Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille"

Transkriptio

1 Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille

2 Windows Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille Windows Small Business Server 2003 R2 on alle 75 käyttäjän organisaatioille tarkoitettu ryhmä palvelinohjelmistotuotteita. Se sisältää palvelinkäyttöjärjestelmän lisäksi mm. ensiluokkaiset sähköpostiyhteydet, monipuoliset etäkäyttömahdollisuudet sekä lukuisia tuottavuutta lisääviä ryhmätyöominaisuuksia. Windows Small Business Server 2003 R2:n avulla voit esimerkiksi luoda organisaatiollesi oman intranetin, jonka avulla voit jakaa tietoa yrityksesi sisällä. Ohjelmisto mahdollistaa mm. keskitetyn tietojen tallentamisen, ohjelmien jakamisen, tulostuksen ja tietoturvan. Lisäksi organisaation koko tietojärjestelmää voi hallinnoida yhdeltä työpisteeltä käsin. SBS 2003 R2 on saatavilla joko standard- tai premium-versiona.

3 Käyttöjärjestelmä on palvelimen sydän Mikä on palvelin Palvelin (puhekielessä usein serveri) on raskaaseen käyttöön tarkoitettu tietokone, joka tarjoaa siihen yhteydessä oleville tietokoneille ja oheislaitteille palveluitaan. Palvelin siis palvelee nimensä mukaisesti toisia verkossa olevia tietokoneita, antaa niille turvallisen paikan tietojen tallentamiseen sekä jakamiseen, mahdollistaa mm. ohjelmien ja sähköpostin keskitetyn käytön organisaatiossa ja suojaa koko organisaation tietojärjestelmiä ulkoisilta uhilta. Entä palvelinkäyttöjärjestelmä Vaikka monelle tulee palvelimista puhuttaessa mieleen pelkkä laite, on palvelimen sydän kuitenkin palvelinkäyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmän ansiosta palvelin pystyy tarjoamaan siltä vaadittavia keskitettyjä palveluita ja viestintäratkaisuja yrityksen ja organisaation käyttäjille. Palvelin ilman käyttöjärjestelmää onkin oikeastaan vain tietokone, jossa on paljon muistia. Microsoftin ratkaisut koskevat tässä yhteydessä nimenomaan palvelinkäyttöjärjestelmiä.

4 Windows Small Business Server 2003 R2 Standard sisältää seuraavat 6 tuotetta: 1. Windows Server 2003 Turvallinen palvelinkäyttöjärjestelmä, joka auttaa pitämään organisaation sisäverkossa olevan tiedon käytettävissä koko ajan. Tiedot voidaan suojata paremmin, keskitetysti ja automaattisesti käyttöliittymään integroitujen toimintojen avulla. Keskitetty tiedontallennus mahdollistaa entistä helpomman tavan varmistaa organisaatiosi tiedot. Active Directory -hakemistopalvelun avulla pystyt hakemaan organisaatiosi henkilöiden yhteystietoja ja keskittää käyttäjien- sekä pääsynhallinnan Exchange Server 2003 Microsoft Exchangen avulla työntekijät voivat käyttää Internetin kautta sähköpostiaan ja kalenteriaan sekä lukea työtoverien kalenteritietoja. Ohjelma mahdollistaa myös esim. sähköpostin ja kalenterin käytön Windows Mobile -pohjaisen matkapuhelimen tai Pocket PC:n välityksellä. Shared Fax Service -palvelu Windows SharePoint Services Web-sivustoratkaisu, jonka avulla tiimin jäsenet voivat olla yhteydessä ja tehdä yhteistyötä. Windows SharePoint Services -ohjelmiston ansiosta yrityksen työntekijät ja muut tiimin jäsenet voivat työskennellä ja jakaa tietoa yhteisen web-sivuston kautta. SharePointpalvelun avulla saat yrityksellesi intranet-portaalin, jonka käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja integroituu saumattomasti käyttäjän Office-sovelluksiin. SharePointin avulla yrityksesi ja organisaatiosi tiedot voidaan jakaa, versioida ja ylläpitää helposti organisaatiosi jäsenten ja sidosryhmien kesken. Premium-pakettiin kuuluvan Office FrontPage 2003:n avulla voit lisäksi muokata Sharepoint-sivuja organisaatiosi näköisiksi. Voit mm. lähettää ja vastaanottaa fakseja Windows SharePoint Services -palvelun kautta sähköpostitse Windows Server Update Services Automatisoitu sovelluspäivitysten hallinta- ja jakelujärjestelmä, jonka avulla kaikki Windowsia käyttävät tietokoneet pysyvät ajan tasalla ja turvallisina. Voit tarkastella organisaatiosi Windows-tietokoneiden terveydentilaa ja pitää kirjaa käytössäsi olevista ohjelmistoista ja niiden versioista. Office Outlook 2003 Sähköpostiohjelmisto, joka mahdollistaa organisaation sähköpostiviestien, kalenterien ja yhteystietojen keskitetyn hallinnan. Voit yhdistää sähköpostitilisi (muun muassa Kolumbus, Welho, Sonera ja Hotmail) yhdeksi yrityksen hallitsemaksi sähköpostitiliksi. Lisäksi yhdelle pääsähköpostiosoitteelle voi olla useita tunnuksia.

