Marjosuon turvetuotannolla ei ole ympäristölupaa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Marjosuon turvetuotannolla ei ole ympäristölupaa."

Transkriptio

1 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 148/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/271/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA HAKIJAT Marjosuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Multia Martinsuon Turve Oy Lehtomäentie Kangasaho Autosen Urakointi Oy Haapalantie Kangasaho HAKEMUS Martinsuon Turve Oy ja Autosen Urakointi Oy ovat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon toimittamassaan sekä ja täydentämässään hakemuksessa pyytäneet ympäristölupaa Marjosuon 47,7 ha:n uudelle turvetuotantoalueelle. Marjosuon turvetuotantoalue sijaitsee Multian kunnan Multian kylässä noin 9 km kunnan keskustasta koilliseen. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA HAKEMUKSEN SISÄLTÖ Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 7 d) kohdan mukaan luvanvaraista toimintaa on turvetuotanto ja siihen liittyvä ojitus, jos tuotanto-alue on yli 10 ha. Aluehallintovirasto on ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin 7 c) kohdan nojalla toimivaltainen viranomainen turvetuotantoa koskevassa asiassa. Toimintaa koskevat luvat, sopimukset ja alueen kaavoitustilanne Marjosuon turvetuotannolla ei ole ympäristölupaa. LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO puh Vaasan päätoimipaikka fax Wolffintie 35 kirjaamo.lansi@avi.fi PL 200, Vaasa Turvetuotantoalue sijaitsee hakijoiden tiloista Kesämäki ja Linna vuokraamalla alueella.

2 2 Ympäristöministeriön vahvistamassa Keski-Suomen maakuntakaavassa ei ole Marjosuon tuotantoaluetta koskevia aluevarauksia. Maakuntakaavan turvetuotantoalueita koskevan suunnittelumääräyksen mukaan turvetuotantoalueiden käyttöönoton suunnittelussa on otettava huomioon tuotantoalueiden yhteisvaikutus, turvetuotannon osuus kokonaiskuormituksesta sekä tuotantopinta-alan poistumat ja rajoitettava tarpeen vaatiessa samanaikaisesti käytössä olevien alueiden määrää. Multian rantayleiskaavassa tuotantoalueesta noin 400 m pohjoiseen sijaitseva Pieni-Kaleton on merkinnällä MY, maa- ja metsätalousvaltainen alue, jolla on erityisiä ympäristöarvoja tai ulkoilun ohjaamistarvetta ja W- 1, vesialue, jolla on erityisiä ympäristöarvoja. Noin 700 m tuotantoalueesta pohjoiseen sijaitseva Iso-Kaleton on rantayleiskaavassa merkinnällä SL, luonnonsuojelualue. Tuotantoalueesta noin 1,4 km pohjoiseen sijaitseva Kulhapää on rantayleiskaavassa merkinnällä W, vesialue. Kulhapään luode- ja pohjoisosan rannalle on merkitty uimaranta ja viisi loma-asuntopaikkaa. Uitamonjärven pohjoisosassa on lomaasuntopaikoiksi kaavoitettuja alueita. Toiminta Yleiskuvaus toiminnasta Turvetuotantoalueen kokonaispinta-ala on 47,7 ha, mistä 39,3 ha on tuotantoaluetta, noin 5 ha auma-alueita, 0,5 ha varikkoalueita ja 2,9 ha vesienkäsittelyalueita. Tuotanto jatkuu arviolta 20 vuotta. Marjosuolla tuotetaan jyrsinpolttoturvetta, kasvuturvetta ja kuiviketurvetta. Vuosittain tuotetaan noin m 3 turvetta. Turpeen keräämiseen käytetään pölynerotussykloneilla varustettuja imuvaunuja. Vuodessa on tuotantopäivää, mihin sisältyvät myös tuotantoa valmistelevat päivät kuten tuotantojyrsiminen ja turpeen kääntely. Kunnossapitotöitä tehdään 7 10 päivänä vuodessa. Hakijat esittävät suunnitelman suopohjan jälkihoidosta ja käytöstä Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle hyväksyttäväksi 3 5 vuotta ennen tuotannon päättymistä. Marjosuon todennäköisin jälkikäyttömuoto on metsitys. Vesienkäsittely ja päästöt vesistöön Kuivatusvesien käsittelymenetelmänä on sarkaoja-altaat lietteenpidättimineen, kaksi laskeutusallasta ja kaksi ympärivuotista pintavalutuskenttää. Tuotantoalueiden kokoojaojissa olevilla virtaamansäätöpadoilla (2 kpl) hidastetaan veden virtausta ojastoissa.

3 3 Pintavalutuskentälle 1 (1,4 ha) johdetaan kuivatusvedet laskeutusaltaan 1 kautta, jonka valuma-alue on 24,5 ha. Valuma-alueesta tuotantoaluetta on 23,5 ha ja auma-alueita 1 ha. Pintavalutuskentän pinta-ala on 5,7 % sen valuma-alueen pinta-alasta. Turvepaksuus kentällä on 0,2 1,5 m. Pintavalutuskentälle 2 (1 ha) johdetaan kuivatusvedet laskeutusaltaan 2 kautta, jonka valuma-alue on 21,8 ha. Valuma-alueesta tuotantoaluetta on 15,8 ha, auma-alueita 2 ha ja tuotannon ulkopuolista aluetta 4 ha. Pintavalutuskentän pinta-ala on 4,6 % sen valuma-alueen pinta-alasta. Turvepaksuus lähes koko kentän alueella on vähintään 1,5 m. Pintavalutuskentät toimivat painovoimaisesti luontaisella valutuksella. Ne sijaitsevat ojitetulla suoalueella. Vanhoihin ojiin tehdään ojakatkot 10 metrin välein estämään oikovirtauksia. Kuivatusvedet johdetaan kentän yläosaan kaivettavasta jako-ojasta jakoputkilla pintavalutuskentälle. Kentän sivureunoihin rakennetaan suojapenkereet ja alaosaan kaivetaan keräilyoja. Vedet johdetaan mittapadon kautta laskuojaan. Hakijat ovat arvioineet, että hankealueen nykyiset vuosittaiset päästöt vesistöön ovat seuraavat: 422 kg kiintoainetta, 3,7 kg fosforia ja 81,9 kg typpeä. Päästöt on arvioitu käyttämällä metsäojitetun alueen valumavesien pitoisuutena fosforille 30 µg/l, typelle 630 µg/l ja kiintoaineelle 3,5 mg/l. Luonnontilaisen alueen valumavesien pitoisuutena on käytetty fosforille 20 µg/l, typelle 500 µg/l ja kiintoaineelle 2 mg/l. Valumana on käytetty 11,2 l/s/km 2. Kuntoonpano- ja tuotantovaiheen ominaiskuormituslukuina on käytetty keskimääräisiä Etelä-Suomen tarkkailussa olevien pintavalutuskentällisten turvetuotantoalueiden ominaiskuormituslukuja. Tuotantovaiheen ominaiskuormituslukuna (netto) on käytetty kiintoaineelle 33 g/ha/d, fosforille 0,42 g/ha/d ja typelle 18 g/ha/d. Marjosuon tuotantoalueen päästöt vesistöön (brutto): Päästöt (kg/vuosi) Fosfori Typpi Kiintoaine 1. ojitusvuosi 18, Seuraava vuosi 12, Tuotantovaihe 9, Marjosuon tuotantoalueen päästöt vesistöön (netto): Päästöt (kg/vuosi) Fosfori Typpi Kiintoaine 1. ojitusvuosi 11, Seuraava vuosi 7, Tuotantovaihe 6,

4 4 Pöly, melu ja liikenne Varastointi ja jätteet Pölypäästöjä syntyy pääasiassa tuotantokoneiden liikkuessa tuotantoalueella. Aumaus ja lastaus ovat pölyäviä työvaiheita. Pölyhaittoja ehkäistään käyttämällä tuotannossa pölynerotussykloneilla varustettuja imuvaunuja ja tuulirajoituksilla. Tuotannosta aiheutuvat melupäästöt ovat melko vähäisiä. Melua aiheutuu traktoreiden ja imuvaunun käytöstä sekä kuormauksesta ja kuljetuksesta. Melua ei aiheudu jatkuvasti, sillä vuodessa on tuotantopäivää. Tuotettu turve kuljetetaan Töyryläntietä ja Kesämäentietä pitkin Multia Uurainen tielle (tie nro 627) ja sitä pitkin käyttöpaikoille. Kuljetukset tehdään pääasiassa syys-huhtikuussa. Turpeen kuljetuksia tehdään päivittäin noin 5 täysperävaunullista kuorma-autoa, joissa on turvetta noin 120 m 3. Kuormat peitetään pölyämisen ehkäisemiseksi pressulla. Henkilöautoliikennettä on pääosin tuotantoaikana, mutta jonkin verran myös kuljetusten aikana. Tuotantotoiminnan vetokoneet tuodaan työmaalle keväällä ja viedään syksyllä pois. Kunnostus- ja ympäristönsuojelutoiminnassa käytettäviä koneita tuodaan työmaalle muutaman kerran tuotantokauden aikana. Vetokoneissa käytetään polttoaineena moottoripolttoöljyä. Lisäksi traktoreissa ja työkoneissa käytetään erilaisia hydrauliikka- ja voiteluöljyjä. Polttoaineet säilytetään litran kaksoisvaipallisessa säiliössä auma-alueella. Polttoainetta käytetään vuosittain litraa. Koneiden öljynvaihdot tehdään omistajien huoltohalleissa muualla, minkä takia öljyistä jätettä ei muodostu. Koneiden akkuja ei vaihdeta ja romurautaa ei varastoida alueella. Aumamuovijäte paalataan uusiokäyttöön. Sekalaista talousjätettä ei muodostu. Toiminnassa syntyy kaivannaisjätteinä kantoja ja muuta puuainesta sekä kiviä, mineraalimaita ja lietteitä. Hakemus sisältää ympäristönsuojelulain 103 a :n mukaisen kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelman, jossa edellä mainittujen jätteiden määrät ja käsittely on selostettu. Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) ja ympäristön kannalta paras käytäntö (BEP) Hakijoiden mukaan Marjosuon turvetuotantoalueen toiminnassa sovelletaan kaikilta osin ympäristön kannalta parasta käyttökelpoista tekniikkaa ja parasta käytäntöä.

