PAR 5 HCP

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PAR 5 HCP 9 435 415 365 365"

Transkriptio

1 PELIKIRJA

2 n.81

3 Väyläkartan merkinnät PUNAINEN KAARI: Mitta avauslyöntipaikalta nollapisteestä. MUSTA KAARI: Mitta viheriön etureunasta. SINISET MERKINNÄT: Mitta ilmoitetusta kiintopisteestä. pelialueen raja korjauksenalainen alue vesieste sivuvesieste 150 m, keskelle greeniä 100 m, keskelle greeniä Pelikirjan teksti: Henrik Honkalehto

4 INFO: Väylällä dropping zone. Mikäli avauslyönti menee vesiesteeseen, voi pallon yhdellä rangaistuslyönnillä pudottaa dropping zonelle tai soveltaa sääntöä PAR 3 HCP I0 V z m v v r p d t s 0

5 Väylä 1: Kaudelle 2010 käyttöönotetun uuden väyläjärjestyksen myötä, golfelämyksen avausetappina on tämä lyhyt ja kaunis, eräs Suomen näyttävimmistä par 3:sta, jossa greeni sijaitsee huomattavasti tiiauspaikkaa alempana Vantaanjoen toisella puolella. Fiksu golfari aloittaa kierroksensa varmalla sijoituksella keskelle greeniä, jolloin kahden putin par on lähes varma jokaiselle lipunpaikalle. Mailavalinta vaihtelee gap wedgestä lyhyeen rautaan tuulesta riippuen. Lyhyeksi ei missään tapauksessa kannata avaustaan jättää, sillä greenin edustan jyrkkää alamäkeä pitkin pallo valuu helposti jokeen asti. Toisaalta takaraffistakin up and downin tekeminen on hankalaa, sillä purevan chipin saaminen voi osoittautua vaikeaksi.

6 n.81 2 PAR 5 HCP n.81

7 Väylä 2: Ylämäkeen pelattava, oikealle kääntyvä dog-leg par 5. Väylällä ei ole yhtään bunkkeria, joten ainakin hiekkakammoiset voivat vetää hetken henkeä! Viisain taktiikka tälle väylälle lienee turvallinen avaus kulman ohi lyöntimitasta riippuen hybridistä draiveriin. Jatkolyönti vajaaseen sataseen vasenta puolta välttäen, ja jäljellä on ainoastaan wedgen matka korotetulle, melko kapealle greenille. Vaikein lipunpaikka on greenin keski- tai takaosassa oikeassa reunassa. Itseluottamusta uhkuva tosimies ottaa draiverin käteen ja lyö pelikavereillensa luun kurkkuun heti näin kierroksen alussa korkealla draivilla metsän yli, jolloin kahdella päälle yltäminen on mahdollista. Hieman hillitympi linja kulkee harvennetun koivikon ylitse. Toinen vaihtoehto on painaa urku auki tiheän kuusikon yli 150 metrin merkkipaalua tavoitellen.

8 PAR 4 HCP Aik Mik lähd on k puo nop peliä AIKATAULU: Mikäli lähdöstänne on kulunut yli puoli tuntia, nopeuttakaa peliänne.

9 Väylä 3: Lyhyt, mutta vaikea par 4 alamäkeen. Hyvinkään Golfia ei turhaan ole kutsuttu risk and reward -golfin mekaksi, sillä tällekin väylälle on useita vaihtoehtoja pelitaktiikan valintaan. Rauta- tai hybridiavaus metriin on järkipelaajan valinta. Tähtäyslinja kannattaa mieluiten ottaa väylän oikeasta reunasta, kuitenkin 115 m:n kohdalla sijaitsevaa isoa pensasta välttäen. Lähestymislyönti hieman korotetulle greenille on haastava, sillä tasaista pudotusaluetta ei usein juurikaan ole. Greeni on yksi Hyvinkään vaikeimmista voimakkaine kallistuksineen ja kumpuineen. Jos tuuli puhaltaa selän takaa, voi jopa bägin kuninkaan rassaaminen tiiltä olla hyvä vaihtoehto pitkälyöntiselle. Matkaa greenin etureunaan on keltaiselta teeltä 255 ja backteeltä 270 m, joten venttiiliin osunut draivi voi yltää päälle asti.

10 4 PAR 4 HCP

11 Väylä 4: Par 4, jonka lähestyminen lyödään mäen päällä sijaitsevalle greenille. Keskimittainen väylä tuntuu mittaansa pidemmältä korkeuserosta johtuen. Riski-hyöty-suhteeltaan paras taktiikka avaukseen on draivi tai väyläpuu oikeanpuoleisen bunkkerin yli vajaaseen 100 metriin. Varman päälle pelaava jättää avauksensa bunkkerin eteen, jolloin matkaa lähestymiseen jää lähes 150 metriä. Lähestymislyönti kannattaa yrittää jättää mieluiten lipun alapuolelle, sillä greeni kallistuu voimakkaasti tulosuuntaa kohden. Takagreeniltä kahden putin viheriöön voi aina olla tyytyväinen. Haastavin lipunpaikka sijaitsee etubunkkerin takana, greenin oikeassa reunassa.

12 n PAR 4 HCP n Info: Muistakaa jättää bägi tms merkiksi takana tulevalle ryhmälle, kunnes olette riittävän kaukana. INFO: Muistakaa jättää bägi tms. merkiksi takana tulevalle ryhmälle, kunnes olette riittävän kaukana.

13 Väylä 5: Keskipitkä voimakkaasti vasemmalle kääntyvä dog-leg par 4. Varsinkin backteeltä avaus on yksi Hyvinkään vaikeimmista vaatien pakollisen draw-kierteen männikön ylitse väyläpuulla tai pitkällä raudalla, jotta lähestymiseen ei jää liikaa matkaa. Klubitiiltä jopa keskipitkä rautamaila voi pitkälyöntisellä riittää metsän ylitykseen. Mikäli pupu tulee pöksyyn teepaikalla ja avaus metsän yli ei houkuttele, voi harkita lyövänsä avauksensa väylän taitekohtaan n. 150 metriin, josta Info: Muistakaa jättää bägi tms merkiksi takana tulevalle jatkolyönti greeniä kohti. ryhmälle, kunnes olette riittävän kaukana. Lähestymisessä lipunpaikan huomiointi on erittäin tärkeää, sillä viheriö on todella suuri ja voimakkaasti kallellaan eri suuntiin. Jos lippu on greenin takaosassa, huomioi mailavalintaa pohtiessasi oikealla sijaitseva lampi ja kallistus tulosuuntaan jätä lyöntisi reiän alapuolelle. Viheriön vasemman reunan sianselän päällä on vaikeimmat paikat lipulle.

14 85 6 PAR 4 HCP Aikataulu: Mikäli lähdöstänne on kulunut yli tunti, nopeuttakaa peliänne.

15 Väylä 6: Hyvinkään links-osuuden avaava pitkä nelonen, jossa on myös tilaa hieman vinommillekin draiveille. Longest drive -kilpailu käydään useimmiten tällä väylällä. Nyt on vihdoin sen pelokkaimmankin golfarin aika ottaa draiverinsa ulos bägin syövereistä, ja jännittää hauiksensa megadraivia varten. Jos lyöntimitta riittää vasemmanpuoleisen bunkkerin ylitse (n. 205 m klubiteeltä, 230 m valkoisilta), kannattaa antaa palaa. Lyhytlyöntisempien optimilinja on väylän myötäinen, sähkötolpan ja bunkkerin oikealta puolen. Big Hitter voi kehua olevansa nimensä veroinen, kun hän lyö keltaiselta teeltä n. 90 metrin päässä viheriöstä väylän vasemmalla puolella olevan bunkkerin ylitse. Järjen käyttö on avarasta maalaismaisemasta huolimatta sallittua, sillä vasemmalla quick-hookkeja odottaa iso lampi ja slaissaajia puolestaan Of Bounds. Greeni on melko tasainen eikä piilobreikkejä liene. Lähestymisen missi-puoli on ehdottomasti vasen, sillä ylämäkeen lyötävä chippi on helpompi kuin oikeanpuoleisen kummun takaa tai bunkkerista tuleva scrambläysyritys.

