Vihreän elinkaaren turvavalojärjestelmä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vihreän elinkaaren turvavalojärjestelmä."

Transkriptio

1

2 Vihreän elinkaaren turvavalojärjestelmä. Neptolux on turvavalojärjestelmien ympäristömyönteisen tuotesuunnittelun (Design for Environment, DfE) edelläkävijä maailmassa ottaessaan tuotekehityksessään ensisijaisesti huomioon ympäristölliset arvot. Järjestelmä rakentuu led -pohjaisiin ratkaisuihin, joissa on huomioitu koko turvavalojärjestelmän käyttöikä asennuksesta laitteiston uudelleen käyttöön elinkaaren lopussa. Neptolux turvavalojärjestelmissä on käytetty materiaaleja, jotka ovat täysin kierrätettävissä eivätkä aiheuta luonnolle ylimääräistä kuormitusta. Sadan valaisimen järjestelmä Vuosittaiset CO 2 päästöt (kg)* ja energiankulutus (kwh) 8W loisteputki Ainutlaatuisen heikkovirtapohjaisen ratkaisun ansiosta kaapelointikulut vähenevät asennusvaiheessa 70 % vanhoihin keskusakustopohjaisiin järjestelmiin verrattuna. Neptolux -turvavalojärjestelmässä voidaan käyttää valaisinkohtaisen varavoimalähteen ansiosta normaalia paloilmoitinkaapelointia raskaan palonkestävän FRH -kaapelin sijaan. Asennuskustannukset konfigurointeineen ovat oleellisesti pienemmät perinteisiin järjestelmiin verrattuna ainutlaatuisen opastavan ohjelmiston avulla. LED 230V Neptolux -turvavalojärjestelmän ympäristöystävällisyys näkyy erityisesti järjestelmän käyttöön ja ylläpitoon liittyvissä energiakuluissa ja CO 2 -päästöissä. Viereisessä taulukossa on vertailtu loisteputkiin perustuvien turvavalojärjestelmien ja Neptolux -turvavalojärjestelmän energiankulutusta ja CO 2 -päästöjä vuositasolla sadan valaisimen järjestelmässä. 2354,69 kg 784,90 kg Neptolux 98,11 kg kwh 3504 kwh 438 kwh * 224g / kwh (VTT 2010)

3 Neptoluxin edut: Ympäristöystävällinen energiakuluissa ja CO 2 -päästöissä Kustannustehokas järjestelmä toteutuksessa ja ylläpidossa Suunnittelussa ei tarvita monimutkaisia mitoituksia Opaste- ja turvavalot samassa väylässä Helppo asennettavuus Ei kallista palonkestävää kaapelointia Väylän pituus 500/1000m Yhteen väylään jopa 127 valaisinta Huippuluokan toimintavarmuus valaisinkohtaisen varavoimalähteen avulla Helppo huoltaa ja ylläpitää Järjestelmässä automaattitestaus Vanha järjestelmä on helposti päivitettävissä osoitteelliseksi ilman lisäkaapelointia täyttää mm. standardit EN :1998 EN 1838 EN EN 54:18 EN 54:4 Neptolux -turvavalojärjestelmän suunnittelussa on myös panostettu käyttöturvallisuuteen ja käyttäjäystävällisyyteen. Järjestelmään on rakennettu sisäinen valvontajärjestelmä, joka tarkkailee keskeytyksettä valaisimien ledien ja akkujen kuntoa. Tarvittaessa järjestelmä antaa yksilöidyn tiedon tilanteesta paikallisesti käyttölaitteelle tai siirtää ne edelleen huoltoliikkeen valvomoon atk-verkon kautta tai gsmpohjaisesti. Grafiikkaohjelman avulla voidaan tilatiedot liittää pohjakuviin osoitteellisina hälytyspisteinä. Neptolux -järjestelmän turvavalot voidaan asentaa myös Prodex -paloilmoitinjärjestelmään. Kyseinen integroitu paloilmoitin/turvavalojärjestelmä PRODEX FirEscape pystyy palohälytystilanteessa ohjaamaan poistumisreittivalaistuksella ihmisiä ulos rakennuksesta.

4 Energiankulutus ja CO 2 päästöt Neptolux -opastevalaisin kuluttaa tehohäviöineen vain alle 0,3W. Vastaavan 8 watin loisteputki opastevalaisimen kulutus on noin 12W. 230V led-valaisimiin nähden Neptolux tuotteiden energiasäästö on yli 70%. Pienempi energiankulutus merkitsee suorassa suhteessa pienempiä CO 2 päästöjä. Esimerkiksi korvaamalla 100 kpl 230V:n loisteputkiopasteita Neptoluxin led-pohjaisilla opastevaloilla CO 2 -päästöt pienenevät vuositasolla 2100 kiloa! Rahallinen säästö on noin 800 vuodessa. Poistumisvalojen edelläkävijä Neptolux on älykäs poistumisvalojärjestelmä. Valojen kaapelointi tehdään ns. puurakenteen mukaan, jolloin runkokaapelista voidaan erotella useita haaroja kiinteistön eri kerroksiin ja tiloihin. Ohjelmoitavuutensa ansiosta opaste- ja turvavalot voidaan asentaa vapaasti väylään ilman ryhmittelyä opaste- ja turvavalaistukseen. Keskuslaite seuraa jatkuvasti valaisimien kuntoa ja tekee säännöllisesti tarvittavat lakisääteiset määräaikaiskokeet. Järjestelmien kustannusvertailu 10 vuoden aikana (150 opastevaloa, 350 turvavalaisinta. Sähkön hinnalla 2007) Perinteinen järjestelmä Neptolux Valaisimen valon voimakkuuden säätö ja tarkkailu Neptolux-valaisimissa käytetään useita ledejä, jotta tarvittava valovoima saadaan mahdollisimman pienellä polttovirralla. Enimmilläänkin ledin polttovirta on vain 80% ledvalmistajien suositusvirroista ja näin on saatu valaisimen tehonkulutus pieneksi ja käyttöikä erittäin pitkäksi ,00 840,00 Vuosi- ja kuukausitestit ,00 Valonlähteiden kustannukset töineen 3 573, ,00 Akkukustannukset töineen 3 200, ,12 Energiakustannukset / 10 vuotta 577, ,12 Kokonaiskulut / 10 vuotta 8 155,10 Useamman ledin käyttö valaisimessa on myös turvallisuustekijä, sillä yhden ledin vioittuminen ei aiheuta koko valaisimen pimenemistä. Neptolux valaisimissa on nerokas valovoiman säätö- ja tarkkailujärjestelmä, joka huomatessaan yhden tai useamman ledin rikkoutumisen nostaa muiden ledien valovoimakkuutta.

5 Huippuluokan toimintavarmuutta Neptolux -valaisimet kytketään uuden ajattelutavan mukaan asennus kustannuksia alentavaan KLMA 2 x 0,8 + 0,8 -kaapeliin, jota käytetään perinteisesti myös paloilmoitinjärjestelmissä. Kaikki Neptolux -valaisimet ovat akkuvarmennettuja. Valaisimet toimivat tilanteessa kuin tilanteessa, vaikka keskuslaite vioittuisi toimintakyvyttömäksi tai väyläkaapeli katkeaisi. Neptolux -turvavalojärjestelmä täyttää kaikki turvavalojärjestelmästandardit mm. EN 50172:n ja EN 1838:n Järjestelmä on toiminnoiltaan uusi ja ainutlaatuinen koko maailmassa. metriä metriä 0,5 lx NA88 asennuskorkeus 8 metriä 2 lx 5 lx NF68 asennuskorkeus 3,5 metriä, 12 m välit > 2 lx > 1 lx Helppo ja nopea asennus tuo säästöjä Asentajaystävälliset turvavalaisimet kiinnitetään kirjaimellisesti kädenkäänteessä. Kaapelointi ja valaisinkannat voidaan asentaa etukäteen ja rakennustöiden loppuvaiheessa kiinnittää valaisimet kantoihin. Tällöin laitteita ei tarvitse suojata rakennusvaiheen pölyltä, lialta ja kolhiintumiselta. Valokäytävä NF68-turvavalaisimien asennusväli voi olla 11 metriä 3 metrin asennuskorkeudella. Valaisimissa on yksi teholed, joka heijastaa linssin avulla valon lattiatasoon suorakaiteen muotoisesti. Perinteiseen spottivaloon verrattuna NF68 valaisee yhtenäisen polun sekä pituus- että leveyssuunnassa. Turvavalaistuksen kirkkaus on poistumisreitillä vähintään 2 luxia. Valaisimet soveltuvat käytäville sekä muille kulkureiteille. Yksi keskus kaksi järjestelmää Integrointi PRODEX FirEscape -keskukseen Hedengren Securityn valmistama PRODEX FirEscape on monivalvontakeskus, joka yhdistää paloilmoitin- ja turvavalojärjestelmät yhdeksi kokonaisuudeksi samaan kaapeliin ja valvontaan. Yhteiseen järjestelmään voidaan asentaa Neptolux -turvavalojen lisäksi mm. savuilmaisimia, palopainikkeita, sireeniä, vilkkuja ja ohjausyksiköitä. Keskukseen voidaan liittää jopa 500 pistettä. Järjestelmään saa optiona evakuointia ohjaavan toiminnon. Muuttuvasymboliset opastevalaisimet ohjaavat turvallisimmille poistumisreiteille ja varoittavat jos poistuminen johonkin tiettyyn suuntaan palon vuoksi vaarantuu. PRODEX FirEscape on käytössä edullinen ja toimintavarma jännitekatkostenkin aikana. Järjestelmä on palkittu parhaana evakuointipuolen uutuusratkaisuna Birminghamin kansainvälisillä FIREXturvallisuusmessuilla 2011 ja Sähkö, Tele, Valo ja AV 2010 messuilla kunniamaininnalla.