5 Premium -versiossa on lisäksi nämä kolme tuotetta, yhteensä 9: 7. Microsoft Internet Security and Acceleration Server 2004 Palomuuriohjelmisto, joka tarjoaa yrityksellesi suojatun Internet-yhteyden, nopean pääsyn Internetiin ja yhtenäiset hallintaominaisuudet. 8. SQL Server 2005 Workgroup Edition Maailman eniten käytetty tietokantaohjelmisto, joka soveltuu keskitettyyn tiedon tallennukseen, raportointiin ja analysointiin. SQL Server tarjoaa monipuoliset rajapinnat ja suorituskykyisen tiedontallennusalustan yrityksen tai organisaation sovelluksille. 9. Office FrontPage 2003 Ohjelma, jonka avulla voit kehittää Web-sivustoja sekä muokata Windows SharePoint Services -palveluita mieleisiksesi. Windows Small Business Server 2003 Standard Windows Small Business Server 2003 Premium Windows Small Business Server 2003 R2 Standard -versiossa on siis: palvelinkäyttöjärjestelmä intranet-palvelu ekstranet-palvelu sähköpostiohjelmisto sähköinen fax-palvelu päivitysten hallintajärjestelmä Premium-versiossa on näiden lisäksi: palomuuriohjelmisto tietokantaohjelmisto ohjelmisto web-sivustojen tekemiseen

6 Milloin SBS 2003 kannattaa hankkia Investointi Windows Small Business Server 2003 R2:een kannattaa kun: Tietoja on keskitettävä ja järjestettävä, kun haluat löytää etsimäsi tiedot nopeasti. Tahdot jakaa laitteita, kuten tulostimia ja fakseja, kahden tai useamman tietokoneen kanssa. Varmuuskopiointia on yksinkertaistettava tietoturvan ja tiedon saatavuuden parantamiseksi. Työtä tehdään myös konttorin ulkopuolella ja tarvitaan turvallinen ja suojattu yhteys yrityksen sisäverkkoon. Yksittäiselle työasemalle tallennetaan paljon tietoa, johon muut organisaation jäsenet eivät helposti pääse käsiksi. Tietokone joutuu käsittelemään sen kapasiteetin ylittäviä tietomääriä. Haluaisit käyttää kirjanpito-ohjelmistoja tai muita oman alasi sovelluksia useassa tietokoneessa. Organisaatiosi kasvaa ja aiotaan hankkia uusia tietokoneita ja palkata uusia työntekijöitä. Olet päivittämässä organisaatiosi tietokoneita: palvelin helpottaa siirtymävaihetta. Small Business Server 2003:n hankkiminen Sopivan käyttöoikeuden valinta Jokainen käyttäjä tai työasema joka käyttää Windowspalvelimia, tarvitsee palvelinkäyttöoikeuden (Client Access License, CAL). Oikeuksia on kahdenlaisia: työasemakohtaisia ja käyttäjäkohtaisia. Kun yhdellä työasemalla on useita käyttäjiä, valitaan ns. työasemakohtainen käyttöoikeus (Device CAL). Koska käyttöoikeus on sidottu laitteeseen, jokaisen käyttäjän ei tarvitse hankkia omaa käyttöoikeutta. Kun yhdellä käyttäjällä on käytössään useita laitteita, on järkevää valita ns. käyttäjäkohtainen käyttöoikeus (User CAL), jolloin käyttäjä voi käyttää palvelimen resursseja useasta laitteesta.

7 Voit valita lisenssimallin organisaatiosi tarpeen mukaan 1. Käyttäjäkohtainen käyttöoikeus (User CAL) 2. Työasemakohtainen käyttöoikeus (Device CAL)

8 Esimerkkejä pienten ja keskisuurten organisaatioiden palvelinratkaisuista 1. Keskisuuri teollisuusasiakas 50 PC:tä, 1 IT-ammattilainen. Lähivuosina ei ole odotettavissa suurta kasvua. Nykyinen verkko: Windows 2000 peer-to-peer (vertaisverkko). Tarve turvalliselle ja edulliselle lähiverkolle, uuden teknologian ei uskota tuovan lisäarvoa. Ratkaisu: Small Business Server 2003 Standard Edition palvelee mainiosti 50 käyttäjää. Paketti sisältää keskitetyn viestintäratkaisun (Exchange 2003), jonka avulla organisaatiolle voidaan luoda mm. oma webmail etäkäyttöä varten. Ratkaisu vähentää huomattavasti ylläpitoon kuluvaa aikaa ja vaivaa. 2. Pieni jälleenmyyntiyritys 30 PC:tä, ei varsinaista IT-ammattilaista. PC-määrä on kolminkertaistunut vuoden aikana kymmenestä kolmeenkymmeneen. Tarve CRM-ohjelmistolle sekä matkapuhelimella toimivaan sähköpostiin. Ratkaisu: Small Business Server 2003 Premium Edition täyttää myös kasvavan organisaation tulevat tarpeet. Paketti sisältää SQL 2005 Workgroup Editionin CRM-ohjelmiston tietokannaksi, lisäksi Exchange 2003 integroituu saumattomasti Windows Mobile- ja useiden muiden mobiililaitteiden kanssa. Mikä parasta, koko ohjelmistoa voidaan hallita ilman kokopäiväistä IT-henkilöä.

9 Kysymyksiä ja vastauksia Mitä eroa on Windows Small Business Server 2003:lla ja Windows Server 2003:lla Windows Small Business Server 2003 on valmiiksi paketoitu ratkaisu pienille ja keski-suurille organisaatioille, joissa palvelimen käyttäjiä on enintään 75. Windows Server 2003 on yleiskäyttöjärjestelmä joka soveltuu alustaksi kaikenkokoisten organisaatioiden palveluille, mutta sisältää ainoastaan käyttöjärjestelmän tarjoamat toiminnot. Kaikki sovellukset on hankittava ja asennettava erikseen. v Milloin Windows Small Business Server 2003 ei ole oikea ratkaisu Jos käyttäjiä tai laitteita on yli 75 tai jos organisaatio tarvitsee yli 75 gigatavua yhteistä sähköpostitilaa. Voinko päivittää Windows Small Business Server kokeiluversiosta (Evaluation Edition) suoraan varsinaiseen Windows Small Business Server 2003:een Kyllä. Tämä tapahtuu hankkimalla tuotteen täysi käyttöoikeus ja päivittämällä se kokeiluversion päälle. Käytössämme on kaksi palvelinta. Tarvitseeko käyttäjä kumpaankin palvelimeen oman käyttöoikeuden Jos yrityksessä on rinnakkain esimerkiksi kaksi Windows Server palvelinta, on laitteella tai käyttäjällä oikeus käyttää kumpaankin palvelinta yhdellä ja samalla Windows Server käyttöoikeudella.

10 Kysymyksiä ja vastauksia Voiko Small Business Server 2003:lla tehdä samoja asioita kuin Windows Server 2003 Standard Editionilla Miten Windows Small Business Server 2003 Standard ja Premium -versiot eroavat toisistaan Small Business Server 2003 sisältää Windows Server 2003 Standard Editionin kaikki perusominaisuudet. Mukana on myös muuta Microsoft-teknologiaa, esimerkiksi Microsoft Exchange Server 2003, Microsoft Office Outlook 2003 ja Windows Sharepoint Services. Päivitys vai täysversio Päivitysasennus säilyttää aiemmat asetukset, jotka järjestelmään on tehty. Päivitysasennus on suositeltava esimerkiksi siirryttäessä kokeiluversion käyttämisestä varsinaisen Windows Server -version käyttöön. Täysversion asennus poistaa järjestelmästä kaikki aiemmat asetukset. Standard-versio sisältää esimerkiksi faksi-, palomuuri- ja etäkäyttöpalvelut. Lisäksi Standardversioon sisältyy Exchange Server toiminnallisuus sekä tehokkaat työkalut palvelimen järjestelmänhallintaan ja sisäisen intranet-sivuston luomiseen. Standard-versio riittää useimmiten pienen tai keskisuuren organisaation peruskäyttöön. Premium-versio sisältää luonnollisesti kaikki ominaisuudet, mitä Standard-versiossa on ja niiden lisäksi SQL Server- ja Internet Security and Acceleration (ISA) Server -toiminnallisuudet sekä Frontpage ohjelmiston. Premium-versio sopii yrityksille, joissa tarvitaan työkaluja peruskäyttöä vaativampiin tarpeisiin. Tällaisia ovat esimerkiksi laajojen tietomäärien käsittely tai verkon tietoturvan hallinta.

11 Kysymyksiä ja vastauksia Windows Small Business Server 2003:n mukana tullut Outlook 2003 on englanninkielinen. Miten kielen saisi vaihdettua suomeksi Windows Small Business Server tuotteita saa ostettaessa vain englanniksi. Jos Small Business Server 2003 on hankittu OEMlisenssillä tai tuotepakettina, käyttöoikeus ei oikeuta Outlook 2003:n kielenvaihtoon. Tällöin suomenkielisen Outlook 2003:n saa käyttöön hankkimalla sitä varten erillinen lisenssi. Jos Small Business Server 2003 on hankittu volyymisopimuksen kautta, Outlookohjelmiston kieli voidaan vaihtaa. Asiakas voi tällöin tilata suomenkielisen Outlook 2003:n jälleenmyyjänsä kautta Small Business Server 2003:n tilauksen yhteydessä. Käytössämme on Small Business Server Voiko sen päivittää sen Small Business Server versioon Kyllä. Päivitysversio on tosin saatavilla vain Small Business Server 2003 Premium -versiosta. Small Business Server 2003 Premiumin päivityspaketin hankintaan oikeuttavat Small Business Server 2000, 4.0 tai 4.5 (ei kokeiluversiot). Tietoa lisensseistä OEM-lisenssi (Original Equipment Manufacturer) OEM-lisenssi koskee ohjelmia, jotka on valmiiksi esiasennettu tietokoneeseen tai palvelimeen. Volyymisopimus Volyymisopimuksiksi kutsutaan organisaatiokäyttöön tarkoitettuja Microsoftin sopimusmalleja, joilla hankitaan kerralla useampia käyttöoikeuksia (sopimuksessa vähintään 5 käyttöoikeutta tai 5 työasemaa).

12 Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta.

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Windows Server mikä ratkaisu on sinulle paras? Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan!

Lisätiedot

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla Sami Lavikko Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO... 1 MIKSI LUKISIT TÄMÄN OPPAAN?... 2 MIKÄ ON OFFICE 365?... 2 MITEN HYÖDYN OFFICE 365:STÄ?... 3 MINKÄ

Lisätiedot

Palvelukuvaus. Sonera Viestintäpalvelu VIP. 1.1 Palveluratkaisu 8.5.2014

Palvelukuvaus. Sonera Viestintäpalvelu VIP. 1.1 Palveluratkaisu 8.5.2014 Palvelukuvaus 8.5.2014 Sonera Viestintäpalvelu VIP 1.1 Palveluratkaisu Sonera Viestintäpalvelu VIP on yrityksille tarkoitettu viestintäratkaisu, joka yhdistää viestinnän palvelut sekä asiakaspalvelu-,

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Henri Mäenpää DOMAIN-SUUNNITELMA

