta) Muiden yritysten rekistereistä (lähetä vinkki kaverille)

29 Sähköpostimarkkinointi Sähköpostilistalle liittyminen pitää tehdä asiakkaalle helpoksi. Myös listalta poistumisen pitää olla helppoa. Listan koko ei ole tärkein asia, vaan laatu. Sähköpostimarkkinointiviestin rakentaminen Mieti asiaa asiakkaasi näkökulmasta Mieti mistä asiakkaasi ovat kiinnostuneita Tee vain kiinnostavaa ja viihdyttävää sisältöä Ei mitään ylimääräistä Lyhyt ja iskevä otsikko (asiakas pitää saada avaamaan viesti)

30 Sähköpostimarkkinointi Viestin lähettämisen ajankohtaa kannattaa miettiä Vaikka sähköpostin voi periaatteessa lukea milloin vain, usein se luetaan heti kun se saapuu Viesti kannattaa lähettää sellaiseen aikaan, että se todennäköisesti avataan ja luetaan heti Lähetä viesti eri aikaan kuin kilpailijasi Paras tapa olisi analysoida tuloksia ja sen perusteella valita sopiva lähetysajankohta Myös sitä kannattaa miettiä, kuinka usein viestejä lähettää. Viestien pitää olla aina mielenkiinnon herättäviä.

31 Sähköpostimarkkinointi Muuta huomioitavaa Mene viestissä suoraan asiaan ja pidä viestit lyhyinä Linkkaa yrityksesi verkkosivuille ja verkkokauppaan Esimerkiksi tuotetarjouksesta voisi olla linkki suoraan tuotteen tilaussivuille Jokaiseen viestiin täydelliset yhteystiedot ja tiedot, miten poistua listalta Yritä erottua kilpailijoista Sähköpostimarkkinointiin on omia työkaluja Lisätietoja:

32 Verkkokaupan perustaminen Verkkokaupan perustamisen voi jättää ammattilaisen huoleksi tai kaiken voi tehdä itse. Valmiita verkkokauppaohjelmistoja on sekä ilmaisia että maksullisia. Ohjelmistoa valittaessa voi miettiä ohjelmistojen hinnoitteluperiaatteita, käytettävyyttä, ulkoasua, hakukonepotimoitavuutta ja päivitettävyyttä. Asiakkaalle tarjottavat maksuvaihtoehdot voivat muodostua kaupan pitäjälle kalliiksi.

33 Muita keinoja yrityksen markkinointiin verkossa Yrityksen markkinointikanavina voivat toimia myös monet suositut viime vuosina julkaistut verkon palvelut kuten YouTube, MySpace ja Facebook. RSS-syötteet: Blogit Kumppanuusohjelmat (esim. Google AdSense). Erilaiset hakemistot (esim. Inoa.fi). Ulkoinen mainonta tukikeinona.

ATK yrittäjän työvälineenä

ATK yrittäjän työvälineenä ATK yrittäjän työvälineenä Internet viestintä- ja kauppakanavana 17.9.2008 Digipolis Kouluttaja Timo Laapotti / F4U Foto For You f4u@f4u.fi 0400 684 358 http://f4u.fi/ Tietoverkko Tietoverkossa on yhteen

Lisätiedot

ATK yrittäjän työvälineenä

ATK yrittäjän työvälineenä ATK yrittäjän työvälineenä Internet viestintä- ja kauppakanavana Timo Laapotti / F4U - Foto For You f4u@f4u.fi http://f4u.fi/mlykl/ 27.5.2008 Tietoverkko Tietoverkossa on yhteen kytkettyjä tietokoneita.

