OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)"

Transkriptio

1 OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)

2 SISÄLLYSLUETTELO: 1.0 Yleistä 1.1 Yleistä oppaasta 1.2 Kirjautuminen 1.3 Hallinta 1.4 Hyödyllistä tietää 2.0 Katalogi 2.1 Tuoteryhmät / tuotteet 2.2 Uuden tuoteryhmän lisääminen 2.3 Tuotteiden perushallinta 2.4 Uuden tuotteen lisääminen 2.5 Tuotteen ominaisuudet 2.6 Tuotteen valmistajat 2.7 WYSIWYG-editorin käyttö 3.0 Asiakkaat / tilaukset 3.1 Asiakkaat 3.2 Tilaukset Tilauksen tiedot Tilauseditori

3 1.0 Yleistä 1.1 Yleistä oppaasta Tämä opas päivittyy automaattisesti eli opas ladataan Evolution Solutionsin serveriltä. Älä siis tallenna opasta omalle koneellesi, niin tällä varmistat sen, että käytössäsi on aina uusin versio oppaasta. Opasta ei saa myöskään julkaista missään muualla eikä jakaa ilman Evolution Solutionsin erillistä kirjallista suostumusta. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa lyhyt opastus verkkokaupan yleisimpiin ja tärkeimpiin perustoimintoihin. Opas on osittain keskeneräinen ja se sisältää opastuksen vain verkkokaupan käytetyimpiin toimintoihin. (Opasta on tarkoituksena kuitenkin laajentaa tulevaisuudessa kattamaan kaikki verkkokaupan toiminnot.) Tarkemman käyttöopastuksen saat erikseen sovittavassa koulutuksessa ja voit myös aina kääntyä tuotetukemme puoleen. Tuotetuki tapahtuu erikseen nimetyn kontaktihenkilön kautta. Jos huomaat oppaassa jotakin kehitettävää, niin otamme kiitollisena vastaan kaikki siihen liittyvät kehitysehdotukset! Ne voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen Mikäli tarvitset verkkokaupan hallinnan kanssa apua tai olet käyttämässä jotakin toimintoa, josta et ole täysin varma, niin on parempi aina kysyä ensin apua kuin kokeilla mitä toiminto tekee! Autamme mielellämme! 1.2 Kirjautuminen Evolution Solutions lähettää sinulle hallintapaneelin päivitysosoitteen ja tunnukset. Hallinta on yleensä suojattu kahdella eri suojauksella, jolla varmistetaan hyvä tietoturvan taso. (Huom! Vastaat itse omista tunnuksistasi. Älä missään olosuhteissa luovuta niitä ulkopuolisille tahoille!) Ensin on ns. "htaccess -suojaus", joka hallintaan siirtyessä kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa, kuten alapuolella olevassa kuvassa. (Huomioi pienet ja isot kirjaimet!) Hallintapaneeliin on tämän lisäksi oma kirjautuminen. Kirjautuessasi hallintaan voit myös valita hallinnassa käytettävän kielen. (Lisäoptio)

4 - Voit pyytää meiltä hallintaan useampia eri tunnuksia. - Voimme tarvittaessa räätälöidä hallintaan käyttäjäkohtaisia rajoituksia. (Lisäoptio) - Huomioi, että hallinnassa on aikalukko. Jos et päivitä mitään hallinnan sivua 10 minuutin aikana, niin kirjaudut automaattisesti ulos! 1.3 Hallinta Kirjautumisen jälkeen siirryt hallinnan ns. päänäkymään (hallinnan ulkoasu voi vaihdella asiakaskohtaisesti). Hallinnan etusivulta näet heti uusimmat tilaukset ja asiakkaat verkkokaupassasi. Aivan ylhäältä löydät kuvalinkit tärkeimpiin pääluokkiin kuten linkin tähän oppaaseen, linkin tilauksiin jne. Kun haluat poistua hallinnasta, niin klikkaa aina oikeasta laidasta Kirjaudu ulos painiketta (lukon kuva). Mikäli olet käyttänyt verkkokaupan hallintaa joltakin yleisessä käytössä olevalta koneelta, niin tyhjennä varalta vielä selaimen välimuisti! Varsinainen verkkokaupan hallinnan ns. päävalikko sijaitsee kuvalinkkien alapuolella tummansinisellä pohjalla. Päävalikko jakautuu seuraaviin osa-alueisiin:

