KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2012 Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2012 Kunnanhallitus"

Transkriptio

1 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2012 Kunnanhallitus Aika Maanantai klo Paikka Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat nro Liite nro Asia 53 Hallintokuntien pöytäkirjat Teknisen toimen organisaatiojärjestelyt 55 Ruokapalveluvastaavan toim en m uuttam inen ravitsem istyöntekijän toim eksi ja lupa toim en täyttäm iseen ravitsem istyöntekijän toimena 56 Lupa ravitsemistyöntekijän toimen täyttämiseen sosiaali- ja terveystoimessa 57 Lupa sairaanhoitajan toim en täyttäm iseen sosiaali- ja terveystoimessa Alkoholiohjelm an m ukaisen kum ppanuussopimuksen eteneminen Kolarin kunnan m ielenterveys- ja päihdestrategian hyväksyminen Kauppakirjan hyväksyminen Äkäslompolon asemakaavan muutos, koskien kortteleita 71 ja 72 sekä VL-aluetta Äkäslompolon asemakaavan muutos, koskien korttelin 17 rakennuspaikkaa Kolarin kirkonkylän asemakaavan laajennus, koskien Ylläsjokisuun aluetta Ylläsjärven asemakaavan muutos, koskien Niemen aluetta Elinkeinostrategia 66 Hallinto-osaston johtosääntömuutokset 67 Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä 68 Ilmoitusasiat 69 Muut esille tulevat asiat

2 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO5/2012 Kolarin kunnanhallitus Sivu 4 Kokousaika Maanantai klo Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet Jaakko Tiensuu puheenjohtaja jäsenet Hilde Pääkkölä varapuheenjohtaja Anna-Liisa Keskitalo jäsen Pirjo Koberg jäsen Keijo Kumpula jäsen Pekka Möykkynen jäsen Reijo Puranen jäsen Poissa Muut saapuvilla Esa Nordberg KV:n pj olevat Pekka Vaattovaara KV:n I vpj Mikko Rundgren KV:n II vpj Heikki Havanka kunnanjohtaja Antti Määttä hallintojohtaja Laillisuus ja päätösvaltaisuus Asiat 53 - Pöytäkirjan allekirjoitus Jaakko Tiensuu Antti Määttä puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus ja ääntenlaskijat Reijo Puranen Keijo Kumpula Tarkastusaika Allekirjoitukset Reijo Puranen Keijo Kumpula Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä Kolarin kunnanvirastossa tiistaina klo ja Antti Määttä hallintojohtaja

3 Kunnanhallitus HALLINTOKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT Khall 53 Kunnanhallitukselle ovat saapuneet seuraavien hallintokuntien pöytäkirjat: Sosiaali- ja terveyslautakunta 1/ Kunnanhallitus päättää, ettei se käytä otto-oikeutta pöytäkirjassa olevissa otto-oikeuden alaisissa asioissa.

4 Kunnanhallitus TEKNISEN TOIMEN ORGANISAATIOJÄRJESTELYT Khall 54 Kunnanhallituksen valitsem a teknisen osaston organisaatiotyöryhmä on pitänyt kaikkiaan kahdeksan kokousta. Työn aikana on kuultu laajasti henkilökuntaa sekä kirjallisesti että suullisesti. Samoin on pidetty kaksi työpaikkakokousta. Toimikunta päätti esittää teknisessä toimessa tehtäväksi organisaatio-uudistuksen. Keskeiset muutokset ovat seuraavat: perustetaan teknisen johtajan virka kunnanrakennusmestarin virka lakkautetaan toinen rakennustarkastajan virka muutetaan kunnossapitom estarin viraksi ja rakennustarkastaja siirretään tähän virkaan maankäyttöinsinöörin työtehtäviin sisällytetään kaavateiden rakennuttaminen ja myös niiden suunnitelmien hankinta työsuojelupäällikön tehtävät sisällytetään teknisen johtajan virkaan kuljetusvastaavan tehtävät tulevat kansalaisopiston koulutussihteeriin hoidettaviksi Edellä mainituista muutoksista on käyty yhteistoimintaneuvottelut. Samoin muutoksia on käsitelty yhteistoimikunnassa. Kunnanvaltuusto on jo päättänyt perustaa teknisen johtajan viran. Organisaatiotyöryhmä on tehnyt muutosesitykset teknisen toimen päävastuualueen johtosääntöön, hallintosääntöön ja hallintosäännön liitteeseen. Liitteenä on myös uusi organisaatiokaavio, Kunnanhallitus päättää, että liite nro kunnanvaltuustolle esitetään kunnanrakennusmestarin viran lakkauttam ista ja toisen rakennustarkastajan (M ika Liikam aa) viran muuttamista kunnossapitomestarin viraksi. 2. kunnanvaltuustolle esitetään hyväksyttäväksi muutettu teknisen toim en päävastuualueen johtosääntö, hallintosääntö, hallintosäännön liite sekä hallinnon ja talouden päävastuualueen johtosääntö.

5 Kunnanhallitus m aankäyttöinsinöörin tehtäviin sisällytetään kaavateiden rakennuttaminen ja kaavateiden rakentamisen suunnitelmien hankinta. 4. kuljetusvastaavan tehtävät siirretään koulutussihteerin hoidettaviksi. 5. isännöitsijä siirretään tekniselle osastolle ja hänen esim iehenään toimii tekninen johtaja. 6. nykyinen kunnanrakennusmestari palkataan osa-aikaisena (50 %) teknisen toimen erityistehtäviin.

6 Kunnanhallitus Sosiaali- ja terveyslautakunta RUOKAPALVELUVASTAAVAN TOIMEN MUUTTAMINEN RAVITSEMISTYÖNTEKIJÄN TOIMEKSI JA LUPA TOIMEN TÄYTTÄMISEEN RAVITSEMISTYÖNTEKIJÄN TOIMENA Sos-terv.ltk 13 Ravintohuollossa on ruokapalveluvastaavan toimi, joka on ollut jo jonkin aikaa täyttäm ättä. Ravintohuolto on pieni 10 hengen työyksikkö, jossa selvitään yhdellä esimiehellä. Painotus on kuitenkin enem m än ruokatuotantoon osallistum isella ja etenkin nykyaikaisten ruuanvalmistusmenetelmien hallinnassa ja halusta kehittyä ammatissa. Tehtäväkuvaan esitetään sisältyväksi ruokapalvelupäällikön sijaisena ja tilausvastaavana toimiminen. Tarkoitus on maksaa jatkuva kuukausittainen 50 euron lisä tehtäväkohtaiseen palkkaan. Ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola esittää ruokapalveluvastaavan tointa muutettavaksi ravitsemistyöntekijän toimeksi ja lupaa sen täyttämiseen vakinaisesti. Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus m uuttaa ruokapalveluvastaavan toim en ravitsem istyöntekijän toim eksi ja antaa sosiaali- ja terveystoim elle luvan täyttää toimen vakinaisesti ravitsemistyöntekijän toimena. ehdotus hyväksyttiin. Khall 55 Kunnanhallitus päättää hyväksyä sosiaali- ja terveyslautakunnan päätösehdotuksen.

7 Kunnanhallitus Sosiaali- ja terveyslautakunta LUPA RAVITSEMISTYÖNTEKIJÄN TOIMEN TÄYTTÄMISEEN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMESSA Sos-terv.ltk 14 Ravintohuollossa on tam m ikuussa käynnistetty uusi m oderni keskuskeittiö yläkoulun yhteydessä. Tarpeen on täyttää ravintohuollossa vapaana olevat väliaikaisesti täytetyt ja vapautuvat toimet (kaksi osa-aikaista) yhtenä kokonaisena toim ena ruokapalvelupäällikkö Merja Aholan esityksestä. Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus antaa sosiaali- ja terveystoim elle luvan täyttää vakinaisesti ravitsemistyöntekijän toimen. ehdotus hyväksyttiin. Khall 56 Kunnanhallitus päättää hyväksyä sosiaali- ja terveyslautakunnan päätösehdotuksen.

8 Kunnanhallitus Sosiaali- ja terveyslautakunta LUPA SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMISEEN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMESSA Sos-terv.ltk 15 Avohoidon ja vuodeos. osastonhoitajat Vastaanotolla tulee avoimeksi aluesairaanhoitajan toimi lukien toistaiseksi voim assa olevassa toim essa tapahtuneen työntekijän irtisanoutumisen perusteella. Vuodeosastolla työskentelee sairaanhoitaja, joka on hoitanut tehtävää sijaisena jo lähes kolme vuotta. Osastonhoitajien esitys on, että hallintosäännön III luvun 3 :n perusteella osastopäällikkö päättää vuodeosaston sairaanhoitajan siirtymisestä vastaanotolle ja näin ollen vuodeosaston sairaanhoitajan toimi tulee toistaiseksi täytettäväksi. Osastopäällikkö on hyväksynyt järjestelyn. Toimi on toiminnan kannalta välttämätön täyttää. Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus antaa sosiaali- ja terveystoim elle luvan täyttää vakinaisesti avoimeksi tulevan sairaanhoitajan toimen. ehdotus hyväksyttiin. Khall 57 Kunnanhallitus päättää hyväksyä sosiaali- ja terveyslautakunnan päätösehdotuksen.

9 Kunnanhallitus Sosiaali- ja terveyslautakunta ALKOHOLIOHJELMAN MUKAISEN KUMPPANUUSSOPIMUKSEN ETENEMINEN Sos-terv.ltk 18 Kolarin kunta on osallistunut Alkoholiohjelm an kum p- panina alkoholista aiheutuvien haittojen ehkäisyyn ja vähentäm i- seen tekemänsä päätöksen mukaisesti kunnanhallituksen päätös ja kumppanuussopimus, liite nro 18 Kolarin kunta on sitoutunut sopimuksessa arvioimaan toimintansa tuloksellisuutta. Tuloksista raportoidaan Lapin aluehallintovirastolle, joka puolestaan raportoi THL:lle. Kunta on sitoutunut käsittelemään ohjelman etenemistä vuosittain kunnan valtuustossa. Kolarin kunta on asettanut viisi tavoitetta, joissa tehtyjä toim enpiteitä tulee arvioida kunkin tavoitteen osalta. Lisäksi tulee arvioida tavoitteen toteutumista. Kolarin kunnan asettamat tavoitteet ovat seuraavat: 1. Kehittää kuntouttavaa päihdetyötä Ahjotien tukiasunnoissa; 2. Päivätoiminnan kehittäminen; 3. Yhteistyön kehittäminen eri yhteistyötahojen kanssa (esim. työpajatoiminta, seurakunta, järjestöt); 4. Palveluketjujen kehittäminen; 5. Laaditaan mielenterveys- ja päihdestrategia Kolarin kuntaan. Perusturvajohtaja on pyytänyt arviointia kunnan ja sosiaali- ja terveydenhuollon johtoryhmien, mielenterveys- ja päihdetyöryhmän jäseniltä sekä mielenterveys ja sosiaalitoimistojen henkilökunnalta syksyn 2011 aikana. Lisäksi päihdetyöryhmä on kokouksessaan yhdessä arvioinut ja koostanut alkoholiohjelm assa asetettujen tavoitteiden toteutumista. Sosiaali- ja perusturvalautakunta merkitsee tiedokseen alla olevan päihdetyöryhmän arviointikoosteen ja antaa sen edelleen tiedoksi kunnanhallitukselle ja valtuustolle. Valtuustoa pyydetään toim ittamaan arviointi Lapin aluehallintovirastoon. 1. Tavoite: Kehittää kuntouttavaa päihdetyötä Ahjotien tukiasunnoissa. Arviointi: Asiakaspalaute tukiasunnoista on ollut hyvää ja oman kodin saam inen on koettu tärkeäksi. Asukkaat ovat kuntoutuneet ja heille on laadittu henkilökohtainen kuntoutussuunnitelm a. Työntekijänäkökulm asta yhtenäisten toim intojen kehittä-

10 Kunnanhallitus m istä on vaikeuttanut asiakaskunnan heterogeenisuus ja erilaiset tuen tarpeet. Kuntouttavan päihdetyön kehittämistä tulee jatkaa. 2. Tavoite: Päivätoiminnan kehittäminen Arviointi: Asiakkaiden säännöllistä päivätoimintaa ei ole saatu täysin käynnistettyä, koska osa ei koe sitä tarpeellisena ja asiakkaiden motivoiminen on haasteellista. Siihen osallistuvat mieltävät sen tärkeyden. Paikkakunnalla toimii erittäin hyvin AA-kerho, jossa käy säännöllisti yli 10 henkilöä. Vertaisryhmä toimii kerran viikossa ja sen puitteissa tehdään mm. erilaisia retkiä. 3. Tavoite: Yhteistyön kehittäminen eri yhteistyötahojen kanssa (esim. työpajatoiminta, seurakunta, järjestöt) Arviointi: Yhteistyö toimii kohtuullisen hyvin edellä mainittujen tahojen kanssa. Mm. päihdetyöryhmä kokoontuu säännöllisesti. 4. Tavoite: Palveluketjujen kehittäminen. Arviointi: Hoitopolkuja on tehty ja niitä löytyy mielenterveys- ja päihdestrategiasta. Erityisesti on kehitetty äitiysneuvolan ja työikäisten hoitoa ja varhaista havainnointia sekä Ahjotien tukiasukkaiden tukipolkuja. Hyvä toimijoiden välinen yhteistyö edistää myös asiakkaiden palveluketjun toteutumista. 5. Tavoite: Laaditaan mielenterveys- ja päihdestrategia Kolarin kuntaan Arviointi: Mielenterveys- ja päihdestrategia on saatu kirjalliseen m uotoon. Sen jalkauttam inen ja esillä pitäm inen on poikkihallinnollisesti tärkeää ja erityisesti päihdetyöryhm än ja m ielenterveyden ammattilaisten tehtävä. ehdotus hyväksyttiin. Khall 58 Kunnanhallituksen päätös ja kum ppanuussopimus liitteenä, liite nro 31. Kunnanhallitus päättää hyväksyä sosiaali- ja terveyslautakunnan päätösehdotuksen.

11 Kunnanhallitus Sosiaali- ja terveyslautakunta KOLARIN KUNNAN MIELENTERVEYS- JA PÄIHDESTRATEGIAN HYVÄKSYMINEN Sos-terv.ltk 19 Kunnanhallitus on kokouksessaan hyväksynyt, että kuntaan laaditaan mielenterveys- ja päihdestrategia. Kunnassa ei ole aiem m in ollut vastaavaa strategiaa. Tervein M ielen Pohjois- Suomessa Lapin osahanke on tukenut strategiatyötä järjestämällä mm. koulutusta asiasta ja tukenut eri toimijoiden verkostoitumista yli kuntarajojen. Kunta on alkoholiohjelm an kum ppanuussopim uksessa sitoutunut kyseisen strategian laatimiseen. Strategia viedään kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnan, kunnanhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. Kunnanhallitus nim esi strategiatyöstä vastaavaksi henkilöksi päihdetyöryhmän puheenjohtajan sairaanhoitaja Tuovi Ruokojärven, joka moniammatillisen päihdetyöryhmän kanssa on työskennellyt strategian laatim iseksi. Yhteistyötä on tehty eri hallintokuntien, poliisin ja seurakunnan kanssa. Kunnassa ei ole erillistä lähi- ja perheväkivallan ehkäisyn toim intaohjelm aa. Tuntui luontevalta yhdistää suunnitelm a m ielenterveys- ja päihdestrategiaan. Usein lähi- ja perheväkivaltaa esiintyy päihteiden käytön yhteydessä. Taustalla voi olla m yös hoitam attomia mielenterveyden ongelmia. Lähisuhde- ja perheväkivalta on ilmiö, joka usein jää havaitsematta kun reagoidaan näkyvämpiin ilm iöihin. Työryhm ässä yhdessä perusturvajohtajan kanssa päädyttiin siihen, että lähi- ja perheväkivallan ehkäisy liitetään m ielenterveys ja päihdestrategiaan. strategia, liite nro 19 Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää oheisen strategian edelleen kunnanhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. ehdotus hyväksyttiin. Khall 59 Kolarin kunnan mielenterveys- ja päihdestrategia liitteenä, liite nro 32. Kunnanhallitus päättää hyväksyä sosiaali- ja terveyslautakunnan päätösehdotuksen.

12 Kunnanhallitus

13 Kunnanhallitus KAUPPAKIRJAN HYVÄKSYMINEN Khall 60 Kunnanjohtaja ja hallintojohtaja ovat allekirjoittaneet kauppakirjan Kolarin kunnan Kurtakon kylässä sijaitsevan tilan YLLÄSKUNTA RN:o 5:156 n m²:n suuruisen määräalan (rakennuspaikka 12, kortteli 63, AO I u 2/3) myymisestä. Kunnanvaltuusto on päättänyt kokouksessaan Ylläsjärven asem akaavan laajennusehdotusalueen erillispientalojen rakennuspaikkojen (AO) myyntihinnaksi /rakennuspaikka. Kolarin kunnan hallintosäännön 23 mukaan valtuuston hintapäätöksen mukaisesti allekirjoitetut kauppakirjat hyväksyy kunnanhallitus. Kauppakirja liitteenä, liite nro 33. Kunnanhallitus päättää hyväksyä liitteenä nro 33 olevan kauppakirjan.

14 Kunnanhallitus ÄKÄSLOM POLON ASEM AKAAVAN M UUTOS, KOSKIEN KORTTELEITA 71 JA 72 SEKÄ VL- ALUETTA Mkins. Äkäslompolon asemakaavan muutos, koskien kortteleita 71 ja 72 sekä VL-aluetta on pidetty nähtävillä teknisellä osastolla ajalla MRL:n 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti. (ns. valmisteluvaiheen kuuleminen). Kuulutus liitteenä, liite nro 34. Äkäslompolon asemakaava sekä luonnos liitteenä, liite nro 35. Määräaikaan mennessä muutoksesta on jättänyt mielipiteensä ja Saara Luopakka ja lausuntonsa on jättänyt Lapin Ely-keskus. Saara Luopakka haluaa korttelissa 72 käytettävän II kerrosluku merkintää ja annettavan mahdollisuuden rakentaa myös osittain kellarikellarikerokseen sekä kattokaltevuuden asettamista vaihteluvälille 1:1,5 1:3:een 1:1,5 1:2,5:n sijaan ja korttelissa 72 rakennuspaikalla 1 rakennusoikeuden tarkistamista 180 ka-m 2 :iin. Edelleen Luopakka esittää siirrettäväksi rakennusoikeuden rajaan korttelin 72 rakennuspaikan 1 sisällä neljän metrin päähän tontin rajoista Lapin Ely-keskus edellyttää muutettavaa aluetta koskevien ratkaisujen yleiskaavamerkintöjen- ja määräysten tunnistamista ja kaavaratkaisun arvioimista suhteessa yleiskaavaan yleiskaavan ohjausvaikutuksen varmistamiseksi. Annettu mielipide ja lausunto liitteenä, liite nro 36. Esitän, että kunnanhallitus päättää asettaa Äkäslompolon asemakaavan muutosehdotuksen, koskien kortteleiden 71 ja 72 sekä VL-aluetta MRL:n 65 :n ja MRA:n 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville mukaisesti huomioimalla Lapin Ely-keskuksen lausunnossa esittämän kannanoton. Lisäksi kunnanhallitus päättää osoittamaa rakennuspaikalle 1 korttelissa 72 rakennusoikeudeksi 180 ka-m 2 ja korttelin 72 kerroslukumerkinnäksi osoitetaan k ¼ II ja kattokaltevuus vaihteluvälille 1:1,5 1:3. Rakennusoikeuden rajaa rakennuspaikalla 1 korttelissa 72 voidaan siirtää neljä metrin päähän tontin rajoista muualla, paitsi rakennuspaikan pohjoisosassa rakennusoikeuden rajaa ei osoiteta Kentäntien ja Tiurajärventien näkemäalueen päälle. Edelleen kunnanhallitus

15 Kunnanhallitus Khall 61 päättää antaa vastineekseen mielipiteen esittäjälle tämän kunnanhallituksen päätöksen esittelyineen sekä päättää pyytää kaavaehdotuksesta asianosaisten ja viranomaisten lausunnot. Kunnanhallitus päättää 1. asettaa Äkäslompolon asemakaavan muutosehdotuksen, koskien kortteleiden 71 ja 72 sekä VL-aluetta MRL:n 65 :n ja MRA:n 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville mukaisesti huomioimalla Lapin Ely-keskuksen lausunnossa esittämän kannanoton. 2. osoittaa rakennuspaikalle 1 korttelissa 72 rakennusoikeudeksi 180 ka-m 2 ja korttelin 72 kerroslukumerkinnäksi osoitetaan k ¼ II ja kattokaltevuus vaihteluvälille 1:1,5 1:3. Rakennusoikeuden rajaa rakennuspaikalla 1 korttelissa 72 voidaan siirtää neljä metrin päähän tontin rajoista muualla, paitsi rakennuspaikan pohjoisosassa rakennusoikeuden rajaa ei osoiteta Kentäntien ja Tiurajärventien näkemäalueen päälle. 3. antaa vastineekseen mielipiteen esittäjälle tämän kunnanhallituksen päätöksen esittelyineen. 4. pyytää kaavaehdotuksesta asianosaisten ja viranomaisten lausunnot.

16 Kunnanhallitus ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS, KOSKIEN KORTTELIN 17 RAKENNUSPAIKKAA 9 Mkins. Äkäslompolon asemakaavan muutos, koskien korttelin 17 rakennuspaikkaa 9 on pidetty nähtävillä teknisellä osastolla ajalla MRL:n 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti. (ns. valmisteluvaiheen kuuleminen). Kuulutus liitteenä, liite nro 37. Asemakaavan muutosalue sijaitsee Sivulantien varressa lähellä Sivulantien ja Tunturintien risteysaluetta. Äkäslompolon asemakaava sekä luonnos liitteenä, liite nro 38. Määräaikaan mennessä muutoksesta on jättänyt lausuntonsa on Lapin Ely-keskus. Lapin Ely-keskus edellyttää muutettavaa aluetta koskevien ratkaisujen yleiskaavamerkintöjen- ja määräysten tunnistamista ja kaavaratkaisun arvioimista suhteessa yleiskaavaan yleiskaavan ohjausvaikutuksen varmistamiseksi sekä riittävää yleiskaavan kokonaisnäkemyksen huomioonottamista. Annettu lausunto liitteenä, liite nro 39. Esitän, että kunnanhallitus päättää asettaa Äkäslompolon asemakaavan muutosehdotuksen, koskien korttelin 17 rakennuspaikkaa 9 MRL:n 65 :n ja MRA:n 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville mukaisesti huomioimalla Lapin Ely-keskuksen lausunnossa esittämän kannanoton. Edelleen kunnanhallitus päättää pyytää kaavaehdotuksesta asianosaisten ja viranomaisten lausunnot. Khall 62 Kunnanhallitus päättää 1. asettaa Äkäslompolon asemakaavan muutosehdotuksen, koskien korttelin 17 rakennuspaikkaa 9 MRL:n 65 :n ja MRA:n

17 Kunnanhallitus :n mukaisesti julkisesti nähtäville mukaisesti huomioimalla Lapin Ely-keskuksen lausunnossa esittämän kannanoton. 2. pyytää kaavaehdotuksesta asianosaisten ja viranomaisten lausunnot.

18 Kunnanhallitus KOLARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS, KOSKIEN YLLÄSJOKISUUN ALUETTA Mkins. Kolarin kirkonkylän asemakaavan laajennus, koskien Ylläsjokisuun aluetta on pidetty MRL:n 62 ja 63 :n ja MRA 30 ja 34 :n mukaisesti nähtävillä ajalla (vireilletulokuulutus). Kuulutus liitteenä, liite nro 40. Kolarin kirkonkylän asemakaavan laajennusalue sijaitsee Ylläsjoen pohjoispuolella Ylläsjoen ja Muoniojoen risteysalueella. Kartta kaavoitettavasta alueesta liitteenä, liite nro 41. Vireilletulo kuulutuksen määräaikaan mennessä asiasta ovat jättäneet mielipiteensä Metsäntutkimuslaitos ja Metsähallitus. Metsäntutkimuslaitoksella ei ole huomautettavaa ja Metsähallitus pyyttä lisäämään osallisten joukkoon metsähallituksen ja heidän mielestään asemakaavahankkeen vaikutusta tulisi myös arvioida vesialueeseen (metsähallituksen hallinnassa oleva alue). Annetut mielipiteet liitteenä, liite nro 42. Khall 63 Esitän, että kunnanhallitus päättää asettaa Kolarin kirkonkylän asemakaavan muutoksen, koskien Ylläsjokisuun aluetta MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti nähtäville (valmisteluvaiheen kuuleminen), jossa huomioidaan metsähallituksen kannanotto sekä metsähallitus lisätään osallisiin osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan.. Kunnanhallitus päättää asettaa Kolarin kirkonkylän asemakaavan muutoksen, koskien Ylläsjokisuun aluetta MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti nähtäville (valmisteluvaiheen kuuleminen), jossa huomioidaan metsähallituksen kannanotto sekä metsähallitus lisätään osallisiin osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan.

19 Kunnanhallitus YLLÄSJÄRVEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KOSKIEN NIEMEN ALUETTA Mkins. Ylläsjärven asemakaavan muutos, koskien Niemen aluetta on pidetty MRL:n 62 ja 63 :n ja MRA 30 ja 34 :n mukaisesti nähtävillä ajalla (vireilletulokuulutus). Kuulutus liitteenä, liite nro 43. Ylläsjärven asemakaavan laajennusalue sijaitsee Ylläsjärven kylällä ns. Niemen alueella pääosiltaan Eelin kaupan lähiympäristössä. Kartta kaavoitettavasta alueesta ja voimassa oleva asemakaava liitteenä, liite nro 44. Vireilletulo kuulutuksen määräaikaan mennessä asiasta ei ole jätetty mielipiteitä. Esitän, että kunnanhallitus päättää asettaa Ylläsjärven asemakaavan muutoksen, koskien Niemen aluetta MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti nähtäville (valmisteluvaiheen kuuleminen). Khall 64 Kunnanhallitus päättää asettaa Ylläsjärven asemakaavan muutoksen, koskien Niemen aluetta MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti nähtäville (valmisteluvaiheen kuuleminen).

20 Kunnanhallitus ELINKEINOSTRATEGIA Khall 65 Elinkeinotoim i ja M eänm aan kaivoshanke ovat valm istelleet yhteistyössä elinkeinostrategian vuosille Elinkeinotyöryhmä on käsitellyt ja hyväksynyt strategialuonnoksen kokouksessaan Elinkeinostrategia liitteenä, liite nro 45. Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle vuosille laaditun elinkeinostrategian hyväksymistä.

21 Kunnanhallitus HALLINTO-OSASTON JOHTOSÄÄNTÖMUUTOKSET Khall 66 Elinkeinostrategian jalkauttam inen edellyttää m uun m uassa Kolarin kunnan hallintosäännön, hallintosäännön liitteen sekä hallinnon ja talouden päävastuualueen johtosäännön päivittäm istä. Johtosäännöstä ja hallintosäännöstä päättää kunnanvaltuusto. Tarvittavat m uutokset on kuvattu jäljem pänä, poistettavat kohdat on yliviivattu ja lisäykset kursivoitu: KOLARIN KUNNAN HALLINTOSÄÄNTÖ 3 -- Hallinnon ja talouden elinkeinotoimen päävastuualue 1. Keskusvaalilautakunta 2. Vaalilautakunnat -- 4 Osastojako Kunnan henkilöstön päävastuualueisiin pohjautuva osastojako on seuraava: Hallinto- ja elinkeino-osasto Kunnan nimenkirjoitus ja asiakirjojen allekirjoittaminen Kunnanhallituksen ja valtuuston puolesta tehtävät sopimukset ja annettavat sitoum ukset allekirjoittaa kunnanhallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai kunnanjohtaja ja varm entaa hallintojohtaja, maataloussihteeri talousjohtaja tai perusturvajohtaja sosiaalija terveystoim en talouspäällikkö tai asianom aisen osaston osastopäällikkö taikka tulos- /vastuualueen esimies, jollei kunnanhallitus ole valtuuttanut toisia henkilöitä. --

22 Kunnanhallitus HALLINTOSÄÄNNÖN LIITE Kunnanvaltuusto valitsee Kunnanjohtajan Hallintojohtajan Johtavan lääkärin Johtavan rehtorin Paankäyttöinsinöörin Perusturvajohtajan Talousjohtajan Elinkeinojohtajan Kunnanhallitus valitsee Elinkeinojohtajan Maataloussihteerin Rakennustarkastajan Isännöitsijän Yritysneuvojan -- HALLINNON JA TALOUDEN ELINKEINOTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ -- 3 Viran- ja toimenhaltijoiden ratkaisuvalta Hallintojohtaja 1. Toimii kunnanjohtajan sijaisena tämän esteen ja esteellisyyden aikana. 2. Määrää julkisista kuulutuksista annetussa laissa tarkoitetun ilmoitustaulun hoitajan. 3. Päättää palveluaikalisän ja määrävuosilisän myöntämisestä kunnan henkilökuntaan kuuluville siltä osin kuin tehtävää ei ole johtosäännöllä määrätty muulle kunnan viranomaiselle tai viranhaltijalle. 4. Ratkaisee asiat, jotka koskevat asuntotuotantolain ja asuntojen perusparantamista annetun lain nojalla asuntolainoitettujen vuokratalojen ja asuntojen asukasvalintojen vahvistamista. Talousjohtaja Päättää kunnan kassavarojen sijoittamisesta Päättää maksuvalmiusluoton ottamisesta kunnalle Sopii kunnan puolesta jo maksettavaksi erääntyneestä

23 Kunnanhallitus suorituksesta maksuvelvolliselle annettavasta maksuajasta ja maksuajalta perittävästä viivästyskorosta. Elinkeinoasiamies Elinkeinojohtaja 1. Päättää kunnan tunnetuksi tekemistä ja markkinointia tarkoittavista ilmoituksista. 2. Päättää kunnan elinkeinotoim en suoritteista perittävien m aksujen maksuunpanosta. 3. Päättää yritystoimintaa varten varattujen toimitilojen vuokralle antamista. Maataloussihteeri 1. Maaseutuelinkeinojen hallintolain edellyttämänä kunnan maaseutuelinkeinoviranomaisena toimii maataloussihteeri. 2. Maataloussihteeri päättää kunnan talousarviossaan maatilatalouden ja maaseutuelinkeinojen tukemiseen varattujen avustusten myöntämisestä kunnanhallituksen vahvistamien perusteitten mukaisesti. Isännöitsijä 1. Päättää kunnan omistamien asuntojen vuokraamisesta ja vuokrasuhteen päättämisestä 2. Päättää vuokrasaatavien perinnästä ja toimenpiteistä vuokrasuhteesta johtuvien saatavien perinnän turvaamiseksi 3. Varahenkilönä toimii teknisen osaston toimistonhoitaja Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi esittelytekstissä esitetyt m uutokset hallintosääntöön, hallintosäännön liitteeseen ja hallinnon ja talouden päävastuualueen johtosääntöön.

24 Kunnanhallitus KUNTOUTUKSEN ASIAKASYHTEISTYÖRYHMÄ Khall 67 Laki kuntoutuksen asiakasyhteistyöstä ( /497) edellyttää, että kunnan alueella on oltava kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä, jonka tehtävänä on sopia yhteistyön periaatteista ja huolehtia yhteistyössä tarpeellisesta tietojen vaihtamisesta. Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmä on tehnyt kunnanhallitukselle esityksen työryhmän uudeksi kokoonpanoksi. Kunnanhallitus päättää nim etä kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmään toimikaudeksi asiakasyhteistyöryhmän esityksen mukaisesti seuraavat henkilöt: Katja Lehmuslehti Ulla Ylläsjärvi Ulla Pikkarainen Sirpa Kangas Sari Tiensuu Johanna Pasma Minna Niska sosiaaliohjaaja johtava lääkäri KELA:n edustaja psykiatrian sairaanhoitaja palvelupäällikkö etsivä nuorisotyöntekijä johtava yksilövalmentaja

25 Kunnanhallitus ILMOITUSASIAT Khall 68 1 Lapin ELY-keskus:Tiedote TE-toimisto- ja palveluverkkouudistuksen toteuttamisesta Lapissa 2 Eläketurvakeskus: Tilasto Suomen eläkkeensaajista kunnittain 3 EVIRA: Ohje kunnan elintarvikevalvonnan raportoimiseksi aluehallintoviranomaisille 4 VM: Kansaneläkelaitoksen vuonna 2011 perimän elatusavun valtion saatavien ja elatustuen liikamaksun takaisinperinnän palautuksen tarkistamisesta lopulliseksi kunnan peruspalvelujen valtionosuudessa vuonna Lapin ELY-keskus: Yksityisen tien parantamistyön hyväksyminen 6 Lapin ELY-keskus: Lapin YTY-töiden toteuttaminen vuonna Ympäristöministeriö: Ilmoitus tuulivoimarakentamista ohjaavien kaavojen laatimista varten myönnettävien valtionavustusten lisähausta vuodelle KEVA: Ilmoitus eläkeratkaisusta 9 Olavi Vaattovaara: Eronpyyntö vaalilautakunnan jäsenyydestä

26 Kunnanhallitus MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Khall 69

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2012 Kunnanhallitus 15.2.2012

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2012 Kunnanhallitus 15.2.2012 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2012 Kunnanhallitus 15.2.2012 Aika Maanantai 20.2.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat nro Liite nro Asia 53 Hallintokuntien pöytäkirjat 54 30 Teknisen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2011 Kunnanhallitus 19.1.2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2011 Kunnanhallitus 19.1.2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2011 Kunnanhallitus 19.1.2011 Aika Maanantai 24.1.2011 klo 15.00 - Paikka Kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat nro Liite nro 36 37 38 39 40 41 13-14 15 16 17 18 Äkäslompolon

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2011 Kunnanhallitus

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2011 Kunnanhallitus KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2011 Kunnanhallitus 23.03.2011 Aika Keskiviikko 23.3.2011 klo 15.30 - Paikka Kunnanhallituksen huone. Asiat nro Liite nro 108 51-52 Äkäslompolon asemakaavan muutosehdotus koskien

Lisätiedot

7 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta. 10 4 Sivistystoimen johtosäännön ja Kolarin kunnan hallintosäännön muuttaminen

7 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta. 10 4 Sivistystoimen johtosäännön ja Kolarin kunnan hallintosäännön muuttaminen KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Tiistai 13.3.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 6 Kokouksen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 21/2011 Kunnanhallitus 3.11.2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 21/2011 Kunnanhallitus 3.11.2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 21/2011 Kunnanhallitus 3.11.2011 Aika Maanantai 7.11.2011 klo 17.00 - Paikka Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat nro Liite nro Asia 362 Hallintokuntien pöytäkirjat 363

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2011 Tekninen lautakunta sivu 50

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2011 Tekninen lautakunta sivu 50 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2011 Tekninen lautakunta sivu 50 Kokousaika 27.4.2011 klo 15.00-16.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 13/2012 Kunnanhallitus Äkäsjoen vesiosuuskunnan hakemus korkotukilainan takaamisesta

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 13/2012 Kunnanhallitus Äkäsjoen vesiosuuskunnan hakemus korkotukilainan takaamisesta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 13/2012 Kunnanhallitus 15.6.2012 Aika Tiistai 19.6.2012 klo 16.00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat nro Liite nro Asia 219 150 Äkäsjoen vesiosuuskunnan hakemus

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 15/2011 Tekninen lautakunta sivu 189

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 15/2011 Tekninen lautakunta sivu 189 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 15/2011 Tekninen lautakunta sivu 189 Kokousaika 14.12.2011 klo 16.00-17.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Tekninen lautakunta sivu 85

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Tekninen lautakunta sivu 85 KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Tekninen lautakunta sivu 85 Kokousaika 29.06.2011 klo 16.00-17.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Sivistyslautakunta

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Sivistyslautakunta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Sivistyslautakunta Aika Keskiviikko 25.1.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 1 Sivistyslautakunnan kokoukset v. 2012, pöytäkirjan

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat Yhtymähallitus 14.11.2017 106 Kokousaika 14.10.2017 klo 17.00 18.23 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Arvola Ulla-Riitta Autio Markku Laakso Arvo Kaurila

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari. Lauri Kullervo, maankäyttöinsinööri, osastopäällikkö Heiskari Veijo, pöytäkirjanpitäjä

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari. Lauri Kullervo, maankäyttöinsinööri, osastopäällikkö Heiskari Veijo, pöytäkirjanpitäjä KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2010 Tekninen lautakunta sivu 107 Kokousaika 8.7.2010 klo 16.00-17.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Kolari Saapuvilla olleet jäsenet Pantsar Antero, puheenjohtaja

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/2017 41 Kokousaika 24.8.2017 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Eija-Liisa Suisto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2011 Kunnanhallitus 01.07.2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2011 Kunnanhallitus 01.07.2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2011 Kunnanhallitus 01.07.2011 Aika Torstai 7.7.2011 klo 14.00 - Paikka Kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat nro Liite nro 243 163-166 Kolarin kirkonkylän asemakaavan muutos

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 8/2012 77 8/2012 77 Kokousaika Torstai 28.06.2012 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet x

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 237 Kunnanhallitus 25.06.2018 AIKA 25.6.2018 klo 19.10-19.19 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4 Perusturvalautakunta KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 5/2008 Kokousaika 21.05.2008 klo 14.00 16.30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Käsittellyt asiat Asia no 65 JÄRJESTÄYTYMISASIAT 2 66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kaavaprosessi ja kaavojen käsittely Kolarin kunnassa

Kaavaprosessi ja kaavojen käsittely Kolarin kunnassa Kaavaprosessi ja kaavojen käsittely Kolarin kunnassa Maankäyttöinsinööri Kullervo Lauri Maankäyttö- ja rakennuslain tavoite Lain tavoitteena on järjestää alueiden käyttö ja rakentaminen niin, että siinä

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2012 Rakennuslautakunta sivu 51. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2012 Rakennuslautakunta sivu 51. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 4/2012 Rakennuslautakunta sivu 51 Kokousaika 27.06.2012 klo 15.00 15.40 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 /

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 /4.4.2011 Kokousaika 4.4.2011 klo 15.00 17.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet enet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa Toholammin

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 18.9.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Jokitalo Juha - Rahkonen Pirjo Huovari Piritta X Sipilä Ari

Jokitalo Juha - Rahkonen Pirjo Huovari Piritta X Sipilä Ari SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 1 Tekninen lautakunta Kokousaika: 11.04.2016 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka: Kunnantalo, kh:n huone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Huovari Tomi Puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 29 / 2009 397 Kokousaika 19.10.2009 klo 16.00 19.25 (iltakoulu 16.00 18.10, 18.20 19.25) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119 Kokousaika 14.12.2011 klo 13.00-13.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/ KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10/ 2009 143 Kokousaika 12.11.2009 klo 19.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.03.2017 klo 14:00-17:20 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Valtuuston kyselytunti klo 16.45. Projektipäällikkö Heli Niemi esittelee kokouksessa Lapin nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2015 hanketta.

Valtuuston kyselytunti klo 16.45. Projektipäällikkö Heli Niemi esittelee kokouksessa Lapin nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2015 hanketta. KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Tiistai 19.06.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Projektipäällikkö Heli Niemi esittelee kokouksessa

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 09.09.2010 klo 17.30 19.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/2016 9

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/2016 9 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 2/2016 9 Kokousaika 3.2.2016 kello 18.00 18.43 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

(x) esittelijä, pöytäkirjanpitäjä. Osastonhoitaja Leena Viinikainen klo 18-18.40 kuultavana henkilöstöasioista ja Kotipihan tilanteesta

(x) esittelijä, pöytäkirjanpitäjä. Osastonhoitaja Leena Viinikainen klo 18-18.40 kuultavana henkilöstöasioista ja Kotipihan tilanteesta KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6/2008 64 Kokousaika Tiistai 24.06.2008 klo 18.00 19.05 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 12 /

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta 12 / 12 / 2012 113 Kokousaika Torstai 22.11.2012 klo 18.30 21.05 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 36 5/2011 Kokousaika Torstai 14.04.2011 klo 18.30 19.40 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet

Lisätiedot

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Vammaisneuvosto 3 5.04.07 Kunnanhallitus 79 5.05.07 Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta 0.03.07 9 Perusturvan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.06.2010 klo 17.30 18.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Kokoushuone 1 (khall) Nro 5 / 2018

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 34/ 2009 460 Kokousaika 28.12.2009 klo 17.00-18.50 (iltakoulu klo 18.00-18.50) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 05.10.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.10.2016-11.11.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. syyskuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 34 Keulainmetsän / Keulainniemen rantakaavan muuttaminen... 76 35 Metsäsuunnitelman

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.5.2012 klo 17.30 18.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Haveri

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Kokousaika Maanantai klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2011 Rakennuslautakunta sivu 16 Kokousaika 23.02.2011 klo 15.15-16.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2013 Kokousaika: 31.10.2013 klo 13.00-16.25 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 12.11.2008 klo 18.00 18.50 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x)

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Nro 3 12.04.2017 35 Kokousaika Keskiviikko 12.04.2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/ Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN. Taipale Kari Witas Oy X ELINKEINOLAUTAKUNTA 6/2013 39 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.9.2013 klo 10-10.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2011 Kolarin kunnanvaltuusto Sivu 121. Kunnanvaltuuston kokoushuone

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2011 Kolarin kunnanvaltuusto Sivu 121. Kunnanvaltuuston kokoushuone KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2011 Kolarin kunnanvaltuusto Sivu 121 Kokousaika Torstai 22.9.2011 klo 17.00 17.55 Kokouspaikka Kunnanvaltuuston kokoushuone Saapuvilla olleet Nimenhuutoluettelo, liite

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 17.03.2015 klo 17.00 17.40 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 21.1.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2015 Kokousaika 21.1.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..2 2.

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/ 2011 Elinkeinojaosto. Maanantaina 10.01.2011 klo 14.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/ 2011 Elinkeinojaosto. Maanantaina 10.01.2011 klo 14.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/ 2011 Elinkeinojaosto 1 KOKOUSTIEDOT Aika Maanantaina 10.01.2011 klo 14.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 12/2011

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 12/2011 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 12/2011 KOKOUSAIKA Tiistaina 01.11.2011 kello 16.00 16.54 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 187 KOKOUSAIKA klo 10.00-11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

24 Eron myöntäminen Pirjo Seppäselle puheterapeutin toimesta

24 Eron myöntäminen Pirjo Seppäselle puheterapeutin toimesta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sosiaali- ja terveyslautakunta 19.3.2012 Aika Maanantai 19.3.2012 klo 16:00 - Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 23 20 Ruokapalvelupäällikön

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.09.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena

Lisätiedot

KOLARI ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 57 RAKENNUSPAIKAT 1,2 JA 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KOLARI ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 57 RAKENNUSPAIKAT 1,2 JA 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KOLARI ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 57 RAKENNUSPAIKAT 1,2 JA 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.10.2010 Seitap Oy 2010 Seitap

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 Tekninen lautakunta Nro 6/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 17.9.2015 klo 17-18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 131 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 15 20.05.2013 277 Kokousaika 20.05.2013 klo 10.00 11.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio

Henkilökohtaiset varajäsenet: ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2017 31.10.2017 Kokousaika Tiistaina 31.10.2017 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot