POTILA. Master Pro ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. POTILA Tuotanto Oy Kiikostentie 7 FIN KIIKOINEN FINLAND Puh Fax.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "POTILA. Master Pro ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. POTILA Tuotanto Oy Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax."

Transkriptio

1 POTILA Master Pro ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE POTILA Tuotanto Oy Kiikostentie 7 FIN KIIKOINEN FINLAND Puh Fax Alkaen sarjanumerosta /2010

2 POTILA MASTER PRO ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit: Master Pro 7000, 8000, 9000 ja LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI LÄPI ENNEN KONEEN KÄYTTÖÖNOTTOA SISÄLTÖ: - EY - Vaatimustenmukaisuusvakuutus - Tekniset tiedot - Turvallisuusohjeet - Toimenpiteet koneen käyttökuntoon saattamiseksi - Käyttö työskenneltäessä - Kuljetusohjeet - Huolto ja säilytys - Takuuehdot KONEESSA ON ALLA OLEVAN MUKAINEN TYYPPIKILPI, MERKITSE SIIHEN KONEESSA OLEVAT TIEDOT MUISTIIN. Valmistaja Tillverkare POTILA Tuotanto Oy Kiikostentie 7 FIN KIIKOINEN FINLAND Malli / Typ Sarja / Serie Nr. Valmistusvuosi / Tillverkningsår

3 EY - VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS Konedirektiivin 2006 / 42 / EY mukaisesti voimassa 29. joulukuuta 2009 lähtien POTILA Tuotanto OY Kiikostentie 7 FIN KIIKOINEN SUOMI FINLAND vakuuttaa täten, että alla mainitut koneet täyttävät neuvoston direktiivin 2006/42/EY vaatimukset. Edellä oleva vakuutus koskee seuraavia koneita POTILA MASTER PRO 7000, 8000, 9000 ja joiden valmistusnumero on Antti Kiilo Allekirjoittanut on myös pätevä laatimaan teknisen dokumentaation edellä mainituille koneille.

4 POTILA MASTER PRO ÄKEIDEN TEKNISET TIEDOT Tyyppi Master Master Master Master Pro Pro Pro Pro Lohkojen määrä kpl Työleveys m 7,0 8,0 9,0 10,0 Piikkimäärä kpl jako 8cm Piikkiakselien määrä kpl Vetotehontarve kw hv Hydrauliikkaliitäntöjen tarve kpl 1-toimisia / kpl 2-toimisia -/2 -/2 -/2 -/2 Kuljetusleveys m 3,4 3,4 3,4 4,4 Työsyvyyden säätö M=mek. H=hydr. H H H H Pyörien määrä kpl Paino jälkiharalla kg KAIKILLE TYYPEILLE YHTEISIÄ OMINAISUUKSIA: - Etuladat 10x80 jousilla 150 leveillä kärkilapuilla - Piikit Master 1045, materiaalin poikkileikkaus 10x45 mm - Piikkijako 8 cm - 350/50-16 pyörät halkaisija 780 mm, leveys 350 mm - Valosarja LISÄVARUSTEET: - Takalata 11x45 jousilla yhteiskäytöllä etuladan kanssa tai erillisellä hydrauliikalla suoraan traktorista. - Jälkiharat φ12 mm:n piikein, jousitetut, varustettu korkeuden kampisäädöllä. - Varpajyrät φ27 cm, jousitetut, varustettu korkeuden kampisäädöllä. - Jälkivarusteita korkeintaan 2 kpl /äes - Master Strong 10x45 lisäjouset kahteen ensimmäiseen piikkiriviin - Master Solid 70 mm:n kärkiterät täysin aukottomaan muokkaukseen - Varapyörä - POTILA Ultra elektroninen työsyvyysmittari Oikeus teknisiin muutoksiin pidätetään.

5 TURVALLISUUSOHJEET Koneen käyttötarkoitus: POTILA MASTER PRO äkeet ovat tarkoitettu pellon pinnan muokkaamiseen, joka voi olla kynnetty, kultivoitu tai siinä voi olla kasvillisuutta tai kasvien osia. Konetta ei saa käyttää muuhun tarkoitukseen. - Henkilöiden oleskelu koneen päällä, työssä tai kuljetettaessa on kielletty. - Oleskelu koneen sivulohkojen lähellä on kielletty, koneen sivulohkoissa on seuraava varoitusmerkintä joka tarkoittaa: Vaaran määrittely PURISTUMISVAARA Toimenpide vaaran välttämiseksi PIDÄ TURVAETÄISYYS KONEESEEN -Koneen sivulohkojen noston ja laskun saa tehdä vain koneen ollessa paikoillaan. -Varmista, että sivulohkot ovat täysin yläasennossaan ennen liikkeelle lähtöä. -Sulje keskilohkon pyöräsylinterin sulkuventtiili ennen yleiselle tielle ajoa. -Maantiekuljetukset on tehtävä varovasti ja liikennesääntöjä noudattaen. -Konetta huollettaessa on sivulohkojen oltava alas laskettuina ja koneen tasaisella alustalla. -Koneen huoltoon on käytettävä aina alkuperäisiä varaosia. -Kone on säädettävä tämän ohjeen mukaisesti ja noudatettava sekä käytössä että huollossa tätä ohjetta.

6 TOIMENPITEET ENNEN KONEEN KÄYTTÖÖNOTTOA 1. Kiinnitä kone traktorin vetokoukkuun. Yhdistä pyörien käyttöhydrauliikan, halkaisija 19 mm (isommat) ja sivulohkojen / hydraulisten etulatojen halkaisija 14 mm (pienemmät) letkut 2-toimisiin ulosottoihin. Avaa kuljetusventtiili 4.(kuva 1.) SIIRRÄ TRAKTORI JA ÄES TASAISELLE ALUSTALLE. Laske sivulohkot, äes pitää tällöin olla kuljetusasennossa, lohkojen automaattinen lukitus aukeaa ennen kuin sivulohkot alkavat liikkua. Kuva 1. 2.LOHKOJEN KESKINÄISEN ASENNON SÄÄTÄMINEN Koneen keskilohkon korkeus sivulohkoihin nähden säädetään tangosta 2. (kuva 1.) Keskilohko säädetään samaan tasoon sivulohkojen kanssa. Tarkista säätö pellolla äestystä aloitettaessa Kuva 2. Sivulohkojen keskinäistä korkeutta voidaan säätää kiertämällä sylinterin männänvartta, kohta 5. ( kuva 2.). päätykappale on lukittava kontramutterilla. Kierrettä ei saa tulla näkyviin 10 mm enempää. Tarkista tämäkin säätö vielä pellolla.

7 Kuva 3. Koneen vaakasuoruus säädetään tangolla 1. (kuva 3.) kun tankoa pidennetään rungon etupää nousee, vastaavasti tankoa lyhennettäessä etupää laskee, kiristä lukitusmutteri lopuksi. Tarkista vaakasuoruus myös pellolla työ-olosuhteissa. ASENNON SÄÄTÖ ON TRAKTORIKOHTAINEN, SE ON TEHTÄVÄ UUDELLEEN JOS KONE KYTKETÄÄN TOISEEN TRAKTORIIN. 3. SIVULOHKOJEN ja ETULATOJEN HYDRAULIIKAN TOIMINTAPERIAATE: Etulatojen ja pyörien käytön hydraulisylinterit ovat sarjaan kytketyt, joka takaa sen, että kaikki niiden käyttämät toiminnot tapahtuvat tarkasti samaan "tahtiin". Kaikissa malleissa on automaattisesti toimivat venttiilistöt jotka ohjaavat etulata / sivulohkohydrauliikkaa. Niiden tehtävänä on jakaa saman hydrauliliitännän paine etuladoille tai sivulohkojen nostosylinterille sen mukaan onko äes työ- vai kuljetusasennossa 4.HYDRAULIIKKAPIIRIEN TASAAMINEN ja ILMANPOISTO Kun kone otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa pidemmän tauon jälkeen, on sarjaankytkettyjen sylinterien männänvarret "ajettava" hydrauliikalla täysin ulos ja pidettävä traktorin hydrauliikkavivusta painetta "päällä" minuutin ajan. Järjestelmät ovat tasaantuneet ja ilmaantuneet silloin kun sivulohkojen pyöräsylinterien männänvarret ovat ulkona 300 mm mitattaessa kiiltävää kromattua osaa. Keskilohkossa mitta on 400 mm ja etulatojen sylintereissä 250 mm. HUOM! Jos sylintereitä liikutellaan edestakaisin, sillä ei ole edellä neuvottua vaikutusta.

8 SIVULOHKOJEN LASKU ja NOSTO Sivulohkot liikkuvat vain silloin kun äes on kuljetusasennossa. Sivulohkojen käyttösylinterien hydrauliikkapiirissä on venttiili, joka säätää virtauksen siten että kumpikin sivulohko liikkuu samaan tahtiin. Sivulohkot lukitaan mekaanisilla lukitsimilla jotka toimivat samalla hydrauliikalla kuin lohkojen käyttösylinterit. SYVYYSOSOITTIMEN SÄÄTÖ Syvyyden osoitin on keskilohkossa. HUOM! Osoitin näyttää piikkien kärjen ja pyörien asennon, todellinen työsyvyys riippuu maalajista. ÄESTÄMINEN Laske sivulohkot alas. HUOMIOI TURVALLISUUS (ks. sivu 5.) Varmista, että sivulohkojen ulottuma-alue on vapaa. Muista turvaetäisyys! Tee sivulohkojen alas lasku seuraavasti: Äes on oltava mahdollisimman tasaisella alustalla kuljetusasennossa, sivulohkojen lukitukset aukeavat automaattisesti ennen lohkojen laskeutumista. Huom! Aseta sylinterien sivulohkojen puoleiset tapit soikeiden reikien keskelle hydrauliikalla. Tällöin lohkot pääsevät mukautumaan pellon pinnan mukaan

9 HYDRAULIIKKAPIIRIEN TASAUS Ennen äestyksen aloittamista on syytä ottaa tavaksi suorittaa ilmaus ja tasaus, kuten edellä on neuvottu, tällöin mahdolliset ilmakuplat poistuvat ja äes työskentelee täsmällisesti. Ilmaus ja tasaus on tehtävä sekä pyörä- että etulatapiireille. Kun se tehdään usein, riittää n sekunnin kierrätys. kuva 1. TYÖSYVYYDEN SÄÄTÖ Äkeen työsyvyys säädetään säätöklipseillä 3 (kuva 1.) Työsyvyys säädetään asettamalla sopiva määrä säätöklipsejä sylinterin rungon ja päätykappaleen väliin seuraavasti: PALAT SYVYYS 1½+1¼+ 7/8 0 cm 1½+1¼ 1 cm 1½+1 2 cm 1¼+1 3 cm 1+7/8 4 cm 1½ 5 cm 1¼ 6 cm 1 7 cm 7/8 8 cm 3/4 9 cm Kaikki pois 10 cm Todellinen syvyys on aina tarkistettava äestetystä maasta mittaamalla äkeen takaa. Tee mittaus jokaisen lohkon kohdalta. Säätö on tehtävä lohkon kovimman maalajin mukaan. Äestettäessä pehmeämpää kohtaa voidaan työsyvyyttä pienentää ajon aikana hydrauliikalla.

10 ETULATOJEN KÄYTTÖ Etuladan muokkauskulmaa on säädettävä maalajin mukaan, siten että haluttu teho saavutetaan. Sopiva käytännön ohje on kärkilappujen korkuinen multavalli ladan edessä, silloin maapartikkelit hierovat toisiinsa ja isot kokkareet murentuvat. Jos asento on liian pysty maa kerääntyy ladan eteen lisäten vetovoiman tarvetta nopeasti. Kuva 5. TAKALATOJEN KÄYTTÖ Takaladoissa voi olla joko kuvan 5. mukainen säätö joka on kytketty etulatojen käyttöön tai erillinen hydraulinen säätö, jolloin takalataa voidaan hallita täysin riippumatta muista ladoista. JÄLKIVARUSTEIDEN SÄÄTÖ Jälkiharojen asentoa voidaan säätää kohdista 5 ja 6 kuva 6. Jälkihara lajittelee hienomman maa-aineksen kylvösyvyyteen parhaiten, jos piikit ovat kohtisuoraan maahan nähden ja ajonopeus n km/h. Kohdasta 6 säädetään piikkien kulmaa. Kammella 5 voidaan säätää harojen korkeutta ja painetta maahan nähden. Harat voidaan tarvittaessa kiertää kokonaan ylös tällä kammella. Kuva 6

11 Käytettäessä jälkivarusteena varpajyrää, on sitä kuormitettava painotus-jousilla vain niin paljon, että pellon pinta tasoittuu. Jousen kireys säädetään kammella 5 kohdasta (kuva 7.) Kuva 7. Huom.Äestettäessä on suositeltavaa välttää jyrkkiä käännöksiä. Jyrkät käännökset aiheuttavat aina piikkeihin sivuttaisvoimia ja varsinkin leveillä äkeillä on mahdollista että sisäkurvin puoleiset piikit peruuttavat käännöksen aikana. Nämä seikat saattavat aiheuttaa piikin vaurioitumisen tai katkeamisen. Äes tulee nostaa ylös (esim. päisteissä tapahtuvissa) jyrkissä käännöksissä. KULJETTAMINEN Tee sivulohkojen ylösnosto seuraavasti: Nosta äes kuljetusasentoon, sivulohkot nousevat vain tässä asennossa. Lukituslaite lukitsee kummankin sivulohkon automaattisesti yläasentoonsa. Lohkot ovat kallistuneena sisään päin, tämä lisää koneen vakavuutta kuljetettaessa. Huom! Kun sivulohkot ovat lukkiutuneet, traktorin hydrauliikkaventtiiliä EI saa siirtää laskuasentoon. Se aiheuttaa lukkojen avautumisen. Sulje keskiosan pyöräsylinterissä oleva sulkuventtiili, jos kuljetat äestä yleisellä tiellä. (Ks. kuva 1. kohta 4) TARKASTA, ETTÄ ÄES ON RIITTÄVÄN PUHDAS AJAESSASI YLEISELLE TIELLE. ÄKEEN LEVEYS ON 3,4 m JA 4,4m 1000 KÄYTÄ LAIN MUKAISIA HEIJASTIMIA! Rengaspaineet: 350/ PR renkaiden maksimipaine on 4,75 bar siirtoajonopeudella 50 km/h on paineen oltava vähintään 4,0 bar Suorita siirtoajo varovasti ja liikennesääntöjä noudattaen! Liian alhainen paine ja suuri nopeus saattavat aiheuttaa rengasvaurioita!!

12 HUOLTO ja SÄILYTYS KIRISTÄ KAIKKI RUUVIT 2:n TUNNIN KÄYTÖN JÄLKEEN. Voitele koneen rasvanipat kerran käyttökaudessa. Varpajyrien rasvanipat päivittäin. Tarkasta renkaiden ilmanpaineet aina ennen muokkauskauden alkua. Ks. painetiedot edellisessä kappaleessa. Pitempiaikaista säilytystä varten kone on puhdistettava huolellisesti ja voideltava. Hydraulisylinterit tulee olla siten että kromattua männänvartta näkyy mahdollisimman vähän, näkyviin jäävät osat on suojattava vaseliinilla, tai muulla suoja-aineella. Piikeille on eduksi, jos koneen paino ei ole niiden kannatettavana. Varaosa- ja tarvikekysymyksissä on paras kääntyä koneen myyjän puoleen. Käytä vain alkuperäisiä osia. TAKUU Annamme POTILA maatalouskoneille yhden käyttökauden takuun. Takuuehdot: 1.Valmistaja korvaa takuuajan kuluessa maksutta sellaiset osat, jotka ovat tulleet käyttökelvottomaksi valmistusviasta tai vajaalaatuisesta raaka-aineesta johtuen. Takuun ulkopuolelle jäävät kuitenkin kaikki kulutusosat. 2. Takuuajan aikana koneen omistaja on velvollinen maksamaan takuukorjauksen työ- ja rahtikustannukset sekä matkoista, matka-ajasta ja asentajan päivärahoista aiheutuneet kustannukset. 3. Takuu ei korvaa vaurioita, jotka ovat aiheutuneet: virheellisestä käytöstä, puutteellisesta huollosta, ilman valmistajan lupaa tehdyistä muutoksista, liikenneonnettomuudesta tai muista tarkastusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista syistä. Takuu ei korvaa vaurioita, jotka ovat tapahtuneet käytettäessä konetta selvästi ylisuurella traktorilla. 4. Mikäli takuuaikana ilmennyt vika on korjautettu ulkopuolisella, valmistaja korvaa aiheutuneet kustannukset vain siinä tapauksessa, että tällaisesta menettelystä on sovittu etukäteen valmistajan edustajan kanssa. 5. Valmistaja ei vastaa vaurioitumisen aikaisten seisontapäivien aiheuttamista ansionmenetyksistä eikä muista välittömistä tai välillisistä tappioista, joita koneen vioittuminen on mahdollisesti aiheuttanut.

POTILA PREMIUM ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. POTILA Tuotanto OY Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax. 02 5531 385 www.potila.

POTILA PREMIUM ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. POTILA Tuotanto OY Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax. 02 5531 385 www.potila. POTILA PREMIUM ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE POTILA Tuotanto OY Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax. 02 5531 385 www.potila.fi Alkaen sarjanumerosta 15515 15 07/2013 POTILA PREMIUM ÄKEIDEN

Lisätiedot

POTILA SK ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. POTILA Tuotanto Oy Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500

POTILA SK ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE. POTILA Tuotanto Oy Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 POTILA SK ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE POTILA Tuotanto Oy Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax. 02 5531 385 Alkaen sarjanumerosta 3R3559 12 / 2010 POTILA SK ÄKEIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit:

Lisätiedot

POTILA. NOSTOLAITE KULTIVAATTOREIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit K 11, 13 ja 15

POTILA. NOSTOLAITE KULTIVAATTOREIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit K 11, 13 ja 15 POTILA NOSTOLAITE KULTIVAATTOREIDEN KÄYTTÖOHJE Mallit K 11, 13 ja 15 Kiikostentie 7 FIN-38360 KIIKOINEN FINLAND Puh. 02 5286 500 Fax. 02 5531 385 2 / 2006 POTILA NOSTOLAITEKULTIVAATTORIEN KÄYTTÖOHJE Mallit:

Lisätiedot

Käyttöohjekirja JC 3000 4000. kylvölannoitin. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa! NO: 98674304 C 26.01.10 TUME-AGRI OY

Käyttöohjekirja JC 3000 4000. kylvölannoitin. Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa! NO: 98674304 C 26.01.10 TUME-AGRI OY 1 TUME-AGRI OY NO: 98674304 C 26.01.10 Käyttöohjekirja JC 3000 4000 kylvölannoitin Alkaen valmistusnumerosta JJ 49140 Lue ohjekirja ennen koneen käyttöönottoa! 2 EY-vaatimustenmukaisuusvakuutus TUME-AGRI

Lisätiedot

HORSCH Joker 6-12 RT. Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöönottoa! Säilytä käyttöohje!

HORSCH Joker 6-12 RT. Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöönottoa! Säilytä käyttöohje! 07/2008 Uudenaikaisen maankäsitelyn ja kylvötekniikan spesialisti HORSCH Joker 6-12 RT Art.: 80801800 fi Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen käyttöönottoa! Säilytä käyttöohje! EY-vaatimustemukaisuusvakuutus

Lisätiedot

Snowek hiekoituskauhat S700 / S1000 / S1200 / S1500 / S2000 / S2500 / S3000. Itkonniemenkatu 13 70500 Kuopio Finland +358 4077 30125 info@snowek.

Snowek hiekoituskauhat S700 / S1000 / S1200 / S1500 / S2000 / S2500 / S3000. Itkonniemenkatu 13 70500 Kuopio Finland +358 4077 30125 info@snowek. KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA Snowek hiekoituskauhat S700 / S1000 / S1200 / S1500 / S2000 / S2500 / S3000 Sarjanumerosta 0814XXXX alkaen Itkonniemenkatu 13 70500 Kuopio Finland +358 4077 30125 info@snowek.fi SNOWEK

Lisätiedot

sampo SR1046X R O S E N L E W HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI

sampo SR1046X R O S E N L E W HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI sampo R O S E N L E W SR1046X HARVESTERI Käyttöohje Sampo-Rosenlew Oy PL 50 28101 PORI ALKUSANAT Tämän kirjan tarkoituksena on auttaa käyttäjää tutustumaan harvesteriin. On tärkeää, että harvesterin käyttäjä

Lisätiedot

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa.

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Hyvä matkailuvaunuilija, onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi, vaikka olisitkin

Lisätiedot

Tarkkuussilppurivaunu ES 3000 I ES 3600 I ES 4200. Käyttöohjekirja

Tarkkuussilppurivaunu ES 3000 I ES 3600 I ES 4200. Käyttöohjekirja Tarkkuussilppurivaunu ES 3000 I ES 3600 I ES 4200 Käyttöohjekirja Alkuperäiset ohjeet Painos 5 I Kesäkuu 2010 EN EC-Declaration of Conformity ES CEE Declaración de Conformidad according to Directive 2006/42/EC

Lisätiedot

145 FI-32210 LOIMAA T. +358 2 762 5900 F.

145 FI-32210 LOIMAA T. +358 2 762 5900 F. DINO 150ZX KÄYTTÖOHJE Raikkolantie 145 FI-32210 LOIMAA T. +358 2 762 5900 F. +358 2 762 7160 dino@dinolift.com www.dinolift.com 2 KÄYTTÖOHJE Voimassa valmistusnumerosta 3904 3 SISÄLLYSLUETTELO ULOTTUVUUSKAAVIO...6

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D

KÄYTTÖOHJE MB3196-FI-D KÄYTTÖOHJE FI -D Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Exigo 20 -pyörätuoli on Handicare:n valmistama. Oman

Lisätiedot

Onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Toivomme sen olevan sinulle hyvä matkakumppani vuoden parhaimpina päivinä.

Onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Toivomme sen olevan sinulle hyvä matkakumppani vuoden parhaimpina päivinä. Hyvä matkailuvaunuilija, Onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Toivomme sen olevan sinulle hyvä matkakumppani vuoden parhaimpina päivinä. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi,

Lisätiedot

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114 Croozer Kid for Croozer Kid for 3-in- Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry KÄYTTÖOHJE SUOMI Tuotenro: 4 00 4 www.croozer.eu JULKAISUTIEDOT Julkaisija: Zwei plus zwei GmbH Oskar-Jäger-Str. 5 5085 Köln

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3197-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta! Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-sarjan pyörätuolien perusominaisuuksia. Oman turvallisuutesi vuoksi ja jotta saisit kaiken hyödyn

Lisätiedot

GS 180E - GS 200E KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS

GS 180E - GS 200E KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS GS 180E - GS 200E FIN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS 1 2 3 4 5 6 7 3 8 9 10 11 12 14 13 15 16 18 4 17 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 5 ALKUPERÄISEN OHJEEN KÄÄNNÖS JOHDANTO Koneen asianmukaisen käytön varmistamiseksi

Lisätiedot

Junkkari PUMPPUHAPOTIN

Junkkari PUMPPUHAPOTIN Junkkari PUMPPUHAPOTIN HP-5 HP-20 PUMP04SU KÄYTTÖOHJE- JA VARAOSALUETTELO 62375 YLIHÄRMÄ FINLAND TEL. +358-(0)6-4835111 FAX +358-(0)6-4846401 SIVU 1 SISÄLLYSLUETTELO 2 2 ARVOISA ASIAKAS 2 2.1 Varoitusmerkki

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MB3195-FI-B

KÄYTTÖOHJE MB3195-FI-B KÄYTTÖOHJE FI -B Johdanto Onnittelut uuden pyörätuolin johdosta Laatu ja toimivuus ovat kaikkien Handicare-pyörätuolien perusominaisuuksia. Exigo 10 -pyörätuoli on Handicare: n valmistama. Oman turvallisuutesi

Lisätiedot

ESC 214/214z/216/216z

ESC 214/214z/216/216z ESC 214/214z/216/216z 07.09 - Käyttöohjeet 51189038 11.14 s ESC 214 ESC 214z ESC 216 ESC 216z Vaatimustenmukaisuusvakuutus Jungheinrich AG, Am Stadtrand 35, D-22047 Hamburg Valmistaja tai tämän yhteisön

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TRIMMERI/TRIMMAUSSAHA

KÄYTTÖOHJE TRIMMERI/TRIMMAUSSAHA KÄYTTÖOHJE TRIMMERI/TRIMMAUSSAHA ECHO GT-2150 GT-2150SI VAROITUS VAARA LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE TARKASTI LÄPI ENNEN KUIN ALOITAT TRIMMERIN/TRIMMAUSSAHAN KÄYTÖN. TURVAMÄÄRÄYKSIÄ ON EHDOTTOMASTI NOUDATETTA- VA!

Lisätiedot

FKS 1600 Pro LEVYSIRKKELI KÄYTTÖOHJE

FKS 1600 Pro LEVYSIRKKELI KÄYTTÖOHJE FKS 1600 Pro LEVYSIRKKELI KÄYTTÖOHJE Johdanto Hyvä asiakas! Kiitos, että olet valinnut yrityksemme tuotteen. Tämä käyttöohje on laadittu yksinomaan asiakkaitamme varten. Tästä käsikirjasta löydät tiedot,

Lisätiedot

Rider 16. Käyttöohje 101 91 33-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Rider 16. Käyttöohje 101 91 33-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Rider 16 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. 101 91 33-11 SISÄLTÖ Käyttöohje Rider 16 Johdanto... 2 Ajo ja kuljetus yleisellä tiellä... 2 Hinaus...

Lisätiedot

Käyttöohje Rider ProFlex 21 AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje Rider ProFlex 21 AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje Rider ProFlex 21 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Sisällysluettelo Tämä käyttöohje koskee mallia Rider ProFlex 21 AWD Johdanto...3

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 433 809 07 -FIN -12.05-0.05 Printed in Germany

KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 433 809 07 -FIN -12.05-0.05 Printed in Germany KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50 433 809 07 -FIN -12.05-0.05 Printed in Germany 33 Uusi HATZ -dieselmoottori on valmiina käyttöösi Laitevalmistaja on suunnitellut ja testannut moottorin

Lisätiedot

COROB TM BIAXO. Sekoittaja Käyttöohje. Versio 2.0 RI (2007)

COROB TM BIAXO. Sekoittaja Käyttöohje. Versio 2.0 RI (2007) COROB TM BIAXO Sekoittaja Käyttöohje Versio 2.0 RI (2007) CPS Color Equipment Oy COROB TM Biaxo Käyttöohje Versio 2/07 revi COPYRIGHT 2007, CPS Color Equipment Oy Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän materiaalin

Lisätiedot

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 4 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE 5 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT 6 TURVALLISUUS - Esipuhe 7 - Ajoneuvon

Lisätiedot

RUISKUTUS- JA KASTELUJÄRJESTELMÄT BRAVO 201

RUISKUTUS- JA KASTELUJÄRJESTELMÄT BRAVO 201 ARAG RUISKUTUS- JA KASTELUJÄRJESTELMÄT BRAVO 201 HUOMIO! Lue huolto- ja käyttöopas huolellisesti. ARAG ei vastaa vaurioista jotka aiheutuvat virheellisestä asennuksesta tai käytöstä. VAROITUS! Taataksesi

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING 2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Malli AF (6 ~36 ) MXR-laakerit 2001 Goulds Pumps, Inc. Goulds Pumps Pumpun turvallisuusohjeet Turvavarusteet: Eristetyt työkäsineet kun käsitellään kuumia laakereita

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTOKÄSIKIRJA INNOVA 55B PAINOS. 03-2013. KÄYTTÖOHJE ALKUPERÄINEN Dok. 10035670 Ver. AC

KÄYTTÖ- JA HUOLTOKÄSIKIRJA INNOVA 55B PAINOS. 03-2013. KÄYTTÖOHJE ALKUPERÄINEN Dok. 10035670 Ver. AC KÄYTTÖ- JA HUOLTOKÄSIKIRJA INNOVA 55B PAINOS. 03-03 FI KÄYTTÖOHJE ALKUPERÄINEN Dok. 0035670 Ver. AC Tässä julkaisussa olevat kuvaukset eivät ole sitovia. Yritys varaa oikeuden tehdä muutoksia milloin tahansa

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS LR 38 P - G 38 P FIN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ALKUPERÄISEN OHJEEN KÄÄNNÖS JOHDANTO Koneen asianmukaisen käytön varmistamiseksi ja onnettomuuksien välttämiseksi

Lisätiedot