OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)"

Transkriptio

1 OPAS: HALLINNAN PERUSTOIMINNOT (VERSIO 2.01)

2 SISÄLLYSLUETTELO: 1.0 Yleistä 1.1 Yleistä oppaasta 1.2 Kirjautuminen 1.3 Hallinta 1.4 Hyödyllistä tietää 2.0 Katalogi 2.1 Tuoteryhmät / tuotteet 2.2 Uuden tuoteryhmän lisääminen 2.3 Tuotteiden perushallinta 2.4 Uuden tuotteen lisääminen 2.5 Tuotteen ominaisuudet 2.6 Tuotteen valmistajat 2.7 WYSIWYG-editorin käyttö 3.0 Asiakkaat / tilaukset 3.1 Asiakkaat 3.2 Tilaukset Tilauksen tiedot Tilauseditori

3 1.0 Yleistä 1.1 Yleistä oppaasta Tämä opas päivittyy automaattisesti eli opas ladataan Evolution Solutionsin serveriltä. Älä siis tallenna opasta omalle koneellesi, niin tällä varmistat sen, että käytössäsi on aina uusin versio oppaasta. Opasta ei saa myöskään julkaista missään muualla eikä jakaa ilman Evolution Solutionsin erillistä kirjallista suostumusta. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa lyhyt opastus verkkokaupan yleisimpiin ja tärkeimpiin perustoimintoihin. Opas on osittain keskeneräinen ja se sisältää opastuksen vain verkkokaupan käytetyimpiin toimintoihin. (Opasta on tarkoituksena kuitenkin laajentaa tulevaisuudessa kattamaan kaikki verkkokaupan toiminnot.) Tarkemman käyttöopastuksen saat erikseen sovittavassa koulutuksessa ja voit myös aina kääntyä tuotetukemme puoleen. Tuotetuki tapahtuu erikseen nimetyn kontaktihenkilön kautta. Jos huomaat oppaassa jotakin kehitettävää, niin otamme kiitollisena vastaan kaikki siihen liittyvät kehitysehdotukset! Ne voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen Mikäli tarvitset verkkokaupan hallinnan kanssa apua tai olet käyttämässä jotakin toimintoa, josta et ole täysin varma, niin on parempi aina kysyä ensin apua kuin kokeilla mitä toiminto tekee! Autamme mielellämme! 1.2 Kirjautuminen Evolution Solutions lähettää sinulle hallintapaneelin päivitysosoitteen ja tunnukset. Hallinta on yleensä suojattu kahdella eri suojauksella, jolla varmistetaan hyvä tietoturvan taso. (Huom! Vastaat itse omista tunnuksistasi. Älä missään olosuhteissa luovuta niitä ulkopuolisille tahoille!) Ensin on ns. "htaccess -suojaus", joka hallintaan siirtyessä kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa, kuten alapuolella olevassa kuvassa. (Huomioi pienet ja isot kirjaimet!) Hallintapaneeliin on tämän lisäksi oma kirjautuminen. Kirjautuessasi hallintaan voit myös valita hallinnassa käytettävän kielen. (Lisäoptio)

4 - Voit pyytää meiltä hallintaan useampia eri tunnuksia. - Voimme tarvittaessa räätälöidä hallintaan käyttäjäkohtaisia rajoituksia. (Lisäoptio) - Huomioi, että hallinnassa on aikalukko. Jos et päivitä mitään hallinnan sivua 10 minuutin aikana, niin kirjaudut automaattisesti ulos! 1.3 Hallinta Kirjautumisen jälkeen siirryt hallinnan ns. päänäkymään (hallinnan ulkoasu voi vaihdella asiakaskohtaisesti). Hallinnan etusivulta näet heti uusimmat tilaukset ja asiakkaat verkkokaupassasi. Aivan ylhäältä löydät kuvalinkit tärkeimpiin pääluokkiin kuten linkin tähän oppaaseen, linkin tilauksiin jne. Kun haluat poistua hallinnasta, niin klikkaa aina oikeasta laidasta Kirjaudu ulos painiketta (lukon kuva). Mikäli olet käyttänyt verkkokaupan hallintaa joltakin yleisessä käytössä olevalta koneelta, niin tyhjennä varalta vielä selaimen välimuisti! Varsinainen verkkokaupan hallinnan ns. päävalikko sijaitsee kuvalinkkien alapuolella tummansinisellä pohjalla. Päävalikko jakautuu seuraaviin osa-alueisiin:

5 Katalogi: Sisältää verkkokaupan tuotevalikoiman hallintaan liittyviä tärkeimpiä työkaluja. Asiakkaat: Sisältää asiakas- ja tilausrekisterin hallinnan. Lisäksi täältä voidaan määrittää eri asiakasryhmiä ja tehdä niille omat säännöt toimituskulujen, verojen, maksutapojen jne. osalta. Alennuskupongit: Sisältää työkalun alennuskuponkien tekemiseen, joilla voidaan antaa artikkelikohtaisesti joko euromääräisiä tai prosenttipohjaisia alennuksia. Lisäksi kuponkitoimintojen avulla voidaan antaa mm. ilmainen toimitus. Sivueditori: Tämän otsikon alta pääset muokkaamaan kaikkia verkkokaupan sisältösivujen (mm. toimitusehdot, etusivu, uutiset jne.) sisältöä helppokäyttöisen WYSIWYG-editorin (Kts. 2.7) avulla. Työkalut: Sisältää verkkokaupan tärkeimpiä ylläpitotyökaluja kuten varmuuskopioinnin, tiedostonhallinnan ja muistion. HUOM! Osa työkaluista voi tehdä isoja muutoksia verkkokaupan tietokantaan! Varo siis esim. palauttamasta vanhaa varmuuskopiota tai mikäli et ole aivan varma siitä, mitä olet tekemässä, niin kysy ehdottomasti ensin apua teknisestä tuestamme! Moduulit: Sisältää verkkokaupan ulkopuolisten moduulien (maksutavat jne.) asennustiedot. HUOM! ÄLÄ MISSÄÄN OLOSUHTEISSA TEE TÄMÄN RYHMÄN ALLE MUUTOKSIA, ELLET OLE 100 % VARMA SIITÄ, MITÄ OLET TEKEMÄSSÄ! Raportit: Sisältää mm. seuraavat raportit: kuukausittaiset myynnit, alv-erittelyn, varastoraportin, parhaat tuotteet, parhaat asiakkaat, asiakasraportit, web-analytiikan jne. Verot: Täältä määritetään käytössä olevat veroluokat ja prosentit. (Veroluokat ovat esiasennettu valmiiksi.) Lokalisointi: Maakohtaiset asetukset ja esiasetukset. Asetukset: Sisältää verkkokaupan tärkeimmät asetukset. HUOM! ÄLÄ MISSÄÄN OLOSUHTEISSA TEE TÄMÄN RYHMÄN ALLE MUUTOKSIA, ELLET OLE 100 % VARMA SIITÄ, MITÄ OLET TEKEMÄSSÄ! Lahjakortit: Sisältää työkalun, jonka avulla voit tehdä ja lähettää asiakkaillesi lahjakortteja. 1.4 Hyödyllistä tietää - Verkkokaupan hallinta toimii kaikilla uusilla selaimilla ja käyttöjärjestelmillä. Suositamme käyttämään uusinta versiota Firefoxista, Safarista tai IE:stä. - Muista hallintaa käyttäessäsi aikalukko. Jos et käytä verkkokaupan toimintoja 10 minuutin sisällä, niin sinut kirjataan automaattisesti ulos. Mikäli siis kirjoitat pitkää tuotekuvausta tms. niin tallenna teksti välillä. - Verkkokaupan hallinnassa tulee käyttää hallinnan omaa navigaatiota ei esim. selaimen omaa "takaisin" -painiketta. - Löydät verkkokaupan eri työkaluista usein myös käyttöön liittyviä ohjeita samalta sivulta. Jos jokin toiminto on epäselvä, etkä löydä hallinnasta tai oppaasta apua, niin autamme mielellämme!

6 2.0 Katalogi 2.1 Tuoteryhmät / tuotteet Tuoteryhmät / tuotteet -valikon päänäkymä on alla olevan kaltainen. Vasemmassa laidassa näkyvät tehdyt pääryhmät, keskeltä voit tehdä uusia tuoteryhmiä / tuotteita ja oikeassa laidassa ovat eri muokkaustoiminnot. Tuoteryhmissä eli kansioissa liikkuminen tapahtuu klikkaamalla hiirellä halutun tuoteryhmän nimeä tai kansion kuvaa kerran, jonka jälkeen nuoli oikealla siirtyy valitun kansion kohdalle. Tämän jälkeen kansiota klikataan vielä kerran, jolloin kyseinen kansio avautuu. Takaisin -painikkeella pääsee aina yhden askeleen takaisin päin tuoteryhmäpuussa. (Huom! Tuoteryhmissä voi liikkua myös valitsemalla oikean yläkulman Mene -vetolaatikosta haluttu tuoteryhmä tai käyttämällä "Etsi" -toimintoa.)

7 2.2 Uuden tuoteryhmän lisääminen Jos haluat tehdä uuden päätuoteryhmän, niin sen tekeminen onnistuu suoraan päänäkymästä klikkaamalla "uusi tuoteryhmä" -painiketta. Jos taas haluat tehdä olemassa olevaan ryhmään alaryhmän, niin mene ensin haluamaasi ryhmään kohdan 2.1 ohjeiden mukaisesti. Tuoteryhmien lisäys tapahtuu siis painamalla uusi tuoteryhmä -painiketta, josta avautuu seuraavanlainen sivu. - Ensin syötetään tuoteryhmän nimi (Huom! Monikielisyys sopimuksen mukaan.) - Seuraavaksi voidaan laittaa tuoteryhmäkuvaus, jota voidaan editoida wysiwyg-editorin avulla. - Tuoteryhmään voidaan liittää hakukoneita varten meta -kuvaus ja lisäksi voidaan määrittää vapaasti myös title -elementti. (Huom! Jos titleä ei määritetä, niin siinä käytetään automaattisesti tuoteryhmän nimeä. Huomioi siis avainsanat myös tuoteryhmien nimissä.) - "Selaa" -painikkeen avulla voidaan jokaiselle tuoteryhmälle asettaa haluttu kuva. - "Järjestys" -kenttään voidaan syöttää haluttu järjestysnumero, jonka mukaan tuoteryhmät listautuvat. (Huom! Oletuksena on aakkosjärjestys. Jos halutaan käyttää järjestysnumeroita, niin jokaisella tuoteryhmällä on oltava samassa kansiossa oma järjestysnumero.) - Tuoteryhmä voidaan myös piilottaa asiakasryhmäkohtaisesti. - Lopuksi tuoteryhmä talletetaan tai perutaan tehdyt muutokset. 2.3 Tuotteiden perushallinta Jos sinulla on pääryhmässä alaryhmiä, niin älä sijoita silloin tuotteita suoraan pääryhmän juureen, sillä silloin asiakasrajapintaan tehdyt muotoilut eivät toimi suunnitellulla tavalla.

8 Kansiossa, jossa on tuotteita, on yläpuolella olevan kuvan kaltainen näkymä. Vasemmassa laidassa näet tuotteen nimen. Tämän jälkeen näet onko tuote piilotettu joltakin asiakasryhmältä. Seuraavana näkyy mallinumero, varastosaldo (jos tuotteella on variaatioita, joilla oma saldo, niin tässä kohdassa näkyy niiden yhteissaldo), hinta, tuotteen tila ja mahdollinen järjestysnumero. Keskellä tuotelistauksen alla on neljä painiketta: - "Takaisin" -painike vie sinut ylempään tuoteryhmään. - "Uusi tuoteryhmä" -painike luo tähän tuoteryhmään uuden alaryhmän. - "Uusi tuote" -painike avaa tuotekorttieditorin, jolla voit syöttää uuden tuotteen tähän kansioon. - "Järjestys" -painikkeen avulla voit asettaa tuotteille tässä kansiossa halutun järjestyksen. (Huom! Oletuksena tuotteet ovat aakkosjärjestyksessä. Jos haluat muuttaa järjestystä, niin anna kaikille tuoteryhmän tuotteilla haluamasi järjestysnumero. Vinkki: Käytä numeroissa kymppejä tai satasia, niin saat helposti lisättyä tulevaisuudessa väliin uusia tuotteita -ilman, että asetat kaikille tuotteille uudelleen järjestysnumeron.) Sivuston oikeassa laidassa löytyy lisää toimintoja. "Muuta" -painikkeen avulla pääset muokkaamaan olemassa olevan tuotteen tietoja. "Poista!" -painike poistaa valitun tuotteen. "Siirrä" -painikkeen avulla voit siirtää tuotteen johonkin toiseen ryhmään. "Kopioi" -painike tekee joko a) kopion kyseisestä tuotteesta tai b) linkittää kyseisen tuotteen myös haluamaasi toiseen ryhmään. ("Kopioi" -toiminnon avulla voit helposti siis joko käyttää olemassa olevaa tuotekorttia uuden tuotteen pohjana tai vaihtoehtoisesti voit linkittää saman tuotteen useampaan eri tuoteryhmään.) "Varasto" -painikkeen avulla pääset määrittämään tuotteen saldoja. HUOM! Tätä kautta määrätään myös tuotevariaatioiden omat saldot! - Oikeasta laidasta näet myös valitun tuotteen kuvan, myyntihinnan, saldon ja muita tietoja. - Näet tuotteesta myös asiakasryhmäkohtaisesti tehdyt määritykset. - Voit myöskin käyttää tuotteen "ominaisuuksien" -kopioijaa, jonka avulla voit kopioida tuotteessa olevat ominaisuudet / variaatiot mihin tahansa toiseen tuotteeseen. - Voit myös listata valitussa tuotteessa olevat ominaisuudet.

9 2.4 Uuden tuotteen lisääminen Klikkaamalla "Uusi tuote" -painiketta avautuu alla oleva tuotekorttieditori:

10 Ylläpuolella olevasta kuvasta näet myös lyhyen ohjeistuksen siitä, mitä eri kentillä ja kohdilla tarkoitetaan. Muutamia huomioitavia asioita tuotelisäykseen: - Käytä tuotteen nimessä ja tuotekuvauksessa tärkeimpiä avainsanoja. - Hinnan ja painon välimerkkinä on käytettävä pistettä. - Tuotekuvien tulee olla sopivan kokoisia ja jpg-muodossa. (Alle 1Mt ja ei mielellään yli 1000px.) - Tuotekuvien nimissä ei saa käyttää ääkkösiä, erikoismerkkejä (esim. %& jne.) eikä välilyöntejä. - Älä kopioi valmiiksi muotoiltua tekstiä ja sisältöä editoriin, vaan tee kaikki muotoilut verkkokaupan oman editorin avulla.

11 2.5 Tuotteen ominaisuudet Tuotteen ominaisuudet -kohdassa tuotteille voidaan tehdä vetolaatikon avulla tehtäviä lisävalintoja / variaatioita, joita voidaan liittää tämän jälkeen tuotteisiin. Tällainen lisävalinta voi olla esimerkiksi väri. Ominaisuuksien tekeminen tapahtuu siten, että ensimmäiseksi luodaan valittavan ominaisuuden pääluokka kohdasta "Tuotteen lisäpiirteet/varusteet/valinnat" (ellei sitä ole jo valmiina). Tämä tapahtuu syöttämällä tyhjään kenttään haluttu nimi ja valitsemalla seurataanko tämän ominaisuuden mukaan varastoa (onko esim. eri väreillä oma saldo). Lopuksi klikataan "Lisää" -painiketta. Näitä pääluokkia voivat olla siis esim. väri, malli, koko jne. Tämän jälkeen luodaan juuri tehdylle pääluokalle sen valinnat / variaatiot kohdasta "Valinnaiset ominaisuudet". Näitä värille ovat

12 esimerkiksi oranssi, keltainen, vihreä jne. Tämä tapahtuu valitsemalla ensin haluttu pääluokka ja tämän jälkeen syöttämällä tyhjään kenttään halutun variaation nimi. Lopuksi klikataan "Lisää" - painiketta. Tämän jälkeen nämä ominaisuudet näkyvät tuotekorttieditorissa (kohta 2.3) aivan alalaidassa, josta ne voidaan lisätä helposti tuotteelle. (Vaihtoehtoisesti optioita voi lisätä tuotteisiin myös tuotteen ominaisuudet -sivulta kohdasta "Tuotteen valintamahdollisuudet ".) Tuotekorttisivulta lisäys onnistuu kätevästi alla olevan ohjeen mukaisesti.

13 2.6 Valmistajat Valmistajat -valikossa voidaan lisätä tuotteiden valmistajista haluttua lisäinfoa kuten valmistajan nimi, kuvaus, kuva ja kotisivulinkki. Tämän jälkeen valmistajatieto voidaan linkittää tuotteeseen sitä luotaessa tai tuotteen tietoja muokattaessa. Valmistajien avulla voidaan tehdä asiakasrajapinnassa mm. tuotelistauksia ja hakutoimintoja. 2.7 WYSIWYG-editorin käyttö Alla oleva WYSIWYG-editori (What you see is what you get) löytyy verkkokaupasta monesta eri kohtaa ja sen avulla voi helposti muotoilla tekstiä ja lisätä tekstin joukkoon mitä tahansa sisältöä.

14 Editorista löytyy useita samoja toimintoja kuten esimerkiksi Microsoft Word - tekstinkäsittelyohjelmasta. Sen käyttäminen on myös yhtä helppoa ja tapahtuu samalla periaatteella eli "maalataan" hiirellä aktiiviseksi haluttu teksti ja lisätään editorin painikkeiden avulla haluttu muotoilu, linkki tms. Editorin ylärivistä löytyvät tutut muotoilut eli lihavointi, kursivointi ja alleviivaus. Sen jälkeen ovat tekstin keskitysmuotoilut ja fonttivalinnat. Toisen rivin tärkeimpiä painikkeita on mm. neljäs vasemmalta (kansio, jossa t-kirjaimen kuva), joka on "liitä tavallisena tekstinä" -painike. Tätä klikkaamalla voit liittää editoriin mistä tahansa tekstiä ja painike poistaa siitä aiemmin tehdyt muotoilut. (Huom! Muotoilut on usein helpompi tehdä suoraan editorin omilla painikkeilla. Jos kuitenkin kopioit muotoiltua tekstiä, niin tarkasta muotoilujen toimivuus myös asiakaspuolelta.) Toiselta riviltä löytyy myös 14. painike vasemmalta (ketjun kuva), jonka avulla voit liittää tekstiin linkin. Puun kuvan (17. vasemmalta) avulla voit taas lisätä tekstin joukkoon kuvia. (Huom. Kuvien tulee sijaita omalla palvelimella tai muualla netissä. Saat kuvia tallennettua omalle palvelimelle verkkokaupan oman tiedostonhallinnan ("työkalut" --> "tiedostonhallinta") avulla.) 3.0 Asiakkaat / Tilaukset 3.1 Asiakkaat Asiakkaat -sivulta näet asiakasrekisterin, josta pääset katsomaan ja muokkaamaan asiakkaiden tietoja. Voit myöskin lähettää täältä asiakkaille viestejä.

15 3.2 Tilaukset Tilaukset -sivulta näet yleiskuvan kaikista saapuneista tilauksista kronologisessa järjestyksessä. Vasemmalta lukien näet tilaajan nimen, asiakasryhmän, tilausnumeron, tilauksen loppusumman, ostoajankohdan ja tilauksen tilan. Voit valita haluamasi tilauksen klikkaamalla sen päällä hiirellä. Vaihtoehtoisesti voit oikeasta laidasta hakea tilausta sen tilausnumerolla tai listata tietyssä tilassa (esim. maksettu verkkomaksulla, käsittelyssä jne.) olevia tilauksia. Oikeassa laidassa sijaitsevat tilauksiin liittyvät tärkeimmät työkalut: - "Tiedot" -painikkeella saat avattua tarkemman erittelyn tilauksesta, jossa voit myös muuttaa tilauksen tilaa ja lähettää asiakkaalle tilausmuutoksia. - "Poista" -painikkeella voit poistaa valitun tilauksen ja palauttaa halutessasi tilattujen tuotteiden varastosaldot. - "Lasku" -painikkeella saat PDF-tiedostona laskun, jonka voit helposti tulostaa talteen. - "Kuitti" -painikkeella saat PDF-tiedostona kuitin, jonka voit helposti tulostaa talteen. - "Lähetyslista" -painikkeella saat PDF-tiedostona keräilylistan. - "Muuta" -painikkeella saat auki monipuolisemman tilauseditorin, jolla voit tarvittaessa tehdä muutoksia tilaukselle. - "Luo tilaus" -painikkeen avulla voit tehdä hallinnasta käsin uusia tilauksia.

16 3.2.1 Tilauksen tiedot "Tilauksen tiedot" -painikkeen avulla avautuu alla olevan kaltainen info-sivu. Tältä sivulta näet tilauksen tärkeimmät tiedot ja voit käsitellä tilauksen. Vasemmasta laidasta ylhäältä näet asiakkaan tiedot. Vierellä näet toimitus- ja mahdollisen laskutusosoitteen. Asiakastietojen alapuolella näet maksutapatiedot, viitenumeron, tilauskielen ja mahdolliset asiakkaaseen liitetyt muistutukset. Näiden tietojen alapuolella on tilauserittely, josta käy ilmi tilatut tuotteet, valittu toimitustapa ja mahdolliset annetut alennukset. Tilauksen tila kertoo sen, missä vaiheessa tilaus on. Tilauksen tilaan vaikuttaa käytetty maksutapa. Jos maksutapana on ollut esim. "tilisiirto ennakkoon" niin tilaus jää "odottaa" -tilaan. Sitten kun asiakas on tehnyt maksusuorituksen ja verkkokauppias on tehnyt manuaalisen tarkastuksen maksusta, voi tilauksen tilan muuttaa esim. "Maksettu" -tilaan. (Huom! Erilaisia tilauksen tiloja voidaan tehdä hallinnasta lisää.) Suoramaksujen kohdalla (pankkien maksupainikkeet, Luottokunta, Checkout, Suomen Verkkomaksut, Suomen Maksuturva jne.) tilauksen tilaksi tulee onnistuneen maksusuorituksen päätteeksi "Maksettu verkkomaksulla" -tila. Tämä tila tulee vain silloin, kun asiakas palaa maksun jälkeen onnistuneesti takaisin verkkokauppaan. Joskus voi käydä suoramaksujen kohdalla

17 niin, että asiakas ei palaa takaisin kauppaan vaan esim. sulkee selaimen maksettuaan tilauksen tms. Silloin tilaus jää "Odottaa verkkomaksua" -tilaan. Tämä tila tulee myös silloin, jos asiakas jättää maksuprosessin kesken ilman maksamista. HUOM! Tämän johdosta kaikki "Odottaa verkkomaksua" -tilat ovat siis AINA tarkastettava huolella tililtä tai maksunvälityspalvelun hallinnasta, jolloin voidaan varmistaa rahojen siirtyminen ja tilauksen oikeellisuus! Myös "Maksettu verkkomaksulla" -tilat on hyvä tarkastaa samalla tavoin, sillä 100 % varmuus maksujen tiloista on saatavissa vain pankkitililtä tai rahanvälityspalvelujen hallintapaneelista. Tilausten käsittely: Tilausten käsittelyyn saat tarkemmat ohjeet koulutuksessa. Tilausten käsittelyyn vaikuttaa käytössä olevat maksutavat, toimitustavat ja mahdolliset integraatiot verkkokaupan ulkopuolisiin sovelluksiin. Kun asiakas tekee tilauksen, niin hän saa siitä automaattisen tilausvahvistuksen sähköpostiinsa. (Tästä voidaan lähettää tilauskopio myös verkkokauppiaan sähköpostiin.) Hyvä tapa käsitellä tilauksia on huolehtia siitä, että asiakas saa aina infon tilausmuutoksista. Se onnistuu helposti samalla kun käsittelee tilauksia. Voit alla olevan kentän avulla muuttaa tilauksen tilan esim. "käsittelyssä" -tilaan ja lähettää samalla asiakkaalle automaattisen ilmoituksen tilamuutoksesta, lisäämällä rastin ruutuun kohtaan "Ilmoitus asiakkaalle" (automaattisesti esivalittu). Voit halutessasi myös liittää mukaan kommentin. - Jos verkkokauppaan on integroitu esim. Prinetti, niin saat helposti vietyä lähetystiedot Prinettiin ja myöskin vietyä asiakkaalle seurantakoodin. - Prinetin käyttöönotosta saat lisätietoja suoraan meiltä. Verkkokauppaan voidaan integroida myöskin Matkahuollon lähetyspalvelu.

18 3.2.2 Tilauseditori Tilauseditoriin pääset klikkaamalla "Muuta" -painiketta ja siitä avautuu alla olevan kaltainen näkymä, josta pääset muokkaamaan syvällisemmin tilauksen tietoja.

19 Tilauseditorin avulla voit muokata tilaukselle asiakkaan yhteystietoja, laskutus- ja toimitusosoitetta, tilauksen sisältöä ja toimituskuluja. Lisäksi voit tehdä samat päivitykset tilauksen tilaan kuin kohdassa

Suomen Valmispalvelut Oy. Pikaopas Valmiskaupan perustamiseen. www.valmiskauppa.fi / pikaopas / päivitetty 8.7.2010 Sivu 1 / 18

Suomen Valmispalvelut Oy. Pikaopas Valmiskaupan perustamiseen. www.valmiskauppa.fi / pikaopas / päivitetty 8.7.2010 Sivu 1 / 18 Pikaopas Valmiskaupan perustamiseen www.valmiskauppa.fi / pikaopas / päivitetty 8.7.2010 Sivu 1 / 18 Tervetuloa Valmiskauppiaaksi Tämä ohje kertoo miten Valmiskaupalla perustetaan verkkokaupan helposti.

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN

OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN 1 OHJE VERKKOKAUPASSA ASIOINTIIN Sisällysluettelo Tuotevalikoima... 2 Verkkokauppaan kirjautuminen... 3 Tuotteet... 3 Tuotteiden hakeminen... 3 Tuotteen tiedot... 5 Miten asiakas on aikaisemmin tilannut

Lisätiedot

Huomaathan lukiessasi!

Huomaathan lukiessasi! Huomaathan lukiessasi! Jos teet suurempia muutoksia, muista ottaa varmuuskopio järjestelmästä ennen ja jälkeen muutosten. Tämä tapahtuu muutamalla napin painalluksella, ja kopion tallentaminen omalle koneelle

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Klarna Online Käyttöopas

Klarna Online Käyttöopas Klarna Online Käyttöopas Tervetuloa Klarnan asiakkaaksi! Me pidämme erittäin paljon siitä, mitä me teemme. Kuluttajien ostokokemuksen helpottamisesta kaupassasi. Ostajan ja myyjän välisen luottamuksen

Lisätiedot

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna

VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013. Vanajaveden opisto, Hämeenlinna VIESTINTÄ- KOULUTUS TO 4.4.2013 Vanajaveden opisto, Hämeenlinna Viestintä Luottamushenkilökoulutus 4.4.2013 Vanajaveden opisto Verkatehdas 1 Sylvi-extranet paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri

Lisätiedot

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO Hinnastojen käsittely Sisällys i Sisällys HINNASTOJEN PÄIVITTÄMISESTÄ YLEISESTI... 1 YLEISTÄ... 1 HINNASTOJEN MUOTO... 1 OSTOHINNAT HINNASTOSSA TULEVILLE TUOTTEILLE...

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN HALLINTA JA TOIMINTOJEN MUOKKAAMINEN 7

VERKKOKAUPAN HALLINTA JA TOIMINTOJEN MUOKKAAMINEN 7 www.punomo.fi Voit ryhtyä Punomossa verkkokauppiaaksi, mainostajaksi tai ilmoittajaksi. Tutustu ennen palvelun valitsemista palvelujen sisältöön, tuotteisiin ja hintoihin: punomo.fi/media/tiedostot/tuotteet

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

Kassa. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Kassa. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Kassa Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom kassa...3 1 Kassaoletukset...3 1.1. Kassaoletukset...4 1.1.1 Kassaoletusten käyttörajoitukset...4 1.2 Tulostusoletukset...5

Lisätiedot

Jaana Nuuttila kesä 2010

Jaana Nuuttila kesä 2010 kesä 2010 Sisältö 1 Näppäimistön ja hiiren käyttö...1 2 Käyttöliittymä...2 2.1 Käynnistä-valikko...3 2.2 Tehtäväpalkki...4 2.3 Pienoisohjelmat...5 2.4 Ikkunoiden ja kuvakkeiden käsittely...6 2.5 Valintanauhat,

Lisätiedot

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 Taseri PRO 2.0 Käyttöohje Taseri PRO 2.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 T A S E R I P R O Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media

Lisätiedot

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA Laskutus ja myyntireskontra Sisällys 1 Sisällys YLEISTÄ... 6 MYYNTIRESKONTRA KOKONAISUUTENA... 7 LASKUTUKSEN PERUSTIETOJEN ASETTAMINEN... 8 YLEISTÄ... 8 KASSA-ALENNUSTEN KÄYTTÖ

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot