NELLI PORTAALIN KÄYTTÖOPAS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NELLI PORTAALIN KÄYTTÖOPAS"

Transkriptio

1 1 (13) NELLI PORTAALIN KÄYTTÖOPAS Nelli tiedonhakuportaalissa voit käyttää PKAMKin kirjasto ja tietopalvelun tarjoamia tietokantoja ja verkkoaineistoja, mm. verkkolehtiä, e kirjoja ja sanakirjoja. Mukana on myös open access aineistoja. Voit hakea tietoja yhdestä tietokannasta kerrallaan tai useasta tietokannasta samanaikaisesti. Voit myös etsiä tietyn alan tietokantoja tai verkkolehtiä. PKAMKin verkossa olevilta koneilta on käyttöoikeus kaikkiin Nelli portaalin aineistoihin. PKAMKin henkilökunta ja opiskelijat voivat käyttää aineistoja myös verkon ulkopuolelta etäkäyttöpalvelun [LINKKI] kautta tai kirjautumalla Nelliin PKAMKin verkkotunnuksilla Kirjaudu sisään kohdasta. Nelli koostuu eri toiminnoista: Pikahausta, Aineistonvalinnasta, Lehtivalinnasta, Monihausta ja OmaNellistä. Toiminto, joka kannattaa valita, kun haluat käyttää verkkolehteä käyttää tietokantaa tai muuta verkkoaineistoa Lehtivalinta Aineistonvalinta tai Monihaku etsiä tietyn tieteenalan tietokannat Aineistonvalinta tai Monihaku Aihealue etsiä tietyntyyppiset aineistot (esim. standardit) Aineistonvalinta tai Monihaku Haku Valitse tyyppi hakea useasta tietokannasta yhtä aikaa Monihaku (valitse tietokannat itse) tai Pikahaku (valmiit tietokantaryhmät) Nellin sisältö vaihtelee sen mukaan mistä sitä lähestyt. Suomen yliopistokirjastoilla ja AMK kirjastoilla on omat Nelli portaalinsa. Lisäksi on alueellisia Nelli portaaleja. PKAMKin verkosta pääset kaikkiin PKAMKin kirjasto ja tietopalvelun hankkimiin aineistoihin, mutta vain osaan muiden organisaatioiden Nelli portaalien aineistoista. PKAMKin kirjaston kokoelmiin kuuluvat teokset löytyvät Joel tietokannasta. Joel sisältää tiedot kirjoista, opinnäytteistä, lehdistä, videoista ja muista teoksista, jotka on hankittu kirjaston kokoelmiin sekä teosten saatavuustiedot. Joel tietokannasta voi tehdä hakuja Nellin kautta (esimerkiksi Pikahaku kirjastotietokannat Joel) tai osoitteessa Huom! Nelli toimii vain selaimen JavaScript asetusten ollessa päällä.

2 2 (13) PIKAHAKU Pikahaun vaiheet: Valitse pikahakuryhmä, johon haluat haun kohdistaa, valitse sanahaku tai tarkennettu haku, kirjoita hakusana(t) sekä valitse mahdolliset hakukentät ja operaattorit. Käynnistä haku HAE kuvakkeesta. Pikahaku etsii tietoa valmiiksi valituista tietokantaryhmistä. Haku kohdistuu kaikkiin pikahakuryhmään kuuluviin tietokantoihin samanaikaisesti. Valitse ensin haluamasi tietokantaryhmä. Klikkaamalla ryhmän nimeä näet mitä tietokantoja ryhmään kuuluu. Saat lisätietoja tietokannoista kuvakkeesta ja tietokannan nimestä klikkaamalla pääset sen oman käyttöliittymään. Voit valita Sanahaun tai Tarkennetun haun. Sanahaussa kirjoita hakulaatikkoon yksi tai useampi hakusana. Tarkennetussa haussa voit kohdistaa haun tiettyyn kenttään (esim. kirjan nimeen tai tekijään). Voit myös yhdistää hakusanoja Boolen operaattoreilla (JA, TAI, ILMAN). Aloita haku painamalla Hae kuvaketta. Nellin suorittaessa hakua näytöllä näkyy teksti Hakee. Voit keskeyttää haun painamalla Peruuta. Hakuvihjeitä: Katkaise hakusanat kysymysmerkillä. Esimerkiksi yrity? löytää sanat yritykset, yritysten jne. Tekijällä haettaessa kirjoita sukunimi ensin (Hirsjärvi Sirkka). Jätä artikkelit (a, an, the, der) pois teoksen nimen alusta. Muista myös englanninkieliset hakusanat. Lisää tietokantoja löydät Aineistonvalinnan tai Monihaun kautta. Tietokantojen omissa käyttöliittymissä voit tehdä monipuolisempia hakuja kuin Nellin kautta, esimerkiksi käyttää tarkempia rajauksia. Pikahaussa on vain osa tietokannoista, muita tietokantoja löydät Aineistonvalinnassa tai Monihaussa.

3 3 (13) HAKUTULOKSET (Pikahaku) Pikahaun tuloksiin on koottu eri tietokannoista löytyneet hakutulokset. Tulosjoukon yläpuolella näkyy käytetty hakulauseke ja löytyneiden tulosten määrä. Näytöllä näkyy 10 ensimmäistä tulosta. Lisää tuloksia saa näkyville klikkaamalla Seuraava. Tulokset voi lajitella esim. vuoden, aineiston tai relevanssin mukaan. Tuloksia voi katsella eri tavoin: Lista, Lyhyet tiedot tai Koko tietue. Klikkaamalla tuloksen numeroa tai nimekettä näet kaiken Nellin kautta saatavilla olevan tiedon kyseisestä tulosviitteestä. Pääset takaisin hakutuloslistaan klikkaamalla Lista. kuvaketta klikkaamalla pääset SFX valikkoon. Valikossa voit paikantaa esim. kirjan tai artikkelin kirjastotietokannan avulla tai pääset kokotekstiaineistoihin suoraan linkistä. Voit tallentaa viitteen OmaNelliin kuvaketta klikkaamalla. Koko tietue näytöllä voit lisäksi tallentaa viitteet RefWorks tietokantaan klikkaamalla ikonia tai lähettää viitteet sähköpostitse kuvakkeesta. Voit tehdä uuden haun klikkaamalla ylhäältä Haku. Voit tarkentaa jo tekemääsi hakua klikkaamalla Monihaku, jolloin siirryt Monihaku toimintoon ja klikkaamalla edelleen Tarkenna. Näet mitä hakuja olet tehnyt klikkaamalla Monihaku Edelliset haut.

4 4 (13) MONIHAKU Monihaun vaiheet: Etsi tietokannat, joihin haluat tiedonhaun kohdistuvan ja merkitse ne ruksilla, valitse sanahaku tai tarkennettu haku, kirjoita hakusana(t) sekä valitse mahdolliset hakukentät ja operaattorit. Käynnistä haku HAE kuvakkeesta. Monihaussa voit tehdä tiedonhakuja useasta tietokannasta tai verkkoaineistosta samanaikaisesti. Valitse ensin haluamasi tietokannat vasemmalta kohdasta Aihealue. Ruksaa ne tietokannat, joista haluat tietoa hakea. Saat lisätietoja tietokannoista kuvakkeesta. Huom! Jos tietokannan edessä ei ole ruutua, tietokannasta voi hakea vain tietokannan omassa käyttöliittymässä. Pääset tietokannan omaan käyttöliittymään klikkaamalla tietokannan nimeä. Monipuolisemmat haut kannattaa tehdä suoraan tietokannan omassa käyttöliittymässä, koska tietokantojen kaikki hakuominaisuudet eivät toimi Nelli portaalin kautta. Kun olet valinnut tietokannat, joista haet, voit tehdä varsinaisen tiedonhaun. Voit käyttää joko Sanahakua tai Tarkennettua hakua. Sanahaussa kirjoita hakulaatikkoon yksi tai useampi hakusana. Tarkennetussa haussa voit kohdistaa haun tiettyyn kenttään (esim. kirjan nimeen tai tekijään). Voit myös yhdistää hakusanoja Boolen operaattoreilla (JA, TAI, ILMAN). Aloita haku painamalla Hae kuvaketta. Nellin suorittaessa hakua näytöllä näkyy teksti Hakee. Voit keskeyttää haun painamalla Peruuta.

5 5 (13) Hakuvihjeitä: Katkaise hakusanat kysymysmerkillä. Esimerkiksi yrity? löytää sanat yritykset, yritysten jne. Tekijällä haettaessa kirjoita sukunimi ensin (Hirsjärvi Sirkka). Jätä artikkelit (a, an, the, der) pois teoksen nimen alusta. Muista myös englanninkieliset hakusanat. Lisää tietokantoja löydät Aineistonvalinnan tai Monihaun kautta. Tietokantojen omissa käyttöliittymissä voit tehdä monipuolisempia hakuja kuin Nellin kautta, esimerkiksi käyttää tarkempia rajauksia. Voit listata tietokantoja myös esimerkiksi tietokannan tyypin mukaan. Valitse haun tyyppi pudotusvalikossa on seuraavia vaihtoehtoja: Omat aineistot: vain sisäänkirjautuneille käyttäjille: voit tehdä hakuja tallentamistasi omista tietokantaryhmistä Pikahakuryhmät: samat tietokantaryhmät kuin Pikahaku toiminnossa Aihealueet: valitse tietokannat aihealueittain (esim. Liiketalous, Tekniikka) Haku: voit etsiä tietokantoja esimerkiksi julkaisijan tai tyypin mukaan (standardit, lehdet jne.)

6 6 (13) HAKUTULOKSET (Monihaku) Monihaun tuloksiin on koottu eri tietokannoista löytyneet hakutulokset. Tulosjoukon yläpuolella näkyy käytetty hakulauseke ja löytyneiden tulosten määrä. Näytöllä näkyy 10 ensimmäistä tulosta. Lisää tuloksia saa näkyville klikkaamalla Seuraava. Tulokset voi lajitella esim. vuoden, aineiston tai relevanssin mukaan. Tuloksia voi katsella eri tavoin: Lista, Lyhyet tiedot, Koko tietue tai Tulokset aineistoittain. Klikkaamalla tuloksen numeroa tai nimekettä näet kaiken Nellin kautta saatavilla olevan tiedon kyseisestä tulosviitteestä. Pääset takaisin hakutuloslistaan klikkaamalla Lista. kuvaketta klikkaamalla pääset SFX valikkoon. Valikossa voit paikantaa esim. kirjan tai artikkelin kirjastotietokannan avulla tai pääset kokotekstiaineistoihin suoraan linkistä. Voit tallentaa viitteen OmaNelliin kuvaketta klikkaamalla. Koko tietue näytöllä voit lisäksi tallentaa viitteet RefWorks tietokantaan klikkaamalla ikonia tai lähettää viitteet sähköpostitse kuvakkeesta. Voit tehdä uuden haun klikkaamalla ylhäältä Haku. Voit tarkentaa jo tekemääsi hakua klikkaamalla Tarkenna. Edelliset haut kohdasta pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan Monihaussa aiemmin tekemisiäsi hakuja.

7 7 (13) AINEISTONVALINTA Aineistonvalinnassa voit etsiä PKAMKissa käytettävissä olevia tietokantoja ja muita verkkoaineistoja esimerkiksi aihealueittain. Etsi ensin sopiva tietokanta ja tee sen jälkeen haku aiheestasi. Aineistonvalinnassa voit hakea tietoa vain yhdestä tietokannasta kerrallaan. Jos haluat etsiä tietoa monesta tietokannasta samanaikaisesti käytä Monihakua (valitse tietokannat itse) tai Pikahakua (valmiiksi valitut tietokantaryhmät). Tietokantoja voi hakea kolmella eri tavalla: selaamalla aakkosellista luetteloa (Selaus) tietokannan nimellä, julkaisijalla, tyypillä tai muulla hakuehdolla (Haku) selaamalla aihealueita (Aihealue) Selaus: Voit selata aakkosellista tietokantalistaa: klikkaa tietokannan alkukirjainta, niin saat listauksen tietokannoista, joiden nimi alkaa kyseisellä kirjaimella Voit hakea tietokantoja nimen mukaan. Alkuosa: kirjoita tietokannan nimen alkuosa hakuruutuun. Sisältää: kirjoita hakuruutuun sana tai sanoja, jotka esiintyvät tietokannan nimessä Täsmälleen: kirjoita tietokannan täsmällinen nimi hakuruutuun Haku: Nimekkeen mukaan: katkaisumerkki on kysymysmerkki (esim. econ?) Julkaisijan mukaan (esim. Ebsco) Aihealueittain: valitse aihealue pudotusvalikosta (esim. Tekniikka) Sanahakuna: haettu sana voi esiintyä tietokannan nimessä tai kuvailutiedoissa, katkaisumerkki on kysymysmerkki (esim. taloustie?) Tyypin mukaan: valitse aineistotyyppi pudotusvalikosta (esim. lehdet, standardit) Aihealueet: Aihealueet näkyvät vasemmalla puolella. Valitse aihealue nimeä klikkaamalla (esim. Liiketalous) Tarkemmat aihealueet näkyvät oikealla puolella (esim. Yleiset). Kaikki vaihtoehto näyttää kaikki valittuun aihealueeseen sisältyvät tietokannat. Valitse haluttu tarkempi aihealue ja klikkaa HAE painiketta.

