KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/2016 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/2016 1"

Transkriptio

1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Aika klo 14:00-15:16 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone (os. Kiteentie 25) Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lahtela Esa 14:00-15:16 puheenjohtaja Saari Kaisa 14:00-15:16 2. varapj. Hirvonen Kirsi 14:00-15:16 jäsen Pirhonen Osmo 14:00-15:16 jäsen Päivinen Timo 14:00-15:16 jäsen Ratilainen Liisa 14:00-15:16 jäsen Oksman Raimo 14:00-15:16 varajäsen Pennanen Kari 14:00-15:16 varajäsen POISSA Asikainen Ari 1. varapj. Sarvi Tuula jäsen Väkeväinen Unto jäsen MUU Musikka Sinikka 14:00-15:16 valtuuston pj. Koskinen Marko 14:00-15:16 valtuuston 1. varapj. Sutinen Kari 14:00-15:16 valtuuston 2. varapj. Auvinen Eeva-Liisa 14:00-15:16 esittelijä Eskelinen Tiina 14:00-15:16 pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Esa Lahtela puheenjohtaja Tiina Eskelinen pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukai seksi. Kiteellä Kiteellä Raimo Oksman Kaisa Saari Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Paikka ja päivämäärä Kiteen kaupungintalossa Allekirjoitus Virka-asema: Annikki Väkeväinen keskusarkistonhoitaja

2 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 124 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Määräalan myyminen Esa Pennaselle kiinteistöstä Revola Korpelan ranta-asemakaavan hyväksyminen Rääkkylän ja Kiteen välinen erityinen kuntajakoselvitys Joensuun seudun hankintatoimen yhteistoimintasopimuksen päivittäminen Hammashuollon tilat Aluehallintoviraston selvitys- ja selityspyyntö suun terveydenhuollon hoidon järjestämisestä Kiteellä 132 Henkilöstöpäällikkö Jesse Malisen irtisanoutuminen Henkilöstöpäällikön tehtävän hoitaminen Kiteen kaupungin talousarvion seuranta ja raportointi 3/ Yleishallinnon tulosalueen talousarvion toteutuminen 3/ Tulosta maidosta -koulutushankkeen kuntarahoitushakemus Saila Hurskaisen matkustuslupa-anomus Lehtori Pekka Hurskaisen matkustuslupa-anomus Lauta-, johto- ja toimikuntien pöytäkirjat kaupunginhallitukselle Viranhaltijapäätökset kaupunginhallitukselle Ilmoitusasiat kaupunginhallitukselle Kaupunginjohtajan esittelemät ajankohtaiset asiat 38 23

3 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kaupunginhallitus Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin.

4 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Ari Asikainen ja Kaisa Saari. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Raimo Oksman ja Kaisa Saari.

5 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Määräalan myyminen Esa Pennaselle kiinteistöstä Revola / /2016 Kaupunginhallitus Esa Pennanen on kirjeellään esittänyt noin 0,3 ha li sämaan ostamista kaupungin omistamasta tilasta Revola liitettäväksi tilaan Nättilä Nättilän tilan vesikaivo sijaitsee Revolan tilan puolella ja lisämaa lisäk si oikaisisi tilojen välisen rajalinjan. Esa Pennanen esittää kauppahinnaksi 700,00 euroa ja ostaja vastaa kaikista kaupan ja kiinteistönmuodostamisen kustannuksista. MHY:n arvion mukaan määräalalla olevalla puolitoistametrisellä män ty tai mi kol la ei ole puustollista arvoa. Esa Pennasen kirje ja liitekartta liitteenä. Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Pirkka Aula, puh , pirk ka.aula@kitee.fi Kiaupunginhallitus päättää myydä Esa Pennaselle noin 0,3 ha li sämaan tilasta Re vo la Kauppahinta on 700,00 euroa ja os ta ja vas taa kaupan ja kiinteistönmuodostamisen kustannuksista. hyväksyttiin yksimielisesti.

6 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Korpelan ranta-asemakaavan hyväksyminen 138/ /2014 Tekninen lautakunta Korpelan ranta-asemakaava Puruveden ranta-alueella on käyn nis tynyt entisen Kesälahden kun nan aikana ja tullut vireille Kiteen kaupungin teknisen lau ta kun nan päätöksellä osallistumis- ja arvioin ti suun ni tel ma, kaa va luon nos ja muu valmisteluaineisto on ollut näh tä vil lä Ran ta-ase ma kaa van luonnoksesta saatiin kah dek san lausuntoa ja kak si mielipidettä. Kaavaehdotus sisältää kaavan laatijan vastineet an net tuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin. Kaavaehdotusaineisto on nähtävillä luottamushenkilöintrassa. Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Pirkka Aula, puh , pirk ka.aula@kitee.fi Esittelijä: tekninen johtaja Antti Asikainen puh , antti.asikainen@kitee.fi Tekninen lautakunta asettaa Korpelan ranta-asemakaavan eh do tusvai heen nähtäville ja pyytää siitä viranomaisilta lausunnot. hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Korpelan ranta-asemakaavaehdotus on ollut nähtävillä kaavaehdotukseen saatiin seitsemän lausuntoa ja yksi muis tu tus. Kaavan laatija on antanut lausuntojen ja muistutuksen vas ti neet sekä tehnyt niiden perusteella vähäisiä oikaisuluonteisia kor jauk sia kaava-asiakirjoihin. Kaava-aineisto on nähtävillä luottamushenkilöintrassa. Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Pirkka Aula, puh , pirk ka.aula@kitee.fi Kaupunginhallitus hyväksyy annetut vastineet ja vähäiset korjaukset ja esittää kaupunginvaltuustolle Korpelan ran ta-ase ma kaa van hyväk sy mis tä.

7 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Rääkkylän ja Kiteen välinen erityinen kuntajakoselvitys 27/ /2016 Kaupunginhallitus Valtiovarainministeriö asetti Rääkkylän kuntaa koskevan ar vioin ti ryh män, jonka tehtävänä oli tehdä peruspalveluiden val tionosuu des ta annetussa laissa tarkoitettu selvitys kunnan mah dol li suudes ta turvata asukkailleen lainsäädännön edellyttämät palvelut. Arvioin ti ryh mä ehdotti raportissaan Rääkkylän kuntalaisten pal ve lu jen järjestämisen turvaamiseksi kuntarakennelain 15 :n mukais ta erityistä kuntajakoselvitystä kunnan yhdistämiseksi isompaan ko ko nai suu teen mahdollisimman pian eli vuoden 2017 alussa. Rääkkylän kunnanvaltuusto katsoi lausunnossaan, ettei se hyväksy arviointiryhmän toimenpide-ehdotusta erityisen kun ta jako sel vi tyk sen aloittamisesta kunnan yhdistämiseksi isompaan ko konai suu teen. Kuntarakennelain 15 :n mukaan kuntajaon muuttamista koskevan asian laajuuden tai vaikeuden vuoksi taikka muusta perustellusta syys tä ministeriö voi määrätä toimitettavaksi erityisen kun ta ja ko sel vityk sen. Valtiovarainministeriö on arviointiryhmän ehdotuksen pe rusteel la pyy tä nyt kirjeellään lausuntoja Rääkkylän kunnalta, Joen suun kaupungilta ja Kiteen kaupungilta osallistumisesta eri tyiseen kun ta ja ko sel vi tyk seen. Kuntarakennelain mukaan val tio va rainmi nis te riön on kuultava asian omai sia kuntia ennen erityisen kun ta jako sel vi tyk sen aset ta mis ta. Lopullinen selvitysalue mää ri tel lään kuntien an ta mien lausuntojen jäl keen.val tio va rain mi nis te riön on tar koitus aset taa kahta kuntaa koskeva selvitys. Selvitystä varten ministeriö asettaa kyseessä olevia kuntia kuul tu aan yh den tai useamman kuntajakoselvittäjän. Val tiova rain mi nis te riö esit tää kuntajakoselvittäjiksi HTM Jarmo Asikaista ja HTM An ni An tilaa ja pyytää lausuntoa myös tästä esityksestä. Kuntien lausunnot on annettava mennessä. Esityslistan liitteenä valtionvarainministeriön lausuntopyyntökirje. Kiteen kaupungin lausunto esitellään kaupunginhallituksen ko koukses sa. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi.

9 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus annetaan kokouksessa. Puheenjohtajan avattua keskustelun kaupunginjohtaja antoi seu raavan lai sen päätösehdotuksen: Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se 1. päättää, että Kiteen kaupunki ilmoittaa valtiovarainministeriöön pyy det ty nä lausuntonaan, että se on valmis osallistumaan kun ta raken ne lain 4 luvun mukaiseen erityiseen kuntajakoselvitykseen Rääk ky län kunnan kanssa ja 2. Kiteen kaupunki toteaa, ettei sillä ole huomauttamista val tio varain mi nis te riön esittämiin kuntajakoselvittäjiin. Osmo Pirhonen esitti päätösehdotuksen kohtaan 1 täydennyksen "jos Rääkkylä on yhtämielinen". Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että Osmo Pirhosen teke mää esitystä ei oltu kannatettu, joten esitys raukesi ja kau pun ginjoh ta jan päätösehdotus tuli päätökseksi. Osmo Pirhonen jätti asiasta eriävän mielipiteen. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se 1. päättää, että Kiteen kaupunki ilmoittaa valtiovarainministeriöön pyy det ty nä lausuntonaan, että se on valmis osallistumaan kun ta raken ne lain 4 luvun mukaiseen erityiseen kuntajakoselvitykseen Rääk ky län kunnan kanssa ja 2. Kiteen kaupunki toteaa, ettei sillä ole huomauttamista val tio varain mi nis te riön esittämiin kuntajakoselvittäjiin. Puheenjohtajan avattua keskustelun Matti Kosonen esitti, että päätös eh do tus ta täydennetään seuraavasti: "pyydettynä liitteen mukaisena lausuntonaan" Kari Pennanen kannatti Matti Kososen tekemää esitystä. Puheenjohtaja kysyi valtuustolta, voidaanko Matti Kososen esitys hy väk syä yksimielisesti. Valtuusto totesi, että täydennys voidaan hyväk syä yksimielisesti. Osmo Pirhonen teki seuraavanlaisen perussuomalaisten ryh mä esityk sen:

10 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus "Lausuntomuutos: Edellä todettu huomioon ottaen Kiteen kaupunki il moit taa, että jos Rääkkylän kunta ja valtiovarainministeriö katsovat kun ta ra ken ne lain 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen käyn nis tä mi sen Rääkkylän ja Kiteen välillä ajankohtaiseksi, Kiteen kau pun ki katsoo Keski-Karjalan alueellisen yhtenäisyyden nimissä vel vol li suu dek seen osallistua selvitykseen siitäkin huolimatta, että mah dol li nen kuntaliitos aiheuttaa raskaan kielteisen vaikutuksen Kiteen kaupungin talouteen. Valtiovarainministeriön esittämiin kun ta jako sel vit tä jiin Kiteen kaupungilla ei ole huomautettavaa. : 1. Kiteen kaupunki ilmoittaa valtiovarainministeriöön pyydettynä lausun to naan, että jos Rääkkylä ja valtiovarainministeriö katsovat, että eri tyi nen kuntajakoselvitys on nyt Kiteen ja Rääkkylän välillä ajankoh tai nen, niin Kitee katsoo velvollisuudekseen osallistua kun ta raken ne lain 4 luvun mukaiseen selvitykseen. 2. Kiteen kaupunki katsoo, että sillä ei ole huomauttamista val tio varain mi nis te riön asettamiin kuntajakoselvittäjiin." Jukka Kankkunen teki seuraavanlaisen päätösesityksen: "Aikoinaan me kiteeläiset esitimme Keski-Karjalan kuntien liitosta, saim me kaikilta kolmelta naapurikunnalta kielteisen päätöksen. Kiteel lä teimme periaatepäätöksen, että emme ole aloitteellisia kun talii tok sil le vaan aloite on tultava liitosta haluavalta kunnalta. Rääk kylän kunta on ilmoittanut haluavansa olla itsenäinen, kunnioitan heidän ja Kiteen periaatepäätöstä. Jos Suomen valtio pakkoliittää Rääkkylän kunnan ja Kiteen kau pungin, on vaadittava, että valtio maksaa Rääkkylän kunnan velat ja hoitaa myös muut Rääkkylän kunnan vastuut ja velvoitteet, esimerkiksi lai no jen takaukset. Esitän, että Kiteen kaupunki ei osallistu kuntarakennelain 4 luvun mu kai seen erityiseen kuntajakoselvitykseen Rääkkylän kunnan kans sa."

11 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Eetu Keinänen esitti seuraavanlaista tekstilisäystä lausuntoliitteen kol man nek si viimeisen kappaleen loppuun: " Mahdollinen kuntaliitos vaarantaa tavoitteeksi asetetun Kiteen talou del li sen aseman vahvistamisen ja kunnallisveroäyrin laskemisen val ta kun nal li sel le keskitasolle." Jaakko Uuksulainen kannatti Eetu Keinäsen tekemää esitystä. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että Jukka Kankkusen te ke mää esitystä ei kannatettu, joten se raukesi. Lisäksi pu heen johta ja totesi, että keskustelun kuluessa on tehty perussuomalaisten ryh mä esi tys ja Eetu Keinäsen kannatettu esitys, joten asiasta on äänes tet tä vä. Puheenjohtaja teki seuraavanlaisen äänestysehdotuksen: Äänestykset suoritetaan nimenhuutoäänestyksenä. 1. äänestyksessä äänestetään siitä, hylätäänkö (JAA) vai hy väk sytään kö (EI) Eetu Keinäsen tekstilisäys. 2. äänestyksessä äänestetään kaupunginhallituksen (JAA) ja pe russuo ma lais ten ryhmäesityksen (EI) välillä. Äänestysehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Ensimmäisessä nimenhuutoäänestyksessä 23 äänesti jaa,10 äänes ti ei ja 2 äänesti tyhjää. Puheenjohtaja totesi, että Eetu Keinäsen eh dot ta maa tekstilisäystä ei hyväksytä. Toisessa nimenhuutoäänestyksessä 24 valtuutettua äänesti jaa, 9 ää nes ti ei ja 2 äänesti tyhjää. Puheenjohtaja totesi, että Kiteen kaupunginvaltuusto 1. päättää, että Kiteen kaupunki ilmoittaa valtiovarainministeriöön pyy det ty nä liitteen mukaisena lausuntonaan, että se on valmis osallis tu maan kun ta ra ken ne lain 4 luvun mukaiseen erityiseen kun ta ja kosel vi tyk seen Rääk ky län kunnan kanssa ja 2. Kiteen kaupunki toteaa, ettei sillä ole huomauttamista val tio varain mi nis te riön esittämiin kuntajakoselvittäjiin. Merkittiin pöytäkirjaan, että kokouksessa pidettiin tauko klo tämän asian käsittelyn aikana. Valtiovarainministeriö on tehnyt päätöksen erityisen kun ta-

12 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus ja ko sel vi tyk sen toimittamisesta Rääkkylän kunnan ja Kiteen kau pungin välillä. Samalla päätöksellä kuntajakoselvittäjiksi asetettiin HTM Jar mo Asikainen ja HTM Anni Antila. Päätöksen mukaan selvittäjien on suoritettava kuntarakennelain 16 a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Rääkkylän kunnan asuk kai den lakisääteisten palvelujen turvaamiseksi. Päätöksessä todetaan, että erityisen vaikeassa taloudellisessa asemas sa olevaa kuntaa koskevassa erityisessä kuntajakoselvityksessä kun ta ja ko sel vit tä jien on tehtävä mukana olevien kuntien valtuustoille eh do tus kuntien yhdistymisestä sekä kuntien yh dis ty mis so pi muk sesta. Kuntajakoselvitys on alkanut Kiteellä on pidetty en sim mäinen tapaaminen kuntajakoselvittäjien kanssa Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus merkitsee valtiovarainministeriön te kemän päätöksen tiedoksi ja saattaa sen edelleen kau pun gin val tuustol le tiedoksi. hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto merkitsee valtiovarainministeriön te kemän päätöksen tiedoksi. hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen asetti 3. helmikuuta 2016 toimitettavaksi kuntarakennelain 15 :n perusteella kun ta raken ne lain eri tyi sen kuntajakoselvityksen Rääkkylän kunnan ja Kiteen kau pun gin välillä. Kuntajakoselvittäjien tehtävänä oli suorittaa kuntarakennelain 16 a :ssä tarkoitettu erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevaa kuntaa koskeva selvitys Rääkkylän kunnan asukkaiden la ki sääteis ten palvelujen turvaamiseksi. Ministeriö asetti HTM Jarmo Asikaisen ja HTM Anni Antilan kuntajakoselvittäjiksi ja sel vi tysajak si määrättiin

13 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Kuntajakoselvittäjien näkemyksen mukaan Rääkkylän kunnan yh disty mi nen Kiteen kaupunkiin varmistaisi asukkaiden lakisääteiset ja muut palvelut sekä mahdollistaisi elinvoiman edellytykset ja elin keino jen kehittämisen alueella, joten he ehdottavat Rääkkylän kunnan lak kaut ta mis ta ja kunnan liittämisestä Kiteen kaupunkiin Kuntajakoselvittäjät totesivat, että esitys tulee käsitellä kuntien valtuus tois sa viimeistään Sitä ennen kuntien pitäisi varata asuk kail le ja muille asianosaisille mahdollisuus tehdä kun ta ra ken nelain 7 :n mukainen huomautus ehdotuksesta kuntien yh dis ty mi seksi. Kuulutusaika päättyy siten viimeistään ja valtuustot päät tä vät kuntajakoselvittäjien antamasta ehdotuksesta ja mah dol lises ta esityksen antamisesta valtiovarainministeriölle viimeistään Kuntarakennelain 7 :n 2 kohdan mukaan kunnanhallituksen on varat ta va kunnan asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itse ään, tilaisuus tehdä huomautus ehdotuksesta kuntien yh dis tymisesitykseksi. Huomautus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun huo mau tus ten tekemistä koskeva kuulutus on kunnassa julkaistu siten, kuin kunnalliset ilmoitukset julkaistaan. Kaupunginhallitus antaa huo mau tuk sis ta lausunnon ja tekee kuntien yhdistymisestä eh do tuksen valtuustolle. Kuntajakoselvittäjien yhdistymisehdotuksen lisäksi sel vi tys ko ko naisuu teen kuuluu kuntien yhdistymissopimus ja kuntajakoselvityksen ra port ti. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi.

14 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus merkitsee erityisen kuntajakoselvityksen tiedoksi. Kaupunginhallitus varaa kuntarakennelain 7 :n 2 kohdan mukaan kun nan asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itseään, ti lai suu den tehdä huomautus ehdotuksesta kuntien yh dis ty mis esi tyksek si. Huomautus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun huo mautus ten tekemistä koskeva kuulutus on kunnassa julkaistu siten, kuin kun nal li set ilmoitukset julkaistaan. hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Kuntajakoselvittäjien tekemä esitys kuntajaon muuttamisestä (eh dotus yhdistymisestä), selvitysraportti sekä yhdistymissopimus ovat kun ta ra ken ne lain 7 :n 2 kohdan ja hallintolain 41 :n tarkoittamalla ta val la nähtävänä 30 päivän ajan välisenä aikana. Kuntarakennelain 7 :n mukaan kunkin kunnan velvollisuus on huoleh tia kunnan asukkaiden osallistumis- ja vai kut ta mis mah dol li suusksis ta. Kiteen kaupunginhallitus varasi kunnan asukkaille ja muille, jot ka kat soi vat asian koskevan itseään, mahdollisuuden tehdä huomau tus kun tien yh dis tys esi tyk ses tä. Määräaika huomautuksen te kemi sel le päät tyy ko Esityslistan valmistumiseen men nessä on saa pu nut kaksi huo mau tus ta. Esityslistan valmistumisen jälkeen mah dol li ses ti saapuvat huo mau tuk set tuodaan kau pun gin hal lituk sen tie toon kokouksessa. Kaupunginhallituksen tulee antaa kaikis ta saa pu neis ta huomautuksista lausunto. Kuntalaisille on järjestetty kuntalaiskuulemistilaisuus 7.4. Ki tee sa lissa, jossa erityistä kuntajakoselvitystä olivat esittelemässä kun ta ja kosel vit tä jät ja kuntalaisia kuulemassa luottamushenkilöitä ja vi ran hal tija joh toa. Kuntarakennelain 7 mukaan kunnan tulee huolehtia myös vai kutta mis mah dol li suu den va raa mi ses ta henkilöstölle. Kiteen kaupungin yh teis työ toi mi kun nas sa on käsitelty Rääkkylän kun nan ja Kiteen kau pun gin välistä erityistä kuntajakoselvitystä 26.1., 23.2., 18.3 ja Erityisessä kuntajakoselvityksessä kuntajakoselvittäjien tehtävänä on tehdä kunnille ehdotus kuntien yhdistymisestä. Kun ta ja ko sel vit täjien näkemyksen mukaan Rääkkylän kunnan yh dis ty mi nen Kiteen kau pun kiin varmistaisi asukkaiden lakisääteiset ja muut palvelut sekä mahdollistaisi elinvoiman edellytykset ja elin kei no jen ke hit tä misen alueella, joten he ehdottavat Rääkkylän kunnan lak kaut ta mis ta ja kunnan liittämisestä Kiteen kaupunkiin Kaupunginvaltuuston täytyy käsitellä kuntajakoselvittäjien ehdotus

15 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus kun tien yhdistymisesitykseksi viimeistään Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , Kaupunginhallitus päättää: - merkitä tiedoksi, että erityisen kuntajakoselvityksen nähtävillä olon ai ka na klo mennessä on jätetty 4 huomautusta Rääk ky län kunnan ja Kiteen kaupungin yhdistymisesityksestä - todeta lausuntonaan huomautusten johdosta, että huomautuksissa esi te tyt seikat on otettu jo huomioon erityisessä kun ta ja ko sel vi tykses sä, yhdistymisesityksessä ja yhdistymissopimuksen val mis te lussa. Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se päättää hyväksyä kuntien yhdistymisen alkaen kun ta ja ko sel vittä jien ehdotuksen mukaisesti. Puheenjohtajan avattua keskustelun merkittiin pöytäkirjaan, että näh tä vil lä olon aikana klo mennessä saapui yhteen sä 4 huomautusta. Esa Lahtela esitti seuraavaa täydennystä päätösehdotuksen loppuun: "edellyttäen, että valtioneuvosto päättää hyväksyä kuntajaon muutok sen." Kari Pennanen kannatti Esa Lahtelan tekemää ehdotusta. Osmo Pirhonen teki seuraavanlaisen päätösehdotuksen: "Esitän, että kaupunginhallitus toteaa lausuntonaan, ettei pe rus suoma lais ten valtuustoryhmän eikä Kiteen Perussuomalaiset ry:n huomau tuk sis sa mainittuja asioita ole huomioitu riittävästi erityisessä kun ta ja ko sel vi tyk ses sä, yhdistymisesityksessä eikä yh dis ty mis so pimuk sen valmistelussa. Lisäksi esitän, että kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, et tä kaupunginvaltuusto ei hyväksy kuntien yhdistymistä alkaen kuntajakoselvittäjien ehdotuksen mukaisesti. Perusteluina esitämme, että: 1. Kuntaliitosselvittäjät ovat jättäneet liitossopimusesityksensä, jossa

16 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus on kerrottu pääpirteittäin miten uusi kunta lähtisi toimimaan ja millä eh doil la. Esityksessä on kerrottu selvästi, kuinka liitos vaikuttaisi negatiivisesti Ki teen nykyiseen taloustilanteeseen lyhyellä ja myös pitemmällä aika vä lil lä. - Rääkkylän rahalliset tuottamattomat vastuut eri kohteisiin, ovat lähes kymmenen miljoonaa euroa. - Rääkkylällä on kiinteistöjensä korjausrakentaminen jäänyt pitkältä ajal ta tekemättä, ja tämä korjausvelka kaatuisi pian uuden kunnan mak set ta vak si, kuten aiemmassakin kuntaliitoksessa kävi. - Rääkkylän huoltosuhde on jo nyt heikko ja heikkenee jatkossa todel la merkittävästi ikäihmisten määrän nopealla lisääntymisellä. Tämä lisäisi reippaasti uuden kunnan rasitteita. 2. Liitossopimusehdotuksessa ei mainita selvästi mitä palveluja missä kin tultaisiin järjestämään, vaan ylimalkaisesti kerrottu, että la kisää tei set palvelut järjestetään uudessakin kunnassa. Edellisen kunta lii tok sen jälkeen on karsittu kantakaupungin palveluja, vaikka silloin kin oli luvattu säilyttää palvelut entisellään. - Kiteen terveyskeskukseen tulisikin mahdollisen pakkoliitoksen yhtey des sä päättää järjestää mm. uutta kuntaa ja koko Keski-Karjalaa var ten ilta- ja viikonloppu vastaanottoa, jotta liitoksesta olisi edes jotain myönteistä vaikutusta alueen raskaan verotuksen alaisten asukkai den viihtyvyyteen. 3. Nämä kaikki palvelujen karsinnat ovat tapahtuneet valtakunnan suu rim mal la veroprosentilla, jonka kohtuullistamiselle ei olisi mahdol li suuk sia, jos kuntaliitos näillä ehdoilla Rääkkylän kanssa to teu tuisi. Tällä olisi ikävä vaikutus Kiteen imagoon ja kiinnostavuuteen asuk kai den ja yritysten kotipaikan valinnassa. Tämä olisi tuhoisaa Ki teen työllisyyden ja kehityshakuisen tulevaisuuden kannalta, eikä näin ollen ole järkevä vaihtoehto näillä ehdoilla - Valtio on luvannut vajaat 3 miljoonaa euroa liitosavustusta, joka ei ka ta kuin kolmanneksen siitä mikä olisi tarve. 4. Virkamiehen tekemä esitys liitoshallituksesta ei täytä demokratian pe li sään tö jä, vaan on epäoikeudenmukainen ainakin Pe rus suo malais ten valtuustoryhmää kohtaan. - Kuntaliitoksissa käytetään yleisesti kahta erilaista tapaa muo dostaa yhdistyvän kunnan toimielimiä. Tapoina on käytetty toimielinten yh dis tä mis tä tai edelliseen kuntavaaliin pohjautuvaa vaalitulosta, jos ta poliittiset ryhmien paikkajakaumat on johdettu Suomessa käy-

17 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus te tyl lä D Hondt:n vaalijärjestelmällä. Tässä virkamiestyönä valmistellussa yh dis ty mis so pi mus luon nok sessa ei ole käytetty yhdistymishallituksen osalta kumpaakaan tapaa, vaan esitetään, että yhdistymishallitukseen valitaan kuusitoista (16) jä sen tä ja heille varajäsenet. Rääkkylän kunnan valitsemia jäseniä on kuusi (6) ja Kiteen kaupungin valitsemia jäseniä kymmenen (10), se kä valtuustossa olevien ryhmien kesken paikat jakautuvat seuraa vas ti: Kansallisella Kokoomuksella, Suomen So si aa li de mo kraateil la ja Perussuomalaisilla kullakin on yhdistymishallituksessa kolme (3) jäsentä, Suomen Keskustalla viisi (5) sekä Vasemmistoliitolla ja Kris til lis de mo kraa teil la on kullakin yksi (1). Vaalitulosta 2012 kunnioittava sekä Kiteen Kansallisen Ko koo muksen ja Kris til lis de mo kraat tien vaaliliiton huomioima (tosin ei vai ku tusta) paikkajakauma va lit taes sa Kiteeltä 10 ja Rääkkylästä 6 yh dis tymis hal li tuk sen jä sen tä muo dos tuu D Hondt:n vaalijärjestelmällä seuraa van lai sek si: Suomen Keskusta 7 paikkaa (Kitee 4, Rääkkylä 3) Perussuomalaiset 4 paikkaa (Kitee 2, Rääkkylä 2) Suomen Sosiaalidemokraattinen puolue 2 paikkaa (Kitee 2, Rääk kylä 0) Kansallinen Kokoomus ja Kristillisdemokraatit 2 paikkaa (Kitee 2, Rääk ky lä 0) Vasemmistoliitto 1 paikka (Kitee 0, Rääkkylä 1)." Keskustelun päätteeksi puheenjohtaja totesi, että keskustelun ai kana Esa Lahtela on tehnyt päätösehdotuksesta poikkeavan esityksen, jo ta on kannatettu ja Osmo Pirhonen on tehnyt päätösehdotuksesta poik kea van esityksen, jota ei kannatettu, joten se raukesi kan nat tamat to na.

18 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Puheenjohtaja teki seuraavanlaisen äänestysehdotuksen: Äänestys suoritetaan nimenhuutoäänestyksenä. Ne, jotka kan nat tavat kaupunginjohtajan päätösehdotusta, äänestävät jaa ja ne, jotka kan nat ta vat Esa Lahtelan tekemää päätösehdotusta, äänestävät ei. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä Esa Lahtela, Raimo Oksman, Kaisa Saari, Kirsi Hirvonen, Timo Päivinen, Liisa Ratilainen ja Ka ri Pennanen äänestivät ei, Osmo Pirhonen äänesti tyhjää ja Tuula Sar vi oli poissa. Puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallituksen päätökseksi tuli äänin 7 EI-ääntä, 1 tyhjä, 1 poissa: "Kaupunginhallitus päättää: Osmo Pirhonen jätti asiaan eriävän mielipiteen. - merkitä tiedoksi, että erityisen kuntajakoselvityksen nähtävillä olon ai ka na klo mennessä on jätetty 4 huomautusta Rääk ky län kunnan ja Kiteen kaupungin yhdistymisesityksestä - todeta lausuntonaan huomautusten johdosta, että huomautuksissa esi te tyt seikat on otettu jo huomioon erityisessä kun ta ja ko sel vi tykses sä, yhdistymisesityksessä ja yhdistymissopimuksen val mis te lussa. Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se päättää hyväksyä kuntien yhdistymisen alkaen kun ta ja ko sel vittä jien ehdotuksen mukaisesti edellyttäen, että valtioneuvosto päättää hyväksyä kuntajaon muutoksen."

