OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)"

Transkriptio

1 OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)

2 SISÄLLYSLUETTELO: 1.0 Yleistä 1.1 Yleistä oppaasta 1.2 Kirjautuminen 1.3 Hallinta 1.4 Hyödyllistä tietää 2.0 Katalogi 2.1 Tuoteryhmät / tuotteet 2.2 Uuden tuoteryhmän lisääminen 2.3 Tuotteiden perushallinta 2.4 Uuden tuotteen lisääminen 2.5 Tuotteen ominaisuudet 2.6 Tuotteen valmistajat 2.7 WYSIWYG-editorin käyttö 3.0 Asiakkaat / tilaukset 3.1 Asiakkaat 3.2 Tilaukset Tilauksen tiedot Tilauseditori

3 1.0 Yleistä 1.1 Yleistä oppaasta Tämä opas päivittyy automaattisesti eli opas ladataan Evolution Solutionsin serveriltä. Älä siis tallenna opasta omalle koneellesi, niin tällä varmistat sen, että käytössäsi on aina uusin versio oppaasta. Opasta ei saa myöskään julkaista missään muualla eikä jakaa ilman Evolution Solutionsin erillistä kirjallista suostumusta. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa lyhyt opastus verkkokaupan yleisimpiin ja tärkeimpiin perustoimintoihin. Opas on osittain keskeneräinen ja se sisältää opastuksen vain verkkokaupan käytetyimpiin toimintoihin. (Opasta on tarkoituksena kuitenkin laajentaa tulevaisuudessa kattamaan kaikki verkkokaupan toiminnot.) Tarkemman käyttöopastuksen saat erikseen sovittavassa koulutuksessa ja voit myös aina kääntyä tuotetukemme puoleen. Tuotetuki tapahtuu erikseen nimetyn kontaktihenkilön kautta. Jos huomaat oppaassa jotakin kehitettävää, niin otamme kiitollisena vastaan kaikki siihen liittyvät kehitysehdotukset! Ne voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen Mikäli tarvitset verkkokaupan hallinnan kanssa apua tai olet käyttämässä jotakin toimintoa, josta et ole täysin varma, niin on parempi aina kysyä ensin apua kuin kokeilla mitä toiminto tekee! Autamme mielellämme! 1.2 Kirjautuminen Evolution Solutions lähettää sinulle hallintapaneelin päivitysosoitteen ja tunnukset. Hallinta on yleensä suojattu kahdella eri suojauksella, jolla varmistetaan hyvä tietoturvan taso. (Huom! Vastaat itse omista tunnuksistasi. Älä missään olosuhteissa luovuta niitä ulkopuolisille tahoille!) Ensin on ns. "htaccess -suojaus", joka hallintaan siirtyessä kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa, kuten alapuolella olevassa kuvassa. (Huomioi pienet ja isot kirjaimet!) Hallintapaneeliin on tämän lisäksi oma kirjautuminen. Kirjautuessasi hallintaan voit myös valita hallinnassa käytettävän kielen. (Lisäoptio)

4 - Voit pyytää meiltä hallintaan useampia eri tunnuksia. - Voimme tarvittaessa räätälöidä hallintaan käyttäjäkohtaisia rajoituksia. (Lisäoptio) - Huomioi, että hallinnassa on aikalukko. Jos et päivitä mitään hallinnan sivua 10 minuutin aikana, niin kirjaudut automaattisesti ulos! 1.3 Hallinta Kirjautumisen jälkeen siirryt hallinnan ns. päänäkymään (hallinnan ulkoasu voi vaihdella asiakaskohtaisesti). Hallinnan etusivulta näet heti uusimmat tilaukset ja asiakkaat verkkokaupassasi. Aivan ylhäältä löydät kuvalinkit tärkeimpiin pääluokkiin kuten linkin tähän oppaaseen, linkin tilauksiin jne. Kun haluat poistua hallinnasta, niin klikkaa aina oikeasta laidasta Kirjaudu ulos painiketta (lukon kuva). Mikäli olet käyttänyt verkkokaupan hallintaa joltakin yleisessä käytössä olevalta koneelta, niin tyhjennä varalta vielä selaimen välimuisti! Varsinainen verkkokaupan hallinnan ns. päävalikko sijaitsee kuvalinkkien alapuolella tummansinisellä pohjalla. Päävalikko jakautuu seuraaviin osa-alueisiin:

