KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1"

Transkriptio

1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Aika klo 16:00-16:20 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone (os. Kiteentie 25) Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lahtela Esa 16:00-16:20 puheenjohtaja Asikainen Ari 16:00-16:20 1. varapj. Saari Kaisa 16:00-16:20 2. varapj. Hirvonen Kirsi 16:00-16:20 jäsen Pirhonen Osmo 16:00-16:20 jäsen Päivinen Timo 16:00-16:20 jäsen Ratilainen Liisa 16:00-16:20 jäsen Sarvi Tuula 16:00-16:20 jäsen Väkeväinen Unto 16:00-16:20 jäsen POISSA Musikka Sinikka valtuuston pj. Koskinen Marko valtuuston 1. varapj. MUU Sutinen Kari 16:00-16:20 valtuuston 2. varapj. Auvinen Eeva-Liisa 16:00-16:20 esittelijä Eskelinen Tiina 16:00-16:20 pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Esa Lahtela puheenjohtaja Tiina Eskelinen pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukai seksi. Kiteellä Kiteellä Kirsi Hirvonen Osmo Pirhonen Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Paikka ja päivämäärä Kiteen kaupungintalossa Allekirjoitus Virka-asema: Annikki Väkeväinen keskusarkistonhoitaja

2 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 87 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 88 Rääkkylän ja Kiteen välinen erityinen kuntajakoselvitys 5 89 Perusturvalautakunnan talouden seuranta 1/ Tiedolla tuloksia -hankkeen kuntarahoitushakemus Liikennebiokaasua Pohjois-Karjalaan -esiselvityshankkeen kuntarahoitushakemus 92 Perusturvajohtajan tehtävän hoitaminen Ilmoitusasiat kaupunginhallitukselle Lauta-, johto- ja toimikuntien pöytäkirjat kaupunginhallitukselle Kaupunginjohtajan esittelemät ajankohtaiset asiat 21 16

3 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kaupunginhallitus Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin.

4 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Kirsi Hirvonen ja Osmo Pirhonen. Hyväksyttiin.

5 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Rääkkylän ja Kiteen välinen erityinen kuntajakoselvitys 27/ /2016 Kaupunginhallitus Valtiovarainministeriö asetti Rääkkylän kuntaa koskevan ar vioin ti ryh män, jonka tehtävänä oli tehdä peruspalveluiden val tionosuu des ta annetussa laissa tarkoitettu selvitys kunnan mah dol li suudes ta turvata asukkailleen lainsäädännön edellyttämät palvelut. Arvioin ti ryh mä ehdotti raportissaan Rääkkylän kuntalaisten pal ve lu jen järjestämisen turvaamiseksi kuntarakennelain 15 :n mukais ta erityistä kuntajakoselvitystä kunnan yhdistämiseksi isompaan ko ko nai suu teen mahdollisimman pian eli vuoden 2017 alussa. Rääkkylän kunnanvaltuusto katsoi lausunnossaan, ettei se hyväksy arviointiryhmän toimenpide-ehdotusta erityisen kun ta jako sel vi tyk sen aloittamisesta kunnan yhdistämiseksi isompaan ko konai suu teen. Kuntarakennelain 15 :n mukaan kuntajaon muuttamista koskevan asian laajuuden tai vaikeuden vuoksi taikka muusta perustellusta syys tä ministeriö voi määrätä toimitettavaksi erityisen kun ta ja ko sel vityk sen. Valtiovarainministeriö on arviointiryhmän ehdotuksen pe rusteel la pyy tä nyt kirjeellään lausuntoja Rääkkylän kunnalta, Joen suun kaupungilta ja Kiteen kaupungilta osallistumisesta eri tyiseen kun ta ja ko sel vi tyk seen. Kuntarakennelain mukaan val tio va rainmi nis te riön on kuultava asian omai sia kuntia ennen erityisen kun ta jako sel vi tyk sen aset ta mis ta. Lopullinen selvitysalue mää ri tel lään kuntien an ta mien lausuntojen jäl keen.val tio va rain mi nis te riön on tar koitus aset taa kahta kuntaa koskeva selvitys. Selvitystä varten ministeriö asettaa kyseessä olevia kuntia kuul tu aan yh den tai useamman kuntajakoselvittäjän. Val tiova rain mi nis te riö esit tää kuntajakoselvittäjiksi HTM Jarmo Asikaista ja HTM An ni An tilaa ja pyytää lausuntoa myös tästä esityksestä. Kuntien lausunnot on annettava mennessä. Esityslistan liitteenä valtionvarainministeriön lausuntopyyntökirje. Kiteen kaupungin lausunto esitellään kaupunginhallituksen ko koukses sa. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi.

