LAUSUNTO KYBERTURVALLISUUSSTRATEGIAN TOIMEENPANO-OHJELMAN LUONNOKSEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAUSUNTO KYBERTURVALLISUUSSTRATEGIAN TOIMEENPANO-OHJELMAN LUONNOKSEEN"

Transkriptio

1 Lausunto 1 (3) Mika Linna Turvallisuus ja Infra TURVALLISUUSKOMITEA Sihteeristö Eteläinen Makasiinikatu HELSINKI tk@turvallisuuskomitea.fi LAUSUNTO KYBERTURVALLISUUSSTRATEGIAN TOIMEENPANO-OHJELMAN LUONNOKSEEN Turvallisuuskomitean sihteeristö on pyytänyt Finanssialan Keskusliiton (FK) lausuntoa kyberturvallisuusstrategian kansallisen toimeenpano-ohjelman luonnokseen. FK esittää lausuntonaan seuraavaa. 1 Yleistä Toimeenpano-ohjelman luonnoksen vahvuutena on, että se sisältää laajan joukon toimenpiteitä, joita finanssiala pitää hyvinä. Ohjelmaluonnos myös selkeästi painottaa yhteistoiminnan sekä tietojenvaihdon ja osaamisen merkitystä kyberriskien hallinnassa. Sen keskeisenä ongelmana puolestaan on rajoittuminen valtionhallinnon tarpeisiin, mikä rajaa aluehallinnon ja kuntasektorin sekä elinkeinoelämän tarkastelun ulkopuolelle. Valtaosa Suomen kriittisestä infrastruktuurista ja kyberuhkien havainnointi-, torjunta- ja toipumiskyvystä on yksityisten, lisääntyvässä määrin ylikansallisessa omistuksessa olevien toimijoiden hallussa. FK:n näkemyksenä on, ettei valtioneuvoston vahvistaman kyberstrategian haasteisiin kyetä vastaamaan ilman elinkeinoelämän, järjestöjen ja muiden toimijoiden vahvaa ja aitoon vastavuoroisuuteen perustuvaa panosta. Ehdotettujen toimenpiteiden monilukuisuus tuo ohjelma-ehdotukseen epäyhtenäisyyttä. Toimenpiteet ovat laajuudeltaan, kestoltaan ja vaikutuksiltaan hyvin erilaisia. Toimenpiteitä on lueteltu suuri määrä, mutta niiden vaikuttavuutta suhteessa kyberstrategian tavoitteisiin ei ole arvioitu. Toimenpiteitä ei myöskään ole asetettu tärkeysjärjestykseen. Vaikka toimenpiteiden toteutus jäisikin hallinnonalojen vastuulle, strategian toimeenpanosta vastaavalla taholla tulee olla kokonaiskuva keskeisimmistä toimenpiteistä ja keinot varmistaa niiden eteneminen. Ohjelmaluonnoksessa esitettyjen toimenpiteiden arviointi ja priorisointi on tärkeää, jotta toimenpideohjelman vaikuttavuutta ja strategian toteutumista voidaan luotettavasti arvioida.

2 Lausunto 2 (3) Mika Linna Turvallisuus ja Infra 2 Ehdotetut lainsäädäntöhankkeet FK pitää hyvänä, että tiedonhankintaa ja tutkintaa koskeva sekä muu kyberturvallisuuden kannalta merkityksellinen lainsäädäntö saatetaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. FK pitää kuitenkin valitettavana, että avoimen ja laajapohjaisen valmistelun sijaan pyrkimyksenä näyttää olevan hallinnon sisällä ja asian painoarvoon nähden suhteettoman kireällä aikataululla tapahtuva lainvalmistelu, johon elinkeinoelämä ja muut hallinnon ulkopuoliset tahot pääsevät osallistumaan vasta lausuntovaiheessa. Esimerkkeinä voidaan mainita kansallista kybervalvontaa ja kybertiedustelua (toimenpide 45) sekä tietojärjestelmiin kohdistuvia hyökkäyksiä koskevan EU:n direktiivin kansallisia täytäntöönpanotoimia (toimenpide 65) koskevat lainsäädäntöhankkeet. FK:n näkemyksen mukaan mahdollisuus antaa lausunto valtionhallinnon sisäisesti laadittuun mietintöön tai hallituksen esitykseen ei riittävästi turvaa hallinnon ulkopuolisten tahojen mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa sääntelyyn. Ilmeisten perus- ja ihmisoikeusvaikutusten ohella huomiota tulee kiinnittää siihen, että viranomaisten tiedonhankinta-, tutkinta- ja muut kyberturvallisuustoimenpiteet pääosin kohdistuvat yksityisten toimijoiden omistamiin ja ylläpitämiin tietojärjestelmiin ja -verkkoihin. Huonosti toteutettuina toimenpiteet voivat vakavasti heikentää yleistä luottamusta tietoverkkojen tai -järjestelmien turvallisuuteen. Tämän vuoksi FK pitää välttämättömänä, että myös tietoverkkojen ja -järjestelmien omistajien ja ylläpitäjien näkemykset huomioidaan jo säädösvalmistelun varhaisessa vaiheessa. 3 Kyberturvallisuuskeskus Ohjelmaluonnoksessa Kyberturvallisuuskeskukselle ehdotetaan uusia, erityisesti valtionhallintoa palvelevia tehtäviä, jotka eivät aiemmin kuuluneet Viestintäviraston vastuulle. Yhteistyö Viestintäviraston CERT-toiminnon kanssa on ollut keskeinen osa finanssialan kybervarautumista. Tämän vuoksi FK pitää välttämättömänä sen varmistamista, että yhteistyön edellytykset säilyvät jatkossakin, eivätkä Kyberturvallisuuskeskukselle nyt tai tulevaisuudessa osoitettavat tehtävät vaaranna finanssialalle ja muulle elinkeinoelämälle tarjottavien palveluiden tasoa. 4 Kyberturvallisuusstrategian ja toimeenpano-ohjelman seuranta ja kehittäminen Ohjelmaluonnoksessa todetaan, että tavoitteena on luoda jatkuva strategiaprosessi, jossa huomioidaan syötteet laajasti yhteiskunnan eri sektoreilta, myös yksityiseltä sektorilta, järjestöiltä ja erityisesti tutkimuksesta. FK pitää tärkeänä, että strategiaprosessin sisältö, aikataulutus ja toteuttamistapa kuvattaisiin toimeenpanoohjelmassa. Samalla tulisi kuvata keinot, joilla vastaisuudessa turvataan elinkeinoelämän ja yhteiskunnan muiden sektoreiden aktiiviset mahdollisuudet vaikuttaa strategiaan ja sen pohjalta laadittaviin toimenpidesuunnitelmiin.

3 Lausunto 3 (3) Mika Linna Turvallisuus ja Infra 5 Muita havaintoja Ohjelmaluonnoksen kohdassa 2.2 todetaan: Toimeenpano-ohjelman esitykset parantavat vakiintuneita yhteisiä työskentelymuotoja ja niistä saatavia tuloksia. Jos ohjelmaluonnoksen toimenpiteille on laadittu mittareita, olisi luontevaa, että niistä kerrottaisiin tarkemmin, jotta saavutetut tulokset voidaan todentaa. Ohjelmaluonnoksen kohdassa 3.3 todetaan: Yhteistyöryhmä arvioi, että toimeenpanoohjelma huomioi huoltovarmuuskriittiset ja kyberturvallisuuden alalla liiketoimintaa tekevät yritykset, mutta osa kansantalouden kannalta tärkeistä yrityksistä jää ulkopuolelle. FK:lle on epäselvää, mitä ovat ne kansantalouden kannalta tärkeät yritykset, jotka eivät täytä huoltovarmuuskriittisyyden kriteereitä. Toimeenpano-ohjelman luonnoksen liitteessä toimenpide 75 Selvitys sähkönjakelun häiriöiden vaikutuksista rahoitus- ja vakuutuspoolin yrityksille on kirjattu rahoitushuoltopoolin ja vakuutusalan poolin ehdotuksesta poikkeavalla tavalla. FK esittää, että lopulliseen toimeenpano-ohjelmaan toimenpide kirjataan alkuperäisessä muodossaan (ks. liite 1, kohta 3). Finanssialan varavoimajärjestelyt ovat jo nykyisellään viranomaisvalvonnan piirissä. Ehdotuksen tarkoituksena on arvioida nimenomaan sitä, ovatko jo päätetyt toimenpiteet riittäviä turvaamaan finanssisektorin asiakkaiden (julkinen sektori, elinkeinoelämä, järjestöt ja kansalaiset) sähkön saannin esim. kantaverkkoon kohdistuvien hyökkäysten tai vakavien häiriöiden toteutuessa. Finanssipalvelujen käytettävyyden ohella tällaisilla häiriöillä olisi pahimmillaan vakavia vaikutuksia koko yhteiskunnan toimintaan. FINANSSIALAN KESKUSLIITTO Päivi Pelkonen LIITE Rahoitushuoltopoolin ja vakuutusalan poolin näkemykset kansallisen kyberturvallisuusstrategian toimenpideohjelmaan