5 Katalogi: Sisältää verkkokaupan tuotevalikoiman hallintaan liittyviä tärkeimpiä työkaluja. Asiakkaat: Sisältää asiakas- ja tilausrekisterin hallinnan. Lisäksi täältä voidaan määrittää eri asiakasryhmiä ja tehdä niille omat säännöt toimituskulujen, verojen, maksutapojen jne. osalta. Alennuskupongit: Sisältää työkalun alennuskuponkien tekemiseen, joilla voidaan antaa artikkelikohtaisesti joko euromääräisiä tai prosenttipohjaisia alennuksia. Lisäksi kuponkitoimintojen avulla voidaan antaa mm. ilmainen toimitus. Sivueditori: Tämän otsikon alta pääset muokkaamaan kaikkia verkkokaupan sisältösivujen (mm. toimitusehdot, etusivu, uutiset jne.) sisältöä helppokäyttöisen WYSIWYG-editorin (Kts. 2.7) avulla. Työkalut: Sisältää verkkokaupan tärkeimpiä ylläpitotyökaluja kuten varmuuskopioinnin, tiedostonhallinnan ja muistion. HUOM! Osa työkaluista voi tehdä isoja muutoksia verkkokaupan tietokantaan! Varo siis esim. palauttamasta vanhaa varmuuskopiota tai mikäli et ole aivan varma siitä, mitä olet tekemässä, niin kysy ehdottomasti ensin apua teknisestä tuestamme! Moduulit: Sisältää verkkokaupan ulkopuolisten moduulien (maksutavat jne.) asennustiedot. HUOM! ÄLÄ MISSÄÄN OLOSUHTEISSA TEE TÄMÄN RYHMÄN ALLE MUUTOKSIA, ELLET OLE 100 % VARMA SIITÄ, MITÄ OLET TEKEMÄSSÄ! Raportit: Sisältää mm. seuraavat raportit: kuukausittaiset myynnit, alv-erittelyn, varastoraportin, parhaat tuotteet, parhaat asiakkaat, asiakasraportit, web-analytiikan jne. Verot: Täältä määritetään käytössä olevat veroluokat ja prosentit. (Veroluokat ovat esiasennettu valmiiksi.) Lokalisointi: Maakohtaiset asetukset ja esiasetukset. Asetukset: Sisältää verkkokaupan tärkeimmät asetukset. HUOM! ÄLÄ MISSÄÄN OLOSUHTEISSA TEE TÄMÄN RYHMÄN ALLE MUUTOKSIA, ELLET OLE 100 % VARMA SIITÄ, MITÄ OLET TEKEMÄSSÄ! Lahjakortit: Sisältää työkalun, jonka avulla voit tehdä ja lähettää asiakkaillesi lahjakortteja. 1.4 Hyödyllistä tietää - Verkkokaupan hallinta toimii kaikilla uusilla selaimilla ja käyttöjärjestelmillä. Suositamme käyttämään uusinta versiota Firefoxista, Safarista tai IE:stä. - Muista hallintaa käyttäessäsi aikalukko. Jos et käytä verkkokaupan toimintoja 10 minuutin sisällä, niin sinut kirjataan automaattisesti ulos. Mikäli siis kirjoitat pitkää tuotekuvausta tms. niin tallenna teksti välillä. - Verkkokaupan hallinnassa tulee käyttää hallinnan omaa navigaatiota ei esim. selaimen omaa "takaisin" -painiketta. - Löydät verkkokaupan eri työkaluista usein myös käyttöön liittyviä ohjeita samalta sivulta. Jos jokin toiminto on epäselvä, etkä löydä hallinnasta tai oppaasta apua, niin autamme mielellämme!

6 2.0 Katalogi 2.1 Tuoteryhmät / tuotteet Tuoteryhmät / tuotteet -valikon päänäkymä on alla olevan kaltainen. Vasemmassa laidassa näkyvät tehdyt pääryhmät, keskeltä voit tehdä uusia tuoteryhmiä / tuotteita ja oikeassa laidassa ovat eri muokkaustoiminnot. Tuoteryhmissä eli kansioissa liikkuminen tapahtuu klikkaamalla hiirellä halutun tuoteryhmän nimeä tai kansion kuvaa kerran, jonka jälkeen nuoli oikealla siirtyy valitun kansion kohdalle. Tämän jälkeen kansiota klikataan vielä kerran, jolloin kyseinen kansio avautuu. Takaisin -painikkeella pääsee aina yhden askeleen takaisin päin tuoteryhmäpuussa. (Huom! Tuoteryhmissä voi liikkua myös valitsemalla oikean yläkulman Mene -vetolaatikosta haluttu tuoteryhmä tai käyttämällä "Etsi" -toimintoa.)

7 2.2 Uuden tuoteryhmän lisääminen Jos haluat tehdä uuden päätuoteryhmän, niin sen tekeminen onnistuu suoraan päänäkymästä klikkaamalla "uusi tuoteryhmä" -painiketta. Jos taas haluat tehdä olemassa olevaan ryhmään alaryhmän, niin mene ensin haluamaasi ryhmään kohdan 2.1 ohjeiden mukaisesti. Tuoteryhmien lisäys tapahtuu siis painamalla uusi tuoteryhmä -painiketta, josta avautuu seuraavanlainen sivu. - Ensin syötetään tuoteryhmän nimi (Huom! Monikielisyys sopimuksen mukaan.) - Seuraavaksi voidaan laittaa tuoteryhmäkuvaus, jota voidaan editoida wysiwyg-editorin avulla. - Tuoteryhmään voidaan liittää hakukoneita varten meta -kuvaus ja lisäksi voidaan määrittää vapaasti myös title -elementti. (Huom! Jos titleä ei määritetä, niin siinä käytetään automaattisesti tuoteryhmän nimeä. Huomioi siis avainsanat myös tuoteryhmien nimissä.) - "Selaa" -painikkeen avulla voidaan jokaiselle tuoteryhmälle asettaa haluttu kuva. - "Järjestys" -kenttään voidaan syöttää haluttu järjestysnumero, jonka mukaan tuoteryhmät listautuvat. (Huom! Oletuksena on aakkosjärjestys. Jos halutaan käyttää järjestysnumeroita, niin jokaisella tuoteryhmällä on oltava samassa kansiossa oma järjestysnumero.) - Tuoteryhmä voidaan myös piilottaa asiakasryhmäkohtaisesti. - Lopuksi tuoteryhmä talletetaan tai perutaan tehdyt muutokset. 2.3 Tuotteiden perushallinta Jos sinulla on pääryhmässä alaryhmiä, niin älä sijoita silloin tuotteita suoraan pääryhmän juureen, sillä silloin asiakasrajapintaan tehdyt muotoilut eivät toimi suunnitellulla tavalla.

8 Kansiossa, jossa on tuotteita, on yläpuolella olevan kuvan kaltainen näkymä. Vasemmassa laidassa näet tuotteen nimen. Tämän jälkeen näet onko tuote piilotettu joltakin asiakasryhmältä. Seuraavana näkyy mallinumero, varastosaldo (jos tuotteella on variaatioita, joilla oma saldo, niin tässä kohdassa näkyy niiden yhteissaldo), hinta, tuotteen tila ja mahdollinen järjestysnumero. Keskellä tuotelistauksen alla on neljä painiketta: - "Takaisin" -painike vie sinut ylempään tuoteryhmään. - "Uusi tuoteryhmä" -painike luo tähän tuoteryhmään uuden alaryhmän. - "Uusi tuote" -painike avaa tuotekorttieditorin, jolla voit syöttää uuden tuotteen tähän kansioon. - "Järjestys" -painikkeen avulla voit asettaa tuotteille tässä kansiossa halutun järjestyksen. (Huom! Oletuksena tuotteet ovat aakkosjärjestyksessä. Jos haluat muuttaa järjestystä, niin anna kaikille tuoteryhmän tuotteilla haluamasi järjestysnumero. Vinkki: Käytä numeroissa kymppejä tai satasia, niin saat helposti lisättyä tulevaisuudessa väliin uusia tuotteita -ilman, että asetat kaikille tuotteille uudelleen järjestysnumeron.) Sivuston oikeassa laidassa löytyy lisää toimintoja. "Muuta" -painikkeen avulla pääset muokkaamaan olemassa olevan tuotteen tietoja. "Poista!" -painike poistaa valitun tuotteen. "Siirrä" -painikkeen avulla voit siirtää tuotteen johonkin toiseen ryhmään. "Kopioi" -painike tekee joko a) kopion kyseisestä tuotteesta tai b) linkittää kyseisen tuotteen myös haluamaasi toiseen ryhmään. ("Kopioi" -toiminnon avulla voit helposti siis joko käyttää olemassa olevaa tuotekorttia uuden tuotteen pohjana tai vaihtoehtoisesti voit linkittää saman tuotteen useampaan eri tuoteryhmään.) "Varasto" -painikkeen avulla pääset määrittämään tuotteen saldoja. HUOM! Tätä kautta määrätään myös tuotevariaatioiden omat saldot! - Oikeasta laidasta näet myös valitun tuotteen kuvan, myyntihinnan, saldon ja muita tietoja. - Näet tuotteesta myös asiakasryhmäkohtaisesti tehdyt määritykset. - Voit myöskin käyttää tuotteen "ominaisuuksien" -kopioijaa, jonka avulla voit kopioida tuotteessa olevat ominaisuudet / variaatiot mihin tahansa toiseen tuotteeseen. - Voit myös listata valitussa tuotteessa olevat ominaisuudet.

9 2.4 Uuden tuotteen lisääminen Klikkaamalla "Uusi tuote" -painiketta avautuu alla oleva tuotekorttieditori:

10 Ylläpuolella olevasta kuvasta näet myös lyhyen ohjeistuksen siitä, mitä eri kentillä ja kohdilla tarkoitetaan. Muutamia huomioitavia asioita tuotelisäykseen: - Käytä tuotteen nimessä ja tuotekuvauksessa tärkeimpiä avainsanoja. - Hinnan ja painon välimerkkinä on käytettävä pistettä. - Tuotekuvien tulee olla sopivan kokoisia ja jpg-muodossa. (Alle 1Mt ja ei mielellään yli 1000px.) - Tuotekuvien nimissä ei saa käyttää ääkkösiä, erikoismerkkejä (esim. %& jne.) eikä välilyöntejä. - Älä kopioi valmiiksi muotoiltua tekstiä ja sisältöä editoriin, vaan tee kaikki muotoilut verkkokaupan oman editorin avulla.

11 2.5 Tuotteen ominaisuudet Tuotteen ominaisuudet -kohdassa tuotteille voidaan tehdä vetolaatikon avulla tehtäviä lisävalintoja / variaatioita, joita voidaan liittää tämän jälkeen tuotteisiin. Tällainen lisävalinta voi olla esimerkiksi väri. Ominaisuuksien tekeminen tapahtuu siten, että ensimmäiseksi luodaan valittavan ominaisuuden pääluokka kohdasta "Tuotteen lisäpiirteet/varusteet/valinnat" (ellei sitä ole jo valmiina). Tämä tapahtuu syöttämällä tyhjään kenttään haluttu nimi ja valitsemalla seurataanko tämän ominaisuuden mukaan varastoa (onko esim. eri väreillä oma saldo). Lopuksi klikataan "Lisää" -painiketta. Näitä pääluokkia voivat olla siis esim. väri, malli, koko jne. Tämän jälkeen luodaan juuri tehdylle pääluokalle sen valinnat / variaatiot kohdasta "Valinnaiset ominaisuudet". Näitä värille ovat

12 esimerkiksi oranssi, keltainen, vihreä jne. Tämä tapahtuu valitsemalla ensin haluttu pääluokka ja tämän jälkeen syöttämällä tyhjään kenttään halutun variaation nimi. Lopuksi klikataan "Lisää" - painiketta. Tämän jälkeen nämä ominaisuudet näkyvät tuotekorttieditorissa (kohta 2.3) aivan alalaidassa, josta ne voidaan lisätä helposti tuotteelle. (Vaihtoehtoisesti optioita voi lisätä tuotteisiin myös tuotteen ominaisuudet -sivulta kohdasta "Tuotteen valintamahdollisuudet ".) Tuotekorttisivulta lisäys onnistuu kätevästi alla olevan ohjeen mukaisesti.

13 2.6 Valmistajat Valmistajat -valikossa voidaan lisätä tuotteiden valmistajista haluttua lisäinfoa kuten valmistajan nimi, kuvaus, kuva ja kotisivulinkki. Tämän jälkeen valmistajatieto voidaan linkittää tuotteeseen sitä luotaessa tai tuotteen tietoja muokattaessa. Valmistajien avulla voidaan tehdä asiakasrajapinnassa mm. tuotelistauksia ja hakutoimintoja. 2.7 WYSIWYG-editorin käyttö Alla oleva WYSIWYG-editori (What you see is what you get) löytyy verkkokaupasta monesta eri kohtaa ja sen avulla voi helposti muotoilla tekstiä ja lisätä tekstin joukkoon mitä tahansa sisältöä.

14 Editorista löytyy useita samoja toimintoja kuten esimerkiksi Microsoft Word - tekstinkäsittelyohjelmasta. Sen käyttäminen on myös yhtä helppoa ja tapahtuu samalla periaatteella eli "maalataan" hiirellä aktiiviseksi haluttu teksti ja lisätään editorin painikkeiden avulla haluttu muotoilu, linkki tms. Editorin ylärivistä löytyvät tutut muotoilut eli lihavointi, kursivointi ja alleviivaus. Sen jälkeen ovat tekstin keskitysmuotoilut ja fonttivalinnat. Toisen rivin tärkeimpiä painikkeita on mm. neljäs vasemmalta (kansio, jossa t-kirjaimen kuva), joka on "liitä tavallisena tekstinä" -painike. Tätä klikkaamalla voit liittää editoriin mistä tahansa tekstiä ja painike poistaa siitä aiemmin tehdyt muotoilut. (Huom! Muotoilut on usein helpompi tehdä suoraan editorin omilla painikkeilla. Jos kuitenkin kopioit muotoiltua tekstiä, niin tarkasta muotoilujen toimivuus myös asiakaspuolelta.) Toiselta riviltä löytyy myös 14. painike vasemmalta (ketjun kuva), jonka avulla voit liittää tekstiin linkin. Puun kuvan (17. vasemmalta) avulla voit taas lisätä tekstin joukkoon kuvia. (Huom. Kuvien tulee sijaita omalla palvelimella tai muualla netissä. Saat kuvia tallennettua omalle palvelimelle verkkokaupan oman tiedostonhallinnan ("työkalut" --> "tiedostonhallinta") avulla.) 3.0 Asiakkaat / Tilaukset 3.1 Asiakkaat Asiakkaat -sivulta näet asiakasrekisterin, josta pääset katsomaan ja muokkaamaan asiakkaiden tietoja. Voit myöskin lähettää täältä asiakkaille viestejä.

15 3.2 Tilaukset Tilaukset -sivulta näet yleiskuvan kaikista saapuneista tilauksista kronologisessa järjestyksessä. Vasemmalta lukien näet tilaajan nimen, asiakasryhmän, tilausnumeron, tilauksen loppusumman, ostoajankohdan ja tilauksen tilan. Voit valita haluamasi tilauksen klikkaamalla sen päällä hiirellä. Vaihtoehtoisesti voit oikeasta laidasta hakea tilausta sen tilausnumerolla tai listata tietyssä tilassa (esim. maksettu verkkomaksulla, käsittelyssä jne.) olevia tilauksia. Oikeassa laidassa sijaitsevat tilauksiin liittyvät tärkeimmät työkalut: - "Tiedot" -painikkeella saat avattua tarkemman erittelyn tilauksesta, jossa voit myös muuttaa tilauksen tilaa ja lähettää asiakkaalle tilausmuutoksia. - "Poista" -painikkeella voit poistaa valitun tilauksen ja palauttaa halutessasi tilattujen tuotteiden varastosaldot. - "Lasku" -painikkeella saat PDF-tiedostona laskun, jonka voit helposti tulostaa talteen. - "Kuitti" -painikkeella saat PDF-tiedostona kuitin, jonka voit helposti tulostaa talteen. - "Lähetyslista" -painikkeella saat PDF-tiedostona keräilylistan. - "Muuta" -painikkeella saat auki monipuolisemman tilauseditorin, jolla voit tarvittaessa tehdä muutoksia tilaukselle. - "Luo tilaus" -painikkeen avulla voit tehdä hallinnasta käsin uusia tilauksia.

16 3.2.1 Tilauksen tiedot "Tilauksen tiedot" -painikkeen avulla avautuu alla olevan kaltainen info-sivu. Tältä sivulta näet tilauksen tärkeimmät tiedot ja voit käsitellä tilauksen. Vasemmasta laidasta ylhäältä näet asiakkaan tiedot. Vierellä näet toimitus- ja mahdollisen laskutusosoitteen. Asiakastietojen alapuolella näet maksutapatiedot, viitenumeron, tilauskielen ja mahdolliset asiakkaaseen liitetyt muistutukset. Näiden tietojen alapuolella on tilauserittely, josta käy ilmi tilatut tuotteet, valittu toimitustapa ja mahdolliset annetut alennukset. Tilauksen tila kertoo sen, missä vaiheessa tilaus on. Tilauksen tilaan vaikuttaa käytetty maksutapa. Jos maksutapana on ollut esim. "tilisiirto ennakkoon" niin tilaus jää "odottaa" -tilaan. Sitten kun asiakas on tehnyt maksusuorituksen ja verkkokauppias on tehnyt manuaalisen tarkastuksen maksusta, voi tilauksen tilan muuttaa esim. "Maksettu" -tilaan. (Huom! Erilaisia tilauksen tiloja voidaan tehdä hallinnasta lisää.) Suoramaksujen kohdalla (pankkien maksupainikkeet, Luottokunta, Checkout, Suomen Verkkomaksut, Suomen Maksuturva jne.) tilauksen tilaksi tulee onnistuneen maksusuorituksen päätteeksi "Maksettu verkkomaksulla" -tila. Tämä tila tulee vain silloin, kun asiakas palaa maksun jälkeen onnistuneesti takaisin verkkokauppaan. Joskus voi käydä suoramaksujen kohdalla

17 niin, että asiakas ei palaa takaisin kauppaan vaan esim. sulkee selaimen maksettuaan tilauksen tms. Silloin tilaus jää "Odottaa verkkomaksua" -tilaan. Tämä tila tulee myös silloin, jos asiakas jättää maksuprosessin kesken ilman maksamista. HUOM! Tämän johdosta kaikki "Odottaa verkkomaksua" -tilat ovat siis AINA tarkastettava huolella tililtä tai maksunvälityspalvelun hallinnasta, jolloin voidaan varmistaa rahojen siirtyminen ja tilauksen oikeellisuus! Myös "Maksettu verkkomaksulla" -tilat on hyvä tarkastaa samalla tavoin, sillä 100 % varmuus maksujen tiloista on saatavissa vain pankkitililtä tai rahanvälityspalvelujen hallintapaneelista. Tilausten käsittely: Tilausten käsittelyyn saat tarkemmat ohjeet koulutuksessa. Tilausten käsittelyyn vaikuttaa käytössä olevat maksutavat, toimitustavat ja mahdolliset integraatiot verkkokaupan ulkopuolisiin sovelluksiin. Kun asiakas tekee tilauksen, niin hän saa siitä automaattisen tilausvahvistuksen sähköpostiinsa. (Tästä voidaan lähettää tilauskopio myös verkkokauppiaan sähköpostiin.) Hyvä tapa käsitellä tilauksia on huolehtia siitä, että asiakas saa aina infon tilausmuutoksista. Se onnistuu helposti samalla kun käsittelee tilauksia. Voit alla olevan kentän avulla muuttaa tilauksen tilan esim. "käsittelyssä" -tilaan ja lähettää samalla asiakkaalle automaattisen ilmoituksen tilamuutoksesta, lisäämällä rastin ruutuun kohtaan "Ilmoitus asiakkaalle" (automaattisesti esivalittu). Voit halutessasi myös liittää mukaan kommentin. - Jos verkkokauppaan on integroitu esim. Prinetti, niin saat helposti vietyä lähetystiedot Prinettiin ja myöskin vietyä asiakkaalle seurantakoodin. - Prinetin käyttöönotosta saat lisätietoja suoraan meiltä. Verkkokauppaan voidaan integroida myöskin Matkahuollon lähetyspalvelu.

18 3.2.2 Tilauseditori Tilauseditoriin pääset klikkaamalla "Muuta" -painiketta ja siitä avautuu alla olevan kaltainen näkymä, josta pääset muokkaamaan syvällisemmin tilauksen tietoja.

19 Tilauseditorin avulla voit muokata tilaukselle asiakkaan yhteystietoja, laskutus- ja toimitusosoitetta, tilauksen sisältöä ja toimituskuluja. Lisäksi voit tehdä samat päivitykset tilauksen tilaan kuin kohdassa

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan.

NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan. NTG Kuvapankki NTG Kuvapankissa yhdistyvät kuvagallerian ja verkkokaupan toiminnot. NTG Kuvapankki soveltuu samanaikaisesti sekä kuluttaja- että tukkukauppaan. NTG Kuvapankki muodostuu loppukäyttäjälle

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje

Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Mediq Suomen kotijakeluportaalin käyttöohje Pääset kirjautumaan Mediqin kotijakeluportaaliin osoitteesta www.mediq.fi. Klikkaa keltaista kotijakelu-nappia sivun oikeassa laidassa. KIRJAUDU SISÄÄN. Olet

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Mikä SendIT järjestelmä on? SendIT -järjestelmä on maksuton tapa lähettää kopiotilaukset netin kautta suoraan Kopio Niinin palvelimelle. SendIT - järjestelmään

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi muutokset Uutuutena verkkokaupassa on tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet ja Punainen

Lisätiedot

Drupal-sivuston hallintaopas

Drupal-sivuston hallintaopas Drupal-sivuston hallintaopas 11.12.2011 1. Sisäänkirjautuminen... 2 2. Sivun luonti... 2 1 1. Sisäänkirjautuminen Kirjautumissivulle pääset osoitteesta http://www.venajaseura.com/user Käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa. Maksuturva Basic - Makuturva Gold

Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa. Maksuturva Basic - Makuturva Gold Maksuturva-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa Maksuturva Basic - Makuturva Gold Suomen Maksuturva Oy 2011 Sisältö: 1. Maksuturva-palvelun käyttöönotto 1.1. Maksuturvan lisääminen Maksutapa-luetteloon

Lisätiedot

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas Lyseopaneeli 2.0 Käyttäjän opas 1. Esittely Lyseopaneeli on Oulun Lyseon lukion käyttäjätietojen hallintapalvelu jonka tarkoitus on niputtaa yhteen muutamia oleellisia toimintoja. 2. Yleistä paneelin käytöstä

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle http://verkkokauppa.sejo.fi/ Voit selailla verkkokauppamme tuotteita ilman kirjautumista, mutta tilaamiseen tarvitset omat tunnukset.

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Club-asiakkaan HomCare-sivujen käyttöopas. www.homcare.fi

Club-asiakkaan HomCare-sivujen käyttöopas. www.homcare.fi 1 Club-asiakkaan HomCare-sivujen käyttöopas www.homcare.fi 2 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen A. Kun tunnukset ovat tiedossa 3 B. Uuden asiakastilin luominen 4 2. Tuotteiden etsiminen ja tilaaminen A.

Lisätiedot

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Sisältö 1 Palvelun kuvaus...1 1.1 Koska käyttää mitäkin sisältötyyppiä?...1 1.1.1 Ajankohtaista...1 1.1.2 Tarjoukset...1 1.1.3 Ilmoitukset...1 1.2 Käyttäjätunnukset...1

Lisätiedot

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2 Sivu 1/6 Sisällysluettelo 1. Kaupan asetukset... 2 1.1. Maksunvälittäjän valinta ja käyttöönotto... 2 1.2. Kaupan tiedot... 3 1.3. Postitus ja toimitusmaksut... 3 1.4. Verot... 4 1.5. Kaupan valuutta ja

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Monikielinen verkkokauppa

Monikielinen verkkokauppa Monikielinen verkkokauppa Monikielinen verkkokauppa Monikielisen verkkokaupan luomisessa pitää Multiple Languages lisämoduuli olla aktivoituna. Klikkaa valikosta Features -> Apps Management -> näkyviin

Lisätiedot

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta

Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Verkkokauppa 1 Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen Sisällys Timmi varausjärjestelmään rekisteröityminen ja verkkokaupasta ostaminen... 1 Verkkosivulle

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Huomioitavaa palvelun käytöstä Tämä käyttöohje koskee ainoastaan Espoon sosiaalipalveluista haetun toimeentulotuen sähköistä asiointia. Kelasta haetun

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN 1 OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN Sisällysluettelo Tuotevalikoima... 2 Verkkokauppaan kirjautuminen... 3 Tuotteet... 3 Tuotteiden hakeminen... 3 Tuotteen tiedot... 5 Miten asiakas on aikaisemmin tilannut

Lisätiedot

Lindab eshop käyttöohjeet

Lindab eshop käyttöohjeet Lindab eshop käyttöohjeet A good thinking company Sisältö lindab we simplify construction Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan

Lisätiedot

Hittitoimiston Verkkokaupan päivitysohje

Hittitoimiston Verkkokaupan päivitysohje Hittitoimiston Verkkokaupan päivitysohje Verkkokaupan päivitysohje Jaana Mäkisalo 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN Miksi kannattaa rekisteröityä? 1. Saat heti käyttöösi edullisemmat hinnat 2. Yritykset, seurat ja julkishallinto saavat käyttöön muiden maksutapojen lisäksi laskutuksen

Lisätiedot

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet eshop Käyttöohjeet www.lindab.fi/eshop Sisältö Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan tietoihin liittyvät toiminnot 2 Kirjautuminen

Lisätiedot

CMS Made Simple Perusteet

CMS Made Simple Perusteet CMS Made Simple Perusteet 1. Hallintaan kirjautuminen Kirjautumisruutuun pääset lisäämällä osakaskuntasi www-osoitteen perään liitteen /admin. Käyttäjätunnuksena toimii onkija ja salasanana postitse saamasi

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

MyCashFlowopas. Pikaopas verkkokaupan perustamiseen. Rastor-koulutus

MyCashFlowopas. Pikaopas verkkokaupan perustamiseen. Rastor-koulutus MyCashFlowopas Pikaopas verkkokaupan perustamiseen Rastor-koulutus Sisällysluettelo Perusasetukset... 1 Toimitustavat... 1 Maksutavat... 2 Checkout... 2 Paypal... 5 Mycashflown tilitiedot... 5 Kieliversiot...

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle http://verkkokauppa.sejo.fi/ Olet saanut sähköpostilla käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset kirjautumaan verkkokauppaamme.

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Sivu 1 21.8.2014 Uusi maaseutu.fi Voit tuottaa sisältöä monella eri tavalla Esittele hankkeesi Kirjoita vieraskynäartikkeli Ehdota uutista

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO OHJEET SISÄLLYSLUETTELO KÄYTTÖÖNOTTO JA JAKAMINEN... 3 Nimeä Oma Esitteesi... 4 Jakaminen sähköpostitse... 5 Jakaminen blogissa... 6 ASIAKKAAN TILAUKSET... 7 OMA ESITE -TILAUSTEN KÄSITTELY... 8 Esimerkkitilaus

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Ostokorin hintasäännöt

Ostokorin hintasäännöt Ostokorin hintasäännöt Tilaussumman ylittyessä ilmainen toimitus Ensimmäisessä esimerkissä ei asikkaan tarvitse lisätä ostoskorissa alennuskoodia vaan se lasketaan automaattisesti, kun sääntö astuu voimaan

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

HomCare-sivujen käyttöopas. www.homcare.fi

HomCare-sivujen käyttöopas. www.homcare.fi 1 HomCare-sivujen käyttöopas www.homcare.fi 2 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen A. Unohtunut salasana 3 B. Kun tunnukset ovat tiedossa 4 C. Uuden asiakastilin luominen 5 2. Asiakastili / Jälleenmyyjäsivut

Lisätiedot

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN BE Online on verkkokauppa, joka antaa mahdollisuuden BE Groupin asiakkaille syöttää ostotilauksen suoraan BE Groupin Dynamics AX järjestelmään ja kysellä tilauksen tilaa.

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi Verkkokaupassa myynnissä kortit, arpojen lisätilaukset, tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

www.lionsverkkokauppa.fi

www.lionsverkkokauppa.fi 1 www.lionsverkkokauppa.fi Tervetuloa tilaamaan verkkokaupan kautta joulukortteja tilaamalla maailma muuttuu askeleen paremmaksi. OHJEEN SISÄLTÖ 2 OHJEEN SISÄLTÖ 2 MUUTAMA HUOMIOITAVA ASIA 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Tervetuloa PlanNet-palveluun!

Tervetuloa PlanNet-palveluun! Tervetuloa PlanNet-palveluun! Verkkokaupan käyttöohje Sisältö Tuetut verkkoselaimet 2 Sisäänkirjautuminen 2 Aloitussivu 2 Tuotteiden hakeminen 3 Tilaaminen 4 Pikatilaus 4 Ostoskori 4 Laskutus ja toimitus

Lisätiedot

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3 Web-editori 2 Optima Web-editori -ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Web-editorista... 3 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3 2 Pikatoimintopainikkeet... 3 2.1 Tallenna... 3 2.2 Peru / Tee uudelleen...

Lisätiedot

Nettisivujen Päivitysohje

Nettisivujen Päivitysohje Hämeenlinnan rauhanyhdistys ry Nettisivujen Päivitysohje Ohje päivitetty 18.7.2012 Hallintapaneeli Kirjautuminen nettisivujen hallintaan Hallintapaneeliin päästään kirjautumaan klikkaamalla linkkiä nettisivujen

Lisätiedot

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe)

Kortinhaltijoiden valinta (1.vaihe) 1(5) USEAN KORTIN TILAAMINEN Toiminto tilaa ja uusi kortteja löytyy etusivulta kohdasta Kortit. Tässä voit tilata Lounaskortteja henkilöille, jotka on jo luotu lounaskorttipalveluun, ja joilla ei tällä

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Kuvaus C2 SmartLight Oy on avannut oman verkkokaupan minkä kautta voit ostaa tuotteitamme ja kumppaneidemme tuotteita helposti. Verkkokaupan kautta

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014 Aineistot Kun laitat Muokkaustilan päälle, näet jokaisessa osiossa Lisää aktiviteetti tai aineisto - linkin. Valitse linkin takaa avautuvasta listasta, millaisen aineiston haluat alueelle tuoda, ja paina

Lisätiedot

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

NETTISIVUOHJE. MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen NETTISIVUOHJE SISÄLTÖ 2 JULKAISUJÄRJESTELMÄ tietoa WordPress julkaisujärjestelmästä perustoiminnot (kirjautuminen, asetukset) 6 MUITA OHJEITA käyttäjän lisääminen, mediakirjasto, sähköpostien lisääminen

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot