Kiertokirje. 11. Sähköpostiosotuksista.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiertokirje. 11. Sähköpostiosotuksista."

Transkriptio

1 Kiertokirje. 1909, Suomen P ostih allitu k sesta. N:o Vili. 11. Sähköpostiosotuksista. Helpottaaksensa postitoimistoille sähköpostiosotusten käsittelyä, on Postihallitus katsonut tarpeelliseksi täten julkaista samassa kiertokirjeessä näitä osotuksia koskevat, nykyään voimassa olevat määräykset. I. Yleisiä määräyksiä. 1. Sähköpostiosotusten käsittelyssä on soveltuvissa kohdin noudatettava tavallisista postiosotuksista yleensä säädetyt määräykset sekä lisäksi seuraavassa mainitut erikoismääräykset. 2. Kotimaisia ja Keisarikunnan kanssa vaihdettavia sähköpostiosotuksia vastaanottavat ja niiden määriä maksavat kaikki postikonttorit sekä 1 ja 2 luokan postitoimitukset, myöskin niillä paikkakunnilla, missä ei ole lennätintoimistoa.1) 3. Jos sähköpostiosotus lähetetään paikkakunnalta, missä ei ole lennätintoimistoa, on lähtöpostitoimiston suljettava osotussähkösanoma lähimpään lennätintoimistoon osotettuun, sinetillä suljettuun kuoreen ja lähetettävä tämä kuori sekä sähkösanomasta menevä maksu virkakirjeessä saman paikkakunnan postitoimistoon, joka viipymättä toimittaa sähkösanoman lennätintoimistoon. Yleinen sääntö. Mitkä postitoimistot välittävät sähköosotuksia. Menettely, jollei lähtöpaikassa ole lennätintoimistoa. *) Postikonttorien haaraosastot eivät käsittele sähköpostiosotnksia.

2 2 Menettely, jollei määräpaikassa ole lennätintoimistoa. 3 luokan postitoimitukseen menevät sähköpostiosotukset. 4. Kun sahköpostiosotus on maksettava paikkakunnalla, missä ei ole lennätintoimistoa, on sähkösanoma lähetettävä osotepaikkaa lähimpään lennätintoimistoon, joka jättää sen suljettuna oman paikkakuntansa' postitoimistoon, sieltä postissa perille saatettavaksi. 5. Lennätintoimistosta paikkakunnan postitoimistoon perille saatettavaksi jätettyä osotussähkösanomaa ei kuitenkaan lähetetä suoraan 2 luokan postitoimitukseen, vaan tämän välityspostitoimistoon, joka avaa sähkösanoman ja sitten lähettää sen ynnä siihen kuuluvan osotus- määrän asianomaiseen 2 luokan postitoimitukseen tavallisista posti- osotuksista säädetyssä järjestyksessä. 6. Jos osotussähkösanoma on 3 ja 4 kohdan mukaan postissa kuljetettava, käsitellään se pikalähetyksenä (expres). 7. Ulkomaalle voidaan sähköpostiosotuksia lähettää ainoastaan Ruotsiin ja Norjaan, ja ottavat tähän vaihtoon osaa postiosotustaksassa mainitut Ruotsin ja Norjan postikonttorit toiselta puolen, sekä Suomen postikonttorit ja Fiskarsin, Iisalmen, Imatran, Kemin, Kouvolan, Repo- saaren, Taalintehtaan ja Uuraan 1 luokan postitoimitukset toiselta puolen. Näiden osotusten käsittelystä löytyy määräyksiä»taksassa ulkomaan postiosotuksia varten». II. Lähetettävät kotimaiset sähköjpostiosotukset. Osotussähkösanoman käsittely postissa. Ulkomaiset sähköpostiosotukset. Osotuskaavake. Sähkösam man kii-joittaminen. 8. Jos postiosotus on lähetettävä sähköteitse, on lähettäjän täytettävä kaavake tavallisia postiosotuksia varten (N:o 134 tai 134 a). Ylinnä osotepuolelle on asianomaisen postivirkamiehen musteella kirjoitettava»sähköteitse» tai»per telegraf», mitkä sanat ovat musteella alleviivattavat sekä myös merkittävät kassakirjan muistu tussarekkeeseen. Sittenkun osotuskaavake on varustettu virkailmoituksilla ja postimerkeillä sekä leimattu, lähetetään se tavallisessa järjestyksessä ensi postissa määräpaikkaan, 2 luokan postioimitukseen menevät asianomaiseen välityspostitoimistoon. 9. Täytetyn osotuskaavakkeen perusteella on lähtöpostitoimiston, alla olevain kaavaili mukaisesti, kirjoitettava sähkösanoma kaavakkeelle N:o 101 a tai 101 h.

3 Osotusrnäärä ilmoitetaan sekä kirjaimilla että numeroilla. Kaavakkeen alareunan vasemmalla puolella olevaan kehykseen painetaan lähtöpostitoimiston leima ja sen viereen kirjoittaa postitoimistonhoitaja tai hänen sijaisensa nimensä. Itse sähkösanomaan postivirkamies ei kirjoita nimeään. Esim. 1. Sekä lähtö- että määräpaikassa on lennätintoimisto. Osotus 15. (Postiinjättönumero.) Postitoimisto Kuopio. (Määräpaikka.) Paavo Anttinen (Lähettäjä.) maksaa tuhatviisisataakolme (1,5OS) markkaa viisikolmatta (25)penniä kauppias Mikko Kuhalle. (Vastaanottaja.) M. Gammal. Läh töpostitoim iston leima. Esim. 2. Määräpaikassa ei ole lennätintoimistoa. Viipuri ), postissa Säkkijärvelle. Osotus 75. (Postiinjättönumero.) Postitoimisto Säkkijärvi. (Määräpaikka.) A. Jalkanen (Lähettäjä.) maksaa sataviisikymmentä (150) markkaa pastori O. Pesoselle. (Vastaanottaja.) A. Gammal. P o s ti nh o i t aj an ni mikir j o i t a s. Lähtöpostitoimiston leima. s) Määräpaikkaa lähin lennätintoimisto.

4 Esim. 3. Lähtö- ja määräpaikoissa ei ole lennätintoimistoa. Koivisto [), postissa Johannekseen. Osotus 29. (Postiinjättörmmero.) Postitoimisto Johannes (Määräpaikka.) Juho Karhu, Hollolassa ~) maksaa kaksisataa (200) markkaa kauppias Antti Jussilalle. (Vastaanottaja.) O. Forss. Lähtöpostitoimiston leima. Sähkösano- 10. Postitoimiston hoitajan tulee, ellei hän samalla hoida lennä- mcin toimit- tilitoimistoa, sulkea sähkösanoma kuoreen, joka varustetaan paikallisen tciyyiiticyh lennätintoi- lennätintoimiston osotteella ja suljetaan postitoimiston sinetillä, ja on mistoon. sähkösanoma sitten viipymättä postitoimiston huolenpidosta, sähkö- sanomamaksuineen, jotka lähettäjä on suorittanut, toimitettava lennätin- toimistoon. Jollei lähtöpaikassa ole lennätintoimistoa, on sähsösanoma ynnä sähkösanomamaksu toimitettava lähimpään lennätintoimistoon 3 kohdassa säädetyssä järjestyksessä. Kuitti. 11. Ylinnä lähettäjälle annettavaan kuittiin kirjoitetaan tavallisista postiosotuksista säädettyjen ilmoitusten lisäksi sana»sähköteitse» tai»per telegraf». Maksut. 12. Kultakin kotimaiselta sähköpostiosotukselta on lähettäjän suoritettava seuraavat maksut: a) tavallinen postiosotusmaksu; h) sähkösanoman toimittamisesta asianomaiseen lennätintoimistoon :2 5 penniä; *) Määräpaikkaa lähin lennätintoimisto.!) Lähtöpostitoimiston nimi; kirjoitetaan ainoastaan, jollei sen paikkakunnalla ole lennätintoimistoa.

5 o c) sähkösanoman käsittelystä pikalähetyksenä : 50 penniä; d) sähkösanomamaksua :5 0 pennin pohjamaksu, lisäämällä 10 penniä joka sanalta. Sanassa saa olla korkeintaan 15 kirjainta; ylimenevät kirjaimet luetaan eri sanaksi. Numeroluku, jossa ei ole useampaa kuin 5 numeroa, luetaan yhdeksi sanaksi. a c kohdissa mainitut maksut kiinnitetään postimerkeissä siihen kirjalliseen osotnkseen, joka määräpaikkaan lähetetään sähköpostioso- tuksen vahvistamiseksi. d-kohdassa mainittu sähkösanomamaksu toimitetaan rahassa asianomaiseen lennätintoimistoon. III. Keisarikuntaan lähetettävät sähköpostiosotukset. 13. Kaikki Suomen ja Keisarikunnan välillä vaihdettavat sähköpostiosotukset lähetetään Wiipurin postikonttoriin. 14. Sähköpostiosotuksia voidaan lähettää kaikkiin Keisarikunnan posti- ja postilennätintoimistoihin, jotka käsittelevät kaikenlaatuisia postilähetyksiä, paitsi seuraaviin Priinorskin alueella sijaitseviin paikkoihin: Bering, Gishiga, Markovo, Ohotsk ja Petropavlovsk. 15. Lähettäjän on itse täytettävä tavallisia postiosotuksia varten tarkoitettu kaavake N:o 132, joka varustetaan säädetyillä virkailmoituksilla, ja johon lähtöpostitoimisto poikkipuolin musteella kirjoittaa»no Tejierpa(f)y»,»sähköteitse» tai»per telegraf», mitkä sanat ovat musteella alleviivattavat. Otsakkeessa löytyvä lause»no nourfe» yliviivataan. tiedonantoja. Osotuskupongin takasivulle ei saa tehdä minkäänlaisia Mainittu kirjallinen osotus suljetaan kuoreen ja lähetetään tavallisessa järjestyksessä Viipurin postikonttoriin, joka kääntää osotuksen venäjäksi, jos se nimittäin on kirjoitettu suomeksi tai ruotsiksi. 16. Kirjallisen osotuskaavakkeen mukaisesti on lähtöpostitoimis- ton kirjoitettava sähkösanoma Viipurin postikonttoriin. Tarkoitusta varten käytetään kaavaketta X:o 101 c. Välityspoistitoimisto. Sählcöosotusvaihtoon osaaottavat venäläiset postitoimistot. Osotuskaavake. Sähkösanoman kirjoittaminen.