5 Katalogi: Sisältää verkkokaupan tuotevalikoiman hallintaan liittyviä tärkeimpiä työkaluja. Asiakkaat: Sisältää asiakas- ja tilausrekisterin hallinnan. Lisäksi täältä voidaan määrittää eri asiakasryhmiä ja tehdä niille omat säännöt toimituskulujen, verojen, maksutapojen jne. osalta. Alennuskupongit: Sisältää työkalun alennuskuponkien tekemiseen, joilla voidaan antaa artikkelikohtaisesti joko euromääräisiä tai prosenttipohjaisia alennuksia. Lisäksi kuponkitoimintojen avulla voidaan antaa mm. ilmainen toimitus. Sivueditori: Tämän otsikon alta pääset muokkaamaan kaikkia verkkokaupan sisältösivujen (mm. toimitusehdot, etusivu, uutiset jne.) sisältöä helppokäyttöisen WYSIWYG-editorin (Kts. 2.7) avulla. Työkalut: Sisältää verkkokaupan tärkeimpiä ylläpitotyökaluja kuten varmuuskopioinnin, tiedostonhallinnan ja muistion. HUOM! Osa työkaluista voi tehdä isoja muutoksia verkkokaupan tietokantaan! Varo siis esim. palauttamasta vanhaa varmuuskopiota tai mikäli et ole aivan varma siitä, mitä olet tekemässä, niin kysy ehdottomasti ensin apua teknisestä tuestamme! Moduulit: Sisältää verkkokaupan ulkopuolisten moduulien (maksutavat jne.) asennustiedot. HUOM! ÄLÄ MISSÄÄN OLOSUHTEISSA TEE TÄMÄN RYHMÄN ALLE MUUTOKSIA, ELLET OLE 100 % VARMA SIITÄ, MITÄ OLET TEKEMÄSSÄ! Raportit: Sisältää mm. seuraavat raportit: kuukausittaiset myynnit, alv-erittelyn, varastoraportin, parhaat tuotteet, parhaat asiakkaat, asiakasraportit, web-analytiikan jne. Verot: Täältä määritetään käytössä olevat veroluokat ja prosentit. (Veroluokat ovat esiasennettu valmiiksi.) Lokalisointi: Maakohtaiset asetukset ja esiasetukset. Asetukset: Sisältää verkkokaupan tärkeimmät asetukset. HUOM! ÄLÄ MISSÄÄN OLOSUHTEISSA TEE TÄMÄN RYHMÄN ALLE MUUTOKSIA, ELLET OLE 100 % VARMA SIITÄ, MITÄ OLET TEKEMÄSSÄ! Lahjakortit: Sisältää työkalun, jonka avulla voit tehdä ja lähettää asiakkaillesi lahjakortteja. 1.4 Hyödyllistä tietää - Verkkokaupan hallinta toimii kaikilla uusilla selaimilla ja käyttöjärjestelmillä. Suositamme käyttämään uusinta versiota Firefoxista, Safarista tai IE:stä. - Muista hallintaa käyttäessäsi aikalukko. Jos et käytä verkkokaupan toimintoja 10 minuutin sisällä, niin sinut kirjataan automaattisesti ulos. Mikäli siis kirjoitat pitkää tuotekuvausta tms. niin tallenna teksti välillä. - Verkkokaupan hallinnassa tulee käyttää hallinnan omaa navigaatiota ei esim. selaimen omaa "takaisin" -painiketta. - Löydät verkkokaupan eri työkaluista usein myös käyttöön liittyviä ohjeita samalta sivulta. Jos jokin toiminto on epäselvä, etkä löydä hallinnasta tai oppaasta apua, niin autamme mielellämme!

6 2.0 Katalogi 2.1 Tuoteryhmät / tuotteet Tuoteryhmät / tuotteet -valikon päänäkymä on alla olevan kaltainen. Vasemmassa laidassa näkyvät tehdyt pääryhmät, keskeltä voit tehdä uusia tuoteryhmiä / tuotteita ja oikeassa laidassa ovat eri muokkaustoiminnot. Tuoteryhmissä eli kansioissa liikkuminen tapahtuu klikkaamalla hiirellä halutun tuoteryhmän nimeä tai kansion kuvaa kerran, jonka jälkeen nuoli oikealla siirtyy valitun kansion kohdalle. Tämän jälkeen kansiota klikataan vielä kerran, jolloin kyseinen kansio avautuu. Takaisin -painikkeella pääsee aina yhden askeleen takaisin päin tuoteryhmäpuussa. (Huom! Tuoteryhmissä voi liikkua myös valitsemalla oikean yläkulman Mene -vetolaatikosta haluttu tuoteryhmä tai käyttämällä "Etsi" -toimintoa.)