Lisätiedot

ATK yrittäjän työvälineenä

ATK yrittäjän työvälineenä ATK yrittäjän työvälineenä Internet viestintä- ja kauppakanavana 10.9.2009 Hotelli Kittilän kokoustila Kouluttaja Timo Laapotti / F4U Foto For You f4u@f4u.fi 0400 684 358 http://f4u.fi/ Tietoverkko Tietoverkossa

Lisätiedot

Mikä on internet, miten se toimii? Mauri Heinonen

Mikä on internet, miten se toimii? Mauri Heinonen Mikä on internet, miten se toimii? Mauri Heinonen Mikä on Internet? Verkkojen verkko Muodostettu liittämällä lukuisia aliverkkoja suuremmaksi verkoksi Sivustojen tekemiseen käytetään kuvauskielta HTML

Lisätiedot

ATK yrittäjän työvälineenä

ATK yrittäjän työvälineenä ATK yrittäjän työvälineenä Perusteet 16.3.2009 Rovaniemen Design Park Kouluttaja Timo Laapotti / F4U Foto For You f4u@f4u.fi 0400 684 358 http://f4u.fi/ ATK yrittäjän työvälineenä Esityksen sisältö A-ajokorttivaatimukset

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? Mihin tahansa markkinointikanavaan verrattuna, sähköpostimarkkinointi on tehokkainta. MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ?

Lisätiedot

Petri Ilmonen. Internet selkokielellä

Petri Ilmonen. Internet selkokielellä Petri Ilmonen Internet selkokielellä Sisällysluettelo Saatesanat 3 Johdanto 6 Internetin osaamissisällöt 8 1 Perustietoa tietokoneen käytöstä 10 1.1 Tietokoneen käynnistäminen 10 1.2 Käyttäjätunnus ja

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT MOBISITE-TYÖKALU MobiSite on työkalu matkapuhelimeen soveltuvan mobiilisivuston rakentamiseen. AIMO-järjestelmän jatkuvasti päivittyvä päätelaitetunnistus tunnistaa useimmat puhelinmallit ja mukauttaa

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Tietoturva. opettaja Pasi Ranne Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Pasi Ranne sivu 1

Tietoturva. opettaja Pasi Ranne Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä   Pasi Ranne sivu 1 Tietoturva opettaja Pasi Ranne Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä email: pasi.ranne@luksia.fi sivu 1 Miksi tietoturvallisuus on tärkeää? Yksi vakava uhka on verkkojen ja sähköpostin kautta leviävät

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

ECDL / ICDL Verkkoviestinnän perusteet Versio 1.0

ECDL / ICDL Verkkoviestinnän perusteet Versio 1.0 ECDL / ICDL Verkkoviestinnän perusteet Versio 1.0 Tarkoitus Tämä dokumentti sisältää ECDL/ICDL Verkkoviestinnän perusteet moduulin rakenteen. Tutkinnon rakenne koostuu tiedoista ja taidoista, jotka suorittajan

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

iphone ja ipad

iphone ja ipad 1 Laadinta- ja lähettämisohje Laadinnassa on mahdollista käyttää sähköpostipohjaa tai Word-asiakirjapohjia. Tietokoneilla (Windows 10) on erilliset ohjeet Word-asiakirjapohjien käyttöön, mutta tässä ohjeessa

Lisätiedot

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10

ULLA SANNIKKA. SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 ULLA SANNIKKA SENIORIN TIETOKONEOPAS Windows 10 TALENTUM Helsinki 2015 11., uudistettu painos Talentum Media Oy ja Ulla Sannikka ISBN 978-952-14-2582-0 ISBN 978-952-14-2583-7 (sähkökirja) ISBN 978-952-14-2584-4

Lisätiedot

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa OHJE 1 (8) Luottamuksellinen sähköposti Trafissa Trafi käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

Tietotekniikan koulutus Savonlinnassa

Tietotekniikan koulutus Savonlinnassa Tietotekniikan koulutus Savonlinnassa Paikka Savonlinnan ammatti ja aikuisopisto Pohjolankatu 4 6, Savonlinna Hinta 80 euroa/osallistuja, sisältää 20 h Koulutuspäivän kesto 5 tuntia, klo 10:00 15:00 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Kuka, mitä, häh? Kuka? Joonas Jukkara, ikä 30v, digimarkkinointia ja hakukoneoptimointia viimeiset 4+

Lisätiedot

Salatun sähköpostipalvelun käyttöohje

Salatun sähköpostipalvelun käyttöohje Salatun sähköpostipalvelun käyttöohje Lappeenrannan teknillinen yliopisto tarjoaa henkilökunnalle käyttöön salatun sähköpostipalvelun. Salattu sähköposti on tarkoitettu käytettäväksi tilanteissa, joissa

