RT ISOVER-rakennuseristeet Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy. ISOVER-lasivillan ominaisuuksia. Standardit ja hyväksynnät

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RT 38193. ISOVER-rakennuseristeet Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy. ISOVER-lasivillan ominaisuuksia. Standardit ja hyväksynnät"

Transkriptio

1 TARVIKETIETO maaliskuu 2012 voimassa asti 1 (6) RT Talo Talo 90 K SfB ISOVER-rakennuseristeet Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy kuuluu maailmanlaajuiseen Saint-Gobainkonserniin, joka on maailman suurin mineraalivillan valmistaja. Eristetoimialalla on tuotantoa ja myyntiä yli 40 maassa. ISOVER-lasivillan ominaisuuksia ISOVER-mineraalivillan lämmöneristävyysominaisuudet ovat hyvät. Uuden valmistusteknologian ansiosta eristeiden lämmöneristyskyky on parantunut. Palo-ominaisuuksiltaan ISOVER-tuotteet kuuluvat pääasiassa parhaisiin luokkiin A1 ja A2-s1d0. Uusien kevyiden ISOVER-eristeiden asennettavuus ja käsiteltävyys ovat entistäkin paremmat, ja eristeet säilyttävät muotonsa koko rakennuksen eliniän. Kaikki rakennuseristeet kuuluvat rakennusmateriaalien M1-päästöluokkaan. Huokoinen kuiturakenne antaa eristeelle hyvät äänenvaimennusominaisuudet.. Paras ääneneristys saavutetaan, kun eriste laitetaan kahden levymäisen rakenteen väliin, esim. väliseinissä tai kelluvissa lattioissa. ISOVER-mineraalivilla voidaan puristepakata (Multipack) neljäsosaan tilavuudestaan varastointia ja kuljetusta varten. Tuote palautuu täyteen paksuuteensa pakkauksen avaamisen jälkeen. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy on Suomen suurin kierrätyslasin hyödyntäjä. ISOVER-mineraalivillan raaka-aineesta on % kierrätyslasia. Standardit ja hyväksynnät ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat lähes poikkeuksetta CE-merkinnän piiriin. Toiminnalle ja valmistukselle on myönnetty ISO laatusertifikaatti ja ISO ympäristösertifikaatti. ISOVER-tuotteet ovat avainlipputuotteita. Lisäksi ISOVER Puhallusvillalla on VTT:n myöntämä tuotesertifikaatti nro VTT-C

2 RT tarviketieto 2 Kevyet eristeet ISOVER KL-32 Kevyistä mineraalivilloista tehokkain Soveltuu erityisesti käytettäväksi kuorirakenteissa jossa kivimateriaalinen kantava runkorakenne. Yli 15 % parempi eriste kuin Standard- luokan villaeristeet. ISOVER KL-33 Soveltuu parhaiten hyvää eristyskykyä vaativiin rakenteisiin, tai jos tavoitellaan mahdollisimman ohuita rakenteita. Matalaenergia- ja passiivitalojen rakenteet. ISOVER KL-37 Standard-luokan Saatavana Multipack-lavapakkauksessa sekä irtopakettina. ISOVER KT-37 Rullapakattu lämmöneristysmatto, jota käytetään pääasiassa vaakarakenteissa ala- ja yläpohjien sekä seinien eristeenä. Soveltuu hyvin myös korjausrakentamiseen, kun rakenteessa on vaihtelevat koolausvälit. Puristepakattu neljäsosaan vapaasta tilavuudestaan. ISOVER KL-AKU ja KT-AKU Teräsrankaisten k450- ja k600-väliseinien kustannustehokkaaseen ääneneristämiseen. Tuotetta ei tule käyttää lämmöneristämiseen. Hyvä pakkaus ja puristussuhde vähentää eristeiden siirtotyötä työmaalla. Kevyet eristeet Paloluokka KL A1 Pysty-, vino- ja vaakarakenteet, joissa tavoitellaan mahdollisimman hyvin lämpöä eristävää puu- tai metallirunkoa. KL A1 Pysty-, vino- ja vaakarakenteet, joissa tavoitellaan mahdollisimman hyvin lämpöä eristävää puu- tai metallirunkoa. KL A1 Perustason lämmön- ja ääneneristysvilla. KT A1 Rakenteet, joissa vaihteleva runkotolppajako, pysty-, vino- ja vaakaeristäminen. KL-AKU 40 A1 Teräsrankaisten väliseinien ääneneriste. KT-AKU 37 A1 Väliseinien ääneneriste. Ergo-väliseinäjärjestelmä, runkojako k450, teräs- ja puurunko.

3 RT tarviketieto 3 Tuulensuojaeristeet ISOVER RKL-31 Facade on eristevilla, joka toimii myös tuulensuojana. Levyt on pontattu pitkiltä sivuilta, minkä ansiosta levyt kiinnittyvät tiiviisti toisiinsa muodostaen yhtenäisen lämmöneristevaipan. Tuulensuojaeristeitä käyttämällä saadaan katkaistua kylmäsillat. ISOVER RKL-31 Facade ja RKL-31 EJ Facade soveltuvat kohteisiin, joissa rakennus on pidemmän ajan ilman julkisivua. ISOVER RKL-31 Facade Tuulensuojatuotteet RKL-31 Facade 31 A2-s 1d 0 tuulensuojapinnoite RKL-31 EJ Facade 31 A2-s 1d 0 tuulensuojapinnoite Paloluokka Pinnoite Seinärakenteiden tuulensuojaus ja lisäeristäminen. Erikoisjäykkä tuulensuojalevy. Soveltuu käytettäväksi ilman naulausvälikkeitä. RKL A2-s 1d 0 lasihuopa Seinärakenteiden tuulensuojaus ja lisäeristäminen. Levyjen RKL-31 Facade ja RKL-31 EJ Facade saumat ja nurkkaliitokset on saumattava RKL-Facade-saumateipillä heti asennustyön edetessä. Tuulensuojapinnoitettu, yhdistetty lämmöneriste ja tuulensuoja. Pinta on tuulta pitävä, mutta vesihöyryä hyvin läpäisevä. Erinomainen ulkopuolinen lisä ISOVER RKL-31 EJ Facade Erikoisjäykkä tuulensuojaeriste lauta-, tiili- tai peltiverhoiltuun seinään sekä tuulettuviin alapohjarakenteisiin. Pinnoitettu tuulensuojapinnoitteella. RKL-31 EJ Facaden päälle voidaan asentaa tuuletusrimat ilman naulausvälikkeitä. ISOVER RKL-31 Toiselta puoleltaan lasihuovalla pinnoitettu tuulensuojalevy. Soveltuu kohteisiin, joissa tuulen vaikutus eristeen pintaan on pieni. Tiivistystuotteet ISOVER LHK Silikonikäsitelty, vettähylkivä, pinnoittamaton eristekaista. Soveltuu lämpöharkkojen saumaeristeeksi. ISOVER SK-C Kuitukankaalla ympäriinsä päällystetty, silikonikäsitelty ja vettähylkivä eristevillakaista. ISOVER KH Silikonikäsitelty, vettähylkivä eristematto. Tuotetta on saatavana myös keloharmaan värisenä. Eristematolla saadaan tasattua pinnan epätasaisuuksia ennen varsinaisen lämmöneristekerroksen asentamista. Käyttökohteet mm. saneerattavat betonisandwich-elementit ja hirsirunkoiset talot. ISOVER KH -tuotetta on saatavana myös valmiina kaistatuotteina. Kaistaleita käytetään mm. betonisandwich-elementtien saumaeristeenä. Tiivistystuotteet Paloluokka Pinnoite LHK A1 ei Lämpöharkkojen saumaeriste. SK-C 39 A2-s 1d 0 kuitukangas Hirsien välit, elementtien saumat, ovi- ja ikkunakarmien eristys ym. tiivistäminen. KH 37 A1 ei Silikonikäsitelty vettähylkivä eristematto.