6 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi. annetaan kokouksessa. Puheenjohtajan avattua keskustelun kaupunginjohtaja antoi seu raavan lai sen päätösehdotuksen: Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se 1. päättää, että Kiteen kaupunki ilmoittaa valtiovarainministeriöön pyy det ty nä lausuntonaan, että se on valmis osallistumaan kun ta raken ne lain 4 luvun mukaiseen erityiseen kuntajakoselvitykseen Rääk ky län kunnan kanssa ja 2. Kiteen kaupunki toteaa, ettei sillä ole huomauttamista val tio varain mi nis te riön esittämiin kuntajakoselvittäjiin. Osmo Pirhonen esitti päätösehdotuksen kohtaan 1 täydennyksen "jos Rääkkylä on yhtämielinen". Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että Osmo Pirhosen teke mää esitystä ei oltu kannatettu, joten esitys raukesi ja kau pun ginjoh ta jan päätösehdotus tuli päätökseksi. Osmo Pirhonen jätti asiasta eriävän mielipiteen. Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se 1. päättää, että Kiteen kaupunki ilmoittaa valtiovarainministeriöön pyy det ty nä lausuntonaan, että se on valmis osallistumaan kun ta raken ne lain 4 luvun mukaiseen erityiseen kuntajakoselvitykseen Rääk ky län kunnan kanssa ja 2. Kiteen kaupunki toteaa, ettei sillä ole huomauttamista val tio varain mi nis te riön esittämiin kuntajakoselvittäjiin. Puheenjohtajan avattua keskustelun Matti Kosonen esitti, että päätös eh do tus ta täydennetään seuraavasti: "pyydettynä liitteen mukaisena lausuntonaan" Kari Pennanen kannatti Matti Kososen tekemää esitystä.

7 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Puheenjohtaja kysyi valtuustolta, voidaanko Matti Kososen esitys hy väk syä yksimielisesti. Valtuusto totesi, että täydennys voidaan hyväk syä yksimielisesti. Osmo Pirhonen teki seuraavanlaisen perussuomalaisten ryh mä esityk sen: "Lausuntomuutos: Edellä todettu huomioon ottaen Kiteen kaupunki il moit taa, että jos Rääkkylän kunta ja valtiovarainministeriö katsovat kun ta ra ken ne lain 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen käyn nis tä mi sen Rääkkylän ja Kiteen välillä ajankohtaiseksi, Kiteen kau pun ki katsoo Keski-Karjalan alueellisen yhtenäisyyden nimissä vel vol li suu dek seen osallistua selvitykseen siitäkin huolimatta, että mah dol li nen kuntaliitos aiheuttaa raskaan kielteisen vaikutuksen Kiteen kaupungin talouteen. Valtiovarainministeriön esittämiin kun ta jako sel vit tä jiin Kiteen kaupungilla ei ole huomautettavaa. : 1. Kiteen kaupunki ilmoittaa valtiovarainministeriöön pyydettynä lausun to naan, että jos Rääkkylä ja valtiovarainministeriö katsovat, että eri tyi nen kuntajakoselvitys on nyt Kiteen ja Rääkkylän välillä ajankoh tai nen, niin Kitee katsoo velvollisuudekseen osallistua kun ta raken ne lain 4 luvun mukaiseen selvitykseen. 2. Kiteen kaupunki katsoo, että sillä ei ole huomauttamista val tio varain mi nis te riön asettamiin kuntajakoselvittäjiin." Jukka Kankkunen teki seuraavanlaisen päätösesityksen: "Aikoinaan me kiteeläiset esitimme Keski-Karjalan kuntien liitosta, saim me kaikilta kolmelta naapurikunnalta kielteisen päätöksen. Kiteel lä teimme periaatepäätöksen, että emme ole aloitteellisia kun talii tok sil le vaan aloite on tultava liitosta haluavalta kunnalta. Rääk kylän kunta on ilmoittanut haluavansa olla itsenäinen, kunnioitan heidän ja Kiteen periaatepäätöstä. Jos Suomen valtio pakkoliittää Rääkkylän kunnan ja Kiteen kau pungin, on vaadittava, että valtio maksaa Rääkkylän kunnan velat ja hoitaa myös muut Rääkkylän kunnan vastuut ja velvoitteet, esimerkiksi lai no jen takaukset. Esitän, että Kiteen kaupunki ei osallistu kuntarakennelain 4 luvun mu kai seen erityiseen kuntajakoselvitykseen Rääkkylän kunnan kans sa."

8 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Eetu Keinänen esitti seuraavanlaista tekstilisäystä lausuntoliitteen kol man nek si viimeisen kappaleen loppuun: " Mahdollinen kuntaliitos vaarantaa tavoitteeksi asetetun Kiteen talou del li sen aseman vahvistamisen ja kunnallisveroäyrin laskemisen val ta kun nal li sel le keskitasolle." Jaakko Uuksulainen kannatti Eetu Keinäsen tekemää esitystä. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että Jukka Kankkusen te ke mää esitystä ei kannatettu, joten se raukesi. Lisäksi pu heen johta ja totesi, että keskustelun kuluessa on tehty perussuomalaisten ryh mä esi tys ja Eetu Keinäsen kannatettu esitys, joten asiasta on äänes tet tä vä. Puheenjohtaja teki seuraavanlaisen äänestysehdotuksen: Äänestykset suoritetaan nimenhuutoäänestyksenä. 1. äänestyksessä äänestetään siitä, hylätäänkö (JAA) vai hy väk sytään kö (EI) Eetu Keinäsen tekstilisäys. 2. äänestyksessä äänestetään kaupunginhallituksen (JAA) ja pe russuo ma lais ten ryhmäesityksen (EI) välillä. Äänestysehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Ensimmäisessä nimenhuutoäänestyksessä 23 äänesti jaa,10 äänes ti ei ja 2 äänesti tyhjää. Puheenjohtaja totesi, että Eetu Keinäsen eh dot ta maa tekstilisäystä ei hyväksytä. Toisessa nimenhuutoäänestyksessä 24 valtuutettua äänesti jaa, 9 ää nes ti ei ja 2 äänesti tyhjää. Puheenjohtaja totesi, että Kiteen kaupunginvaltuusto 1. päättää, että Kiteen kaupunki ilmoittaa valtiovarainministeriöön pyy det ty nä liitteen mukaisena lausuntonaan, että se on valmis osallis tu maan kun ta ra ken ne lain 4 luvun mukaiseen erityiseen kun ta ja kosel vi tyk seen Rääk ky län kunnan kanssa ja 2. Kiteen kaupunki toteaa, ettei sillä ole huomauttamista val tio varain mi nis te riön esittämiin kuntajakoselvittäjiin. Merkittiin pöytäkirjaan, että kokouksessa pidettiin tauko klo tämän asian käsittelyn aikana.