19 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Joensuun seudun hankintatoimen yhteistoimintasopimuksen päi vit tä mi nen 140/02.00/2016 Kaupunginhallitus Pohjois-Karjalan kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät lukien Siun Sote kuntayhtymälle. Tämän johdosta Joensuun kaupunki uudistaa organisaatiotaan samasta ajankohdasta lukien. Joensuun seudun nykymuotoinen hankintatoimi perustettiin vuoden 2007 alusta lukien. Hankintatoimi vastaa sopimusosapuolten yh teishan kin to jen kilpailuttamisesta, mutta kilpailuttaa tarvittaessa myös eril lis han kin to ja. Toiminnasta vastaa Joensuun kaupungin or ga nisaa tios sa hankintatoimen johtokunta ja hankintatoimi, jossa työs kente lee hankintapäällikön lisäksi kahdeksan henkilöä. Joensuun seudun hankintatoimen palveluja käyttää 14 kuntaa, 11 seu ra kun taa sekä 17 muuta sopimusosapuolta (kuntayhtymiä, säätiöi tä, yhdistyksiä). Toiminnan kustannusten rahoitus perustuu voimas sa olevan sopimuksen mukaan maksuosuuksiin, jotka jaetaan han kin ta vo lyy mien suhteessa. Toiminnan alkuvaiheessa näin me netel tiin kin, mutta nykyään käytössä oleva komissiomalli on muuttanut ti lan net ta. Vuo des ta 2016 lähtien hankintatoimen käyttäjiltä ei enää pe ri tä maksuosuuksia han kin ta toi men menoihin. Tältä osin yh teis toimin ta so pi mus on van hen tu nut eikä vastaa nykytilaa. Myöskin muilta osin sopimusta on tar koi tuk sen mu kais ta päivittää. Hankinta-asiat ovat monimutkaisia ja vaativat hyvää hankintalain ja sen soveltamisen hallintaa. Hankintatoimen johtokunnan rooli on ollut pääosin käsitellä oikaisuvaatimukset ja hyväksyä hankintatoimen ta lous ar vio. Kun jäsenet ovat olleet eri puolilta maakuntaa, ja kokous asiat vähäisiä, osa jäsenistä on osallistunut kokouksiin vi deo yhtey del lä. Hallinnon yksinkertaistamiseksi Joensuun kaupunki esittää, että 1) Joensuun seudun hankintatoimen nimi muutetaan toimintaa parem min kuvaavaksi Pohjois-Karjalan hankintatoimeksi, 2) Pohjois-Karjalan hankintatoimesta vastaava yksikkö jatkaa ny kyta val la Joensuun kaupungin organisaatiossa, 3) hankintatoimen johtokunta lakkautetaan, 4) hankintaoikaisut käsitellään Joensuun kaupungin mo ni jä se ni sessä toimielimessä.

20 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Muutokset tulisivat voimaan lukien. Edellä olevan johdosta Joen suun kaupunki pyytää sopimusosapuolia hyväksymään tämän lä het teen liitteenä olevan uuden yhteistoiminta-sopimuksen mennessä. Esityslistan liitteenä julkisia hankintoja koskeva yh teis toi min ta so pimus luon nos. Valmistelija: hallintopäällikkö Eija Hämäläinen puh , ei Kiteen kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväk syy liitteenä olevan yhteistoimintasopimuksen Joensuun kau pungin kanssa siten, että uusi yhteistoimintasopimus tulee voi maan al lekir joi tus het kel lä, kuitenkin aikaisintaan , jolloin se kor vaa aiem man julkisia hankintoja koskevan yh teis toi min ta so pi muk sen Joen suun kaupungin kanssa. hyväksyttiin yksimielisesti.

21 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Hammashuollon tilat 137/06/2016 Kaupunginhallitus Kiteen hammashuolto toimii Kiteellä vuokratiloissa, osoitteessa Kuikan tie 1. Vuokrasopimus on ollut voimassa lukien. Vuok rattu kokonaispinta-ala on yhteensä 341 m2. Näissä tiloissa on 5 hoi tohuo net ta, välinehuollon tilat, odotustilat ja muut tilat. Lisäksi kau pungin omistamassa Kesälahden terveyskeskuksen kiin teis tös sä on kak si hoitohuonetta, molemmat pinta-alaltaan 17,7 m2 se kä aputila 17,4 m2. Toinen hoitohuoneista on käytössä. Hammashuollon tilajärjestelyjen pitkän aikavälin kokonaisratkaisua on valmisteltu vuoden alusta yhdessä perusturvan ja teknisen toimen kans sa. Nyt esiteltävä ratkaisu varmistaa pitkällä aikavälillä riittä vät ja asianmukaiset tilat. Ratkaisu edellyttää jonkin verran toi menpi tei tä. Jatkossa hoitohuoneiden tarve on 7. Tilajärjestely on seuraava: Pääosa hammashuollosta toimii jatkossakin nykyisissä tiloissa Kuikan tie 1:ssä. Kiinteistöön tehdään tarvittavat ulkopuoliset ja si sä puoli set muutostyöt, suurimpina salaojitus ja kaikkien 5 hoitohuoneen lat tia ma te ri aa lien uusinta. Myös tilojen viihtyvyyteen tehdään pa rannuk sia. Kaikki muutostyöt tässä kohteessa toteutetaan tämän vuoden aikana. Tavoitteena on, että kaikki toimenpiteet on tehty lo kakuun loppuun mennessä. Muutostöistä ja niiden kustannusten jaosta on sovittu kiinteistön omistajan ja kaupungin välillä. Kaupungin osuus kustannuksista katetaan teknisen toimen kun nos sa pi to mää rära hois ta. Tänä vuonna peruskorjattavaan Aurinkotaloon Kesälahdelle tulee ham mas huol lon käyttöön 1 hoitohuone, 23,4 m2 ja 1 va ras to/toi misto ti la 10,6 m2. Lisäksi Aurinkotalon yksi 17,1 m2 hoitohuone va ruste taan siten, että se on tarvittaessa otettavissa hammashuollon käyttöön. Aurinkotalon peruskorjaus valmistuu , jolloin tilat otetaan käyttöön ja Kesälahden terveyskeskuksen hammashuollon nykyi set toiminnot siirtyvät Aurinkotaloon. Tähän kohteeseen on määrä ra ha va raus talousarviossa. Kiteen pääterveysasemalle sijoitetaan 1 hammashuollon ti la. Rat kaisu mahdollistaa Kiteellä muun muassa suun terveydenhuollon päivys tys toi min nan, vaativien toimenpiteiden keskittämisen sekä vuode osas ton potilaiden asianmukaisen hoidon. Tämän in ves toin ti kohteen suun ni tel ma, kustannusarvio ja määrärahatarve tuodaan erikseen hy väk syt tä väk si tekniseen lautakuntaan. Tämä hanke to teu tetaan vuo den loppuun mennessä.

22 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Valmistelija ja esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , Kaupunginhallitus - merkitsee tiedoksi ja hyväksyy esittelyssä todetut kau pun gin ham mas huol lon tilajärjestelyratkaisut - saattaa tehdyt tilajärjestelyratkaisut pyydettynä vas tauk se na tar kas tus lau ta kun nal le lautakunnan te kemään päätökseen - saattaa tehdyt tilajärjestelyratkaisut tiedoksi pe rus tur va lau takun nal le ja tekniselle lautakunnalle - toteaa, että Kuikantie 1 muutostyöt katetaan teknisen toi men kun nos sa pi to mää rä ra hois ta - toteaa, että pääterveysaseman investoinnin mää rä ra ha tar ve tuo daan suunnitelmien valmistuttua tekniseen lautakuntaan ja tar vit taes sa kaupunginhallitukselle ja valtuustolle hy väk syt täväk si en nen töiden aloittamista. hyväksyttiin yksimielisesti.