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

Kymenlaakson Kyläportaali

Kymenlaakson Kyläportaali Kymenlaakson Kyläportaali Klamilan vertaistukiopastus Tietoturva Tietoturvan neljä peruspilaria 1. Luottamuksellisuus 2. Eheys 3. Saatavuus 4. (Luotettavuus) Luottamuksellisuus Käsiteltävää tietoa ei paljasteta

Lisätiedot

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Alkuun digimarkkinoinnissa 11.10.2018 Heli Leskinen Mitä on digimarkkinointi? Markkinointi, jota toteutetaan sähköisesti => laaja

Lisätiedot

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista

Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop tekee sähköisestä viestinnästä tehokasta, mitattavaa ja yksinkertaista Bishop on sähköinen viestintäratkaisu, jolla parannat viestintääsi ja voit seurata jokaisen yksittäisen kampanjan ja viestin

Lisätiedot

URL-osoitteiden suunnittelu

URL-osoitteiden suunnittelu Tim Berners-Lee: Jos olisin arvannut kuinka suosittu Webistä tulee, olisin yrittänyt keksiä URL-osoitteiden alkuosalle jonkin toisen muodon. http-alkuosa on hankala erityisesti puhelinkeskusteluissa. URL

Lisätiedot

Verkkosivut perinteisesti. Tanja Välisalo 11.2.2009

Verkkosivut perinteisesti. Tanja Välisalo 11.2.2009 Verkkosivut perinteisesti Tanja Välisalo 11.2.2009 WWW-sivujen vieminen omaan kotisivutilaan yliopiston mikroverkossa https://salasana.jyu.fi Klikkaa painiketta Activate WWW Klikkaa painiketta Activate

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot

1 www-sivujen teko opetuksessa

1 www-sivujen teko opetuksessa RäsSe, Tekniikka/Kuopio Sivu 1 1 www-sivujen teko opetuksessa 1.1 Yleistä Mitä materiaalia verkkoon? Tyypillisesti verkossa oleva materiaali on html-tiedostoja. Näitä tiedostoja tehdään jollakin editorilla

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Well Gym rekisteriseloste

Well Gym rekisteriseloste Well Gym rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä Nimi: Sporty World Oy Y-tunnus: 2749667-5 Postiosoite: Pihkanokankatu 5, 33900 Tampere 2. Rekisteriasioita hoitava henkilö Nimi: Sami Joru Postiosoite: Pihkanokankatu

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste n tietosuojaseloste Yksityisyyden suoja ja tietosuoja Me ravintolakalatori.fi -verkkopalvelussa huolehdimme yksityisyydensuojastasi ja hallussamme olevien henkilökohtaisten tietojesi suojaamisesta. Tämä

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU ------- SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU Käyttäjän opas ver. 106865-4, 6.2.2014 Sisältö 1 Salauspalvelun toimintaperiaate... 1 2 Salauspalvelun käyttö... 2 2.1 Avausviestin lähettäminen... 2 2.2 Vastaanottajan

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

Rekisteriseloste Tämä on Markkinoinnin Muurahainen Oy:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) (GDPR) mukainen seloste.

Rekisteriseloste Tämä on Markkinoinnin Muurahainen Oy:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) (GDPR) mukainen seloste. Rekisteriseloste Tämä on Markkinoinnin Muurahainen Oy:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) (GDPR) mukainen seloste. Mikäli ette hyväksy tätä selostetta, niin älä käytä tätä sivustoa tai anna

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

ATK yrittäjän työvälineenä

ATK yrittäjän työvälineenä ATK yrittäjän työvälineenä Word ja Excel Timo Laapotti / F4U - Foto For You f4u@f4u.fi http://f4u.fi/mlykl/ 13.5.2008 Ohjelmisto Tietokoneohjelma on joukko toimintaohjeita ja käskyjä, jotka tietokoneen

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ

YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ 24.04.2018 (dia 1) YHDISTYKSEN DIGITAALINEN VIESTINTÄ Miten viestimme tehokkaasti ja turvallisesti? Järjestötreffit, Kansalaistoiminnan keskus Lohja, 24.4.2018 24.04.2018 (dia 2) ESITTELY Erno Haapalehto,

Lisätiedot

DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana

DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana Googlen työkalut 7.11.2017 Google Nykyään osa 2015 perustettua emoyhtiötä Alphabet:ia Tunnettu sähköpostistaan gmail, selaimestaan Chrome sekä tietenkin

Lisätiedot

Pienyrityksen verkkotyökalut

Pienyrityksen verkkotyökalut Pienyrityksen verkkotyökalut 18.11.2009 Turo Numminen / Ad Express Oy Sisältö Verkkosivut TavoiEeet ja tarve Toteutusmahdollisuudet KoIsivut Verkkokauppa SähköposI Ylläpitäjän tarjoama Googlen työkalut

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Kristina Ruuskanen TV09S1M1

Kristina Ruuskanen TV09S1M1 Kristina Ruuskanen TV09S1M1 1/24 1. Johdanto 2. Digitaalinen markkinointi 3. Digitaalisen markkinoinnin muotoja 4. Suosituimmat digitaalisen markkinoinnin keinot 5. Digitaalisen markkinoinnin käytön syyt

Lisätiedot

OPETUSSUUNNITELMA TUUPALAN KOULU. Tietotekniikka. valinnainen. 8. ja 9. luokat

OPETUSSUUNNITELMA TUUPALAN KOULU. Tietotekniikka. valinnainen. 8. ja 9. luokat OPETUSSUUNNITELMA TUUPALAN KOULU Tietotekniikka valinnainen 8. ja 9. luokat Sisällysluettelo A. TAVOITTEET... 3 B. ARVIOINTI... 3 I. 8. LUOKKA... 4 1. TIETOTEKNIIKAN PERUSTEET... 4 2. KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ...

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Näin rakennat mielenkiintoiset nettisivut

Näin rakennat mielenkiintoiset nettisivut Näin rakennat mielenkiintoiset nettisivut Ajattele ennen kuin toimit Ei kannata lähteä suinpäin nettisivuja rakentamaan. Hyvin suunniteltu on enemmän kuin puoliksi tehty. Muuten voi käydä niin, että voit

Lisätiedot

B U S I N E S S O U L U

B U S I N E S S O U L U S I S Ä L L Ö N T U O T T A M I N E N, T Y Ö K A L U T J A V I N K I T 8. 1 0. 2 0 1 9 V E R K K O J A L A N J Ä L K I B U S I N E S S O U L U K I R S I M I K KO L A & I L K K A K A U P P I N E N 8.10.2019

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10

MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10 MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10 340110 TIETOTEKNIIKKA TUTUKSI JATKOKURSSI SENIORIT C ma 13.00-15.15 7.1.2013-11.2.2013, 18 oppituntia Varttuneen aikuisen kattava tietokonekurssi, jolla

Lisätiedot

Luottamuksellinen sähköposti Lapin yliopistossa. Ilmoitusviesti

Luottamuksellinen sähköposti Lapin yliopistossa. Ilmoitusviesti Luottamuksellinen sähköposti Lapin yliopistossa Lapin yliopisto käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen

Lisätiedot

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4.

Selkosanakirja sdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmq. Tietokoneet. wertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk 1.4. qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghj klöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwerty uiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxc vbnmqwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåa Selkosanakirja

Lisätiedot

Kirje -tasolla viestiliikenne suojataan automaattisesti SSL-salauksella, sekä viesti lukitaan Deltagon MessageLock -tekniikalla.

Kirje -tasolla viestiliikenne suojataan automaattisesti SSL-salauksella, sekä viesti lukitaan Deltagon MessageLock -tekniikalla. Luottamuksellinen sähköposti Lapin AMK:ssa Lapin AMK käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo.

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo. Hakukoneoptimointi Digityöpaja, 16.1.2018 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa matkailuhankkeessa

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnin ABC

Hakukoneoptimoinnin ABC Hakukoneoptimoinnin ABC Sisältö Mitä on hakukoneoptimointi? Miten hakukoneoptimointia tehdään? Miten valitset oikeat hakusanat? Miten pääsee Googlen hakutuloksissa ensimmäiselle sivulle? Mitä on hakukoneoptimointi?

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy Tietosuojaseloste Trimedia Oy www.trimedia.fi info@trimedia.fi +358 44 535 7215 1 Tietosuojaseloste 1. Rekisterin pitäjä Yritys valvoo antamiasi tietoja ja on vastuussa henkilötiedoista tietosuojalain

Lisätiedot

Kotisivutyöpaja -Kylien Salo-

Kotisivutyöpaja -Kylien Salo- Kotisivutyöpaja -Kylien Salo- 13.2.2017 Eija Eloranta puh. 044 972 6146 eija.eloranta@vskylat.fi Miksi? Kotisivut kuntoon: miksi? Suomessa esim. matkailun hauista jo yli kolmannes mobiililaitteilla Googlen

Lisätiedot

TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA

TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA Jarkko Kultamies MODULI 1 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ JA TIEDONHALLINTA Laitteen ja tiedon hallinta -moduulin suorittaja osoittaa itsenäisesti, että hän hallitsee valitsemansa laitteen

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Tietoa ja ohjeita Hämäläisten ylioppilassäätiön asuntoloiden laajakaistaverkon käytöstä

Tietoa ja ohjeita Hämäläisten ylioppilassäätiön asuntoloiden laajakaistaverkon käytöstä Tietoa ja ohjeita Hämäläisten ylioppilassäätiön asuntoloiden laajakaistaverkon käytöstä Release 1 versio 4 14.9.2006 Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2006 Sisällysluettelo Osa 1: Perustietoa verkosta...3 Osa

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

ATK yrittäjän työvälineenä

ATK yrittäjän työvälineenä ATK yrittäjän työvälineenä Tekstinkäsittely 15.9.2008 Digipolis Kouluttaja Timo Laapotti / F4U Foto For You f4u@f4u.fi 0400 684 358 http://f4u.fi/ ATK yrittäjän työvälineenä Esityksen sisältö A-ajokorttivaatimukset

Lisätiedot

VERKKOKAUPPA. Antero Riihimäki // Boaz Marketing Oy

VERKKOKAUPPA. Antero Riihimäki // Boaz Marketing Oy VERKKOKAUPPA Antero Riihimäki // Boaz Marketing Oy Antero Riihimäki Kaapelikauppa.fi Perustettu keväällä 2010 Myytiin syksyllä 2015 Tanskalaiselle DerkeTek Aps:lle Kodinelektroniikan kaapeleiden, adapterien

Lisätiedot

Janne Jääskeläinen VERKKOPALVELUN OSTAJAN OPAS

Janne Jääskeläinen VERKKOPALVELUN OSTAJAN OPAS Janne Jääskeläinen VERKKOPALVELUN OSTAJAN OPAS Talentum Helsinki 2010 Talentum Media Oy ja Janne Jääskeläinen Kansi: Janne Jääskeläinen Taitto: NotePad, www.notepad.fi ISBN 978-952-14-1472-5 Kariston Kirjapaino

Lisätiedot

Salatun sähköpostipalvelun käyttöohje

Salatun sähköpostipalvelun käyttöohje Salatun sähköpostipalvelun käyttöohje Lappeenrannan teknillinen yliopisto tarjoaa henkilökunnalle käyttöön salatun sähköpostipalvelun. Salattu sähköposti on tarkoitettu käytettäväksi tilanteissa, joissa

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Aleksi Issakainen, tarjoamapäällikkö, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Pankki- ja vakuuttaminen Autonvuokraus Mitä verkossa ympärillämme tapahtuu

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Mitä verkossa ympärillämme Logistiset palvelut Pankki- ja vakuuttaminen

Lisätiedot

10 parasta vinkkiä tietokoneongelmiin

10 parasta vinkkiä tietokoneongelmiin Sisällys 10 parasta vinkkiä tietokoneongelmiin 1 Aseta salasana 2 2 Poista tarpeettomat ohjelmat 3 3 Käytä Järjestelmän määritykset -työkalua 4 4 Paranna suorituskykyä ReadyBoostilla 5 5 Lisää ulkoinen

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Macintosh (Mac OS X 10.2) Verkkoasetukset Elisa Laajakaista yhteyksille:

Macintosh (Mac OS X 10.2) Verkkoasetukset Elisa Laajakaista yhteyksille: 1 (13) Macintosh () Verkkoasetukset Elisa Laajakaista yhteyksille: Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset. Järjestelmäasetuksista Verkko 2 (13) Verkkoasetuksista (1.) Kytkentä Ethernet ja (2.) Määrittelytapa

Lisätiedot

Wikit kouluttajan työkaluna

Wikit kouluttajan työkaluna Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Wikit kouluttajan työkaluna Wiki Wiki on kouluttajalle helppokäyttöinen työkalu tallentaa ja julkaista koulutusmateriaalia

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SEO = Hakukoneoptimointi = search engine optimization blogin sijoituksen nostaminen hakukoneiden hakutuloksissa blogipostausten

Lisätiedot

Webkoulutus 10.11.2012

Webkoulutus 10.11.2012 Webkoulutus 10.11.2012 Yleistä kotisivuista Ohjelma Lions liiton ohjeet websivuista Kotisivut Lions-liiton palvelimella Kotisivujen pohjamateriaali Kompozer ohjelma ja sen käyttö 10.11.2011 DC Mika Mustonen

Lisätiedot

Rauhallisesti etenevä tietotekniikkakurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko. Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu.

Rauhallisesti etenevä tietotekniikkakurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko. Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu. Rauhallisesti etenevä tietotekniikkakurssi OSIO: Internet Hyvinkään Yhdistykset ry Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu Heidi Kokko Sisällys Selaimet... 3 Selaimen avaaminen... 3 Selainikkuna... 4

Lisätiedot

TIEDEJUTTUKURSSI 29.9.2011 FM VILLE SALMINEN

TIEDEJUTTUKURSSI 29.9.2011 FM VILLE SALMINEN TIEDEJUTTUKURSSI 29.9.2011 FM VILLE SALMINEN YLEISTÄ LUENNOT (8 H) & TYÖPAJA (2 H) YHTEYSTIEDOT ville.salminen@oulu.fi VÄLINEET Tekstieditori Mieluummin Windowsin Notepad kuin esimerkiksi Microsoft Word

Lisätiedot

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tietosuoja- ja rekisteriseloste Tietosuoja- ja rekisteriseloste Evästeet Aparnasremontit.fi kerää joitakin käyttäjäkohtaisia tietoja käyttämällä evästeitä ( cookies ). Eväste on vierailijan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto,

Lisätiedot

Tieto uudesta blogipostauksesta -sähköpostilista (listalle liittyvien suostumukseen perustuen) Kommentin jättäneiden tiedot

Tieto uudesta blogipostauksesta -sähköpostilista (listalle liittyvien suostumukseen perustuen) Kommentin jättäneiden tiedot REKISTERISELOSTE Tietosuoja- ja rekisteriseloste Lyhyesti: www.optimumremedium.com on blogisivusto. Sivustolla on käytössä analyysija tilastotyökaluja sekä kerätään sähköpostilistoja viestintää ja yhteydenpitoa

Lisätiedot

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT

Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT Sähköistä asiointia graafisen alan yritysverkostossa - projektin yhteenveto - Ismo Heikkilä, VTT 2 Projektin alkutilanne Suomalaiset tilaavat painotuotteita yhä enemmän ulkomaisista verkkokaupoista kaikkien

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä

NTG CMS. Julkaisujärjestelm. rjestelmä NTG CMS Julkaisujärjestelm rjestelmä NTG CMS julkaisujärjestelmän avulla voit päivittää ja ylläpitää internetsivujen sisältöä helppokäyttöisen webkäyttöliittymän kautta, ilman minkäänlaista html-osaamista.

Lisätiedot

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 10.4.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät 0800 303

Lisätiedot

Tietokoneen peruskäyttö

Tietokoneen peruskäyttö 1 Tietokoneen peruskäyttö Windows 7 Sähköposti Internet 2 Windows 7 tehtäväpalkki Kiinnitä tehtäväpalkkiin tarvitsemasi ohjelmat Hiiren oikea näppäin: Kiinnitä tehtäväpalkkiin Poista turhat kuvakkeet tehtäväpalkista

Lisätiedot