6 Sähkösanoman pitää sisältää: osotteessa:»viipurin postikonttori», Keisarikunnassa sijaitsevan osoitepostitoimiston nimi sekä sana»postiosotus»; tekstissä: a) osotuksen postiinjättöniunero; b) sana»maksakaa» sekä osotusmäärä kirjaimilla; c) lähettäjän nimi (ainoastaan liikanimi); d) vastaanottajan nimi ja hänen täydellinen osotteensa; e) postitoimistonhoitajan nimikirjoitus, mainitsemalla myöskin se virka, jota hän hoitaa. Sähkösanomassa on vastaanottajan täydellinen nimi ja osote aina kirjoitettava sillä kielellä ja samanlaisilla kirjaimilla, kuin lähettäjä on käyttänyt kirjallista kaavaketta (N:o 132) täyttäessään. Venäjän kielellä on aina käytettävä annantosijaa, esim.»mnxafijioby» tai»mnxaftjioboft». Jos taas vastaanottajan nimi kirjoitetaan latinalaisilla kirjaimilla, lisätään siihen pääte :lle. Jollei lähtöpaikassa ole lennätintoimistoa, kirjoitetaan lähtöposti- toimiston nimi lähettäjän nimen jälkeen (kats. alla olevaa esim. N:o 3). Jos kirjalliseen osotukseen on merkitty, että vastaanottajan on annettava osotusmäärä toiselle, osotteessa mainitulle henkilölle, kirjoitetaan sähkösanomaan vastaanottajan nimen ja osotteen jälkeen»ob nepe^aueffi» (kts. allaolevaa esim. 2). sekä sen henkilön nimi, jolle osotusmäärä on annettava Esim. 1. Viipurin postikonttori. Kiev. Postiosotus 25. Maksakaa viisi ruplaa kymmenen kopeekkaa Mihailovilta KoHCTaHTMHy 3axapoBHuy KapnoBy, ; i,o m b Cii^opoBa. Virkaatekevä postinhoitaja Limnell.

7 I Esim. 2. Viipurin postikonttori. Pietari. Postiosotus. 24. Maksakaa viisisataa ruplaa Feodorovilta AiihL MnxaflaoBoii, HeBCKiii 4, kb 48, cl riepejameil IlBauy IleTpoBy. Postinhoitaja Gammal. Esim. S. Lähtöpaikassa ei ole lennätintoimistoa. Viipurin postikonttori. Pietari. Postiosotus. 4. Maksakaa viisikymmentä ruplaa Tarkkaselta, Hollola 1), Heikki Jauhiaiselle, Suomen rautatieasema, Postitoimistonhoitaja Asp. 17. Jos lähettäjä yhtaikaa jättää useampia sähköpostiosotuksia Useampia sahköosotnksamalle vastaanottajalle, viedään ne kassakirjaan sisääntulleista postisia samalta osotusvaroista saman numeron kohdalle, mutta merkitsemällä niihin lähettäjältä kuuluvain kirjallisten osotusten määrät erikseen. samalle vastaanottajalle. Vaarinottamalla edellisessä 16 kohdassa olevia määräyksiä, laatii postitoimisto Viipurin postikonttorille ainoastaan yhden sähkösanoman, jonka tekstissä osotusten luku ilmoitetaan seuraavan esimerkin mukaisesti. Viipurin postikonttori. Pietari. Postiosotus. 27. Maksakaa kolmen postiosotuksen mukaan kaksitoistatuhatta ruplaa Krjukovilta Penanani H hbli. Postinhoitaja Gammal. U Lähtöpostitoimisto; merkitään ainoastaan, jos lähtöpaikassa ei ole lennätintoimistoa.

8 Maksut. 18. Keisarikuntaan lähetettävistä sähköpostiosotuksista on lähettäjän suoritettava seuraavat maksut: 1) tavallinen postiosotusmaksu, sekä lisäksi: 2) sähkösanomamaksu kultakin sähkösanomalta: a) Europan Venäjälle ja Kaukasiaan rpl. 40 kop. b) Aasian Venäjän paikkoihin (seuraavat kuver- nementit ja alueet: Akmolinsk, Amur, Fergana, Irkutsk, Jakutsk, Jenisej, Primorsk, Sabaikal, Sahalin, Sakas- pia, Samarkand, Semipalatinsk, Semirjetshensk, Sir- Darja, Tobolsk, Tomsk ja T u r g a i )... c) Harbiniin, Pogranitshnajaan ja Mandshurian 2 rpl. 65 kop. asem alle... 4» 40» Jos lähettäjä yhtaikaa jättää useampia sähköpostiosotuksia samalle vastaanottajalle, kannetaan tavallinen osotusmaksu kultakin, mutta sähkösanomamaksua ainoastaan yhdestä sähkösanomasta. Itse postiosotusmaksu kiinnitetään postimerkeissä kirjalliseen oso- tnkseen, sähkösanomamaksu taas toimitetaan rahassa asianomaiseen lennätintoimistoon. IV. Tulleet kotimaiset sähköpostiosotukset. Tullut osotusscihkösanoma. Osotusmäärän maksaminen. Tullut kirjallinen osotus. 19. Määräpaikassa on sähkösanoma tai, ilmaantuvissa tapauksissa, ilmoitus sen saapumisesta toimitettava vastaanottajalle pikalähetyksistä säädetyssä järjestyksessä. 20. Asianomaisessa postitoimistossa maksetaan osotusmäärä itse sähkösanomalle kirjoitettavaa asianmukaista kuittia vastaan, minkä jälkeen maksettu määrä merkitään kassakirjaan ulosmaksetuista posti- osotusvaroista, ja muistutussarekkeeseen kirjoitetaan»sähköteitse» tai»per telegraf». Jos 2 luokan postitoimitus paikkakuntansa lennätintoimistosta saa itselleen osotetun sähköosotuksen, on sähkösanoma ennen sen maksamista lähetettävä asianomaiseen välityspostitoimistoon, joka viipymättä toimittaa osotusmäärän 2 luokan postitoimitukseen ja samalla palauttaa sille sähkösanoman. 21. Vastaanotettuaan postiteitse sen kirjallisen postiosotuksen, joka kuuluu sähkösanomaan, tulee postitoimiston tarkoin tutkia ovatko

9 9 sähkösanoma ja kirjallinen osotus toistensa kanssa yhtäpitävät kaikissa suhteissa ja erittäinkin osotusmäärän puolesta. Jos silloin on syytä muistutukseen, on osotepostitoimiston viipymättä ilmoitettava siitä Postihallitukseen liittämällä sekä sähkösanoma että postissa saapunut kirjallinen osotus, ja, jos muistutus on tärkeätä laatua eikä osotusmäärää vielä ole maksettu, ei maksua saa suorittaa ennenkun on saatu Postihallituksen vastaus. Muuten tulee postitoimiston huolellisesti valvoa, että osotusmäärää ei makseta kirjallisen osotuksen nojalla, joka postissa saapuu ja joka on varustettu sellaisella päällekirjoituksella, että se kuuluu aikaisemmin sähköteitse saatuun sähköpostiosotukseen, jonka nojalla osotusmäärä jo kerran on maksettu. Jos postitoimistoon tulisi postissa kirjallinen sähköpostiosotus ilman että siihen kuuluva sähkösanoma olisi saapunut, on postitoimiston viipymättä ilmoitettava asiasta lähtöpostitoimistoon. Osotusmäärä jätettäköön maksamatta kunnes selvitys on saatu. 22. Sekä kuitattu sähkösanoma että postissa saapunut kirjallinen Osotusteniatosotus liitetään kuukausraporttiin. tammm tilei- Jollei postitoimisto ennen kuukausraportin laatimista ole postissa saanut kirjallista postiosotusta, on kuitattu sähkösanoma yksinään liitettävä kuukausraporttiin, ja sähkösanomalle merkittävä, ettei kirjallista osotusta vielä ole saatu. Sitä ennen tulee postitoimiston ottaa oikeaksi todistettu jäljennös tästä sähkösanomasta, mikä jäljennös säilytetään postitoimistossa tarkastettavaksi siten, kuin edellisessä 21 kohdassa säädetään, postissa saapunutta kirjallista osotusta vastaan. Viimemainittu on sen jälkeen lähetettävä Postihallitukseen ilmoituksella mihin kuukausraporttiin se kuuluu. 23. Jollei sähköpostiosotuksen määrää ole voitu osotepostitomis- P e r i l l e s a a - tossa maksaa tavallisista postiosotuksista säädetyn säilytysajan kuluessa, ovat sekä sähkösanoma että siihen kuuluva kirjallinen osotus set. tavallisessa järjestyksessä palautettavat lähtöpaikkaan. V. Keisarikunnasta tulleet scihköpostiosotukset. 24. Keisarikunnasta Suomeen saapunut sähköpostiosotus on aina Käsittely y l ennen osotepaikkaan tuloansa käsiteltävä Viipurin postikonttorissa, joka ln,rissa-

10 Kirjallinen postiosotus. Peritlesaamattomat sähköosotukset. Muut 'määräykset. merkitsee sekä sähköteitse että postissa saapuneeseen osotukseen osotusmäärän myöskin Suomen rahassa, kurssin mukaan 1 markka = 37,5 kopeekkaa. 2 luokan postitoimitukseen osotettu sähköpostiosotus lähetetään, sähkösanoma sähköteitse ja kirjallinen osotus postissa, asianomaiseen välityspostitoimistoon. 25. Postiteitse tulleen kirjallisen postiosotuksen suhteen menetellään 21 kohdassa mainitussa järjestyksessä huomioon ottamalla seu- raavan poikkeuksen. Jos postitoimistoon saapuisi kirjallinen osotus postissa ilman että siihen kuuluva sähkösanoma olisi sinne tullut, on asiasta viipymättä ilmoitettava Viipurin postikontorille. 26. Keisarikunnasta tulleet, perillesaamattomat sähköpostiosotuk- set, sekä sähkösanomat että niihin kuuluvat kirjalliset osotukset, lähetetään kuluttua. Viipuriin tavallisista postiosotuksista säädetyn säilytysajan 27. Muuten on Keisarikunnasta tulleiden sähköpostiosotusten suhteen soveltuvissa kohdin noudatettava edellisessä kotimaisista sähkö- postiosotuksista, kuin myöskin Keisarikunnasta tulleista tavallisista postiosotuksista säädetyt määräykset. VI. Lennätintoimistot. 28. Lennätintoimistoja on a) kaikissa kaupungeissa (Naantaalissa ainoastaan kesäkuukausina) sekä Viaporin lannoituksessa, b) kaikilla rautatienasemilla, sekä c) seuraavissa paikoissa maaseudulla: Fiskarsissa, Förbyssä, Halilassa, Karhulan tehtaalla, Koivistossa, Leppävirroilla, Läskelässä,

11 n Normarkussa, Nurmeksessa, Pielisjärvellä, Reposaarella, Rovaniemellä, Ruotsinpyhtäällä, Salmissa, Taalintehtaalla, Uuraassa, (Uuraansalmella) Yalkomissa, Varkaudella. Helsingissä, Postih allit uksessa, toukokuun 14 p P. Jamalainen, O. W. Forsblom, v. t.

12 Cirkulär Från Poststyrelsen i Finland, N:o Angående telegrampostanvisningar. För att för postanstalterna underlätta behandlingen af telegrampostanvisningar, har Poststyrelsen ansett nödigt, att i ett cirkulär sammanföra nu gällande bestämmelser, som ega tillämplighet å förenämnda anvisningar. I. Allmänna bestämmelser. 1. Vid behandlingen af telegrampostanvisningar bör i tillämpliga Allmän före- delar iakttagas för postanvisningar i allmänhet gällande föreskrifter, samt dessutom de särskilda bestämmelser, som i det följande anföras. skrif L 2. Emottagning och utbetalning af telegrampostanvisningar till och Postanstalter, från orter inom landet samt Keisaredömet verkställes å samtligas0m? t rmedla. telegramanpostkontor samt postexpeditioner af 1 och 2 klassen, också å orter, visningar. der telegrafanstalt ej finnes1). 3. Skall telegrampostanvisning afsändas från ort, der telegraf- Förfarings- anstalt icke finnes, bör inlemningspostanstalten innesluta anvisnings- sait?a tdt... p gr a f anstalt telegrammet i till narmaste telegraianstalt adresseradt försegladt kuvert, icke finnes ä samt i tjenstebref öfversända detta kuvert jemte uppburna telegram- ofgångsorten. afgifter till postanstalten å den ort, der telegrafanstalten är belägen. Sistnämnda postanstalt eger att ofördröjligen öfverstyra telegrammet till telegrafanstalten. 4. Skall telegramanvisning utbetalas å ort, der telegrafanstalt Förfarings- icke finnes, expedieras telegrammet till adressorten närmast belägnasatt 1handelse å adressorten *) Telegrampostanvisningar förmedlas icke af postkontorsfilialerna. ^gr a f anstalt

13 telegrafanstalt, som till postanstalten å samma ort öfverstyr telegrammet i slutet skick för vidare befordran till adressorten. Telegraman- 5. Från telegrafanstalt till postanstalten å orten för vidare befor- uismng un (]ran iemnadt anvisningstelegram till postexpedition af 2 klassen postexpedi-.. A A. tion a f 2 expedieras dock icke direkte till denna, utan till vederbörande för- klassen, niedlingspostanstalt, som eger öppna telegrammet samt derpå öfver- styra detta, jemte dertill hörande anvisningsbelopp, till vederbörande postexpedition af 2 klassen i för vanliga postanvisningar föreskrifven ordning. Postbehand- 6. Anvisningstelegram, som enligt mom. 3 cch 4 befordras per ningstelegram. post, behandlas sasom expressiorsandelse. Utrikes tele- 7. Till utlandet emottagas telegrampostanvisningar för befordran gramanvis- enc[agt fj]] Sverige och Norge, och deltaga i denna utvexling å ena nmgar. ( ^ sidan i postanvisningstaxan anförda svenska och norska postkontor, samt å andra sidan samtliga postkontor i Finland, äfvensom följande postexpeditioner af 1 klassen: Dalsbruk, Fiskars, Iisalmi, Imatra, Kemi, Kouvola, Räfsö och Trångsund. Dessa anvisningar behandlas i enlighet med de föreskrifter, som ingå i»taksa ulkomaan postiosotuksia varten». II. Telegrampostanvisningar till orter inom landet. Anvisnings- g_ Skall postanvisning försändas per telegraf, eger afsändaren blankett. ^ ifylla, för vanliga postanvisningar afsedd blankett (N:o eller a). Öfverst å adressidan bör vederbörande posttjensteman med bläck anteckna»per telegraf» eller»sähköteitse», hvilka ord böra med bläck understrykas. kassaboken. Enahanda anteckning göres i anmärkningskolumnen i Sedan anvisningsblanketten försetts med tjensteanteckningar samt frankerats och afstämplats, öfversändes densamma med första post i sedvanlig ordning till adresspostanstalten, till postexpedition af 2 klassen adresserad åter till vederbörande förmedlingspostantalt. Affattandet a f 9. I enlighet med den ifyllda anvisningsblanketten eger inlem- anvisnmgs- ninaspostanstalten affatta telegrammet å bl. N:o 101 a eller 101 b. TP.lp.nrn/m. 1

14 Anvisningsbeloppet bör utskrifvas med såväl bokstäfver som siffror. Sjelfva telegrammet undertecknas icke af posttj en steman. Inom ramen nedtill i blankettens venstra hörn anbringas aftryck af postanstaltens stämpel och derinvid tecknar postanstaltsföreståndaren eller hans vikarie sitt namn. Ex. 1. Såväl å inlemnings- som adressorten finnes telegrafanstalt. Anvisning 15. (Inlemningsnummer). Postanstalten Kuopio. (Adresspostanstalt.) Paavo Anttinen (Afsändare). inbetalar ettusenfemhundratre (1503) mark tjugufem (25) penni för handlanden Mikko Kuha. (Adressat). A. Gammal. Postanstaltsf öreståndarens namnteckning. Inlemningspostanstaltens stämpel. Ex. 2. Å adressorten finnes icke telegrafanstalt. Viborg *), per post Säkkijärvi. Anvisning 75. (Inlemningsnummer). Postanstalten Säkkijärvi. (Adressort). A. Jalkanen (Afsändare). inbetalar etthundrafemtio (150) mark för pastor 0. Pesonen. (Adressat). A. Gammal. Postanstaltsf örestånd arens n amnt e ckning. Inlemningsp o st an - staltens stämpel. *) Adressorten närmast belägna telegrafanstalt.

15 Ex. 3. Hvarken å inlemnings- eller adressort finnes telegraf an stalt. Koivisto 1), per post Johannes. Anvisning 29. (Inlemningsnummer), Postanstalten Johannes (Adressort). Juho Karhu, Hollola 2) inbetalar tvåhundra (200) mark för handlanden Antti Jussila. (Adressat). 0. Forss. Postanstaltsföreståndarens namnteckning. Inlemningspostanstaltens stämpel. Telegrammets 10. Telegrammet bör af postanstaltsföreståndaren, i händelse han öfverstyrande ei tillika omhänderhar telegrafanstalt, inneslutas i kuvert, som förses till telegraf-,.. 0 & anstalten. med telegratanstaltens a orten adress och forseglas med postanstaltens sigill, hvarefter detsamma genom postanstaltens försorg, jemte uppburna telegramafgifter, ofördröjligen öfverstyres till telegrafanstalten å orten. Pinnes å inlemningsorten icke telegrafanstalt, öfverstyres telegrammet jemte telegramportot till närmaste telegraf an stalt på i mom. 3 föreskrifvet sätt. Kvitto. 11. Ofverst å det kvitto, som åt afsändaren utfärdas, tecknas»per telegraf» eller»sähköteitse», utöfver de för kvitto å vanliga postanvisningar påbjudna anteckningarna. afgifter. 12. För hvarje telegrampostanvisning till ort inom landet uppbäres af afsändaren följande uppgifter: a) sedvanlig postanvisningsafgift; b) för telegrammets öfverstyrande till vederbörande telegrafanstalt 25 penni; *) *) Adressorten närmast belägna telegraf anstalt. 2) Inlemningspostanstalt; angifves endast i händelse telegrafanstalt ej finnes å afgångsorten.

16 5 c) för telegrammets behandling som expressförsändelse 50 penni; d) telegramporto: en grundafgift af 50 penni samt dertill en ord- afgift 10 penni per ord. öfverskottet beräknas som särskildt ord. som ett ord. I Hvarje ord får innehålla högst 15 bokstäfver; I siffertal räknas 5 siffror mom. a c omnämnda afgifter utgöras i frimärken, livilka fästas å den skriftliga anvisning, som till bekräftelse af telegrampostanvis- ningen öfversändes till adresspostanstalten. Det i mom. d stadgade telegramportot öfverstyres i kontant till vederbörande telegrafanstalt. III. Telegrampostanvisningar till Kejsaredömet. 13. Samtliga telegrampostanvisningar, som utvexlas emellan Finland och Kejsaredömet, expedieras till Wiborg. 14. Telegrampostanvisningar kunna försändas till samtliga post- och posttelegrafanstalter i Kejsaredömet, hvilka postbehandla försändelser af hvarje slag, med undantag af följande orter i Primorska området: Bering, Gishiga, Markovo, Ohotsk och Petropavlovsk. 15. Afsändaren bör sjelf ifylla för vanliga postanvisningar afsedd blankett N:o 132, som förses med föreskrifna tjensteanteckningar. Tvärs öfver blanketten antecknar inlemningspostanstalten med bläck»bo Tejierpacjjy»,»per telegraf» eller»sähköteitse», hvilka ord böra med bläck understrykas. 1 rubriken öfverstrykas orden»no nontt». Å frånsidan af anvisningskupongen får ej göras några meddelanden. Blanketten inneslutes i kuvert och expedieras i sedvanlig ordning till postkontoret i Yiborg, som öfversätter anvisningen till ryska, i händelse densamma är affattad på svenska eller finska. 16. I enlighet med den skriftliga anvisningen eger inlemningspostanstalten å bl. N:o 101 c affatta telegram till postkontoret i Viborg. Telegrammet bör innehålla: i adressen:»viborgs postkontor», adresspostanstalten i Kejsaredömet samt ordet»postanvisning»; i texten: a) anvisningens inlemningsnummer; b) ordet»utbetala» och derefter anvisningens belopp med bokstäfver; Vtvexlingspostanstalt. Ryska postanstalter, som deltaga i utvexlingen a f telegramanvisningar. Anvisningsblankett. Affattandet a f telegrammet.

17 c) ordet»ifrån» oeh derefter afsändarens namn (endast tillnamn); d) adressatens namn och fullständiga adress; e) postanstaltsföreståndarens underskrift med angifvande af den befattning han omhänderhar. I telegrammet bör adressatens fullständiga namn och adress alltid utskrifvas på det språk och med samma slags bokstäfver, som afsändaren sjelf begagnat vid ifyllandet af den skriftliga anvisningen (bl. N:o 132). Användes ryska språket, bör adressatens namn alltid ställas i dativus; t. ex.»mnxahjiohy eller»mnxahaoboir». Ordet» till» tecknas framför adressatens namn, i händelse detta utskrifves med latinska bokstäfver. Finnes å afgångsorten ieke telegrafanstalt, angifves inlemnings- postanstalten omedelbart efter afsändarens namn (se ex. 8). Förefinnes å den skriftliga anvisningen anteckning om, att anvis- ningsbeloppet skall af adressaten tillställas annan i adressen angifven person, antecknas i telegrammet efter adressatens namn och adress orden»ci, nepeflaneit» äfvensom namnet på den person, åt hvilken beloppet skall öfverlemnas (se nedan ex. 2). Ex. 1. Yiborgs postkontor. Kiev. Postanvisning. 25. Utbetala fem rubel tio kopek ifrån Mihailov KoncTaiiTHHy 3axapoBHay KapnoBy, flomrl Cn/ippoBa. Tjänstförrättande postförvaltare Limnell. Ex. 2. Yiborgs postkontor. Petersburg. Postanvisning. 24. Utbetala femhundra rubel ifrån Feodorov Amrt. MnxaÉaoBOH, HeBCKih 4, k b. 48, crt nepe^aiefl Hnany HerpoBy. Postförvaltare Gammal.

18 Ex. 3. Å inlemningsorten finni s ieke telegrafanstalt. Yiborgs postkontor. Petersburg. Postanvisning. 4. Utbetala femtio rubel ifrån Tarkkenen, Hollola1) till Heikki Jauhiainen, finska bangården. Postanstaltens föreståndare Asp. 17. Inlemnar en afsändare flere telegrampostanvisningar samtidigt Flere telegramanvisningar ifrån till en och samma emottagare, införas dessa anvisningar i kassaboken öfver influtna postanvisningsmedel under samma nummer, men med samma afsändare till angifvande af anvisningsbeloppet särskildt för livarje till telegrammet samma hörande skriftlig anvisning. adressat. Under iakttagande af föreskrifterna uti föregående mom. 16 aflåter postanstalten till postkontoret i Viborg endast ett telegram, i hvars text antalet postanvisningar angifves, enligt följande exempel. Viborgs postkontor. Petersburg. Postanvisning. 27. Utbetala enligt tre postanvisningar tolftusen rubel ifrån Krjukov Pi'Aamuu H hbkt. Postförvaltar Gammal. 18. För telegrampostan visning till Kejsaredömet uppbäres af Afgifter. af- sändaren följande afgifter: 1) sedvanlig postanvisningsafgift; 2) telegramporto till följande belopp för hvarje telegram: a) till orter i Europeiska Ryssland och Kaukasien. 1 rbl. 40 kop. b) till orter i Asiatiska Ryssland (följande guver- nement och områden: Akmolinsk, Amur, Fergana, Ir- Tnlemningsp.ostanstalt; angifves endast i händelse telegrafanstalt ej finnes å inlemningsorten.

19 kutsk, Jakutsk, Jenisej, Primorsk, Sabaikal, Sahalin, Sakaspia, Samarkand, Semipalatinsk, Semirjetshensk, Sir-Darja, Tobolsk, Tomsk ocb T u r g a i... 2 rbl. 65 kop. c) till Harbin, Pogranitshnaja och stationen Mandsh u ria 4» 40» Inlemnar en afsändare samtidigt flere telegrampostanvisningar till en och samma adressat, uppbäres telegramporto för endast ett telegram, men sedvanlig anvisningsafgift för hvarje anvisning. För de erlagda postafgifterna fästas frimärken till motsvarande belopp å den skriftliga anvisningen, telegramportot åter öfverstyres i kontant till vederbörande telegrafanstalt. IV. Ifrån orter inom landet ankomna telegrampostanvisningar. Anländt anvisningstelegram. Utbetalning a f anvisningsbelopp. Behandling a f anländ skriftlig anvisning. 19. Å adressorten bör telegrammet eller, i förekommande fall, meddelande om dess ankomst tillställas adressaten i för expressförsändelser gällande ordning. 20. Å adresspostanstalten utbetalas anvisningsbeloppet åt adressaten emot behörigt kvitto å sjelfva telegrammet, hvarefter det utbetalade beloppet införes i kassaboken öfver utbetalda postanvisnings- medel. Uti anmärkningskolumnen antecknas»per telegraf» eller»sähköteitse». Erhåller postexpedition af 2 klassen ifrån telegrafanstalten å orten en dill sig adresserad telegramanvisning, öfverstyres telegrammet före utbetalningen till vederbörande förmedlingspostanstalt, hvilken omedelbart till postexpeditionen af 2 klassen öfverstyr anvisningsbeloppet och dit återsänder telegrammet. 21. Efter det postanstalt per post emottagit den till anvisnings- telegrammet hörande skriftliga anvisningen, skall postanstalten noga granska huruvida telegrammet och den skriftliga anvisningen äro med hvarandra i alla afseenden, särskildt livad summan vidkommer, öfver- ensstämmande. Skulle härvid skäl till anmärkning förekomma, skall postanstalten ofördröjligen till Poststyrelsen aflåta meddelande derom med bifogande af såväl telegrammet som den per post anlända skriftliga

20 9 anvisningen. Är anmärkningen af vigt och har anvisningsbeloppet ej ännu utbetalts, får utbetalningen ej verkställas innan svar från Poststyrelsen erhållits. I öfrigt bör postanstalten sorgfälligt öfvervaka, att någon utbetalning ej verkställes på grund af skriftlig anvisning, som anländer per post ocli som, försedd med påskrift derom, hör till tidigare per telegraf erhållen telegrampostanvisning, på grund hvaraf postanvisnings- beloppet allaredan utbetalts. Skulle till postanstalt anlända skriftlig telegrampostanvisning utan att dertill hörande anvisningstelegram tidigare anländt, bör postanstalten utan dröjsmål underrätta afgångspostanstalten, hvarvid med utbetalning -af anvisningsbeloppet bör anstå tills nödig utredning vunnits. 22. Såväl det kvitterade telegrammet som den per post anlända Anvisningarskriftliga anvisningen bifogas månadsrapporten. redovi^ I händelse postanstalt ej innan afgifvandet af månadsrapporten ningama. fått per post emottaga den skriftliga postanvisningen, bifogas endast det kvitterade telegrammet månadsrapporten, och å telegrammet antecknas, att don skriftliga anvisningen ännu icke anländt. Derför- innan bör postanstalten taga styrkt afskrift af detta telegram, hvilken afskrift förvaras å postanstalten för att, på sätt i föregående mom. 21 föreskrifves, jemföras med den per post ankommande skriftliga anvisningen, hvilken sistnämnda derefter skall till Poststyrelsen insändas med uppgift till hvilken månadsrapport densamma hänför sig. 23. Kan telegrampostanvisning ej utbetalas inom för vanliga Obeställbara postanvisningar gällande liggetid, skall såväl telegrammet som den tdeäraman- 1 o o o o ^ visningar. dertill hörande skriftliga anvisningen i sedvanlig ordning återsändas till afgångsorten. V. Ifrån Kejsaredömet ankomna telegrampostanvisningar. 24. Telegrampostanvisning ifrån Kejsaredömet till Finland skall Behandling i alltid före framkomsten till adressorten passera postkontoret i Yiborg, ] lhor9- som såväl uti den per telegraf som den per post ankomna anvisningen inför anvisningsbeloppet jemväl i finskt mynt enligt kurs 1 mark = 37,5 kopek.

21 10 Anländ skriftlig anvisning. Obeställbam t e l e g r a m a n - anvisningar. öfriga föreskrifter. Telegrampostanvisning till postexpedition af 2 klassen expedieras, telegrammet per telegraf och den skriftliga anvisningen per post, till vederbörande förmedlingspostanstalt. 25. Per post ifrån Kejsaredömet anländ skriftlig anvisning behandlas å adresspostanstalten enl. mom. 21 med iaktagande af följande från sagda mom. af vikande bestämmelse. Erhåller postanstalt skriftlig anvisning per post, utan att den dertill hörande telegrafiska anvisningen tidigare anländt, bör postanstalten derom utan dröjsmål anmäla till postkontoret i Viborg. 26. Obeställbar telegramanvisning, såväl telegrammet som den dertill hörande skriftliga anvisningen, återsändes till Viborg efter utgången af för vanliga postanvisningar föreskrifven liggetid. 27. I öfrigt bör beträffande ifrån Kejsaredömet anlända tele- grampostanvisningar i tillämpliga delar iakttagas i det föregående för enahanda anvisningar inom landet, äfvensom för vanliga postanvisningar ifrån Kejsaredömet stadgade bestämmelser. VI. Telegraf anstalter. 28. Telegrafanstalt finnes 1) i samtliga städer (Nådendal endast sommartid) äfvensom å Sveaborgs fästning; 2) å samtliga jernvägsstationer; 3) å följande orter i landsbygden: Dalsbruk, Fiskars, Förby, Halila, Karhula bruk, Koivisto, Leppävirta, Läskelä, Normarkku, Nurmes, Pielisjärvi, Pyttis,

22 11 Rovaniemi, Räfsö, Salmi, Trångsund, Valkom, Varkaus. Helsinfors, å Poststyrelsen, den 14 maj P. Jamalainen. G. W. Forsblom. t. f.

23 Helsingfors, Kejserliga Senatens tryckeri, 1909.

1 }%, Från Poststyrelsen i Finland.

1 }%, Från Poststyrelsen i Finland. 1 }%, Från Poststyrelsen i Finland. f t II. Q. Angående utställande a f telegrampostanvisningar. Med upphäfvande af bestämmelserna i Poststyrelsens cirkulär N:o XXI af den 15 oktober 1892 meddelas vederbörande

Lisätiedot

1004. Suoman Postihallituksesta.

1004. Suoman Postihallituksesta. 1004. Suoman Postihallituksesta. N:o XV. Koskeva postiosotusten määrän korottamista ja sähkösanomapostiosotusten käytäntöön panemista Suomen ja Venäjän valtakunnan muiden osien välillä. Keisarikunnan Sisäasiain

Lisätiedot

Kiertokirje. 21. Posti- ja postietuantiosotusten kassakirjaan kirjoittamisesta postikonttoreissa ja l:sen luokan postitoimituksissa.

Kiertokirje. 21. Posti- ja postietuantiosotusten kassakirjaan kirjoittamisesta postikonttoreissa ja l:sen luokan postitoimituksissa. Kiertokirje. 1909. Suomen P ostih allitu ksesta. N:oXIT. 21. Posti- ja postietuantiosotusten kassakirjaan kirjoittamisesta postikonttoreissa ja l:sen luokan postitoimituksissa. Suuresti enentyneen postiosotusliikkeen

Lisätiedot

Kiertokirje. 8 Muutoksia lähetettävien sisäänkirjoitettujen ja arvolähetysten rekisteröimisestä annettuihin määräyksiin.

Kiertokirje. 8 Muutoksia lähetettävien sisäänkirjoitettujen ja arvolähetysten rekisteröimisestä annettuihin määräyksiin. Kiertokirje. 1912. Suom en P o s tih a llitu k s e s ta. N:o Yli. 8. Muutoksia lähetettävien sisäänkirjoitettujen ja arvolähetysten rekisteröimisestä annettuihin määräyksiin. Postihallituksen 24 helmikuuta

Lisätiedot

1907. Suomen P o stih a llitu k s e s ta. N:o X.

1907. Suomen P o stih a llitu k s e s ta. N:o X. 1907. Suomen P o stih a llitu k s e s ta. N:o X. 17. Koskeva ulkomailta tulevien ja sinne menevien kirjeiden postimaksua. Kansainvälisen, Roomassa v. 1906 tehdyn postisopimuksen pääliittokirjan 5 Artiklan

Lisätiedot

Koskeva korotettuja postimaksuja.

Koskeva korotettuja postimaksuja. Postihallituksen 1918, Kiertokirje. N:o iv. 7. Koskeva korotettuja postimaksuja. Senaatin Helsingissä tänä päivänä tekemän päätöksen johdosta ilmoitetaan postitoimistojen tiedoksi ja noudatettavaksi että

Lisätiedot

1918 Kiertokirje n't. Postihallituksen

1918 Kiertokirje n't. Postihallituksen Postihallituksen 1918 Kiertokirje n't Senaatin Helsingissä tänä päivänä tekemän päätöksen ja Vaasassa olevan Senaatin määräysten mukaisesti, jotka tähän asti ovat tulleet Postihallituksen tietoon, ilmoitetaan

Lisätiedot

Kiertokirje. 17. Koskeva postilaitoksen vanhempien asiakirjain ja muun joutopaperin myymistä.

Kiertokirje. 17. Koskeva postilaitoksen vanhempien asiakirjain ja muun joutopaperin myymistä. Kiertokirje. 1917. Suomen P o stih a llitu k se sta. N:o XIV. 17. Koskeva postilaitoksen vanhempien asiakirjain ja muun joutopaperin myymistä. Kun postilaitoksen vanhemmat tarpeettomat asiakirjat ja muu

Lisätiedot

Kiertokirje. 30. Koskeva osittaisia muutoksia ristisiteessä kuljetettavien sanomalehtien postiin jättämistavassa.

Kiertokirje. 30. Koskeva osittaisia muutoksia ristisiteessä kuljetettavien sanomalehtien postiin jättämistavassa. Kiertokirje. 1910. Suomen P o stih a llitu k se sta. N:o XXI. 30. Koskeva osittaisia muutoksia ristisiteessä kuljetettavien sanomalehtien postiin jättämistavassa. Siinä tarkastuksessa, jonka Postihallitus

Lisätiedot

Cirkulär. särskildt åreversal samt jemte reversalet ombindas och, såframt brefvens. med: Kartamedföljer".

Cirkulär. särskildt åreversal samt jemte reversalet ombindas och, såframt brefvens. med: Kartamedföljer. I./f Cirkulär. 1) Till undvikande af särskilda olägenheter, som för postbehandlingen å Helsingfors postkontor härflyta deraf, att dit ankommande fribref och andra kartering underkastade försändelser äro

Lisätiedot

Kiertokirje. N:o SUOMEN POSTINEUVOSTON. Koskeva korotettuja postimaksuja postilähetyksistä Suonien sisäpuolella.

Kiertokirje. N:o SUOMEN POSTINEUVOSTON. Koskeva korotettuja postimaksuja postilähetyksistä Suonien sisäpuolella. SUOMEN POSTINEUVOSTON 1918. Kiertokirje. N:o 6. Koskeva korotettuja postimaksuja postilähetyksistä Suonien sisäpuolella. Postitoimistojen tiedoksi ja noudatettavaksi saatetaan täten Suomen Kansanvaltuuskunnan.

Lisätiedot

U r M i f j v. Suomen Postihallituksesta. N :o IX. 10.

U r M i f j v. Suomen Postihallituksesta. N :o IX. 10. U r M i f j v 1903. Suomen Postihallituksesta. N :o IX. 10. Koskeva uusien postitoimistojen perustamista ja erityisten ennen olevien postitoimistojen muodostamista. Annetun myöntymyksen nojalla tulevat

Lisätiedot

Angående särskilda anordningar beträffande postbefordringen ä jernvägarne i landet.

Angående särskilda anordningar beträffande postbefordringen ä jernvägarne i landet. ÉitinUt. 1900. Från Poststyrelsen i Finland. N:o XI. 1 8. Angående särskilda anordningar beträffande postbefordringen ä jernvägarne i landet. Från och med den 14 innevarande Oktober tillsvidare komma löljande

Lisätiedot

1904. Suomen Postihallituksesta. N:o III.

1904. Suomen Postihallituksesta. N:o III. 1904. Suomen Postihallituksesta. N:o III. 4. Määräyksiä postilähetysten kartoittamisesta, ohjaamisesta ja lähettämisestä. Saadakseen aikaan helpotuksia postitöissä Postihallitus katsoo olevan syytä koetteeksi,

Lisätiedot

Kiertokirje. 40. Koskeva väliaikaisia toimenpiteitä postinkuljetuksessa rautateillä.

Kiertokirje. 40. Koskeva väliaikaisia toimenpiteitä postinkuljetuksessa rautateillä. Kiertokirje. 1914. Suom en P o s tih a llitu k s e s ta, N:o XXXIV. 40. Koskeva väliaikaisia toimenpiteitä postinkuljetuksessa rautateillä. Postitoimistojen tiedoksi ja noudatettavaksi ilmoitetaan täten,

Lisätiedot

Kaikille postitoimistoille.

Kaikille postitoimistoille. SUOMEN 'OSTIHALLITUS. H E L S IN G IS S Ä, h u h t i k u u n 2 5 p. 1910. N:o 7,747. Kaikille postitoimistoille. I. Postihallituksen kiertokirjeessä n:o XV (25) joulukuun 29 päivältä 1900 mainitaan postipakettien

Lisätiedot

Angående postbefordringen å statsjärnvägarna. Postinkuljetuksesta valtionrautateillä.

Angående postbefordringen å statsjärnvägarna. Postinkuljetuksesta valtionrautateillä. 1925 POSTIHALLITUKSEN YLEISET KIRJELMÄT POSTSTYRELSENS ALLMÄNNA SKRIVELSER N:o 7 1. Postinkuljetuksesta valtionrautateillä. Tulevan kesäkuun 5 päivästä tulee postinkuljetus posti- ja postiljoonivaunuissa

Lisätiedot

Suomen Postihallituksesta.

Suomen Postihallituksesta. i e r f 0 j» t } e. 1905. Suomen Postihallituksesta. 3. Koskeva erityisten uusien postitoimistojen perustamista ja ennen olevien postitoimistojen muodostamista. Keisarillisen Senaatin myöntymyksellä tulevat

Lisätiedot

1903. Suomen Postihallituksesta. N :o X I.

1903. Suomen Postihallituksesta. N :o X I. 1903. Suomen Postihallituksesta. N :o X I. 13. «Koskeva uusien postitoimistojen perustamista ja ennen olevan postitoimiston muodostamista kuin myös ennen olevan postitoimiston muuttamista. Keisarillisen

Lisätiedot

KIERTOKIRJEITÄ CIRKULÄR

KIERTOKIRJEITÄ CIRKULÄR KIERTOKIRJEITÄ SUOMEN POSTIHALLITUKSESTA. CIRKULÄR FRÅN POSTSTYRELSEN I FINLAND. 1912. N:Ris I XXVII. HELSINKI, 1912. KEISARILLISEN SENAATIN KIRJAPAINO. Luettelo Suomen Postihallituksen kiertokirjeistä

Lisätiedot

ietulitie Suomen P o stih a llitu k sesta. N :o XI.

ietulitie Suomen P o stih a llitu k sesta. N :o XI. ietulitie. 1 9 0 7. Suomen P o stih a llitu k sesta. N :o XI. 20. Koskeva lisäyksiä ja muutoksia määräyksiin kansainvälisen kirjeenvaihdon käsittelystä Postitoimistojen tiedoksi ja noudatettavaksi ensitulevan

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1355/2001 vp Ulkomaaneläkkeiden sairausvakuutusmaksut Eduskunnan puhemiehelle EU:n tuomioistuimen päätös pakottaa Suomen muuttamaan niiden eläkeläisten verotusta, jotka saavat eläkettä

Lisätiedot

Citl samtliga postanstalter.

Citl samtliga postanstalter. POSTSTYRELSEN i FINLAND. HELSINGFORS, den 5 November 1902. Citl samtliga postanstalter. ---- 3 0----- JK 6241. i. Beträffande ångbåtspostföringen under vinterkommunikationen 1902 1903 meddelas till

Lisätiedot

RS04396001tFI. Saantitodistuskirje Brev med mottagningsbevis. Kuitti lähettäjälle Avsändarens kvitto

RS04396001tFI. Saantitodistuskirje Brev med mottagningsbevis. Kuitti lähettäjälle Avsändarens kvitto Vain kotimaisessa liikenteessä Endast i inrikes posttrafik Poista tarran suojapaperi ja kiinnitä kostuttamatta tasaiselle pinnalle. Lösgör dekalens skyddspapper och fäst på en jämn yta utan att fukta.

Lisätiedot

Cirkulär. Kiertokirje. Lennart Laurén. Lennart Lauren. / *

Cirkulär. Kiertokirje. Lennart Laurén. Lennart Lauren. / * Kiertokirje. Koska Suomen Senaatin kulkulaitosten ja yleisten töiden Toimituskunta on kirjelmässä 'tdlivan huhtikuun 11 päivältä, mikä saapui Väliaikaiselle Pcstihallituksclle saman kuun 15 päivänä, ilmoittanut

Lisätiedot

Kiertokirje Suomen P o stih a llitu k se sta. N:o XX. 30. Koskeva postitoimistojen annettavia tilastollisia tietoja.

Kiertokirje Suomen P o stih a llitu k se sta. N:o XX. 30. Koskeva postitoimistojen annettavia tilastollisia tietoja. Kiertokirje. 1909. Suomen P o stih a llitu k se sta. N:o XX. 30. Koskeva postitoimistojen annettavia tilastollisia tietoja. Koska tilastollisten taulujen muuttaminen eri osissa en huomattu tarpeen vaatimaksi,

Lisätiedot

Angående särskilda anordningar beträffande postbefordringen å jernvägarne i landet

Angående särskilda anordningar beträffande postbefordringen å jernvägarne i landet 2 8. Angående särskilda anordningar beträffande postbefordringen å jernvägarne i landet Med föranledande af att förändrad tidtabell för Finska Statsjernvägarne träder i gällande kraft frun.och med d m

Lisätiedot

Kiertokirje. 10. Koskeva uusien postitoimistojen perustamista sekä erinäisten nykyisten muodostamista.

Kiertokirje. 10. Koskeva uusien postitoimistojen perustamista sekä erinäisten nykyisten muodostamista. Kiertokirje. 1914. Suom en P o sti h a llitu k s e s ta. N:o IX. 10. Koskeva uusien postitoimistojen perustamista sekä erinäisten nykyisten muodostamista. Keisarillisen Senaatin myöntymyksellä tulevat

Lisätiedot

1901. Från Poststyrelsen i Finland. N:o XV9!

1901. Från Poststyrelsen i Finland. N:o XV9! 1901. Från Poststyrelsen i Finland. N:o XV9! 21. Angående inrättande af särskilda nya och ombildning af en de! förut befintliga postanstalter. Med dertill meddeladt nådigt tillstånd komma från den 1 instundande

Lisätiedot

Valitusviranomainen ja valitusaika

Valitusviranomainen ja valitusaika Tekninen lautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 Muutoksenhaku päätökseen katu- ja yleisen alueen suunnitelman hyväksymisestä / Anvisning för sökande av ändring i beslut om godkännande av gatuplan och

Lisätiedot

Asialuettelo. Suomen Postihallituksen kiertokirjeiden liitteistä. vuodelta Apurahoja myönnetty venäjänkielen oppimista varten, liit. 2 s. 16.

Asialuettelo. Suomen Postihallituksen kiertokirjeiden liitteistä. vuodelta Apurahoja myönnetty venäjänkielen oppimista varten, liit. 2 s. 16. Asialuettelo Suomen Postihallituksen kiertokirjeiden liitteistä vuodelta 1915. Apurahoja myönnetty venäjänkielen oppimista varten, liit. 2 s. 16. Asiakirjat: asiakirjoille säädetystä alennetusta postimaksusta

Lisätiedot

1892, Från Poststyrelsen i Finland M 111,

1892, Från Poststyrelsen i Finland M 111, 1892, Från Poststyrelsen i Finland M 111, s. Angående inrättande a f särskilda nya postanstalter och postgångar. Med Kejserliga Senatens dertill gifna tillstånd, uti skrifvelser för den 29 Maj och den

Lisätiedot

Kiertokirje. 1917, Suomen P ostih a llitu k sesta. N:oX. 12.

Kiertokirje. 1917, Suomen P ostih a llitu k sesta. N:oX. 12. Kiertokirje. 1917, Suomen P ostih a llitu k sesta. N:oX. 12. Koskeva muutettuja määräyksiä ulkomailta ja Venäjältä saapuneiden, tullitoimistoa vailla oleviin paikkoihin osotettujen pakettien tullikäsittelystä.

Lisätiedot

Bihang C. till. Poststyrelsens cirkulär för år 1900.

Bihang C. till. Poststyrelsens cirkulär för år 1900. 1900. N:o 7. Bihang C till Poststyrelsens cirkulär för år 1900. (Förändringar i postgången. Vidfästes postanstalternas landsväga-postgångstidtabell. Åberopad nummer hänvisar till nämnde tabell.) Å. Angående

Lisätiedot

Kiertokirje. 14. Koskeva kalliinajan lisäyksen myöntämistä postilaitoksen virka- ja palvelijakunnalle.

Kiertokirje. 14. Koskeva kalliinajan lisäyksen myöntämistä postilaitoksen virka- ja palvelijakunnalle. Kiertokirje. 1917. Suomen P o stih a llitu k se sta. N:oXlI, 14. Koskeva kalliinajan lisäyksen myöntämistä postilaitoksen virka- ja palvelijakunnalle. Suomen Senaatin Kulkulaitostoimituskunnan kirjelmän

Lisätiedot

Räikille postitoimistoille.

Räikille postitoimistoille. S U O M E N DOSTIHALLITUS. -fijä äs s-» joulukuun 27 p. 1906. / Räikille postitoimistoille. / N s 8493. Myötäliittämällä painetun jäljennöksen K E ISA R ILLISE N Suomen Senaatin viime marraskuun 21 päivänä

Lisätiedot

ixlnut. Från P o s ts ty re ls e n i Finland. 11.

ixlnut. Från P o s ts ty re ls e n i Finland. 11. 1901. ixlnut. Från P o s ts ty re ls e n i Finland. N:o Vill. 11. Angående förbud att inom Finland postbefordra korrespondens, med märken eller afbildningar af politisk betydelse. Sedan Ministern för Inrikesärendena,

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 759/2004 vp Liikunnanopettajien pätevöityminen terveystiedon opettajiksi Eduskunnan puhemiehelle Uuden lain myötä aikaisemmin valmistuneet liikunnanopettajat eivät ole päteviä opettamaan

Lisätiedot

POSTI HALLITUKSEN KIERTOKIRJE. Koskeva korotettuja kalliinajanlisäyksiä postilaitoksen virkailijoille vuodeksi 1921.

POSTI HALLITUKSEN KIERTOKIRJE. Koskeva korotettuja kalliinajanlisäyksiä postilaitoksen virkailijoille vuodeksi 1921. 1921. POSTI HALLITUKSEN KIERTOKIRJE N:o17. 1. Koskeva korotettuja kalliinajanlisäyksiä postilaitoksen virkailijoille vuodeksi 1921. Valtioneuvoston pöytäkirjan mukaan tämän maaliskuun 24 päivältä, minkä

Lisätiedot

1921. Kiertokirje N:o 43.

1921. Kiertokirje N:o 43. Postiha! litu ksen 1921. Kiertokirje N:o 43. i. Koskeva lähetysten uusia etikettejä kotimaisessa postiliikenteessä. Postitoimistoille tiedoksi ja noudatettavaksi ilmoitetaan täten, että kotim aisessa postiliikenteessä

Lisätiedot

AVUSTUSHAKEMUS MUINAISJÄÄNNÖSALUEIDEN HOITOON ANSÖKAN OM FORNLÄMNINGSOMRÅDETS VÅRDBIDRAG

AVUSTUSHAKEMUS MUINAISJÄÄNNÖSALUEIDEN HOITOON ANSÖKAN OM FORNLÄMNINGSOMRÅDETS VÅRDBIDRAG MUSEOVIRASTO PL 913 00101 HELSINKI p. 0295 33 6999 www.nba.fi MUSEIVERKET PB 913 00101 HELSINGFORS tel. 0295 33 6999 AVUSTUSHAKEMUS MUINAISJÄÄNNÖSALUEIDEN HOITOON ANSÖKAN OM FORNLÄMNINGSOMRÅDETS VÅRDBIDRAG

Lisätiedot

MALLI MODELL. Päivämäärä Datum

MALLI MODELL. Päivämäärä Datum Vaarallisten aineiden kuljetus () Lähettäjä Avsändare From sbelopp Kääntöpuolella lähettäjän vastuut ja kuljetusasiakirjan täyttöohjeet. Avsändarens ansvar och anvisningar för ifyllning av transportdokumentet

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1278/2010 vp Osa-aikaeläkkeellä olevien sairauspäivärahaan liittyvien ongelmien korjaaminen Eduskunnan puhemiehelle Jos henkilö sairastuu osa-aikaeläkkeelle jäätyään, putoavat hänen

Lisätiedot

B i h a n g JL _1 tili

B i h a n g JL _1 tili 1904 Liite Suomen poslihallituksen kiertokirjeisiin B i h a n g JL _1 tili Poststyrelsens i pinlanö cirkulär för a x ^ a a lis lc v v ia lta,. Henkilömuutoksia. Kuollut: (31/a) postiasemanhoitaja Anders

Lisätiedot

ja I:n luokan postitoimistoille.

ja I:n luokan postitoimistoille. SUOMEN JTIHALLITÖS. HELSINGISSÄ, ihtikuun 5 p 1916 JV :o 111/554. Postikonttoreille, postikonttorienhaaraosastöille ja I:n luokan postitoimistoille. Postitoimistojen tiedoksi ja noudatettavaksi ilmoitetaan

Lisätiedot

Arkeologian valintakoe 2015

Arkeologian valintakoe 2015 Sukunimi Kaikki etunimet Henkilötunnus Puhelinnumero Valintatoimiston merkintöjä KAR A (C) Sähköpostiosoite Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta Arkeologian valintakoe 2015 Tarkista sivunumeroiden

Lisätiedot

B i h a n g tili. Liite. Suomen postihallituksen kiertokirjeisiin. poststyrelsens i pintani) cirkulär. Henkilömuutoksia. Personalförändringar.

B i h a n g tili. Liite. Suomen postihallituksen kiertokirjeisiin. poststyrelsens i pintani) cirkulär. Henkilömuutoksia. Personalförändringar. 1905 Liite B i h a n g tili Njo9 Suomen postihallituksen kiertokirjeisiin SyjrslsTj.u.lta.. poststyrelsens i pintani) cirkulär för SeptexM/ber månad. Henkilömuutoksia. Eronneet omasta pyynnöstään: (u/9)

Lisätiedot

UtUM t je. 14. Koskeva erityisten uusien postitoimistojen perustamista ja ennen olevien postitoimistojen muodostamista.

UtUM t je. 14. Koskeva erityisten uusien postitoimistojen perustamista ja ennen olevien postitoimistojen muodostamista. UtUM t je. 1905. Suomen P o stih allitu k sesta. N:o X. 14. Koskeva erityisten uusien postitoimistojen perustamista ja ennen olevien postitoimistojen muodostamista. Keisarillisen Senaatin myöntymyksellä

Lisätiedot

K ie rto kirje. N:oxxxviii.

K ie rto kirje. N:oxxxviii. m Postihallituksen K ie rto kirje. N:oxxxviii. 74. Koskeva tiedonantoja maantieposteista ja paikallisista postinkuljetuksistu. Koska Postiliallitus on katsonut tarpeelliseksi tilastoa varten vaatia tietoja

Lisätiedot

OHJEITA / ANVISNINGAR 18.5.2015

OHJEITA / ANVISNINGAR 18.5.2015 OHJEITA / ANVISNINGAR 18.5.2015 Ulkomaiset tutkinnot Kaikista ulkomailla suoritetuista korkeakoulututkinnoista on voitava esittää Opetushallituksen antama rinnastustodistus (www.oph.fi Koulutus ja tutkinnot

Lisätiedot

ietfpjhrje. Koskeva erityisten uusien postitoimistojen perustamista ja ennen olevien muodostamista.

ietfpjhrje. Koskeva erityisten uusien postitoimistojen perustamista ja ennen olevien muodostamista. ietfpjhrje. 1908. Suom en P o s tih a llitu k s e s ta. N:o V. 6. Koskeva erityisten uusien postitoimistojen perustamista ja ennen olevien muodostamista. Keisarillisen Senaatin myöntymyksellä tulevat ensi

Lisätiedot

KIERTOKIRJE* KOKOELMAAN CIRKULÄRSAMLING L IIT E A POSTI* JA LENNÄTINHALLITUKSEN POST* OCH TELEGRAFSTYRELSENS N:o 14. V asta-arvotaulukkoon,

KIERTOKIRJE* KOKOELMAAN CIRKULÄRSAMLING L IIT E A POSTI* JA LENNÄTINHALLITUKSEN POST* OCH TELEGRAFSTYRELSENS N:o 14. V asta-arvotaulukkoon, L IIT E A POSTI* JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJE* KOKOELMAAN B IH A N G A T I L L POST* OCH TELEGRAFSTYRELSENS CIRKULÄRSAMLING 1928 N:o 14 V asta-arvotaulukkoon, joka seurasi posti- ja lennätinhallituksen

Lisätiedot

Staden Jakobstad - Pietarsaaren kaupunki

Staden Jakobstad - Pietarsaaren kaupunki Sakägare/ Asianosainen Ärende/ Asia - VALREKLAM INFÖR RIKSDAGSVALET 2015 - VAALIMAI- NONTA ENNEN EDUSKUNTAVAALEJA 2015, TILLÄGG / LISÄYS Det finns tomma reklamplatser kvar i stadens valställningar och

Lisätiedot

TIEDOTUSLEHTI MERENKULKUHALLITUKSEN Helsinki No 15/81

TIEDOTUSLEHTI MERENKULKUHALLITUKSEN Helsinki No 15/81 MERENKULKUHALLITUKSEN TIEDOTUSLEHTI 6.4.1981 Helsinki No 15/81. Asetus kauppa-alusten päällystöstä (522/64) määritellessään alukseen vaadittavan konepäällystön jättää mainitsernatta mitä ja missä tämän

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 85/2011 vp Varhennetun eläkkeen vaikutukset takuueläkkeeseen Eduskunnan puhemiehelle Laki takuueläkkeestä tuli voimaan 1.3.2011, ja sen tarkoituksena on ollut turvata Suomessa asuvan

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 345/2013 vp Osasairauspäivärahan maksaminen vuosiloman ajalta Eduskunnan puhemiehelle Sairausvakuutuslain mukaan osasairauspäivärahaa maksetaan vähintään 12 arkipäivän yhtäjaksoiselta

Lisätiedot

Kiertokirje. 23. Koskeva muutoksia tilastollisiin tauluihin B, C ja D.

Kiertokirje. 23. Koskeva muutoksia tilastollisiin tauluihin B, C ja D. Kiertokirje. 1911. Suom en P o s tih a llitu k s e s ta. N:o XV. 23. Koskeva muutoksia tilastollisiin tauluihin B, C ja D. Kun nyttemmin on toimitettu uusi painos tilastollisia tauluja B, C ja D (kaavakk.

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1104/2013 vp Rajatyöntekijöiden oikeus aikuiskoulutustukeen Eduskunnan puhemiehelle Osaamisen kehittäminen ja aikuisopiskelu ovat nykyään arkipäivää. Omaehtoisesti opiskelevat rajatyöntekijät

Lisätiedot

Vapauspassi. Fripass

Vapauspassi. Fripass ... v N:o Vapauspassi. joka on I ehdonalaiseen vapauteen päästetty kuritushuoneesta v. 19 Fripass för vilkorligeri frigifven från tukthuset i år 19 Tämä passi sisältää Detta pass innehåller lehteä. blad.

Lisätiedot

m Yleinen kirjelmä N:o8.

m Yleinen kirjelmä N:o8. Postihallituksen m Yleinen kirjelmä N:o8. i. Koskeva postinkuljetusta valtionrautateillä. Tulevan kesäkuun 1 päivästä tulee postin kuljetus posti- ja postiljoonivaunuissa valtionrautateillä tapahtumaan

Lisätiedot

Ovelle-paketti Till Dörren-paket

Ovelle-paketti Till Dörren-paket Poista tarran suojapaperi ja kiinnitä kostuttamatta tasaiselle pinnalle. Lösgör dekalens skyddspapper och fäst på en jämn yta utan att fukta. Lähettäjä Avsändare Vastaanottaja Mottagare (Päivisin På dagarna)

Lisätiedot

Från Poststyrelsen i Finland. Angående inrättande af nya och ombildning af en förut varande postanstalt.

Från Poststyrelsen i Finland. Angående inrättande af nya och ombildning af en förut varande postanstalt. i x Ett l är. Från Poststyrelsen i Finland. 1896. N:o XV. u. Angående inrättande af nya och ombildning af en förut varande postanstalt. Med Kejserliga Senatens tillstand öppnas den 1 nästinstundande Juni

Lisätiedot

UttöMf Je Suomen Postihailituksesta. N:o Vili. 10.

UttöMf Je Suomen Postihailituksesta. N:o Vili. 10. UttöMf Je. 1004. Suomen Postihailituksesta. N:o Vili. 10. Koskeva uusien postitoimistojen perustamista ja erityisten ennen olevien postitoimistojen muodostamista. Keisarillisen Senaatin myöntymyksellä

Lisätiedot

18%, Från P o ststy relsen i Finland. J\s VIII.

18%, Från P o ststy relsen i Finland. J\s VIII. 18%, Från P o ststy relsen i Finland. J\s VIII. 14. Angående indragning a f en del nuvarande samt anordnande a f nya och omställning a f förutbefntliga postgångar. Följande anordningar komma från den 1

Lisätiedot

im Yleinen kirjelmä N:o 20.

im Yleinen kirjelmä N:o 20. Postihallituksen im Yleinen kirjelmä N:o 20. 1. Postitoimistoille tiedoksi ja noudatettavaksi ilmoitetaan täten, että postinvaihdossa allamainittujen maiden kanssa ovat tätä nykyä seuraavat rajoitukset

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 857/2005 vp Vakuutusmeklaritutkinto Eduskunnan puhemiehelle 1.9.2005 tuli voimaan laki vakuutusedustuksesta (570/2005). Lain 49 :n mukaan siirtymäsäännöksistä säädetään seuraavasti:

Lisätiedot

1920, Kiertokirje n:o12.

1920, Kiertokirje n:o12. Postihallituksen 1920, Kiertokirje no12. 1 Koskeva korotettuja postimaksuja. Viimekuluneen maaliskuun 26 päivänä vahvistetun asetuksen mukaan ovat postimaksut lähetyksistä Suomessa olevain paikkakuntain

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 528/2006 vp Talous- ja velkaneuvonnan valtionosuuden kohdentaminen Enon kunnalle Eduskunnan puhemiehelle Valtion talousarviossa on määräraha talous- ja velkaneuvontaan. Lääninhallitusten

Lisätiedot

Cirkulär J W 31/1,

Cirkulär J W 31/1, Cirkulär Under den del af året, då regelbunden sommarångbåtsfart eger rum emellan finska hamnorter oeh Stockholm, kunna paketförsändelser från Finland till T y s k la n d postbefordras öfver Sverige mot

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 986/2009 vp Auton katsastamisen mahdollistaminen Espanjassa Eduskunnan puhemiehelle Huomattava määrä suomalaisia asuu osan vuotta Espanjassa. Monilla on siellä oma Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 71/2004 vp Ulkomailla työskentelyn vaikutukset kansaneläkkeen viivästymiseen Eduskunnan puhemiehelle Ulkomailla työskennelleiden Suomen kansalaisten eläkepäätökset viipyvät usein kuukausikaupalla.

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 76/2006 vp Kelan järjestämän vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen suunnitelman laatiminen Eduskunnan puhemiehelle Kelalla on lakisääteinen velvollisuus järjestää vajaakuntoisten

Lisätiedot

Till riksdagens talman

Till riksdagens talman KK 496/2009 vp Mikaela Nylander /r ym. SKRIFTLIGT SPÖRSMÅL 496/2009 rd Publicering av platsannonser också i svenska dagstidningar Till riksdagens talman Enligt språklagen är en tvåspråkig myndighet skyldig

Lisätiedot

Postihallituksen. ..Postihallitukselle. Helsinki; Ministeri Vilkku Joukahainen.

Postihallituksen. ..Postihallitukselle. Helsinki; Ministeri Vilkku Joukahainen. Postihallituksen 1923. Yleinen kirjelmä n:o 14, i. Sisäasiainministeriö on asian vaatimia lähettänyt seuraavan, kuluvan syyskuun toimenpiteitä varten Postihallitukselle 3 päivälle päivätyn kirjelmän N:o

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 767/2001 vp Postinjakelu Kangasalan Kuohenmaalla Eduskunnan puhemiehelle Postin toiminta haja-asutusalueilla on heikentynyt. Postin jakaminen myöhään iltapäivällä ei ole kohtuullista.

Lisätiedot

11. Angående särskilda tillägg till gällande bestämmelser om frankering och försändning af postkort och bandförsändelser inom Finland.

11. Angående särskilda tillägg till gällande bestämmelser om frankering och försändning af postkort och bandförsändelser inom Finland. 1899. Från P o s ts ty re ls e n i Finland. Jfe VI. 11. Angående särskilda tillägg till gällande bestämmelser om frankering och försändning af postkort och bandförsändelser inom Finland. Postanstalterna

Lisätiedot

t r it u 1ii r. 15. Angående förändringar i afgifterna för postanvisningar till utlandet.

t r it u 1ii r. 15. Angående förändringar i afgifterna för postanvisningar till utlandet. t r it u 1ii r. 1899. Frå Poststyrelse i Filad. N:o VIII. 15. Agåede förädrigar i afgiftera för postavisigar till utladet. Jemte det de Poststyrelses cirkulär af de 27 December 1898 N:o XXIX Ilagda tabell

Lisätiedot

ÄMaluettelo. Suomen Postihallituksen kiertokirjeiden liitteistä. vuodelta 1905.

ÄMaluettelo. Suomen Postihallituksen kiertokirjeiden liitteistä. vuodelta 1905. ÄMaluettelo Suomen Postihallituksen kiertokirjeiden liitteistä vuodelta 1905. Aikataulut: uusiin aikatauluehdotuksiin on liitettävä viimeksi voimassa oleva taulu, liit. 7 s. 57 (12). Apurahoja myönnetty

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 59/2012 vp Ulkomailla äänestämisen helpottaminen Eduskunnan puhemiehelle Ulkomailla äänestäminen on suomalaisissa vaaleissa äänioikeutetulle yhtä tärkeä oikeus kuin kotimaassakin oleskeleville

Lisätiedot

Postipaketti Postpaket

Postipaketti Postpaket Poista tarran suojapaperi ja kiinnitä kostuttamatta tasaiselle pinnalle. Lösgör dekalens skyddspapper och fäst på en jämn yta utan att fukta. Lähettäjä Avsändare Vastaanottaja Mottagare Paino Vikt kg Lisätiedot

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1231/2010 vp Vuosilomapalkkasäännösten saattaminen vastaamaan Euroopan unionin tuomioistuimen tuomiota C-486/08 Eduskunnan puhemiehelle Euroopan unionin tuomioistuin (EUT) on jo 22.4.2010

Lisätiedot

Liite till N:0 3. Henkilöni uutoksia. Suomen postihallitnksen kiertokirjeisiin. Poststyrelsens i pinlanö cirkulär

Liite till N:0 3. Henkilöni uutoksia. Suomen postihallitnksen kiertokirjeisiin. Poststyrelsens i pinlanö cirkulär 1900 Bihang Liite till N:0 3 Poststyrelsens i pinlanö cirkulär Suomen postihallitnksen kiertokirjeisiin för 2^ a.rs månad. I v C a.a l is l E V i 'u l t a. P e r s o n a lf ö r ä n d r in g a r. U t n

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Suomen Valtionrautateiden Eläinsuojelusyhdistyksen. Jokainen valtionrautateiden palveluksessa oleva. edistämistä, etupäässä pitää huolta että

SÄÄNNÖT. Suomen Valtionrautateiden Eläinsuojelusyhdistyksen. Jokainen valtionrautateiden palveluksessa oleva. edistämistä, etupäässä pitää huolta että SÄÄNNÖT. Suomen Valtionrautateiden Eläinsuojelusyhdistyksen ^.- 1 Yhdistyksen, joka on Eläintenystävien yhdistyksen Helsingissä haaraosasto, tarkoitus on, paitsi että se yleensä opilla ja esimerkillä koettaa

Lisätiedot

irftnur. 48. Angående biträdens anställande vid postanstalt.

irftnur. 48. Angående biträdens anställande vid postanstalt. irftnur. 1896. Från P o s ts t y r e ls e n i Finland. JCa XXVIII 48. Innehållande särskilda anvisningar med anledning af ny aflönings- och utgiftsstat för postverket. I anledning af nådiga kungörelsen

Lisätiedot

1904. Suomen Postihallituksesta. N:o I.

1904. Suomen Postihallituksesta. N:o I. u t M \\x \t 1904. Suomen Postihallituksesta. N:o I. l. Koskeva uusien postitoimistojen perustamista ja erityisten ennen olevien postitoimistojen muodostamista. Annetun myöntymyksen nojalla tulevat ensi

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 352/2002 vp Korvattavat MS-lääkkeet Eduskunnan puhemiehelle MS-tautia sairastavan potilaan taudin kuva ja eteneminen on hyvin yksilöllistä. Hyvin useasti tauti etenee aaltomaisesti

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 62/2003 vp Pehmytkudosreuman lääkitys Kela-korvauksen piiriin Eduskunnan puhemiehelle Pehmytkudosreuman (fibromyalgian) hoitoon käytettävät lääkkeet eivät kuulu Kelan erityiskorvattavien

Lisätiedot

MALLI MODELL. Ovelle-paketti Till Dörren-paket. Itella Green. Toimitetaan suoraan vastaanottajalle Levereras direkt till mottagaren

MALLI MODELL. Ovelle-paketti Till Dörren-paket. Itella Green. Toimitetaan suoraan vastaanottajalle Levereras direkt till mottagaren Poista tarran suojapaperi ja kiinnitä kostuttamatta tasaiselle pinnalle. Lösgör dekalens skyddspapper och fäst på en jämn yta utan att fukta. Lähettäjä Avsändare Vastaanottaja Mottagare (Päivisin På dagarna)

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1012/2010 vp Eläkkeiden maksun myöhästymiset Eduskunnan puhemiehelle Eläkkeiden maksuissa on ollut paljon ongelmia tänä vuonna. Osa eläkeläisistä on saanut eläkkeensä tililleen myöhässä

Lisätiedot

Henkilötunnus Personbeteckning. Postinumero ja -toimipaikka Postnummer och -anstalt. Ammattinimike Yrkesbeteckning

Henkilötunnus Personbeteckning. Postinumero ja -toimipaikka Postnummer och -anstalt. Ammattinimike Yrkesbeteckning TYÖNANTAJA ABETSGIVAE TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENEKSI / VALTAKIJA AY-JÄSENMAKSUN PEIMISEKSI / MUUTOSILMOITUS ANSLUTNINGSBLANKETT FÖ MEDLEMSKAP I JYTYS MEDLEMSFÖENING OCH OFFENTLIGA OCH PIVATA SEKTONS FUNKTIONÄES

Lisätiedot

50 111. »»» ymdäristöineeii. Käsikirja matkustajille. Varustettu kahdella kartalla. Hinta liinakansissa 2 m. 50 p. pahvikansissa 2 m. 25 p.

50 111. »»» ymdäristöineeii. Käsikirja matkustajille. Varustettu kahdella kartalla. Hinta liinakansissa 2 m. 50 p. pahvikansissa 2 m. 25 p. Suomen Matkailija-yhdistyksen toimituksia: Matkasuuntia Suomessa I. V. 1888 Stntf 2: - 11.»»» 50 111.» 1889» -50 Huom. Neljäs vihko matkasuuntia ilmestyy keväällä 1890. Helsinki ymdäristöineeii. Käsikirja

Lisätiedot

! io Liite. Bihang t i i g j till. Poststyrelsens i Finland cirkulär. Suomen Postihallituksen kiertokirjeisiin. Henkilömimtoksia.

! io Liite. Bihang t i i g j till. Poststyrelsens i Finland cirkulär. Suomen Postihallituksen kiertokirjeisiin. Henkilömimtoksia. ! io Liite Suomen Postihallituksen kiertokirjeisiin Marraskuulta. Bihang t i i g j till Poststyrelsens i Finland cirkulär för November månad. Henkilömimtoksia. Kuolleet: (21/ii) postiasemanhoitaja Johanna

Lisätiedot

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen 10 Lag om vattentjänster 119/2001 Vesihuoltolaki 119/2001 Anslutning av fastigheter till vattentjänstverkets

Lisätiedot

Kiertokirje. 24. Koskeva uusien postitoimistojen perustamista sekä erinäisten ennen olevien postitoimistojen muodostamista.

Kiertokirje. 24. Koskeva uusien postitoimistojen perustamista sekä erinäisten ennen olevien postitoimistojen muodostamista. Kiertokirje. 1911. S u o m en P o s t i h a l l l t u k s e s t a. N:o XVI. 24. Koskeva uusien postitoimistojen perustamista sekä erinäisten ennen olevien postitoimistojen muodostamista. Keisarillisen

Lisätiedot

1920. Kiertokirje n:#2.

1920. Kiertokirje n:#2. Postihallituksen 1920. Kiertokirje n:#2. Koskeva myönnettyä kerta kaikkiaan maksettavaa kalliinajanpalkkauksenlisäystä. Valtioneuvosto on 30 päivänä joulukuuta 1919 määrännyt että valtion palveluksessa

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 431/2001 vp Yrittäjien asema uudessa aikuiskoulutustuessa Eduskunnan puhemiehelle Työllisyyden hoito on merkittävä osa köyhyyden torjuntaa. Pienyritteliäisyyttä on siten tuettava, jotta

Lisätiedot

( i r ft u l ii r. Angående inrättande af särskilda nya och ombildning af en del förut befintliga postanstalter.

( i r ft u l ii r. Angående inrättande af särskilda nya och ombildning af en del förut befintliga postanstalter. ( i r ft u l ii r. 1897. Från Poststyrelsen i Finland. JY XIX. 00 1 Angående inrättande af särskilda nya och ombildning af en del förut befintliga postanstalter. På grund af Kejserliga Senatens förordnande

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 399/2007 vp Kansainvälisen adoption rajoitukset Eduskunnan puhemiehelle Lapseksiottamisesta annettua lakia (153/1985) muutettiin vuonna 1996, jotta Suomessa voitiin saattaa voimaan

Lisätiedot

KIERTOKIRJE* KOKOELMA

KIERTOKIRJE* KOKOELMA POSTI* JA LENNÄTINHALLITUKSEN KIERTOKIRJE* KOKOELMA POST» OCH TELEGRAFSTYRELSENS CIRKULÄR* SAMLING 1934 N:o 11 Sisällys: N :o 11. Kiertokirje lenn-ätinsäännön Innehåll: N :o 11. Cirkulär angående ändring

Lisätiedot

Kiertokirje. IB. Koskeva matkarahoja venäjänkielen oppimista varten Keisarikunnassa.

Kiertokirje. IB. Koskeva matkarahoja venäjänkielen oppimista varten Keisarikunnassa. Kiertokirje. 1915. Suomen P o stih a llitu k se sta, Nro XI. IB. Koskeva matkarahoja venäjänkielen oppimista varten Keisarikunnassa. Venäjänkielen oppimista varten jaettavien matkarahojen suhteen on Keisarillinen

Lisätiedot