5 5 Tuotantoalue, sen ympäristö ja toiminnan vaikutukset ympäristöön Tuotantoalueen nykytila Asutus ja maankäyttö Suo on muodoltaan rikkonainen ja se rajoittuu mäkiseen moreenimaastoon. Alue on osin ojitettua ja osin ojittamatonta. Alueen kasvillisuutta on selvitetty maastokäynneillä (länsiosan 19,4 ha:n alue) ja (itäosan 19,9 ha:n alue, Joutensuo). Alueen linnustoa on selvitetty 3.6. ja (länsiosan 19,4 ha:n alue) sekä ja (itäosan 19,9 ha:n alue, Joutensuo). Alueen länsiosassa on laajahko ojittamaton suoalue. Ojittamattomalla alueella on Etelä-Suomessa vaarantuneiden ja silmälläpidettävien luokkiin kuuluvia suotyyppejä esimerkiksi oligotrofista lyhytkorsirämettä, oligotrofista kalvakkanevaa ja mesotrofista varsinaista suursaranevaa. Mesotrofisella saranevalla kasvaa punakämmekkää, joka on valtakunnallisesti silmälläpidettävä ja Oulun läänin eteläpuolella rauhoitettu laji. Suunnitellun tuotantoalueen itäosa on pääosin ojitettua. Riihilehdonkankaan länsipuolella suunniteltu tuotantoalue sijoittuu kuitenkin ojittamattomalle alueelle (4,1 ha), missä suotyyppinä on rahkainen tupasvillaräme. Suolinnuista suunnitellulla tuotantoalueella tai sen välittömässä läheisyydessä havaittiin isokuovi ja teeri. Isokuovi ja teeri kuuluvat Suomen kansainvälisen linnustonsuojelun vastuulajeihin. Tuotantoalueen lähiympäristössä on pääasiassa ojitettua suota ja metsää. Lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat noin 100 m itään (tila Huhta-aho) ja 140 m länteen (tila Töyrylä) tuotantoalueesta. Lähiasutuksilla vesi otetaan omista kaivoista. Lähin loma-asunto sijaitsee noin 300 m länteen tuotantoalueesta, minkä lisäksi yksi loma-asunto sijaitsee noin 500 m kaakkoon tuotantoalueesta. Aholan marjatila sijaitsee alle 400 m:n päässä tuotantoalueesta. Hakijat ovat sopineet lähimpien asuttujen tilojen (Huhta-aho ja Töyrylä) omistajien kanssa turvetuotantoalueen sijoittamisesta alueelle. Lisäksi hakijat ovat sopineet tilan Töyrylä omistajan kanssa, että he rakentavat porakaivon, jos tilan kaivo kuivuu turvetuotannon seurauksena. Ulkoilureitti Karhunkankaan polku kulkee lähimmillään noin 350 m:n päässä tuotantoalueen länsipuolella. Reitin varrella, m:n etäisyydellä tuotantoalueesta, on laavu.

6 6 Metsäalueet tuotantokentän ympärillä vähentävät pölyn ja melun leviämistä ympäristöön. Hakijat ovat arvioineet, että tuotannosta ei aiheudu kohtuuttomia melu- ja pölyhaittoja lähiasutuksella. Suojelukohteet ja pohjavesialueet Vesistötiedot Yksityisten maalla oleva suojelualue Iso-Kaleton -lampi sijaitsee noin 600 metriä pintavalutuskentästä 2 koilliseen ja noin 750 metriä tuotantoalueesta pohjoiseen. Vanhojen metsien suojeluohjelmaan sisältyvä Natura alueisiin kuuluva Joensuonkangas (FI ) sijaitsee noin 2,8 km:n päässä. Tuotantoalueen läheisyydessä ei ole luokiteltuja pohjavesialueita. Hakijat ovat arvioineet, että Marjosuon turvetuotannolla ei ole merkittäviä vaikutuksia luonnonsuojelualueisiin. Alapuolinen vesistö ja vedenlaatu Tuotantoalue sijaitsee Kokemäenjoen vesistöalueella Keuruun reitin Multianjoen valuma-alueella ja siellä tarkemmin Mykänjoen valumaalueella (35.675). Mykänjoen valuma-alueen pinta-ala on 32,66 km 2. Kuivatusvedet johdetaan kahta laskuojaa pitkin alapuoliseen vesistöön. Pintavalutuskentältä 2 kuivatusvedet johdetaan laskuojalla Kulhapäälammesta lähtevään puroon ja edelleen Kesäpuroa piitkin Silmäkejokeen, joka muuttuu Mykänjoeksi. Mykänjoki laskee Sarajokeen ja edelleen Uitamonjärveen. Pintavalutuskentältä 1 kuivatusvedet johdetaan laskuojalla suoraan Kesäpuroon. Uitamonjärvi sijaitsee vesitse 7,5 8 km:n etäisyydellä tuotantoalueesta. Kesäpuron virtaamat pintavalutuskentän 2 laskuojan alapuolella (valuma-alue 470 ha) ovat seuraavat: keskiylivirtaama (MHQ) 457 l/s, keskivirtaama (MQ) 53 l/s ja keskialivirtaama (MNQ) 0,9 l/s. Vastaavasti Kesäpuron virtaamat laskussa Silmäkejokeen (valuma-alue 750 ha) ovat seuraavat: keskiylivirtaama (MHQ) 730 l/s, keskivirtaama (MQ) 84 l/s ja keskialivirtaama (MNQ) 1,5 l/s. Virtaamat on arvioitu valuma-alueiden pinta-alojen ja Multian Sinerväjärven luusuan virtaamatietojen perusteella. Kulhapää-lammen vesiala on 14,3 ha ja suurin syvyys 1,9 m. Lammen veden laatua on viimeksi selvitetty vuonna Veden kokonaisfosforipitoisuus on ollut silloin 10 µg/l ja kokonaistyppipitoisuus 680 µg/l. Kulhapää-lammesta laskevan puron veden laatua pintavalutuskentän 2 laskuojan yläpuolella on selvitetty vuona Veden kokonaisfosforipitoisuus on silloin ollut 18 µg/l ja kokonaistyppipitoisuus 690 µg/l.

7 7 Sarajoen veden laatua on selvitetty Mykänjoen laskukohdan yläpuolelta vuosina kolmesti vuodessa. Veden kokonaisfosforipitoisuuksien keskiarvo on ollut 23 µg/l (17 29 µg/l) ja kokonaistyppipitoisuuksien keskiarvo 636 µg/l ( µg/l). Mykänjoen laskukohdan alapuolelta Sarajoen veden laatutietoja on kahdelta näytteenottokerralta, joista viimeisin vuodelta Veden kokonaisfosforipitoisuus on tällöin ollut 22 µg/l ja kokonaistyppipitoisuus 520 µg/l. Uitamonjärven vesiala on 51 ha, keskisyvyys 4,9 m ja suurin syvyys 15 m. Järven veden laadusta on ympäristöhallinnon Herttatietojärjestelmässä tietoja seitsemältä eri näytteenottokerralta vuosien aikana. Vuosien näytteiden (5 kpl) perusteella järven vesi on ollut pintaveden kokonaisfosforipitoisuuden (13 22 µg/l, keskiarvo 18 µg/l) perusteella arvioituna lievästi rehevää. Samoina näytteenottokertoina kokonaistyppipitoisuus on ollut µg/l. Järven alusveden happipitoisuus on ollut ajoittain alentunut, jolloin myös fosforia on vapautunut sedimentistä alusveteen. Korkein todettu alusveden kokonaisfosforipitoisuus on ollut noin 50 µg/l. Kalasto ja kalastus Silmäkejoessa ei kalasteta, mutta siellä on kaloja. Uitamonjärvessä esiintyy taimenta, harjusta, haukea, ahventa, särkeä, kuhaa, siikaa ja muikkua. Järveen on istutettu planktonsiikaa ja kuhaa. Kalastus tapahtuu verkoilla, katiskoilla ja uistelemalla. Kalastus on virkistys- ja kotitarvekalastusta. Kalastajia on Hakemuksen kalasto- ja kalastustiedot on saatu haastattelemalla Multian kalastuskunnan esimiestä. Vaikutukset vesistöön ja sen käyttöön Hakemuksen mukaan turvetuotanto ei vaikuta alapuolisen vesistön kalastoon ja kalastukseen tehokkaiden vesienkäsittelyrakenteiden ansiosta. Tuotantovaiheessa tuotantoalalta (39,3 ha) johdettavat nettopäästöt nostavat hakijoiden esittämän laskennallisen arvion perusteella Kesäpuron ja Silmäkejoen yhtymäkohdassa veden pitoisuuksia seuraavasti: kiintoainepitoisuus nousee 0,18 mg/l, fosforipitoisuus 2 µg/l ja typpipitoisuus 100 µg/l. Hakemuksen mukaan turvetuotantoalueen päästöt vesistöön nostavat Uitamonjärven fosfori- ja typpipitoisuuksia 0,2 % nykytilanteeseen verrattuna. Alueellinen vesienhoitosuunnitelma Mykänjoen valuma-alue sijaitsee Kokemäenjoen Saaristomeren - Selkämeren vesienhoitoalueella. Uitamonjärven tilaa ei ole luokiteltu ve-

8 8 sienhoidon toimenpideohjelmassa vuoteen Uitamonjärvi laskee Sinervään, jonka fysikaalis-kemiallinen tila on luokiteltu erinomaiseksi. Ympäristöriskit Työmaalle laaditaan palosuojelusuunnitelma. Ennen tuotannon aloittamista palokalusto ja palonsuojeluohjeet hyväksytetään palonsuojeluviranomaisilla. Työmaalle sijoitetaan alkusammutuskalusto onnettomuustilanteiden varalle. Työmaan henkilöstö vastaa mahdollisen tulipalon alkusammutuksesta ja muiden hätätilanteiden hoitamisesta. Toiminnan ja sen vaikutusten tarkkailu Öljyvahingot pyritään estämään tekemällä traktoreiden öljynvaihdot omistajien huoltohalleissa muualla. Muiden öljyvahinkojen torjuntaan käytetään turvetta. Polttoainesäiliö ja tankkauspiste ovat lukittavia. Tulviin on varauduttu valunnansäätöpadoilla. Hakijat esittävät, että Marjosuon tuotantoalueen tarkkailu tehdään Vapo Oy:n läntisen Suomen alueen turvetuotantoalueiden vuosien käyttö-, päästö- ja vaikutustarkkailuohjelman periaatteiden mukaisesti. Käyttötarkkailu aloitetaan heti, kun kuntoonpanotyöt aloitetaan. Käyttötarkkailuun sisältyy käyttöpäiväkirjan pito, vesienkäsittelylaitteiden toiminnan tarkkailu sekä toiminnan muukin seuranta siten, että toiminta tapahtuu lupamääräysten mukaisesti ja ympäristökuormitus jää mahdollisimman vähäiseksi. Tuotantoalueelta tulevan veden laatua selvitetään ottamalla näytteet pintavalutuskentän 1 alapuolelta. Näyte otetaan ensimmäisen kerran kuntoonpanovaiheessa ja sen jälkeen ensimmäisenä ja viidentenä tuotantovuotena kerran kuukaudessa touko-syyskuun välisenä aikana. Hakijoiden arvion mukaan vesistötarkkailu ei ole tarpeen, koska alapuolisessa vesistössä on jo tarkkailupisteitä. Korvaukset Hankkeesta ei arvioida aiheutuvan sellaisia ympäristöhaittoja, jotka edellyttäisivät kompensaatiotoimia tai vahingonkorvauksia. HAKEMUKSEN KÄSITTELY Hakemuksen täydennykset Hakijat ovat täydentäneet hakemustaan muun muassa luontoselvityksellä, vedenlaatu- ja virtaamatiedoilla, valuma-aluetiedoilla, pintavalutuskenttäpiirroksilla ja vesistövaikutusarviolla sekä tarkentaneet päästöarvioita ja kiinteistötietoja. Hakijat ovat toimittaneet käyttö-, päästö- ja vesistötarkkailuohjelman.

9 9 Hakemuksesta tiedottaminen Hakemus on annettu tiedoksi kuuluttamalla aluehallintovirastossa ja Multian kunnassa sekä erityistiedoksiantona asianosaisille. Kuulutuksen julkaisemisesta on ilmoitettu Suur-Keuruu - lehdessä. Aluehallintovirasto on pyytänyt hakemuksesta lausunnon Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö ja luonnonvarat - vastuualueelta, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kalatalousryhmältä, Multian kunnalta ja Multian kunnan ympäristönja terveydensuojelu- sekä kaavoitusviranomaisilta. Lausunnot Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö ja luonnonvarat vastuualue Hakijoille voidaan myöntää lupa 16,7 ha:n turvetuotantoalueelle. Lupaa ei tule myöntää eteläisimmälle (18,5 ha) lohkolle eikä 4,1 ha:n kokoiselle lohkolle. Eteläisimmän lohkon itä- ja länsipuolella alle 150 metrin päässä sijaitsee vakituisessa asuinkäytössä olevat kiinteistöt. Hakemuksessa ei ole esitetty mitään toimenpiteitä melu- ja pölyhaittojen ehkäisemiseksi. Turvetuotannosta aiheutuisi kyseisille kiinteistöille melu- ja pölyhaittaa. Lupamääräyksillä ei voida riittävästi estää tai ehkäistä pölyämisestä johtuvaa kohtuutonta rasitusta kiinteistöille, varsinkin kun ottaa huomioon myös muut tuotantolohkot ja muut lähistöllä olevat kiinteistöt. Vaikka kiinteistön omistajat eivät vastustaisi hanketta, se ei ole hyväksyttävä peruste sallia toiminta niin lähellä asutusta, että melu- ja pölypäästöistä aiheutuvia terveyshaittoja ei voida sulkea pois. Luontoselvityksen mukaan eteläisimmältä lohkolta on löydetty useita luonnontilaisia tai silmälläpidettäviä suokasvillisuustyyppejä. Arvokkaimpia ovat vaarantuneisiin kuuluvat lyhytkorsiräme ja kalvakkaneva. Lisäksi alueella kasvaa punakämmekkää, joka on Oulun läänin eteläpuolella luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu ja uusimman uhanalaisluokituksen mukaan uhanalainen vaarantunut laji. 4,1 ha:n lohko on luonnontilaista rahkaista tupasvillarämettä, joka kuuluu Etelä-Suomessa uhanalaisiin ja silmälläpidettäviin suotyyppeihin. Alapuolisen jokiuoman luonnontilaisuudesta ei ole tietoa. Marjosuo ei sisälly ympäristöministeriön vahvistamaan ja lainvoimaiseksi tulleeseen Keski-Suomen maakuntakaavaan.

10 10 Kuormituslaskelma on tehty ominaiskuormituslukujen pohjalta. Pitoisuuslisäykset vesistöön on pelkästään arvioitu laskennallisesti, eikä niitä siten voida arvioida suhteessa vallitsevaan nykytilanteeseen, koska alapuolisesta vesistöstä ei ole vedenlaatutietoja käytettävissä. Vesistövaikutusarvioinnit ovat puutteelliset, joten kuormitus- ja vaikutusarviointia tulisi tarkentaa ennen lupapäätöksen antamista. Kesäpuron ja tuotantoalueen sekä Kesäpuron ja altaalle 2 menevän laskuojan etäisyys toisistaan tulee olla vähintään 10 m. Pintavalutuskentällä 1 on paikoin mitoitusohjeisiin nähden ohut turvekerros (alle 0,5 m). Tuotantoalan supistuessa kentän puhdistusteho voidaan kuitenkin arvioida olevan riittävän. Eristysojien alapäähän on kaivettava lietekuopat ja huolehdittava niiden puhdistuksesta jatkossa säännöllisesti aina tarvittaessa ja vähintään kerran vuodessa. Lisäksi työnaikaisia lietekuoppia tulee tehdä 100 m:n välein. Tuulen suunnan ollessa idästä, ei 10,2 ha:n kokoisen lohkon länsilaidalla alle 400 m:n etäisyydellä Kesämäen pihapiiristä saa harjoittaa turvetuotantoa kiinteistölle mahdollisesti aiheutuvien pölyhaittojen takia. Päästötarkkailua tulee tehdä pintavalutuskentän 2 alapuolelta. Tarkkailu tulee tehdä Vapo Oy:n ohjelman periaatteiden mukaisesti. Silmäkejokeen tulee perustaa näytteenottopiste ja näytteenotto tulee aloittaa ennen toiminnan aloittamista, koska alueelta ei ole mitään veden laatutietoja olemassa. Näytekertoja tulee olla vähintään 3 ennen toiminnan aloittamista ja analytiikka ja näytteenottoajankohdat voivat olla Vapo Oy:n yhteistarkkailuohjelman mukaisia. Vuosiraportoinnin yhteydessä tulee selvästi arvioida turvetuotannon vaikutukset alapuoliseen vesistöön sekä laskennallisesti että havaittujen arvojen pohjalta. Tarkkailua tulee voida muuttaa/laajentaa tarvittaessa. Hakemuksen liitteenä 10 oleva vuokrasopimus ei koske hankealuetta, joten hakijat eivät ole osoittaneet hankealueen hallintaoikeutta. Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri vastuualueen kalatalousryhmä Ympäristölupa voidaan myöntää seuraavin velvoittein: 1. Kalasto- ja kalastusvaikutuksia tulee tarkkailla kalatalousryhmän hyväksymällä tavalla. Ehdotus tarkkailuohjelmaksi tulee toimittaa kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun lupa on saanut lainvoiman. Tarkkailu voidaan tehdä yhdessä muiden turvetuottajien kanssa. Tarkkailu tulee

11 11 aloittaa ennen kuntoonpanotöiden aloittamista riittävän vertailutiedon saamiseksi. 2. Hakijoiden tulee maksaa vuosittain 500 euron kalatalousmaksu käytettäväksi kalastolle, kalastukselle tai rapukannalle aiheutuvien vahinkojen ehkäisemistä tai vähentämistä tarkoittavien toimenpiteiden toteuttamiseen. 3. Vesienkäsittelyyn on sovellettava kulloinkin parasta tiedossa olevaa tekniikkaa ja parasta käytäntöä. Pintavalutuskenttien toimivuuteen varsinkin ääriolosuhteissa ja talviaikana tulee kiinnittää erityistä huomiota. 4. Luonnontilaisille alueille (noin 19 ha) ei tule myöntää ympäristölupaa. Hankealue sijaitsee kalataloudellisesti arvokkaalla alueella. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on määritellyt Sarajoen ja Silmäkejoen (kartalla myös Mykänjoki-nimisenä) kalastusasetuksen 51 b :n mukaiseksi lohi- ja siikapitoisiksi vesistöiksi. Kurjussuon turvetuotantoalueen kalataloudellisen velvoitetarkkailun sisältyvässä sähkökoekalastuksessa Sarajoen ja Hurjapuron yhtymäkohdasta saatiin 4 taimenta, jotka olivat villejä luonnossa syntyneitä kaloja. Sarajoesta Vanhanmyllynkoskelta tavattiin 6 taimenta (osa luonnossa syntyneitä), 2 madetta ja 16 kivisimppua. Kuivatusvedet aiheuttavat Kesäpurossa, Silmäkejoessa/Mykänjoessa, Sarajoen alaosassa ja Uitamonjärvessä rehevöitymishaittaa ja pohjan liettymistä. Tuotannon vesistövaikutukset heikentävät ainakin lohensukuisten kalalajien ja rapujen menestymistä. Lisääntynyt kiintoaineksen määrä saattaa tukkia järvitaimenen kutualueita ja heikentää soraikkojen läpivirtausta. Sarajoen vesi on humuksen tummaksi värjäämää. Vesi on voimakkaasti hapanta ja melko ravinteikasta. Veden laatu vaihtelee voimakkaasti, melko pienet sateet laskevat helposti ph:ta ja lisäävät kiintoaineen määrää. Olosuhteet eivät tämän takia ole kovinkaan hyvät kaloille ja etenkään taimenelle, mutta kuitenkin riittävät populaatioiden säilymiseen. Vaikutukset valuntaan ovat voimakkaimmillaan suon peruskuivatusvaiheessa. Jos turvetuotantoon valmisteltavat alueet on metsäojitettuja, kunnostusvaiheen vaikutukset ovat pienempiä edeltävään tilanteeseen verrattuna. Näin ollen luonnontilaisten alueiden ottaminen turvetuotantoon vaikuttaisi haitallisesti ja pitkäaikaisesti alapuolisen vesistön kalaja rapukantoihin. Hakemus on kalasto- ja kalastustietojen osalta puutteellinen, varsinkin Mykänjoen osalta. Mykänjoki on luokiteltu lohi- ja siikapitoiseksi vesistöksi. Vesistön kalaston ja rapukannan tila tulisi ennen tuotannon aloittamista selvittää esimerkiksi sähkökoekalastuksin ja koeravustuksin. Valtioneuvoston periaatepäätöksen vesiensuojelun suuntaviivoista vuoteen 2015 mukaan turvetuotanto suunnataan tuotannossa oleville ja jo

12 12 ojitetuille alueille. Jos kunnostettava alue on jo valmiiksi metsäojitettu, kunnostusvaiheen vaikutukset ovat pienempiä edeltävään tilanteeseen verrattuna kuin jos kyseessä on ojittamaton alue. Luonnontilaisten alueiden ottaminen turvetuotantoon vaikuttaisi pitkäaikaisesti ja haitallisesti alapuolisen vesistön kala- ja rapukantoihin. Hankkeesta yleiselle kala- ja raputaloudelle aiheutuva vahinko voidaan kompensoida 500 euron (noin 15 /tuotantohehtaari) suuruisella vuotuisella kalatalousmaksulla. Maksulla voidaan pyrkiä esimerkiksi säilyttämään Silmäkejoen/Mykänjoen ja Uitamonjärven kala- ja rapukantoja. Kalataloudellinen vaikutustarkkailu on tarpeen vaikutusten selvittämiseksi. Multian kunnan ympäristölautakunta / ympäristönsuojeluviranomainen Lautakunta vastustaa ympäristöluvan ja toiminnan aloittamisluvan myöntämistä. Turvetuotanto voidaan aloittaa vain siinä tapauksessa, että toiminta saadaan vesistökuormituksen osalta täysin päästöttömäksi. Ympäristölupia ei tulisi myöntää ennen kuin Keski-Suomen liitto on saanut valmiiksi turvetuotantoalueita ja suoluontokohteita käsittelevän vaihekaavan. Hakijoiden tulisi ottaa vesinäytteet Kesäjoen ja Silmäkejoen nykytilan selvittämiseksi. Myös pintavalutuskentän 2 alapuolelle tulee perustaa näytteenottopiste. Ominaiskuormituslukuihin perustuva arviointi ei ole riittävää. Toiminnalla on todennäköisesti vaikutusta Iso-Kalettoman luonnonsuojelualueeseen lyhyen etäisyyden johdosta. Iso-Kalettomalla on linnustollista arvoa. Sen rannalla on lintutorni. Turvetuotannolla on siten vaikutusta myös alueen virkistyskäyttöön. Tuotantoalue katkaisee lintutornille ja Kesämäen laavulle johtavan patikointi/hiihtoreitin. Hakemus ei sisällä näitä seikkoja. Hakijoiden tulisi esittää näistä seikoista ja hankkeen vaikutuksista niihin tarkempi selvitys. Selvitysten mukaan Marjosuolla on luonnonsuojelullista arvoa. Keski- ja pohjoisosassa on laajahko ojittamaton suoalue ja suolla esiintyy useampi uhanalainen suotyyppi. Turvetuotantoa ei tule sallia luonnontilaisilla soilla. Lähimmille asuinkiinteistöille toiminta aiheuttaa merkittävää melu- ja pölyhaittaa. Haittoja voi esiintyä myös noin 500 m:n etäisyydellä oleville loma-asunnoille (2 kpl). Multialla on tällä hetkellä kymmenkunta turvetuotantoaluetta. Vireillä on viiden uuden turvetuotantoalueen ja yhden laajennushankkeen hake-