Henri Mäenpää DOMAIN-SUUNNITELMA Henri Mäenpää DOMAIN-SUUNNITELMA Tekniikka ja liikenne 2010 2 VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma TIIVISTELMÄ Tekijä Henri Mäenpää Opinnäytetyön nimi Domain-suunnitelma Vuosi 2010

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Web GISissä paikkatieto käytettävissä kaikkialla 8

Web GISissä paikkatieto käytettävissä kaikkialla 8 Asiakaslehti Web GISissä paikkatieto käytettävissä kaikkialla 8 ArcGIS 10.2:n uutuuksia 16 6 Ajankohtaista asiaa Sovelluskohteita Tuotetietoa Käyttäjävinkkejä Mobiilikäyttöön lisää mahdollisuuksia 32 Esri

Lisätiedot

IT-toiminnan organisaatiomuutokset ja yhdistetty viestintä ruokkivat menestystä

IT-toiminnan organisaatiomuutokset ja yhdistetty viestintä ruokkivat menestystä IT-toiminnan organisaatiomuutokset ja yhdistetty viestintä ruokkivat menestystä Sisällys Johdanto... 1 Keskittäminen ja muutokset... 2 Microsoft ja yhdistetty viestintä... 2 Yhdistetyn viestinnän hankintakannustimet

Lisätiedot

Pilviohjelmistot. Pienyrityksen opas

Pilviohjelmistot. Pienyrityksen opas 2 Pilviohjelmistot Pienyrityksen opas Teksti ja taitto: Tuomas Mäkilä Kiitokset: Lotta Kujanpää, N. Tapani Saarinen ja Kalle Luhtinen / Turku Science Park Oy, Antero Järvi / The SyncMachine.com Opas on

Lisätiedot

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää

CRM ostajanopas. Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää CRM ostajanopas Mitä sinun tulee tietää, kun yritykseesi ollaan hankkimassa CRM-järjestelmää Miksi lukea tämä CRM-ostajan opas? Jos yritys haluaa parempaa kannattavuutta ja nopeampaa kasvua, on luonnollista,

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat.

Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat. 15.10.2014 ArchiCAD 18 ALK. - 1 Asennus Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat. ArchiCADissä tärkeää tietoa löytyy

Lisätiedot

Menestykseen tarvitaan oikeat ratkaisut ja kumppanit

Menestykseen tarvitaan oikeat ratkaisut ja kumppanit Menestykseen tarvitaan oikeat ratkaisut ja kumppanit Asiakasreferenssejä Miten parantaa edelleen työn tuottavuutta? Yllä on esitetty kilpailukyvyn keskeisin kysymys. Syksyllä 2004 julkistetun kansainvälisen

Lisätiedot

40 prosentin säästö säilytyskuluissa ja turvallisempi sähköpostijärjestelmä

40 prosentin säästö säilytyskuluissa ja turvallisempi sähköpostijärjestelmä PROTECTION. Information. Infrastructure. Interactions. WORK AND PLAY FREELY IN A CONNECTED WORLD SYMANTEC F.Y.I. #1 2006 AIHE: SÄHKÖPOSTIN KÄSITTELY UUSI TUTKIMUS: SÄHKÖPOSTIN KÄSITTELY JULKI- SELLA SEKTORILLA

Lisätiedot

Netcon 3000. Monipuolinen ja skaalautuva käytönvalvontajärjestelmä. Energian tuotantoon, siirtoon ja jakeluun. Tehokas reaaliaikatiedon käsittely

Netcon 3000. Monipuolinen ja skaalautuva käytönvalvontajärjestelmä. Energian tuotantoon, siirtoon ja jakeluun. Tehokas reaaliaikatiedon käsittely Monipuolinen ja skaalautuva käytönvalvontajärjestelmä Energian tuotantoon, siirtoon ja jakeluun Tehokas reaaliaikatiedon käsittely Skaalautuu pienistä suuriin järjestelmiin Hajautettu käyttö usealta työpisteeltä

Lisätiedot

Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa

Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa Yhteenveto Nykyisessä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa yritysten päätöksentekijöillä on entistä kovemmat paineet toimia kannattavasti. Yritykset

Lisätiedot

RESERVATION. Asiakaslähtöiset hankkeet 1. Heidi Rastas Jari-Matti Seppälä Riikka Vesander. Raportti Huhtikuu 2013

RESERVATION. Asiakaslähtöiset hankkeet 1. Heidi Rastas Jari-Matti Seppälä Riikka Vesander. Raportti Huhtikuu 2013 RESERVATION Asiakaslähtöiset hankkeet 1 Heidi Rastas Jari-Matti Seppälä Riikka Vesander Raportti Huhtikuu 2013 Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Luonnontieteiden ala 1 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 2 2 JÄRJESTELMÄT...

Lisätiedot

Kuluttajien pilvipalveluiden käyttö. Taina Lempiäinen

Kuluttajien pilvipalveluiden käyttö. Taina Lempiäinen Kuluttajien pilvipalveluiden käyttö Taina Lempiäinen Tampereen yliopisto Informaatiotieteiden yksikkö Vuorovaikutteinen teknologia Pro gradu -tutkielma Ohjaajat: Saila Ovaska ja Poika Isokoski Joulukuu

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU. Iiro Sammalkorpi Windows Active Directory, käyttöönotto ja hallinta

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU. Iiro Sammalkorpi Windows Active Directory, käyttöönotto ja hallinta SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU Iiro Sammalkorpi Windows Active Directory, käyttöönotto ja hallinta Liiketalous, matkailu, tietojenkäsittely ja viestintä Pori Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma TK00 2005

Lisätiedot

Storage. s. 16. Tilaa lehti veloituksetta. ja voita riippumatto! Proactin valta vaihtuu: 15 vuotta kapteenina on opettanut paljon 7

Storage. s. 16. Tilaa lehti veloituksetta. ja voita riippumatto! Proactin valta vaihtuu: 15 vuotta kapteenina on opettanut paljon 7 Proact Finlandin asiakaslehti 1/2012 Storage. Proactin valta vaihtuu: 15 vuotta kapteenina on opettanut paljon 7 Kuningas Probox hallitsee nyt Suomessa 8 Pitkät lounaat tekevät paluun! 2 Tilaa lehti veloituksetta

Lisätiedot

ERP järjestelmät pilvipalveluna

ERP järjestelmät pilvipalveluna TUOTANTOTALOUDEN TIEDEKUNTA Kustannusjohtaminen ERP järjestelmät pilvipalveluna Cloud ERP systems Kandidaatintyö Jyrki Paju Antti Kiema TIIVISTELMÄ Tekijät: Antti Kiema, Jyrki Paju Työn nimi: ERP-järjestelmät

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Onko kuluttajapilvi ainoa vaihtoehto yrityksille? Ei tosiaan!

Onko kuluttajapilvi ainoa vaihtoehto yrityksille? Ei tosiaan! News Syyskuu 2012 Pääkirjoitus Onko kuluttajapilvi ainoa vaihtoehto yrityksille? Ei tosiaan! Kuluttajapilven hiipimisestä tai pikemminkin salakäytöstä on tullut yrityksille ongelma, kuten Dropboxin ja

Lisätiedot

VIKASIETOINEN VIRTUAALIPALVELINJÄRJESTELMÄ

VIKASIETOINEN VIRTUAALIPALVELINJÄRJESTELMÄ VIKASIETOINEN VIRTUAALIPALVELINJÄRJESTELMÄ Juha Turpeinen Opinnäytetyö Syksy 2010 Tietoliikennetekniikan koulutusohjelma Oulun seudun ammattikorkeakoulu Oulun seudun ammattikorkeakoulu Tietotekniikan koulutusohjelma,

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma. Seppo Leppänen VIDEONEUVOTTELUJÄRJESTELMÄT JA KOKOUSPALVELUVERTAILU

POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma. Seppo Leppänen VIDEONEUVOTTELUJÄRJESTELMÄT JA KOKOUSPALVELUVERTAILU POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULU Tietotekniikan koulutusohjelma Seppo Leppänen VIDEONEUVOTTELUJÄRJESTELMÄT JA KOKOUSPALVELUVERTAILU OPINNÄYTETYÖ Kesäkuu.2010 OPINNÄYTETYÖ Kesäkuu 2010 Tietotekniikan

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot