Windows Server 2012: n käyttöoikeustiedot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Windows Server 2012: n käyttöoikeustiedot"

Transkriptio

1 Windows Server 202: n käyttöoikeustiedot Yleisiä tietoja tuotteesta Windows Server 202:n julkaisemisen myötä Microsoft tuo julkisten pilvipalveluiden kehittämis- ja käyttökokemuksensa palvelinkäyttöjärjestelmään ja tuo näin palan pilveä kaiken kokoisten organisaatioiden ulottuville. Se tarjoaa asiakkaille skaalattavan, dynaamisen ja palvelupohjaisia sovelluksia tukevan pilvipalvelujen infrastruktuurin. Modernin palvelinympäristön avulla avulla käyttäjät voivat olla yhteydessä sovelluksiin ja palveluihin mistä tahansa. Sisäänrakennettujen tekniikoiden ansiosta IT-henkilöstö voi vastata liiketoiminnan tarpeisiin entistä nopeammin ja tehokkaammin. Windows Server 202 uudet ominaisuudet kattavat tehokkaat virtualisointiratkaisut ja nykyaikaista työn tekemistä tukevat palvelut. Versio Ominaisuuksien vertailu Rajoittamaton määrä Windows Server -virtuaalikoneita Kaikki tekniset ominaisuudet Kaksi virtuaalista Windows Server -virtuaalikonetta Kaikki tekniset ominaisuudet 2 suoritinta Rajoitetut ominaisuudet Käyttöoikeusmalli Suoritin + CAL** Suoritin + CAL** Palvelin 25 käyttäjän rajoitus Hinta $4,809 $882 $425 Version yleiskatsaus suoritin Rajoitetut ominaisuudet Palvelin 5 käyttäjän rajoitus Vain OEM Windows Server 202:n tuotevalikoimaa on virtaviivaistettu ja yksinkertaistettu, jotta asiakkaiden on helppo valita tarpeitaan vastaava versio. -versio tehokkaasti virtualisoituja yksityisiä pilviympäristöjä varten -versio virtualisoimattomia tai vain kevyesti virtualisoituja ympäristöjä varten -versio kasvuyrityksille, joissa enintään 25 käyttäjää käyttää enintään kahden suorittimen palvelimia -versio kasvuyrityksille, joissa enintään 5 käyttäjää käyttää yhden suorittimen palvelimia * Avoin arvioitu vähittäismyyntihinta ilman tasoja. (Pyydä tarkemmat hintatiedot Microsoftjälleenmyyjältäsi. Microsoft ei määritä hintoja tai maksuehtoja jälleenmyyjien kautta hankituille käyttöoikeuksille.) ** CAL-käyttöoikeudet edellytetään kaikilta käyttäjiltä tai laitteilta, jotka käyttävät palvelinta. Käyttöoikeuksien yleiskatsaus Windows Server ja Windows Server 202 -versioiden paketointi- ja käyttöoikeusrakennetta on yksinkertaistettu, jotta niiden ostaminen ja hallinta olisi entistä helpompaa. Kahden version ero on pelkästään virtualisointioikeuksissa: kaksi virtuaalista käyttöjärejstelmäympäristöä versiossa ja rajaton määrä virtuaalisia käyttöjärjestelmäympäristöjä -versiossa.

2 Käyttöoikeus kattaa kahden suorittimen lisenssin, hankkimalla - tai -versioiden lisenssejä lisää palvelinlaitteistolle katetaan sekä tarvittava määrä virtuaalisia Windows Server -ympäristöjä tai riittävä määrä palvelimessa olevia suorittimia. Windows Server 202 -versio ja Windows Server 202 -versio säilyvät muuttumattomina. Käyttöoikeusesimerkkejä Yksi yhden suorittimen virtualisoimaton palvelin Yksi neljän suorittimen virtualisoimaton palvelin Tarvittavat -käyttöoikeudet Tarvittavat -käyttöoikeudet 2 2 Palvelinperustainen käyttöoikeusmalli: on yhden suorittimen palvelimia ja joko yhden tai kahden suorittimen palvelimia varten. Käyttö ei edellytä CAL-käyttöoikeuksia. sisältää käyttöoikeudet 5 käyttäjätilille ja 25 käyttäjätilille. CAL-käyttöoikeus (Client Access License) Windows Server - ja -versiot edellyttävät edelleen Windows Serverin CAL-käyttöoikeuksia kaikilta palvelimia käyttäviltä käyttäjiltä ja/tai laitteilta. Tietyt lisätoiminnot ja erityistoiminnot edellyttävät edelleen CAL-lisäkäyttöoikeuksien ostamista. Nämä ovat CAL-käyttöoikeuksia, jotka tarvitaan Windows Serverin CAL-käyttöoikeuden lisäksi toimintojen, kuten etätyöpöytäpalvelujen tai sisältöoikeuksien ja tiedostojen suojausta tarjoavan AD RMS -palvelujen, käyttämistä varten. Huomautus: sinulla on oltava Windows Server 202:n CAL-käyttöoikeus, jotta voit käyttää Windows Server 202 -palvelinympäristöjä. Yksi kahden suorittimen palvelin, jossa on kolme virtuaalista käyttöjärjestelmäympäristöä Yksi kahden suorittimen palvelin, jossa on 2 virtuaalista käyttöjärjestelmäympäristöä Siirtyminen uuteen käyttöoikeusmalliin Nykyinen käyttöoikeus 2 6 Jos nykyisissä Windows Server -käyttöoikeuksissasi on Software Assurance -kattavuus silloin, saat seuraavat Windows Server 202 -versiot käyttöösi. Muuntosuhde Uudet käyttöoikeudet 2: Enterprise :2 : - ja versioiden käyttöoikeuksien määrän määrittäminen Kukin käyttöoikeus kattaa enintään kaksi fyysistä suoritinta yhdessä palvelinlaitteistossa. Kutakin palvelinta varten tarvittava käyttöoikeuksien vähimmäismäärä määräytyy fyysisten suoritinten määrän mukaan. -versiossa voit lisätä lisensoitujen Windows Server -virtuaalikoneiden määrää määrittämällä palvelimelle lisäkäyttöoikeuksia (kaksi virtuaalista ympäristöä lisää käyttöoikeutta kohden). SBS : Web Server 2: 2,4 Windows HPC Server Suite : 2,3 Windows Server 202 kattaa enintään kaksi suoritinta käyttöoikeutta kohden, kun taas Windows Server 2008 R2 kattaa vain yhden suorittimen käyttöoikeutta kohden. 2 Edun ansiosta saat lisää yhden Windows Server 202 -version, jota voit käyttää samalla kun nykyiset Windows Server HPC-, Microsoft HPC Pack Enterprise- tai Web Server -käyttöoikeutesi pysyvät voimassa. 3 Window Server HPC -versio ja Microsoft HPC Pack Enterprise saavat suhteen 2: verrattuna Windows Server 202 -versioon. 4 Näissä eduissa asianmukaisia käyttöoikeuksia määritettäessä luvut pyöristetään ylöspäin lähimpään kokonaislukuun.

3 Siirtyminen suoritinperustaiseen käyttöoikeuteen Jos sinulla on palvelinperustaiset käyttöoikeudet, joihin kuuluu Software Assurance -ylläpito, voit olla oikeutettu saamaan lisäkäyttöoikeusetuja seuraavan prosessin avulla, jotta käyttöoikeuksien kattavuus säilyy täydellisenä Windows Server 202:een siirtymisen aikana. Suorita ennen sopimuksen uudistamista oma kartoitus, jossa dokumentoit kaikki kahdeksan suorittimen palvelimet, joissa on käytössä Windows Server Enterprise -versio (oikeutettuja saamaan kaksi ylimääräistä Windows Server 202 -version käyttöoikeutta), ja neljän suorittimen palvelimet, joissa on käytössä joko Windows Server - tai Windows Server HPC -versio (oikeutettuja saamaan yhden ylimääräisen Windows Server 202 -version käyttöoikeuden). Tämä oma kartoitus tulisi suorittaa käyttämällä MAPtyökalua (Microsoft Assessment and Planning Toolkit tai muuta inventaariotyökalua, jotta saadaan tarkka, aikaleimalla varustettu inventaario Windows Server -asennuksiin liittyvistä laitteista. Tämä dokumentaatio on todisteena käyttöoikeuksista mahdollisia tavallisen siirtymäedun lisäksi tulevia lisäkäyttöoikeusetuja varten. Jos jätät oman kartoituksen suorittamatta, saat käyttöoikeudet kyseessä olevaa versiota varten tavallisen Windows Server 202 -siirtymämallin mukaisesti. Windows Server 202: n käyttöönoton suunnitteleminen Jos suunnittelet Windows Server 202:n käyttöönottoa, ota huomioon seuraavat asiat: Valitse Windows Server 202 -versio virtualisointitarpeidesi ja version ominaisuuksien perusteella: -versio pitkälle virtualisoituja yksityisiä pilviympäristöjä varten -versio virtualisoimattomia tai vain vähän virtualisoituja ympäristöjä varten -versio kasvuyrityksille, joissa enintään 25 käyttäjää käyttää enintään kahden suorittimen palvelimia -versio kasvuyrityksille, joissa enintään 5 käyttäjää ostaa yhden suorittimen palvelimia OEM-kumppaneilta. Software Assurance -ylläpidon uusiminen on paras keino suojata investoinnit ja saada käyttöön uudet versiot. Lisäksi se sisältää käyttöönoton suunnittelupalvelut ja teknisen tuen. Microsoftin Enrollment for Core Infrastructure (ECI) on edelleen edullisin ratkaisu yksityisten pilvipalvelujen ja järjestelmäkeskusten hallintaan. Core CAL Suite ja Enterprise CAL Suite ovat edelleen kustannustehokkain tapa hankkia Windows Serverin CAL-käyttöoikeudet Windows Server 202:n - ja -versioiden käyttöä varten.

4 Liite Palvelinrooli Versiovertailu käyttöjärjestelmäympäristöjen osalta AD Lightweight Directory Services AD RMS Suoritettavat käyttöjärjestelmäympäristöt voivat olla joko fyysisessä käyttöjärjestelmäympäristössä (POSE) tai virtuaalikäyttöjärjestelmäympäristössä (VOSE). Sovelluspalvelin DHCP-palvelin DNS-palvelin Versio Suoritettavat käyttöjärjestelmäympäristöt fyysisessä laittessa (POSE) Suoritettavat käyttöjärjestelmät virtuaalisessa ympäristössä (VOSE) Faksipalvelin Tiedostopalvelut Hyper-V Unlimited * 2 Verkkokäytäntöja pääsynhallintapalvelut 2 2 ** ** 0 * Kun asiakkaalla on suoritettavana kaikki sallitut käyttöjärjestelmäympäristöt, fyysistä esiintymää voi käyttää vain virtuaalisten ympäristöjen hallintaan ja palveluita varten. Tietoja käyttöoikeuksista virtuaaliympäristöissä on Microsoftin volyymikäyttöoikeustietojen asiakirjassa: Microsoft Server -tuotteiden käyttöoikeudet virtuaaliympäristöissä -julkaisu osoitteessa ** -versio voidaan suorittaa joko fyysisessä tai virtuaalisessa käyttöjärjestelmäympäristössä tai. Tulostus- ja asiakirjapalvelut Etätyöpöytäpalvelut UDDI-palvelut WWW-palvelut Windowsin käyttöönottopalvelut 3 Versiovertailu palvelinroolien perusteella Windows Server Update Services (WSUS) Täydellinen Osittainen/rajoitettu Seuraavassa on yhteenveto tärkeimmistä palvelinrooleista version mukaan. Automaattisesti asennettu/määritetty Ei käytettävissä AD = Active Directory RMS = Rights Management Service (oikeuksien hallintapalvelu) DNS = Domain Name System (toimialueen nimijärjestelmä) Palvelinrooli Rajoitettu varmenteiden myöntäjien luomiseen. Muita Active Directory -varmennepalvelujen ominaisuuksia (verkkolaitteen rekisteröintipalvelut, onlinevastaajapalvelu) ei ole. Lisätietoja on ADCS-roolin ohjeissa TechNetissä. 2 Rajoitettu 50 RRAS-yhteyteen ja kymmeneen IAS-yhteyteen. AD-varmennepalvelut 3 Rajoitettu 20 etätyöpöytäpalveluyhteyteen. 4 Jos ADDS-rooli on asennettu, tämän on oltava toimialuepuuryhmän ja toimialueen juuri. AD-toimialueen palvelut 4 AD-federointipalvelut

5 Versiovertailu ominaisuuksien perusteella Kanavat Versioiden saatavuus vaihtelee kanavan mukaan. Seuraavassa on yhteenveto tärkeimmistä palvelimien ominaisuuksista. Ominaisuus Versio OEM Volyymikäyttöoikeudet Vähittäiskauppa Palveluntarjoajan käyttöoikeussopimus Active Directory -oikeuksien hallintapalvelut BranchCache-sisältöpalvelin Hallittu BranchCache-palvelin Suorakäyttö Hyper-V Internet Information Services 7.5 Verkonsuojaustekniikat (NAP) Etätyöpöytäpalvelut 2 Server Core Palvelinten hallinta Windowsin käyttöönottopalvelut Windows PowerShell Edellyttää lisäävää AD RMS:n CAL-käyttöoikeutta. 2 Edellyttää lisäävää RDS:n CAL-käyttöoikeutta.

6 Tuotetiedot lyhyesti WS 202 WS 202 WS 202 WS 202 Kohdeasiakkaat Edullinen yleiskäyttöinen palvelin pk-yrityksille tai sivutoimipisteille Kasvuyrityksiä varten valmiiksi määritetyt yhteydet pilvipalveluihin Kevyessti virtualisoiduille tai virtualisoimattomille ympäristöille Pitkälle virtualisoiduille yksityis- tai hybridi-pilvipalveluympäristöille Helppo käyttö ja hallinta Tietojen suojaus: sisäinen palvelimen ja asiakkaan järjestelmäpalautus Täydet Windows Server -toiminnot kahdella virtuaaliesiintymällä, sisältäen: Täydet Hyper-V-toiminnot Täydet Windows Server -toiminnot rajoittamattomalla määrällä virtuaaliesiintymiä, sisältäen: Täydet Hyper-V-toiminnot Ominaisuudet Windows Serverin perustoiminnot Käyttö kaikkialta: helppo etäkäyttö Palvelimen ja asiakkaiden kunnon valvonta Windows Server Update Services (WSUS) Etätyöpöytäpalvelut Server Core -asennuksen tuki Windows Server Update Services (WSUS) Etätyöpöytäpalvelut Server Core -asennuksen tuki Laajennettavuus ja päivitettävyys Klusterointi Klusterointi Kuormituksen joustavuus: yksinkertainen polku pilvipalveluihin Verkkokäytännöt ja Access Services Verkkokäytännöt ja Access Services Palvelimen käyttöoikeusmalli Palvelinkohtainen Palvelinkohtainen Suoritinkohtainen, 2 suoritinta käyttöoikeutta kohden Suoritinkohtainen, 2 suoritinta käyttöoikeutta kohden Asiakkaan käyttöoikeusmalli Enintään 5 käyttäjää, sisältyy palvelinkäyttöoikeuteen 25 käyttäjää, enintään 50 laitetta, sisältyy palvelinkäyttöoikeuteen Tarvitaan käyttäjän tai laitteen CAL-käyttöoikeudet, palvelimen mukana ei toimiteta CAL-käyttöoikeuksia Tarvitaan käyttäjän tai laitteen CAL-käyttöoikeudet, palvelimen mukana ei toimiteta CAL-käyttöoikeuksia Suoritintuki Enintään suoritinvastake Enintään 2 suoritinvastaketta Enintään 640 loogista suoritinta Enintään 640 loogista suoritinta Muistituki Enintään 32 GB Vähintään 2 GB Enintään 64 GB Enintään 4 TB Enintään 4 TB Virtualisointi Ei Voidaan suorittaa virtuaaliympäristössä, mutta ei voi toimia isäntänä muille virtuaalikoneille Kyllä, 2 virtuaalikoneeseen asti käyttöoikeutta kohden Kyllä, virtuaalikoneiden määrää ei ole rajoitettu Myyntikanavat Vain paketissa uusien palvelinlaitteistojen kanssa kansainvälisiltä toimittajilta OEM-kumppanit, vähittäismyynti, SPLA ja volyymikäyttöoikeudet OEM-kumppanit, vähittäismyynti, SPLA ja volyymikäyttöoikeudet OEM-kumppanit, SPLA ja volyymikäyttöoikeudet 202 Microsoft Corporation. All Rights Reserved. This document is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, IN THIS SUMMARY.

SQL Server lisensointi

SQL Server lisensointi -lisensointi Julkaistu: 3.11.2011 Tekijänoikeudet Tämä asiakirja on laadittu ennen tuotteen valmistumista. Tämän vuoksi Microsoft ei voi taata, että kaikki tässä esitetyt tiedot vastaavat täsmällisesti

Lisätiedot

Forrester: tietohallinnon prioriteetit

Forrester: tietohallinnon prioriteetit Forrester: tietohallinnon prioriteetit Kustannusten hallinta Tuottavuuden kasvattaminen Turvallisuuden parantaminen Forrester: tietohallinnon prioriteetit Liiketoiminnan tärkeimmät tehtävät Kustannusten

Lisätiedot

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa!

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Onregon DPS-työpajat ovat Microsoft Enterprise Agreement asiakkaille sopivia työpajoja, joiden maksamiseen voi

Lisätiedot

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta.

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Windows Server mikä ratkaisu on sinulle paras? Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan!

Lisätiedot

Aseta tavoite korkealle Suuntaa pilveen HP Reseller Option Kit -sarja

Aseta tavoite korkealle Suuntaa pilveen HP Reseller Option Kit -sarja 1 Aseta tavoite korkealle Suuntaa pilveen HP Reseller Option Kit -sarja Koe pilviratkaisujen tehokkuus ja suorituskyky Yritykset etsivät tänä päivänä muutakin kuin virtualisointia ne haluavat hyödyntää

Lisätiedot

Mahdollisuudet liiketoimintakapasiteetin kasvuun

Mahdollisuudet liiketoimintakapasiteetin kasvuun Microsoft Windows Small Business Server 2008 Standard ja Premium Microsoft Windows Small Business Server 2008 Client Access License (CAL) Suite Microsoft Windows Small Business Server 2008 Premium Client

Lisätiedot

Backup Exec 3600 Appliance

Backup Exec 3600 Appliance Backup Exec 3600 Appliance Markku A Suistola Principal Presales Consultant Parempaa varmistusta kaikille! Ohjelmisto Appliance Pilvi Virtuaalisen ja fyysisen ympäristön suojaus 2 Perinteinen ratkaisu usein

Lisätiedot

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013 Virtualisointi Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) SISÄLLYSLUETTELO Virtualisointi... 2 Virtualisointiohjelmia... 2 Virtualisointitapoja... 2 Verkkovirtualisointi... 2 Pertti Pennanen DOKUMENTTI 2 (5) Virtualisointi

Lisätiedot

Konesali ilman rajoja Kongressi A 5.3.2013

Konesali ilman rajoja Kongressi A 5.3.2013 Konesali ilman rajoja Kongressi A 5.3.2013 t SC Orchestrator 2012 SP1 Harri Puupponen 5.3.2013 t 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved. Sisältö Yleistä Arkkitehtuuri Uudet ominaisuudet Demoja

Lisätiedot

helppokäyttöisen, tehtäväperustaisen hallintaliittymän. Se myös parantaa sivustojen yhteishallintaa, ja mukana on tietoturvaparannuksia sekä

helppokäyttöisen, tehtäväperustaisen hallintaliittymän. Se myös parantaa sivustojen yhteishallintaa, ja mukana on tietoturvaparannuksia sekä Microsoft, Standard, Enterprise ja Datacenter Edition Microsoft for Itanium-Based Systems Microsoft Web Server Microsoft Hyper-V Microsoft Client Access License Microsoft Microsoft Terminal Services Client

Lisätiedot

Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan

Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan Aram Abdulla Hassan Windows Server 2012 asentaminen ja käyttö 1 Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan Hyper-V ohjelma. Riipu minkälaista Serveria yritämme

Lisätiedot

Windows Phone 7.5 erilainen ja fiksu älypuhelin. Vesa-Matti Paananen Liiketoimintajohtaja, Windows Phone Microsoft Oy vesku@microsoft.

Windows Phone 7.5 erilainen ja fiksu älypuhelin. Vesa-Matti Paananen Liiketoimintajohtaja, Windows Phone Microsoft Oy vesku@microsoft. Windows Phone 7.5 erilainen ja fiksu älypuhelin Vesa-Matti Paananen Liiketoimintajohtaja, Windows Phone Microsoft Oy vesku@microsoft.com Agenda 29.11.2011 Microsoftin strategia pähkinän kuoressa Kuluttajat

Lisätiedot

Juha Karppinen juha.karppinen@microsoft.com liiketoimintajohta palvelinohjelmistot Microsoft Oy. Millaisiin ratkaisuihin pilvipalvelut soveltuvat?

Juha Karppinen juha.karppinen@microsoft.com liiketoimintajohta palvelinohjelmistot Microsoft Oy. Millaisiin ratkaisuihin pilvipalvelut soveltuvat? Juha Karppinen juha.karppinen@microsoft.com liiketoimintajohta palvelinohjelmistot Microsoft Oy Millaisiin ratkaisuihin pilvipalvelut soveltuvat? Esityksen sisältö Minkä tyyppisiä pilvipalveluita on tarjolla

Lisätiedot

Luottamuksellinen viestintä. Kimmo Bergius Tietoturvajohtaja Microsoft Oy kimmo.bergius@microsoft.com

Luottamuksellinen viestintä. Kimmo Bergius Tietoturvajohtaja Microsoft Oy kimmo.bergius@microsoft.com Luottamuksellinen viestintä Kimmo Bergius Tietoturvajohtaja Microsoft Oy kimmo.bergius@microsoft.com Joustava ja luotettava Jatkuva käytettävyys Yksinkertaistettu hallinta Joustava käyttöönotto Käytettävyys

Lisätiedot

Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin

Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin SECURITY FOR VIRTUAL AND CLOUD ENVIRONMENTS Suojaus vai suorituskyky? Virtuaalikoneiden määrä ylitti fyysisten koneiden määrän jo vuonna 2009. Tällä

Lisätiedot

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä?

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Se edullisempi tietokanta Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Rasmus Johansson rasmus.johansson@microsoft.com Ratkaisumyyntipäällikkö (Sovellusalusta) Microsoft Oy Miten

Lisätiedot

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus)

1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) 1. päivä ip Windows 2003 Server ja vista (toteutus) Olette pomosi kanssa tarkastaneet asiakkaan tekemän ja sinun korjaaman suunnitelman ja tehneet oman versionsa siitä. Noudata siis tätä tekemäänne uutta

Lisätiedot

Directory Information Tree

Directory Information Tree IP-osoite / Host taulu, jossa neljä 8 bit lukua esim. 192.168.0.10/24, unix, linux, windows windows\system32\drivers\etc DNS (Domain Name System), muuttaa verkkotunnuksen IPosoitteeksi. X.500 perustuu

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TEHTÄVÄ 2: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM keskitetyn tietoturva hallintaohjelmiston asennus, sekä vaadittavien palveluiden/roolien käyttöönottaminen

Lisätiedot

HiQ Finland Älypuhelinsovellusten käyttäjälähtöisen kehityksen tukeminen

HiQ Finland Älypuhelinsovellusten käyttäjälähtöisen kehityksen tukeminen HiQ Finland Älypuhelinsovellusten käyttäjälähtöisen kehityksen tukeminen HiQ otti käyttöön Lenovon ja Nutanixin hyperkonvergenssiratkaisun tarjotakseen kehittäjille resurssit uusien ja mielenkiintoisten

Lisätiedot

Ympäristöystävällinen IT

Ympäristöystävällinen IT Ympäristöystävällinen IT TTL 3.4.2008 VMware - Energian säästöä palvelinten virtualisoinnilla Keijo Niemistö Myyntijohtaja VMware Finland Esityksen sisältö Mistä virtualisoinnissa on kysymys? Virtualisoinnin

Lisätiedot

Parempaa varmistusta kaikille!

Parempaa varmistusta kaikille! Parempaa varmistusta kaikille! Backup Exec 2012 Markku Suistola Principal Presales Consultant 1 3 Maailma on muuttunut ja Symantec sen mukana... 5 vuotta sitten Virtualisointia ei juuri käytetty, nykyisin

Lisätiedot

Juha Karppinen juha.karppinen@microsoft.com liiketoimintajohta palvelinohjelmistot Microsoft Oy. Millaisiin ratkaisuihin pilvipalvelut soveltuvat?

Juha Karppinen juha.karppinen@microsoft.com liiketoimintajohta palvelinohjelmistot Microsoft Oy. Millaisiin ratkaisuihin pilvipalvelut soveltuvat? Juha Karppinen juha.karppinen@microsoft.com liiketoimintajohta palvelinohjelmistot Microsoft Oy Millaisiin ratkaisuihin pilvipalvelut soveltuvat? Esityksen sisältö Pilvipalveluiden käyttökohteita Mitä

Lisätiedot

SQL Server 2008 asennus

SQL Server 2008 asennus SQL Server 2008 asennus 1. Yleistä... 3 2. Edellytykset... 3 3. SQL Server 2008 Express asennus... 4 4. Yhteystiedot... 6 2/6 1. YLEISTÄ Tässä ohjeessa käydään vaiheittain Microsoft SQL Server 2008 tietokantaohjelmiston

Lisätiedot

Terveydenhuollon Atk-päivät 2009

Terveydenhuollon Atk-päivät 2009 Terveydenhuollon Atk-päivät 2009 26. 27.5.2009, Jyväskylä Mika Kolhinoja Teknologiakonsultti Citrix CCA, Citrix CCEA, Citrix CCSP, Microsoft MCP, Microsoft MCSA, Microsoft MCSE, Microsoft MCTS, Microsoft

Lisätiedot

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 1 Agenda Triuvare lyhyesti Muutama käytännön esimerkki Microsoftin BPOS-palvelun käytöstä Palvelun käyttöönotto, ylläpito ja tuki mitä käytännössä

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

1 (5) VUOKRALISENSSIN KÄYTTÖÖNOTTO JA PILVIPISTEET AUTODESK ACCOUNTISSA. Milloin vuokra-aika alkaa?

1 (5) VUOKRALISENSSIN KÄYTTÖÖNOTTO JA PILVIPISTEET AUTODESK ACCOUNTISSA. Milloin vuokra-aika alkaa? 1 (5) VUOKRALISENSSIN KÄYTTÖÖNOTTO JA PILVIPISTEET AUTODESK ACCOUNTISSA Milloin vuokra-aika alkaa? Vuokra-aika alkaa sinä päivänä, kun saat Autodeskilta tilausvahvistuksen sähköpostilla. Mitä tarkoittaa

Lisätiedot

Työpöytävirtualisointi

Työpöytävirtualisointi Työpöytävirtualisointi VMware View LIPO - SAMK Liiketoiminta ja kulttuuri Pori Liiketalouden, matkailun, tietojenkäsittelyn, viestinnän ja yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusta. Käyttäjiä noin

Lisätiedot

Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille

Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille Windows Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille

Lisätiedot

-Yhdistetty viestintä osana uutta tehokkuutta. Petri Palmén Järjestelmäarkkitehti

-Yhdistetty viestintä osana uutta tehokkuutta. Petri Palmén Järjestelmäarkkitehti Pilvi vai oma? -Yhdistetty viestintä osana uutta tehokkuutta Petri Palmén Järjestelmäarkkitehti Agenda Yhdistetty viestintä Palveluiden tuottaminen Palvelua pilvestä? BPOS tänään Online-palvelut tulevaisuudessa

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO HARJOITUS: asennus ja konfigurointi TVAT-141 Windows Server 2008 Trial (120 days) Active Directory, AD Domain Name System, DNS Dynamic Host Configuration Protocol,

Lisätiedot

Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Manager 2007. Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS

Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Manager 2007. Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS IT Education Center Agenda Yleistä työasemien hallinnasta Työasemien hallinta

Lisätiedot

Office 2013 ja SQL Server 2012 SP1 uudet BI toiminnallisuudet Marko Somppi/Invenco Oy

Office 2013 ja SQL Server 2012 SP1 uudet BI toiminnallisuudet Marko Somppi/Invenco Oy t Office 2013 ja SQL Server 2012 SP1 uudet BI toiminnallisuudet Marko Somppi/Invenco Oy Agenda 1. Office Excel 2013 2. SharePoint 2013 3. SQL Server 2012 SP1 4. SharePoint 2013 BI-arkkitehtuuri 5. Kunta-analyysi

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Toukokuu 2012 1 (14) Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Asennusohje Toukokuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo 1. Vaatimukset palvelimelle... 3 1.1..NET Framework 4.0... 3 1.2. Palvelimen Internet

Lisätiedot

Tavallisimmat kysymykset

Tavallisimmat kysymykset Autodesk Design- ja Creation Suite -paketit Tavallisimmat kysymykset Tässä dokumentissa on vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin Design- ja Creation Suite -pakettien myynnin loppumisesta. 24.5.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Turvaa vihdoin hallitusti sähköpostit, asiakas- ja kumppaniviestintä sekä tietosisällöt

Turvaa vihdoin hallitusti sähköpostit, asiakas- ja kumppaniviestintä sekä tietosisällöt Turvaa vihdoin hallitusti sähköpostit, asiakas- ja kumppaniviestintä sekä tietosisällöt Petri Ala-Annala Senior Principal, CISM, CISA, CISSP-ISSAP Hallittu informaation suojaus PGP-salausalustalla 1 Puolessa

Lisätiedot

Käyttöjärjestelmät. 1pJÄKÄ1 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN HALLINTA, 12 OSP

Käyttöjärjestelmät. 1pJÄKÄ1 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN HALLINTA, 12 OSP TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA OSAAMISTARJOTIN 8.1. 31.7.2019 27.12.2018 1 Sisällys Käyttöjärjestelmät 1pJÄKÄ1... 2 käyttöjärjestelmän hallinta, 12 osp... 2 Atk-hankinnat 1pJÄKÄ3... 3 atk-hankintaprosessi,

Lisätiedot

Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa. Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto

Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa. Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto Esityksen kulku Esittely ja taustaa Virtualisoinnin vaiheet ja käyttöhuomiot Laitteistot ja yhteenveto Kankaanpää: 12 136 asukasta

Lisätiedot

SQL SERVER 2012 PARALLEL DATA WAREHOUSE APPLIANCE

SQL SERVER 2012 PARALLEL DATA WAREHOUSE APPLIANCE SQL SERVER 2012 PARALLEL DATA WAREHOUSE APPLIANCE Toukokuu, 2013 Pekka Pykäläinen Tuote- ja ratkaisupäällikkö Application Platform Microsoft HYÖDYNNÄ KAIKKI KÄYTETTÄVISSÄ OLEVA TIETO NEW WORLD OF DATA

Lisätiedot

HELPPOUDEN VOIMA. Business Suite

HELPPOUDEN VOIMA. Business Suite HELPPOUDEN VOIMA Business Suite UHKA ON TODELLINEN Online-uhkat ovat todellinen yrityksiä haittaava ongelma yrityksen toimialasta riippumatta. Jos sinulla on tietoja tai rahaa, voit joutua kohteeksi. Tietoturvatapausten

Lisätiedot

ZENworks Application Virtualization 11

ZENworks Application Virtualization 11 ZENworks Application Virtualization 11 ZENworks / perinteinen asennus ZENworks virtualisointi Ei erillistä asennusta Ei vaadita erilisiä oikeuksia Oletusasetukset mukana Eri versiot samanaikaisesti Sama

Lisätiedot

Miten hakea tehoa ja kustannussäästöjä infrastruktuuria optimoimalla. Teemu Salmenkivi, teknologianeuvonantaja Teemu.salmenkivi@microsoft.

Miten hakea tehoa ja kustannussäästöjä infrastruktuuria optimoimalla. Teemu Salmenkivi, teknologianeuvonantaja Teemu.salmenkivi@microsoft. Miten hakea tehoa ja kustannussäästöjä infrastruktuuria optimoimalla Teemu Salmenkivi, teknologianeuvonantaja Teemu.salmenkivi@microsoft.com Infrastruktuurin kehittämisen ja hallinnan haasteet kasvavat

Lisätiedot

Taitaja 2015 Windows finaalitehtävä

Taitaja 2015 Windows finaalitehtävä Taitaja 2015 Windows finaalitehtävä Tehtäväkuvaus Tehtävänäsi on siirtää, asentaa ja määritellä yrityksen Windows -ratkaisuihin perustuva IT-ympäristö. Käytä salasanaa Qwerty123, jos muuta ei ole pyydetty.

Lisätiedot

PONNISTUS. Microsoft sai vihdoin windows-palvelinkäyttöjärjestelmänsä uuden version valmiiksi. Hyvää kannatti odottaa.

PONNISTUS. Microsoft sai vihdoin windows-palvelinkäyttöjärjestelmänsä uuden version valmiiksi. Hyvää kannatti odottaa. KÄYTTÖJÄRJESTELMÄT Windows Server 2008 Viiden vuoden PONNISTUS Microsoft sai vihdoin windows-palvelinkäyttöjärjestelmänsä uuden version valmiiksi. Hyvää kannatti odottaa. TEKSTI: KIMMO ROUSKU Windows Server

Lisätiedot

Windows Server 2008 R2, tietojen päivitys

Windows Server 2008 R2, tietojen päivitys Windows Server 2008 R2, tietojen päivitys Tausta / Lisätiedot Windows Server 2008 ja 2008 R2 tuovat mukanaan sekä lukuisia uudistuksia että myös kokonaan uusia tekniikoita ja palveluita. Näiden uudistuksien

Lisätiedot

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat?

Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Pilvipalvelut - Mistä on kyse ja mitä hyötyä ne tuovat? Suurin osa kaikista uusista it-sovelluksista ja -ohjelmistoista toteutetaan pilvipalveluna.

Lisätiedot

Uutta Remote Support Platform 3.0 -versiossa

Uutta Remote Support Platform 3.0 -versiossa Uutta Remote Support Platform for SAP Business One Asiakirjaversio: 1.0 2012-10-08 Kaikki maat Typografiset merkintätavat Kirjasintyyli Esimerkki Näytöstä lainatut sanat tai merkit. Näitä ovat kenttien

Lisätiedot

Kill XP. Petri Paavola MVP 5.3.2013

Kill XP. Petri Paavola MVP 5.3.2013 Kill XP Petri Paavola MVP 5.3.2013 Agenda XP-tuki loppumassa Mitä pitäisi tehdä? Mihin pitäisi mennä? Miten maaliin päästään? Vinkki, josta varmasti kaikille hyötyä! Aihealueita: Windows 7, Windows 8,

Lisätiedot

Yleistä tietoa Windows tehtävästä

Yleistä tietoa Windows tehtävästä Yleistä tietoa Windows tehtävästä Tehtävänäsi on asentaa ja konfiguroida yrityksen Windows ratkaisuihin perustuva ITympäristö. Käytä salasanana Qwerty123, jos ei ole muuta pyydetty. Käytössäsi on Hyper-V

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 4: Microsoft Windows Deployment Services asennus ja hallinta

TEHTÄVÄ 4: Microsoft Windows Deployment Services asennus ja hallinta TEHTÄVÄ 4: Microsoft Windows Deployment Services asennus ja hallinta Windows Deployment Services, WDS Käyttöjärjestelmän asennus työasemalle Dynamic Host Configuration Protocol, DHCP * Domain Name System,

Lisätiedot

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011 WEIKKA Asennus opas Hannu-Matti Lemettinen WEIKKA OHJELMAN ASENNUS Weikka ohjelman asennuksessa tarvitaan kaksi tiedostoa. Setup.exe sekä Weikka.msi tiedostot. Asennus käynnistetään suorittamalla (kaksoisnapsautus)

Lisätiedot

Microsoftin ja VMwaren pilviteknologiaratkaisujen vertailu. Virtualisointi

Microsoftin ja VMwaren pilviteknologiaratkaisujen vertailu. Virtualisointi Microsoftin ja VMwaren pilviteknologiaratkaisujen vertailu Virtualisointi Johdanto Yrityksen on tehtävä useita valintoja arvioidessaan, kuinka se pilviteknologiaa käyttämällä voisi kehittää liiketoimintaa

Lisätiedot

MICROSOFT-OHJELMISTON KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN EHDOT MICROSOFT CRM 3.0 PROFESSIONAL

MICROSOFT-OHJELMISTON KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN EHDOT MICROSOFT CRM 3.0 PROFESSIONAL MICROSOFT-OHJELMISTON KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN EHDOT MICROSOFT CRM 3.0 PROFESSIONAL Nämä käyttöoikeussopimuksen ehdot ovat sopimus asiakkaan ja Microsoft Corporationin (tai asiakkaan sijaintipaikan mukaan

Lisätiedot

10:30 Tauko. 12:00 Lopetus. Yhteistyössä:

10:30 Tauko. 12:00 Lopetus. Yhteistyössä: Pilviteknologiat työasemaympäristössä Microsoft ja Citrix yhdessä Ohjelma 08:30 Aamupala ja ilmoittautuminen 09:00 Virtualisointia työpöydällä vai työpöytien virtualisointia? 10:00 Optimoitu, virtualisoitu

Lisätiedot

Autodesk Lisenssitiedosto Autodesk, Inc.

Autodesk Lisenssitiedosto Autodesk, Inc. Autodesk Lisenssitiedosto 2014 Autodesk, Inc. Lisenssitiedosto Lisenssitiedosto on tekstitiedosto, mikä sallii verkkolisenssin käytön tietyllä palvelimen laitteistolla. Lisenssitiedosto sisältää tietoa

Lisätiedot

Cisco Unified Computing System -ratkaisun hyödyt EMC- ja VMwareympäristöissä

Cisco Unified Computing System -ratkaisun hyödyt EMC- ja VMwareympäristöissä Cisco Unified Computing System -ratkaisun hyödyt EMC- ja VMwareympäristöissä EMC Forum 22.10.2009 Lauri Toropainen ltoropai@cisco.com 2009 Cisco Systems, Inc. All rights reserved. 1 ICT-infrastruktuuriin

Lisätiedot

MagiCAD 2020 Toimintaympäristö ja yhteensopivuus. MagiCAD Revitille ja AutoCADille

MagiCAD 2020 Toimintaympäristö ja yhteensopivuus. MagiCAD Revitille ja AutoCADille MagiCAD 2020 Toimintaympäristö ja yhteensopivuus MagiCAD Revitille ja AutoCADille 2 (5) MagiCAD AutoCADille MagiCAD 2020 (AutoCAD), kehittänyt MagiCAD Group Sovellukset: Ventilation, Piping, Electrical,

Lisätiedot

Kuluttajapalvelun rakentaminen. Omegawave Mikko Heilimo

Kuluttajapalvelun rakentaminen. Omegawave Mikko Heilimo t Kuluttajapalvelun rakentaminen Omegawave Mikko Heilimo Agenda Omegawave lyhyesti Régis Laurent Director of Operations, Global Knowledge Competencies include: Gold Learning Silver System Management Mitä

Lisätiedot

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki TARJOUS 70214 06.03.2014 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Anu Soukki PL 2205 00099 Helsingin kaupunki anu.soukki@hel.fi eero.saarinen@hel.fi tea.tikkanen@hel.fi

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Toukokuu 2014 1 (11) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Päivitysohje Toukokuu 2014 2 (11) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku...

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1 Marraskuu 2014 1 (22) Tekniset vaatimukset Marraskuu 2014 2 (22) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Sami Vanhakangas WINDOWS SERVER 2008 R2 MIGRAATIO

Sami Vanhakangas WINDOWS SERVER 2008 R2 MIGRAATIO Sami Vanhakangas WINDOWS SERVER 2008 R2 MIGRAATIO WINDOWS SERVER 2008 R2 MIGRAATIO Sami Vanhakangas Opinnäytetyö Kevät 2013 Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Oulun seudun ammattikorkeakoulu TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Selvitysraportti. MySQL serverin asennus Windows ympäristöön

Selvitysraportti. MySQL serverin asennus Windows ympäristöön Selvitysraportti MySQL serverin asennus Windows ympäristöön IIO30200 / Jouni Huotari Arto Sorsa / F3900 CREATIVE COMMONS LISENSOITU http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/1.0/fi/ 26.4.2010 1 SISÄLTÖ

Lisätiedot

Laajenna yksinkertaistamalla Hyper-V

Laajenna yksinkertaistamalla Hyper-V Laajenna yksinkertaistamalla Hyper-V Sami Laine TechNet 110 Sami Laine MCT, MCITP, MCSE&MCSA Esityksen sisältöä Hyper-V palvelinrooli Palveluilta edellytettävät vaatimukset Live migraatio Virtuaalikoneiden

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

Tämän teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 3.0 Muokkaamaton -lisenssi.

Tämän teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 3.0 Muokkaamaton -lisenssi. Tämän teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 3.0 Muokkaamaton -lisenssi. Pilvipalvelut uhkat ja mahdollisuudet Elias Aarnio Open Source -asiantuntija Innopark Programmes Oy elias.aarnio@innopark.fi

Lisätiedot

Uusi vuosikymmen: vanhat haasteet, uudet välineet. Pekka Järvinen teknologiajohtaja Enfo

Uusi vuosikymmen: vanhat haasteet, uudet välineet. Pekka Järvinen teknologiajohtaja Enfo Uusi vuosikymmen: vanhat haasteet, uudet välineet Pekka Järvinen teknologiajohtaja Enfo Enfo lyhyesti Enfo tarjoaa yrityksille ja yhteisöille mutkattomia tietotekniikkapalveluja Suomessa ja Ruotsissa.

Lisätiedot

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi.

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. vtoasp -palvelu 1) Huolehtii yrityksesi tietojärjestelmän

Lisätiedot

Hälyri-tietojärjestelmä, Palvelinohjelmiston version 1.0.0 asennusohje

Hälyri-tietojärjestelmä, Palvelinohjelmiston version 1.0.0 asennusohje Hälyri-tietojärjestelmä, Palvelinohjelmiston version 1.0.0 asennusohje Ohjeen versio: 1.0.0 Laadittu: 27.5.2014 Laatinut: Veli-Mikko Puupponen 1. Johdanto Hälyri-tietojärjestelmä on prototyyppi uudenlaisesta

Lisätiedot

Mark Summary Form. Taitaja 2012. Skill Number 205 Skill Tietokoneet ja verkot. Competitor Name

Mark Summary Form. Taitaja 2012. Skill Number 205 Skill Tietokoneet ja verkot. Competitor Name Summary Form Skill Number 205 Skill Tietokoneet ja verkot ing Scheme Lock 24-04-2012 14:06:21 Final Lock 26-04-2012 13:05:53 Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman avoimen datakeskuksen. #SoneraB2D

Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman avoimen datakeskuksen. #SoneraB2D Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman avoimen datakeskuksen Sonera perustaa Suomen suurimman avoimen datakeskuksen Perustamme Suomen suurimman kaikille yrityksille palveluja tarjoavan datakeskuksen

Lisätiedot

Software Assurancen uusinnan suunnitteluopas

Software Assurancen uusinnan suunnitteluopas Software Assurancen uusinnan suunnitteluopas Volyymikäyttöoikeuksien Microsoft Software Assurance on enemmän kuin perinteinen ylläpitotarjous. Software Assurance on kattava ratkaisu, joka tarjoaa ohjelmistoja

Lisätiedot

Vaivattomasti parasta tietoturvaa

Vaivattomasti parasta tietoturvaa Vaivattomasti parasta tietoturvaa BUSINESS SUITE Tietoturvan valinta voi olla myös helppoa Yrityksen tietoturvan valinta voi olla vaikeaa loputtomien vaihtoehtojen suossa tarpomista. F-Secure Business

Lisätiedot

Verkkolisensoinnin Lueminut

Verkkolisensoinnin Lueminut Verkkolisensoinnin Lueminut Yrityksen hallinto Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Puhelin: +1-408-481-8000 Maksuton: +1-800-874-6253

Lisätiedot

Mobiililaitteiden hallinta. Andrei Kolmakow

Mobiililaitteiden hallinta. Andrei Kolmakow Mobiililaitteiden hallinta Andrei Kolmakow andrei@ilonait.fi Esittäjä: Andrei Kolmakow Technical Manager Ilona IT Oy Kokemus mobiililaitteiden hallinnasta vuodesta 2011 Ensimmäinen tekninen koulutus 09/2011

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Jouko Nielsen. Ubuntu Linux

Jouko Nielsen. Ubuntu Linux Jouko Nielsen Ubuntu Linux 19.4.2017 SISÄLLYS 1 UBUNTU... 3 2 LUETTELO VERSIOISTA... 4 3 OMINAISUUDET... 4 4 ASENNUS... 5 5 UBUNTU SERVER... 9 LÄHTEET... 10 3 1 UBUNTU Ubuntu on debian pohjainen Linux

Lisätiedot

Malleja verkostojen rakentamisesta

Malleja verkostojen rakentamisesta Tieke Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry Malleja verkostojen rakentamisesta Antti Larsio, teknologiajohtaja Esityksen sisältö Pelikenttä Win-Win-Win Ansaintalogiikka Verkostot Pelikenttä YHTEISKUNTAJÄRJESTELMÄ

Lisätiedot

Mitä uutta ConfigMgr 2012 SP2 ja 2016? Panu Saukko ProTrainIT Oy panu.saukko@protrainit.fi

Mitä uutta ConfigMgr 2012 SP2 ja 2016? Panu Saukko ProTrainIT Oy panu.saukko@protrainit.fi Mitä uutta ConfigMgr 2012 SP2 ja 2016? Panu Saukko ProTrainIT Oy panu.saukko@protrainit.fi Pääkehityskohteet Mobiililaitehallinta Cloud first, mobile first näkyy käytännössä Windows 10 tuki Nykyisten ominaisuuksien

Lisätiedot

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje

Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje Liitäntäkaapelin CA-42 pika-asennusohje 9234594 2. painos Nokia, Nokia Connecting People ja Pop-Port ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto

Lisätiedot

Yleinen ohjeistus Windows tehtävään.

Yleinen ohjeistus Windows tehtävään. Yleinen ohjeistus Windows tehtävään. Sinulle on toimitettu valmiiksi asennettu HYPER-V ympäristö. Tehtävänäsi on importata/asentaa vaadittavat palvelimet ja työasemat sekä konfiguroida nämä tehtävän mukaisesti.

Lisätiedot

Yleinen ohjeistus Taitaja-tehtävään Windows

Yleinen ohjeistus Taitaja-tehtävään Windows Kilpailijan nimi: 2018 TAMPEREEN FINAALIN WINDOWS-tehtävä 1. tehtäväosa klo 10-14 Yleinen ohjeistus Taitaja-tehtävään Windows Yleiset ohjeet Lue aluksi kaikki tehtävät huolellisesti ja mieti, missä järjestyksessä

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Microsoft Online Portal. Järjestelmänvalvojan perusopas

Microsoft Online Portal. Järjestelmänvalvojan perusopas Järjestelmänvalvojan perusopas Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kohdeyleisö... 3 Dokumentin sijainti... 3 Erityiset tiedot... 3 1. Kirjautuminen... 4 2. Microsoft Office 365-tuotteiden asentaminen... 5 3.

Lisätiedot

31.3.2009. Alussa varmistettavien palvelimien käyttöjärjestelmät ovat seuraavat: Tampereen kaupunki Käyntiosoite Puhelin kirjaamo@tampere.

31.3.2009. Alussa varmistettavien palvelimien käyttöjärjestelmät ovat seuraavat: Tampereen kaupunki Käyntiosoite Puhelin kirjaamo@tampere. Kysymys 1 Palvelinten määrä ja mallit joita tulisi varmistaa? 500 Palvelimen mallit ovat seuraavat: Ellei toisin mainita niin palvelimet ovat Intel pohjaisia Räkkipalvelimet o Proliant DL380 G2, 33 kpl,

Lisätiedot

Aloitusopas. Järjestelmänvalvojan perusopas

Aloitusopas. Järjestelmänvalvojan perusopas Järjestelmänvalvojan perusopas Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kohdeyleisö... 3 Dokumentin sijainti... 3 Erityiset tiedot... 3 1. Käyttäjät... 4 2. Lisenssit... 4 3. Toimialueet (Domainit)... 4 4. Tilaussuunnitelman

Lisätiedot

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä Osoitteena O365 Toimisto ja yhteydet pilvestä Mitä sisältää O365 Tutut toimistotyökalut käytössäsi missä vain Uusimmat versiot aina mukanasi Ei kiinteitä kustannuksia Korkea käytettävyysaste Ei päivityksistä

Lisätiedot

Kattava tietoturva kerralla

Kattava tietoturva kerralla Kattava tietoturva kerralla PROTECTION SERVICE FOR BUSINESS Tietoturvan on oltava kunnossa Haittaohjelmahyökkäyksen tai tietoturvan vaarantumisen seuraukset voivat olla vakavia ja aiheuttaa merkittäviä

Lisätiedot

Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa. Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland

Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa. Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland Verkon avulla voidaan kehittää monia toimintoja Kauppa Urheilu / Viihde Käyttäjä Energiankulutus Koulutus

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.3.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.3.0 Toukokuu 2013 1 (10) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.3.0 Päivitysohje Copyright Aditro 2013 Toukokuu 2013 2 (10) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten

Lisätiedot

Koko maassa pilvistä Ciscon arkkitehtuuri virtualisointiin ja Cloud Computingiin

Koko maassa pilvistä Ciscon arkkitehtuuri virtualisointiin ja Cloud Computingiin Koko maassa pilvistä Ciscon arkkitehtuuri virtualisointiin ja Cloud Computingiin Tommi Saxelin tommi.saxelin@cisco.com 1 ICT-infrastruktuuriin tarvitaan muutosta 77% pitää valot päällä 23% kehittää uutta

Lisätiedot

SMART BUSINESS ARCHITECTURE

SMART BUSINESS ARCHITECTURE SMART BUSINESS ARCHITECTURE RAJATTOMAN VERKON ALUSTA Mihail Papazoglou, järjestelmäasiantuntija Agenda Markkinatrendit Miksi Smart Business Architecture? LAN Security Yhteenveto 2010 Cisco Systems, Inc.

Lisätiedot

Osaa käyttää työvälineohjelmia, tekstinkäsittelyä taulukkolaskentaa ja esitysgrafiikkaa monipuolisesti asiakasviestintään.

Osaa käyttää työvälineohjelmia, tekstinkäsittelyä taulukkolaskentaa ja esitysgrafiikkaa monipuolisesti asiakasviestintään. TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA OSAAMISTARJOTIN 1.8.2018 31.12.2018 29.6.2018 1 Sisällys... 1 Työvälineohjelmat... 2 peruskäyttö, 7 osp... 2 tehokäyttö, 8 osp... 2 Käyttöjärjestelmät... 3 käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle

Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle Sisältö Nimettömien tietojen lähettäminen Lenovolle... 1 Harmony... 1 Lenovo Companion 3.0... 2 Lenovo Customer Engagement Service... 3 Lenovo Experience Improvement

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

Langaton Tampere yrityskäyttäjän asetukset

Langaton Tampere yrityskäyttäjän asetukset Sivu 1/6 Langaton Tampere yrityskäyttäjän asetukset Tässä ohjeessa kerrotaan, miten teet kannettavan tietokoneesi ja WLANkännykkäsi määrittelyt. Ohjeet on tarkoitettu sellaiselle yritykselle, jolla on

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut VLS lisensointi. Ylläpitäjän opas

Visma Liikkuvan työn ratkaisut VLS lisensointi. Ylläpitäjän opas Visma Liikkuvan työn ratkaisut Ylläpitäjän opas Lisätietoja lisensseihin liittyvistä asioista voi tiedustella Visman tilaustoimistosta: orderoffice@visma.com Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden

Lisätiedot