13 13 mukset. Lisäksi Multian vesistöihin laskee turvetuotantoalueiden kuivatusvesiä Keuruun, Ähtärin ja Saarijärven alueilta. Multian kunnan ympäristölautakunta / terveydensuojeluviranomainen Hakijoiden tulee selvittää lähikiinteistöjen talousvesikaivojen sijainnit. Kaivojen, veden laatua ja määrää tulee seurata. Lausunto sisältää luettelon parametreistä, jotka kaivoista tulee ennen tuotannon aloittamista tutkia sekä myöhemmin vuosittain ja viiden vuoden välein. Lisäksi lautakunta esittää vaatimuksia melu- ja pölypäästöjen vähentämistoimista, melun enimmäistasoista lähiasutuksella sekä pöly- ja melupäästöjen seurannasta. Muistutukset 1) Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry vastustaa ympäristöluvan myöntämistä. Marjosuo on suureksi osaksi luonnontilainen tai luonnontilaisen kaltainen. Suolla on luonnonsuojelulain nojalla rauhoitetun punakämmekän esiintymä ja monia direktiiviluontotyyppejä ja uhanalaisia luontotyyppejä. Suolla pesii silmälläpidettäviä lintulajeja. Toimintaa ei saa aloittaa ennen mahdollisen muutoksenhakuprosessin loppuun käymistä. Kansallisen suostrategian mukaan turpeennosto ohjataan ojitetuille tai luonnontilaltaan merkittävästi muuttuneille soille. Turpeennosto on myös valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden periaatteiden vastaista. Aluetta ei ole merkitty maakuntakaavaan. Aapasuo on suoyhdistymätyyppinä EU:n luontodirektiivin luontotyyppi. Lyhytkorsirämeet ja sararämeet ovat myös luontodirektiivin luontotyyppejä. Luontodirektiivin nimeämien luontotyyppien suojelutaso on toteutettava. Multia on aapasoiden eteläisintä aluetta, missä aapasoiden ja aapasuokasvillisuuden suojelutaso on puutteellinen. Lähin asutus on 100 m:n päässä. Lähiasutukselle turvepölyn haitat olisivat huomattavat. Turpeen poltto on hiilidioksidilähteenä pahin mahdollinen energiantuotantomuoto ja sen polttoainekäytöstä tulee vähitellen luopua. 2) AA (Kesäpelto RN:o 8:16, Kesälehto RN:o 11:11 ja Peurakummun jakokunta ) vastustaa ympäristöluvan myöntämistä. Suunnitellun tuotantoalueen välittömässä läheisyydessä on muistuttajan mansikkamaa, nimellä Maatalousyhtymä Aholan marjatila. Suunniteltu turvetuotanto aiheuttaisi ammatinharjoittamisen vaarantumisen pölyn, melun ja liikenteen lisääntymisen vuoksi. Kirkkopolku kulkee Marjosuon välittömässä läheisyydessä. Linna- Peurala patikkapolku Karhunkankaan reitti on tehty kyläläisten talkoovoimin. Polulla sijaitsee myös Kesämäen laavu. Marjosuo on ojittamaton

14 14 suo. Marjosuo on arvokas lakkojen ja karpaloiden kasvupaikka. Talvella Linna-Peurala hiihtolatu kulkee suon kautta. Ihmiset tulevat kaukaa etsimään luonnon rauhaa ja hiljaisuutta. Turvetuotannosta aiheutuisi korvaamattomia vahinkoja luonnon monimuotoisuuden katoamisen ja vesistön pilaantumisen vuoksi. Läheisyydessä sijaitseva luonnonlähde ja purot vaarantuisivat ja aikaa myöten myös järvien kalat ja pienten lampien eliöstö. 3) BB:t (Huuhanranta RN:o 4:54) vastustavat ympäristöluvan myöntämistä. Toiminnanaloittamislupaa ei saa myöntää. Muistuttajien mökki sijaitsee Uitamonjärven rannalla. Marjosuon ja Tervasuon turvetuotanto uhkaa pilata Uitamonjärven vedet ja niiden virkistyskäytön. Uitamonjärvi on hieman tummavetinen, joten siihen ei enää lisäkuormitusta kaivata. Järven rannalle on kaavoitettu monta uutta mökkiä. Hakemuksen kuormitusluvut ovat keskimääräisiä arvioita. Sallittavissa oleva päästötaso tulisi suhteuttaa alapuolisen vesistön tilaan. Turvetuotannon seurauksena vesi muun muassa tummenee, samenee, happipitoisuus vähenee, leväkasvu lisääntyy ja virkistyskäyttöarvo heikkenee. Muistuttajat ihmettelevät, ettei heille ole ilmoitettu Marjosuon turvetuotantoaluetta koskevan hakemuksen vireilläolosta. 4) CC (Rantarinne RN:o 4:52) vastustaa ympäristöluvan myöntämistä. Muistuttajan mökki ja vuokrattava mökki sijaitsevat Uitamonjärven rannalla. Lupahakemuksen mukaiset ravinnekuormat ovat järven nykyisessä kuormitustilanteessa liian rankat. Arvokaloissa on havaittu vähenemistä nykyisten valumakuormien aikana. Uitamonjärven vesi on osana muistuttajan käyttövettä, joten humusmäärän nousu haittaa käyttöä peseytymiseen ja talousvetenä. Turvetuotanto järven latvavesillä tuhoaa vapaa-ajan asuntojen hyödyntämisen ja virkistyskäytön järvellä. Multian kunnassa on runsaasti turvetuotantoa. Aluehallintoviraston tulee keskeyttää uusien lupien myöntäminen ja tutkia ensin, kuinka suuret vaikutukset alueen nykyisellä turpeenotolla on vesistöihin. Tulee selvittää koko kunnalle ja Uitamonjärvelle kestävä turpeenottokuormitus ja mitoittaa turpeenotto tälle määrälle. 5) DD (Rantaniemi RN:o 4:44) vastustaa ympäristöluvan myöntämistä. Toiminnanaloittamislupaa ei saa myöntää. Ominaiskuormitusluvut eivät ota huomioon sitä, että erot soiden ja suokerrosten välillä voivat olla 20-kertaisia. Sallittavissa oleva päästötaso

15 15 tulisi suhteuttaa alapuolisen vesistön tilaan. Lisäksi ominaiskuormitusluvut eivät kerro todellista suolta karkaavan orgaanisen aineen määrää. Humusta ja hienojakoista ainesta ei päästöjä ja haittoja arvioitaessa lasketa kiintoaineeksi ja siten lupapäätöksen ominaiskuormitusluku kertoo vain alle 10 % todellisesta kokonaishuuhtoumasta. Uitamonjärven syvänteiden hapenpuute lisää raskasmetallien liukoisuutta ja niiden siirtymistä kaloihin. Alueella vireillä olevat lupahakemukset käsitellään erikseen eikä yhteisvaikutusta vesistöön esitetä. Muistuttajalle ei ole kerrottu Tervasuon turvetuotantoalueen ympäristölupahakemuksesta. Onko ympäristönsuojelulain mukaista menettelyä rikottu? Miten Pihtisuon ja Kurjussuon turvetuotantoalueet voivat toimia ilman ympäristölupaa ja miksi maanomistajia ei ole informoitu? Mikä on Pihtisuon, Kurjussuon, Marjosuon ja Tervasuon kokonaiskuormitus Sarajokeen ja Uitamonjärveen? Jos ympäristölupa myönnetään, hakijoiden on selvitettävä turpeen raskasmetallipitoisuudet ja radioaktiivisuus. Uitamonjärven ja Sarajoen vesi on tutkittava ja laatua on seurattava. Jos vesistössä tapahtuu pilaantumista luvan myöntämisen jälkeen, ei ole toimittu ympäristönsuojelulain mukaisesti. Pintavalutuskentän pinta-alan on oltava vähintään 10 % valuma-alueesta. Lisäksi on rakennettava ympärivuotinen kemiallinen puhdistamo. Hakijoiden on maksettava korvausta pölyhaitasta, lietteen vesistöstä poistamisesta ja kalatalousmaksua. Vaatimukset tulee kohdistaa myös Pihti- ja Kurjussuon tuotantoalueille. 6) EE (Rantakumpu RN:o 4:53) vastustaa ympäristöluvan myöntämistä. Uitamonjärveen aiotaan johtaa myös Tervasuon turvetuotannon vedet. Tervasuon hakemuksesta olisi tullut tiedottaa Uitamonjärven rantakiinteistöjen omistajille. Yhdessä Marjosuon ja Tervasuon hankkeiden vaikutus tulee olemaan järkyttävä. Kiintoaineen määrä ilmoitetaan kuivapainona, mutta todellisuudessa lietteen määrä on moninkertainen. Kiintoaine sotkee järven pohjan, rannat ja kantoveden. Hakemuksessa esitetään teoreettisia arvioita Marjosuon kuivauksen päästökuormituksesta. Uitamonjärven rantakaavan mukaan tontti on tarkoitettu virkistyskäyttöön. Pilatun vesistön rannalla on vaikea enää löytää rantatontin virkistyskäyttöarvoa. Ei kerrota, mitä tapahtuu, jos kuormitusarvaus on väärä. Vesistö on helppo pilata. Korjaamista ei pysty edes rahalla nopeuttamaan. Jos lupa myönnetään, muistuttaja vaatii luvan saajilta muun muassa vuotuisesta haitasta euroa/vuosi Marjosuon ja Tervasuon osalta yhteensä jokaiselle rantatontin haltijalle. Luvan saajien on kustannettava kaikki Suomen Luonnonsuojeluliiton tarpeelliseksi katsomat toimet järven veden ja pohjan puhdistamiseksi.

16 16 7) FF (Rantapuro RN:o 4:46) vastustaa ympäristöluvan myöntämistä. Muistuttajalle ei ole tiedotettu turvetuotantohankkeesta virallista tietä, vaikka hanke tulisi kiistatta vaikuttamaan Uitamonjärven tilaan heikentämällä järven kalakantaa, huonontamalla veden laatua ja alentamalla loma-asuntojen arvoa. 8) Linna-Peurala kyläyhdistys ry vastustaa ympäristöluvan myöntämistä. Pääosa tuotantoalueesta sijaitsee keskellä asuttua Peuralan kylää. Turvetuotannosta aiheutuu kohtuuttomia melu- ja pölyhaittoja. Lähimmät asutut tilat Töyrylä ja Huhta-aho sijaitsevat m:n päässä. Kesäkäytössä oleva Papinaho-tila sijaitsee 300 m:n päässä. Kalliolehtotilalla asutaan vakituisesti, etäisyys sinne on 450 m. Kesämäki-tilalla on ammattimaista mansikantuotantoa, itsepoimintaa ja tilalta myyntiä. Mansikanpoimintasesonki ja turvetuotanto osuvat samaan aikaan. Turvetuotantoalue ja auma-alue ovat 300 m:n päässä mansikkakasvustosta. Koska kyse on tuoretuotteiden myynnistä, aiheutuu pölystä vakavaa haittaa elinkeinotoiminnalle. Alue on osin ojittamatonta suota, jota ei voida ottaa turvetuotantoon. Kesämäki-tilalla on kyläyhdistyksen rakentama laavu, joka on osa Karhukangas-nimistä, hankerahoituksella tehtyä ja kyläyhdistyksen ylläpitämää ulkoilureittiä. Talvilatu kulkee tuotantoalueen läntisen lohkon alueella. 9) GG ja HH (Rantakoivu RN:o 4:45) vaativat, että ympäristölupahakemus on hylättävä. Toiminnanaloittamislupaa ei saa myöntää. Ympäristöluvan myöntäminen Marjosuon ja Tervasuon vaikuttaa kielteisesti Uitamonjärven puhtauteen ja lähiympäristön viihtyisyyteen. On tarkasteltava Marjosuon ja Tervasuon kokonaisvaikutusta Uitamonjärveen. Sallittavissa oleva päästötaso tulee suhteuttaa alapuolisen vesistön tilaan. Kiintoainekuormitus ei kerro järveen tulevasta paljon hienojakoisemman humuksen määrästä. Kiintoaine ja humus aiheuttavat järven hapettomuutta, rehevöitymistä ja sinileväkukintojakin. Tästä seuraa kalakuolemia ja pyydysten limoittumista. Järven virkistyskäyttöarvo alenee. Rantatonttien ja mökkien arvo laskee. 10) II (Rantamäki RN:o 4:51) vaatii, että ympäristölupahakemus on hylättävä. Toiminnanaloittamislupaa ei saa myöntää. Turvetuotantoalueet pilaavat Mykänjoen valuma-alueen ja Uitamonjärven vedet. Vesien talous- ja virkistyskäyttö tulisi mahdottomaksi ja kalastus kyseenalaistuisi. Hakijoiden mukaan fosforikuormitus on yli 530 kg vuodessa. Jotta vastaava kuormitus syntyisi mökkiläisten aiheutta-

17 17 mana, tarvittaisiin uutta ympärivuotista asukasta Uitamonjärven rannalle. Muistuttaja omistaa Uitamojärven rannalla olevan tontin ja aikoo aloittaa rakentamisen vuonna ) Keuruun kalastusalue ja Multian osakaskunta vastustavat ympäristöluvan myöntämistä. Marjosuon turvetuotantoalueen vaikutus tuntuisi välittömästi alueen purojen ja jokien vesiekologiassa sekä taimen- ja jokirapukannoissa, kuten myös koko muussa jokien vesiekologiassa ja kalastossa, sekä tuotantoalueen läheisessä muussa suoluonnossa. Hakemuksessa esitetyt kuormitusarviot ovat vailla minkäänlaista todellisuuspohjaa. Joka tapauksessa ne ovat alimitoitetut. Ei tiedetä, miten paljon haitta-aineita pääsee vesistöön talviaikaan. Humuksen ja muun kiintoaineksen määrä on uusimpien arvioiden mukaan moninkertainen tuottajien ilmoittamaan määrään verrattuna. Orgaaninen aines on eniten vesistölle haittaa aiheuttava osatekijä. Kiintoainemittaus saa kaikesta orgaanisesta aineksesta esille vain noin 10 %. Hetkelliset mittaustulokset eivät kerro mitään koko vuoden kuormituksesta. Jopa 90 % orgaanisen aineksen kuormituksesta tulee muutamien voimakkaiden sadepäivien jälkeen. Turveperäinen kiintoaines muodostaa löyhää sedimenttiä, jonka tilavuus on jopa 50-kertainen verrattuna alkuperäiseen kiintoaineena mitattuun määrään. Kertyvä aines muuttaa pohjan muotoa, rakennetta ja morfologiaa ja aiheuttaa veden pilaantumista. Vesilain mukaan näin ei saa tapahtua ja lupaa ei siten voida myöntää. On otettava huomioon tuotantoaluetta kiertävistä kuivatusojista tuleva kuormitus. Kun näiden vesien pääsy suolle estetään, päätyy tämä sivukuormitus vesistöön. Pintavalutuskenttä 1 on liian ohutturpeinen. Pintavalutuskentät ovat alimitoitettuja ja ojitettuja ja lisäksi ne sijaitsevat lähellä luonnontilaista Kesäpuroa. Vesienkäsittely ei ole parhaan käyttökelpoisen tekniikan mukaista, eikä ympäristölupaa tule myöntää. Kesäpuro on luonnontilainen ja sen varressa on luonnontilainen lähde. Kesäpuro tulisi joko kuivumaan tai täyttymään turvehötöllä. Marjosuon turvetuotantoalueen ympäristölupahakemuksen kanssa samaan aikaan on vireillä Kalettomansuon turvetuotantoalueen ympäristölupahakemus, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on 157,3 ha. YVA-arviointi on tehtävä. Tervasuon nyt hakuvaiheessa olevan tuotantoalueen pintaala on 53,6 ha. Tuotantoalueiden pinta-ala on yhteensä ha. Marjosuon ympäristössä on runsaasti muuta turvetuotantoa. Pihtisuo (noin 40 ha) ja Kurjussuo / Lauttasuo (noin 68 ha) kuormittavat Sarapuroa. Tervasuon (53,6 ha) ympäristölupahakemus on vireillä. Sarapuro ja

18 18 Uitamonjärvi eivät kestä enää lisäkuormitusta. Turvetuotanto lisäisi vesistön rehevyyttä, veden tummuutta ja pohjan liettymistä entisestään. Veden ph putoaisi kriittisinä aikoina jopa 4,5 ph:n tuntumaan. Etenkin tulvakausina haitallinen kuormitus lisääntyisi väistämättä. Sarajoki on taimen- ja harjuspitoinen vesistö ja se on luonnontilaisen taimenen ja harjuksen harvinaista poikastuotantoaluetta. Uitamonjärven muikku-, siika- ja kuhakanta on nykyisin suhteellisen hyvässä kunnossa. Lyhyt puhelu kalastuskunnan esimiehelle ei ole riittävä kalastoselvitys. Kalasto- ja kalastustietoja on täydennettävä. Kalastuskunta on tehnyt pitkäaikaisia ja arvokkaita kalaistutuksia alapuoliseen vesistöön. Maakuntakaavassa ei ole Marjosuolle osoitettu eo-merkintää. Multian rantayleiskaavassa Iso-Kaleton on merkitty luonnonsuojelualueeksi. Pieni-Kaleton on merkinnällä MY, tarkoittaen sitä, että alueella on erityisiä ympäristöarvoja. Linnustoselvitykset ovat riittämättömät. Lintulistasta puuttuu ainakin maakotka, sääksi, kurki ja viirupöllö. Alueella kasvaa valtakunnallisesti silmälläpidettävää punakämmekkää. Tulee tehdä useampia tutkimuspäiviä käsittävä luontoselvitys, joka sisältää suokasvillisuus-, hyönteis-, matelija-, linnusto- ja eläimistöselvitykset. Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksessa on käynnistetty Puro- ja valuma-alueiden kunnostushanke, PUREVA. Turvetuottajien tulee osallistua hankkeeseen. On tehtävä Natura-arviointi. Täydennyksessä esitetyt kuormitusarviot ovat erilaiset kuin hakemuksessa esitetyt. Turpeen radioaktiivisuus ja rikki- sekä elohopeapitoisuus on tutkittava heti. Turve on polttoaineista ilmastopäästöiltään haitallisin energian tuotantovaihtoehto. Muistuttajat kyseenalaistavat hakemukseen liitetyt lähikiinteistöjen omistajien kanssa tehdyt sopimukset. Vuokrasopimus ei koske toimintakiinteistöä. Lupahakemuksia koskevia lausuntoja tulee annettavaksi samanaikaisesti jopa 9 kpl, ja yhden kuukauden kuulutusaika on liian lyhyt. Hakemuskuulutus on julkaistu lehdessä , vaikka kirjeitse toimitettu kuulutus on päivätty jo Asiakirjat on pidetty nähtävänä välisen ajan. Kuukauden kuulutusaika ei siten toteudu. Koska ei ole riittävä kuulutusaika, on kuuluttaminen tehtävä uudelleen.

19 19 Hakijoiden vastine Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö ja luonnonvarat vastuualue Lähitilojen omistajat ovat parhaita itse arvioimaan turvetuotannon haittoja kotitiloilleen. Tuotannossa käytetään pölynerotussykloneilla varustettuja imuvaunuja. Tuotanto keskeytetään kovalla itä- tai länsituulella. Hakijat hyväksyvät päästötarkkailupisteeksi pintavalutuskentän 2 alapuolella olevan pisteen. Tarkkailutiheys on Vapo Oy:n tarkkailuohjelman mukainen. Silmäkejokeen perustetaan näytteenottopiste elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen vaatimalla tavalla. Ojittamattomien alueiden poisjättäminen tuotannosta ei ole perusteltua, koska alueiden reunat ovat jo ojitettuja ja se on siten vaikuttanut myös ojittamatta jääneen alueen luontoarvoihin. Harvinaisia kasveja (esimerkiksi punakämmekkä) esiintyy vain muutamia yksilöitä. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kalatalousyksikkö Hakijat hyväksyvät kalaston ja kalastuksen yhteistarkkailun. Vuotuinen 500 :n kalatalousmaksu on liikaa. Muilta osin hakijat viittaavat ympäristö ja luonnonvarat vastuualueelle antamaansa vastineeseen. Multian kunnan ympäristönsuojeluviranomainen Lähimpien kiinteistöjen omistajat eivät vastusta hanketta. Toisella kiinteistöllä on jo porakaivo ja hakijat ovat luvanneet tehdä toiselle porakaivon, jos heidän kaivonsa kuivuu tai pilaantuu. Tuotannossa käytetään pölynerotussykloneilla varustettuja imuvaunuja. Tuotanto keskeytetään kovalla itä- tai länsituulella. Multian kunnan terveydensuojeluviranomainen Hakijat viittaavat lähinaapureiden kanssa tehtyihin sopimuksiin ja asiasta jo edellä antamiinsa vastineisiin. Muistutukset Muistutus 1 (Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry) Hakijat viittaavat hakemukseen, sen täydennyksiin ja asiasta jo edellä antamiinsa vastineisiin. Muistutus 2 (AA) Karhunkankaan polku ei kulje tuotantoalueen kautta. Hakijoiden mielestä turvetuotanto ei aiheuta haittaa mansikanviljelylle. Muilta osin hakijat viittaavat asiasta jo edellä antamiinsa vastineisiin.

20 20 Muistutukset 3, 4, 5, 6, 7, 9 ja 10 (BB, CC, DD, EE, FF, GG ja HH sekä II) Matkaa Marjosuolta Uitamonjärvelle on noin 5,5 km. Hakijat perustavat Silmäkejokeen näytteenottopisteen, jolloin voidaan tarkkailla Uitamonjärveen menevän veden laatua ja vesiensuojelurakenteiden toimivuutta. Muilta osin hakijat viittaavat asiasta jo edellä antamiinsa vastineisiin. Muistutus 8 (Linna-Peurala kyläyhdistys ry) Hiihtäminen turvetuotantoalueella on sallittua tai hiihtoladun paikkaa voinee muuttaa. Tilojen Huhta-aho ja Töyrylä omistajat osaavat itse parhaiten arvioida tuotantoalueen haitat kotitilalleen ja he voivat työskennellessään turvetuotantoalueella vaikuttaa syntyviin haittoihin. Muilta osin hakijat viittaavat asiasta jo edellä antamiinsa vastineisiin. Muistutus 11 (Keuruun kalastusalue) Kuormitukset on muutettu täydennyksessä hakemuksen jälkeen julkaistuihin tutkimustuloksiin. Muistutuksessa esitetyt syytteet Haukisuon turvetuotantoalueen toiminnasta on käräjäoikeus hylännyt perättöminä. Muilta osin hakijat viittaavat hakemukseen, sen täydennyksiin ja asiasta jo edellä antamiinsa vastineisiin. MERKINTÄ Aluehallintovirasto on tänään antanut päätökset koskien Martinsuon Turve Oy:n ja Autosen Urakointi Oy:n Kalettomansuon turvetuotantoalueen toimintaa (päätös nro 147/2011/1 ) ja Tervasuon turvetuotantoalueen toimintaa (päätös nro 149/2011/1 ). ALUEHALLINTOVIRANOMAISEN RATKAISU Ratkaisun perustelut Aluehallintovirasto hylkää hakemuksen. Ympäristönsuojelulain 42 :n 1 momentin mukaan luvan myöntäminen edellyttää, ettei toiminnasta, asetettavat lupamääräykset ja toiminnan sijoituspaikka huomioon ottaen, aiheudu yksinään tai yhdessä muiden toimintojen kanssa muun muassa 1) terveyshaittaa, 2) merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, 3) maaperän tai pohjaveden pilaantumista, 4) erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta muun tärkeän käyttömahdollisuuden vaarantumista tai 5) eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :ssä tarkoitettua kohtuutonta rasitusta. Marjosuon turvetuotantoalueen läheisyydessä on asutusta, joista lähimmät sijaitsevat 100 m:n ja 140 m:n etäisyydellä. Tuotantoalueen ja

21 21 VASTAUS LAUSUNTOIHIN JA MUISTUTUKSIIN asuinrakennusten välinen alue on osin peltoa. Sillä, että näiden lähimpien tilojen omistajat ovat antaneet kirjallisen suostumuksensa toiminnan sijoittamiseen, ei ole merkitystä lupaharkinnassa. Ottaen huomioon toiminnan luonne sekä lyhyt etäisyys asuinrakennuksiin toiminnasta aiheutuisi luvan myöntämisen esteenä olevaa kohtuutonta rasitusta ja terveysriskiä naapuritiloilla, jota ei toiminnan sijaintipaikan olosuhteissa voitaisi estää lupamääräyksilläkään. Edellä mainituin perustein luvan myöntämisen edellytykset päätöksen liitteenä olevassa tuotantoaluekartassa esitetyille 18,5 ha:n ja 4,1 ha:n alueille eivät täyty. Harkinnassaan aluehallintovirasto ottaa huomioon sen, että edellä mainittujen alueiden melu- ja pölypäästöjen vaikutusalueella on myös kesäasuntoja, joille toiminnasta aiheutuisi haittaa. Lisäksi 18,5 ha:n alueen mesotrofisella saranevalla kasvaa punakämmekkää, joka on Oulun läänin eteläpuolella rauhoitettu laji. Luonnonsuojelulain 42 :n 2 momentin mukaan rauhoitetun kasvin tai sen osan poimiminen, kerääminen, irtileikkaaminen, juurineen ottaminen tai hävittäminen on kielletty. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi myöntää luvan poiketa rauhoitussäännöksestä. Koska kyseessä olevalla alueella eivät täyty ympäristönsuojelulain mukaiset luvanmyöntämisedellytykset, ei aluehallintovirasto ole erikseen tiedustellut hakijoilta, aikovatko he hakea elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta poikkeusta. Lisäksi Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on lausunnossaan vaatinut, että ympäristölupa hylätään kyseistä aluetta koskien. Lähin kesäasunto sijaitsee m:n etäisyydellä 0,9 ha:n ja 10,2 ha:n tuotantoalueista sekä noin 500 m:n etäisyydellä 4,1 ha:n ja 5,6 ha:n tuotantoalueesta. Tila, jolla harjoitetaan marjanviljelyä, sijaitsee alle 400 m:n etäisyydellä 10,2 ha:n tuotantoalueesta. Tuotantoalueen ja loma-asutuksen sekä marjatilan välinen alue on osin peltoa. Näillä alueilla turvetuotannosta aiheutuisi naapuritiloille luvanmyöntämisen esteenä olevaa kohtuutonta rasitusta. Hakemuksessa esitetyt alapuolisen vesistön veden laatu- ja kalastotiedot ovat suppeita. Mykänjoki, Sarajoki ja Uitamonjärvi ovat kalastollisesti arvokkaita elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kalatalousryhmän lausunnon mukaan. Koska ympäristölupa hylätään toiminnan melu- ja pölypäästöistä aiheutuvien haittavaikutusten ja osin myös luonnonsuojelulain vastaisten seurausten takia, ei päästöjen vaikutusta vesistöön tai hakemuksessa esitetyn vesienkäsittelyn mahdollista tehostamistarvetta ole tarpeen arvioida. Lupahakemuksen hylkäämistä tarkoittavat vaatimukset on otettu huomioon ratkaisussa.

22 22 SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Muistutuksessa 5) esitetyn Pihtisuon ja Kurjussuon turvetuotantoalueita koskevien vaatimusten osalta aluehallintovirasto lausuu, että kyseisten turvetuotantoalueiden toiminnalle ei voida antaa määräyksiä tässä Marjosuon turvetuotannon ympäristölupaa koskevan hakemusasian yhteydessä. Muistutuksessa 11) esitetyn ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamista koskevan vaatimuksen osalta aluehallintovirasto lausuu, että Marjosuon ja Kalettomansuon turvetuotantoalueet sijaitsevat lähimmillään noin 600 m:n päässä toisistaan. Siten tuotantoalueet eivät aluehallintoviraston arvion mukaan muodosta sellaista kokonaisuutta, jotta ympäristövaikutusten arviointimenettely olisi tarpeen ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun asetuksen (713/2006) 6 :n hankeluettelon perusteella. Tuotantoalueiden välisellä alueella ei sijaitse sellaisia kohteita, joihin tuotantotoiminnan pöly- tai melupäästöistä aiheutuisi haitallisia yhteisvaikutuksia. Lisäksi suunnitellun Marjosuon tuotantoalueen kuivatusvedet olisi johdettu Keuruun reitin Multianjoen valuma-alueelle (35.67) kun Kalettomansuon tuotantoalueelta kuivatusvedet johdetaan Jämsän reitin Pengerjoen valuma-alueelle (14.54). Keski- Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, joka on toimivaltainen viranomainen edellyttämään arviointimenettelyn soveltamista yksittäistapauksessa, ei ole lausunnossaan edellyttänyt ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamista. Ratkaisu huomioon ottaen vastauksen antaminen lausunnoissa ja muistutuksissa oleviin muihin vaatimuksiin ei ole tarpeen. Ympäristönsuojelulaki 6, 41 ja 42 Laki eräistä naapuruussuhteista 17 Luonnonsuojelulaki 42 KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Käsittelymaksu on euroa. Lasku lähetetään myöhemmin Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta. Aluehallintoviraston maksuista annetun valtioneuvoston asetuksen (1145/2009) liitteen maksutaulukon mukaan hehtaarin tuotantoalueen ympäristöluvan käsittelystä perittävä maksu on euroa.

Tervasuon turvetuotannolla ei ole ympäristölupaa.

Tervasuon turvetuotannolla ei ole ympäristölupaa. YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 149/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/335/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 9.12.2011 ASIA HAKIJAT Tervasuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Multia Martinsuon Turve

Lisätiedot

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n ympäristölupahakemus, lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ESAVI/6010/2015

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n ympäristölupahakemus, lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ESAVI/6010/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 41 16.12.2015 A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n ympäristölupahakemus, lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ESAVI/6010/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 41 A. Ahlström

Lisätiedot

LAKAJOEN (LAPUA JA KUORTANE) KALATALOUDELLINEN YHTEISTARKKAILUOHJELMA VUOSILLE

LAKAJOEN (LAPUA JA KUORTANE) KALATALOUDELLINEN YHTEISTARKKAILUOHJELMA VUOSILLE LAKAJOEN (LAPUA JA KUORTANE) KALATALOUDELLINEN YHTEISTARKKAILUOHJELMA VUOSILLE 2018-2025 YKSITYISET TURVETUOTTAJAT POHJANLUMME KY SEINÄJOKI 2018 1 JOHDANTO 1 Lakajoen (Lapua ja Kuortane) kalataloudellinen

Lisätiedot

Lausunto Jari Sojakka Oy, Sarvinevan turvetuotantoalueen ympäristölupa sekä toiminnan aloittamislupa, Viitasaari, Kannonkoski, Äänekoski.

Lausunto Jari Sojakka Oy, Sarvinevan turvetuotantoalueen ympäristölupa sekä toiminnan aloittamislupa, Viitasaari, Kannonkoski, Äänekoski. Ympäristölautakunta 68 15.10.2014 Lausunto Jari Sojakka Oy, Sarvinevan turvetuotantoalueen ympäristölupa sekä toiminnan aloittamislupa, Viitasaari, Kannonkoski, Äänekoski. YMPL 68 Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ry

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ry Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ry Valtionkatu 1 60100 SEINÄJOKI p. 06 312 7577 pohjanmaa@sll.fi 27.09.2010 MUISTUTUS Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto PL 200 65101 VAASA DRNO: LSSAVI/200/04.08/2010

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 38/12/1 Dnro PSAVI/298/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen Savilammensuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Ii

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 38/12/1 Dnro PSAVI/298/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen Savilammensuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Ii 1 PÄÄTÖS Nro 38/12/1 Dnro PSAVI/298/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.5.2012 ASIA HAKIJA Savilammensuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Ii Vapo Oy PL 22 40101 Jyväskylä 2 SISÄLLYSLUETTELO HAKEMUS...

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2010 ASIA HAKIJA Loljunaavan turvetuotannon lopettamiseen liittyvien jälkihoitotoimien vahvistaminen, Keminmaa Vapo Oy PL

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 63/2012/1 Dnro ISAVI/26/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 63/2012/1 Dnro ISAVI/26/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 63/2012/1 Dnro ISAVI/26/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 21.8.2012 ASIA HAKIJA Viurusuon turvetuotantoalueen ympäristölupa ja vesilain mukainen poikkeuslupa sekä toiminnan- ja

Lisätiedot

ISOJOEN URAKOINTI OY SULKONKEIDAS TARKKAILUOHJELMA

ISOJOEN URAKOINTI OY SULKONKEIDAS TARKKAILUOHJELMA ISOJOEN URAKOINTI OY SULKONKEIDAS TARKKAILUOHJELMA Tmi Kairatuuli/ 2015 1 JOHDANTO Isojoen Urakointi Oy:llä on tuotannossa Isojoen Sulkonkeitaalla noin 36 ha:n suuruinen turvetuotantoalue. Sulkonkeitaan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Lupaprosessi ja hyvä hakemus

Lupaprosessi ja hyvä hakemus Lupaprosessi ja hyvä hakemus Turvetuottajien vesiensuojelukoulutus 9.10.2012 Saarijärvi Etelä-Suomen aluehallintovirasto Raija Aaltonen Lupaprosessi Hakemus vireille Täydentäminen Tiedottaminen Lausunnot,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2017/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/3842/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 2/2017/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/3842/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 2/2017/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/3842/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.1.2017 ASIA HAKIJA Kaakimonneva-Vaatimonnevan turvetuotantoalueen ympäristölupa sekä toiminnan aloittamislupa,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 PÄÄTÖS Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 ASIA HAKIJA Kivilammen maankaatopaikan laajennusta koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Mustikkaneva I, Mustikkaneva II ja Kramsunnevan turvetuotantoalueen ympäristölupa, Kauhava

Mustikkaneva I, Mustikkaneva II ja Kramsunnevan turvetuotantoalueen ympäristölupa, Kauhava Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 148/2013/1 Dnro LSSAVI/440/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2013 ASIA HAKIJA Mustikkaneva I, Mustikkaneva II ja Kramsunnevan turvetuotantoalueen ympäristölupa,

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 108/2013/1 Dnro PSAVI/77/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 108/2013/1 Dnro PSAVI/77/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 108/2013/1 Dnro PSAVI/77/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 4.11.2013 ASIA Jokineva-Kiikkurämeen turvetuotantoalueen ympäristölupahakemus, Pyhäjärvi LUVAN HAKIJA Konepalvelu Honkala

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 24/2014/1 Dnro PSAVI/337/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 24/2014/1 Dnro PSAVI/337/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 24/2014/1 Dnro PSAVI/337/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 25.3.2014 ASIA HAKIJA Koivulannevan turvetuotantoalueen ympäristölupa, toiminnanaloittamislupa ja vesien johtaminen toisen maalla

Lisätiedot

Lintunevan turvetuotantoa koskeva ympäristölupahakemus ja toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Teuva ja Kurikka

Lintunevan turvetuotantoa koskeva ympäristölupahakemus ja toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Teuva ja Kurikka Etelä-Suomi Päätös Nro 16/2010/3 Dnro ESAVI/392/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 18.5.2010 ASIA HAKIJA Lintunevan turvetuotantoa koskeva ympäristölupahakemus ja toiminnan aloittaminen muutoksenhausta

Lisätiedot

Turvetuotannon sijoittaminen

Turvetuotannon sijoittaminen Turvetuotannon sijoittaminen Turvelupa workshop 7.2.2017 Seinäjoki Ympäristölakimies Pasi Kallio Suomen luonnonsuojeluliitto ry Muutoksia turvetuotannon sääntelyyn YSL 13 Turvetuotannon sijoittaminen YSL

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Sarvinevan turvetuotantoa koskeva ympäristölupahakemus ja toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Perho

Sarvinevan turvetuotantoa koskeva ympäristölupahakemus ja toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Perho Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 75/2012/1 Dnro LSSAVI/186/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 15.6.2012 ASIA HAKIJA Sarvinevan turvetuotantoa koskeva ympäristölupahakemus ja toiminnan aloittaminen muutoksenhausta

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 17/10/1 Dnro PSAVI/2/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 17/10/1 Dnro PSAVI/2/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 17/10/1 Dnro PSAVI/2/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.3.2010 ASIA HAKIJA Pahanevan turvetuotantoa koskeva ympäristölupa ja toiminnanaloittamislupa, Pyhäntä Vapo Oy PL 22 40101 Jyväskylä

Lisätiedot

Turvetuotannon valvonnasta

Turvetuotannon valvonnasta Turpeenoton vesistövaikutukset -seminaari ja kansalaistapaaminen Jyväskylä 16-17.3.2012 Ansa Selänne Keski-Suomen ELY-keskus Alustuksen sisältö 1. Yleistä valvonnasta ja valvonnan keinoista 2. Turvetuotanto

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.10.2013 ASIA HAKIJA Kivisuo-Suurisuon ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen ja toiminnanaloittamislupa vesien johtamiseen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen 26.6.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Matkalamminkurun turvetuotantoalueen ympäristölupa ja toiminnanaloittamislupa, Vaala Vapo Oy PL 22 40101

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 35/2011/1 Dnro ISAVI/14/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 8.3.2011 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

EPV Bioturve Oy Märkänevan turvetuotantoalueen kalataloudellinen tarkkailuohjelma

EPV Bioturve Oy Märkänevan turvetuotantoalueen kalataloudellinen tarkkailuohjelma Kuulutus 1 (2) 24.11.2017 4512/5723/2017 EPV Bioturve Oy Märkänevan turvetuotantoalueen kalataloudellinen tarkkailuohjelma Asia Pohjanlumme Ky on EPV Bioturve Oy:n puolesta 9.11.2017 jättänyt Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

Päätös Nro 181/2013/2 Dnro ESAVI/88/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 181/2013/2 Dnro ESAVI/88/04.08/2013. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 181/2013/2 Dnro ESAVI/88/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 3.9.2013 ASIA Roitonsuon turvetuotantoa koskeva ympäristölupa ja vesilain mukainen lupa, Vaasan hallinto-oikeuden uudelleen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 Tekninen lautakunta 18.10.2017 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 18.10.2017 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone

Lisätiedot

Suomen luonnonsuojeluliiton 22.10.2010. Vapo Oy:n Meranevan turvetuotantoa koskeva ympäristölupahakemus, Perho

Suomen luonnonsuojeluliiton 22.10.2010. Vapo Oy:n Meranevan turvetuotantoa koskeva ympäristölupahakemus, Perho Suomen luonnonsuojeluliiton 22.10.2010 Pohjanmaan piiri ry MUISTUTUS Valtionkatu 1 60100 SEINÄJOKI p. 06 312 7577 pohjanmaa@sll.fi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto PL 200 65101 VAASA DRNO: LSSAVI/197/04.08/2010

Lisätiedot

Ilmoitus / Alle 10 ha:n turvetuotantoalue / Salonen Sami - Sydännevan turvetuotantoalue II / Rakennus- ja ympäristölautakunta

Ilmoitus / Alle 10 ha:n turvetuotantoalue / Salonen Sami - Sydännevan turvetuotantoalue II / Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 117 11.06.2014 Ilmoitus / Alle 10 ha:n turvetuotantoalue / Salonen Sami - Sydännevan turvetuotantoalue II / Rakennus- ja ympäristölautakunta 1041/11/01/01/2013 Rakennus-

Lisätiedot

Kurkisuon turvetuotantoaluetta koskeva toiminnan aloittaminen, Soini

Kurkisuon turvetuotantoaluetta koskeva toiminnan aloittaminen, Soini Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 132/2010/1 Dnro LSSAVI/365/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2010 ASIA HAKIJA Kurkisuon turvetuotantoaluetta koskeva toiminnan aloittaminen, Soini Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Turvetuotannon Ympäristötarkkailut

Turvetuotannon Ympäristötarkkailut Turvetuotannon Ympäristötarkkailut Sisällysluettelo 1. Turvetuotannon ympäristötarkkailut tarkkailutyypeittäin 2. Käyttötarkkailu 3. Päästötarkkailu 4. Vesiensuojelurakenteiden tehon tarkkailu 5. Vaikutustarkkailu

Lisätiedot

Kuinka turvetuotannolla vähennetään vesistökuormitusta

Kuinka turvetuotannolla vähennetään vesistökuormitusta Kuinka turvetuotannolla vähennetään vesistökuormitusta Puhdas Vesi projekti Vapo Oy:n vastuullisuusseminaari TOTEUTUS 10-12-14 1, Projektipäällikkö Turvetuotanto - yksi kuormittaja muiden joukossa Valtakunnallisesti

Lisätiedot

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 151/2013/1 Dnro LSSAVI/94/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 23.9.2013 ASIA LUVAN HAKIJA Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella,

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 22.10.2013 ASIA HAKIJA Ällinsuon turvetuotantoalueen lupamääräysten tarkistaminen ja lisäalueen ympäristölupa, Pudasjärvi Turveruukki

Lisätiedot

Turvetuotannon vesistökuormitus

Turvetuotannon vesistökuormitus Turvetuotannon vesistökuormitus Turvetuottajien vesiensuojelukoulutus, 24.4.2012 Ansa Selänne ja Päivi Saari Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Sisältö Mitä vesistökuormitus on? Mitä

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

Hakija Turveruukki Oy, Teknologiantie 12 A, Oulu, puh

Hakija Turveruukki Oy, Teknologiantie 12 A, Oulu, puh 1 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSEN TIEDOKSIANTOKUULUTUS 15.4.2014 Dnro PSAVI/176/04.08/2012 Hakija Turveruukki Oy, Teknologiantie 12 A, 90590 Oulu, puh. 044 551 5700 Asia Hourunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli

PÄÄTÖS. ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli PÄÄTÖS Länsi- ja Sisä-Suomi Nro 204/2019 Dnro LSSAVI/12329/2018 Annettu julkipanon jälkeen 26.8.2019 ASIA Eläinsuojan ympäristölupa, maidontuotanto, Veteli HAKIJA Tapio Ylelä Mustikkaharjuntie 108 69280

Lisätiedot

Hanhisuon turvetuotantoalueen ympäristöluvan lupamääräyksen muuttaminen,

Hanhisuon turvetuotantoalueen ympäristöluvan lupamääräyksen muuttaminen, Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 58/2014/1 Dnro LSSAVI/6/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 31.3.2014 ASIA HAKIJAT Hanhisuon turvetuotantoalueen ympäristöluvan lupamääräyksen muuttaminen, Urjala Hanhisuon

Lisätiedot

Hakemus kuulutetaan uudelleen hakemuksen muutoksen ja täydennysten johdosta. Vapo Oy, PL 22, Jyväskylä, puh

Hakemus kuulutetaan uudelleen hakemuksen muutoksen ja täydennysten johdosta. Vapo Oy, PL 22, Jyväskylä, puh YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSEN TIEDOKSIANTOKUULUTUS Uudelleen kuuluttaminen 7.2.2014 Dnro PSAVI/93/04.08/2012 Hakemus kuulutetaan uudelleen hakemuksen muutoksen ja täydennysten johdosta Ympäristöluvan hakija

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 120/12/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.11.2012 ASIA Eläinsuojan toiminnan olennaista muuttamista koskeva ympäristölupa, Ii LUVAN HAKIJA Koillis-Vasikka Oy Ristipalontie

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

muutoksenhausta huolimatta, Perho S u o m

muutoksenhausta huolimatta, Perho S u o m L ä n s i - Päätös Nro 57/2011/1 Dnro LSSAVI/197/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2011 ASIA HAKIJA Meranevan turvetuotantoa a koskeva ympäristölupa ja toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta,

Lisätiedot

Turveruukki Oy, Teknologiantie 12, Oulu, puh

Turveruukki Oy, Teknologiantie 12, Oulu, puh YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSEN TIEDOKSIANTOKUULUTUS 19.3.2014 Dnro PSAVI/175/04.08/2012 Ympäristöluvan hakija Turveruukki Oy, Teknologiantie 12, 90590 Oulu, puh. 044 551 5700 Asia Paarnitsa-aavan turvetuotantoalueen

Lisätiedot

30.08.13 KHO Powerpoint-pohja

30.08.13 KHO Powerpoint-pohja 1 KHO Powerpoint-pohja KHO:n oikeuskäytännön viimeaikaisia suuntaviivoja ympäristöasioissa - näkökulmia luonnonarvoihin oikeussihteeri Arto Hietaniemi SYS-päivät 5.9.2013 Helsinki Rakentamis- ja ympäristöasiat

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031 PÄÄTÖS Helsinki 24.7.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2003 Y 96 119 No YS 1031 ASIA Päätös Neste Oil Oyj:n Porvoon jalostamon toiminnasta aiheutuvan melun tarkkailuohjelman muuttamisesta ja jalostamoalueen

Lisätiedot

Iso-Lehmisuon ja Matkalamminkurun vaikutusten koontitaulukko LIITE 9

Iso-Lehmisuon ja Matkalamminkurun vaikutusten koontitaulukko LIITE 9 maankäyttöön liikenteeseen ja liikkumiseen tuotanto-, palvelu- ja elinkeinotoimintaan sekä luonnonvarojen käyttöön Maankäyttö säilyy nykyisenä. Iso-Lehmisuon ja Matkalammikurun alue muuttuu osittain luonnontilaisesta

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT

TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT Teollisuuden toimintaa ohjaavat tekijät: TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT prof. O. Dahl Puhtaat teknologiat -tutkimusryhmä Dia n:o 1, CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit (5 op) Nykyinen ympäristölainsäädäntö

Lisätiedot

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU VAASAN HALLINTO-OIKEUS Valitus ympäristöluvasta/ Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoittelurata/liedon Rakennus- ja ympäristölautakunta 101/25.6.2008 (Ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/ Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/2016 15.7.2016 Kuulutus Vesilain mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 15.7.2016 antanut päätöksen nro 56/2016/2. Hakija Asia Sähkökaapelin rakentaminen

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 195/2014/2 Dnro ESAVI/86/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2014 ASIA Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari HAKIJA Martti Salerma HAKEMUKSEN

Lisätiedot

Päätös Nro 6/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/94/04.09/2010

Päätös Nro 6/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/94/04.09/2010 Päätös Nro 6/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/94/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 25.1.2011 ASIA HAKIJA Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 110/08/1 vesi- ja viemärijohtojen rakentamiselle

Lisätiedot

Aluehallintovirastojen ympäristölupavastuualueet, Turveryhmä

Aluehallintovirastojen ympäristölupavastuualueet, Turveryhmä 1 2.12.2010 Aluehallintovirastojen ympäristölupavastuualueet, Turveryhmä TURVETUOTANNON YMPÄRISTÖLUVAN HAKEMUSSUUNNITELMAMALLI KERTOELMAOSAN RAKENNE Hakemus Hakemuksen sisältö Tämä malli on tarkoitettu

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa. PÄÄTÖS Nro 3/2015/1 Dnro ISAVI/55/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2015 ASIA Varkauden tehtaiden ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Varkaus, Joroinen ja Rantasalmi HAKIJA

Lisätiedot

Lausunto Jari Soljakka Oy:n Matkusnevan ja Haukinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvasta, Viitasaari

Lausunto Jari Soljakka Oy:n Matkusnevan ja Haukinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvasta, Viitasaari Ympäristölautakunta 42 18.05.2016 Lausunto Jari Soljakka Oy:n Matkusnevan ja Haukinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvasta, Viitasaari YMPL 42 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto pyytää Äänekosken

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 138/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 8 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 138/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 8 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 138/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 8 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2006 ASIA HAKIJA Länsi Suomen ympäristölupaviraston 28.8.2002 antaman päätöksen nro 50/2002/2

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Turvetuotannon valvonta

Turvetuotannon valvonta Turvetuotannon valvonta Kirsi Kalliokoski 26.4.2012 26.4.2012 1 Aluehallinto uudistui 1.1.2010 Kuudesta aluehallinnon virastosta kaksi uutta: TE-keskukset Tiepiirit Ympäristökeskukset Lääninhallitukset

Lisätiedot

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry. Kuninkaankatu 39 25.3.2013 33200 Tampere pirkanmaa@sll.fi

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry. Kuninkaankatu 39 25.3.2013 33200 Tampere pirkanmaa@sll.fi Suomen luonnonsuojeluliiton MUISTUTUS Kuninkaankatu 39 25.3.2013 33200 Tampere pirkanmaa@sll.fi Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry. pily@pily.fi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Viite: Dnro

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA HAKIJA Mahlianmaan kaatopaikan ympäristöluvan 9.12.2005, 1999Y0177-111 kaatopaikan vakuutta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen 1(5) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 28 YLO LOS-2008-Y-1167-111 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suominen Kuitukankaat Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

TURVETUOTANNON YMPÄRISTÖLUPAPROSESSI

TURVETUOTANNON YMPÄRISTÖLUPAPROSESSI TURVETUOTANNON YMPÄRISTÖLUPAPROSESSI Antti Ylitalo Ympäristöneuvos Itä-Suomen aluehallintovirasto 8.4.2011 Seinäjoki Itä-Suomen aluehallintovirasto, tekijän nimi ja osasto 21.04.11 1 Turvetuotannon luvitushistoria

Lisätiedot

Kalettomansuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Multia

Kalettomansuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Multia YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 147/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/250/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 9.12.2011 ASIA HAKIJAT Kalettomansuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Multia Martinsuon

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Vesienhoidon asettamat tavoitteet turvetuotannon vesiensuojelulle. Marjaana Eerola

Vesienhoidon asettamat tavoitteet turvetuotannon vesiensuojelulle. Marjaana Eerola Vesienhoidon asettamat tavoitteet turvetuotannon vesiensuojelulle Marjaana Eerola Vesienhoidon suunnittelusta Tavoitteena, ettei vesien tila heikkene ja että vedet olisivat vähintään hyvässä tilassa vuonna

Lisätiedot

Turvetuotanto ja suoluonnonsuojelu maakuntakaavoituksessa

Turvetuotanto ja suoluonnonsuojelu maakuntakaavoituksessa Turvetuotanto ja suoluonnonsuojelu maakuntakaavoituksessa Etelä-Pohjanmaan vaihemaakuntakaava III Markus Erkkilä 11/2014 Esityksen sisältö Maakuntakaavoitus yleisesti Maakuntakaavatilanne Etelä Pohjanmaalla

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 56/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-36 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 56/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-36 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 56/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-36 Annettu julkipanon jälkeen 1.9.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Mustaisnevan 27,6 ha:n alueen kuivatusvesien tehostamista koskeva

Lisätiedot

Suomen luonnonsuojeluliiton

Suomen luonnonsuojeluliiton Suomen luonnonsuojeluliiton 30.6.2009 Pohjanmaan piiri ry MUISTUTUS Valtionkatu 1 60100 SEINÄJOKI p. 06 312 7577 pohjanmaa@sll.fi Länsi-Suomen ympäristölupavirasto PL 115 00231 HELSINKI DRNO: LSY-2008-Y-370

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2013/2 Dnro PSAVI/45/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2013

LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2013/2 Dnro PSAVI/45/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2013 LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2013/2 Dnro PSAVI/45/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2013 1 ASIA LUVAN HAKIJA Taivallammen kunnostus, Salla Sallan yhteismetsä Tapio Sinkkilä Kuusamontie 25 98900 Salla SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Ympäristönsuojelun neuvottelupäivä 23.9.2015 29.9.2015 1 Hankkeen sijainti ja laajuus Hanke koskee n. 15 ha:n

Lisätiedot

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh K A I N U U N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Kainuun Ympäristökeskus PÄÄTÖS PL 115 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 87101 Kajaani Dnro: 1297Y0008-121 puh. 08-61631 ASIA Päätös hakemuksesta, joka koskee

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 25.3.2014 ASIA Vesialueen rakentamista Karistoon Kymijärven rantaan koskevassa Itä- Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä

Lisätiedot

Vesiensuojelu soiden ja turvemaiden käytössä Kansallisen suo- ja turvemaiden strategian aloitusseminaari 21.1.2009 Leena-Marja Kauranne, YM

Vesiensuojelu soiden ja turvemaiden käytössä Kansallisen suo- ja turvemaiden strategian aloitusseminaari 21.1.2009 Leena-Marja Kauranne, YM Vesiensuojelu soiden ja turvemaiden käytössä Kansallisen suo- ja turvemaiden strategian aloitusseminaari 21.1.2009 Leena-Marja Kauranne, YM 1 Sisältö turpeet ja suot muutamana lukuna suo- ja turvemaiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 51/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/47/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2013

PÄÄTÖS. Nro 51/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/47/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2013 PÄÄTÖS Nro 51/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/47/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2013 ASIA Metsä Board Oyj:n kemihierretehtaan toimintaa koskevan ympäristöluvan määräyksen 6 määräajan

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 45/2013/1 Dnro PSAVI/96/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 45/2013/1 Dnro PSAVI/96/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 45/2013/1 Dnro PSAVI/96/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 15.5.2013 ASIA LUVAN HAKIJA Vesalansuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Vaala Vapo Oy PL 22 40101 JYVÄSKYLÄ 2 HAKEMUS Vapo

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 114/12/1 Dnro PSAVI/89/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 114/12/1 Dnro PSAVI/89/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 114/12/1 Dnro PSAVI/89/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 30.10.2012 ASIA Ison Jännesuon turvetuotantoaluetta koskevan päätöksen nro 47/06/1 lupamääräysten tarkistamisajankohdan myöhentäminen,

Lisätiedot

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012

J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 J AI uehall intovirasto Dnro ESAVl/168/04.08/2012 Etelä-Suomi 11.12.2013 Naantalin kaupunki Kaupunginhallitus PL 43 21101 NAANTALI!/. C:'.?('. ()(/ Viite Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen/

Lisätiedot