16 148 7 PAR 3 HCP

17 Väylä 7: Keskimittainen par 3, jonka haasteen muodostaa lähinnä oikealla virtaava Vantaanjoki. Viheriö on hyvin tasainen kokonaan ilman voimakkaita kallistuksia. Greenibunkkereidenkaan ei pitäisi tuottaa vaikeuksia niihin joutuessa. Tarpeeksi mailaa käteen, pallo ilmaan ja eikun zoomailemaan birdie-puttia!

18 8 PAR 5 HCP Info: Call Hole = Jäädessäsi odottamaan avauksesi jälkeen viheriön vapautumista voit antaa takana tulevien avata. Väylän jälkeen 7 minuutin tauko

19 Väylä 8: Kentän toiseksi helpoin par 5, joka tarjoaa hyvillä lyönneillä oivat mahdollisuudet birdieen tai jopa eagleen. Info: Avauksessa on runsaasti tilaa, kunhan draivisi ei yllä backteeltä 270 ja keltaisilta 250 metrin päähän oikealle vesiesteeseen. Mikäli myötätuuli puhaltaa liikaa tai omaat tälle väylälle turhan pitkän draivin, on viisasta ottaa käteen väyläpuuta, lyödä väylän myötäinen draw vajaaseen 200 metriin ja iskeä kakkoslyönti joen yli greenille. Lyhytlyöntisemmille paras pelitaktiikka on yrittää pelata itsensä kolmannella lyönnillä viheriölle, hyvän draivin ja välilyönnin jälkeen jäljelle jää enää lyhyt wedge-lyönti metristä. Call Hole = Jäädessäsi odottamaan avauksesi jälkeen viheriön vapautumista voit antaa takana tulevien avata. Väylän jälkeen 7 minuutin tauko. Greeni kumpuilee etureunassaan varsin voimakkaasti takaosan ollessa tasaisempi. Eniten sydämentykytyksiä aiheuttava paikka lipulle on aivan viheriön etuosassa. Lähestymislyönti mieluummin lipun taakse kuin lyhyeksi, greenin edessä oleva jyrkkä rinne nimittäin heittää lyhyeksi jääneen lyönnin helposti jopa Vantaanjokeen asti.

20 9 PAR 4 HCP Aikataulu: Jos lähdöstänne on kulunut yli kaksi tuntia, nopeuttakaa peliänne AIKATAULU: Mikäli lähdöstänne on kulunut yli kaksi tuntia, nopeuttakaa peliänne

21 Väylä 9: Etuysin päättää lyhyehkö par 4, jonka vaikeudet piilevät lähinnä muodokkaassa greenissä. Avauslyöntiin lienee viisasta ottaa käteen maila, jolla yltää väylälle, muttei vasemmalle väyläbunkkeriin eikä hieman kauempana oikealla vaanivaan jokeen asti. Pitkän ja suoran draivin omaava pelimies ottaa normaalia leveämmän stanssin ja täräyttää pallon kohti lippua eaglenkiilto silmissään. Eihän greenin etureunaan ole matkaakaan kuin 260 metriä, sehän on vain kevyen faden mitta Lipun tarkasta sijainnista on syytä olla varma, tämä greeni monine muotoineen on erityisesti epätarkan lähestymisen jälkeen hyvin snageli-altis.

22 10 PAR 3 HCP

23 Väylä 10: Tämä pitkä kolmonen kuuluu ehdottomasti Hyvinkään vaikeimpien reikien joukkoon. Par-tuloksen tehtyään lähtee ansioitunutkin pelimies greeniltä hymy huulillaan. Draiverikaan ei monelle klubipelaajalle ole yhtään liian iso mailavalinta, sillä pallon tulee greenille mennäkseen lentää ilmassa klubiteeltä yli 180 metriä. Korkea tour-fade vasemman kautta on sen taitavalle pelaajalle optimaalinen lentokaari tähän avauslyöntiin. Sianselkää muistuttavalla, erittäin voimakkaasti oikealle breikkaavalla viheriöllä voi kahteen puttiin olla tyytyväinen.

24 PAR 5 HCP Info: Muistakaa jättää bägi tms merkiksi takana tulevalle ryhmälle, kunnes olette riittävän kaukana. INFO: Muistakaa jättää bägi tms. merkiksi takana tulevalle ryhmälle, kunnes olette riittävän kaukana. 259

25 Väylä 11: Tuloskortin perusteella pitkältä vaikuttava par 5, joka todellisuudessa tarjoaa monelle pelaajalle rohkeilla lyönneillä loistavan birdie-mahdollisuuden. Jos draivisi kantaa ilmassa yli 220 m (keltainen tee) tai 240 m (valkoinen tee), tähtää rohkeasti väylän vasemmanpuoleisen synkän metsän ylitse. Lyönnin onnistuttua tarjoutuu jopa mahdollisuus yltää kahdella päälle. Erittäin pitkälyöntisellä on hyvän draivin jälkeen ainoastaan rautamailan matka jäljellä greenille. Jos eagle ei tällä kertaa kuulu pelisuunnitelmaasi, lyö avauksesi turvallisesti väyläbunkkerin oikealle puolelle väylän takareunassa olevaa kumpua kohden. Jatkolyönti rinnettä alas ja matkaa lipulle kolmanteen lyöntiin on enää lyhyen raudan verran. Bunkkerin vartioimalla kaksitasogreenillä lippu on lähes aina ylätasanteella, joten ota lähestymiseesi tarpeeksi mailaa.

26 12 PAR 5 HCP Lyöntipaikka Info: Huomioi avatessasi 14. lyöntipaikalla olevat pelaajat Lyöntipaikka 208 INFO: Huomioi avauslyönnissäsi väylän 14 lyöntipaikalla olevat pelaajat.

27 Väylä 12: Monen Hyvinkäällä pelanneen mielestä tämä lyhyt par 5 on kentän helpoin väylä. Hyvä reikätulos ei kuitenkaan ole automaattisesti kirkossa kuulutettu, sillä minkä väylä pituudessa häviää, ottaa se tarkkuutta vaativana takaisin. Viisaan golfarin valinta on lyödä avaus oikealla vaanivia bunkkereita välttäen niiden vasemmalle puolelle, kuitenkin max 230 metriä jottei hyvä lyönti mene jokeen asti. Vaikka valitsisit varman päälle -taktiikan, voit silti yltää toisella päälle. Jos olet voimiesi tunnossa, ota käteen lyöntimitastasi riippuen draivi tai puu-3 ja lataa avauksesi bunkkereiden ylitse kohti väylän taitekohtaa. Kolmella greenille yrittävä lyö jatkolyöntinsä väylän levennettyyn kohtaan n. 100 metriin, jolloin jäljellä on enää wedgen mitta. Eagle-puttia himoitseva peluri pomputtelee kakkoslyönnin väylää pitkin sisään greenibunkkerin ja kummun oikealta puolen, oikealla vaanivaa out-rajaa varoen. Viheriö on melko tasainen ja helposti lähestyttävä. Pitkäksi mennyt lähestyminen valuu helposti rinnettä alas raffiin tai takabunkkeriin.

28 13 PAR 4 HCP Ojanperä Aikataulu: Jos lähdöstänne on kulunut yli kolme tuntia, nopeuttakaa 43 peliänne. Ojanperä 197 AIKATAULU: Mikäli lähdöstänne on kulunut yli kolme tuntia, nopeuttakaa peliänne.

