SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA"

Transkriptio

1 TOIMINTALINJAN LIITE 1 päivitetty SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA Simmis Wanda ry (SiWa) on vantaalainen uimaseura, jonka toiminta-alueena on Tikkurilan, Hakunilan ja Korson uimahallit. Seura on perustettu vuonna 1984 ja toiminta käynnistynyt kunnolla vuonna Seura tarjoaa uintitoimintaa kattavasti kaikille ikäryhmille aina uimakouluista harraste- ja kilparyhmiin. Tähän toimintalinjaan on kerätty toimintamme keskeiset periaatteet ja mallit. Tämän toimintalinjan tarkoitus on avata toimintaamme ohjaavia arvoja ja sovittuja toimintatapoja sekä helpottaa nykyisten ja tulevien jäsenten osallistumista toimintaan. Toimintalinja päivitetään vuosittain.

2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTALINJA Sivu 2(22) MISSIO seuratoiminnan tavoitteet... 3 Kasvatukselliset tavoitteet... 3 Urheilulliset tavoitteet... 3 Yhteisölliset ja yhteiskunnalliset tavoitteet... 3 Taloudelliset tavoitteet... 3 VISIO... 4 ARVOT... 4 STRATEGIA... 5 VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI... 6 Sisäinen viestintä... 6 Ulkoinen viestintä ja markkinointi... 6 SIMMIS WANDAN TOIMINTAMUODOT... 7 Kurssitoiminta... 8 SiWa-Sammakon sunnuntaikurssit... 9 Vantaan uimakoulut Sporttia Kaikille Valmennustoiminta Valmennusryhmät Kilpailutoiminta ja leirit Valmennusryhmien yleiset periaatteet TURVALLISUUS Kurssitoiminta ja turvallisuus Valmennustoiminta ja turvallisuus SIMMIS WANDA RY:N ORGANISAATIO JA HALLINNON PERIAATTEET Toimenkuvat Puheenjohtaja Hallituksen jäsenet ja varajäsenet Taloudenhoitaja Kirjanpitäjä Toiminnanjohtaja Seurakoordinaattori Valmennuspäällikkö Kurssivastaava Valmentaja Vastaava uimaopettaja Uimaopettaja, kurssiohjaaja Apuohjaajat Vanhempaintoimikunta Taloudenhoito Simmis Wandan koulutussuunnitelma Toiminnan arviointi ja jatkuva kehitys Säännölliset palautekyselyt jäsenistölle Kurssipalaute Toimintaohjeet ongelmatilanteissa Simmis Wanda ry:n toimintalinja Toimintalinjan versiohistoria... 22

3 TOIMINTALINJA Sivu 3(22) MISSIO seuratoiminnan tavoitteet Uimataito luontaisena osana lapsen ja nuoren kehittymistä Missiomme on tuoda uintiopetus luontevasti mukaan normaaliin arjen toimintaan. Haluamme osaltamme olla tuomassa uimataito jokaisen lapsen ja nuoren perustaidoksi. Kilpauinnissa kannustamme terveeseen kilpailemiseen ja reiluun kilpailuhenkeen. Tavoitteenamme on luoda elämänmittainen harrastus. Kannustamme liikuntaan lapsuusajasta lähtien, vahvistaen hyvinvointia ja terveyttä läpi elämän. Kasvatukselliset tavoitteet Tavoitteenamme on tarjota lapsille ja nuorille turvallinen ympäristö uintiharrastukseen. Arvopohjamme mukaisesti, omien resurssiemme puitteissa, sitoudumme kestävään kehitykseen. Kasvatuksellisesti kestävä kehitys huomioidaan ympäristöllisen ja sosiaalisen kestävän kehityksen näkökulmista konkreettisesti tämä tarkoittaa mm. opastamista ympäristökuormitusta pienentävien valintojen tekemiseen ja pelisääntöjen ja ohjeistusten kautta koko seuran kattavaan tasa-arvoisen ja kannustavan seurahengen luomista. SiWa-Sammakko on reilu kaveri, joka kannustaa, ottaa toiset huomioon ja arvostaa hyviä käytöstapoja. Urheilulliset tavoitteet Tavoitteenamme on tarjota jokaiselle lapselle ja aikuiselle onnistumisia uintiurheilun parissa. Lähtökohtana on visiomme mukainen matalan kynnyksen osallistuminen kukin omien lähtökohtiensa ja tavoitteidensa mukaan. Ensisijaisena tavoitteenamme on luoda elinikäinen urheilullinen elämäntapa, kannustaa liikuntaan ja vahvistaa hyvinvointia sekä terveyttä läpi elämän. Kilpauinnissa kannustamme terveeseen kilpailemiseen ja reiluun kilpailuhenkeen. Yhteisölliset ja yhteiskunnalliset tavoitteet SiWa on seura iloinen yhteisö, johon on mukava kuulua. SiWa-Sammakko on aktiivinen toimija, joka osallistuu omien voimavarojensa mukaan sekä seuran toiminnan ylläpitämiseen että yhteiskunnallisesti oman toimintaympäristönsä hyvinvoinnin lisäämiseen. Toimimme tiiviissä yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa lasten ja aikuisten uimaopetuksessa. Toteutamme omalta osaltamme monikulttuurisuutta ja tasa-arvon lisääntymistä toimintaympäristössämme osallistumalla aktiivisena toimijana Vantaan kaupungin Sporttia Kaikille hankkeeseen sekä seuran sisällä mm. kouluttamalla ohjaajiamme ja valmentajiamme monikulttuuriseen toimintaan. Simmis Wanda on Uimaliiton, Sukeltajaliiton, ESLUn sekä Vantaan liikuntayhdistyksen jäsen ja noudattaa toiminnassaan näiden järjestöjen linjauksia. Taloudelliset tavoitteet Simmis Wandan taloutta hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti. Kustannusrakennetta tarkastellaan kriittisesti talousarviota suunnitellessa ja kustannukset suhteutetaan mahdollisimman hyvin tulorakenteeseen. Seuran kurssitoiminnan tuotot, valmennus- ja jäsenmaksut sekä avustukset kanavoidaan järkevän seuratoiminnan ylläpitämiseen ja ensisijaisesti harrastajien ja jäsenten kustannusten kohtuullistamiseen.

4 TOIMINTALINJA Sivu 4(22) VISIO SiWa on matalan kynnyksen uimaseura, jonne kaikki ovat tervetulleita tavoitteista riippumatta, uimakouluista kilpauintiin Olemme seura, joka tarjoaa jokaiselle jotakin uintiurheilun parissa. Meillä on parhaat koulutetut uimaohjaajat ja valmentajat, jotka auttavat uimakurssilaisia sekä kilpa- ja harrasteuimareita saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen omista lähtökohdistaan seuran arvojen mukaisesti. Intohimonamme on saada harrastaja onnistumaan valitsemassaan lajissa. Onnistuneen kurssin/valmennuksen läpivienti vaatii uimaohjaajilta ja valmentajilta sitoutumista tehtäväänsä. Sitoutuminen tuo luottamusta tehdä asiat oikein. Luottamus tuo jatkuvuutta ja jatkuvuuden myötä enemmän uimataitoisia ja onnistuneita suorituksia. ARVOT Turvallisuus Jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen oikeus on harrastaa seurassa omien tavoitteidensa ja lähtökohtiensa puitteissa. Reiluus Jokainen on yhtä arvokas ja tärkeä. Toiminta on tasa-arvoista ja kannustavaa Yhteisöllisyys Toimimme yhdessä yksilöinä yhteisössä.

5 TOIMINTALINJA Sivu 5(22) STRATEGIA Simmis Wanda panostaa lasten ja nuorten liikkumattomuuden torjuntaan. Lasten ja nuorten hyvinvointi on tärkeässä asemassa seuran toimintastrategiaa laadittaessa, perheiden tulotasosta riippumatta. Laadukkaan kurssipolun edelleen kehittäminen sekä perheliikunnan mukaan ottaminen ja kehittäminen on tavoitteenamme. Yhteistyö Vantaan kaupungin liikuntapalveluiden kanssa on tiivistä. Toteutamme Tikkurilan ja Hakunilan uimahalleissa kaupungin uimakouluja. Olemme mukana jo neljättä vuotta myös kaupungin Sporttia Kaikille hankkeessa. Hankkeen puitteissa järjestämme uimakouluja naisille ja tytöille Korson uimahallissa sekä vastaamme naisten ja tyttöjen uintivuoron valvonnasta Korson uimahallissa. Keväästä 2015 alkaen on hankkeen puitteissa toteutettu myös miehille ja pojille suunnatut uimakoulut ja tekniikkakurssit Tikkurilassa. Tikkurilan pilotissa Simmis Wanda toimii päävastuullisena järjestäjänä. Yhteistyössä mukana on myös mm. Hakunilan kansainvälinen yhdistys ja Vantaan venäläinen klubi. Yhteistyötä kaupungin ja alueen muiden yhdistysten kanssa pyritään edelleen tiivistämään. Kurssiohjaajia koulutetaan Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton sekä Suomen Uimaliiton koulutuksissa. Ammattitaitoinen ohjaaja on ensiarvoisen tärkeä kurssitoiminnassamme. Kilpauinnin puolella toimintaa ohjaa seuran sisäinen uimarin polku, jota kehitetään jatkuvasti valmentajien kanssa, Uimaliiton strategian mukaisesti. Uimareilla on mahdollisuus edetä aina aloittelevasta kilpauimarista SM-tasolle ja edelleen kansainväliselle tasolle omien edellytystensä ja henkilökohtaisten tavoitteidensa mukaisesti. Seuran valmentajan polku kuljetaan Uimaliiton valmentajakoulutusten mukaisesti. Seura kouluttaa uimaohjaajia ja valmentajia SUH:in ja Uimaliiton kursseilla. Ohjaajat ja valmentajat tulevat pääsääntöisesti seuran sisältä, mutta toimintaan voi tulla seuran ulkopuoleltakin mukaan. Useat uimarit aloittavat työuransa Simmis Wandan kurssiohjaajina. Henkilökunnan sekä hallituksen koulutuksiin panostetaan, jotta voimme olla entistäkin ammattitaitoisempi, laadukkaampi sekä palvelevampi uimaseura tulevaisuudessa. Nuorten uimareiden vanhempia kannustetaan mukaan seuratoiminnan vapaaehtoisiksi, mm. varainhankintaan, tapahtumajärjestelyihin, kisatoimitsijoiksi sekä hallitustehtäviin. Myös vapaaehtoisia seuratoimijoita kannustetaan kouluttautumaan tarjoamalla tuomarikoulutusta sekä ESLUn seuratoiminnan koulutuksia.

6 VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI TOIMINTALINJA Sivu 6(22) Sisäinen viestintä Seuran sisäinen viestintä jakautuu tällä hetkellä kolmeen viestintäkanavaan kotisivut Simmis Wandan facebook-sivut sekä sähköposti. Sähköposti on jäsenistölle pääasiallinen tiedotuskanava ajankohtaisista asioista. Jäsentiedote lähetetään sähköpostitse neljä kertaa vuodessa kaksi tiedotetta syyskaudella ja kaksi kevätkaudella. Jäsentiedotteessa tiedotetaan mm. kauden tapahtumista, jäseneduista, kilpailu- ja leirimatkoista sekä seuran toiminnasta yleisellä tasolla. Jäsentiedotteen lisäksi sähköpostitse viestitään akuuteista ajankohtaisista asioista. Kotisivuilla uutisoidaan seuran tapahtumista ja kotisivuille dokumentoidaan seuran toimintamallit, pelisäännöt sekä historia. Facebook-sivut toimivat nopean, yleisemmän viestinnän keinona. Facebook-sivuille nostetaan onnistumisia ja mainostetaan tulevia tapahtumia. Valmennusryhmien sisäinen viestintä kulkee pääsääntöisesti sähköpostin välityksellä. Kunkin ryhmän oma viestintätapa ja viestinnän käytännöt sovitaan ryhmän kesken pelisääntökeskustelun yhteydessä. Ulkoinen viestintä ja markkinointi Seuran ensisijaisena markkinointikanavana toimii seuran kotisivut, joissa esitellään seuran koko toiminta. Kotisivujen kautta hoidetaan myös kursseille ja valmennusryhmiin ilmoittautumiset sekä jäseneksi hakeutuminen. Myös erilaisiin tapahtumiin ja leireille ilmoittautumiset hoituvat kotisivujen kautta. Facebook-sivut toimivat myös ulkoisen viestinnän ja markkinoinnin kanavana. Seuran toimintaa markkinoidaan myös uimahalleissa jaettavin esittein sekä uimahallien ilmoitustaulujen kautta. Seuran tunnettuuden ja näkyvyyden osalta panostamme yhtenäiseen ulkoasuun niin työvaatetuksessa kuin seuran jäsenten edustusasuissakin.

7 SIMMIS WANDAN TOIMINTAMUODOT TOIMINTALINJA Sivu 7(22) Simmis Wanda tarjoaa jäsenistölleen koko eliniän mukana seuraavan yhteisön ja urheilullista elämäntapaa ylläpitävän harrastuksen. Olemme koonneet koko toimintamme SiWa-Sammakon uima-altaaseen alla olevan kuvan mukaisesti. Kurssitoiminnan kautta mukaan voi tulla minkä ikäisenä tahansa ja yhteistä yhteisöllistä polkua voi jatkaa omien tavoitteidensa mukaisesti eri reittejä pitkin vanhuusikään asti. Uima-altaan reunoilla toimintaa kannattelevat ja ohjaavat ammattitaitoiset uimaopettajat, kurssiohjaajat ja valmentajat sekä aktiiviset seuratoimijat. YDINTOIMINTAMME on kilpauinti. Kilpauinnissa panostamme elämysten luontiin ja uimarin yksilölliseen kehitykseen omista lähtökohdista. Kilpauinti kattaa seurassamme myös harrasteryhmät uraansa lopetteleville kilpauimareille sekä niille, joiden tavoitteet eivät liity kilpailemiseen. PERUSTOIMINTAMME koostuu kurssitoiminnasta. Kurssitoiminnan päätavoite on tarjota uimataito ja uintiurheilun ilon kokemus mahdollisimman monelle lapselle ja aikuiselle. OHEISTOIMINTANA tarjoamme mm. räpyläuintia ja vapaasukellusta. Oheistoimintaan kuuluu myös lasten ja nuorten leiritoiminta koulujen loma-aikoina.

8 TOIMINTALINJA Sivu 8(22) Kurssitoiminta Kurssitoiminta on Simmis Wandan perustoimintaa, jolla katetaan valtaosa seuratoiminnan kustannuksista. SiWa-Sammakon kurssikokonaisuus on kaikki ikäryhmät kattava paketti. Kursseja on pienistä leikki-ikäisistä lapsista (perheallas) lähtien aina aikuisten tekniikkaryhmiin saakka. Alkeiskursseja löytyy sekä lapsille että aikuisille ja kaikissa ikäryhmissä kurssilta toiselle siirrytään taitotason karttuessa sujuvasti. Kurssitoiminnassa vahvana näkyy myös yhteistyö Vantaan kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Seura tuottaa kaupungille ostopalveluna kaupungin uimakoulut ja osallistuu aktiivisesti eri hankkeisiin liikuntatoimen alalla. Kaiken kurssitoiminnan perustana on ammattitaitoiset, osaavat ja asiaansa sitoutuneet ohjaajat. Jokaisella kurssilla on koulutettu vastuuohjaaja ja hänen apunaan 1-2 apuohjaajaa. Apuohjaajien osaamisen karttuessa heille tarjotaan mahdollisuutta koulutukseen ja sitä kautta vastuuohjaajan tehtäviin. Kaikki seuran kurssimahdollisuudet on kuvattu alla olevaan kurssitarjottimeen.

9 SiWa-Sammakon sunnuntaikurssit SiWa-Sammakon sunnuntaikurssit on 8-9 kerran kurssikokonaisuus kattaen kaikki ikäryhmät. Kurssit alkavat neljä kertaa vuodessa kevätkaudella tammi- ja maaliskuussa, syyskaudella elo- ja lokakuussa. SiWa-Sammakon uimakurssit täyttävät Hakunilan uimahallin sunnuntaisin yleisövuorojen eli uimahallin aukioloajan jälkeen klo alkaen. TOIMINTALINJA Sivu 9(22) SiWa-Sammakon sunnuntaikurssit ovat oiva esimerkki palkattujen toimijoiden ja vapaaehtoisten pääsääntöisesti kilparyhmissä uivien uimareiden vanhempien saumattomasta yhteistyöstä. Palkatut, koulutetut ohjaajat vastaavat kurssien toteutuksesta ja turvallisesta ympäristöstä altaalla. Vapaehtoiset hoitavat opastuksen uimahallissa sekä puku- ja pesutilojen valvonnan.

10 TOIMINTALINJA Sivu 10(22) PERHEALLAS SiWa-Sammakon perheallas on suunnattu pienille lapsille, jotka tulevat totuttautumaan veteen elementtinä ja uimahalliin ympäristönä yhdessä vanhempiensa kanssa. Perhealtaassa ohjaaja antaa vanhemmille vinkkejä pienen uimarin opastuksesta ja ohjaa erilaisia leikkejä. Perheallastoiminta järjestetään uimahallin lämpimässä terapia-altaassa. UIMAKOULUT SiWa-Sammakon uimakouluja on tarjolla aina alkeiskurssista jatkokurssiin ja tarvittaessa vielä vesitaito-kurssiin. Koko uimakoulu-polun käynyt lapsi osaa uida 25m isossa altaassa ja on valmis siirtymään Vesiralliin. VESIRALLIT SiWa-Sammakon Vesiralli-kurssit noudattavat Uimaliiton Vesiralli-ohjelmaa. Neljän kurssin kokonaisuudessa edetään aina seuraavalle kurssille, kun tietyt taitotavoitteet on saavutettu. Kaikki Vesiralli-kurssit suoritettuaan, lapsi täyttää pohjoismaisen uimataitovaatimuksen (osaa syvään veteen pudottuaan uida yhtäjaksoisesti 200m, josta vähintään 50m selällään) TEKNIIKKARALLIT SiWa-Sammakon Tekniikkaralli-kurssit noudattavat Uimaliiton Tekniikkaralli-ohjelmaa. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100m sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä ja omaa näin edellytyksen hyvän uintitekniikan oppimiseen. AIKUISTEN TEKNIIKKAPAINOTTEINEN UINTIVUORO Samaan aikaan perhealtaan, uimakoulujen, vesirallien ja tekniikkarallien kanssa sunnuntaisin, löytyy kurssitarjonnasta myös uimataitoisille aikuisille suunnattu ohjattu tekniikkapainotteinen uintivuoro. Tekniikkapainotteiselle uintivuorolle voi tulla vahvistamaan omaa uimataitoaan ja oppimaan lisää eri uintilajien tekniikoista. Tavoitteena on oppia eri uintilajien tekniikka niin hyvin, että jatkossa omatoiminen harjoittelu tai masters-ryhmään siirtyminen on mahdollista.

11 TOIMINTALINJA Sivu 11(22) Vantaan uimakoulut Simmis Wanda toteuttaa keskimäärin 50 eritasoista kurssia Vantaan kaupungin lasten uimakouluissa vuosittain. Kurssivalikoima lapsille on: Vanhempi + lapsi kurssi Kurssilla totutellaan veden maailmaan leikkien avulla. Vanhempi saa vinkkejä yhteiseen vesitouhuiluun. Suunnattu pääasiassa 3-5 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Alkeiskurssi 1 Kurssilla tutustutaan uimahalliin ja altaaseen. Harjoitellaan kasvojen laittamista veteen ja opitaan puhaltamaan veteen sekä potkimaan uinnin potkuja. Tavoitteena on laittaa kasvot kokonaan veteen. Alkeiskurssi 2 Kurssilla opetellaan sukeltamaan pinnan alla, kellumaan ja liukumaan vedessä. Alkeisjatkokurssi Kurssilla harjoitellaan myyräuintia ja alkeisselkäuintia. Jatkokurssi Jatkokurssilla harjoitellaan lisää uimista ja tutustutaan isoon altaaseen opettajan kanssa. Koululaisten uinninopetus Kurssi on tarkoitettu koululaisille, jotka tarvitsevat vielä vahvistusta uimataidossaan. Ryhmä jaetaan tason mukaisesti ison ja pienen altaan ryhmiin. Aikuisten kursseja on sekä aloitteleville että edistyneemmille uimareille kaksi kertaa vuodessa: Aikuisten alkeiskurssi Alkeiskurssille voi tulla täysin uimataidottomana tai vahvistamaan omaa uimataitoaan. Aikuisten tekniikkakurssi Kurssilla harjoitellaan kilpauinnin tekniikoita, startteja ja käännöksiä. Sporttia Kaikille Vantaan kaupungin Sporttia Kaikille -hankkeen tavoitteet: Tukea ja edistää monikulttuurista liikunnan harrastamista Edistää urheiluseurojen ja monikulttuuristen yhdistysten välistä yhteistyötä Vahvistaa ja ylläpitää verkostomaista toimintamallia Hankkeen kohderyhmänä ovat maahanmuuttajataustaiset lapset ja nuoret sekä maahanmuuttajataustaisten aikuisten ja ikääntyneiden terveyttä edistävä liikunta. Hankkeen puitteissa Simmis Wanda toteuttaa: Tyttöjen ja naisten uintivuoron valvonta Tyttöjen ja naisten uimakoulut Poikien ja miesten uimakoulut (yhteistyössä alueen monikulttuuristen yhdistysten kanssa) Miesten tekniikkakurssit Simmis Wanda toimii vastuullisena järjestäjänä Sporttia Kaikille hankkeen Itä-Vantaan uimahalleissa tapahtuvassa toiminnassa.

12 TOIMINTALINJA Sivu 12(22) Valmennustoiminta Simmis Wandan toiminnan ytimen muodostavat n vuotiaat lapset ja nuoret. Valmennusjärjestelmämme perustuu tasovalmennukseen, jossa uimarit siirtyvät portaittain eteenpäin oman taitotason kehittyessä. Valmennuspäällikkö koordinoi järjestelmän toimintaa ja johtaa ryhmien muodostamista. Uimareiden ryhmäsiirroista päättävät seuran valmentajat valmennuspäällikön luoman suunnitelman mukaisesti, huomioiden uimarin iän, taitotason, fysiologisen kehityksen, harjoittelumotivaation sekä henkilökohtaiset tavoitteet. Uimareille, joilla ei ole tulostavoitteita tai päälajina on joku muu kuin uinti, on omat harrasteryhmänsä. Myös harrasteryhmien toiminta on tavoitteellista, mutta valmennusmäärät eivät kasva iän myötä samaan tahtiin kuin kilpauintiin tähtäävillä uimareilla. Valmennuspäällikkö on valmentajien operatiivinen esimies ja luo raamit valmennuksen kausisuunnitelmille. Hän toimii myös valmentajien tukena ja yhteyshenkilönä päivittäiseen valmennukseen ja kausisuunnitelmiin liittyvissä asioissa. Valmennusryhmät SAMMAKKO-RYHMÄ Sammakoihin tullaan useimmin SiWa-Sammakon kurssipolun kautta. Sammakot opettelevat säännöllistä harjoittelua ja tähtäävät hyvään kilpauinnin tekniikkaan. Sammakko-ryhmässä osallistutaan jo kilpailuihin lähialueella. Harjoittelussa pääpaino on kilpauinnin tekniikoiden kehittämisessä. Sammakko-ryhmässä harjoitellaan 1-2 kertaa viikossa STARTTI-RYHMÄ Startti-ryhmässä harjoitellaan jo kolme kertaa viikossa. Mukaan tulee uinnin lisäksi myös kuivaharjoitteet. Ryhmä tähtää tavoitteelliseen kilpauintiin. VAUHTI-RYHMÄ Vauhti-ryhmä harjoittelee viidesti viikossa sekä altaassa että altaan ulkopuolella. Harjoittelu on täysipainoista kilpauinnin valmennusta. Viikossa on kaksi lepopäivää FOCUS Focus harjoittelee kuutena päivänä viikossa sekä altaassa että altaan ulkopuolella. Mukaan tulee tässä vaiheessa jo aamutreenit altaassa. Harjoittelu on täysipainoista kilpauinnin valmennusta. Viikossa on yksi lepopäivä.

13 TOIMINTALINJA Sivu 13(22) ISOT Isojen ryhmässä uimarit perheineen sitoutuvat tavoitteelliseen kilpauintiin. Uimarit tähtäävät ikänsä ja tasonsa mukaisesti ikäkausimestaruuskilpailuihin ja/tai NSM/SM-kilpailuihin. Valmennus on kokonaisvaltaista ja tavoitteellista niin altaassa kuin altaan ulkopuolellakin. Isojen ryhmässä voi harjoitella kuutena päivänä viikossa, mukana myös aamutreenit altaassa. Jokainen ryhmän uimari harjoittelee omien tavoitteidensa mukaisesti yksilöllisen suunnitelman pohjalta. HARRASTERYHMÄ Harrasteryhmään voi tulla mukaan minkä ikäisenä tahansa ryhmän jäsenet koostuvat sekä kurssitoiminnasta tulleista että aiemmin kilparyhmissä harjoitelleista nuorista. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa. Harrasteryhmä tähtää hyvään uimataitoon ja vedessä liikkumisen iloon sekä säännölliseen ohjatun liikunnan harrastamiseen. Harrasteryhmä toimii myös hyvänä oheisharjoitteena muiden urheilulajien parissa totisemmin toimiville. HARRASTEKILPARYHMÄ Harrastekilparyhmän uimarit harjoittelevat kahdesti viikossa. Ryhmä tähtää hyvään uimataitoon ja vedessä liikkumisen iloon sekä säännölliseen ohjatun liikunnan harrastamiseen. Harrastekilparyhmä toimii myös hyvänä oheisharjoitteena muiden urheilulajien parissa totisemmin toimiville. Ryhmän uimareita kannustetaan osallistumaan paikallisiin ja seuran omiin kilpailuihin, mutta pääpaino on tasapainoisessa harjoittelussa. MASTERSUIMARIT Simmis Wanda tarjoaa mastersvuoroja 2 kertaa viikossa. Samoilla vuoroilla harjoittelevat sekä harrastemastersit, kilpamastersit että triathlonmastersit. Masters-ryhmien valmennuksessa keskitytään hyvään uintitekniikkaan ja kunnon ylläpitoon. Kilpailevat mastersit täydentävät harjoitteluaan omatoimisesti. RÄPYLÄUINTI Räpyläuimarit harjoittelevat kerran viikossa lauantaisin. Räpyläuimarit jakautuvat kolmeen ryhmään iän ja tavoitteiden mukaan nuoret (12-17v), aikuiset ja kilparyhmä. Räpyläuinti on sukeltajaliiton alaista toimintaa ja melko uusi laji Simmis Wandan valikoimassa. Räpyläuintia on kuvattu myös uinnin formuloiksi ja melkoisen vauhdikasta menoa altaassa onkin. VAPAASUKELLUS Myös vapaasukeltajat ovat löytäneet Simmis Wandan omakseen, seuran liityttyä sukeltajaliiton jäseneksi vuonna Vapaauimarit harjoittelevat seuran harjoitusvuoroilla kerran viikossa.

14 TOIMINTALINJA Sivu 14(22) Kilpailutoiminta ja leirit Seuran valmennusryhmät tekevät vuosittain kausisuunnitelmat, joissa määritellään myös ne kilpailut ja leirit, johon ryhmän uimarit osallistuvat. Hyväksyttyjen kausisuunnitelmien mukaisiin kilpailuihin seura maksaa osallistujien starttimaksut. Kausisuunnitelmassa huomioiduille leireille vastuuvalmentaja voi anoa hallitukselta leiritukea. Leirituet päätetään tapauskohtaisesti seuran kulloinenkin taloustilanne huomioiden ja seuran talousohjesäännön mukaisesti. Seura järjestää vuosittain jo suureksi junioritapahtumaksi muodostuneet uintikilpailut Vantaa Junior Meet. VJM-kilpailuiden järjestäminen on suurin yksittäinen vapaaehtoisten ponnistus vuosittain ja kerää kokoon ison osan seuran jäsenistöstä niin toimitsijatehtäviin kuin toimitsijoiden ja uimareiden huoltoonkin. Vuosien saatossa Vantaa Junior Meet on kasvattanut suosiotaan lähialueiden ulkopuolellakin ja osallistujia tulee ulkomaita myöden. Valmennusryhmien yleiset periaatteet Seura toimii Sinettiseuraperiaatteiden mukaisesti. Toimintaa tehdään lasten ja nuorten ehdoilla, monipuolisuutta ja yhteisöllisyyttä korostaen. Seurassa tehdään yhteiset, kaikkia koskevat pelisäännöt, jotka toimitetaan jokaiselle seuran jäsenelle tiedoksi ja julkaistaan seuran kotisivuilla. Seuran valmennusjohto huolehtii myös siitä, että jokaisessa valmennusryhmässä tehdään ryhmän omat pelisäännöt sekä uimareiden että vanhempien ja vastuuhenkilöiden kesken. Pelisääntökeskustelut käydään joka syksy kauden aloituspalaverissa. Yhdessä tehdyt pelisäännöt toimitetaan kaikille osallisille tiedoksi, julkaistaan seuran kotisivuilla ryhmän omalla sivulla sekä kootaan seurakoordinaattorin toimesta myös seuran yhteiseen pelisääntökansioon.

15 TOIMINTALINJA Sivu 15(22) TURVALLISUUS Turvallisuus on Simmis Wandan kaikessa toiminnassa ensiarvoisen tärkeää. Turvallisuus on yhtenä teemana neljä kertaa vuodessa pidettävissä ohjaajapalavereissa. Turvallisuus ja seuran vastuu korostuvat entisestään uimahallien aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuvan toiminnan aikana. Kurssitoiminta ja turvallisuus Kurssitoiminnan turvallisuus lähtee koulutetuista ohjaajista, jotka osaavat toimia oman ryhmänsä kanssa kulloinkin tilanteen vaatimalla tavalla huolehtien ensisijaisesti kurssilaisten turvallisuudesta. Kurssitoimintaan on seurassa laadittu oma turvallisuusasiakirja, josta käy ilmi mm. tarvittavat yhteystiedot ja tärkeimmät toimintaohjeet vaaratilanteiden sattuessa. Turvallisuusasiakirja on aina esillä seuran nettisivujen työntekijöiden osiossa. Printtiversio turvallisuusasiakirjasta löytyy Hakunilan ja Tikkurilan uimahalleista seuran omasta tilasta. Korson uimahallissa turvallisuusasiakirja säilytetään valvojan kopissa. Uudet toimijat perehdytetään turvallisuusasiakirjan sisältöön ja turvallisuusasioita käydään läpi ohjaajapalavereissa neljä kertaa vuodessa. Kurssitoiminnan vapaaehtoisille on laadittu oma tehtäväkohtainen ohjeistus myös turvallisuusnäkökulmasta. Hakunilan uimahallissa järjestettävien SiWa-Sammakon uimakurssien käyttöön on laadittu myös erillinen evakuointisuunnitelma, jossa tarkennetaan jokaisen hallissa toimivan tehtävät ja vastuut evakuointitarpeen sattuessa. Valmennustoiminta ja turvallisuus Valmennustoiminta tapahtuu pääasiassa uimahallien aukioloaikoina, jolloin valmentajat vastaavat oman ryhmänsä turvallisuudesta. Uimahallien aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuvassa valmennustoiminnassa noudatetaan soveltuvin osin kurssitoimintaan laadittuja turvallisuusohjeita.

16 TOIMINTALINJA Sivu 16(22) SIMMIS WANDA RY:N ORGANISAATIO JA HALLINNON PERIAATTEET Ylintä päätösvaltaa seurassa edustaa jäsenistö kaksi kertaa vuodessa järjestettävissä varsinaisissa kokouksissa. Kevätkokous pidetään maalis-huhtikuussa ja syyskokous loka-joulukuussa. Syyskokous valitsee seuran jäsenten keskuudesta hallituksen puheenjohtajan vuosittain sekä hallituksen jäsenet ja varajäsenet erovuoroisten tilalle. Hallitus vastaa palkattujen toimihenkilöiden sopimuksista ja eduista. Puheenjohtaja toimii palkattujen toimihenkilöiden hallinnollisena esimiehenä. Syyskokous myös hyväksyy seuraavan toimintavuoden toimintasuunnitelman, jonka hallitus yhteistyössä toiminnanjohtajan kanssa esittää. Kevätkokous hyväksyy tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä päättää vastuuvapauden myöntämisestä. Toimenkuvat Simmis Wanda ry:ssä toimii monenlaisia tekijöitä. Seuran hallinto hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet valitaan seuran jäsenistöstä ja he edustavat koko seuraa. Heidän pääasiallinen tehtävänsä on linjata seuran toiminnan edellytykset sekä päättää toiminnan suuntaviivoista. Hallituksen ja palkattujen työntekijöiden lisäksi seurassa toimii runsas joukko vapaaehtoisia erinäköisillä ja kokoisilla vastuualueilla. Seuran vastuuhenkilöt on nimetty Toimintalinjan liitteessä 1. Liite päivitetään vuosittain uuden puheenjohtajan ja uusien hallitusjäsenten valinnan jälkeen sekä aina tarvittaessa (henkilövaihdosten yhteydessä).

17 TOIMINTALINJA Sivu 17(22) Puheenjohtaja Puheenjohtaja johtaa hallituksen työskentelyä, kutsuu koolle hallituksen kokoukset ja valmistelee esityslistat hallituksen kokouksiin. Puheenjohtaja myös valvoo hallituksen päätösten toimeenpanoa ja varmistaa hallituksen sisäisen tiedonkulun. Puheenjohtaja johtaa puhetta ja äänestyskäyttäytymistä hallituksen kokouksissa ja varmistaa päätöksille vastuuhenkilöt ja budjetit. Puheenjohtajan tehtäviin kuuluu myös delegoida eteen tulevia tehtäviä hallituksen jäsenille ja tukea heitä omissa tehtävissään. Puheenjohtaja toimii kaikkien palkattujen työntekijöiden hallinnollisena esimiehenä ja toiminnanjohtajan operatiivisena esimiehenä. Hallituksen jäsenet ja varajäsenet Hallituksen jäsenyys velvoittaa moraalisesti toimimaan esikuvana ja luomaan seuran sisäistä yhteishenkeä osallistumalla tapahtumiin ja keskustelemaan aktiivisesti jäsenistön kanssa. Myös uusien vapaaehtoisten seuratoimijoiden rekrytointi kuuluu hallituksen jäsenten velvollisuuksiin. Jokaisen hallitusjäsenen vähimmäisvelvollisuus on valmistautua kokouksiin tutustumalla kokousaineistoon etukäteen, tuoda hallituksen kokouksien esityslistalle oman vastuualueensa asioita ja esitellä ne kokouksissa. Hallituksen jäsenten ja varajäsenten kesken jaetaan seuraavat roolit vuosittain järjestäytymiskokouksessa. Varapuheenjohtaja Toimii puheenjohtajan sijaisena hänen ollessa estynyt Sihteeri Toimii hallituksen kokouksissa pöytäkirjan pitäjänä, taltioi pöytäkirjat liitteineen ja toimittaa ne asianosaisille mahdollisimman pian kokouksen jälkeen Seuravarustevastaava - voi olla myös hallituksen ulkopuolinen seuratoimija Koordinoi seuravarusteiden hankintaa, kartoittaa tarpeet yhteistyössä valmentajien ja uimareiden kanssa. Seuravarustevastaava hoitaa hankinnat ja tuo esityksen hankintatarpeesta hallituksen käsiteltäväksi. Hallituksen päätöksien mukaisesti hän tekee tilaukset ja toimittaa tuotteet edelleen jäsenille sekä hoitaa tarvittaessa reklamoinnin/palautteet toimittajille. Seuran edustaja Seura on jäsenenä useissa eri järjestöissä mm. Suomen Uimaliitto, Sukeltajaliitto, ESLU, Vantaan liikuntayhdistys. Näiden järjestöjen kokouksiin valitaan seuran edustaja hallituksen kokouksissa. Seuraa voi edustaa hallituksen puheenjohtaja, hallituksen jäsen, palkattu työntekijä tai tarvittaessa joku muu seuran jäsen hallituksen valtuuttamana. Taloustoimikunta Vastaa seuran taloustilanteen seuraamisesta. Käsittelee talouteen liittyvät kysymykset ja esittää hallitukselle ratkaisuehdotukset.

18 TOIMINTALINJA Sivu 18(22) Taloudenhoitaja Taloudenhoitaja vastaa seuran tileistä ja maksuliikenteestä yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Taloudenhoitaja hoitaa palkanlaskennan ja palkkojen sivukulut. Taloudenhoitaja toimittaa kirjanpitoaineiston sovitusti kirjanpitäjälle. Kirjanpitäjä Kirjanpitäjä laatii seuran kirjanpidon, toimittaa neljännesvuosittain kirjanpitoraportin toiminnanjohtajalle ja hallitukselle. Kirjanpitäjä laatii tilinpäätöksen vuosittain. Toiminnanjohtaja Vastaa toiminnanjohtajan vuosikellon ylläpidosta ja opastaa sen toteutuksessa Vastaa seuran ratavuorojen hausta ja jaosta eri ryhmien ja kurssitoiminnan kesken Vastaa seuran viestinnästä valmennusasioissa. Vastaa seuran taloudenhoidosta (yhdessä taloudenhoitajan kanssa) Johtaa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimista sekä tilinpäätöksen valmistumista yhteistyössä puheenjohtajan, taloudenhoitajan, kirjanpitäjän ja taloustoimikunnan kanssa Vastaa seuran omien kilpailuiden järjestelystä Valmennuspäällikkö Vastaa koko seuran valmennuksen linjauksista (ratavuorojen käytön suunnittelu, valvoo kausisuunnitelmien tekoa, valvoo sinettiperiaatteiden toteutumista valmennusryhmissä Vastaa uimarin polun toteutumisesta, ryhmäsiirroista ja urheilijasopimuksista Ylläpitää seuran kilpailukalenteria ja hoitaa leiri- ja kilpailumatkojen matkajärjestelyt Toimii valmentajien esimiehenä ja mentorina Toimii osaltaan valmentajana sovituille ryhmille Seurakoordinaattori Vastaa seuran päivittäisistä hallinnollisista töistä, mm. Jäsenrekisterin ylläpidosta ja laskutuksesta. Vastaa seuran toiminnan organisoinnista ja kehittämisestä. Hoitaa seuran viestintää ja tiedotusta. Avustaa toiminnanjohtajaa talouden ja yleishallinnon tehtävissä. Vastaa toimintalinjausten tiedottamisesta ja toteuttamisesta. Toimii yhteyshenkilönä seuratoimijoille ja yhteistyötahoille Avustaa toiminnanjohtajaa seuran omien kilpailuiden käytännön järjestelyssä Vastaa sinettiprojektista Kurssivastaava Vastaa kurssitoiminnan suunnittelusta, myynnistä ja markkinoinnista ja resursoinnista. Hallinnoi kurssi-ilmoittautumisia sekä palautteita Toimii uimaopettajien, kurssiohjaajien ja apuohjaajien esimiehenä Toimii seuran yhteyshenkilönä Vantaan kaupungin uimakouluissa ja Sporttia Kaikille hankkeessa Toimii osaltaan uimaopettajana ohjaustehtävissä Avustaa tarvittaessa valmennustehtävissä

19 TOIMINTALINJA Sivu 19(22) Valmentaja Valmentaja vastaa oman ryhmänsä kausisuunnitelmasta, harjoitusohjelmien laadinnasta ja laadukkaan valmennuksen toteutumisesta. Valmentaja huolehtii yhteydenpidosta uimareihin ja huoltajiin sekä oman ryhmän asioiden tiedottamisesta. Valmentaja pitää ryhmän uimareille ja vanhemmille kauden aloituspalaverit, joissa laaditaan myös ryhmän omat pelisäännöt. Valmentaja toimii esikuvana hallilla, leireillä ja kilpailumatkoilla. Valmentaja huolehtii oman osaamisensa ylläpitämisestä koulutussuunnitelman mukaisesti Vastaava uimaopettaja Vastaava uimaopettaja osallistuu uimakoulujen vetämiseen ja toimii samalla muiden uimaopettajien, kurssiohjaajien ja apuohjaajien tukena. Vastaava uimaopettaja huolehtii muiden uimaopettajien ja apuohjaajien kouluttamisesta seuran tapaan toimia uimaopetuksessa sekä opastaa kurssirunkojen noudattamisessa. Uimaopettaja, kurssiohjaaja Uimaopettajat ja kurssiohjaajat vastaavat heidän vastuullaan olevien kurssien ohjaamisesta ja käytännön toteutuksesta. Uimaopettajat ja kurssiohjaajat ylläpitävät omaa osaamistaan koulutussuunnitelman mukaisesti. Apuohjaajat Apuohjaajat toimivat uimaopettajien ja kurssiohjaajien apuna koko kurssin ajan. Valtaosa apuohjaajista on seuran omia uimareita, joille seura tarjoaa ensimmäisen työpaikan. Apuohjaajilla on mahdollisuus kouluttautua ohjaajaksi tai uimaopettajaksi koulutussuunnitelman mukaisesti Vanhempaintoimikunta Vanhempaintoimikunnan tehtävänä on huolehtia kauden päätöstilaisuuksien ja muiden tapahtumien/tempauksien järjestelyistä. Vanhempaintoimikunnan jäsenten oman aktiivisuuden myötä toimenkuva voi laajentua myös varainhankintaan ja muihin seuran hallituksen kanssa yhdessä määriteltyihin tehtäväkokonaisuuksiin. Taloudenhoito Seuran taloudenhoito on suunnitelmallista ja vastuullista. Toiminnanjohtaja laatii yhdessä taloustoimikunnan kanssa talousarvion hallituksen hyväksyttäväksi vuosittain. Talousarvio esitellään ja hyväksytään syyskokouksessa. Seuran tulot muodostuvat pääsääntöisesti jäsenmaksuista, valmennusmaksuista ja kurssituotoista. Oman lisänsä tuloihin tuovat erilaiset avustukset sekä omien kilpailuiden starttimaksut. Seuran tarkoitus ei ole tuottaa voittoa. Tulot käytetään seuran toiminnan ylläpitämiseen (ratamaksut, palkkakustannukset, toimisto) sekä uimareiden tukemiseen. Seuran talousarvion puitteissa taloudesta vastaa hallitus ja taloustoimikunta. Taloustoimikunta laatii seuralle talousohjesäännön ja hyväksyttää sen hallituksella.

20 Simmis Wandan koulutussuunnitelma TOIMINTALINJA Sivu 20(22) Simmis Wandan kantavana voimana ovat osaavat, ammattitaitoiset ohjaajat ja valmentajat sekä aktiiviset vapaaehtoistoimijat. Seura tarjoaa koulutusmahdollisuuksia niin palkatulle henkilöstölleen kuin vapaaehtoisillekin. Valmentajien koulutusohjelma noudattelee Uimaliiton koulutustarjontaa. Jokaisella valmennusryhmällä on koulutettu vastuuvalmentaja. Apuvalmentajina voi toimita ilman koulutusta. Apuvalmentajille tarjotaan kokemuksen karttuessa mahdollisuutta osallistua Uimaliiton valmentajakoulutuksiin Kurssiohjaajien koulutusohjelmaan kuuluu sekä SUH:in uimaopettajakoulutusta että Uimaliiton Vesiralli- ja Tekniikkaralliohjaajakoulutuksia. Jokaisella kurssilla on koulutettu vastuuohjaaja. Apuohjaajana voi toimia ilman koulutusta. Apuohjaajille tarjotaan kokemuksen karttuessa mahdollisuutta osallistua koulutuksiin oman kiinnostuksensa mukaisesti. Uimareiden vanhemmille ja muille seuraaktiiveille tarjotaan tarpeen ja kiinnostuksen mukaan myös Uimaliiton toimitsijakoulutuksia. ESLUn liikunnan ja seuratoiminnan koulutuksia hyödynnetään valmentajille, ohjaajille, hallitusjäsenille ja muille vapaaehtoistoimijoille Valmentajien, kurssiohjaajien ja kilpailutoimitsijoiden käymät koulutukset on listattu Toimintalinjan liitteessä 2.

21 Toiminnan arviointi ja jatkuva kehitys TOIMINTALINJA Sivu 21(22) Simmis Wandassa pyritään olemaan ajan hermolla ja reagoimaan tarvittaessa nopeastikin muuttuvaan toimintaympäristöön. Tiedostamme seuratoiminnan haasteet ja ympäröivän yhteiskunnan muutoksen. Teemme vuosittain analyysin seuran tilanteesta ja laadimme SWOTanalyysin toiminnastamme. Analyysia varten seuraamme tiiviisti ympäristömme muutoksia talouden sekä kysynnän ja tarjonnan näkökulmasta. Arvioimme omaa osaamistamme ja toimintaamme säännöllisillä palautekyselyillä, joiden vastaukset huomioimme sekä SWOT-analyysissa että toimintasuunnitelmissa. Säännölliset palautekyselyt jäsenistölle Toteutamme vuosittain Oman seuran analyysi kyselyn koko jäsenistön keskuudessa. Seuran hallitus määrittelee palautteiden perusteella tarvittavat toimenpiteet ja huomioi ne toimintasuunnitelmassa. Kurssipalaute Syksystä 2015 alkaen toteutamme säännönmukaisesti palautekyselyt kaikesta kurssitoiminnasta. Jokaiselle kurssilaiselle / kurssilaisen vanhemmalle lähtee palautekysely heti kurssin päätyttyä. Palautteet huomioimme tulevaa kurssitoimintaa suunniteltaessa. Palautteita hyödynnetään myös kurssiohjaajien koulutussuunnitelman teossa. Toimintaohjeet ongelmatilanteissa Mikäli ongelmatilanteita syntyy valmennusryhmissä, pyritään ne ratkaisemaan ensisijaisesti ryhmän sisällä. Valmennuspäällikkö toimii tarvittaessa sovittelijana ja auttaa ongelmien ratkaisussa. Kurssitoiminnan reklamaatioiden hoitamisesta vastaa kurssivastaava. Seuran sääntöjen vastaisesta toiminnasta on aina raportoitava hallitukselle, joka käsittelee jokaisen tietoonsa tulleen tapauksen ja tekee asioista päätökset. Myös valmennusryhmien ja/tai kurssitoiminnan ongelmista raportoidaan hallitukselle, mikäli asiaa ei ole saatu ratkaistua valmennuspäällikön tai kurssivastaavan toimesta. Hallituksen puheenjohtaja tai muu hallituksen nimeämä henkilö toimii tarvittaessa puolueettomana arvioijana ongelmatilanteissa

22 Simmis Wanda ry:n toimintalinja TOIMINTALINJA Sivu 22(22) Toimintalinjaa lähdettiin Simmis Wanda ry:ssä kirjaamaan Sinettiseura-hankkeen yhteydessä talvella , jolloin seuraan palkattiin määräaikaiseen tehtävään seuratoiminnan kehittäjäksi Taru Koivu. Ensimmäinen Oman seuran analyysi kysely toteutettiin syksyllä Sinettiseurahankkeesta tiedotettiin jäsenistölle talven aikana sekä SiWa-seurafoorumissa tammikuussa 2014 että muissa yhteisissä tapaamisissa ja seuran jäsenviestinnässä. Elokuusta 2015 alkaen Taru Koivun työsuhde muutettiin kokoaikaiseksi seurakoordinaattorin ja kurssivastaavan nimikkeillä. Seurakoordinaattorin vastuualueeseen kuuluu Sinettiseura-hankkeen loppuunsaattaminen Toimintalinjan sisältämiä asioita on käsitelty hallituksen kokouksissa, valmentaja- ja ohjaajapalavereissa ja erilaisissa työryhmissä vuoden 2015 aikana. Toimintalinjan tekemiseen on osallistunut hallitus, toiminnanjohtaja, valmennuspäällikkö, valmentajat ja kurssiohjaajat. Toimintalinjan ylläpitämisestä ja päivittämisestä vastaa seurakoordinaattori Taru Koivu. Toimintalinjan versiohistoria Versio 1 Toimintalinja Toimintalinjan liite 1 Toimintalinjan liite 2 Hyväksytty hallituksen kokouksessa

23 TOIMINTALINJAN LIITE 1 päivitetty Simmis Wanda ry:n vastuuhenkilöt 2015 Tehtävä Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja, hallituksen jäsen Sihteeri, hallituksen jäsen Seuravarustevastaava, hallituksen jäsen Hallituksen jäsen Hallituksen varajäsen Taloustoimikunta Taloudenhoitaja Kirjanpitäjä Toiminnanjohtaja, Valmennuspäällikkö palkattuna kokoaikaisena työntekijänä Seurakoordinaattori, Kurssivastaava palkattuna kokoaikaisena työntekijänä Valmentaja palkattuna työntekijänä tai harrastesopimuksella Vastaava uimaopettaja Uimaopettaja / kurssiohjaaja *) mukana myös valmennustehtävissä Apuohjaaja Tehtävää hoitaa Janne Mikkonen Raoul Wagner Hanni Drugg Kati Saarinen Leena Jansson Pia Klemi Minna Lundgren Jouni Drugg Heli Kanerva Ketevan Liedenpohja Janne Mikkola, puheenjohtaja Raoul Wagner, varapuheenjohtaja Heli Kanerva, hallituksen jäsen Leena Jansson, hallituksen jäsen Sportti Kupla Oy, Kai Rekonen (ostopalvelu) Heli Kanerva Karin Kandell-Rekonen Taru Koivu Karin Kandell-Rekonen Jussi Saarinen Janne Mikkola Mari Jokitalo-Trebs Vesa Reinikkala Krista Rekonen Veera Rekonen Liisa Meurman Tony Strömsholm Vera Strömsholm Riika Sinkkonen Sanna Laaksonen Olli Koskinen Sanna Laaksonen Jon Lundgren Sahra Mahamed Rosa Nordström Vesa Reinikkala *) Krista Rekonen *) Veera Rekonen *) Pia Saarela Sanna Saarinen Iida Julin Anni Manninen Jenna Saarinen Iida Öörni

24 TOIMINTALINJAN LIITE 2 päivitetty Simmis Wanda valmentajien, ohjaajien ja kilpailutoimitsijoiden koulutustiedot Nimi Tehtävä Koulutus tehtävään Jouni Drugg Hallituksen varajäsen Uinnin 2 lk tuomari Kilpailutoimitsija Tero Hagelin Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Toni Hinkka Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Arvo Ianes Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Marina Ianes Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Leena Jansson Hallituksen jäsen Uinnin 2 lk tuomari Kilpailutoimitsija Mari Jokitalo-Trebs Valmentaja Uimaopettaja, Valmentaja Taso 1 Erityisuinnin kouluttaja Iida Julin Apuohjaaja Karin Kandell-Rekonen Toiminnanjohtaja Valmennuspäällikkö, Valmentaja Sporttimerkonomi Valmentaja Taso 1 & 2 & 3 Uimaopettaja/uimaopettaja jatkokurssi Uinnin 2 lk tuomari Heli Kanerva Hallituksen varajäsen Uinnin 2 lk tuomari Kilpailutoimitsija Pia Klemi Hallituksen jäsen Uinnin 2 lk tuomari Taru Koivu Kilpailutoimitsija Seurakoordinaattori Kurssivastaava Uimaopettaja, valmentaja Kilpailutoimitsija Uimaopettaja Valmentaja Taso 1 Vesiralliohjaaja Uinnin 1 lk tuomari Slava Kononenko Apuvalmentaja Olli Koskinen Kurssiohjaaja Vesiralliohjaaja Kari Kujala Kilpailutoimitsija Uinnin 1 lk tuomari Vesiralliohjaaja Valmentaja taso 1 Karliina Kujala Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Kari Kärkkäinen Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Ari Laaksonen Kilpailutoimitsija Uinnin 1 lk tuomari Sanna Laaksonen Vastaava uimaopettaja Kilpailutoimitsija Uimaopettaja Uinnin 2 lk tuomari Jon Lundgren Kurssiohjaaja Kilpailutoimitsija Vesiralliohjaaja Uinnin 2 lk tuomari Sahra Mahamed Kurssiohjaaja Uimaopettaja Anni Manninen Apuohjaaja Risto Manninen Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Liisa Meurman Valmentaja Uimaopettaja Valmentaja Taso 1&2 Janne Mikkola Hallituksen puheenjohtaja Valmentaja Kilpailutoimitsija Valmentaja Taso 1 Uinnin 2 lk tuomari

25 Anneli Niemi Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Annika Niemi Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Rosa Nordström Kurssiohjaaja Vesipeuhuohjaaja Vesiralliohjaaja Valmentaja Taso 1 Vesa Reinikkala Kurssiohjaaja Uimaopettaja Uinnin 1 lk tuomari Krista Rekonen Valmentaja Kurssiohjaaja Uinnin 2 lk tuomari Valmentaja Taso 1 Veera Rekonen Valmentaja Kurssiohjaaja Vesiralliohjaaja Liikuntaleikkikouluohjaaja Pia Saarela Kurssiohjaaja Jenna Saarinen Apuohjaaja Jussi Saarinen Valmentaja Vesiralliohjaaja Valmentaja Taso 1 & 2 Vammaisurheilu valmennuskurssi Kati Saarinen Hallituksen jäsen Uinnin 2 lk tuomari Kilpailutoimitsija Sanna Saarinen Kurssiohjaaja Vesiralliohjaaja Liikuntaleikkikouluohjaaja Uinnin 2 lk tuomari Kim Talonpoika Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Kiti Tynkkynen Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari Saija Tynkkynen Kilpailutoimitsija Uimaopettaja Erityisuimaopettaja Uinnin 1 lk tuomari Uinnin 2 lk tuomarikouluttaja Iida Öörni Apuohjaaja Kilpailutoimitsija Uinnin 2 lk tuomari

SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA

SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA Simmis Wanda ry (SiWa) on vantaalainen uimaseura, jonka toiminta-alueena on Tikkurilan, Hakunilan ja Korson uimahallit. Seura on perustettu vuonna 1984 ja toiminta käynnistynyt

Lisätiedot

SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA

SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA Simmis Wanda ry (SiWa) on vantaalainen uimaseura, jonka toiminta-alueena on Tikkurilan, Hakunilan ja Korson uimahallit. Seura on perustettu vuonna 1984 ja toiminta käynnistynyt

Lisätiedot

UIMARIN POLKU AURAJOEN UINTI. Vesitaituriksi Turussa

UIMARIN POLKU AURAJOEN UINTI. Vesitaituriksi Turussa AURAJOEN UINTI Vesitaituriksi Turussa UIMARIN POLKU Uimarin polun tarkoituksena on selvittää uimarille ja vanhemmille uintiharrastuksen kulkua uimakoulusta aina kilpauintiin asti. Aurajoen Uinti ry haluaa

Lisätiedot

SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA

SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA SIMMIS WANDA RY TOIMINTALINJA Simmis Wanda ry (SiWa) on vantaalainen uimaseura, jonka toiminta-alueena on Tikkurilan, Hakunilan ja Korson uimahallit. Seura on perustettu vuonna 1984 ja toiminta käynnistynyt

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2019

Toimintasuunnitelma 2019 Toimintasuunnitelma 2019 Simmis Wanda ry, Malminiityntie 16 C / toimitila, 01350 Vantaa Sisällys YLEISTÄ... 3 Olosuhteet... 3 Painopistealueet... 3 Hallinto ja henkilöstö... 4 Talous... 4 Viestintä...

Lisätiedot

Salon Uimarit toimintalinja 2015

Salon Uimarit toimintalinja 2015 Salon Uimarit toimintalinja 2015 Toiminnan yleiskuvaus Salon Uimarit ry on Salolainen uinti- ja vesiliikunnan erikoisseura. Seuramme tarjoaa Salon alueen lapsille, nuorille, aikuisille ja erityisryhmille

Lisätiedot

Toimintalinjauksen hyväksyi seuran johtokunta 29.4.2008.

Toimintalinjauksen hyväksyi seuran johtokunta 29.4.2008. Keravan Uimarit ry Seuran toimintalinja Keravan Uimaseuran toimintalinja perustuu Nuori Suomi ry:n Urheiluseuran Toimintalinja-ohjeeseen. Seuran toimintalinjan työsti työryhmä, johon kuuluivat puheenjohtaja

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2012

Seurakysely toimintavuodelta 2012 Seurakysely toimintavuodelta 2012 1. Seura ALAVUDEN URHEILIJAT 2. Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköposti Matkapuhelin 3. Vastaajan asema seurassa Puheenjohtaja Päätoiminen/osa-aikainen työntekijä

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Ilkka Haipus Ilkka.haipus@ihsc.fi Uimarin polku

Ilkka Haipus Ilkka.haipus@ihsc.fi Uimarin polku Ilkka Haipus Ilkka.haipus@ihsc.fi Uimarin polku Kempeleen Pyrintö - Uinti 0 Kempeleen Pyrinnön Uinnin pääkohderyhmiä ovat 4 15-vuotiaat lapset sekä aikuisiän Mastersuimarit (lukioiästä eteenpäin). 0 Uintitoiminta

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2011 YLEISTÄ Seinäjoen Uimarit -58 ry toiminta ja harrastajamäärä ovat vakiintuneet viimeisten parin vuoden aikana. Jäsen määrä tällä hetkellä on 350 henkilöä, koostuen seuran

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2014

Seurakysely toimintavuodelta 2014 16.1.2015 9.18 Seurakysely toimintavuodelta 2014 Taustatiedot Seura Valitse vaihtoehto... Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköpostiosoite Matkapuhelin Vastaajan asema seurassa Puheenjohtaja Päätoiminen/osa-aikainen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 YLEISTÄ Seinäjoen Uimarit -58 ry toiminta ja harrastajamäärät ovat vakiintuneet viimeisten parin vuoden aikana. Jäsen määrä tällä hetkellä on 245 (350) henkilöä, koostuen

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

TOIMINTALINJA RATSUTEAM

TOIMINTALINJA RATSUTEAM TOIMINTALINJA RATSUTEAM 3. joulukuuta 2014 SISÄLLYSLUETTELO RATSASTUSSEURAN VISIO... 1 Ratsastusseuran arvot ja eettiset linjaukset... 1 Ratsastusseuratoiminnan tavoitteet... 2 Käytännön toiminta ja periaatteet...

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät 6.9.20182 Tähtiseura-ohjelman laatutekijät Yhteiset laatutekijät Lapset & nuoret Aikuiset Johtaminen ja hallinto Johtaminen Hallinto Viestintä ja markkinointi

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE

UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE UIMASEUROJEN YHDISTYMISHANKE YLEISTÄ SYNTYESSÄÄN UUSI SEURA OLISI SUOMEN KOLMEN SUURIMMAN UINTIURHEILUSEURAN JOUKOSSA Lisenssiuimarit (320 350), budjetti (n. 900 000) YHDISTYMISEN PERUSTEET Allastilan

Lisätiedot

0 Kempeleen Pyrinnön Uinnin pääkohderyhmiä ovat 4 15-vuotiaat lapset sekä aikuisiän Mastersuimarit (lukioiästä eteenpäin).

0 Kempeleen Pyrinnön Uinnin pääkohderyhmiä ovat 4 15-vuotiaat lapset sekä aikuisiän Mastersuimarit (lukioiästä eteenpäin). Uimarin polku 0 Kempeleen Pyrinnön Uinnin pääkohderyhmiä ovat 4 15-vuotiaat lapset sekä aikuisiän Mastersuimarit (lukioiästä eteenpäin). 0 Uintitoiminta jakaantuu kolmeen osaan 0 Uimakoulut lapsen uimaopetus

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

SUOMEN UIMAOPETUS- JA HENGENPELASTUSLIITTO

SUOMEN UIMAOPETUS- JA HENGENPELASTUSLIITTO SUOMEN UIMAOPETUS- JA HENGENPELASTUSLIITTO SUH SUH perustettiin 20.11.1956 perustajajärjestöt: SUiL, MLL, SPR, SVUL,TUL,SFI,FH ja KLL. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton missio on uimataidon ja

Lisätiedot

FC SCJ Strategia 2019

FC SCJ Strategia 2019 FC SCJ Strategia 2019 Toiminta-ajatus Seuran toiminnan tarkoituksena on tarjota tavoitteellista ja laadukasta yhteisöllisyyttä korostavaa jalkapallon harraste- ja kilpatoimintaa lapsille, nuorille, perheille

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Visio, missio, arvot ja strategia

Visio, missio, arvot ja strategia Visio, missio, arvot ja strategia Joensuun Kataja ry taitoluistelujaosto Arvot toiminnan perusta Visio tahtotila Jatkuva kehitys Missio tehtävä Strategia toimintamalli Arvot AVOIMUUS Asioista puhutaan

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2018 Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Toiminnan arvot - monipuolinen liikunta lajitaitojen harjoittaminen kasvatus yhteistyössä vanhempien, koulujen ja muiden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019 YLEISTÄ Seinäjoen Uimarit -58 ry toiminta ja harrastajamäärät ovat vakiintuneet viimeisten parin vuoden aikana. Jäsen määrä tällä hetkellä (10.11.2018) on 378 henkilöä,

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 2.4.2015 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

MATKA LAHDEN UIMASEURASSA

MATKA LAHDEN UIMASEURASSA MATKA LAHDEN UIMASEURASSA MATKA LAHDEN UIMASEURASSA Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 Matka alkaa... 4 2. Vauvauinti... 4 3. Vesipeuhula... 4 4. Tenavat... 4 5. Jatkotenavat... 4 6. Tekniikkauimakoulut...

Lisätiedot

Seuran toimintalinjat

Seuran toimintalinjat Seuran toimintalinjat Toiminnan yleiskuvaus Tuusulan Uimaseura ry on uintiurheiluseura, joka pääosin vapaaehtoisvoimin kehittää Tuusulalaisten uintitaitoja ja luo heille mahdollisuuksia uintiurheilun harrastamiseen

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 Järvenpään Voimistelijat ry. pähkinänkuoressa Perustettu vuonna 1950 Jäseniä n. 667 henkilöä (tilanne 24.8.2015) Lapset

Lisätiedot

1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO

1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO 1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO Seurassa päätösvaltaa käyttää seuran sääntömääräinen yleinen kokous. Noormarkun Koitossa yleinen kokous on syksyllä ja keväällä. Toimeenpanevana elimenä on johtokunta.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2019-2020 Tuusulan Uimaseura ry 0 Sisällys Yleistä... 1 Visio, missio ja arvot... 1 Painopistealueet... 2 Hallinto ja henkilöstö... 2 Talous... 2 Viestintä ja markkinointi... 3 Kurssitoiminta...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA (1/5) Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA 2017 1. Visio Lakeudenportin Ratsastajat ryn visiona on tarjota koko perheelle mahdollisuus harrastaa hevosten parissa. Tarkoituksena on

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Liiton toimintamalli 31.12.2014 mennessä Vuoden 2014 aikana puretaan molemmat kilpailutoiminnasta vastaavat lajiliitot, ja siirretään koko toiminta 31.12.2014 mennessä SKRL ry:n

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan kilpaurheilu Cetuksessa. Kausi

Tervetuloa aloittamaan kilpaurheilu Cetuksessa. Kausi Tervetuloa aloittamaan kilpaurheilu Cetuksessa Kausi 2017-2018 Uintiurheilu Cetuksessa Cetuksessa kilpaurheillaan kaikissa uintiurheilulajeissa: uinnissa, taitouinnissa, vesipallossa ja uimahypyissä. Kilpaurheilullisesti

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 Hiihtojaoston toiminnan keskeisimmät osatekijät Toiminta on perhekeskeistä, koko perheen harrastus. Pyrimme toiminnassa siihen, että kaikilla olisi

Lisätiedot

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki.

Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1. Toiminta-ajatus Alppilan Salamat on aloittanut toimintansa v.1959. Sen kotipaikkana ja toimintaalueena on Helsingin kaupunki. Alppilan Salamat pyrkii

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2007-31.8.2008 Hyväksytty vuosikokouksessa 28.11.2007 Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran

Lisätiedot

Nurmijärven uimaseurojen yhdistyminen

Nurmijärven uimaseurojen yhdistyminen 1 Nurmijärven uimaseurojen yhdistyminen 1.1.2015 Swimming Team Nurmijärvi Kevään aikaansaannoksia Seurojen yhdistämistoimikunta on käynyt neuvotteluja vuoden 2014 alusta lähtien Timo Koivuniemi, Mauri

Lisätiedot

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Strategian tavoitteena on selkeyttää ja fokusoida seuran toimintaa. Se on tulevaisuuden rakentamisen työväline. Strategia on työstetty ryhmässä, jonka jäseniä

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA NIBACOS KOKKOLA 13.3.2015 1 (4) 1. Toiminnan tarkoitus Nibacos Kokkola ry:n toiminnan tarkoitus on salibandyn kehittäminen ja ylläpitäminen sekä harrastus- että kilpailutoiminnassa. 2. Pitkän aikavälin

Lisätiedot

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM

GT TEAMIT RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GT TEAMIT 2018-2019 RED ORANGE GREEN GT KILPATEAM GRANI TENNIKSEN PELAAJAN POLKU MIKSI GT? yksi Suomen suurimmista tennisseuroista viihtyisä ja turvallinen halli ystävällinen ilmapiiri ammattitaitoiset

Lisätiedot

Ratsastusseura Kopse Ry 31.5.2015 Toimintalinja 2015. Ratsastusseura Kopse Ry Toimintalinja

Ratsastusseura Kopse Ry 31.5.2015 Toimintalinja 2015. Ratsastusseura Kopse Ry Toimintalinja Ratsastusseura Kopse Ry Toimintalinja 1 Johdanto Seuramme valittiin Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisvalmennukseen syksyllä 2014. Tämän seurauksena teimme toimintalinjan luomaan selkeyttä seuran

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

SWIMMING JYVÄSKYLÄ TOIMINTASUUNNITELMA

SWIMMING JYVÄSKYLÄ TOIMINTASUUNNITELMA SWIMMING JYVÄSKYLÄ TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. NYKYTILANNE Swimming Jyväskylä on vuonna 2000 perustettu uimaseura, joka tarjoaa monipuolista toimintaa kaikille ikäryhmille. Seurassa on tällä hetkellä jäseniä

Lisätiedot

HALLITUKSEN TEHTÄVÄT, ROOLI JA ASEMA. Yki Hytönen ja Aija Lehtonen

HALLITUKSEN TEHTÄVÄT, ROOLI JA ASEMA. Yki Hytönen ja Aija Lehtonen HALLITUKSEN TEHTÄVÄT, ROOLI JA ASEMA Yki Hytönen ja Aija Lehtonen Hyväksytty hallituksen kokouksessa 11.9.2014 HALLITUS JA SEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ KAMERASEURASSA - valitsee yhdistyksen puheenjohtajan, hallituksen

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Osa-alue (kriteerit) Seura Ryhmä Yksilö YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS. 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi. 2. Kannustava ilmapiiri

Osa-alue (kriteerit) Seura Ryhmä Yksilö YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS. 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi. 2. Kannustava ilmapiiri YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan Arvot, kasvatukselliset periaatteet ja

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

Johtokunta 22.10.2014

Johtokunta 22.10.2014 JOENSUUN UIMASEURA RY. Toimintasuunnitelma Vuodelle 2015 Johtokunta 22.10.2014 Yleistä Joensuun Uimaseura ry on perinteikäs, 107 vuotta aktiivisesti vesiliikunnan edistämiseksi toiminut itäsuomalainen

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN UINTIKLUBI RY TOIMINTAKERTOMUS 1 (8)

JÄRVENPÄÄN UINTIKLUBI RY TOIMINTAKERTOMUS 1 (8) JÄRVENPÄÄN UINTIKLUBI RY TOIMINTAKERTOMUS 1 (8) TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 YLEISTÄ Vuosi 2013 oli Järvenpään Uintiklubi ry:n 25 toimintavuosi Seuran toiminnan painopisteet ovat toimintavuonna 2013

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Yhtä jalkaa - Ratsastuksen Reilu Peli Mitä on Reilu Peli? Jokaisen oikeus harrastaa iästä, sukupuolesta, asuinpaikasta, yhteiskunnallisesta asemasta,

Lisätiedot

RAUMAN UIMASEURAN HARRASTEUIMARIT Tiedote syksy 2015

RAUMAN UIMASEURAN HARRASTEUIMARIT Tiedote syksy 2015 RAUMAN UIMASEURAN HARRASTEUIMARIT Tiedote syksy 2015 YLEISTÄ: Valmennus ja ohjaus seurassa Rauman Uimaseuran uintiryhmät on jaettu uimaopetus-, harraste- ja kilpauintiryhmiin. Ryhmien määrä ja tasot vaihtelevat

Lisätiedot

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma

Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Syke ry:n viestintäsuunnitelma Muuramen Sykkeen viestintäsuunnitelma vastaa kysymyksiin: miksi viestitään, mitä ja miten viestitään, kuka viestii ja kenelle, milloin ja missä. Suunnitelma laaditaan

Lisätiedot

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio Budokwai ry Karate Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja 2016 2018 Sisällysluettelo 1. Seuran nuorisotoiminta 3 2. Seuratoiminnan visio 3 3. Eettiset linjaukset 4 4. Toiminnan tavoitteet 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa?

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa? Hei UiTalainen, Seura kartoitti toimivuuttaan Oman seuran analyysillä johon vanhemmat, valmentajat ja muut seuratoimijat pääsivät vastaamaan. Kysely oli valtakunnallinen liikunnan kattojärjestö Valon tekemä.

Lisätiedot

Ohjaajien startti-ilta 2013

Ohjaajien startti-ilta 2013 Ohjaajien startti-ilta 2013 Torstai 22.8.2012 Aleksandra, EHN PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Seuran toiminta-ajatus ja arvot Visio

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Esipuhe Iisalmen Taekwondo Ry on vuonna 2000 perustettu liikunta- ja urheiluseura, sen tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Terveyttä edistävä Vapaaehtoistyötä arvostava TNV:n arvot ja visio Ihmisläheinen ja positiivinen Luotettava ja osaava VANTAAN KAUPUNKI/ LIIKUNTAPALVELUT JÄSENET OHJAAJAT Valo,

Lisätiedot

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 Nastapartion päätavoitteet vuonna 2015 Vahva lippukunta Tukea ja koulutusta kohdennetaan erityisesti yhdistystoiminnan kannalta tärkeimpiin tehtäviin. Pestikulttuuri

Lisätiedot

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012 PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä Hallinto Talous Luistelujaoston päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu.

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2.

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Johannes Tarkiainen ja sihteeriksi Erkki Tenkula.

Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Johannes Tarkiainen ja sihteeriksi Erkki Tenkula. Hyvinkään Seudun Urheilijat ry PÖYTÄKIRJA 1/2018 1(5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 10.1.2018 klo 19:30 Paikka Läsnä Hyvinkään Seudun Urheilijoiden toimisto Johannes Tarkiainen puheenjohtaja Jarmo Lehtinen Lauri

Lisätiedot

Seuralla on yhteiset kirjalliset seuran sisäiset pelisäännöt.

Seuralla on yhteiset kirjalliset seuran sisäiset pelisäännöt. TOIMINTALINJA 2014 2015 SISÄLLYS 1 Visio... 1 2 Kuvaus seurasta... 1 3 Seuran pelisäännöt... 1 4 Vastuun jakaminen seurassa... 2 5 Seuran ongelmaratkaisupolku... 2 6 Seuran kehittäminen ja laadun tarkkailu...

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

Ylöjärven Ilves. Seurakysely joulukuu Flamo JV

Ylöjärven Ilves. Seurakysely joulukuu Flamo JV Ylöjärven Ilves Seurakysely Flamo JV Organisaatio Seuramme organisaatio on kuvattu selkeästi Jäsenistö tuntee seuran organisaation Hallituksen jäsenillä on selkeät Junioritoiminnan ja vastuualueet (esim.

Lisätiedot

Östersundom Idrottsförening rf Östersundomin Urheiluseura ry. Toimintasuunnitelma 2014

Östersundom Idrottsförening rf Östersundomin Urheiluseura ry. Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2 (5) 1. Yhdistystoiminta 2. Junioritoiminta 3. Aikuiset Tavoitteenamme vuodelle on edelleen pystyä muokkaamaan ja sopeuttamaan toimintaamme toimintaympäristömme muutosten mukaan. Tätä

Lisätiedot

VESIPEUHULA TENAVAUINTI NAPEROUINTI TAMPEREELLA

VESIPEUHULA TENAVAUINTI NAPEROUINTI TAMPEREELLA VESIPEUHULA TENAVAUINTI NAPEROUINTI TAMPEREELLA TERVETULOA MUKAAN POLSKIMAAN! LEIKKI-IKÄISEN LAPSEN UINTI Matkalla uimataitoon on monta eri vaihetta opittavana. Leikki-ikäisillä eli noin 3 5 vuotiailla

Lisätiedot