Kysymykset ja vastaukset Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyssä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kysymykset ja vastaukset Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyssä"

Transkriptio

1 Kysymykset ja vastaukset Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyssä 1. Kysymys: Voiko kilpailualueelle toteuttaa hoiva- ja palveluasumista P-kaavamerkinnällä ja mikä on kyseisen hankkeen rakennusoikeuden hinta? 1. Vastaus: Kilpailualueen kaavoitukselliset lähtökohdat, kuten kaavamerkinnät ja -määräykset ratkaistaan kaavoituksen edetessä. Esimerkiksi senioriasuntojen / hoiva- ja palveluasuntojen toteuttaminen on mahdollista. Po. hankkeen rakennusoikeuden hinta määräytyy käytettävän rahoitus- ja hallintamuodon mukaan. Mikäli asunnot toteutetaan vapaarahoitteisena omistus- ja/tai vuokra-asuntotuotantona on vähimmäishinta euroa/k-m2. 2. Kysymys: Mitkä palvelut ovat pakollisia ja miltä osin? Kilpailuohjelmassa on seuraava maininta: Mahdollisia ja tietyiltä osin pakollisia yksityisiä ja kaupallisia Kilpailualueen palveluita voivat edellä tässä kohdassa mainittujen lisäksi olla esimerkiksi terveys- ja hyvinvointipalvelut, liikunta- ja lastenhoitopalvelut, majoituspalvelut, yksityinen päiväkoti, päivittäistavarakauppa, noutomyyntipalvelut, pienliikkeet, kahvila- ja ravintolapalvelut, yhteiskäyttöauto- tai autonvuokrauspalvelut ja ylipäänsä erilaiset asumista ja arjen tarpeita tukevat palvelut. 2. Vastaus: Kilpailualueelle tulee sijoittaa moderneja päivittäistavarakaupan ja noutomyynnin palveluita tai elintarvikkeiden markkinapaikkoja sekä kahvila- ja/tai ravintolatoimintaa palvelemaan Kilpailualueen asukkaita, Hyväntoivonpuiston käyttäjiä sekä muita kaupunkilaisia. Kilpailualueelle tulee lisäksi toteuttaa Hyväntoivonpuiston käyttäjiä palveleva julkinen asukaspuiston sisätila hakuohjeen kohdassa 4.3. kuvatulla tavalla. 3. Kysymys: Arvostetaanko pisteytyksessä teknologian- tai palveluntuottajan nimeämistä? 3. Vastaus: Hakuohjeen kohdan 3.3 mukaisesti konseptisuunnitelmissa on hakijan (konsortion) ja hankkeiden perustietojen lisäksi esitettävä muun ohella seuraavat seikat, joita käytetään suunnitelmia vertailtaessa myös arviointi- ja valintakriteereinä: 7)

2 konsortion osapuolten esittely, heidän referenssinsä ja erityisosaamisalueensa jne. 8) kuvaus konsortion osapuolten sitoutumisesta esitetyn hankekokonaisuuden toteuttamiseksi jne. Näin ollen teknologian- tai palveluntuottajan nimeämisellä on vaikutusta osana kokonaisarviointia ja tätä itse asiassa myös edellytetään, sillä konsortion osapuoleksi tulee ottaa myös palveluiden ja/tai teknologioiden kehittäjiä sekä palvelu-, liike- ja/tai muiden alojen pienempiä ja/tai keskisuuria toimijoita. 4. Kysymys: Kuinka monta A3-vihkoa on toivottavaa toimittaa fyysisenä kopiona? 4. Vastaus: Viisi kappaletta on toivottava määrä. 5. Kysymys: Arvioidaanko kilpailuehdotukset pdf-tiedostosta vai fyysisestä kopiosta? 5. Vastaus: Kilpailuehdotusten arvioinnissa käytetään sekä pdf-tiedostoa että fyysistä paperikopiota. Oletuksena on tietysti, että fyysinen paperikopio ja pdf-tiedosto ovat samansisältöisiä. 6. Kysymys: Mitä tarkoitetaan hyvinvoinnilla ja hyvinvointipalveluilla? Viitataan hakuohjeen sivulle 3, jossa todetaan, että: haetaan uudenlaista konseptia asumisen ja arjen hyvinvointipalveluiden kokonaisuudelle 6. Vastaus: Yleisellä tasolla hyvinvointi voitaneen käsittää ainakin useista eri tekijöistä koostuvana subjektiivisena kokemuksena, ja hyvinvointia voitaneen edistää ainakin monipuolisilla ja innovatiivisilla asuntoratkaisuilla sekä asumista ja erilaisia palveluita yhdistelevillä kekseliäillä ratkaisuilla ja teknologioilla. Hakumenettelyn yhteydessä hyvinvointipalveluilla tarkoitetaan ensisijaisesti lähinnä terveys-, kauneus-, liikunta- ja lastenhoitopalveluita. Hakuohjeessa mm. sivulla 7 on annettu lisää esimerkkejä mahdollisista palveluista. Hakumenettelyssä on kysymys palveluiden toteuttamisesta laajemmin, eli ei yksinomaan hyvinvointipalveluiden toteuttamisesta. 7. Kysymys:

3 Kumpaa tarkoitetaan: 50 % vapaarahoitteista (esim. 100 yksikköä), josta 35 % vuokra-asuntotuotantoa (=35 yksikköä) vai 50 % vapaarahoitteista (esim. 100 yksikköä), josta 35 % vuokra-asuntotuotantoa (70 yksikköä)? Viitataan hakuohjeen sivulle 5, jossa todetaan: sääntelemättömän vapaarahoitteisen asuntotuotannon osuus tulee olla noin 50 %. Tästä enintään noin 35 % voi olla vuokra-asuntotuotantoa, lopun on oltava omistusasuntotuotantoa. Vuokra-asunnot on pidettävä vuokra-asuntokäytössä vähintään kymmenen vuotta rakennuksen käyttöönotosta lukien. 7. Vastaus: Esimerkinomaisesti todettakoon, että mikäli kilpailualueen kokonaisasuinrakennusoikeus olisi esim k-m2 (100 %), niin tästä sääntelemättömän vapaarahoitteisen asuntotuotannon osuuden tulisi olla noin k-m2 (50 %) k-m2:stä enintään noin k-m2 (35 %) voi tällöin olla vuokraasuntotuotantoa, lopun on oltava omistusasuntotuotantoa. Tämä laskentaesimerkki selventänee eri rahoitus- ja hallintamuotojen prosentuaalista jakaumaa ainakin sääntelemättömän tuotannon osalta. 8. Kysymys: Voiko kaikki sääntelemätön vapaarahoitteinen asuntotuotanto olla omistusasuntotuotantoa? Viitataan hakuohjeen sivulle 5, jossa todetaan: sääntelemättömän vapaarahoitteisen asuntotuotannon osuus tulee olla noin 50 %. Tästä enintään noin 35 % voi olla vuokra-asuntotuotantoa, lopun on oltava omistusasuntotuotantoa. 8. Vastaus: Kyllä voi. 9. Kysymys: Mitä tässä tarkoitetaan yksityisillä palveluilla? Viitataan hakuohjeen sivulle 7, jossa todetaan: Kilpailualueelle muodostettaviin kortteleihin haetaan toiminnoiltaan sekoittunutta kokonaisratkaisua; erimuotoista asumista sekä arjen hyvinvointia tukevia kaupallisia ja yksityisiä palveluita. 9. Vastaus: Yksityisellä palvelulla tarkoitetaan sitä, että se on jonkin muun tahon kuin Helsingin kaupunkikonsernin tuottama palvelu, eli käytännössä useimmiten yksityisen elinkeinon- ja/tai liikkeenharjoittajan tuottama palvelu.

4 10. Kysymys: Kun konsortiossa on mukana myös erilaisia palveluiden ja teknologioiden kehittäjiä sekä erilaisia palvelutoimijoita, pitääkö edellä mainitut todistukset toimittaa myös kaikilta heiltä vai todennetaanko todistuksilla nimenomaan rakennuttamisen ja rakentamisen toteuttamiskyky päähakijoiden osalta? Viitataan hakuohjeen kohtaan 5.1, jossa todetaan: ilmoittautujan tulee toimittaa perustietojensa (konsortion osapuolten nimi-, osoite- ja yhteyshenkilötiedot) lisäksi ainakin seuraavat asiakirjat: 10. Vastaus: - Konsortion kunkin osapuolen verovelkatodistus - Todistus kunkin konsortion osapuolen eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta - Referenssiluettelo konsortion ja/tai sen osapuolten viimeisen 5 vuoden aikana toteuttamista laajuudeltaan, toiminnoiltaan ja sisällöllisesti vastaavanlaisista hankkeista (asuinkerrostalorakentamisen osalta väh. 5 hanketta). Hakuohjeen ko. kohdassa edellytetyt selvitykset vaaditaan kaikilta konsortion osapuolilta. 11. Kysymys: Voiko sama yritys, joka pystyy toteuttamaan valtion tukeman vuokraasuntotuotannon, olla myös yksi kolmesta rakennuttaja-/rakennusliiketahosta? Viitataan hakuohjeen kohtaan 5.1, jossa todetaan: Konsortiossa tulee olla vähintään 3 selkeästi toisistaan riippumatonta ja itsenäistä rakennusliikettä ja/tai rakennuttajaa. Tämän lisäksi edellytetään, että konsortion osapuoliksi otetaan myös palveluiden ja/tai teknologioiden kehittäjiä sekä palvelu-, liike- ja/tai muiden alojen pienempiä ja/tai keskisuuria toimijoita, jolloin konsortion osapuolten lopullinen lukumäärä on suuntaa-antavasti 6-8. Lisäksi konsortiossa tulee olla mukana yritys (tai yrityksiä), joka pystyy toteuttamaan valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon, jonka osalta rakennusurakat on kilpailutettava ARA:n ohjeiden mukaisesti. 11. Vastaus: Kyllä voi. 12. Kysymys: Konseptisuunnitelmien ja lopullisten projektisuunnitelmien laadintaa ohjaavana tavoitteellisena lähtökohtana on, että eri rahoitus- ja hallintamuodot sijoitetaan omille tonteilleen, ja ettei ns. sekatyyppisiä asuinrakennushankkeita siten synny. Miten liiketilat voivat sijoittua eri tyyppisille tonteille tämän ohjeen valossa? 12. Vastaus:

5 Edellä mainitulla tarkoitetaan sitä, että eri rahoitus- ja hallintamuodoin toteutettavia asuinrakennushankkeita ei lähtökohtaisesti sijoitettaisi samalle tontille. Asuntotonteille voi toki sijoittua kivijalkaliike- ja muita vastaavanlaisia tiloja. 13. Kysymys: Konseptisuunnitelmista ilmenevää 1) laatutasoa, 2) esitettyä hankekokonaisuutta, 3) hankkeiden toiminnallista sisältöä tai 4) muita perusratkaisuja ei voi neuvotteluvaiheessa heikentää. Voitteko antaa konkreettisia esimerkkejä, mitä heikentämisellä käytännössä tarkoitetaan kussakin edellä mainitussa kohdassa? 13. Vastaus: Asianomaisella määräyksellä tarkoitetaan yleisesti ottaen sitä, ettei konseptisuunnitelmaa voi enää myöhemmin neuvotteluvaiheen kuluessa (tai myöhemmin) objektiivisesti arvioiden heikentää. Konseptisuunnitelman jättämisessä on kysymys sitovan laatulupauksen antamisesta. Heikentämisellä voidaan tarkoittaa esimerkiksi luvattujen hyvinvointia tukevien asuntoratkaisujen tai asumisen innovatiivisten ratkaisujen karsimista (laatutason heikentäminen), luvattujen hankkeiden karsimista (esitetyn hankekokonaisuuden heikentäminen), tietyn luvatun teknologian tai palveluntuottajan pois jättämistä (toiminnallisen sisällön heikentäminen) sekä esimerkiksi esitetyn toteuttamisen vaiheistuksen siirtämistä (muiden perusratkaisujen heikentäminen). Tyhjentävää esimerkinomaista luetteloa on käytännössä mahdotonta antaa. 14. Kysymys: Haetaanko aksonometrisella esityksellä vain eri toimintojen välisiä suhteita vai jo ratkaistua tilaohjelmaa? 14. Vastaus: Aksonometrisella esityksellä haetaan eri toimintojen välisiä viitteellisiä suhteita. 15. Kysymys: Ilmoittautuneista (konseptisuunnitelman jättäneistä) valitaan 1-2 jatkoneuvotteluihin, jonka jälkeen laaditaan projektisuunnitelma, joka viimeistellään neuvottelujen kuluessa. Mitä projektisuunnitelmaan tarkemmin sisältyy ja millaisia esimerkkihankkeita ja projektisuunnitelmia vastaavasta on? 15. Vastaus: Projektisuunnitelmaan sisältyvät ainakin kaikki hakuohjeen kohdasta 3.3 ilmenevät seikat (asetetut tavoitteet 1-8), kaupunkirakenteellinen viitesuunnitelma ja vastaisuudessa muodostettavien tonttien luovutuksen keskeiset periaatteet ja ehdot.

6 Vastaavanlaista menettelyä on kokeiltu Helsingin Kalasataman Verkkosaaressa ja Pasilan Postipuistossa, mutta molempien osalta menettelyn pohjana oli asemakaavan luonnos, joten po. menettelyt eivät ole täysin vertailukelpoisia Jätkäsaaren palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn kanssa, jonka sisältö ja lähtökohdat muutoinkin eroavat mainittujen menettelyjen vastaavista. Kaupunki ei voi luovuttaa mainittujen menettelyjen projektisuunnitelmia niihin mahdollisesti sisältyvien liike- ym. salaisuuksien johdosta, ja Pasilan osalta neuvottelut ovat joka tapauksessa vielä kesken. 16. Kysymys: Minkä kokoisista liiketiloista hakumenettelyn yhteydessä puhutaan? 16. Vastaus: Mikäli tarkoitetaan päivittäistavarakaupan tiloja, niin k-m2 -määrää ei ole hakuohjeessa varsinaisesti rajattu. Menettelyssä ei kuitenkaan haeta hypermarkettia, vaan mahdollisena voitaneen pitää tavanomaisen kokoista päivittäistavarakauppaa tai muulla tavalla järjestettäviä päivittäistavarakaupan palveluita.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (12) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (12) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (12) 10 Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn järjestäminen (Länsisatama, Jätkäsaari) HEL 2016-013390 T 10 01 01

Lisätiedot

Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettely

Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettely Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettely Kuva: kaupunkisuunnitteluvirasto HAKUOHJE 15.12.2016 Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tonttiosasto, asuntotonttitoimisto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (9) 162 Länsisataman Jätkäsaaren korttelin 20816 asuntotontteja 1, 3 ja 4 koskevan ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn järjestäminen (Länsisatama, Jätkäsaari,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (9) 193 Kohtuuhintaista kerrostalo-kehittämishanketta koskevan ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn järjestäminen (Mellunkylä, Kivikko, tontti 47350/1 ja Laajasalo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (8) 15 Kruunuvuorenrannan keskustakorttelin ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä koskevan hakuohjeen hyväksyminen ja hakumenettelyn järjestäminen (Kruunuvuorenranta,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (15) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (15) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (15) 90 Länsisataman Jätkäsaaren nk. palvelukorttelien ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn ratkaiseminen ja kilpailualueen varaaminen asunto-, hotelli-, liike-

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Ote Kv/tonttiosasto

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Ote Kv/tonttiosasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (8) 224 Kruunuvuorenrannan keskustakorttelin ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä koskevan hakuohjeen hyväksyminen ja hakumenettelyn järjestäminen (Kruunuvuorenranta,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (10) 140 Suutarilan Siltalanpuiston eräiden asuntotonttien vuokrausperusteet HEL 2016-003911 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2018 1 (5) 624 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden määräämiseksi Honkasuon Perhosniityn asunto-, yhteispiha- ja autopaikkatonteille

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22 13.02.2017 Sivu 1 / 1 3908/2016 02.07.00 22 Kerrostalotonttihaun tonttien myynnit, vuokraukset ja varaukset Henttaalta, Olarista, Nöykkiöstä, Espoon keskuksesta, Saunalahdesta ja Kauklahdesta Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) 550 Verkkosaaren eteläosan asuinkortteleita 10600 ja 10601 koskevan ilmoitus- ja neuvottelumenettelyn ratkaiseminen sekä esitys kaupunginhallitukselle tonttien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (16) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (16) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (16) 10 Vuokrausperusteet kolmelle Länsisataman Jätkäsaaren asuinkerrostalotontille ja Länsi-Herttoniemen erityisasumiseen osoitetulle tontille (tontit 20076/1-3

Lisätiedot

Katsaus Jätkäsaaren ja Kruunuvuorenrannan alueelta luovutettavien tonttien rahoitus- ja hallintamuotoihin

Katsaus Jätkäsaaren ja Kruunuvuorenrannan alueelta luovutettavien tonttien rahoitus- ja hallintamuotoihin Katsaus Jätkäsaaren ja Kruunuvuorenrannan alueelta luovutettavien tonttien rahoitus- ja hallintamuotoihin 1. Yleistä Kaupungilla on varattuna vuoden 2012 lopulla tontteja noin 10 000 asunnon rakentamista

Lisätiedot

KOHTUUHINTAISTA KERROSTALO-KEHITTÄMISHANKETTA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 3.5.2016

KOHTUUHINTAISTA KERROSTALO-KEHITTÄMISHANKETTA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 3.5.2016 KOHTUUHINTAISTA KERROSTALO-KEHITTÄMISHANKETTA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 3.5.2016 Kuva: Laura Hietakorpi SISÄLLYS 1. ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELYN TAUSTAA JA TARKOITUS...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (11) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (11) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2018 1 (11) 10 Vuokrausperusteet kolmelle Länsisataman Jätkäsaaren asuinkerrostalotontille ja Länsi-Herttoniemen erityisasumiseen osoitetulle tontille (tontit 20076/1-3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (7) 2 Sato Oyj:lle varatun asuntotontin varausehtojen muuttaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle tontin myyntiperusteiden määräämiseksi (Länsisatama, Jätkäsaari,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2018 1 (7) 323 Vuokrausperusteiden määrittäminen eräille tonteille (Malmi ja Viikki) HEL 2018-008488 T 10 01 01 02 Päätös vahvisti Helsingin kaupungin 38. kaupunginosan

Lisätiedot

Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017

Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017 Kiikelin tontinluovutuskilpailu Kilpailuohjelma 2017 Sisällysluettelo 1. Kilpailun tarkoitus ja tavoitteet 1 2. Kilpailualue 2 3. Menettelyt 3 4. Lähtötiedot 4 5. Ilmoittautuminen 5 6. Tontinluovutuskilpailu

Lisätiedot

Liite 3 Perustelumuistio. Varauspäätös

Liite 3 Perustelumuistio. Varauspäätös 1 Liite 3 Perustelumuistio Varauspäätös Kaupunginhallitus päätti 25.8.2014 ( 836) varata Pasilan Postipuiston alueen suunnitellusta asuinrakennusoikeudesta (noin 150 000 k-m²) noin 20 % valtion tukemaan

Lisätiedot

Liite 2 Perustelumuistio

Liite 2 Perustelumuistio Liite 2 Perustelumuistio Varauspäätös Kaupunginhallitus päätti 25.8.2014 (836 ) varata Mellunkylän Kivikon asuinrakennusten tontin (A) 47350/1 ja Laajasalon Yliskylän asuinkerrostalotontin (AK) 49076/16

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 13.04.2015 Sivu 1 / 1 5322/10.00.02/2014 33 Kolmen kerrostalotontin vuokraus ja kahden kerrostalotontin varaus Espoon keskuksesta sekä yhden kerrostalotontin varaus Saunalahdesta (Suviniityn ja Saunalahden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) 2 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

kerrosneliömetrihintana 19 euroa.

kerrosneliömetrihintana 19 euroa. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (13) 173 Vuokrausperusteet neljälle Länsisataman Jätkäsaaren asuinkerrostalotontille (tontit 20070/2, 20828/2-3 ja 7) HEL 2017-000272 T 10 01 01 02 Päätös 1 2 päätti

Lisätiedot

Kivistön koulun alueen Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu Kilpailun aikataulu ja kilpailua koskevat kysymykset

Kivistön koulun alueen Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu Kilpailun aikataulu ja kilpailua koskevat kysymykset Kivistön koulun alueen Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu Kilpailun aikataulu ja kilpailua koskevat kysymykset Gilbert Koskela projektijohtaja 30.11.2016 Aikataulu 30.11.2016 kilpailun esittelytilaisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2019 1 (6) 242 Asuinkerrostalotontin myyminen Länsisataman Jätkäsaaresta (tontti 20829/3) HEL 2019-000529 T 10 01 01 01 Päätös vahvisti Helsingin kaupungin 20. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (12) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (12) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (12) 238 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperusteiden määräämiseksi kolmelle Länsisataman Jätkäsaaren asuinkerrostalotontille ja

Lisätiedot

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1)

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) 1 MUISTIO/KN 30. huhtikuuta 2015 Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) Perhosenkierto 33 Hakemus Varauspäätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) 400 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12 04.02.2013 Sivu 1 / 1 3508/02.07.00/2011 12 Kahden Kauklahdessa sijaitsevan asuntotontin sekä niitä palvelevan pysäköintitontin vuokraaminen Espoon Asunnot Oy:lle Valmistelijat / lisätiedot: Tiitinen Anu,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (8) 6 Asuntotonttien (kerrostalo) myyminen osto-option perusteella ja pitkäaikaisten vuokrasopimusten merkitseminen päättymään (Sörnäinen, Kalasatama, tontit 10580/5

Lisätiedot

LÄNSISATAMAN JÄTKÄSAAREN KORTTELIN ASUNTOTONTTEJA 1, 3 JA 4 KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY

LÄNSISATAMAN JÄTKÄSAAREN KORTTELIN ASUNTOTONTTEJA 1, 3 JA 4 KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY LÄNSISATAMAN JÄTKÄSAAREN KORTTELIN 20816 ASUNTOTONTTEJA 1, 3 JA 4 KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 20.3.2014 Kuva: Kaupunkisuunnitteluvirasto HAKUOHJE 20.3.2014 SISÄLLYS 1. ILMOITTAUTUMIS-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (13) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (13) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2015 1 (13) 340 Toukolan, Arabianrannan asuinkerrostalotonttien vuokrausperusteet ja osto-option sisällyttäminen tonttien vuokrasopimuksiin (suunnitellut tontit 23126/11-13,

Lisätiedot

Länsisataman Jätkäsaaren korttelin asuntotonttien 1, 3 ja 4 varaaminen ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä varten

Länsisataman Jätkäsaaren korttelin asuntotonttien 1, 3 ja 4 varaaminen ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä varten Perustelumuistio Länsisataman Jätkäsaaren korttelin 20816 asuntotonttien 1, 3 ja 4 varaaminen ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä varten Kaupunginhallitus päätti 28.1.2013 (139 ) varata Länsisataman

Lisätiedot

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3)

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) 1 MUISTIO/KN 3. marraskuuta 2015 Asuntotontin (A, 3 760 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) Leirikuja 3 Hakemus Suomen Vuokrakodit

Lisätiedot

H E L S I N K I, R ATA P I H A KO R T T E L I T j a

H E L S I N K I, R ATA P I H A KO R T T E L I T j a S E N A A T T I M Y Y : H E L S I N K I, R ATA P I H A KO R T T E L I T 1 7 1 0 7 j a 1 7 1 1 0 A S U I N K E R R O S TA L O KO R T T E L I T K E S K I - PA S I L A S S A RATAPIHAKORTTELIT, PASILA VALLILA

Lisätiedot

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU VÄLIVAINION KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU VÄLIVAINION KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU VÄLIVAINION KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI TONTINLUOVUTUSKILPAILUN TARKOITUS Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut järjestää Välivainion koulun alueelle (Välivainion kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Hakunilan asuntotuotanto

Hakunilan asuntotuotanto Hakunilan asuntotuotanto Kormuniityn suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu 15.8.2017 Tomi Henriksson asumisasioiden päällikkö Hakunilan suuralueen väestö 1.1.1971-1.1.2014 ja ennuste vuoteen 2024 35 000

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 6 27.01.2016. 6 Asianro 251/10.00.02.01/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 6 27.01.2016. 6 Asianro 251/10.00.02.01/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja / () Asianro /0.00.0.0/ Kaivannonlahden kerrostaloalueen tonttien suunnitteluvaraaminen valtion tukeman asuntotuotannon (ARA) toteuttamista varten Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen

Lisätiedot

Ilmoittautumispyyntö Hauralan maisemarannan asemakaava-alueen hankekumppanin valinnasta järjestettävään tarjouskilpailuun

Ilmoittautumispyyntö Hauralan maisemarannan asemakaava-alueen hankekumppanin valinnasta järjestettävään tarjouskilpailuun Lempäälän kunta 2.10.2017 Yhdyskunnan palvelualue Ilmoittautumispyyntö Ilmoittautumispyyntö Hauralan maisemarannan asemakaava-alueen hankekumppanin valinnasta järjestettävään tarjouskilpailuun Kilpailualue

Lisätiedot

Asuinkortteleiden ja varaaminen ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä varten

Asuinkortteleiden ja varaaminen ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä varten Perustelumuistio Asuinkortteleiden 10600 ja 10601 varaaminen ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä varten Kaupunginhallitus päätti 30.1.2012 (113 ) varata Kalasataman Verkkosaaren asemakaavaluonnokseen

Lisätiedot

Helsingin kaupungin näkemyksiä asuntopolitiikan kehittämiskohteista. Anni Sinnemäki Kaupunkiympäristön apulaispormestari, Helsinki

Helsingin kaupungin näkemyksiä asuntopolitiikan kehittämiskohteista. Anni Sinnemäki Kaupunkiympäristön apulaispormestari, Helsinki Helsingin kaupungin näkemyksiä asuntopolitiikan kehittämiskohteista Anni Sinnemäki Kaupunkiympäristön apulaispormestari, Helsinki Helsinki kasvaa voimakkaasti Helsingissä on käynnissä Euroopan suurimpia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (9) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (9) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2018 1 (9) 498 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperiaatteiden määräämiseksi eräille tonteille (Länsisatama, Jätkäsaari) HEL 2018-008933

Lisätiedot

- Hankkeiden toteuttamiseksi mahdollisesti valittavat yhteistyökumppanit tulee esittää kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksyttäviksi.

- Hankkeiden toteuttamiseksi mahdollisesti valittavat yhteistyökumppanit tulee esittää kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksyttäviksi. 1 MUISTIO / TIA 26.4.2016 Asuntotontin (kerrostalo, 4 552 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Vuosaari, Rastila, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 307 Asuntotontin varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (tontti 43233/5) HEL 2016-001890 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle

Lisätiedot

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ 29.4. 15.8.2019 TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ Sisällys TONTTIHAUN KUVAUS... 2 MYYTÄVÄ TONTTI... 2 TONTTIHAUN OSALLISTUMISOHJEET... 3 Hakuohjeet... 3 Asuntojen huoneistotyyppijakauma rakennuksittain...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (8) 9 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten tontin (kerrostalo, 5 366 k-m²) myyminen Asunto Oy Helsingin Välimerenkatu 10:lle vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja

Lisätiedot

Kaavan mukaan tonteille on toteutettava kaavakarttaan merkitty määrä liiketilaa. Liiketilasta peritään samaa vuokraa kuin asuintilasta.

Kaavan mukaan tonteille on toteutettava kaavakarttaan merkitty määrä liiketilaa. Liiketilasta peritään samaa vuokraa kuin asuintilasta. 1(7) Erityiset yksittäisiä tontteja koskevat ehdot ja huomioitavat seikat Tontit 10629/4-7, Kalasatamankatu Alueen maaperä on sillä aiemmin harjoitetun toiminnan johdosta pilaantunut. Maaperä puhdistetaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 (9) 7 Vuokrausperiaatteiden määrittäminen eräille tonteille (Länsisatama, Jätkäsaari) HEL 2018-008933 T 10 01 01 02 Päätös vahvisti Helsingin Länsisataman Jätkäsaaressa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (6) 3 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA

YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA YHTEISTYÖKUMPPANIN HAKU KARJASILLAN KOULUN ALUEEN KEHITTÄMISEKSI OSANA INKA - KEHITYSOHJELMAA TIEDOTUSTILAISUUS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (11) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (11) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2014 1 (11) 6 Esitys kaupunginhallitukselle Länsisataman Jätkäsaaren korttelin nro 20817 vuokraus- ja myyntiperusteiksi (Länsisatama, Jätkäsaari, kortteli nro 20817) HEL

Lisätiedot

Tonttien varausehtojen muuttaminen asuntohankkeiden nopeuttamiseksi sekä eräiden tonttien hallintamuotojen muutosanomus

Tonttien varausehtojen muuttaminen asuntohankkeiden nopeuttamiseksi sekä eräiden tonttien hallintamuotojen muutosanomus Kiinteistölautakunnalle Tonttien varausehtojen muuttaminen asuntohankkeiden nopeuttamiseksi sekä eräiden tonttien hallintamuotojen muutosanomus Asuntohankkeiden nopeuttaminen Tonttien varausehdot Kaupunginhallitus

Lisätiedot

*Korjattu 23.10.2015 kohtaan Maaperä korttelit oikeiksi ja korjattu luovutussopimuksiin oikea ympäristönsuojelulaki.

*Korjattu 23.10.2015 kohtaan Maaperä korttelit oikeiksi ja korjattu luovutussopimuksiin oikea ympäristönsuojelulaki. Tarjouspyyntö Tietolan alueen tonttien luovutuksesta *Korjattu 23.10.2015 kohtaan Maaperä korttelit oikeiksi ja korjattu luovutussopimuksiin oikea ympäristönsuojelulaki. Tarjouspyynnön sisältö Yleistä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2015 1 (8) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Länsisataman Jätkäsaaren korttelin 20071 vuokrausperusteiden määräämiseksi (Länsisatama, Jätkäsaari, asemakaavan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 57 1 KIINTEISTÖVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI 57 1 KIINTEISTÖVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI 57 1 ESITYS MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMISEKSI LLE TÄYDENNYSRAKENTAMISKORVAUKSEN SUORITTAMISEKSI ARA- VAKRUUNU OY:LLE (LAAJASALO, TONTTI 49080/4) Kv 2009-1443 Taustaa Kiinteistölautakunta päätti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2561/02.07.00/2015 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. 124 Asuntotonttien vuokraus Kauklahdesta ja Kurttilasta (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. 124 Asuntotonttien vuokraus Kauklahdesta ja Kurttilasta (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku) 01.12.2014 Sivu 1 / 1 2976/10.00.02/2014 124 Asuntotonttien vuokraus Kauklahdesta ja Kurttilasta (Bassenkylän ja Kurtinmalmin asuntotonttihaku) Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta

Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta 1 ASUNTOTONTTIEN VARAAMINEN Valtaosa uusista asuntotonteista on kaupungin maalla Helsingin kaupunki omistaa noin 63 % maapinta-alastaan, joten valtaosa tulevasta asuntorakentamisesta sijoittuu kaupungin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (10) 12 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kerrostalotonttien varaamiseksi Att:lle, Kevalle ja HOK-Elannolle sekä eräiden tonttien rahoitus- ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (7) 5 Osto-option sisällyttäminen tonttien maanvuokrasopimuksiin (Viikki, tontit 36113/2, 3 ja 4) HEL 2017-001849 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 103/679 499, Ristiretkeläistenkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (11) 334 V 19.4.2017, Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen tilalle muodostettavien asuin- ja liikerakennusten tontin ja asuinrakennusten tonttien vuokraus- ja myyntiperusteet

Lisätiedot

1 LÄNSISATAMAN JÄTKÄSAAREN YL-TONTTIA 20820/1 KOSKEVAN HAKUMENETTELYN HAKEMUSTEN ARVIOINTI

1 LÄNSISATAMAN JÄTKÄSAAREN YL-TONTTIA 20820/1 KOSKEVAN HAKUMENETTELYN HAKEMUSTEN ARVIOINTI Muistio 1 (8) 1 LÄNSISATAMAN JÄTKÄSAAREN YL-TONTTIA 20820/1 KOSKEVAN HAKUMENETTELYN HAKEMUSTEN ARVIOINTI 1.1 Touhula Varhaiskasvatus Oy ja Suomen Hoivatilat Oyj 1) Hakijan referenssit ja erityisosaamisalueet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5188 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 40 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Tapiolan Kulttuurikeskuksen, Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailu

Tapiolan Kulttuurikeskuksen, Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailu Tapiolan Kulttuurikeskuksen, Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailu Hankintailmoituksen kysymykset ja vastaukset 29.5.2018 Kysymys 1: Kysyisin Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (13) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (13) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (13) 197 Laajasalon Hopealaakson ja Haakoninlahti 1:n eräiden asuntotonttien ja LPA-tontin vuokrausperusteet HEL 2016-003787 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (6) 267 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

Kunnat ja valtio vuokra-asumisen mahdollistajina Helsingin malli

Kunnat ja valtio vuokra-asumisen mahdollistajina Helsingin malli Kunnat ja valtio vuokra-asumisen mahdollistajina Helsingin malli 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi Tanja Sippola-Alho, kaupunginsihteeri Tallinna 2.4.2014 Rakentamisen määrä Suomessa 2 Helsingin asuntokanta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (14) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (14) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (14) 14 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuokrausperusteiden määräämisestä Roihuvuoren, Mellunmäen, Kivikon ja Laajasalon asunto- ja autopaikkatonteille

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 106 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin (AK) varaamiseksi Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (Herttoniemi, Roihuvuori, tontti 43233/5)

Lisätiedot

Elinkeinopoliittiset tavoitteet Välivainion hakuprosessissa Välivainion koulun alueen kehittäminen, tiedotustilaisuus

Elinkeinopoliittiset tavoitteet Välivainion hakuprosessissa Välivainion koulun alueen kehittäminen, tiedotustilaisuus Elinkeinopoliittiset tavoitteet Välivainion hakuprosessissa Välivainion koulun alueen kehittäminen, tiedotustilaisuus 17.11.2015 Sisältö: Taustaa: Yritysten tarve ja älykkään kaupungin tiekartta 2020 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) 191 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Laajasalon Hopealaakson ja Haakoninlahti 1:n eräiden asuntotonttien ja autopaikkatonttien vuokrausperusteiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (16) Kaupunginvaltuusto Asia/ Kaupunginvaltuusto oikeutti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (16) Kaupunginvaltuusto Asia/ Kaupunginvaltuusto oikeutti Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (16) 88 Vuokrausperusteiden määrittäminen kolmelle asuinkerrostalotontille ja kahdelle autopaikkatontille (Länsisatama, Jätkäsaari tontit 20828/4-6, 20068/1 ja 201831/1)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 73. 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 31.08.2015 Sivu 1 / 1 2478/02.07.00/2015 73 Kerrostalotontin määräosan myynti Tapiolasta VVO Kodit Oy:lle, korttelin 12220 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey, puh. 040 536 1739 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (13) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (13) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (13) 298 Honkasuon Haapaperhosen alueen tonttien vuokrausperusteet HEL 2013-010264 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti oikeuttaa

Lisätiedot

NEUVOTTELUMENETTELY TURVAKODIN TOTEUTTAMISESTA ASOLAAN

NEUVOTTELUMENETTELY TURVAKODIN TOTEUTTAMISESTA ASOLAAN NEUVOTTELUMENETTELY TURVAKODIN TOTEUTTAMISESTA ASOLAAN Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta 2.10.2017 16 päätti neuvottelumenettelyn järjestämisestä turvakodin toteuttamiseksi Asolan tontille 92-72-119-1

Lisätiedot

Hakemus on liitteenä 3.

Hakemus on liitteenä 3. Liite 2 MUISTIO Asuntotontin (kerrostalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Takilalle vapaarahoitteisia omistusasuntoja varten Hitas I-ehdoin (Sörnäinen, Kalasatama, Sompasaari, tontti 10631/6,

Lisätiedot

Muistiossa esitetyt perustelut täydentävät yleisiä perusteluita, jotka on esitetty varsinaisella esityslistalla. Tontit on käsitelty jäljempänä

Muistiossa esitetyt perustelut täydentävät yleisiä perusteluita, jotka on esitetty varsinaisella esityslistalla. Tontit on käsitelty jäljempänä 1 (18) HELSINGIN KAUPUNGIN ASUNTOTONTTIEN VARAUKSET (YLEINEN VARAUSKIERROS 2015) - PERUSTELUMUISTIO 29.10.2015 1. YLEISTÄ Tässä muistiossa on esitetty tontti- ja hankekohtaiset perustelut vuoden 2015 aikana

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (11) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (11) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (11) 2 Kohtuuhintaista kerrostalo-kehittämishanketta koskevan ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn ratkaiseminen sekä esitys kaupunginhallitukselle tontin myynnistä

Lisätiedot

Jätkäsaari asukasilta Outi Säntti

Jätkäsaari asukasilta Outi Säntti Jätkäsaari asukasilta 29.8.2019 Outi Säntti Jätkäsaari Nyt 8 624 asukasta Vuonna 2025 18 000 asukasta Kaupungin investoinnit ~700 miljoonaa euroa Valmistuneita asuntoja 4 843 1 608 asuntoa rakenteilla

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (7) 168 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntokortteleiden varaamisesta laatu- ja hintakilpailua varten sekä kilpailuohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (6) 2 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/ Helsingfors stad Föredragningslista 19/2013 1 (5) Beslutshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 1228 HEL 2013-013390 T 10 01 01 01 Päätös A Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 10 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle suunnitellun asuntotontin (AK) varaamiseksi Kiinteistö Oy PJV:lle / NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 8 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin varaamiseksi Asunto Oy Helsingin Kommodorille (SVK Yhtymä Oy) kehittämishanketta varten (Länsisatama,

Lisätiedot

KALASATAMAN VERKKOSAAREN ETELÄOSAN ASUINKORTTELEITA JA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY

KALASATAMAN VERKKOSAAREN ETELÄOSAN ASUINKORTTELEITA JA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY KALASATAMAN VERKKOSAAREN ETELÄOSAN ASUINKORTTELEITA 10600 JA 10601 KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 27.6.2013 SISÄLLYS 1. ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELYN TAUSTAA JA TARKOITUS 1 1.1

Lisätiedot

Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus

Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1 (5) Sairaalaniemen kumppanuuskaavan suunnittelusopimus 1. Sopimuksen osapuolet Toimittajat Tilaajat 2. Hankkeen yhteyshenkilöt Tilaajan yhteyshenkilö: Rovaniemen kaupunki Toimittajan (jäljempänä ryhmän)

Lisätiedot

KORMUNIITTY NEUVOTTELUMENETTELY

KORMUNIITTY NEUVOTTELUMENETTELY 18.6. 12.9.2019 KORMUNIITTY NEUVOTTELUMENETTELY Sisällys Johdanto... 2 Suunnittelualue... 2 Neuvottelumenettelyn osallistumisohjeet... 4 Hakuohjeet... 4 Valinta... 4 Tavoitteet... 5 Asetetut ehdot... 5

Lisätiedot

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tehneet seuraavan asemakaavan muuttamista koskevan sopimuksen: 1. Sopijaosapuolet: Sotkamon kunta (y-tunnus: 0189766-5), Markkinatie

Lisätiedot

20.1.2012 KALASATAMA. 20.1.2012 Hannu Asikainen 1

20.1.2012 KALASATAMA. 20.1.2012 Hannu Asikainen 1 20.1.2012 KALASATAMA 20.1.2012 Hannu Asikainen 1 Helsingin aluerakentamisprojektit 2011 HELSINKI URBAN PROJECTS v.2009-- 35 000 asukasta 10 000 työpaikkaa v. 2008-2025 15 000 asukasta v. 2008-2035 12 000

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88 21.09.2015 Sivu 1 / 1 636/10.00.02/2013 9 4.2.2013 25 10.3.2014 88 Alueen varauksen uudistaminen Rakennusosakeyhtiö Hartelalle ja Skanska Talonrakennus Oy:lle Finnoon metrokeskusalueen suunnittelua ja

Lisätiedot

MUISTIO Harjannetie 28 (Bysantinkuja 6), Harjannetie 30 (Bysantinkuja 4), Harjannetie 32 (Bysantinkuja 2)

MUISTIO Harjannetie 28 (Bysantinkuja 6), Harjannetie 30 (Bysantinkuja 4), Harjannetie 32 (Bysantinkuja 2) MUISTIO 9.2.2016 Asuntotonttien ja autopaikkatontin lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Laatuasunnot Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun rakennusluvan hakemista varten (Viikki, Viikinmäki, tontit 36264/1,

Lisätiedot

Perustelumuistio

Perustelumuistio Sivu 1 / 17 Perustelumuistio 9.5.2017 Asuinkortteleiden ym. varaaminen ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä varten Kaupunginhallitus päätti 25.8.2014 ( 836) varata Pasilan Postipuiston alueen suunnitellusta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (6) 8 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Herttoniemi, Herttoniemenranta, tontit

Lisätiedot

2. HANKE JA VARATTAVAKSI HAETTAVA TONTTI (MIKÄLI TIEDOSSA)

2. HANKE JA VARATTAVAKSI HAETTAVA TONTTI (MIKÄLI TIEDOSSA) 1 / 5 Helsingin kaupungin kaupunginhallitukselle HAKEMUS TONTINVARAUSHAKEMUS: ASUNTOHANKKEET KEVÄT 2012 1. HAKIJAN TIEDOT Toiminimi/Nimi y-tunnus Osoite Yhteyshenkilö Yhteyshenkilön osoite Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Tontinluovutuskilpailu Naantalin Keskustakorttelit. Elise Lehikoinen

Tontinluovutuskilpailu Naantalin Keskustakorttelit. Elise Lehikoinen Tontinluovutuskilpailu Naantalin Keskustakorttelit Elise Lehikoinen 12.12.2016 Kilpailun aikataulu ja siitä tiedottaminen Kilpailun aikataulu KSJ 21.11.2016 Kaupunginhallitus on hyväksynyt kilpailun ehdot

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. 63 Tonttivarauksen jatkaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli 44011 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. 63 Tonttivarauksen jatkaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli 44011 tontti 1 01.06.2015 Sivu 1 / 1 900/10.00.02/2014 46 5.5.2014 63 Tonttivarauksen jatkaminen Kauklahdesta Fira Oy:lle senioriasuntojen suunnittelua varten, kortteli 44011 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Laura

Lisätiedot

Vanhan paperitehdaskiinteistön kehittäminen yhdessä yksityisten toimijoiden kanssa. Jyväskylän kaupunki Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto

Vanhan paperitehdaskiinteistön kehittäminen yhdessä yksityisten toimijoiden kanssa. Jyväskylän kaupunki Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto Vanhan paperitehdaskiinteistön kehittäminen yhdessä yksityisten toimijoiden kanssa Jyväskylän kaupunki Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto 09.01.2013 Kaupunki sai etuosto-oikeudella 1,5 vuotta sitten,

Lisätiedot

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Parkanon koulukampus Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Lähtökohdat ja tavoite vuonna 2015 Kaksi alakoulua, yläkoulu ja lukio, 600+100 oppilasta

Lisätiedot

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona.

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona. 1 MUISTIO/TUT Asuntotontin (kerrostalo 6 000 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Pukinmäki, tontti 37186/5) Isonpellontie 4 Hakemus Asuntotuotantotoimisto

Lisätiedot