6 Järjestelmärakenne Neptolux tuo uusimman tekniikan uusine mahdollisuuksineen poistumistievalaistukseen. Neptolux-turvavalojärjestelmän sydämenä toimii turvavalokeskus NEPTO-254, jonka kahteen osoiteväylään voidaan liittää yhteensä 254 kpl opaste- ja/ tai turvavalaisinta. Neptolux-turvavalojärjestelmässä sekä opaste- että turvavaloissa valolähteenä toimii LED (Light Emitting Diod), joka takaa opastekäytössä n. 10 vuoden käyttöiän valolähteelle. Turvavalaisimien osalta valolähteen käyttöikä noudattaa rakennuksen elinkaarta. Opastevalojen ainutlaatuisen Flex-it saranoinnin ansioista sama valaisin voidaan sijoittaa niin seinälle kuin kattoon. Laitteistoa ohjataan modernilla, pienikokoisella, graafisella näytöllä varustetulla NEPTO-KLG -käyttölaitteella. Käyttölaitteen näytöltä on luettavissa hälyttäneen tai vioittuneen valaisimen osoite ja sijaintitieto valitulla kielellä. Keskuksen kielivaihtoehdot ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Englanti ja Eesti. Ylläpito Turvavalojärjestelmien standardissa EN on kiinnitetty erityistä huomiota turvavalojärjestelmien käyttökunnon varmistamiseen. Järjestelmä tulee testata säännöllisesti vähintään kerran kuussa. Neptolux-turvavalojärjestelmän keskusyksikkö tarkkailee ja testaa koko ajan järjestelmän kuntoa automaattisesti. Toimenpiteistä jää tiedot keskuksen muistiin ja vika/hälytystiedot näytetään käyttölaitteen näytössä. GSM NEPTO-254 -turvavalojärjestelmän vastuullinen seuranta voidaan hoitaa ajasta ja paikasta riippumattomasti GSM-hälytyksensiirtolaitteella. Järjestelmän vikatiedot on helposti ohjattavissa loppukäyttäjän tai huoltoyhtiön GSM-numeroihin. Halutuista numeroista voidaan muodostaa ns. hälytysrinki, jolla turvataan tiedon perille meno sellaisissa tapauksissa, joissa avainhenkilö on puhelimen kantaman ulkopuolella. HedGraphics Järjestelmä on yhdistetty kolmitasoiseen HedGraphics hälytysgrafiikkaohjelmistoon, jonka avulla vioittunut laite voidaan paikantaa asteittain alkaen karttanäkymältä tarkentuen tilakohtaiseen kuvaan. Ohjelmisto on ideaalinen etävalvonnan tarpeisiin ja sitä voidaan käyttää myös muiden Hedengren Securityn turvallisuusjärjestelmien kanssa. HEDSAM -kulunvalvontajärjestelmä HHL -murtohälytysjärjestelmä PRODEX -paloilmoitinjärjestelmä Kaapelointi Neptolux-järjestelmän kaapelointi on helppoa ja nopeaa suorittaa kaapelilla KLMA 2 x 0,8 + 0,8. Järjestelmään ei tarvitse rakentaa silmukkaa ja johdotus on jaettavissa haluttaessa esim. kerroksittain tai alueittain. Poistumisvalaisimet ovat kytkettävissä vapaasti rinnan, ilman ryhmittelyä opaste- ja turvavalaistukseen. Neptoluxin asennuskanta-ajattelu mahdollistaa kaapeloinnin kytkennän jo ennen valaisimien varsinaista asennusta! Valaisimet voidaan asentaa kantaosaan helposti kiertämällä halutulla hetkellä, rakennusteknisten töiden edistymisen mukaan, ilman kytkentätöitä. Valvomo Neptolux-turvavalojärjestelmän hälytykset ja vikatiedot voidaan liittää HHL-grafiikkaohjelman pohjakuviin hälytyspisteinä, osana koko kiinteistön turvallisuus-ratkaisua. Valvomosta pystytään myös NEPTO- INSTALL -ohjelman kautta ylläpitämään Neptolux-turvavalojärjestelmää. Korkean tilan turvavalaisin Kahdella teholedillä varustetulla NA88 -turvavalaisimella päästään jopa 18 metrin asennuskorkeuteen Yleisvalo Vaikeakulkuisiin ja huonosti valaistuihin uloskäynteihin voidaan asentaa askelvalaisimia. Yleisvalot ovat myös osoitteellisia ja led-pohjaisia.

7 Opastevalaisin Opastevalojen kirkkautta voidaan säätää olosuhteiden mukaan. Valmiustilassa valaisimien sähkönkulutus on pientä LED-tekniikan ansiosta. Jos poistumistievalaistus koetaan häiritseväksi, voidaan kirkkautta himmentää. Tarvittaessa valot kirkastuvat uudelleen automaattisesti. Turvavalaisin Valaisimissa on yksi teholed, joka heijastaa linssin avulla valon lattiatasoon suorakaiteen muotoisesti. Käyttölaite Valaisimien toimintoja voidaan ohjata ja testata keskitetysti yhdeltä käyttölaitteelta.