9 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Valtiovarainministeriö on tehnyt päätöksen erityisen kun taja ko sel vi tyk sen toimittamisesta Rääkkylän kunnan ja Kiteen kau pungin välillä. Samalla päätöksellä kuntajakoselvittäjiksi asetettiin HTM Jar mo Asikainen ja HTM Anni Antila. Päätöksen mukaan selvittäjien on suoritettava kuntarakennelain 16 a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Rääkkylän kunnan asuk kai den lakisääteisten palvelujen turvaamiseksi. Päätöksessä todetaan, että erityisen vaikeassa taloudellisessa asemas sa olevaa kuntaa koskevassa erityisessä kuntajakoselvityksessä kun ta ja ko sel vit tä jien on tehtävä mukana olevien kuntien valtuustoille eh do tus kuntien yhdistymisestä sekä kuntien yh dis ty mis so pi muk sesta. Kuntajakoselvitys on alkanut Kiteellä on pidetty en sim mäinen tapaaminen kuntajakoselvittäjien kanssa Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus merkitsee valtiovarainministeriön te kemän päätöksen tiedoksi ja saattaa sen edelleen kau pun gin val tuustol le tiedoksi. hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto merkitsee valtiovarainministeriön te kemän päätöksen tiedoksi. hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen asetti 3. helmikuuta 2016 toimitettavaksi kuntarakennelain 15 :n perusteella kun ta raken ne lain eri tyi sen kuntajakoselvityksen Rääkkylän kunnan ja Kiteen

10 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus kau pun gin välillä. Kuntajakoselvittäjien tehtävänä oli suorittaa kuntarakennelain 16 a :ssä tarkoitettu erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevaa kuntaa koskeva selvitys Rääkkylän kunnan asukkaiden la ki sääteis ten palvelujen turvaamiseksi. Ministeriö asetti HTM Jarmo Asikaisen ja HTM Anni Antilan kuntajakoselvittäjiksi ja sel vi tysajak si määrättiin Kuntajakoselvittäjien näkemyksen mukaan Rääkkylän kunnan yh disty mi nen Kiteen kaupunkiin varmistaisi asukkaiden lakisääteiset ja muut palvelut sekä mahdollistaisi elinvoiman edellytykset ja elin keino jen kehittämisen alueella, joten he ehdottavat Rääkkylän kunnan lak kaut ta mis ta ja kunnan liittämisestä Kiteen kaupunkiin Kuntajakoselvittäjät totesivat, että esitys tulee käsitellä kuntien valtuus tois sa viimeistään Sitä ennen kuntien pitäisi varata asuk kail le ja muille asianosaisille mahdollisuus tehdä kun ta ra ken nelain 7 :n mukainen huomautus ehdotuksesta kuntien yh dis ty mi seksi. Kuulutusaika päättyy siten viimeistään ja valtuustot päät tä vät kuntajakoselvittäjien antamasta ehdotuksesta ja mah dol lises ta esityksen antamisesta valtiovarainministeriölle viimeistään Kuntarakennelain 7 :n 2 kohdan mukaan kunnanhallituksen on varat ta va kunnan asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itse ään, tilaisuus tehdä huomautus ehdotuksesta kuntien yh dis tymisesitykseksi. Huomautus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun huo mau tus ten tekemistä koskeva kuulutus on kunnassa julkaistu siten, kuin kunnalliset ilmoitukset julkaistaan. Kaupunginhallitus antaa huo mau tuk sis ta lausunnon ja tekee kuntien yhdistymisestä eh do tuksen valtuustolle. Kuntajakoselvittäjien yhdistymisehdotuksen lisäksi sel vi tys ko ko naisuu teen kuuluu kuntien yhdistymissopimus ja kuntajakoselvityksen ra port ti. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus merkitsee erityisen kuntajakoselvityksen tiedoksi.

11 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus varaa kuntarakennelain 7 :n 2 kohdan mukaan kun nan asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itseään, ti lai suu den tehdä huomautus ehdotuksesta kuntien yh dis ty mis esi tyksek si. Huomautus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun huo mautus ten tekemistä koskeva kuulutus on kunnassa julkaistu siten, kuin kun nal li set ilmoitukset julkaistaan. hyväksyttiin yksimielisesti.

12 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Perusturvalautakunnan talouden seuranta 1/2016 Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt talous ar vion 2016 täytäntöönpano-ohjeen. Talousarvion toteutumisesta raportoidaan kaupunginhallitukselle ja lau ta kun nil le vuoden 2016 alusta kuukausittain. Kuu kau si ra por toinnin yhteydessä ennustetaan koko vuoden toteutumista. Tavoitteena on se, että mahdollisimman aikaisessa vaiheessa havaitaan toi minta kat tei den ylitysuhat ja estetään ne. Tammikuun 2016 toteuma esitetään toimielin- ja tulosaluetasolla. Perusturvalautakunnan käyttötalouden vuoden 2016 talousarvion tam mi kuun lopun toimintatuottojen toteuma on / 7,0 % ja toi min ta ku lu jen / 146 8,1 %, toimintakatteen toteuma on / 8,3 %. Tasaisen ker ty män prosentin pitäisi olla 8,3 %. Toimintakatteen toteumat tulosalueittain: Tuotot Kulut Toimintakate Hallinto / / 3,1 % 3,2 % Sosiaali- ja per he palve lut / 6,5 % / 7,7 % / 7,8 % Terveyspalvelut / 9,3 % Ikäihmisten palvelut / 6,0 % / 8,6 % / 8,0 % / 8,5 % / 8,7 % Tamikuunkuun toteumaprosenttia nostaa Pohjois-Karjalan sai raanhoi to ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän puolen vuoden las ku. Laskusta kuuluu tuleville kausille. Tammikuun kirjauksista puuttuu mm. sisäiset ruokahuollon kas salas kut, jaksotetut palkat, KuEL eläkemenoperusteiset menot ja varhe mak sut sekä poistot. Ko ti hoi don laskutus on tammikuulta te kemät tä. Tammikuun tilanteen perusteella ei vielä voida arvioida loppuvuoden ta lou den toteumaa, koska kirjauksista puuttuu niin suuria eriä. Valmistelija / esittelijä: perusturvajohtaja Markku Kipinä, puh , markku.kipina@kitee.fi Perusturvalautakunta merkitsee tiedoksi talousarvion tammikuun tilan teen ja raportoi toteuman kaupunginhallitukselle.

13 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta on kokouksessaan päättänyt ra portoi da lautakunnan toteuman kaupunginhallitukselle, joten kau pungin hal li tus käsittelee raportin kuukausittain. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi perusturvalautakunnan ta lousar vion toteuman 1/2016. hyväksyttiin yksimielisesti.

14 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Tiedolla tuloksia -hankkeen kuntarahoitushakemus 102/ /2016 Kaupunginhallitus Tiedolla tuloksia on Pohjois-Karjalassa toimiva hanke, jota hallinnoi Pro Ag ria Pohjois-Karjala ry. Hankkeen toteutusaika on Hank keen toteutus on jo alkanut. Kokonaisrahoitus on euroa, josta Pohjois-Karjalan kuntien rahoitusosuus on euroa, jos ta Keski-Karjalan osuus 4 192,50 euroa vuodessa, yhteensä ,50 euroa koko hankkeen ajalta. Keski-Karjalan kuntien kes ken kustannukset jae taan kun ta osuus prosen teil la. Maaseutupalveluiden talousarviossa on varattu määräraha hank keen rahoitusosuuksiin. Maatalouspolitiikan uudistus, muuttuneet säännökset SPV toi men piteis sä ja maatalousyritysten investointituissa vuonna 2015 ovat vaikut ta neet merkittävästi pohjois-karjalaisten maatalousyrittäjien arkeen. Lisäksi yhä kallistuvat tuotantokustannukset ja alenevat tuottei den hinnat pakottavat maatalousyrittäjät miettimään tilanpidon stra te gioi ta uudella tavoin. Tiedon tarve toiminnan ke hit tä mis mahdol li suuk sis ta on iso. Maataloustukijärjestelmillä (EU-tuet, spv, investointi) on ratkaiseva mer ki tys maataloutta harjoittavien tilojen kannattavuudelle. Maa talous yrit tä jien kannalta tukijärjestelmissä tapahtuvat muutokset, tu kivaa ti mus ten tulkinta ja niiden yhteensovittaminen sekä käytännön tuo tan to toi min taan soveltaminen sekä tietojen päivittäminen on erittäin haasteellista. Maatalouden harjoittaminen on vaativaa ja erityisen työvaltaista, jolloin yrittäjillä on niukasti aikaa hakea kaikki tarvitsemaansa tieto eri läh teis tä. Ajan tasalla olevan tiedon välittäminen viljelijöille on elintär keää, että he pystyvät suunnittelemaan ja harjoittamaan elin keino aan sekä ympäristön että talouden kannalta kestävästi. Tie don välit tä mi sen menetelmiä on siksi uudistettava ja kokeiltava. Tieto- ja tukijärjestelmien tuntemus on yhtä tarpeellista myös maa tila yrit tä jien sidosryhmien, markkinaketjun, paikallishallinnon, neu vonnan ja koulutuksen edustajille. Hankkeen keskeisimmät tavoitteet ovat: - Hankkeen tavoitteena on välittää maatalousyrittäjille ja maa seudul la toimiville tahoille uusin tieto maaseutuohjelmasta ja sen muu tok sis ta ja tätä kautta parantaa kohderyhmän tietoutta tu kijär jes tel mis tä ja avustuksista sekä tietoa maakunnan maidon- ja li han tuo tan nos ta, rakenteesta, markkinoista ja kehitysnäkymistä