8 8 (13) Haun tuloksena saat listan tietokannoista. Voit hakea tietokannoista joko tietokannan omassa käyttöliittymässä tai Nellin kautta. Huom! Joitakin tietokantoja voi käyttää ainoastaan niiden omissa käyttöliittymissä. Pääset tietokannan omaan käyttöliittymään klikkaamalla sen nimeä. kuvakkeesta pääset tekemään haun tietokannasta Nellin kautta. kuvakkeesta löydät lisätietoja tietokannasta. Ohjeita hakujen tekemisestä ja hakutulosten tarkastelusta löydät tämän ohjeen Pikahaku tai Monihaku kohdasta. LEHTIVALINTA Lehtivalinnassa voit etsiä PKAMKissa käytettävissä olevia ulkomaisia verkkolehtiä. Mukana on myös open access lehtiä. Kirjastoon painetussa muodossa tilatut lehdet löytyvät JOEL tietokannasta ( Lehtiä voi hakea lehden nimellä (Nimeke), aihealueittain (Aihealue) ja ISSN:llä, kustantajalla tai muilla tiedoilla (Haku). Haun tuloksena saat lehtilistan. Lehden nimestä klikkaamalla pääset lehden omille sivuille. Klikkaamalla kuvaketta saat linkin kokotekstilehtiin tai voit tarkistaa onko paperimuotoinen lehti tilattu esim. PKAMKin kirjastoon. Nimeke: Voit selata aakkosellista lehtilistaa: klikkaa lehden alkukirjainta, niin saat listauksen lehdistä, joiden nimi alkaa kyseisellä kirjaimella Voit hakea lehtiä lehden nimen mukaan. Alkuosa: kirjoita lehden nimen alkuosa hakuruutuun. Sisältää: kirjoita hakuruutuun sana tai sanoja, jotka esiintyvät lehden nimessä Täsmälleen: kirjoita lehden täsmällinen nimi hakuruutuun Aihealue Voit hakea tietyn alan lehtiä aihealueittain selaamalla. Haku Voit hakea lehtiä nimekkeellä, ISSN:llä, kustanjalla tai aihealueittain.

9 9 (13) VAIHDA PORTAALIA Muiden ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja yleisten kirjastojen Nelli portaalit. Käyttöoikeus vain ilmaisaineistoihin. KIRJAUDU SISÄÄN PKAMKin opiskelijat ja henkilökunta voivat kirjautua Nelli portaaliin PKAMKin verkkotunnuksilla. Kirjautumalla pääset käyttämään OmaNellin palveluja, esim. vahtipalvelua. Käyttäjäsopimusta vaativia tietokantoja käytetään PKAMKin verkon ulkopuolelta kirjautumalla Nelliin tai etäkäyttöpalvelun kautta [LINKKI]. OMANELLI OmaNellin palvelujen käyttö vaatii kirjautumisen Nellin PKAMKin verkkotunnuksilla. Kirjautumisen jälkeen voit tehdä omia tietokantaryhmiä tehdä omia lehtilistoja tallentaa hakujen tuloksia tallentaa tekemiäsi hakuja käyttää uutuusvahtia Kirjahylly Kirjahyllyyn voit tallentaa löytämiäsi hakutuloksia ja viitteitä. Voit tallentaa tuloksia esim. Pikahaun tai Monihaun tuloslistasta kansioita. kuvaketta klikkaamalla. Kirjahyllyssä voit luoda uusia kansiota ja muokata Omat aineistot Omat aineistot kohdassa voit luoda omia tietokantaryhmiä. Voit esimerkiksi tallentaa suosikkitietokantasi omaksi pikahakuryhmäksi. 1. Valitse haluamasi tietokannat Monihaussa tai Aineistonvalinnassa klikkamalla kuvaketta tietokantalistassa. Valitsemasi tietokannat siirtyvät OmaNellin Omat aineistot kohtaan.

10 10 (13) 2. Omat aineistot kohdassa voit tallentaa omia tietokantaryhmiä tai muokata jo tallentamiasi ryhmiä. Klikkaa leikepöydällä kuvaketta tallentaaksi tietokannat omaksi tietokantaryhmäksi. Anna tietokantaryhmälle haluamasi nimi (esim. Kotimaiset). 3. Tallentamasi tietokantaryhmä näkyy Nellin Pikahaussa, jossa voit tehdä hakua tietokantaryhmästä. Omat lehdet Omat lehdet kohtaan voit tallentaa suosikkilehtesi. Valitse lehdet Lehtivalinnassa klikkaamalla kuvaketta lehtilistassa. Valitsemasi lehdet siirtyvät Omat lehdet kohtaan. Pääset lukemaan lehtiä klikkaamalla lehden nimeä.

11 11 (13) Historia ja uutuusvahti Voit tallentaa tekemäsi haun myöhempää käyttöä varten. Voit myös käyttää uutuusvahtia eli ajastaa haun suoritettavaksi automaattisesti tietyin väliajoin. Uutuusvahti ilmoittaa sinulle sähköpostilla uusista tuloksista, jotka täyttävät hakuehtosi. Muista, että monilla tietokannoilla on omilla sivuillaan vastaavia uutusvahtipalveluja. Nelli portaalissa tekemäsi haut näkyvät Monihaussa Edelliset haut kohdassa. Haut säiluvät vain istunnon ajan. Klikkaamalla kuvaketta, voit tallentaa haun historiaan, jolloin se ei katoa poistuessasi Nellistä. Tallentamasi haut näkymät OmaNellissä Historia kohdassa. Klikkaa hakua, jos haluat suorittaa sen uudelleen ja nähdä uusimmat hakutulokset. Hakutulokset päivittyvät ja ovat siis ajantasaiset. Klikkaa Aineistot nähdäksesi listan tietokannoista, joista haetaan. Klikkaa, jos haluat tehdä hausta uutuusvahdin. Klikkaa poistaaksesi haun historiasta. Klikkaa muokataksesi uutuusvahtia. Klikkaa poistaaksesi uutuusvahdin.

12 12 (13) Asetukset OmaNellissä voit säätää omia asetuksiasi kohdassa Asetukset. Voit vaihtaa Nelli portaalin käyttöliittymän kielen, valita tietokantalistan oletusulkoasun, valita hakutuloslistn oletusulkoasun sekä valita kuinka monta hakutulosta näytetään yhdellä sivulla. SFX SFX on linkityspalvelu, joka mahdollistaa linkitykset eri järjestelmien välillä. Sitä käytetään dokumentin paikantamiseen. SFX:n avulla voi tarkistaa esim. kirja tai artikkeliviitteen löydyttyä painetun kirjan tai lehden saatavuuden kirjastojen tietokannoista tai siirtyä lukemaan kokotekstiä, jos kokoteksti on verkossa saatavissa. SFX palveluun pääset Pikahaun ja Monihaun tuloslistasta, sekä tuloslistan Koko tietue näytöltä. Tuloslistassa SFX:n palvelun kuvake on. Koko tietue näytöllä kuvake on. Esimerkki SFX valikosta. SFX:n kautta näkee, että Economist lehdessä julkaistu As the waters rise artikkeli on saatavana Ebscotietokannassa kokotekstinä. Pääset lukemaan lehteä klikkaamalla GO. SFX:n avulla voi myös tarkistaa onko Economist lehteä tilattu painettuna esimerkiksi Joensuun kirjastoihin.

13 13 (13) NELLIN KUVAKKEITA linkki SFX linkityspalveluun, jossa lisäpalveluja kuten linkit kokoteksteihin ja kirjastotietokantojen saatavuustietoihin. lisätietoja ja tietokannan kuvailu hae yksittäisestä tietokannasta Nellin omaa hakulomaketta käyttäen tietokanta ei ole käytettävissä (tietokantaa voi käyttää vain PKAMKin verkossa tai etäkäytön kautta kirjautuneena) lähetä viite sähköpostilla tallenna viite RefWorks tietokantaan lisää viite tai tietokanta OmaNellin poista omista viitteistä/ tietokannoista (OmaNellissä)

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

Lappeenrannan tiedekirjasto Nelli-tiedonhakuportaalin käyttöopas

Lappeenrannan tiedekirjasto Nelli-tiedonhakuportaalin käyttöopas 1 Lappeenrannan tiedekirjasto Nelli-tiedonhakuportaalin käyttöopas Lappeenrannan teknillisen yliopiston Nelli-tiedonhakuportaali on väline elektronisten aineistojen tiedonhakuun ja - hallintaan. Nelli-tiedonhakuportaali

Lisätiedot

Tiedonhaku Nelli-portaalissa

Tiedonhaku Nelli-portaalissa Tiedonhaku Neli-portaalissa 1 (10) Nelli-portaali Tiedonhaku Nelli-portaalissa SISÄLTÖ Monihaku... Monihaku -sanahaku... Monihaku -tarkennettu... Monihaun tulokset... Monihaku: Lista... Monihaku: Koko

Lisätiedot

Monihaku ja sähköiset aineistot tutuksi. Jyväskylän kaupunginkirjaston tiedonhaun koulutus

Monihaku ja sähköiset aineistot tutuksi. Jyväskylän kaupunginkirjaston tiedonhaun koulutus Monihaku ja sähköiset aineistot tutuksi Jyväskylän kaupunginkirjaston tiedonhaun koulutus Miksi monihaku? Sähköistä aineistoa valtavat määrät Laadukasta ja ei-niin-laadukasta Ilmaista ja maksullista Monihakuun

Lisätiedot

NELLI Kansallinen tiedonhakujärjestelmä

NELLI Kansallinen tiedonhakujärjestelmä NELLI Kansallinen tiedonhakujärjestelmä Nelli on väline tiedonhakuun ja -hallintaan Nelli kokoaa kirjaston elektroniset tiedonlähteet yhteen paikkaan Eri alojen tietokannat Elektroniset lehdet Kokoelmatietokannat

Lisätiedot

Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa!

Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa! Nelli Tiedonhakuportaali Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun elektronisiin aineistoihin. Onnistuneita hetkiä Nellin parissa! Nelli elektroniset aineistot yhdessä paikassa Nellissä voit silmäillä mitä elektronisia

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS: NELLI-TIEDONHAKUPORTAALI

KÄYTTÖOPAS: NELLI-TIEDONHAKUPORTAALI KÄYTTÖOPAS: NELLI-TIEDONHAKUPORTAALI NELLI-tiedonhakuportaali on kirjaston hankkimien tietokantojen, verkkolehtien ja muiden verkkoaineistojen yhteinen käyttöliittymä. Nellin avulla voidaan järjestää,

Lisätiedot

Näin aloitat tiedonhaun NELLIn aloitussivulta TAI Näin etenet NELLIn aloitussivulla/-lta

Näin aloitat tiedonhaun NELLIn aloitussivulta TAI Näin etenet NELLIn aloitussivulla/-lta - OPAS NELLlllä voit: Etsiä tiettyjä tai tietyn alan aineistoja (viite- ja lehtitietokantoja, e-hakuteoksia, e-kirjoja, jne.) Tehdä tiedonhakuja yhdestä tai useammasta valitsemastaan aineistosta samanaikaisesti

Lisätiedot

Nelli kaukopalvelutyössä

Nelli kaukopalvelutyössä Nelli kaukopalvelutyössä Jouni Nevalainen 22.5.2008 Esityksen sisältö Mikä Nelli-portaali on? Pikahaku, tietokannat, E-lehdet, monihaku Hakeminen Nellissä OmaNelli SFX-linkitys Nelli-portaali, miksi? TKK:lla

Lisätiedot

aloita kirjautumalla Nelliin Diakin verkkotunnuksilla Diak kirjasto MF/2010 DIAKIN NELLI-PORTAALIN KÄYTTÖOHJE

aloita kirjautumalla Nelliin Diakin verkkotunnuksilla Diak kirjasto MF/2010 DIAKIN NELLI-PORTAALIN KÄYTTÖOHJE 1 Diak kirjasto MF/2010 DIAKIN NELLI-PORTAALIN KÄYTTÖOHJE Nelli-portaali on Suomessa käytössä oleva sähköisten aineistojen hallintaväline, yhteinen tietokantojen käyttöliittymä, jota käyttävät erityisesti

Lisätiedot

HSE:n lehtihakuun on tarjolla HSE:n kirjaston Journals-portaali, os.

HSE:n lehtihakuun on tarjolla HSE:n kirjaston Journals-portaali, os. E-lehdet Nelli-portaalissa 1 (8) Nelli-portaali E-lehdet HSE:n lehtihakuun on tarjolla HSE:n kirjaston Journals-portaali, os. http://helecon3.hse.fi/journals/ Nelli-portaalin e-lehtien tietoja voi hakea

Lisätiedot

Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen

Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen Nellistä voi siirtää kirjallisuuslistoja Moodle-oppimisympäristöön. Näin voidaan tarjota opiskelijalle esimerkiksi verkkokurssin oheislukemistona

Lisätiedot

JOHDANTO: NELLI KANSALLINEN TIEDONHAKUPORTAALI

JOHDANTO: NELLI KANSALLINEN TIEDONHAKUPORTAALI Johdanto Nelli-portaaliin 1 (7) JOHDANTO: NELLI KANSALLINEN TIEDONHAKUPORTAALI Nelli-portaali on väline tiedonhakuun ja -hallintaan. Nellin kautta pääsee käyttämään sähköisiä aineistoja, esim. sanakirjoja,

Lisätiedot

Web of ScienceTM Core Collection (1987-present)

Web of ScienceTM Core Collection (1987-present) Tampereen yliopiston kirjasto 2014 Web of ScienceTM Core Collection (1987-present) Science Citation Index Expanded (1987-present): Monitieteinen tietokanta, joka sisältää 8,500 tieteellistä lehteä luonnontieteiden,

Lisätiedot

Kirjastoinfo TaY Pori Porin tiedekirjasto

Kirjastoinfo TaY Pori Porin tiedekirjasto Kirjastoinfo TaY Pori Porin tiedekirjasto www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780 Kalvot www-sivuilla: Porin tiedekirjasto > Koulutus Sisältö: Porin tiedekirjaston kotisivu www.tut.fi/kirjasto/pori

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa!

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! Lapin korkeakoulukirjasto Kirjasto- ja tietopalvelut Juolukka pikaopas Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! TIEDONHAKU Jos etsit

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 2 (TaY Pori syksy 2014)

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 2 (TaY Pori syksy 2014) TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 2 (TaY Pori syksy 2014) Artikkelien haku kansainvälisistä tieteellisistä tietokannoista Mitä tieteelliset artikkelit ovat? Mitä tarkoittaa vertaisarvioitu artikkeli?

Lisätiedot

Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat

Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat Aleksi ja ARTO artikkeliviitetietokannat Artikkeliviitetietokannoissa on viitteitä artikkeleihin, mutta ei varsinaisia artikkeleita. Viitteestä saa tiedot, joiden avulla voi etsiä käsiinsä lehden, jossa

Lisätiedot

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta.

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA - Pikahaku sijaitsee sivuston oikeassa

Lisätiedot

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA Voit hakea aineistoa kaikkien Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen aineistotietokannoista. Varauksia voit tehdä niiden kirjastojen aineistoihin, joihin sinulla on asiakkuus.

Lisätiedot

Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa

Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa Palaute: nelli @uef.fi Ohje päivitetty: 1.9.2016 / KM Lukuohjeita myös Ebraryn sivuilla: New Online Reader Yliopiston käyttöön hankitussa Ebrary-palvelussa

Lisätiedot

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Tervetuloa Lumme-kirjastojen verkkokirjastoon! Ilman kirjautumista voit selata aineistotietokantaa tarkistaa onko teos hyllyssä vai lainassa

Lisätiedot

Ovid Medline käyttöohjeita (10/2010)

Ovid Medline käyttöohjeita (10/2010) Ovid Medline käyttöohjeita (10/2010) Sisältö 1. Pikahaku - Basic Search:... - 1-2. Tarkennettu haku asiasanoilla - Advanced Ovid Search... - 1-3. Tulosjoukkojen yhdistely... - 5-4. Vapaasanahaku yksittäisellä

Lisätiedot

PubMed lääketieteellinen kokoteksti- ja viitetietokanta

PubMed lääketieteellinen kokoteksti- ja viitetietokanta PubMed lääketieteellinen kokoteksti- ja viitetietokanta Linkki: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez PubMed-tietokanta on internetissä vapaasti käytettävissä. Tietokanta sisältää yli 16 miljoonaa viitettä

Lisätiedot

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Katja Pietilä / Musiikkiosasto 16.1.2017 Sisältö Verkkokirjaston aloitussivu Tarkan haun aloitussivu Hakutuloksen lukeminen Kokonaisten julkaisujen

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780 Sisältö: Porin tiedekirjaston kotisivu Porin tiedekirjaston aineiston haku Tutcattietokannasta (ja

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

CINAHL(EBSCO) käyttöohjeita (10/2010)

CINAHL(EBSCO) käyttöohjeita (10/2010) CINAHL(EBSCO) käyttöohjeita (10/2010) Sisältö 1. Katkaisumerkki, sanojen yhdistely, fraasihaku... - 1-2. Advanced Search haku vapailla hakusanoilla... - 1-3. Haku asiasanoilla (CINAHL Headings)... - 2-4.

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780 Sisältö: Porin tiedekirjaston kotisivu Porin tiedekirjaston aineiston haku Tutcattietokannasta (ja

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 3 (TaY Pori syksy 2013)

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 3 (TaY Pori syksy 2013) TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 3 (TaY Pori syksy 2013) E-kirjat, e-hakuteokset, tieteellinen tieto vapaassa verkossa www:n tieteelliset hakukoneet (esim. Google Scholar) Open access -julkaisut

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 3 (TaY Pori syksy 2014)

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 3 (TaY Pori syksy 2014) TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 3 (TaY Pori syksy 2014) E-kirjat, e-hakuteokset, tieteellinen tieto vapaassa verkossa www:n tieteelliset hakukoneet, esim. Google Scholar Open access -julkaisut

Lisätiedot

PIKAOHJE Web of Science tietokantojen käyttöön

PIKAOHJE Web of Science tietokantojen käyttöön PIKAOHJE Web of Science tietokantojen käyttöön SCIENCE CITATION INDEX Monitieteinen tietokanta, joka sisältää biologian, lääketieteen ja psykiatrian alalta n. 7100 lehteä SOCIAL SCIENCES CITATION INDEX

Lisätiedot

KIRJASTON VERKKOVÄLINEET tietokannat ja e-lehdet KESKUSTAKAMPUKSEN KIRJASTO

KIRJASTON VERKKOVÄLINEET tietokannat ja e-lehdet KESKUSTAKAMPUKSEN KIRJASTO KIRJASTON VERKKOVÄLINEET tietokannat ja e-lehdet KESKUSTAKAMPUKSEN KIRJASTO Valtiotieteet / Terttu Turunen/ Tutkijat verkoilla 1 Kirjaston verkkovälineet ja -palvelut Nelli Väylä verkkoaineistoihin Metahakuväline,

Lisätiedot

Älykäs laskenta, diplomityöseminaari. Lappeenrannan Tiedekirjasto Iris Tahvanainen 1.2.2013

Älykäs laskenta, diplomityöseminaari. Lappeenrannan Tiedekirjasto Iris Tahvanainen 1.2.2013 Älykäs laskenta, diplomityöseminaari Lappeenrannan Tiedekirjasto Iris Tahvanainen 1.2.2013 Tiedonlähteitä Kirjat painetut ja sähköiset oppikirjat, tietokirjat, käsikirjat jne. Wilma, muut (kirjasto)tietokannat,

Lisätiedot

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014)

TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014) TIEDONHANKINNAN PERUSTEET (1 op) harjoitus 1 (TaY Pori syksy 2014) Tärkeimmät kotimaiset hakupalvelut Porin tiedekirjaston kotisivut (kerrataan pikaisesti) Porin tiedekirjaston painettu aineisto Tutcatista:

Lisätiedot

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa

Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Vinkkejä musiikin tiedonhakuun OUTI-verkkokirjastossa Katja Pietilä / Musiikkiosasto 23.9.2017 Sisältö Verkkokirjaston aloitussivu Tarkan haun aloitussivu Hakutuloksen lukeminen Kokonaisten julkaisujen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja:

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: Askinet, Asunto-osakeyhtiölaki Kommentaari, Isännöitsijän käsikirja 2015, Kiinteistöalan lakikirja, Kiinteistönhoidon

Lisätiedot

Kirjastoinfo TuKKK Pori Porin tiedekirjasto

Kirjastoinfo TuKKK Pori Porin tiedekirjasto www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi facebook.com/porintiedekirjasto 040 826 2780 Kirjastoinfo TuKKK Pori Porin tiedekirjasto Kalvot myös netissä: Porin tiedekirjasto > Koulutus Porin tiedekirjaston

Lisätiedot

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu

Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu 1/6 Kulttuuriympäristön tietojärjestelmän käyttöohje Extranet - palvelu Järjestelmään kirjautuminen Kulttuuriympäristön tietojärjestelmä löytyy internetistä osoitteesta https://www.museoverkko.fi. Sivut

Lisätiedot

Kirjastoinfo TY KTMT Porin tiedekirjasto

Kirjastoinfo TY KTMT Porin tiedekirjasto www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi facebook.com/porintiedekirjasto 040 826 2780 Kirjastoinfo TY KTMT Porin tiedekirjasto Kalvot myös netissä: Porin tiedekirjasto > Koulutus Sisältö: Porin tiedekirjaston

Lisätiedot

Informaatiolukutaidon perusteet: tärkeimpiä tiedonlähteitä TuKKK Porin opiskelijalle

Informaatiolukutaidon perusteet: tärkeimpiä tiedonlähteitä TuKKK Porin opiskelijalle Informaatiolukutaidon perusteet: tärkeimpiä tiedonlähteitä TuKKK Porin opiskelijalle Sisältö mistä löytyy hyödyllistä tietoa ja miten? vilkaisu Porin tiedekirjaston uusiin kotisivuihin verkkoaineistojen

Lisätiedot

Tiedonhakuasiaa. Marja Talikka 1.2.2011

Tiedonhakuasiaa. Marja Talikka 1.2.2011 Tiedonhakuasiaa Marja Talikka 1.2.2011 Ennakkotehtävä Sain 21 vastausta Kiitos! Miltä tuntui tällainen työskentelyn aloitus? Poimintoja ennakkotehtävästä 1. Tiedonhaku sujuu keskimäärin melko hyvin. Jotkut

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Verkkoaineistojen linkittäminen

Verkkoaineistojen linkittäminen Verkkoaineistojen linkittäminen Linkitä e kirjat Jykdokista... 2 Linkitä tietokannat Nellistä... 3 Linkki Haku aineistosta sivulle... 3 Linkki Aineistolista sivulle... 4 Linkki Aineistolista sivun kautta,

Lisätiedot

Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje

Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje Digi.kansalliskirjasto.fi:n käyttöohje Kansalliskirjasto / Digitointi- ja konservointikeskus Uusittu 14.9.2016 Digi.kansalliskirjasto.fi - Pääsivu Etusivu Sivustokartta

Lisätiedot

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ TIEDONHAKU INTERNETISTÄ Internetistä löytyy hyvin paljon tietoa. Tietoa ei ole mitenkään järjestetty, joten tiedonhaku voi olla hankalaa. Tieto myös muuttuu jatkuvasti. Tänään tehty tiedonhaku ei anna

Lisätiedot

ARTIKKELITIETOKANNAT JA OMANELLI PIRJO POHJOLAINEN

ARTIKKELITIETOKANNAT JA OMANELLI PIRJO POHJOLAINEN ARTIKKELITIETOKANNAT JA OMANELLI PIRJO POHJOLAINEN 1 Etäkäyttö Käyttöoikeudet ja -rajoitukset PSK ITU-T IEEE Tali Helsingin Sanomien tekstiarkisto TALENTUM Suomen laki INTERNET hakukoneet aihehakemistot

Lisätiedot

SportDiscus with Full Text -tietokannan hakuohjeet Anitta Pälvimäki

SportDiscus with Full Text -tietokannan hakuohjeet Anitta Pälvimäki SportDiscus with Full Text -tietokannan hakuohjeet 30.9.2008 Anitta Pälvimäki Aloitus Kirjaston kotisivu (https://kirjasto.jyu.fi) > NELLI > Etsi tietokantaa > Sportdiscus Perushaku Esim. Hae viitteitä

Lisätiedot

Dawsonera e-kirjaportaalin käyttöohje

Dawsonera e-kirjaportaalin käyttöohje Dawsoneraopas_2014 1 (10) Dawsonera e-kirjaportaalin käyttöohje Yhteyden luonti Dawsoneraan Savonia-amk:n verkosta Dawsoneran e-kirjaluetteloon saa yhteyden Nelliportaalin kautta valitsemalla etusivun

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi>

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi> Kysy kirjastonhoitajalta Linkkikirjasto Tiedonhaun portti Frank-monihaku kirjastot.fi> : Tiedonhaku-kanava Kaikki hakupalvelut ja hakutavat { www.kirjastot.fi/tiedonhaku Tiedonhaku-kanava kokoaa yhteen

Lisätiedot

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Jäsenrekisteriin kirjautuminen Avaa internet ja kirjoita selaimen osoitekenttään: https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, ja paina Sisäänkirjaus. Kirjauduttua avautuu

Lisätiedot

Käyttäjän näkökulma Triangeliin

Käyttäjän näkökulma Triangeliin Käyttäjän näkökulma Triangeliin Taina Rytkönen-Suontausta Suunnittelija, KuY / oppimiskeskus Opiskelija, JY, JoY Opiskelija & Nelli Joensuun yliopisto: Kasvatustiede Jyväskylän yliopisto: taiteiden ja

Lisätiedot

PubMed-opas. kesäkuu 2012

PubMed-opas. kesäkuu 2012 PubMed-opas kesäkuu 2012 Tämän ohjeen päivittämisessä on osittain käytetty apuna Turun yliopiston kirjaston Tieteenalakirjasto Protoksen Lääketieteen kirjaston opasta, joka puolestaan pohjautuu osittain

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

PubMed-opas. Itä-Suomen yliopiston kirjasto KYSin tieteellinen kirjasto helmikuu 2011. tuulevi.ovaska@uef.fi

PubMed-opas. Itä-Suomen yliopiston kirjasto KYSin tieteellinen kirjasto helmikuu 2011. tuulevi.ovaska@uef.fi PubMed-opas Itä-Suomen yliopiston kirjasto KYSin tieteellinen kirjasto helmikuu 2011 Aloitus Osoitteesta http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?otool=ifikuplib Nelli-portaalista (Tietokannat) UEF:n kirjaston

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

LIITE 1. KÄYTETTÄVYYSONGELMAT JA KÄYTTÄJIEN TOIVEET, NIIDEN MÄÄRÄ, LUOKITTELU JA PARANNUSEHDOTUKSET

LIITE 1. KÄYTETTÄVYYSONGELMAT JA KÄYTTÄJIEN TOIVEET, NIIDEN MÄÄRÄ, LUOKITTELU JA PARANNUSEHDOTUKSET LIITE 1. KÄYTETTÄVYYSONGELMAT JA KÄYTTÄJIEN TOIVEET, NIIDEN MÄÄRÄ, LUOKITTELU JA PARANNUSEHDOTUKSET Käytettävyysongelmat Tässä liitteen luvussa käsitellään kaikki testeissä esiintyneet käytettävyysongelmat,

Lisätiedot

Ohje: Miten haen artikkeleita Aleksista

Ohje: Miten haen artikkeleita Aleksista Ohje: Miten haen artikkeleita Aleksista a) Mikä on Aleksi?... 1 b) Verkkopalvelun ulkoasu. 1 c) Artikkelien hakeminen... 2 d) Artikkelien lukeminen... 4 e) Artikkelien lisääminen koriin.. 5 a) Mikä on

Lisätiedot

1. Mikä on Refworks viitteidenhallintaohjelmisto ja kuinka sitä käytetään?

1. Mikä on Refworks viitteidenhallintaohjelmisto ja kuinka sitä käytetään? 1 1. Mikä on Refworks viitteidenhallintaohjelmisto ja kuinka sitä käytetään? 1.1 Mitä viitteellä tässä yhteydessä tarkoitetaan? Viite on standardin mukainen merkintätapa tiedonlähteen bibliografisista

Lisätiedot

Hakuohjeet Haku Tiedonhaun tulokset

Hakuohjeet  Haku Tiedonhaun tulokset 06/2010 Hakuohjeet 1. Haku 1.1. Hakutermien yhdistely Boolen operaattorit 1.2. Haun rajaus 1.3. Haun kohdistaminen tiettyyn kenttään 1.4 Hakuhistoria 1.5. Asiasanat -toiminto 1.6 Lehdet -toiminto 2. Tiedonhaun

Lisätiedot

Näin lainaat PIKI-kirjastojen e-kirjoja

Näin lainaat PIKI-kirjastojen e-kirjoja 1 Näin lainaat PIKI-kirjastojen e-kirjoja Pääset tutustumaan PIKI-kirjastojen e-kirjakokoelmaan ja lainaamaan kahdella eri tavalla. Joko suoraan kirjautumalla osoitteeseen: https://ellibs.verkkokirjasto.fi:8001/piki/default.aspx

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen Nippupelipassi Nippupelipassien rakentaminen 1. Kirjaudu tunnuksilla sisään. 2. Valitse alasvetovalikosta oma seurasi. Mikäli omaa seuraasi ei löydy valikosta (mm. uudet seurat), valitse seuraksi Harrastealue

Lisätiedot

Terveystieteiden. kokoelmat ja palvelut

Terveystieteiden. kokoelmat ja palvelut Terveystieteiden osastokirjasto Tertion tilat, kokoelmat ja palvelut 18.8.20118 Terveystieteiden osastokirjasto Tertio Lääkärinkatu 1 Arvo-rakennusrakennus Avoinna: ma-to 9-17 pe 9-16 Oppimiskeskus: 24/7

Lisätiedot

Nettijäsenrekisterin käyttöohje Päivitetty 8.10.2010

Nettijäsenrekisterin käyttöohje Päivitetty 8.10.2010 Nettijäsenrekisterin käyttöohje Päivitetty 8.10.2010 Sisällysluettelo 1. Jäsenrekisteriin kirjautuminen... 2 2. Nimihaku (= pikahaku)... 3 3. Jäsenrekisteri... 4 4. Haku... 5 5. Jäsenen tiedot... 6 6.

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana Aloitussivu näyttää seuraavalta. Sen kautta voi siirtyä haluttuihin toimintoihin. JÄSENREKISTERIN SELAUS/MUOKKAAMINEN

Lisätiedot

http://www.iisalmi.fi/aineistotietokanta IntroActive on Rutakko-kirjastojen aineistotietokantaa täydentävä verkkopalvelu, jossa voit: varata kirjastossa paikalla olevaa aineistoa tehdä seutuvarauksen;

Lisätiedot

OUTI-verkkokirjaston opastus

OUTI-verkkokirjaston opastus OUTI-verkkokirjaston opastus OUTI-kirjastot käyttävät avoimen lähdekoodin Kohakirjastojärjestelmää. Kohaa kehitetään jatkuvasti. Aineiston haku Aineistohaun voi tehdä suoraan tältä sivulta. Verkkokirjastoon

Lisätiedot

Uudet EU-asetukset. EUR-Lexin tarkennetun haun käyttöohje

Uudet EU-asetukset. EUR-Lexin tarkennetun haun käyttöohje Uudet EU-asetukset EUR-Lexin tarkennetun haun käyttöohje Aloitus Mene EUR-Lex-sivustolle: http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=fi. Valitse (tarvittaessa) vaakasuorasta valikosta "Etusivu" ja siirry

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta

Tiedonhaku opiskelun osana CHEM Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta Tiedonhaku opiskelun osana CHEM 15.9.2016 Virpi Palmgren Tietoasiantuntija DI Oppimiskeskus beta virpi.palmgren@aalto.fi Tietoaineistot opiskeluun Elektroniset tiedelehdet 66 000 Painetut tiedelehdet 800

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

RefWorks (scienceport.tut.fi/newrefworks)

RefWorks (scienceport.tut.fi/newrefworks) RefWorks (scienceport.tut.fi/newrefworks) 1 on web-selaimella toimiva viitteidenhallintaohjelma, jolla voi luoda oman viitetietokannan, hallinnoida viitetietoja sekä tehdä tekstiviitteet ja lähdeluettelon.

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

NELLI-portaalin opas. Tampereen yliopiston kirjasto 01/2011

NELLI-portaalin opas. Tampereen yliopiston kirjasto 01/2011 Tampereen yliopiston kirjasto 01/2011 NELLI-portaalin opas NELLI (www.nelliportaali.fi) on tiedonhakuportaali elektronisiin aineistoihin. NELLIn avulla löytyvät eri tieteenalojen käytettävissä olevat elektroniset

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje Asiakashallinta TaikaTapahtumat -käyttöohje Tietojen haku Siirry etapahtuma-valikkoon ja valitse Asiakashallinta Kirjoita hakukenttään hakuehto ja napauta Hae Napauta nimeä yhteystieto-lomake avautuu Tietojen

Lisätiedot

YKSA(2) (https://yksa.mikkeliamk.fi) Käyttäjän ohje

YKSA(2) (https://yksa.mikkeliamk.fi) Käyttäjän ohje YKSA(2) (https://yksa.mikkeliamk.fi) Käyttäjän ohje KÄSITTEET JA LYHENTEET Palveluntarjoaja YKSA AMS Mikkelin Ammattikorkeakoulu Arkistonpalvelun työnimi Arkistonmuodostussuunnitelma. Suunnitelma siitä

Lisätiedot

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia)

HOPS-ohjauksen vaiheet ovat seuraavat: (alleviivatut kohdat ovat ehopsin toiminnallisuuksia) HOPS-PROSESSI Teatterikorkeakoulun perustutkintojen tutkintosäännön 12 :n mukaan opiskelija laatii opintojensa suunnittelun tueksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS). Opintosuunnitelma on tutkintokohtainen.

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Heili-verkkokirjaston opas

Heili-verkkokirjaston opas Imatran kaupunginkirjasto Heili-verkkokirjaston opas www.heilikirjastot.fi 22.4.2015 Sisällysluettelo Verkkokirjaston käyttö... 3 Sisäänkirjautuminen... 3 Kirjastokortilla... 3 Verkkokirjaston käyttäjätunnuksella...

Lisätiedot

Ilmiöprojektin tiedonhankinta

Ilmiöprojektin tiedonhankinta Ilmiöprojektin tiedonhankinta Kaunokirjallisuuden genret ja kirjailijat Lyseon 8C 23.3.2017 Mikkelin kaupunginkirjasto s. 1 Tervetuloa kirjastotunnille! Avaa sivu https://oppilaidenkirjastopolku.wordpress.com/

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Työpaikkakouluttajan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

ProQuest Dissertations & Thesis: The Humanities and Social Sciences Collection

ProQuest Dissertations & Thesis: The Humanities and Social Sciences Collection Kuukauden tietokanta tammikuu 2013 ProQuest databases ARTBibliographies Modern (ABM) Modern and contemporary art journal articles and books British Humanities Index (BHI) Humanities - journals, weekly

Lisätiedot

Hyperlinkin tekeminen artikkeliin

Hyperlinkin tekeminen artikkeliin Hyperlinkin tekeminen artikkeliin 1 Hyperlinkit artikkelissa Ovat yleensä linkkejä PIKIn hakutuloksiin (yksittäinen teos tai hakutuloslista) tai PIKin muihin sivuihin Muihin tietolähteisiin: Wikipedia,

Lisätiedot

Sähköisten materiaalien käyttö tableteilla

Sähköisten materiaalien käyttö tableteilla Sähköisten materiaalien käyttö tableteilla Oili Valtonen, informaatikko KyAMK / kirjasto- ja tietopalvelut / Kasarminmäki Esityksen sisältö Mitä sähköisiä materiaaleja on tarjolla Mitä mahdollisuuksia

Lisätiedot