8 Tuotteet Nepto-keskusyksiköt NEPTO-LITE turvavalokeskus valaisimia: 60 kpl osoitteellisia turva- ja opastevaloja I/O-lähtöjä: 1 kpl relelähtö liitäntäjännite 29 VAC (150 VA) nimellisjännite 12 VDC mitat 270 x 350 x 84 mm NEPTO-127 turvavalokeskus Turvavalokeskus 127 osoitteelliselle turva- ja opastevalolle. Sähkökatkoksissa valaisimet toimivat oman akustonsa varassa. 127 kpl osoitteellisia turva- ja opastevaloja I/O-lähtöjä: 1 kpl relelähtö liitäntäjännite 35 VAC/120 VA nimellisjännite 24 VDC/2,5 A mitat 270 x 350 x 84 mm NEPTO-254 turvavalokeskus Osoitteellinen turvavalokeskus 254 turva- ja/ tai opastevalolle. Kaikki tapahtumatiedot taltioituvat keskusyksikön muistiin, josta ne on luettavissa käyttölaitteelle NEPTO-KLG:n käyttöön. 254 kpl osoitteellisia turva- ja/tai opastevaloja sisäinen akusto: 7,2 Ah I/O-lähtöjä: 1 kpl relelähtö ja 7 kpl digilähtöjä modeemiliitäntä RS-232 käyttölaiteliitäntä RS-485/9600 baud tapahtumamuisti: 500 tapahtumaa liitäntäjännite 29 VAC (150 VA) nimellisjännite 12 VDC mitat 295 x 475 x 100 mm NL-KLG käyttölaite Graafisella näytöllä varustettu käyttölaite NEPTO-254-turvavalokeskukselle. näyttö: grafiikkanäyttö 128 x 64 pikseliä näytön katselualue 60,0-32,5 mm tarkoitettu NEPTO-254 keskukselle nimellisjännite 12 VDC mitat 147 x 144 x 29 mm kotelo NEPTO POWER V:n keskus Väyläohjattu 230 V/500 W keskus, joka toimii osoitteellisen Neptolux-järjestelmän kanssa. hakkuripohjainen virtalähde riviliitin kytkennät lähdöille, maks. 2,5 mm² lähdöt: 6 kpl, 2 A lasiputkisulakkeet akusto: 2 kp l 42 Ah/1 h varoaika optiona turvavalaisimien ryhmäkohtainen valvonta Nepto-ohjelmistot Hedgraphics hälytysgrafiikka ohjelmisto HedGraphics on monipuolinen usean järjestelmän yhteinen hälytysgrafiikkaohjelmisto. Siihen voidaan liittää hälytykset HHL-rikosilmoitus-, Prodex-paloilmoitus-, Hedsamkulunvalvonta- ja Neptolux-turvavalojärjestelmistä. Hälytysten lisäksi HedGraphics -grafiikkaohjelmasta voidaan suorittaa yksinkertaisia hälytysten kuittaus- ja kytkentätoimenpiteitä. monipuolinen, monen järjestelmän yhtäaikainen grafiikkaohjelmisto kuvapohjien zoomausmahdollisuus useita esitystasoja liitännät HHL-, Hedsam-, Prodex-, Neptolux- ja Smartti-järjestelmiin sisältää lisenssin yhteen käyttöliittymään ja yhden järjestelmäpalvelimen NEPTO-INSTALL asennus- ja ohjelmointiohjelma keskuksen NEPTO-254 ohjelmointia ja ylläpitoa varten sisältää ohjelmointikaapelin HHL-OHJKA vain asennus- ja huoltoyritysten käyttöön Nepto-keskusyksiköiden lisälaitteet EXTOUT-8/4.20 relekortti Relekortti, esim. hissin ohjaukseen. 8 kpl relelähtöjä 1 A, 30 V RS-485-väyläliityntä (DIL-128) samaan väylään voidaan liittää 4 korttia kiskokiinnitys mitat 110 x 75 x 42 mm NEPTO-IO I/O-yksikkö I/O-yksikön kautta järjestelmään liitetään käynnistyspainikkeet ja vaihevahdit 4 kpl sisääntuloa mitat 110 x 110 x 35 mm PLC-RSP-230UC/21 vaihevahtirele vaihevahti NEPTOLUX- ja PRODEX FirEscape -keskuksia varten yhtä vaihetta varten tarvitaan yksi rele kolmea vaihetta varten tilattava 3 kpl aluevalvontaan NEPTO I/O:n avulla kytketään ryhmäkeskukseen jännitekatkojen tunnistamista varten XR-3000 relekortti varustettu kolmella potentiaalivapaalla relelähdöllä 3 kpl relelähtöjä NC/NO miinus (-) ohjattu

9 HHL-1RL/3A relekortti yhdellä potentiaalivapaalla relelähdöllä ohjausjännite 12 VDC virrankulutus 37,5 ma (12 VDC) mitat: 50 x 37 mm HHL-RS232-ISOLFC RS232 erotin Erottaa RS-232-väylän signaali- ja maajohtimet toisistaan. Toimii myös väylävahvistimena. erotin RS232-sarjaliikenneväylään käyttöjännite 7-15 VDC virrankulutus 50 ma mitat 37 x 69 x 30 mm SC-24/5 jännitemuunnin jännitteen alennin 24 VDC -> 5 VDC käytetään muuntamaan HEDSAM-POWvirtalähteen syöttö PMC-100-mediamuuntimelle sopivaksi TCH-B100 ohjelmointilaite opaste- ja turvavalaisimien osoitteiden ohjelmointiin ohjelmointikaapelit PL-2 ja PL-3 sisältyy kolminumeroinen näyttö 9 V paristo (koko PP3) soveltuu myös Hochikin ilmaisimille mitat 160 x 100 x 30 mm N254TEST NEPTO-254 väylätesteri väylän jännitetason testaus keskuksen pollauksen testaus maavuodon ilmaisu HHL-LAN päätepalvelin NEPTO-254 -keskuksen liittämiseksi ethernet-verkkoon 10/100 Mbit/s virransyöttö NEPTO-254 -keskukselta (PRG-ruuviliitin) maksimietäisyys keskukselta 200 m käyttöjännite 9-30 VDC HHL-OHJKA ohjelmointikaapeli HHL:n ohjelmointiliitin (BU-1004) ja D9-naarasliitin samaa kaapelia voidaan käyttää mm. Prodex- ja Neptolux-järjestelmissä pituus noin 1,5 m MC55i GSM/GPRS-MODEEMI turvavalokeskusten etävalvontaan ja etäohjelmointiin vaatii erillisen SIM-kortin laitteessa RS-23-liitäntä; D9-naarasliitin virta- ja sarjaliikennekaapeli sekä antenni erikseen käyttöjännite 8-30 VDC virrankulutus 300 ma (keskimäärin) mitat 65 x 74 x 33 mm Muuntajat PSS-40/29V suojamuuntaja 38VA 230/29VAC suojamuuntaja NEPTO-LITE-keskuksille kotelointiluokka IP40 maksimitoimintalämpötila 40 C pikakiinnitys 35 mm DIN-kiskoon tai seinään neljällä ruuvilla valmistusluokka SS (EN60742) käyttöjännite: ulostulo 29 VAC/38 VA mitat (l x k x s) 72 x 110 x 63 mm paino 1,1 kg PVS-120A/35V suojamuuntaja 120VA/35V muuntaja NEPTO-127-keskuksille kotelointiluokka IP40 maksimitoimintalämpötila 40 C valmistusluokka SS (EN60742) seinäasennus käyttöjännite: ulostulo 35 VAC/120 VA mitat (l x k x s) 166 x 96 x 91 mm PVS-222/35V suojamuuntaja 230/35V muuntaja NEPTO-254-keskuksille kotelointiluokka IP44 maksimitoimintalämpötila 30 C valmistusluokka SS (EN60742) seinäasennus neljällä ruuvilla käyttöjännite 35 VAC/220 VA mitat (l x k x s) 144 x 210 x 117 mm paino 3,2 kg NEPTO-POWER-12/24LM jännitelähde NC-100LMvalaisimille toimii osoitteellisen Neptolux-järjestelmän kanssa hakkuripohjainen virtalähde riviliitinkytkennät lähdöille maksimi 2,5 mm² lähdöt 12 VDC/24 VDC (2 x 5 A) akusto: 2 kpl 7 Ah/1 h varoaika (eivät sisälly hintaan) turvavalaisimien ryhmäkohtainen valvonta ohjattavissa NEPTO-I/O-yksiköllä 12/24 valaisimille HEDSAM-POW5 akkuvarmennettu virtalähde Akkuvarmennettu 5 A virtalähde Hedsamjärjestelmään. oikosulkusuojaus syväpurkaussuoja lähtöjännite 24 VDC kuormitettavuus 5 A käyttöjännite 230 VAC sisältää kaksi 7 Ah:n akkua

10 Osoitteelliset LED-hohtovalaisimet NF20-D opastevalaisin materiaali muovi paloluokka UL94 V-O katseluetäisyys 20 m mallit: 20D (alas), 20L (vasen), 20R (oikea) toiminta-aika 1 h/3 h kotelointiluokka IP41 kokonaissyvyys seinäas. 71,3 mm; kokonaiskorkeus kattoas. 191,5 mm (+ 10 mm kanta YBN-R/3) keskuksille NEPTO-254 ja NEPTO-LITE mitat 204 x 133 x 23 mm (kyltti) NF40-D opastevalaisin materiaali muovi paloluokka UL94 V-O katseluetäisyys 40 m mallit: 40D (alas), 40L (vasen), 40R (oikea) toiminta-aika 1 h/3 h kotelointiluokka IP41 kokonaissyvyys seinäas. 70,1 mm; kokonaiskorkeus kattoas. 336,4 mm (+ 10 mm kanta YBN-R/3) keskuksille NEPTO-254 ja NEPTO-LITE mitat 350 x 253 x 23 mm (kyltti) NF20 opastevalaisin 20m, runko NF20G-R opastemuovi 20m, oikealle NF20G-L: vasemmalle NF20G-D: alas NF40 opastevalaisin 40m, runko NF40G-L opastemuovi 40m, vasemmalle NF40G-R: oikealle NF40G-D: alas NAH70-D opastevalaisin materiaali eloksoitu alumiini katseluetäisyys 70 m mallit: 70D (alas), 70L (vasen), 70R (oikea) mitat 406 x 374 x 22 mm (kyltti) turvavalaisimet Akut NA55 askelvalaisin materiaali palokäsiteltyä ABS-muovia paloluokka UL94 V-O toiminta-aika 1 h/3 h kotelointiluokka IP41 asennus kojerasiaan mitat 80 x 80 x 12 mm NF68 turvavalaisin materiaali palokäsiteltyä ABS-muovia paloluokka UL94 V-O toiminta-aika 1 h/3 h kotelointiluokka IP41 asennuskorkeus 2,5-7m mitat Ø 99,7 x 42 mm (+ 10 mm kanta YBN-R/3) NA88 turvavalaisin materiaali palokäsiteltyä ABS-muovia paloluokka UL94 V-O kotelointiluokka IP44 korkeisiin tiloihin 5-18m mitat 122 x 122 x 75 mm NF89 turvavalaisin materiaali palokäsiteltyä ABS-muovia paloluokka UL94 V-O toiminta-aika 1 h/3 h kotelointiluokka IP41 asennuskorkeus 2,5m 15m mitat Ø 99,7 x 69 (+ 10mm kanta) Ni-MH akku turvavalo metallihybridiakku 200 mah 8,4 VDC/0,2 Ah vanhoille NA/NL-opastevalaisimille RT1270 paikallisparisto kapasiteetti 7,0 Ah jännite 12 V mitat 151 x 65 x 101 mm

11 Nepto-lisätarvikkeet LI-PO/320 (B0408) LI-polymer akku NF-valaisimille käyttöjännite 7,4 VDC 350 mah pakkasenkesto -20 C LIFEPO4 LI-polymer akku lithium-polymeeriakku 1500 mah NA-88 -valaisimelle CCP-G laukaisupainike turvavalaistuksen hätäkäynnistyspainike mitat 88 x 88 x 25 mm (uppoasennus), 88 x 88 x 58 mm (pinta-asennus) vihreä muovi NL-LK lippukannake 20/40/66 20 m ja 40 m opastevaloille sekä NF66-turvavalolle NL-RK kattokannake kannakkeessa valmiit kierteet asennuspohjalle kierre M8-kierretangolle (ei sisälly) kiristys vastamutterilla aukotus kaapeleille soveltuu kaikille Neptolux-valaisimille NL-RK-500 kattokannake aukotus kaapeleille soveltuu kaikille Neptolux-valaisimille hopea NL-RK-1500 kattokannake aukotus kaapeleille soveltuu kaikille Neptolux-valaisimille hopea NC-100LM/PK pinta-asennuskotelo valaisimelle NC-100LM YBN-UA upotussarja upotussarjalla voidaan upottaa kanta ja osa valaisimesta alakattoon mitat Ø 140 mm, korkeus 44 mm YBN-R/3 ilmaisinkanta suojausluokka IP20 Hochikin analogisiin ilmaisimiin ja Neptoluxin turvavalaisimiin mitat Ø 100 x 10 mm norsunluunvalkoinen YBX/2 asennuskannan tiiviste analogisiin ja konventionaalisiin ilmaisinkantoihin mitat Ø 110 x 13 mm, sisä Ø 103 x 6 mm NF20-FLUSH upotuskehys NF20:lle saatavana myös mustana tuotekoodilla NF20-FLUSH/B NF40-FLUSH upotuskehys NF40:lle saatavana myös mustana tuotekoodilla NF40-FLUSH/B NF20BO peitetarra NF20:lle tarralla voidaan muuttaa kaksipuoleisen opastevalon kulkuohje yksisuuntaiseksi hopea NF40BO peitetarra NF40:lle tarralla voidaan muuttaa kaksipuoleisen opastevalon kulkuohje yksisuuntaiseksi hopea PRODEXBOX kotelo mediamuuntimelle, päätepalvelimelle, kytkimille mitat 400 x 426 x 145 mm N20/IP44 sääsuojakotelo NF-20 IP44 N40/IP44 sääsuojakotelo NF-40 IP44 N68/IP66 sääsuojakotelo NF68 IP66 N20PS pallosuoja NF20 akryylia N40PS pallosuoja NF40 akryylia N66PS pallosuoja NF66 akryylia

12 Neptolux -turvavalojärjestelmä on huolellisen kehittelytyön sekä uusien oivallusten aikaansaannos, jonka ansiosta turvavalaistus pysyy kustannustehokkaana ja ympäristönhuomioivana koko käyttöiän turvallisuudesta tinkimättä. Helppo asennus, edullinen kaapelointi, älykäs kytkentärakenne, nykyaikaiset led-valot, yhdistettävyys muihin turvajärjestelmiin sekä luotettava toiminta hätätilanteen hetkellä tätä on Neptolux. Oy Neptolux Ab Erkkilänkatu TAMPERE Puh Fax. (03) Turvallista liikkumista kaikissa olosuhteissa ijk

Turvavalojärjestelmien edelläkävijä Vihreää valoa ja vihreitä valintoja

Turvavalojärjestelmien edelläkävijä Vihreää valoa ja vihreitä valintoja Turvavalojärjestelmien edelläkävijä Vihreää valoa ja vihreitä valintoja NEPTOLUX Turvavalojärjestelmien edelläkävijä Vihreää valoa ja vihreitä valintoja Neptolux on turvavalojärjestelmien ympäristömyönteisen

Lisätiedot

NSS sähköteleturvaseminaari

NSS sähköteleturvaseminaari NSS sähköteleturvaseminaari 7-8.9. 2017 Hedengren Historia 1918- Antinkatu Lönnrotinkatu Erottaja Lauttasaarentie Tennispalatsi Mänkimiehentie Palo/valo Historia 2017 Prodex Firescape Uudet älykkäät ohjelmoitavat

Lisätiedot

Uuden kulunvalvonnan tuotteet

Uuden kulunvalvonnan tuotteet 1 Markkinoiden energiatehokkain turvavalojärjestelmä Huippuluokan toimintavarmuutta ja taloudellisuutta 2 Neptolux-turvavalojärjestelmä Markkinoiden energiatehokkaimmat opaste- ja turvavalaisimet Kustannustehokas

Lisätiedot

älykkäästi ohjaava turvavalojärjestelmä

älykkäästi ohjaava turvavalojärjestelmä älykkäästi ohjaava turvavalojärjestelmä CO 2 Vihreää valoa ja vihreitä valintoja Neptolux on turvavalojärjestelmien ympäristömyönteisen tuotesuunnittelun (Design for Environment, DfE) edelläkävijä ottaessaan

Lisätiedot

Exilight turvavalokeskukset, opaste- ja turvavalaisimet

Exilight turvavalokeskukset, opaste- ja turvavalaisimet Easy Control Easy Control -keskusakustojärjestelmä Easy Control Easy Control Easy Control -keskusakustojärjestelmä ESC-30 W/DC Turvavalokeskus Ohjain- ja valvontakortit Ryhmävalvontakeskukset 230 V DC

Lisätiedot

Delta Quad Duo Tuoteluettelo Delta Quad Duo

Delta Quad Duo Tuoteluettelo Delta Quad Duo Delta Quad Duo Tuoteluettelo Delta Quad Duo Paloilmoitin ja turvavalaistus samassa suursilmukassa Turvavalaistus saa toimintajännitteensä suursilmukasta Osoitteelliset turvavalaisimet 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

TKT24-sarjan turvavalokeskukset ovat 24 V osoitteellisia keskusakustojärjestelmiä turvavalaisimille. TKT24 on täydellinen vaihtoehto

TKT24-sarjan turvavalokeskukset ovat 24 V osoitteellisia keskusakustojärjestelmiä turvavalaisimille. TKT24 on täydellinen vaihtoehto TKT24-sarjan turvavalokeskukset ovat 24 V osoitteellisia keskusakustojärjestelmiä turvavalaisimille. TKT24 on täydellinen vaihtoehto yksikkövalaisimille saneerauskohteissa, uudisrakennuksissa ja vanhan

Lisätiedot

Turvavalaisimet. Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet

Turvavalaisimet. Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet Turvavalaisimet Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet Led Turvavaloja Eltek -mallisto Honeywell Life Safety on käyttänyt paljon aikaa ja resursseja uuden Eltek turvavalomalliston kehittämiseen. Uudessa mallistossamme

Lisätiedot

NÄYTÄMME vihreää valoa

NÄYTÄMME vihreää valoa NÄYTÄMME vihreää valoa HAKEMISTO TURVAVALOKESKUKSET TURVAVALAISIMET ESC-200...4 ESC-30 W/DC...6 ESC-200P-SARJA...8 EXI CONTROL V 4.1...10 LONIX COBA UI...12 EXI-24...14 EXI 230V AC/DC...16 EXI 230V AC...18

Lisätiedot

POISTUMISTIEVALAISIMET

POISTUMISTIEVALAISIMET TURVAVALAISTUS POISTUMISTIEVALAISIMET LOUNGE LED Tyylikäs LED-poistumistievalaisin jonka tekniset ratkaisut mahdollistavat helpon asennuksen sekä kaapeloinnin valaisimelle. Valaisin on kiinnitetty asennusjalustaan

Lisätiedot

Osoitteelliset turvavalokeskukset

Osoitteelliset turvavalokeskukset CPS100 Osoitteelliset turvavalokeskukset rev. 1/14 Plansafe CPS100 Plansafe CPS100 Osoitteellinen turvavalojärjestelmä valvoo automaattisesti normaalikäytön aikana keskuksien ja valaisimien toimintaa.

Lisätiedot

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET VO80281/ S / H - 1 - ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET Tuotekuvaus Yleistä huomioitavaa Tekniset tiedot Valaisin on tarkoitettu jatkuvatoimiseksi turvavalaisimeksi,

Lisätiedot

TWIN Turvavalaisimet AUTROSAFE OY

TWIN Turvavalaisimet AUTROSAFE OY rev 1/1 TWIN Turvavalaisimet TWIN Tyylikkäässä kaksiosaisessa runkorakenteessa on huomioitu erittäin tehokkaiden ledien lämmöntuotto. Runko on suunniteltu toimimaan tehokkaana jäähdytysalustana. Kaksoisrakenteen

Lisätiedot

Turvavalaistuksen kaapelointi

Turvavalaistuksen kaapelointi Turvavalaistuksen kaapelointi Pasi Hongisto Teknoware Oy Copyright 2017 1 Pasi Hongisto Poistumisvalaistuksen kaapelointi SFS 6000-5-56:2017 Tässä esityksessä käsitellään vaatimuksia turvavalojärjestelmien

Lisätiedot

VERSA. monipuolinen hälytinkeskus. Versa

VERSA. monipuolinen hälytinkeskus. Versa VERSA monipuolinen hälytinkeskus VERSA on nykyaikainen hälytinkeskus. Edullinen VERSA soveltuu suurenkin kohteen järjestelmäksi. Keskukseen sopii laaja valikoiman langattomia ilmaisimia. Hälytyksensiirto

Lisätiedot

Exilight Easy Control System järjestelmät. Easy Control System. Exilight kulkee edellä ja opastaa oikean reitin. www.exilight.fi

Exilight Easy Control System järjestelmät. Easy Control System. Exilight kulkee edellä ja opastaa oikean reitin. www.exilight.fi Exilight Easy Control System järjestelmät Easy Control System Exilight kulkee edellä ja opastaa oikean reitin www.exilight.fi Exilight Oy Exilight Oy perustaa palvelunsa ammattitaitoiseen ja kehittyneeseen

Lisätiedot

KESKUSAKKUJÄRJESTELMÄ FZLV. Valvottu 24 V:n keskusakkujärjestelmä VER 16-03

KESKUSAKKUJÄRJESTELMÄ FZLV. Valvottu 24 V:n keskusakkujärjestelmä VER 16-03 KESKUSAKKUJÄRJESTELMÄ FZLV Valvottu 24 V:n keskusakkujärjestelmä VER 16-03 Reitti selväksi se on fi losofi amme ja liikeideamme. Accenta AB markkinoi ja myy laajaa opasvalaisin-, turvavalaistus- ja varavalaistusvarusteiden

Lisätiedot

Turvallisuusjärjestelmä

Turvallisuusjärjestelmä Turvallisuusjärjestelmä Turvallisuusjärjestelmä Ensimmäinen Hedengren Securityn suunnittelema HHL-keskus näki päivänvalon vuonna 1987. Sen jälkeen maailma on kovasti muuttunut ja tekniset ratkaisut menneet

Lisätiedot

HAKEMISTO. Exilight Oy. ISO 9001 ja OPASTEVALAISIMET AKKUVALAISIMET LISÄTARVIKKEET

HAKEMISTO. Exilight Oy. ISO 9001 ja OPASTEVALAISIMET AKKUVALAISIMET LISÄTARVIKKEET HAKEMISTO TURVAVALOKESKUKSET TURVAVALAISIMET ESC-200.... 4 ESC-30 W/DC... 6 ESC-200P-SARJA... 8 EXI CONTROL V 4.1... 10 LONIX COBA UI.... 12 EXI-24....14 EXI 230V AC/DC... 16 EXI 230V AC... 18 RYHMÄVALVONTAKESKUKSET..

Lisätiedot

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys

GSM -tuotteet. HUIPPULUOTETUN STD-32:n UUSI MALLI! Uutuutena: Musta ulkokotelo Uusittu piirilevy Pulssilaskuri Sähköpostilähetys Siitek Security Oy:n JM -hinnasto. Tarvikkeet & GSM -tuotteet. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Tämä hinnasto on toistaiseksi voimassa ja Siitek Security Oy pidättää oikeuden hinnan muutoksiin. Kaikki

Lisätiedot

Teknologiaa huolettomaan elämään

Teknologiaa huolettomaan elämään Teknologiaa huolettomaan elämään Konsernirakenne 2 3 Liikevaihto: 64 meur Nettotulos: 1,3 meur HEDENGREN Teknologiaa huolettomaan elämään HEDTEC Laatumerkkejä ja asiantuntemusta talotekniikkaan ja teollisuuteen

Lisätiedot

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ 1 (8) MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ Made in EU Poland, valmistaja Satel. Micra on aito ammattitason hälytysjärjestelmä omakotitaloihin, verstaisiin, maatalouteen ja muihin pienempiin kohteisiin.

Lisätiedot

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 KÄYTTÖOHJE PEM 248 20.02.2006 OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 Ohjauskeskukset ESMART 310 ja ESMART 320 Ohjauskeskuksia ESMART 310 ja 320 käytetään ohjauslaitteen ESMART 100 laajennusyksikkönä.

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain metis GSM-ilmoituksensiirtolaite ja kauko-ohjain Tuotekuvasto 27.7.2006 metis A106 metis on ilmoituksensiirtolaite GSM-verkkoon. Laitteessa on liitännät neljälle ilmaisimelle, ohituskytkimelle, lämpötila-anturille,

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

Keskuslaitteet. =FIREscape =PRODEX 500

Keskuslaitteet. =FIREscape =PRODEX 500 Suunnitteluopas 1 Keskuslaitteet =FIREscape =PRODEX 500 PRODEX FIRESCAPE PALOILMOITINKESKUS, OSOITTEELLINEN yksi silmukkakortti 1A integroituna emolevyyn toinen silmukkakortti 1A voidaan liittää emolevyyn

Lisätiedot

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM A5332020 Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 Sovellukset Käyttölaite ohjaa ilman sisääntuloluukkuja.

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite

metis GSM-ilmoituksensiirtolaite metis GSM-ilmoituksensiirtolaite Tuotekatalogi metis tilausnumero: A106 metis on ilmoituksensiirtolaite GSM - verkkoon. Laitteessa on liitännät neljälle ilmaisimelle, ohituskytkimelle, lämpötilaanturille,

Lisätiedot

GREENEST WAY TO SAFETY. Luotettavaa turvavalaistusta yli 35 vuoden kokemuksella

GREENEST WAY TO SAFETY. Luotettavaa turvavalaistusta yli 35 vuoden kokemuksella GREENEST WAY TO SAFETY Luotettavaa turvavalaistusta yli 35 vuoden kokemuksella UUSI AKUTON ESCAP-TEKNOLOGIA YMPÄRISTÖNSUOJELU OSANA TUOTEKEHITYSTÄMME 2 Yhteiskuntavastuuseemme kuuluu myös ympäristönsuojelu,

Lisätiedot

TURVALLISUUS- JÄRJESTELMÄ

TURVALLISUUS- JÄRJESTELMÄ TURVALLISUUS- JÄRJESTELMÄ Jukka Routtu + -historia Osoitteellinen vuodesta 1987 edelliset keskusmallit - HHL-10,30,70,160, 320 - HHL-16,32,128,256,512 - PAK-3000, PAK-30, PAK-100 Laitteiden ja ohjelmistojen

Lisätiedot

Yleisvalaisimet AUTROSAFE OY

Yleisvalaisimet AUTROSAFE OY Yleisvalaisimet TWIN L-sarja Tyylikkäässä kaksiosaisessa runkorakenteessa on huomioitu erittäin tehokkaiden ledien lämmöntuotto. Runko on suunniteltu toimimaan tehokkaana jäähdytysalustana. Kaksoisrakenteen

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta

Taito Tehdä Turvallisuutta Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä HOME CONTROLLER HOME CONTROLLER HC-0016, HC-WF HELPPOKÄYTTÖINEN KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄ Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

SÄHKÖSUUNNITTELUOHJE ASSA ABLOY APERIO

SÄHKÖSUUNNITTELUOHJE ASSA ABLOY APERIO SÄHKÖSUUNNITTELUOHJE ASSA ABLOY APERIO SÄHKÖSUUNNITTELUOHJE ASSA ABLOY APERIO -JÄRJESTELMÄ Suunnittelussa huomioitavaa 3 Kytkentäkaavio 4 Esimerkki pohjakuva 5 ASSA ABLOY APERIO - JÄRJESTELMÄ ASSA ABLOY

Lisätiedot

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE SO-3393 (Mifare ) Tyylikkäästi muotoiltu etälukija taustavalaistulla kosketusnäppäimistöllä. MIFARE tyyppisille etälukutunnistimille. Vihreä, keltainen tai punainen

Lisätiedot

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne.

Elztrip EZ100 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Elztrip 00 600-1500 W Sähkölämmitys 3 mallia Elztrip 00 Yksipaneelinen säteilylämmitin toimistoihin, kauppoihin jne. Käyttökohteet 00 on tarkoitettu yleis- ja lisälämmitykseen sekä ikkunoista tulevan vedon

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Modernia taloautomaatiota Busch-Installationsbus EIB-väylätekniikalla EIB European Installation Bus on väyläpohjainen

Lisätiedot

Valvontajärjestemä FICO-2

Valvontajärjestemä FICO-2 Valvontajärjestelmä FICO-2 Valvontajärjestemä FICO-2 Valvontajärjestelmä FICO-2 on tarkoitettu moottoroitujen palopeltien valvontaan ja testaukseen. Järjestelmä voi ohjata yhtä tai kahta palopeltiä sekä

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

Universal Design Spot S100 / S102 / S104

Universal Design Spot S100 / S102 / S104 LED-SISÄVALAISIMET Universal Design Spot S100 / S102 / S104 2 Hyvinvointia valolla Harmaa alasvalo nelikulmaisella kehyksellä, S104 Valkoinen alasvalo, S100 / S102 Ulkoinen Ambient-rengas, S104 Yleis-/kohdevalaisimet

Lisätiedot

Varastoitavat. Teknowaren tuotteet 2016. Lighting Technology

Varastoitavat. Teknowaren tuotteet 2016. Lighting Technology Varastoitavat Teknowaren tuotteet 2016 Lighting Technology Näin luet luettelossa olevia valaisintaulukoita: Teknowaren yksittäispakatun valaisimen tuotekoodi Valaisimen liitäntäjännite Valaisimen toiminta

Lisätiedot

FC121-ZA, FC122-ZA, FC123-ZA, FC124-ZA Paloilmotuskeskus

FC121-ZA, FC122-ZA, FC123-ZA, FC124-ZA Paloilmotuskeskus FC121-ZA, FC122-ZA, FC123-ZA, FC124-ZA Paloilmotuskeskus Series FC120 Cerberus FIT Kompakti, esiohjelmoitu mikroprosessori-ohjattu paloilmoituskeskus Voidaan käyttää palovaroitinkeskuksena kaksi, neljä,

Lisätiedot

Turvavalaistusjärjestelmien teknisen vaatimuksenmukaisuuden todentaminen. 19.11.2014, Mikko Malinen, Teknoware Oy

Turvavalaistusjärjestelmien teknisen vaatimuksenmukaisuuden todentaminen. 19.11.2014, Mikko Malinen, Teknoware Oy Turvavalaistusjärjestelmien teknisen vaatimuksenmukaisuuden todentaminen 19.11.2014, Mikko Malinen, Teknoware Oy 22 Turvavalaistusjärjestelmät Keskusakustojärjestelmät Keskitetty tehonsyöttö valaisimille

Lisätiedot

I T. SurePath. Järjestelmä on täysin yhteensopiva kaikkien DALI hyväksyttyjen turva- ja poistumistievalojen kanssa.

I T. SurePath. Järjestelmä on täysin yhteensopiva kaikkien DALI hyväksyttyjen turva- ja poistumistievalojen kanssa. SurePath Järjestelmä on täysin yhteensopiva kaikkien DALI hyväksyttyjen turva- ja poistumistievalojen kanssa. SurePath on DALI pohjainen turvavalaistuksen valontajärjestelmä joka tarjoaa täysin yhteensopivan

Lisätiedot

TURVAVALAISTUKSEN DOKUMENTIT

TURVAVALAISTUKSEN DOKUMENTIT TURVAVALAISTUKSEN DOKUMENTIT POISTUMISREITTIVALAISTUS KUNNOSSAPITO-OHJELMA HUOLTOPÄIVÄKIRJA KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS- PÖYTÄKIRJA 08/07 VOT6502 2 Poistumisreittivalaistuksen kunnossapito-ohjelma Poistumisreitin

Lisätiedot

TURVAVALO-OPAS Kiinteistön omistajalle ja haltijalle

TURVAVALO-OPAS Kiinteistön omistajalle ja haltijalle TURVAVALO-OPAS Kiinteistön omistajalle ja haltijalle Turvavalo-opas kiinteistön omistajalle ja haltijalle antaa tietoa siitä millaisia velvoitteita kiinteistön omistajalla ja haltijalla on liittyen kiinteistön

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet Metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 3/5/03 sivu 1/6 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 HÄLYTYS- LAITTEET KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 SKS-automaatio Oy Martinkyläntie 50, PL 122, 01721 Vantaa, sähköposti: automaatio@sks.fi, faksi 852 6820, puh. *852 661 Etelä-Suomi Martinkyläntie 50

Lisätiedot

EXI-1000/RVK EXI-2000/RVK VALVONTAKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

EXI-1000/RVK EXI-2000/RVK VALVONTAKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE EXI-1000/RVK EXI-2000/RVK VALVONTAKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Valvontakeskus RVK Valvontakeskus on tarkoitettu turvavalokeskusten EXI-1000, 2000 ryhmien automaattiseen valvontaan. Keskus mittaa kunkin

Lisätiedot

Kotimaiset Näpsä SMART kuivan tilan vakiokeskukset Ryhmä- ja data-ryhmäkeskukset, mittauskeskukset, KNX-kotelot sekä data-asennuskotelot

Kotimaiset Näpsä SMART kuivan tilan vakiokeskukset Ryhmä- ja data-ryhmäkeskukset, mittauskeskukset, KNX-kotelot sekä data-asennuskotelot Pienjännitetuotteet, NäpsäSmart 2FI 15-01 Kotimaiset Näpsä SMART kuivan tilan vakiokeskukset Ryhmä- ja data-ryhmäkeskukset, mittauskeskukset, KNX-kotelot sekä data-asennuskotelot Näpsä SMART -sisäkeskusten

Lisätiedot

LED-SISÄVALAISIMET. Universal Design Spot S100 / S102 / S104

LED-SISÄVALAISIMET. Universal Design Spot S100 / S102 / S104 LED-SISÄVALAISIMET Universal Design Spot S100 / S102 / S104 2 Hyvinvointia valolla Harmaa alasvalo nelikulmaisella kehyksellä, S104 Valkoinen alasvalo, S100 / S102 Ulkoinen Ambient-rengas, S104 Yleis-/kohdevalaisimet

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

Talomat-järjestelmän sähkösuunnittelu

Talomat-järjestelmän sähkösuunnittelu Talomat-järjestelmän sähkösuunnittelu Sähkösuunnittelun vaiheet Tarjouksen laskenta pistekuvien perusteella. Pistekuvat ja niiden hyväksyttäminen Johdotuskuvat I/O-listan ja ohjelman teko johdotuskuvien

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

Luxomat Indoor 180-R pikaohje Niclas Nylund

Luxomat Indoor 180-R pikaohje Niclas Nylund Luxomat Indoor 180-R pikaohje Niclas Nylund 28.2.2017 Indoor 180-R Kojerasiaan tai pintaan (erillisellä pintaasennuskotelolla) asennettava liiketunnistin. Tunnistimessa on IR-tunnistin sekä sisäänrakennettu

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-24, 24/600 JA 24/1200 24V AC/DC Exilight Oy:n turvavalokeskuset toimivat 24 V:n akustolla joka syöttää valaistusryhmiä 24 V:n tasajänniteellä. 1. ASENNUS Keskus

Lisätiedot

NOBILÉ LED MINISPOT VALAISIMET

NOBILÉ LED MINISPOT VALAISIMET l e d v a l a i s i m e t NOBILÉ LED MINISPOT VALAISIMET NOBILÉ valurunkoiset LED-Minispot sarjojen valaisimet on varustettu tehokkaalla 1,2W Power-LEDillä. Valon värisävy on puhtaan valkoinen. Sarjojen

Lisätiedot

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima FIBOX PIHARASIAT Nopeasti asennettavilla Fibox-piharasioilla suuretkin sähköistysprojektit hoituvat vaivattomasti. Fibox-piharasiat ovat oikea ratkaisu piha-alueiden

Lisätiedot

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet

metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis GSM-ilmoituksensiirtolaitteet metis -tuoteperhe metis -tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja toimintavarmoja GSM-valvonta- ja ohjauslaitteita. Ne voivat lähettää viestejä ilmaisimien ja antureiden tilan

Lisätiedot

ECO S. Edut. Sovellettavuus

ECO S. Edut. Sovellettavuus ECO S on uusi selkeän muotokielen omaava ympäristösietoinen (IP65 & IK08) lineaarinen yleisvalaisin. Valaisimesta löytyvät monipuoliset pituus- ja tehoversiot sekä valonjaot erilaisiin toimintaympäristöihin.

Lisätiedot

EXI-300, EXI-450 JA EXI-900

EXI-300, EXI-450 JA EXI-900 Turvavalokeskus EXI-300, EXI-450 JA EXI-900 230 V AC/DC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä 230 voltin nimellisjännitteellä. Kun verkko on päällä, keskus

Lisätiedot

Hälytyskeskus SÄLE 10 järjestelmä. Tekniset tiedot:

Hälytyskeskus SÄLE 10 järjestelmä. Tekniset tiedot: Hälytyskeskus SÄLE 10 järjestelmä SÄLE 10 hälytyskeskus S.no.71 150 01 SLY 10 silmukkakortti S.no.71 150 19 SA 2 akkuyksikkö S.no.71 150 11 SL 1 alahälytyskoje S.no.71 150 05 SL 2 alahälytyskoje S.no.71

Lisätiedot

Standalone UPS system. PowerValue 11/31 T 10 20 kva 1-vaiheinen UPS kriittisille kuormille

Standalone UPS system. PowerValue 11/31 T 10 20 kva 1-vaiheinen UPS kriittisille kuormille Standalone UPS system PowerValue 11/31 T 10 20 kva 1-vaiheinen UPS kriittisille kuormille Energiatehokas UPS skaalattavalla varakäyntiajalla Kriittisten laitteiden ja järjestelmien, kuten esim. talo- ja

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti Oy Labkotec Ab Labkotie 1 36240 Kangasala Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 Sähköposti labkotec@labko.fi 02.01.2003 D17016Cs SET-61 Käyttö- ja asennusohje S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. TEKNISET

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Asennusohje. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Asennusohje. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Simple Communication Module Asennusohje Danfoss Heating Solutions Sisällysluettelo Johdanto.... 29 Asennus.... 29 Kiinnitys.... 29 Johdotus... 30 Laitteen lisääminen.... 30

Lisätiedot

EXI-1000 JA EXI-2000

EXI-1000 JA EXI-2000 Turvavalokeskukset EXI-1000 JA EXI-2000 230 V AC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä jatkuvasti 230 V:n vaihtojännitteellä. Tämä mahdollistaa edullisten

Lisätiedot

TURVALAISTUSJÄRJESTELMIEN HUOLTO - JA VALVONTAOPAS

TURVALAISTUSJÄRJESTELMIEN HUOLTO - JA VALVONTAOPAS TURVALAISTUSJÄRJESTELMIEN HUOLTO - JA VALVONTAOPAS PERUSTIEDOT... 5 URAKOITSIJA... 5 LAITTEISTON HOITAJA... 5 HUOLLOT, TESTAUKSET JA TARKASTUKSET... 6 OPASTEVALAISIMIEN PINTAKIRKKAUDEN MITTAUS... 7 TURVAVALOKESKUS...

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje

SET-61. Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 Pirkkala Vaihde 029 006 260 Fax 029 006 1260 Internet: www.labkotec.fi 23.9.2009 D17016Ds SET-61 Käyttö- ja asennusohje 1. TEKNISET TIEDOT SET-61 laitteisto Käyttöjännite

Lisätiedot

sylinteri- ja rasiamalliset magneettikytkimet

sylinteri- ja rasiamalliset magneettikytkimet Anturi Magneettikytkimet sylinteri- ja rasiamalliset magneettikytkimet Reed tai Hall -tekniikalla Pitkät tunnistusetäisyydet Tunteeton lialle, pölylle ja kosteudelle Tunnistaa myös levyn läpi Toiminta

Lisätiedot

Hälytyskeskus SÄLE 10 plus järjestelmä

Hälytyskeskus SÄLE 10 plus järjestelmä Hälytyskeskus SÄLE 10 plus järjestelmä SÄLE 10 plus hälytyskeskus Sno.71 150 20 SLY 10 plus silmukkakortti Sno.71 150 22 SA 10 akkuyksikkö Sno.71 150 24 SL 11 alahälytyskoje Sno.71 150 25 SL 12 alahälytyskoje

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LED-KATTOVALAISIN ROUNDDISC

KÄYTTÖOHJE LED-KATTOVALAISIN ROUNDDISC KÄYTTÖOHJE LED-KATTOVALAISIN ROUNDDISC KÄYTTÖKOHTEET: Suunniteltu asennettavaksi sisätiloihin. Asunnot Toimistot Liikehuoneistot Koulut Hotellit Sairaalat TEKNISET TIEDOT LYHYESTI Käyttöjännite: AC 220-240

Lisätiedot

ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013. Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen

ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013. Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013 Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen uudistus Älyä ja energiatehokkuutta kiinteistöihin Energiankäyttö aiheuttaa eniten ympäristökuormitusta

Lisätiedot

Esmi Sense FDP-paloilmoitinkeskus ALC2-silmukkayksiköllä

Esmi Sense FDP-paloilmoitinkeskus ALC2-silmukkayksiköllä Esmi Sense FDP-paloilmoitinkeskus Älykäs ja modulaarinen Esmi Sense FDPpaloilmoitinkeskus tarjoaa monia uusia ominaisuuksia tehokasta ja luotettavaa paloturvallisuutta varten. Esmi Sense FDPpaloilmoitinkeskuksesta

Lisätiedot

Melody - ovikellotuotteet Langattomaan merkinantoon

Melody - ovikellotuotteet Langattomaan merkinantoon Melody - ovikellotuotteet Langattomaan merkinantoon Ovikelloratkaisut langattomasti Melody Pitkä radiokantama tuo lisäetuja Hagerin langattomat ovikellotuotteet soveltuvat merkinantoon suurimpaan osaan

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-1000 ja 2000 230 V AC ExExiligilighhtt Oy Oy Hermiankatu 6-8A 33720 Tampere tel. +358-(0)10773 5400 telefax +358-(0)10773 5409 Y-TUNNUS 1865741-4 Nordea 114630-1066775

Lisätiedot

EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200

EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200 Turvavalokeskukset EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200 24 V AC/DC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä 24 V:n tasajännitteellä. 1. Asennus Keskus tulee

Lisätiedot

POISTUMISTIEVALAISIMET

POISTUMISTIEVALAISIMET TURVAVALAISTUS POISTUMISTIEVALAISIMET ZEBRA SIGNAL Teknisten ominaisuuksien ja muotoilunsa ansiosta se sopii myös erittäin vaativiin kohteisiin.erittäin ympäristöystävällinen LED-malli. Valaisimessa on

Lisätiedot

OMEGA. Edut. Sovellettavuus

OMEGA. Edut. Sovellettavuus OMEGA tuoteperhe tarjoaa ylivoimaisen energiatehokkuuden yhdistettynä erinomaiseen optiikkaratkaisuun. Tuoterakenne ja sen asennettavuus mahdollistavat aina kustannustehokkaan ratkaisun. Edut Itsensä kantava

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-3000 ja EXI-4000 230 V AC Exilight Oy Hermiankatu 6-8A 33720 Tampere tel. +358-(0)10773 5400 telefax +358-(0)10773 5409 Y-TUNNUS 1865741-4 Nordea 114630-1066775

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-300, EXI-450 JA EXI-900 230 V AC/DC Exilight Oy Hyllilänkatu 15 33730 Tampere tel. +358-(0)10773 5400 telefax +358-(0)10773 5409 etunimi.sukunimi@exilight.fi Y-TUNNUS

Lisätiedot

Saas Instruments Oy:n highline LED tuoteperhe on laadukas ammattilaistason valaisinsarja sekä valon että asennettavuuden osalta.

Saas Instruments Oy:n highline LED tuoteperhe on laadukas ammattilaistason valaisinsarja sekä valon että asennettavuuden osalta. 2 LED-paketit 3 Saas Instruments Oy:n highline LED tuoteperhe on laadukas ammattilaistason valaisinsarja sekä valon että asennettavuuden osalta. Highline paketit sisältävät kaiken tarvittavan: valaisimet,

Lisätiedot

Paristokäyttöiset palovaroittimet ovat yksinkertaisin sekä edullisin paloturvallisuuslaite

Paristokäyttöiset palovaroittimet ovat yksinkertaisin sekä edullisin paloturvallisuuslaite Kotihälyttimet Paristokäyttöiset palovaroittimet ovat yksinkertaisin sekä edullisin paloturvallisuuslaite asunnoissa. Turvallisuustaso lisääntyy kytkemällä palovaroittimet yhteen ja mielellään keskukseen

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-1000,2000,3000,4000/RVK 230 V AC Exilight Oy Hermiankatu 6-8A 33730 Tampere tel. +358-(0)10773 5400 telefax +358-(0)107735409 Y-TUNNUS 1865741-4 Nordea 114630-1066775

Lisätiedot

1-vaiheinen kaksoismuunnostekniikan online UPS laite PowerValue 11 RT 1 10 kva kriittisille kuormille

1-vaiheinen kaksoismuunnostekniikan online UPS laite PowerValue 11 RT 1 10 kva kriittisille kuormille 1-vaiheinen kaksoismuunnostekniikan online UPS laite PowerValue 11 RT 1 10 kva kriittisille kuormille Sähkönsyötön varmentaminen ei koskaan ole ollut helpompaa. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä tiedon

Lisätiedot

AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta

AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta 2 AEGIS-valaisimet AEGIS-valaisimet Turvallista valaistusta Constant Light -tekniikka (patenttia haettu) kompensoi LED-valon heikentymistä. Black Diamond

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40.

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40. ver.1/9.11.2001/ms PALOVAROITINKESKUS IMC-M Käyttö- ja asennusohje Snro: 71 231 40 BL-Palontorjunta Oy PALOVAROITINKESKUS IMC-M ovi ovi YLEISTÄ IMC-M palovaroitinkeskus on kaksisilmukkainen palovaroitinkeskus

Lisätiedot

LED VALO VASTAAN HALOGEENIVALO. VENEEN RANTAUTUMIS- JA HAKUVALOT.

LED VALO VASTAAN HALOGEENIVALO. VENEEN RANTAUTUMIS- JA HAKUVALOT. LED VALO VASTAAN HALOGEENIVALO. VENEEN RANTAUTUMIS- JA HAKUVALOT. VENEEN TARGAKAAREEN ASENNETUT VALOT Testiveneeseen on asennettu targakaareen erittäin kirkkaita halogeenivaloja suuri määrä. Valoja on

Lisätiedot

MultiPlus-II 48/3000/ V (aiempi tuotenimi: MultiGrid-II)

MultiPlus-II 48/3000/ V (aiempi tuotenimi: MultiGrid-II) MultiPlus-II 48/3000/35-32 230V (aiempi tuotenimi: MultiGrid-II) Vertailu MultiGrid 48/3000/35-50 230V -malliin ja asennusohjeita 28-05-2018 1. Tekniset tiedot MultiPlus-II 48/3000/35 230V MultiGrid 48/3000/35-50

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

SUUNNITTELIJAN OPAS. Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen

SUUNNITTELIJAN OPAS. Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen SUUNNITTELIJAN OPAS Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen 3 Esivalmisteltu asennusjärjestelmä Asennusjärjestelmä on kehitetty helpottamaan asennustyötä ja vastaamaan nykyaikaisen rakentamisen vaatimuksia.

Lisätiedot

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7 WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE 1/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. SPESIFIKAATIO...3 2. ASENNUS... 4 2.1. MEKAANINEN ASENNUS...4 2.2. SÄHKÖINEN ASENNUS...4 3. KÄYTTÖOHJE... 6 3.1. INNOVATE LC-1 OHJELMOINTI...6

Lisätiedot

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan

Thermoplus. Thermoplus. Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan 300-900 W Sähkölämmitys 8 mallia Thermoplus Helposti sijoitettava säteilylämmitin yleislämmitykseen ja vedontorjuntaan Käyttökohteet Thermoplus asennetaan ikkunan yläpuolelle, jossa se estää tehokkaasti

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 610 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 5 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

3.06.26 SAVUNPOISTOKESKUKSET EDULLISET KOTIMAISET HELPPO ASENTAA 03/05

3.06.26 SAVUNPOISTOKESKUKSET EDULLISET KOTIMAISET HELPPO ASENTAA 03/05 3.06.26 SAVUNPOISTOKESKUKSET EDULLISET KOTIMAISET HELPPO ASENTAA 03/05 YLEISTÄ Kotimaisilla, akkuvarmennetuilla 1S5-01 savunpoistokeskuksilla ja niiden lisälaitteilla ohjataan seinä- ja lasikateikkunoiden

Lisätiedot

EXI-3000 JA EXI-4000

EXI-3000 JA EXI-4000 Turvavalokeskukset EXI-3000 JA EXI-4000 230 V AC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä jatkuvasti 230 V:n vaihtojännitteellä. Tämä mahdollistaa edullisten

Lisätiedot

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit

Kolmipisteohjauksen toimimoottorit Tekninen esite Kolmipisteohjauksen toimimoottorit AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 sertifioitu turvatoiminto (jousi alas) Kuvaus AMV 10 AMV 13 AMV 20, AMV 30 AMV 23, AMV 33

Lisätiedot

Hinnasto. Invertterit, laturit, erotinreleet

Hinnasto. Invertterit, laturit, erotinreleet Hinnasto Invertterit, laturit, erotinreleet 26.9.2015 Hinnat sisältävät alv 24% Hinnat voimassa toistaiseksi, oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään Invertterit, laturit, erotinreleet Tästä hinnastosta löydät

Lisätiedot

MITO LED. Monipuolinen valaisin soveltuu teollisuuteen, varastoihin, urheiluhalleihin sekä elintarviketeollisuuteen.

MITO LED. Monipuolinen valaisin soveltuu teollisuuteen, varastoihin, urheiluhalleihin sekä elintarviketeollisuuteen. MITO LED Monipuolinen valaisin soveltuu teollisuuteen, varastoihin, urheiluhalleihin sekä elintarviketeollisuuteen. Ledien sijoittelu valaisimen reunoille, suoraan lämpönieluna toimivaan runkoon, takaa

Lisätiedot