4 Liite 1 HUOLTOVARMUUSORGANISAATIO MUISTIO 1 Rahoitushuoltopooli Vakuutusalan pooli RAHOITUSHUOLTOPOOLIN JA VAKUUTUSALAN POOLIN NÄKEMYKSET KANSALLISEN KYBERTURVALLISUUSSTRATEGIAN TOIMENPIDEOHJELMAAN Alle on koottu toimenpiteitä, joiden avulla kyberturvallisuuden tasoa kyettäisiin rahoitushuoltopoolin ja vakuutusalan poolin (jäljempänä poolit) näkemyksen mukaan selvästi parantamaan. 1 Toimijoiden omat kyberturvallisuustoimenpiteet Finanssiala on vahvasti säännelty ja valvottu toimiala. Keskeisiä toimenpiteitä kyberturvallisuuden riittävän tason turvaamiseksi ovat: - Toimivaltaiset viranomaiset varmistavat, että kyberuhkat huomioidaan riittävästi alaa koskevissa määräyksissä ja ohjeissa; - Poolit varmistavat, että kyberuhkat huomioidaan asianmukaisesti niiden ylläpitämissä varautumisohjeissa; - Alan toimijat varmistavat, että kyberuhkat huomioidaan heidän omissa riskienhallinta- ja varautumissuunnitelmissaan; - Finanssivalvonta varmistaa, että heidän valvottavinaan olevat toimijat toteuttavat määräysten ja ohjeiden mukaiset toimenpiteet asianmukaisesti. 2 Tietoliikenneyhteyksien varmistaminen Finanssipalvelujen tarjonta ja käyttö edellyttää tietoliikenneyhteyksien toimivuutta. Alan toimijat pyrkivät varmistamaan häiriötilanteiden tietoliikenneyhteydet solmimalla sopimuksia useamman operaattorin kanssa. Käytännössä yhteyksien luotettava varmistaminen on kuitenkin vaikeaa, Kansainvälisten tietoliikenneyhteyksien osalta esiin nousseina ongelmina ovat lisäksi vaihtoehtoisten tietoliikennereittien ja palveluja tarjoavien toimijoiden niukkuus (tähän on viitannut mm. SWIFT). Poolin jäsenet pitävät tervetulleina toimenpiteitä, joilla kansainvälisten tietoliikenneyhteyksien kapasiteettia, toimintavarmuutta ja tarjontaa pyritään lisäämään. Toimenpiteenä poolin jäsenet esittävät konkreettisen toimintamallin laatimista sellaista tilannetta varten, jossa kansainvälisen tietoliikenteen kapasiteetti supistuu voimakkaasti ja eri käyttäjien tai käyttäjäryhmien tarpeita joudutaan priorisoimaan, mutta valmiuslain soveltamisen edellytykset eivät vielä täyty. Toimintamallissa tulisi ottaa kantaa ainakin seuraaviin kysymyksiin: - Kriteerit: ketä priorisoidaan ja millä perusteilla (elinkeinoelämä vs. hallinto; huoltovarmuuskriittisten yritysten keskinäinen priorisointi); - Tekniikka: millä keinoin priorisointi voidaan toteuttaa; - Protokolla: miten priorisointi otetaan käyttöön (jos edellyttää päätöksiä, kuka ne tekee ja missä menettelyssä); - Sopimuksiin perustuva varautuminen: miten ja millä ehdoin toimijoilla on mahdollisuus ennakolta varmistaa tietty tietoliikenteen minimitaso häiriötilanteissakin.

5 HUOLTOVARMUUSORGANISAATIO MUISTIO 2 Rahoitushuoltopooli Vakuutusalan pooli Sähkön saannin varmistaminen Finanssipalvelujen tarjonta ja etenkin käyttö edellyttää sähkön saantia. Häiriötilanteissa finanssilaitosten konesalit ja kriittiset toiminnot voivat jatkaa toimintaansa varavoiman avulla edellyttäen, että generaattoreiden vaatiman polttoaineen saanti voidaan turvata. Kansalaisilla ja yrityksillä tällaisia järjestelyjä ei ole, joten heidän pääsynsä palveluihin vaarantuu muutamassa tunnissa sähkönsaannin katkeamisesta päätelaitteiden ja tietoliikenteen tukiasemien akkujen tyhjentyessä. Keskeisiä toimenpiteitä sähkönjakelun häiriöiden vaikutusten pienentämiseksi ja kyberturvallisuuden tason parantamiseksi ovat: - Arvioidaan sähkönjakelun häiriöiden vaikutuksia huoltovarmuuskriittisiin toimijoihin ja näiden kokonaisvaikutusta yhteiskunnan toimintaan; - Arvioidaan edellisen pohjalta, ovatko jo päätetyt lainsäädäntö- ym. toimenpiteet (esim. maakaapeloinnin lisääminen ehdotetussa aikataulussa) riittäviä vai tulisiko niitä tehostaa riskien alentamiseksi hyväksyttävälle tasolle; - Tosiasioiden pohjalta tapahtuvaan kokonaisarviointiin perustuvien varavoimavaatimusten asettaminen toimijoille (esim. toimivaltaisten viranomaisten määräykset ja ohjeet, poolien varautumisohjeet, jne.) sekä toteutettujen varavoimajärjestelyjen riittävyyden arviointi osana Finanssivalvonnan toteuttamaa yleistä jatkuvuus- ja varautumisjärjestelyjen arviointia. 4 Avainhenkilöiden käytettävyyden turvaaminen Finanssipalvelujen häiriötön ja turvallinen tarjonta edellyttää, että tietyt henkilöriippuvat toiminnot kyetään pitämään yllä. Ainakaan finanssialan näkökulmasta nykyiset hätä- ja suojelutyötä koskevat säännökset ja periaatteet eivät enää vastaa kyberstrategiassa kuvatun keskinäisriippuvaisen yhteiskunnan vaatimuksia. Tämän vuoksi tulisi selvittää, mitä lainsäädännöllisiä tai sopimukseen perustuvia vaihtoehtoja olisi varmistaa kriittisten toimintojen jatkuvuus myös tilanteissa, joissa toimintojen ylläpidon kannalta välttämättömän henkilöstön käytettävyys on uhattuna. 5 Lainsäädäntö ja viranomaismääräykset Edellä viitattujen säädösten ohella poolit pitävät tärkeänä, että uusia säädöksiä valmisteltaessa niiden vaikutukset kyberturvallisuuteen ja varautumiseen yleisemminkin punnittaisiin huolellisesti. Esimerkkeinä säädöshankkeista, joihin tässä tulisi kiinnittää huomiota, voidaan mainita: - Identiteettivarkauksien kriminalisointi. Asia on ollut vireillä oikeusministeriössä pitkään, mutta arviomuistiota ja lausuntopyyntöjä lukuun ottamatta asia ei ole edennyt. Yksilön kannalta kyse on keskeisestä kyberturvallisuuskysymyksestä. - EU:n uudistettu maksupalveludirektiivi, joka nykyisessä muodossaan toteutuessaan sallisi asiakkaan lukuun toimivalle kolmannelle osapuolelle mahdollisuuden päästä sähköistä kanavaa pitkin asiakkaan pankkitileille ilman pankin suostumusta. Puutteellisesti säädeltynä, toteutettuna tai valvottuna tällaisen järjestelyn mahdollistaminen voisi pahimmillaan avata uusia ja erittäin vaikeasti torjuttavia hyökkäysmahdollisuuksia verkkorikollisille. - Aiempaa täsmällisempi varautumisvelvoitteiden sääntely sellaisten kriittisten toimintojen ja infrastruktuurien osalta, joiden lamautuminen voi vaikuttaa taloudellisen toiminnan

6 HUOLTOVARMUUSORGANISAATIO MUISTIO 3 Rahoitushuoltopooli Vakuutusalan pooli pysähtymiseen: esim. maksujenvälitys ja korttimaksaminen, josta kaikki hallinnonalat ja taloudellinen toiminta ovat riippuvaisia. Tällä hetkellä maksujenvälityksen haavoittuvuutta lisää pääosin ulkomaille ulkoistettu infrastruktuuri. Maksujenvälityksen ja korttimaksamisen häiriöttömän ja turvallisen toiminnan varmistaminen edellyttää eri hallinnonalojen ja huoltovarmuusorganisaation entistä tiiviimpää yhteistoimintaa. 6 Yhteistyö Kyberturvallisuuteen liittyvää yhteistyötä tulee tehostaa ja tiiviistää kaikilla tasoilla: - hallinnonalojen sisällä ja niiden välillä; - elinkeinoelämän sektoreiden sisällä ja niiden välillä; - elinkeinoelämän (mukaan luettuina järjestöt) ja hallinnon välillä; sekä - kansallisesti ja kansainvälisesti (erityisesti Euroopan tasolla). Mahdollisia yhteistyömuotoja ovat esim. - konkreettisen avun tarjoaminen suuremman kokoluokan kyberhyökkäyksissä; - toimijoiden tukeminen kyberhyökkäysten jälkiselvittelyissä (esim. vahinkojen minimointi, todistusaineiston turvaminen, tutkintapyyntöjen laatiminen, jne.); - tiedottaminen, kouluttaminen ja valmistaminen (ei liian teknologiapainotteisesti, koska suuri osa onnistuneista kyberhyökkäyksistä edellyttää ihmisen myötävaikutusta) - kansainvälisten, erityisesti pohjoismaisten ja eurooppalaisten yhteistyömuotojen ja -verkostojen kehittäminen.

Luottamusta lisäämässä

Luottamusta lisäämässä Luottamusta lisäämässä Kyberturvallisuuskeskus Kyberturvallisuuskeskus aloitti toimintansa osana Viestintävirastoa 1.1.2014. Se vahvistaa Viestintäviraston jo vuodesta 2001 lähtien hoitamia tietoturvatehtäviä.

Lisätiedot

VISIO YHTEISKUNNAN ELINTÄRKEIDEN TOIMINTOJEN TURVAAMINEN. Väestön elinmahdollisuudet. Yhteiskunnan turvallisuus. Valtion itsenäisyys

VISIO YHTEISKUNNAN ELINTÄRKEIDEN TOIMINTOJEN TURVAAMINEN. Väestön elinmahdollisuudet. Yhteiskunnan turvallisuus. Valtion itsenäisyys Valtioneuvoston periaatepäätös 16.12.2010 VISIO YHTEISKUNNAN ELINTÄRKEIDEN TOIMINTOJEN TURVAAMINEN Väestön elinmahdollisuudet Yhteiskunnan turvallisuus Valtion itsenäisyys Talouden ja infrastruktuurin

Lisätiedot

HUOVI-portaali. Huoltovarmuustoiminnan uusi painopiste: toiminnallinen huoltovarmuus

HUOVI-portaali. Huoltovarmuustoiminnan uusi painopiste: toiminnallinen huoltovarmuus Miten yrityksesi toiminta jatkuu, kun sähkönsaannissa on pitkäkestoinen katko tietoliikenneyhteydet ovat poikki myrskyn vuoksi tuotantokiinteistö tuhoutuu tulipalossa tärkeimmän raaka-ainetoimittajan tai

Lisätiedot

Yhteiskunnan turvallisuusstrategia 2017 Hyväksytty valtioneuvoston periaatepäätöksenä

Yhteiskunnan turvallisuusstrategia 2017 Hyväksytty valtioneuvoston periaatepäätöksenä Yhteiskunnan turvallisuusstrategia 2017 Hyväksytty valtioneuvoston periaatepäätöksenä 2.11.2017 1 YHTEISKUNNAN TURVALLISUUSSTRATEGIAN PERUSTEET Yhteiskunnan turvallisuusstrategia (YTS) valtioneuvoston

Lisätiedot

Luottamusta lisäämässä. Toimintasuunnitelma 2014 2016

Luottamusta lisäämässä. Toimintasuunnitelma 2014 2016 Luottamusta lisäämässä Toimintasuunnitelma 2014 2016 Toimintasuunnitelma Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen visio on, että Kyberturvallisuuskeskuksesta kehittyy entistä monipuolisempia tietoturvapalveluita

Lisätiedot

Kyberturvallisuus ja finanssialaan kohdistuvat kyberuhat. Tomi Hasu Kyberturvallisuuskeskus

Kyberturvallisuus ja finanssialaan kohdistuvat kyberuhat. Tomi Hasu Kyberturvallisuuskeskus Kyberturvallisuus ja finanssialaan kohdistuvat kyberuhat Tomi Hasu Kyberturvallisuuskeskus 6.10.2015 1 Kyberturvallisuutta vai tietoturvallisuutta? Tietoturvallisuus koskee tietojärjestelmien ja verkkojen

Lisätiedot

Finanssivalvonnan painopisteet varautumisen valvonnassa

Finanssivalvonnan painopisteet varautumisen valvonnassa Finanssivalvonnan painopisteet varautumisen valvonnassa Vakuutusalan varautumisen uudet haasteet -koulutustilaisuus 1.2.2011 Jukka Vesala, apulaisjohtaja Fivan missio Edistämme finanssimarkkinoiden vakautta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/2011 1 (6) 684 Lausunto Varautuminen ja kokonaisturvallisuus - komiteamietinnöstä HEL 2011-000148 T 00 01 06 Päätös päätti antaa komiteamietinnöstä seuraavan lausunnon:

Lisätiedot

VISIO YHTEISKUNNAN ELINTÄRKEIDEN TOIMINTOJEN TURVAAMINEN. Väestön elinmahdollisuudet. Yhteiskunnan turvallisuus. Valtion itsenäisyys

VISIO YHTEISKUNNAN ELINTÄRKEIDEN TOIMINTOJEN TURVAAMINEN. Väestön elinmahdollisuudet. Yhteiskunnan turvallisuus. Valtion itsenäisyys Valtioneuvoston periaatepäätös 16.12.2010 VISIO YHTEISKUNNAN ELINTÄRKEIDEN TOIMINTOJEN TURVAAMINEN Väestön elinmahdollisuudet Yhteiskunnan turvallisuus Valtion itsenäisyys Talouden ja infrastruktuurin

Lisätiedot

Turvallisuus. Käytettävyys. Yhteistyö. Hallinnon turvallisuusverkkohanke Hankkeen esittely

Turvallisuus. Käytettävyys. Yhteistyö. Hallinnon turvallisuusverkkohanke Hankkeen esittely Turvallisuus. Käytettävyys. Yhteistyö. Hallinnon turvallisuusverkkohanke Hankkeen esittely Valtiovarainministeriö TUVE-hanke 03/2012 TUVE - esityksen sisältö 1. Mitä hallinnon turvallisuusverkolla tarkoitetaan

Lisätiedot

TIETOTURVALLISUUDESTA TOIMINNAN TURVALLISUUTEEN. Tietoturva Nyt! Säätytalo Toimitusjohtaja Raimo Luoma

TIETOTURVALLISUUDESTA TOIMINNAN TURVALLISUUTEEN. Tietoturva Nyt! Säätytalo Toimitusjohtaja Raimo Luoma TIETOTURVALLISUUDESTA TOIMINNAN TURVALLISUUTEEN Tietoturva Nyt! 4.11.2015 Säätytalo Toimitusjohtaja Raimo Luoma HUOLTOVARMUUDEN PERUSTAVOITE Huoltovarmuuden turvaamisesta annetun lain tarkoituksena on

Lisätiedot

Turvallisuuskomitean toiminta 2015

Turvallisuuskomitean toiminta 2015 Turvallisuuskomitean toiminta 2015 HaV 1.3.2016 Yleissihteeri Tatu Mikkola Turvallisuuskomitea tehtävät ja kokoonpano Pysyvä asiantuntija VIJOHT Mantila VNK PÄÄLL Kaukanen RVL Poliisiylijohtaja Kolehmainen

Lisätiedot

Suomen kyberturvallisuusstrategia ja toimeenpano-ohjelma Jari Pajunen Turvallisuuskomitean sihteeristö

Suomen kyberturvallisuusstrategia ja toimeenpano-ohjelma Jari Pajunen Turvallisuuskomitean sihteeristö Suomen kyberturvallisuusstrategia ja toimeenpano-ohjelma Jari Pajunen Turvallisuuskomitean sihteeristö 7.2.2014 1 Taloussanomat/It-viikko uutisoi 17.1.2014 "Jääkaappi osallistui roskapostin lähettämiseen

Lisätiedot

Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö kyberturvallisuudessa. Johtaja Kirsi Karlamaa

Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö kyberturvallisuudessa. Johtaja Kirsi Karlamaa Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö kyberturvallisuudessa Tietoturvaloukkausten käsittelyn tukeminen Kyberturvallisuuskeskus toimii kansallisena tietoturvaloukkausilmoitusten ja vika- ja häiriöilmoitusten

Lisätiedot

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN EHDOTUS TOIMENPITEISTÄ SÄHKÖNJAKELUN VARMUUDEN PARANTAMISEKSI SEKÄ SÄHKÖKATKOJEN VAIKUTUSTEN LIEVITTÄMISEKSI

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN EHDOTUS TOIMENPITEISTÄ SÄHKÖNJAKELUN VARMUUDEN PARANTAMISEKSI SEKÄ SÄHKÖKATKOJEN VAIKUTUSTEN LIEVITTÄMISEKSI LAUSUNTO Versio 1.0F 1 (5) Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry Korkeavuorenkatu 30 A 01300 Helsinki 24.4.2012 Työ- ja elinkeinoministeriö kirjaamo@tem.fi Viite Lausuntopyyntö 19.3.2012,

Lisätiedot

Kansallinen varautuminen kriiseihin. Yleissihteeri, Jari Kielenniva

Kansallinen varautuminen kriiseihin. Yleissihteeri, Jari Kielenniva Kansallinen varautuminen kriiseihin Yleissihteeri, Jari Kielenniva 24.1.2019 www.turvallisuuskomitea.fi 1 www.turvallisuuskomitea.fi UHKAMALLIT 2018 Globaali Yhteiskunta Terveysturvallisuuden häiriöt Terrorismi

Lisätiedot

Sisäisen turvallisuuden alueellinen yhteistyömalli

Sisäisen turvallisuuden alueellinen yhteistyömalli Sisäisen turvallisuuden alueellinen yhteistyömalli Varautumisen valtakunnalliset opintopäivät Tampere 19-20.10.2011 Järjestöt kylässä vma/2011 Arjen turvan keskeiset elementit Lähtökohtia Laaja turvallisuusajattelu

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 42/

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 42/ Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 105 Lausunto luonnoksesta sisäisen turvallisuuden rahaston kansalliseksi toimenpano-ohjelmaksi 2014-2020 HEL 2014-008586 T 02 05 02 Päätös Päätöksen perustelut

Lisätiedot

Luonnos hallituksen esitykseksi laiksi Liikenne- ja viestintäviraston

Luonnos hallituksen esitykseksi laiksi Liikenne- ja viestintäviraston Puolustusministeriö Lausunto 87/40.03.00/2018 23.02.2018 FI.PLM.2018759, Asia: LVM/891/03/2017 Luonnos hallituksen esitykseksi laiksi Liikenne ja viestintäviraston perustamisesta, Liikennevirastosta annetun

Lisätiedot

Yhteiskunnan turvallisuusstrategian perusteet

Yhteiskunnan turvallisuusstrategian perusteet Yhteiskunnan turvallisuusstrategian perusteet 1 Sisältö 10:30-11.00 YTS2017: Yhteiskunnan elintärkeät toiminnot Strategiset tehtävät Keskustelu n 5-10 min 11.30-12.00 Hybridiuhat ja informaatiovaikuttaminen

Lisätiedot

Helsingin valmiussuunnitelma

Helsingin valmiussuunnitelma Helsingin valmiussuunnitelma Rakennusviraston toiminnan jatkuvuudenhallinta SKTY syyspäivät 21.10.2014 Timo Rytkönen Kaupungin valmiussuunnittelu Valmiuslaki (22.7.1991/1080) 40 : kunnan tulee valmiussuunnitelmin

Lisätiedot

Keskeiset muutokset varautumisen vastuissa 2020

Keskeiset muutokset varautumisen vastuissa 2020 Keskeiset muutokset varautumisen vastuissa 2020 Sisältö 1. Maakunnan varautumistehtävät; toimialojen varautuminen ja konsernin varautumisen yhteensovittaminen 2. Alueellinen yhteinen varautuminen 3. Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Kaikki VTV:n tarkastukset liittyvät riskienhallintaan ja tukevat hyvää hallintoa

Kaikki VTV:n tarkastukset liittyvät riskienhallintaan ja tukevat hyvää hallintoa VTV:n tarkastuskertomukset sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta sekä sähköisten palvelujen toimintavarmuuden ohjauksesta Pasi Tervasmäki, Pirkko Lahdelma ja Mika Häkkinen Valtiontalouden tarkastusvirasto

Lisätiedot

Varmaa ja vaivatonta viestintää

Varmaa ja vaivatonta viestintää Varmaa ja vaivatonta viestintää Viestintäviraston toimet kaikille viestinnän Suomessa luottamuksellisuuden turvaamiseksi Tähän joku aloituskuva, esim. ilmapallopoika Asta Sihvonen-Punkka LVM:n keskustelutilaisuus

Lisätiedot

Luonnos - VAHTI-ohje 2/2016 Toiminnan jatkuvuuden hallinta

Luonnos - VAHTI-ohje 2/2016 Toiminnan jatkuvuuden hallinta Luo / Muokkaa Lähetä Lausunnonantajat Yhteenveto Luonnos - VAHTI-ohje 2/2016 Toiminnan jatkuvuuden hallinta Johdanto Kommentit ja huomiot - Johdanto Tiivistäisin alkuun jatkuvuuden määritelmän esim. seuraavasti:

Lisätiedot

Viestintävirasto JTS LiV

Viestintävirasto JTS LiV Viestintävirasto JTS 2019-2022 LiV 8.5.2018 Viestintäviraston strategia 2018-2025 VISIO Kohti maailman parasta digiyhteiskuntaa S T R A T E G I S E T P A I N O P I S T E E T Luomme sähköisiin palveluihin

Lisätiedot

Kyberturvallisuusstrategia ja sen toimeenpano-ohjelma Julkisen hallinnon digiturvallisuuden teemakuukausi. Turvallisuuskomitean sihteeristö

Kyberturvallisuusstrategia ja sen toimeenpano-ohjelma Julkisen hallinnon digiturvallisuuden teemakuukausi. Turvallisuuskomitean sihteeristö Kyberturvallisuusstrategia ja sen toimeenpano-ohjelma Julkisen hallinnon digiturvallisuuden teemakuukausi Pentti Olin Turvallisuuskomitean sihteeristö Esittäjänä Kimmo Rousku 1 Turvallisuuskomitea tehtävät

Lisätiedot

Näkökulmia kokonaisturvallisuudesta - Ajankohtaista ja selonteon linjaukset - Kokonaisturvallisuus kunnassa

Näkökulmia kokonaisturvallisuudesta - Ajankohtaista ja selonteon linjaukset - Kokonaisturvallisuus kunnassa Näkökulmia kokonaisturvallisuudesta - Ajankohtaista ja selonteon linjaukset - Kokonaisturvallisuus kunnassa 20.3.2013 Yleissihteeri Vesa Valtonen (ST) vesa.valtonen@turvallisuuskomitea.fi Kuntien varautuminen

Lisätiedot

Tietoturvapolitiikka

Tietoturvapolitiikka Valtiokonttori Ohje 1 (6) Tietoturvapolitiikka Valtion IT -palvelukeskus Valtiokonttori Ohje 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tietoturvallisuuden kattavuus ja rajaus Valtion IT-palvelukeskuksessa...

Lisätiedot

Disinformaation torjunta verkoissa EU-komission tiedonanto Jouni Lind Valtioneuvoston kanslia/eu-sihteeristö

Disinformaation torjunta verkoissa EU-komission tiedonanto Jouni Lind Valtioneuvoston kanslia/eu-sihteeristö Disinformaation torjunta verkoissa EU-komission tiedonanto 26.4.2018 14.5.2018 Jouni Lind Valtioneuvoston kanslia/eu-sihteeristö Tiedonannon tausta - lähtökohdat Komission mukaan kansalaisten altistuminen

Lisätiedot

Globaalien toimintaympäristöjen käytettävyyden turvaaminen

Globaalien toimintaympäristöjen käytettävyyden turvaaminen Globaalien toimintaympäristöjen käytettävyyden turvaaminen Yhteiskunnan kokonaisturvallisuus Yhteiskunnan turvallisuudesta huolehtiminen on valtiovallan keskeisimpiä tehtäviä ja yhteiskunnan elintärkeät

Lisätiedot

Valmiusharjoituksesta hyödyt irti Häme17 - Sysmä. Taneli Rasmus

Valmiusharjoituksesta hyödyt irti Häme17 - Sysmä. Taneli Rasmus Valmiusharjoituksesta hyödyt irti Häme17 - Sysmä Taneli Rasmus Tavoitteet harjoitukselle Sysmän kunnassa Testata uutta hallintosääntöä Testata ulkoistettujen palveluiden varautumista Teknisten ratkaisujen

Lisätiedot

YHTEISKUNNNAN TURVALLISUUSSTRATEGIA 2010

YHTEISKUNNNAN TURVALLISUUSSTRATEGIA 2010 YHTEISKUNNNAN TURVALLISUUSSTRATEGIA 2010 Pääsihteeri Aapo Cederberg 1 PERUSTANA KOKONAISMAANPUOLUSTUS Kokonaismaanpuolustuksella tarkoitetaan kaikkia niitä sotilaallisia ja siviilialojen toimia, joilla

Lisätiedot

KRIITTISEN TELEINFRASTRUKTUURIN TURVAAMINEN

KRIITTISEN TELEINFRASTRUKTUURIN TURVAAMINEN KRIITTISEN TELEINFRASTRUKTUURIN TURVAAMINEN VIRVE-päivä 19.3.2013 Toimitusjohtaja Ilkka Kananen 1. Miksi Suomessa tarvitaan huoltovarmuutta? 2. Mihin huoltovarmuus perustuu? 3. Miten huoltovarmuutta turvataan?

Lisätiedot

CERT-CIP seminaari 20.11.2008

CERT-CIP seminaari 20.11.2008 CERT-CIP seminaari 20.11.2008 Johtaja Veli-Pekka Kuparinen Viestintävirasto Helsinki 24.11.2008 1 Huoltovarmuusorganisaatio 01.07.2008 Huoltovarmuuskeskuksen hallitus TEM nimittänyt 11 jäsentä 4 yksityiseltä

Lisätiedot

VIESTINTÄVERKKOJEN JA VIESTINTÄPALVELUIDEN VARMISTAMINEN; OHJEITA KÄYTTÄJILLE. TIVA-seminaari

VIESTINTÄVERKKOJEN JA VIESTINTÄPALVELUIDEN VARMISTAMINEN; OHJEITA KÄYTTÄJILLE. TIVA-seminaari VIESTINTÄVERKKOJEN JA VIESTINTÄPALVELUIDEN VARMISTAMINEN; OHJEITA KÄYTTÄJILLE TIVA-seminaari 10.11.2005 PROJEKTIRYHMÄ Projektiryhmä kokoontui seitsemän kertaa Jäsenet: Tapani Rantanen, puheenjohtaja Erkki

Lisätiedot

SUOMEN KYBERTURVALLISUUS- STRATEGIA 2019

SUOMEN KYBERTURVALLISUUS- STRATEGIA 2019 Valtioneuvoston periaatepäätös 3.10.2019 Turvallisuuskomitean sihteeristö Eteläinen Makasiinikatu 8 PL 31, 00131 HELSINKI www.turvallisuuskomitea.fi ISBN: 978-951-663-050-5 (nid.) ISBN: 978-951-663-051-2

Lisätiedot

Suunnitellut alueellisen varautumisen rakenteet - katsaus valmistelutilanteeseen. Vesa-Pekka Tervo

Suunnitellut alueellisen varautumisen rakenteet - katsaus valmistelutilanteeseen. Vesa-Pekka Tervo Suunnitellut alueellisen varautumisen rakenteet - katsaus valmistelutilanteeseen Vesa-Pekka Tervo Valmius- ja varautumistehtävien organisoinnin valmisteluryhmä Tehtävät:» laatia ehdotukset yhteiskunnan

Lisätiedot

Lausunto poikkeusoloihin varautumista rahoitusalalla koskevan lainsäädännön tarkistamisesta laaditusta työryhmämuistiosta

Lausunto poikkeusoloihin varautumista rahoitusalalla koskevan lainsäädännön tarkistamisesta laaditusta työryhmämuistiosta Lausunto 1 (4) Valtiovarainministeriölle Lausuntopyyntönne 16.8.2018, VM115:00/2016 Lausunto poikkeusoloihin varautumista rahoitusalalla koskevan lainsäädännön tarkistamisesta laaditusta työryhmämuistiosta

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN TOIMIALAN TIETOHALLINNON YHTEISTYÖKOKOUS

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN TOIMIALAN TIETOHALLINNON YHTEISTYÖKOKOUS OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN TOIMIALAN TIETOHALLINNON YHTEISTYÖKOKOUS 22.5.2013 Opetus- ja kulttuuriministeriö Avauspuheenvuoro Ylijohtaja Håkan Mattlin KOULUTUS, TIEDE JA KULTTUURI KOHDEALUEEN KOKONAISARKKITEHTUURITYÖN

Lisätiedot

VARAUTUMISSEMINAARI VARAUTUMINEN ALUEHALLINNON UUDISTUKSESSA

VARAUTUMISSEMINAARI VARAUTUMINEN ALUEHALLINNON UUDISTUKSESSA VARAUTUMISSEMINAARI 4.12.2008 VARAUTUMINEN ALUEHALLINNON UUDISTUKSESSA Pelastusylijohtaja Pentti Partanen VARAUTUMINEN Tarkoitetaan kaikkia niitä hallinnon ja elinkeinoelämän, tai jopa yksittäisen

Lisätiedot

Kyberturvallisuus. Jarkko Saarimäki Turvallisuussääntelyryhmän päällikkö

Kyberturvallisuus. Jarkko Saarimäki Turvallisuussääntelyryhmän päällikkö Kyberturvallisuus Jarkko Saarimäki Turvallisuussääntelyryhmän päällikkö Kyberturvallisuuskeskuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuuus Kansallinen CERT-toiminto; ohjeet, tiedotteet, haavoittuvuuskoordinaatio

Lisätiedot

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos Paikkatietomarkkinat 3.11.2009 Helsingin Messukeskus 9.11.2009 on paikkatietoinfrastruktuurin toteuttamiseen ja hyödyntämiseen liittyvän tiedon ja kokemusten vaihdon foorumi.

Lisätiedot

ELINTARVIKEHUOLTOSEKTORIN POOLIT Valmiuspäällikkö Aili Kähkönen. Elintarvikehuoltosektorin poolit

ELINTARVIKEHUOLTOSEKTORIN POOLIT Valmiuspäällikkö Aili Kähkönen. Elintarvikehuoltosektorin poolit ELINTARVIKEHUOLTOSEKTORIN POOLIT Valmiuspäällikkö Aili Kähkönen Elintarvikehuoltosektorin poolit Alkutuotanto pooli Kauppa- ja jakelupooli Elintarviketeollisuuspooli KOVAtoimikunta 14 aluetta Toimikunta

Lisätiedot

Lausuntoyhteenveto rahoitussektorin operatiivisen riskin hallintaa koskevista määräyksistä ja ohjeista

Lausuntoyhteenveto rahoitussektorin operatiivisen riskin hallintaa koskevista määräyksistä ja ohjeista Muistio 1 (5) Lausuntoyhteenveto rahoitussektorin operatiivisen riskin hallintaa koskevista määräyksistä ja ohjeista Kooste lausunnoissa esitetyistä kommenteista Finanssivalvonnan vastaus Yleisiä kommentteja

Lisätiedot

Sopimuksiin perustuva toiminnan jatkuvuuden hallinta

Sopimuksiin perustuva toiminnan jatkuvuuden hallinta Sopimuksiin perustuva toiminnan jatkuvuuden hallinta Haasteena verkoston toimintavarmuuden kehittäminen Ohjaus heikkenee Häiriö toimijan toiminnassa vaikuttaa verkoston toiminnan jatkuvuuteen 2 Vaatimuksia

Lisätiedot

Miten suojautua nykyisiltä tieto- ja kyberuhilta? Petri Vilander, Kyberturvallisuuspäällikkö, Elisa Oyj

Miten suojautua nykyisiltä tieto- ja kyberuhilta? Petri Vilander, Kyberturvallisuuspäällikkö, Elisa Oyj Miten suojautua nykyisiltä tieto- ja kyberuhilta? Petri Vilander, Kyberturvallisuuspäällikkö, Elisa Oyj Kyberturvallisuus toiminta Valtio Kyberturvallisuuden poliittinen ohjaus kuuluu valtioneuvostolle,

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen liikennestrategian tavoitteista ja linjapäätöksistä. Kehittämisjohtaja Matti Tunkkari, puh. 02 761 1101

Lausunto Varsinais-Suomen liikennestrategian tavoitteista ja linjapäätöksistä. Kehittämisjohtaja Matti Tunkkari, puh. 02 761 1101 Kaupunginhallitus 360 07.10.2013 Kaupunginhallitus 202 09.06.2014 Lausunto Varsinais-Suomen liikennestrategian tavoitteista ja linjapäätöksistä 526/08.00.00/2014 Kh 07.10.2013 360 Kehittämisjohtaja Matti

Lisätiedot

Ulkoasiainvaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle

Ulkoasiainvaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Ulkoasiainvaliokunta 16.9.2011 2010/0273(COD) LAUSUNTOLUONNOS ulkoasiainvaliokunnalta kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle ehdotuksesta Euroopan

Lisätiedot

Sähkö- ja teleyritysten yhteistoiminnasta. Veli-Pekka Kuparinen, valmiuspäällikkö

Sähkö- ja teleyritysten yhteistoiminnasta. Veli-Pekka Kuparinen, valmiuspäällikkö Sähkö- ja teleyritysten yhteistoiminnasta Veli-Pekka Kuparinen, valmiuspäällikkö Viestintä- ja sähkönjakeluverkkojen keskinäset riippuvuudet Raportti laadittu projektiryhmässä, jonka jäsenet olivat sähköyhtiöistä

Lisätiedot

Pääesikunta, logistiikkaosasto

Pääesikunta, logistiikkaosasto Pääesikunta, logistiikkaosasto Sotilaallinen huoltovarmuus MTS -seminaari, 23.5.2019 Huoltovarmuus - määritelmiä Huoltovarmuus (L1390/1992, Laki huoltovarmuuden turvaamisesta) Väestön toimeentulon, maan

Lisätiedot

Maakuntien asema ja rooli varautumisen toimijoina

Maakuntien asema ja rooli varautumisen toimijoina Maakuntien asema ja rooli varautumisen toimijoina Maakunnat varautumisen toimijoina -seminaari 26.9.2017 Varautumispäällikkö Jussi Korhonen, sisäministeriö Maakuntauudistuksen valmius- ja varautumistehtävien

Lisätiedot

1. Johtaminen ja riskienhallinta 2. Toiminnan jatkuvuuden hallinta 3. Turvallisuus kehittämisessä 4. Turvallisuuden ylläpito 5. Seuranta ja arviointi

1. Johtaminen ja riskienhallinta 2. Toiminnan jatkuvuuden hallinta 3. Turvallisuus kehittämisessä 4. Turvallisuuden ylläpito 5. Seuranta ja arviointi Nimeämispyyntö 1 (2) VM/2155/00.01.00.01/2016 Liite 1 Liite 2 25.01.2017 Julkinen JulkICT Kimmo Rousku Nimeämispyyntö Julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän sihteeristöön (VAHTIsihteeristö)

Lisätiedot

Uusi Seelanti. katju.holkeri@vm.fi

Uusi Seelanti. katju.holkeri@vm.fi Uusi Seelanti katju.holkeri@vm.fi Tavoite 1 Haluttu työnantaja Varmistaa, että valtionhallinto on työnantajana houkutteleva hyville, sitoutuneille työntekijöille. Tavoite 2 Erinomaiset virkamiehet Luoda

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN VARAUTUMISPÄIVÄ HELSINKI YHTEISKUNNAN TALOUDELLINEN VARAUTUMINEN. Pooliorganisaation toiminnasta

VALTAKUNNALLINEN VARAUTUMISPÄIVÄ HELSINKI YHTEISKUNNAN TALOUDELLINEN VARAUTUMINEN. Pooliorganisaation toiminnasta VALTAKUNNALLINEN VARAUTUMISPÄIVÄ HELSINKI 17.5.2016 Toimitusjohtaja Raimo Luoma: YHTEISKUNNAN TALOUDELLINEN VARAUTUMINEN Pooliorganisaation toiminnasta Sodanjälkeisen, modernimman huoltovarmuustyön lähtölaukauksena

Lisätiedot

Onko harvaan asutuilla seuduilla sijaa sisäisen turvallisuuden ohjelmassa?

Onko harvaan asutuilla seuduilla sijaa sisäisen turvallisuuden ohjelmassa? Onko harvaan asutuilla seuduilla sijaa sisäisen turvallisuuden ohjelmassa? Valtakunnallinen harvaan asuttujen alueiden turvallisuusseminaari Mikkeli 29.1.2013 Ari Evwaraye Sisäministeriö 29.1.2013 Sisäisen

Lisätiedot

Julkisen hallinnon tietoliikennepalvelulinjaukset. Yhteenveto. Linjausten tarkoitus ja kohdealue. Väestorekisterikeskus. Lausunto

Julkisen hallinnon tietoliikennepalvelulinjaukset. Yhteenveto. Linjausten tarkoitus ja kohdealue. Väestorekisterikeskus. Lausunto Väestorekisterikeskus Lausunto 07.09.2018 VRK/3921/2018 Asia: VM/275/00.01.00.01/2018 Julkisen hallinnon tietoliikennepalvelulinjaukset Yhteenveto Linjausten yhteenvedossa todetaan muun muassa, että: Linjausten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Tietoturvapolitiikka

Espoon kaupunki Tietoturvapolitiikka Tietoturvapolitiikan käsittely: Tarkastettu Tietoturvaryhmä 07.01.2016 27.01.2016 Hyväksytty Kaupunginhallitus pp.kk.2016 Tietoturvapolitiikan muutokset: Päiväys / Tekijä Kohta Muutoksen kuvaus 28.01.2016

Lisätiedot

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön strategia 2025 Turvalliseen huomiseen Visio Suomessa asuvat turvallisuustietoiset ja -taitoiset ihmiset ja yhteisöt turvallisessa ympäristössä. Toiminta-ajatus on osaltaan

Lisätiedot

Ajankohtaista varautumisesta ja Jäätyvä 2018 kokemukset

Ajankohtaista varautumisesta ja Jäätyvä 2018 kokemukset Julkinen Käyttötoimikunta 27.11.2018 Arto Pahkin Ajankohtaista varautumisesta ja Jäätyvä 2018 kokemukset AJANKOHTAISTA VARAUTUMISESTA Energia-alan varautumispäivä 15.11.2018 VANTAA Tilaisuudessa kuultiin

Lisätiedot

Vihdin kunnan tietoturvapolitiikka

Vihdin kunnan tietoturvapolitiikka Vihdin kunnan tietoturvapolitiikka Kunnanhallitus 2.3.2015 50, liite 2 Kunnan johtoryhmä 18.11.2014 Tietohallinnon ohjausryhmä (Thor) 24.9.2014 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Mitä tietoturvallisuus on?...

Lisätiedot

HE 61/2018 vp: Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan virastouudistus. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 9.5.

HE 61/2018 vp: Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan virastouudistus. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 9.5. HE 61/2018 vp: Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan virastouudistus Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta 9.5.2018 Miten Suomi säilyttää kilpailukykynsä muuttuvassa maailmassa? Digitalisaatio

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Valtuusto 08.06.2015 Sivu 1 / 1. 96 Valtuustokysymys kyberturvallisuuden järjestämisestä ja uhkiin varautumisesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Valtuusto 08.06.2015 Sivu 1 / 1. 96 Valtuustokysymys kyberturvallisuuden järjestämisestä ja uhkiin varautumisesta Valtuusto 08.06.2015 Sivu 1 / 1 1909/07.01.00/2015 Kaupunginhallitus 189 25.5.2015 96 Valtuustokysymys kyberturvallisuuden järjestämisestä ja uhkiin varautumisesta Valmistelijat / lisätiedot: Juha Kalander,

Lisätiedot

Tampereen kaupungin paikkatietostrategia 2013 2015. Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungin paikkatietostrategia 2013 2015. Tampereen kaupunki Tampereen kaupungin paikkatietostrategia 2013 2015 Tampereen kaupunki 28.3.2013 TAMPERE Tampereen kaupungin paikkatietostrategia 1 PAIKKATIETO JA PAIKKATIETOINFRASTRUKTUURI KÄSITTEENÄ Paikkatiedolla tarkoitetaan

Lisätiedot

Suomen kulttuurilaitokset

Suomen kulttuurilaitokset Suomen kulttuurilaitokset Kurssi, kevät 2001 Moskovan yliopisto Leena Kononen Tiedonhaku Suomesta Julkisten viranomaisten, valtion ja kuntien keskeiset palvelut sekä keskeiset julkiset tiedot löytyvät

Lisätiedot

Suomen kyberturvallisuusstrategia

Suomen kyberturvallisuusstrategia Suomen kyberturvallisuusstrategia Valtioneuvoston periaatepäätös 24.1.2013 1 Sisällys 1. Johdanto...1 2. Kyberturvallisuuden visio...3 3. Kyberturvallisuuden johtaminen ja kansallinen koordinaatio...4

Lisätiedot

Operatiivisen riskin hallintaa koskeva MOK- luonnos

Operatiivisen riskin hallintaa koskeva MOK- luonnos Lausunto 1 (5) Finanssivalvonnalle Operatiivisen riskin hallintaa koskeva MOK- luonnos 1. Yleisiä näkökohtia Luonnoksessa ehdotetaan suosituksia poikkeusoloihin varautumista koskeviin kysymyksiin, joita

Lisätiedot

Ajankohtaista JulkICT:stä Kirsi Janhunen VAHTI-päivä

Ajankohtaista JulkICT:stä Kirsi Janhunen VAHTI-päivä Ajankohtaista JulkICT:stä 13.9.2016 Kirsi Janhunen VAHTI-päivä Aiheet Julkisen hallinnon verkosto vakaviin ja laajoihin häiriötilanteisiin VAHTI-sivusto uudistuu Tietoturvan kasijako uudistuu uudeksi hallintarakenteeksi

Lisätiedot

1.2 Mahdollista joustava muutos suojaustasolta toiselle tilanteen mukaan myös ylöspäin

1.2 Mahdollista joustava muutos suojaustasolta toiselle tilanteen mukaan myös ylöspäin VNK Lausunto 04.09.2018 VNK/1263/03/2018 Asia: VM/275/00.01.00.01/2018 Julkisen hallinnon tietoliikennepalvelulinjaukset Yhteenveto Linjausten tarkoitus ja kohdealue Tietoliikennepalvelulinjaukset Käytettävyys,

Lisätiedot

Sääntelyn keventäminen - hallitusohjelman kärkihankkeita

Sääntelyn keventäminen - hallitusohjelman kärkihankkeita Sääntelyn keventäminen - hallitusohjelman kärkihankkeita Susanna Metsälampi 29.10.2015 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Kärkihankkeet esityksessä Norminpurku http://www.lvm.fi/web/hanke/nor minpurku

Lisätiedot

Digitalisaatio, kyberturvallisuus ja Euroopan pohjoisten alueiden erityiskysymykset

Digitalisaatio, kyberturvallisuus ja Euroopan pohjoisten alueiden erityiskysymykset M I R V A S A L M I N E N K u n t i e n k y b e r t u r v a l l i s u u s p ä i v ä t, H e l s i n k i 1 2. 1 0. 2 0 1 7 Digitalisaatio, kyberturvallisuus ja Euroopan pohjoisten alueiden erityiskysymykset

Lisätiedot

Toimintaohjeistus. Tietoturvallisuusohjeistus TIETOTURVASUUNNITELMAT

Toimintaohjeistus. Tietoturvallisuusohjeistus TIETOTURVASUUNNITELMAT TIETOTURVALLISUUDEN KEHITTÄMINEN Opettaja: Tuija Kyrölä 040-5455465 tuija.kyrola@kolumbus.fi Toimintaohjeistus Tietoturvallisuusohjeistus I-TASO II-TASO III-TASO Ylin johto hyväksyy Konsernihallinto valmistelee

Lisätiedot

Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon aamupäivä - puheenvuoroja digitalisaation johtamisesta kyberturvallisuus & riskienhallinta

Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon aamupäivä - puheenvuoroja digitalisaation johtamisesta kyberturvallisuus & riskienhallinta Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon aamupäivä - puheenvuoroja digitalisaation johtamisesta kyberturvallisuus & riskienhallinta Kimmo Rousku, VAHTI-pääsihteeri, JulkICT-osasto Esitykseni - viisi

Lisätiedot

SPEK Strategiapäivitys kysely valtuutetuille. Valtuuston seminaari Karim Peltonen

SPEK Strategiapäivitys kysely valtuutetuille. Valtuuston seminaari Karim Peltonen SPEK Strategiapäivitys 2017 - kysely valtuutetuille Valtuuston seminaari 15.5.2017 Karim Peltonen SPEK -Strategiaprosessi 2017-2018 Asemointi Määrittely Toimeenpano 25.4.2017 Strategiakysely valtuutetuille

Lisätiedot

Täydennys Finanssivalvonnan lausuntoon luonnoksesta hallituksen esitykseksi

Täydennys Finanssivalvonnan lausuntoon luonnoksesta hallituksen esitykseksi Lausunto 1 (5) Valtiovarainministeriö Rahoitusmarkkinaosasto PL 28 00023 HELSINKI VM019:00/2013 Täydennys Finanssivalvonnan lausuntoon luonnoksesta hallituksen esitykseksi uudeksi laiksi luottolaitostoiminnasta

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

YHTEISKUNNAN TURVALLISUUSSTRATEGIA - KOMMENTTIPUHEENVUORO

YHTEISKUNNAN TURVALLISUUSSTRATEGIA - KOMMENTTIPUHEENVUORO YHTEISKUNNAN TURVALLISUUSSTRATEGIA - KOMMENTTIPUHEENVUORO Ari-Pekka Meuronen Turvallisuuspäällikkö Lappeenrannan kaupunki L A P P E E N R A N N A N K A U P U N K I 19.10.2011 1 PUHEENVUORON SISÄLTÖ Miksi

Lisätiedot

Kyber uhat. Heikki Silvennoinen, Miktech oy /Safesaimaa 6.9.2013

Kyber uhat. Heikki Silvennoinen, Miktech oy /Safesaimaa 6.9.2013 Kyber uhat Heikki Silvennoinen, Miktech oy /Safesaimaa 6.9.2013 Taustaa Kyberturvallisuus on kiinteä osa yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta Suomi on tietoyhteiskuntana riippuvainen tietoverkkojen ja -järjestelmien

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus julkisen hallinnon turvallisuusverkkotoiminnasta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään julkisen hallinnon turvallisuusverkkotoiminnasta annetun lain (10/2015) nojalla: 1

Lisätiedot

ASETTAMISPÄÄTÖS. Tavoitteena on parantaa elintarvikemarkkinoiden toimivuutta.

ASETTAMISPÄÄTÖS. Tavoitteena on parantaa elintarvikemarkkinoiden toimivuutta. Maa- ja metsätalousministeriö Ruokaosasta ASETTAMISPÄÄTÖS 26.9.2017 1568/01.01/2017 MMM032:00/2017 Elintarvikemarkkinalainsäädännön valmistelu Toimikausi 26.9.2017-31.12.2018 Tausta Tuottajan heikko asema

Lisätiedot

O 21/2016 vp Eduskunnan budjetti- ja valvontavalta

O 21/2016 vp Eduskunnan budjetti- ja valvontavalta O 21/2016 vp Eduskunnan budjetti- ja valvontavalta 1990-2020 Leena Juvonen 19.4.2017 Valtiontalouden tarkastusvirasto Eduskunnan tulee omaksua aiempaa merkittävästi aktiivisempi rooli budjetti- ja valvontavallan

Lisätiedot

Pentti Mäkinen 4.10.2007

Pentti Mäkinen 4.10.2007 Pentti Mäkinen 4.10.2007 Keskuskauppakamari kansallisen yhteistyöfoorumin puheenjohtajana Viranomaisten ja elinkeinoelämän muodostama kansallinen yhteistyöryhmä edistää suomalaisten yritysten turvallisuutta

Lisätiedot

Riski = epävarmuuden vaikutus tavoitteisiin. Valtionhallinnossa = epävarmuuden vaikutus lakisääteisten tehtävien suorittamiseen ja tavoitteisiin

Riski = epävarmuuden vaikutus tavoitteisiin. Valtionhallinnossa = epävarmuuden vaikutus lakisääteisten tehtävien suorittamiseen ja tavoitteisiin Juha Pietarinen Riski = epävarmuuden vaikutus tavoitteisiin Valtionhallinnossa = epävarmuuden vaikutus lakisääteisten tehtävien suorittamiseen ja tavoitteisiin - Voiko riski olla mahdollisuus myös lakisääteisten

Lisätiedot

Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa. ICT muutostukiseminaari neuvotteleva virkamies Jari Kallela

Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa. ICT muutostukiseminaari neuvotteleva virkamies Jari Kallela Kokonaisarkkitehtuuri julkisessa hallinnossa ICT muutostukiseminaari 8.10.2014 neuvotteleva virkamies Jari Kallela Sisältö Miksi kokonaisarkkitehtuuria tarvitaan julkisessa hallinnossa? Mitä tuloksia kokonaisarkkitehtuurista

Lisätiedot

HE 87/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 87/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 87/2000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi raittiustyölain 3 ja 10 :n ja toimenpiteistä tupakoinnin vähentämiseksi annetun lain 27 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

Turvallisuudesta kilpailuetua. Mika Susi Elinkeinoelämän keskusliitto EK Turvallisuus 2.0 valtakunnallinen turvallisuusseminaari 24.1.

Turvallisuudesta kilpailuetua. Mika Susi Elinkeinoelämän keskusliitto EK Turvallisuus 2.0 valtakunnallinen turvallisuusseminaari 24.1. Turvallisuudesta kilpailuetua Mika Susi Elinkeinoelämän keskusliitto EK Turvallisuus 2.0 valtakunnallinen turvallisuusseminaari 24.1.2019 Vastaajien profiili Tutkimuksen tulokset Turvallisuutemme on hyvällä

Lisätiedot

Varautuminen ja valmius ITÄ2017-valmiusharjoituksen asiantuntijaseminaari Kansliapäällikkö Päivi Nerg, Kuopio

Varautuminen ja valmius ITÄ2017-valmiusharjoituksen asiantuntijaseminaari Kansliapäällikkö Päivi Nerg, Kuopio Varautuminen ja valmius 2020 ITÄ2017-valmiusharjoituksen asiantuntijaseminaari Kansliapäällikkö Päivi Nerg, Kuopio 15.11.2017 Yhteiskunnan turvallisuusstrategia 2017 15.11.2017 2 Yhteiskunnan turvallisuusstrategia

Lisätiedot

Kansallisen paikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous

Kansallisen paikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous Kansallisen paikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus Patinen kokous 27.9.2013 Paikkatietostrategian päivitys Vision, tavoitteiden ja toimenpiteiden työstäminen strategiaryhmässä kesä- elokuu Esittely

Lisätiedot

Oikeudellisten asioiden valiokunta LAUSUNTOLUONNOS. sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnalle

Oikeudellisten asioiden valiokunta LAUSUNTOLUONNOS. sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnalle Euroopan parlamentti 2014-2019 Oikeudellisten asioiden valiokunta 2016/0148(COD) 16.12.2016 LAUSUNTOLUONNOS oikeudellisten asioiden valiokunnalta sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnalle ehdotuksesta

Lisätiedot

Huoltovarmuus arjen turvaksi häiriötilanteissa

Huoltovarmuus arjen turvaksi häiriötilanteissa Huoltovarmuus arjen turvaksi häiriötilanteissa Varmistamme, että yhteiskunta toimii myös häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa Me suomalaiset olemme tottuneet siihen, että arkipäiväiset asiat toimivat.

Lisätiedot

Pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksen väliarviointi PelJk

Pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksen väliarviointi PelJk Pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksen väliarviointi 2016 PelJk 18.8.2016 Palvelutasopäätös 2014-2018 Pelastustoimen palvelutasopäätös on pelastuslain 28 :n mukainen päätös alueen palvelutasosta ja suunnitelma

Lisätiedot

Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi julkisen hallinnon tiedonhallinnasta sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi julkisen hallinnon tiedonhallinnasta sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Lshp Lausunto 01.10.2018 Asia: VM183:00/2017 ja VM/1631/03.01.00/2018 Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi julkisen hallinnon tiedonhallinnasta sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Lausunnonantajan

Lisätiedot

Maksamisen nykytila ja trendit 2014

Maksamisen nykytila ja trendit 2014 Maksamisen nykytila ja trendit 2014 Maksuneuvoston työryhmä 1 Maksuneuvoston kokous 6.11.2014 Julkinen 1 Toimeksianto ja reunaehdot Maksamisen kitkat asiointitilanteiden muutoksessa Yhteiskunnan isot trendit

Lisätiedot

Maakunnan ympäristöterveydenhuollon järjestäminen ja varautuminen. Teppo Heikkilä

Maakunnan ympäristöterveydenhuollon järjestäminen ja varautuminen. Teppo Heikkilä Maakunnan ympäristöterveydenhuollon järjestäminen ja varautuminen Teppo Heikkilä Turvallisuustoimialan järjestäjän ydintehtävät 1. Liikelaitosten ohjaus a) Turvallisuustoimialan erityisyksiköt; pelastusliikelaitos

Lisätiedot

EK-ARTU. Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma. Safe Community seminaari 18.4.2013 Hamina

EK-ARTU. Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma. Safe Community seminaari 18.4.2013 Hamina EK-ARTU Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma Safe Community seminaari 18.4.2013 Hamina KyAMK Sosiaali- ja terveysala / EK-ARTU-hanke 18.4.2013 1 EK-ARTU-HANKE Etelä-Kymenlaakson kunnat Hamina,

Lisätiedot

VAK-lainsäädäännön kokonaisuudistus. Kimmo Kiiski

VAK-lainsäädäännön kokonaisuudistus. Kimmo Kiiski VAK-lainsäädäännön kokonaisuudistus Kimmo Kiiski 7.2.2019 VAK-uudistus Miksi tehdään? Mitä tehdään? Kuka tekee? Millä välineillä tehdään? Milloin tehdään? Millä tavoitteilla tehdään? Miksi uudistus? Voimassa

Lisätiedot

Sisäisen turvallisuuden ohjelman vuosiraportin sisällöstä ja valmistelusta Mikkeli Tarja Mankkinen Sisäministeriö

Sisäisen turvallisuuden ohjelman vuosiraportin sisällöstä ja valmistelusta Mikkeli Tarja Mankkinen Sisäministeriö 9.9.2013 Sisäisen turvallisuuden ohjelman vuosiraportin sisällöstä ja valmistelusta Mikkeli 5.9.2013 Tarja Mankkinen Sisäministeriö Mistä puhun Valtakunnallisen sisäisen turvallisuuden ohjelman vuosiraportin

Lisätiedot

Tietojärjestelmien varautuminen

Tietojärjestelmien varautuminen Tietojärjestelmien varautuminen Riihimäki 24.5.2005 Harri Pursiainen ylijohtaja PTS:n tietoyhteiskuntasektorin puheenjohtaja 1 Valtioneuvoston periaatepäätös yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamisesta

Lisätiedot

Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee. Varautuminen

Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee. Varautuminen Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee Varautuminen Pelastustoimen ajankohtaisseminaari 22.11.2018 Varautumisjohtaja Jussi Korhonen, SM Varautuminen: pelastustoimen uudistus ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0278/2. Tarkistus. Christel Schaldemose ja muita

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0278/2. Tarkistus. Christel Schaldemose ja muita 6.4.2016 A8-0278/2 2 Johdanto-osan A kappale A. katsoo, että sisämarkkinat ovat keskeinen unionin talouskasvua ja työpaikkojen luomista elvyttävä väline; A. katsoo, että sisämarkkinat ovat keskeinen unionin

Lisätiedot