29 Väylä 13: Fiksusti pelattuna lyhyt nelonen ei tuota vaikeuksia. Väylän tarjoama mahdollisuus sankaritekoihin saa kuitenkin monen pelaajan ajatuksen harhailemaan tiiauspaikalla Miksi lähteä kiskomaan draivia greenille, kun rautakasin ja wedgen jälkeen olisit pomminvarmasti birkkupaikalla? Tätä kysymystä voi moni miettiä jo etukäteen. Lyö siis rauta-avaus mailalla, jolla et millään suonenvedolla yllä bunkkereihin asti. Lähestyminen sopivalla wedgellä lipunpaikasta riippuen hyökäten tai hieman ujommin. Varoituksista huolimatta, jos egosi ei anna lupaa pelata safetyä, ota se raippa käteen, lyö näppärä fade puita viistäen greenille ja ota skinirahat talteen. Vaikein lipunpaikka on viheriön vasemmassa reunassa, johon palloa on hyvin vaikeaa saada jäämään edes väylältä lähestyttäessä.

30 14 PAR 3 HCP I D Z l l H 1 p T t

31 Väylä 14: Vuonna 2008 Vantaanjoen toiselle puolelle valmistunut uusi tiiauspaikka muutti väylän luonteen täydellisesti. Entinen par- ja birdieautomaatti oli mm. vuonna 2010 pelatussa Finnair Junior Tourin osakilpailussa kentän vaikein väylä tuloskeskiarvon perusteella. Saatuasi avauslyönnin jäämään greenille voit olla tyytyväinen. Etubunkkeri korjaa talteen kaikki liian lyhyet avaukset, ja greenin takaosaan laskeutuvat pallot pomppaavat helposti takarinteeseen inhottavaan paikkaan chippiä ajatellen. Siis sopivasti mailaa käteen ja hyvä osuma palloon, varma kahden putin par korttiin ja hyvin mielin seuraavalle tiille.

32 15 PAR 4 HCP n n.75

33 Väylä 15: Entinen ykkösväylä, nykyisin kentän viidestoista on tarkkuutta vaativa par 4. Avaus draiverilla, väyläpuulla tai pitkällä raudalla keskelle väylää. Lyhytlyöntinen lyö turvallisesti oikeanpuoleisia bunkkereita kohti, tosin parempaakaan linjaa, vasemman bunkkerin ylitse ei ole kuin 210 metriä (keltainen tee). Pitkälyöntisen draivi kantaa aina alamäkeen asti, mitä pitkin pallo rullii jopa wedge-etäisyydelle lipusta. Lähestyminen kannattaa mieluummin pomputella etugreeniin kuin lyödä pitkäksi. Viheriö on hyvin tasainen eikä isoja kallistuksia löydy. Joka puolelta greeniä ympäröiviä bunkkereita on syytä varoa.

34 16 PAR 4 HCP Info: Käy varmistamasta peilistä, että edellinen ryhmä on riittävän kaukana INFO: Varmista peilin avulla että edellä menevä ryhmä on riittävän kaukana ennen kuin lyötte avauslyöntinne

35 Väylä 16: Kentän vaikein nelonen. Toinen Hyvinkään perinteisistä longest-drive väylistä. Draiveri on ainut varteenotettava mailavalinta avaukseen jo pelkästään väylän mitan puolesta. Alastuloalue tosin on hyvin leveä eikä pallon peliin saamisen pitäisi tuottaa suurempia vaikeuksia. Lyhyempien draivaajien on syytä varoa kahta väyläbunkkeria n. 200 metrin päässä vasemmalla. Väylän muotoinen fade tuo pallon keskelle väylää, liika kierre vie helposti puiden keskelle maskiin oikealle. Varo greeniä lähestyessäsi lyömästä vasemmalle, sillä Of Bounds vaanii aivan greenin vieressä poimien pienetkin hukit talteen. Greeni taipuu koko pituudeltaan oikealle tulosuunnasta katsoen.

36 17 PAR 4 HCP Info: Huomio museotila oikealla. 43 Väylälle 15 siirtyvillä pelaajilla etuajo-oikeus. INFO: Huomioi museotila oikealla. Väylälle 15 siirtyvillä pelaajilla etuajo-oikeus.

37 Väylä 17: Lyhyehkö par 4, joka vaatii hermojen hallintaa tiiauspaikalla. Ylimääräistä puristusta mailaan voi aiheuttaa vasemmalla kiiltelevä lampi ja oikealla vaaniva out-raja. Harvan pelaajan kannattaa ottaa tiillä väyläpuuta isompaa keppiä kouraan, sillä alastuloalue käy 100 metrin lätkän jälkeen kovin pieneksi. Väylän oikealla puolella sijaitseva väyläbunkkeri kannattaa myös pitää mielessä avausta tähdätessä. Viheriö on vastaanottava ja helposti lähestyttävä, mutta kumpuilee varsin voimakkaasti. Pitkäksi lyömistä kannattaa välttää, sillä greenin takaa raffista nopeasti pysähtyvän lyönnin saaminen vaatii hyvät lähipelikädet. Jos lippu on takaoikealla kumpujen välissä tai päällä, vaikeutuu birdien teko huomattavasti.

38 18 PAR 4 HCP Info: Huomioi lähipelialue väylän oikealla puolella. INFO: Huomioi lähipelialue edessä oikealla.

39 Väylä 18: Päätösväylä on upea, vasemmalle kääntyvä dog-leg par 4, joka tarjoaa oivan mahdollisuuden niin tehdä birdie, kuin myös tuhota haaveet hyvästä kierroksesta. Info: Huomioi lähipelialue väylän oikealla puolella. Draivin tähtäyslinja on suotavaa valita omien kykyjen ja tuloillaan olevan kierrostuloksen perusteella. Lammen oikealle puolelle puujonoa kohti, noin 150 metriin suuntautuva avaus sopivalla mailalla on fiksu valinta safety-taktiikan valitsevalle. Big Hitter repii kaiken irti svingistään ja täräyttää pallon kohti greenin etureunaa lammen ylitse. Takatiiltä lammen ylitykseen tarvitaan liki 250 metrin pommi, mutta keltaiselta teeltä voi erittäin pitkälyöntinen yltää jopa greenille asti. Tosin 275 metriä ilmassa lienee monelle isonkin hauiksen omistavalle hieman liikaa Greeni avautuu leveänä tulosuunnastaan. Ylämäkeen lyötävään lähestymislyöntiin kannattaa ottaa tarpeeksi mailaa. Kaksitasogreenille on elintärkeää lähestyä oikealle tasolle ja mieluiten reiän alapuolelle, sillä varsinkin alamäkiputit voivat olla erittäin liukkaita.