4 RT tarviketieto 4 Loivien kattojen eristeet ISOVER OL-P Loivien kattojen uritettu lämmöneristyslevy (eristysratkaisun ala- tai välikerros). Käyttökohteita ovat vesikatot ja muut pysty- ja vaakarakenteet. ISOVER OL-TOP Loivien kattojen pinta- ja pohjalevy. Saatavana uritettuna ja urittamattomana. Kantavissa profiilipeltikatoissa pohjalevynä käytetään mm OL-TOP-levyä. ISOVER OL-LAM Loivien kattojen pohja- ja välikerroksen eristelevy. Tarjoaa perinteistä eristeratkaisua paremman kuormituskestävyyden. Pintalevynä käytetään uritettua OL-TOP-levyä. Kantavissa profiilipeltikatoissa pohjalevynä käytetään mm OL-TOP-levyä. Loivien kattojen eristeet Paloluokka Betonielementti- ja rappauseristeet Kuormituskestävyys (kpa) OL-P 37 A2-s 1d 0 30 Loivien kattojen uritettu lämmöneristelevy (eristysratkaisun ala- tai välikerros). OL-TOP 37 A2-s 1d 0 60 Loivien kattojen eristyslevy, eristysratkaisun pohja- ja pintakerros. OL-LAM 40 A2-s 1d 0 50 Loivien kattojen pohja- ja välikerroksen eristelevy. ISOVER OL-E Soveltuu betonisandwich-elementtien ja muiden sellaisten rakenteiden eristämiseen, joissa kokonaiskuormitus vastaa tasaista staattista kuormaa, enintään 10 kn/m 2 (EN826). Soveltuu myös kohteisiin, joissa kuormituksena on eristeen oma paino, mutta asennustapa vaatii jäykkää eristevillaa, esim. kuorirakenteet, laite-eristykset, pintaverhoukset ja lisäeristykset. BSW-elementtien eristyksissä käytetään uritettua ja urasuojakankaalla päällystettyä OL-E-US-eristettä. OL-E-tuotetta saa myös tarvittaessa tuulensuojakankaalla pinnoitettuna. Betonielementti- ja rappauseristeet ISOVER FS5+ Paksueristerappausten ULTRA-luokan Tuotteella saadaan toteutettua RakMK:n vertailuarvon (0,17W/m 2 K) täyttävät seinärakenteet 180 mm eristepaksuudella. Soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiskohteisiin. ISOVER FS5 Paksueristerappausten PREMIUM-luokan Soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiskohteisiin. ISOVER FS30 Ohuteristerappausten STANDARD-luokan Soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiskohteisiin. ISOVER FL Ohuteristerappausten BASIC-luokan Soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa rakenteelta vaaditaan poikkeuksellisen hyvää lämmöneristävyyttä, esim. passiivitalot. Paloluokka Pinnoite Kuormituskestävyys (kpa) OL-E 35 A1 tarvittaessa 10 Betoni-sandwich- ja kuorielementtien eriste. FS5+ 31 A1 ei 5 Paksueristerappausten lämmöneriste, kun vaaditaan huippuluokan eristyskykyä. FS5 35 A1 ei 5 Paksueristerappausten FS30 37 A2-s 1d 0 ei 30 Ohuteristerappausten eristelevy. FL 41 A2-s 1d 0 ei 50 Ohuteristerappausten lämmöneriste, kun vaaditaan paksua eristekerrosta, mm. passiivitalot.

5 RT tarviketieto 5 Askelääneneristeet ISOVER FLO Lasihuovalla pinnoitettu eristelevy. Soveltuu erityisesti kelluviin lattiarakenteisiin, joissa vaaditaan hyvää askeläänen- ja lämmöneristystä sekä kuormituskestävyyttä. Dynaaminen jäykkyys 10 MN/m 3. ISOVER VKL Soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa kelluva lattia asennetaan jälkikäteen ja lattian korkeus on rajattu. Askelääneneristeet ja muut kuormitusta kestävät eristeet Paloluokka Pinnoite Dynaaminen jäykkyys Kuormituskestävyys (kpa) FLO 35 A2-s 1d 0 lasihuopa Kun vaaditaan hyvää askelääneneristystä ja kuormituksen kestävyyttä. VKL 32 A2-s 1d 0 ei Askelääneneriste esim. korjauskohteisiin, joissa eristeen paksuus on rajattu. Muut tuotteet ISOVER Puhallusvilla Valmistetaan oheistuotteena tehtaalla syntyvistä reunajätteistä ja hukkapaloista. ISOVER Sauna Jäykkä, pitkiltä sivuilta pontattu, alumiinipinnoitteinen eristelevy. Tuote soveltuu saunojen eristämiseen, jolloin yhdellä tuotteella voidaan hoitaa sekä lämmöneristys että höyrynsulku. Suuri levykoko vähentää teipattavien saumojen määrää ja nopeuttaa työn etenemistä. Saumat teipataan alumiiniteipillä tiiviyden varmistamiseksi. ISOVER VARIO Ilmatiiviysjärjestelmä ISOVER VARIO Ilmatiiviysjärjestelmä on kokonaisvaltainen höyrynsulkujärjestelmä, joka perustuu älykkääseen VARIO KM Duplex UV -höyrynsulkukalvoon ja siihen saumattomasti yhteensopiviin tiivisteisiin ja teippeihin. VARIO-höyrynsulkukalvo antaa rakenteelle varmuutta kosteusongelmia vastaan. Tuotteen toiminta perustuu rakenteen kosteuden kuivumiseen sekä sisälle että ulospäin. Muut tuotteet Paloluokka Pinnoite Puhallusvilla 41* A1 tai A2-s 1d 0 ei Puhallettava yläpohjaeriste. Sauna 31 A2-s 1d 0 alumiinilaminaatti Sisäpuolinen lisälämmöneriste, esim. saunat ja ullakot. * ja tiheysluokitus VTT- sertifikaatin VTT-C mukaan

6 RT tarviketieto 6 Palonsuoja- ja ilmastointieristeet ULTIMATE UPS 2.0N ja UMPN 90 Rakenteellisiin suojaverhouksiin. 50 mm:n paksuisena myös muurattujen savuhormien eristykseen. UMPN 90 tulisija- ja saunaeristyksiin. ULTIMATE UPWM 4.0 Alu1 Uuden sukupolven Ultimate-verkkomatto alumiinifoliolla. Ilmastointikanavien ja savuhormien paloeristyksiin, myös teräshormit. ISOVER KOL Pehmeä kivivillalevy, nimellistiheys 35 kg/m³. Paloteknisesti osastoiviin rakenteisiin. ISOVER PKOL Jäykkä kivivillalevy, nimellistiheys 140 kg/m 3. Rakenteelliset suojaverhoukset. ISOTEC KIM-AL DUCT Ilmastointikanavien sujutettava kanavaeriste lämmön- ja kondenssieristyksiin. Samalla tuotteella saadaan eristettyä 45 ja 90 kulmat sekä T-haarat. Erillisiä kulmaosia ei tarvita, pakkauksessa työohjeet leikkaamista varten. ISOTEC KIM-AL llmastointikanavien lämmöneristykseen. Kiinnitys ja saumaus 75 mm AL-asennusteipillä. Jos tarvitaan paksumpaa eristystä, käytetään alempana kerroksena esim. sopivan paksuista ISOVER KT:tä. Palonsuoja- ja ilmastointieristeet Paloluokka Pinnoite UPS 2.0N A1 ei Tiili- ja valmishormien eristämiseen. UMPN A1 ei Leivinuunien, takkojen yms. tulisijojen pintaverhouksen eristämiseen. UPWM 4.0 Alu1 A1 sinkitty teräsverkko + alumiinifolio Ilmastointikanavien/tiilihormien ja savupiippujen paloeristyksiin. KIM-AL DUCT A2-s 1d 0 alumiinilaminaatti Ilmastointikanavien sujutettava kanavaeriste lämmön ja kondenssin eristyksiin. KIM-AL A2-s 1d 0 alumiinilaminaatti Ilmastointikanavien lämmöneristyksiin. KOL 37 A1 ei Pinnoittamaton pehmeä kivivillalevy palo-osastoiviin väliseiniin. PKOL A1 ei Pinnoittamaton jäykkä kivivillalevy rakenteellisiin suojaverhouksiin. ISOVER-eristeiden ympäristöystävällisyys ISOVER-eristeiden tuotannossa on ajateltu myös ympäristöä. Tuotteiden raaka-aineesta % on kotimaista keräyslasia. ISOVER-eristeet ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä. Puristettavuus vähentää varastotilojen tarvetta sekä kuljetuskertoja. Kevyt tuote. Pieni raaka-aineen tarve. Hukkapalat ja reunajäte hyödynnetään puhallusvillana. Pakkaukset, etiketit ja kuljetuslavat kierrätettäviä tai poltettavia. Eristeet voidaan siirtää vanhasta uuteen taloon, sillä ISOVER-eristeen ominaisuudet säilyvät muuttumattomina. Katso tarkemmat tuote- ja valikoimatiedot VALMISTUS, MYYNTI JA NEUVONTA Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy PL HYVINKÄÄ Puhelin Faksi Tilausten vastaanotto Puhelin Puhelun hinta (alv 23 %): - Lankapuhelimesta 8,28 snt/puhelu + 7 snt/min - Matkapuhelimesta 8,28 snt/puhelu + 17,0 snt/min

Eristämisen taskutieto

Eristämisen taskutieto ERISTÄ OIKEIN! ISOVER tuotteilla läöneristeluokitus Me ISOVERilla päätie helpottaa elämääsi. Teie luokituksen, jotta voit varmein valita itsellesi parhaat eristeet. Vertaa eristeen tärkeintä ominaisuutta,

Lisätiedot

TARVIKETIETO lokakuu 2011 voimassa 30.11.2013 asti 1 (6) Ulkoseinäeristeet RAKENNUSERISTEET

TARVIKETIETO lokakuu 2011 voimassa 30.11.2013 asti 1 (6) Ulkoseinäeristeet RAKENNUSERISTEET RT CAD -kirjastot TARVIKETIETO lokakuu 2011 voimassa 30.11.2013 asti 1 (6) RT 38135 271.1 Talo 2000 371 Talo 90 K SfB Rakennuseristeet Kattoeristeet Julkisivueristeet Rockwool Finland Oy Kattoeristeet

Lisätiedot

Tekniset eristeet ISOVER 3.3 1.10.2010. ULTIMATE - U Protect iv-paloeristysratkaisu

Tekniset eristeet ISOVER 3.3 1.10.2010. ULTIMATE - U Protect iv-paloeristysratkaisu Tekniset eristeet ISOVER 3.3 1.10.2010 ULTIMATE - U Protect iv-paloeristysratkaisu ULTIMATE U Protect - ilmanvaihtokanavien palosuojausjärjestelmä. U Protect on EN-standardien mukainen iv-palosuojausjärjestelmä,

Lisätiedot

ISOTEC AluLine -putkieristeet

ISOTEC AluLine -putkieristeet 10 ISOTEC AluLine -putkieristeet TapeLock-kourut (KK-AL) 1200 (TTRYL; Ac SFS 3976; S2.2) Läönjohtavuus C λ-arvo W/m 0,032 0,035 0,043 0,062 0,089 0,121 Käyttö: Lämpö-, läinvesi-, höyryputket ja muoviviemärien

Lisätiedot

PAROC talotekniikka/lv PAROC Hvac Section AluCoat T

PAROC talotekniikka/lv PAROC Hvac Section AluCoat T PAROC talotekniikka/lv PAROC Hvac Section AluCoat T Verkkovahvistetulla alumiinilaminaatilla päällystetty kivivillakouru talotekniikan putkistoeristykseen. Päällyste on varustettu liepeellä ja teippisulkijalla.

Lisätiedot

ISOVER - esitys HTT -SEMINAARI Helsinki Reijo Siekkinen

ISOVER - esitys HTT -SEMINAARI Helsinki Reijo Siekkinen ISOVER - esitys HTT -SEMINAARI 7.11.2013 Helsinki Reijo Siekkinen YRITYS 2.3 Saint-Gobain: Globaali markkinajohtaja muuttaa raaka-aineet pitkälle kehitetyiksi tuotteiksi monipuoliseen käyttöön ja kehittää

Lisätiedot

Eristämisen taskutieto

Eristämisen taskutieto ERISTÄ OIKEIN! Eristämisen taskutieto 26.1.2015 Turvallista asumista viisaasti rakentamalla Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden

Lisätiedot

UUSI ILME & PAREMPI ENERGIATEHOKKUUS. Peltosaaren asuinalue Riihimäellä

UUSI ILME & PAREMPI ENERGIATEHOKKUUS. Peltosaaren asuinalue Riihimäellä UUSI ILME & PAREMPI ENERGIATEHOKKUUS Peltosaaren asuinalue Riihimäellä Energiatehokkuus Peltosaaren asuinalue Riihimäellä on malliesimerkki korjausrakentamisesta, jossa yhdistetään uusi edustava ilme ja

Lisätiedot

Ilmansulku + Höyrynsulku Puurakenteen ulkopuolinen eristäminen. Puurakentamisen seminaarikiertue, syksy 2014

Ilmansulku + Höyrynsulku Puurakenteen ulkopuolinen eristäminen. Puurakentamisen seminaarikiertue, syksy 2014 Ilmansulku + Höyrynsulku Puurakenteen ulkopuolinen eristäminen. Puurakentamisen seminaarikiertue, syksy 2014 Esityksen sisältö Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Höyrynsulku, Ilmansulku vai molemmat? ISOVER

Lisätiedot

EKOLOGINEN ERISTE! ISOVER InsulSafe. Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla

EKOLOGINEN ERISTE! ISOVER InsulSafe. Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla EKOLOGINEN ERISTE! ISOVER InsulSafe Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla 1.10.2014 Ekologinen Kotimainen Pölyämätön ISOVER InsulSafe Kotimaiset ISOVER InsulSafe puhallusvillan raaka-aineesta yli 85%

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

RT 37975. THERMISOL SEINÄERISTERATKAISUT - ThermiSol EPS -seinäeristeet - ThermiSol Platina -eristeet - ThermiSol Titan -eristeet.

RT 37975. THERMISOL SEINÄERISTERATKAISUT - ThermiSol EPS -seinäeristeet - ThermiSol Platina -eristeet - ThermiSol Titan -eristeet. RT CAD -kirjastot TARVIKETIETO lokakuu 2010 voimassa 30.11.2012 asti korvaa RT K/375.2-37489 1 (6) RT 37975 271.4 Talo 2000 375.2 Talo 90 K SfB THERMISOL SEINÄERISTERATKAISUT - ThermiSol EPS -seinäeristeet

Lisätiedot

Ilmahormien paloeristyksenä käytettävät tarvikkeet

Ilmahormien paloeristyksenä käytettävät tarvikkeet Paroc Oy Ab Liite 4 1(5) Rakennuseristeet Ilmahormien paloeristyksenä käytettävät tarvikkeet 4.1 Päällystämättämät Vuorivillatuotteet Tuoteryhmä Nimellistiheys Vähintään kg/m3 Hehkutushäviö Enint. paino-%

Lisätiedot

ISOVER KL-33 Päivitetty 08.02.2012 Tulostettu 01.04.2012

ISOVER KL-33 Päivitetty 08.02.2012 Tulostettu 01.04.2012 ISOVER KL-33 Päivitetty 08.02.2012 Tulostettu 01.04.2012 ISOVER KL-33 on pinnoittamaton eristevillalevy. ISOVER KL-33 on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se

Lisätiedot

Asumismukavuutta ja energiansäästöä lisälämmöneristämisellä. Vanhan pientalon energiaremontti on kannattava ekoteko

Asumismukavuutta ja energiansäästöä lisälämmöneristämisellä. Vanhan pientalon energiaremontti on kannattava ekoteko Asumismukavuutta ja energiansäästöä lisälämmöneristämisellä Vanhan pientalon energiaremontti on kannattava ekoteko 1.3.2012 Lisää lämmöneristystä vanhaan taloon Vanhan pientalon lämmitysenergian kulutusta

Lisätiedot

Pientalon ilmanvaihto ja eristys. Pientalon ilmanvaihto ja eristys Antti Laine Paroc Oy 2013

Pientalon ilmanvaihto ja eristys. Pientalon ilmanvaihto ja eristys Antti Laine Paroc Oy 2013 Pientalon ilmanvaihto ja eristys 1 Aiheet Eristyksen tavoite ja tarkoitus CE merkatut tekniset eristeet PAROC -kivivillatuotteet Sertifioidut ratkaisut Pientalon ilmanvaihdon eristys PAROC Hvac Fire ratkaisu

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 04.05.2011. SPU Eristeet

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 04.05.2011. SPU Eristeet SERTIFIKAATTI VTT-C-6665-11 Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 04.05.2011 TUOTTEEN NIMI SPU Eristeet VALMISTAJA SPU Systems Oy Sillanpäänkatu 20, PL 98 FI-38701 Kankaanpää TUOTEKUVAUS SPU:n valmistamia polyuretaanieristeitä

Lisätiedot

ISOVER 2.1. 7.10.2008. Pientalon lämmöneristysopas

ISOVER 2.1. 7.10.2008. Pientalon lämmöneristysopas ISOVER 2.1. 7.10.2008 Pientalon lämmöneristysopas 2 ISOVER-tuotteilla lämmöneristeluokitus Me Isoverilla päätimme helpottaa elämääsi. Teimme luokituksen, jotta voit varmemmin valita itsellesi parhaat eristeet.

Lisätiedot

PAROC GROUP

PAROC GROUP PAROC GROUP 1 25.4.2018 PAROC-KIVIVILLA ON KOTIMAISTA 5.2.2018 alkaen Paroc Group osa Owens Corningia Rakennuseristeiden tuotteet valmistetaan Suomessa Paraisten tehtaalla. Paroc työllistää Suomessa n.

Lisätiedot

Tekniset eristeet.. Ilmakanavat. Aito ja alkuperäinen kivivilla

Tekniset eristeet.. Ilmakanavat. Aito ja alkuperäinen kivivilla Tekniset eristeet ku va Aito ja alkuperäinen kivivilla Rockwool Universal Pipe Section Nopea asennus Rockwoolin varma, yksinkertainen ja kustannustehokas tapa putkien eristämiseen. Universal-kourut on

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro. 109

Kingspan-ohjekortti nro. 109 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro. 109 MÖKKIOHJE Kingspan Therma -eristeiden vahvuudet mökkien lämmöneristämisessä Paremman lämmöneristyksen ansiosta mökkien vuosittainen käyttöaika pitenee. Mökit

Lisätiedot

Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013. Antti Viitanen

Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013. Antti Viitanen Korjausrakentamisen seminaari, 19.4.2013 Antti Viitanen Tehokas Markkinoiden paras lämmöneristävyys: Lambda design 0,023 W/mK Tehokkuus mahdollistaa ohuet rakenteet Erinomainen ilmanpitävyys Alumiinilaminaatti

Lisätiedot

Ullakon eristäminen Rakennuseristeet

Ullakon eristäminen Rakennuseristeet Ullakon eristäminen Rakennuseristeet Huhtikuu 0 korvaa Joulukuu 00 Sisällys Edullisesti lisätilaa kylmästä ullakosta... Edullisesti lisätilaa kylmästä ullakosta Näin eristät ullakon seinät... Näin eristät

Lisätiedot

ASENNUSPIIRUSTUKSET. Selluvilla talojen lämmöneristykseen

ASENNUSPIIRUSTUKSET. Selluvilla talojen lämmöneristykseen ASENNUSPIIRUSTUKSET Werrowoolin selluvilla on Virossa valmistettu ympäristöystävällinen lämmöneristysmateriaali, jolla on erittäin hyvät lämmöneristysominaisuudet. Se sopii mainiosti sekä uusien että kunnostettavien

Lisätiedot

OEM RÄÄTÄLÖIDYT RATKAISUT Käyttökohteet

OEM RÄÄTÄLÖIDYT RATKAISUT Käyttökohteet OEM RÄÄTÄLÖIDYT RATKAISUT Käyttökohteet OEM IDEASTA RATKAISUUN Kun tuotteenne tarvitsee eristysmateriaalia, me teemme sen kivivillasta. Ratkaisu räätälöidään toiveittenne ja tarpeittenne mukaan, miltei

Lisätiedot

EPS & XPS MASTERS OF INSULATION

EPS & XPS MASTERS OF INSULATION EPS & XPS MASTERS OF INSULATION 2 Energiatehokkaat ja ympäristöystävälliset EPS- ja XPS-eristeet Tarjoamme asiakkaillemme luotettavia, kotimaisia ja kustannustehokkaita eristeratkaisuja kaikkiin olosuhteisiin.

Lisätiedot

Baumit Eristysrappausjärjestelmät

Baumit Eristysrappausjärjestelmät Baumit Eristysrappausjärjestelmät www.kivira.fi Eristeenä mineraalivilla FAS tai FAL Sitä paitsi mineraalinen eriste päästää vesihöyryn läpi ja parantaa siten merkittävästi huoneilmaa. Puurakenteilla tämä

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI Nro VTT-C- 4735-09 Myöntämispäivä 30.11.2009 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Vuorivillaverkkomatot, Vuorivillalevyt sekä Vuorivillakourut ja niistä valmistetut eristysosat Paroc Oy Ab Läkkisepäntie

Lisätiedot

UKOREX ULTRA ERISTÄMISEN UUSI AIKAKAUSI

UKOREX ULTRA ERISTÄMISEN UUSI AIKAKAUSI UKOREX ULTRA ERISTÄMISEN UUSI AIKAKAUSI GRAFIITTIERISTEEN YLIVOIMAA Uudet huippulaatuiset grafiittieristeet UKOREX GRAFIT ja UKOREX ULTRA luovat uusia mahdollisuuksia rakennusten eristämiseen. Rakentajalle

Lisätiedot

LISÄLÄMMÖNERISTÄMISEN RATKAISUT

LISÄLÄMMÖNERISTÄMISEN RATKAISUT LISÄLÄMMÖNERISTÄMISEN RATKAISUT SPU Eristeet SPU-eristelevyt ovat erittäin tehokkaita lämmöneristeitä, jotka soveltuvat sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Levyjen lämmöneristeenä on polyuretaani, jota

Lisätiedot

ISOVER OL-LAM Uusi ratkaisu loivien kattojen lämmöneristämiseen

ISOVER OL-LAM Uusi ratkaisu loivien kattojen lämmöneristämiseen ISOVER OL-LAM Uusi ratkaisu loivien kattojen lämmöneristämiseen 17.03.2014 ISOVER OL-LAM Luja, kevyt, ergonominen Liikenne katoilla lisääntyy, kun sinne tulee lisää huollettavaa tekniikkaa, kuten aurinkopaneeleita

Lisätiedot

www.isover.fi Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy PL 250, Kerkkolankatu 37-39 05801 Hyvinkää e-mail: etunimi.sukunimi@saint-gobain.

www.isover.fi Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy PL 250, Kerkkolankatu 37-39 05801 Hyvinkää e-mail: etunimi.sukunimi@saint-gobain. ISOVER kuormitusta kestävistä kattoeristeistä on helppo valita kuhunkin käyttöön sopiva lämmöneriste. Käytettävissä on yksinkertainen tuotevalikoima, mikä helpottaa oikean tuotteen valintaa. Käytettävä

Lisätiedot

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 1 Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova -levyllä Julkisivujen uusimisen yhteydessä

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 27.08.2013. SPU Eristeet

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 27.08.2013. SPU Eristeet SERTIFIKAATTI VTT-C-6665-11 Myönnetty 10.03.2011 Päivitetty 27.08.2013 TUOTTEEN NIMI SPU Eristeet VALMISTAJA SPU Oy Itsenäisyydenkatu 17 A 7, FI-33500 Tampere TUOTEKUVAUS SPU:n valmistamia polyuretaanieristeitä

Lisätiedot

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET SISÄLLYS Kaapelit ja kourut kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2 kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2-3 Kupariputket kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 3 Alupex-putket

Lisätiedot

Ilmanpitävät ja kosteutta kestävät rakenteet TOIMII SAMALLA TUULENSUOJANA JA HÖYRYNSULKUNA. W/mK

Ilmanpitävät ja kosteutta kestävät rakenteet TOIMII SAMALLA TUULENSUOJANA JA HÖYRYNSULKUNA. W/mK TIETOA HELPOSTA JA TEHOKKAASTA LÄMMÖNERISTÄMISESTÄ ERISTEILLÄ Ilmanpitävät ja kosteutta kestävät rakenteet Valmistettu käyttämällä tuulisähköä Kotimainen TOIMII SAMALLA TUULENSUOJANA JA HÖYRYNSULKUNA Producerat

Lisätiedot

PIIPPU-LÄPIVIENTISARJA Metallisille, eristetyille ja tehdasvalmisteisille savupiipuille

PIIPPU-LÄPIVIENTISARJA Metallisille, eristetyille ja tehdasvalmisteisille savupiipuille PIIPPU-LÄPIVIENTISARJA Metallisille, eristetyille ja tehdasvalmisteisille savupiipuille SUUNNITTELU- ja ASENNUS- KÄSIKIRJA 1/2010 Sisällysluettelo 1. Piippu-läpivientisarja...3 2. Valmistusmateriaalit...3

Lisätiedot

Isola seinäjärjestelmä

Isola seinäjärjestelmä Isola seinäjärjestelmä Sokkelin tiivistyskaista, runkoside, tuulensuoja, hiirilista Tammikuu 2003 Ja talosi voi hyvin Isola seinäjärjestelmä on toimiv Se pitää tuulta ja läpäisee vesih Sokkelin tiivistyskaista

Lisätiedot

TUOTELUETTELO LATTIATUOTTEET ROUTAERISTEET

TUOTELUETTELO LATTIATUOTTEET ROUTAERISTEET TUOTELUETTELO LATTIATUOTTEET ROUTAERISTEET KATTOERISTEET SEINÄERISTEET VÄLIPOHJA/ASKELÄÄNIERISTEET KEVENTEET ERIKOISTUOTTEET ELEMENTIT Oy www.thermisol.fi 2 EPS 80/36S Katto YKSI TALO, KAIKKI ERISTEET

Lisätiedot

PAROC Hvac Fire. Ilmakanavien paloeristysratkaisut. Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0.

PAROC Hvac Fire. Ilmakanavien paloeristysratkaisut. Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0. PAROC Hvac Fire Ilmakanavien paloeristysratkaisut Tekniset eristeet 3-2.0.1 Huhtikuu 2011 Korvaa esitteen Ilmakanavien paloeristys 3-2.0.1 Sisällysluettelo Paloturvallisuutta PAROC kivivillatuotteilla...3

Lisätiedot

Asunto-osakeyhtiö Salpa-Sello, rapattu weber MonoRoc -järjestelmällä. ISOVER-rappauseristeet Näyttävä, energiatehokas rappausjulkisivu kolmella tapaa

Asunto-osakeyhtiö Salpa-Sello, rapattu weber MonoRoc -järjestelmällä. ISOVER-rappauseristeet Näyttävä, energiatehokas rappausjulkisivu kolmella tapaa Asunto-osakeyhtiö Salpa-Sello, rapattu weber MonoRoc -järjestelmällä. ISOVER-rappauseristeet Näyttävä, energiatehokas rappausjulkisivu kolmella tapaa 16.4.2015 Paksurappaus-eristejärjestelmä Markkinoiden

Lisätiedot

Lämmön siirtyminen rakenteessa. Lämpimästä kylmempään päin Lämpötilat rakenteen eri puolilla pyrkivät tasoittumaan

Lämmön siirtyminen rakenteessa. Lämpimästä kylmempään päin Lämpötilat rakenteen eri puolilla pyrkivät tasoittumaan Mikko Myller Lämmön siirtyminen rakenteessa Lämpimästä kylmempään päin Lämpötilat rakenteen eri puolilla pyrkivät tasoittumaan Lämpöhäviöt Lämpö siirtyy 1) Kulkeutumalla (vesipatterin putkisto, iv-kanava)

Lisätiedot

TALOTEKNIIKAN ERISTYKSET ASENNUSOPAS

TALOTEKNIIKAN ERISTYKSET ASENNUSOPAS TALOTEKNIIKAN ERISTYKSET ASENNUSOPAS TEKNISET ERISTEET Talotekniikka 3-2.5 Toukokuu 2015 Korvaa: Lokakuu 2012 SISÄLLYSLUETTELO Talotekniikan eristyksiä koskevia SRakMK:n määräyksiä ja ohjeita 3 Tekniseen

Lisätiedot

RunkoPES. - Rungon puuelementtistandardi. LUENTO 2: Puukerrostalon rakenteet. RoadShow Tero Lahtela

RunkoPES. - Rungon puuelementtistandardi. LUENTO 2: Puukerrostalon rakenteet. RoadShow Tero Lahtela RunkoPES - Rungon puuelementtistandardi LUENTO 2: Puukerrostalon rakenteet RoadShow 2013 Tero Lahtela PINTALUOKAT Suuntaa-antavia esimerkkejä seinä- ja kattomateriaalien paloluokituksesta A1 A2 B C D E

Lisätiedot

TIETOA HELPOSTA JA TEHOKKAASTA ERISTÄMISESTÄ

TIETOA HELPOSTA JA TEHOKKAASTA ERISTÄMISESTÄ TIETOA HELPOSTA JA TEHOKKAASTA ERISTÄMISESTÄ SPU ERISTEET OVAT ERITTÄIN TEHOKKAITA L ÄMMÖNERISTELEVYJÄ SPU Eristeiden lämmöneristävyys on markkinoiden paras. Sen ansiosta eristelevyillä voidaan toteuttaa

Lisätiedot

Puhtaasti Luonnosta. Baumit EKO. Ekologista Eristämistä. Eriste 100% luonnontuote Lämmön- ja ääneneriste yhdessä Sopii erityisesti puurakentamiseen

Puhtaasti Luonnosta. Baumit EKO. Ekologista Eristämistä. Eriste 100% luonnontuote Lämmön- ja ääneneriste yhdessä Sopii erityisesti puurakentamiseen Puhtaasti Luonnosta EKO Ekologista Eristämistä Eriste 100% luonnontuote Lämmön- ja ääneneriste yhdessä Sopii erityisesti puurakentamiseen Eristysrappausjärjestelmä EKO ekologista eristämistä luonnosta

Lisätiedot

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN

VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN www.thermisol.fi VAHVA OMASSA ELEMENTISSÄÄN THERMISOL-ELEMENTIT KEVYT MUTTA KESTÄVÄ KOTIMAINEN ThermiSol on sandwich-elementtien uranuurtaja ja pohjolan ykkösosaaja. Kokenut ja vastuunsa kantava seinä-

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 30.8.2011. Vuorivillaverkkomatot ja vuorivillalevyt

TUOTTEEN NIMI SERTIFIKAATIN HALTIJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 30.8.2011. Vuorivillaverkkomatot ja vuorivillalevyt SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-6891-11 Myöntämispäivä 30.8.2011 TUOTTEEN NIMI Vuorivillaverkkomatot ja vuorivillalevyt SERTIFIKAATIN HALTIJA Rockwool Finland Oy PL 29, Piispanportti 10 02201 ESPOO TUOTEKUVAUS

Lisätiedot

RAKENNUSVALVONTA. Tommi Riippa 18.4.2013

RAKENNUSVALVONTA. Tommi Riippa 18.4.2013 Tommi Riippa 18.4.2013 LISÄERISTÄMINEN Lämpöä eristävän materiaalin lisäämisellä rakenteen lämmöneristävyys kasvaa Energian kulutus vähenee, mutta rakenteen ulko-osien olosuhteet huononevat Lisäeristeen

Lisätiedot

Näin lisäeristät 3. Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 3. Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 3 Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC extra ja PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Hirsitalon ulkopuolinen lisäeristäminen PAROC extralla ja PAROC WPS 3n -levyillä Oikein tehty

Lisätiedot

Toimivaa ja turvallista mustalla designilla. CONLIT - ilmanvaihtokanavien paloeristys

Toimivaa ja turvallista mustalla designilla. CONLIT - ilmanvaihtokanavien paloeristys Toimivaa ja turvallista mustalla designilla CONLIT - ilmanvaihtokanavien paloeristys Turvallisuus jokapäiväisessä elämässä Käytämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa joko kotona, työpaikalla, koulussa,

Lisätiedot

tasakattoihin ja maanalaisiin autotalleihin. Multipor liimataan alustaan Multipor-liimalla

tasakattoihin ja maanalaisiin autotalleihin. Multipor liimataan alustaan Multipor-liimalla YTONG-KEVYTBETONI Ytong tarjoaa markkinoiden laajian ja laadukkaian valikoiman kevytbetonituotteita. Tahdoe edistää tervettä asumista sekä toimivia ja korkealuokkaisia rakentamisen ratkaisuja. Xella Internationalin

Lisätiedot

Lasivilla. Ja miksi se on rakennusten eristemateriaalina ainutlaatuinen?

Lasivilla. Ja miksi se on rakennusten eristemateriaalina ainutlaatuinen? Lasivilla Ja miksi se on rakennusten eristemateriaalina ainutlaatuinen? Sisältö Lasivilla mitä se on? Lasivillan edut rakentamisessa Lämmöneristävyys Kosteustekninen toiminta Ääneneristävyys Paloturvallisuus

Lisätiedot

Hankekoulu Sanomatalo Tuula Nordberg Paroc Oy Ab

Hankekoulu Sanomatalo Tuula Nordberg Paroc Oy Ab Hankekoulu Sanomatalo 18. 19.9. Tuula Nordberg Paroc Oy Ab 1 Julkisivun lisäeristys 2 Sisältö Korjausrakentaminen Case Poppelipolku Julkisivukorjausten vaihtoehdot Lisäeristyksen vaikutukset 3 Korjausrakentaminen

Lisätiedot

PALOSUOJAUS. Asennusohje. ROCKWOOL CONLIT Paloeristys

PALOSUOJAUS. Asennusohje. ROCKWOOL CONLIT Paloeristys PALOSUOJAUS Asennusohje ROCKWOOL CONLIT Paloeristys VOIMASSA HUHTIKUUSTA 08 Palosuojauksen asentamiseksi oikein, seuraathan tässä asennusohjeessa annettuja ohjeita. Tuotteet on testattu ja hyväksytty standardin

Lisätiedot

a s k e l ä ä n i e r i s t e

a s k e l ä ä n i e r i s t e askeläänieriste AKTIIVISEN ELÄMÄN ÄÄNIÄ Kävely, tanssi, korkokengät, koneet... Ilman kunnollista askeläänieristystä äänet kantautuvat helposti kerroksesta toiseen. Sen sijaan, että rajoittaisimme äänien

Lisätiedot

Betonisandwich- elementit

Betonisandwich- elementit Betonisandwich- elementit -lämmöneristeet -ansastus -mallipiirustukset -tiiveys -detaljit -kuljetus -nostot -kosteustekninen toiminta -ääneneristys -palonkestävyys -kustannukset Seinätyypit Sandwich Uritetulla

Lisätiedot

KESPET. hinnasto 1.10.2014. Korvaa KESPET-hinnaston 26.6.2013.

KESPET. hinnasto 1.10.2014. Korvaa KESPET-hinnaston 26.6.2013. KESPET hinnasto 1.10.2014 Korvaa KESPET-hinnaston 26.6.2013. S I S Ä L L Y S L U E T T E L O PAROC tekniset kivivillaeristeet...3-10 K-FLEX solukumieristeet...11-17 KESPET-peltipäällystejärjestelmät, tekniset

Lisätiedot

Puukerrostalokoulutus

Puukerrostalokoulutus Puukerrostalokoulutus Pintaluokat & Suojaverhous Kouvola 12.6.2013 Tero Lahtela PINTALUOKAT Suuntaa-antavia esimerkkejä seinä- ja kattomateriaalien paloluokituksesta A1 A2 B C D E F Kivi Kipsilevyt Kipsilevyt

Lisätiedot

TIETOA HELPOSTA JA TEHOKKAASTA ERISTÄMISESTÄ

TIETOA HELPOSTA JA TEHOKKAASTA ERISTÄMISESTÄ TIETOA HELPOSTA JA TEHOKKAASTA ERISTÄMISESTÄ SPU ERISTEET OVAT ERITTÄIN TEHOKKAITA LÄMMÖNERISTELEV YJÄ SPU Eristeiden lämmöneristävyys on markkinoiden paras. Sen ansiosta eristelevyillä voidaan toteuttaa

Lisätiedot

MITEN LUEN PALOMÄÄRÄYKSIÄ

MITEN LUEN PALOMÄÄRÄYKSIÄ MITEN LUEN PALOMÄÄRÄYKSIÄ Puupäivä 2014 Tero Lahtela SPRINKLAUS SFS-5980 standardin 2-luokan sprinkleri Vähimmäisvaatimus 3 4 krs. P2-paloluokan asuinrakennukselle SFS-EN 12845 standardin OH-luokan sprinkleri

Lisätiedot

ISOVER InsulSafe. Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla

ISOVER InsulSafe. Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla ISOVER InsulSafe Ekologinen ja turvallinen puhallusvilla Ekologinen Kotimainen Pölyämätön ISOVER InsulSafe Kotimaisen ISOVER InsulSafe Puhallusvillan raaka-aineesta noin 70% on kierrätyslasia. Tuotteen

Lisätiedot

FINNEPS YLI 25 VUOTTA! OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ NIIN KATSOTAAN TARPEISIISI SOPIVA RATKAISU! FINNEPS-HARKKO tarjoaa rakennusmateriaalit

FINNEPS YLI 25 VUOTTA! OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ NIIN KATSOTAAN TARPEISIISI SOPIVA RATKAISU! FINNEPS-HARKKO tarjoaa rakennusmateriaalit FINNEPS YLI 25 VUOTTA! EPS BETONIVALUHARKKO on rakennusmateriaalina kymmeniä vuosia vanha keksintö maailmalla. Kokemäkeläisen Lasse Rannan 1989 perustama FinnEPS Oy on ensimmäinen EPS valuharkkovalmistaja

Lisätiedot

Kingspan-ohjekortti nro 106

Kingspan-ohjekortti nro 106 Toukokuu 2016 Kingspan-ohjekortti nro 106 HÖYRYNSULKURATKAISUOHJE Kingspan Therma -eristeet höyrynsulkuratkaisuna Kingspan Therma -eristeet alhaisen lämmönjohtavuuden ja korkean vesihöyrynvastuksen ansiosta

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

PALOTURVALLINEN RAKENNUSVAIPPA

PALOTURVALLINEN RAKENNUSVAIPPA PALOTURVALLINEN RAKENNUSVAIPPA Tuulettuvat julkisivut 27.10.2016 Julkisivuyhdistys / Jukka Sevón Lämmöneristeet Mineraalivillateristeet (kivi-, silikaatti, tai lasivillat) Muovipohjaiset eristeet Puupohjaiset

Lisätiedot

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 2 Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova levyllä Puurunkoinen, purueristeinen talo,

Lisätiedot

BETONIELEMENTTIEN LÄMMÖN- ERISTÄMINEN ELEMENTTITEHTAALLA

BETONIELEMENTTIEN LÄMMÖN- ERISTÄMINEN ELEMENTTITEHTAALLA [104] Sivu 1 / 4 SPU ERISTEIDEN KÄYTTÖ BETONIELEMENTTIEN VALMISTUKSESSA SPU P on SPU EFR tuoteperheen ratkaisu betonielementtien teolliseen valmistamiseen. SPU P on betoniteollisuuden tarpeisiin kehitetty

Lisätiedot

PAROC HVAC GREYCOAT. Paloturvallinen ja viimeistelty talotekniikan eristysratkaisu

PAROC HVAC GREYCOAT. Paloturvallinen ja viimeistelty talotekniikan eristysratkaisu PAROC HVAC GREYCOAT Paloturvallinen ja viimeistelty talotekniikan eristysratkaisu SISÄLTÖ Laadukasta taloteknistä eristämistä.......................... 3 Paloturvallinen ja kustannustehokas PAROC Hvac

Lisätiedot

RT ohjetiedosto huhtikuu 2004 korvaa RT RT PIENTALON PUURAKENTEET

RT ohjetiedosto huhtikuu 2004 korvaa RT RT PIENTALON PUURAKENTEET RT 82-10820 ohjetiedosto huhtikuu 2004 korvaa RT 82-10560 RT 82-10693 PIENTALON PUURAKENTEET JJ/1/huhtikuu 2004/6000/Vla/Rakennustieto Oy 3 ohjetiedosto RT 82-10820 3 RAKENNUSTARVIKKEET Yläsidepuut Levyjäykiste

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy PL 250, Kerkkolankatu 37-39 05801 Hyvinkää e-mail: etunimi.sukunimi@saint-gobain.com. www.isover.

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy PL 250, Kerkkolankatu 37-39 05801 Hyvinkää e-mail: etunimi.sukunimi@saint-gobain.com. www.isover. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy PL 250, Kerkkolankatu 37-39 05801 Hyvinkää e-mail: etunimi.sukunimi@saint-gobain.com www.isover.fi ISOVER 3.1. 1.7.2009 ISOTEC Pientalon tekniset eristykset 2 Ilmanvaihtokanavien

Lisätiedot

SPU U-ARVOTAULUKOT. Yläpohjat Yläpohjat Ulkoseinät Ulkoseinät

SPU U-ARVOTAULUKOT. Yläpohjat Yläpohjat Ulkoseinät Ulkoseinät SPU U-ARVOTAULUKOT Yläpohjat Yläpohjat Ulkoseinät Ulkoseinät uudisrakentaminen korjausrakentaminen uudisrakentaminen korjausrakentaminen Alapohjat uudis- ja korjausrakentaminen SPU U-arvotaulukoista löydät

Lisätiedot

RAKENTEET. Yksityiskohdat Höyrynsulun läpimenot Höyrynsulun liitokset kivitalot Höyrynsulun liitokset - puutalot

RAKENTEET. Yksityiskohdat Höyrynsulun läpimenot Höyrynsulun liitokset kivitalot Höyrynsulun liitokset - puutalot Yksityiskohdat Höyrynsulun läpimenot Höyrynsulun liitokset kivitalot Höyrynsulun liitokset - puutalot 3 4 1 YKSITYISKOHDAT Yksityiskohdissa käydään läpi höyrynsulun läpimenoja ja liitoksia. HÖYRYNSULUN

Lisätiedot

ERISTÄ OIKEIN! Eristämisen taskutieto. Näin toteutat kotisi lämmöneristysratkaisut turvallisesti

ERISTÄ OIKEIN! Eristämisen taskutieto. Näin toteutat kotisi lämmöneristysratkaisut turvallisesti ERISTÄ OIKEIN! Eristämisen taskutieto Näin toteutat kotisi lämmöneristysratkaisut turvallisesti 5.2.2016 Turvallista asumista viisaasti rakentamalla Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen

Lisätiedot

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Päivitetty Voimassa KÄYTTÖSOVELLUS SERTIFIKAATTI VTT-C-11858-16 Päivitetty 25.5.2018 Voimassa 27.12.2021 Finnfoam FF-PIR -eristysratkaisut P1-paloluokan rakennuksissa VALMISTAJA Finnfoam Oy Satamakatu 5 24100 Salo SISÄLTÖ

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 2.1.2010 Päivitetty 31.12.2014

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty 2.1.2010 Päivitetty 31.12.2014 SERTIFIKAATTI VTT-C-4805-09 Myönnetty 2.1.2010 Päivitetty 31.12.2014 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Isover Ultimate mineraalivillalevyt ja verkkomatot Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Kerkkolankatu 37-39 05800

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

SPU XT. Huipputeknologiaa lämmöneristämiseen

SPU XT. Huipputeknologiaa lämmöneristämiseen Huipputeknologiaa lämmöneristämiseen Tarkoitettu erityisesti passiivikorjausrakentamisen kohteisiin, joissa ohut rakenne on välttämättömyys on eristelevy, jossa yhdistyvät tyhjiöeristeen ja polyuretaanin

Lisätiedot

Weber SerpoVent- Julkisivujärjestelmä

Weber SerpoVent- Julkisivujärjestelmä * välitämme 6 24 / 1.11.2017 www.e-weber.fi Weber - Julkisivujärjestelmä Julkisivujärjestelmä Weberin levyrappausten toimivuudesta Suomen olosuhteissa on erinomaiset kokemukset jo yli 20 vuoden ajalta.

Lisätiedot

Suojaverhoukset TEKNINEN TIEDOTE 13.4.2012 1.0 SUOJAVERHOUS

Suojaverhoukset TEKNINEN TIEDOTE 13.4.2012 1.0 SUOJAVERHOUS 1.0 SUOJAVERHOUS Suojaverhouksella tarkoitetaan verhousta, joka määrätyn ajan suojaa sen takana olevaa rakennetta syttymiseltä, hiiltymiseltä muulta vaurioitumiselta. Suojaverhouksen mitoitukseen ei ole

Lisätiedot

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 2.1. 2010, päivitetty 28.12.2010

TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY. Myöntämispäivä 2.1. 2010, päivitetty 28.12.2010 SERTIFIKAATTI Nro VTT-C-4805-09 Myöntämispäivä 2.1. 2010, päivitetty 28.12.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA Isover Ultimate mineraalivillalevyt ja verkkomatot Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Kerkkolankatu

Lisätiedot

PUUTALOLLE LISÄERISTYSTÄ

PUUTALOLLE LISÄERISTYSTÄ sivu 1 / 6 PUUTALOLLE LISÄERISTYSTÄ Teksti ja valokuvat : Keijo Kolu Piirustus : Pasi Kolu Case : Syrjälänkatu 36, Jyväskylä Talo Syrjälänkatu 36 on purueristeinen 1,5- kerroksinen, jyrkkäkattoinen omakotitalo

Lisätiedot

Tekniset eristeet. Tehtaan hinnasto 1.4.2014. Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Tekniset eristeet

Tekniset eristeet. Tehtaan hinnasto 1.4.2014. Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Tekniset eristeet Tekniset eristeet Tehtaan hinnasto 1.4.2014 Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Tekniset eristeet Hinnastot 1-1.0 1.4.2014 Korvaa hinnaston 24.6.2013 SISÄLTÖ TALOTEKNIIKKA, PUTKISTOT Putkieristeet PAROC

Lisätiedot

fermacell Rakenteiden yleiskatsaus REI 60 EI 60 EI 30 -s1, d0 A 1 A 2 (BD 60) (BS 60)

fermacell Rakenteiden yleiskatsaus REI 60 EI 60 EI 30 -s1, d0 A 1 A 2 (BD 60) (BS 60) Rakenteiden yleiskatsaus REI 60 K 60 2 K 10 1 (BD 60) (BS 60) EI 60 EI 30 A 2 -s1, d0 A 1 2 Sisällysluettelo Esineiden kiinnittäminen seinille ja sisäkattoon Asennus seinälle 3 Esineiden kiinnittäminen

Lisätiedot

Tuoteluettelo Lokakuu 2016

Tuoteluettelo Lokakuu 2016 Eristeet Tuoteluettelo Lokakuu 2016 TURVALLISET JA TILAA SÄÄSTÄVÄT LÄMMÖNERISTEET Käy kotisivuillamme www.kingspaneristeet.fi Säästä energiaa Säästä ympäristöä Sisällysluettelo Sivu OPTIM-R 4 Kooltherm

Lisätiedot

YLÄPOHJAN LISÄLÄMMÖNERISTYS

YLÄPOHJAN LISÄLÄMMÖNERISTYS 1.2.2013 Energiakorjaus Tekninen kortti YLÄPOHJAN LISÄLÄMMÖNERISTYS kortti 7 pientalot TAUSTAA Vanhoissa, hirsitalojen aikaisissa rakennuksissa on yläpohjaeristeenä käytetty sammalta, heinää, olkia, sahanpurua,

Lisätiedot

LVI-eristäjän käsikirja

LVI-eristäjän käsikirja LVI-eristäjän käsikirja Syyskuu 2010 2 Oikea eristys on kannattava sijoitus tulevaisuuteen Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa;

Lisätiedot

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja

Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut. Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Uutta: Gyptone BIG-sarjaan ainutlaatuinen Sixto-kuvio ja uudet suuremmat tarkastusluukut Harmoninen akustinen alakatto ilman näkyviä saumoja Gyptone BIG Sixto -tuotevalikoima UUTTA Gyptone BIG Sixto 63

Lisätiedot

SERTIFIKAATTI VTT NRO 129/00 Myönnetty 30.3.2000 Päivitetty 29.11.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY

SERTIFIKAATTI VTT NRO 129/00 Myönnetty 30.3.2000 Päivitetty 29.11.2010 TUOTTEEN NIMI VALMISTAJA/EDUSTAJA TUOTEKUVAUS SERTIFIOINTIMENETTELY SERTIFIKAATTI VTT NRO 129/00 Myönnetty 30.3.2000 Päivitetty 29.11.2010 TUOTTEEN NIMI THERMISOL EPS - lattia ja alapohjaeristeet VALMISTAJA/EDUSTAJA ThermiSol Oy Toravantie 18 38210 SASTAMALA www.thermisol.fi

Lisätiedot

-eristeet. Eristeet TIETOA TEHOKKAASTA LÄMMÖNERISTÄMISESTÄ. Säästä energiaa Säästä ympäristöä. Ohuilla rakenneratkaisuilla enemmän hyödynnettävää

-eristeet. Eristeet TIETOA TEHOKKAASTA LÄMMÖNERISTÄMISESTÄ. Säästä energiaa Säästä ympäristöä. Ohuilla rakenneratkaisuilla enemmän hyödynnettävää Eristeet Tammikuu 2017 ja -eristeet TIETOA TEHOKKAASTA LÄMMÖNERISTÄMISESTÄ l Tehokkaat Kingspan Therma ja Sauna- Satu -polyuretaanilämmöneristeet soveltuvat lähes kaikkeen lämmöneristämiseen ja kaikenlaisiin

Lisätiedot

TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTIEDOT JÄRJESTELMÄN TIEDOT. Industry Modus TAL -järjestelmä. -järjestelmä. YKSITYISYYS: Ei mittaustulosta.

TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTIEDOT JÄRJESTELMÄN TIEDOT. Industry Modus TAL -järjestelmä. -järjestelmä. YKSITYISYYS: Ei mittaustulosta. Ecophon Industry Modus TAL Teollisuustiloihin, joissa vaaditaan vaihtoehtoisia levykokoja ja asennustapoja. voidaan asentaa näkyvään listajärjestelmään tai sienikiinnityksellä. Jos levyt kiinnitetään sienikiinnityksellä,

Lisätiedot

MR000. Tuoterakennekuvaus. rakenneselosteen mukaan

MR000. Tuoterakennekuvaus. rakenneselosteen mukaan MR000 1123 Täytöt MR000 Tuoterakenne TÄYTTÖ - kanaalien täyttö - aluetäytöt ja pengerrykset - perustusten alustäytöt - rakenteiden vierustäytöt - rakenteiden sisäpuoliset täytöt TÄYTTÖÖN LIITTYVÄ ROUTAERISTYS

Lisätiedot

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty Voimassa

KÄYTTÖSOVELLUS VALMISTAJA SISÄLTÖ SERTIFIOINTIMENETTELY. Myönnetty Voimassa KÄYTTÖSOVELLUS SERTIFIKAATTI VTT-C-11858-16 Myönnetty 28.12.2016 Voimassa 27.12.2021 Finnfoam FF-PIR -eristysratkaisut P1-paloluokan rakennuksissa VALMISTAJA Finnfoam Oy Satamakatu 5 24100 Salo SISÄLTÖ

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PAROC ROL -TUOTTEILLE

ASENNUSOHJE PAROC ROL -TUOTTEILLE PAROC ROL -TUOTTEILLE Tämä ohje toimii lisäyksenä Loivien kattojen asennusohjeelle ja käsittelee lamellin erityispiirteitä. Lue myös Loivien kattojen asennusohje ennen asennustyön aloitusta. PAROC ROL

Lisätiedot

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut

PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut PAROC HVAC FIRE Ilmakanavien paloeristysratkaisut SISÄLLYSLUETTELO Paloturvallisuutta PAROC -kivivillatuotteilla... 3 PAROC Hvac Fire Mat pyöreille kanaville... 4 PAROC Hvac Fire Mat suorakaidekanaville...

Lisätiedot

SEINÄ. Eristeopas. seinille

SEINÄ. Eristeopas. seinille SEINÄ Eristeopas seinille Haluamme luoda hyvää oloa meille kaikille ja tuleville sukupolville tarjoamalla erinomaisia ratkaisuja ja palveluita. Tämä on periaatteemme. Recticel Insulation PIR-lämmöneristetuotteiden

Lisätiedot

TUOTE-ESITE POHJOISMAIDEN SUOSITUIMMAT TUULENSUOJALEVYT

TUOTE-ESITE POHJOISMAIDEN SUOSITUIMMAT TUULENSUOJALEVYT TUOTE-ESITE POHJOISMAIDEN SUOSITUIMMAT TUULENSUOJALEVYT Hunton Tuulensuojalevy Hunton Tuulensuojalevy on Norjan suosituin ulkoverhouksen alla käytettävä rakennuslevy. Se on ollut pohjoismaisten asuin-

Lisätiedot

Varaava REG takka. Elementtirakenteisen REG takan rakenne. REG takka Basic 800 alaliittymä Viistekulmat edessä ja takana Antiikkilaasti Luukku: Musta

Varaava REG takka. Elementtirakenteisen REG takan rakenne. REG takka Basic 800 alaliittymä Viistekulmat edessä ja takana Antiikkilaasti Luukku: Musta Takat kamiinat Varaava REG takka Varaavat REG takat ovat kotimaisia. Tulisijat koostuvat päällekkäin asennettavista valuelementeistä. Materiaalina käytetään tulenkestävää valumassaa, jota on käytetty tulisijojen

Lisätiedot

UKM- rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy. Valmistamme raudoituskorokkeita, erilaisia kiinnitystarvikkeita sekä valukartioita käytettäväksi rakentamiseen.

UKM- rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy. Valmistamme raudoituskorokkeita, erilaisia kiinnitystarvikkeita sekä valukartioita käytettäväksi rakentamiseen. UKM- Raudoituskorokkeet ja rakennustarvikkeet Kuva: Tecnomedia Jaana Pesonen Valmistamme raudoituskorokkeita, erilaisia kiinnitystarvikkeita sekä valukartioita käytettäväksi rakentamiseen. Valikoimaamme

Lisätiedot