23 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Aluehallintoviraston selvitys- ja selityspyyntö suun terveydenhuollon hoidon jär jes tämi ses tä Kiteellä 219/ /2015 Kaupunginhallitus Itä-Suomen aluehallintovirasto on lähettänyt Kiteen kau pun gin hal lituk sel le selvitys- ja selityspyynnön suun terveydenhuollon hoidon jär jes tä mi ses tä Kiteellä. Selvityspyynnön mukaan maaliskuussa 2015 Kiteen terveyskeskuksessa on ollut 35 yli 6 kk ham mas lää kärin vastaanotolle odottanutta asiakasta. AVI on pyytänyt antamaan sel vi tyk sen ongelman syistä ja laajuudesta kunnassa sekä toi men piteis tä, joihin on ryhdytty ongelman korjaamiseksi. Perusturvajohtaja, johtava lääkäri ja johtava hammaslääkäri ovat yhdes sä laatineet vastineen AVI:lle. Vastine on lähetetty määräaikaan men nes sä. Vastineessa on todettu, että jonot on päässeet syntymään, koska ham mas huol los sa ei ole ollut tarpeeksi tiloja, jossa asiakkaita olisi voi tu ottaa vastaan. Lisäksi Kiteelle on ollut vaikeuksia rekrytoida ham mas lää kä rei tä. Kolmanneksi on todettu, että ham mas lää kä ri palve lui den kysyntää lisää myös se, ettei Kiteellä ole yhtään yksityistä ham mas lää kä riä. Jonoa on ryhdytty purkamaan palkkaamalla jo vuonna 2014 kaksi elä köi ty nyt tä hammaslääkäriä. Nämä hammaslääkärit ovat työs kennel leet niinä päivinä, kun hoitohuoneita on ollut vapaana sekä syksyn 2014 aikana myös lauantaisin. Huhti-toukokuussa 2015 kilpailutettiin 450 jonossa olleen potilaan ko ko nais hoi to. Kilpailutuksen voitti Attendo Terveyspalvelut Oy. Sopi mus on voimassa Lisäksi kaupungin vastineessa on kerrottu hammashoidossa to teutet ta vas ta omavalvonnasta. Kaupungin vastine ja AVI:n selvityspyyntö esityslistan liitteenä. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi.

24 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyy aluehallintovirastolle annetun sel vi tyksen. hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut päätöksensä asiassa Itä-Suomen aluehallintovirasto on päätöksessä vel voit tanut Kiteen kaupungin huolehtimaan siitä, että hoitoon pääsy suun ter veys huol lon osalta saatetaan terveydenhuoltolain 51 :n 2 momen tin edellyttämälle tasolle mennessä. Samalla aluehal lin to vi ras to on velvoittanut kaupungin huolehtimaan myös siitä, et tä hoitoon pääsy tulevaisuudessa toteutuu lain mukaisesti. Itä-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa Kiteen kaupungin an tamaan mennessä selvityksen siitä, miten hoitoon pääsy on saa tet tu lain edellyttämälle tasolle. Mikäli em. selvityksessä ilmenee, et tä hoitoon pääsy ei toteudu lain edellyttämällä tavalla, alue hal lin tovi ras to antaa määräyksen asian saattamiseksi lain edellyttämälle tasol le euron sakon uhalla. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus merkitsee Itä-Suomen aluehallintoviraston päätök sen tiedokseen ja lähettää päätöksen perusturvalautakunnalle tie dok si ja toimeenpantavaksi. hyväksyttiin yksimielisesti. Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus on käsitellyt Itä-Suomen aluehal lin to vi ras ton päätöksen ja lähettänyt sen perusturvalautakunnalle tie dok si ja toimeenpantavaksi. Valmistelija/esittelijä: johtava lääkäri Marja Kostamo, puh , marja.kostamo@kitee.fi Perusturvalautakunta merkitsee tiedokseen kaupunginhallituksen kä sit te le män, aluehallintoviraston suun terveydenhuollon hoitoon

25 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus pää syä koskevan päätöksen ja antaa mennessä sel vi tyksen miten hoitoon pääsy on saatettu lain edellyttämälle tasolle. hyväksyttiin yksimielisesti. Perusturvalautakunta Maaliskuussa 2015 oli THL:n selvityksen mukaan Kiteen ter veys keskuk ses sa 35 yli kuusi kuukautta hammaslääkärin vastaanotolle odotta nut ta asiakasta. Tämän takia Itä-Suomen aluehallintovirasto velvoit ti Kiteen kaupunkia huolehtimaan siitä, että hoitoon pääsy suun ter vey den huol lon osalta saatetaan terveydenhuoltolain 51 :n 2 momen tin edellyttämälle tasolle mennessä. Kiteen kaupungin suun terveydenhuolto kilpailutti huhti-toukokuussa jonossa olevan potilaan tarkastuksen ja hoidon. Attendo Ter veys pal ve lut Oy voitti tarjouskilpailun ja aloitti jonon purkamisen Vuoden loppuun mennessä he olivat tarkastaneet ja hoi taneet 446 potilasta. Vuoden 2016 alussa jonon purkamista on jat kettu lautakunnan päätöksen mukaan. Kiteen kaupunki katsoo, että Kiteen suun terveydenhuollon pal ve lujen saatavuus on terveydenhuoltolain 51 :n 2 momentin vaatimalla ta sol la. Kaupunki huolehtii jatkossa siitä, että suun terveydenhuollon ti lat ja resurssit ovat riittävät. Liitteenä aluehallintovirastolle lähtevä selvitys. Valmistelija: johtava hammaslääkäri Kari Tuovinen, puh , kari.tuovinen@kitee.fi Esittelijä: johtava lääkäri Marja Kostamo, puh , marja.kostamo@kitee.fi Perusturvalautakunta esittää liitteenä olevan selvityksen kau pun ginhal li tuk sel le ja edelleen Itä-Suomen aluehallintovirastolle. hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Perusturvalautakunnan selvitys on esityslistan liitteenä. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi.

26 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyy oheisen selvityksen annettavaksi Itä-Suo men aluehallintovirastolle. hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Aluehallintovirasto on antanut päätöksensä Kiteen kaupun gin antaman selvityksen pohjalta. Päätöksessä todetaan, että Kiteen kaupunki on saattanut hoitoon pääsyn suun ter vey den huol lossa on nyt lainsäädännön edellyttämälle tasolle eikä asia anna tässä vai hees sa aihetta enempiin toimenpiteisiin. Päätöksessä todetaan kui ten kin, että jonotilannetta Kiteellä seurataan edelleen ja jos hoitoon pääsyssä tulee uudelleen ongelmia, niin aluehallintovirasto tulee antamaan määräyksen hoitoon pääsyn saattamisesta lain säädän nön edellyttämälle tasolle uhkasakon nojalla. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , Kaupunginhallitus merkitsee aluehallintoviraston päätöksen tiedoksi. hyväksyttiin yksimielisesti.

27 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Henkilöstöpäällikkö Jesse Malisen irtisanoutuminen 136/01/2016 Kaupunginhallitus Henkilöstöpäällikkö Jesse Malinen on päivätyllä kir jeellään ilmoittanut irtisanoutuvansa henkilöstöpäällikön virasta. Vii meinen viranhoitopäivä on Hallintosäännön 7. luvun 10 :n mukaan eron myöntää viranhaltijan tai työntekijän valinnan suorittava toimielin tai viranhaltija. 7. luvun 9 :n mukaan henkilöstöpäällikön valitsee kaupunginhallitus. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus myöntää Jesse Maliselle eron henkilöstöpäällikön vi ras ta alkaen. hyväksyttiin yksimielisesti.

28 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Henkilöstöpäällikön tehtävän hoitaminen 136/01/2016 Kaupunginhallitus Henkilöstöpäällikkö Jesse Malinen on anonut eroa virasta al kaen ja kaupunginhallitus käsittelee asian Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun So te) aloittaa toimintansa Kuntien sosiaali- ja ter veys palve lu jen henkilöstö siirtyy Siun Soten palvelukseen alkaen. Ki teel lä siirtyvää henkilöstöä on noin 400 eli yli puolet kaupungin koko henkilöstöstä. Siun soten aloittamisen myötä Kiteen kaupungilla on tarve uudistaa organisaatiota, joten tässä vaiheessa on pe rus teltua olla täyttämättä avautuvia keskeisiä virkoja. Henkilöstöpäällikön tehtävien hoito on järjestetty sisäisesti ajalla Kaupunginjohtaja tekee päätöksen teh tä vä jär jes telyis tä hallintosäännön 7. luvun 11 :n mukaisesti. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , Kaupunginhallitus päättää, että henkilöstöpäällikön avoimeksi tullut vir kaa ei julisteta haettavaksi. hyväksyttiin yksimielisesti.

29 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Kiteen kaupungin talousarvion seuranta ja raportointi 3/ / /2015 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus on hyväksynyt talousarvion täy täntöön pa no-oh jeen, jonka mukaan vuoden 2016 talousarvion to teu tumi ses ta raportoidaan kuukausittain kaupunginhallitukselle ja lau takun nil le. Kuukausiraportoinnin yhteydessä ennustetaan koko vuoden to teu tumis ta. Tavoitteena on, että mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ha vai taan toimintakatteiden ylitysuhkat ja estetään ne. Kokouksessa esitellään Kiteen kaupungin talousarvion 2016 maaliskuun toteuma. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus merkitsee tiedokseen Kiteen kaupungin ta lous arvion toteutumisen 3/2016. hyväksyttiin yksimielisesti.

30 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Yleishallinnon tulosalueen talousarvion toteutuminen 3/ / /2015 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt talous ar vion täytäntöönpano-ohjeen, jonka mukaan talousarvion to teutu mi ses ta raportoidaan kuukausittain kaupunginhallitukselle ja lau takun nil le. Kuukausiraportoinnin yhteydessä ennustetaan koko vuoden to teu tumis ta. Raportoinnin tavoitteena on, että mahdollisimman aikaisessa vai hees sa havaitaan mahdolliset toimintakatteiden ylitysuhkat ja este tään ne. Kokouksessa esitellään yleishallinnon tulosalueen talousarvion 2016 maa lis kuun toteuma. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus merkitsee tiedokseen yleishallinnon tulosalueen ta lous ar vion toteuman 3/2016. hyväksyttiin yksimielisesti.

31 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Tulosta maidosta -koulutushankkeen kuntarahoitushakemus 129/ /2016 Kaupunginhallitus Tulosta maidosta on Pohjois-Karjalassa toimiva hanke, jota hallinnoi Pro Ag ria Pohjois-Karjala ry. Hankkeen toteutusaika on Kokonaisrahoitus on eu roa, josta Poh jois-karja lan kuntien rahoitusosuus on euroa, jos ta Keski-Karjalan osuus on euroa vuodessa, yhteensä euroa koko hankkeen ajalta. Keski-Karjalan kuntien kes ken kustannukset jae taan kun ta osuus prosen teil la. Maaseutupalveluiden talousarviossa on varattu määräraha hank keen rahoitusosuuksiin. Maidontuotannon rakennekehitys jatkuu edelleen Pohjois-Karjalassa ta sais ta vauhtia. Maitotilojen määrä on supistunut 5-6 %:n vuo sivauh tia nykyiseen n. 550 tilaan ja maitomäärä laskenut alle 140 miljoo naan litraan. Samaan aikaan keskikarjakoko on kasvanut 1-2 lehmää/vuo si noin 35 lehmään. Suurimmalla osalla tiloista on edelleen al le 30 lypsävää ja 460 tilalla eli noin 85 %:lla on parsinavetta. Pi hatto ja maakunnassa on nyt vajaa 100 kpl, mutta parin vuosikymmenen ku lut tua jo valtaosa karjoista hoidetaan pihatoissa. Tulevaisuuden toi min ta ym pä ris tön muutokset ja rakennekehitys vaativat paljon uutta osaamista maitotilayrittäjiltä jatkavilla ja toimintaa kehittävillä ti loilla. Investoinnit maidontuotantoon ovat alhaisella tasolla suhteessa tu levai suu den tarpeisiin ja mahdollisuuksiin pitkällä aikajänteellä. Lo petta vil ta karjatiloilta vapautuvalle pellolle olisi käyttöä jatkavilla ja laajen ta vil la tiloilla. Uusia yksiköitä ja olemassa olevien na vet to jen kapa si tee tin lisäämistä tarvitaan maidon jalostusketjun tar pei siin myös tu le vai suu des sa. Vajaa kymmenkunta na vet ta han ket ta vuosittain ei rii tä maakunnan tavoitetason saavuttamiseen, ell ei yksikkökoko samal la kasva. Investointikynnys on kasvanut tiloilla mm. talouteen ja työ mää rään liittyvien riskien vuoksi. Maa ti la yri tyk sen kasvattaminen ja investointien toteutus oman perheyrityksen voi min voi olla ta loudel li ses ti tai henkisesti liian suuri urakka. Tällöin mah dol li suu te na voi ol la uudenlainen yhteistyö toisten yrittäjien kanssa. Kasvaviin vaa timuk siin vastaaminen yrit tä jä ris kin hallitsemiseksi on helpompaa useam man tilan yh teis yrit tä mi sen ja/tai muun yhteistyön avulla. Tilakoot kasvavat edelleen ja entistä suuremmilla hyppäyksillä. Syynä on mm. lypsyrobotti-kokoluokkaan siirtyminen, joka edellyttää tek no lo gian tehokkaan hyödyntämisen kannalta 1-2 x lehmän yksikköä. Tuotannolliset ja taloudelliset tavoitteet, joita in vestoin nil la haetaan, voivat jäädä saavuttamatta halutussa ajassa. Kasvun takkuaminen voi johtua hitaasta käyttöönotosta ja navetan täyt-

32 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus ty mi ses tä, tuotannon tehottomuudesta, vääristä valinnoista tai lii an kor keis ta kustannuksista ym. Taustalla voi olla taitamattomuutta liikkeenjohdossa, markkinoiden hei lah te lui hin, yrittäjiin, henkilöstöön tai ympäristöön liittyviä on gelmia ja muita ennakoimattomia syitä. Varautuminen talouden hei lahduk siin ja riskeihin korostuu, kun velkamäärä kasvaa suureksi isoissa investoinneissa tai omistajanvaihdoksissa. Taloustaitoja ja tie toa ris kien hallinnan merkityksestä ja keinoista tarvitaan entistä enemmän. Tulosta maidosta -koulutushankkeen keskeisimmät tavoitteet ovat: - tukea maakunnallisen mai don tuo tan to- ja investointitavoitteen saa vut ta mis ta lisäämällä yrittäjien tai yrittäjiksi aikovien osaamis ta tuottavuuden parantamisessa, yh teis työn menetelmissä ja mo ni muo tois ten in ves toin ti hank kei den toteuttamisessa toi min taym pä ris tön nopeassa muu tok ses sa - parantaa yrittäjien talousosaamista ta lous ris kien hallinnassa, talous- ja kannattavuusongelmien rat kai suis sa ja pitkäjänteisessä va rau tu mi ses sa muutostilanteisiin, mark ki na vaih te lui hin ja yl lättä viin kriiseihin Valmistelija: maaseutupäällikkö Katja Turtiainen, puh , kat ja.turtiainen@kitee.fi Kaupunginhallitus päättää hyväksyä osallistumisen Tulosta mai dosta -koulutushank kee seen. Kun ta ra hoi tus osuu det maksetaan maaseu tu pal ve lui den pro jek ti ra hoi tuk ses ta (KP 2399). Enim mäis ra hoitus osuus vuo sil le on yhteensä euroa. Kau pungin seu ran ta vas tuu hank kees ta on maa seu tu pääl li köl lä. Puheenjohtajan avattua keskustelun Omo Pirhonen esitti, että Kiteen kaupunki ei lähde mukaan tähän Pro Agrian suunnittelemaan hank kee seen. Keskustelun päätteeksi puheenjohtaja totesi, että Osmo Pirhosen te ke mä esitys raukesi kannattamattomana ja näin ollen kau pun ginjoh ta jan päätösehdotus tuli kaupunginhallituksen päätökseksi. Osmo Pirhonen jätti asiaan eriävän mielipiteen.

33 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 9/ Kaupunginhallitus Saila Hurskaisen matkustuslupa-anomus 11/ /2016 Kaupunginhallitus Johtava lääkäri Marja Kostamo anoo terveyskeskuslääkäri Saila Hurs kai sel le lupaa matkustaa Saksaan Müncheniin osallistuakseen riippumattoman eurooppalaisen dia be tes tut ki mus yh dis tyk sen vuosittaiseen konferenssiin. Kon ferens si tukee Sai la Hurskaisen diabeteksen hoidon eri kois pä te vyyden opintoja var ten. Työnantajalle aiheutuu matkasta palkallisen virkavapaan kus tan nukset, matkakustannukset maksaa lääkeyhtiö Novo Nordisk Farma. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus myöntää Saila Hurskaiselle matkustusluvan Saksaan hyväksyttiin yksimielisesti.

Kuntien lausunnot on annettava mennessä.

Kuntien lausunnot on annettava mennessä. Kaupunginhallitus 25 25.01.2016 Kaupunginvaltuusto 4 01.02.2016 Kaupunginhallitus 40 15.02.2016 Lausuntopyyntö kuntarakennelain 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta 27/00.04.00/2016

Lisätiedot

Kuntien lausunnot on annettava mennessä.

Kuntien lausunnot on annettava mennessä. Kaupunginhallitus 25 25.01.2016 Kaupunginvaltuusto 4 01.02.2016 Kaupunginhallitus 40 15.02.2016 Kaupunginvaltuusto 10 07.03.2016 Kaupunginhallitus 88 21.03.2016 Kaupunginhallitus 128 25.04.2016 Rääkkylän

Lisätiedot

Kuntien lausunnot on annettava mennessä.

Kuntien lausunnot on annettava mennessä. Kaupunginhallitus 25 25.01.2016 Kaupunginvaltuusto 4 01.02.2016 Kaupunginhallitus 40 15.02.2016 Kaupunginvaltuusto 10 07.03.2016 Kaupunginhallitus 88 21.03.2016 Kaupunginhallitus 128 25.04.2016 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus Yhdistymishallitus 4 22.08.2016 Yhdistymishallitus 10 12.09.2016 Yhdistymishallitus 27 19.09.2016 Yhdistetty valtuusto 9 19.09.2016 Kaupunginhallitus 259 10.10.2016 Kaupunginvaltuusto 52 24.10.2016 Talous-

Lisätiedot

Aloite esityslistan liitteenä.

Aloite esityslistan liitteenä. Kaupunginhallitus 231 07.09.2015 Sivistys- ja 74 07.10.2015 vapaa-aikalautakunta Kaupunginhallitus 312 30.11.2015 Kaupunginvaltuusto 109 14.12.2015 Valtuustoaloite lasten iltapäivävälipalojen palauttamiseksi

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 Kaupunginhallitus 117 31.03.2014 Kaupunginhallitus 192 16.06.2014 Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 434/02.00/2013 Kaupunginhallitus 31.03.2014 117 Kuntalain

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 Aluejohtokunta Aika 15.12.2016 klo 17:35-17:55 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lipsanen Pentti 17:35-17:55 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.07.2015 klo 11:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Yhteistyötoimikunta merkitsee tiedoksi esityksen Kiteen kaupungin hal lin to sään nök si

Yhteistyötoimikunta merkitsee tiedoksi esityksen Kiteen kaupungin hal lin to sään nök si Kiteen kaupungin 36 16.05.2017 yhteistyötoimikunta Kaupunginhallitus 152 22.05.2017 Kaupunginhallitus 236 14.08.2017 Kaupunginvaltuusto 58 21.08.2017 Kiteen kaupungin hallintosääntö Kiteen kaupungin yhteistyötoimikunta

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 3/2016 1 Kaupunginvaltuusto Aika 25.04.2016 klo 17:03-19:29 Paikka valtuustosali (os. Kiteentie 25) Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Arovainio Erkki 17:03-19:29

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Kaupunginhallitus Aika 21.03.2016 klo 16:00-16:20 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone (os. Kiteentie 25) Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lahtela Esa

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Perusturvalautakunta Aika 17.05.2017 klo 18:00-19:05 Paikka Ravintola Tehdas, kabinetti : Pakaantie 1, Orimattila Osallistujat Nimi Tehtävä Holopainen Veini pj.

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 16:00-16:40 Paikka Kiteen kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Pykäläinen

Lisätiedot

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain:

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain: Perusturvalautakunta 27 26.04.2016 Perusturvalautakunnan talouden seuranta 2-3 /2016 Perusturvalautakunta 26.04.2016 27 Kaupunginhallitus on kokouksessaan 11.01.2016 4 hyväksynyt talous ar vion 2016 täytäntöönpano-ohjeen.

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

Kuntayhtymänjohtajan esitys:

Kuntayhtymänjohtajan esitys: Kunnanhallitus 389 08.12.2014 Valtuusto 93 17.12.2014 n talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 50/02.02.00/2014 OmOhj 23 Hyvinvointikuntayhtymään on laadittu palvelurakenteen kehittämissuunnitelma

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Aika 10.01.2012 klo 12:00-13:55 PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 08.03.2016 klo 16:00-20:20 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-20:20

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunnan käyttösuunnitelma /02.02/2016. Perusturvalautakunta 4

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunnan käyttösuunnitelma /02.02/2016. Perusturvalautakunta 4 Perusturvalautakunta 4 26.01.2016 Perusturvalautakunnan käyttösuunnitelma 2016 23/02.02/2016 Perusturvalautakunta 4 Kaupunginvaltuusto on 14.12.2015 120 hyväksynyt vuoden 2016 ta lous ar vion ja taloussuunnitelman

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 21.02.2017 Kaupunginhallitus 4 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 3 27.03.2017 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2016 306/02.02.00/2015 Perla 21.02.2017 3 Valmistelija:

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon Tekninen lautakunta 70 29.04.2014 Tekninen lautakunta 114 12.08.2014 Kaupunginhallitus 294 18.08.2014 Kaupunginvaltuusto 87 15.09.2014 Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2016 1/10 Tarkastuslautakunta Aika 28.09.2016 klo 15:00-16:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 19 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 07.02.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 2 Tilapäisen henkilökunnan palkkaaminen

Lisätiedot

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS

HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyvinvointi- ja terveyslautakunta 102 29.09.2011 HYVINVOINTI- JA TERVEYSTOIMEN TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA 1.1.-30.9.2011 SEKÄ TALOUSARVION TARKISTUSESITYS Hyte 102 Hyvinvointi- ja terveystoimen talousarvion

Lisätiedot

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26 Suonenjoen kaupunki Kokouspöytäkirja 2/2019 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokousaika Torstai 28.03.2019 klo 14:00-15:26 Kokouspaikka Kaupungin tekninen toimisto, Sairaalapolku 3, neuvotteluhuone Luettelo käsitellyistä

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 4 24.04.2018 Kaupunginhallitus 4 07.05.2018 Perusturvalautakunta 5 16.10.2018 Kaupunginhallitus 11 22.10.2018 Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 41 Elinvoimajohtajan kuuleminen Sidonnaisuusilmoitukset Tiedoksi merkittävät asiat 7

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 41 Elinvoimajohtajan kuuleminen Sidonnaisuusilmoitukset Tiedoksi merkittävät asiat 7 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 16.10.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Elinvoimajohtajan kuuleminen 3 42 Ulkoisen tarkastuksen vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Sivu 19 Ennakkoäänten laskenta 3

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Sivu 19 Ennakkoäänten laskenta 3 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Keskusvaalilautakunta 09.04.2017 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 19 Ennakkoäänten laskenta 3 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2017 2 Keskusvaalilautakunta Aika 09.04.2017 klo

Lisätiedot

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus 86 18.04.2017 Kaupunginhallitus 121 15.05.2017 Kaupunginhallitus 157 05.06.2017 KAUPUNGINJOHTAJAN VIRAN VAALI 171/00.02.022/2017 Kh 18.04.2017 86 Kaupunginjohtajan virka jää avoimeksi

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2014 vuoden 2015 talousarvion.

Lisätiedot