Selvitysraportti. MySQL serverin asennus Windows ympäristöön

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Selvitysraportti. MySQL serverin asennus Windows ympäristöön"

Transkriptio

1 Selvitysraportti MySQL serverin asennus Windows ympäristöön IIO30200 / Jouni Huotari Arto Sorsa / F3900 CREATIVE COMMONS LISENSOITU

2 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ SEIKKOJA JOTKA KANNATTAA OTTA HUOMIEEN ENNEN ASENNUKSEN ALOITTAMISTA MYSQL ASENNUS PAKETIT ASENNUS PAKETIN LATAUS JA ALOITUS MYSQL ASETUKSET ASENNUKSEN JÄLKEEN... 18

3 2 1 YLEISTÄ Tässä dokumentissa on kuvattu kuinka MySQL 5.1 asennetaan Windows ympäristöön. Dokumentin lähteinä on käytetty MySQL 5.1 Reference Manuaalia ja Running MySQL Securely on Windows webinaarin muistiinpanoja. MySQL 5.1 Reference Manual löytyy osoitteesta: MySQL on Windows webinaarit löytyy osoitteesta: Tiedot tulevista webinaareista voi tilata myös RSS:nä. 2 SEIKKOJA JOTKA KANNATTAA OTTA HUOMIEEN EN- NEN ASENNUKSEN ALOITTAMISTA Käytä aina viimeisiä asennettavan version asennus- ja päivityspaketteja. Älä asenna MySQL seuraaviin palvelimiin jos ei ole pakko: - Domain Controller - Exchange Server - Web Server - File/Print Server Poista käytöstä turhat palvelut, joita et tarvitse tietokanta ympäristössä esimerkiksi: - FTP - WWW - SMTP - NNTP

4 3 Huomioi myös että MySQL on ainoasta yhtä turvallinen, kuin on sen asennusympäristö johon olet asennusta tekemässä. MySQL asennus ei suojaa tarpeeksi tuotekehitys alustaa, vaan tietoturvasta on myös huolehdittava perinteisin menetelmin palomuurit, käyttäjätunnukset jne. 3 MYSQL ASENNUS PAKETIT Sinulla on valittavana kolme asennus pakettia, alla olevassa taulukossa on kuvattu asennus pakettien sisällöt. Paketti Ominaisuus Essentials Complete Zip (No-install) Installer Kyllä Kyllä Ei MySQL Server Instance Config Wizard Kyllä Kyllä EI Test Suite Ei Kyllä Kyllä MySQL Server Kyllä Kyllä Kyllä MySQL Client Programs Kyllä Kyllä Kyllä C Headers/Libraries Kyllä Kyllä Kyllä Embedded Server Ei Valinnainen Kyllä Scripts and Examples Ei Valinnainen Kyllä Taulukossa: - Kyllä, tarkoittaa että ominaisuus asennetaan oletuksena. - Ei, tarkoittaa että ominaisuutta ei asenneta tai se ei kuulu asennuspakettiin. - Valinnainen, tarkoittaa että ominaisuus kuuluu asennuspakettiin, mutta sitä ei asenneta oletuksena, vaan sen voi asentaa Custom asennus moodissa. Windows Essentials paketti: - Paketin nimi: mysql-essential win32.msi - Minimi asennus paketti, sisältää vai ne tiedostot jotka tarvitset MySQL käyttämiseen Windows koneessa. - Sisältää myös tietokannan teko Wizardin.

5 4 Windows MSI Installer (Complete) paketti: - Paketin nimi: mysql win32.zip - "Täydellinen" asennus paketti, sisältää kaikki tiedostot jotka tarvitset. - Sisältää myös tietokannan teko Wizardin ja optiona embedded server and benchmark suite ohjelmisto. Without installer paketti: - Paketin nimi: mysql-noinstall win32.zip - Sisältää samat tiedostot kuin Complete install paketti, mutta ei MySQL Server Instance Config Wizardia eli asennus ja asetukset täytyy tehdä manuaalisesti. Essentials paketin käyttö on suositeltavaa melkein kaikille käyttäjille. Windows MSI Installer (Complete) pakettista on myös tarjolla MSI versio, jolloin et tarvitse pakkausohjelmaa. Asennus paketin valinta vaikuttaa asennuksen kulkuun. Asennus prosessit on kuvattu alla: Asennus prosessi Essentials ja Complete (MSI) paketilla:

6 Asennus prosessi Without installer paketilla: 5

7 6 4 ASENNUS PAKETIN LATAUS JA ALOITUS Tässä on kuvattu asennus Windows Essentials paketilla joka on sopiva valinta useimmille käyttäjille. Lataa Windows Essentials asennuspaketti osoitteesta: Jos haluat voi rekisteröityä MySQL käyttäjäksi, mutta voit myös vain ladata asennus paketin:

8 7 Seuraavaksi sinun pitää valita vielä serveri mistä haluat latauksen suorittaa. Jos paketti on pakattu, pura paketti ja aloita asennus tupla klikkaamalla setup.exe tiedostoa tai msi loppuista asennus tiedostoa. Asennuksen ensimmäinen varoitus on kuvattu alla, sen tuleminen riippuu koneen asetuksista: Valikoi suorita jos haluat jatkaa asentamista.

9 8 Setup Wizard vaihe 1. Valikoidaan Next. Setup Wizard vaihe 2. Valikoitaan Typical, tämä vaihtoehto riittää useimmille käyttäjille.

10 9 Setup Wizard vaihe 3. Valikoidaan Install. Setup Wizard vaihe 4. Odota

11 10 Setup Wizard vaihe 5. Valikoidaan next. Setup Wizard vaihe 6. Valikoidaan next.

12 11 Setup Wizard vaihe 7. Oletukset valinnat ovat suositukset. Rekisteröinti kannattaa myös suorittaa, mutta se jätän sen tämän ohjeen ulkopuolelle. Koska se on helppo tehdä ja siihen tulee käyttäjän tiedot. Seuraavaksi suoritetaan tietokannan muodostus (Configure the MySQL server now) valikoimalla Finish. 5 MYSQL ASETUKSET MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 1. Valikoidaan next.

13 12 MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 2. Vaihtoehtoja on kaksi, Detailed Configuration ja Standard Configuration. Valikoi Datailed Configuration vaihtoehto ja next. MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 3. Vaihtoehtoja on kolme ja valikoimme MySQL suositusten mukaisesti, Dedicated MySQL Server Machine.

14 13 MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 4. Tämä valinta riippuu siitä mihin käyttötarkoitukseen olet kantaa luomassa. Valikoimme tässä esimerkki tapauksessa Multifunctional Database ja next. MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 5. Määritetään data tiedostojen tallennus paikka ja valikoidaan next.

15 14 MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 6. Tämä valinta riippuu siitä mihin käyttötarkoitukseen olet kantaa luomassa, mutta tässä tapauksessa valikoimme ensimmäisen vaihtoehdon ja next, jolloin maksimi määrää ei ole määritelty. MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 7. Määritetään portin numero. On myös mahdollisuus tehdä poikkeussääntö palomuurin asetuksiin. - Älä käytä default port oletus porttia jos mahdollista. - Lukitse ei käyttävät portit.

16 15 MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 8. Asetetaan default merkistö, Latin1 käy usein miten. MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 9. Asetetaan Windows optiot, eli asennetaan MySQL Service palvelu. Myös automaattinen käynnistys on hyvä valita tapahtumaan Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

17 16 MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 10. Asetetaan ROOT käyttäjän oikeudet: - Aseta root käyttäjälle vahva salasana - Älä salli remote yhteyksiä root käyttäjälle. - Älä tee yhtään anonyymiä käyttäjää. MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 11. Suoritetaan asetukset valikoimalla Execute.

18 17 MySQL Server Instance Configuration Wizard vaihe 12. Lopetetaan asennus valikoimalla Finish.

19 18 6 ASENNUKSEN JÄLKEEN Poista test tietokanta, alla olevan ohjeen mukaisesti: Varmista että Local ROOT käyttäjän salasana on salattu, jos ei niin ole aseta salasana alla olevan ohjeen mukaisesti (aseta vahva salasana):

20 19 Tee oma pääkäyttäjä MySQL tietokantaan, alla olevien ohjeiden mukaisesti: - Älä käytä samaa pääkäyttäjän tunnusta kuin itse koneeseen tai järjestelmään on määritelty. - Älä myöskään käytä MySQL nimeä käyttäjätunnuksissa tai ryhmien nimissä. Poista anonyymit käyttäjät jos niitä on, alla olevan ohjeen mukaisesti. Poista myös käyttäjät jotka alkavat test sanalla. Varmista vielä että data hakemistot ovat haluamassasi paikassa, alla olevan ohjeen mukaisesti:

21 20 Nyt MySQL server on asennettu, ei mutta kuin käyttämään. Lisätietoja osoitteesta: MySQL 5.1 Reference Manual löytyy osoitteesta: MySQL on Windows webinaarit löytyy osoitteesta: Tiedot tulevista webinaareista voi tilata myös RSS:nä.

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

Mathcad 15 asennus. 29.10.12 (rev.4)

Mathcad 15 asennus. 29.10.12 (rev.4) 29.10.12 (rev.4) Mathcad 15 asennus Tässä ohjeessa neuvotaan lähinnä version 15.010 asennus, mutta myös muiden versioiden valintoja selostetaan. Kaikkia Mathcad-versiot asennetaan samalta medialta, ainoastaan

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Paavo Räisänen. WampServer palvelimen asennus ja käyttö Eclipsen kanssa, sekä ensimmäinen FTP yhteys. www.ohjelmoimaan.net

Paavo Räisänen. WampServer palvelimen asennus ja käyttö Eclipsen kanssa, sekä ensimmäinen FTP yhteys. www.ohjelmoimaan.net Paavo Räisänen WampServer palvelimen asennus ja käyttö Eclipsen kanssa, sekä ensimmäinen FTP yhteys www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa ja levittää ei kaupallisissa tarkoituksissa.

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI Sisällys YHDEN KONEEN VERSION ASENNUS... 4 PERUSVAIHEET... 4 OHJELMAN REKISTERÖINTI YRITYKSELLE... 4 VERKKOVERSION ASENTAMINEN... 6 YLEISTÄ... 6 PALVELIMEN NIMEN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Fyysinen kone: Ubuntu Linux 9.04, 64-bit (esim. Ubuntu 10.10 ei oleellisilta osin poikkea tästä) VMware Player 3.1.2

Fyysinen kone: Ubuntu Linux 9.04, 64-bit (esim. Ubuntu 10.10 ei oleellisilta osin poikkea tästä) VMware Player 3.1.2 Dokumentissa esitetään yksinkertaiset tavat VMware koneen luontiin. Tämä on lähinnä tarkoitettu käyttäjälle joka ei ole ennen luonut koneita eikä tunne VMwaren peruskäsitteitä. Tästä dokumentista ei pidä

Lisätiedot

Asennusopas Tarkistusversio B. McAfee SaaS Web Protection Service

Asennusopas Tarkistusversio B. McAfee SaaS Web Protection Service Asennusopas Tarkistusversio B McAfee SaaS Web Protection Service COPYRIGHT Copyright 2013 McAfee, Inc. Älä kopioi ilman lupaa. TUOTEMERKIT McAfee, McAfee logo, McAfee Active Protection, McAfee CleanBoot,

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Sampo-menun laajennus OM 6.4:ssa - monitorointitulosten esittäminen Arto Korpisalo

Sampo-menun laajennus OM 6.4:ssa - monitorointitulosten esittäminen Arto Korpisalo ESY Q16.2/2007/43 28.8.2007 Espoo Sampo-menun laajennus OM 6.4:ssa - monitorointitulosten esittäminen Arto Korpisalo GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä / Dnro 28.08.2007 Tekijät Arto Korpisalo

Lisätiedot

FINAALI 5.5.2011 1.42

FINAALI 5.5.2011 1.42 5.5.2011 1.42 Työskentelet yrityksessä nimeltä Marjamanni Oy, joka toimittaa IT-palveluja eri asiakkaille. Myyntijoukkonne ovat juuri myyneet uuden julkisen referenssin TatuAudio nimiselle yritykselle

Lisätiedot

2) Office tiedostojen sivunvaihtumisnopeus ja julkaistavien sivun määrittäminen

2) Office tiedostojen sivunvaihtumisnopeus ja julkaistavien sivun määrittäminen INFOSIGN INFO-TV OHJELMA MANUAALI ASENNUKSET 1) Palvelinohjelmanasennus 2) Lisenssointi 3) Näyttöjen lisääminen hallintaan 4) Playerlaitteen yhdistäminen hallintaan luotuun näyttöön 5) Playerlaitteiden

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

HP JetDirect Print Servers. HP JetDirect -tulostuspalvelimet. 600N/400N/500X/300X Hallintaopas

HP JetDirect Print Servers. HP JetDirect -tulostuspalvelimet. 600N/400N/500X/300X Hallintaopas R HP JetDirect Print Servers HP JetDirect -tulostuspalvelimet 600N/400N/500X/300X Hallintaopas Hallintaopas HP JetDirect -tulostuspalvelimet (600N/400N/500X/300X) Copyright Hewlett-Packard Company 2000

Lisätiedot

Opiskelijaversion lataus, asennus ja aktivointi lyhyesti

Opiskelijaversion lataus, asennus ja aktivointi lyhyesti 1 Autodesk Education Community Liittymällä jäseneksi Autodeskin maailmanlaajuiseen opiskelijayhteisöön voit ladata ilmaisia opiskelijalisenssejä. Lisäksi voit tehdä harjoituksia omaan tahtiisi, oppia asiantuntijoilta,

Lisätiedot

Student Engeering & Design Community

Student Engeering & Design Community 1 Student Engeering & Design Community Liity jäseneksi maailmanlaajuiseen opiskelijoiden ja opettajakunnan verkostoon jakaaksesi yhteisen kiinnostuksen arkkitehtuuriin, suunnitteluun, yhdyskuntasuunitteluun,

Lisätiedot

palvelin EH-net Käyttöönotto ja ylläpito www.ouman.fi

palvelin EH-net Käyttöönotto ja ylläpito www.ouman.fi EH-net palvelin Käyttöönotto ja ylläpito EH-net palvelin on tuote, joka mahdollistaa Ouman säätö- ja ohjausjärjestelmien etäkäytön internetin kautta. EH-net palvelimeen Modbus-väylän avulla liitettyjä

Lisätiedot

Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat.

Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat. 15.10.2014 ArchiCAD 18 ALK. - 1 Asennus Tässä vihkossa käydään läpi ArchiCADin asennukseen liittyvät yleistiedot ja ohjelman mukana tulevat sekä koneelle asentuvat osat. ArchiCADissä tärkeää tietoa löytyy

Lisätiedot

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1

Sisällys. TACHOSTORE software manual 1 Sisällys 1. TachoStore-ohjelmiston esittely... 3 1.1 PÄÄPERIAATE... 3 1.2 KAAVIO... 3 1.3 TOIMINNOT... 3 1.4 LATAUSTAVAT... 3 1.5 LADATTAVAT TIEDOSTOT... 3 1.6 TIEDONTALLENNUSMUODOT... 3 2. TachoStoren

Lisätiedot

Mac OS X 10.5 Leopardin asennus- ja käyttöönotto-opas

Mac OS X 10.5 Leopardin asennus- ja käyttöönotto-opas Mac OS X 10.5 Leopardin asennus- ja käyttöönotto-opas Jos tietokoneessa on Mac OS X 10.3 tai uudempi: Voit yksinkertaisesti päivittää Leopardiin. Katso lisätietoja kohdasta Mac OS X:n päivittäminen sivulla

Lisätiedot

Tikon versio 6.1.2 SP1

Tikon versio 6.1.2 SP1 Toukokuu 2012 1 (30) Tikon versio 6.1.2 SP1 Uusasennusohje Toukokuu 2012 2 (30) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Sql tietokanta-alustan asennus... 4 2.1. Teknisten suositusten mukaiset tietokanta-alustat...

Lisätiedot

Pika-asennusopas Global Protection 2009 Tärkeää! Lue tarkkaan tämän oppaan luku: Palvelun aktivointi. Tämän luvun tieto on erittäin tärkeätä tietokoneesi suojauksen kannalta. Tämän tuotteen käyttö edellyttää

Lisätiedot

Octave-opas. Mikä on Octave ja miksi? Asennus

Octave-opas. Mikä on Octave ja miksi? Asennus Octave-opas Mikä on Octave ja miksi? Asennus Käynnistys ja käyttöliittymä Komennot tiedostojen hallintaan SciTE-editor.m-tiedostot Ohjeita muualla Mikä on Octave ja miksi? Octave on numeeriseen laskentaan

Lisätiedot

Boot Camp Asennus- ja käyttöönotto-opas

Boot Camp Asennus- ja käyttöönotto-opas Boot Camp Asennus- ja käyttöönotto-opas Sisältö 3 Johdanto 4 Asennuksen yleiskatsaus 4 Vaihe 1: Tarkista päivitykset 4 Vaihe 2: Valmistele Mac Windowsia varten 4 Vaihe 3: Windowsin asentaminen Maciin 4

Lisätiedot

VPN-sovelluksen Käyttöohje. 9236260 1. painos

VPN-sovelluksen Käyttöohje. 9236260 1. painos VPN-sovelluksen Käyttöohje 9236260 1. painos Copyright 2004 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain on kielletty

Lisätiedot

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 1 Taseri 6.0 Käyttöohje Taseri 6.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M

Lisätiedot

Readme 6.4 versio 1/18

Readme 6.4 versio 1/18 Readme 6.4 versio 1/18 Sisällys Tärkeää... 3 Yleiset järjestelmävaatimukset... 4 Asennus... 5 Yhden käyttäjän järjestelmä:... 5 Usean käyttäjän järjestelmä:... 5 Linux ja Macintosh OS X -palvelinasennus...6

Lisätiedot