7 2.2 Uuden tuoteryhmän lisääminen Jos haluat tehdä uuden päätuoteryhmän, niin sen tekeminen onnistuu suoraan päänäkymästä klikkaamalla "uusi tuoteryhmä" -painiketta. Jos taas haluat tehdä olemassa olevaan ryhmään alaryhmän, niin mene ensin haluamaasi ryhmään kohdan 2.1 ohjeiden mukaisesti. Tuoteryhmien lisäys tapahtuu siis painamalla uusi tuoteryhmä -painiketta, josta avautuu seuraavanlainen sivu. - Ensin syötetään tuoteryhmän nimi (Huom! Monikielisyys sopimuksen mukaan.) - Seuraavaksi voidaan laittaa tuoteryhmäkuvaus, jota voidaan editoida wysiwyg-editorin avulla. - Tuoteryhmään voidaan liittää hakukoneita varten meta -kuvaus ja lisäksi voidaan määrittää vapaasti myös title -elementti. (Huom! Jos titleä ei määritetä, niin siinä käytetään automaattisesti tuoteryhmän nimeä. Huomioi siis avainsanat myös tuoteryhmien nimissä.) - "Selaa" -painikkeen avulla voidaan jokaiselle tuoteryhmälle asettaa haluttu kuva. - "Järjestys" -kenttään voidaan syöttää haluttu järjestysnumero, jonka mukaan tuoteryhmät listautuvat. (Huom! Oletuksena on aakkosjärjestys. Jos halutaan käyttää järjestysnumeroita, niin jokaisella tuoteryhmällä on oltava samassa kansiossa oma järjestysnumero.) - Tuoteryhmä voidaan myös piilottaa asiakasryhmäkohtaisesti. - Lopuksi tuoteryhmä talletetaan tai perutaan tehdyt muutokset. 2.3 Tuotteiden perushallinta Jos sinulla on pääryhmässä alaryhmiä, niin älä sijoita silloin tuotteita suoraan pääryhmän juureen, sillä silloin asiakasrajapintaan tehdyt muotoilut eivät toimi suunnitellulla tavalla.

8 Kansiossa, jossa on tuotteita, on yläpuolella olevan kuvan kaltainen näkymä. Vasemmassa laidassa näet tuotteen nimen. Tämän jälkeen näet onko tuote piilotettu joltakin asiakasryhmältä. Seuraavana näkyy mallinumero, varastosaldo (jos tuotteella on variaatioita, joilla oma saldo, niin tässä kohdassa näkyy niiden yhteissaldo), hinta, tuotteen tila ja mahdollinen järjestysnumero. Keskellä tuotelistauksen alla on neljä painiketta: - "Takaisin" -painike vie sinut ylempään tuoteryhmään. - "Uusi tuoteryhmä" -painike luo tähän tuoteryhmään uuden alaryhmän. - "Uusi tuote" -painike avaa tuotekorttieditorin, jolla voit syöttää uuden tuotteen tähän kansioon. - "Järjestys" -painikkeen avulla voit asettaa tuotteille tässä kansiossa halutun järjestyksen. (Huom! Oletuksena tuotteet ovat aakkosjärjestyksessä. Jos haluat muuttaa järjestystä, niin anna kaikille tuoteryhmän tuotteilla haluamasi järjestysnumero. Vinkki: Käytä numeroissa kymppejä tai satasia, niin saat helposti lisättyä tulevaisuudessa väliin uusia tuotteita -ilman, että asetat kaikille tuotteille uudelleen järjestysnumeron.) Sivuston oikeassa laidassa löytyy lisää toimintoja. "Muuta" -painikkeen avulla pääset muokkaamaan olemassa olevan tuotteen tietoja. "Poista!" -painike poistaa valitun tuotteen. "Siirrä" -painikkeen avulla voit siirtää tuotteen johonkin toiseen ryhmään. "Kopioi" -painike tekee joko a) kopion kyseisestä tuotteesta tai b) linkittää kyseisen tuotteen myös haluamaasi toiseen ryhmään. ("Kopioi" -toiminnon avulla voit helposti siis joko käyttää olemassa olevaa tuotekorttia uuden tuotteen pohjana tai vaihtoehtoisesti voit linkittää saman tuotteen useampaan eri tuoteryhmään.) "Varasto" -painikkeen avulla pääset määrittämään tuotteen saldoja. HUOM! Tätä kautta määrätään myös tuotevariaatioiden omat saldot! - Oikeasta laidasta näet myös valitun tuotteen kuvan, myyntihinnan, saldon ja muita tietoja. - Näet tuotteesta myös asiakasryhmäkohtaisesti tehdyt määritykset. - Voit myöskin käyttää tuotteen "ominaisuuksien" -kopioijaa, jonka avulla voit kopioida tuotteessa olevat ominaisuudet / variaatiot mihin tahansa toiseen tuotteeseen. - Voit myös listata valitussa tuotteessa olevat ominaisuudet.

9 2.4 Uuden tuotteen lisääminen Klikkaamalla "Uusi tuote" -painiketta avautuu alla oleva tuotekorttieditori:

10 Ylläpuolella olevasta kuvasta näet myös lyhyen ohjeistuksen siitä, mitä eri kentillä ja kohdilla tarkoitetaan. Muutamia huomioitavia asioita tuotelisäykseen: - Käytä tuotteen nimessä ja tuotekuvauksessa tärkeimpiä avainsanoja. - Hinnan ja painon välimerkkinä on käytettävä pistettä. - Tuotekuvien tulee olla sopivan kokoisia ja jpg-muodossa. (Alle 1Mt ja ei mielellään yli 1000px.) - Tuotekuvien nimissä ei saa käyttää ääkkösiä, erikoismerkkejä (esim. %& jne.) eikä välilyöntejä. - Älä kopioi valmiiksi muotoiltua tekstiä ja sisältöä editoriin, vaan tee kaikki muotoilut verkkokaupan oman editorin avulla.

11 2.5 Tuotteen ominaisuudet Tuotteen ominaisuudet -kohdassa tuotteille voidaan tehdä vetolaatikon avulla tehtäviä lisävalintoja / variaatioita, joita voidaan liittää tämän jälkeen tuotteisiin. Tällainen lisävalinta voi olla esimerkiksi väri. Ominaisuuksien tekeminen tapahtuu siten, että ensimmäiseksi luodaan valittavan ominaisuuden pääluokka kohdasta "Tuotteen lisäpiirteet/varusteet/valinnat" (ellei sitä ole jo valmiina). Tämä tapahtuu syöttämällä tyhjään kenttään haluttu nimi ja valitsemalla seurataanko tämän ominaisuuden mukaan varastoa (onko esim. eri väreillä oma saldo). Lopuksi klikataan "Lisää" -painiketta. Näitä pääluokkia voivat olla siis esim. väri, malli, koko jne. Tämän jälkeen luodaan juuri tehdylle pääluokalle sen valinnat / variaatiot kohdasta "Valinnaiset ominaisuudet". Näitä värille ovat

12 esimerkiksi oranssi, keltainen, vihreä jne. Tämä tapahtuu valitsemalla ensin haluttu pääluokka ja tämän jälkeen syöttämällä tyhjään kenttään halutun variaation nimi. Lopuksi klikataan "Lisää" - painiketta. Tämän jälkeen nämä ominaisuudet näkyvät tuotekorttieditorissa (kohta 2.3) aivan alalaidassa, josta ne voidaan lisätä helposti tuotteelle. (Vaihtoehtoisesti optioita voi lisätä tuotteisiin myös tuotteen ominaisuudet -sivulta kohdasta "Tuotteen valintamahdollisuudet ".) Tuotekorttisivulta lisäys onnistuu kätevästi alla olevan ohjeen mukaisesti.

13 2.6 Valmistajat Valmistajat -valikossa voidaan lisätä tuotteiden valmistajista haluttua lisäinfoa kuten valmistajan nimi, kuvaus, kuva ja kotisivulinkki. Tämän jälkeen valmistajatieto voidaan linkittää tuotteeseen sitä luotaessa tai tuotteen tietoja muokattaessa. Valmistajien avulla voidaan tehdä asiakasrajapinnassa mm. tuotelistauksia ja hakutoimintoja. 2.7 WYSIWYG-editorin käyttö Alla oleva WYSIWYG-editori (What you see is what you get) löytyy verkkokaupasta monesta eri kohtaa ja sen avulla voi helposti muotoilla tekstiä ja lisätä tekstin joukkoon mitä tahansa sisältöä.

14 Editorista löytyy useita samoja toimintoja kuten esimerkiksi Microsoft Word - tekstinkäsittelyohjelmasta. Sen käyttäminen on myös yhtä helppoa ja tapahtuu samalla periaatteella eli "maalataan" hiirellä aktiiviseksi haluttu teksti ja lisätään editorin painikkeiden avulla haluttu muotoilu, linkki tms. Editorin ylärivistä löytyvät tutut muotoilut eli lihavointi, kursivointi ja alleviivaus. Sen jälkeen ovat tekstin keskitysmuotoilut ja fonttivalinnat. Toisen rivin tärkeimpiä painikkeita on mm. neljäs vasemmalta (kansio, jossa t-kirjaimen kuva), joka on "liitä tavallisena tekstinä" -painike. Tätä klikkaamalla voit liittää editoriin mistä tahansa tekstiä ja painike poistaa siitä aiemmin tehdyt muotoilut. (Huom! Muotoilut on usein helpompi tehdä suoraan editorin omilla painikkeilla. Jos kuitenkin kopioit muotoiltua tekstiä, niin tarkasta muotoilujen toimivuus myös asiakaspuolelta.) Toiselta riviltä löytyy myös 14. painike vasemmalta (ketjun kuva), jonka avulla voit liittää tekstiin linkin. Puun kuvan (17. vasemmalta) avulla voit taas lisätä tekstin joukkoon kuvia. (Huom. Kuvien tulee sijaita omalla palvelimella tai muualla netissä. Saat kuvia tallennettua omalle palvelimelle verkkokaupan oman tiedostonhallinnan ("työkalut" --> "tiedostonhallinta") avulla.) 3.0 Asiakkaat / Tilaukset 3.1 Asiakkaat Asiakkaat -sivulta näet asiakasrekisterin, josta pääset katsomaan ja muokkaamaan asiakkaiden tietoja. Voit myöskin lähettää täältä asiakkaille viestejä.

15 3.2 Tilaukset Tilaukset -sivulta näet yleiskuvan kaikista saapuneista tilauksista kronologisessa järjestyksessä. Vasemmalta lukien näet tilaajan nimen, asiakasryhmän, tilausnumeron, tilauksen loppusumman, ostoajankohdan ja tilauksen tilan. Voit valita haluamasi tilauksen klikkaamalla sen päällä hiirellä. Vaihtoehtoisesti voit oikeasta laidasta hakea tilausta sen tilausnumerolla tai listata tietyssä tilassa (esim. maksettu verkkomaksulla, käsittelyssä jne.) olevia tilauksia. Oikeassa laidassa sijaitsevat tilauksiin liittyvät tärkeimmät työkalut: - "Tiedot" -painikkeella saat avattua tarkemman erittelyn tilauksesta, jossa voit myös muuttaa tilauksen tilaa ja lähettää asiakkaalle tilausmuutoksia. - "Poista" -painikkeella voit poistaa valitun tilauksen ja palauttaa halutessasi tilattujen tuotteiden varastosaldot. - "Lasku" -painikkeella saat PDF-tiedostona laskun, jonka voit helposti tulostaa talteen. - "Kuitti" -painikkeella saat PDF-tiedostona kuitin, jonka voit helposti tulostaa talteen. - "Lähetyslista" -painikkeella saat PDF-tiedostona keräilylistan. - "Muuta" -painikkeella saat auki monipuolisemman tilauseditorin, jolla voit tarvittaessa tehdä muutoksia tilaukselle. - "Luo tilaus" -painikkeen avulla voit tehdä hallinnasta käsin uusia tilauksia.

16 3.2.1 Tilauksen tiedot "Tilauksen tiedot" -painikkeen avulla avautuu alla olevan kaltainen info-sivu. Tältä sivulta näet tilauksen tärkeimmät tiedot ja voit käsitellä tilauksen. Vasemmasta laidasta ylhäältä näet asiakkaan tiedot. Vierellä näet toimitus- ja mahdollisen laskutusosoitteen. Asiakastietojen alapuolella näet maksutapatiedot, viitenumeron, tilauskielen ja mahdolliset asiakkaaseen liitetyt muistutukset. Näiden tietojen alapuolella on tilauserittely, josta käy ilmi tilatut tuotteet, valittu toimitustapa ja mahdolliset annetut alennukset. Tilauksen tila kertoo sen, missä vaiheessa tilaus on. Tilauksen tilaan vaikuttaa käytetty maksutapa. Jos maksutapana on ollut esim. "tilisiirto ennakkoon" niin tilaus jää "odottaa" -tilaan. Sitten kun asiakas on tehnyt maksusuorituksen ja verkkokauppias on tehnyt manuaalisen tarkastuksen maksusta, voi tilauksen tilan muuttaa esim. "Maksettu" -tilaan. (Huom! Erilaisia tilauksen tiloja voidaan tehdä hallinnasta lisää.) Suoramaksujen kohdalla (pankkien maksupainikkeet, Luottokunta, Checkout, Suomen Verkkomaksut, Suomen Maksuturva jne.) tilauksen tilaksi tulee onnistuneen maksusuorituksen päätteeksi "Maksettu verkkomaksulla" -tila. Tämä tila tulee vain silloin, kun asiakas palaa maksun jälkeen onnistuneesti takaisin verkkokauppaan. Joskus voi käydä suoramaksujen kohdalla

17 niin, että asiakas ei palaa takaisin kauppaan vaan esim. sulkee selaimen maksettuaan tilauksen tms. Silloin tilaus jää "Odottaa verkkomaksua" -tilaan. Tämä tila tulee myös silloin, jos asiakas jättää maksuprosessin kesken ilman maksamista. HUOM! Tämän johdosta kaikki "Odottaa verkkomaksua" -tilat ovat siis AINA tarkastettava huolella tililtä tai maksunvälityspalvelun hallinnasta, jolloin voidaan varmistaa rahojen siirtyminen ja tilauksen oikeellisuus! Myös "Maksettu verkkomaksulla" -tilat on hyvä tarkastaa samalla tavoin, sillä 100 % varmuus maksujen tiloista on saatavissa vain pankkitililtä tai rahanvälityspalvelujen hallintapaneelista. Tilausten käsittely: Tilausten käsittelyyn saat tarkemmat ohjeet koulutuksessa. Tilausten käsittelyyn vaikuttaa käytössä olevat maksutavat, toimitustavat ja mahdolliset integraatiot verkkokaupan ulkopuolisiin sovelluksiin. Kun asiakas tekee tilauksen, niin hän saa siitä automaattisen tilausvahvistuksen sähköpostiinsa. (Tästä voidaan lähettää tilauskopio myös verkkokauppiaan sähköpostiin.) Hyvä tapa käsitellä tilauksia on huolehtia siitä, että asiakas saa aina infon tilausmuutoksista. Se onnistuu helposti samalla kun käsittelee tilauksia. Voit alla olevan kentän avulla muuttaa tilauksen tilan esim. "käsittelyssä" -tilaan ja lähettää samalla asiakkaalle automaattisen ilmoituksen tilamuutoksesta, lisäämällä rastin ruutuun kohtaan "Ilmoitus asiakkaalle" (automaattisesti esivalittu). Voit halutessasi myös liittää mukaan kommentin. - Jos verkkokauppaan on integroitu esim. Prinetti, niin saat helposti vietyä lähetystiedot Prinettiin ja myöskin vietyä asiakkaalle seurantakoodin. - Prinetin käyttöönotosta saat lisätietoja suoraan meiltä. Verkkokauppaan voidaan integroida myöskin Matkahuollon lähetyspalvelu.

18 3.2.2 Tilauseditori Tilauseditoriin pääset klikkaamalla "Muuta" -painiketta ja siitä avautuu alla olevan kaltainen näkymä, josta pääset muokkaamaan syvällisemmin tilauksen tietoja.

19 Tilauseditorin avulla voit muokata tilaukselle asiakkaan yhteystietoja, laskutus- ja toimitusosoitetta, tilauksen sisältöä ja toimituskuluja. Lisäksi voit tehdä samat päivitykset tilauksen tilaan kuin kohdassa

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Huomioitavaa palvelun käytöstä Tämä käyttöohje koskee ainoastaan Espoon sosiaalipalveluista haetun toimeentulotuen sähköistä asiointia. Kelasta haetun

Lisätiedot

Lindab eshop käyttöohjeet

Lindab eshop käyttöohjeet Lindab eshop käyttöohjeet A good thinking company Sisältö lindab we simplify construction Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015

Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Palveleva Huittinen Käyttöohje 19.11.2015 Sisältö 1 Palvelun kuvaus...1 1.1 Koska käyttää mitäkin sisältötyyppiä?...1 1.1.1 Ajankohtaista...1 1.1.2 Tarjoukset...1 1.1.3 Ilmoitukset...1 1.2 Käyttäjätunnukset...1

Lisätiedot

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet eshop Käyttöohjeet www.lindab.fi/eshop Sisältö Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan tietoihin liittyvät toiminnot 2 Kirjautuminen

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle http://verkkokauppa.sejo.fi/ Olet saanut sähköpostilla käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset kirjautumaan verkkokauppaamme.

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen

Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lionsverkkokauppa.fi tilaaminen Lions Clubs International MD 107 Finland Lionsverkkokauppa.fi Verkkokaupassa myynnissä kortit, arpojen lisätilaukset, tarvikemyynnin tuotteet, Monta tapaa tehdä hyvää tuotteet

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron

OmaVero. Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron OmaVero Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron Kirjaudu OmaVeropalveluun osoitteessa www.vero.fi/omavero. Klikkaa sinistä Kirjaudu sisään -painiketta. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu OmaVero-palvelun

Lisätiedot

Timanttiset-verkkokauppa, ohje

Timanttiset-verkkokauppa, ohje Timanttiset-verkkokauppa, ohje Sisältö 1. Tuotteen ostaminen (kuluttaja)... 2 2. Osuuskunnan rooli tilausprosessissa... 6 3. Kauppiaan rooli tilausprosessissa... 7 Verkkokauppalähetteen ja -laskutuksen

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

emaksut-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa

emaksut-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa emaksut-palvelun käyttöönotto ja asetukset Omaverkkokaupassa Suomen Maksuturva Oy 2011 Sisältö: 1. emaksut-palvelun käyttöönotto 1.1. Maksutavan lisääminen Maksutapa-luetteloon 1.2. emaksut-palvelun tilaaminen

Lisätiedot

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola 16.12.2017 UUDEN SIVUN LUOMINEN OMAAN TILAAN Jos haluat tallentaa omia töitäsi Peda.nettiin, sinun pitää luoda

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Magento Trustpoint integraatio/maksutapa - moduuli

Magento Trustpoint integraatio/maksutapa - moduuli Pardco Group Oy Magento Trustpoint integraatio/maksutapa - moduuli Asennus- ja asetusohjeet Pardco Group Oy 9/6/2013 Sisältö Yleistä moduulista... 2 Moduulin asennus... 2 Asetukset... 2 Trustpoint Invoice

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Valtiokonttori Ohje 1 (5) Valtion IT-palvelukeskus Vyvi Työtila ja Ryhmä kirjautumisohje 11.10.2013 Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Viestintäpalvelut 9.6.2015 1 Sivupohjan tekeminen Ennen kuin alat tekemään hankkeen sivuja, tilaa Viestintäpalveluilta hankesivupohja ja ilmoita

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille:

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Tämän pikaohjeen avulla pääsette alkuun sivujenne tekemisessä, mutta suosittelemme täydellisten Lappi.fi -ohjeiden lukemista ennen sivujenne tekemistä. Ohjeet löytyvät

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen

VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 VALIKON LISÄÄMINEN Moduulin lisääminen Valikon nimikkeen lisääminen Moduulien järjestyksen muuttaminen ETAPPI ry JOOMLA 2.5 Sivu 1(13) Sisällysluettelo 1. Uuden valikon lisääminen...

Lisätiedot

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy TM Ambientia

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy  TM Ambientia Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE Ambientia Oy asiakaspalvelu@ambientia.fi www.ambientia.net TM Ambientia Content Manager 2 (13) KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE, SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 KIRJAUTUMINEN...

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Aineistot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi tiedostot siirtää

Lisätiedot

Karttapalvelun käyttöohjeet

Karttapalvelun käyttöohjeet Karttapalvelun käyttöohjeet 1 Yleistä... 2 2 Aloitusnäkymä... 2 3 Liikkuminen kartalla... 3 4 Vasemman laidan valikko... 3 4.1 Kaavayhdistelmä... 3 4.2 Valmistelussa olevat kaavat... 3 4.3 Kaavamerkinnät...

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelussa voit

Omapalvelu. Omapalvelussa voit Omapalvelussa voit Omapalvelu tehdä vammaispalveluhakemuksen vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisesta tuesta sekä vaikeavammaisten kuljetuspalveluhakemuksen samoilla lomakkeilla voit

Lisätiedot

Fronter - opiskelijan opas

Fronter - opiskelijan opas Fronter - opiskelijan opas 1 2 Yleisiä ohjeita 1.1 Kielen vaihtaminen 4 1.2 Omien perustietojen muokkaaminen 6 1.3 Oman sivun ulkoasu 7 1.4 Huoneeseen siirtyminen 9 1.5 Huoneen lisääminen alasvetovalikon

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql, HSRC ja JSK.

ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql, HSRC ja JSK. PIKAOHJEET VIESTIEN KÄYTTÖÖN ESRC:N KOTISIVUILLA Versio 3, 27.12.2006 ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql,

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET Fenno Medicalin sähköinen 2(9) Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä tekee tilaamisesta joustavaa ja vaivatonta. Järjestelmän

Lisätiedot

Elisa Kassa - Myyjän ohje

Elisa Kassa - Myyjän ohje Elisa Kassa - Myyjän ohje 1. Elisa Kassan päänäkymät Elisa Kassa sovelluksen päänäkymä voidaan jakaa kolmeen osaan. 1. Osuus käsittelee asiakkaita, tuotteita ja työntekijöitä koskevia tietoja. a. Asiakaskentästä

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla

Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla KeePass on vapaasti saatavilla oleva, avoimen lähdekoodin ohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa salasanojen hallinnassa. Tämä KeePass ohje on päivitetty

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu

Käyttötapauksen nimi Lukija: pääsivu Lukija: pääsivu Lukija Käyttäjä on avannut sivuston pääsivun Ruudulle tulostuvat kirjoittajat ja heidän juttujensa otsikot. - Lopputulos Käyttäjä voi valita kirjoittajan jutut tai kirjoittajan jutun 1

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 Orion Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 SISÄLLYS Liity asiakkaaksi 02 Kirjautuminen 03 Tuotehaku 03 Ostoskori 05 Normaalin tilauksen tekeminen 06 Tilaushistoria 08 Asiakaspalvelu ja yleistä tietoa 09 orio.com

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS

TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS TAVOITTEISTA TULOKSIIN OSALLISTUJAN KÄYTTÖOPAS Toukokuu 2007 Tavoitteesta tuloksiin ohjelman aloittaminen Aloita Tavoitteista tuloksiin ohjelma kirjoittamalla LMI:n webbiosoite http://www.lmi-inc.com/feedback/fin

Lisätiedot

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24Mags Asiakaspalvelu support@24mags.com 020 734 0570 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Uuden julkaisun luominen 3 1.1 Julkaisun nimi 3 1.2 Ladattava PDF-tiedosto 3 1.3 pakkauslaatu

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

TVT-opintojen starttaus "Hermossa" syksy 2015 johanna.kainulainenjyu.fi

TVT-opintojen starttaus Hermossa syksy 2015 johanna.kainulainenjyu.fi TVT-opintojen starttaus "Hermossa" syksy 2015 johanna.kainulainenjyu.fi PLE = personal learning environment henkilökohtainen oppimisen ympäristö, joka yhdistää teknologian, pedagogiikan, oppimisen ja ihmiset

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014 Tiedostojen lisääminen alueelle Vaihtoehto1: Jos käytät Firefox-selainta voit vain raahata tiedoston alueelle. Laita Moodle-alueellasi muokkaustila päälle (Muokkaustila päälle -painike). Avaa koneesi Tiedostot-ikkuna

Lisätiedot

Kyvyt.fi eportfolion luominen

Kyvyt.fi eportfolion luominen Kyvyt.fi eportfolion luominen Portfolion tekeminen koostuu kolmesta vaiheesta: 1 Yksittäisten portfolio-sivujen luominen 2 Sivujen liittäminen yhteen sivustoksi - eportfolioksi 3 Katseluoikeuksien antaminen

Lisätiedot

- Jalkapalloa jokaiselle -

- Jalkapalloa jokaiselle - Kauden vaihto Ohjeita ylläpitäjille Arto Kalliola - Jalkapalloa jokaiselle - KAUDEN VAIHTAMINEN JOPOX-JÄRJESTELMÄSSÄ Yleistä Kun toimintakausi lähestyy loppuaan, luodaan Jopox-järjestelmään seuraavaa kautta

Lisätiedot