Ilmoittautumispyyntö Hauralan maisemarannan asemakaava-alueen hankekumppanin valinnasta järjestettävään tarjouskilpailuun

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ilmoittautumispyyntö Hauralan maisemarannan asemakaava-alueen hankekumppanin valinnasta järjestettävään tarjouskilpailuun"

Transkriptio

1 Lempäälän kunta Yhdyskunnan palvelualue Ilmoittautumispyyntö Ilmoittautumispyyntö Hauralan maisemarannan asemakaava-alueen hankekumppanin valinnasta järjestettävään tarjouskilpailuun Kilpailualue Hauralan niemen itäisellä puolella, kauniin vesistön Kirkkojärven rannalla, aivan Lempäälän keskustan läheisyydessä PL Lempäälä puh

2 1. Ilmoittautumis- ja tarjousmenettelyn taustaa ja tarkoitus 1.1. Kilpailullinen kumppanuuskaavoitus Lempäälän kunta varaa Hauralanrannan tontin (jäljempänä kilpailualue ) kilpailulliseen ilmoittautumis- ja tarjousmenettelyyn, jonka voittajasuunnitelman pohjalta laaditaan asemakaavan muutos. Kilpailualue varataan varauksensaajalle tontin luovuttamista ja rakentamista varten. Tarkemmat ohjeet ovat jäljempänä tässä asiakirjassa. Kilpailualueelle haetaan asumiselle uudenlaista ja tuoretta konseptia sekä elävyyttä ja monipuolisuutta Hauralanrantaan. Kilpailualueen kokonaislaajuus (rakennusoikeus) tulee olemaan arviolta noin k-m² Alueen yleiskuvaus Kohde sijoittuu taajamarakenteeseen Hauralan niemen itäiselle puolelle, kauniin vesistön Kirkkojärven rannalle. Alue on aivan Lempäälän keskustan läheisyydessä. Alueelta on vuonna 2016 purettu Lempäälän kunnan omistaman Kiinteistö Oy Sirkkavuoren rivitalorakennukset, minkä jälkeen tontti on palautunut Lempäälän kunnalle. Rivitalokohteessa käytetty rakennusoikeus oli aikanaan n kem². Nykyinen asemakaava mahdollistaa rakentamista kem². Kumppanuuskaavoituksen myötä tehtävällä asemakaavan muutoksella tavoitellaan noin k-m² rakentamisen määrää. Alueelta on sujuvat kävely- ja pyöräily-yhteydet lähialueen kouluille sekä keskustan palvelujen ääreen. Alueelle on myös muutoin hyvät liikenneyhteydet niin julkisilla kuin yksityisautoilla. Ajoaika henkilöautolla Tampereelle on alle 30 minuuttia ja Helsinkiin alle kaksi tuntia. Aivan rakennuspaikan lähistöllä sijaitsee Hauralan linja-autopysäkki, joka on linjan 50 päätepysäkki. Linja 50 on osa Tampereen seudun joukkoliikennettä, pysäkin sijoittuessa vyöhykkeelle C. Ajoaika linja-autolla Tampereen keskustaan on 45 minuuttia ja Lempäälän keskustan palvelujen ääreen vain 4 minuuttia. Lempäälän keskustaan ja rautatieasemalle on matkaa 2 kilometriä. Hyvät junayhteydet vievät Tampereelle kymmenessä minuutissa ja Helsinkiin alle kahdessa tunnissa. Tontilta on 2,5 kilometrin etäisyys Virta-kampukselle: lukion ja Tredun toimipisteelle. Valokuva Hauralanrannan suunnittelualueelle keskustasaaren Myllyrannan puistosta.

3 1.3. Menettelyn tarkoitus ja järjestäjä Hauralan maisemarannan korttelin ilmoittautumis- ja tarjousmenettelyn (jäljempänä hakumenettely ) tarkoitus on tarjousmenettelyn kautta ja tämän ohjeen mukaisesti tuottaa parhaiten tässä ohjeessa asetetut arviointi- ja valintakriteerit täyttävä laadittava konseptisuunnitelma kilpailualueen toteuttamisen ja asemakaavan laatimisen perustaksi. Lempäälän kunta varaa kilpailualueen jäljempänä mainitulla tavalla parhaiten asetetut tavoitteet täyttävälle konseptisuunnitelman esittäneelle yhteenliittymälle, joka osallistuu kilpailualueen kaavoitukseen (kumppanuuskaavoitus) ja toimii kilpailualueelle kaavoitettavan korttelin toteuttajana. Kilpailualue varataan yhdelle varauksensaajalle yhtenä kokonaisuutena samalla kertaa. Varauksensaajan tulee pystyä toteuttamaan koko kilpailualueen rakennusoikeus tämän hakuohjeen, laadittavan asemakaavan sekä kilpailualuetta koskevan varaussopimuksen ja tontinluovutussopimuksen mukaisesti. Kilpailualueen kaavoituksen käynnistämissopimus tehdään tarjousmenettelyn tavoitteet parhaiten täyttävällä suunnitelmalla voittaneen yhteenliittymän kanssa. Asemakaavoituksen edettyä luonnosvaiheeseen laaditaan varaussopimus. Asemakaavoituksen edettyä ehdotusvaiheeseen varaussopimus tarkennetaan vastuullisen toteuttajataho, rahoitus- ja hallintamuodon, tontinluovutusmuodon ja -ehtojen, toteutus- ja luovutusaikataulujen sekä muiden Lempäälän kunnan määräämien tarpeellisten ehtojen osalta. Varaussopimuksen perustana on tässä hakuohjeessa ja konseptisuunnitelmassa asetetut ja ilmoitetut reunaehdot, ellei erikseen toisin sovita. Hakumenettelyn järjestäjänä toimii Lempäälän kunta. Menettelyn käytännön järjestelyistä huolehtivat maankäytön suunnittelun sekä tontti ja mittauspalvelujen vastuualueet. Hakumenettely alkaa ma Hakumenettelyyn ilmoittautumisesta sekä hakumenettelyn tarkemmasta sisällöstä, aikataulusta ja asetetuista tavoitteista on tarkemmin mainittu jäljempänä tässä hakuohjeessa. Tämä hakuohje sekä liitteet löytyvät kunnan verkkosivuilta osoitteesta: Menettelyn pääkohdat ja tavoiteaikataulu Ilmoittautuminen tapahtuu toimittamalla konseptisuunnitelmat kilpailualueesta ja toteuttamisesta pe klo mennessä. Konseptisuunnitelman arvioinnin ja voittajan valitsee arviointiryhmä. Arviointi suoritetaan tammikuussa Kilpailualueen toteuttamisen edellyttämä asemakaavan muutos valmistellaan Lempäälän kunnan ja valitun varauksensaajan yhteistyönä ns. kumppanuuskaavoituksena arviolta vuosien aikana. Kilpailualueen rakentaminen on tarkoitus aloittaa arviolta vuoden 2020 aikana edellyttäen, ettei laadittavasta asemakaavan muutoksesta valiteta.

4 2. Kilpailualueen kuvaus 2.1. Yleistä Kilpailualueen ympäröimä Hauralanniemen alue on pitkällä tähtäimellä merkittävästi kehitettävä ja laajentuva Lempäälän keskustaan liittyvä asuinalue. Hauralan alueen yleiskaavahanke on kunnan kaavoituskatsauksessa 2017 kirjattu käynnistyväksi lähivuosina. Aluetta on tarkasteltu osana keskustaan liittyvää asuinrakentamisen kokonaisuutta Silta tulevaisuuteen keskustan visiotyössä vuonna Tulevaisuuden visiossa Haurala nähtiin liittyvän sujuvammin osaksi keskustaa Hauralanniemen ja keskustasaaren Myllyrannan puiston välisen uuden siltayhteyden avulla. Hauralaan ideoitiin myös omaa vähähiilistä talotyyppiä, joka olisi modulaarisesti koottavissa sekä pientaloksi että pienkerrostaloksi. Tällä tontinluovutuskilpailulla on oma roolinsa määrittää Hauralan tulevia askelmerkkejä alueen pitkän aikavälin suunnittelussa. Päästäänkö kohti vision tavoitteita vai löytyykö kilpailussa uusia kehittämispolkuja tulevan koko Hauralan yleiskaavatyön pohjaksi? Kuva Hauralan visiosta Silta tulevaisuuteen -raportissa (Peter Ögård) 2.2. Kilpailualueen kaavatilanne Asemakaava Tällä hetkellä kilpailualueella voimassa oleva asemakaava vastaa aiempaa rivitalorakentamista, eikä näin ollen vastaa enää kunnan tavoitteita korttelin mahdollisesta toteutustavasta. Kilpailualueen toteuttaminen edellyttää näin ollen asemakaavan muuttamista. Asemakaavassa tonttitehokkuus on e=0.25 ja rakennusoikeutta on kem².

5 Yleiskaava Kilpailualueella voimassa oleva Kuljun-Marjamäen-Moision-Keskustan osayleiskaava nro ( ) ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti asemakaavan laatimista. Kilpailualue on osoitettu yleiskaavamääräyksellä pientalovaltainen asuntoalue (AP), jolla on osoitettu sellaiset asumisen käyttöön varattavat alueet, joilla pääosa rakennettavasta asuntokerrosalasta sijoittuu pientaloihin. Alueen rakentamismääräyksessä edellytetään, että rakennusten tulee olla muodoltaan, materiaaleiltaan ja väriltään luontoon ja ympäristöön soveltuvia. Alue rajautuu lähivirkistysalueeseen (VL), jonka rakentamismääräyksessä alueelle sallitaan vain yleiseen virkistystoimintaan sekä maa- ja metsätalouden harjoittamiseen liittyvä rakentaminen. Suojelumääräyksen mukaan lähivirkistysalue on maankamaran kaivun, louhinnan, täytön, puiden kaatamisen ja muunkin luonnontilaa muuttavien toimenpiteiden osalta rakennuslain 124 a :n 1 momentissa tarkoitetussa kiellossa. Virkistysalueelle suositellaan laadittavaksi toimenpide-ehdotussuunnitelma, jossa pääperiaatteena on puuston hoitaminen siten, että puuston ikä, terveys ja olosuhteet huomioidaan. Tavoitteena olisi luoda sellaiset olosuhteet, joissa puustoinen näkymä olisi mahdollisimman pitkään turvattu. Maakuntakaava Kilpailualueella on voimassa Pirkanmaan maakuntakaava 2040, joka on määrätty tulemaan voimaan Kilpailualue sijoittuu maakuntakaavassa kaupunkiseudun keskusakselin kehittämisvyöhykkeelle (kk1). Kehittämisvyöhykkeen maankäytön suunnittelussa tulee tavoitella tiivistä ja sekoittunutta yhdyskuntarakennetta sekä edistää toimintojen saavutettavuutta kävellen, pyöräillen ja joukkoliikenteellä. Kilpailualueen pohjoispuolelle, lähimmillään noin 350 metrin etäisyydelle sijoittuu maakunnallisesti merkittävä arkeologisen perinnön ydinalue. Kilpailualue on taajamatoimintojen aluetta, jota tulee suunnitella asumisen, palvelujen ja työpaikkojen sekoittuneena alueena. Erityistä huomiota tulee kiinnittää yhdyskuntarakenteen eheyttämiseen. Uusi rakentaminen ja muu maankäyttö on sovitettava ympäristöönsä tavalla, joka vahvistaa alueen omaleimaisuutta. Alueen suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota kulttuuriympäristön, maiseman ja luontoarvojen säilymiseen. Suunnittelualueen sitovista lähtökohdista on kerrottu tarkemmin tämän hakuohjeen kohdassa Alustavat maaperä- ja rakennettavuustiedot Alueen rakennettavuutta selvitetään tarkemmin syksyllä Selvitysaineisto annetaan kilpailun aikana osallistujille tiedoksi. Tieto päivitetään kunnan verkkosivuille polkuun:

6 3. Suunnittelutehtävän sisältö 3.1. Yleistä Kilpailualueelle haetaan uudenlaista konseptia asumisen kokonaisuudelle. Asumiseen haetaan vuokra- ja omistusasumisen sekoittunutta kokonaisratkaisua sekä arjen hyvinvointia tukevaa ratkaisua. Kilpailualueen asumisen ja arjen hyvinvoinnin kokonaisratkaisun kuvaaminen sekä kokonaisuuden visuaalinen sovittaminen ympäristöönsä on keskeinen osa laadittavaa konseptisuunnitelmaa. Kilpailualueen konseptisuunnitelmissa tulisi ottaa kantaa rakentamisen ympäristövaikutuksiin energiatehokkuuden ja hiilijalanjäljen näkökulmista. Suunnitelmassa toivotaan hyödynnettävän sekä aktiivisia että passiivisia suunnitteluratkaisuja ekologisten tavoitteiden saavuttamiseksi sekä pohdittavan konseptin laajempia vaikutuksia esimerkiksi asukkaiden elämäntapojen kuten kulkutapojen ja koko rakentamisen elinkaaren kannalta. Konseptisuunnitelma tulee laatia kilpailualueelle niin, että virkistysalue jää pääosin ennalleen rakentamiselta. Virkistysalueen ja rakentamisen välistä rajaa on mahdollista tutkia uudenlaisista näkökulmista. Rannan virkistysalue on kuitenkin julkista virkistysaluetta eikä osa tonttia Suunnittelun sitovat lähtökohdat Laadittavien konseptisuunnitelmien tulee perustua tässä hakuohjeessa asetettuihin reunaehtoihin. Vähäiset poikkeamiset sitovista lähtökohdista voivat olla sallittuja, jos ne parantavat suunnitelman taajamakuvallisia ominaisuuksia, asuntoratkaisuja, ympäristövaikutuksia tai selvästi hankkeen toteutuskelpoisuutta. Kilpailualueen ohjeellinen kokonaislaajuus (rakennusoikeus) on arviolta k-m². Kilpailualueelle kaavoitettavat tontit varataan vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon. Tämän rakentamisen tulee sisältää molempia sekä vuokra- että omistusasuntotuotantoa. Konseptisuunnittelussa käytettävät vähimmäisautopaikka- ja polkupyöräpaikkamäärät ovat seuraavat: o o o o o o Asunnot: 1 autopaikka / 90 kem² Liiketila tai muu toimitila: 1 autopaikka / 100 kem² Palvelutilat: 1 autopaikka / 100 kem² Asunnot: 1 polkupyöräpaikka / 30 kem² Liiketila tai muu toimitila: 1 polkupyöräpaikka / 30 kem² Palvelutilat: 1 polkupyöräpaikka / 30 kem²

7 Lempäälän kunta pidättää itsellään oikeuden perustellusta syystä tehdä muutoksia tai tarkennuksia edellä esitettyihin auto- tai polkupyöräpaikkanormeihin myöhemmin kaavaprosessin aikana. Kilpailualueelle suunniteltavien rakennusten julkisivujen materiaalit ja laatutaso on esitettävä suunnitelmassa. Tällä on sitovaa merkitystä erityisesti myöhempää toteutusvaihetta silmällä pitäen. Tavoitteena on taajamakuvallisesti maastoon ja järvimaisemaan istuva kokonaisuus. Kerrosluvun tulee vaihdella 1 3 kerrokseen. Kokonaisuudesta vähintään 50 % asuntojen lukumäärästä tulee toteuttaa perheasuntoina, joissa on kaksi tai useampia makuuhuoneita. Kerrosluvusta voi poiketa vähäisissä määrin onnistuneen maastoonsovittamisen ratkaisujen myötä. Kilpailualueen piha-alueet tulee suunnitella kokonaisuutena mahdollisista jaettavista kiinteistörajoista huolimatta Konseptisuunnitelmat ja niiden sisältö Konseptisuunnitelmissa on hakijan ja hankkeiden perustietojen lisäksi esitettävä seuraavat seikat, joita käytetään vertailussa myös arviointi- ja valintakriteereinä: Suunnittelun kokonaisratkaisu ja toiminnallinen sisältö, konsepti 1. Asumisen ja arjen kokonaisuuden konseptuaalinen kuvaaminen ja konseptin monipuolisuus. 2. Suunnitellun hankkeen toiminnallisen sisällön määrittely (esim. mahdollisten liike-, työ- tai palvelutilojen kuvaus) 3. Monipuoliset ja innovatiiviset arjen hyvinvointia tukevat asuntoratkaisut ja niihin liittyvien muiden tilojen väliset asumisen laatua nostavat ratkaisut. Asuntojen suuntaaminen eri ikä- ja käyttäjäryhmille. 4. Kuvaus suunnitellun hankekokonaisuuden rakentamisen perusratkaisusta sekä rakenteesta. 5. Kuvaus rakentamisen ekologisesta konseptista energiatehokkuuden ja hiilijalanjäljen näkökulmista. Kilpailualueen toteuttamiskelpoisuus 1. Hankekokonaisuuden taloudellinen, tekninen ja muu toteutuskelpoisuus. 2. Arvioitu toteutusaikataulu

8 Hakijan yhteenliittymän kokoonpano ja sitoutuminen yhteistyöhön 1. Konsortion osapuolten esittely, referenssit vastaavanlaisista kohteista, erityisosaamisalueet, riittävä osaaminen hankekokonaisuuden toteuttamiseksi. Osallistujien on myös huomioitava ohjeen kohta Kuvaus konsortion osapuolista ja mahdollisesta sitoutumisesta hankkeen toteuttamiseksi sekä kuvaus mahdollisten muiden palvelujen tai työtilojen ylläpidon ja jatkumisen edellytyksistä. Konseptisuunnitelmissa tulee olla kirjallinen napakka kuvaus edellä mainituista seikoista. Lisäksi mainituissa suunnitelmissa tulee visuaalisesti esittää suunnittelukokonaisuus asemapiirroksen, maastoleikkauksen, näkymätarkastelun järveltä päin, julkisivukuvan ja mahdollisten muiden suunnitelmaa avaavien kuvien avulla. Konseptisuunnitelmat tulee toimittaa A3-kokoisina paperitulosteina sekä pdf-tiedostona muistitikulla. A3-arkkien määrä 4 8 kpl. Konseptisuunnitelmien tulee olla riittävän seikkaperäisiä, jotta suunnitelman toiminnallisten, laadullisten, teknisen toteutettavuuden ja muiden tekijöiden toteutuminen on tontinluovutuksen yhteydessä vertailtavissa esimerkiksi rakennuslupasuunnitelmiin. Konseptisuunnitelmissa tavoiteltua laatutasoa, hankekokonaisuutta, toiminnallista sisältöä tai muita perusratkaisuja ei voida pääpiirteiltään tontinluovutus tai rakentamislupavaiheessa heikentää. Konseptisuunnitelman avulla varmistetaan laatu suunnittelualueen kumppanuuskaavoitusta ja varaussopimusta varten. Konseptisuunnitelmat viimeistellään asemakaavatyön kuluessa lopulliseksi viitesuunnitelmaksi ja kaavan vahvistuttua lopulta rakennuslupahakemukseksi Suunnittelun jatko asemakaavan aikana Osallistuja vastaa konseptisuunnitelmien jälkeen myös viitesuunnitelman laatimisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Viitesuunnitelmassa tulee noudattaa mahdollisia kunnan antamia ohjeita. Viitesuunnitelman avulla varmistetaan tontin rakentamisen laatutasoa. Osallistuja (konsortio) on velvollinen noudattamaan aikanaan toteutuksessa vähintään suunnitelmassa esitettyjä laatu- ja suunnittelutavoitteita, toiminnallisia- ja muita perusratkaisuja, ellei kunnan kanssa muuta sovita. Viitesuunnitelman sitovuus varmistetaan lopullisten tontinluovutusasiakirjojen ehdoin.

9 4. Kilpailualueen toteutuksen lähtökohdat ja periaatteet 4.1. Kilpailualueen tontin toteuttamisen periaatteet Kunnan ja kilpailualueen toteuttajaksi valittavan hakijan (konsortion) kanssa laaditaan sopimus kaavoituksen käynnistämistä varten. Hakija osallistuu kunnan edustajien kanssa kilpailualueen toteuttamisen edellyttämän asemakaavan muutoksen valmisteluun (ns. kumppanuuskaavoitus). Kumppanuuskaavoituksen lähtökohdat on kuvattu tässä ohjeessa. Lisäksi huomioidaan viitesuunnitelman reunaehdot ja perusratkaisut. Varaussopimus tarkennetaan hakuohjeen kohdassa 1.3. kuvatulla tavalla. Kilpailualueelle vastaisuudessa muodostettavan tontin luovutuksen periaatteet ilmenevät hakuohjeen kohdasta 4.3. Kilpailualueen toteuttaja (konsortio) on velvollinen kustannuksellaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kokonaisvastuuperiaatteella kilpailualueelle asemakaavoituksen myötä muodostettavan tontin, sen rakennukset sekä rakentamista palvelevat autopaikat tämän ohjeen, konseptisuunnitelman, viitesuunnitelman, laadittavan asemakaavan sekä varaussopimuksen ja lopullisten luovutusasiakirjojen mukaisesti. Alueen rakentamisessa tulee noudattaa hyvää rakennuttamis- ja rakentamiskäytäntöä. Toteuttaja on velvollinen kustannuksellaan hakemaan toteuttamiseksi vaadittavat viranomais- ja muut luvat sekä noudattamaan myönnettyjen lupien ehtoja ja määräyksiä sekä muita rakentamista koskevia viranomaismääräyksiä, ellei niistä myönnetä poikkeamispäätöstä. Toteuttaja vastaa kustannuksellaan myös mahdollisista rasite-, yhteisjärjestely-, hallinnanjako-, sopimus-, rahoitus- ja muista vastaavista järjestelyistä sekä hankkeiden toteutuksen valvonnasta. Alueen asemakaavoitus on viranomaistoimintaa, joten Lempäälän kunta ei vastaa toteuttajalle (konsortiolle) mahdollisesti aiheutuvista haitoista, vahingoista tai kustannuksista, mikäli kilpailualueen toteuttamisen edellyttämä asemakaavan muutos viivästyy esimerkiksi valitusten tai selvitysten johdosta tai kaavamuutos ei tule sisällöltään, laajuudeltaan tai muuten voimaan toteuttajan esittämien hankkeiden toteuttamisen edellyttämällä tavalla Yleisten alueiden ja kunnallistekniikan periaatteet Kunta vastaa kilpailualueen ulkopuolisen virkistysalueen ja Hauralantien sekä viereisen matonpesupaikan mahdollisista kunnostuksista, muutoksista ja ylläpidosta. Kilpailualueeseen rajautuvan puistoalueen vuoksi toteuttaja on velvollinen huomioimaan tontin kulkuyhteydet puistoon. Varauksensaaja on velvollinen kustannuksellaan liittämään kaavoitettavan tontin rakennukset yhdyskuntateknisiin verkkoihin. Liittymisessä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia eri laitosten ja yhtiöiden käyttämiä toimitus-, liittymis-, myynti- ja muita vastaavia ehtoja.

10 4.3. Kilpailualueelle muodostettavan tontin myynti- ja vuokraushinnat sekä luovutuksen periaatteet Tontinmyynti- ja vuokraushinta Sääntelemättömänä, vapaarahoitteisena omistus- ja vuokra-asuntotuotantona toteutettava tontti luovutetaan myymällä se käyvästä arvosta Lempäälän kunnanvaltuuston ( 51) vahvistamien asuntotontinluovutusperusteiden mukaisesti. Tontin asuinrakennusoikeuden hinnoittelussa noudatetaan Lempäälän kunnan voimassa olevaa vyöhykehinnoittelua. Sääntelemättömään vapaarahoitteiseen omistusasuntotuotantoon luovutettavan tontin vyöhykehinta on 230 euroa / k-m². Lempäälän kunta pidättää itsellään oikeuden luovuttaa tontin myös pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella, mikäli tontin toteutettavuus tätä edellyttää. Tällöin vuokrauksen osalta noudatetaan soveltuvin osin jäljempänä tässä kappaleessa sanottua. Kaavoituksen käynnistämissopimus Muista ehdoista sovitaan tarkemmin neuvottelujen aikana tämän ohjeen ja siinä esitettyjen ehtojen mukaisesti, ja ne sisällytetään osaksi kumppanuuskaavoitusta varten tehtävää kaavoituksen käynnistämissopimusta. Varaussopimus Asemakaavoituksen edettyä luonnosvaiheeseen tehdään kunnan ja tontin toteuttajan välille varaussopimus. Varaussopimuksen perustana on tässä hakuohjeessa ja lopullisessa viitesuunnitelmassa asetetut ja ilmoitetut reunaehdot sekä kaavoituksen käynnistämissopimus, ellei erikseen toisin sovita. Tontin varauksesta peritään varausmaksu, joka on 5 % tontin kauppahinnasta. Varausmaksu peritään varaussopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Varausmaksu hyvitetään täysimääräisesti tontin kauppahinnassa. Asemakaavoituksen edettyä ehdotusvaiheeseen varaussopimusta tarkennetaan vastuullisten toteuttajatahojen, rahoitus- ja hallintamuotojen, tontin luovutusmuodon ja -ehtojen, tontin toteutus- ja luovutusaikataulujen ja muiden kunnan määräämien tarpeellisten ehtojen osalta. Tontinluovutussopimus Kauppahinta peritään laadittavan asemakaavakartan osoittaman rakennusoikeuden mukaan. Tontin kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan kaupantekotilanteessa. Tontin omistus- ja hallintaoikeus siirtyy kokonaisuudessaan ostajalle kaupantekotilaisuudessa, eikä kunta siten jää miltään osin tontin osaomistajaksi. Mikäli päädytään pitkäaikaiseen maanvuokrasopimukseen, on tontin vuosivuokra 6 % tontin laskennallisesta kauppahinnasta. Ennen tontin omistus-/hallintaoikeuden siirtymistä kunta voi antaa varaajalle valtakirjan tarvittavien viranomaislupien hakemista varten. Viranomaislupien hakeminen tapahtuu varaajan kustannuksella.

11 5. Ilmoittautumis- ja tarjousmenettelyn eteneminen ja ratkaiseminen 5.1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen Kilpailuun voivat osallistua rakennusliikkeiden, rakennuttajien, suunnittelijoiden sekä mahdollisten palvelu-, liike- tai muiden alojen yhteisöjen ja yritysten muodostamat yhteenliittymät (konsortiot). Konsortiossa tulee olla vähintään yksi rakennusliike tai rakennuttaja. Menettelyyn ilmoittautuvan konsortion tulee pystyä toteuttamaan kilpailualueen rakentaminen arviolta yhteensä noin k-m² tämän hakuohjeen, konseptisuunnitelmien ja laadittavan asemakaavan muutoksen sekä muiden viranomaisohjeiden mukaisesti. Konsortiolla tulee olla arviointihetkellä käytettävissään riittävä tekninen taito, kokemus ja taloudelliset hankkeen toteuttamiseksi. Ilmoittautumismenettelyn kohteena on kilpailualue ja sille kumppanuuskaavoituksen myötä kaavoitettava asuntotontti. Ilmoittautujan tulee pystyä toteuttamaan kilpailualue kokonaisuudessaan. Kilpailualue varataan yhdelle varauksensaajalle (konsortio) yhtenä kokonaisuutena samalla kertaa. Ilmoittautuminen tapahtuu toimittamalla kilpailualuetta koskevat konseptisuunnitelmat jäljempänä tässä hakuohjeessa mainitulla tavalla. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee toimittaa seuraavat asiakirjat: Konsortion osapuolten nimi-, osoite- ja yhteyshenkilötiedot Konsortion kunkin osapuolen verovelkatodistus Todistus kunkin konsortion osapuolen eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta Referenssiluettelo konsortion ja/tai sen osapuolten viimeisen 5 vuoden aikana toteuttamista vastaavanlaisista hankkeista Perustietiedot ja osallistumisoikeus arvioidaan ennen konseptisuunnitelmien arviointia. Konsortio voidaan sulkea kilpailusta pois prosessin missä vaiheessa tahansa, jos jokin seuraavista perusteista nousee esiin: yleinen konsortion kelpoisuuden puute, lakisääteisten tai muiden vastaavien yhteiskunnallisten velvoitteiden noudattamatta jättäminen, harmaan talouden torjuntaan liittyvät seikat Ilmoittautumisasiakirjojen arviointi Arviointiryhmä ja suunnitelmien arviointi Arviointiryhmä sijoittaa konseptisuunnitelmat paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuinka ansiokkaasti konseptisuunnitelmat täyttävät kokonaisarvioinnin perusteella tämän hakuohjeen mukaiset tavoitteet.

12 Arviointiryhmään kuuluvat: yhdyskuntajohtaja Tiia Levonmaa (puheenjohtaja) kaavoituspäällikkö, arkkitehti SAFA Ilari Rasimus suunnittelupäällikkö Timo Nevala kaavoitusarkkitehti, arkkitehti SAFA Maija Villanen projektitutkija ja tohtorikoulutettava, arkkitehti SAFA Taru Lindberg, Tampereen teknillinen yliopisto, arkkitehtuurin laboratorio, asuntosuunnittelun oppituoli ja ASUTUT tutkimusryhmä Arviointiryhmä voi kuulla myös muita tarpeelliseksi katsomiaan asiantuntijoita. Arviointiryhmän sihteerinä toimii kaavoitusarkkitehti Maija Villanen. Kysymysten esittäminen Ilmoittautumismenettelyyn osallistuva voi esittää sitä koskevia kysymyksiä. Kysymykset tulee lähettää nimi- ja yhteystiedoin sähköpostitse pe klo mennessä osoitteeseen: Kaikki sähköpostilla tulleet kysymykset ja niiden vastaukset pyritään julkaisemaan kaavoituksen verkkosivuilla viimeistään pe Samalla sivulla kerrotaan mahdolliset lisäohjeet ja tähän ohjeeseen tehtävät täydennykset sekä korjaukset Ilmoittautumisasiakirjojen toimittaminen Konseptisuunnitelmat toimitetaan Lempäälän kuntaan. Suunnitelmien on oltava Lempäälän kunnan palvelupisteessä suljetussa kuoressa pe klo mennessä. Palvelupisteen osoite on Tampereentie 8. Postitettaessa osoitteena tulee olla: Lempäälän kunta/ maankäytön suunnittelu PL Lempäälä Kuoret tulee varustaa merkinnällä Hauralan maisemaranta. Kunta pidättää oikeuden pidentää asiakirjojen jättämiselle varattua aikaa.

13 Kunta pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä konseptisuunnitelmat. Kunta ei vastaa mistään osallistujille mahdollisesti aiheutuvista vahingoista, haitoista, eikä kustannuksista, mikäli kunta päättää hylätä niiden esittämät konseptisuunnitelmat tai mikäli niitä ei päätetä toteuttaa myöhemminkään sellaisenaan tai muutettuna. Kunta ei myöskään vastaa vahingoista, haitoista tai kustannuksista, mikäli kunta päättää sulkea ilmoittautujan pois menettelystä sen missä vaiheessa tahansa, kun perusteena on yleinen konsortion kelpoisuuden puute, lakisääteisten tai muiden vastaavien yhteiskunnallisten velvoitteiden noudattamatta jättäminen tai harmaan talouden torjuntaan liittyvät seikat. Edellä mainitun määräajan jälkeen myöhässä saapuvat ilmoittautumisasiakirjat hylätään. Konseptisuunnitelmien laatimisesta ja menettelyyn osallistumisesta ei makseta mitään korvausta Konseptisuunnitelmien voittajan valinta Arviointiryhmä valitsee kilpailun voittajaksi parhaiten tämän hakuohjeen mukaiset tavoitteet täyttävän konseptisuunnitelman ja sen ilmoittautujan (konsortion). Voittajan kanssa valmistellaan tämän jälkeen kaavoituksen käynnistämissopimus kumppanuuskaavoitusta varten. Neuvottelujen pohjalta laadittava kaavoituksen käynnistämissopimuksen myötä kilpailun voittaja päätyy kilpailualueen varauksen saajaksi ja vastaisuudessa muodostettavan tontin toteuttajaksi. Lisäksi varauksensaaja on velvollinen soveltuvin osin noudattamaan kunnan yleisiä tontinvarausehtoja. Mikäli neuvotteluissa ei päästä kunnan ja ilmoittautujan kanssa yhteisymmärrykseen molempia osapuolia tyydyttävästä ratkaisusta, arviointiryhmällä on oikeus esittää ilmoittautujan konseptisuunnitelman hylkäämistä ja jatkaa neuvotteluja harkintansa mukaan ensisijaisesti seuraavaksi parhaan konseptisuunnitelman esittäneen ilmoittautujan (konsortion) kanssa. Mikäli hakumenettelyyn osallistuneista konsortioista ei löydy sopivaa kumppania, kunnalla on oikeus ilman seuraamuksia osoittaa jokin muu taho kilpailualueen toteuttajaksi ja päättää kilpailualueen tulevaisuudesta muutoinkin parhaaksi katsomallaan tavalla. 6. Konseptisuunnitelmien käyttö- ja julkaisuoikeus Menettelyn järjestäjällä ei ole omistusoikeutta ehdotuksiin. Kaikkien ehdotusten tekijänoikeudet jäävät tekijälle. Menettelyn järjestäjällä on kuitenkin oikeus korvauksetta käyttää sekä julkaista ehdotuksista kuvia omissa julkaisuissaan, verkkosivuillaan ja näyttelyissä sekä muissa vastaavissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, ellei osallistuja sitä nimenomaan joltain osin perustellusta syystä kiellä. Ehdotusasiakirjoihin liittyvien tekijän-, käyttö- ja keksijänoikeuskysymyksien osalta noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä.

14 7. Liitteet ja lähtötiedot 7.1. Liitteet Kilpailualueen rajaus (pdf) Ilmakuva 2017 MML (pdf) Silta tulevaisuuteen keskustavisio -raportti 2012 (pdf) 7.2. Muut lähtötiedot Alueen kantakartta toimitetaan koordinaatistossa ETRS-GK24 (N2000). Kantakartan kohteet sisältävät korkeustiedot. Kantakartta-aineisto tilataan dgn/dwg-muodossa Lempäälän kunnasta sähköpostilla osoitteesta Alueella voimassa olevan asemakaavan mukaiset kaavarajat ja merkinnät saa rakennettavan alueen ja virkistysalueen välistä tarkastelua varten yhdessä kantakarttatilauksen mukana. (ETRS-GK24, dgn/dwg) Alueella voimassa olevat kiinteistörajat saa myös yhdessä kantakarttatilauksen kanssa. (ETRS-GK24, dgn/dwg) Lempäälän kunnan päivitetyt johtokartat toimitetaan alkaen viikolla 41

KÄYNNISTÄMISSOPIMUS ASEMAKAAVAN MUUTTAMISESTA

KÄYNNISTÄMISSOPIMUS ASEMAKAAVAN MUUTTAMISESTA KÄYNNISTÄMISSOPIMUS ASEMAKAAVAN MUUTTAMISESTA 1. Sopijapuolet 2. Sopimusalue 1. Lempäälän kunta (jäljempänä Kunta) Y-tunnus: 0150783-1 PL 36, 37501 Lempäälä 2. Pohjola Talotuotanto Oy (jäljempänä Rakennusliike)

Lisätiedot

Kysymykset ja vastaukset Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyssä

Kysymykset ja vastaukset Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyssä Kysymykset ja vastaukset Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyssä 1. Kysymys: Voiko kilpailualueelle toteuttaa hoiva- ja palveluasumista P-kaavamerkinnällä

Lisätiedot

Ote Pirkanmaan ensimmäisestä maakuntakaava

Ote Pirkanmaan ensimmäisestä maakuntakaava Kaavatilanne Kaavatilanne kiinteistöllä 418-424-0003-0088: Ote Pirkanmaan ensimmäisestä maakuntakaava 29.3.2007 Kiinteistö on suurimmalta osin maakuntakaavassa virkistysaluetta (V) ja osaltaan taajamatoimintojen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (12) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (12) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (12) 10 Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn järjestäminen (Länsisatama, Jätkäsaari) HEL 2016-013390 T 10 01 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (9) 162 Länsisataman Jätkäsaaren korttelin 20816 asuntotontteja 1, 3 ja 4 koskevan ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn järjestäminen (Länsisatama, Jätkäsaari,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tuomisto 418 425 3 159 omistaja: Kaarina Kyllikki Salonen (xxxxxx xxxx) Lindforsinkatu

Lisätiedot

*Korjattu 23.10.2015 kohtaan Maaperä korttelit oikeiksi ja korjattu luovutussopimuksiin oikea ympäristönsuojelulaki.

*Korjattu 23.10.2015 kohtaan Maaperä korttelit oikeiksi ja korjattu luovutussopimuksiin oikea ympäristönsuojelulaki. Tarjouspyyntö Tietolan alueen tonttien luovutuksesta *Korjattu 23.10.2015 kohtaan Maaperä korttelit oikeiksi ja korjattu luovutussopimuksiin oikea ympäristönsuojelulaki. Tarjouspyynnön sisältö Yleistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) 2 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2409/2015 VP 16/12.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HYVELÄNVIIKIN 54. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1676 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) 400 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tehneet seuraavan asemakaavan muuttamista koskevan sopimuksen: 1. Sopijaosapuolet: Sotkamon kunta (y-tunnus: 0189766-5), Markkinatie

Lisätiedot

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU VÄLIVAINION KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU VÄLIVAINION KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU VÄLIVAINION KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI TONTINLUOVUTUSKILPAILUN TARKOITUS Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut järjestää Välivainion koulun alueelle (Välivainion kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3)

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) 1 MUISTIO/KN 3. marraskuuta 2015 Asuntotontin (A, 3 760 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) Leirikuja 3 Hakemus Suomen Vuokrakodit

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) VIRRANPUISTON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS, joka koskee Iisalmen kaupungin 5. kaupunginosan korttelia 80 (osa) ja puistoaluetta. Kaava-alue sijaitsee Iisalmen

Lisätiedot

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA TIEDOTUSTILAISUUS

Lisätiedot

Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015

Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015 Tontinluovutuskilpailu Pikisaaressa 10.4.-29.5.2015 KAUPUNKI HAKEE TOTEUTTAJAA PIKISAAREN TONTILLE Asemakaava Pikisaaren kaupunginosan korttelin 1 tontti 7 (kt. 564-50-1-7) on voimassa olevassa asemakaavassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/204 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 429/2) HEL 204-006387 T 0 0 0 00 Kiinteistökartta 3/683

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta SOPIMUSALUE Kiinteistö Oy Pohjolan Perusyhtiö 40 (2175827 5) Suomen Osatontti II Ky

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/014 1 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 4191/6) HEL 014-00750 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tantere 418 424 3 68 omistajat: Hanna Maria Sillanpää (xxxxxx xxxx) Sunilantie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

PORVOO Maapolitiikka. Tarjouspyyntö 15.5.2015. Toukovuoren ostotarjouskilpailu tontit 13-6004-1, 13-6004-2, 13-6004-3, 13-6004-4

PORVOO Maapolitiikka. Tarjouspyyntö 15.5.2015. Toukovuoren ostotarjouskilpailu tontit 13-6004-1, 13-6004-2, 13-6004-3, 13-6004-4 PORVOO Maapolitiikka Tarjouspyyntö 15.5.2015 Toukovuoren ostotarjouskilpailu tontit 13-6004-1, 13-6004-2, 13-6004-3, 13-6004-4 1 1. Yleistä... 2 2. Kilpailun kohde... 4 Tontit... 4 Asemakaava ja rakennustapaohje...

Lisätiedot

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa 1 MUISTIO/KN 22.4.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 5 530 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Margaretalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49040/1) Föglönkuja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tehneet seuraavan asemakaavan muuttamista koskevan sopimuksen: 1. Sopijaosapuolet: Sotkamon kunta (jäljempänä kunta) 2. Alue, jota sopimus

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tilat Parvis ja Kiila

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tilat Parvis ja Kiila MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilojen Parvis 418 424 9 636 ja Kiila 418 424 9 637 omistaja: THH Palvelut Oy (2128195

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 307 Asuntotontin varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (tontti 43233/5) HEL 2016-001890 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (8) 15 Kruunuvuorenrannan keskustakorttelin ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä koskevan hakuohjeen hyväksyminen ja hakumenettelyn järjestäminen (Kruunuvuorenranta,

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Luonnos 16.10.2014 MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Sopijapuolet Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala (kaupunki) Sopimuksen kohde Asemakaavan laatiminen

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49042/1)

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, kortteli 601 Asemakaavan muutos

SEPÄNKYLÄ, kortteli 601 Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 20.4.2017, täydennetty 16.8.2017 SEPÄNKYLÄ, kortteli 601 Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Vanhankylän liikekeskuksen tonttien luovutuksesta

Tarjouspyyntö Vanhankylän liikekeskuksen tonttien luovutuksesta Tarjouspyyntö Vanhankylän liikekeskuksen tonttien luovutuksesta Tarjouspyynnön sisältö Yleistä tonteista ja menettelystä... 1 Sijainti... 3 Kaavatiedot... 4 Liikennemäärät... 4 Maaperä... 5 Luovutusehdot...

Lisätiedot

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila

RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Kaavatunnus 1/6 1-153 Asianumero RAJAMÄEN SÄHKÖASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Rajamäki, Urttila Asemakaavan muutos koskee tiloja 543-414-1-219 ja -220 Asemakaavan muutoksella muodostuvat korttelin 1130 tontit

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.06.2010 Muutettu 11.11.2010 EURAN KUNTA Kaavan laatija REJLERS OY Suunnittelualueen rajaus NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Sijaintikartta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Omakotirakennuspaikkojen tarjouskilpailu syksy 2015. VESIJÄRVI 2 kaava-alueen kaksi rakennuspaikkaa tarjousmenettelyllä

Omakotirakennuspaikkojen tarjouskilpailu syksy 2015. VESIJÄRVI 2 kaava-alueen kaksi rakennuspaikkaa tarjousmenettelyllä Omakotirakennuspaikkojen tarjouskilpailu syksy 2015 VESIJÄRVI 2 kaava-alueen kaksi rakennuspaikkaa tarjousmenettelyllä Siilinjärven kunta Konserni- ja maankäyttöpalvelut 1.10.2015 Sisältö 1. Yleistä...

Lisätiedot

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Elisa Oyj (0116510 6) PL 1, 00061 ELISA jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja.

Lisätiedot

Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017

Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017 Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017 Sisällysluettelo 1. Kilpailun tarkoitus ja tavoitteet 1 2. Kilpailualue 2 3. Menettelyt 3 4. Lähtötiedot 4 5. Ilmoittautuminen 5 6. Tontinluovutuskilpailu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen NCC Property Development Oy:lle Leppävaarasta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Alueen varauksen jatkaminen NCC Property Development Oy:lle Leppävaarasta 04.04.2016 Sivu 1 / 1 1048/10.00.02/2015 24 9.3.2015 38 Alueen varauksen jatkaminen NCC Property Development Oy:lle Leppävaarasta Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Kaavatunnus 3-313 Asianumero ASRA.ltk: 20.1.2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, kortteli 6 ja maatalousalue Asemakaavan muutos koskee korttelia 6 sekä maatalousaluetta Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut KAUNISMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA, OAS PROJ.

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(6) Maankäyttöpalvelut KAUNISMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA, OAS PROJ. 1(6) KAUNISMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 224 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan päätös asemakaavan

Lisätiedot

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1)

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) 1 MUISTIO/KN 30. huhtikuuta 2015 Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) Perhosenkierto 33 Hakemus Varauspäätös

Lisätiedot

Koisoniitty. Asemakaavan muutos nro osoitteessa Koisotie 8

Koisoniitty. Asemakaavan muutos nro osoitteessa Koisotie 8 Koisoniitty Asemakaavan muutos nro 002193 osoitteessa Koisotie 8 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 9.9.2013 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Lempäälän kunta Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Saikan alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1. Aloite. 2. Suunnittelualue 4.12.

Lempäälän kunta Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Saikan alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 1. Aloite. 2. Suunnittelualue 4.12. Lempäälän kunta 2093 Moisio-Hakkarin asemakaavan muutos, Saikan alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 4.12.2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2011 tarkistettu 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 650-600 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta Suunnittelualueen

Lisätiedot

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ 29.4. 15.8.2019 TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ Sisällys TONTTIHAUN KUVAUS... 2 MYYTÄVÄ TONTTI... 2 TONTTIHAUN OSALLISTUMISOHJEET... 3 Hakuohjeet... 3 Asuntojen huoneistotyyppijakauma rakennuksittain...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (9) 193 Kohtuuhintaista kerrostalo-kehittämishanketta koskevan ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn järjestäminen (Mellunkylä, Kivikko, tontti 47350/1 ja Laajasalo,

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä Kaupunki Redinor Oy (0919708 1) perustettavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/911/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VIIKINÄINEN (69.) KAUPUNGINOSA, KORTTELIN 12 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1646 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040-833 9275, 0400-234 349, email:havanka@kolumbus.fi www.havanka.fi JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 407 / 5,6,7 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote peruskartasta, kaavamuutosalue rajattuna keltaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Koipijärvi

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Koipijärvi MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Koipijärvi 418 424 3 67 omistajat: Mirja Helena Suikkanen (xxxxxx xxxx) Vanha

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) KESKUSKATU PALVELUTALOT ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 245 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus 1 MUISTIO/KN 25.5.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) MÄNNIKKÖ III ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 251 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tehneet seuraavan asemakaavan muuttamista koskevan sopimuksen: 1. Sopijaosapuolet: Sotkamon kunta (jäljempänä kunta) 2. Alue, jota sopimus

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Kaavatunnus 3-337 Asianumero ASRA.ltk: 19.4.2016 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Vanha Myllytie Asemakaavan muutos koskee korttelin 3772 tonttia 4 Asemakaavan muutoksella muodostuu kortteli 3772

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 30.3.2016 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002134 ja tonttijako,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 Ilmakuva lännestä. Asemakaavamuutosalueen likimääräinen

Lisätiedot

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 3.11.2015 / HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.11.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2015 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. 1 Asuntotontin (pientalo, 1 076 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen TA- Asumisoikeus Oy:lle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja varten (Vuosaari, tontti 54288/7) Solvikinkuja 3 Muut sopimusehdot 2-14

Lisätiedot

LAATUTARJOUSKILPAILU KIRKONKYLÄN KORTTELIN 110 AKR TONTEISTA

LAATUTARJOUSKILPAILU KIRKONKYLÄN KORTTELIN 110 AKR TONTEISTA KILPAILUOHJE LAATUTARJOUSKILPAILU KIRKONKYLÄN KORTTELIN 110 AKR TONTEISTA Vihdin kunta tarjoaa rakennusliikkeille tai muille rakennuttajille ostettavaksi otsikossa mainitun korttelin tontit 1 ja 2. Kilpailu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 31.08.2015 Sivu 1 / 1 2478/02.07.00/2015 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (6) 2 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla

Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla Rovaniemen kaupunki Hirvaan yleiskaava yleiskaavan muutos Tilojen RN:o 16:9, 19:2, 19: 28 ja 19:35 alueilla OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2007 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Hirvaan

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

Omakotirakennuspaikkojen luovutus Pyöreälahti Vaihe 1

Omakotirakennuspaikkojen luovutus Pyöreälahti Vaihe 1 Omakotirakennuspaikkojen luovutus 2016 Pyöreälahti Vaihe 1 Siilinjärven kunta Konserni- ja maankäyttöpalvelut 14.3.2016 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Hakemusten jättäminen... 4 3. Rakennuspaikkapäätökset...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI 1 (4) ESISOPIMUS JA SOPIMUS Osapuolet A Paulig Oy Y-tunnus 0112563-0 PL 15, 00991 HELSINKI (jäljempänä tontinomistaja) (jäljempänä B Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6

Lisätiedot

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos

Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMI KORTTELI 801 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PROJ. NRO 256 Hyökännummi Kortteli 801 asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti on osoitettu oheisessa

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Ote Kv/tonttiosasto

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Ote Kv/tonttiosasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (8) 224 Kruunuvuorenrannan keskustakorttelin ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä koskevan hakuohjeen hyväksyminen ja hakumenettelyn järjestäminen (Kruunuvuorenranta,

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12 Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4 Muut sopimusehdot 2-12 2 Vuokranantajan ja vuokralaisen (As. Oy. Kumianpää 1:) välillä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 106 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin (AK) varaamiseksi Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (Herttoniemi, Roihuvuori, tontti 43233/5)

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro , Korennontie, Nikinmäki VANTAA

Asemakaavan muutos nro , Korennontie, Nikinmäki VANTAA Asemakaavan muutos nro 002134, Korennontie, Nikinmäki VANTAA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2.5.2016 muutos: liitetty Mehiläisentien katualuetta asemakaavamuutokseen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) VÄINÖNTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 240 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettely

Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettely Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettely Kuva: kaupunkisuunnitteluvirasto HAKUOHJE 15.12.2016 Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tonttiosasto, asuntotonttitoimisto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 2 Asuntotontin (pientalo, 400 k-m²) varaaminen yksityishenkilöille ryhmärakennuttamista varten (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39235/12) HEL 2016-003238 T 10

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO P KL VL VL-5 VK VV LT ET EV /sy-2 W 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0090000 Palvelurakennusten korttelialue. 0230000

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY KYLPYLÄNTORNI 1 ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(4)

KIINTEISTÖ OY KYLPYLÄNTORNI 1 ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(4) KIINTEISTÖ OY KYLPYLÄNTORNI 1 ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(4) Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jota edustaa teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu

Lisätiedot

TONTTIKILPAILU VANTAAN VARISTOSSA

TONTTIKILPAILU VANTAAN VARISTOSSA TONTTIKILPAILU VANTAAN VARISTOSSA 3.9.2019-1.11.2019 Sisällys TONTTIKILPAILUN KUVAUS... 2 KILPAILUTONTTI... 3 KAAVATIEDOT... 4 Rakennustapa... 4 MUUT VAATIMUKSET JA VELVOLLISUUDET... 4 Asuntojen rahoitus-

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet Muutoksenhakukielto, valmistelu Päätösehdotus

Otteet Otteen liitteet Muutoksenhakukielto, valmistelu Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/202 (5) 57 Aluevarauksen jatkaminen ja laajentaminen Kauppahuone Laakkonen Oy:lle, Broman Group Oy:lle, Ativa Oy:lle ja A-Katsastus Oy:lle liike- ja toimitilahankkeiden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Niittykummusta Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselle, korttelin tuleva tontti

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Niittykummusta Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselle, korttelin tuleva tontti 13.03.2017 Sivu 1 / 1 484/2017 10.00.02 30 Kerrostalotontin varaaminen Niittykummusta Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselle, korttelin 15020 tuleva tontti Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh.

Lisätiedot

KOHTUUHINTAISTA KERROSTALO-KEHITTÄMISHANKETTA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 3.5.2016

KOHTUUHINTAISTA KERROSTALO-KEHITTÄMISHANKETTA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 3.5.2016 KOHTUUHINTAISTA KERROSTALO-KEHITTÄMISHANKETTA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 3.5.2016 Kuva: Laura Hietakorpi SISÄLLYS 1. ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELYN TAUSTAA JA TARKOITUS...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

MYYDÄÄN ASUINKERROSTALOTONTTI LAHDESSA

MYYDÄÄN ASUINKERROSTALOTONTTI LAHDESSA MYYDÄÄN ASUINKERROSTALOTONTTI LAHDESSA Rautatienkatu 2 LAHTI TARJOUSPYYNTÖ Senaatti-kiinteistöt pyytää tarjouksia asuinkerrostalotontista Lahdessa, osoitteessa Rautatienkatu 2 sijaitsevasta asemakaan A-2696

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin tontti 3 28.11.2016 Sivu 1 / 1 4675/2016 10.00.02 113 Kerrostalotontin varaaminen Tapiolasta Espoon Asunnot Oy:lle, korttelin 12221 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

VAIHTOKIRJA. Vaihdon osapuolet: Rovaniemen kaupunki (ly ) Hallituskatu 7, PL Rovaniemi. Aatu Sakari Kourin kuolinpesä

VAIHTOKIRJA. Vaihdon osapuolet: Rovaniemen kaupunki (ly ) Hallituskatu 7, PL Rovaniemi. Aatu Sakari Kourin kuolinpesä 1 VAIHTOKIRJA Vaihdon osapuolet: Rovaniemen kaupunki (ly 1978283-1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi ja Aatu Sakari Kourin kuolinpesä Vaihdonkohteet ja niiden arvostus: Rovaniemen kaupunki luovuttaa

Lisätiedot

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA KIINTEISTÖNKAUPPAKIRJA 1 Tontin myynti perustuu kaupunginhallituksen lainvoimaiseen päätökseen x.x.2019 x. SOPIJAOSAPUOLET Myyjä: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10 02700 Kauniainen

Lisätiedot

Tarjouspyyntö Vanhankylän liikekeskuksen tonttien luovutuksesta

Tarjouspyyntö Vanhankylän liikekeskuksen tonttien luovutuksesta Tarjouspyyntö Vanhankylän liikekeskuksen tonttien luovutuksesta Tarjouspyynnön sisältö Yleistä tonteista ja menettelystä... 1 Sijainti... 3 Kaavatiedot... 4 Liikennemäärät... 4 Maaperä... 5 Luovutusehdot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot