PK-yrityksen verkkomarkkinoinnin ABC Kati Keronen, Differo Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PK-yrityksen verkkomarkkinoinnin ABC. 13.11.2013 Kati Keronen, Differo Oy"

Transkriptio

1 PK-yrityksen verkkomarkkinoinnin ABC Kati Keronen, Differo Oy

2 Kotisivut kuntoon. Kotisivut ovat verkkoläsnäolosi perusta. Palvele tuomalla osaamisesi esille ja olemalla paikalla kun sinua tarvitaan (=löydettävyys). Uutiskirje. Luo potentiaaleille tarvetta osaamisellesi kuvaamalla miten olet muita auttanut ja liitä yhteyteen sopiva annos osta nyt-sisältöä. Samanlaisella sisällöllä sitoutat ja palkitset myös olemassa olevia asiakkaitasi siitä, että he ovat valinneet Sinut. Facebook. Kokoa oma seuraajajoukkosi ja luo heihin hiljalleen vuorovaikutteinen palvelusuhde. Anna seuraajillesi syy olla vaikutuspiirissäsi ja mahdollisuus arvostaa sinua.

3 Pieni pala strategiaa ennen taktiikkaa Onnistumisen perusta on ymmärrys siitä, miten asiakkaasi verkossa toimivat. Karkeasti ottaen kaikilla markkinoijilla on vain kaksi kohderyhmää: #1 Tiedonhakijat #2 Ostajat

4

5

6 Varmista, että polut toimivat Uutiskirje K u u n t e l u Kärki Hakukoneet Facebook Maininnat / mainokset mediassa. Nettisivut (+blogi) Tilaus verkkokaupasta / kassakoneen kilahdus / Neuvottelut alkavat Kuva kirjasta Johdata asiakkaasi verkkoon. Opas koukuttavan sisältöstrategian luomiseen (Talentum, 2013). Katri Tanni & Kati Keronen.

7 Milloin ja miten tähdätään suoraan ostoikkunaan? Ostoikkunassa on noin 5-10% verkkoselaajista. Tämä väki hakee, arvioi ja vertailee jotakin tiettyä tuotetta tai palvelua ostoaikeissa ja on yleensä muodostanut jo selkeän käsityksen tarpeestaan ja myös valikoimasta / toimijoista (koska ostoikkunaa edeltää aina informaatioikkuna). Jos tuotteesi on helposti ostettavissa verkkokaupasta tai kivijalasta, tähtää tähän joukkoon hakukoneoptimoinnilla + hakukonemainoksilla, hyvillä tuotekuvauksilla, kampanjakirjeillä ja teknisesti toimivalla verkkokaupalla tai yhteystiedoilla ja ajo-ohjeilla. Jos tuotteesi ostaminen vaatii neuvottelua, ole itse proaktiivinen ja soita kampanjakirjeesi avanneiden ja linkkejä klikanneiden perään.

8 Milloin ja miten rakennetaan informaatioikkunaa? Loput 90% verkkoselaajista ovat passiivisia ostajia, jotka eivät ole tunnistaneet tarvetta tuotteellesi tai palveluillesi, jotka ovat jo asiakkaitasi, mutta eivät juuri nyt kaipaa apuasi tai joiden kanssa aloitetut neuvottelut eivät ole syystä tai toisesta edenneet alkua pidemmälle. Tässä ryhmässä on tulevaisuutesi kassavirta, joten joukkoa kannattaa palvella säännöllisesti pääasiassa auttavalla sisällöllä (=ideat, vinkit, kokemukset, asiakaskeisit, kuvat jne.) ja yhdistämällä siihen ostamisen mahdollistavaa sisältöä sopivassa suhteessa (tarjoukset jne.). Tavoitteena asiakkaan sitoutuminen sisältöön ja suosittelu/sisällön jakaminen, palkitsevien muistijälkien luominen ja ostamisen perusteluiden antaminen (leadien kypsyttely). Inspiraatioksi New York Timesin artikkeli Increasing sales by answering customer s questios

9 Kotisivut ovat näkyvyytesi ja palvelusi perusta verkossa. Laitahan sen kuntoon.

10 Hyvien kotisivujen ominaisuuksia Selkeät yhteystiedot, kartta + helppo yhteydenotto Jos some-kanavia on käytössä, selkeä linkitys niihin esimerkiksi upottamalla tilapäivitykset sivuille. Hyvät tuotekuvaukset, joissa kerrotaan enemmän siitä, miten tuote tai palvelu auttaa asiakasta ja kenelle se sopii kuin siitä, miten tuote tai palvelu tuotetaan tai miten pitkä historia yrityksellä on. Alasta riippuen kuvia lopputuloksesta. Sisäisiä linkityksiä hyödynnetään eri sivuston osien välillä. Huomioidaan mobiilikäyttäjät (responsiivisia ilmaispohjia on saatavilla esimerkiksi Wordpressiin). Jos on blogi tai verkkokauppa, molempien integroiminen kotisivuihin selkeästi ja ilman teknisiä epävarmuustekijöitä.

11 Uutiskirje on ainutlaatuinen keino tavoittaa, sitouttaa ja ohjata + ainoita helppoja tapoja tehdä sisällöistäsi kiinnostuneet asiakkaat verkossa näkyviksi henkilöinä.

12 Hyvän uutiskirjeen ominaisuuksia Avaamisprosentti 20 % tai enemmän Sisältökärki linjattu juuri uutiskirjeen tavoittamalle kohderyhmälle Sisältää erilaisia sisältötyyppejä (case-tarina, artikkeli, näkökulma, tuote-esittely tms.) Julkaisuaikataulu sovittu säännölliseksi Teknisesti toimiva ja hyvä teksti-kuva suhde Uutiskirjeeseen nostetaan highlightit, juttu kokonaisuudessaan luettavissa sivustolla Jutut johdattavat eteenpäin (lisätiedot, katso lisää, lue tämäkin tms.) Hyvä uutiskirje on myynnin työväline

13 Esimerkki yli 40% avausprosentin saavuttaneesta uutiskirjeestä DIFFERON MVV PROSPEKTOINTI

14 Esitys Slideshareen jakoon Heti esityksen jälkeen. Puheenvuoro MVV2013- seminaarissa Uutiskirje 1 vko seminaarin jälkeen valituille prospekteille Blogi (www) 1 vko seminaarin jälkeen uusi postaus, joka jatkaa puheen teemaa. Case-tarina (www) Kysy lisää näkemyspajasta Katso MVV esityksemme Kuulostaako hyvältä? Osallistuminen Twitterkeskusteluun Olemassa oleva Case, jonka voi olettaa olevan prospekteille uusi. Opiskele lisää LLTAmallista. Esityksen aikana + heti sen jälkeen. Facebookjaot Heti esityksen jälkeen SS-sivu + Differon oma sivu. Talentum Shop Osta kirja kampanjahinnalla! Osta kirja. Koko markkinointiprosessi kuvattuna

15 Twitter tapahtuman aikana Twitter uutiskirjeen lähettämisen aikana

16 Facebook (SS) tapahtuman aikana Facebook (SS) uutiskirjeen lähettämisen yhteydessä

17 Uutiskirjeen dramaturgia Lupaus koko uutiskirjeelle, perustaa yhteiseen MVV2013- kokemukseen ja väittää: Sisältöstrategia onnistuu kun opettelet kysymään oikein, ohjaa lukemaan tätä varten tuotetun blogipostauksen, joka vastaa tapahtuman aikana twitterissä esitettyyn asiakaskysymykseen. Lunastaa kirjeen aloittaneen lupauksen eli perustaa aloittaneeseen sisältöön: Tässä lopputulos siitä että kysytään oikeita kysymyksiä + lupaus linkitetylle Case-tarinalle. Uutiskirjeen todistus Differo muuten tietää, mistä puhuu ja puhuu vain tämän kirjeen annista ja ostajan aktivointi.

18 Esimerkiksi MailChimp on ilmainen uutiskirjetyökalu (2000 osoitteeseen asti), jolla voi tehdä helposti uutiskirjeitä haluamilleen kohderyhmille. MailChimpissä on hyvät tilastot, joista näkee kuka on avannut kirjeen ja montako kertaa (tähtireittaa listauksen lukijan käytöksen mukaan), klikatuimmat linkit jne. Tutustu MailChimpiin:

19 Tilastoesimerkkiä MailChimpistä

20 Facebook, rakenna oma verkostosi ja anna sille ajateltavaa + yhteisiä keskustelunaiheita.

21 Hyvän Facebook-sivuston ominaisuuksia Teema kiinnostaa enemmän kuin yritys itse, tyyliä Kivoja kampausideoita mieluummin kuin Kampaamo x kertoo itsestään. Ole sisällöissäsi johdonmukainen, älä kirjoittele ihan mitä sattuu, vaan kanna vastuu seuraajiesi ajasta. Jaa vinkkejä, ideoita ja kokemuksia. Kun tapahtuu, kerro siitä myös Facessa (mutta älä vain siellä). 90% infoa ja palvelua, 10% osta nyt sisältöä tai tarjouksia, ettet tule opettaneeksi seuraajiasi odottamaan aina alennuksia, vaan he oppivat arvostamaan yhteyttä muutoinkin. Tarjoa keskusteluyhteyttä ja kysy seuraajiltasi. Jaa myös muiden tuottamaa sisältöä, se ei useinkaan vahingoita omaa liiketoimintaasi vaan vahvistaa asemaasi (tietysti oman harkinnan mukaan) Tulkitse sisältöjä ja anna syy toimia kehotteesi mukaan. Muista, että väki seuraa sinua lähinnä oman seinänsä kautta, vain harva vierailee omalla sivullasi.

22 Esimerkki 1. YRITYSSIVU VS. TEEMASIVU

23 Yrityssivu

24 Teema

25 Esimerkki 2 IDEOITA, AKTIVOINTIA JA TARJOUKSIA SOPIVASSA SUHTEESSA

26

27 Lyhyesti näkyvyyden parantamisesta Facebookissa Tykkääjät tuovat sitoutuneita tykkääjiä (eli hyvä sisältö kasvattaa parveasi hitaasti, mutta varmasti kun jatkat sisällön tuotantoa) Rahalla voit markkinoida esimerkiksi: koko FB-sivuasi tai yksittäistä tilapäivitystä haluamallesi joukolle ihmisiä kootaksesi lisää tykkääjiä tekemällä mainoksen, joka mainostaa vaikkapa tarjoushousuja verkkokaupassasi eli johtaa pois Facebookista eikä pyri keräämään tykkääjiä Tekemällä isomman kampanjan esimerkiksi erillisellä sovelluksella.

28 Yleisimmät mainostyypit

29 Differon bränditaulu:

30 Ideoita ja oppeja Kirja on tuloksia tavoitteleville yrityksille suunnattu verkkomarkkinoinnin rakennusopas. Kirja esittelee selkeästi verkossa toimimisen logiikan ja johdattaa lukijan muuttamaan käytännön toimintaansa pienin askelin kohti tehokasta ja tuloksellista verkkomarkkinointia. Kirja herättää kiinnostuksen muutoksen tekemiseen ja antaa ainekset sen toteuttamiseen ajattelua kiihottavalla tavalla." Timo Leppä, toimitusjohtaja, Kemianteollisuus ry. Facebook: Sisältöstrategia Blogimme Koska sisältö on kuningas / sisaltostrategia.blogspot.fi Tilaa kirja 10 euron alennuksella hintaan 59 eur (ovh 69 eur) TalentumShopista (linkki johtaa suoraan kampanjalomakkeeseen).

31 Kiitos! Kati Keronen Puh

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

Verkkomarkkinoinnin opas

Verkkomarkkinoinnin opas Verkkomarkkinoinnin opas 1 Modernia markkinointia verkossa Tämä opas on tehty sinulle, verkkomarkkinoinnista kiinnostunut yrittäjä, olet sitten vasta-alkaja tai jo konkari. Alkavalla yrittäjällä on harvoin

Lisätiedot

Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen

Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen Opas verkkovaikuttavuuden mittaamiseen 2 1. JOHDANTO Mittaamme sitä, mitä pidämme tärkeänä ja mitä haluamme kehittää. Tämän vuoksi liiketoiminnan ytimen, päätavoitteiden

Lisätiedot

OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA

OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA Mitä ja miksi? Markkinointi on yksi tärkeimmistä avaimista onnistuneeseen tapahtumaan. Tämä markkinointiopas on tehty käyttöösi tapahtumajärjestämisen

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN B2B- YMPÄRISTÖSSÄ

SOSIAALISEN MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN B2B- YMPÄRISTÖSSÄ Opinnäytetyö (AMK) Tietojenkäsittely Tietojärjestelmät 2010 Jussi-Matti Korpela SOSIAALISEN MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN B2B- YMPÄRISTÖSSÄ Case Markkinointitoimisto ÖÖÖ Oy OPINNÄYTETYÖ (AMK) TIIVISTELMÄ TURUN

Lisätiedot

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19.

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19. 62900 ALAJÄRVI 1 / 19 1 Johdanto Tietoyhteiskunnan kehittyessä myös perinteinen kaupankäynti on joutunut muutoksen eteen. Perinteisesti yritykset tiesivät tarkasti ketkä olivat sen kilpailijoita. Kilpailijoita

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTO KAUPPATIETEELLINEN TIEDEKUNTA MARKKINOINTI

VAASAN YLIOPISTO KAUPPATIETEELLINEN TIEDEKUNTA MARKKINOINTI VAASAN YLIOPISTO KAUPPATIETEELLINEN TIEDEKUNTA MARKKINOINTI Olli Kopakkala VERKKOKAUPAN INTERNET-MARKKINOINNIN TOIMEPITEIDEN KUSTANNUSTEHOKAS ALLOKOINTI KÄVIJÄSEURANNAN TUOTTAMIA TIETOJA HYÖDYNTÄEN Markkinoinnin

Lisätiedot

Verkkomarkkinointiopas. Verkkomarkkinointiopas. Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille. Toni Haatainen Mika Heikura

Verkkomarkkinointiopas. Verkkomarkkinointiopas. Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille. Toni Haatainen Mika Heikura Verkkomarkkinointiopas Verkkomarkkinointiopas Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille Toni Haatainen Mika Heikura Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Liiketalouden koulutusohjelma Joulukuu 2011 Sisällysluettelo

Lisätiedot

30.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info

30.5.2014 Copyright www.videomarkkinointi.info 1 6. 90 päivän suunnitelma & Sales Funnel Tervetuloa kuudennelle jaksolle! Nyt olet oppinut kuinka työkaluja käytetään, on aika aloittaa liiketoiminnan ja tuotteiden markkinointi. Mutta miten ja missä?

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinoinnin opas

Sähköpostimarkkinoinnin opas Sähköpostimarkkinoinnin opas www.sahkopostimarkkinointi.info Luku 1 Esipuhe Jari Salo Käsissäsi, tai ehkä näytölläsi, on jokaisen sähköpostimarkkinointia markkinoinnin työkaluna harkitsevan, tai jo sitä

Lisätiedot

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas

Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Yrityksen Facebookmarkkinointiopas Sami Vesamo - Voimatiimi Voimatiimi.fi Sivu 1 Sisällysluettelo Alkusanat... 3 Miksi yrityksen kannattaa markkinoida Facebookissa?... 4 Mikä on Facebook?... 4 Menestyvän

Lisätiedot

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten kaupan käyntiin Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan myynnin puhetta verkkoon sisältöstrategian avulla Differosta

Lisätiedot

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT menestyvän verkkokaupan perustamisessa Onko tavoitteenasi perustaa verkkokauppa, jolla saat tehtyä kannattavaa bisnestä? Tiesitkö, että edellytykset

Lisätiedot

MONIKANAVAISUUS. ja kuinka se rakennetaan?

MONIKANAVAISUUS. ja kuinka se rakennetaan? MONIKANAVAISUUS ja kuinka se rakennetaan? Kuluttajien käyttäytyminen muuttuu huimaa vauhtia ja samalla muuttuvat myös odotukset yritystäsi ja tarjoamaasi palvelua kohtaan. Tiedätkö jo, kuinka täyttää asiakkaiden

Lisätiedot

Miten voit itse parantaa sivujesi näkyvyyttä verkossa

Miten voit itse parantaa sivujesi näkyvyyttä verkossa Miten voit itse parantaa sivujesi näkyvyyttä verkossa Mikko Manninen 7.11.2013 Kirsi Mikkola 12.11.2013 12.11.2013 Materiaalit www.liiketoiminta.info/yrityskaari Illan teema Pienillä, mutta oikeilla toimenpiteillä

Lisätiedot

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58

Kulttuuritoimijan. markkinointiopas C.58 Kulttuuritoimijan markkinointiopas C.58 2 Kulttuuritoimijan markkinointiopas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Kannen kuva: Saapasjalkakissa, Anu Lakaniemi. Julkaisu C:58 ISBN 987-951-766-119-5 ISSN

Lisätiedot

LIIDIT HALTUUN MARKKINOINTIVIESTINNÄN AVULLA YRITYSASIAKASPALVELUSSA

LIIDIT HALTUUN MARKKINOINTIVIESTINNÄN AVULLA YRITYSASIAKASPALVELUSSA Opinnäytetyö (AMK) Liiketalous Markkinointi urheilijoille 2011 Kim Kärkkäinen LIIDIT HALTUUN MARKKINOINTIVIESTINNÄN AVULLA YRITYSASIAKASPALVELUSSA OPINNÄYTETYÖ (AMK) TIIVISTELMÄ TURUN AMMATTIKORKEAKOULU

Lisätiedot

Verkkopalvelun ostajan miniopas

Verkkopalvelun ostajan miniopas ! Saatteeksi 4 Verkkopalvelun uudistuksen ABC 5 Kultainen kysymys! 5! Ketterästi vai vesiputousmallilla?! 6! Älä unohda hakukoneita!! 8! Hinnoittelumallit 11 Kiinteä hinta! 11! Sprinttiperusteinen hinta!

Lisätiedot

HAKUKONEOPTIMOINTIOPAS VIESTIJÄLLE

HAKUKONEOPTIMOINTIOPAS VIESTIJÄLLE HAKUKONEOPTIMOINTIOPAS VIESTIJÄLLE Hakukoneoptimointiopas viestijälle kertoo viestinnästä ja markkinoinnista päättävälle henkilölle perusasiat hakukoneoptimoinnista. Opas on koottu sarjasta blogipostauksia

Lisätiedot

LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA www.internetmarkkinointi.fi

LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ. Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi ÄLÄ KOPIOI ILMAN LUPAA www.internetmarkkinointi.fi LISÄÄ TYKKÄÄJIÄ www.internetmarkkinointi.fi Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään Tämä dokumentti on tekijänoikeuslailla suojattu. Tekstin tai sen osan kopioiminen kaupalliseen

Lisätiedot

FACEBOOK JYTKY PÄHKINÄN KUORESSA

FACEBOOK JYTKY PÄHKINÄN KUORESSA FACEBOOK JYTKY PÄHKINÄN KUORESSA Teemu Kinnunen, Veitikantie 42-44A10 96100 Rovaniemi 0409612127 http://www.internetmarkkinointi.fi WEB Tekijänoikeudet (c) 2011 Teemu Kinnunen, Kaikki oikeudet pidätetään

Lisätiedot

Markkinointiopas elintarvikealan PK-yrityksille

Markkinointiopas elintarvikealan PK-yrityksille Markkinointiopas elintarvikealan PK-yrityksille Sisällysluettelo Esipuhe... 4 Johdanto.... 5 Markkinointi mitä se on?... 5 Markkinoinnin suunnittelu... 6 Miksi markkinointia kannattaa suunnitella?... 6

Lisätiedot

Taito Craftnet -työkirjan ovat rahoittaneet työ- ja elinkeinoministeriö sekä Euroopan sosiaalirahasto.

Taito Craftnet -työkirjan ovat rahoittaneet työ- ja elinkeinoministeriö sekä Euroopan sosiaalirahasto. Taito Craftnet -työkirjan ovat rahoittaneet työ- ja elinkeinoministeriö sekä Euroopan sosiaalirahasto. Kannen kuvat: Kuva 1. Taiga-Koru Oy. Kuvaaja: Maarit Mikkonen. Kuva 2. Seenat. Kuvaaja: Ana Pullinen,

Lisätiedot

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia HEIKKI MATIAS LUOMA 2 Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Heikki

Lisätiedot

Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää

Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö Puutarhatalouden koulutusohjelma Lepaa, kevät 2015 Oma Allekirjoituksesi Ville Miettinen & Jussi

Lisätiedot

LUMON TAVOITTAA TIEDOLLA. SÄHKÖPOSTI- MARKKINOINNIN RENESSANSSI Hyvä rekisteri on kuin henkinen pankkitili

LUMON TAVOITTAA TIEDOLLA. SÄHKÖPOSTI- MARKKINOINNIN RENESSANSSI Hyvä rekisteri on kuin henkinen pankkitili 2 2013 TIETOA JA NÄKEMYKSIÄ ASIAKASSUHTEEN AVUKSI OIKEA IHMINEN OIKEAAN TYÖHÖN Snoobin analytiikka auttaa myös rekrytoinnissa TIEDOSTA TOIMINTAA Fonectan uusi palveluyksikkö tarjoaa kokonaisvaltaisen markkinointipaketin

Lisätiedot

Palvelumuotoilun työkalupakki. Prosessi ja työpohjat

Palvelumuotoilun työkalupakki. Prosessi ja työpohjat Palvelumuotoilun työkalupakki Prosessi ja työpohjat on toteutettu vuosina 2010-2012 Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Hankkeen ovat rahoittaneet Saatteeksi Palvelujen muotoilu on jatkuvaa kehitystyötä,

Lisätiedot

Luo kasvua uusilla markkinointikanavilla. Jukka-Pekka Toivonen, markkinointipäällikkö TinyGiant Oy 18.2.2015

Luo kasvua uusilla markkinointikanavilla. Jukka-Pekka Toivonen, markkinointipäällikkö TinyGiant Oy 18.2.2015 Luo kasvua uusilla markkinointikanavilla Jukka-Pekka Toivonen, markkinointipäällikkö TinyGiant Oy 18.2.2015 Lyhyesti luennoitsijasta Jukka-Pekka Toivonen, 30 v TinyGiant Oy:n markkinointipäällikkö Koulutus

Lisätiedot