Kartanogolf. Master Plan. Väyläkohtaiset muutosehdotukset 31.10.2011. GolfArk Oy

Kartanogolf. Master Plan. Väyläkohtaiset muutosehdotukset 31.10.2011. GolfArk Oy Kartanogolf Master Plan Väyläkohtaiset muutosehdotukset (Versio 2) 31.10.2011 GolfArk Oy Kaustatie 11 90650 Oulu Puh. 040 5646 174 Jari.rasinkangas@golf-ark.com Sisällysluettelo 1 ESIPUHE... 3 2 PELIVÄYLIEN

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista b) Olen oman pelini tuomari c)huomioin toiset pelaajat GOLFIN ETIKETTI 2 Mitä seuraavista asioista teet

Lisätiedot

Turnausmuoto ja säännöt

Turnausmuoto ja säännöt PELAAJAOPAS Turnausmuoto ja säännöt Suomen mestaruudet 2014 ratkaistaan yhdessä kilpailussa, joka on nelipäiväinen. Kaikki pelaajat pelaavat vähintään kolme täyttä kierrosta. Sunnuntaina n. 50% jokaisesta

Lisätiedot

Golf Course Guide. South East 4.02

Golf Course Guide. South East 4.02 Golf Course Guide South East 4.0 6.69 6.69 m m I 5.90 I 5.90 m m I 5.56 I 5.56 m m I 4.887 I 4.887 m m 7 PAR PAR 7 Tervetuloa Kytäjä Golf -kentälle! Tämä väyläopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia

Lisätiedot

SÄÄNTÖOSIO. Kirjallinen sääntö- ja etikettikoe VASTAUKSET. Golfpelissä sääntöjen noudattamisesta on vastuussa

SÄÄNTÖOSIO. Kirjallinen sääntö- ja etikettikoe VASTAUKSET. Golfpelissä sääntöjen noudattamisesta on vastuussa GREEN CARD Kirjallinen sääntö- ja etikettikoe Nimi: VASTAUKSET Kysymykset ovat monivalintakysymyksiä, joihin voi olla yksi tai useampi oikea vastaus. Oikea vastaus on tummennettu. Vastaukset kannattaa

Lisätiedot

Nurmijärven golfkentän korjaussuunnitelma. Visio 2020. Tilander Golf Design Oy, 2008

Nurmijärven golfkentän korjaussuunnitelma. Visio 2020. Tilander Golf Design Oy, 2008 Nurmijärven golfkentän korjaussuunnitelma Visio 2020 Tilander Golf Design Oy, 2008 Seuraavilla sivuilla on esitetty järjestyksessä kaikki Nurmijärven Golfkeskuksen reiät ja niille tehtävät korjaus-/muutosehdotukset.

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan b) Olen liikkumatta ja puhumatta c) Katson mihin hänen pallonsa menee Oikea vastaus B ja

Lisätiedot

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012 Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu HGK:n valmennus 2012 Mitä pelitaktiikalla tarkoitetaan? Omien vahvuuksien hyödyntämistä maksimaalisesti. Omien heikkouksien välttämistä pelissä. Pelin, kentän

Lisätiedot

St. Laurence Golf Kenttien kehityssuunnitelma

St. Laurence Golf Kenttien kehityssuunnitelma St. Laurence Golf Kenttien kehityssuunnitelma 15-6-2012 Licons Oy Mika Lindroos Kalkki-Petteri 2/10 Väylä 1 Uudet teepaikat ja suuntaukset. Väylän pidennys ja ennen viheriötä olevan ojan uudelleen linjaus

Lisätiedot

SHG. Lakisto. Par 71 5 944 m 5 553 m 5 107 m 4 470 m. golfkenttäopas

SHG. Lakisto. Par 71 5 944 m 5 553 m 5 107 m 4 470 m. golfkenttäopas SHG Lakisto Par 71 5 944 m 5 553 m 5 107 m 4 470 m golfkenttäopas Tervetuloa golfkentälle! Tämä kenttäopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä pelitulos perustuu

Lisätiedot

H55 SM 2014 Ohjeet. AIKATAULU Perjantai 4.7. ja Lauantai 5.7. Aamupäivä Lähdöt 8.00-10.00 tiiltä B1 ja C1

H55 SM 2014 Ohjeet. AIKATAULU Perjantai 4.7. ja Lauantai 5.7. Aamupäivä Lähdöt 8.00-10.00 tiiltä B1 ja C1 AIKATAULU Perjantai 4.7. ja Lauantai 5.7. Aamupäivä Lähdöt 8.00-10.00 tiiltä B1 ja C1 Toimitsijat paikalla viimeistään Startterit ja aputuomarit klo 7.30 Forecaddie kuljettaja klo 7.30 Forecaddiet: B1

Lisätiedot

Peltolan uutiset 3/2011

Peltolan uutiset 3/2011 Peltolan uutiset 3/2011 Syksyllä golfkausi alkaa olla lopuillaan, mutta ei vielä ohi. Golfkauden lopuksi on hyvä kaivella aivojen muistisopukoita ja kerrata golfin sääntöjä. Sääntöopas, golffarin paras

Lisätiedot

Forest Golf course Guide

Forest Golf course Guide Forest Golf course guide Tervetuloa Pickala Forest -kentälle Tämä väyläopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä tuloskortti perustuu omien taitojesi tuntemiseen,

Lisätiedot

VÄYLÄ 1 Par 3 100 m -5 m

VÄYLÄ 1 Par 3 100 m -5 m VÄYLÄ 1 100 m -5 m Alamäkiväylä, joka taittuu n. 60 metrin päässä vasemmalle. Loppu 40 m tasamaalla. Onnistuneella avausheitolla on mahdollista päästä korille. VÄYLÄ 2 Par 4 171 m -6 m Väylän alku heitetään

Lisätiedot

Sääntöpähkinä 2 / 2013

Sääntöpähkinä 2 / 2013 Sääntöpähkinä 2 / 2013 1 Sääntöpähkinä 2 / 2013 Vastaukset kysymyksiin perusteluineen. Vastauksia 75 kappaletta. (SHG 49, VaG 16, Muut 10) Määritelmä: Alla olen käyttänyt lyhennettä Dec. viittamaan annettuihin

Lisätiedot

Sääntöpähkinä 1 / 2013

Sääntöpähkinä 1 / 2013 Sääntöpähkinä 1 / 2013 1 Sääntöpähkinä 1 / 2013 Vastaukset kysymyksiin perusteluineen. Kysymys 1. Haitta vesiesteessä Pelataan reikää, jonka greenin toisella sivulla on lampi, jonka griinin puoleisella

Lisätiedot

Messilä Golfin paikallissäännöt

Messilä Golfin paikallissäännöt Messilä Golfin paikallissäännöt Messilän kentän paikallissäännöt sisältävät toistaiseksi voimassa olevat paikallissäännöt LIITE 1 - Pelialueen rajat ja merkinnät - Etäisyysmittarin käyttö - Kentän polut/tiet

Lisätiedot

SHG. Lakisto. Par m m m m. golfkenttäopas

SHG. Lakisto. Par m m m m. golfkenttäopas SHG Lakisto Par 71 5 944 m 5 553 m 5 107 m 4 470 m golfkenttäopas Tervetuloa golfkentälle! Tämä kenttäopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä pelitulos perustuu

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista b) Olen oman pelini tuomari c)huomioin toiset pelaajat Oikea vastaus B ja C GOLFIN ETIKETTI 2 Mitä seuraavista

Lisätiedot

Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa

Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa Winter Tour 2014 PariScramble Open Sports Coach -golfsimulaattorissa Simulaattorin perusasetukset alkusarjaan marraskuu 2013 - huhtikuu 2014 Valitaan jompikumpi pelattava kenttä - Linna Golf ja etu9 -

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan b) Olen liikkumatta ja puhumatta c) Katson mihin hänen pallonsa menee GOLFIN ETIKETTI 2 Miksi

Lisätiedot

KURSSIMATERIAALI PERUSKURSSILLE 2018

KURSSIMATERIAALI PERUSKURSSILLE 2018 KURSSIMATERIAALI PERUSKURSSILLE 2018 Tutustu myös: www.golf.fi www.golfpiste.com You tube hakusanoilla: säännöt ja etiketti pelikäytännöt GOLF PELINÄ JA SEN TARKOITUS Golfissa on tarkoitus pelata pallo

Lisätiedot

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT HARRI HONKATUKIA,

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT HARRI HONKATUKIA, TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT 2.3.2017 HARRI HONKATUKIA, harri.honkatukia@kolumbus.fi SISÄLTÖ Uusi paikallissääntö Kentän merkinnät, ulkorajat, vesiesteet Vesiesteiden sillat Pickalassa Pelinopeus

Lisätiedot

www.tarinagolf.fi Tarina on 36-reikäinen! Kattava kenttäopas: Etiketti kuntoon Kesän kurssit Uutta: golfautolla kentälle Uusi Tarina ja Vanha Tarina

www.tarinagolf.fi Tarina on 36-reikäinen! Kattava kenttäopas: Etiketti kuntoon Kesän kurssit Uutta: golfautolla kentälle Uusi Tarina ja Vanha Tarina Puijon Golfseuran tiedotuslehti 2/2003 Tarina on 36-reikäinen! Kattava kenttäopas: Uusi Tarina ja Vanha Tarina Etiketti kuntoon Kesän kurssit Uutta: golfautolla kentälle www.tarinagolf.fi Kiitos kritiikistä!

Lisätiedot

Messilä golfin paikallissäännöt

Messilä golfin paikallissäännöt Messilä golfin paikallissäännöt Pelialueen rajat ja merkinnät Valkoinen paalu Punainen paalu/punainen mittalaatta Keltamusta paalu/keltainen mittalaatta Keltainen paalu/harjakset maassa tai viiva Punainen

Lisätiedot

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja. KARAMBOLEN SÄÄNNÖT Kolmen vallin kara Yhden vallin kara Suora kara - Cadre YHTEISET SÄÄNNÖT KAIKILLE PELIMUODOILLE 1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä

Lisätiedot

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT HARRI HONKATUKIA.

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT HARRI HONKATUKIA. TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ SENIORITREFFIT 6.3.2018 HARRI HONKATUKIA harri.honkatukia@kolumbus.fi Tiiauspaikka PALLO PELATTAVA PAIKALTAAN SÄÄNTÖ 13. PALLO PELATTAVA PAIKALTAAN Pelaaja ei saa parantaa eikä sallia

Lisätiedot

Eagle Stroke 3D golfpeliohjelma ohjeet:

Eagle Stroke 3D golfpeliohjelma ohjeet: Eagle Stroke 3D golfpeliohjelma ohjeet: Eagle Stoke on monipuolisempi ja myös vaativampi kuin Double Eagle -peli. Varaa siis ainakin ensimmäisellä kerralla vähintään 50-100% enemmän aikaa kuin mitä olet

Lisätiedot

Winter Tour 2014 Sports Coach Joukkue Scramble Open - golf simulaattorissa

Winter Tour 2014 Sports Coach Joukkue Scramble Open - golf simulaattorissa Winter Tour 2014 Sports Coach Joukkue Scramble Open - golf simulaattorissa Simulaattorin perusasetukset alkusarjaan marraskuu 2013- huhtikuu 2014 Valitaan jompikumpi pelattava kenttä - Linna Golf ja etu9

Lisätiedot

VÄYLÄOPAS. par 72 6 134 m 5 778 m 5 346 m 5 005 m

VÄYLÄOPAS. par 72 6 134 m 5 778 m 5 346 m 5 005 m VÄYLÄOPAS par 72 6 134 m 5 778 m 5 346 m 5 005 m Tervetuloa golfkentälle! Tämä väyläopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä tuloskortti perustuu omien taitojesi

Lisätiedot

Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet

Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet 1. Käynnistys 1.1 Koneiden käynnistys Käynnistettäviä laitteita on yhteensä Kolme: tietokone, monitori ja videotykki, myös tarvittaessa lasertulostin. Tietokoneen

Lisätiedot

Väylä 1 - Ei niin helppo startti

Väylä 1 - Ei niin helppo startti Väylä 1 - Ei niin helppo startti Kiinteän radan väylä 1 hieman pidennettynä. Edelleen aika lyhyt, mutta haastava heitto ylämäkeen. Heittopaikka kulkureitillä suoraan normaalin tiin takana. Heittopaikka

Lisätiedot

Väylä 1 - Ei niin helppo startti

Väylä 1 - Ei niin helppo startti Väylä 1 - Ei niin helppo startti Kiinteän radan väylä 1 hieman pidennettynä. Edelleen aika lyhyt, mutta haastava heitto ylämäkeen. Heittopaikka kulkureitillä suoraan normaalin tiin takana. Viime vuodesta

Lisätiedot

GOLFIN PERUSTEET Tuusulan Golfklubi 2012

GOLFIN PERUSTEET Tuusulan Golfklubi 2012 GOLFIN PERUSTEET Tuusulan Golfklubi 2012 ALUSTAVA AIKATAULU 1. päivä 18.00 Kurssin avaus 18.30 Putin perusteet 19.15 Chipin perusteet 19.45 Svingin perusteet 20.30 Päivän päätös 2. päivä 18.00 Päivän aloitus

Lisätiedot

Sääntöpähkinä 3 / 2013

Sääntöpähkinä 3 / 2013 Sääntöpähkinä 3 / 2013 1 Sääntöpähkinä 3 / 2013 Vastaukset kysymyksiin perusteluineen. Määritelmä: Alla olen käyttänyt lyhennettä Dec. viittamaan annettuihin sääntötulkintoihin, engl. Decision. Nämä soveltavat

Lisätiedot

Lahden Golf 3.0 Peruskorjaus ja laajennus

Lahden Golf 3.0 Peruskorjaus ja laajennus Lahden Golf 3.0 Peruskorjaus ja laajennus Tilannekatsaus ja esittely kevätkokoukselle 11.04.2013 11.04.2013 Kevätkokous 2013 1 Lahden Golf 3.0 Taustat ja perusteet Kenttä on peruskorjausiässä. Kentällä

Lisätiedot

Caddy Book Mukkula, Lahti

Caddy Book Mukkula, Lahti Caddy Book Mukkula, Lahti 1.-2.9.2018 YLEISTÄ Yhteystiedot Kilpailunjohtaja Eero Leinonen, 050 545 8736, pj@lahdenfrisbeeclub.fi Apulaiskilpailunjohtaja Joona Laajoki, 040 845 1511 Ruokailu Neste Taukotuulessa

Lisätiedot

Vuosaari Golf Helsinki paikallissäännöt 2019

Vuosaari Golf Helsinki paikallissäännöt 2019 Vuosaari Golf Helsinki paikallissäännöt 2019 10.6.2019 A. Ulkona ja kentän ulkorajat B. Estealueet Kentän ulkoraja on valkoisten tolppien tai raja-aidan pylväiden kentän puoleisten reunojen välinen maan

Lisätiedot

Kanavagolfin tipsit lajin aloittamiseen

Kanavagolfin tipsit lajin aloittamiseen Kanavagolfin tipsit lajin aloittamiseen Hienoa, olet siis kiinnostunut tietämään miksi golfista tulisi sinulle uusi harrastus. Tätä varten olemme tehneet tietopaketin, jonka avulla sinun on helppo aloittaa

Lisätiedot

Gumböle Golfin jäsenkysely

Gumböle Golfin jäsenkysely Gumböle Golfin jäsenkysely 1. Sukupuoli? Nainen 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 Mies 2. Ikä? 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 alle 22 22-35 36-50 51-65

Lisätiedot

Seniorikirje 2/2019 REIKÄPELI TUTUKSI. Reikäpeli on erilaista kuin lyöntipeli! Eero Aro Seniorivastaava

Seniorikirje 2/2019 REIKÄPELI TUTUKSI. Reikäpeli on erilaista kuin lyöntipeli! Eero Aro Seniorivastaava 1 Seniorikirje 2/2019 REIKÄPELI TUTUKSI Eero Aro Seniorivastaava Reikäpeli on golfin perinteisin pelimuoto. Reikäpelissä pelaaja ja vastustaja kilpailevat toisiaan vastaan voittaen, häviten tai tasaten

Lisätiedot

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ LADYKAPTEENIT TIMO HUVINEN,

TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ LADYKAPTEENIT TIMO HUVINEN, TIETOISKU SÄÄNNÖISTÄ LADYKAPTEENIT 21.1.2017 TIMO HUVINEN, timo.huvinen@ramboll.fi Tiiauspaikka PALLOA ON LYÖTÄVÄ KUNNOLLA SÄÄNNÖT KITEYTETTYNÄ Pallo pelattava paikaltaan SÄÄNTÖ 13. PALLO PELATTAVA PAIKALTAAN

Lisätiedot

Viidentienristeyksen ei-pääsiäiskisat Pelaajainfo

Viidentienristeyksen ei-pääsiäiskisat Pelaajainfo Viidentienristeyksen ei-pääsiäiskisat 21.4.2012 Pelaajainfo www.frisbeegolfkankaanpaa.wordpress.com www.frisbeeliitto.fi Kilpailun tiedot Viidentienristeyksen ei-pääsiäiskisa jatkaa 2011 pääsiäisenä aloitettua

Lisätiedot

Approach Golf GPS ELINIKÄISET ILMAISET KENTTÄ-PÄIVITYKSET. Olet aina kotikentälläsi

Approach Golf GPS ELINIKÄISET ILMAISET KENTTÄ-PÄIVITYKSET. Olet aina kotikentälläsi Approach Golf GPS ELINIKÄISET ILMAISET KENTTÄ-PÄIVITYKSET Olet aina kotikentälläsi 1 Tarkempaa pelin hallintaa golf-gps:n avulla Index 2 Näe peli uusin silmin Garmin Approach -laitteilla peli ei enää jää

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila Käyttöohjeet Näppäimet Kello tila Pelitila Kohdekuvakkeiden tiedot 1. Aloitus 1.1. Käynnistys / sammutus Paina ja pidä pohjassa -näppäintä käynnistääksesi / sulkeaksesi laitteen. 1.2. Lataaminen Lataa

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ. Jarmo Siekkinen

KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ. Jarmo Siekkinen KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ MÄÄRITELMIÄ (tärkeimpiä) Neuvo Sääntökirjan käyttäminen Neuvo on ohje tai ehdotus, joka saattaa vaikuttaa pelaajan pelisuunnitelmaan, mailan valintaan tai lyöntiin. Neuvoksi

Lisätiedot

GREEN CARD LAPSET JA NUORET

GREEN CARD LAPSET JA NUORET 1 GREEN CARD LAPSET JA NUORET GREEN CARD GOLFPELIN AJOKORTTI OHJEISTUS LASTEN JA NUORTEN GOLFHARRASTUKSEEN ALOITTAMISEEN Tämä ohjeistus on tarkka kuvaus lasten ja nuorten Green Card käytännöistä osana

Lisätiedot

Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open

Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open Winter Tour 2015 PariScramble Open ja Personal Open Sports Coach -golfsimulaattoreissa Simulaattorin perusasetukset PariScambleen (Personal kisassa normaali lyöntipeli) Valitaan pelattava kenttä - Linna

Lisätiedot

EURO LOGOPALLOT OSTA 15 TUSINAA, SAAT TUSINAN LISÄÄ ILMAISEKSI! LAATTAKUSTANNUS SISÄLTYY HINTAAN

EURO LOGOPALLOT OSTA 15 TUSINAA, SAAT TUSINAN LISÄÄ ILMAISEKSI! LAATTAKUSTANNUS SISÄLTYY HINTAAN EURO LOGOPALLOT OSTA 15 TUSINAA, SAAT TUSINAN LISÄÄ ILMAISEKSI! LAATTAKUSTANNUS SISÄLTYY HINTAAN TOUR PREFERRED JA TOUR PREFERRED X Tour Preferred- ja Tour Preferred X pallot kuuluvat Tour Preferred -mallistoomme.

Lisätiedot

Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen. Golf on siistiä!

Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen. Golf on siistiä! Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen Naistoimikunta Sari Sarahonka Ladykapteeni ja naistoimikunnan puheenjohtaja Karita Ahlstrand Airi Kilpiäinen Riitta Kouhia Anne Mäntylä Sirpa Oksanen Naisten

Lisätiedot

PERUSTIETOJA SQUASHISTA PELINÄ

PERUSTIETOJA SQUASHISTA PELINÄ PERUSTIETOJA SQUASHISTA PELINÄ SISÄLLYS sivu 2. Pelin idea 3. Säännöt ja turvallinen peli 4. Perustaktiikka 5. Peruslyönnin liikerata 6. Käden ja mailan oikea asento 7. Jo 1/2 tuntia tehoaa ja tuo hyvän

Lisätiedot

SUOMEN SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT JA NIIDEN LAJIKOHTAISET KILPAILUSÄÄNNÖT

SUOMEN SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT JA NIIDEN LAJIKOHTAISET KILPAILUSÄÄNNÖT SUOMEN SOTILASURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUT JA NIIDEN LAJIKOHTAISET KILPAILUSÄÄNNÖT GOLF YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton golfmestaruuskilpailuissa noudatetaan R&A Rules Limited ja The United States Golf

Lisätiedot

Par m m m m. Fairway Map

Par m m m m. Fairway Map Par 72 6 063 m 5 741 m 5 367 m 5 019 m Fairway Map Tervetuloa golfkentälle! Tämä väyläopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä tuloskortti perustuu omien taitojesi

Lisätiedot

Tätä klubilehteä muutimme, jättämällä taustakuvan pois, jotta lehden latautuminen onnistuisi helposti kaikilla nettiyhteyksillä.

Tätä klubilehteä muutimme, jättämällä taustakuvan pois, jotta lehden latautuminen onnistuisi helposti kaikilla nettiyhteyksillä. 8.5.2009 Tervehdys Klubilaiset! Golfkautta jo kohtalaisesti takanapäin, mutta paljon sitä on vielä edessäpäinkin. Tuttuja on tavattu ja uusia tuttavuuksia syntynyt mukavalta tuntuu. Juhannusta juhlistettiin

Lisätiedot

Sammonlahden frisbeegolfratahanke

Sammonlahden frisbeegolfratahanke Sammonlahden frisbeegolfratahanke Ratasuunnitelma Lauri Huotarinen, aktiiviharrastaja 040-5315148 lauri.huotarinen@gmail.com Johdanto Frisbeegolf on nimensä mukaisesti golfia frisbeellä. Lajin perusperiaate

Lisätiedot

LYÖNTIMYLLY PESIS. Suomen Pesäpalloliitto ry

LYÖNTIMYLLY PESIS. Suomen Pesäpalloliitto ry LYÖNTIMYLLY PESIS 1 PELI-IDEA Lyöntimyllyssä pelaa kaksi 4-6 hengen joukkuetta. Joukkueiden tavoitteena on tehdä pisteitä. Pisteiden määrä ratkaisee jakson voiton. Jakso päättyy, kun toisella joukkueella

Lisätiedot

Tervetuloa GoGolfin Green Card -kurssille

Tervetuloa GoGolfin Green Card -kurssille Tervetula GGlfin Green Card -kurssille Glfin alkeiskurssisi lähestyy ja tähän materiaaliin n kerätty muutamia asiita, jtta glfharrastuksesi lähtee mahdllisimman hyvin käyntiin. Ennen kurssia Vaatetuksena

Lisätiedot

Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailuissa kilpaillaan seuraavissa sarjoissa.

Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailuissa kilpaillaan seuraavissa sarjoissa. 1(5) GOLF 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton golfmestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton (SGL) sääntöjä näissä säännöissä mainituin poikkeuksin ja lisäyksin. Sääntökirjoja saa golfkentiltä ja niitä

Lisätiedot

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta KILPAILUKÄSIKIRJA Sisällysluettelo 1 Kilpailusäännöt... 3 2 Paikallissäännöt... 4 3 Kilpailut... 5 3.1 Mestaruuskilpailut... 5 3.1.1 Seuran lyöntipelimestaruus... 5 3.1.2 Seuran reikäpelimestaruus... 6

Lisätiedot

NETTISWINGI. SALO GOLFIN PUOLUEELLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 2/2010 Alkukesän tapahtumia. Kone Ruuskanen - Husgvarna Open pelaajia tauolla

NETTISWINGI. SALO GOLFIN PUOLUEELLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 2/2010 Alkukesän tapahtumia. Kone Ruuskanen - Husgvarna Open pelaajia tauolla NETTISWINGI SALO GOLFIN PUOLUEELLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 2/2010 Alkukesän tapahtumia Kone Ruuskanen - Husgvarna Open pelaajia tauolla Tiedottajan kynästä Uutta viritystä! Rakkautta ensi silmäyksellä! Hyvän

Lisätiedot

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta KILPAILUKÄSIKIRJA Sisällysluettelo 1. Kilpailusäännöt... 3 1 Kilpailut... 4 1.1. Mestaruuskilpailut... 4 1.1.1. Seuran lyöntipelimestaruus... 4 1.1.2. Seuran reikäpelimestaruus... 4 2.2. Muut kilpailut

Lisätiedot

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006.

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. Lähtöaika Ensimmäinen lähtö klo 10.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu

Lisätiedot

SÄÄNTÖILTA TI klo 18:00-19:30

SÄÄNTÖILTA TI klo 18:00-19:30 SÄÄNTÖILTA TI 12.6.2018 klo 18:00-19:30 STADI VERSUS LANDE- VISAILUOHJELMAN MUKAISESTI MIKÄ KOLMESTA VAIHTOEHDOSTA a), b) tai c) VASTAA VIHJEKYSYMYSTÄ? ESIMERKKI Seniiliseiska, sääntö 4-1 Kilpakierrokella

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

Reikäpelimestaruuskilpailut

Reikäpelimestaruuskilpailut Reikäpelimestaruuskilpailut 4-5.8.2018 Kilpailuinfo Reikäpelien kilpailuformaatti Mukaan maksimissaan 32 miestä, 16 naista tasoitusjärjestyksellä Ensimmäinen kierros pelataan 4 pelaajan lohkoissa 3x6 reiän

Lisätiedot

Tiiauspaikat. Esipuhe

Tiiauspaikat. Esipuhe 21..02..2011 Esipuhe Tawast Golfin Master Plan -suunnitelmassa on haettu selkeää kokonaisnäkemystä ja tavoitetta mihin suuntaan golfkenttää jatkossa kehitetään. Tawast Golfin vahvuuksia ovat kentän vaihteleva

Lisätiedot

SÄÄNTÖILTA, PEURAMAA GOLF

SÄÄNTÖILTA, PEURAMAA GOLF SÄÄNTÖILTA, PEURAMAA GOLF 4.5.2018 AGENDA TÄNÄÄN Pelimuotoja Peuramaan paikallissäännöt Golfsääntöjä REIKÄPELI Reikäpelissä pelataan kunkin reiän voitosta Pelaaja voi luovuttaa reiän koska tahansa ennen

Lisätiedot

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta

KILPAILUKÄSIKIRJA. Kilpailutoimikunta KILPAILUKÄSIKIRJA Sisällysluettelo 1. Kilpailusäännöt... 3 1 Kilpailut... 4 1.1. Mestaruuskilpailut... 4 1.1.1. Seuran lyöntipelimestaruus... 4 1.1.2. Seuran reikäpelimestaruus... 5 2.2. Muut kilpailut

Lisätiedot

Suojuspelti, moottorin alle

Suojuspelti, moottorin alle Installation instructions, accessories Ohje nro 31269439 Versio 1.2 Osa nro 31269431, 31269432, 31269433, 31269434 Suojuspelti, moottorin alle IMG-328898 Volvo Car Corporation Suojuspelti, moottorin alle-

Lisätiedot

REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0

REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 en versiot: Versio Pvm Muuttaja / Muutos 1.0 1.5.2004 RRu / luotu 4.5.2004 RRu / Muutokset 2.0 18.5.2015 RRu / JymyGolf versio Sisälysluettelo 1 JYMYGOLF REIKÄPELI... 2

Lisätiedot

Frisbeepoint Tour - Viidentienristeys 11.-12.6.

Frisbeepoint Tour - Viidentienristeys 11.-12.6. Frisbeepoint Tour - Viidentienristeys 11.-12.6. Pelaajainfo www.frisbeepoint.net www.frisbeegolfkankaanpaa.wordpress.com www.frisbeeliitto.fi Ajo-ohje Nimen mukaisesti, Viidentienristeyksen radalle voi

Lisätiedot

PuMu D-TYTÖT Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE.

PuMu D-TYTÖT Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE. PuMu D-TYTÖT 2013 Ensimmäinen ja tärkein sääntö koko pesäpallossa, olit sitten ulkopelissä tai sisäpelissä, on: TIEDÄ AINA TILANNE. Onko 1-tilanne, 2-tilanne, 3-tilanne, 1-3-tilanne, 2-3-tilanne, ajolähtö

Lisätiedot

TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0

TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 TORNA GOLF REIKÄPELIN PELIOHJEET en versiot: Versio Pvm Muuttaja / Muutos 1.0 1.5.2004 RRu / luotu 1.1 4.5.2004 RRu / Tuomaritoimikunnan tarkastama versio 1.2 27.4.2005 RRu / Muutettu mm. tasoitustenlaskentaa

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU FINNISH MOS OPEN 2017

KILPAILUKUTSU FINNISH MOS OPEN 2017 KILPAILUKUTSU FINNISH MOS OPEN 2017 Suomen Ratagolfliitto järjestää yhteistyössä Lampila Golfin kanssa The Pirate Adventuregolf -kentällä Minigolf Open Standard -kilpailun su 07.05.2017 http://www.pirateadventuregolf.fi

Lisätiedot

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle Bodomin kartanon väki toivottaa sinut tervetulleeksi! Master Golf toimii Bodom-järven rannalla, historiallisen Bodomin kartanon ympärillä, Espoossa. Yhtiö on perustettu vuonna 1987 ja sillä on kaksi erilaista

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

SÄÄNTÖJEN IHMEELLINEN MAAILMA LADYKAPTEENIT TIMO HUVINEN,

SÄÄNTÖJEN IHMEELLINEN MAAILMA LADYKAPTEENIT TIMO HUVINEN, SÄÄNTÖJEN IHMEELLINEN MAAILMA LADYKAPTEENIT 20.1.2018 TIMO HUVINEN, timo.huvinen@ramboll.fi SÄÄNNÖT ERITASOISILLE PELAAJILLE 45 % kaikista golfaajista omaa aktiivisen tasoituksen Golfin lopettaneista enemmistö

Lisätiedot

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU

JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU JUSSIN KISAT 2017, TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Impivaarassa sunnuntaina 21.5. Lähtöaika Kilpailu alkaa massalähdöllä klo 9.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu parannusyrityksillä, tarkempi

Lisätiedot

Keljonkankaan frisbeegolfrata

Keljonkankaan frisbeegolfrata P Kisakeskus Keljonkankaan OB Katsomo OB 18 OB 1 100m 83m Frisbeegolfradan säännöt 6 Frisbeegolf Frisbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfin periaate

Lisätiedot

Green Golf Events Social Golf Days

Green Golf Events Social Golf Days Green Golf Events Social Golf Days Hill Side Golf & Country Club Hill Side Golf & Country Club sijaitsee Vihdin Jokikunnalla, perinteikkäässä uusmaalaisessa maisemassa. Kentät sijaitsevat historiallisen

Lisätiedot

Merkittäviä tapahtumia 2009

Merkittäviä tapahtumia 2009 18.-19.4. Golfohjaajan peruskurssi Merkittäviä tapahtumia 2009 Golfliiton järjestämä koulutus jossa annetaan perusteet golfohjaamiseen. Tarkemmat tiedot ja aikataulu ilmoitetaan lähempänä nettisivuilla.

Lisätiedot

Peltolan uutiset 2/2011

Peltolan uutiset 2/2011 Peltolan uutiset 2/2011 Peltolan uutisten toisessa numerossa luodaan katsaus kentänhoitoon. Mitä kaikkea goflkentän hoitaminen vaatii? Haastattelussa kenttämestari Mikko Eskelinen. Lopuksi katsotaan taas

Lisätiedot

Seuraa huolellisesti annettuja ohjeita. Tee taitokset tarkkaan,

Seuraa huolellisesti annettuja ohjeita. Tee taitokset tarkkaan, Origami on perinteinen japanilainen paperitaittelumuoto, joka kuuluu olennaisena osana japanilaiseen kulttuuriin. Länsimaissa origami on kuitenkin suhteellisen uusi asia. Se tuli yleiseen tietoisuuteen

Lisätiedot

PELIOHJEET (suomeksi) Koira. Peli on kaksivaiheinen: Vaihe 1:

PELIOHJEET (suomeksi) Koira. Peli on kaksivaiheinen: Vaihe 1: PELIOHJEET (suomeksi) Koira Peli on kaksivaiheinen: Vaihe 1: Jokaiselle osanottajalle/pelaajalle jaetaan kolme (3) korttia. Loput kortit asetetaan pelipöydälle pinoon, pakaksi. Huomattavaa on, että pakan

Lisätiedot

Peliohje 20.4.2011 1(6)

Peliohje 20.4.2011 1(6) 1. Rakentaja Cup, reikäpeli 2 1.1. Yleistä reikäpelistä 2 1.2. Arvonta ja pelaajien sijoittaminen ottelukaavioon 2 1.3. Tasoitukset ja tiit 3 1.4. Pelikentät ja kustannukset 3 1.5. Tuomaritoiminta 4 1.6.

Lisätiedot

RATA- JA PELAAMISSÄÄNNÖT BETONIRADAT

RATA- JA PELAAMISSÄÄNNÖT BETONIRADAT RATA- JA PELAAMISSÄÄNNÖT BETONIRADAT Painos 2016 Ratagolfin betoniratojen kuvannot ja ratojen pelisäännöt Copyright SUOMEN RATAGOLFLIITTO ry TEKNINEN KOMITEA Toimittanut ARI AHRENBERG BRSÄÄ16 1 SISÄLTÖ

Lisätiedot

Kentän laajentamisen rakennustyöt 27-väyläiseksi aloitettiin kauden 2015 alussa.

Kentän laajentamisen rakennustyöt 27-väyläiseksi aloitettiin kauden 2015 alussa. Kankaisten Golfpuisto Oy:n osakkaille OSAKASTIEDOTE 24.11.2015 Ohessa on yhtiökokouskutsu. Sen mukaisesti viralliset yhtiökokousasiakirjat löytyvät yhtiön www-sivuilta. Seuraavassa tiivistettyjä poimintoja

Lisätiedot

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon.

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon. Pikaopas YLEISTÄ Näytön kuvaus 1. Väylän numero 6. Matka greenin keskelle 2. Satelliittisignaalin taso 7. Seuraava näyttö 3. Akunkesto 8. Matka greenin eteen 4. Väylän Par-luku 9. Dynaaminen greeninäkymä

Lisätiedot

Hill Side Golf & Country Club

Hill Side Golf & Country Club Green Golf Events Hill Side Golf & Country Club Hill Side Golf & Country Club sijaitsee Vihdin Jokikunnalla, perinteikkäässä uusmaalaisessa maisemassa. Kentät sijaitsevat historiallisen kulkureitin varrella,

Lisätiedot

Potkutekniikka: vinkkejä 1. N. 45 asteen vauhti, potkaiseva jalka 45 kulmassa (varpaat eivät osoita suoraan maahan) 2. Tukijalka jättää tilaa potkaisevalle jalalle. Tukijalka on lähes pallon tasalla. 3.

Lisätiedot

Mikan ja Kaisan Golfkoulu

Mikan ja Kaisan Golfkoulu Mikan ja Kaisan Golfkoulu ALOITTAJAN ABC Sisällysluettelo 2. Tästä se lähtee, Kenttä 4. Green Card 8. Varusteet 10. Keskeisimmät säännöt 11. Etiketti 13. Pelaamisen säännöt 17. Tasoitusjärjestelmä 21.

Lisätiedot

Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat:

Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat: Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Radiokatu 20 00240 Helsinki VAU:n SULKAPALLON SÄÄNNÖT 2011 Vammaissulkapalloa pelataan Kansainvälisen Sulkapalloliiton säännöin poikkeuksena seuraavat kohdat: 1.

Lisätiedot

VUOSIKIRJA 2015 Raahentienoon Golf ry Raahe Golf oy www.rtg.fi

VUOSIKIRJA 2015 Raahentienoon Golf ry Raahe Golf oy www.rtg.fi 1 VUOSIKIRJA 2015 Raahentienoon Golf ry Raahe Golf oy www.rtg.fi www.penttihameenaho.fi 2 Nordea Pankki Suomi Oyj Pidä varasi huippukunnossa. Älä anna varojesi rapistua äläkä tuloskunnon karista. SiSu

Lisätiedot

Gaula Flyfishing Lodge - Alueet

Gaula Flyfishing Lodge - Alueet Gaula Flyfishing Lodge - Alueet Beat 1 Rostad, Sanden Rostad. Oikea ranta. Rostad on kalastusalueen ylin pooli ja on pituudeltaan noin 500 metriä. Se on luonteeltaan hitaasti virtaavaa syvää nivaa kosken

Lisätiedot

PELAAMINEN UUSITARINA, HARD CARD JA KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ. Jarmo Siekkinen

PELAAMINEN UUSITARINA, HARD CARD JA KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ. Jarmo Siekkinen PELAAMINEN UUSITARINA, HARD CARD JA KESKEISIÄ GOLFSÄÄNTÖJÄ KÄYTÄNNÖSSÄ SUOMEN GOLFLIITON KILPAILUJEN KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA PAIKALLISSÄÄNNÖT HARD CARD Kilpailuissa noudatettavat säännöt ovat Suomen Golfliiton

Lisätiedot

Tämän monisteen tarkoitus on tutustua pikamaski -toimintoon GIMP:issä.

Tämän monisteen tarkoitus on tutustua pikamaski -toimintoon GIMP:issä. Gimp alkeet XVII 9 luokan ATK-työt/HaJa Sivu 1 / 5 Tutustuminen pikamaskiin Tämän monisteen tarkoitus on tutustua pikamaski -toimintoon GIMP:issä. Pikamaski on tehokas keino rajata alueita ja copypasteta

Lisätiedot

SENIORITOIMINNAN TOIMINTA-AJATUS

SENIORITOIMINNAN TOIMINTA-AJATUS SENIORITOIMINNAN TOIMINTA-AJATUS Aktivoidaan seniorijäseniä järjestämällä sekä seuran sisäisiä senioritapahtumia ja -kilpailuja että senioreiden seuraotteluita muiden seurojen kanssa. Järjestetään valmennusta

Lisätiedot

VIISIPALLO PELI JOKA KEHITTÄÄ YHTENÄISYYTTÄ YHTEISTYÖTÄ YHTEISÖÄ

VIISIPALLO PELI JOKA KEHITTÄÄ YHTENÄISYYTTÄ YHTEISTYÖTÄ YHTEISÖÄ VIISIPALLO PELI JOKA KEHITTÄÄ YHTENÄISYYTTÄ YHTEISTYÖTÄ YHTEISÖÄ LYHYESTI VIISIPALLOSTA Viisipallo muistuttaa pohjimmiltaan paljon polttopalloa: Siinä on sisäjoukkue ja ulkojoukkue. Sisäjoukkue lyö pallon

Lisätiedot