15 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus se kä niiden vaikutuksista tuotantotoimintaan niin, että ti la ko konai suu den ja maaseutuyrityksen tuotannon ja toiminnan suunnit te lu, seuranta ja toteutus tehostuvat ja kokonaishallinta pa ranee. - Ylläpitää ja kehittää kohderyhmien osaamista ja tiedon tasoa maa ta lou den tukijärjestelmistä - Seuloa laajasta olemassa olevasta tietomateriaalista koh de ryhmien kannalta olennaisin ja ajankohtaisin tieto ja saattaa se helpom min omaksuttavaan ja käyttäjäystävälliseen muotoon käyttäen monipuolisesti erilaisia tie don vä li tys me ne telmiä. - Lisätä tietoa ja tietoisuutta maatalouteen ja maaseutuun liit ty vistä aiheista paitsi maatalous- ja maaseutuyrittäjille myös yrit täjien tukena toimiville sidosryhmille, yhteistyötahoille ja ku lut ta jille. - Lisätä tietoa alan kehittämis-, investointi- ja koulutushankkeista se kä Neuvo 2020 järjestelmästä ja sen palveluista. Valmistelija: maaseutupäällikkö Katja Turtiainen, puh , kat ja.turtiainen@kitee.fi Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus päättää hyväksyä osallistumisen Tiedolla tuloksia -hank kee seen. Kun ta ra hoi tus osuu det maksetaan maa seu tu pal ve luiden pro jek ti ra hoi tuk ses ta (KP 2399). Enimmäisrahoitusosuus vuo sille on yhteensä ,50 euroa. Kaupungin seu ran tavas tuu hank kees ta on maa seu tu pääl li köl lä. hyväksyttiin yksimielisesti.

16 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Liikennebiokaasua Pohjois-Karjalaan -esiselvityshankkeen kuntarahoitushakemus 103/ /2016 Kaupunginhallitus Liikennebiokaasua Pohjois-Karjalaan -esiselvityshanke on Pohjois-Kar ja las sa toimiva hanke, jota hallinnoi ProAgria Pohjois-Karjala ry. Hankkeen toteutusaika on Kokonaisrahoitus on euroa, josta kuntarahan osuus on eu roa. Kuntarahoitus jakautuisi Joensuun seudun maa seu tu pal ve luiden ja Keski-Karjalan maaseutupalveluiden kesken puoliksi, koska nä mä alueet ovat hyötyjiä. Molempien osuus rahoituksesta on eu roa, joka kattaa koko hankeajan. Maaseutupalveluiden talousarviossa on sitomatonta määrärahaa, jota voidaan käyttää tähän hankkeeseen. Pohjois-Karjalan maakuntaohjelmassa mm. linjataan keskeisiksi toimen pi teik si uusiutuvan energian edistäminen ja öljyriippuvuudesta va pau tu mi nen sekä useammassa kunnassa yleisesti hii li diok si dipääs tö jen vähentäminen HINKU- hankkeen kautta. Itä-Suomen bioener gia oh jel mas sa vuosille biokaasulle on asetettu tuotan nol li sek si tavoitteeksi 400 GWh, josta osa liikennekäytössä. Itä-Suo men bioenergiaohjelmassa toimenpiteinä ovat mm. bio kaasun käytön edistäminen lämmön ja sähkön tuo tan nos sa po li tiik ka toimin ja biokaasun jalostusasteen nostaminen ja alueen liikenteen kas vi huo ne kaa su pääs tö jen vä hen tä mi nen edistämällä lii ken ne biokaa sun tuotantoa ja käyttöönottoa alu eel la. Liikennebiokaasun käyttämisen edistämiseksi on tarpeen, että Pohjois-Kar ja lan kunnat toimisivat esi merk kei nä tavallisille kuluttajille otta mal la käyttöön biokaasuautot omis sa kuljetus- ja lii ken nöin ti vä lineis sä. Tästä syystä on tarpeen selvittää kuntien ja kaupunkien mah dol li suu det lii ken ne bio kaa sun hyödyntämiseen. Lii ken ne bio kaasun jalostuskapasiteetin ja jakeluketjun rakentaminen on kallista ja vaa tii eri ta ho jen yh teis työ tä niin rahoituksessa kuin varsinaisessa to teu tuk ses sa kin. En nak koon onkin syytä selvittää erilaiset rahoitus ja yh teis työ kump pa nuu det sekä eri tahojen sitoutuneisuus hankkia ja käyttää bio kaa su au to ja. Hankkeen tavoitteet: Esiselvityshankkeen tavoitteena on löytää sopivin yritysmuoto biokaa sun jalostuksesta ja jakelusta vastaavalle yritykselle sekä hakea yh teis työ- ja rahoittajakumppanit. Vaihtoehtona selvitetään mahdollisuudet toteuttaa hanke yleishyödyllisenä in ves toin ti hankkee na, jossa toteuttajana on joko

17 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus A) Yleishyödyllinen toimija(hakijan voittoa tavoittelematon yhtiö tai osuus kun ta, josta hyödyt tulevat kaikille toimijoille ja käyttäjille) B) Julkisoikeudellinen toimija (hakijana kunta, kuntayhtymä tai muu jul kisoi keu del li nen yhteisö) Esiselvityshankkeessa syntyy tulevaa investointihanketta varten mal li, jonka avulla voidaan tehdä päätökset liikennebiokaasun ja lostus- ja tankkaus järjestelyistä ja vaiheistamisesta Pohjois-Karjalassa. Sel vi tyk sen perusteella tehdään päätökset in ves toin ti hank keen hake mi ses ta ja toteuttamisesta kolmivaiheisena ko ko nai suu te na. Vaiheistaminen tulisi tehdä siten, että ensimmäisessä vaiheessa inves toin ti kohdistuisi Kiteellä tuotettavan biokaasun ja los ta mi sen liiken ne bio kaa suk si ja tankkauspisteeseen, toisessa vaiheessa Joensuun seudun tankkauspisteeseen ja kaasunkuljetuskalustoon se kä säh kö au to jen latauspisteeseen samanaikaisesti Kiteen hank keen kans sa ja kolmannessa vaiheessa Ylä-Karjalan tankkauspisteeseen ja kaa sun kul je tus ka lus toon 2-3 vuoden kuluttua vaiheiden 1 ja 2 jälkeen. Valmistelija: maaseutupäällikkö Katja Turtiainen, puh , katja.turtiainen@kitee.fi Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , eeva-liisa.auvinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus päättää hyväksyä osallistumisen Lii ken ne bio kaasua Pohjois-Karjalaan -esiselvityshankkeeseen. Kun ta ra hoi tus osuudet maksetaan maaseutupalveluiden projektirahoituksesta (KP 2399). Enimmäisrahoitusosuus vuosille on yhteensä euroa. Kaupungin seurantavastuu hankkeesta on maa seu tupääl li köl lä. hyväksyttiin yksimielisesti.

18 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Perusturvajohtajan tehtävän hoitaminen 84/ /2016 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus myönsi päätöksellään Markku Kipi näl le eron perusturvajohtajan virasta alkaen. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun So te) aloittaa toimintansa Kuntayhtymä järjestää jä senkun tien sa puolesta lainsäädännön mukaiset sosiaali- ja ter veys palve lut vuoden 2017 alusta. Tämän vuoksi sosiaali- ja ter veys pal ve lujen avoimeksi tulleiden hallinnon virkojen auki julistamisesta ja va kinai ses ta täyttämisestä on syytä pidättäytyä. Perusturvajohtajan tehtävien hoito on järjestettävä sisäisesti ajalla Sosiaalipalvelujen päällikkö Mervi Paddar on anta nut suostumuksensa perusturvajohtajan tehtävän hoitamiseen tälle ajalle. Hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus päättää viran auki ju lis tami ses ta ja avoimen viran täyttämisestä myös määräajaksi. Valmistelija ja esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , Kaupunginhallitus päättää 1) että alkaen avoimeksi tullutta perusturvajohtajan virkaa ei julisteta haettavaksi 2) valita perusturvajohtajan avoimen viran hoitajaksi ajalle Mervi Paddarin 3) vahvistaa perusturvajohtajan avoimen viran hoitajan Mervi Pad darin tehtäväkohtaiseksi palkaksi väliseksi ajaksi 4 988,34. hyväksyttiin yksimielisesti.

19 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat kaupunginhallitukselle / /2016 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitukselle ovat saapuneet seuraavat ilmoitusasiat: 1. Aluehallintoviraston ohjauskirje: Opiskelu- ja työ terveys huol lon ulkopuolelle jääneiden nuorten ja työikäisten ennal ta eh käi se vät työterveyspalvelut Itä-Suomessa Valmistelija: hallintosihteeri Satu Juntunen, puh , Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii Kaupunginhallitus merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. hyväksyttiin yksimielisesti.

20 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Lauta-, johto- ja toimikuntien pöytäkirjat kaupunginhallitukselle / /2016 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitukselle ovat saapuneet seuraavat pöytäkirjat: - Tarkastuslautakunta Aluejohtokunta Tekninen lautakunta Valmistelija: hallintosihteeri Satu Juntunen, puh , satu.juntunen@kitee.fi. Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi. Kaupunginhallitus merkitsee pöytäkirjat tiedokseen. hyväksyttiin yksimielisesti.

21 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan esittelemät ajankohtaiset asiat Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus päättää merkitä tiedokseen kaupunginjohtajan esit te le mät ajankohtaiset asiat. hyväksyttiin yksimielisesti.

22 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Kaupunginhallitus Päivämäärä Pykälä :t Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Muutoksenhakukiellot :t ja Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. Oikaisuvaatimusohje :t Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta va litta mal la tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvol-lisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asian osai nen), sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on toimitettava Kiteen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon au ki olo ajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähet tä mi ses tä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon pää tökses tä kol man te na päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itse näi syys päi vä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä en sim mäise nä ar ki päi vä nä sen jälkeen. Oikaisuvaatimusviranomainen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kiteen kaupunginhallitus Postiosoite: Kiteentie 25, Kitee Käyntiosoite: Kiteentie 25, Kitee

23 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sähköpostiosoite: Faksinumero: Puhelinnumero: Kirjaamon aukioloaika: ma-pe 8-15 Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: päätös, johon haetaan oikaisua se, millaista oikaisua vaaditaan millä perusteella oikaisua vaaditaan. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oi kai suvaa ti mus pää tös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös säh köpos ti osoi te. Pöytäkirja tä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kiteen kaupungin kirjaamosta. Postiosoite: Kiteentie 25, Kitee Käyntiosoite: Kiteentie 25, Kitee Sähköpostiosoite: Faksinumero: Puhelinnumero: Kirjaamon aukioloaika: ma-pe 8-15 Tiedoksianto asianosaiselle Lähetetty tiedoksi kirjeellä Asianosainen Annettu postin kuljetettavaksi, pvm/tiedoksiantaja Luovutettu asianoasaiselle Asianosainen Paikka, pvm ja tiedoksiantajan allekirjoitus Vastaanottajan allekirjoitus Toimitettu muulla tavoin, miten

Kuntien lausunnot on annettava mennessä.

Kuntien lausunnot on annettava mennessä. Kaupunginhallitus 25 25.01.2016 Kaupunginvaltuusto 4 01.02.2016 Kaupunginhallitus 40 15.02.2016 Lausuntopyyntö kuntarakennelain 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta 27/00.04.00/2016

Lisätiedot

Valmistelija ja esittelijä: sivistysjohtaja Pekka Hirvonen, puh ,

Valmistelija ja esittelijä: sivistysjohtaja Pekka Hirvonen, puh , KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1 Perusopetuksen ja lukion lukuvuoden 2018-2019 työpäivät 19/12.00.01/2017 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 20.12.2017 109 Perusopetuslain 23 :n mukaan perusopetuksessa

Lisätiedot

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Asia Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Kesälahtitalon ruokasalin kalusteet ovat huonokuntoiset ja osittain rikkinäisiä. Hankitaan uudet pöydät ja tuolit. Kiteen kaupunki on mukana Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1 Kiteen kaupungin esi- ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetusten periaatteet 01.10.2016 alkaen - esiopetuksen osalta 231/12.01.00/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

vapaa-aikatoimen päällikkö

vapaa-aikatoimen päällikkö Asia Nuorisotyöntekijän valintapäätös Nuorisotyöntekijän tehtävä Kiteen kaupungin nuorisotoimeen on ollut haettavana sähköisesti Kuntarekry.fi -palvelussa osoitteessa www.kitee.fi/tyopaikat ja työvoimatoimiston

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 Aluejohtokunta Aika 15.12.2016 klo 17:35-17:55 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lipsanen Pentti 17:35-17:55 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntien lausunnot on annettava mennessä.

Kuntien lausunnot on annettava mennessä. Kaupunginhallitus 25 25.01.2016 Kaupunginvaltuusto 4 01.02.2016 Kaupunginhallitus 40 15.02.2016 Kaupunginvaltuusto 10 07.03.2016 Kaupunginhallitus 88 21.03.2016 Kaupunginhallitus 128 25.04.2016 Rääkkylän

Lisätiedot

vapaa-aikatoimen päällikkö

vapaa-aikatoimen päällikkö Asia Nuoriso-ohjaajan viransijaisen valinta Nuoriso-ohjaajan viransijaisuus Kiteen kaupungin nuorisotoimeen ajalle 07.08.2017-31.5.2018 on ollut haettavana sähköisesti Kuntarekry.fi -palvelussa osoitteessa

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Kuntien lausunnot on annettava mennessä.

Kuntien lausunnot on annettava mennessä. Kaupunginhallitus 25 25.01.2016 Kaupunginvaltuusto 4 01.02.2016 Kaupunginhallitus 40 15.02.2016 Kaupunginvaltuusto 10 07.03.2016 Kaupunginhallitus 88 21.03.2016 Kaupunginhallitus 128 25.04.2016 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 8/2017 51 Keskusvaalilautakunta Aika 29.12.2017 klo 14:00-14:20 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä

Lisätiedot

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 05.10.2017, klo 17:00-18:33 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 104 Tekninen lautakunta 24.11.2016 AIKA 24.11.2016 klo 17:00-19:30 PAIKKA Kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 106 72 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 11.01.2017, klo 16:01-18:58 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 19.01.2017, klo 17:59-19:33 Paikka Otanmäen urheilutalo, Rullaajantie 4, Otanmäki Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 33 Tekninen lautakunta 03.06.2019 AIKA 03.06.2019 klo 13:00-16:00 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 35 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus Yhdistymishallitus 4 22.08.2016 Yhdistymishallitus 10 12.09.2016 Yhdistymishallitus 27 19.09.2016 Yhdistetty valtuusto 9 19.09.2016 Kaupunginhallitus 259 10.10.2016 Kaupunginvaltuusto 52 24.10.2016 Talous-

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rakennuslautakunta Aika 16.02.2017 klo 17:00-17:10 Paikka Kunnantalon kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Rakennuslautakunnan kokousten pitäminen vuonna 2017

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 08.03.2018 Sisällysluettelo Sivu 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta 2017 3 2 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginhallituksen konsernijaosto Aika klo 15:00-15:41

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginhallituksen konsernijaosto Aika klo 15:00-15:41 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/2017 12 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 09.06.2017 Aika 09.06.2017 klo 15:00-15:41 Paikka Läsnä Kaupunginhallituksen kokoushuone Luettelon mukaan Pykälät 8-12 Allekirjoitukset

Lisätiedot

Aloite esityslistan liitteenä.

Aloite esityslistan liitteenä. Kaupunginhallitus 231 07.09.2015 Sivistys- ja 74 07.10.2015 vapaa-aikalautakunta Kaupunginhallitus 312 30.11.2015 Kaupunginvaltuusto 109 14.12.2015 Valtuustoaloite lasten iltapäivävälipalojen palauttamiseksi

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Kunnanhallitus 31.03.2017 Kokousaika 31.03.2017 klo 08:00-08:40 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 78 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 Kaupunginhallitus 117 31.03.2014 Kaupunginhallitus 192 16.06.2014 Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 434/02.00/2013 Kaupunginhallitus 31.03.2014 117 Kuntalain

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Rakennuslautakunta 10.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3 2 Saatavan poistaminen 5 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain:

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain: Perusturvalautakunta 27 26.04.2016 Perusturvalautakunnan talouden seuranta 2-3 /2016 Perusturvalautakunta 26.04.2016 27 Kaupunginhallitus on kokouksessaan 11.01.2016 4 hyväksynyt talous ar vion 2016 täytäntöönpano-ohjeen.

Lisätiedot

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (17) Aika 23.05.2017, klo 18:07-21:09 Paikka Vuolijoen koulu, Ouluntie 2 Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Työllisyysvarojen

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 22.01.2019, klo 18:07-19:27 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) Sivistyslautakunta, 63, 01.06.2017 Sivistyslautakunta, 113, 13.12.2017 Sivistyslautakunta, 15, 21.02.2018 15 Sivistystoimialan viranhaltijoiden hallintosäännössä

Lisätiedot

Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 3/2018 20 Tarkastuslautakunta Aika 24.05.2018 klo 13:00-14:35 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen

Lisätiedot

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118 Hyvinvointilautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 21.8.2018 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.07.2015 klo 11:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Pöytäkirjan 144, 145, 146, 150, 151, 154, 156, 158, 160 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 144, 145, 146, 150, 151, 154, 156, 158, 160 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 144, 145, 146, 150, 151, 154, 156, 158, 160 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Aika 20.03.2018, klo 18:01-18:36 Paikka Kunnantalo, Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (12) Aika 04.06.2018, klo 17:47-20:51 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 12.11.2018, klo 16:05-17:36 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 37 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/ Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2016 19 Tarkastuslautakunta 25.05.2016 AIKA 25.05.2016 klo 08:00-10:00 PAIKKA Kunnanvirasto, johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 21 12 Arviointikertomus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 29.10.2015 klo 14:00-16:05 Paikka Kaupungintalo, 2. kerroksen neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen Pertti

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 68, 69, 70, 72, 73, 74, 75, 76 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUOHJE

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 17.11.2017 klo 08:30-11:34 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 23.03.2016, klo 16:30-16:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 8) Aika 12.04.2018, klo 07:37-08:45 Paikka Käsitellyt asiat Jä rvenpä ä - talo, Terijoki kokoushuone, 2. kerros 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Rehtorin

Lisätiedot

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa.

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa. Puumala Ote pöytäkirjasta 4/2015 1 (5) 37 Kappalaisenkujan, Ruoritien ja Kalliomäentien perusparannus PuuDno-2015-317 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Savo-Karjalan Vesi-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Perusturvalautakunta Aika 17.05.2017 klo 18:00-19:05 Paikka Ravintola Tehdas, kabinetti : Pakaantie 1, Orimattila Osallistujat Nimi Tehtävä Holopainen Veini pj.

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 21.11.2018 klo 17:15-19:30 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 43 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Toimitilajohtaja Asia Myllylän koulun peruskorjaus / arkkitehti - ja pääsuunnittelijan (181 / 2019)

Toimitilajohtaja Asia Myllylän koulun peruskorjaus / arkkitehti - ja pääsuunnittelijan (181 / 2019) Asia Myllylän koulun peruskorjaus / arkkitehti - ja pääsuunnittelijan (181 / 2019) Vireillepanija Päätös ja perustelut Myllylän koulun peruskorjauksen toteuttaminen edellyttää arkkitehtija pääsuunnittelupalvelujen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 07.02.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 2 Tilapäisen henkilökunnan palkkaaminen

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Ra nuan hyvinvointilautakunnalle.

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Ra nuan hyvinvointilautakunnalle. Hyvinvointilautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 20.6.2018 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Aika 27.01.2016 klo 16:00-18:30 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Vesihuoltoliikelaitoksen

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti. Pöytäkirja 5/2019 1 (5) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 02.04.2019 klo 17:00-18:35 Paikka Otalammen koulu ja päiväkoti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Ruotsinkielisen opetuksen tuntijako 3 23 Ajankohtaiset

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 7 ja 8 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 7 ja 8 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 7 ja 8 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot