Windows Server 2012: n käyttöoikeustiedot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Windows Server 2012: n käyttöoikeustiedot"

Transkriptio

1 Windows Server 202: n käyttöoikeustiedot Yleisiä tietoja tuotteesta Windows Server 202:n julkaisemisen myötä Microsoft tuo julkisten pilvipalveluiden kehittämis- ja käyttökokemuksensa palvelinkäyttöjärjestelmään ja tuo näin palan pilveä kaiken kokoisten organisaatioiden ulottuville. Se tarjoaa asiakkaille skaalattavan, dynaamisen ja palvelupohjaisia sovelluksia tukevan pilvipalvelujen infrastruktuurin. Modernin palvelinympäristön avulla avulla käyttäjät voivat olla yhteydessä sovelluksiin ja palveluihin mistä tahansa. Sisäänrakennettujen tekniikoiden ansiosta IT-henkilöstö voi vastata liiketoiminnan tarpeisiin entistä nopeammin ja tehokkaammin. Windows Server 202 uudet ominaisuudet kattavat tehokkaat virtualisointiratkaisut ja nykyaikaista työn tekemistä tukevat palvelut. Versio Ominaisuuksien vertailu Rajoittamaton määrä Windows Server -virtuaalikoneita Kaikki tekniset ominaisuudet Kaksi virtuaalista Windows Server -virtuaalikonetta Kaikki tekniset ominaisuudet 2 suoritinta Rajoitetut ominaisuudet Käyttöoikeusmalli Suoritin + CAL** Suoritin + CAL** Palvelin 25 käyttäjän rajoitus Hinta $4,809 $882 $425 Version yleiskatsaus suoritin Rajoitetut ominaisuudet Palvelin 5 käyttäjän rajoitus Vain OEM Windows Server 202:n tuotevalikoimaa on virtaviivaistettu ja yksinkertaistettu, jotta asiakkaiden on helppo valita tarpeitaan vastaava versio. -versio tehokkaasti virtualisoituja yksityisiä pilviympäristöjä varten -versio virtualisoimattomia tai vain kevyesti virtualisoituja ympäristöjä varten -versio kasvuyrityksille, joissa enintään 25 käyttäjää käyttää enintään kahden suorittimen palvelimia -versio kasvuyrityksille, joissa enintään 5 käyttäjää käyttää yhden suorittimen palvelimia * Avoin arvioitu vähittäismyyntihinta ilman tasoja. (Pyydä tarkemmat hintatiedot Microsoftjälleenmyyjältäsi. Microsoft ei määritä hintoja tai maksuehtoja jälleenmyyjien kautta hankituille käyttöoikeuksille.) ** CAL-käyttöoikeudet edellytetään kaikilta käyttäjiltä tai laitteilta, jotka käyttävät palvelinta. Käyttöoikeuksien yleiskatsaus Windows Server ja Windows Server 202 -versioiden paketointi- ja käyttöoikeusrakennetta on yksinkertaistettu, jotta niiden ostaminen ja hallinta olisi entistä helpompaa. Kahden version ero on pelkästään virtualisointioikeuksissa: kaksi virtuaalista käyttöjärejstelmäympäristöä versiossa ja rajaton määrä virtuaalisia käyttöjärjestelmäympäristöjä -versiossa.

2 Käyttöoikeus kattaa kahden suorittimen lisenssin, hankkimalla - tai -versioiden lisenssejä lisää palvelinlaitteistolle katetaan sekä tarvittava määrä virtuaalisia Windows Server -ympäristöjä tai riittävä määrä palvelimessa olevia suorittimia. Windows Server 202 -versio ja Windows Server 202 -versio säilyvät muuttumattomina. Käyttöoikeusesimerkkejä Yksi yhden suorittimen virtualisoimaton palvelin Yksi neljän suorittimen virtualisoimaton palvelin Tarvittavat -käyttöoikeudet Tarvittavat -käyttöoikeudet 2 2 Palvelinperustainen käyttöoikeusmalli: on yhden suorittimen palvelimia ja joko yhden tai kahden suorittimen palvelimia varten. Käyttö ei edellytä CAL-käyttöoikeuksia. sisältää käyttöoikeudet 5 käyttäjätilille ja 25 käyttäjätilille. CAL-käyttöoikeus (Client Access License) Windows Server - ja -versiot edellyttävät edelleen Windows Serverin CAL-käyttöoikeuksia kaikilta palvelimia käyttäviltä käyttäjiltä ja/tai laitteilta. Tietyt lisätoiminnot ja erityistoiminnot edellyttävät edelleen CAL-lisäkäyttöoikeuksien ostamista. Nämä ovat CAL-käyttöoikeuksia, jotka tarvitaan Windows Serverin CAL-käyttöoikeuden lisäksi toimintojen, kuten etätyöpöytäpalvelujen tai sisältöoikeuksien ja tiedostojen suojausta tarjoavan AD RMS -palvelujen, käyttämistä varten. Huomautus: sinulla on oltava Windows Server 202:n CAL-käyttöoikeus, jotta voit käyttää Windows Server 202 -palvelinympäristöjä. Yksi kahden suorittimen palvelin, jossa on kolme virtuaalista käyttöjärjestelmäympäristöä Yksi kahden suorittimen palvelin, jossa on 2 virtuaalista käyttöjärjestelmäympäristöä Siirtyminen uuteen käyttöoikeusmalliin Nykyinen käyttöoikeus 2 6 Jos nykyisissä Windows Server -käyttöoikeuksissasi on Software Assurance -kattavuus silloin, saat seuraavat Windows Server 202 -versiot käyttöösi. Muuntosuhde Uudet käyttöoikeudet 2: Enterprise :2 : - ja versioiden käyttöoikeuksien määrän määrittäminen Kukin käyttöoikeus kattaa enintään kaksi fyysistä suoritinta yhdessä palvelinlaitteistossa. Kutakin palvelinta varten tarvittava käyttöoikeuksien vähimmäismäärä määräytyy fyysisten suoritinten määrän mukaan. -versiossa voit lisätä lisensoitujen Windows Server -virtuaalikoneiden määrää määrittämällä palvelimelle lisäkäyttöoikeuksia (kaksi virtuaalista ympäristöä lisää käyttöoikeutta kohden). SBS : Web Server 2: 2,4 Windows HPC Server Suite : 2,3 Windows Server 202 kattaa enintään kaksi suoritinta käyttöoikeutta kohden, kun taas Windows Server 2008 R2 kattaa vain yhden suorittimen käyttöoikeutta kohden. 2 Edun ansiosta saat lisää yhden Windows Server 202 -version, jota voit käyttää samalla kun nykyiset Windows Server HPC-, Microsoft HPC Pack Enterprise- tai Web Server -käyttöoikeutesi pysyvät voimassa. 3 Window Server HPC -versio ja Microsoft HPC Pack Enterprise saavat suhteen 2: verrattuna Windows Server 202 -versioon. 4 Näissä eduissa asianmukaisia käyttöoikeuksia määritettäessä luvut pyöristetään ylöspäin lähimpään kokonaislukuun.

3 Siirtyminen suoritinperustaiseen käyttöoikeuteen Jos sinulla on palvelinperustaiset käyttöoikeudet, joihin kuuluu Software Assurance -ylläpito, voit olla oikeutettu saamaan lisäkäyttöoikeusetuja seuraavan prosessin avulla, jotta käyttöoikeuksien kattavuus säilyy täydellisenä Windows Server 202:een siirtymisen aikana. Suorita ennen sopimuksen uudistamista oma kartoitus, jossa dokumentoit kaikki kahdeksan suorittimen palvelimet, joissa on käytössä Windows Server Enterprise -versio (oikeutettuja saamaan kaksi ylimääräistä Windows Server 202 -version käyttöoikeutta), ja neljän suorittimen palvelimet, joissa on käytössä joko Windows Server - tai Windows Server HPC -versio (oikeutettuja saamaan yhden ylimääräisen Windows Server 202 -version käyttöoikeuden). Tämä oma kartoitus tulisi suorittaa käyttämällä MAPtyökalua (Microsoft Assessment and Planning Toolkit tai muuta inventaariotyökalua, jotta saadaan tarkka, aikaleimalla varustettu inventaario Windows Server -asennuksiin liittyvistä laitteista. Tämä dokumentaatio on todisteena käyttöoikeuksista mahdollisia tavallisen siirtymäedun lisäksi tulevia lisäkäyttöoikeusetuja varten. Jos jätät oman kartoituksen suorittamatta, saat käyttöoikeudet kyseessä olevaa versiota varten tavallisen Windows Server 202 -siirtymämallin mukaisesti. Windows Server 202: n käyttöönoton suunnitteleminen Jos suunnittelet Windows Server 202:n käyttöönottoa, ota huomioon seuraavat asiat: Valitse Windows Server 202 -versio virtualisointitarpeidesi ja version ominaisuuksien perusteella: -versio pitkälle virtualisoituja yksityisiä pilviympäristöjä varten -versio virtualisoimattomia tai vain vähän virtualisoituja ympäristöjä varten -versio kasvuyrityksille, joissa enintään 25 käyttäjää käyttää enintään kahden suorittimen palvelimia -versio kasvuyrityksille, joissa enintään 5 käyttäjää ostaa yhden suorittimen palvelimia OEM-kumppaneilta. Software Assurance -ylläpidon uusiminen on paras keino suojata investoinnit ja saada käyttöön uudet versiot. Lisäksi se sisältää käyttöönoton suunnittelupalvelut ja teknisen tuen. Microsoftin Enrollment for Core Infrastructure (ECI) on edelleen edullisin ratkaisu yksityisten pilvipalvelujen ja järjestelmäkeskusten hallintaan. Core CAL Suite ja Enterprise CAL Suite ovat edelleen kustannustehokkain tapa hankkia Windows Serverin CAL-käyttöoikeudet Windows Server 202:n - ja -versioiden käyttöä varten.

4 Liite Palvelinrooli Versiovertailu käyttöjärjestelmäympäristöjen osalta AD Lightweight Directory Services AD RMS Suoritettavat käyttöjärjestelmäympäristöt voivat olla joko fyysisessä käyttöjärjestelmäympäristössä (POSE) tai virtuaalikäyttöjärjestelmäympäristössä (VOSE). Sovelluspalvelin DHCP-palvelin DNS-palvelin Versio Suoritettavat käyttöjärjestelmäympäristöt fyysisessä laittessa (POSE) Suoritettavat käyttöjärjestelmät virtuaalisessa ympäristössä (VOSE) Faksipalvelin Tiedostopalvelut Hyper-V Unlimited * 2 Verkkokäytäntöja pääsynhallintapalvelut 2 2 ** ** 0 * Kun asiakkaalla on suoritettavana kaikki sallitut käyttöjärjestelmäympäristöt, fyysistä esiintymää voi käyttää vain virtuaalisten ympäristöjen hallintaan ja palveluita varten. Tietoja käyttöoikeuksista virtuaaliympäristöissä on Microsoftin volyymikäyttöoikeustietojen asiakirjassa: Microsoft Server -tuotteiden käyttöoikeudet virtuaaliympäristöissä -julkaisu osoitteessa ** -versio voidaan suorittaa joko fyysisessä tai virtuaalisessa käyttöjärjestelmäympäristössä tai. Tulostus- ja asiakirjapalvelut Etätyöpöytäpalvelut UDDI-palvelut WWW-palvelut Windowsin käyttöönottopalvelut 3 Versiovertailu palvelinroolien perusteella Windows Server Update Services (WSUS) Täydellinen Osittainen/rajoitettu Seuraavassa on yhteenveto tärkeimmistä palvelinrooleista version mukaan. Automaattisesti asennettu/määritetty Ei käytettävissä AD = Active Directory RMS = Rights Management Service (oikeuksien hallintapalvelu) DNS = Domain Name System (toimialueen nimijärjestelmä) Palvelinrooli Rajoitettu varmenteiden myöntäjien luomiseen. Muita Active Directory -varmennepalvelujen ominaisuuksia (verkkolaitteen rekisteröintipalvelut, onlinevastaajapalvelu) ei ole. Lisätietoja on ADCS-roolin ohjeissa TechNetissä. 2 Rajoitettu 50 RRAS-yhteyteen ja kymmeneen IAS-yhteyteen. AD-varmennepalvelut 3 Rajoitettu 20 etätyöpöytäpalveluyhteyteen. 4 Jos ADDS-rooli on asennettu, tämän on oltava toimialuepuuryhmän ja toimialueen juuri. AD-toimialueen palvelut 4 AD-federointipalvelut

5 Versiovertailu ominaisuuksien perusteella Kanavat Versioiden saatavuus vaihtelee kanavan mukaan. Seuraavassa on yhteenveto tärkeimmistä palvelimien ominaisuuksista. Ominaisuus Versio OEM Volyymikäyttöoikeudet Vähittäiskauppa Palveluntarjoajan käyttöoikeussopimus Active Directory -oikeuksien hallintapalvelut BranchCache-sisältöpalvelin Hallittu BranchCache-palvelin Suorakäyttö Hyper-V Internet Information Services 7.5 Verkonsuojaustekniikat (NAP) Etätyöpöytäpalvelut 2 Server Core Palvelinten hallinta Windowsin käyttöönottopalvelut Windows PowerShell Edellyttää lisäävää AD RMS:n CAL-käyttöoikeutta. 2 Edellyttää lisäävää RDS:n CAL-käyttöoikeutta.

6 Tuotetiedot lyhyesti WS 202 WS 202 WS 202 WS 202 Kohdeasiakkaat Edullinen yleiskäyttöinen palvelin pk-yrityksille tai sivutoimipisteille Kasvuyrityksiä varten valmiiksi määritetyt yhteydet pilvipalveluihin Kevyessti virtualisoiduille tai virtualisoimattomille ympäristöille Pitkälle virtualisoiduille yksityis- tai hybridi-pilvipalveluympäristöille Helppo käyttö ja hallinta Tietojen suojaus: sisäinen palvelimen ja asiakkaan järjestelmäpalautus Täydet Windows Server -toiminnot kahdella virtuaaliesiintymällä, sisältäen: Täydet Hyper-V-toiminnot Täydet Windows Server -toiminnot rajoittamattomalla määrällä virtuaaliesiintymiä, sisältäen: Täydet Hyper-V-toiminnot Ominaisuudet Windows Serverin perustoiminnot Käyttö kaikkialta: helppo etäkäyttö Palvelimen ja asiakkaiden kunnon valvonta Windows Server Update Services (WSUS) Etätyöpöytäpalvelut Server Core -asennuksen tuki Windows Server Update Services (WSUS) Etätyöpöytäpalvelut Server Core -asennuksen tuki Laajennettavuus ja päivitettävyys Klusterointi Klusterointi Kuormituksen joustavuus: yksinkertainen polku pilvipalveluihin Verkkokäytännöt ja Access Services Verkkokäytännöt ja Access Services Palvelimen käyttöoikeusmalli Palvelinkohtainen Palvelinkohtainen Suoritinkohtainen, 2 suoritinta käyttöoikeutta kohden Suoritinkohtainen, 2 suoritinta käyttöoikeutta kohden Asiakkaan käyttöoikeusmalli Enintään 5 käyttäjää, sisältyy palvelinkäyttöoikeuteen 25 käyttäjää, enintään 50 laitetta, sisältyy palvelinkäyttöoikeuteen Tarvitaan käyttäjän tai laitteen CAL-käyttöoikeudet, palvelimen mukana ei toimiteta CAL-käyttöoikeuksia Tarvitaan käyttäjän tai laitteen CAL-käyttöoikeudet, palvelimen mukana ei toimiteta CAL-käyttöoikeuksia Suoritintuki Enintään suoritinvastake Enintään 2 suoritinvastaketta Enintään 640 loogista suoritinta Enintään 640 loogista suoritinta Muistituki Enintään 32 GB Vähintään 2 GB Enintään 64 GB Enintään 4 TB Enintään 4 TB Virtualisointi Ei Voidaan suorittaa virtuaaliympäristössä, mutta ei voi toimia isäntänä muille virtuaalikoneille Kyllä, 2 virtuaalikoneeseen asti käyttöoikeutta kohden Kyllä, virtuaalikoneiden määrää ei ole rajoitettu Myyntikanavat Vain paketissa uusien palvelinlaitteistojen kanssa kansainvälisiltä toimittajilta OEM-kumppanit, vähittäismyynti, SPLA ja volyymikäyttöoikeudet OEM-kumppanit, vähittäismyynti, SPLA ja volyymikäyttöoikeudet OEM-kumppanit, SPLA ja volyymikäyttöoikeudet 202 Microsoft Corporation. All Rights Reserved. This document is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR IMPLIED, IN THIS SUMMARY.

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta.

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Windows Server mikä ratkaisu on sinulle paras? Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan!

Lisätiedot

Asennusopas Tarkistusversio B. McAfee SaaS Web Protection Service

Asennusopas Tarkistusversio B. McAfee SaaS Web Protection Service Asennusopas Tarkistusversio B McAfee SaaS Web Protection Service COPYRIGHT Copyright 2013 McAfee, Inc. Älä kopioi ilman lupaa. TUOTEMERKIT McAfee, McAfee logo, McAfee Active Protection, McAfee CleanBoot,

Lisätiedot

Palvelun kuvaus. Remote Advisory Service -tukipalvelu. Palvelusopimuksen esittely. Palvelusopimuksen laajuus

Palvelun kuvaus. Remote Advisory Service -tukipalvelu. Palvelusopimuksen esittely. Palvelusopimuksen laajuus Palvelun kuvaus Remote Advisory Service -tukipalvelu Palvelusopimuksen esittely Remote Advisory Services ("RAS") sisältää etätuen, jossa on tiettyjä IT-infrastruktuuriin kuuluvia tehtäviä ("palvelu" tai

Lisätiedot

EMC SCALEIO YLEISKUVA ARKKITEHTUURISTA JA TOIMINNALLISUUDESTA

EMC SCALEIO YLEISKUVA ARKKITEHTUURISTA JA TOIMINNALLISUUDESTA EMC SCALEIO YLEISKUVA ARKKITEHTUURISTA JA TOIMINNALLISUUDESTA Yhteenveto EMC ScaleIO on ohjelmisto, joka mahdollistaa palvelimien sisäisten tallennusresurssien agregoimisen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi,

Lisätiedot

KÄYTTÖOIKEUKSIEN HALLINTA MICROSOFT WINDOWS- TIEDOSTOPALVELIMILLA

KÄYTTÖOIKEUKSIEN HALLINTA MICROSOFT WINDOWS- TIEDOSTOPALVELIMILLA KRTT Oulu Käyttöoikeuksien hallinta 9.12.2008 1(21) KÄYTTÖOIKEUKSIEN HALLINTA MICROSOFT WINDOWS- TIEDOSTOPALVELIMILLA 1 OHJEEN TARKOITUS Käyttöoikeuksien hallinnalla (acl, access control lists) tarkoitetaan

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Itsenäisten Autodesk -tuotteiden pysyvien lisenssien myynnin lopettaminen

Itsenäisten Autodesk -tuotteiden pysyvien lisenssien myynnin lopettaminen Päivitetty: 1.3.2015 Autodesk siirtyy asteittain myymään uusia ohjelmistotuotteitaan vain ylläpitopohjaisina. Tämän siirtymäkauden ensimmäisessä vaiheessa uusien yksittäisten työpöytäohjelmistojen lisenssit

Lisätiedot

Pilvipalvelut yrityskäytössä. Pikaopas pilvipalvelua harkitseville yrityksille

Pilvipalvelut yrityskäytössä. Pikaopas pilvipalvelua harkitseville yrityksille Pilvipalvelut yrityskäytössä Pikaopas pilvipalvelua harkitseville yrityksille Sisällysluettelo Lukijalle 3 Mitä pilvipalvelut ovat? 4 Pilvipalvelut ovat jalkautumassa yrityksiin 5 Pilvipalveluiden ominaisuuksia

Lisätiedot

ThinkStation Käyttöopas. Konetyypit: 4105, 4157 ja 4217

ThinkStation Käyttöopas. Konetyypit: 4105, 4157 ja 4217 ThinkStation Käyttöopas Konetyypit: 4105, 4157 ja 4217 Huomautus: Ennen tämän julkaisun ja siinä kuvatun tuotteen käyttöä lue huolellisesti tämän tuotteen ThinkStation, Turvaohjeet ja takuutiedot -julkaisu

Lisätiedot

Mikä on Azure, ja miten yrityksesi voi hyötyä siitä?

Mikä on Azure, ja miten yrityksesi voi hyötyä siitä? Miksi lukisit tämän oppaan?... 2 Mikä on Azure?... 3 Pilven ja pilvipalveluiden määritelmä... 3 Windows Azure... 3 Miten yrityksesi voi hyötyä Azuresta?... 5 Miksi pilveen mennään?... 5 Kompozure ja Azure...

Lisätiedot

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Bluetooth

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma. Seppo Leppänen VIDEONEUVOTTELUJÄRJESTELMÄT JA KOKOUSPALVELUVERTAILU

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma. Seppo Leppänen VIDEONEUVOTTELUJÄRJESTELMÄT JA KOKOUSPALVELUVERTAILU POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma Seppo Leppänen VIDEONEUVOTTELUJÄRJESTELMÄT JA KOKOUSPALVELUVERTAILU OPINNÄYTETYÖ Kesäkuu.2010 OPINNÄYTETYÖ Kesäkuu 2010 Tietotekniikan

Lisätiedot

Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa

Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa Yhteenveto Nykyisessä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa yritysten päätöksentekijöillä on entistä kovemmat paineet toimia kannattavasti. Yritykset

Lisätiedot

Pirkanmaan tietojenkäsittelyyhdistyksen. Pitky ry

Pirkanmaan tietojenkäsittelyyhdistyksen. Pitky ry 2/2009 PitkynPiiri Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys Pitky ry www.pitky.fi 2 Pitky on Tietotekniikan liitto ry:n Pirkanmaan jäsenyhdistys. Pitkyn toimii ICT-alan parissa työskentelevien yksityisten

Lisätiedot

Cisco Supervisor Desktop User Guide

Cisco Supervisor Desktop User Guide Cisco Supervisor Desktop User Guide Cisco Unified Contact Center Enterprise and Hosted Release 8.5 November 2010 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Norton 360 Online -käyttöopas

Norton 360 Online -käyttöopas Käyttöopas Norton 360 Online -käyttöopas Käyttöohjeen versio 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Käyttöoikeussopimuksen kattama Ohjelmisto ja Käyttöohje ovat kaupallista

Lisätiedot

MIKKO SIPILÄ TIETOSUOJA JA YKSITYISYYS KULUTTAJILLE SUUNNATUISSA PILVIPALVELUISSA. Diplomityö

MIKKO SIPILÄ TIETOSUOJA JA YKSITYISYYS KULUTTAJILLE SUUNNATUISSA PILVIPALVELUISSA. Diplomityö MIKKO SIPILÄ TIETOSUOJA JA YKSITYISYYS KULUTTAJILLE SUUNNATUISSA PILVIPALVELUISSA Diplomityö Tarkastaja: professori Jarmo Harju Tarkastaja ja aihe hyväksytty Tietoja sähkötekniikan tiedekuntaneuvoston

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

HP Koulutuspalvelujen kanssa

HP Koulutuspalvelujen kanssa MEN ESTY HP Koulutuspalvelujen kanssa Tammikuu kesäkuu 2011 Sisällys: Liiketoiminta- ja IT-koulutusratkaisuja Ajankohtaisia aiheita ja uusia kursseja Koulutusvaihtoehdot Kurssien kuvaukset ja paikalliset

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU. Iiro Sammalkorpi Windows Active Directory, käyttöönotto ja hallinta

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU. Iiro Sammalkorpi Windows Active Directory, käyttöönotto ja hallinta SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU Iiro Sammalkorpi Windows Active Directory, käyttöönotto ja hallinta Liiketalous, matkailu, tietojenkäsittely ja viestintä Pori Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma TK00 2005

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

AirPort-verkkojen suunnitteleminen AirPort-työkalua käyttäen. Mac OS X 10.5 + Windows

AirPort-verkkojen suunnitteleminen AirPort-työkalua käyttäen. Mac OS X 10.5 + Windows AirPort-verkkojen suunnitteleminen AirPort-työkalua käyttäen Mac OS X 10.5 + Windows 1 Sisältö Luku 1 3 Alkutoimet 5 Langattoman Apple-laitteen määritteleminen internet-yhteyttä varten AirPort-työkalulla

Lisätiedot

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla Sami Lavikko Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO... 1 MIKSI LUKISIT TÄMÄN OPPAAN?... 2 MIKÄ ON OFFICE 365?... 2 MITEN HYÖDYN OFFICE 365:STÄ?... 3 MINKÄ

Lisätiedot

Applen AirPort-verkot

Applen AirPort-verkot Applen AirPort-verkot 1 Sisältö Luku 1 3 Alkutoimet 5 Langattoman Apple-laitteen määritteleminen internet-yhteyttä varten AirPorttyökalulla 6 AirPort-verkon kantaman laajentaminen 6 AirPort Extreme -tukiasemaan

Lisätiedot

Windows tyo aseman vianselvitys

Windows tyo aseman vianselvitys Windows tyo aseman vianselvitys Yleistä Työasemissa esiintyvät viat ja käyttöhäiriöt voivat johtua monista eri syistä. Vika voi olla vähäinen tai pahimmillaan estää työaseman käytön kokonaan. Kiireellisissä

Lisätiedot

Tietoja ohjelmistosta

Tietoja ohjelmistosta Tietoja ohjelmistosta Tietoja ohjelmistosta Huomautus Ennen tämän julkaisun ja siinä kuvattujen tuotteiden käyttöä lue Liite. Lisenssisopimuksen tarkastelu sivulla 19 sekä kohdassa Huomioon otettavaa

Lisätiedot

Palvelu sisältää tietyn määrän ominaisuuksia riippuen ostetusta palvelupaketista.

Palvelu sisältää tietyn määrän ominaisuuksia riippuen ostetusta palvelupaketista. PALVELUKUVAUS, WEBHOSTING (UNIX) SurfNet, Oy Nyttab Ab 16.7.2002 1. Yleistä Webhosting palvelu antaa asiakkaalle levytilaa SurfNetin palvelimella aineiston julkaisemiseen Internetissä. Internet yhteys

Lisätiedot

Hyvä vastaanottaja. GSK siirtyy sähköiseen laskutukseen. Usein kysyttyä

Hyvä vastaanottaja. GSK siirtyy sähköiseen laskutukseen. Usein kysyttyä Helmikuu 2013 Hyvä vastaanottaja GSK siirtyy sähköiseen laskutukseen Muutos on osa GSK:n jatkuvaa pyrkimystä tehostaa toimintaa ja parantaa palvelua (niin asiakkaille kuin toimittajille). GSK Finland Pharmaceuticals

Lisätiedot